Kirjoittaja Aihe: Howard Chaykin- nero vai perverssi?  (Luettu 19850 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 631
Vs: Re: Howard Chaykin- nero vai perverssi?
« Vastaus #75 : 21.02.2017 klo 17:17:15 »
Atlas-yhtiön hahmot ovat olleet jäissä jo 30 vuotta. Kaikki loppuivat lyhyeen. Mutta Dominic Fortune jatkoi tavallaan siitä mihin Scorpion jäi.


Atlas herätettiin henkiin vähäksi aikaa vuonna 2010. Loppui vieläkin lyhyempään. Yhtiötä pyöritti Martin Goodmanin pojanpoika Jason Goodman. Atlas-nimenkään käyttö ei ollut sitten sallittua, nimi oli rekisteröity muualle. Scorpion oli mainostettujen nimikkeiden joukossa mutten ole lukenut, jos sitä nyt edes ilmestyi.

Dynamite on sittemmin ostanut Atlaksen hahmot, mutta eipä taida olla ainakaan vielä niitä käyttänyt.
« Viimeksi muokattu: 21.02.2017 klo 17:22:36 kirjoittanut Jukka Laine »

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 616
Vs: Howard Chaykin- nero vai perverssi?
« Vastaus #76 : 27.02.2019 klo 23:03:48 »
Hei lapsukainen! Sinä siinä. Juuri sinä! Howard-setä kertoo sarjakuvien tarinaa USAn perspektiivistä


jos se että jo kansi **ttuilee lukijalle jättää jotain epäselväksi niin siinä missä Fred van Lenten ja Ryan Dunlevyn Comic book history of Comics on faktoissa pitäytyvä ja enemmän empiriisellä otteella lähestyvä sarja on Hey Kids Comics! läheisempää sukua Rich Veitchin mainioille Maximortal ja Boy Maximortalille: rintamalinjojen sisältä ja vanhempiensa historiaa kerraten mutta säälimättömänä.
Vaikka Chaykin sanoo ettei vedä ketään tilille tai selvittele kalanvelkoja on tässä kylmäävä "sarjakuva taisteli, tekijät kertovat" sävy.

Kolmen pääasiallisen kertojahahmon lisäkksi on tämä Howardille tuttuun tyyliin täynnä henkilöitä. Ja jos puhuvat päät aiheuttavat allergisen reaktion juokse kauas, juokse lujaa.
Myöskään eteneminen ei ole kronologista vaan vuosikymmenten välillä loikkivaa rikottua kerrontaa.
Sarjakuvahistoriansa tunteville silti eritttäin osaava ja tenhoava USAn sarjakuvan nousujen, uhojen ja tuhojen massiivinen ooppera.Helpommin lähestyttävä kuin vimmainen Divided states of Hysteria,muttei prinssi tässäkään tingi linjastaan.

Harvasta voi sanoa sen olevan haikean vihainen rakkauskirje taidemuodolle mutta Hey Kids Comics täyttää kriteerin. Tulvillaan viitteitä henkilöihin ja firmoihin sekä tapahtumiin kulisseissa ja skenessä.
Eivät ole liian vaativia. Tai no..jos et hoksaa mihin hahmoon Tarantulad viittaa sitten ei vaan voi auttaa.

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 631
Vs: Howard Chaykin- nero vai perverssi?
« Vastaus #77 : 28.02.2019 klo 12:03:08 »
Luin tuon juuri, ja siitä saa tosiaan mahdollisimman paljon irti jos tuntee mahdollisimman paljon USA:n sarjakuvalehtien julkaisuhistoriaa. Aloittelijat saavat iloita jos hoksaavat mitä ovat Cosmo Quartet ja Perun.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 616
Vs: Howard Chaykin- nero vai perverssi?
« Vastaus #78 : 02.03.2019 klo 22:49:28 »
Nähtävästi olen harrastanut sarjakuvia liian kauan: olen lukenut Jukan viestin usein ja miettinyt "miten sitä muka EI tajua mihin viitataan?"

mutta asiaan. Hoksasin uusintalukukerralla etten ole puolella sanalla maininnut yksittäisestä Marvelin 80 vuotista kustannusuraa juhlistavista one-shot lehdistä eritoten


Molemmat ovat kerrassaan mainioita sotatarinoita, mutta Chaykin irroittelee jazzia fanaattisesti rakastavasta saksalaislentoässästä hyvinkin wanhan ECn sotasarjojen henkisen väännön.
No EC ei kyllä ollut ikinä ihan näin epäkorrekti.
Mutta jokainen joka on lukenut joko niskalaukauksen saanutta Suomessa julkaistua Thrilleriä tai siinä ilmestynyttä Blackhawkia tietää että Howard Chaykin on tuon ajan kuvaajana ihan omaa luokkaansa.
ja lentokoneiden piirtäjänä synkkä prinssi tulee heti kohta Anssi Rauhalan jälkeen. Molempien tyylinäytteissä kuultaa liki fetissinomainen rakkaus lentolaitteisiin.

War devil on sekin hyvä veto jos arvostaa sotasarjakuvia ylipäätään.

Lurker

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 16 896
Vs: Howard Chaykin- nero vai perverssi?
« Vastaus #79 : 30.06.2020 klo 11:09:32 »
Kulttuuritoimitus (Petri Hänninen): Howard Chaykinin The Shadow: Veren ja tuomion päivä -sarjakuva on kostajasankarin onnistunut päivitys

Alkuteos: The Shadow: Blood and Judgment (DC Comics Inc, 1986). Julkaistu alun perin Thriller-lehden numeroissa 2–5/1990.

Jukka Laine

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 37 631
Vs: Howard Chaykin- nero vai perverssi?
« Vastaus #80 : 18.07.2020 klo 18:50:45 »
Blackhawkin naisvihollisilla oli hupaisia nimiä. 40-luvulla natsimimmin nimi oli Hitla.

Kylmän sodan koittaessa vihollisia olivat Communa ja Sovietta.