Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => : VesaK 23.10.2007 klo 14:11:12
-
Noin viisitoista vuotta sitten Neil Gaiman totesi Arkham Asylumista, Grant Morrisonin ja Dave McKeanin käyntikortista Amerikan markkinoille: "En ymmärrä miksi Stanley Kubrickin (tasoisten tekijöiden) pitää tehdä lasten lauantai-aamun animaatioita." Mutta aika muuttuu, ja niin Gaimankin.
Ikuisten taustavaikuttimena Marvelilla lienevät jälleen elokuvat, sillä mukana on niin Transformersia kuin Rautamieskin pikku roolissa. Paitsi että Celestiaalit eivät ole jättirobotteja, vaan jättirobottien kaltaisia jumalhahmoja.
Näiden edesottamuksia seurataan sitten pieteetillä, tapaa väännellä ihmiskuntaa kuin muovailuvahaa, luoda ylivartijoiksi pikkujumalat eli Ikuiset, väliin sivistää tavis-ihmiset ja kehittää pahisnurkkaan muodonmuuttajaörkit jälkiruuaksi.
John Romita jr. ja Gaiman sorvailevat Jack Kirbyn aikoineen alulle laittamaa New Gods jne. -konsepteja vapaalla asteikolla. Gaimanille tyypillisesti mukana on eräitäkin Alan Moore -alluusioita eli tiedostettuja tai tahattomia lainauksia. Romita juniorin tyyli taas tuo väkisinkin mieleen Chris Claremontin Ryhmä-Xät, vaikka tietokonegrafiikkatehosteinen piirros onkin nyt huolitellumpaa.
Ikuiset on puhdasta Marvel-Spawnia, jälkijättöistä jälkikasvua.
Jouko Ruokosenmäen suomennoksessa ei ole moittimista, se välittää Gaimanin lähes huumorittoman paatoksen suomeksi tarkalleen. Tahatonta naurua Ikuiset ei aiheuta, se on liian kuivaa korppua kaikitenkin. No joo, Seuraajan ja Galactucksen cameot kyllä hymyilyttävät; voi kamalaa käykö ihmiskunnan ny kakkisesti...
Ehkäpä Gaimanilla on ollut putkiremontti maksettavanaan ja Romita jr. taas tyytyväinen siihen että yhä saa edes jotain jobia.
Ja mihin unohtui Kirbyn myöhäiskauden mahtavin hahmo, galaktinen musta murtomaahiihtäjä??
-
Uh, suomennos? Meni kokonaan ohi tutkasta? Tämä on kovakantinen?
-
Semmoinen puoliväli-versio. Pehmeäkantinen mutta sivulipareilla.
-
Ala Hämis ja Musta Kissa & Ihmeneloset: Loppu?
-
Rltä?
-
Ja mihin unohtui Kirbyn myöhäiskauden mahtavin hahmo, galaktinen musta murtomaahiihtäjä??
Väärä universumi. Näkyy varmaan Jim Starlinin Death of the New Godsissa.
-
NO NYT heräs mielenkiinto! Miten Transformerit on edustettuna?
-
NO NYT heräs mielenkiinto! Miten Transformerit on edustettuna?
Siinä on yksi suorasukainen viittaus-repla ja celestiaalit näyttävät Transformerseilta, mutta ei nee oo oikeesti.
Juu, ulkoasullisesti sama muotti kuin IN Lopussa ja Mustassa kissassa.
Ja universumi shmuniversumi, kyllä Black Racer olisi ihan hyvin sopinut soppaan.
-
Siinä on yksi suorasukainen viittaus-repla ja celestiaalit näyttävät Transformerseilta, mutta ei nee oo oikeesti.
Ne näyttää siltä että ne muuntautuisivat kuplavolkkareiksi ja niistä roikkuu auton- ja muiden kulkupelienosia? No joo, viimeksi vaan kun menin kauppaan innoissani ihmettelemään uusinta Asterixia Kvaakissa puhutun transformers viittauksen perässä petyin aika suuresti...
Ei kaikki ole kultaa mikä kiiltää.
-
Arvostelu (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=941) on lisätty etusivulle.
Itse sain tämän postin kautta, mutta koska kannessa ei näy hintaa tai palautusviikon kertovaa merkintää, kyse on ilmeisesti kirjakauppatuotteesta.
Ohuempien kansien pitäisi periaatteessa mahdollistaa pienempien yksikkökustannusten kautta suuremmat painosmäärät ja siten kirjakauppalevitystä laajemman jakelun. Sivumäärä on kuitenkin tehnyt Ikuisista painavan ja melko hintavan. Lisäksi sisältö ei kaikin osin ole nuorimpien käsiin tarkoitettu, joskin loppuun sijoittuva kohtaus - johon arvostelussakin viitataan - on ainoa mikä erottuu peruslinjasta.
-
Mutta sarjan aloitti Peter Gillis ja Simonson kirjoitti jutun loppuun.
Totta. Editointivaiheessa lauseen merkitys oli muuttunut toiseksi. Muokkasin sen nyt siihen muotoon, missä sen pitikin olla. Eli tarkoituksena oli korostaa, että Kirbyn ideat sulautettiin Marvel-universumiin (tosin jo alkuperäisen sarjan aikana surullisenkuuluisa Hulk-osuus on osa tätä sulauttamista), eikä Kirby enää palannut sen pariin.
Eli poistin viittauksen Simonsonia lukuun ottamatta tuohon minisarjaan. Alkuperäinen teksti oli sietämättömän pitkä, eikä tuo enää editoimisvaiheessa rankasti lyhennettyyn versioon kunnolla sopinutkaan.
-
Itse en ole Kostajien suurimpia ystäviä, joten ainoastaan Sersin olisin muistanut ulkoa ilman asiaan paremmin tutustumista. Tosin Sersi olikin Kirbyn aito Ikuinen.
Kesken jäänyt Kirbyn sarja sai päätöksensä Thorin sivuilla, millainen se sitten onkaan. Tarinakokonaisuuden päätösnumeroksi on ilmoitettu Thor 300.
Eipä tuo Kirbyn sarja juuri vaikutusta tehnyt, vaikka kuvitus toki on OK. Muutaman ensimmäisen numeron luki ilolla, muutaman sitten samalla vauhdilla ja sen jälkeen alkoi tökkiä pahasti. Samanlaisia kokemuksia ihmisillä on ilmeisesti ollut noista DC:n Fourth World -tarinoista.
Olipa tuossa kuitenkin hilpeän 70-lukulainen tarina siitä, kuinka Neuvostosotilaat iskevät celestiaalin kimppuun.
-
Minua huvitti tuon lisäksi Kirbyn idea yhdistää Ikaris Raamatun vedenpaisumukseen ja Ajakin yhdistäminen inkoihin. Alkuperäinen ajatus avaruuden "lennonjohtotornista" kätkettynä inkojen raunioihin oli lystikäs sekin.
-
Arvostelusta:
Tämä näkyy siinä, että tavanomaisesti Romitan kyky välittää lukijalle massan ja voiman tunne kuviensa kautta on lyömätön. Kirjoitushetkellä Yhdysvalloissa vielä kesken oleva World War Hulk -minisarja on siitä erinomainen osoitus. Näin ei kuitenkaan ole Ikuisten kohdalla.
Eh?
Minun mielestäni Eternalsin ainoita kutakuinkin toimivia juttuja oli JR JR:n kuvitus. Osin siksi aloin WW Hulkkiakin hankkimaan ja mielestäni miehen taide kyseisessä sarjassa on ollut luokattoman huonoa, mikä sinänsä sopii kyllä sarjan onnettoman käsiksen aisapariksi kuin nenä päähän.
No, mielipiteitähän on monia.
Tahatonta naurua Ikuiset ei aiheuta, se on liian kuivaa korppua kaikitenkin.
Sangen totta. Lähinnä suosittelisin niille jotka ovat joko todellisia a) Marvelin b) Eternalsin c) Gaimanin d) JR JR:n HC-faneja.
Aika laillahan tuo kertoo saman tarinan kuin Kirbyn alkuperäinenkin. Valitettavasti sen kanssa kävi niin kuin monen loppukauden tuotoksen eli tuotiin uuteen sarjaan aivan liikaa konsepteja liki lähtöviivalla eikä sitten oikein tiedetty miten niitä kannattaisi lähteä kehittämään eteenpäin.
Ja mihin unohtui Kirbyn myöhäiskauden mahtavin hahmo, galaktinen musta murtomaahiihtäjä??
Ei Kalmakaan kyllä kykene vaihtamaan universumia DC:ltä Marvelille.
Mutta joo, mitä lienee Kirby Black Raceria luodessaan ajatellut? "Krominen alieni surffilaudalla saavutti suunnattoman suosion, mutta miten jatkaa tuosta ja tehdä vähän saman oloinen hahmo?" -sattuuhan näitä.
Lisäksi hahmon käyttö New Godseissa unohdetaan aika totaalisesti ja kun sitä muistetaan käyttää niin aika lailla ontuvaa ja mielenkiinnotonta on meno.
-
Ehkäpä Gaimanilla on ollut putkiremontti maksettavanaan ja Romita jr. taas tyytyväinen siihen että yhä saa edes jotain jobia.
tässä asiassa olen kanssasi kyllä eri mieltä.gaimanin hitaasti ja viipyilevästi kerrottu tarina on oikein nautittavaa luettavaa.ehkä pääjuonen sivuun työntävä, hahmojen luontiin vahvasti perustuva käsikirjoitus jättää jotkut kylmäksi.minusta tämä tyyli esittää tarina oli mainio ratkaisu (tarinaa oli käsittääkseni tarkoitus jatkaa uuden tekijätiimin voimalla?).
vaikka jr jr on minun suosikki kuvittaja, niin silti miehen työ on onnistunutta..vertaa vaikkapa wolverinen enemy of the state/agent of the shield tarinaan (jota pidän ihan selkeästi parhaimpana mutanttiahman stoorina koskaan), jossa jr jr:n kuvitusta voi välillä jopa haukkua laiskaksi.
suomalaista versiota en ole vielä hankkinut joten tekstini perustuu jenkki tradeen.
ja haukkukaa ihmeessä näitä egmontin marvel kirjoja lisää, joku voi vielä jättää kirjan ostamatta näiden kritisointien takia.marvel tavaraahan julkaistaan muutenkin suomessa liikaa...
-
ja haukkukaa ihmeessä näitä egmontin marvel kirjoja lisää, joku voi vielä jättää kirjan ostamatta näiden kritisointien takia.marvel tavaraahan julkaistaan muutenkin suomessa liikaa...
Mielipiteet ovat mielipiteitä ja niiden esittämiseen on kullakin oikeus. Henk koht toivon että jokainen ajattelee omalla päällään ja ostaa sarjakuvia niin paljon ja enemmän kuin luottokunta sallii. Totta pirkeleessä Ikuiset kannattaa ostaa, ei se suinkaan ole luokattominta Marvel-tallin sivutuotetta jota maailmalle puskee. Paljon parempaa kuin esmes Claremontin löllistelyt Tyhmä-X:n parissa iloisen 1980-luvun lopussa.
Silti, tilaustyön maku maistuu Ikuisissa selvästi jos esim. Gaimanin romaaneihin vertaa. Paljon vanhaa, paljon lainattua ja vähän sinistä, mutta en silti ryhdy syvempään suhteeseen tämän opuksen kanssa.
Arvostelusta etusivulta: "Jouluostoksilla kannattaa silti huomioida lahjan saajan ikä, koska lopussa on julma kohtaus, jota nuoren lukijan voi olla vaikea käsitellä.
Oletan että tässä on kyse melkoisen pehmitetystä versiosta Alan Mooren kirjoittamaan Miraclemanin numeron 15 loppuratkaisuun. On se Ikuisissakin rankka kohtaus nuoremmille lukijoille, mutta me Batesistit kyllä luotamme enemmän alkuteoksen voimaan.
-
Millos tää kovakantinen tulee kaupan hyllylle?
-
Millos tää kovakantinen tulee kaupan hyllylle?
Tuskin koskaan, sillä kuten on jo edellä todettu muutamaan otteeseen, kyseessä on pehmeäkantinen laitos. Jos siis Ikuisia tarkoitit.
-
Saako tätä siis kioskeista jne? Vai pitääkö tilata Egmontilta? Aiemmin Egmont mainosti lehtien tilaajille julkaisuista reilusti etukäteen, mutta jo Ihmeneloset: Loppu tuli nurkan takaa. Lehdissä sitä mainostettiin vasta kun tieto oli tullut viidakkorummun kautta.
-
Tuskin koskaan, sillä kuten on jo edellä todettu muutamaan otteeseen, kyseessä on pehmeäkantinen laitos. Jos siis Ikuisia tarkoitit.
Juuu Ikuisia tarkotin,perkele josei tule täytyy tyytyä hämppyyn ja ryhmiksen juttuihin >: S
-
Juuu Ikuisia tarkotin,perkele josei tule täytyy tyytyä hämppyyn ja ryhmiksen juttuihin >: S
itse pistin kirjan juuri tilaukseen egmontin sarjakuva sivuilta...sieltä sen saa tilattua kätevästi kotiin.kuten myös vanhemmat kovakantiset julkaisut egmontilta.
-
Egmontin tilaussivu tarjoaa hinnaksi 17,90 € +4 € postikuluja päälle. Eli selvästi vähemmän kuin ilmoitettu ovh.
-
Silti, tilaustyön maku maistuu Ikuisissa selvästi jos esim. Gaimanin romaaneihin vertaa. Paljon vanhaa, paljon lainattua ja vähän sinistä, mutta en silti ryhdy syvempään suhteeseen tämän opuksen kanssa.
joo, itselläni sarjakuva kiinnostus lähinnä painottuu supersankari tarinoihin.olisi kyllä hienoa kyllä lukaista gaimanin romaaneita kunhan saisi ensiksi hankittua.
aika harvoin sitä kuitenkaan nykypäivänä törmää tajunnanräjäyttäviin klassikoihin joten sitä täytyy nauttia näistä keskinkertaista paremmista läpysköistä sitäkin enemmän... :)
-
Vois harkita tilaamista ihan John Romita Jrrän kuvituksen takia.
-
Ihan hyvä se oli. Sanoisin jopa vuoden parhaaksi Marvel tai DC tuotokseksi.
En tosin välttämättä pysyisi kannassani jos muistaisin mitä muuta tänä vuonna on tullut. Kirkkaasti massan yläpuolelle jokatapauksessa.
Sekä JRJR, että Gaimaani tekevät tosiaan suorituksensa aika laiskan oloisesti,
mutta ehkä se on juuri sitä rennon kepeää ja spontaania otetta mitä usein peräänkuulutetaan.
Suuria joukkotappeluita ja räimettä odottavat pettyvät.
Nerokasta juonta, viiltäviä ja valaisevia ihmiskohtaloita odottavat pettyvät myös.
Ihan hyvää juoni/dialogivetoista supersankarisarjakuvaa odottavat eivät pety.
-
Uusimmassa dc-spessussa mainittiin että "ensimmäinen neal gaimanin vivahtava kirja posahtaa kirjakauppoihin jo talven aikana!". meinattiinkohan sillä tätä ikuiset kijaa? mikäs olisi sitten seuraava kun puhuttiin että nimenomaan dc:n kovakantiset on on ollut suosittuja?
-
Itse pidin kovastikin Ikuisista. Tilasin sen kun luulin, että se liittyy jotenkin Sandman sarjaan. Erehdyin, vaikka ei se paljon haittaa. Gaimanin tyyli tässä sarjiksissa muistuttaa kovastiki miehen sandman tuotoksia.
Nautittava sarjakuva.
-
Uusimmassa dc-spessussa mainittiin että "ensimmäinen neal gaimanin vivahtava kirja posahtaa kirjakauppoihin jo talven aikana!". meinattiinkohan sillä tätä ikuiset kijaa?
Tarkoitettiin Neverwhere-julkaisua. Kyseessähän on alkujaan Gaimanin kirja, jonka Otava suomensi 1998 nimellä Neverwhere – maanalainen Lontoo. Sarjakuvaksi se ei ole muuntunut herran itsensä käsissä, vaan kyse on Mike Careyn käsikirjoituksesta.
Ja olihan tuon teoksen historiassa monta muutakin vaihetta.
Gaimanin tyyli tässä sarjiksissa muistuttaa kovastiki miehen sandman tuotoksia.
Gaimanin fanit tunnistavat tuon tyylin tietyissä kohtauksissa loppupuolella. Toisaalta suurimman osan aikaa Ikuiset maistuu liikaa tilaustyöltä.
-
Vai on se luvattu Gaiman-kirja talvella Neverwheren sarjakuvaversio. Missäs tällainen tieto on kerrottu? Ei ainakaan netissä näytä olevan infoa.
-
Missäs tällainen tieto on kerrottu? Ei ainakaan netissä näytä olevan infoa.
Metsän pienet eläimet sen minullekin eräänä alkutalven iltana kertoivat. Supattivat samalla, että julkaisupäivä olisi tammikuun puolessa välissä.
Vaan mistä sitä oravista ottaa selvää, josko olisivat kiusanneet vain.
EDIT: Eli vakavasti ottaen, unohdin täysin että olin kuullut asian "ei-julkisia kanavia pitkin". En siis ole varma, olisiko koko asiaa vielä saanut tuoda julki. Vahinko nyt on kuitenkin tapahtunut, pahoittelen asiaa asianosaisille.
-
Tämä oli hyvin kiinnostava tieto, mutta varo. Kohta eläimet eivät enää puhu sinulle, jos vuodat niiden salaisuuksia. ;D Lisäksi yllätyksetkin ovat lukijoille välillä kivoja, vaika elämmekin informaatioyhteiskunnassa.
-
Olipas kerrankin mukava lipsahdus :D Toivotaan nyt kuitenkin ettei oravat sinua rupea vastaisuudessa tammenterhoilla ja kävyillä pommittamaan.
-
Luin Ikuiset eilen. Oli hyvä ja kivasti vanhan hyvän ajan henkinen. Vielä kun Romita junior onnistui kuvituksellaan kanavoimaan mielestäni hyvin Kirbyä, oli lukukokemus oivallinen.
Yllättävää oli lopun jättäminen noin kovasti auki. Tämähän oli loppu huomioon ottaen vasta prologi ja varsinainen tarina alkamassa (kuten lopussa viitataankin).
-
Yllättävää oli lopun jättäminen noin kovasti auki. Tämähän oli loppu huomioon ottaen vasta prologi ja varsinainen tarina alkamassa (kuten lopussa viitataankin).
Tältähan se vähän tuntui.. Onko kenelläkään tietoa jatkon tekijätiimistä? Hyvällä tekijätiimillä seuraisin sarjaa mielelläni jatkossakin.
-
Ootteko nähneet tätä kirjakaupoissa myynnissä? Itselläni ei oo osunut silmään, pitäisköhän laittaa tilaukseen..
-
Omani ostin Akateemisesta eli kyllä se ihan kirjakaupoissa on. Jos ei ole hyllyssä, niin voi myyjältä kysyä siitä. Ties vaikka tilaisivat sitä.
-
Omani ostin Akateemisesta eli kyllä se ihan kirjakaupoissa on. Jos ei ole hyllyssä, niin voi myyjältä kysyä siitä. Ties vaikka tilaisivat sitä.
Ok, kiitokset tiedosta.
-
Omani ostin Akateemisesta eli kyllä se ihan kirjakaupoissa on. Jos ei ole hyllyssä, niin voi myyjältä kysyä siitä. Ties vaikka tilaisivat sitä.
Yksi syy tulla käymään Hesassa.
-
Yksi syy tulla käymään Hesassa.
Niin, siis ostin sen Tampereen Akateemisesta. Mutta kyllähän se oletettavasti Helsingissäkin on.
-
Itse tilasin vajaa viikko sitten raa'asti suoraan Egmontin sivuilta ja eilen saapui postilaatikosta. Samantien luin koko paketin ja täytyy sanoa, että ihan hyvä maku jäi suuhun. JRJR:n taidetta on aina ilo nähdä, varsinkin nyt kun sitä ei Spider-Manin sivuilla enää näe vakituisesti.
World War Hulk olisi mukava saada tällaisena yksissä kansissa kotiin. *Vink vink* :P
-
Vika osa WWHulkkia tuli vastikään luettua ja lopussa milestäni kura notkahtaa VIELÄ lisää.
JRJR:n kuvitus oli kyllä Eternalissa parempaa.
Etenkin vikassa osassa kuvituksen taso tuntui käyvän silmään -varmaan aika kiireellä väännetty nippuun.
-
Aamun Hesarissa oli Jussi Ahlrothin arvostelu Ikuisista ja ihan kelvollinen kuvahan tuosta jäi.
Valitettavasti mukaan oli myös luikahtanut ainakin yksi virhe eli Alroth kehuu painotyötä koska se saa JRJR:n värit hehkumaan, mistä tuli heti mieleen "väärää opetusta!" -en suoralta kädeltä muista että Romita JR olisi (juurikaan) toiminut värittäjänä.
En tiedä onko suomenkielisessä laitoksesa mainittu kaikkia tekijöitä,mutta ainakin englanninkielisissä irtonumeroissa mainitaan värittäjiksi Matt Hollingsworth ja tällä usein aisaparinaan myös Paul Mounts. Ekassa numerossa mukana myös Dean White.
-
Aamun Hesarissa oli Jussi Ahlrothin arvostelu Ikuisista ja ihan kelvollinen kuvahan tuosta jäi.
Yllättävän kiltisti oli mies tosiaan sanansa albumista asetellut - ainakin jos ottaa huomioon hänen aiemman blogikommenttinsa "Eternals, kuka jaksaa kiinnostua?".
http://blogit.hs.fi/ahlroth/eternals-kuka-jaksaa-kiinnostua/
-
Tämäkin on nyt luettu. Alkoi lupaavasti, vaikkakin kliseisesti, mutta mitä pidemmälle luin, sitä vähemmän jaksoi kiinnostaa. Olen varmaan vielä sen verran untuvikko Marvel-maailmassa, etten pysy aina näiden supersankareiden, jumalien, ja muiden maailmanluojien kelkassa. Jutut menevät välillä sellaisiin sfääreihin, että ne muuttuvat koomisiksi, enkä ole aina varma oliko se tekijöiden tarkoitus.
JRJR:n kuvituksesta tuli mieleen Millerin Daredevil. Onko muille tullut samanlaisia mielleyhtymiä vai kuvittelinko kaiken?
-
Olen varmaan vielä sen verran untuvikko Marvel-maailmassa, etten pysy aina näiden supersankareiden, jumalien, ja muiden maailmanluojien kelkassa.
Ikuisia ei Suomessa paljoakaan ole nähty, joten pelkästään suomennettuja lukemalla on aika samalla viivalla. Minäkin olin iloisesti yhdistänyt Ikuiset Epäinhimillisiin, mutta tuota lukiessa muistui sitten mieleen Marvel Sagassa olleet jutut. Hämärästi tosin.
Eli pihalla olin minäkin hahmojen ja kehysten suhteen, mutta tykkäsin silti. Jotenkin sellaisen supersankarisarjakuvan lukeminen on kiehtovaa, jossa pyöritään just tollain suurissa sfääreissä ja sankareita on, jos mahdollista, pilvin pimein sekä taustoista tietää mahdollisimman vähän.
-
Ihan hyvä se oli. Sanoisin jopa vuoden parhaaksi Marvel tai DC tuotokseksi.
En tosin välttämättä pysyisi kannassani jos muistaisin mitä muuta tänä vuonna on tullut. Kirkkaasti massan yläpuolelle jokatapauksessa.
Sekä JRJR, että Gaimaani tekevät tosiaan suorituksensa aika laiskan oloisesti,
mutta ehkä se on juuri sitä rennon kepeää ja spontaania otetta mitä usein peräänkuulutetaan.
Suuria joukkotappeluita ja räimettä odottavat pettyvät.
Nerokasta juonta, viiltäviä ja valaisevia ihmiskohtaloita odottavat pettyvät myös.
Ihan hyvää juoni/dialogivetoista supersankarisarjakuvaa odottavat eivät pety.
Samaa mieltä. Luin Ikuiset sunnuntain ratoksi ja se tarjosi juuri sitä mitä toivoinkin: hyvää viihdettä.
Yllätys oli loppu. Luulin tätä minisarjaksi, jolla on selkeä alku ja loppu. Mutta tässä olikin vasta tarinan alku.
-
JRJR:n kuvituksesta tuli mieleen Millerin Daredevil. Onko muille tullut samanlaisia mielleyhtymiä vai kuvittelinko kaiken?
On tullut, mutta se nyt ei ole suurikaan ihme: Romita piirsi niitäkin. Itsekin luin Daredevilejä silloin 90-luvun alussa kun niitä julkaistiin Suomessa, ja hetihän ne tulivat Ikuisisten piirrosjäljestä mieleen. Noin muuten tyylinsä ei herättänyt mitään suuria tunteita suuntaan tai toiseen, silloin tai nytkään.
Aika kliseisesti alkoi juu. Loput kirjasta oli sen verran helppolukuista viihdettä, että läystäkkeen luki ihan mielellään loppuun, mutta mitään elämää suurempaa suosikkia tästä ei tullut.
-
Yllätys oli loppu. Luulin tätä minisarjaksi, jolla on selkeä alku ja loppu. Mutta tässä olikin vasta tarinan alku.
Ja näinhän se olikin. Kesäkuussa (http://www.newsarama.com/marvelnew/June08/solicitations.html) alkaa kuukausittainen Eternals-lehti puikoissa CHARLES KNAUF & DANIEL KNAUF (tarina) ja DANIEL ACUÑA (kuvitus):
The Gods Walk the Earth! In ancient times, the Celestials, a race of cosmic giants, came to Earth and created a race of powerful immortal beings: The Eternals! For a time, primitive man worshiped them as gods, but eventually they disappeared. Now, they have returned! One of the Celestials now towers over Golden Gate Park, standing in judgment over the Earth… but does he bring the end of the world? Following up on Neil Gaiman’s best-selling series (and a recent appearance in the Incredible Hercules), join writers Charles and Daniel Knauf and rising superstar artist Daniel Acuña, as Jack Kirby’s Eternals return to walk among us!
-
Oho, täältä scifityttöjen (ja yhden pojan) kommuunista löytyi tuollainen kirjaston kirja niin luin minäkin sen. Ei tosiaan ollut järisyttävä.
Ehkä tämä amerikkalaisen supersankarisarjakuva nyt ei ole varsinaisesti meikäläisen juttu. Tuntuu nimittäin hetimiten siltä, että kokonaisuus olisi toiminut paljon paremmin, jos se olisi päräytetty johonkin omaan universumiinsa, eikä siellä olisi tötöillyt kaiken maailman ihmenelosia. Rodullinen deviaanijakin oli ainakin toistaiseksi lähinnä C-luokan pahvimörkövarastosta noudettua tavaraa.
-
Luinpa kirjastokäynnillä "Ikuiset" taas muutaman vuoden tauon jälkeen uudestaan ja pidin siitä enemmän kuin viimeksi. Mukavan hitaasti auki keriytyvää kerrontaa ja Romitan harteikkaat hahmot näyttivät hienommilta kuin muistin.
Wikipediassa korjailtiin (http://en.wikipedia.org/wiki/Eternals_%28comics%29) monien marvelistien, muun muassa minun pitkään vaalimaa harhaluuloa siitä, että Ikuiset olisi tuotu Marvelin pääuniversumiin vasta Thorin sivuilla; wiki kertoo YPKVV:n hilluneen jo Kirbyn alkuperäisessä sarjassa.
Itse olin aiemmin siinä uskossa, että Kirbyn tarkoituksena oli luoda pääuniversumista irrallinen konsepti. Tietääkö kukaan, integroitiinko Ikuiset pääuniversumiin jollain mahtikäskyllä, jota Kirbyn oli vain totteleminen?
Wikipedian siteeraama sarjakuvahistorioitsija kehuu myös tuota 1980-luvun minisarjaa, jota Jukka ketjun alkusivuilla moitti. Mitä siinä sarjassa sitten oikein tapahtuu? Netistä urkittujen kansikuvien perusteella ei näytä niin muistettavalta, mutta pakkaushan voi pettää.
-
Tietääkö kukaan, integroitiinko Ikuiset pääuniversumiin jollain mahtikäskyllä, jota Kirbyn oli vain totteleminen?
Tietenkin näin.
Alkuun integroiminen oli nahkeaa eli käytettiin esim robotti-Hulkkia.
-
Ja taas alkoi Eternalsit ja ei mitään jatkoa sille mitä ed. sarjassa tapahtui (olivat kaapanneet jonkun alterversen Galactuksen syystä tai toisesta) ja Makkari on näemmä vaihtanut mm. sukupuolta (en tiedä Eternalseista sen vertaa että voisin sanoa onko tuo yleistä/mahdollista) ja toki palautettiin omanlaisensa Eternal elävien kirjoihin Thanos astui esiin (ehtikin olla kuolleena tällä kertaa "vain" puolisen vuotta reaaliajassa). Ilmeisesti toivotaan että tv-sarja ryydittää myös sarjakuvan myyntiä.
Ja vanhempia Eternalsien juoksuja kootaan (taas jos ovat tulleet aikaisemmin jo) tradeiksi eli taotaan niin kauan kuin rauta on kuumaa.