Kirjoittaja Aihe: Sarjakuvaromaani  (Luettu 17940 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hdc

 • Architectus urbis caelestis
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 452
Vs: Sarjakuvaromaani
« Vastaus #75 : 28.07.2020 klo 21:34:32 »
Tota Scholasticin syksyn katalogia kun selailee, niin selkeästi kyse on kirjakauppamatskusta.

Oo, Telgemeieria, Runtonin Owly, ja julkaisevat kanssa käännöksen tuosta Bagieun Witchesista, jonka on täälläpäin ollut Varsin Näkyvästi Esillä. Kyllä mä noita ennemmin lukisin kuin jotain nyky-Marvelia.
Mutjoo, paljon nimikkeitä joita näkee just kirjakaupoissa ja aika paljon kirjastoissakin...

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 505
Vs: Sarjakuvaromaani
« Vastaus #76 : 28.07.2020 klo 22:37:27 »
Ihmisenä joka ostaa jonkun verran sarjakuvaa epäilen että totuus on tilastoissa, mutta osin myös kunkin keskustelijat kommenteissa.

Scholastic ja Viz rulaavat koska kohderyhmää on.
Scholasticin kohdalla lapset. Vanhemmat toki hankkivat lapsilleen luettavaa koska valtaosa kuitenkin mieltää lukemisen kehittävän, kaiken lukemisen ei vain sen jota vanhemmat arvostavat.
Viz ja manga pärjää juuri koska on muuta kuin mitä vanhemmat lukivat, koska sisältää valtavia hittejä kuten My Hero Academy ja muut jättimyyjät joilla katetaan nekin jotka eivät myy niin hyvin.
Ne hitit myyvät vastakin jos niitä on saatavilla.
Ja koska kuten monet kustannustahot mangasta löytyy myös sitä aikuisiin vetoavaa luettavaa.
Se ei ehkä dominoi myyntitilastoja mutta on selkeä tulovirta.

Jokainen tahtoo tuoda oman tulokulmansa ainoana totuutena, koska niin ihmiset toimivat. Tärkeintä on että mangan suosio tai sarjakuvaromaanien suosio osoittaa ettei enää olla sen oman valitun inhokin varassa vaan kulttuuri on joko kehittymässä siihen suuntaan kuin itse toivoo, oli se lehtien kuolema, Marvelin ja muiden epäilyttävien tahojen notkahdus tai sitten haikailua yhtenäiskulttuurin pariin jota ei oikeasti ollut.

Kaikki ovat tavallaan oikeassa.
Tietyssä mielessä jopa oli yhteinäiskulttuuri, koska vaihtoehtoja ei oikeastaan ollut.

Sarjakuva tarvitsee kirjakaupat ja kirjastot, mutta myös lehdet ja ne nykymarvelit. Siksi koska jos sarjakuva olisi vain homogeenista massaa meitä sarjakuvan harrastajia olisi paljon vähemmän.
Tarjonnan ollessa yhtä suppeaa kuin "yhtenäiskulttuurissa".
On varmasti monelle totta että"vähemmän on enemmän" mutta pysyäkseni muitten linjalla egoistisesti toivon että sarjakuva entisestään pirstaloituu jotta on tarjolla hyvää lastensarjakuvaa, aikuisten sarjakuvaa, mangaa, nykymarvelia, sarjakuvadokkareita ja monenlaista muuta mikä minua kiinnostaa.
Lukekoot muut sitten sitä paskaksi rankkaamaani (ikävä kyllä tutustumisen kautta)


hdc

 • Architectus urbis caelestis
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 452
Vs: Sarjakuvaromaani
« Vastaus #77 : 29.07.2020 klo 18:13:04 »
Jesh, laaja valikoimahan on tietysti toivottu tilanne.
Ja sen puolesta mieleen tulee tilanne 15-20 vuoden takaa, jolloin Jenkeissä lastensarjakuvaa ei käytännöllisesti katsottuna ollut olemassa, suurelta osin pien- ja omakustantajilta joitain satunnaisia yksittäisiä sarjoja, joiden saatavuus vaihteli huonon ja olemattoman välimaastossa (satuin liikkumaan tuolloin paljon niillä kulmilla internetsiä jossa oli mm. näiden tekijöitä...) ja isommilta saattoi joskus tulla joku yksittäinen juttu. Eli sen puolesta ei tuo ole kustantamojen kesken nollasummapeliä, Scholastics on ihan rehellisesti vaan laajentanut sarjakuvamarkkinoita (kuvaavaa myös ettei Kvaakin keskustelupalstan osioissa ole yhtään sopivaa kategoriaa monille noista).

Jiksi

 • Toimittaja
 • **
 • Viestejä: 6 989
Vs: Sarjakuvaromaani
« Vastaus #78 : 29.07.2020 klo 23:46:53 »
Scholastics on ihan rehellisesti vaan laajentanut sarjakuvamarkkinoita (kuvaavaa myös ettei Kvaakin keskustelupalstan osioissa ole yhtään sopivaa kategoriaa monille noista).

Totta. Lastensarjoja lukemalla kasvaa sarjakuvia lukevia nuoria ja niistä sarjakuvia lukevia aikuisia. Jos ei kasvaisikaan, varmasti suhtautuminen sarjakuviin on suopeampaa ja jälleen seuraavan sukupolven osalta kannustavampaa.

Se on sama kuin, että itse olen ensimmäistä pelaavaa sukupolvea, ja minusta lasten pelaaminen ei ole ainoastaan hyvä juttu, vaan minä myös kannustan harrastuksen pariin, joka on myös yhteinen harrastus. Samalla oma peliharrastus on syttynyt uudelleen viime vuosina, oltuaan täysin sammuksissa useita vuosia.