Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Luomistyö, käsikirjoittaminen ja kääntäminen => Aiheen aloitti: roju - 09.07.2007 klo 13:17:24
-
Aika friikahtavaa mutta erittäin mielenkiintoista settiä IMO:
http://dilbertblog.typepad.com/the_dilbert_blog/2007/07/hypnosis.html
Dilbertin piirtäjä Scott Adams kertoo olevansa myös koulutettu hypnotisoija. Miksi? Miten hypnoosi toimii? Ja lopuksi: miten sitä voi käyttää apuna sarjakuvien tekemisessä.
;D X10
-
Ah, tämä selittää kaiken! Dilbert ei olekaan hyvä vaan meidät on hypnotisoitu, PIM
-
Mä oon kyllä vähän pettynyt että tää ei herättänyt enempää keskustelua... ::)
-
Hypnoosi sarjakuvantekijän apuna on paras Kvaakin otsikko ikinä. Itse aiheesta en osaa sanoa mutta vaimo kävi hypnoosissa että pääsisi eroon tupakasta (50 euroa yksi PIM). Hypnotisoija ei kuulemma ollut ollenkaan sellainen kuin Aku Ankassa vaan joku viisikymppinen boheemin taiteilijan oloinen äijä joka oli sanonut että jos blaadaa vain viisi tupakkaa päivässä ei maksa vaivaa hypnotisoida mutta menköön. Kahteen viikkoon ei kuulemma tehnyt erityisesti mieli nikotiinia mutta sitten hypnoosi haihtui ja rouva aloitti uudestaan, olisi varmaan tarvittu uusi PIM.
Sori että tämä ei oikein kuulu aiheeseen mutta minusta tämä oli syytä kertoa
-
Joskus nuorena poikana, kun luin tietellisen artikkelin hypnoosista (Nyrkkiposti-lehti, samaa sarjaa Raton ja Hymyn kanssa) mieleen juolahti että olisiko mahdollista tehdä hypnotisoiva sarjakuva. Hypnoosi perustuu artikkelin mukaan siihen että potilaalle pitää koko ajan hokea jotakin (vaivut syvään uneen jne.) Joten entäpä jos tekisi sarjakuvan jossa hahmo hokee lukijalle koko ajan että nyt vaivut uneen ja tottelet kaikkea mitä sanon. Varsinkin kun erään suomalaisen dekkarin lopussa vankilaan tuomittu hypnotisoija pääsee karkuun hypnotisoimalla vartijan pelkästään kirjoittamalla tälle. Jostakin syystä tämä projekti ei koskaan kuitenkaan edennyt tuosta sen pidemmälle.
Olisihan se kyllä varmasti kenen tahansa sarjakuvantekijän hyvä osata hypnotisoida. Ajatelkaapa sen mahdollisuuksia. Esim:
- Kustannuspäällikkö: Joo, ei, ei me nyt osteta tätä sun sarjaa..
(Taiteilija tekee hypnoottisen eleen)
- Ai ette vai? No kuinka vaan, mutta luulenpa ettei tämä pillastunut elefanttilauma taida välttämättä pitää ajatuksesta.
-
Mitäs erikoista tuossa on? Olenhan minäkin reikihoitaja tai ainakin valmiudet siihen löytyy ja muitakin "huuhaatutkintoja" on tulossa.
-
Voisko joku jo vihdoin herättää mut, että saisin jotain aikaiseksi...
8]
-
Voisko joku jo vihdoin herättää mut, että saisin jotain aikaiseksi...
Pim! Nyt heräsit.
Viikon päästä olet lyijännyt kuusitoista, tussannut kahdeksan ja värittänyt kaksi sivua sarjakuvaa. Siitä on hyvä jatkaa.
Taannoin minulle kerrottiin Tampereelta tulleessa sähköpostissa: "Pim! Olet hypnotisoitu! Osaat tanskaa!" Ja sitten sain suomennettavakseni tanskankielisen paketin. Ilmeisesti meni läpi, puolivillaisen skandinaaviskan taidon ja sanakirjan avulla. :)
-
Kiitos Anssi. Tuskin maltan odottaa...
8]
-
Antti V. (ja muut)!
Huomenta kaikille, hypnoosi on oiva aihe. Se Antin tupakoinnin lopetusjuttu kertoo hypnoosista paljon. Kyseessähän on eräänlainen "kävelykeppi" esim. vieroituksissa (tupakista, peloista, ym.). Hypnoosin avulla kun ihmistä suggeroidaan, niin se auttaa pois mielihaluloista, mutta ei se ikuisesti auta ja loppu on aina itsestä kiinni. Esim. oma halu olla polttamatta on jatkossa sitten se vahvin tae, että ei röökiin tartu. Samanlailla tomii ne nykyiset lääkekuurit - ne auttaa alulle, mutta eivät lopullisesti asiaa ratkaise. Kerran hypnositoitu ei siis tarkoita aina hypnositoitu.
Suggestion vaikutuksista voi myös kovalla tahdolla päästä eroon. Meidän ex-proffa kertoi hauskan tarinan eräästä juoposta, joka "selätti" hypnoosin, kun oikein rupesi janottamaan. Luottamuksellisuussyistä en kerro enempää. Hypnoosi ja sarjakuvat? Ainakin tyhjän paperin kammosta voisi päästä yli suggestion avulla ja muista "turhista" kynnyksistä ja itselle asetetuista vaatimuksista - kuka lähtee kokeilemaan?