Ehkä nämä 10 sankaria pelastavat koko genren?
MarvelmanTässä on potentiaalia tulla pitkästä aikaa hyväksi universaalisesta jatkumosta riippumattomaksi hahmoksi, mikäli homma hoidetaan oikein, eikä jätkää laiteta Sentryn ja muiden ihmeheebojen sekaan. Tätä tärkeämpi on kuitenkin ennen kaikkea itseironia: Marvel on todistanut kykenevänsä tekemään pehmeästi camp henkistä supersankarisarjakuvaa yhä 2000-luvullakin. Niin kuin DC:kin. Tätä olisi nyt korkea aika hyödyntää. Lisäksi ajatus kunnollisesta ja isosta Brittiperäisestä sankarista on miellyttävä. Alan Mooren kaltaisille miehille kynä käteen, niin johan alkaa lyyti kirjoittamaan.
The FlashKaikista kehuista huolimatta vanhan Salaman paluu ei ole sujunut ihan niin miellyttävästi. Final Crisis oli loppuaan lukuunottamatta äärimmäisen tylsää ja huonolaatuista luettavaa, eikä Rebirth mini-sarjakaan tunnu toimivan yhtä hyvin kuin Hal Jordanin vastaava. Geoff Johns kuitenkin sai Blackest Night eventissä pyöritetty vanhasta rynnijästä sangen persoonallisen ja värikkään hahmon muihin samaa nimeä kantaviin verrattuna. Salama hahmojen vahvuus on alusta asti ollut yksittäisissä, asiansa osaavien, ja mielikuvitusrikkaiden kirjoittajien tarinoissa. Parasta hahmossa on, että tämä henkiinherännyt Salama, Barry Allen, on oikeastaan uudemman tuntuinen kuin tämän nuoremmat vastineet. Lisäksi supervauhdin avulla ajassa matkustaminen toimii hahmolla etevästi.
BatmanVaikka Dick Graysonin tilapäiset Batman hölmöilyt eivät ole toimineet, ovat sivuhahmot kuitenkin nousseet korkealle. Damien Wayne on ollut kaikkien aikojen kiinnostavin Robin, Tim Draken Red Robin kuviot ovat tuoreempaa ja kiinnostavampaa luettavaa kuin yksikään 2000-luvun Indiana Jones yritelmä ja Gotham City Sirens on persoonallisin on-off sankareista kertova sarjakuva sitten World War Hulkin. Lisäksi on miellyttävää nähdä myös DC:llä "pahikset sankareina" leikkejä, sillä se oli myös tänä keväänä päättyvän Marvelin Dark Reignin parhaimpia puolia. Tältä näyttää Watchmenin perintö oikein käytettynä.
Kukaan tuskin todella haluaa nähdä Frank Millerin & Jim Leen All Star Batman & Robin The Boy Wonder kamaluuden päätöstä. Mutta Morrisonin hyrräävä mielikuvitus saattaa todella olla vuoden kohokohta. Eikä missään nimessä pidä unohtaa Geoff Johnsin Batman: Earth One:a. Lisäksi meillä saattaa olla tiedossa uusia kiinnostavia hahmoja Gothamiin, kuten Batmanin 80 sivuinen jätti viittasi.
Black WidowBlack Widow on nyt jo menneenä vuotena ollut jälleen niin monessa lehdessä, että jos jollakulla ei ala olla jo ähky olo, on tämän syytä tarkistaa sarjakuvaruokavalionsa, se nimittäin olla monelle meistä pelastus. Hahmosta ei kuitenkaan päästä eroon tänäkään vuonna. Päinvastoin. Missään tapauksessa ei voi kiistää, etteikö hahmosta saattaisi hyvinkin tulla vuoden naissankari itsenäisen ja vahvan luonteensa vuoksi.
SupermanTeräsmies oli viime vuonna pääasiassa vain ylipitkissä New Krypton kuvioissa, Blackest Nightissa tai Secret Originsissa. Tänä vuonna hahmo rysäyttää ensin omalla eventillään, mutta saattaa vihdoin ja viimein päästä takaisin omiin puuhiinsa omassa lehdessään. Vaikka hahmo onkin harrastanut sekavia rettelöintejä, on se yllättäen, ja kiistämättä pitänyt viime vuosina tuoreutensa, vaikka tarinoiden laadutkin ovat vaihdelleet, ja oman lehden on valloittanut Mol-Elin kaltainen tylsä, ankea ja pitkästyttävä tolvana.
Alkuperäinen Kostaja porukka.Captain America, Iron Man ja Thor.
Kapun kohdalla tehtiin yllättävä, ja järkevä ratkaisu, ja tilapäisesti meillä on kaksi Kapua. Mutta vuoden suurin Marvelin ilotulituksen aihe on ne alkuperäiset, ainoat oikeat johtavat Kostajat jälleen yhdessä. Tämä pistää murskaksi ainakin neljä viime vuosikymmenen suurinta käännettä. Mutta minkäs teet: Miehen on tehtävä mitä miehen on tehtävä. Tässä tapauksessa mies on Brian M. Bendis, joka on pistetty korjaamaan osin itse aiheuttamaansa, että Millarin väsäämää sotkua. Seitsemän pitkää vuotta omilla teillään oleva kolmikko on saattanut kuitenkin keksiä uusia metkuja, ja onhan niitä ikäväkin ollut. Jäämme siis odottamaan uusia...siis vanhoja...Kostajia.