Tutustuin Kuuritariin vastikään ja komppaan edellisiä kirjoittajia siinä, että juuri tuo vuoden 2006 (kolmas inkarnaatio?) on ihan kuningasmateriaalia.
Synkistelyn voi tehdä väärin niin monin eri tavoin, että on piristävää nähdä, kuinka Charlie Huston tekee sen oikein. Käsikirjoitus on sopivan kahjo, katuojamurjotusta tasapainotetaan takaumilla ennen kuin siirrytään toiminnan puolelle.
Visuaalinen puoli on kaksi kolmannesta tämän onnistumisessa. David Finch ryövää Spawnista yleistunnelman ja sekoittaa mukaan Liefeld-estetiikkaa. Kuinka voi olla rakastamatta kuvitusta, kun parhaimmillaan hahmot ovat muodottomia lihassäkkejä, joista pää vain pilkistää rintalihasten välistä.
Tussaaja, Danny Miki, ja värittäjä, Frank D'Armata, ovat yhtä tärkeä osa kokonaisuuden onnistumista kuin Finch itse.
Suomessa vähän nähty Taskmaster on myös piristävä vihulainen. Luin tätä kuusi osaa ja koska jatko on samalta kaartilta, pitäydyn toistaiseksi tässä.
Hienoa, että Kuuritarin seikkailuja on myös vielä runsaasti lisää, eikä tarvitse lisämaksusta tarttua Jeff Lemiren tuoreimpaan esitykseen, kun vanhat seikkailut voi lukea vuosimaksua vastaan digitaalisesti.
Alku Kuuritarin parissa ei kuitenkaan onnistunut aivan yhtä hyvin, sillä aloitin hieman väärästä päästä. Sen kummempia selvittelemättä tartuin sarjaan Vengeance of Moon Knight, jonka idea on, ettei sankari ole oma väkivaltainen itsensä.
Tästä perusideasta johtuen se ei ollut hyvä sarja aloittaa. Tipaton tammikuu -teema meni siis kohdallani hukkaan, eikä tässä ole hyvä aloituskohta muillekkaan.
Ensimmäisen numeron alussa kaikki äimistelevät hahmoa ja riemuitsevat (?) sen paluusta (tyhmä ratkaisu kirjoittajalle vakuutella, kuinka keskeisestä sankarista on kyse). Outoa sisäistä logiikkaa noudattaen Deadpool ei tunne Kuuritaria – ehkä Deadpool lukee Daily Buglesta vain sarjakuvat.
Toiminta itsessään on kuitenkin kohdallaan, kuvitus perusvahvaa (erityiskiitos Juan Jose Rypin Hiekkamiehestä) ja sarja menee läpi hujauksessa. Huonointa tässä olivat muut Kostajat, parasta Deadpool ja Hämis.
Hyvä, en vieläkään aloittanut siitä, mistä piti. Totesin että on parasta kelata aivan alkuun. Kuten Curt ylempänä totesi, kuvittaja Bill Sienkiewicz vetää aivan kuin Neal Adams Batmania konsanaan. Kun vielä tapahtumat sijoittuivat aavikkomaisemiin, puuttui tästä enää Ra's al Ghul irvistelemästä.
Ensimmäinen numero eteni omituisella rytmillä, ilmeisesti johtuen siitä, että hahmo oli jo esitelty ennen omaa julkaisuaan. Bushman on tylsä nemesis. On paljon parempi hahmo kuolleena... Jaksoin tätä selailla pari numeroa, kunnes jätin sikseen. Tässä on liikaa aikakautensa sapluunaa ja yhdistettynä käsikirjoituksen yleiseen puisevuuteen, en jaksa toistaiseksi tämän pidemmälle.
Toki Sienkiewicz kehitti myöhemmin abstraktin tyylinsä – tämä oli sitä aikaa, kun sarjakuvat tahdottiin nähdä vakavana taiteena, vaikka niiden tuotanto oli kaikkea muuta – joka näytti aikanaa varsin hyvältä Uusien Mutanttien sivuilla.
Toisen inkarnaation hyppäsin suosiolla yli, ehkä joku sadepäivä sitten.