Kirjoittaja Aihe: Piko ja Fantasio  (Luettu 381484 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anonyymi

 • Jäsen
 • Viestejä: 37 602
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1410 : 26.03.2021 klo 15:17:23 »
Pikku Pikoa ilmestyi ranskaksi albumi nro 18, Tomen kuoleman jälkeen viime vuonna. Edellisestä oli jo neljä vuotta. Alkuvuosina niitä tuli paljon tiheämpään tahtiin.

Ei ole tietoa jatkuuko sarja, vai onko joku kuullut jotain?

Albumissa 14 vaikuttaa siltä että Pikku Pikon isä on iso Piko. Tai se voi olla vain pikku Pikon mielikuvitusta.

Ensimmäisessä albumissa ennustaja ennusti Pikku Pikolle hurjia seikkailuja isona. Tai suomeksi se oli vasta albumi nro 6. Kerkesin ostamaan silloin vaan ruotsalaisen ykkösalbumin ensin.

Haluaisiko joku myydä mulle albumin nro 15?

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 040
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1411 : 26.03.2021 klo 20:36:40 »
Vaikka tuo kansien moderni maalaustyyli ei minuun oikein vetoa niin luulisi että sekin on ihan kohtuullisen myyvää, nuorempaa lukijakuntaa viehättävää tyyliä.

Ehottomasti parhaimman näköistä pitkiin aikoihin. Mutta mitäs modernia tuossa kannessa on? Tuolla tavalla maalattuja kansiahan oli mm. Lucky Lukessakin jo 1960-luvulla.

Timo

Reima Mäkinen

 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 9 748
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1412 : 27.03.2021 klo 10:21:35 »
Joo, tuo on kyllä hyvän näköinen, varsinkin isompana kun sävyjen rajat ja viivat erottuu paremmin. Mulle tulee tuosta mieleen jopa Poika Vesanto eli tykkään tosi paljon. Mielikuva tietokoneella maalatusta ja sitä kautta "modernista" tuli tästä kannesta (jossa tuo typografiakin on hieman väsähtänyttä tai ainakin kulunutta). Mustaa viivaa on tuossa lopulta aika vähän. Nyt sitten kun katson sisältöä tarkemmin niin tuohan onkin "vain" lehden kansi.Tarrinin vahvuus näyttäisi olevan nimen omaan taustoissa. Kulkuneuvoissa ja rakennuksissa, jotka on mukavan ilmeikkäitä - jos nyt kuolleista kappaleista voi näin sanoa.

Sen sijaan hahmot näyttäisivät inspiroivan vähemmän. Ehkä heikointa tässä on päähenkilöiden näköisyys tai oloisuus. Mutta makuasia kai tämäkin. Katoin hieman tarkemmin tuota näytepätkää ja tämä hahmo, joka pisti silmään tuolta (ja johon edellisessä viestissäni viittasin), lieneekin karikatyyri jostain olemassa olevasta tai olleesta Dupuisin pomosta. Muutenkin tuossa näyetttäisiin viljelevän taas paljon intertekstuaalihuumoria tai ainakin ripotellaan sekaan mausteita, jotka sarjakuva- ja elokuvaintoilijat tunnistavat. Näytteen perusteella nuo viittaukset tuntuisivat ainakin minulle toimivan paremmin kuin Tummanvihreässä partiopojassa, mutta eihän sitä nyt vielä voi tietää...  :)


Ja mikäs siinä vaikka mentäisiin toistamiseen Neuvostoliittoon tai Venäjälle, jos vain stoori on hyvä.
« Viimeksi muokattu: 27.03.2021 klo 10:23:53 kirjoittanut Reima Mäkinen »
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 040
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1413 : 27.03.2021 klo 17:02:17 »
Seuraavaksi Castron Kuubaan 1960-luvulle, Sikojenlahti ja ohjukset?!

Timo

hdc

 • Architectus urbis caelestis
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 526
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1414 : 27.03.2021 klo 17:21:01 »
Piko Algeriassa olisi kova.

Darth Mika

 • Insinööri
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 5 034
 • The Comics be with us...always!
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1415 : 27.03.2021 klo 18:19:19 »
Vähän tähän tulevaan Venäjä seikkailuun tämmöinen lisäseikkailu...

Piko ja Fantasio: Joulupukki kidnapattu

Seikkailu tapahtuu Lapissa, Korvatunturilla sekä Venäjän Pokrovin kaupungissa.
Eräs nimeltä mainitsematon venäläinen johtaja (tiedätte ketä tarkoitan)...tämä johtaja jota kutsutaan nyt vaikka johtaja X:ksi. Johtaja X on ottanut Joulupukin vangiksi, kun Joulupukki toi johtaja X:lle joululahjaksi säkillisen hiiltä. Johtaja X oli ollut tuhma, kun oli laittanut syyttömän oppositiojohtajan vankilaan. Johtaja X oli suuttunut Joulupukille, kun hän oli tällä tavoin puuttunut Venäjän sisäisiin asioihin ja ottanut Joulupukin panttivangiksi.
Joulupukki oli viety Pokrovin vankileirille, missä myös tämä oppositiojohtaja on vangittuna.
Joulupukki kuitenkin sai lähetettyä paikallisen kyyhkyn jalassa hätäviestin kaukaiselle ystävälle Sieninevan kreiville, joka järjestää uhkarohkean pelastuoperaation Pikon ja Fantasion avulla.
Samalla he pelastavat myös tämän nimeltämainitsemattoman oppositiojohtajan vankilasta ja pakoretki jatkuu Lappiin, korvatunturille.

Venäjän armeija syöksyy Korvatunturille ottaakseen Joulupukin ja oppositiojohtajan taas vangiksi. Mutta nyt Joulupukki onkin omalla maallaan ja nostattaa Venäjän sotakalustoa vastaan hirmuisen yli -50 asteen pakkasmyrskyn. Myös joulupukin apulaiset (tontut) hyökkävät Sieninevan keksimien sieniaseiden avulla armeijaa vastaan. Armeijaa johtaa itse johtaja X, joka on varma voitosta. Lopussa koko armeija on nujerrettu ja sidottu kuusikoristeisiin. Joulupukki tulee ja antaa kuusiniemenherrasta johtaja X:lle kunnon selkäsaunan. Johtaja X palaa nujerrettuna ja pylly punaisena hehkuen takaisin Venäjälle, eikä halua eläissään enää kuulla sanaakaan Joulupukista eikä tuosta pohjoisesta paikasta nimeltä Korvatunturi.
"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)

hdc

 • Architectus urbis caelestis
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 526
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1416 : 13.05.2021 klo 12:48:41 »
Luen nyt tätä Emile Bravon jatkoa nuorelle sankarilleen, L'espoir malgré tout ekaa osaa, jossa Belgia on jo sodassa Saksaa vastaan.

Ja onpas muuten raskasta luettavaa, albumissa 86 sarjakuvasivua, joka sivulla sellaiset 14-16 ruutua, suunnilleen joka ruudussa puhetta...ja tämä on ensimmäinen osa neljästä (kakkososa on ainaskin jo ilmestynyt, kolmonen ehkä tai ilmestynee pian?).
Ja tapahtumat tietysti ovat, no, sitä itseään. Piko itse on toki toiveikas, moraalinen ja idealistinen (mutta silti enemmän jalat maassa kuin höynä Fantasio), ja siitä kyllä otetaan paljon kierroksia että maailman toimet ei mene ollenkaan niin hyvin kuin mitä Pikon moraalisuus soisi, ja lukija tietysti tietää että asiat ovat vielä pahemmin, jotain näytetään ja paljon enemmän vihjataan.

Taitavastihan Bravo tietysti sarjaa tekee, mutta on tämän lukeminen silti aika työtä.

Editoin jatkomietteen: tavallaan tässä albumissa on aika paljonkin humoristista toimintaa, joka joissain tapauksissa saattaisi keventää muuten vakavaa tarinaa, mutta kun tässä se on mm. että Fantasio on täysin clueless siitä mitä tapahtuu, niin se näyttäytyy vaan irvokkaana, ja ennemminkin vaan lisää raskasta tunnelmaa...

Kakkososa luettu, ja yhä vaan, vaikuttavaa mutta ihan kerronnallisestikin Bravo ei päästä lukijaa helpolla, albumilla on pituutta kahden normialbumin verran, ja kun kerronta on reippaasti enemmän Hergeä kuin Franquinia niin sivut ovat täysiä.

Ja tarinassa pelataan yhä paljon nuoren sankarimme suhteettomalla idealismilla ja toiveikkuudella vaikeuksien keskellä, ja että lukija tietää että vaikka asiat näyttävät olevan huonosti, itse asiassa ne ovat vielä huonommin...Fantasio on tässä vähän vähemmän höhnä (vaikka toki impulsiivinen eikä lähimainkaan niin cool ja fiksu kuin kuvittelee olevansa) joten huomio kääntyy enemmän Pikon naiviuteen isommassa historiallisessa pelissä.

Tiettyjä viittauksia on niihin ihan ensimmäisiin Franquin-Pikoihin (mm. yhteydet paikallisiin poikajoukkoihin) ja mahdollisesti vielä enemmän Jijéen (mutta en ole niitä lukenut) mutta silti tarinaa viedään tavalla josta en kyllä osaa yhtään arvata minne se vie: tämän albumin lopussa
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
ja vielä olisi pari albumia lisää tulossa (jokos se kolmosalbumi on ilmestynyt?)

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 460
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1417 : 13.05.2021 klo 19:37:07 »
Pistin tuon varaukseen ja samoiten Tora Torapan jota en ollut huomannut mainittavan täällä. Ed. lukemani oli tuo luostari-seikkailu.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

ira

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 6
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1418 : 14.05.2021 klo 17:34:44 »
Minä täällä taas, Kertokaaha onko Piko ja Fantasion albumi Salaperäinen hylky sama kuin Kuplamiehet. Kumpaakin näköjään myynnissä

IRA

Antti Peltola

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 3 102
 • Vol. 4
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1419 : 14.05.2021 klo 17:43:25 »
Kertokaaha onko Piko ja Fantasion albumi Salaperäinen hylky sama kuin Kuplamiehet.

Eivät ole samoja. On olemassa albumi Hämäräperäinen hylky, ja sitten aivan eri albumi Pienoismallit, jossa on myös tarina Kuplamiehet, joka on myös julkaistu aiemmin Non Stop -albumina. Lista täällä.

ira

 • Uusi jäsen
 • Viestejä: 6
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1420 : 14.05.2021 klo 22:09:34 »
Eivät ole samoja. On olemassa albumi Hämäräperäinen hylky, ja sitten aivan eri albumi Pienoismallit, jossa on myös tarina Kuplamiehet, joka on myös julkaistu aiemmin Non Stop -albumina. Lista täällä.

Piti oikein kaivaa vanhat Non Stopit esiin ja tsekata toi Hämäräpräinen hylky, olin kokonaan unohtanut moisen hienon seikkailun olemassaolo, nyt pitää vaan päättää hutaako ton albumina, vai tyytyykö NS jatkosarjaan

hdc

 • Architectus urbis caelestis
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 526
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1421 : 25.05.2021 klo 22:10:35 »
Luin tuoreimman (?) Piko-erikoisalbumin, Pacific Palacen, tekijä Christian Durieux jota en muuten tunne.
Piko ja Fantasio ovat pikkoloina hotellissa joka on laitettu eristyksiin, koska siellä käydään korkean tason poliittisia neuvotteluja Ranskan ja erään entisen-kommunistimaan-nykyisen-diktatuurin välillä, ja hommaan alkaakin ilmeentyä kaikenlaista intriigiä...

Aluksi vähän arvelutti kun piirrostyyli on aika väljää, tunnelma ja tempo varsin rauhallinen, hidas ja hieman surumielinenkin (joistain kuvista tuli mieleen jo Viime vuonna Marienbadissa), lähempänä jotain Vives-Ruppert-Mulotia tai Benoit Peetersia kuin jotain Franquinia tai TomeJanrya, ja vaikka Piko toki pikkoloksi sopiikin, niin Fantasio samassa hommassa oli oudompi veto.
Alkuun mietin että onko tekijä vaan tekemässä jotain omaa juttuaan johon on päälle liimattu Pikon ja Fantasion nimet ja naamat, mutta jutun kannalta oli kuitenkin ihan pointtinsa että päähenkilöt olivat juuri Piko ja Fantasio (ja Tiinakin vilahtaa mukana), juoni juonittelee kivasti ja piirroskin on nättiä vaikka tosiaan tunnelmaltaan varsin erilaista kuin mitä Pikon yhteydessä yleensä...

hdc

 • Architectus urbis caelestis
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 526
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1422 : 19.06.2021 klo 00:17:48 »
Ennakkotietoja.

Lainaus

    Fred Neidhardt - Fabrice Tarrin: Pikon ja Fantasion uudet seikkailut 17: Piko ja Fantasio Neuvostoliitossa (Spirou chez les soviets)
    Sieninevan kreivi on kadonnut. Yllättävän katoamisen taustalla häärää KGB, joka on kaapannut neron edistääkseen kommunismin levittämistä. Piko ja Fantasio suuntaavat siis pelastusretkelle, joka vie heidät hyiseen Siperiaan. Fred Neidthardtin tarina kumartaa kylmän sodan agenttiseikkailuille ja James Bond -henkiselle toiminnalle. Fabrice Tarrinin notkea viiva kuvittaa seikkailun Pikon ja Fantasion historiaa ja eurooppalaisen sarjakuvan mestareita kunnioittaen. 56 sivua. Tulossa elokuussa 2021.

Luinpa tämän, ja on...hämmentävä. Tarina sijoittuu jonnekin 50-60-luvun vaihteeseen ja vetää aikamoisille kierroksille, kieli on reippaasti poskessa joten loppupuoli tarinasta menee jo "mitvit"-osastolle (jotenkin vaikutti siltä, että tekijät olivat ajaneet itsensä tilanteeseen, jossa eivät itsekään oikein tienneet miten sen selvittävät, joten päätyivät sitten tällaiseen). Irtogageja kyllä lentelee, intertekstuaalisia ja muitakin, ja Tarrin tosiaan piirtää nättejä taustoja.

Ligne claire

 • Jäsen
 • Viestejä: 29
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1423 : 21.07.2021 klo 20:33:27 »
Luin eilen kolmelle lapselleni albumin "Marsupilami on kaapattu", heille ei ollut aiemmin tuttuja Piko, Fantasio saatikka Marsupilami. Upposi täysillä. Nyt on maailmassa kolme uutta Franquin-fania. Taisi tulla päivän hyvä työ tehdyksi.

X-men

 • Jäsen
 • Viestejä: 14 460
 • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Piko ja Fantasio
« Vastaus #1424 : 22.07.2021 klo 19:29:07 »
Tora Torapa oli ihan kiva mutta oli ns. wanhan kertausta (ei ollut eka eikä viimeinen kerta kun Zorbul tekee jonkun vehkeen joka on sitten vaarallinen tai tämän entisiä tukikohtia käyttää joku muu pahalainen) ja tämä rikollisjärjestö on ollut turhan monessa alpparissa, Kansi toi mieleen Tintin Mustan saaren salaisuuden.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.