Kirjoittaja Aihe: Luettua  (Luettu 412240 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Luettua
« Vastaus #765 : 29.01.2010 klo 17:52:44 »
Sen sijaan äskettäin lukemani Bryan Lee O'Malleyn "Lost at Sea" (Oni Press, 2005) ei tehnyt erityisen suurta vaikutusta.
Pilgrim oli kyllä selkeästi parempi.

Vaikkei Lost at Seakaan huono ollut.

Olli T

  • Omat säännöt
  • Jäsen
  • Viestejä: 231
Vs: Luettua
« Vastaus #766 : 30.01.2010 klo 01:01:15 »
G. Willow Wilsonin Cairo oli satunnaisostokseksi yllättävän hyvä pakkaus. Kyseessä on nykyajan Kairoon sijoittuva sarjakuvaromaani jossa lähi-idän konfliktien eri osapuolet ja alueen mystinen taikuus kohtaavat. Sarjakuvaksi suhteellisen epätavallisena ratkaisuna tarina on täysin itsenäinen eikä povaile jatko-osia. Suosittelen jos maaginen realismi yhtään kiinnostaa.

bats

  • Jäsen
  • Viestejä: 554
Vs: Luettua
« Vastaus #767 : 06.02.2010 klo 17:55:11 »
Ostin ja luin minulle suositellun All-Star Supermanin volume ykkösen.

Ensin positiivista: alppari on erittäin kiinnostava juoneltaan, ja pidän alusta tosi paljon. Myöskin Frank Quitelyn kuvitus on miellyttävää. Juonessa pidän eniten kuu-beissistä ja muutenkin scifimäisyydestä.

Sitten se minulle negatiivinen: jotenkin tämä ei imaissut mukaansa. Jotenkin tuntui, kuin hahmot olisivat teatterin lavalla. Varsinkin silloin kun Teräsmies puhuu Atlaksen ja Samsonin kanssa, tuntuu kuin he olisivat lavalla eivätkä Metropoliksessa tai missään todellisessa ympäristössä. Minua häiritsi myös dialogi. Tuntui kuin lähes jokainen hahmo olisi puhunut samalla tavalla, pitkästi ja samantyylisesti.

Summa summarum: Aion melko varmasti ostaa myös loput tätä sarjakuvaa.(Montako alpparia tätä muuten on?) Tarina on erittäin kiinnostava, mutta kaatuu minun silmissäni näihin juttuihin.

Mietin että sanoinko tässä nyt mielipiteeni liian jyrkästi, kun siitä on kritisoitu. En mielestäni. :)
"He ovat yhdistelleet eri lajeja ja luoneet hengittävää, sosiaalista norsun paskaa, jonka geeneistä on hyötyä ihan käytännössä."

- Jari Tapani Peltonen

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: Luettua
« Vastaus #768 : 06.02.2010 klo 20:21:28 »
Ostin ja luin minulle suositellun All-Star Supermanin volume ykkösen.
----------------------
Aion melko varmasti ostaa myös loput tätä sarjakuvaa.(Montako alpparia tätä muuten on?).

Niitä on tehty kaksi volumea, eli 12 osaa, eli 12 "tarinaa". Teoksesta löytyy myös kappale, jossa siis kaikki 12 osaa, molemmat volumet. Lehdistä ainakin osa on suomennettu, ainakin kaikki volume 1:n jutut.

Jälkimmäiset osat eivät mielestäni ole niin hyviä kuin ensimmäiseen volumeen kootut. Tässä oma taanoinen arvosteluni molempien volumejen sisällöstä.



P.S. Blogini kirjoitusasu on paikoin järkyttävää, ja kaikki vinkit sen parantamiseen otetaan vastaan. Pistän myöhemmin tänne linkkiä, kun on teoksia luettuna jne.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 080
  • <><
Vs: Luettua
« Vastaus #769 : 07.02.2010 klo 15:37:18 »
Luulin, että olin tästä jo kirjoittanut, mutta ei. Siis luin viisi ekaa Ex Machinan kokoelmaa. Olivat yllättävän viihdyttäviä, vaikka kerronta välillä olikin vähän kankeaa (johtuen ehkä piirtäjän tyylistä, joka ei ole ihan sitä, mistä itse normaalisti pidän, vaikka tuokin oli ihan hyvää). Tässä oli selvästi sellainen tv-sarjamainen ote, mikä toi oman tunnelmansa.
Plussaa oli myös se, että ainakin näiden viiden kokoelman ajan (yhtä ekstratarinaa lukuunottamatta) Great Machine on ollut vain sivuhahmo, johon viitataan ja vain vähän näytetään, missä mentiin. Erityisen plussaa oli se, että voimien salaisuutta ei ole lähdetty pahemmin paljastelemaan, vaan herätellään vain toisinaan mielenkiintoa.
Smallville tuli mieleen siitä, miten niin moni GM:n vastustaja sai voimansa ja intonsa samasta lähteestä kuin GM (tai GM:ltä itseltään, kuten se Pherson-tyyppi). Smallvillessahan ainakin alkupään jaksoissa aika monikin sai kykyjä kryptoniitista, jos muistan oikein.
No, Vaughanin tarinat rupesivat kiinnostamaan. Niinpä luin myös Pride of Baghdadin (vaikka tajusin Vauhgnanin osallisuuden vasta kotona), joka sekin oli ihan hyvä tarina, vaikka kaipasi vähän enemmän tilaa. Hahmot alkoivat vasta päästä muottiinsa ja tarina alkaa, kun loppu jo tuli julmana vastaan.
Nämä ovat kaikki kirjastolöytöjä. Seuraavaksi ajattelin antaa mahdollisuuden Y:lle, jos vaikka ihan tilaisi ekan kokoelman...
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Antti Vainio

  • Karpaattien nero
  • Jäsen
  • Viestejä: 4 164
Vs: Luettua
« Vastaus #770 : 12.02.2010 klo 19:17:37 »
Shane White:North Country
Kaiken järjen mukaan minuin olisi kuulunut pitää tästä mutta kun vaan en. Hyvin piirretty omaelämäkerrallinen juttu ja viehättävän näköinen albumi, mutta mutta. Alan epäillä että on olemassa genre nimeltä blankets, kovasti arvostettuja yhdysvaltalaisia taiteellisia ja omaeläkerrallisia graafisia novelleja joiden päähenkilöt ovat minusta sietämättömän  yhdentekeviä ja tylsiä.
edit. Oikeastaan tämän kohdalla on ihan turha olla poliittisesti korrekti,  vihasin Blanketsia ja vihasin myös tätä. Hyvä alkupuoli pilataan lopun itkuisella jeesustelulla. "We all deserved a second chance to set things right". Hyi vittu.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2010 klo 19:30:43 kirjoittanut Antti Vainio »
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

Divine

  • Sykkivä
  • Jäsen
  • Viestejä: 878
  • Rega flexis mur!
Vs: Luettua
« Vastaus #771 : 12.02.2010 klo 20:07:52 »
Pakko vielä kommentoida, että ranteet tuli pirun kipeiksi tuota tiiliskiveä lukiessa.

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Luettua
« Vastaus #772 : 13.02.2010 klo 13:09:28 »
Eka Scott Pilgrim -alppari sattui kouriin ja tuli hetimiten luettua.

Penteleen hyvin tuo tarina veti eteenpäin!
Hauskasti tarina muuttuu ihmissuhdesetvinnästä videopelivaikutteiseksi äksöniksi ja ilman että homma leviää käsiin.

O'Malleyn piirros on, jälleen kerran, eri letkeää ja ilmeikästä.
Seuraavatkin osat meni hetimiten hankintaan.
Jännä nähdä mihin suuntaa tarina kehittyy.
Eilen tuli luettua loput neljä O'Malleyn Scott Pilgrim alppua ja hommahan pelittää läpi koko sarjan jos ei nyt 100% yhtä hyvin kuin tuossa ekassa niin 97% kuitenkin. Aivan erinomaista luettavaa jonka aiempi väliin jättäminen tuntuu nyt tolkuttomalta virheeltä!

Noh, hyvä hommahan tuossa oli lukea nuo kaikki putkeen eikä 1,5 vuoden välein. Onneksi vikan alpun pitäisi ilmestyä kesällä samaan aikaan kuin leffankin. Näytettä


Aamulla tuli luettua 1984 teemapuistosta eli Pohjois-Koreasta Guy Delisen Pyongyang: A Journey in North Korea alpun muodossa. Vähäeleinen ja hieno tarina. Sääli miten moinen surrealistinen elämä vaan onnistuu jatkumaan tuossa maassa. Keep 'em in the dark'n feed them bullshit -ohjenuora toimii näköjään sekä herkkusienten että kansan kasvatuksessa. :(


Viime vikonloppuna lukaisin Marian Churchlandin upean esikoislapparin Beast jossa köyhä kuvanveistäjätär saa mysteerisen työtehtävän. Erinomaisen hieno tarina jossa kuvitus tuo paikoitellen mieleen, etenkin kasvoissa, Paul Popen.

Näytettä sekä Churchlandin blogi.

Asian vierestä, Churchland on toisen taitavan sarjakuvantekijän, Brandon Grahamin, vaimoke.


Kaikki neljä yllämainittua ovat vaahteranlehtimaasta.
Hyvä Kanada!
« Viimeksi muokattu: 13.02.2010 klo 13:14:50 kirjoittanut Lönkka »

bats

  • Jäsen
  • Viestejä: 554
Vs: Luettua
« Vastaus #773 : 14.02.2010 klo 16:45:26 »
James O'Barr - The Crow

Koko ajan lukiessani tätä ajattelin, että haluan kirjoittaa tästä tänne. :D Ja nyt tämä on sitten luettu. Mukava sattuma, että tämä osui divarissa silmiini.

The Crow taitaa olla jonkin sortin klassikko sarjakuvapiireissä, ja minä tavallaan ymmärrän tämän. Joskus sarjakuvan puolivälissä imeydyin mukaan tarinaan. Tämä sarjakuva herätti minussa ajatuksia sekä suunnatonta inhoa, pahaa oloa jollaista en ole ennen sarjakuvasta saanut. Ja tämä oli positiivinen asia, sillä juuri sarjiksen inhottavin kohtaus, Ericin ja Shellyn brutaali murha imi minut mukaan tarinaan. Siitä lähtien olin Crown puolella, siitä lähtien todella halusin nähdä miten tarinan roistoilta ammuttiin aivot pihalle, toisin sanoen väkivalta sai syyn ja oikeutuksen.

Itse tarina toistaa ehkä liikaakin samaa gangstereiden murhaamiskohtausta. Kuitenkin positiivista on toiminnan erilaisuus: The Crow ei ole koskaan keinotekoisesti alakynnessä, vain jotta lukija voisi jännittää hänen puolestaan. Hän on messiaaninen koston ilmentymä, ei ohut toimintahahmo. Erikoista kyllä, vaikka tarinassa on valtava määrä raakaa väkivaltaa, se on samalla herkkä. Kuten kirjan esipuheessa sanotaan, se on "kaunein rakkauskirje jonka olen nähnyt". En tajunnut tätä ensin. Mutta luettuani kirjan loppuun, tunsin surua, ja ymmärsin mitä tällä tarkoitettiin.

Minusta tämän sarjakuvan ja elokuvan Gran Torino välillä on jännä yhtäläisyys. Molemmat sijoittuvat Detroitin ghettomaiseen lähiöön, ja pahikset ovat nuoria jengiläisiä. Päähenkilö asettuu näitä jengiläisiä vastaan. No eipä tuossa paljoa ole, mutta minusta jännä juttu kuitenkin. Nykypäivän näkökulmasta tämän luulisi myös menevän emoihin kuin häkä, kun päähenkilö on itseään viiltelevä, mustahiuksinen ja tiukkapöksyinen feminiininen henkilö.

All in all, antaisin tälle neljä tähteä viidestä. O'Barrin visio on mahtava, ilmiselvästi tämä on hänen magnum opuksensa eikä hän varmaan ole koskaan muuta toivonutkaan. Ja eikun hankkimaan leffa dvd:llä.  :D
« Viimeksi muokattu: 14.02.2010 klo 17:00:37 kirjoittanut bats »
"He ovat yhdistelleet eri lajeja ja luoneet hengittävää, sosiaalista norsun paskaa, jonka geeneistä on hyötyä ihan käytännössä."

- Jari Tapani Peltonen

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: Luettua
« Vastaus #774 : 15.02.2010 klo 01:19:48 »
J.O. Barri:sta ja The Crow:sta puheenollen, aiheeseen liittyvä ketju on ollut jo pitkään hiljainen.

James O'Barr - The Crow
Ja nyt tämä on sitten luettu. Mukava sattuma, että tämä osui divarissa silmiini.

Niin mukava sattuma että alkaa mietityttämään. Onko kyse siis suomennoksesta joka julkaistiin tällä kannella? Vai alkukielinen? Vai mikä?

sillä juuri sarjiksen inhottavin kohtaus, Ericin ja Shellyn brutaali murha imi minut mukaan tarinaan.

Kyseinen kohtaus on lähempänä todellisuutta kuin voisi uskoa.
Jamesin tyttöystävän kuoli rattijuopon käsissä. Shellyn raiskaus, ja Ericin kykenemättömyys tehdä mitään symboloivat Jamesin omia tuntemuksia. Tarinan myötä tulee esille useampia muitakin raskaita turhautumia edustavia kohtauksia.

Päähenkilö asettuu näitä jengiläisiä vastaan. No eipä tuossa paljoa ole, mutta minusta jännä juttu kuitenkin.

Olen kyllä vähän pettynyt, ettet löydä enempää...
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

bats

  • Jäsen
  • Viestejä: 554
Vs: Luettua
« Vastaus #775 : 15.02.2010 klo 12:06:15 »
Niin, en tuon enempää etsinyt yhtäläisyyksiä, kun tuo oli vain sivuhuomio. Nuo mainitsemasi jutut yhdistävät toki myös näitä kahta.

Ostamani kappale on alkukielinen painos, jossa lukee kannessa "Now A Major Motion Picture". Kansi on tuo sama.

Tarinan myötä tulee esille useampia muitakin raskaita turhautumia edustavia kohtauksia.

Minulle tulee mieleen se pikkutyttö, Sherri, jota Crow ei pystynyt auttamaan. Mitäs muita sinä löysit?
"He ovat yhdistelleet eri lajeja ja luoneet hengittävää, sosiaalista norsun paskaa, jonka geeneistä on hyötyä ihan käytännössä."

- Jari Tapani Peltonen

Veli Loponen

  • Isoveli
  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 11 080
  • <><
Vs: Luettua
« Vastaus #776 : 17.02.2010 klo 15:45:20 »
Seuraavaksi ajattelin antaa mahdollisuuden Y:lle, jos vaikka ihan tilaisi ekan kokoelman...
Ja niin tein. Ensimmäinen Y the last man -kokoelma on luettu ja jopa pidetty. Tässäkin oli tv-sarjamainen tunnelma, joten ehkä se johtuu kirjoittajasta. Tarinana vaikutti ihan kiinnostavalta, ainakin näin johdantokokonaisuuden puolesta. Ainakin toistaiseksi tämä vaikuttaa kevyemmältä kuin Ex Machina.
Piirtäjästä pidän. Jälki tuo mieleen aikoinaan Batmanissa liitteenä julkaistut Ms. Tree -tarinat.
Ensimmäisen kokoelman pohjalta on vaikea sanoa, mihin juttu lähtee menemään, mutta muutamia kysymyksiä ja mahdollisia ongelmakohtia nousi jo mieleen. Esimerkiksi maailman sortuminen kaoottisuuteen ja anarkiaan kuulostaa näin äkkiseltään hieman liioitellulta. Ei sillä, että ajaisin stereotypiaa naisista, joka myös Y:ssä esitellään, että yksinjäätyään naiset pitelisivät toisiaan kädestä ja kaikilla olisi kivaa. Käytännön ongelmat toki ovat todellisia, miesten katoamisesta johtuva tietotaidon puute tuo haasteita, mutta ei kai ihan noin suuria. Tai ehkä USA:ssa tilanne vain on huonompi kuin Suomessa. Tai minulla on aivan liian ruusuinen kuva siitä, miten monipuolisissa tehtävissä naiset nykypäivänä länsimaissa toimivat.
Toisin sanoen tämä post-apokalyptinen asetelma tuntuu paikoin vähän päälleliimatulta. Onneksi Vaughan on onnistunut tekemään maailmastaan suht yhtenäisen ja luontevan, ei tämä ole mikään liian häiritsevä ominaisuus. Ainakaan vielä.
No, ihan mielenkiinnolla jatkan lukemista. Tilasin onneksi kaksi ekaa kokoelmaa kerralla, joten luettavaa on vielä vähän. Jatkoa voin harkita sitten tuon jälkeen.
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

tolppis

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 332
  • Viinissä totuus
Vs: Luettua
« Vastaus #777 : 17.02.2010 klo 15:55:55 »
Y the last man luettu pikkuhiljaa vikaa kokoomaa lukuunottamatta kirjastosta lainattuna. Ikävä kyllä olen vikaa osaa odottanut (varasin siis) jo tosi pitkään (useita kuukausia) enkä suoraan sanoen kohta enää muista mitään koko pahuksen sarjakuvasta. Paitsi että tykkäsin. Vapautuis ny jo...

(vain yksi lainakappale pk-kirjastoissa jossa varauksia useampia)

Antti Vainio

  • Karpaattien nero
  • Jäsen
  • Viestejä: 4 164
Vs: Luettua
« Vastaus #778 : 22.02.2010 klo 22:51:16 »
Jessica Abel:La Perdida

Kiitti Kaltsu, tämä oli todella hyvä. Melkoinen järkäle näennäisen huolettomasti piirrettyä amerikkalaiset -hölmöilee - ulkomailla - haahuilua. En halua paljastaa mitään mutta suosittelen jokseenkin vilpittömästi.

http://jessicaabel.com/laperdida/
« Viimeksi muokattu: 22.02.2010 klo 23:44:44 kirjoittanut Antti Vainio »
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

echramath

  • Suomen Hakki Hamsteri -kerhon puheenjohtaja
  • Jäsen
  • Viestejä: 3 433
Vs: Luettua
« Vastaus #779 : 23.02.2010 klo 04:18:52 »
Lucky Lukes äventyr - Angivaren

Lukeminen eteni "melko hitaasti", mutta eiköhän tämä tästä. Parasta pysytellä sarjakuvissa hetki ennen kuin siirtyy esimerkiksi Muumi-kirjoihin.
I've got 99 problems, but luftballons ain't one.