Timo, sulta jäi muuten tuosta artikkelin alun johdatuksesta pois noista kultuurin saralta tunnetuista amerikansuomalaisista (kanadan- ?) vastikäänkin esillä ollut Pamela Andersson :P
OIiko Klaus Nordling Will Eisnerin studioilla töissä?
Kas, mainittu jo Kvaakissa. (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=4941.msg79333)
Jep, sielläpä (http://lambiek.net/artists/n/nordling_klaus.htm). Lady Luck jne. Mainitaan (muunnetulla nimella, kuten muutkin) Eisnerin Uneksijassa. Kas, mainittu jo Kvaakissa. (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=4941.msg79333)
WIKIPEDIA: I USA kallades serien vanligtvis Silent Sam. Serien gick även under namnet Adamson's Adventures i USA, och denna version togs redan 1935 över av amerikanen Henry Thol, följd av Jeff Hayes 1941–54. Jakobsson själv dog 1945 och serien fortsattes av dansken Viggo Ludvigsen tills den lades ner 1964.
Wikipediassa lasketaan Joulupukin hahmon suunnittelija (Coca-Colalle) Haddon Sundblom amerikanruotsalaiseksi, vaikka hän oli puoliksi ahvenanmaalainen. Prkl svedut.
puoliksi ahvenanmaalainen. Prkl svedut.Ruotsalainen se ahvenanmaalainenkin on nimittäin suomenruotsalainen.
Eikös suomenruotsalainen ole suomeen muuttanut ruotsissa syntynyt henkilö?Ei, vaan ruotsia äidinkielenään puhuvat suomalaiset. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomenruotsalaiset)
viime viikolla aloitin itse tuon artikkelin lopussa olevasta linkistäkin näkyvän Against the Grain: Mad Artist Wallace Wood -kirjan lukemisen. Jo luetun pienen pätkän perusteella vaikuttaisi siltä että isommasta koostaan huolimatta se ei ole niin perusteellinen teos kuin aiemmin muualla jo mainitsemani Vanguardin kustantama Wally's World -kirja, mutta katotaan mikä on lopullinen mielipide kun tuo Against the Grainkin on kahlattu läpi.Tuli tuo Against the Grain sitten luettua bussimatkoilal läpi ja häviää kyllä mennen tullen tuolle Vanguardin Wally's Worldille.
Amerikansuomalaisia sarjakuvataiteilijoita on minusta varsin mainio teos. Onkohan opusta vaan ollut myytävänä juuri missään, vai eikö vain ole sattunut silmiin?
Aikakauslehdissä oli sodan jälkeen myös eräs piirtäjä, joka signeerasi kuvansa "Salo", mutta en ole saanut mistään selville, oliko se todellakin suomalainen sukunimi, vai vain sattumalta keksitty nimimerkki.
Jingo on kyllä valloittava persoona.Erittäin valloittava ja hyväntuulinen täti jolla tuntui yhä leikkaavan paremmin kuin monilla vuosikymmeniä nuoremmilla.