Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Piirtäminen, tekstaus, väritys ja skannaus => : Teräskäsine 07.10.2006 klo 12:44:08
-
Kuinka moni piirtää omia pitkiä seikkailusarjakuvia?
Itse olen piirtänyt senlaista jo yli 2 vuotta.Oma fantasia sarjakuvani nimi on TERÄSKÄSINE,josta olette saattaneet nähdä 14.8.2006 itä-savossa jutun. Tai myös Länsi savosta 15.8.2006
Otsikossa muutama kieli-opi vihre. Korjasin. -Wade
-
Kerro toki enemmän, kun kirjahyllystä kyseistä Itä-Savoa löydy.
Onko näytettä antaa?
Itse tykkään nimenomaan fantasiasta, tai miten nyt sitten virallisesti määritellään fantasia?
Sanoisin siis ehkä että tykkään fiktiivisistä maailmoista.
Olet näköjään uusi kvaakissa, joten et varmaan tiedä tästä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=3571.0) minun Lupus projektista, mutta se lienee fantasiaa kaikki tyyni.
Ensimmäinen osa (http://karetar.net/lupus/kansi.htm) on netissä luettavissa, ja seuraavan alpparin sivun 15 sain justiin eilen valmiiksi :)
Tervetuloa voorumille.
-
Tervemenoa yhdyssanakursseille. ;D
-
Aloitin sarjakuvien piirtämisen jo 1997,jolloin ensimmäisen sarjikseni nimi oli jo tuolloin Teräskäsine.Vaikka nimi oli tuolloin sama kuin nykyisellä sarjakuvallani, niin sisältö oli ihan muuta kuin nykyään.Silloin 7 vuotiaana päässä pyöri idea tehdä supersankari sarjista,mutta nyt se on muuttunut Luupäiden kaltaiseksi seikkailu fantasiaksi.Jos luulette minun piirtävän manga tyylillä niin olette väärässä,itse kuulun niihin harvoihin mangan vihaajiin.
Sarjakuvani juttu on pitkä ja onhan sitä tullut jo monet vuodet kehiteltyäkin,joten tavaraa on runsaasti ja lisää tulee.
Toki voisin ruveta kirjoittelemaankin sarjakuvastani teille,tämä onkin ainut niin sanottu julkinen esitelmä mitä olen pitänyt. Joten aloitan kirjoittamisen sitten joskus.
-
Mulla on yhden pitkän fantasiasarjakuvan idea pyörinyt mielessä muutaman vuoden. Jossakin vaiheessa, jos sopiva piirtäjä sattuu tulemaan vastaan, sen voisi ehkä toteuttaa...
-
Aloitin pitkähkön fantasiaseikkailun suunnittelun jokunen vuosi sitten, mutta hanke juuttui jäihin kroonisen ajanpuutteen vuoksi. Ehkäpä palaan asiaan joskus... haluaisin työskennellä kyseisten hahmojen parissa. Mutta se aika...
Jos luulette minun piirtävän manga tyylillä niin olette väärässä,itse kuulun niihin harvoihin mangan vihaajiin.
....hys hys Aura, älä taas aloita.
-
Mullakin on monta vuotta ollut kehitteillä yksi fantasystoori. Hahmot ja puolet kässäristä on valmiina, mutta saas nähdä mistä löytyisi se draivi, että saisin sen tehtyä valmiiksi joskus.
8]
-
Fantasian peräänhän minä jep...
itselläni on mokomia ajatuksia kieppunut jos jonkinlaista aivon nurkissa. Jopa niin paljon, että olen puolet unohtanut :-\
Siksipä matkin hiukan Tolkienia ja hoidin ensin koko maan ja taivaan helvettiin asti (jälkimmäistä ei ole) valmiiksi, että ei tarvitse sitten myöhemmin vaivata päätään. Toisaalta jos maalla on jo valmis historia ja muuta hömppää se tietysti rajaa mahdollisuuksia toteuttaa erilaisia tarinoita. Vaikka eihän kukaan kiellä nopeaa muunnosta miellyttävämmän lopputuloksen saamiseen...
Ai niin... Niistä sarjakuvista (jotka ovat ikivanhoja) piirsin niitä amatöörimaisella tavalla ja oksentelen tuon tuosta, kun niitä vilkaisen. Kaikki tarvitsevat harjoitusta... JA olihan se silloin joskus kivaakin.
Eli kiteytettynä jälkimmäiset asiat se oli silkkaa amatöörin harjoittelua joka ei ole koskaan pahasta :)
-
itse olen tehnyt ystäväni kanssa fantasia sk:ta jokusen vuoden sen tekeminen on kiinni kovasti ajasta jota minulla on mutta ystävälläni ei :(
-
Fantasia sarjakuvan tekeminen taitaa olla ehkä vaikeinta,koska senhän pitäisi olla aika pitkä.Tälläisten sarjakuvien tekeminen vaatii eniten motivaatiota ja keskittymistä.Ensimmäinen ongelma on se että väsyy ja jättää homman siihen,eikä siihen tee sitten enään mieli palata.Itse väsyin kerran,kun tein puoli vuotta yhtä sarjakuva albumia.Siinä alkoi päässään miettimään kaikkea tälläistä:siitä tulee ihan kakka,olen tehnyt turhaa työtä ja että minä olen huono kun en jaksa.NO,jatkoin ja sain sen valmiiksi ja olin tyytyväinen,että tein sen,vaikka se olikin mielestäni keskinkertainen.
Älkää koskaan luovuttako kyllä tekin pystytte siihen,jos minäkin pystyin!
-
Miksikös fantasiasarjakuvan muka pitäisi olla pitkä? Ei se tarinan pituus mistään tee fantasiaa, vaikka fantsukirjailijat tykkäävätkin kirjoitella paljon sanoja monilukuisiin kirjoihinsa. Niinpä fantasiatarina (oli se sitten kirjoitettu tai piirretty) voi olla kyllä minkä mittainen tahansa. Itse olen tehnyt useitakin alle 5-sivuisia fantasiasarjakuvia.
-
Niin,eihän fantasia sarjakuvan ole pakko olla pitkä,mutta yleisestihän niistä tehdään aika pitkiä,jos kyseessä on suuri seikkailu,niinkuin niissä yleisesti onkin.
-
Anteeksi kielipoliisina toimiminen, mutta fantasiasarjakuva on yhdys sana, samoin kuin omatekoinen ja seikkailusarjakuva. Sentään sait oikein sarjakuva-sanan eli ei mennyt ihan persiilleen... :P
-P.
-
Anteeksi kielipoliisina toimiminen, mutta fantasiasarjakuva on yhdys sana.
-P.
Hups.Äidinkieli ei ollut vahvimpia osa alueitani. ;D
Jes,ettei mennyt täysin pepulleen. ::)
-
Olen aina ollut kiinostunut oudoista ideoista ja siksi välttelen aina tavanomaisia ratkaisuja.sarjakuvani kohdalla olen käyttänyt paljon luovia ideoita ja koittanut tehdä hommasta vielä varsin ymmärrettävän.Olisin kiinostunut kuulemaan mitä erikoisia ideoita/ratkaisuja te olette sarjakuviinne keksineet tai mitä hulluja ajatuksia teillä ylipäätään on ollut? :)
Oma ideani on se ettei sarjakuvassani ole pahaa olemassakaa,vaikka siinä taistellaakin paljon. :o
-
Oma ideani on se ettei sarjakuvassani ole pahaa olemassakaa,vaikka siinä taistellaakin paljon. :o
miten tämä voi olla mahdollista??? ???
-
Oma ideani on se ettei sarjakuvassani ole pahaa olemassakaa,vaikka siinä taistellaakin paljon. :o
miten tämä voi olla mahdollista??? ???
Esim. Tosimaailmassa on vaikea löytää todellisia pahiksia (jos miettii yhtään pidemmälle).
Kumpi ja Kampi tappeli, kumpi oli oikeassa?
-
Eihän se ole vähempää kuin tragedian klassinen periaate: kaikki toimijat tekevät niinkuin heidän on pakko toimia, mutta koska intressinsä ovat keskinään ristiriidassa, syntyy konfliktia ja tragediaa. Ei siinä mitään hyvä/paha-jaottelua tarvita.
Taistelu jyrkästi määriteltyjen hyvän ja pahan välilä on nykyisin suosittu, muttei mitenkään välttämätön eikä välttämättä edes kiinnostavin mahdollinen lähtökohta. Pelkään että se antaa pahimmillaan skideille aika vääristyneen kuvan maailmasta ja tekee niistä kasvualustaa kaikenmaailman kansankiihottajille ja tyranneille.
-
Taistelu jyrkästi määriteltyjen hyvän ja pahan välilä on nykyisin suosittu, muttei mitenkään välttämätön eikä välttämättä edes kiinnostavin mahdollinen lähtökohta.
Jeesh. Absoluuttinen hyvä vs. paha on totta vain Disney-universmissa. Siksipä Mononoke Hime ja Nausicaakin ovat niin vaikeatajuisia kun hahmot käyttäytyvät kuin elävät olennot. ;)
No joo, onhan tuo absoluuttinen hyvä ja paha karsiutunut aika lailla myös poiskin. Kaikki tietävät pahikset jotka haluavat esim. tuhota maailman ja nauravat ilkeästi. Nykyään useimmilla pahiksilla on myös hieman persoonallisuutta.
-
???En käsitä vieläkään miten voi olla taistelua mutta ei hyvistä ja pahista ???
-
???En käsitä vieläkään miten voi olla taistelua mutta ei hyvistä ja pahista ???
Kuka sen hyvän ja pahan määrittelee?
Kuvitellaanpa, että on hyvis, joka työskentelee Nokian hyväksi ja toinen hyvis, joka työskentelee Ericssonin hyväksi.
Tulee eturistiriita ja sitten jo veri lentääkin. Kumpikaan ei ole pahis, mutta vain toinen voi jäädä henkiin.
-
Jos kaksi moraaliltaan ja motiiveiltaan samanarvoista henkilöä taistelee, niin sehän on lukijan vallassa määrätä kumpi on pahis riippuen siitä kumman puolelle asettuu.
Niinkuin vaikkapa urheilussa. Esim. tennismatsia katsoessa katsoja voi kannustaa suosikkipelaajaansa, jolloin kaikki suosikkipelaajan vastapelurit muuttuvat "pahiksiksi".
-
Ahaa!!! Vain kännykkämerkit voivat olla hyviksiä ja taistella keskenään ;D
-
???En käsitä vieläkään miten voi olla taistelua mutta ei hyvistä ja pahista ???
Omassa sarjakuvassani on enneminkin kyse väärinkäsityksestä.Sarjakuvani päähahmot pitävät vihollista pahana ja itseään hyvinä,mutta samoin ajattelee myös vihollinen,joka yhtä hyvä kuin he.
Mutta kyllä niitä pahojakin löytyy ja myös jotain ihan muutakin.....
-
Sain viime viikolla TERÄSKÄSINE 1 valmiiksi! :D
Aloitin elokuun eka päivänä ja valmiiksi sain 8.11.06.
(oma arvio)
Sivuja:43
Huonoja sivuja:5
Keskinkertaisia sivuja:32
Hyviä sivuja:6
HYVÄÄ: :D
Grafiikka
Tarinan kerronta onnistuneenpi kuin viime osissa
Rento meno
HUONOA: :-[
Mitään ei kovin tapahdu(vasta ensimmäinen osa,joten se selittää paljon)
Dialogi jossain kohin vähän kökköä
3 TÄHTEÄ
-
Onko sulla missään esillä näytteitä sarjasta? Olis ihan kiva nähdä.
-
Sain viime viikolla TERÄSKÄSINE 1 valmiiksi! :D
Aloitin elokuun eka päivänä ja valmiiksi sain 8.11.06.
(oma arvio)
Sivuja:43
Huonoja sivuja:5
Keskinkertaisia sivuja:32
Hyviä sivuja:6
HYVÄÄ: :D
Graafiikka
Tarinan kerronta onnistuneenpi kuin viime osissa
Rento meno
HUONOA: :-[
Mitään ei kovin tapahdu(vasta ensimmäinen osa,joten se selittää paljon)
Dialogi jossain kohin vähän kökköä
3 TÄHTEÄ
Niin, miksi suotta antaa ulkopuolisten arvostella kun voi itsekin antaa tähtiä! (terveisiä kvaakin sisällöntuottajilta)
Muuten, miten se tarinan (yhdys sana) kerronta on edellisiä osia parempi jos kyseessä on ensimmäinen osa?
Huomaan kuitenkin että osaat oikeasti suhtautua omaan, juuri valmistuneeseen työhösi kriittisesti, joten en usko että loukkaannut näistäkään huomautuksista, joten laita vaan rohkeasti juttuasi näytille ja ota reippaasti vastaan ulkopuolistenkin arviot!
-
Muuten, miten se tarinan (yhdys sana) kerronta on edellisiä osia parempi jos kyseessä on ensimmäinen osa?
Tämä Teräskäsine on periaatteessa jo seitsemäs osa.
Aloitin piirtämään ensimmäistä Teräskäsistä jo vuonna 2004,mutta en ollut tyytyväinen siihen.Siispä aloitin koko homman uudelleen alusta,mutta vieläkään en ollut tyytyväinen vaan aloitin jälleen uudemman kerran alusta.Tämä osa oli nyt kolmas (toivottavasti myös viiimeinen) kerta kun alotin koko homman alusta.
Aloitan tekemään sarjakuvaani liityvä sivuja tässä jossain lähikuukausien aikana,jos meillä koulussa tulee nettisivujen tekemiseen liittyviä opintoja.Kuva näytteitä saatan ehkä laittaa tähän ketjuun.
Itse olen aikamoinen kriitikko ja suhtaudun omiin töihini hyvin kriittisesti,kuten ehkä monien pitäisikin hieman suhtautua aina omiin töihinsä,niin tietää mitä parantaa.Minulla on vielä paljon opittavaa kuten meillä jokaisella.Huomasin tuossa eilen kun aloitin kopioimaan Mustanaamiota,kuinka monissa asioissa minulla onkin vielä parantelemista.Sen huomaan aina,kun yrittää jäljentää huippu piirtäjien töitä.
-
Osallistuin tuohon Hokuton kilpailuun fantasia-aikaan liittyvällä sarjakuvalla, jälki ei kyllä ollut kamalan hyvää kun aika loppui kesken ja vikat sivut syntyivät kirjastossa istuen, kun kopioimaan piti päästä, tuli siinä muutama lukiontunti skipattua. Ah well..
-
Osallistuin tuohon Hokuton kilpailuun
Hyvä että jotkut kerkesivät osallistua.
-
Tuli mieleen Jonathan Strange & herra Norrell-teosta lukiessa (hehkutus löytyy Suosikkikirjasi (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=2537.msg134399#msg134399)-ketjusta) ohjeita fantasiamaailman luomiseen:
- Tee tarkkaa pohjatyötä. Tutki todellisia tapahtumia ja muokkaa ja varasta sieltä palasia ja kertomuksia omaan maailmaasi
- Älä väitä mitään. Jos fantasiatarinassa viitataan maailman omaan historiaan, esitä variaatioita. Todellisuus on aina ristiriitaista, meidän historiastammekin on olemassa erilaisia variaatioita näkökulmista riippuen. Joten esitä kerrotusta jutusta eilaisia ristiriitaisia vaihtoehtoja, ja voit vihjata että ehkä ne kaikki ovat valetta
- Liika vakavuus syö uskottavuutta. Patsastelu ja uho pistää lukijan epäilemään, huumoria ja itseironiaa peliin
-
Kuten jotkut ovat jo lukeneetkin kai sen Sarjakuvan väsymys-keskusteluni, yksi kirjoistani on fantasia. Se on Teininoita Azzy, joka joutuu pulaan koko ajan (muita kirjoja en kerro tässä foorumissa.) Anteeksi, jos vaivasin teitä KIRJALLA ei SARJAKUVALLA. Saatte vastauksen kun luette sen keskusteluni.