8-bit/channel, (R+G+B+alpha (alpha=läpinäkyvyys) 8+8+8+8) == 32 bittiä, miljoonia väriyhdistelmiä (256*256*256). Riittää kuvien esittämiseen, koska silmä ei erota enää tuon tarkemmin.
Enemmän kuin 8-bit/channel tarvitaan joskus harmaasävyihin ja sitten esimerkiksi HDRI-kuviin, joita käytetään 3D-puolella. Myös esim. kameratekniikka käyttää korkeampia bittimääriä, mutta se johtuu kameran tekniikasta ja lopultahan lopputuote on yleensä tuota 8-bit/channel.
Photoshopin omat filtterit osaavat nykyään tuon 16-bit tilan, mutta useimmat kuvankäsittelyoperaatiot ovat sillä tavalla ongelmallisia, että vähänkin isompi operaatio pudottaa 16-bit -> 8-bit.
Photoshop-maalari tai halvan painotuotteen tekijä (tyypillinen sarjakuvapainatus) ei noita korkeampia tiloja tarvi (kuten Keijjo sanoi, 24 bittiä eli 6-bittiä per 4 (CMYK) kanavaa riittää painossa). Jos käpistelet RAW-kuvia, voit törmätä enempäänkin kuin 8-bit/channel.
PALJON tarkeämpää on osata kayttää tuota perus-RGB:tä tai perus-CMYKkiä oikein. Siitä tällä palstalla viisaammat ovat keskustelleet paljon ja siitä haluaisin itsekin tehdä joskus kysymyksiä, mutta ensin minun täytyy saada 30-40 1-bittistä tiedostoa(!) kuriin...

edit: kirjoitusvirheitä ja selvennystä...