Hyllyssä on ollut muinaisjäänteenä läjä Aku Ankan Taskukirjoja kaukaiselta 80-luvulta, jolloin ne tuli luettua niin moneen kertaan, että melkeinpä ne osasi kaikki jo ulkoa. Lisäksi nyttemmin on tullut hankittua jokunen lisää, tähän asti tuoreimpana 207 Listaykkönen. 2000-luvun taskareita en ollut lukenut, kun on peloteltu, että ovat ihan kuraa.
Tänä kesänä erään kerran kun menin ostamaan Tex Willeriä, enkä sitä löytänyt ensimmäisestä lehtipisteestä, ostin hetken mielijohteesta taskarin. Saatavilla olleista valinta päätyi numeroon 460 Uhka ulapalta. Siinä oli sisällysluettelon mukaan yksi juttu Castylta, jonka nimi oli jäänyt mieleen täältä Kvaakista. Saattoi valintaan vaikuttaa myös kannessa 313:lla, eikunsiis X:llä, huristeleva Taikaviitta, sillä Aku Taikaviitta lukeutuu AATK-suosikkeihini.
Mestarietsivä Montonin tapaus oli kirjan paras tarina. Ei ole turhaan Castya hehkutettu täällä, mielellään näitä lukisi lisääkin. Pidin myös pidemmästä Taikaviittajutusta, eli nimitarina Uhka ulapalta. Jostain syystä huvitti Ceccoslovakialainen vakooja, varmaankin suomentajan älynväläys.
Huonoin juttu puolestaan oli Ihastusta ilmassa. Tuntui, että taskaria lukiessa tähän päästessä vauhdikas lukunautinto hyytyi siirapissa kahlaten, vähän kuin Kolmiokirjalla olisi vahingossa nidottu Jerry Cottonin keskelle muutama sivu Harlekiinia.
Jutussa Taikaviitta vastaan velkalista puolestaan kuvitus oli jotenkin omituisen näköistä. Roopen rahasäiliössäkin oli kuperat seinät!
Muut tarinat oli sitten jotain siltä väliltä. Ei niin hyviä, kuin vanhoissa taskareissa, mutta siinähän ne meni ajankuluna.
Oliko ostos hintansa väärti? Tuskin näitä tulee näin uutena ja normaalihinnalla kovin usein ostettua, jos mukana on vain pari hyvää tarinaa. Toisaalta, jos ei halua odottaa toimitusta alan nettikaupoista tai -antikvariaateista, vaan haluaa justiinsa nyt jonkun uuden sarjakuvan luettavaksi, niin ei lehtipisteiltä löyty muuta itseä kiinnostavaa kuin Willerit, Korkkarit ja Ankat (tosin ei sieltä taida ylipäätään löytyä mainittujen lisäksi muuta sarjakuvaa kuin mangaa...).