Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Muut sarjakuva-aiheet => Aiheen aloitti: jykke - 17.02.2007 klo 22:59:22
-
sarjakuvaa tai pilakuvaa nais johtamisesta?? Ihan vain kysyn. Monia sivuja olen etsinyt ja tutkinut mutta en ole löytänyt mistään.
-
Voitko ystävällisesti täsmentää hivenen? oletan että tarkoitat kotimaista sarjakuvaa aiheesta naisjohtaja? Otsikkosi ja viesti jättää aivan liikaa tulkinnan varaan.
Mikäli jokin muu kuin esim tää pääkaupunki jossa monia suomen johtotehtävissä olevia naisia.
-
Täsmentää.
Se voi olla kotimaista tai ulkomaista sarjakuvaa tai pilapiirrosta.
Mutta voihan olla, ettei sellaisia pilapiirroksia / sarjakuvia, missä nainen on johtaja / esimies(nainen) tilanteessa ole piirretty ollenkaan. Jos on niin, mistä löytää täältä netistä niitä?! Sitä haluaisin tietää.
Siis vielä kerran selevällä suomen kielellä. Piirroksen henkilönä on nainen, joka on esimies / johtaja asemassa.
Vieläkö pitää selvemmin vääntää. Sitten mennään jo rautalanka väännökseen. En hupaile. Tutkaillut olen monia sivuja, mutta tahtoo olla, että miehet ovat päähenkilöinä näissä jutuissa. Naiset sivussa.
-
Mutta voihan olla, ettei sellaisia pilapiirroksia / sarjakuvia, missä nainen on johtaja / esimies(nainen) tilanteessa ole piirretty ollenkaan. ...
Ei häthätää tule nyt muita mieleen kuin Bill Hoestin Agatha Crumm, se on n. 1970-lukulainen amerikkalainen strippisarja miljonäärirouvasta, joka johtaa jonkinlaista bisneskonsernia. Enimmäkseen heikkoja vitsejä muistaakseni. Yhden suomennetun kokoelman tiedän tulleen silloin joskus ennen vanhaan.
Ja siinäkin tapauksessa tämän otsikon kai voi siirtää esim. Muihin sarjakuva-aiheisiin?
-
Siksipä esitin kysymyksenkin ja tein siirron.
naisasiaa ja osin naisjohtajuuttakin sivuaa mm. feminististä sarjakuvaa? ketju
on sarjakuvia joissa nainen on johtavassa tehtävässä/asemassa,mutta niiden painopiste on silti jossain muualla.
Tosin silloinkin yleensä kyseessä on politiikkaan liittyvä johtaminen tai nk.väliportaan johto/esimiesasema.
oman businessimperiumin pyörittäjiä ei mieleen tule kylmiltään.
-
Mämmilästä löytyy
-
sarjakuvaa tai pilakuvaa nais johtamisesta?? Ihan vain kysyn. Monia sivuja olen etsinyt ja tutkinut mutta en ole löytänyt mistään.
Politiikan naisjohtajia löytää helposti. Sarjakuvista minäkin tarjoaisin Kuukausiliitteen Pääkaupunkia. Yksittäisiä pilakuvia naisjohtamisesta on sanomalehdissä. Ainakin pilapiirtäjä Terho Ovaskan ja politiikantoimittaja Unto Hämäläisen Parhaat Terhot -pilapiirroskirjasta löytyy kuvaa niin kaulinta heiluttavasta Halosesta kuin epätoivoisesta Jäätteenmäestä.
Olen joskus pilapiirtänyt naisjohtajiakin, mutta niitä kuvia ei ole Internetissä. Tosin aika yksinvaltaisessa asemassa europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki oli tällöin (http://tursas.blogspot.com/2007/01/kosinta.html).
Talouselämän johtajat lienevät hankalammin paikallistettavissa, he kun eivät tarvitse julkisuutta yhtä kipeästi kuin poliitikot.
-
Peesaan Joea.
Esimerkkinä esimerkiksi Dark horsen Agents of changen Grace joka oli paitsi supersankari, myös pormestari ja oman valtionsa johtaja.
Tai Marvelin Silver sable, symkarian valtion rahoittaja ja palkkasoturiyhtiön päänainen ja toimitusjohtaja.
Eurooppalaiset ovat konservatiivisempia vain Largon yhtymä W tulee mieleen jossa naiset ovat yritysjohdossa huipputehtävissä.
-
Ja tietysti Modesty Blaise, entinen kansainvälisen rikollisjärjestön johtaja.
Blaisen "nuoruudesta" en ole löytänyt yhtään teosta! Kerro, Joe spoilerilla lisää, tai heitä joku teos, missä Blaise on rikollisjärjestön johtaja. En epäile, etteikö hän pärjäisi siinäkään hommassa.
Miten Blaise löysi Garvinin ja kumppanit?
-
Blaisen "nuoruudesta" en ole löytänyt yhtään teosta! Kerro, Joe spoilerilla lisää, tai heitä joku teos, missä Blaise on rikollisjärjestön johtaja. En epäile, etteikö hän pärjäisi siinäkään hommassa.
Miten Blaise löysi Garvinin ja kumppanit?
Modesty on orpotyttö joka nousi Verkosto (tai Verkko, käännöksestä riippuen) -nimisen rikollisjärjestön johtoon. Garvin on katujen kasvatti joka ystävystyi Modestyn kanssa. Tätä ei taida olla koskaan kerrottu sarjakuvana, mutta kirjoissa kai on?
Itse pyrin aina pistämään sarjakuvissani naisia miesvaltaisiin ammatteihin ja johtotehtäviin, mutta jos sitä käyttää liikaa siitä tulee päälleliimatun oloista, ja saarnaaminen herättää aina vastareaktion.
-
Modesty on orpotyttö joka nousi Verkosto (tai Verkko, käännöksestä riippuen) -nimisen rikollisjärjestön johtoon. Garvin on katujen kasvatti joka ystävystyi Modestyn kanssa. Tätä ei taida olla koskaan kerrottu sarjakuvana, mutta kirjoissa kai on?
Muistan lukeneeni pätkän sarjakuvana. Olikohan joku taustan ja sarjan esittely (aivan ensimmäiseksi tehty) tai sitten joku muistelukatkelma.
Timo
-
Narutossa *spoilereita* uhkapeliaddiktiota poteva nainen nimeltä Tsunade ryhtyy vastentahtoisesti Konohan kylän hokageksi, johtajaksi, kappaleen 172 tienoilla ( 20. albumi), kun edellinen Hokage menehtyy taistelussa.
-
Tässähän olisi ainesta, vaikka jonkin kulttuuria tutkivan aineen gradun aiheeksi? Minulle tuli tietenkin mieleen Sir (sic) Integra Hellsing (http://en.wikipedia.org/wiki/Integra_Hellsing) (lähes) saman nimisestä mangasta ja animesta.
-
Tätä ei varmaan haeta, mutta muistuu mieleen ainakin muutama Roope-tarina, missä Riitta nousee pahaksi kilpailijaksi Roopelle.
-
Anssi tarkoitti Markat kotiin Agatha -albumia josta Tolvanen kirjoitti arvostelun tuoreeltaan Sarjainfoon (http://www.nordicomics.net/Nordicomics/Media/PDF/Articles/markat28.pdf). Se minullekin tuli ensinnä mieleen.
Weather Woman mangassa Michiko Kawai on Keiko Nakadain "superior". Alempi pomo siis. Muutenkin koko tuo kirja käsittelee lähinnä erilaisia valtapelejä (ja kuuluisuuden kaipuuta) säätyttöjen parissa. Käytän tuota sanaa sillä oikeita meteorologeja ne eivät tainneet olla, en muista.
Toinen mangaesimerkki menee enemmän sinne rikollisjohtajapuolelle eli Bakune Young (gekigaa) sarjan lopussa on myös sellainen hyvin vallanhaluinen naisjohtaja, ja hyvin esillä.
Ja kyllähän Kia Asamiyan Silent Möbiuksessa ja Yoshiyuki Sadamoton Neon Genesis Evangelionissakin on naisia johtavassa asemassa (töissä). Ei tosin ihan korkeimmalla pallilla, mutta väliportaassa.
Tai jos ajatellaan jotain asuntoloiden johtajia, niin mieleen tulee heti vaikkapa Takahashin Maison Ikkoku ja höpsösarja Love Hina. Mangasta esimerkkejä löytyisi varmasti vaikka kuinka paljon.
Hernandezin Palomar (ja Love&Rockets lehdet) on syytä myös mainita tässä. Siitä löytyy jo sitten joka tason naisjohtajuutta ja päällikkyyttä aivan riittämiin.
Pomottamista hieman pienemmässä(?) mittakaavassa Madam & Eve (http://Madam & Eve) Yks alppari suomeksi (Like 2005 (http://www.like.fi/kirjakeko/tiedot.php?id=3390))
Tosin tämähän ei enää oikein aiheeseen, kun ollaan kotioloissa. Nainen miehen "pomona" ja mies tossun alla on sarjakuvien peruskauraa. Ja sitähän ei tässä peräänkuulutettu. Toisaalta jos alkuperäinen vaatimus on että sarjan idea/teema on siinä että kuvataan yritystä ja naisjohtajaa, niin eipä niitä vastaavia sarjoja löydy mitenkään erityisen paljon miehitettynäkään. Aina siellä pitää hahmolla/hahmoilla olla muitakin ominaisuuksia kuin se että on johtaja :)
-
Reiman mangavastausta lukiessa tuli mieleen Masamun Shirown Appleseed -klassikkosarja jossa isona kihona Olympuksessa toimii administrative director Athena.
Saman kaverin toisessakin klassikossa operatiivista tiimiä johtaa majuri Motoko Kusanagi.
Moelmmat ovat Dark Horsen kustantamia ja heidän sivuiltaan (www.darkhorse.com (http://www.darkhorse.com)) saa Ghost in the Shellistä luettua näytteitä.
-
Tuli vielä mieleen erään Reima Mäkisen sarjis "Hans markkinaraossa". Siinä ökysovinisti-Hansu saa maistaa omaa lääkettään, joskin vain unessa.
Heh, ja tietysti Pat "Marshal Law" Millsin ja Hunt "Myrkky" Emersonin You are Margaret Thatcher, "a dole-playing game", sarjakuva/pelikirja, jossa Maggie yrittää pysyä vallassa tehden mahdollisimman ihmisvihamielisiä päätöksiä.