Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Omakustanteet ja underground => Aiheen aloitti: Irene - 29.05.2008 klo 16:51:19
-
Liekö tästä mainiosta opuksesta vielä keskustealua? (Saa yhdistää jos on...) Kirjoittelin omia mielleyhtymiäni teoksesta blogiini: http://sbrunou.blogspot.com/2008/05/limingan-taidekoulu-maailmanhistoria.html
-
Ostin Keijjolta tän eilen, selailun perusteella näyttää "ehyemmältä" kuin Limingan edelliset, Seitsemän veljestä ja Draamattu. Mankkaa ei ole yhtä paljon, monilla on löytynyt jo itsenäisempi tyyli. Hyvä niin.
Mitähän sieltä seuraavaksi? Koraani?
-
Mitähän sieltä seuraavaksi? Koraani?
Toivottavasti ei.
Jaan kannan siltä osin että kyseessä on ehyemmänoloinen teos mutta rinnastus mangamaisuuteen tai sen puutteeseen ei ehkä ole juuri se syy.
Ei ainakaan minusta.
Se mitä tuosta olen ehtinyt lukea(/jaksanut) niin taso tosiaan vaihtelee ja olen ihan liian tosikko enimmälle osalle "anarkistista" kerrontaa.
Kannatettava teos, mutta minusta sen suurin arvo historiallinen hieman eri tavalla.
Mitä he tekivät silloin kuin omin juttu ja taito ei ollut vielä hioutunut.
Siitä iso kiitos Limingan väelle.
-
Lukaisin läpi tuon Irenen blogitekstin. Vaikuttaa aika mielenkiintoiselta julkaisulta, pitänee tutustua Kemin sarjisfestareilla paremmin ja mahdollisesti hankkia omaan hyllyyn.
Näemmä aiheiden joukkoon on mahtunut myös "kreikkalaisia mies-poika -rakkaussuhteita". Hoh-hoijaa. Lienenköhän pahasti väärässä jos arvaan, että tämä osio on kerrottu mangatyylillä...?
-
Näemmä aiheiden joukkoon on mahtunut myös "kreikkalaisia mies-poika -rakkaussuhteita". Hoh-hoijaa. Lienenköhän pahasti väärässä jos arvaan, että tämä osio on kerrottu mangatyylillä...?
Et aivan. On siinä selkeästi vaikutteita otettu mangakerronnasta, mutta muuten ei ensivilkaisulla tuota "mangaksi" sanoisi. Eikä tuota japanilaisuutta muutenkaan kirjassa paljoa ole.
Koraania ei ole luvassa seuraavaksi, vaan opiskelijoiden on tarkoitus haastatella sukulaisiansa menneistä ajoista ja tehdä tarinoista sarjakuvia. Vähän niin kuin Rapin Aapo.
-
Tiedoksi vain:
Esitelmöin Tallinnassa Ülikoolilla lauantaina 6. 3. 2009 virolaisille suomenopettajille aiheesta "Sarjakuva ja historia". Suomalaisen kielen ja kirjallisuuden koulutuspäivät (pe ja la) oli järjestetty Suomi-instituutin ja suurlähetystön yhteistyöllä.
Olin saanut vierailukutsun, koska viritteillä oli Suomen sodan aikaisten tapahtumien näyttely, jossa Mannisen-Hiltusen Vänrikki Stoolin Korkeajännitys -kuvitus oli yksi fragmentti juhlakaluista.
Panin sitten kertoen kaiken tietämäni sarjakuvasta heille lähes tuntemattomana kirjallisuuden muotona ja kerronnan välineenä. Kotimaiset korkkarit olivat toki käytännönläheisimmät malliesimerkit, mutta kierrätin ja heijastelin aineistoa ulkomaisten klassikoiden ja korkkarien ohella myös mm. Timppa Mäkelän Mannerheimista, Kallion/Otsamon Castrenista, Rannan Lönnrotista ja Baggen/Samsonin Kekkosesta.
Voin iloisena ja ylpeänä kertoa, että huipensin tematiikan kahdestikin, sekä kerrontatekniikan moninaisten muotojen että historian sarjakuvallisen oivaltamisen osalta Limingan taidekoulun sarjakuvalinjan "Maailmanhistoriaan". Se tuo esimerkillisen monipuolisesti esiin sekä lähestymistapojen että toteuttamistapojen rajattomat mahdollisuudet. Lisäksi se lähtee virkistävästi rakentamaan tematiikkansa "puhtaalta pöydältä", eikä lankea vain kuvittamaan jo kirjattua historiaa.
Loistava näytekappale siis meikäläisen esiintuomille teemoille ja näkemyksille. Sekin kuuluu kuvaan, että nuoret tekijät luonnollisesti ovat kiinnostuneet seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, anarkistisemmasta puheenparresta ja tyylillisistä ylilyönneistä.
Keep up the swell work!
-
Kiitos kauniista sanoista. Ja jatketaanhan me; Pääsiäisen jälkeen saadaan painosta JUTTU — kokoelma meille kerrottuja tarinoita, joita ollaan sarjakuvaksi toteutettu. Ja tällä kertaa väreissä!
Jos Maailmanhistoria toimi esimerkkinä monenlaisista lähestymistavoista historiantulkintaan, niin JUTTU valottaa varmaankin paitsi väärinkuulemisen lukuisia mahdollisuuksia, myös värien käyttöä kerronnassa n. neljänkymmenen eri näkemyksen verran.
Maailmanhistorian kanssa jouduttiin pettymään saamaamme kritiikkiin. Ei niin että se olisi ollut negatiivista, vaan että sitä ei saatu laisinkaan! Onko kollegoilla vinkkejä, kenelle arvostelukappaleita kannattaisi tällä kertaa lähettää, niin että ne myös tulisivat arvostelluiksi?
-
Jutusta on nyt juttua: http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1237
-
Ainakin tuo Huttusen Sallan näytekuva lupaa PALJON!
-
Ainakin tuo Huttusen Sallan näytekuva lupaa PALJON!
Joo. Yleiseen otantaan nähden erittäin valmiin oloista ja elävää jälkeä. Yhden kuvan perusteella voi odottaa paljon.
-
Sallalla on myös sarjakuvablogi, osoitteessa http://sdall.sarjakuvablogit.com
-
JUTTUa on saatavilla seuraavaksi sitten Kemin festareilla, Jossa alpparin virallinen julkistaminenkin tapahtuu.
Voisikohan muuten joku asiansa osaava muuttaa ketjun otsikkoa vaikkpa muotoon "Limingan taidekoulun julkaisut" ?
-
Maanantaina saatiin painosta LISKO KLASSIKOT VI -SUOMEN KÄYTTÖOPAS. Tuodaan Tampere kupliiseen taas pienlehtipuolelle tyrkylle.
Näytteitä ei vielä ole nettiin saatu, paitsi tämä: http://sarjakuvalinja.wordpress.com/ (http://sarjakuvalinja.wordpress.com/) joka ei kyllä julkaisuun asti päässyt.
-
Arvostelukirja on ilmestynyt. Sitä voi tilata osoitteesta toimisto (at) limingantaidekoulu.fi hintaan 20 euroa.
Se on nelivärinen ja kaunis.
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=9962.0;attach=19541;image)
Kuvassa Arvostelukirjaa nokkimassa Esa Reivon puuveistos.
-
Mutta kuka tekee tästä arvostelusarjakuvan?