Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Manga ja anime => : PTJ Uusitalo 29.09.2007 klo 11:35:49

: Japan Pop
: PTJ Uusitalo 29.09.2007 klo 11:35:49
Taistelu alkaa. (http://otaku.anime.fi/2007/09/taistelu-alkaa.php)

Nyt nähdään, onko lauseessa "tähän maahan mahtuu kaksikin animelehteä" oikeasti perää.
: Vs: Japan Pop
: Matti Karjalainen 29.09.2007 klo 11:53:42
Mielenkiintoista. Voisi ajatella, että parhaassa tapauksessa molemmat lehdet löytävät lukijansa ja toimituksellinen taso kasvaa entisestään, pahimmassa taas molemmat syövät lukijoita toisiltaan ettei kummankaan julkaiseminen ole järin kannattavaa.

Toivotan kuitenkin lämpimästi tervetulleeksi jokaisen tämäntapaisen julkaisun, vaikka en itse erityisemmin aiheesta perusta.

Nyt nähdään, onko lauseessa "tähän maahan mahtuu kaksikin animelehteä" oikeasti perää.

Eikös niitä pitäisi mahtua kolme ja neljäkin, jos kerran manga ja anime ovat sellaisia tulevaisuuden juttuja kuin tuossa "miksi et lue mangaa" -ketjussa on hehkutettu...?  :D
: Vs: Japan Pop
: Canard 29.09.2007 klo 12:07:53
Japan Pop kuulostaa hyvinkin mielenkiintoiselta, varsinkin jos Anime - lehti muuntuu samanlaiseksi Naruto - fanitusroskaksi kuin lehtihyllyissä näkemäni englanninkieliset alan lehdet, joissa hehkutetaan ainakin kannen perusteella lähinnä muodikkaimpia ja suosituimpia sarjoja. Kuten Narutoa (yök).
: Vs: Japan Pop
: PTJ Uusitalo 29.09.2007 klo 12:10:43
Kemppi spekuloi, että Anime jaksaa enää noin kahden numeron ajan; sen jälkeen lukijat ovat jo lompakkoäänestäneet sen suohon. Vähän kuitenkin epäilen.

Jos Japan Pop jatkaa vanhan Animen hyväksi havaitulla linjalla - kenties jopa sitä kehittäen - ja Anime siirtyy palvelemaan nuorempaa lukijakuntaa, ongelmia ei pitäisi tulla. Tjaa-a.
: Vs: Japan Pop
: Jarkko Sikiö 29.09.2007 klo 12:18:37
Jaahas, itse en vielä ehtinyt uusinta lehteä lukemaan, mitä nyt huomasin teeman olevan pelikeskeinen.

Jari Lehtinen on kyllä Anime-lehden parasta antia, joten miten lie käynee ilman miestä. Toivottavasti vanha toimitus kehittää konseptiaan, kun pääsevät tekemään uuden startin, vanhaa soppaa kun olisi saanut alkujaan keittää kypsemmäksi.
: Vs: Japan Pop
: Lmmz 29.09.2007 klo 21:03:13
Suuri haaste tuossa nyt toki on lukijakunnan tavoittaminen uudelleen. Anime-lehdellä on kestotilaajansa, jotka eivät välttämättä kovin impulsiivisesti ole toiseen vaihtamassa, vaikka sisällöllinen ero olisikin selvä.

Anime-lehden tulevaisuus riippuu siitä, haluaako julkaisija oikeasti panostaa siihen. Vanhan toimituskunnan puheista ja teoista päätellen tähän asti ei ole tarpeeksi niin ollut, joten tällainen äärimmainen vaihtoehto kuin kelkasta kokonaan omilleen lähteminen koettiin paremmaksi. Mutta kyllä tästä maasta varmasti aihetta tuntevia, luovia ja personaallisia kirjoittajia löytyy, joten siinä mielessä vanhaa Anime-lehteä ei vielä kannata kuopata.

Itse kaipaisin lähinnä enemmän fanzinejä, Otaku taitaa tällä hetkellä olla ainoa, joka vähän yrittää, tosin sekin tuntuu keskittyneen enemmän sellaiseen kotimaisen kentän ilmiöiden ihmettelyyn. Mutta näin tietoyhteiskunnan aikaan ei taida porukalla enää kaikenmaailman foorumeiden jälkeen olla intoa tuottaa perinteistä paperilehteä, ja kunnianhimoisat webbiprojektitkin nousevat ja kaatuvat saavuttamatta koskaan suurta lukijakuntaa.
: Vs: Japan Pop
: PTJ Uusitalo 29.09.2007 klo 22:58:26
Mutta kyllä tästä maasta varmasti aihetta tuntevia, luovia ja personaallisia kirjoittajia löytyy, joten siinä mielessä vanhaa Anime-lehteä ei vielä kannata kuopata.

Se jää nähtäväksi. Animen toimitus aikoinaan mietti voisiko tähän maahan syntyä sille kilpaileva julkaisu, ja vaikka asiaa tutkittiin miltä kantilta vastaus oli aina sama: maan kirjoittajapohja on liian kapea, että niin voisi käydä. Tilanne on edelleen sama, vaikka lehti onkin vaihtunut; nyt sisällöntuottajia vailla vain on Anime.

Otakuyhteisö on liian tiivis ja ytimestään tuttunaamainen; ei ole olemassa mitään mystistä kaappia, jonka pohjalta voisi löytyä kypsiä ja asiantuntevia kirjoittajia - jotka haluaisivat kaiken lisäksi vielä tekstejään lehteenkin. Jostain syystä mielipiteiden julistamista foorumeiden ulkopuolella vähän häpeillään; blogejakin on niin vähän.

Itse kaipaisin lähinnä enemmän fanzinejä, Otaku taitaa tällä hetkellä olla ainoa, joka vähän yrittää, tosin sekin tuntuu keskittyneen enemmän sellaiseen kotimaisen kentän ilmiöiden ihmettelyyn.

Onhan vielä Tsukiain jo kolmen numeron verran ilmestynyt Moshi Moshi, ja... öh, eipä juuri muita. Internetkeskeisyys tässä taitaa olla se suurin syy, ja toisekseen tuo yllämainittu. Olen vain kummajainen, kun luotan ihmisissä piilevään viehtymykseen esineiden omistamiseen ja painettuun sanaan luottamiseen...

Kotimaisuuskeskeisyys on harvan julkaisutahdin sanelema pakko, mutta olen pyrinyt korjaamaan sitä blogilla. Toistaiseksi tulokset ovat olleet lupaavia.
: Vs: Japan Pop
: chihiro 03.10.2007 klo 17:41:15
Minulle tuli Japanpop-lehti postissa, ja jos se kerta näin uusi lehti on niin onkohan kukkaan voinnut tilata mulle sitä ees lahjaksi? Onko kukkaan muu saannut ilmais näytettä tästä lehestä? ???
: Vs: Japan Pop
: Mon of Olay 03.10.2007 klo 17:50:00
Minulle tuli Japanpop-lehti postissa, ja jos se kerta näin uusi lehti on niin onkohan kukkaan voinnut tilata mulle sitä ees lahjaksi? Onko kukkaan muu saannut ilmais näytettä tästä lehestä? ???

On joo. En nyt sitten tiedä, miten paljon se loppujen lopuksi erottui edukseen Anime-lehdestä. Nellyn sarjis oli kyllä taas kerran kiva.
: Vs: Japan Pop
: PTJ Uusitalo 03.10.2007 klo 18:46:26
Onko kukkaan muu saannut ilmais näytettä tästä lehestä? ???

Vain tuhat muuta (http://au.aniki.fi/viewtopic.php?t=6531), älä huoli.
: Vs: Japan Pop
: Laura Sivonen 04.10.2007 klo 19:32:49
Koska asun kiven alla, ja toistaiseksi en ole onnistunut vastausta mistään lähteestä selvittämään, niin mistä siis johtuu tämä Anime-lehden vanhan toimituksen ulosmarssi? Näkemyksellisistä eroista lehden muun toimituksen/julkaisijan kanssa vai..?

edit: Scratch that, syy selvisikin jo.


Ulkoisesti lehdet kieltämättä muistuttavat kovastikin toisiaan, mutta uskoisin, että eriytymistä alkaa tapahtua jahka kumpikin tavoittaa oman kiinteän yleisönsä, koska lopulta kaikki julkaisut pelaavat kysynnän mukaan.

En pitäisi mahdottomana, että siinä missä Anime alkaa keskittyä mainstreanimpaan ja nuoremmille tarkoitettuihin sarjoihin JeePee pelaa valtteinaan klassikot ja sarjat, jotka kosiskelisivat enemmän (nuoria) aikuisia. Skitsojen oddballien raportoimisesta huolehtii tietysti Otaku. :D

edit2: Luen muuten jatkuvasti Wakosen "Wankkosena".
: Vs: Japan Pop
: prankster wankster 04.10.2007 klo 21:35:31
Heh. Kun katson tuota uusimman Anime-lehden kantta niin muistuu kyllä mieleen miksi lopetin lehden ostamisen.



Fanittaa saa mutta liika on liikaa. Itselläni on tuolla päälle kymmenen (parikymmentä?) Anime-lehteä ja voisin melkein laittaa pääni pantiksi että jokaisessa on nimi Miyazaki. Ja eikös tuosta Peach Girlistäkin ollut jo yhdessä lehdessä arvostelu? Onko niin tärkeä teos että ansaitsee sivutilaa useassa lehdessä? Don't think so.

Tajuan kyllä että merkittävät teokset ja tekijät pitää käsitellä. Tajuan että lukijat vaativat Narutosta kymmenen sivun spesiaalia. Itseasiassa jopa pidän siitä, kun alan lehteä lukiessa tuntee pienen fanitytön/pojan heränneen toimittajissa. Mutta piiri pyörii aivan liian pienenä Animessa.

Asiaa ei auta kamalat sarjakuvat joita pitää ahdata mukaan sivukaupalla. Joo, tiedän, tekijät käyvät täällä, mutta oikeesti, kenellekkään teille ei näytä sopivan sarjakuva ainakaan lyhyinä strippeinä.

------

Japan Popista ei voi sanoa vielä mitään. Olisinpa saanut ilmaisnumeron. Ihan hyvä jos kilpailu kiristyy.

-----
: Laura Sivonen
Skitsojen oddballien raportoimisesta huolehtii tietysti Otaku.

Otaku on kiinnostanut pitkään mutta tilaaminen arveluttaa (jopa yhden numeron; en varsinaisesti ole riskipeluri). Haluatko vakuuttaa minulle että Otaku on saletisti hotimpi kuin Anime tai Japan Pop tulee ikinä olemaan?
: Vs: Japan Pop
: Aura 04.10.2007 klo 21:44:29
Asiaa ei auta kamalat sarjakuvat joita pitää ahdata mukaan sivukaupalla. Joo, tiedän, tekijät käyvät täällä, mutta oikeesti, kenellekkään teille ei näytä sopivan sarjakuva ainakaan lyhyinä strippeinä.

Minua kiinnostaa toki kuulla kritiikkiä siitä mikä näissä "kamalissa sarjakuvissa" on erityisesti ollut pielessä. :) (Ja uskoisin että muitakin, piirtäjiä kiinnostaa aina rakentava kritiikki.) Lyhyitä strippejä lehdissä ei tosin ole juurikaan ilmestynyt, pääosa sarjakuvista kun on ollut noin 2-4 sivua pitkiä.
: Vs: Japan Pop
: Laura Sivonen 04.10.2007 klo 22:47:12
Otaku on kiinnostanut pitkään mutta tilaaminen arveluttaa (jopa yhden numeron; en varsinaisesti ole riskipeluri). Haluatko vakuuttaa minulle että Otaku on saletisti hotimpi kuin Anime tai Japan Pop tulee ikinä olemaan?

Menee slightisti ohi aiheen, mutta jos pidättäydymme siinä näkökulmassa, että miten JeePee eroaa kilpailevista julkaisuista, tässä tapauksessa Otakusta.

Taloudelliset resurssit lehtien tekemiseen ovat eri tasolla, ja sen näkee lopputuloksesta. Vaikka Otaku ei ole yhtä visuaalinen julkaisu kuin kilpasisarensa, ei se minusta ole pelkästään huono asia. Kuvien vähyys jättää tilaa kirjoitukselle ja tällä tavoin artikkeleissa on enemmän dimensiota, kun taas ainakin esmes Animessa artikkelit jäävät enemmän pintapuolisiksi. (JeePeetä en ole niin tarkoin vielä lukenut, että uskaltaisin ottaa tuohon kantaa vielä.)

Käsittääkseni Otakua ei myöskään liiemmälti sponsoroida, niin se myös uskaltaa olla kumartelematta kellekään. Negatiivisia asioita ei kierrellä diplomaattisesti vaan sanotaan suoraan. Tämä uskallus ja ennakkoluulottomuus näkyvät myös paitsi juttujen sisällössä niin niiden aiheissa. Otaku ei ujostele ottaa esille (homo)erotiikkaa tai angstisplatteria. Kuitenkin sieltä löytyvät myös samat perusaiheet kuin JeePeestä tai Animesta - kotimaisten julkaisujen syynäykset, animeskenen suurimmat uutiset, klassikkokatsaukset, jne. Mielestäni se tarjoaa kaiken olennaisen + siihen lisää paljon muuta.

Näkökulma käsiteltäviin aiheisiin on ehkä myös lähempänä lukijan omaa, koska Otakua toimittavat fanit itse, eivätkä mediatutkinnon suorittaneet liituraitapuvut. Tietysti toimituksellinen kokemattomuus tuo mukanaan omat ongelmansa, mutta kehitys on aina ollut parempaan.

Homoerotiikkaa/romantiikkaa inhoavana ilmaisen lopuksi vastalauseeni Otakun yaoipainotteisille numeroille, mutta valitettavasti koen olevani yksin tässä asiassa.. Kysyntää tässä maassa yaoille on, ja kysynnän laki pätee Otakuunkin; etenkin kun JeePeessä ja Animessa ei aihetta juuri nimeksikään käsitellä. Otaku täyttääkin monella saralla näitä mainstreamjulkaisujen jättämiä tyhjiöitä.


Edit: And The Typo award of 2007 goes to...
: Vs: Japan Pop
: haplo 05.10.2007 klo 11:33:29
Ja eikös tuosta Peach Girlistäkin ollut jo yhdessä lehdessä arvostelu? Onko niin tärkeä teos että ansaitsee sivutilaa useassa lehdessä? Don't think so.

Ohi taitaa hujahtaa tämä aiheesta, mutta todetaan että kaksi arvostelua on, toinen mangasta ja toinen animesta.

Kaksi sivua (sivu per lehti) ei ole paha määrä, varsinkaan kun lehtien välillä on paljonkin lehtiä joissa Peach Girliä ei mainita. Mukaan on tuonakin aikana tullut varmasti paljonkin uusia lukijoita, joten asiaa voidaan perustella vaikka sillä.

Offia offia... Mutta kaikkoaapa hyttyset.
: Vs: Japan Pop
: prankster wankster 07.10.2007 klo 16:42:15
Minua kiinnostaa toki kuulla kritiikkiä siitä mikä näissä "kamalissa sarjakuvissa" on erityisesti ollut pielessä. :) (Ja uskoisin että muitakin, piirtäjiä kiinnostaa aina rakentava kritiikki.) Lyhyitä strippejä lehdissä ei tosin ole juurikaan ilmestynyt, pääosa sarjakuvista kun on ollut noin 2-4 sivua pitkiä.

Jep, tosiaan taisi noissa sarjakuvissa suuri osa olla sellaisia parin sivun tekeleitä. Olen siis lukenut noin numeroon 13 asti ja sitten omistan tuon numeron 21 (oli ostetava kun oli Haruhista juttua). Kun nyt tarkistin niin sarjat ovat olleet "Anipunime", "Narulla" ja sitten tuossa uudemmassa numerossa "Alamaailma" (jota en tosiaan ole lukenut kuin yhden numeron verran). Ongelmana Anipunimessa ja Narullassa näytäisi olevan yksinkertaisesti ideoiden puute. Vitsit eivät pahemmin naurattaneet vaikka mukaan muutama ihan kiva idea mahtuikin. Juttuihin pitäisi saada rohkeasti lisää särmää ja ytimekkyyttä. Taide ja rytmittely kaipaavat hiontaa mutteivät häirinneet itseäni sinänsä. Alamaailma meni aivan ohi. Ilmeisesti sarjakuvan ymmärtämiseen vaadittaisiin suomalaisen mytologian tuntemusta (???), mikä on sinänsä vähän huono juttu  sillä lehdessä ilmestyvien sarjakuvien oletettaan olevan helpommin avautuvia "välipaloja".

: Laura Sivonen
Menee slightisti ohi aiheen, mutta jos pidättäydymme siinä näkökulmassa, että miten JeePee eroaa kilpailevista julkaisuista, tässä tapauksessa Otakusta....

Kiitos infosta. Laitan varmaan piakkoin numeron tilaukseen, joskos vaikka sopisi minulle paremmin kuin Anime.
: Vs: Japan Pop
: Jööti 07.10.2007 klo 20:52:00
Itseä sarjakuvissa on tuskastuttanut aina tuo fanisiittoisuus. Eipä siinä jos tykkää, mutta vajaaälyinen ja yletön söpöily ei pure meikäläiseen. "Katso! Ostin punaiset kengät!" "Minulla on punainen tikkari!" "Ollaan ihan samiksia!" "Hii!" Ja kaikki on okei kunhan tyyli on edes vähän mangahtava. Fanikannan lanseeraama "randomius" miellyttää vielä vähemmän jos mahdollista.

Viimeisimmässä Anime-lehdessä (nro 22) oli itseasiassa melko hyvä sarjakuva. Tyyli oli hieno ja tarinakin oli mukana.
: Vs: Japan Pop
: Aura 08.10.2007 klo 19:10:38
Jep, tosiaan taisi noissa sarjakuvissa suuri osa olla sellaisia parin sivun tekeleitä. Olen siis lukenut noin numeroon 13 asti ja sitten omistan tuon numeron 21

Aa.  Anipunime ei ole jatkunut enää pitkään aikaan ja Narullakin oli numerossa 13 vielä yksi sivu + 2 sunnuntaistrippiä, formaatti josta luovuin juuri käsikirjoitusongelmien vuoksi. Narulla on jo pitkään ilmestynyt neljän sivun pätkissä jollaisena se jatkuu myös Japan Popissa, ja lehdissä on ollut mukana monta uutta piirtäjää. Kritiikki on siltä osin jo vanhentunutta sillä tilanne on muuttunut, mutta kiitos silti palautteesta. :)

Ongelmana Anipunimessa ja Narullassa näytäisi olevan yksinkertaisesti ideoiden puute. Vitsit eivät pahemmin naurattaneet vaikka mukaan muutama ihan kiva idea mahtuikin. Juttuihin pitäisi saada rohkeasti lisää särmää ja ytimekkyyttä. Taide ja rytmittely kaipaavat hiontaa mutteivät häirinneet itseäni sinänsä.

Anipunimea vaivasi krooninen ajanpuute, mistä syystä Essi päättikin lopettaa. Kahden sivun formaatti on kamala käsikirjoittaa. Se on liian pitkä yhdelle vitsille mutta liian lyhyt millekään pidemmälle, eikä strippimuotoon vaihtaminen auttanut paljoa asiaa. Itse tekisin mieluummin pitkää juttua, mutta saa nähdä mitä lopulta käy. Neljä sivuakin tuntuu välillä tarinan puolesta aivan liian lyhyeltä mutta on silti aika homma piirtää. Kaiken lisäksi sarja on tainnut profiloitua pelkäksi vitsisarjaksi, mikä ei alun perin ollut tarkoitus... :-\

Alamaailma meni aivan ohi. Ilmeisesti sarjakuvan ymmärtämiseen vaadittaisiin suomalaisen mytologian tuntemusta (???), mikä on sinänsä vähän huono juttu  sillä lehdessä ilmestyvien sarjakuvien oletettaan olevan helpommin avautuvia "välipaloja".

Alamaailma on tuntunut menneen aika monelta ohi... Minulla on tunne ettei sarja ehtinyt näyttää todellista karvaansa niissä parissa pätkässä mitä sitä ilmestyi.
: Vs: Japan Pop
: Aura 01.11.2008 klo 21:44:21
Törkeästi herättelen taas keskustelua, sillä mangaosastolla ei ole suinkaan liikaa aktiviteettia, ja toisaalla Japan Popin palauteosastolla vielä vähemmän. Lehti on ilmestynyt jo hyvän aikaa, ja suomalaisia sarjakuvia on lehdessä nähty tasaiseen tahtiin eri tekijöiltä. Keskustelut paperin laadusta on varmasti jo saatu päätökseen, mutta tuleeko kellekään muuten mieleen kommentteja, ideoita tai muuta sanottavaa? :)
: Vs: Japan Pop
: Emppu 02.11.2008 klo 20:23:54
Henk. koht. oon pysynyt Japan Popin puolella Narulla-sarjan takia, plus puolitutut kun siihen ovat silloin tällöin kirjoitelleet, niin ainahan sitä kotiinpäin pitää vetää. Mä en kyllä Japanpopista osaa sanoa pahemmin kritiikkiä, vaikken miksikään japanifaniksi itseäni laske, ihan mielenkiintoisia juttuja löytyy ja toisin kuin Animulehdessä, usein kritiikki perustellaan hyvin.
: Vs: Japan Pop
: haplo 03.11.2008 klo 07:46:35
Nykyisin kun lehtihyllyä katselen, ja vertaan Japanpopia Animeen, on jälkimmäinen näyttänyt usein houkuttelevammalta. En muista kuinka monen viimeisimmän numeron kohdalla tämä on tullut todettua, mutta monen. En kuitenkaan ole viitsinyt mennä Animea vielä ostamaan, kun olen odotellut Japanpopin viimeiset tilatut numerot postilaatikkoon.

Mutta synkeän vähiin on jäänyt lehden luku, ja monet kerrat on jäänyt löytämättä lehdestä mitään hyvää. Uusimmassa oli sentään Me And The Devil Bluesin arvostelu. Yksi niistä harvoista Japanpopin arvosteluista, joka vielä tarjosi jotain uutta ja mielenkiintoista kokeiltavaa. Lehtipisteiden Animen selailu on tarjonnut näitä (ainakin siis selailun perusteella) useampiakin. Mainintana vaikka taannoinen Tezukan MW:n läpikäynti.

Muutenkin Japanpop tuntuu enemmän kaavoihinsa kangistuneelta. Tämä on siis pelkkä näppituntuma, en edelleenkään ole ostanut Animea vähään aikaan, mutta jos Animesta saa jo pelkän selailun avulla enemmän irti kuin Japanpopista lukemalla, täytyy jonkin asian olla poissa kohdaltaan. Kuvittelenko, vai onko Japanpopissa enemmän tapahtumaraportteja? Ne joutaisivat hus hiiteen, tai ainakin vähemmälle. Eivät ne ainakaan jälleenlukuarvoa nosta.
: Vs: Japan Pop
: Aura 04.11.2008 klo 16:38:49
Olen kyllä itsekin huomannut sen ilmiön, että Japan Popia on toisinaan hyvin vaikea spotata lehtihyllystä. On toki totta, että lehdessä pitää olla kunnossa sekä sisältö että ulkoasu, mutta näissä mielipiteet tuntuvat jakautuvan aika jyrkästi kahtia...?
: Vs: Japan Pop
: Aura 10.11.2009 klo 13:30:18
Kvaak on ainoita tietämiäni paikkoja, joista saa rakentavaa kritiikkiä, ja täällä liikkuu paljon asiantuntevaa porukkaa. Joten esittäisin pyynnön niille jotka ovat lukeneet Narullaa Japan Popista (tai ovat muuten lukeneet sarjakuviani, ei ole pakko olla nimenomaan Narullasta).

Toivoisin nimittäin rakentavaa kritiikkiä.

En siis halua mitään selkääntaputtelua tai kehuja, vaan ulkopuolisen mielipiteen, myös negatiivisia sellaisia jos tarve vaatii. Ei tarvitse pelätä ettei uskaltaisi sanoa kritiikkiä. Jokin sarjakuvissani mättää ja pahasti, mutta en tiedä mikä kaikki. Ainakin parisen vuotta sitten sain kommentteja että Narulla on hieman tylsä ja että sarjakuvani kärsivät ideapulasta, mutta mikä on tilanne nyt? Onko sarja mennyt parempaan/huonompaan suuntaan vai onko se vain sitä samaa?

Tiedän kyllä että sitä pitäisi vain tehdä sitä omaa juttuaan eikä kenenkään muun mielipiteistä saisi välittää. Mutta jos aikoo lukijoille jotain tehdä, olisi tärkeää että sarja kiinnostaisi myös muita kuin tekijää itseään... Itse kun on omille töilleen varsin sokea. Uskon, että rakentava palaute on tärkeää myös sen jälkeen, kun työt pääsevät julkaisuun asti. Pahoittelut tällaisesta kerjäämisestä, mutta myös tätä varten sarjakuvafoorumit kai ovat olemassa... Tiedän kyllä ettei ihmisiä kiinnosta keskustella henkevästi jokaisesta sarjasta mitä joku keksii tehdä, mutta yritän nyt kuitenkin sillä haluan yhä kehittyä tekijänä. :-[
: Vs: Japan Pop
: Mon of Olay 11.11.2009 klo 19:43:09
Toivoisin nimittäin rakentavaa kritiikkiä.

Itse luin Narullaa viimeksi Anime-lehden aikoihin, ennen Japan Popia, eikä sarjassa näin jälkikäteen ajateltuna ollut kyllä oikein mitään hyvää. Naru ja Rulla olivat periaatteessa kivoja hahmoja, mutta olisivat toimineet varmaan paremmin ihan reaalimaailmassa, jossa niiden epätavallisuus olisi korostunut, fantasiamaailmassa korostui pikemminkin tekijän kyvyttömyys luoda mitään kovin fantastista tai edes kiinnostavaa. Sääli sinänsä, joissain Sarjareissahan moinen kyvyttömyys loistaa poissaolollaan.

Eipä muuta. En tiedä, oliko se rakentavaa kritiikkiä, mutta olipahan nyt edes jotain.   

: Vs: Japan Pop
: Jarkko Sikiö 11.11.2009 klo 21:08:55
En ole enää viime aikoina lukenut Japan Poppia, mutta Narulla-sarjan kissat olivat oikein onnistuneita. Ihmishahmot puolestaan jäivät kissojen niiden varjoon.

Perusidea ei olisi fantasiahahmoja oikein vaatinut, joten tavan ihmisetkin olisivat toimineet. Perusidean tulisi olla yksinkertainen, ei sellainen että sitä tarvitsee sarjassa selittää tai luottaa lukijoiden ymmärtävän sen.

Kuvitus kyllä jyrää, ja tarinat parhaimmillaan hymyilyttivät suurestikin.
: Vs: Japan Pop
: Aura 11.11.2009 klo 23:13:28
Jei, kiitos palautteesta! Olin ihan varma, ettei kukaan vastaa (varsinkin kun ketju on ehkä väärä, mutta en keksinyt sopivampaakaan enkä viitsinyt tätä varten aloittaa uutta.)

Naru ja Rulla eivät ole olleet keskeisiä hahmoja enää pitkiin aikoihin, mutta muuten en usko sarjan muuttuneen niin paljoa ettei vanhojen sarjakuvien kritiikki pätisi myös uusimpiin jaksoihin. Eli jos se ei kiinnostanut silloin, se tuskin kiinnostaa nytkään.

Mut joo, suurin ongelma lienee huonon käsikirjoituksen lisäksi se, että olen luonut rungon pitkää sarjaa varten, jota sitten yritän tunkea liian pieneen tilaan. En tiedä, olisiko asetelma yhtään kiinnostavampi pitempänä tarinana, mutta olen sen verran kiintynyt hahmoihin etten haluaisi päästää niistä vielä irti. Senkin takia, etten ole vieläkään päässyt kokeilemaan miten ne toimisivat pitkänä tarinana.

Hankalaa, huonot ideat pitäisi osata dumpata hittoon. Luulen, että parempi olisi piirtää omaksi huviksi pitkää sarjista, vaikka laittaa nettiin, lukee sitten kuka lukee.
: Vs: Japan Pop
: Aura 19.09.2010 klo 21:08:55
Pitäiskö mun nyt törkeästi ilmoittaa täälläkin, koska voi olla että se hukkui jo tuonne nettisarjisketjuun... Niille, jotka seurasivat Narullaa Japan Popista, jatkan sarjaa toistaiseksi netissä (http://www.auraijas.com/narullasar_nettisar.html). Tällä hetkellä on työn alla pitkä sarjakuva (http://www.auraijas.com/mironsarjis.html), jonka avulla kokeilen, toimisivatko pitkät tarinat itsellä paremmin...