Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Alternative ja omakustanteet => Aiheen aloitti: Wilpuri - 07.11.2003 klo 10:54:44

Otsikko: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Wilpuri - 07.11.2003 klo 10:54:44
Ilmeisesti kukaan ei ole vielä aloittanut ketjua tästä, joten teen sen nyt. Mitä mieltä olette uusimmasta? Tai koko sarjakuvasta yleensälin?

Jotkut ovat sanoneet, että se on huonontunut ja että ensimmäiset olivat huomattavasti parempia, mutta itse en allekirjoita tätä. Tokihan huumori on hieman väistynyt ja tarina synkentynyt, mutta mielestäni tällaisessa tarinassa se kuuluu asiaan. Ei se olisi oikein toiminut, jos koko seikkailu olisi vedetty läpi pelkällä hilipatihippan-asenteella.

Mitä mieltä te olette?
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Ilja Rautsi - 07.11.2003 klo 12:18:38
Kolme ensimmäistä kokoelmaa löytyy omana, seitsemänteen asti olen lukenut. Kiinnostaa kuinka tarina päättyy, vaikka todennäköisesti se tuleekin olemaan aika peruskamaa. Minä olen kyllä tykännyt siitä miten sarja on kehittynyt alkupään humoristisuudesta tähän eeppiseen fantasiaan (kuitenkaan sitä huumorintajua hukkaamatta). Henkilöt ovat kuitenkin pysyneet vahvoina läpi jutun eikä suunnanvaihdos (eikä se edes sinällään mikään vaihdos ollut, kyllä sitä hiljalleen alusta asti rakennettiin tähän suuntaan) tuntunut mitenkään hatusta vetäistyltä. Smithin piirrosjäljestä ei voi valittaa ja koominen ajoitus on todella osuva. Ei mikään suosikkisarjakuvani mutta todella viihdyttävä.
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: tolppis - 07.11.2003 klo 13:24:08
Tykkään lukea - sitä mukaa kun kirjastoon ilmestyy. Ostohaluja ei ole ollut. Kyllä sen kerran lukee, ihan hauska sarjakuva.
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.11.2003 klo 13:56:10
Olen ostanut 1-7 kaikki tuoreeltaan. Uutta en ole vielä nähnyt missään. Lisäksi minulla on Stupid, Stupid Rat-Tails -albumi jota jostain syystä ei ole suomeksi saatu.

Ekat kolme luin aikoinaan moneen kertaan, seuraavat ovat jääneet hyllyyn yhden lukukerran jälkeen. Synkkää tarinaa. Kun satsi on täynnä niin palaan niihin uudelleen.
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Hazart - 12.11.2003 klo 00:25:56
Aaaaah! Ei tästä enää sarjis parane. Tarkoitan koko Luupäät sarjaa. Ehdottomasti paras kaikista koskaan tehdyistä sarjiksista. Tuossa yllä kirjoitti, että ekat tuli luettua useampaankin kertaan, mutta myöhemmät osat sitten vain kerran pari. Samoin kävi itselleni. Ehkä juju on siinä, että Luupäiden maailma oli silloin täysin uusi ja ihmeellinen, mutta nyt sen jo tuntee. Lumovoima ei ole sama ilman uutuuden viehätystä. Ja tarinan syvällistyminen saattaa vaatia enemmän lukijalta kuin alun toilailu. Tästä huolimatta Luupäät ansaitsee hehkutuksen jos toisenkin. Upeat hahmot, maailma, tarina?, ja tyyli. Hyvä Jeff!

Siihen olen pettynyt, että Like-kustannuksella tuntuu menevän iäisyys näiden suomentamisessa ja luvatut ilmestymispvm ei pidä koskaan paikkaansa. On masentavaa huomata uuden alpparin ilmestyneen vuosi sitten ja täällä sitä luvataan: "joskus ensi syksyksi tulee - ehkä." Ja kasiversion tekstaus oli luvattoman huono! Mutta onneksi se tuli kuitenkin.
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Ilja Rautsi - 12.11.2003 klo 12:01:47
Siihen olen pettynyt, että Like-kustannuksella tuntuu menevän iäisyys näiden suomentamisessa ja luvatut ilmestymispvm ei pidä koskaan paikkaansa.

No kestäähän Smithilläkin aika vaihtelevasti noiden tekemisessä, mutta toki luvatuissa julkaisupäivissä pitäisi pysyä.
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Hazart - 12.11.2003 klo 23:26:05
Totta puhut ja veikkaanpa ettei Luupäät Likeä paljon rikastuta. Siksi se ei ehkä ole priorisoitu ykkösjutuksi. Tai mistä minä näistä tiedän... hahaha... Kunhan jaksavat kustantaa sarjan loppuun niin olen tyytyväinen.

Piis

Hazart
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Wilpuri - 13.11.2003 klo 09:09:08
Totta puhut ja veikkaanpa ettei Luupäät Likeä paljon rikastuta.

On se kuitenkin varmasti suosituimpia Liken kustantamia sarjakuvia...
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Esa - 13.11.2003 klo 16:03:52
No mä ostan tämän sitten kun olen edellisetkin ostanut. Mulla ei oo kun 3,4 ja 6. Ja ostan varmaan divarista sitten joskus. Mutta sarjasta tykkän tosi paljon. Yksinkertaiset hahmot hienoissa taustoissa. Piirrosjälki on ihanaa!! :-* Juoni on tosi hieno(tai enhän mä tiiä mitä siinä tapahtuu kun viimeinen jonka luin on 6.) ::)
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Antti Schroderus - 13.11.2003 klo 17:57:12
Uusinta en ole vielä saanut käsiini, kun olen köyhänä opiskelijana täysin kirjaston varassa sarjakuvakulutuksen suhteen (kulutus on kyllä hirveä sana tässä yhteydessä).

Mutta noin yleensä olen ollut aivan puulla päähän lyöty Luupäiden suhteen.

Johtunee osin siitä, että noin vuosi sitten sarjakuvasivistykseni oli ihan täysin Aku Ankka/Lassi&Leevi -osastolla, kunnes eksyin Lasipalatsin kirjastoon sarjakuvahyllylle ja Luupäiden pariin.

Ja siitä lähti sitten kierre toinen toistaan hienompien tekijöiden pariin.

Juonenkuljetus on hienoa, pidän hirveästi Smithin tavasta käyttää mustaa ja hahmot ovat kyllä erittäin onnistuneita. Kontrastit toimivat niin tarinan kuin kuvan suhteen, paha on pahaa ja hyvä hyvää.

Vaikken sarjakuvailmaisusta sikäli kauheasti tiedäkään, niin mielestäni ruutujen välinen jännite, liike, sivujen sommittelu ja ylipäänsä kuvan ja tarinan symbioosi toimivat ihan perhanan hienosti.

Me like :)

Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: VesaK - 15.11.2003 klo 11:14:22
Djooh, Cosmicin asiakkaat saavat lukea Luupäät 8sia ja Akira kasia sitten maanantaista alkaen. Kysykää tiskiltä.
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Jukka Koivusaari - 15.11.2003 klo 12:14:15
Totta puhut ja veikkaanpa ettei Luupäät Likeä paljon rikastuta. Siksi se ei ehkä ole priorisoitu ykkösjutuksi. Tai mistä minä näistä tiedän...

Myöhästely ja katteeton ennakkomainonta ei  taida liittyä minkään nimenomaisen julkaisun ominaisuuksiin vaan enemmänkin Liken yrityskulttuuriin. Niillä näyttää olevan tapana hankkia liikaa tötä ja sitten aikataulut on mitä sattuu.

 - nimin . "Sivusta seurannut"
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Hazart - 20.11.2003 klo 11:28:26
Onkos teillä kellään sitä stupid stupid ratt tails albumia. MULLA ON ja se on loistava stoori. Kannattaa tutustua.
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Wilpuri - 20.11.2003 klo 11:49:44
Onkos teillä kellään sitä stupid stupid ratt tails albumia.

Eipä ole. Vielä.

Jäi muuten tuo kahdeksas osa aika cliffhangeriin. ihan pitää jännittyneenä odottaa jatkoa. Jeff oli muuten päästänyt taas huumorinsa kukkimaan vapaammin. Se oli mielestäni ihan positiivista... vaikka kyllä synkeä aavepiiritkin pinuun iski.

- Jarkko Sivula
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Jukka Laine - 20.11.2003 klo 16:51:51
Onkos teillä kellään sitä stupid stupid ratt tails albumia. MULLA ON ja se on loistava stoori. Kannattaa tutustua.

Suosittelen etenkin ensimmäisten Luupäiden huumoriseikkailun ystäville.
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Leo - 24.11.2003 klo 19:10:24
En ole ikinä innostunut Luupäistä (itse asiassa en edes kunnolla tiedä mikä se on) joten voisiko joku hieman selittää (kuka sarjakuvan on piirtänyt, käsikirjoittanut, mikä siinä on ideana, onko se strippejä vai kokonaisia tarinoita jne.)
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Hazart - 24.11.2003 klo 19:14:00
Nyt sinulla on sellainen aukko sarjakuvasivistyksessäsi, että marssi heti kirjastoon ja lainaa Luupäät osa 1. Älä aloita mistään muusta osasta, koska se on kehittyvä tarina. Fantasiaa, huumoria ja kevyttä filosofiaa. Osia on tullut 8. ja se on maailman paras sarjakuva mielestäni. Jeff Smith on sarjan tekijä ja aikamoinen pensselinero!

Tsemppiä!
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Leo - 24.11.2003 klo 19:33:44
Nyt sinulla on sellainen aukko sarjakuvasivistyksessäsi, että marssi heti kirjastoon ja lainaa Luupäät osa 1.

Minulla on aika monessa kohdassa aukko sarjakuvasivistyksessäni, sillä yleensä luen lähinnä Aku Ankkoja etten oikein mistään muusta paljoa tiedäkkään! Kiitos vinkistä, mutta ostan mieluiten sarjakuvani itse (Luupäät ykköstä tuskin kirjakaupoista saa joten pitää käydä divarissa joskus), joten paljonko Luupäät maksavat kirjakaupoissa normaalisti?
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 24.11.2003 klo 19:38:56
Luupäoden OVHksi on ilmoitettu 18 euroa. Vanhempia numeroita saattaa olla joissakin halpakirjakaupoissa (Halpakirjat-Kilokirjat-Kirjatori vai mitä ne on- jotka ovat saaneet kustantajien poistoeriä) alehintaan ja sitten tietysti divareissa.

Timo
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Leo - 24.11.2003 klo 19:40:50
Löytääkö Luupäitä sitten esim. netistä (yksittäisiä sivuja) jotta siihen voisi tutustua ennen ostamista?
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 24.11.2003 klo 19:48:37
Kirjastostahan sitä voi varmaan helpoiten selailla.
No juu, näkyy eka osaakin olevan taas saatavilla:
http://www.likekustannus.fi/kirjakeko/tiedot.php?id=323
Like taitaa taas piristyä.
Jeff Smithin kotisivuilla lienee joitan näytteitäkin:
http://www.boneville.com/

Timo
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Wilpuri - 01.12.2003 klo 10:15:33

No juu, näkyy eka osaakin olevan taas saatavilla:

Käsittääkseni kaikki luupäät ovat toistaiseksi saatavilla kohtalaisen helposti...

Miksi muuten kolme ensimmäistä eroaa ulkoasultaan loppusaagasta. Lopuissa on selkeä yhtenäinen tyyli, mutta 1-3 eivät ole samaa linjaa edes keskenään...
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Veli Loponen - 01.12.2003 klo 10:47:23
Eivät varmaan alussa Likellä ajatelleet, että tehdäänpä tästä yhtenäinen sarja. Tai sitten suunnittelija on vaihtunut eikä vanha ole jaksanut kertoa, että tee tämmönen.
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 01.12.2003 klo 11:37:11
Eikös tosta ykkösosasta tullut juuri uusintapainos? Sehän oli tässä jonkin aikaa loppu ja finito. Niinpä itsekin hankin sen sitten englanniksi. Tämä tarkoittaa sitä, että "yhtenäisessä sarjassani" on sitten ainakin kolmen laisia palikoita. Hyvä puoli on sentään se, että jako Suomessa ja jenkeissä menee yhtenevästi (vrt. Ranma).

Vai viitataanko ulkoasukysymyksellä sarjan piirroksiin? Smith piirsi ainakin alkupäätä jossain vaiheessa uusiksi. Alun perinhän tämä ilmestyy lehtinä. Ja valmistumisen aikaväli on kohtalaisen pitkä, jolloin myös tekijän piirrostyyli ehtii muuttua kehittyä. Muistaakseni Infossa on tästä ollut Mannisen kirjoittama juttu.
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Hazart - 01.12.2003 klo 11:43:00
Kyllä kait tässä oli puhe ulkoasun (kannet) muutoksista. Eli sarjiksen selkämykset hyllyssä muuttaa muotoaan kesken matkan. Olisin ikionnellinen, jos Jeff piirtäisi ykkösosan uudestaan samalla tyylillä kuin viimeiset osat. Sen alku oli hiukan hapuileva verrattuna muihin osiin. Ostaisin sen heti!

Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Wilpuri - 01.12.2003 klo 12:10:55
Kyllä kait tässä oli puhe ulkoasun (kannet) muutoksista. Eli sarjiksen selkämykset hyllyssä muuttaa muotoaan kesken matkan.

Tuota juuri tarkoitin.

Lainaus
Olisin ikionnellinen, jos Jeff piirtäisi ykkösosan uudestaan samalla tyylillä kuin viimeiset osat. Sen alku oli hiukan hapuileva verrattuna muihin osiin. Ostaisin sen heti!

Älä taas aloita tuosta. Ykkösen nöpönenä Venla on söpö ja sopii kepeään tarinaan hienosti. Olen edelleen sitä mieltä, että Venlan on tarkoituskin näyttää aluksi vähän nuoremmalta (vaikka ehkä alunperin ei noin paljoa). Jeff Smithin piirros pesee ykkösessäkin suurimman osan muista sarjakuvataiteilijoista, joten en jaksa valittaa... älä jaksa sinäkään Hazart  8) ...
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Hazart - 01.12.2003 klo 13:32:06

Älä taas aloita tuosta. Jeff Smithin piirros pesee ykkösessäkin suurimman osan muista sarjakuvataiteilijoista, joten en jaksa valittaa... älä jaksa sinäkään Hazart  8) ...

Tuo pitää täysin paikkansa. Yritän hillitä itseni. Kiitos Wilpuri. Olet mukava sälli!  ;)
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Leo - 01.12.2003 klo 19:33:05
Sivistin tänään hieman itseäni - sarjakuvien suhteen ja kävin divarissa (jos joku haluaa sitä antikvariaatiksi kutsua niin siitä vaan...) ja katsoin siellä Luupäitä ja löysin kaikki muut versiot paitsi ykkösen :( ja minuakun neuvottiin että on aivan turha aloittaa mistään muusta osasta... noh, huomenna taas :D
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Hazart - 02.12.2003 klo 00:16:23
ja minuakun neuvottiin että on aivan turha aloittaa mistään muusta osasta... noh, huomenna taas :D

Jees... Ykkösestä liikkeelle. Jeff on rakentanut tarinansa niin, että se aukeaa pikkuhiljaa ja odottamattomin kääntein. Kakkososasta liikkeelle lähteminen jättää melkoisen aukon, sillä koko tarinan pohja luodaan siinä ykkösessä.
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Jukka Laine - 02.12.2003 klo 07:38:45
Sivistin tänään hieman itseäni - sarjakuvien suhteen ja kävin divarissa (jos joku haluaa sitä antikvariaatiksi kutsua niin siitä vaan...) ja katsoin siellä Luupäitä ja löysin kaikki muut versiot paitsi ykkösen :( ja minuakun neuvottiin että on aivan turha aloittaa mistään muusta osasta... noh, huomenna taas :D

Ykkösestä on juuri tullut uusintapainos.
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Hazart - 23.02.2004 klo 22:44:42
Näin tänään luupäät ykkösen Akateemisessa! Teki mieli ostaa, vaikka minulla on se jo hyllyssä.  :-[ Onneksi järki vei voiton!
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Jarmo - 23.02.2004 klo 23:55:20
Joo, hieno sarja. Onkos muut huomanneet "Rose" albumin?
Samaa maailmaa ja kertoo mummin nuoruudesta...

Siinä Stupid Stupidissa makunystyröitä hiersi karkeasti ne
 muitten jutut lopussa. Toisaalta osoitti hyvin kuinka nerollinen
tarinankertoja se Smith on.
Otsikko: Re:Luupäät 8
Kirjoitti: Hazart - 23.02.2004 klo 23:58:46
Joo, hieno sarja. Onkos muut huomanneet "Rose" albumin?
Samaa maailmaa ja kertoo mummin nuoruudesta...

Siinä Stupid Stupidissa makunystyröitä hiersi karkeasti ne
 muitten jutut lopussa. Toisaalta osoitti hyvin kuinka nerollinen
tarinankertoja se Smith on.

Molemmat helmet löytyy hyllystä. Rose on todella tyylikäs sarjis ja Stupid Stupid Ratt-tails on superhauska! Smitti on ainoa oikea Smitti! Meikäläisen suosikki!
Otsikko: Bone
Kirjoitti: Veli Loponen - 25.07.2004 klo 14:13:21
Mitäs mieltä olette Ameriikan uutisista, että Bonea aletaan julkaista värillisinä albumeina?

Sopiiko värit Luupäihin? Ja kuinka moni aikoo ainakin tutustua niihin?
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: jokela - 25.07.2004 klo 15:26:20
Uh - huh, mistä tommosia karmeita huhuja luit, Welzu?? Linkki, please?

Oon mahdollisesti konservatiivinen mutta mua ei edes tappouhalla saisi istuun ja kattelemaan esim. Chaplin´in mykkiä (lyhkäsiä tai pitkiä) tai Marx´ien meluisia menoja (tietsikka) värjättyinä versioina!

Taide on jo luodessaan tehty määrättyhin puitteisiin, muuttuisko esim. ´Sunset Boulevard´ tai ´Citizen Kane´paremmiksi väreissä?

Mut´ Jeff Smith tieten tekee mitä järkeväksi näkee, tyyliltään hän on kyllä mielestäni ihan omaa luokkaa juuri taitavan musta/valk. käytössä! Tunnelmallista!!
Mutta kai nää tähän asti julkaistut kirjaset saa olla rauhassa, vai? Ihan hirvittää jos ei ..

-- j --    

Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Veli Loponen - 25.07.2004 klo 15:43:19
As previously reported, Graphix's reprints of Bone will be fully colored, with the coloring being handled by Smith and Cartoon Books, although at first, color wasn't seen as being too crucial to the presentation.

"At the start, I wasn't thinking in terms of color, nor was Jeff. But after thinking it through, creating Bone in color seemed like the necessary next step in its evolution as a book series. What was surprising was that Art Spiegelman had conversations with both Jeff and me about doing Bone in color. He thought color would be great, even though I assumed he might be a purist about maintaining the black and white. From my conversation with Art, who wants the audience for comics to be as large as possible, I realized that color was the way to reach more kids."

http://newsarama.com/forums/showthread.php?s=&threadid=15742
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Hazart - 25.07.2004 klo 15:52:37
Luupäät on minun suosikkisarjakuvani ja odotan mielenkiinnolla miltä jälki näyttää. Ei kannata lynkata/ylistää ennen kuin on nähnyt. Mitenkään välttämättä tämä sarja ei värejä kaipaa, sillä mv jälki on upeaa!

Ykkönenhän julkaistiin värillisenä (uusintana juhlan kunniaksi) jo ajat sitten...

 8)
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: jokela - 25.07.2004 klo 16:05:31
Lainaus ... From my conversation with Art, who wants the audience for comics to be as large as  possible ...

Wautsi!! Odotamme siis varmaankin uusinta- (juhla?) painosta MAUS´ista!! NYT : Väreissä !!

( Mielummin tietenkin Marvel´tyyliin kirkkaan häikäisevissä tietsikka-neon väreissä .. JUHLAA !! )

-- j --
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Canard - 25.07.2004 klo 23:59:40
Riippuu värityksestä, haileilla pastelliväreillä voisi tulla hyvääkin jälkeä.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Veli Loponen - 26.07.2004 klo 00:02:52
Näin on. Väritys varmasti vie tunnelmaa, mutta toisaalta hyvä väritys voisi tuoda ihan oman (hyvän) tunnelmansa.
Toivoa vain sopii, että pitävät värit hillittyinä eivätkä innostu liikaa.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: isokana - 26.07.2004 klo 19:42:14
Kun on tottunut Luupäät mustavalkoisina lukemaan, niin tuskin värit ainakaan alkuun maistuvat. Jos kirjastossa tulee uusintapainoksia vastaan, niin kyllä varmasti lainaan, mutta mustavalkokokoelmia en kyllä ala korvata värillisillä.

Toisin päin kävi Elfquestin kanssa, jota aloin lukea väritettynä. Sitten kokoelmat muuttuivat alkuperäisiksi mustavalkoisiksi ja minä turkasen pettynyt, kun sarjan magiasta tuntui katoavan osa värien myötä. Toisaalta alkuperäisiä lehtiä lukeneet tuntuivat olevan tyytyväisiä, että Wendyn taidetta sai ihastella alkuperäisessä muodossa. Paljon näyttää riippuvan siitä, missä muodossa sarjaa on ensin lukenut.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Veli Loponen - 26.07.2004 klo 19:45:36
Ja Elfquest oli vielä käsin väritetty. Tietokoneväritys jää aika usein kakkoseksi käsin väritetyn rinnalla.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Samperi - 26.07.2004 klo 20:19:53
Täytyy tunnustaa, ettei Bonen maailma ole 100% auennut minulle missään vaiheessa.
Käsitykseni mukaan kyseinen sarja olisi mustavalkoisuudessaan jotain Elfquestin luokkaa. Tahtoo siis sanoa, että mustavalkoisuus ei ole tyylikeino ja koko jutun ydin, kun Sin Cityssä, joka on yksi kaikkien aikojen tyylikkäimmistä sarjoista graafisesti...  (Ei hemmetti SE ON kaikkien aikojen tyylikkäin sarjakuva graafisesti.)

Itse odotan väritettyjä versioita, että voin kokea maailman molemmilla tavoin ja tehdä sitten päätökseni kumpi on parempi...

Ai niin. Käsinväritys on sinällään yliarvostettua. Kunnon tietokoneväritys voi olla elävämpi kuin hyvätasoinenkin käsiväritys... Toivottavasti löytävät tähän projektiin sopivimman vaihtoehdon.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Jarmo - 27.07.2004 klo 00:43:28
Jaa a. Saapi nähdä.
Täytyy kyllä myöntää, että elfquestin kanssa kävi just niin, että se värillinen on se oikea.
Ja sekin on sentään taidettu värittää 3 kertaa  ja vähän eri tavalla joka kerta.

Rosen luin väreissä, enkä pitänyt yhtä tyylikkäänä kuin mustavalkoboneja,
joten vähän epäilevällä mielellä ollaan.

En kyllä ala uudelleen väritettyinä ostamaan. Kyllä yksi setti riittää.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Wilpuri - 27.07.2004 klo 13:06:52
Luupäät maittavat makoisasti mustavalkoisina. En ole värejä kaivannut. Ihan mukavaahan olisi nähdä, etä miltä näyttää väreissä, mutta niin rikas en ole, että viitsisin ruveta samoja sarjakuvia ostamaan uudestaan vain värien takia.

Rosessa on mielestäni tyylikästä väritystä... luo sarjakuvaan ihan oman fiiliksen. Rose on kuitenkin stoorina erilainen, kuin Luupäät. Rosessa värit tuovat mielestäni sellaisen mukavan unenomaisen tunnelman, joka sopii tuohon tarinaan.

Kaamea urakka muuten värittää Bone-saagaa... tehdäänköhän hommaa useamman tyypin voimin?
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: kaltsu - 27.07.2004 klo 13:16:22
Minusta Luupäät on aina ollut värisarjakuva josta puuttuu värit.

Onhan Smithin sivellinjälki toki hienoa (ja paikoin mustien pintojenkin käyttö tyylikästä) mutta ei se millään muotoa mitään niin upeaa ole että värit jotain pilaisivat.

Tasaset pastellipinnat peliin vaan. Lapsetki tykkää enempi.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: tolppis - 27.07.2004 klo 14:44:02
"Minusta Luupäät on aina ollut värisarjakuva josta puuttuu värit"

Vaihtakaa sanan "Luupäät" tilalle sana "elämäni" niin johan kuulostaa paremmalta.

 ;D
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: kaltsu - 27.07.2004 klo 14:49:00
"Minusta Luupäät on aina ollut värisarjakuva josta puuttuu värit"

Vaihtakaa sanan "Luupäät" tilalle sana "elämäni" niin johan kuulostaa paremmalta.

Hehheh. Teepäs Tolppis välillä töitäkin siellä ;D
Otsikko: Re:Bone & Elfquest
Kirjoitti: Lurker - 28.07.2004 klo 18:18:17
Ymmärtääkseni sekä Elfquest että Bone on "pantu alulle"  lähes underground-meiningillä eli pieni julkaisija on lähtenyt rohkeasti kustantamaan vaihtoehtoista sarjakuvaa (Jenkeissä se tarkoittaa muuta kuin supersankarisarjakuvaa). Värit olivat varmasti myös kustannuskysymys. Elfquestia julkaisi alunperin WaRP Graphics mustavalkoisena ja vasta sitten ne julkaistiin "kuvaromaaneina" Donningilla (Starblaze Editions) suuren suosion myötä. Näin ainakin omissa kokoelmissani, en jaksa googlata asiaa sen tarkkemmin.

Molemmat ko. sarjat ovat hyvä esimerkki sarjakuvasta, joka ulkoisesti on kuin lapsille suunnattu mutta joka sisällöllisesti laajenee kattamaa hyvin aikuismaisia teemoja.

Elfquestissahan herätti aikoinaan suurta kohua orgiakohtaus ennen taisteluun lähtöä jossa kuka tahansa sai ***** ketä tahansa. Ettei sitten jää harmittamaan kuoleman hetkellä...

Luupäissä taas kauhu ja paha on niin tihkuvana läsnä, että pienimpiä lukijoita varmasti pelottaa. Tai myös tällaista isompaa lukijaa. Ne heinäsirkat, hyi olkooon.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: VesaK - 28.07.2004 klo 18:40:26
Bone-lehden ensimmäinen painos taisi olla peräti 2000 kpl. Mainitaan nyt vielä Cerebus, jonka sittemmin hurahtanut tekijä Dave Sim kauppaili Comics Journalissa n:o 42 originaalisivujaan 12 - 15 taalaa kappale...
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Ilja Rautsi - 29.07.2004 klo 10:49:37
Koko Bone koottuna yksiin kansiin (http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/188896314X/qid=1091087160/sr=2-2/ref=sr_2_2/104-0880868-1638341). 1300 sivua. Ei kovin kallis.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Veli Loponen - 29.07.2004 klo 13:55:48
Joku aika sitten ajattelin, että ton kokooman voisi ostaakin. Kyllä siinä halvemmalla pääsee, kun jos ostais yksittäin tai pienempinä kokoelmina..
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Wiljami - 29.07.2004 klo 14:51:22
Smithille täytyy antaa kunniaa jo pelkästä pitkäjänteisyydestä: 1300 sivua ja kaikki langat ovat pysyneet käsissä. Ja ennen kaikkea tarinassa ei jäädä junnaamaan, vaan homma etenee vauhdilla. Hyvä kuulla tuosta kokoomateoksesta ja kieltämättä hintakin on varsin houkutteleva…komea kirjahyllyn täydennys.

Väreistä mietin, että ainakin kansien väritys ja nettisivuilta esim. e-korttien väritys on ihan siedettävä, mutta en tiedä tuoko se varsinaista lisäarvoa tarinalle. Tai sanotaanko nyt niin, että väritys täytyy tehdä todella laadukkaasti, jotta se ajaisi paikkansa. Väriä värin vuoksi –ajatusmalli on lähinnä kaupallinen ja turha.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Hazart - 29.07.2004 klo 15:46:38
En voi uskoa, että Smitti edes suostuisi kovin kehnoon väritykseen...

 8)
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: O.K. - 29.07.2004 klo 20:37:19
Näkemäni kansiväritykset ovat karmeita, toivottavasti samanlaista jälkeä ei päädy sisäsivuille.

Vähän mietityttää ne Smithin lukuisat "tyhjät" ruudut, joihin ei paljon taustaväriä enempää voi laittaa. Muutenkin piirrostyyli on mielestäni värejä hylkivä, värit saattavat pahimmillaan tappaa sulavat viivat ja tehokkaat mustelätäköt.

Väritys joka tapauksessa muuttaa sisällön kokemisen erilaiseksi. Toivottavasti ei ainakaan hirveästi huonompaan suuntaan.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: jokela - 29.07.2004 klo 21:19:16
... Väritys joka tapauksessa muuttaa sisällön kokemisen erilaiseksi. Toivottavasti ei ainakaan hirveästi huonompaan suuntaan. ...

Niinpä, mut´ mitäs tuota enempää puimaan. Sehän nähdään kun kirjat julkaistaan ..

Mut´ tiesittehän että ittekin voitte kokeilla ´värjäämistä´ Sivuja löytyy kymmeniä. Tosin
vaan n. 300 x 600 dpi.´nä.
Mutta esim.  tämä (http://www.boneville.com/library/excerpts/bone2_87.shtml) ja seuraavat pari sivua .. antaisikos väritys niihin enemepi syvyyttä.

Joo, ja oikeestaan nää rivit vaan sen takia kun löyty noi ´luonnostelu´ sivut.
Hyviä esimerkkejä (http://www.boneville.com/cartoonbooks/drawingboard/db20040218.shtml) (A-D) kuinka Smith raapustelee sivunsa kasaan ..

-- j --
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: h00k00 - 29.07.2004 klo 21:33:01
Ykköslehtihän on jo tosiaan julkaistu väreissä.  Tässä <url>http://koti.mbnet.fi/~robotman/sekalaiset/Page%2020.jpg</url>  yksi sivu tuosta näytteeksi.

- Harri -
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Veli Loponen - 29.07.2004 klo 21:51:06
Ei se nyt kauhean kauhealta näyttänyt. Aika kivalta.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Veli Loponen - 29.07.2004 klo 21:54:08
Koko Bone koottuna yksiin kansiin (http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/188896314X/qid=1091087160/sr=2-2/ref=sr_2_2/104-0880868-1638341). 1300 sivua. Ei kovin kallis.
Mutta eipä hoppuilla!
http://newsarama.com/forums/showthread.php?s=&threadid=16177

Olisikohan tämä Bone-kokoelma tämän kuun myydyin graphic novel?
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: O.K. - 29.07.2004 klo 22:21:46
Ykköslehtihän on jo tosiaan julkaistu väreissä.  Tässä <url>http://koti.mbnet.fi/~robotman/sekalaiset/Page%2020.jpg</url>  yksi sivu tuosta näytteeksi.

- Harri -
Yhden sivun perusteella on tietysti vaikeaa sanoa, mutta eipä tuo ainakaan minua puhutellut, halvan näköistä. Noh, kaikilla boneihmisillä on kai oma näkemyksensä asiansa.

Tyhjät ruudut on näköjään ratkaistu sillä, että värittäjä pistetään piirtämään (esim taustan puut), mikä usein tekee hallaa lukemisen rytmille, piirroksen dynamiikalle ja ruutujen kompositiolle.

Sanokaa mua pessimistiksi.  :P
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: isokana - 29.07.2004 klo 22:29:52
Sanokaa mua pessimistiksi.  :P

Minua kanssa. Taustalla olevat sumuiset puut häiritsevät minun silmiäni suunnattomasti. Mitään lopullista tuomiota en kuitenkaan lähde antamaan ennen kuin saan kokonaisen albumin luettua väreissä.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Hazart - 29.07.2004 klo 23:57:52
Ykköslehtihän on jo tosiaan julkaistu väreissä.  Tässä <url>http://koti.mbnet.fi/~robotman/sekalaiset/Page%2020.jpg</url>  yksi sivu tuosta näytteeksi.

- Harri -

Kakkaa tuo on... voihan surkeuden itku!

 8)
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Leo - 18.09.2004 klo 20:17:27
*Selvittelee kurkkuaan*
Jeff Smithin tuloa on hehkutettu enemmäin kuin tarpeeksi, mutta tänään ollessani suomalaisessa kirjakaupassa siinä 12.30 en nähnyt ketään muuta herraa piirittämässä. No, luupäät ykkösessä komeilee nyt Iiro ja Smithin nimmari.

(Turha viesti, mutta halusin pilkata heitä, jotka jonottaavat huomenna klo 15.00 aktia-salissa nimmaria ;D)

Edit: Niin, täällähän keskusteltiin Luupään väreistä, mutta parempaakaan paikkaa en löytänyt haulla.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Palonen - 19.09.2004 klo 01:22:12
*Selvittelee kurkkuaan*
Jeff Smithin tuloa on hehkutettu enemmäin kuin tarpeeksi, mutta tänään ollessani suomalaisessa kirjakaupassa siinä 12.30 en nähnyt ketään muuta herraa piirittämässä.

Kyl mä mielestäni siellä olin. Ja jos oikein näin, oli vaimonikin paikalla. Voin tietty olla väärässä, töistä sinne suoraan tulin, mutta on joku menny mun uusimman Luupääni kansilehdelle jotain töhertelemään.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Leo - 19.09.2004 klo 08:41:26
Niin siis tarkoitin, ettei Smithiä ollut piirittämässä iso fanilauma tms.. Ja minähän olin paikalla vain puolta tuntia ennen kuin herra lähti.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: isokana - 19.09.2004 klo 18:59:40
Smithin puheet on kuunneltu ja nimmarit haettu. Onneksi käden loukkaantuminen ei estänyt nimmarointia. Jonotukseenkaan ei mennyt edes puolta tuntia.

Värillisestä versiosta oli puhetta sen verran, että Smith mainitsi suunnitelmat sellaisen tekemisestä ja siitä, että kyseisiin albumeihin saattaa tulla lisämateriaalia, jota ei mustavalko-Luupäihin mahtunut. Yleisöstä kuului siinä vaiheessa huokaus, kun pitäisi sitten hankkia sarja uudestaan.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: puro - 19.09.2004 klo 21:16:48
Värillisestä versiosta oli puhetta sen verran, että Smith mainitsi suunnitelmat sellaisen tekemisestä ja siitä, että kyseisiin albumeihin saattaa tulla lisämateriaalia, jota ei mustavalko-Luupäihin mahtunut. Yleisöstä kuului siinä vaiheessa huokaus, kun pitäisi sitten hankkia sarja uudestaan.

Ja kuulemma uudessa versiossa Phoney Bone ampuu ensin... ;)

Ei vaan, haastattelun perusteella kyse oli enemmänkin painotuksista, joka nyt lukiessa tuntuisi fiksummalta kokonaisuuden kannalta eli esim. aavepiirit tulisivat kuvioihin aikaisemmin jo. Tällä tavalla kuulemma saataisiin koko tarina kulkemaan paremmin ja saataisiin kerrottua muutama vielä hampaankoloon jäänyt juttu...

-P.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Veli Loponen - 07.10.2004 klo 20:50:20
Palataan taas asiaan. Newsaramalla on Bonen värittäjän haastattelu ja muutamia näytteitä:
http://newsarama.com/forums/showthread.php?s=&threadid=19211
Kivan näköistä.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Jokin - 07.10.2004 klo 21:20:00
Vakuuttavan näköisiä nuo väritetyt sivut - toimivat noiden esimerkkikuvien perusteella jopa paremmin kuin alkuperäiset. Taidan jättää sen One Volume Editionin ostamatta ja odottaa noita, kunhan hinta ei kohoa pilviin.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: puro - 08.10.2004 klo 11:03:37
Tosi kivannäköisiä noi väritetyt sivut. Onkohan julkaisuaikataulusta mitään lopullista tietoa ja tuleekohan sinne niitä sarjisfestareilla kuultuja muutoksia. Värittäjän haastattelussa puhuttiin 3-4 vuodesta, mikä kuulostaa aika paljolta... :( (siis odottavan fanin mielestä.) Tosin 3-5 sivun päivävauhti olisi noin 20 sivua viikossa ja 40 viikon vuosivauhdilla se tekisi noin puolitoista vuotta plus vuosi siihen, että ehtii kauppoihin. Eli voitaisiinko tätä odotella kesäksi 2006...

-P.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Maisteri Outo - 08.10.2004 klo 13:50:43
Kun tämä aihe taas nostettiin esille, niin kysyllään nyt, mitä mieltä ihmiset olivat tästä viimeisestä Bone-kokonaisuudesta (9), joka suomeksi Smithin vierailun kunniaksi ilmestyi.

Omasta mielestäni kaikki juonenpätkät saatiin ihan kunnialla solmittua yhteen, vaikka tiettyä kiireen tuntua albumissa oli. Jos nyt jotain erityistä mainitsee, niin parasta tietenkin oli, että (SPOIL) kaksi hellyttävän typerää rottaoliota sai lopulta sittenkin sen piiraansa.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Rami Selin - 08.10.2004 klo 19:26:50
Alkuperäinen mustavalkoinen on enemmän minun mieleeni. Tuon tyyppinen tietokoneväritys ei tee oikeutta sarjalle.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Hazart - 08.10.2004 klo 21:30:23
Pelkäsin vähän viimeisen Luupäät osan ilmestymistä. Koko juttu tulisi joko lässähtämään siinä tai mahtisaaga saisi arvoisensa lopun. Kuinka siinä sitten kävi. Siihen hetken kuluttua.

Sarja on ollut tosi pitkä ja näin ollen ajatukset siitä ovat muuttuneet matkan varrella jonkin verran. On ollut jopa lievää kyllästymistä (uudelleen luettaessa), sekä uudelleen löytämistä ja ihastumista aina uuden osan myötä. Kun löysin vahingossa ensimmäisen osan joskus kymmenen vuotta sitten Turun kirjakahvilasta (olin töissä kulttuurikeskuksessa tuolloin) ja nappasin sen junamatkalukemiseksi, niin enpä arvannut kuinka koukkuun jäisin. Ekasta osasta asti, on jatko-osia tullut kyseltyä kaupoista ja Likeltäkin useampaan kertaan. Ikään kuin niiden ilmestymisnopeus olisi jankuttamisestani lisääntynyt.

Kolme tai neljä ensimmäistä albumia tuntuivat ylimaallisen hienoilta niin huumorin, tarinan, kerronnan kuin kuvallisen ilmaisunsakin puolesta. Viides albumi oli vähän outo väliosa kissasta kalliolla, mutta viihdyttävä sellainen. Osat seitsemän ja kahdeksan eivät räjäyttäneet tajuntaa, mutta alkoivat johtaa ajatuksia siihen tosia-asiaan, että tämä tulee vielä päättymään. Mutta miten? Se oli iso kysymys hamaan loppuun saakka. Tai siis viimeiseen osaan.  

Niin että mitäkö ajattelin lopetusosasta...? Viimeinen osa nostikin taas fiilikset samalle levelille kuin ensimmäiset hittialbumit. Tuli vastauksia kysymyksiin, oli hillitöntä aktionia ja loppusivujen "paluu historiaan" kohdat suorastaan koskettivat. Tuntui hyvältä, että sarja päättyi, eikä jäänyt jauhamaan kuin Aku Ankka ja päätös oli ehkä jopa hitusen parempi kuin odotin.

Kiitos J. Smitti, ettet tehnyt ohareita jättämällä tarinaa kesken, kuten jotkut itselleen liian kunnianhimoisiin projekteihin sukeltaneet sarjakuvailijat.

Long live Bone!

8)

PS: Kannattaa lukea Smittin Rose ja Stupid Stupid Ratt-tails. Ne antavat näköaloja myös koko Luupäät sarjaan.

PPS: Mulla on ranteessa jännetuppitulehduksen alku, joten pitää himmailla kirjoittamisessa... kuten huomaatte...
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Esa - 09.10.2004 klo 14:13:09
Lopettaakohan Smith kokonaan Luupäät vai tekeeköhän hän vielä lyhyitä Luupäät huumorisarjakuvia?

Luupäät loppui juuri niin kuin parhaimmat pitkät kirjasarjat. Olisi silti ollut kiva vielä nähdä kuvaa Luumäestä.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Ilja Rautsi - 10.10.2004 klo 18:44:50
Minusta (en ole vikaa kokoelmaa vielä lukenut) on juuri ihan helvetin hienoa että Smith onnistui vastustamaan kiusausta näyttää Bonevillen kaupunkia millään tavalla.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.10.2004 klo 18:49:33
Kun Smith oli vasta myymässä Bonea kustantajille, useimmat ehdottivat että eikö tämän voisi tehdä näin että Bonet asuisivat Bonevillessä muiden samanlaisten kanssa ja sieltä käsin seikkailisivat.

Smith ei halunnut tehdä smurffeja vaan lopputulos oli sitten se minkä olemme nyt nähneet kokonaan.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.10.2004 klo 19:20:53
Ja kun aattelee mm. syytä, miksi Luupäät lähtivät Luumäestä pakosalle, niin voisi olettaa, että tarinat olisivat ainakin osittain olleet roopeankkamaisia pihiystarinoita, mitä nytkin vähän vilauteltiin.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Wilpuri - 12.01.2005 klo 10:47:04
Ihan kivan näköistä väritettynä. Parempaa, kuin odotin. Olen silti ihan tyytyväinen mustavalkoiseen Luupää-kokoelmaani. On synkempi fiilis, kun ei ole mitään hempeitä värejä sotkettu mukaan.  8)

Olen Iljan kanssa samaa mieltä siitä, että on ollut todella hyvä ratkaisu antaa lukijan ityse kuvitella Luumäki sellaiseksi, kuin haluaa. Minulle Luumäki on tässä stoorissa aina tarkoittanut sitä normaalia maailmaa, josta tavalliset tyypit (Luuolennot?) päätyvät satumaailmaan omituisten otusten ihmeteltäviksi......
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: O.K. - 28.01.2005 klo 20:49:32
Who-whip-pi-diu!

Bone One Volume Edition putkahti tänään postista, lopultakin. *hykertelee ja hieroo jännityksestä nahkeita kämmeniään* Tuo on semmoinen tiiliskivi, että tuolla voisi suorittaa vaikkapa harkitsemattoman murhatyön, jos tarvetta tulee. Mutta eiköhän tuo sentään lueta ensin...

Tulinpahan vaan hehkuttamaan. Bone niinqu rules! Aikuisten oikeesti! Thihii!

*kröhöm* takaisin ruotuun...
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: Lurker - 26.07.2005 klo 14:45:49
Mikäli ette ole huomanneet, tästä osoitteesta
http://www.worldfamouscomics.com/bakersdozen/back20050504.shtml
löytyy vallan erinomainen Jeff Smithin haastattelu.

Jutun yhteydessä on myös hieno kuvitus.
Otsikko: Re:Bone
Kirjoitti: Jukka Laine - 04.08.2005 klo 01:03:17
Bone-lehden ensimmäinen painos taisi olla peräti 2000 kpl. Mainitaan nyt vielä Cerebus, jonka sittemmin hurahtanut tekijä Dave Sim kauppaili Comics Journalissa n:o 42 originaalisivujaan 12 - 15 taalaa kappale...

Sim kauppasi Cerebus # 1:tä jo 80-luvulla hintaan $ 250.
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: Veli Loponen - 25.04.2006 klo 23:13:46
Tämä Jeff Smithin haastattelu (http://www.comicon.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=36;t=005004) oli mielenkiintoinen. Lähinnä Luupäiden suhteen tietenkin. Värilliset Bone-kokoomat myyvät kuin häkä ja lisää tulee.
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: Janne Kuusinen - 26.04.2006 klo 00:13:33
Tulipa luettua vihdoin ja viimein koko spektaakkeli: tällä hetkellä on semmoinen siunattu tila, että Luupäitten monia osia saa kirjatoreilta hyvin edullisella hinnalla...

Kakkososan hilpeän lehmäravijakson jälkeen koin tarinan polkevan hieman paikallaan, ja vakavampaan tunnelmaan totuttautumiseen meni yllättävän kauan. Muttei Smith tietenkään sorru missään vaiheessa tosikkomaisuuteen. Sarjakuvallista huumoria hän viljelee peräti häkellyttävästi, mestarin lailla, ilman halpahintaisuuksia. Ajoitukset ja ilmehdinnät ovat täydellisyyttä, ja moni "vitsi" syntyy lukijan päässä. Esimerkiksi lempihahmoni Auvon kuvittelin ruutujen välissä hyvinkin perverssiksi weirdoksi, joka nauttii heinäsirkkakuuroista ja kuivista leivänkannikoista. Rottaolionpoikanen ja epämääräisiä sätkiä polttelevat mehiläisetkin olivat ihan ykköstykkiä!

Luetteloksi tuppaa menemään tämäkin hehkutus. Jotenkin loppuratkaisulta ehkä odotti enemmän, mutta kun ajattelee, miten itse muka olisi lopettanut paremmin, niin eipä tule mitään mieleen.

Koko Luupäiden saagan voisi aivan hyvin sisällyttää äidinkielenkurssiin, jossa täytyy lukea jotain. Lämpenen Smithin ristiriitaiselle fantasiamaailmalle enemmän kuin hajanaiselle Tolkienin iltasatuilulle. Enkä näissä albumeissa jäänyt värejä kaipaamaan, kun en niin tee mustavalkoisten klassikkoelokuvienkaan kohdalla.
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: ezuli - 28.04.2006 klo 20:09:33
Minkäs tuo one-volume on rakenteeltaan? (Liimattu, sidottu,...)
1300 sivuinen liimaselkä ei kuulostaisi kovin houkuttelevalta, sillä ainakin aatk:t tykkää rapsahdella halki parin vuoden sisään, ja ne ovat vain 256 sivuisia.
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.04.2006 klo 21:34:03
On siitä ainakin sekä kovakantinen että pehmeäkantinen versio olemassa. Liimauksen kestävyys näkyy monesti vasta vuosien päästä.
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: puro - 12.05.2006 klo 10:21:50
Tämä Jeff Smithin haastattelu (http://www.comicon.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=36;t=005004) oli mielenkiintoinen. Lähinnä Luupäiden suhteen tietenkin. Värilliset Bone-kokoomat myyvät kuin häkä ja lisää tulee.

Taitaa olla tyhmä kysymys, mutta mistä noista tietää, mitkä on värillisiä ja mitkä ei? Amazonilla on näköjään kovakantisia myynnissä, mutta ei viitsisi ostaa samoja mustavalkoisia, jotka jo suomeksi on.

-P.

edit. Näköjään pitäisi lukea tarkemmin, kyllähän noissa kuvauksissa se lukee...  :P
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: Iletys - 12.05.2006 klo 21:44:07
Mitäs mieltä olette Ameriikan uutisista, että Bonea aletaan julkaista värillisinä albumeina?

Sopiiko värit Luupäihin? Ja kuinka moni aikoo ainakin tutustua niihin?

Nyt pelottaa... Ei Luupäitä saa mennä tuolla lailla pilaamaan... Tietysti on eri asia, jos värittäjä on asiantunteva, mutta jos värit ovat samaa tasoa kuin esim. Marvelin sarjakuvissa, niin kyynel. Toivotaan parasta.
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: Veli Loponen - 12.05.2006 klo 21:57:10
Väritykseen ja muutenkin Scholasticin julkaisemaan Bone-sarjaan voi tutustua osoitteessa http://scholastic.com/bone/ . Muistaakseni Smith on itse valvomassa (jos ei itse tekemässä) väritystä.
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: Iletys - 12.05.2006 klo 22:40:13
Väritykseen ja muutenkin Scholasticin julkaisemaan Bone-sarjaan voi tutustua osoitteessa http://scholastic.com/bone/ . Muistaakseni Smith on itse valvomassa (jos ei itse tekemässä) väritystä.

Nyt ei enää pelota... Hyvinhän nuo oli väritetty. Mustavalkoisena tykkään silti enemmän, mutta ei nuo värit tuota pilaa... Hyvin tehty.
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: Lönkka - 16.05.2006 klo 18:19:53
Nuo One Volumet on sitten sellaisia että niistä ei tule uusintapainoksia. Vijayan (Jeffin vaimo) kanssa juttelin asiasta festareilla ja tämä muistaakseni kertoi että oli sovittua näin noiden värillisten kustantajan kanssa.

ÅPehmokantisesta on painos ollut loppu jo hyvän aikaa. Kovakantisesta ei havaintoa.

Pääpointti: Jos moisen haluat, osta nyt äläkä dillaile. Harmittaa sitten myöhemmin kun noita ei enää saa...
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: puro - 18.05.2006 klo 13:27:29
Toi One volume jää kyllä minulta väliin, onhan mustavalkoisena jo suomeksi ja värilliset voi sitten hankkia kovakantisina niiden ilmestyessä.

-P.
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: Veli Loponen - 22.05.2006 klo 22:09:26
Boneville (http://www.boneville.com/) on avattu. Sisältää ainakin Jeffin blogin ja kaikkee muuta.
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: dErasmus - 27.05.2006 klo 02:12:20
Jaahas, jää minulta natustelematta; värit ovat pilanneet niin monet sarjakuvat ja epäilen, että tämä on myös näitä (etenkin kun ollaan ameriikasta peräisin). Ja kuten odotettua, värit eivät anna anteeksi tyylille, vaan suitsitaan ihan omaa kategoriaa. Onhan sarjassa vastakkainen yksinkertaiset/monimutkaiset hahmot (näin graafisesti), mutta Smithin tyyliä myötäillen se yksinkertainen väriasu olisi kenties iskevämpi...
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: puro - 04.07.2006 klo 08:37:24
www.boneville.com kertoo näköjään, että one volume editionista otetaan uusi painos. Vetivät edellisen poies, koska pelkäsivät sen syövän värillisten versioiden suosiota ja nekin näyttävät menevän kaupaksi kuin häkä, joten on turvallista pistää hyllyille kaksi versiota.

-P.
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: Sanjo - 21.03.2007 klo 10:48:07
Mitäs mieltä olette Ameriikan uutisista, että Bonea aletaan julkaista värillisinä albumeina?

Sopiiko värit Luupäihin? Ja kuinka moni aikoo ainakin tutustua niihin?

Kävin tutustumassa Helsingin Fantasiapeleissä noihin Bonen värialppareihin, liike on siitä mukava että myyjät ja omistaja eivät ole ihan heti kärppänä kimpussa jos syventyy johonkin opukseen vähän pidemmäksi aikaa (tai sitten olen niin pelottava etteivät uskalla), ihan kivan näköisiä olivat. 

Painotus nimenomaan tuolla ihan kivalla, ei mitään tajunnanräjäyttävää kun on jo tullut mustavalkona ja suomenkielisenä luettua. Ei mitään himoa hankkia nuo oikein herännyt, lahjaksi olen suunnitellut hankkivani.

Yhdestä asiasta olen kuitenkin varma, kyllä tuolla väriluupäillä tulee lisää lukijoita ks. sarjakuvalle, tiedän varmaksi että joillekin ihmisille ennestään tuntemattomaan mv-sarjakuvaan tarttuminen on vaikeaa, värikkäämpi paketti vain näyttää kiinnostavammalle.

Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: kuarakainen - 22.03.2007 klo 23:27:45
Törmäsin näihin värillisiin Bone-alppareihin Saksan maalla, mutta jostain syystä ei nyt muistu mieleen oliko niissä mitään erikoisen hyvä tai huonoa. Sellaista perus-jenkkiväritystä (ööh, asiantunteva kommentti  ::)?) sanottakoon, eli ihan nättiä, mutta ei mullistanut maata, enkä innostunut ostamaankaan..
Kai ne oli sitten "ihan kivoja"...?

Koko oli kyllä noissa Saksan värillisissä Bone-albumeissa hiukan omituinen  - B5 tai jotain sinne päin?
Onx se niinq joku manga-koko?  :o
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: JV - 22.03.2007 klo 23:50:38
Minä en ole noita Boneja pystynyt kovin pitkälle lukemaan, vaikka muutaman kerran olen yrittänyt. Ei vain ole päässyt sisälle siihen hommaan.

Liekö täällä jossain mainittukin, mutta Jeff Smith tekee nyt DC:lle Shazam!-minisarjaa, jossa päähenkilöna on Captain Marvel - eli supersankarisarjakuvaa siis! Mutta omalla lähestymistavallaan.
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: Tirri - 14.04.2007 klo 13:09:17
Bone on mahtava! Ostin ensimmäisen albumin joskus hamaassa menneisyydessä divarista 10mk. Tuosta hetkestä lähtien sarjakuva on ollut minulle suuri innoittaja! Palaan siihen aika ajoin.

Mahtavaa oli myös jutella itselleen Jeff Smithille aikoinaan Sarjisfestareilla! En osannu edes kuvitella, että olisin jossain vaiheessa päässyt häntä tapaamaan.

That's funny!
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: Hazart - 16.04.2007 klo 21:34:25
Bone on mahtava! Ostin ensimmäisen albumin joskus hamaassa menneisyydessä divarista 10mk. Tuosta hetkestä lähtien sarjakuva on ollut minulle suuri innoittaja! Palaan siihen aika ajoin.

Aika samanlainen tarina minulla. Lähdin junalla liikenteeseen ja piti saada jotain lukemista mukaan. Kävin Turun kirjakahvilassa ja siellä oli hyllyssä ensimmäinen osa Luupäitä. Ja siitä on vuosia aikaa! Siihen jäin sitten koukkuun ja voi kuinka monta kertaa kävin kirjakaupassa utelemassa, että koska se seuraava osa oikein tulee. Melkein sen kymmenen vuotta olikin iloa sarjasta ja oli toisaalta vähän haikeaa kun se loppui. Ei ollut enää mitään odotettavaa. Loistava sarjis, joskaan se nyt ei ehkä enää iske tarinana niin kovin kuin nuorempana, mutta buenoa kamaa enivei. Harmi, etten päässyt näkemään Smittiä, kun hän vieraili Suomessa.

 8]
Otsikko: Re: Bone
Kirjoitti: ezuli - 20.04.2007 klo 16:25:37
Jos joku muukin on hidas ostaja, niin ainakin Suomalaisen kautta saa vielä (mustavalkoista) kokoelmakirjaa alta neljänkympin.
Otsikko: Re: Luupäät 8
Kirjoitti: Leevi - 27.04.2007 klo 18:22:16
Mulla on koko Luupäät -sarjakuvakirja sarja hyllyssäni ja täytyy myöntää että se on parhaita sarjakuvakirja sarjoja -Niilo Pielisen ja Pikon ja Fantasion lisäksi- mitä olen lukenut!
Kaikki osat on luettu useampaan kertaan läpi ja juuri tänään aloin lukemaan koko sarjaa alusta asti...!
Hyvää luettavaa ja suosittelen tutustumaan niitä jotka eivät ole vielä tutustuneet koko sarjaan!
Otsikko: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: ezuli - 27.04.2007 klo 19:11:33
Itsekkin ostin juuri kokoelman. Yllätyin kun tarina ei alkanutkaan Luumäestä. Olin siis lukenut aiemmin satunnaisia kirjoja 9-sarjasta, 1-2 jäivät ainakin väliin. Erittäin hyvin on Smith saanut ujutettua Luumäen tapahtumat muun sekaan, eikä ole tyytynyt teennäiseen takaumamuisteloon.
Otsikko: Re: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Leevi - 06.05.2007 klo 02:11:19
Nyt on Luupäät -kirja sarja taas luettu kerran läpi, mutta kyllä tuo NRO: 4 Lohikäärmeentappaja on minusta se sarjan paras kirja, vaikka kaikkihan ne on hyviä mutta se tuntuu hauskimmalta ja jännimmältä osalta, ainakin minusta...
Otsikko: Re: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Urosliftari - 19.05.2007 klo 18:38:50
Luupäät kolahti kyllä mutta kun ostin teoksia pitkin matkaa aina saman tien kun ne suomeksi ilmestyivät (ja pari osaa enklanniksikin kun en malttanut odottaa käännöstä, sama juttu näissä Pottereissakin tuolta kirjapuolelta) niin täytyy sanoa että välillä tuli tuntu siitä että liian laveaksi menee. Pienestä alusta sitten lopulta syleillään maailmoja ja meno monimutkaistuu niin mahottomasti että kyllä lukija oli välillä pihalla että missä mennään ja mitä itse asiassa tapahtuu.

Asiaa olisi helpottanut varmaan jos olisi koko roskan lukenut kerralla mutta kun kuukausitolkulla odotti seuraavaa niin sitten unohti ja joutui ikään kuin aloittamaan alusta ja silti oli jossain puolen välin jälkeisissä alppareissa säännöllisesti jotenkin pihalla että mikä tässä nyt siis on se pihvi...

Elfquestissa sama jutska mutta pysyi kuiteskii mielestäni paremmin kasassa aina tuonne alkuperäisen saagan loppuun asti  eli suunnilleen high-onesien temppelialuksen löytämiseen saakka kun wolfridereille selvisi oma alkuperä. Sen jälkeen ei enää ollut varsinaista Suurta kertomusta, pieniä välähdyksiä tasosta siellä täällä mutta mun psta loput elfquestit olisi saanut jättää suunnilleen tekemäti.
Otsikko: Fani sivut luupäälle
Kirjoitti: Eksa - 11.02.2008 klo 14:03:39
Hei!

Ihailen hirveästi luupäitä ja olisin valmis alkamaan tekemään sille fani sivuja (suomeksi)
mutta en osaa tehdä netti sivuja joten jos joku olisi myös innostunut ja osaa tehdä
nettisivut niin ilmoita!
Otsikko: Vs: Fani sivut luupäälle
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 11.02.2008 klo 15:53:38
en osaa tehdä netti sivuja
Luojan
kiitos

Luu päät
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Jukka Laine - 15.03.2008 klo 21:49:01
Jeff Smithin ensimmäinen oma sarja Bonen jälkeen, RASL on nyt alkanut.

Ensimmäisessä numerossa tapaamme Tuomaria ja Wolverinea hieman muistuttavan sankarin, jolle rinnakkaismaailmasta toiseen hyppiminen on arkipäivää. Ekassa numerossa ei vielä paljon selviä mitä hittoa on tekeillä, mutta kai se selviää tulevissa numeroissa.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Eksa - 29.04.2008 klo 17:59:12
Joo kävin netissä lukemassa tosta.
Näyttää siltä että siitä tulee jänittävää.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Curtvile - 03.05.2008 klo 00:38:42
Tämäpäs mielenkiintoista.
Bone-Luupäät on optiotu elokuvaksi (http://www.cinematical.com/2008/03/09/warner-bros-grabs-bone/)

Ennen muuta koska ei ole vielä päätetty onko kyseessä animaatio vai näytelty...
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Eksa - 03.05.2008 klo 09:37:51
Tuleekohan Suomeen...  :-\
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Jukka Laine - 24.07.2009 klo 16:51:44
Jeff Smithin uudemmat projektit eivät ole ilmeisesti olleet suurmenestyksiä, kun Bone pitää kaivaa naftaliinista (http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=22164).
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Curtvile - 24.07.2009 klo 17:03:06
Jeff Smithin uudemmat projektit eivät ole ilmeisesti olleet suurmenestyksiä, kun Bone pitää kaivaa naftaliinista (http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=22164).

RASL on ihan menestysekäs siinä mitään, tarkoitettu hieman eri yleisölle.
Tuo on vaan sitä että rahastaa fiksusti pitäen kontrollin itsellään.
Aika optimi tilanne sarjakuvantekijälle.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Lönkka - 26.07.2009 klo 23:06:43
RASL on ihan huippu (esmes viimeisin numero putosi taas kybällä), mutta Bone lienee kuitenkin se jolla tulee lihaa leivän päälle.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Samuel - 26.07.2009 klo 23:31:56
Kun ensimmäisen kerran tutustuin Luupäihin, niin se kolahti ehkä enemmän kuin mikään muu sarjakuva aiemmin. Luin ensimmäiset kirjat kolme kertaa peräkkäin ennen kirjastoon palauttamista. Luupäät on yksi parhaista koskaan lukemistani sarjakuvista.

Mutta tarinan lopussa jäi ärsyttämään...

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Eksa - 27.07.2009 klo 10:52:35
Kun ensimmäisen kerran tutustuin Luupäihin, niin se kolahti ehkä enemmän kuin mikään muu sarjakuva aiemmin. Luin ensimmäiset kirjat kolme kertaa peräkkäin ennen kirjastoon palauttamista. Luupäät on yksi parhaista koskaan lukemistani sarjakuvista.

Mutta tarinan lopussa jäi ärsyttämään...

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Huoh.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Samuel - 27.07.2009 klo 14:23:02
Huoh.

Voi olla, että minulta jäi tuosta tarinan lopusta jotain ymmärtämättä. Mutta pidän joka tapauksessa enemmän toisenlaisista lopuista kuin tuo oli.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Mara - 05.08.2009 klo 14:38:44
Iloisia uutisia Luupäät-faneille! Jeff Smith on näköjään päättänyt tehdä lisää Bone-tarinoita! Hän tekee peräti kaksi uutta Luupää-projektia Tom Sniegoskin kanssa (jonka kanssa hän teki Stupid, Stupid Rat-Tailsin). Eli laatutavaraa on jälleen luvassa!  :P

Asiasta voi lukea lisää herran omasta blogista:

http://www.boneville.com/2009/07/24/new-bone-books-bone-tall-tales-quest-for-the-spark/ (http://www.boneville.com/2009/07/24/new-bone-books-bone-tall-tales-quest-for-the-spark/)
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Curtvile - 05.08.2009 klo 14:51:10
Iloisia uutisia Luupäät-faneille! Jeff Smith on näköjään päättänyt tehdä lisää Bone-tarinoita! Hän tekee peräti kaksi uutta Luupää-projektia Tom Sniegoskin kanssa (jonka kanssa hän teki Stupid, Stupid Rat-Tailsin). Eli laatutavaraa on jälleen luvassa! 

Mutta Joehan uutisoi tämän jo?

Mielenkiintoista nähdä tarttuuko tähän Like vai jokin muu kotoinen kustantamo. Aiempia osiakin Rose ja Stupid, stupid rat-tailskin ovat kääntämättä.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Mara - 05.08.2009 klo 15:02:29
Mutta Joehan uutisoi tämän jo?

 :o No voi pahus. En tietenkään onnistunut lukemaan viimeistä sivua kunnolla. Anteeksi siitä.

Mielenkiintoista nähdä tarttuuko tähän Like vai jokin muu kotoinen kustantamo. Aiempia osiakin Rose ja Stupid, stupid rat-tailskin ovat kääntämättä.

Toivon mukaan suomentaisivat uudet tarinat ja myös vanhat suomentamattomat. Ehkä korporaatioportaassa ajatellaan niiden olevan kuitenkin liian suuri riskisijoitus  :(
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Tirri - 10.08.2009 klo 12:32:14
 RASL on ihan kivaa luettavaa. En kyll olis varmaan tarttunut siihen jossei se olis ollu Smithin tekemä. Lukenut tosin vasta 3 ensimmäistä numeroa et aika paha sanoa niiden pohjalta.

Olis 1 ja 2 numero ylimääräisinä. Kiinnostaako ketään?
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Emppu - 10.08.2009 klo 20:19:50
Olis 1 ja 2 numero ylimääräisinä. Kiinnostaako ketään?
Minnuu \o/
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Curtvile - 31.10.2009 klo 13:55:21
RASLin lisäksi Jeff Smithin Bone(luupäät) elokuvaprojekti(t!) etenee/etenevät.
CBRn (http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=23409) haastattelussa käydään läpi mahdollisen trilogian lisäksi mm.Lurkerille rakasta graphic novel - lehti-sotaa ja luupäitten taustaa.

Walt Kellyn ja Barksin vaikutteet näki otsallaankin mutta Don Martin tuli puun takaa Fone bone meni ohi minulta.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: jazuju - 08.12.2009 klo 17:43:20
Olisiko ylimääräisiä luupään numeroita 3 ja/tai 6?
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Mareliini - 31.12.2009 klo 22:47:30
Itse tutustuin luupäiden maailmaan (niin kuin oikeastaan kaikkeen muuhunkin "kunnon sarjakuvaan") vasta hiljattain kolutessani kotikulmien kirjastoa (huomasin remontin jälkeen, että hyvänen aika, täällähän on jaoteltu sarjakuvat eripuolille rakennusta!). Ihastuin maailmaan heti, se oli kiehtova ja tarinan kehitys alun kepeästä huumorinheitosta lopun massiivisiin ympyröihin oli toteutettu niin upeasti.

Ongelmani on se, että herään kaikkeen liian myöhään. Sitten syksyn, jolloin löysin sarjan, olen ostellut niitä hajanaisia osia joita vielä onnistun löytämään vakaana aikomuksena saattaa tämäkin päätökseen (nyt on tosin luupäät saaneet hetkeksi jäädä, kun olen alkanut urakoimaan Pikon ja Fantasion parissa. Ei se raha kaikkeen riitä.). No, onneksi kirjasto on lähellä...
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Lurker - 09.03.2010 klo 10:57:48
Luupäät-leffaa pukkaa, leffaa pukkaa.

Jeff Smith opens up about the upcoming Bone film (http://www.printmag.com/Article/Jeff-Smith-opens-up-about-the-upcoming-Bone-film)

Toivottavasti projekti onnistuu.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Jukka Laine - 17.04.2010 klo 00:11:05
Amerikkalainen huolestunut äiti on nostanut metelin, kun Bonen neljännessä kirjassa on juopottelua, tupakointia ja uhkapeliä. Voi hellanlettas.

http://robot6.comicbookresources.com/2010/04/minnesota-mother-objects-to-bones-content-and-library-availability/
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Mara - 17.04.2010 klo 12:08:23
Näin Amerikassa... Piti nyt oikein silmäillä tuo neljäs kirja läpi ja olihan siellä oluen juontia ja tupakointia ja jopa vedonlyönti. Mutta en kyllä ymmärrä miksi noista nyt pitäisi valittaa. Ihmiset harrastavat kyllä kaikkea kolmea tosielämässä ja meno on silloin varmasti rujompaa kuin Bonen sivuilla. Tässä sentään paha saa palkkansa, eikä juopottelua tai tupakoinnin harrastamista kannusteta millään tavalla. Mutta kaikkihan tietävät mikä on jenkkiäitien käsite siitä mikä on moraalitonta.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Aura - 17.04.2010 klo 13:18:38
No voi itku jos näinkin viattomasta sarjakuvasta saa nostettua metelin. Itselle ei ole edes jäänyt mieleen että sarjassa olisi jotain lasten kannalta arveluttavaa materiaalia - jos ei nyt ajoittaista synkkyyttä ja pientä väkivaltaa halua laskea. Tämähän on melkein parempi juttu kuin se taannoinen "Watchmen pitää kieltää koska se on suunnattu lapsille". (No, ehkä ei.)
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Mara - 12.05.2010 klo 22:09:27
Tuo valitushomma kaatui sitten omaan mahdottomuuteensa:
Päätöksentekijät äänestivät 10 yhtä vastaan Luupäiden säilyttämisen puolesta (http://www.boneville.com/2010/04/28/review-committee-votes-10-to-1-not-to-ban-bone/).

Smith kertoo sitten suhteellisen tuoreessa haastattelussa (http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=25911), että uusi kesällä ilmestyvä Bone: Tall Tales-kirja sisältää Stupid, stupid rat-tailsin, mutta laajentaa sitten sitä lisäämällä tarinaan kertomukset Big Johnson Bonen lapsuudesta ja nuoruudesta. Ja mukana on myös Fone Bonesta ja Phoneysta kertova juttu. Vähän tulee mieleen rahastamisen maku, mutta ainakin uutta materiaalia tulee kirjaan suhteellisen paljon (toivottavasti(?)). Hyvä kuitenkin, että Smith ei ole vielä suostunut tekemään Luupäille "varsinaista" jatko-osaa.

Onko kellään kokemusta tästä Bone Handbookista?
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Mara - 23.01.2011 klo 14:47:42
Ja ei taas! Nyt tuupataan ulos värillistä One Volume Editionia (http://www.boneville.com/2010/12/22/coming-in-2011-one-volume-edition-in-full-color/)! Kalliiksi tulee varmaan...
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Tina DeMona - 24.01.2011 klo 08:56:19
Miksiköhän värillistä? Eikö Jenkit oikeasti suostu lukemaan mitään mustavalkoista? Alkuperäiset Turtlesitkin menivät vissiin värittämään.

Typerää, typerää, typerää.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Veli Loponen - 24.01.2011 klo 09:07:17
Värillistä varmaan siksi, että värillinen Bone-sarja on saatu ulos ja koska se on mustavalkoisena saatavissa yhtenä kokoomana, niin pitäähän se julkaista samanlaisena myös värillisenä. Tosifanit ja keräilijät ostaa sitten tämänkin ja muille on kirjakaupoissa värillinen vaihtoehto.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Lönkka - 24.01.2011 klo 17:30:27
Juuri kuten Veli sanoi.
Lisäksi jotain uutta on kiva saada sarjan 20-vuotisjuhlavuodeksi.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Sampsa_G - 21.02.2011 klo 18:15:06
Ne värit on ihan puhtaasti lapsia varten Smith on itse sanonut niin ja kyllä se 8 -vuotiaalle maistuu värillinen paremmin kuin väritön.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: MTT - 21.02.2011 klo 20:17:04
Ja ei taas! Nyt tuupataan ulos värillistä One Volume Editionia (http://www.boneville.com/2010/12/22/coming-in-2011-one-volume-edition-in-full-color/)! Kalliiksi tulee varmaan...

SRP näyttäis etukäteistietojen mukaan olevan 350 jenkkitaalaa :(
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Lurker - 03.03.2011 klo 10:19:02
Luupäiden 1-osaisen väriversion yhteydessä julkaistaan myös keräilijän laatikkosetti, joka sisältää originaalitaidetta; vain 50 kipaletta á tuhat taalaa.

Full Color, 1-Volume Edition of 'Bone'
Limited 'Collector's Box Set' in July (http://)http://www.icv2.com/articles/news/19524.html)
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Kreegah Bundolo - 03.03.2011 klo 10:26:53
Bonelle on ilmestynyt tällainen jatko-osa hiljattain

http://www.kreegah.net/index.php?searchStr=spark&_a=viewCat&Submit=%C2%A0
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: TOSA - 03.03.2011 klo 17:53:50
Tämähän oli mukava uutinen. Toivottavasti jatko-osa saataisiin joskus suomennettunakin.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.06.2012 klo 10:53:31
RASL päättyy numeroon 15, eli seuraavaan numeroon. Pitääpä lukea sitten kokonaisuutena. On ilmestynyt sen verran harvakseen että olen jo unohtanut mikä oli ideana.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Curtvile - 28.07.2016 klo 13:56:35
(https://66.media.tumblr.com/47bee88bee40c77d21f0227502ed8053/tumblr_oaol7kNAJX1tdkahdo1_540.jpg)

36 uutta sivua 132 sivuisessa teoksessa. Jeff Smith jatkaa siitä mihin jäätiin Coda:n verran 25 vuotispäiviksi.
 Bone Onesta myös mustavalkoversio samalla kertaa (1350 sivua)
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Mielikuvitus/puoli - 20.08.2016 klo 10:09:16
   Vannoutuneena Bonefanina piti heti Codasta kuultuani rientää lähimpään sarjakuvakauppaan. Luulin että sarja jatkuis ainaki sen albumin verran, enkä tietenkää selaillu sitä läpi ettei juoni paljastuis.
   
   Yllätys tuliki sitte 46:lla sivulla, kun loppu albumi näyttiki olevan pelkkää tekstiä. Tuo teksti osottautu kuitenki mielenkiintosemmaksi ku mahollinen tarinan jatkuminen pitempään.

    Coda kertoi sarjakuvamaailman siitä puolesta mistä ei opi vaan teoksista nauttimalla eli itse luomisprosessista, markkinoinnista ja markkinoiden vaikutuksesta. Itse kun pidän Bonea selvänä mestariteoksena, oli vaikea uskoa että Jeff Smith on noin kuudennen kooste albumin kohdalla ollut varma siitä ettei saa Bonea valmiiksi taloudellisten ongelmien vuoksi.
   
   Ihan mielenkiintoinen oli myös Stephen Weinerin toteuttama Bonen läpikäynti ja tulkinta, mutta vielä syvemmälllekki olis voinu mennä. Onko kukaan Bonen lukeneista tullu aatelleeksi, että laakson uskonto vedu jonka mukaan uneksiminen kulkee lävitsemme myös päivisin tarkottaisi mielikuvitusta, jonka merkitys kehittyvässä tynnyrinpohjassa on unohdettu? Tai miten Tahvo kapitalistisine pyrkimyksineen rahan ja vallan haalimiseksi meinaa tappaa tämän uneksimisen jumalan lohikäärmeen? Viitteet nykymaailmaan on kätketty hyvin, eikä kuudes lukukerta jää varmastikaan viimeiseksi!

   
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Marko Raassina - 17.11.2016 klo 09:53:48
Bone-elokuva rullaa taas vähän eteenpäin:

http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/kung-fu-panda-director-mark-osborne-helm-adaptation-cult-comic-bone-947977
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Antti Peltola - 24.03.2017 klo 23:46:41
Ennakkotietoja.

Lainaus
Jeff Smith: Luupäät 1 - Kevättasaus (https://www.adlibris.com/fi/kirja/luupaat-1-kevattasaus-9789520116255) (Bone Color Edition 1-3 (http://comicbookdb.com/issue.php?ID=140407))
Luupäät nyt suomeksi hienoina värikokoelmina! Leppo, Auvo ja Tahvo Luupää on häädetty Luumäestä, mutta kolmikko löytää uuden kodin Laaksosta. Siellä heitä odottavat monet vaarat ja haasteet, rakkaus ja fantastiset seikkailut. Luupäät tutustuvat kauniiseen Venlaan ja tämän äreään mummoon Olgaan, saavat pelätä kauhistuttavia rottaolentoja sekä pääsevät lyömään vetoa lehmäraveista. Jeff Smithin 1991 aloittama Luupäät on yksi modernin sarjakuvan mestariteoksia. Koko perheen fantasiasarjakuva on hauska, jännittävä ja koskettava, ja se tuo mieleen Tolkienin Sormusten herran, Janssonin Muumit sekä Carl Barksin parhaat Aku Ankka -seikkailut. 454 sivua. Tulossa elokuussa 2017.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: JJalonen - 25.05.2017 klo 13:22:40
Näköhavainto Kevättasaus-kirjasta Turun Akateemisessa. Nätti oli. :)
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Toni - 25.05.2017 klo 16:20:15
Näköhavainto Kevättasaus-kirjasta Turun Akateemisessa. Nätti oli. :)

Alkuun suhtauduin varauksella tuohon värittämiseen, kun tämä on niin ikonisesti juuri mustavalkosarjakuva, mutta kiitettävän hillitysti tuota väritystä on käytetty ja istuu hyvin kokonaisuuteen.

Curtvile varmasti iloitsee muhkean mitan mukanaan tuomista kovista kansista.

Komea opus, joka näyttää hyvältä myös kirjahyllyssä.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Lurker - 06.06.2017 klo 18:38:56
--
Komea opus, joka näyttää hyvältä myös kirjahyllyssä.

Hyvältä näyttää, tai siis suorastaan upealta!

(https://pbs.twimg.com/media/DBpdFI0WAAATuuT.jpg)
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Marko Raassina - 07.06.2017 klo 09:28:36
Hyvältä näyttää, tai siis suorastaan upealta!

(https://pbs.twimg.com/media/DBpdFI0WAAATuuT.jpg)

Vau! Vaikka itseltä löytyy jo alkuperäinen mustavalkea versio, voisi tämän kopaista hyllyyn myös. Olenkin haaveillut tuosta väriversiosta pitkään, ja saa samalla tukea vielä suomalaista käännöstä!
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Curtvile - 09.06.2017 klo 19:53:57
Curtvile varmasti iloitsee muhkean mitan mukanaan tuomista kovista kansista.

juu todella, varsinkin kun Bone ONE joka kokoaa koko sarjan pehmeisiin kansiin on olemassa.
Painoteknisesti täysin mahdollista toteuttaa kestävällä tavalla.

Pääasia kuitenkin että pysyy saatavilla. Yksi sarjakuvan riemuvoittoja kaikenikäisille.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Lurker - 24.07.2017 klo 11:28:50
Jeff Smith: Luupäät 1 - Kevättasaus
Ensimmäinen trilogia (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2440)

Luupäät on julkaistu suomeksi komeana kovakantisena värieeopoksena. Itse kerrontaa on sujuvoitettu lisätyillä ja poistetuilla kohtauksilla niin että ihan fantasiaromaanilta tämä nyt tuntuu. Klassikko.

Jännästi Luupäissä on läsnä myös meidän maailmamme vaikka ollaankin ihan jossain toisaalla, mukana on suoria viittauksia kirjallisuuden ja populaarikulttuurin klassikoihin. Moby Dick nyt tietenkin eniten.

(http://www.kvaak.fi/images/articles/22072017213151-1.jpg)
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Antti Peltola - 05.10.2017 klo 19:06:06
Ennakkotietoja.

Lainaus
Jeff Smith: Luupäät 2 - Päivänseisaus (https://www.adlibris.com/fi/kirja/luupaat-9789520116378) (Bone Color Edition 4-6 (http://comicbookdb.com/issue.php?ID=80765))
408 sivua. Tulossa lokakuussa 2017.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Antti Peltola - 28.01.2018 klo 02:15:10
Ennakkotietoja.

Lainaus
Jeff Smith: Luupäät 3 - Elonkorjuu (https://www.adlibris.com/fi/kirja/luupaat-3---elonkorjuu-9789520116385) (Bone Color Edition 7-9 (http://comicbookdb.com/issue.php?ID=117317))
504 sivua. Tulossa elokuussa 2018.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Lurker - 15.04.2018 klo 16:22:46
Nyt kun Päivänseisausta lukee, niin tuntuu todella, että tämä kolmiosainen väripainos on ultimaatti versio. (Mitenkään mustavalkoisia versioita vähättelemättä!)

Väritys tuo kuviin painotuksia, ja pienet poistot ja lisäykset tekevät tästä enemmän sarjakuvaromaanin, kolmiosaisen fantasiatrilogian.

Kuten jossain arvostelussa todettiin: Luupäät on yhtä hyvä kuin Taru sormusten herrasta – joskin paljon hauskempi.

Like on tehnyt hyvää työtä taiton ja painon kanssa, ei moitteen sanaa.

(https://pbs.twimg.com/media/Daz5es_X4AA175J.jpg)
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Petteri Oja - 15.04.2018 klo 17:43:31
Jos nämä haluaa hyllyynsä niin parasta pitää kiirettä: molemmat ilmestyneet kirjat on jo kustantajalta loppuunmyyty. Puolen vuoden päästä niillä on jo keräilyhinnat.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Antti Peltola - 20.04.2018 klo 19:32:06
Toivottavasti kohta ilmestyvän kolmannen kokoelman lisäksi tulisi vielä lisäsarjat kokoava kirja, jossa olisi Tall Tales, Riblet, Rose, Coda ja mahdolliset muut lisätarinat. Olisivat kaikki aiemmin suomeksi julkaisematonta.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: kieroaasi - 09.05.2018 klo 23:03:32
Pääasia kuitenkin että pysyy saatavilla. Yksi sarjakuvan riemuvoittoja kaikenikäisille.
Jos nämä haluaa hyllyynsä niin parasta pitää kiirettä: molemmat ilmestyneet kirjat on jo kustantajalta loppuunmyyty. Puolen vuoden päästä niillä on jo keräilyhinnat.
  :'(

Trilogia julkaistaan 1 vuoden aikavälillä, mutta myydään esimmäisiltä osilta loppuun ennen kolmatta, eikä silti saa uutta painosta? Jos raha ei kelpaa, niin mitä tässä sitten haetaan.

Ainakaan itse en ole moneen vuoteen ostanut mitään suomennettua sarjaa, joka on jo englanniksi valmis ensimmäisen suomennetun osan ilmestyessä. Ennemmin ostaa sen koko sarjan englanniksi, ja katsoo kun viimeinen osa ilmestyy suomeksi. Mutta ikinä ei ole lyönyt näpeille vajaassa vuodessa näin päin, että kaikki julkaistaan mutta mitättömän pieninä määrinä. Kokemukset pääasiassa dvd-puolelta, mutta se ja sama.

Auttaisiko laittaa vireille vetoomusta 2. painoksesta, vai onko tämä korkeammalta lähtöisin oleva rajoitetun saatavuuden taktiikka?
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Lurker - 10.05.2018 klo 09:12:59
-- kaikki julkaistaan mutta mitättömän pieninä määrinä. Kokemukset pääasiassa dvd-puolelta, mutta se ja sama.

Auttaisiko laittaa vireille vetoomusta 2. painoksesta, vai onko tämä korkeammalta lähtöisin oleva rajoitetun saatavuuden taktiikka?

Kvaakissa on käyty tästä aiheesta paljon keskustelua (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,1527.msg491437.html#msg491437). Sarjakuvan painosmäärät ovat nykyään hyvin, hyvin pienet, usein vain satoja kappaleita ja osuus kirjamarkkinoista marginaalinen, parin prosentin kieppeillä (kiitos Disneyn sentään edes sen verran).

Vetoomukset eivät auta, ostaminen auttaa.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Petteri Oja - 10.05.2018 klo 12:22:22
Ainakaan itse en ole moneen vuoteen ostanut mitään suomennettua sarjaa, joka on jo englanniksi valmis ensimmäisen suomennetun osan ilmestyessä. Ennemmin ostaa sen koko sarjan englanniksi, ja katsoo kun viimeinen osa ilmestyy suomeksi.

Mihin siis kaipaat uutta painosta, jos et koskaan osta suomeksi ilmestyvää, joka on jo englanniksi valmis?

Ehkäpä painosten nopea loppuminen esim. Luupäissä ja Blueberryssä opettaisi sarjakuvanharrastajia ostamaan kirjat heti eikä odottelemaan Adlibris-dumppausta.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: xml - 10.05.2018 klo 19:09:32
Ehkäpä painosten nopea loppuminen esim. Luupäissä ja Blueberryssä opettaisi sarjakuvanharrastajia ostamaan kirjat heti eikä odottelemaan Adlibris-dumppausta.

Sarjakuvaharrastajien kohdalla varmaan noin, mutta miten ns. normilukijat, jotka haluaisivat ostaa sarjakuvia, mutta eivät kokoajan seuraa, mitä uutta on sattunut ilmestymään.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: kieroaasi - 11.05.2018 klo 00:24:00
Mihin siis kaipaat uutta painosta, jos et koskaan osta suomeksi ilmestyvää, joka on jo englanniksi valmis?

Ehkäpä painosten nopea loppuminen esim. Luupäissä ja Blueberryssä opettaisi sarjakuvanharrastajia ostamaan kirjat heti eikä odottelemaan Adlibris-dumppausta.
Jos kirjoitin oikein ja luit oikein, niin en mielellään osta sarjaa jonka suomennettu julkaisu on yhä kesken ja oletettu julkaisusykli on lyhyt. Pidempää sarjaa toki pitää alkaa ostamaan julkaisutahtiin, mutta tässä oli kyse vain 3 osaisesta.

Tämän värillisten Luupäiden ensimmäinen osa julkaistiin alle vuosi sitten, joten oletin että on turvallista odottaa että viimeinen saa julkaisupäivän. Mutta kun sain tietää kolmannen osan julkaisupäivän, sekä 1 että 2 osa oli jo ajat sitten loppuunmyyty.

Ja ensimmäisen osan julkaisupäivästä on vain n. 9kk. Edellä mainitun normilukijan on epärealista olettaa huomaavan koko julkaisusarjaa ennen kuin ehkä 6kk ensimmäisestä osasta.

Minulla on ollut englanninkielinen kokoomatiiliskivi jo pari vuotta ja pari kertaa olen sen jo lukenut, joten en edes kirjoita henkilökohtaisessa ketutuksessa. Itseasiassa sain viime tingassa tilattua nämä värilliset suomennoksen, mutta olen hivenen vihainen niiden vähemmän päättäväisten tai hivenen hitaammin reagoivien kanssa harrastajien puolesta jotka todella jäivät ilman.

Mitä jos "tavis" näkee tuon kolmannen osan elokuussa kirjakaupassa. Joko hän sokkona ostaa sen ja luettuaan haluaa aiemmatkin, mutta eipäs saa. Tai hän jo kaupassa googlaa kännykällä aiemmat osat, huomaa niiden olevan loppuunmyyty ja jättää tämänkin ostamatta. 1 ja 2 osan nopean toisen painoksen järkevyys hipoo 90%. Jos painos ei ole varma elokuussa, prosentit romahtaa <10%.

Mutta paheksun myös hieman snobbailevaa ilmaisua "adlibris-dumppaus" sillä pidän sitä ok kirjakauppana ja jos niiden uutuus on tällä alalla liian myöhäistä, niin en tiedä mitä sanoa.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Petteri Oja - 11.05.2018 klo 00:31:30
1 ja 2 osan nopean toisen painoksen järkevyys hipoo 90%. Jos painos ei ole varma elokuussa, prosentit romahtaa <10%.

Toisen painoksen järkevyys on AINA vähän niin ja näin. Todennäköisimmin niistä tulee tappiota. Harmittaa minuakin.

Ja itsehän olen sitä mieltä, että klassikkosarjat (jollaiseksi Luupäätkin voi jo lukea) täytyisi pitää aina saatavilla. Englanninkielisessä maailmassa niin tapahtuukin, valitettavasti Suomessa ei.

Adlibris-dumppaus ei tarkoittanut uutuusmyyntiä vaan varastojen tyhjentämistä alle tukkuhintojen. Siitä on keskusteltu jossain ketjussa.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Toni - 11.05.2018 klo 02:07:55
Eiköhän me olla kaikki samaa mieltä, että tämä järjettömän nopeaksi vedetty kierto on vähän sama kuin oman oksan sahaaminen.

Mäkin kuulin vastikään yhdestä kiinnostavasta dekkarisarjasta vasta kolmannen osan kohdalla, mutta koska aiempia osia ei ollut enää saatavilla, jätin koko sarjan ja sen tulevat osat ostamatta.

Mutta aiheestaan on siis keskusteltu aiemmin tuolla:

http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,18245.msg490822.html#msg490822
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: PeteP - 13.05.2018 klo 22:09:07
Eikös tämän pitänyt tulla vasta syksyllä?
https://www.adlibris.com/fi/kirja/luupaat-3---elonkorjuu-9789520116385

ei sillä, että valittaisin :-)

Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Antti Peltola - 04.07.2018 klo 18:39:12
Toivottavasti kohta ilmestyvän kolmannen kokoelman lisäksi tulisi vielä lisäsarjat kokoava kirja, jossa olisi Tall Tales, Riblet, Rose, Coda ja mahdolliset muut lisätarinat. Olisivat kaikki aiemmin suomeksi julkaisematonta.

Ei aivan mutta melkein. Edellä mainittu Rose (https://www.comics.org/issue/1248599/) eli Orvokki on tulossa suomeksi (http://sarjakuvaruutu.fi/2018/07/luupaat-nyt-kokonaan-vareissa/). Ehkäpä Tall Tales ja muut sitten myöhemmin myös erikseen.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Jukka Laine - 04.07.2018 klo 20:53:50
Thorn-sarjaa ei ole mainittu. Englanniksi julkaistiin 500 kappaleen rajoitettu painos. Eli esiversio Bonesta.

Kyseessä on strippisarja, ja jokaisessa stripissä on vitsi. Smiley Bonea eikä Luciusta ei ole mukana. Jatkuva juonikin on, ja on nk. köyhempi versio pidemmän Bonen alkupuolesta.

Thorn itse on tehty semmoiseksi sexyksi typykäksi. Mihinkään syvällisempiin juoniin ei tuossa keretty.

Fone Bone, Phoney Bone, mummi, lohikäärme ja rottaoliot ovat aivan samannäköisiä mihin on totuttu. Jopa ötökkä Ted isoveljineen on mukana.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Antti Peltola - 26.09.2018 klo 20:00:35
Ennakkotietoja.

Lainaus
Jeff Smith: Luupäät - Orvokki (https://www.adlibris.com/fi/kirja/luupaat-9789520118570) (Rose (https://www.comics.org/issue/1248599/))
Jeff Smithin maineikkaan Luupäät-sarjan aiemmin suomentamaton esiosa! Luupäät-trilogiassa vihjailtiin kovapintaisen Orvokin (tai "Olgan", kuten kyläläiset häntä kutsuivat) hurjasta menneisyydestä, ja nyt tämä tarina kerrotaan kokonaisuudessaan. Miten kruununprinsessa päätyi lehmämummoksi valtakuntansa rajoille? Miten hänen siskostaan Pinjasta tuli Kaapukäsi, Heinäsirkkojen herran kaamea käskyläinen? Upea nelivärikirja vie lukijan takaisin Luupäiden fantastiseen maailmaan. Jeff Smithin tarinan on hienosti maalannut Charles Vess, mm. Eisner ja World Fantasy Award -palkittu kuvittaja, jonka yhteistyöt Neil Gaimanin kanssa ovat tuttuja myös suomalaisille lukijoille Sandman-sarjasta. 144 sivua. Tulossa tammikuussa 2019.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Czaba - 07.01.2019 klo 22:46:47
Luupäät - Orvokki on nyt tullut myyntiin.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: JJalonen - 18.01.2019 klo 22:01:48
Jostain takataskusta on löytynyt Adlibrikseen asti uudelleen myyntiin Kevättasausta ja Päivänseisausta.

Eivät ole toista painosta (jollei sitten ole salaa painettu lisää vanhoilla spekseillä  :P ).
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Petteri Oja - 19.01.2019 klo 01:04:16
Niitä löytyi Kirjavälityksen varastosta ilmeisesti inventaarion yhteydessä reilumman puoleisesti. Kaikki kovakantiset Luupäät ovat taas saatavilla.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Balthazar - 09.02.2019 klo 19:09:54
Piti nämäkin värillisenä nyt tilata ku adlibrikseltä löytyi kaikki 3 suhteellisen edukkaasti.
Tuo 1300 sivuinen musta-valkoinen tiiliskivi joutaa kaverille lahjaksi.

Ovat kyllä paljon mieluisampaa luettavaa näin, kun tuommoisena kaameana isona pakettina.
Väritkin tuovat vanhalle lukijalle jotain uutta.
Otsikko: Vs: Luupäät (Bon
Kirjoitti: Mosabacka - 29.07.2019 klo 09:52:04
Tietyllä tapaa ajateltuna Luupäiden suhteen paras on jo tapahtunut eli perussarja on julkaistu värillisenä kovakantisena versioina ja mikä parasta, koko paketti on omassa hyllyssä. Bonuksena on Orvokki. En ollut vielä vuosi sitten edes tietoinen lisäosasta ja Orvokin (Rose) luin englanninkielisenä versiona ja mietin, että mistä voisi saada muut osat. Siis englanniksi, koska epäilin että niitä ei suomenneta ollenkaan.

Pieni toivo on vielä ilmassa muiden lisäosien suhteen. Onko kenelläkään tietoa, onko niiden kääntämistä ja julkaisemista harkittu Liken toimistolla vai oliko Orvokki todella vain bonus?
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Lurker - 30.07.2019 klo 19:49:38
--
Väritkin tuovat vanhalle lukijalle jotain uutta.

Molempi parempi, olen pitänyt sekä mv- että väri-version hyllyssä. Jälkimmäistä on  muuten toimitettu jonkin verran erilaiseksi myös sivujen/ruutujen osalta. Tästä on mainittu myös Kvaakin arvostelussa (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2440): -- Myrskyn silmät sisältää eniten muutoksia. Esimerkiksi Lepon ja Venlan käymä keskustelu aavepiireistä (s. 330-331) on kokonaan uutta, sen sijaan likapyykin löytymiseen johtava aarteenmetsästys on jätetty vallan pois.

Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Darth Mika - 18.10.2019 klo 00:46:22
Tämmöinen olisi tulossa Netflixiin!

https://www.v2.fi/uutiset/viihde/34743/Sarjakuvien-rakastetut-Luupaat-suuntaavat-Netflixiin/ (https://www.v2.fi/uutiset/viihde/34743/Sarjakuvien-rakastetut-Luupaat-suuntaavat-Netflixiin/)
Otsikko: Vs: Luupäät (Bone)
Kirjoitti: Teräskäsine - 17.06.2020 klo 18:23:30
Tuli luettua Orvokki ja ei ollut ihan sitä mitä odotin.

SPOILEREITA SIIS TIEDOSSA SEURAAVAKSI!!!

Luupäät on yksi suosikkisarjakuvistani ja muistan hyvin hahmojen tarinat. Olgan, Pinjan ja Viljamin menneisyydestä puhutaan itse Luupäissä paljonkin ja siksi olikin kiinnostavaa nähdä miten ne tapahtumat sitten menivät. Alkuun yllätyin kovasti Charles Vessin kuvituksesta, sillä kannen perusteella luulin, että hän koittaisi jäljitellä Jeff Smithin kynänjälkeä, mutta kansi onkin nähtävästi itse Smithin tekemä. Mutta maalauksellinen piirrosjälki näyttää silti hyvältä ja erityisen vaikuttavaa oli nähdä lumikinoksia, jotka eivät ole vain valkoisia kumpareita. Värit myös ovat upeat ja jälki hyvinkin herkkää. Jos jostakin kehtaan kritisoida ja sanoa, niin yhteistä Smithillä ja Vessillä on ihmisten piirteet, sillä kummallakin taiteilijalla on haasteita selvästi realistisempien ihmiskasvojen piirteitä kuvatessa. Tavallaan hahmot ovat karikatyyreja ilmeitään myöten, jotka toimivat 85 % kuvissa, mutta joissakin kohdin kasvojen anatomia, ilmeet ja koko ihmiskehon kuvaus on vähän outoa.

Itse tarina. Pinjan kateus on kiinnostavinta antia Olgaa kohtaa, ja enkä muista muita sarjakuvia, joissa sisarkateutta kuvattaisiin. Mutta tarina keskittyy oudosti vain yhteen hetkeen, jossa Olga ja Pinja menevät meditoimaan vuorille, jossa puhutaan uhkaavista ennusmerkeistä. Viljami on myös mukana, mutta hän jää todella sivuun ja suurimmaksi ongelmaksi koituu ettei sitä sellaista kolmiodraamaa nyt niin kamalasti nähdä. Palaan vielä lopussa yhteen suureen ristiriitaan Viljamin ja Pinjan suhteen kohdalla.

Kun lukee esiosaa, odottaa tiettyjä juttuja, joihin saisi vastauksia tai nähdä miten kerrotut asiat tapahtuivat. Odotin tai luulin että lopussa nähty suuri punapartainen soturi olisi se mies, joka nähdään Luupäiden viimeisessä albumissa, joka on menettänyt kätensä ja hänen kasvonsa ovat palaneet. Koska hän kertoo taistelleensa lohikäärmettä vastaan aikoinaan ja tässä tarinassa nähdään juuri sellainen kohtaus, joka povaisi kyseistä tapahtumaa. Mutta ei tapahtunutkaan, olin vähän että kas, ei tainnut sitten ollakaan sama tyyppi...? Suurin ja mielenkiintoisin asia on Pinjan muuttuminen. Pinja on kääntynyt niin sanotusti voiman pimeälle puolelle jo todella varhain ja Olga saa tämän itsekin nähdä, vaikka sitten Luupäissä se olikin olevinaan yllätys hänelle. Ja tarina povasi pientä suurta ylläriä, että Olga olisikin se, joka Pinjan tappaisi, mutta ei. Olin yllättynyt että Pinja nähdään jo heti tarinan lopussa vanhana, rumana eukkona. Minä kun luulin, että hän kuolisi nuorena ja kauniina, muuttuisi sitten vuosien saatossa sellaiseksi noidaksi. Josta päästääkin merkittävään ristiriitaan. Viljami kertoo Luupäissä valinneensa Pinjan aikoinaan Olgan sijasta, koska tämä oli kypsempi. Orvokissa kuitenkin annetaan alkuun ainakin ymmärtää että Pinja vaikutti taioillaan Viljamin mieleen. Suurin ristiriita kuitenkin on että missä se suhde ehti sitten olemaan? Pinja muuttuu jo varhain vanhaksi eukoksi enkä oikein usko, että Viljami olisi suhdetta tämän kanssa halunnut jatkaa. Ja miten muut hänen muutokseensa suhtautuivat sitten ja miten katkeraksi Pinja lopulta todella muuttui? Miten Pinja lopulta kuoli? Tarina jäi kesken ja jätti ristiriitaisen olon. Olga uhraa yhden koiristaan Pinjan sijasta, joka ei ole kovin suuri juttu. Jos Olga olisi tappanut Pinjan, se olisi ollut mielenkiintoinen asia tähän yhtälöön ja tuonut Olgan hahmoon ison merkittävän särön, jota tämä olisi pitänyt sisällään.

Tarina ei oikein avannut minulle mitään. Tuli sellainen olo lukiessa, että eihän ne näin mennyt ja miksi sitä yhtä juttua ja sitä toista ei näytetty/tapahtunut?!

No, tulipa luettua. Pieni pettymys kuitenkin.