Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Sarjakuvaostoksilla Norjassa (07.12.2019 klo 20:18:02)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
23.09.2020, klo 11:55:25

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
484901 viestiä 10321 aihetta kirjoittanut 3848 jäsentä. Uusin jäsen: JoR
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Manga ja anime
| | |-+  Onko manga Suomessa lopussa?
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Onko manga Suomessa lopussa?  (Luettu 55945 kertaa)
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 386« Vastaus #210 : 02.07.2020, klo 20:42:15 »

Suomessa yhdistystoiminnassa on yleisemmin – myös sarjakuvaharrastusta sivuten – todellista likapyykkiä pestäväksi. Toivottavasti tämä joko antaa rohkeutta tarttumaan vuosia vaiettuihin ongelmiin tai ainakin saa sen kuvainnollisen lumipallon vierimään mäkeä alas.
Likapyykkiä olisi tosiaan hyvä pestä (tuommoinen epämääräinen vihjailu ja yksilöimättömiin ongelmiin viittaaminen on nimittäin aika ahdistavaa, samoin kuin koko tämä tapaus). Ehkä sitten kaltaiseni hitaampikin ihminen ymmärtäisi missä se lika ja pyykki edes on?
Mielellään pestäisiin myös jossain muualla kuin somessa (vaikka se ilmeisesti joillekin on turvallisin paikka, vai onko?), jotta tolkku pysyisi paremmin ja dialogi olisi mahdollista.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Antti Valkama
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 805


« Vastaus #211 : 02.07.2020, klo 22:08:28 »

Turvallisen tilan periaate on kuitenkin mielestäni tärkeä ja tavoittelemisen arvoinen. Tämä periaate ei voi toteutua, jos tapahtumiin osallistuvien kiusatuksi/syrjityksi/uhatuksi tulemisen kokemus sivuutetaan.

Tällaisessa tosin on syytä ottaa huomioon ihmisten tunteiden lisäksi myös todellisuus. Jos tilanne on se, että X pelkää kokevansa ikäviä tunteita jos näkee Y:n, koska Y:llä on häntä loukkaava mielipide, niin X:n tunteidenhallinta on se olennainen kysymys.

Tämä toki pätee ihan yleisesti, ei vain jossain tietyssä kysymyksessä.
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 480


« Vastaus #212 : 02.07.2020, klo 22:29:52 »

Sarjispiirien suurin ongelma, meillä ja muualla, on pienuus ja siten entisestään kuppikuntaisuus.

Mangaa tapaus ei Suomesta poista. Enemmän näyttää sukupolvien välistä kuilua.
Transihmiset eivät ole uusi ilmiö eikä se että osa feministeiksi itsensä laskevat ovat transvastaisia saati että yhteiskunnan koodisto asettaa yhdistyksille hankalia tilanteita ja valintoja.

Onko kohu mielipidekirjoituksesta suhteutettu? Se riippuu, en ole ihminen jota kyseenalaistetaan ja jonka kyseenalaistamisen arvostelua normalisoidaan.
En myöskään arvosta mitään uskonnolliista vakaumusta sen enempää kuin muitakaan harhoja, ne saa pitää itsellään lohtuna kunhan ei haittaa muita tai pakota omiin arvoihinsa.

Valkama on saanut ymmärrystä tai ainakin häneen kohdistuvaa painetta on pidetty liiallisena useamman käyttäjän toimesta.
Mielipiteenvapauden ei tulisi monesta heijastua yritykseen tai johtaa painostukseen, jopa boikotointiin ja sarjisfestareilta (tilapäisiin?) poissulkemisiin.
Asioilla on usein useampia puolia. Ne eivät ole automaattisesti keskenään tasa-arvoisia.

Rowling ei pelkästään puolustanut maalitettua vaan on tehnyt omat kantansa selväksi. Teoksiaan tämä ei tuhoa tai paranna. Itse pidän Lovecraftin Cthulhu mythoksesta vaikka  hän oli jopa aikansa standardeilla häiriintyneen rasistinen.
Kaikki tätä eivät pysty tekemään, näkemään harmaan sävyjä, ihmisyyden ikäviä puolia myös tekijöissä joiden tuotannosta löydetään piirteitä joita itse ei kykene hyväksymään saati allekirjoittamaan.

Manganharrastajat alkavat ikääntyvä hekin mutta ovat pääosin nuorempia eivätkä itseni tavoin semidiktatuurisen kekkoslovakian kasvatteja. Vaan kasvattaen lapsia ja lastenlapsia.
Yhteiskuntamme on kehittynyt ja avautunut, tullut suvaitsevaisemmaksi. Monista tämä itsessään on väärin ja virhe.
Antti Valkama valitsi käyttää termiä noitavaino, suvaitsevaisuuden lisääntymisestä huolimatta seksuaalivähemmistöjen edustajat ja väärään sukupuoleen syntyneet kokevat sitä monin verroin, myös Suomessa.
Jotenkin en näe että monimiljönäärin saama somerapa ei vertaudu seksuaaliseen väkivaltaan, väkivaltaan ja jatkuvaan kiusaamiseen varsinkin kun useimmat uhrit ovat vielä vähemmän julkisuuden henkilöitä.

Olen siinä mielessä väärä henkilö kommentoimaan koska pyrin toimimaan vastavuoroisesti. Annan muitten olla kunhan minun annetaan olla tai ihmisoikeuksille ylipäätään ei kohdisteta hyökkäystä.

Lihaa syövänä heterona valkoisena miehenä olen lähtökohtaisesti ravintoketjun yläpäässä ja se etten laske voimankäyttöä pois valikoimasta saati kunnioita mitään auktoriteettia joka ei pohjaa pätevyyteen. En voi edes haitata somessa tämänhetkistä yritystä jolle toimin freelancerina .

Vastaaminen vastakysymyksellä on monasti laiskahkoa, mutta kun tietää toisen tapauksen taustat jossa sarjakuva-alalla profiloitunut tekijä lähestyi ja tuli nuorten naisten lähestymäksi ja ehdotteli seksiä mutta tullessaan torjutuksi jätti asian siihen, joskin samalla myös yhteydenpidon ja sarjispiirien sisäisen tuen torjuvalle taholle niin Warren Elliksen kutsumista sarjisfestareille ehkä paitsi ihmeteltäisiin myös paheksuttaisiin.

Jos se mielestäsi eroaa tästä kerro miksi.

Ellis ei tehnyt mitään laitonta, ei myöskään Valkama. Se että jokin ei ole laitonta ei tarkoita etteikö se olisi ongelmallista.
Anteeksipyyntö varmaan monesta auttaisi vaikka se onkin ihan yhtä tyhjän kanssa. Kukaan ei anna anteeksi saati unohda kunhan pitää valtarakenneleikeistä jos rehellisiä ollaan.
Anteeksipyyntö kun olisi syyllisyyden myöntämistä, sitä että omassa toiminnassa on ollut parantamisen varaa.
Se on kaikille vaikeaa.

Mitään pakkoa kun Valkamalla ei mielipidettään ollut tuoda julki.

Somessa teilaaminen on helpompaa kun ei tunne kohdetta, kun se on ryhmä muu, toisen heimon edustaja, tai tyyppi jonka kanssa olet ollut paitsi eri mieltä niin myös on vanhoja kaunoja, likapyykkejä jotka eivät edes liity asiaan, kunhan hampaankolossa on.
Maalittamista, uhriutumista molemmin puolin.

Mangan lukijakunta on yhä sitä nuorempaa väkeä, joilla on ennennäkemätön tilaisuus olla itsensä. Reaktiossa on ylilyöntiäkin varmasti, mutta  ratkaisunsa on silti nyky-yhteiskuntamme mukainen eli sosiaalinen paine.
Mikäli tämäkin on niitä jotka ovat luisuneet tähän hurmaavaan tappouhkausten sekaan joiden saamisesta itselläkin on kokemusta asia on eri ja se on aina ylilyönti.

Manga ei ole lopussa, vaikka kuten muuallakin mainitusti kustannuspuolella usein sota on yhden henkilön varassa.
Toivottavasti yhteisö ja yksilö kykenevät kommunikaatioon.
Todistustaakka on historiallisesti tätä vastaan kaikkialla.
tallennettu
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 232


« Vastaus #213 : 03.07.2020, klo 19:40:23 »

Hyvä kirjoitus Curtvilellä. Tiedostan, että identiteetti on herkkä asia. Teokset ja tekijät todella pitää osata erottaa toisistaan. Mielestäni kustannusyhtiön tai edes A. Valkaman bännääminen festareilta tai myynnistä ei ole perusteltua. Somen todellisuus yllyttää tarpeettomiin kohuihin ja liioitteluun.
tallennettu
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 4 232


« Vastaus #214 : 04.07.2020, klo 11:46:42 »

Näköjään useita aihetta koskevia tviittejä on poistettu. Parempi niin, jos bännäykset on peruttu. Rauhaa ja keskusteluyhteyttä kummallekin osapuolelle!
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 386« Vastaus #215 : 04.07.2020, klo 16:12:43 »

Olen hieman yrittänyt perehtyä keissiin, mutta en ymmärrä sitä. Ymmärrän vain että Rowling yritti Twitterissä tukea jotakin tyyppiä joka oli maalitettu ulos työpaikastaan ja Valkama komppasi Rowlingia.
Perehdyin hieman lisää. Maya Forstater, jonka viestiä Rowling tykkäsi ja jota Valkama tuki, ei tullut erotetuksi vaan hänen työsoppariaan ei enää jatkettu.

Uskon Rowlingin selityksen "keski-ikäishetkestä", eli että Forsaterin sukupuoliasioita ruotineelle kirjoitukselle annettu tykkäys oli ollut mahdollisesti vahinko. Somessa on käsittääkseni epäselvää myös se, mitä osaa viestistä tykkäys koskee (siis jos viesti on yli 3 sanaa pitkä tai sisältää useamman ajatuksen). Mielestäni Rowling ei suhtaudu transihmisiin vihamielisesti (päin vastoin).

Valkaman puuttumista asiaan mielipidekirjoituksen muodossa pidän hieman outona. Varsinkin kun se johti pikemminkin keissin monimutkaistumiseen kuin selvenemiseen. Sinänsä on normaalia kirjoittaa yleisönosastoon mielipidekirjoitus, niin olen itsekin joskus tehnyt ja siihen pitää jokaisella olla oikeus. (Julkaisun päätoimittajahan siitä viime kädessä vastaa.) Sarjakuvaseuran, Urumin, Turun Sarjakuvakaupan, Helmet-kirjaston, Tammen ym. kirja-alan toimijoiden mukaanvetäminen (tai sen yrittäminen) tähän keissiin on minusta erikoista toimintaa. Eikä se mielestäni ole kunniaksi LGBTQIA-asioiden ajamiselle.

Tähän liittyvissä twitter- ja FB-keskusteluissa tuntuu esiintyvän paljon erimielisyyttä esimerkiksi siitä mikä on tieteellisen faktan ja mielipiteen tai subjektiivisen kokemuksen ero.  Ilmeisesti koko "transfobinen" termikin on vielä määrittelyn alla, ainakin siitä päätellen että Valkama on niputettu samaan joukkoon Forsaterin kanssa.

Kaiken kaikkiaan on hyvä jos tämä "kohu" ei lopulta vaikuta mangan myyntiin.
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Antti Valkama
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 805


« Vastaus #216 : 04.07.2020, klo 19:40:21 »

Valkaman puuttumista asiaan mielipidekirjoituksen muodossa pidän hieman outona. Varsinkin kun se johti pikemminkin keissin monimutkaistumiseen kuin selvenemiseen. Sinänsä on normaalia kirjoittaa yleisönosastoon mielipidekirjoitus, niin olen itsekin joskus tehnyt ja siihen pitää jokaisella olla oikeus. (Julkaisun päätoimittajahan siitä viime kädessä vastaa.) Sarjakuvaseuran, Urumin, Turun Sarjakuvakaupan, Helmet-kirjaston, Tammen ym. kirja-alan toimijoiden mukaanvetäminen (tai sen yrittäminen) tähän keissiin on minusta erikoista toimintaa. Eikä se mielestäni ole kunniaksi LGBTQIA-asioiden ajamiselle.


Rowling on kyllä ilmaissut tukensa Forstaterille myöhemminkin. Hän ei ole vetänyt tukeaan pois. Hänen kotisivuiltaan löytyy myös pitempi teksti, jossa hän esittelee näkemyksiään. Jos et jo lukenut, kannattaa vilkaista.

Minä siis kävin keskustelua siksi, että "omassa" lehdessäni kommentoitiin aihetta mielestäni harhaanjohtavasti. Se oli alkujaan nimenomaan vastaus toiseen tekstiin. Toki suuren osan ajatuksista voi irrottaa siitä kontekstista ongelmitta, sillä itse keskustelu on paljon laajempi ilmiö.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: