Se alemmuuskompleksinen teoria, että "ei kannata kilpailla samoilla aseilla, ei me siihen kuitenkaan pystytä" on nyt romutettu.
Olisiko tuo hokema myös perua siitä että tarpeeksi taitavia piirtäjiä ja sarjoja vain ei ole ollut tarjolla? Vaikea kuvitella jotain Sirolan Apassit tai Hölmöläiset sarjaa ulkomaisena hittinä. Mämmilääkin yritettiin jossain vaiheessa myydä ulos mutta sen vahvuus, suomalainen eksotiikka, voi ostajan silmissä muuttua yhtä helposti rasitteeksi. 2000-luvun maailma on kulttuurisesti yhtenäisempi, joten suomalainen ei ole automaattisesti enää kummajainen.
Kultaisessa nuoruudessa ei ollut yhtää " kirjoitettua hahmoa tai kohtausta ", se on päiväkirja, ei mitään fiktioo, juonenkuljettelua ei voinut panna kuten lystää...
kuin taa Perekeroksessa ei ollu näitä jalat-tiukasti-maassa pakotteita,
joten vertailu on sallittua mutta ontuvaa... eri genre.
Genre on eri mutta periaate sama. Kirjalla ja kirjailijalla olisi hyvä olla joku teema tai sanoma siellä pohjalla. Jokin minkä ympärillä pyöritään ja mitä toiminta sekä replat tukevat ja käsittelevät jollain tasolla. Yhden ihmisen elämä on puuduttavan tylsää, tylsempää kuin Big Brother, mutta siihen saattaa sisältyä joitakin tapahtumia, jotka poimimalla se vaikuttaa mielenkiintoiselta.
Elämäkerroissa tämä hoidetaan valitsemalla siihen kertomukseen juuri niiden "mielenkiintoisten" kohtauksien jokosta tapahtumia, jotka muodostavat yhdessä ikään kuin järjellisen kokonaisuuden. Joka tapauksessa valintojen johdosta teokseen syntyy vääjäämättä tiettyjä painotuksia ja lopulta kokonaisuudesta toivottavasti hahmottuu osiensa summana vielä jotakin suurempaa. Tätä siis tarkoitan sillä miten Kultainen nuoruus(kin) on käsikirjoitettu.
Mistä onkin tullut mieleen, että luin Perkeroksen ensimmäisen kerran realistisena keksittynä tarinana (bänditouhuista), jossa on mukana mystisiä aineksia.
Kvaakin arvostelussa sitä luettiin aika pitkälle tietyn musiikkigenren (rock tai jopa metalli) kautta. Mutta entäs jos lukisikin sitä kuvauksena musiikkiin (mihin tahansa musiikkiin) liittyvästä selittämättömästä voimasta ja tenhosta. Arjen kuvaus, nuoret päähenkilöt ja varsinkin valittu musiikin laji ovat siten vain keino houkutella (tietyn tyyppisiä) lukijoita tämän tarinan pariin.