Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Piirtäminen, tekstaus, väritys ja skannaus => : Fauntleroy 24.02.2008 klo 22:45:45
-
Miten tehdä omatekoinen animaatio? Siis sellainen tosi lyhyt(muutama sekunti).Miten kuvata,laittaa jollekkin ruudulle jne.?
E: En ollut oikein varma mihin alueeseen tämän pistän :D
-
Hei oikeesti...aihe ollu pystyssä jo 4 päivää: 0 vastausta!!
-
Hei oikeesti...
Tiedetään, mutta kun odotin jonkun vastaavan, kuka tietäisikin. Tiedän, miten kuvataan: digikamera vain jalustalle niin, ettei se heilu, ja sitten kuvataan kaikki ruudut (piirretyt tai muuten väkästetyt) yhteen jonoon peräkkäin, ja kun 25 ruutua on kuvattu, on sekunnin videon materiaali kasassa. Valaistus ei saa muuttua välillä, ja kuvattavan materiaalinkin on oltava suht tarkkaan kohdistettu, ettei tule vahinkotärinöitä kuvattaessa.
Mutta mikäpä olisi se näppärä ohjelma, millä ruudut saadaan toistumaan 25 ruutua sekunnissa? Ja vielä äänenkin jos tahtoisi siihen ympätä sekaan? Minä en nimittäin koskaan ollut siellä kuvauksen jälkeisellä puolella töissä. Auttakaa hyvät ihmiset pikkulordia hädässä!
-
Adoben After Effects..
Flash..(Flash neuvoja tuolta: http://www.apukeittio.fi/)
Ja kyllähän jotkut vääntää animaatiota Paint prollakin.. ;)
Tuolta keskustelusta voisit saada ongittua helpommin neuvoja:
http://www.photoshoppari.org/forum/
-
...ja kun 25 ruutua on kuvattu, on sekunnin videon materiaali kasassa.
Jos tekee animaatiota piirtäen tai esimerkiksi nukeilla, tuo 25 kuvaa sekunnissa on aika paljon. Olen nähnyt monien tekevän 12 freimin animaatioita ja ihan mukavasti ne toistuvat. Jotkin kohtaukset tietenkin voivat vaatia enemmän tai toimivat vähemmälläkin kuvamäärällä.
Kuvat voi muuntaa videoksi vaikkapa JPGVideolla (http://www.ndrw.co.uk/download/free/jpgvideo/jpgvideo.zip), joka on yksinkertainen ohjelma. Määrittelet vain kansion, jossa kuvat (joiden pitää tietenkin olla samankokoisia) ovat jollain tavalla loogisesti järjestetty ja määrittelet kuvien määrän sekunnissa.
-
Mutta mikäpä olisi se näppärä ohjelma, millä ruudut saadaan toistumaan 25 ruutua sekunnissa? Ja vielä äänenkin jos tahtoisi siihen ympätä sekaan?
Windows Movie Maker . Pitäisi tulla XP:n mukana vakiona .
Tekee .wmv tiedostoja.
Blenderillä (http://www.blender.org/) ilmeisesti saa animaatioita (http://www.youtube.com/watch?v=PTJ0k7P2qMY&feature=related) tehtyä. En ole itse ehtinyt kokeilemaan.
-
Tällä tehtiin hyviä animaatioita:
http://animatordv.com/download7 (http://animatordv.com/download7)
-
Tällainen pienimuotoinen animaatio on helppo tehdä millä tahansa piirrosohjelmalla tallentamalla piirretyt tai kuvatut kuvatiedostot kansioon ja sitten QuickTime Pro-ohjelmalla toistumaan haluamallaan kehystaajuudella.(ensimmäisen kuvan kun tallentaa ykkösellä niin tulevat oikeaan järjestykseen) Mac-puolella on ilmaisia pikkuohjelmia Gifbuilder ja Giffun tähän samaan tarkoitukseen. ToonBoomStudio Express (http://www.toonboom.com/products/toonBoomStudio/express.php) on edullinen animaatioohjelma jolla hoituu tuo kaikki. Samalla firmalla on vielä halvempi lähinnä kai lapsille tarkoitettu versio mutta silläkin pystyy noita tekemään.
-
Onkos kenelläkään kokemuksia Anime Studiosta (http://graphics.smithmicro.com/article/articleview/1913/1/793?sbss=793)?
Täysiversion saisi Linuxillekin.
-
Ihan piruuttani kokeilin muutama viikko takaperin animaation tekemistä digikameralla. Varusteina oli muovailuvahaa (josta väsäsin pään), vihreä pahvi (joka oli keyausta varten) ja digikamera. Lopuksi käsittelin jokaisen freimin photoshopissa (poistin vihreän taustan ja asetin tilalle tiiliseinän) ja Windowsin Movie Makerilla tein animaation.
Lopputulos on tässä (http://www.kolumbus.fi/johanna.leviakangas/animaatio/kokeilu.wmv). Karultahan se näyttää, mutta yllättävän hauskaa hommaa animointi (ja erityisesti muovailuvahalla leikkiminen) on.
-
Kotianimaattoreille on myös kotimainen vaihtoehto. Tuokin on edullinen, demo ladattavissa.
http://www.animaatiokone.net/studio/
-
Blenderillä (http://www.blender.org/) ilmeisesti saa animaatioita tehtyä.
Jep (http://youtube.com/watch?v=VYtKMDI9UhU)
-
Onkos kenelläkään kokemuksia Anime Studiosta (http://graphics.smithmicro.com/article/articleview/1913/1/793?sbss=793)?
Täysiversion saisi Linuxillekin.
AS, entinen Moho on tosi jees ohjelma (vaikkei linukkaan saakkaan, macille kylläkin). Vähän kun flash, mutta suunniteltu nimenomaan animaattoreita varten. Lisäksi on 2d-inverse kinematics (pannaan hahmoille bonet), joka helpottaa hommaa huomattavasti. Kannattaa tsekata:
http://www.lostmarble.com/
-
AS, entinen Moho on tosi jees ohjelma (vaikkei linukkaan saakkaan, macille kylläkin).
Pro on myös Linuxille. Juuri meinasin kokeilla, mutta trialista on vain Win- ja Mac-versiot. Toisaalta huomasin, ettei Linux-versiossa voi exportata aviksi. Tiettyhän sen voisi kuvasarjan kautta koota toisella ohjelmalla.
-
Koulussa oli flass-animaatiokurssi, jolla tehtiin yksinkertaisia animaatioita. kiinnostuin hommasta sen verran, että aion tulevaisuudessa tehdä omalla koneellani kunnian himoisia sarjakuvaani perustuvia piirrettyjä.
-
Varsin hauska ohjelma on Creatoon. Helppo k'äyttää, mutta yllättävän monipuolinen - ja kaikenlisäksi nykyään täysin ilmainen. Suosittelen. Sivuilla on opetusvideot ja ohjeet.
http://www.creatoon.com/
-
Itse olen käyttänyt istopmotionia
http://www.boinx.com/istopmotion/overview/ (http://www.boinx.com/istopmotion/overview/)
ja maccia. Jatkokäsittely sujuu iMoviella
-
Varsin hauska ohjelma on Creatoon. Helppo k'äyttää, mutta yllättävän monipuolinen - ja kaikenlisäksi nykyään täysin ilmainen. Suosittelen. Sivuilla on opetusvideot ja ohjeet.
http://www.creatoon.com/
Hieno juttu että tämä on nykyään ilmaisohjelma. Oppimiskynnys on saatu kiitettävän alhaiseksi. Vähän on lelumaisen oloinen, mutta kyllä tätä on tv-tuotannoissakin käytetty. Jälkikäsittelysoftan kanssa syntyy pätevää jälkeä.
On käyräeditori, ja jonkinlainen swf-exporttauskin löytyy, joten webbianimaattorien kannattaa varmaan ainakin vilkaista tätä.
-
No tota, pikkuveljen Legostudiolla me ollaan tehty omia (pöhköjä) stop-motion animaatioita, mutta sitä pakettia ei varmaankaan saa enää mistään, valitettavasti.
Itse olen hulluna storyboardeihin ja tein kerran siten, että leikkasin suunnilleen saman kokoisia suorakulmioita paperista ja piirsin niihen tarinan kuva kuvalta. Kun ne oli valmiit, mä skannasin ne koneelle ja käytin MovieMakeria editoinnissa ja VÓILA! Tuloksena oli storyboard tyylillä tehty musavideo.
Se oli pitkä ja aika hankala prosessi, mutta ihan kivaa se oli. Emmä tosin tiedä onko se edes animointia, mutta se vois sopia jonkun sellaisen käsikses.... ::)
-
Varsin hauska ohjelma on Creatoon. Helppo k'äyttää, mutta yllättävän monipuolinen - ja kaikenlisäksi nykyään täysin ilmainen. Suosittelen. Sivuilla on opetusvideot ja ohjeet.
http://www.creatoon.com/
Ah... Olen kanssa pitkään etsinyt ilmaista ohjelmaa animaatioiden tekemiseen. Täytyy kokeilla!
-
Varsin hauska ohjelma on Creatoon. Helppo k'äyttää, mutta yllättävän monipuolinen - ja kaikenlisäksi nykyään täysin ilmainen. Suosittelen. Sivuilla on opetusvideot ja ohjeet.
http://www.creatoon.com/
Sääli ettei toimi Vistassa. Asentui, mutta kun yritti käynnistää, ohjelma katosi.
-
Koska olen villinä etsinyt 2d animaatio-ohjelmia netistä laitan tähän koosteena kaikki ne, jotka olen sieltä löytänyt - mukana myös jo mainittuja ohjelmia. Jos niistä olisi jonain päivänä iloa jollekin, joka etsii tältä foorumilta aiheesta.
Pencil 0.44b - ilmainen (open source beta) Perinteistä piirrosanimaatiota tietokoneelle piirtämällä - tarvinnee wacomin tms. mutta ohjelmassa voi myös piirtää vektoreilla. Helppo käyttää - hyvä aloittelijalle.
http://www.les-stooges.org/pascal/pencil/ (http://www.les-stooges.org/pascal/pencil/)
PAP (ilmainen jakeluversio + maksulliset versiot) myös perinteistä piirrosanimaatiota tietokoneelle piirtämällä. Ihan mukava ohjelma.
http://www.plasticanimationpaper.dk/ (http://www.plasticanimationpaper.dk/)
Synfig (open source - beta). Viivapiirrosta vektoreilla. Lupaavan tuntuinen projekti, joka kaipaa kipästi koodaajia.
http://synfig.org/Main_Page (http://synfig.org/Main_Page)
Creatoon (ilmainen). Kts aikaisempi viestini.
Blender on täällä jo mainittu. Yksi parhaimmista ilmaisista 3d animaatio-ohjelmista. Blenderissä on myös sequence editor (video editori).
http://www.blender.org/ (http://www.blender.org/)
Anime Studio (Pro) entinen MOHO - erinomainen, helppokäyttöinen ja suhteellisen edullinen animaatio-ohjelma. exporttaa avi, quicktime, flash ja yksittäisinä kuvina.
http://my.smithmicro.com/mac/animepro/index.html (http://my.smithmicro.com/mac/animepro/index.html)
DigiCel FlipBook en ole kokeillut, mutta tätä käytetään ammattituotannossa laajalti. Osa versioista näyttää olevan ihan edullisiakin.
http://www.digicelinc.com/ (http://www.digicelinc.com/)
Animationstand - ilmainen Personal jakeluversio, Cinema versio maksullinen.
http://www.animationstand.com/ (http://www.animationstand.com/)
Toonboom - ammattilaissofta, kallis. En ole itse käyttänyt demoversiota, mutta kuuluu olevan ammattilaisten keskuudessa maailmalla suosittu.
http://www.toonboom.com/main/ (http://www.toonboom.com/main/)
-
Vau Muumio, olet tehnyt hurjan työn listan kootessasi. Kiitän ja pokkaan, löytyi heti muutama todella kiinnostavan oloinen uusi tuttavuus.
Itsellä animointi välineenä ovat yleensä adoben uskolliset After Effects ja Premiere. Molemmat kylläkin kärsivät huimasta hintalapusta mutta etuna on se että ovat hyvin helppoja oppia jos on hiukkaakaan muita adoben ohjelmia käyttänyt. Tutustuin näihin aluksi videon editoinnin parissa mutta varsinkin After on sopinut loistavasti myös tekemiini piirros animaatioihin.
Kehottaisin tutustumaan myös Autodesk 3DS Maxiin jos animointi kiinnostaa yhtään enemmän. Ohjelma ei ole helpoin mahdollinen opittava mutta ehdottomasti sen arvoinen. 3D hahmojen mallintamisen oppiminen vaatii aikaa ja hermoja mutta myös antaa mahdollisuuden tehdä huikeita maailmoja ja hahmoja. Ohjelmalla voit valaista ja kuvata animaatiosi lähestulkoon kaikin mahdollisin tavoin mikä jättää ihanan paljon varaa luovuudelle.
Kaikkiin edellä mainitsemiini löytyy netistä kokeiluversiot.
-
Kehottaisin tutustumaan myös Autodesk 3DS Maxiin jos animointi kiinnostaa yhtään enemmän. Ohjelma ei ole helpoin mahdollinen opittava mutta ehdottomasti sen arvoinen. 3D hahmojen mallintamisen oppiminen vaatii aikaa ja hermoja mutta myös antaa mahdollisuuden tehdä huikeita maailmoja ja hahmoja. Ohjelmalla voit valaista ja kuvata animaatiosi lähestulkoon kaikin mahdollisin tavoin mikä jättää ihanan paljon varaa luovuudelle.
Jos meinaa pro-tason 3d-softaan mennä, niin oma ehdotukseni on täysin ilmainen Blender (http://www.Blender.org). Sekään ei ole helppo opittava, mutta netti on pullollaan hyviä tutoriaaleja ja sitten kun workflown hallitsee, sillä tekee juttuja todella nopeasti. Nimim. ex-max-käyttäjä.
edit: korjasin linkin
-
Kiitos myös ehdotuksista Sarimuskurimus! (hauska nimi!)
Itse en ole koskaan käyttänyt After Effectiä. En edes tiennyt, että sillä voidaan tehdä perinteistä piirrosanimaatiota. Olisi hauska nähdä minkälaista jälkeä sillä saa.
3D ohjelmista olen kokeillut Blenderiä ja hieman Mayan demoveriota. Mutta... kun aloin katsoa realiteetteja, totesin, että minulla oli hyvin vähän kiinnostusta kaiken nippelitiedon hallitsemiseen (mikä kuitenkin tulee eteen jossain vaiheessa 3d ohjelmilla). Piirtäminen on aina sujunut minulta, joten käänsin katseeni 2d puolelle. Vähemmän ohjelman kanssa taistelemista ja enemmän piirtämistä.
Itseasiassa näyttäisi siltä, että 2d animaatio on jo tekemässä pientä paluuta 3d buumin jälkeen. Jotkin asiat luonnistuvat paremmin 2d animaatiossa, eikä tarvitse ajatella muita rajoituksia kuin, mitä on omalla mielikuvituksella ja kynällä. 3d:n helppous etenkin minun kohdallani on suurelta osin illuusio, ainakin mitä tulee kokonaisen animaation tekemiseen yksin.
:-)
-
Jos meinaa pro-tason 3d-softaan mennä, niin oma ehdotukseni on täysin ilmainen Blender (http://Blender).
Ja 3d:hän kääntyy helposti kaksiulotteiseksi:
http://www.youtube.com/watch?v=f0LBWucVWyY
Blender on helpoimmillaan juuri 2-ulotteisessa "paperinukke"-animaatiossa. Voi unohtaa valot ja varjot ja maalata taustat.
-
Jos joku on tosissaan kiinnostunut 3d-animaation teosta, niin siihen tarkoitetun täydellisen MachStudio Pro 2 -ohjelman saa nyt ilmaiseksi (http://www.techno360.in/machstudio-pro-2-free/) valmistajan sivuilta. Se on ammattilaistasoinen, ja hinta on ollut aiemmin jopa noin 4 000 $ tai 2 900 €!
Valmistaja kertoo (http://www.3dworldmag.com/2011/06/08/machstudio-pro-2-free-for-foreseeable-future/), että ohjelmaa on ladattu heiltä paljon. En ymmärrä, mitä firma voittaa tällaisella. Tuo on Windows-pohjainen.
-
Tuo MachStudio on render engine, eli lopullisen kuvan valmistamiseen tarkoitettu softa. Animaatioon ja muuhun tarvitaan joku toinen pakkaus. Sinänsä kyllä ihan mielenkiintoinen tarjous.
-
Tein tänään lyhyen animaation windows movie makerilla...
-
Miten tehtäis semmoinen Gif animaatio niin kuin joillakin näyttää olevan avatarina?
Olin ajatellut tehdä uuden aiheen, mutta kait tämä sopii tänne...
-
Miten tehtäis semmoinen Gif animaatio niin kuin joillakin näyttää olevan avatarina?
Gimpillä pystyy tekemään yksinkertaisia gif-animaatioita helposti. Hakukoneella löytyy useampikin tutoriaali.
-
Gimpillä pystyy tekemään yksinkertaisia gif-animaatioita helposti. Hakukoneella löytyy useampikin tutoriaali.
Kiitti! Itellä ois nyt Photari Elementti 10 käytössä joten löysin Googlaamalla helposti videon You Tubesta.
-
Heii, apuvaa ! Miten tuon creatoonin saisi toimimaan, kun avaan sen, tulee se ihme käynnistysikkuna ja siinä lukee "Please registration (tai jotenki noi) creatoon." Ja sitte hävii koko ikkuna... APUVA ! ???
-
Heii, apuvaa ! Miten tuon creatoonin saisi toimimaan, kun avaan sen, tulee se ihme käynnistysikkuna ja siinä lukee "Please registration (tai jotenki noi) creatoon." Ja sitte hävii koko ikkuna... APUVA ! ???
Jajaja mikä ohjelma tässä videossa on :http://www.youtube.com/watch?v=0wCQoi_miIo&feature=channel&list=UL <-- Kohtaan 0:52 nii näkyy se ohjelma ja vähän muissaki kohissa...
-
Heii, apuvaa ! Miten tuon creatoonin saisi toimimaan, kun avaan sen, tulee se ihme käynnistysikkuna ja siinä lukee "Please registration (tai jotenki noi) creatoon." Ja sitte hävii koko ikkuna... APUVA ! ???
Tarkoittaa että sulla on luvaton ohjelma. Kokeilepa hankkia se ihan laillista tietä.
-
Creatoon on laitettu yleiseen jakoon valmistajan toimesta. Siihen pitää ladata http://www.creatoon.com/download.php unlock.zip tiedosto, joka antaa käyttöoikeuden.
-
Creatoon on laitettu yleiseen jakoon valmistajan toimesta. Siihen pitää ladata http://www.creatoon.com/download.php unlock.zip tiedosto, joka antaa käyttöoikeuden.
No niinpäs olikin:
You can now download the full version of CreaToon 3.0.
After installing CreaToon, first run it once, which will produce a message box saying you need to unlock it.
To unlock CreaToon, also download unlock.zip, unzip this file and run unlock.exe. It will say that CreaToon is now unlocked. You will now be able to run CreaToon.
Eli ladattuasi ja installoituasi Creatoon 3.0:n, lataa ja pura tiedosto "unlock.zip" ja purettuasi aja sieltä "unlock.exe". Siten pitäis toimia.
-
You can now download the full version of CreaToon 3.0.
After installing CreaToon, first run it once, which will produce a message box saying you need to unlock it.
To unlock CreaToon, also download unlock.zip, unzip this file and run unlock.exe. It will say that CreaToon is now unlocked. You will now be able to run CreaToon.
Eli ladattuasi ja installoituasi Creatoon 3.0:n, lataa ja pura tiedosto "unlock.zip" ja purettuasi aja sieltä "unlock.exe". Siten pitäis toimia.
Ei toimi. Ohjelman päälle tulee rekisteröintikehoitus. Sitten koko ohjelmaikkuna katoaa. Jos yrittää ajaa unlock-ohjelman, se käskee "run the creatoon first". Huokaus.
-
joo.. tuossa sanotaan, että ensin pitää käynnistää ohjelma yhden kerran, jolloin ohjelma sanoo, että se tarvitsee rekisteröinnin ja sen jälkeen vasta ajaa tuo unlock ohjelma. Mutta jos ei silleenkään toimi, niin mahtaakohan olla sitten ohjelmassa olla jokin vika... :/
-
Itse työstän 2D pelianimaatioita, joten tarpeeni ovat ehkä joillain osin erilaiset kuin ihan puhtaaseen kerronnalliseen animaatioon itsensä sitoneellla tekijällä. Mölisen nyt kuitenkin jotain itsestäni hyödyllisiä juttuja.
Kun hahmoja piirtelee, niin kannattaa ne toteuttaa niin, että suurimmat liikkuvat nivelet ovat erillisillä layereilla (ja mielellään myös esim. sormien nivelet, ellei ole tosi nopea piirtelemään uusia käsikuvia, jotka liikkuvat soljuvasti. On nimittäin pirullista hommaa oman kokemukseni mukaan). Näitä layereita voi sitten liitellä tarvitsemallaan tavalla sillä kuitenkin jossain kohtaa havaitsee puutteita animaatiossaan. Uuden valmiin kuvan syntyessä liitettyjen leiskojen päälle onkin hyvä piirrellä tarvittavat korjaukset, että kuvat näyttää hyvältä. Ainakin miljoona tuntia vähemmän töitä :D
Ilmeisiin ja fyysiseen kerrontaan kannattaa toki tässäkin piirretyn kerronnan lajissa panostaa.
Ohjelmista sen verran, että itse käytän photoshop CS6:ta piirtämiseen ja animaatioita testaan saman Creative Setin Flashilla. Tarjous ei liene enää voimassa, mutta Adoben Cloudiin oli mukavat alennukset vielä marraskuun loppussa ainakin. Toki muutkin ohjelmat ovat käteviä, mutta itse olen melko paska Gimpin kanssa. En jostain syystä saa pätevää jälkeä aikaan sillä.
3D-puolella Blender on todella kätevä ja pitää olla kyllä pitkällä ennen kuin kannattaa satsailla 3Dmaxeihin.
-
3D-puolella Blender on todella kätevä ja pitää olla kyllä pitkällä ennen kuin kannattaa satsailla 3Dmaxeihin.
Itellä on ollut tuo 3ds Max Design -softa käytössä potemmän aikaa 3D-kikkailun merkeissä - kunnes kone otti ja petti. Opiskelijana sai maksutta opiskelijaversiona Autodeskin sivuilta. Vaati muistaakseni rekisteröinnin, lisenssin ja ties mitä, mutta oli mielestäni helpommin omaksuttavissa kuin Blender.
-
Ajattelin laittaa tämän keskustelun jatkoksi vielä tällaisen uutisen, joka tupsahti eteeni.
Eli... jos se jotakuta animaatiosta kiinnostunutta ilahduttaa, niin Autodesk on ilmeisesti tänä kesänä (julkaisupäivää ei ole vielä kerrottu) julkaisemassa uuden Sketchbook Pro version, jossa on uutena ominaisuutena animointi. Siis tavallinen piirrosanimaatio lman vektoreita.
Sketchbook Pro Flipbook esittely Youtubessa:
http://youtu.be/XO3BBFaVo1A (http://youtu.be/XO3BBFaVo1A)
(Kyseessä ei siis ole Sketchbook 2015, joka maksaa yli 200€, vaan ihan tavisversio, joka on todennäköisesti aika kohtuu hintainen).