Eivät kai King-leffat ole muita kuin vanhoja serialeja eli lyhyitä sarjaelokuvia.
Kotipostissa 1960-luvulla oli Kingin ja muiden sarjojen suhteen aika erikoinen väritystyyli; raamit ja tekstit sinisellä kuin myös copyright -merkinnät.
Ron Goulartin bibliografia (http://www.fantasticfiction.co.uk/g/ron-goulart/) ei kerro herran tehneen Kingiä. Romaaniversioita sarjakuvista (Mustis, Flash Gordon) kyllä ainakin. Moonstonelle ymmärtääkseni on tehnyt uutta Phantomia ihan sarjiskässäreinä.
Every issue of Dan Zimmer’s Illustration Magazine is a delight -- not only for the informative articles, but also the beautiful reproduction of great illustrative art from past masters. Pulp artists (and modern illustrators favored by pulp fans, such as Frank Frazetta) are present in nearly every issue. For example, issue 8 carried David Saunders’ great article and pulp check list for cover artist Ernest Chiriaka, plus Zimmer’s article on William George, cover artist for Dell Comics’ Zane Grey’s King of the Royal Mounted and many other comics and paperbacks; issue 10 featured Saunders’ article on Rafael DeSoto; issue 11 includes an article by Saunders about Larry Admire, model for a number of pulp cover artists. And that’s just a random sampling. Illustration is available from Amazon, Mike Chomko, and many comic shops.
Ratsupoliisi King lehdissä on upeat kannet... vaivaa tämän kansikuvittajan henkilöllisyys.
http://cgi.ebay.com.my/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120335841148
Sain selville, että kyseessä on joku Bill B. Valitettavasti en saanut selville tekijän sukunimestä.
Kah kehveliä, Russ Manning piirsi Western/Dellin sarjakuvalehtiversiota. Olispa hauska nähdä, varmasti taidokkaampaa kuin Jim Garyn työ. Ei pahalla... ;D
Joku aika sitten tuli mielenkiinto nähdä King -originaaleja. Niitä ei joko ole paljon säilynyt tai liikkeellä.
(Maurice Hornin sanomalehtisarjakuvan ensyklopediassa muuten muistettavasti pohditaan, että sarja ilmestyi miltei 20 vuotta, mutta sinä aikana King ei kai hymyillyt kertaakaan).
En tiedä varmasti oliko jo Deanin piirtämiä Kingejä 30-luvun Seurassa?
.... Mustanaamio no: 20.1983 lehdessä ollut Ratsupoliisi King tarina " Pankkiryöstö " on kokenut kovia. Vertailkaa kuvia.
Kaappiin on kertynyt hajakappaleita vanhoista Seuroista. <SNIP> Toiseksi vanhin on 22/1938, jossa on Charles Flandersin piirtämä King pystymuodossa 5-rivisenä. <SNIP>
19/1939 Seurassa on signeeraus edelleen Flanders mutta 33/1939 piirtäjän nimeä ei näy. Julkaisumuoto edelleen pysty 5-rivinen.
18/1941 muoto on edelleen sama mutta signeeraus (Jim) Gary. Saman vuoden numerossa 35 King on poikittain Lurkerin mainitsemalla tavalla ja 2-rivisenä ja pysyi sellaisena ainakin 1940-luvun puoliväliin. Painotyö on upeaa, vaikka oli sota-aika.
Johannes: kertomaasi Kingin viisirivistä sunnuntaisarjaa en olekaan nähnyt. Ilmeisesti sellainen on ollut vain alkuaikoina.
Löysin selaissesani nettiä Kanadan ratsupoliisista kertovan sarjakuvan Sergeant O´Malley of Red Coat Patrol. Tekijäksi mainitaan Jack Lehti. Onko kyseessä suomalainen sarjakuvantekijä?
When Åhlén & Åkerlund began publishing comic books and magazines in 1950, Göransson became cover artist for Fantomen. He also created the western series 'Texas Jim'.
Hei satunnainen kävijä,
Minulla on olemassa listaus sunnuntai-Kingeistä, mutta olen onnistunut piilottamaan sen paikkaan nimeltä Jemma. Silti lupaan etsiä sen ja laatia taulukon seikkailuista.
Löysin tällaisen tarinan, joka on muistaakseni ilmestynyt myös suomeksi.
http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://3.bp.blogspot.com/_oRAnNWtVVBA/TFneoMWrJWI/AAAAAAAACzs/7E8YGf7FQ5M/s1600/thrill%2Bdrivers%2B49.07.20.JPG&imgrefurl=http://befastpast.blogspot.com/2010/08/sunday-funnies-thrill-drivers-part_22.html&usg=__uYn1oESyTo6macdW4sXbzPwubFQ=&h=402&w=1170&sz=159&hl=fi&start=87&zoom=1&tbnid=w5zSxT638V7fsM:&tbnh=52&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dking%2Bof%2Bthe%2Broyal%2Bmounted%2B%2Bcomic%26start%3D80%26um%3D1%26hl%3Dfi%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1
Kiitos tästä, Mika! Kyllähän tämä kesäkuu 1935 on Kingin ensiesiintyminen Suomessa. Sarja alkoi Amerikassakin vain muutama kuukausi aiemmin, 17.2.1935. Itse aioin joskus etsiä tämän ensimmäisen julkaisukerran yliopiston vapaakappalekokoelman Seuroista, mutta se jäi. Signeerauksen ”Dean” tarkoittaa piirtäjä Allen Deaniä.
Seikkailu vaikuttaa alkavan keskeltä. Ainakin yksi tai kaksi sivua tuntuisi puuttuvan. Pystyisitkö Mika vielä selvittämään skannaamasi stripin alkuperäisen päiväyksen? Se on pyyhitty pois, mutta ehkä hieman myöhemmissä Seuroissa lukee päiväys ja niistä voi laskea taaksepäin tähän ensimmäiseen sunnuntaisivuun?
Käytit mikrofilmejä. Paperimuodossa nämä vanhat Seurat ovat suurikokoisia ja värillisiä, ja sarjakuvat siksi todella komeita.
Olis ihan kiva tehdä semmoinen kattava tietokanta suomalaisista aikakausilehtien sarjakuvista...semmoista ei taida kukaan vielä ollut tehnyt.
Suomessa kumminkin on aika hyvä sarjakuvakulttuuri ja olis ihan hyvä saada kattava tieokanta meidän sarjakuvista talteen ennenkuin ne katoaa kokonaan.
Yhdelle ihmiselle tällainen sarjojen järjestelmällinen selvitystyö useista lehdistä on liian iso urakka tehtäväksi ilmaiseksi vapaa-ajalla. Pitäisi saada rahoitus siihen.
Seikkailu vaikuttaa alkavan keskeltä.
Tuskin mitään saa skannata, tai ainakaan laittaa verkkoon. Onhan noita amerikkalaissarjojen osalta paljonkin laitettu - ilovecomixarchive on ja jotain muitakin, mutta en linkitä koska kaikki ne ovat laittomia, paitsi syndikaattien omat arkistot. Indeksejä kyllä saa tehdä ja laittaa vaikka minne.
Elikkä Seuran nro 26 1935-06-26 oli merkintä 4-27 ja seuraavassa nro 27 1935-07-03 oli merkintä 4-28.
Myös ensimmäinen Tex alkaa aivan kuin keskeltä. Mutta se oli tarkoituksellista. Olisikohan tässäkin niin?
Kiitos! Mutta ensin mainitsemasi päiväys on 4-21. Laittamastasi skannista näkyy, että “Jatkuu”-sanan sivussa on viiva, joka menee ykkösen päälle niin että tulkitsit sen seiskaksi. Muistathan, että peräkkäiset päiväykset 27.4. ja 28.4. eivät ole mahdollisia sunnuntaisarjoissa.
Tuo äskeinen näyttää olevan ensimmäinen Ratsupoliisi King tarina.
Maurice Hornin sanomalehtisarjakuvan ensyklopediassa muuten muistettavasti pohditaan, että sarja ilmestyi miltei 20 vuotta, mutta sinä aikana King ei kai hymyillyt kertaakaan.
--Sarjan julkaisemisessa Seurassa on ollut välillä katkoja. Seikkailut ovat uusintoja, koska uusia kertomuksia ei ole tehty Ratsupoliisi Kingille enää 50-luvun jälkeen.
Seura saisi lisensoida Kingin ja teettää suomalaisilla sarjakuvantekijöillä jatkoa!Hmm, jos nykyisin vallitsevat nyrkinkovat arvot vetoaisivat tämäntyyppiseen sarjikseen? Minkälainen äijä Kingistä tulisikaan suomalaisissa käsissä, kun metsuritkin on katoava luonnonvara? ::)
Kaikki loppuu aikanaan. Ratsupoliisi King vihdoin eläkkeelle Seura-lehdestä (https://twitter.com/Petri2020/status/1229662575698350080).
https://filesofjerryblake.com/2014/02/15/king-of-the-royal-mounted/