Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Lännensarjakuvat => Aiheen aloitti: Hannu - 06.11.2006 klo 21:58:47
-
Kahlasin Perunamaassa ja Bonellin sivuilla Texin kannet läpi, ja Suomessa normaalisarjassa julkaistuja talviaiheisia kansia löytyi tasan 20. Kriteerinä oli "kun maas' on hanki ja järvet jäässä". Näistä 9 oli Galepin piirtämiä, 10 Villan ja yksi Parlovin (alunperin Italiassa suuralbumi no 11). Lisäksi Italiassa oli yksi Galepin piirtämä kansi, jota ei meillä ole julkaistu, mutta tämä voidaan jättää pois. Näistä siis voisi laittaa äänestyksen, joku ystävällinen sielu puolestani, minulla kun ei näköjään oikeuksia tähän ole. Jos vaihtoehtoja on liikaa, niin tuo Parlovin piirtämä voisi jäädä ekana pois, kun on alunperin suuralbumina ilmestynyt.
Ja tässä lista talvikansista: (suluissa Italian numero)
10/1971: Galep: Tex ja Carson kivääri kädessä jalkaisin lumisateessa (75).
12/1971: Galep: Tex taustalla hevosen selässä, etualalla pistooli lumessa. (122)
8/1975. Galep: Tuntematon henkilö lumituiskussa selin ratsun selässä, muuli perässä, etualalla susi. (167)
4/1978. Galep: Tex nojaa puuhun, kivääri olalla, hevonen taustalla (193).
10/1985. Galep: Tex hevosen selässä kivääri tanassa hangessa, katsoo taakseen, takana ratsastaja. (61)
6/1987. Galep: Turkiksiin verhoutunut mies yrittää keihästää hangessa makaavan Texin.(282)
10/1987: Galep: Tex polvillaan pistooli kädessä tutkii hangessa makaavaa ruumista (286).
16/1990: Galep: Tex ja Iso-John väijyvät puun takana majaa (341)
5/1991: Galep: Tex kivääri tanassa ratsun selässä, taustalla lumiset vuoret
12/1994: Villa: Tex hevosen selässä lumituiskussa, taustalla inkkari kallion nokassa vartiossa (401)
13/1994. Villa: Tex yllätettynä, takana mies pistoolin kanssa, taustalla lautta järvellä.(402)
10/1995: Villa: Tex lyö nyrkillä, miestä kaatuu hankeen (412)
11/1995. Villa: Tex hevon selässä, taustalla järvi ja valaistu majakka (413).
12/1995. Villa. Tex ja Carson juoksevat hangessa, taustalla ilotulitus. (414)
13/1995: Villa. Tex laiturilla, lunta sataa, vedessä ruumis ja vene. (4145)
6/1998. Villa: Tex kivääri kädessä lumisateessa, taustalla kaatunut juna (446).
7/2001: Parlov : Tex kanootissa ilmeisesti Brandonin kanssa (Alunperin Suuralbumi no 11)
10/2002: Villa. Tex kiväärin kanssa, paljon susia (496).
8/2006. Villa: Tex ja Carson, etualalla hangessa miehen käsi ja pistooli (544)).
9/2006. Villa: Tex heittäytyy kiväärillä ampuen katolla olevaa konnaa. (545)
Sinänsä kiinnostavaa että talviaiheisia kansia oli vain parikymmentä. Kun ajattelee, että texiä on ilmestynyt Italiassa yli 50 vuotta, niin tämä tarkoittanee sitä että texin maailmassa talvi on keskimäärin harvemmin kuin joka toinen vuosi.
-
Pieneksi virikkeeksi mainittakoon, että Bonelli/SAF otti yhteyttä ja halusi meiltä kuvateknisesti hyvätasoisen suomalaisversion tuosta listalla olevasta 8/2006-kannesta liitettäväksi johonkin esitteeseen tai julkaisuantologiaan.
Ehkä siinä haettiin pohjoisen maan visuaalista ilmettä... Yllättyivät kuitenkin, kun mainitsin (muistaakseni viime viikon alussa) luntakin täällä jo tulleen.
-
Nyt, kiitos Velin, on tuo muutettu äänestykseksi
-
Äänestin tuota uusinta talviaiheista kantta (eikös muuten seuraava normi-Texin kaksiosainen tarina ole talviaiheinen). Ja Villahan pesee Galepin mennen tullen. Otaksun, että Hannun ääni menee jollekin Galepin työlle?
-
Ei tällä kertaa Galepille. Kyllä se on myönnettävä että Villan kannet ovat aivan loistavia, myös minun ääneni kannelle no 9/2006. Vauhdikkuuden lisäksi siinä on myös jotain nostalgista talvitunnelmaa, johtuisiko se tuosta lyhdystä ja ikkunoista tulevasta valosta? Ja katoilla ja portailla notkuvasta lumesta! Jos nuo ammuskelijat olisivat poissa, niin tuohon miljööseen tekisi heti mieli lähteä tallustelemaan.
-
Joo, kyllä Villa on kansissa jotain ihan ainutlaatuista. Ikäänkuin väritkin näyttäisivät paremmilta... öh... Miten sen sanoisi. Kuitenkin ne ovat hmm..erilaiset.
Ääneni Villan uusimmalle kannelle oli aika helposti valittavissa. Tiedä sitten mikä sieltä niin miellytti. Ehkä hämärtävä ilta, ehkä luodin osumista liikkeelle lähteneet lumiroiskeet, ehkä piirtäjän luoma kuva kylmästä, kovasta talvesta, ehkä (niinkuin Hannu jo sanoi) Tex-aiheisissa kansissa aika iso lumen määrä, ehkä varjot, jotka saavat tilanteen näyttämään entistäkin vaarallisemmalta. Ei näitä Galep hallitse!
-
Selvää oli, että Villan kannelle ääni menee, joten raakkasin kylmästi Galepin työt heti laskuista pois. (Nyt varmaan vannoutuneimmat galepistit tulevat rasvattujen hamppukravattiensa kanssa ensi yönä mua hakemaan ::)) Tämän vuoden kaksi talvikantta olivat erittäin hyviä, mutta annoin ääneni kuitenkin numerolle 10/1995. Kivasti miehillä huuruaa hengitys ja taivas on onnistunut: siitä tulee mieleen kuulas ja kylmä talvipäivä. Lisäksi kuvassa on tosi hyvin liikkeen ja toiminnan tuntu mukana.
Yksi jännä huomio Villan talviaiheisista kansista: Texillä on aina palttoo auki.
taustalla ilotulitus. (414)
Aika hyvä, Hannu! :D
-
Parhaat Galepin piirtämät kannet ovat mielestäni liuskalehdissä, tosin äsken pikaisesti selatessani en sieltäkään kovin montaa talvikantta löytänyt, eivätkä nekään olleet ollenkaan Galepin parhaimmasta päästä. Vaikka vuonna 1958 tuli pitkä Kanada (vai Alaska) seikkailu, tai itse asiassa kaksi, niin ei kansikuvissa kovinkaan usein lumessa telmitty (poikkeuksina 18, 20, 21, 23 ja 26 / 1958 joissa lunta näkyy). Taisi olla loskakelit. Lieneekö Aurelio koskaan lunta oikeasti nähnytkään saati sitten hiihtänyt?
-
Kyllä Galep lunta on nähnyt, koska oleskeli lomillaan aika paljon vuoristossa. Samoista vuoristomaisemista on ammennettu muutenkin aika paljon Texin kuvitukseen.
Mielestäni tämän äänestyksen kuningaskansi on 8/1975. Ensinnäkin kannessa on mahtavat värit. Toiseksi taipaleen rankkuus sakeassa lumipyryssä on suorastaan käsinkosketeltava. Ja kolmanneksi kannen etualalla vaaniva nälkäinen susi tuo kanteen oman, ainutlaatuisen vaaran tunteen.
-
Alusta asti oli selvää että Villalle menee.. Pitkän pohdinnan jälkeen 8/06 vaikutti komeimmalta.. On ne kaikki kyllä hienoja, mutta ehkä tuossa nosti pisteitä se, että Carson oli kuvassa mukana myös.. Villahan osaa tunnetusti piirtää Carsonin paremmin kuin kukaan muu....... :D
-
Villan Carson on kyllä loistava. Pakko muuten sanoa, että jostain syystä olen vierastanut Villan kynäilemää Texin hattua. Mielestäni hatun kupu on liian korkea tms. Tarkemmin en osaa selittää, mutta jokin siinä aina hitusen häiritsee.
-
Pakko muuten sanoa, että jostain syystä olen vierastanut Villan kynäilemää Texin hattua. Mielestäni hatun kupu on liian korkea tms. Tarkemmin en osaa selittää, mutta jokin siinä aina hitusen häiritsee.
Niinpä! Tosin en ole montaakaan Texin piirtäjää nähnyt, joka piirtää samanlaisen stetsonin, kuin vanhat lännenkuvat. Mutta silti Villan lätsä on jotenkin... erilainen
-
Enpä oo aikasemmin hoksannu tuota hattu-asiaa, mutta nyt kun otitte puheeksi niin totta se taitaa olla. Ehkä juuri sen takia olenkin tykännyt eniten niistä Villan piirtämistä kuvista, joissa kumppanukset ovat ilman hattuja (esim. inkkarin vaatteissa tai sisätiloissa)
Mutta eipä tosiaan oo kyllä häirinny yhtään tuo! Ja kun muistetaan, että muuten Villan piirros on komeinta mitä koskaan on Texin parissa nähty niin annettakoon anteeksi hieman "erikoinen hattu"!
-
Ehkä Villa on tarkoituksella jättänyt hattuihin sen klassisen luodin mentävän tilan. Eipä ole minua kyllä tuo seikka pistänyt silmään saati mitenkään häirinnyt. Mutta on Villa kaiken kaikkiaan niin rautainen piirtäjä, että eiköhän hänelle voi antaa anteeksi tämän muhkeiden hattujen synnin. :)
-
Ja äänestimpä vielä tätäkin... 13/95 on mielestäni paras. Minulle tulee aina hyinen olo kun katson tuota kantta jossa mies lilluu jäisessä vedessä.
Tuohon "Villa ja hattu" juttuun sanoisin että minua se ei häiritse vaan se päin vastoin tekee Texistä klassisemman länkkärin näköisen, ja eihän sen nyt kuulukkaan mikään pipo olla :D
-
Tuli mieleen, että myös Maxi ykkösessä eli Läpi lyijytuulen ja luotituiskun on talviaiheinen kansi.
Sitten seikkaillessani Bonellin sivuilla törmäsin yhteen talvikanteen Almanacco del West sarjassa. Sitä ei tosin ole taidettu julkaista Suomessa.
http://www.sergiobonellieditore.it/auto/scheda_speciale?collana=2&numero=1&subnum=0
Ei näitä tarvitse äänestykseen lisätä, kunhan ajattelin vain mainita näistäkin kansista.
-
Ja tässä vielä yksi talviaiheinen kansi Villalta, tosin ei ole tätäkään vielä nähty Suomessa. Tunnelma kuvassa on kinoksineen ja tuiskuineen talvisen hyinen, tästähän saisi lähes täydellisen joulukortin. :)
(http://images.sergiobonellieditore.it/bonelli/tex/tex0549.jpg
)
-
Ja tässä vielä yksi talviaiheinen kansi Villalta, tosin ei ole tätäkään vielä nähty Suomessa.
Vuoden viimeinen numero: 16/2006.
Kuka päättelee nokkelasti, mitä nimi tarkoittaa.
Vastaava englanninkielinen ilmaisu kuulostaa melkein samalta.
-
Vuoden viimeinen numero: 16/2006.
Kuka päättelee nokkelasti, mitä nimi tarkoittaa.
Vastaava englanninkielinen ilmaisu kuulostaa melkein samalta.
Sotaoikeus? Ajankohtainen aihe nyt juuri täällä Suomessakin...
-
En päättele vaan käännän: Englanniksi martial court, suomeksi sotaoikeus/tuomioistuin. Ja tottahan täällä tiedettiin että tuo on nro. 16:sta kansi. Piirtäjä: Venturi, teksti: Nizzi. Päätösjakso kyseisten tekijöiden documento tarinaan.
-
Näinhän se varmaan on. Paremmin tarinaa vielä tässä vaiheessa tuntematta esittäisin vaihtoehtoiseksi käännökseksi Lyhyeksi jäänyt maaliskuun alennusmyynti. Omatoiminen torikauppias saa Texiltä tuntuvan muistutuksen ettei armeijan tavaroita saa myydä intiaaneille, ei edes ale-hintaan. ;D
Todella upea kansi jälleen kerran Villalta. Saivartelua: onkohan tuo revolveri Texin kädessä hieman pieni? Näyttää siltä ettei Tex kyllä saa tuohon sormeansa liipasimelle tungettua millään, vaikka sitten ottaisikin lapaset pois. Onkohan revolverille käynnissä (näin jälkikäteen) samansuuntainen tuotekehittely kuin kännyköille?
-
Tätä kysymystä on varmaan ennenkin täällä mietitty, mutta mikähän on yleisin revolveri malli, mitä tex käyttää. Kivääri, nyt on perinteinen winchester, mallia jotain.(sori ei varmaan kuulu tähän keskustelu alueelle)
-
Tätä kysymystä on varmaan ennenkin täällä mietitty, mutta mikähän on yleisin revolveri malli, mitä tex käyttää.
Eiköhän se aina ole ollut (ja tule olemaan) Colt kaliiberia 45. Ugh, tämä kuuluisi varmaan ennemmin tuonne ihan normaali Tex- keskuteluun
-
Mr. Font, saivartelen vähän: ei "martial court" vaan "court-martial" (mutta martial law). Mutta silti hieno kansi!
-
Mr. Font, saivartelen vähän: ei "martial court" vaan "court-martial" (mutta martial law). Mutta silti hieno kansi!
"Court-martial" on siis se oikea, mutta en vieläkään tiedä, onko kyseessä substantiivi (sotaoikeus) vai verbi (asettaa sotaoikeuteen) peräti jossain taivutusmuodossaan, kenties.
Minäkin tarkistelin kääntötapoja heti opuksen saatuani.
"Martial court" tankerokäännös syntyy "Babel Fish" korvassa eli Altavistan translaatiomoottorilla (jos joku ei tiedä, mistä ohjelman nimi tulee, laittakaa Googeli laulamaan...), jonka kanssa olen välillä konsultoinut ymmärtääkseni edes häivähdyksen joistakin italiankielisistä Tex-teksteistä. Välillä syntyy surrealistisen hauskoja lauserakenteita.
Voimasanoja sanasto ei tunne: "Per tutti i satanassi! Sarei un dannatissimo idiota..." kääntyi "For all the satanassi! I would be a dannatissimo idiot..."
-
Court-martial on sekä verbi (säännöllinen) että substantiivi.
-
Court-martial on sekä verbi (säännöllinen) että substantiivi.
Siis otsikosta en tiedä, kumpaa sen on.
-
Näinhän se varmaan on. Paremmin tarinaa vielä tässä vaiheessa tuntematta esittäisin vaihtoehtoiseksi käännökseksi Lyhyeksi jäänyt maaliskuun alennusmyynti. Omatoiminen torikauppias saa Texiltä tuntuvan muistutuksen ettei armeijan tavaroita saa myydä intiaaneille, ei edes ale-hintaan. ;D
Loistava heitto! Naurahdin ääneen :D
"Court-martial" on siis se oikea, mutta en vieläkään tiedä, onko kyseessä substantiivi (sotaoikeus) vai verbi (asettaa sotaoikeuteen) peräti jossain taivutusmuodossaan, kenties.
Minäkin tarkistelin kääntötapoja heti opuksen saatuani.
"Martial court" tankerokäännös syntyy "Babel Fish" korvassa eli Altavistan translaatiomoottorilla (jos joku ei tiedä, mistä ohjelman nimi tulee, laittakaa Googeli laulamaan...), jonka kanssa olen välillä konsultoinut ymmärtääkseni edes häivähdyksen joistakin italiankielisistä Tex-teksteistä. Välillä syntyy surrealistisen hauskoja lauserakenteita.
Voimasanoja sanasto ei tunne: "Per tutti i satanassi! Sarei un dannatissimo idiota..." kääntyi "For all the satanassi! I would be a dannatissimo idiot..."
Aivan pahoittelen virhettä suuresti. Vaikkakin virhe onkin fishin, kuten Asko jo mainitsi.
Ja kyllähän se Texin rivolli on Colt 45.
-
Onkohan ollut muita kaupunkiin sijoittuvia talvitarinoita kuin Civitellin piirtämä hyytävän jäätävä Tehtävä Bostonissa? Itselle ei ainakaan muistu mieleen.
-
Tuohan riippuu aika pitkälle siitä, millainen taajama kaupungiksi hyväsytään. Jonkinlaisen kaupungin näköistä ympäristöä on ainakin tuossa vuoden 2003 klassikkoseikkailussa (alunperin suomessa siis 1958), muistelisin että olisi muutama muukin, olisko joku Ticcin piirtämä.
-
Tuohan riippuu aika pitkälle siitä, millainen taajama kaupungiksi hyväsytään. Jonkinlaisen kaupungin näköistä ympäristöä on ainakin tuossa vuoden 2003 klassikkoseikkailussa (alunperin suomessa siis 1958), muistelisin että olisi muutama muukin, olisko joku Ticcin piirtämä.
Muutamassa Ticcin piirtämässä (1970- luvulta, mm.Bonnet) välillä ollaan kaupungissa. Ja onha Fuscon Colter- jutussa välillä kohtauksia kaupungista. Että kyllä siellä vieraillaan välillä. Samoin uusimmassa talvitarinassa, Repeton, oleillaan välillä kaupungissa. Noh, vähän saivartelua
-
Miten niin saivartelua? Tuohan oli vastausta esitettyyn kysymykseen! Turha kainostella vaikka joidenkin mielestä Tex-keskusteluissa mennään liian triviaan (koskien Texin paidan väriä tai stetsonin sopivuutta kalloon; tai talviaiheisia kansia). Who cares! (ts. maailman terveysorganisaatio kyllä jaksaa olla kiinnostunut).
-
Tuohan riippuu aika pitkälle siitä, millainen taajama kaupungiksi hyväsytään.
No, en ole kyllä Bostonissa käynyt, mutta ymmärtääkseni se on vähän isompi kylä ;) Tarkoitin kai lähinnä jotain suurta kaupunkia, kyllähän Tex niissäkin toisinaan vierailee, San Fransiscossa tai Washingtonissa nyt ainakin. Tehtävä Bostonissa oli kyllä niin tyylikästä jälkeä, että...
-
No, en ole kyllä Bostonissa käynyt, mutta ymmärtääkseni se on vähän isompi kylä ;) Tarkoitin kai lähinnä jotain suurta kaupunkia, kyllähän Tex niissäkin toisinaan vierailee, San Fransiscossa tai Washingtonissa nyt ainakin. Tehtävä Bostonissa oli kyllä niin tyylikästä jälkeä, että...
Kävitkö, Kulmala tuolla Texbr sivuilla? Siellä on aika hienoja piirroksia by Civi
-
Jos nimenomaan suurkaupungeista puhutaan, niin kyllä tämä Civitellin tarina taitaa olla ainoa talviseikkailu suurkaupungissa Texin historiassa. Civille soisi jatkossakin lankeavan talvisia tarinoita, kun hän kerran näyttää hallitsevan erittäin hyvin talvisen tunnelman kuvauksen. Toivotaan että Texille ja Carsonille tulee vielä joskus uusi keikka Bostoniin.
-
Jos nimenomaan suurkaupungeista puhutaan, niin kyllä tämä Civitellin tarina taitaa olla ainoa talviseikkailu suurkaupungissa Texin historiassa. Civille soisi jatkossakin lankeavan talvisia tarinoita, kun hän kerran näyttää hallitsevan erittäin hyvin talvisen tunnelman kuvauksen. Toivotaan että Texille ja Carsonille tulee vielä joskus uusi keikka Bostoniin.
Kumma, vaikken yleensä kaupunkitarinoista perusta, niin tämä jäi mieleen hyvänä tarinana. Ehkä Civitellin hyytävä kuvitus, ehkä tarinan laatu.
-
No, en ole kyllä Bostonissa käynyt, mutta ymmärtääkseni se on vähän isompi kylä ;) Tarkoitin kai lähinnä jotain suurta kaupunkia, kyllähän Tex niissäkin toisinaan vierailee, San Fransiscossa tai Washingtonissa nyt ainakin. Tehtävä Bostonissa oli kyllä niin tyylikästä jälkeä, että...
Boston oli jo tuolloin vankka suurkaupunki Yhdysvaltain mittakaavassa.
Vuonna 1900 se oli viidenneksi suurin yli 560 000 asukkaan voimin, kun San Francisco (342 000) ja Washington (278 000) roikkuivat vielä selvästi jäljessä.
Sen sijaan New York oli jo omassa luokassa 3,5 miljoonan tietämissä. Chicago ja Philadelphia siitä seuraavat, toisella miljoonalla ja vielä St. Louis hiukan Bostonin edellä.
Bostonin sijoitukset kymmenen vuoden välein Amerikan väkirikkaimpien kaupunkien listalla vuodesta 1790 lähtien: 3 4 4 4 4 5 3 5 sisällissodan jälkeen: 7 5 6 5 5 7 9 9 10 13 16 20 ja viimeksi vuonna 1990 edelleen sijalla: 20.
Tämä ei nyt ole mitään saivartelun kettuilua, vaan minua oikeasti kiinnosti tsekata noita - varsinkin Scorsesen oivan Boston-jännärin jälkeen.
-
Kyllä jos minulta kysytään, niin Tehtävä Bostonissa on ehkä kauneinta jälkeä Tex-kuvituksen historiassa. Tästä saa toki olla eri mieltä :) Erityisesti jäi mieleen se, kun Julie Calvi kohtasi lopussa sen silinterihattuisen partamiehen lumisella kalliolla. Kyllä Bostonia lukiessa sukat kastuu vaikka sisällä lämpimässä olisikin...
Boston lienee myös yksi "epälänkkärimäisimmistä" Tex-tarinoista ikinä, ja sen alkupuolella olevassa kohtauksessa onkin vähän tällaista maaseutu/kaupunki -vastakkainasettelua.
Lisää suurkaupunkitarinoita olisi mukava lukea. Ehkä saamme joskus nähdä Texin ja kumppanit vaikka Nykissä, tai kenties jopa Euroopassa.
-
Lisää suurkaupunkitarinoita olisi mukava lukea. Ehkä saamme joskus nähdä Texin ja kumppanit vaikka Nykissä, tai kenties jopa Euroopassa.
Toisi vaihtelua, mutta miltä näyttäisi ranger-parivaljakko leiriytyneenä komen sepän patsaan juureen. Sais olla vartijana toimiva heppu kuumana, kun koko ajan ihmisiä liikkuu. Tosin Texille ja Kitille vois suositella vähemmän vilkasta Kampintoria, siis näin, jos Suomeen sattuu osumaan.
-
Enpä tiedä, oliko Kolme seppoa vielä veistetty Suuren lännen aikaan ;) Mutta en minä ainakaan tyrmistyisi, jos lukisin Texin seikkailuista toissavuosisadan Lontoon sumuisilla kujilla...
-
Enpä tiedä, oliko Kolme seppoa vielä veistetty Suuren lännen aikaan ;) Mutta en minä ainakaan tyrmistyisi, jos lukisin Texin seikkailuista toissavuosisadan Lontoon sumuisilla kujilla...
Niimpä. Olis muuten hieno nähdä jonkun Tex- taiteilijan (vaikka Villan) tekemä kuva, jossa olis aiheena "Tex Suomessa"
Ranger takajaloillaan seisovan hevosen selässä liian iso stetson päässään, taustalla rautatientori. No, menee haaveilun puolelle
-
liian iso stetson päässään, taustalla rautatientori. No, menee haaveilun puolelle
Älkää nyt tuohon "liian isoon stetsoniin" takertuko.. Piirtäähän Ticcikin Texille "liian ison nenän"... :P
-
Älkää nyt tuohon "liian isoon stetsoniin" takertuko.. Piirtäähän Ticcikin Texille "liian ison nenän"... :P
Se kuuluu asiaan. Oletkos nähnyt Ticcin omakuvan. Melko iso nenä on siinäkin. Eikä se nenä nyt NIIN iso ole.
-
Se kuuluu asiaan. Oletkos nähnyt Ticcin omakuvan. Melko iso nenä on siinäkin. Eikä se nenä nyt NIIN iso ole.
Niin kuuluu myös Villan stetson..
No joo.. antaa olla kyseisestä aiheesta! Makuasioista ei kannata kiistellä sanoi kissa ku takamustaan nuoleskeli..
-
Lukaisin pitkästä aikaa Tehtävän Bostonissa ja aijai kun oli namia! Hieno seikkailu, jossa oli harvinaisen hyvä ja upeasti kuvitettu loppuratkaisu hyisellä kalliojyrkänteellä. Kun rupesin oikein ajattelemaan, niin eipä tule mieleeni ainuttakaan huonoa talviaiheista Tex-tarinaa. Toisaalta suurin osa seikkailuistahan tapahtuu hellesäässä eli lukumäärältään selvässä vähemmistössä talviset tarinat ovat. Mutta ehkä se onkin syynä, miksi niihin on kuitenkin aina haluttu erityisesti panostaa. Ja kyllä sen huomaakin: talviseikkailut tuppaavat olemaan keskimääräistä nautinnollisempaa luettavaa.
-
Joo, tällainen takakansi löytyi omista kokoelmista. Ajankohtainen taas. Ei oikein onnistunut vielä tuo kuvan linkitys mukaan, mutta näkyyhän se tuossa vasemmallakin.
-
Hei, enpä muista tuollaista nähneeni, minkähän lehden takakansi on kyseessä?
-
Tämä on serie Nebraska 26, ilmestynyt 28-12-1964. Kokeillaan vielä tuota isompaa kuvaa:
(http://personal.inet.fi/koti/harte/taka001.jpg)
Jokohan toimii?
-
Buon natale anche per te ;) (Lukee siis: "Hauskaa joulua kaikille ystävillemme!"). Kiva kuva!
-
Buon natale anche per te ;) (Lukee siis: "Hauskaa joulua kaikille ystävillemme!"). Kiva kuva!
Kenen käsialaa tuo kuva?
-
Galepiahan se!
-
Olen yllättynyt! Suunnattoman yllättynyt! Eikö Wade tunnistanut oikeasti tuota Galepin tekemäksi? Noo... ehkä Texin kasvot hämäävät...
-
Itse äänestykseen. Sekä 11/95 ja 13/95 ovat aivan mielettömän tyylikkäitä kansia. Minun näkemistäni kansista kyllä parhaat kautta aikain. Äänestin ensinmainittua. Se hakkaa aikaisemmat ja mitä ilmeisemmin myös tulevat kansikuvat. :D
-
Olen yllättynyt! Suunnattoman yllättynyt! Eikö Wade tunnistanut oikeasti tuota Galepin tekemäksi? Noo... ehkä Texin kasvot hämäävät...
Joo, Texin kasvot hämäävät. Näyttää enemmän Muzzin piirtämiltä kasvoilta. Tahi Gamban. No, olkoon
-
Niimpä... Hölmön näköiset, mutta Carson on ihan OK
-
Kyllähän tuo uusin Tex olisi pärjännyt tässä äänestyksessä. Yksi hienoimmista talvikansista!
-
Paitsi että sekä Willerin Peacemakerista että soltun Winkusta puuttuu liipaisimet! Ärh! Villa, Villa, huolellisuutta!
-
Liipasimet sensuroidaan kansikuvista. Etkö tiennyt? Uusi EU määräys!
-
Liipasimet sensuroidaan kansikuvista. Etkö tiennyt? Uusi EU määräys!
Minullekin tämä oli uutinen!!
-
Tietoni Eu-määräyksestä ei ole todellinen. Se on silkkaa raudanlujaa logiikkaa. Ei pojat Villan kaltainen vanha kettu jätä liipasinta piirtämättä vahingossa,kuten mr. Font ilmeisesti kuvitteli. Kyllä tälläiseen "unohtamiseen" löytyy pätevä syy. Villakin on valmis tottelemaan määräyksiä silloin,kun ne tulevat riittävän korkealta taholta. Tälläinen taho on EU. Yli puolet kyseisen unionin määräyksistä on hanurista. Nyt he ovat saaneet päähänsä,että liipasimen kuva etukannessa aiheuttaa turhia laukaisupaineita nuorimmille Willer-faneille. Tämä on ainoa järkevä perustelu koko kyseiseen asiaan,eikä tämäkään kyllä tunnu kovin järkevältä.
Vastaus tähän liipasinjuttuun on jo Villalta tullut,niin että olin täysin väärässä. Jansa72 tietää.
-
Kun nyt talvea on vielä jonkin verran jäljellä - jopa täällä etelässä - niin laitetaanpa tänne kvaakkiin vähän hyistä tunnelmaa luomaan uusin, talviaiheinen ristampa-kuva. Jos ymmärsin asian oikein, niin siihen on toiminut ispiraattorina tarina Hurja kopla (1/72).
(http://amadeo.blog.com/repository/536460/1791381.jpg)
Täytyykin tästä mennä hakemaan villasukat jalkaan.
-
Meilläpäin lumet on jo sulanut, lähes kokonaan. Mäkeä ei voi enää kunnolla hypätä omatekoisella radalla, Sapporon innoittamana.
Jatkukoon talvi, täälläkin.
-
Jos ymmärsin asian oikein, niin siihen on toiminut ispiraattorina tarina Hurja kopla (1/72).
Minä olen ymmärtänyt asian samalla tavalla!
-
Minä olen ymmärtänyt asian samalla tavalla!
Ja minä. Villa ei noita keräilykuvia (http://www.texbr.com/forum/viewtopic.php?t=1025) kai piirräkään ohi tarinoiden (http://www.texbr.com/forum/viewtopic.php?t=1025&postdays=0&postorder=asc&start=135), tai ne näkyvät siinä selkeästi (http://www.texbr.com/forum/viewtopic.php?t=1025&postdays=0&postorder=asc&start=150).
-
Pitäisi kyllä ottaa koulussa italiaa, ni vois noitakin sivuja lueskella :'(
-
Paitsi että noi sivut on portugalia ;).
Villan ristampakuvista, että nro 1 on ilmeisesti ainut, joka ei ole mistään tarinasta. Siinä Tex vain tervehtii lukijoita. Sitä kuvaa on jossain suomi-Texissä käytetty, mutta en nyt justiinsa muista missä.
-
Mistä toi on missä kit on jonku heilan kanssa?
-
Mistä toi on missä kit on jonku heilan kanssa?
Kilpailijat 1979 / 10 - 11
-
Mistä toi on missä kit on jonku heilan kanssa?
Ai toi ensimmäinen? Minusta joku Bosellin Lena/Donnatarina
-
Nyt Wade olet väärässä (ja Erno oikeassa...). Ristampa-kuvat noudattavat pääpiirteittään tarinoiden alkuperäistä järjestystä. Uusimmissa ristampoissa ollaan vielä 80-luvun alkupuolen tarinoissa. Donna/Lena tuli vasta 90-luvulla.
-
Justiinsa näin! :-D Ei vaan, katsoppa vielä alempana olevaa NR kuvaa 131. Siinä tuo samainen plikka on sidottuna kaivoskäytävän parruun tms. Tuossa Kilpailijat-tarinassa Manuela Montoyalle, eli Kit Willerin sen hetken mielitietylle kävi juuri näin.... (paitsi että taisi olla niin päin että Manuela jahtasi Kitiä.)
-
Puhutaanko me nyt tästä? Kumma, mulla on aina ollut sellainen käsitys (tai aina ja aina- tätä sivua en ole tiennytkään kuin puolisen vuotta), että kyseessä on Bosellin tarina.
Mutten viitsi ruveta maestrojen kanssa väittelemään.
(http://i3.photobucket.com/albums/y56/AndreiaTEX/TexNuovaRistampa133.jpg)
-
Jup, ja tästä: Nuova Ristampa 131
(http://www.spiritoconlascure.it/varie/Villa37.jpg)
Miksi muuten Texin housunlahkeet on tungettu bootsien sisälle, ja Kitin lahkeet ovat saappaan varren päällä? Ja ovat vielä aikas huomattavan/naurettavan lyhyen näköiset lahkeet?
-
Kit on selvästi vielä kasvuiässä, siksi lyhyet lahkeet, on viimevuonna hankitut farkut jalassa. :D Tiedä sitten kuinka helppoa tuohon maailmanaikaan ja -paikkaan oli Texillä pojan kanssa farkkuostoksilla käydä...
-
Kit on selvästi vielä kasvuiässä, siksi lyhyet lahkeet, on viimevuonna hankitut farkut jalassa. :D Tiedä sitten kuinka helppoa tuohon maailmanaikaan ja -paikkaan oli Texillä pojan kanssa farkkuostoksilla käydä...
Sekä näistä housuasioista, myös Texin&kumpp. kamojen väristä on ollut meilläkin keskustelua. Millainen vanhemman polven käsityksen mukaan on vanhemman Kitin paita? Tai minkä värinen? Entä Tigerin? Tai Kit W.:n?
Samon farkkujen väristä on ollut puhetta.
-
Kun nämä talviaiheet vielä ovat esillä, niin laitan näkyville kolme peräkkäistä liuskakantta vuodelta 1965.
http://personal.inet.fi/koti/harte/talvi002.jpg
-
Kokeillaan saada kuva tähän samaan ruutuunkin:
(http://personal.inet.fi/koti/harte/talvi002.jpg)
Toimiikohan...
-
Toimii! Hienoja kuvia, kiitos.
-
Hitto, Hte, on kyllä upeita kansia. Mahdatko omistaa noita Italian liuskoja oikein isommankin kokoelman? Kyllä noissa on sellainen oma tunnelmansa jota on kyllä vaikea sanoiksi pukea. Joskus aina tulee mieleen, että olisi se kiva jos Texejä edelleen ilmestyisi tuossa liuskamuodossa, mutta siten realismi pukkaa päälle ja sanoo että eihän siihen menisi kuin hetki kun tuollainen on luettu ja hinta olisi varmaan aika huikea suhteessa luettavaan materiaaliin.
Mutta ehkä kuitenkin ... Ankka-puolellahan on tehty näistä joulumanteleista jonninmoista boxia, ja onhan musiikkipuolella single- tai ep-boxeja. Entäpä sellainen tex-boxi, jossa olisi liuska-texeinä jokin hyvä seikkailu? Kuulostaako ihan kahjolta? Olisin kyllä itse heti valmis ostamaan.
-
Hitto, Hte, on kyllä upeita kansia. Mahdatko omistaa noita Italian liuskoja oikein isommankin kokoelman? Kyllä noissa on sellainen oma tunnelmansa jota on kyllä vaikea sanoiksi pukea. Joskus aina tulee mieleen, että olisi se kiva jos Texejä edelleen ilmestyisi tuossa liuskamuodossa, mutta siten realismi pukkaa päälle ja sanoo että eihän siihen menisi kuin hetki kun tuollainen on luettu ja hinta olisi varmaan aika huikea suhteessa luettavaan materiaaliin.
Mutta ehkä kuitenkin ... Ankka-puolellahan on tehty näistä joulumanteleista jonninmoista boxia, ja onhan musiikkipuolella single- tai ep-boxeja. Entäpä sellainen tex-boxi, jossa olisi liuska-texeinä jokin hyvä seikkailu? Kuulostaako ihan kahjolta? Olisin kyllä itse heti valmis ostamaan.
Muutama noita on kertynyt, alkuperäisiä noin 30 ja sitten muutama sarja näitä näköispainoksia (ehkä 120 kpl.). Liuska-ajalla eläneelle liuskalla on tietysti oma arvonsa ja onhan näissä lehdissä mukana aina vähän muutakin kiinnostavaa. Näissä kuvan lehdissä on 80 kuvasivua, vähän paksumpia liuskoja. Aikanaan vähän elättelin toiveita, että nämä muutamat Suomen liuskakauden puutteet (Kanadan juttujen 9 ekaa liuskaa ja sitten sen vuonna 1965 katkenneen seikkailun 6 vikaa lehteä) olisi julkaistu myös liuskamuodossa. Toisaalta kun on täällä lukenut noita nuoremman polven kommentteja, niin eipä siitä painoksesta olisi kovin suurta tarvinnut ottaa; olisiko edes 50 lehteä mennyt kaupaksi?
Yksi näitten julkaistujen liuskojen (meillä ja Italiassa) etu on siinä, että ne ovat alkuperäisiä sensuroimattomia, kuin taas nämä jälkikäteen julkaistut ovat kärsineet vaihtelevasta määrästä sensurointia, sekä kuvissa, että tekstissä. Italiassa ensimmäiset isot lehdet (Gigante), ovat sensuroimattomassa muodossa sangen arvokkaita. Hinnat ovat nousseet satoihin euroihin, jopa yli 1000 euroa. Halvin tapa päästä lukemaan tuota sensuroimatonta materiaalia on ostaa alkuperäisten liuskojen näköispainoksia, hinnaksi tulee noin 1 euro/liuska. Eihän niillä juuri keräilyarvoa ole, mutta ruudut ovat kuten alkuperäisissä. Koko alkuperäisen liuskasarjan (Italia) hinta taitaisi nousta tuonne 20-50000 euron tasolle, kun taas näköiskappaleet saisi vähän päälle tonnilla (vähän alle tuhat liuskaa).
-
Aikanaan vähän elättelin toiveita, että nämä muutamat Suomen liuskakauden puutteet (Kanadan juttujen 9 ekaa liuskaa ja sitten sen vuonna 1965 katkenneen seikkailun 6 vikaa lehteä) olisi julkaistu myös liuskamuodossa. Toisaalta kun on täällä lukenut noita nuoremman polven kommentteja, niin eipä siitä painoksesta olisi kovin suurta tarvinnut ottaa; olisiko edes 50 lehteä mennyt kaupaksi?
Tuollainen ajatus kävi minunkin päässäni. Tuo vuonna 1965 katkenneen seikkailun loppupään saaminen liuskoina olisi ollut kyllä lapsuuden unelmien täyttymys. Ja olisi ne varmaan muillekin kelvanneet, ei olisi 50 painos riittänyt; täällä Kvaakissa saa helposti sen käsityksen etteivät vanhemmat Tex tarinat enää jaksa kiinnostaa muita kuin muutamaa hassua senioria, mutta se taas johtuu siitä ettei suurin osa varttuneemmista Texin lukijoista ole täällä esittämässä mielipiteitään.
Halvin tapa päästä lukemaan tuota sensuroimatonta materiaalia on ostaa alkuperäisten liuskojen näköispainoksia, hinnaksi tulee noin 1 euro/liuska.
Tuo oli uutta. Siis tehdäänkö Italiassa yhä liuskoista näköispainoksia? Mistä niitä saa?
-
Moro Hannu ja Harri!!
En nyt sanoisi ihan senioriksi itseäni vielä, enkä ehkä oikein liuskakauden lukijaksikaan kun olin juuri täyttänyt kokonaista 1 v kun niiden julkaisu päättyi mutta varttuneemmaksi kylläkin. Saatan toisinaan vain selailla liuskojen kansikuvia ja voi sitä tunnelmaa...:) No viimeeksihän luin valkoisen biisonin pojat kiinnosti kyllä kovastikin. Täällä ainakin sen verran hurahtanut ostaja että liuskajulkaisuna olisi myöskin kuulunut "must" hankintoihin...
Olihan noista 53 vuoden liuskoistakin kustantaja aikanaan tehnyt kolmeosaisen sarjan jossa yhdessä niteessä oli n. 8 liuskaa...mulla on pari semmoista ja mielelläni ostan jos jollain on "ylimääräisenä"...
Ei ollut ihan talvikansijuttua nyt mutta tosi hienoja nuo liuskakuvat :)
-
Tuo oli uutta. Siis tehdäänkö Italiassa yhä liuskoista näköispainoksia? Mistä niitä saa?
Ajoittain noita tulee myyntiin Italian ebayssa, mutta saa niitä suoraankin. Yksi vanha tarjous (http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=009&item=190030808643&rd=1&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&rd=1) tuli googlella esiin
Tuo oli aika kallis tarjous, eikä tullut ostajiakaan. Melkein kaikista Italian liuskasarjoista saa näköispainoksia: Tex, Blek, Miki, Gordon Jim, Akim ja mitä niitä onkaan.
Edit. Luettavuuden helpottamiseksi muutin linkin sanan sisälle. -Wade
-
Näistä liuskajutuistahan saisi mainion artikkelin aikeiseksi johonkin tulevaan Texiin.
On nimittäin itsellenikin epäselvää, miten nuo liuskasarjat ("Strisce" ymmärtääkseni) suhtautuvat toisiinsa, ja miten toisaalta niistä kootut paksummat liuskatupot ("Raccoltine"?) taas niihin. Näistä saisi tehdä helposti ymmärrettävän listauksen vuosilukuineen, otsakkeineen sun muineen. Kansikuvatkin ovat erilaisia verrattuina Suomessakin tuttuun punakulma-suorakaiteeseen.
Tuossa E-Bayn tarjouslinkissä oli listattu peräti 28 striscesarjaa alkaen ensin numeroista 1.-5 ja siirtyen sitten värikoodehin: Serie Verde, Rossa, Azzurra ja western-maantietoon: Arizona, Nevada, Gila sekä Tex-konniin tai muihin immeisiin: Mefisto, Drago Nero, Navajo.
Jos sitten vielä tuoreempiakin uusintaliuskoja löytyy, puhutaan valtavista määristä!
Oklahomassa on muistaakseni kahdeksan sivun bonus-artikkelien vara, ellei enemmänkin, jos normaaleilla painoarkeilla pelataan. Toisin sanoen tulee peräti halvemmaksi tehdä 16 sivulla jaollinen tukku sisuksia kuin vähän vajaa tai hiukan ylitse menevä nivaska.
Pistäkääpä tutkaillen ja pohdiskellen, kirjoitusintoiset! Itse en ehdi paneutua vähään aikaan...
PS. jokohan liuska-Texeille pitää avata oma threadinsa, kun ei noita talvikansia osaa tähän viestiin yhdistää.
-
Näistä liuskajutuistahan saisi mainion artikkelin aikeiseksi johonkin tulevaan Texiin.
On nimittäin itsellenikin epäselvää, miten nuo liuskasarjat ("Strisce" ymmärtääkseni) suhtautuvat toisiinsa, ja miten toisaalta niistä kootut paksummat liuskatupot ("Raccoltine"?) taas niihin. Näistä saisi tehdä helposti ymmärrettävän listauksen vuosilukuineen, otsakkeineen sun muineen. Kansikuvatkin ovat erilaisia verrattuina Suomessakin tuttuun punakulma-suorakaiteeseen.
Tuossa E-Bayn tarjouslinkissä oli listattu peräti 28 striscesarjaa alkaen ensin numeroista 1.-5 ja siirtyen sitten värikoodehin: Serie Verde, Rossa, Azzurra ja western-maantietoon: Arizona, Nevada, Gila sekä Tex-konniin tai muihin immeisiin: Mefisto, Drago Nero, Navajo.
Jos sitten vielä tuoreempiakin uusintaliuskoja löytyy, puhutaan valtavista määristä!
Oklahomassa on muistaakseni kahdeksan sivun bonus-artikkelien vara, ellei enemmänkin, jos normaaleilla painoarkeilla pelataan. Toisin sanoen tulee peräti halvemmaksi tehdä 16 sivulla jaollinen tukku sisuksia kuin vähän vajaa tai hiukan ylitse menevä nivaska.
Pistäkääpä tutkaillen ja pohdiskellen, kirjoitusintoiset! Itse en ehdi paneutua vähään aikaan...
PS. jokohan liuska-Texeille pitää avata oma threadinsa, kun ei noita talvikansia osaa tähän viestiin yhdistää.
Kyllähän italian pojat näistä sivuja ovat tehneet, laitan pari linkkiä, joista löytyvät ensinnäkin kaikkien liuskojen nimet:
http://www.lfb.it/fff/tex/strips01-03.htm
SItten näiden paksumpien uusitapainosliuskojen nimet ja ilmestymisaikataulu: tuolla sivulla klikkaa: Le raccoltine
http://www.tinosimonetti.it/TEX%20STRISCIA%201.htm
Siellä serie Bianca on ensin ilmestynyt, kuusi liuskaa yhdessä ja sitten myöhäisempi serie Rossa, jossa oli viisi liuskaa yhdessä. Tuo serie Bianca ei edennyt aivan loppuun asti, ainakaan tuon listauksen mukaan. Mukana ovat myös ainakin melkein kaikkien lehtien kansikuvatkin. Sieltä aikaisemmalta sivulta löytyvät myös niiden alkuperäisten liuskojen kansikuvat (melkein kaikki). Viimeiset neljä sarjaa olivat tuota paksumpaa mallia (80 kuvasivua). En käy noita nyt yhteen laskemaan, mutta suunnilleen 970 niitä taisi olla.
Noissa liuskoissa, joissa Texin seikkailuja oli 32 sivua, oli usein myös jokin toinenkin jatkosarja, tyypillisesti 8 sivun verran. Tuota kansikuvan vasemmassa reunassa olevan ratsastavan Texin evoluutiota voi seurata eri sarjoista. Jostain syystä Suomessa pidättäydyttiin tuossa parin ekan sarjan formaatissa.
Jos jokunen näistä kansikuvista päätyisi suomalaisenkin Texin loppusivuille, löytyy minulta muutama hyväkuntoinenkin lehti.
-
Uusin ristampa aiheuttaa jälleen kylmiä väreitä selkäpiihin. Kuva tarinasta Musta Nuoli (Suomi 85, Italia 65).
(http://amadeo.blog.com/repository/536460/1910739.jpg)
-
Repubblican väri-Tex sarjan kuudennen osan kansi:
(http://amadeo.blog.com/repository/536460/1939622.jpg)
-
Tuo (^^) on noita Villan Galep- hengellä tehtyjä...
-
Joo, minä veikkaan, että siellä on se wanha kuva ollut ihan käytännön työssäkin pohjalla. Eli uusi tussaus ja väritys päälle. Mutta tämä on vain arvaus!
-
Tuli tämäkin ketju kahlattua läpi. Äänestinkin. Sitä minä vain en ymmärrä, että miten 10/2002 on jätetty täysin huomioimatta. Sehän on huikea kansi!
Tex on kusessa, lumituiske käy ja sudet ovat päättäneet saada ihmislihaa syödäkseen. Ja aivan kuten tarinassa, Texiltä (ja Carsonilta) ovat panokset loppuneet ja aseena on vain fagotin puinen perä. Ainoa häiritsevä tekijä varsinaiseen tarinaan on se, että ilmeisesti Villa on halunnut luoda tunnelmaa leiritulen loimotuksella, mitä ei susien hyökkäyksessä ole. Ja vaikka nämä ovat mielipidekysymyksiä ja oli miten oli, niin asia on kuten minä sanon.
Yleisesti ottaen Villan kannet pesevät Galepin, mutta tunnelmaltaan 8/1975 on kyllä hieno! Muita suosikkejani ovat 12/1994, 13/1995 ja 2006:sen kaikki kolme kantta. Vielä pitää mainita 6/2008, joka poikkeaa heittokantisena muista talvikansista. Kaksi viimeisintä ovat tosin ilmestyneet äänestyksentekohetken jälkeen. Ykköseksi nostan kuitenkin 10/2002:sen.
-
Minäkin äänestin tuota vuoden 2006 ysiä. On hieno kansi ja hyvä tunnelma, valot jne. Toki muitakin hyviä on, Mosabackan mainitsema 10/2002 ja mielestäni hieno on myös tuo vuoden 1998 kansi, joka on kerännyt nolla ääntä. Ja toki Villan kannet voittaa Galepin tekemät, mutta ei minulla ole mitään Galepinkaan kansia vastaan.
-
Äänestin texiä 8/1975. Etualan susi ja lumituisku. Yksinkertainen ja karu, kuten karu luontokin...