Ehkä aloituspuheenvuoro oli hieman kärjistetty, mutta kun katson opetushallituksen "käsialan" malleja niin se mitä he esittelevät vanhana kaunokirjoituksena ei ole lainkaan niin koukeroista kuin mitä aikoinaan koulussa opin. Sivulla olevasta "
Kirjoituskirjaimet" flash-animaatiosta huomaan että esimerkiksi kirjain "p" on hyvin erilainen oppimaani verrattuna, vaikka se on "vanhat kirjaimet" osassa ja se mitä kersoille nyt uutena opetetaan muuttaa mm. "s" ja "r" kirjaimet sellaisiksi jota minä kutsuisin tekstaukseksi.
Se missä tahdissa joku oppii lukemaan lienee yksilöllistä. Kaikki kuitenkin oppivat sen taidon viimeistään koulussa. Ja toki kaikki oppivat kaunonkirjoituksen, siitä pitää Pisainen koulumme huolen, mutta se kauno vain on erilainen kuin ennen, lähempänä tekstausta. Tästä syystä edellämainitulla joukolla voi olla vaikeuksia kaunokirjoitus-sarjakuvien kanssa.
Käytännössä tämä näkyi siinä kun tämä sarjakuva-ammattilainen piti koulussa varsin ansiokkaan sarjakuva-opetustunnin, minkä jälkeen ala-astelaiset saivat tehdä omat sarjakuvansa, niin ei tainnut yhdessäkään työssä, joita oli n. 30 kpl, olla kaunokirjoitusta. Voi myös pyytää jotain 7- vuotiasta lukemaan kaunokirjoitusta ja sitten tarkkailla miten se sujuu.
Mutta en silti menisi vaatimaan että kaunokirjoituksellisista sarjakuvista tulisi luopua, päinvastoin. Kauno sopii erinomaisesti useimpien niiden sarjakuvien tyyliin joista sitä löytyy.