Sori, kun palaan vielä tähän ohjelmaan, mutta ajattelin vain tähän ketjuun lisätä muutamia ohjelman ominaisuuksia, joista osa on vasta itsellenikin tullut selväksi viimeaikoina. Nimenomaan sarjakuvan tekemistä helpottavat ominaisuudet olen tähän kerännyt...
Ohjelmassa on aivan erinomaiset valinta työkalut. En ole kokeillut Photoshoppia, mutta SAI:ssa valinnan lähteeksi voidaan merkitä joku tietty taso ja näin valinta voidaan tehdä kätevästi työskennellessä muilla tasoilla. Tai sitten voi valinnan lähteeksi määrittää kaikki tasot samanaikaisesti. Mitä olen nähnyt Photoshoppia, niin valinta tehdään monesti lassolla (ainakin kaikki tutoriaalit pursuavat lasson käyttöä). SAI:ssa lasson käyttäminen on melko vähäistä, sillä tarjolla on nopeampia keinoja. Itse inhoan sellaista lassolla tihertämistä.

Ohjelmassa on mahdollisuus myös rajata työskentelyalue alemman tason määrittelemälle alueelle (kätevää esim varjostamisessa tai yksityiskohtien lisäämisessä). Se toimii monella tasolla. Sen lisäksi on mahdollisuus lukita tason läpinäkyvyys, mikä mahdollistaa sen, että väreille voi antaa uusia ominaisuuksia tai maalata päälle pelkäämättä yli ääriviivojen piirtämistä (kätevää, jos haluaa värittää nopeasti esimerksi skannattuja rasteri viivakerroksia).
Valinnat voidaan myös tehdä piirtämällä valinta-alue erityisellä työkalulla tai klikkaamalla CRTL:n kera tettyä tasoa (jolloin valinnaksi muodostuu tason sisällön määrittelemä alue. Maalaus ja valinta voidaan myös tehdä vaikka alueet vuotaisivat. Tähän voidaan määritellä kuinka tarkasti ohjelma katsoo jonkun alueen olevan yhtenäinen.
Tasoille voidaan tehdä myös helposti maskeja suoraan valinnoista, joilla voi myös siistimisvaiheessa leikata pois kuvan sotkut. Maskeista saa myös apua tehdessä valintoja .
Valinnat voidaan ylläolevilla keinoilla tehdä joissain tapauksissa pelkästään klikkailemalla tasoja, koska valinnan lisääminen tai vähentäminen olemassa olevasta valinnasta käy yhtä helposti.
Yhdeksi tärkeäksi ominaisuudeksi olen itse ajatellut myös sen, että ohjelmalla voi maalata tyhjää (myös vektorina!!). Eli värivalinnassa on aina saatavilla täysin läpinäkyvä väri (on/off tyyppisesti), eikä ole tarvetta vaihtaa työkalua pyyhekumiin tai edes kääntää kynää. Siirtyminen valitun värin ja tyhjän värin välillä hoituu kätevästi pikanäppäimellä (kun sen on asettanut).
Viivapiirrustus voidaan tehdä vektoritasolla, jolloin kaikki viivojen ominaisuudet ovat muokattavissa (viivojen värit, muodot ja paksuus). Koska yksi tasojen moodi on binary, voidaan myös vektoritason viivapiirrustuksen anti-aliasing kytkeä päälle ja pois muuttamatta kuvaa pysyvästi suuntaan tai toiseen. Tämä myös mahdollistaa viivapiirrustuksen suurentamisen kuinka suureksi tahansa (ohjelman rajoissa tottakai) menettämättä mitään yksityiskohtia (tosin viivojen paksuus täytyy silloin uudelleen muokata, mutta se on melko yksinkertaista)
Kynän herkkyys (perässälaahaus) voidaan valita kahdella eri tavalla, jotta esimerkiksi itseni kaltainen kynän tärisyttäjä voi saada aikaan luontevan viivan. En tiedä onko Photarissa samanlainen ominaisuus, mutta missään muussa paitsi uusimman ArtRagen muste/kynä työkalussa en ole moista nähnyt.
Kuvan kääntäminen työskennellessä ja resetoiminen on helpompaa, kuin missään muussa ohjelmassa, mitä olen kokeillut. Ei valikkoja eikä ylimääräisiä klikkauksia.
Ainoa haittapuoli ohjelmassa on omasta mielestäni se, että siinä ei ole viivotinta eikä neliö tai ympyrä työkalua (eikä myöskään tekstityökalua). Omalla kohdallani kaikki muut ominaisuudet kuitenkin voittavat nämä pienet ongelmat, jotka olen valmis hoitamaan muiden ohjelmien avulla. Tottakai suodin on myös rajattu väri ja kirkkaus/kontrasti ominaisuuksiin. En ole sen enempää kyllä itse tarvinnut, joten omasta mielestäni eivät ole haittapuoli.