Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => Aiheen aloitti: JV - 28.09.2005 klo 00:27:29
-
Olisiko aika heittää ehdotuksia Egmontin supersankaripainotteisten lehtien julkaisulinjauksista vuodelle 2006...
JA mikäli Rmäki voi jo suunnitelmista kertoa, sen parempi...
Ryhmä-X:ään suosittelisin että olisi joka numero kokonaan aina yhtä lehteä, ja Astonishingiin kannattaisi panostaa, onko ne nyt tarinoiltaan niin kummosia, mutta parempia kuin muut X-men -läpyskät näinä kehnoina aikoina. Milliganin X-Menitkin ovat olleet yllättävän keskinkertaisia. Phoenix Endsongin voisi myös laittaa harkintaan, vaikka se kokonaisuuden kannalta onkin hieman epäolennainen, ehkä.
Bendisin Daredevilejä kuulemma ei nykyinen linja suosi, se on valitettavaa. Ultimates on senkun parantanut laatuaan uudemmissa numeroissa, muuta Ultimatea on minun mielestä turha julkaista, paitsi X3:n vanavedessä ehkä Bendisin Ultimate X-Menissä vois pistää spessun, niissähän Feeniksikin välkähtää.
Kostajien kauhunhetket ja House of M taas kiikkuu siinä ja siinä, onko ne kovinkaan kummosia, mutta ihan viihdyttäviä pläjäyksiä silti.
Supreme Power toivottavasti jatkuu.
Onkohan DC:n puolella tarkoitus jo siirtyä kriisi-aikaan Identity Crisis on laatupaketti, samaten Omac Project. All-Star Batmanin saa jättää roskiksen eristeiksi. All-star Supermania taasen saa odotella.
Ja Authorityä ja Planetarya on jo aikanaan Kvaakissa pyydetty, mutta ne ovat yhäti ajankohtaisia, ja miksei saisi Powersia ja Kabukiakin pyytää, onhan ne nyt Marvelin hoivissa...
-
Onkohan DC:n puolella tarkoitus jo siirtyä kriisi-aikaan Identity Crisis on laatupaketti, samaten Omac Project. All-Star Batmanin saa jättää roskiksen eristeiksi. All-star Supermania taasen saa odotella.
En oikein jaksa uskoa, että Omac Project tulisi suomeksi. Se kun kuitenkin on osa suurempaa kokonaisuutta ja jatkuu vielä Infinity Crisiksessä (tosin en ole lukenut OP:tä, joten en tiedä kuinka hyvin se toimisi yksin).
All-Star Batman on kyllä mun vahva veikkaukseni, jos ei ensi vuoden julkaisusuunnitelmaan, niin sitä seuraavan sitten. En oikein usko, että Egmont jättäisi tuon kaltaisen hitin (=Miller ja Lee yhdessä) käyttämättä. All-Star Superman on tietenkin kanssa ihan mahdollinen. Tuleehan uusi Teris-filmi ja molemmat tekijät ovat Suomessa tuttuja ja kai pidettyjäkin.
Omia toiveita olisi JLA:n (ja ehkä myös JSA:n) seikkailujen palaaminen (DC spesiaali vois olla jaettu JLA:n, Teriksen ja Lepiksen kesken). Tietenkin Superman&Batmania saa julkaista edelleen.
Marvelin puolella ei kummempia toiveita ole, kun en nykymarveli pahemmin seuraa. Supreme Power saa tietenkin jatkua ja kai jatkuukin. Ultimate-jutuista kiinnostaisi vähän Galactus-trilogia (eikös yksi osa ole suunnilleen yhden Megan kokoinen?).
Vanhoissa jutuissa Egmont saa jatkaa samaan malliin. Paitsi tietenkin Ihmesarja saisi ilmestyä vähän tiuhemmin. Ja ensi vuonna mukaan Kostajat. Kovakantisissa voisi jatkaa tietenkin Byrnen Ihmenelosia.
New Avengers ja Hämis sivuavat sen verran toisiaan että luulenpa että Kostajia Hämiksellä on tulossa.
Päättyikö se Supreme Power numeroon 16?
Eikös se jossain niillä main ollut. Alle kahdenkymmenen kuitenkin. Kai se loppuu ees kunnolla se tarina vai jatkuuko se suoraan sitten MK:ssa?
-
Marvel Knightsin allahan se on vähän nuoremmille, mutta ei kuitenkaan ihan niin nuorille. Mahdollista tietenkin on, että sarja aloitetaan taas alusta, mutta se olisi kyllä vähän paksua...
-
Nykyisen niukemman julkaisupolitiikan seuraus on se, että suomennetut tulevat olemaan sellaisia joissa ei tarvitse liikoja taustoja selittää.
Eli kaikille tuttuja hahmoja (Batman, Teris, Hämis) tai sitten sellaisia joilla ei ole historiaa taakkanaan (SP, Ultimatet).
Eli ei Omac Projectia tai Villains Unitedia. Ei Earth/Planet/Universe X:ää. Siis minä en noista tajunnut aina missä mennään ja minä olen sentään friikki.
Tavallaan ihan ymmärrettävä linjaus, mutta ei selitä kaikenlaisia Gen 7 -crossovereita.. . Onhan se toki niin että laajempien stoorien julkaisu nykytyylillä jossa on puolen vuoden välejä ei ole kovinkaan ideaalia kenenkään osalta. Ja on totta että Omac -projektien ja muiden julkaisu vaatisi aika monen spesiaalin sivuvarannot. Ehkä ne vaan sivuutetaan reunahuomatuksena sittenkin jos ne jotain olennaista DC -universumiin teettää.
Eikö Mega sitten enää ensi vuonna jatku?
-
Stormwatch/Authority voisi Suomessa mennäkin. Onhan se massiivista mättöä. Planetary taas ei ole lainkaan vastaavaa actionia.
Älkää nyt julkaisko Stormwatch/Authorityä, olen juuri saanut kerättyä noista albumeista suurimman osan... Joe, kannattaako lukeminen aloittaa Ellisin Stormwatchista, eli pääseekö siitä mukaan, ja mistä jää paitsi? Entäs Stormwatch Team Achilles vol 1 & 2? Authoritystä olen saanut kokoon kaikki muut paitsi Harsh realitiesin ja More Kevin (onko tradea?). Planetary ei ilmeisesti liity noihin "mitenkään"?
-
kannattaako lukeminen aloittaa Ellisin Stormwatchista, eli pääseekö siitä mukaan, ja mistä jää paitsi? Entäs Stormwatch Team Achilles vol 1 & 2? Authoritystä olen saanut kokoon kaikki muut paitsi Harsh realitiesin ja More Kevin (onko tradea?).
Jos lukee Stromwatchia, niin ehdottomasti vain Ellisin osuudet. Alkupään Stormwatcheja selanneena voin todeta sen olevan pahimmanlaatuista Imagehöttöä. Ja stromwatchissaan Ellis vain hajoittaa kaiken. Ja sitten alkaakin Authority, jota voi lukea huoleti ilman tietoa aiemmasta. Tosin Authority:Revolution taitaa viitata tuon Ellisin stormwatch-osion tapahtumiin.
Team Achilles liittyy Authorityyn lähinnä siten että sen hahmot pyyhkivät authorityn henkilöillä lattiaa parin numeron aikana, thats it.
Planetary ei ilmeisesti liity noihin "mitenkään"?
Ei liity.
-
Olen lukenut Ellisin ekat ja viimeiset Stormwatchit ja jotain välistä matkaa, ja hauskaahan on se, että kun Ellis tulee völjyyn tiimilehteen, line-uppi menee heti uusiksi, ja Ellis keksii nipun uusia hahmoja - nerokkaasti kirjoitetaan sisään Apollo ja Midnighter... Ja sitten vielä päästetään Aliensit ruokailemaan...
Authorityssä minusta Millar jopa ylitti Ellisin mielikuvituksekkuuden.
Olisi se mahtavaa nähdä nuo Suomen lehtikioskeillakin, kuuteen 100-sivuiseen lehteen saisi jo leijonaosan, ainakin Authoritystä.
-
Friedrich/Ploog - aaveajaja kuulostaa todella hyvältä! Tuliko heiltä muutakin kuin 7-osainen minisarja?
Supreme Powerin täytyy jatkua. Ja Ylivertaisten. Ja DC-spesiaalien, mielellään siten että niissä on tavallisia hyviä perustarinoita terikseltä ja Batmaniltä. Mitenkäs New X-Men, tulee kai sitä jatkossakin?
-
Mua jännittää Ryhmä-X:n kirjan sisältö. Claremontin jutuista lienee käytännössä kaikki "hyvien" piirtäjien tekeleet suomennettu, eikä Dave Cockrumia varmaankaan päästetä kovien kansien väliin. Eli jotain tuttua tulossa, arvaan. Mutta kyllähän joku Asgard-trilogia aika kauniilta näyttäisi hyvällä paperilla ja kovissa kansissa. Byrneä tuskin (toivottavasti) ainakaan tulee, kun justiin Ihmesarjoissa nähtiin.
-
Megaan toivon uskon tulevan Supreme Powerin, Ultimatesin ja Ultimate Spider-Manin jatkoa, sekä New Avengersia.
Positiivisia ylläreitä olisivat esim. Runaways, Young Avengers, Bendisin DD, Ennisin Tuomari ja Straczynskin Ihmeneloset. Todennäköisesti oikean FF:n sijasta jatketaan Ultimate FF:llä. Ja Daredeviliä nyt tuskin suomennetaan, vaikka Guardian Devil aikanaan taisi olla hitti täälläkin. Pitänee kerätä Bendisin kirjoittamat tarinat alkukielisinä. Lisäksi toivon Megalle enemmän numeroita, tai sitten Ultimate-jutut omaan lehteensä, kun vanhan ja hyvän Marvel-universumin sankareille ei oikein jää tilaa.
Ryhmä-X:ään toivon Astonishing X-meniä. New X-menissä/X-menissä voitaisiin hypätä Austenin tarinoiden yli ja siirtyä suoraan Peter Milliganin pariin. Jo toinen arkki Bizarre Love Triangle oli ihanan rauhallista menoa. Uncanny X-menin suhteen toivon, että sielläkin Austen ohitetaan kuten tähänkin asti on tehty, ja aletaan julkaisemaan Claremont/Davis parivaljakon juttuja.
Kaikki paskat ja merkityksettömät vaihtoehtotulevaisuus -jutut tyyliin Wolverine: The End ja Claremontin X-Men: The End toivottavasti unohdetaan. Tosin Wolverinen End varmasti joudutaan kärsimään loppuun asti.
En ymmärrä miksi täällä vähien X-julkaisujen maassa haaskataan sivuja johonkin tolkuttomaan täytesarjaan, joka ei edistä hahmoja, X-historiaa tai mitään mihinkään.
Jos jotain kakkossarjaa pitää julkaista, niin olkoon se Mark Millarin ja JRJR:n kiitettävästi toimintaa sisältävä Wolverine.
DC:n puolella toivon Superman & Batmanin jatkuvan. Muille sarjoille ei ole niin väliksi, mutta JLA:ta olisi hauska nähdä.
Specialjutuista Salatut Sodat kuulostaa hauskalta. Vaikka se hämiksessä aikanaan julkaistuna versiona löytyykin, ostan kovakantisen kirkasvärisen teoksen varmasti. Aivoton supersankarimäiske toimii mukavana vastapainona tälle nykypäivän realistiselle ja raadolliselle sankaroinnille.
-
Planetarya olisi kiva nähdä, ja samaten haluaisin edelleen nähdä suomeksi, vaikka kovakantisena, Ditkon wanhoja Tri Strange-juttuja. Astonishing X-Menin luulisi myös tulevan, vaikka toinen tarinakokonaisuus olikin pieni pettymys. Ja saapa nähdä onko New Avengersia tulossa, kun [spoiler]kerran sekä Hämis että Wolverine ovat mukana.[/spoiler] En ole seurannut sarjaa, joten en tiedä laadusta mitään, mutta ainakin se on myynyt.
Nykyisen niukemman julkaisupolitiikan seuraus on se, että suomennetut tulevat olemaan sellaisia joissa ei tarvitse liikoja taustoja selittää.
DC-spesiaalissa voisi tuoda Vertigoakin esille: Fables olis juuri hyvä näillä perusteilla: Satuhahmoja, jotka kaikki tuntee, vain aika erilaisella tyylillä...
Astro City olis myös "tuttua", vaikka hahmot ovatkin "uusia".
En ymmärrä miksi täällä vähien X-julkaisujen maassa haaskataan sivuja johonkin tolkuttomaan täytesarjaan, joka ei edistä hahmoja, X-historiaa tai mitään mihinkään.
Yhteisjulkaisujen takia? Jos ei, niin julkaisisivat sitten edes hyviä täytejuttuja, niin kuin vaikka Cable&Deadpoolia. Se on ollut miusta hyvinkin viihdyttävää. Mutta ehkä huumorisarjikset ei vain uppoais enemmistöön.
-
Positiivisia ylläreitä olisivat esim. Bendisin DD, Ennisin Tuomari ja Straczynskin Ihmeneloset. Lisäksi toivon Megalle enemmän numeroita, tai sitten Ultimate-jutut omaan lehteensä, kun vanhan ja hyvän Marvel-universumin sankareille ei oikein jää tilaa.
Agreed.
Salatut sodat kovakantisena on juu kiva uutinen. Mutta ihmetyttää miksi Aaveajajaa julkaistaan "Ihmesarjan spin-offina" Draculan tapaan. Onko Egmontilla kenties jokin sopimus jonkin tahon kanssa, että Ihmesarjaa saa julkaista vain kaksi numeroa vuodessa ja siksi Dracula ja Aaveajaja tulivat/tulevat omina pokkareinaan? Ihmesarjan alla julkaistuna ne varmaan myisivät enemmänkin koska nimike on jo tuttu ja on keräilijöitä jotka haluavat kaikki numerot, pitivät ne sitten sisällään mitä vaan. No jaa, kuhan tulee. ;)
Tuo Earth X kyllä kiinnostaisi minua, mutta pitänee se kai alkuperäiskielellä lukea.
Batman: Crimson Mist. Pliis. :)
-
Astro City olis myös "tuttua", vaikka hahmot ovatkin "uusia".
Astro City on muuten hyvä idea! Siinähän on paljon tuttua, mutta tosiaan uudet hahmot, joihin kaikki lähtevät tutustumaan samalta viivalta.
Yhteisjulkaisujen takia? Jos ei, niin julkaisisivat sitten edes hyviä täytejuttuja, niin kuin vaikka Cable&Deadpoolia. Se on ollut miusta hyvinkin viihdyttävää. Mutta ehkä huumorisarjikset ei vain uppoais enemmistöön.
Niin joo, yhteisjulkaisut pääsivät unohtumaan. Nehän ne ovat aina vaikuttaneet julkaisupolitiikkaan täällä pohjalan perilla. Tosin positiivisena puolena täytyy sanoa, että ilmeisesti yhteisjulkaisut ovat myös pitäneet supersankaritarjontaa pystyssä. Täytyy kyllä ihmetellä, miksi niillä yhteistyömailla on aina niin huono maku...
-
Eli jotain tuttua tulossa, arvaan. Mutta kyllähän joku Asgard-trilogia aika kauniilta näyttäisi hyvällä paperilla ja kovissa kansissa.
Asgard-trilogia olisi tosiaan hieno. Alkupään uusia X-menejä en minäkään odota. Byrne on tietenkin yksi vaihtoehto ja jos Byrne siinä tosiaan olisi, niin sitten varmaankin Menneen tulevaisuuden päivät tai Demoni. Luultavasti on kuitenkin kooste Claremontin X-men visionaries:ta.
DC-spesiaalissa voisi tuoda Vertigoakin esille: Fables olis juuri hyvä näillä perusteilla: Satuhahmoja, jotka kaikki tuntee, vain aika erilaisella tyylillä...
Ei Vertigoa DC spesiaaliin. Omina erikoisjulkaisuina mielummin. DC spesiaalilta odotan (ja luulen, että muutkin odottavat) selkeästi DC-kamaa (Teris, Batman) ja muut DC:n imprinttien jutut sitten omina juttuinaan.
Astro City olis myös "tuttua", vaikka hahmot ovatkin "uusia".
Astro Citystä minäkin tykkäisin.
-
Miksi pirussa pitä julkaista uudelleen jotain Ryhmä-X:iä ja salattuja sotia, ekat Ihmesarjat sinällään perusteltuja kun 84, 85 -lehtien hinnat on pilvissä. Ne julkaisemattomat X-menit Byrnen lähdön jälkeen olisi voinut Ihmesarjassa kyllä julkaista!
Vertigoa joo, prkl. En tohtinut edes ehdottaa, mutta eiköhän sieltä löytyisi loistomateriaalia vaikka millä mitalla! Mutta varmaan aika riskijulkaisuja nekin.
JR JR:n Wolverine on aika kova ja hittikamaa.
-
Aaveajaja kuulostaa hyvältä, onneksi en vielä kerinnyt Essentialia ostaa. Ploog on loistava.
Megan tarjonnan nyt osaakin melkein arvata, eiköhän lähes kaikki ole Ultimates kamaa, mikä on sinällään harmi. Ennisin Tuomaria olisi kiva nähdä taas täälläkin, vaikka ne jo hyllystä lähes kaikki löytyvätkin.
Ryhmä-X:n julkaisut eivät oikeastaan kiinnosta, koska lopetin lehden seuraamisen jo ajat sitten.
Kovakantisista... Onhan salatut sodat ihan kiva, mutta enpä taida kovakantisena kuitenkaan ostaa. Claremontistakaan en tiedä, riippuu vähän mitä siinä julkaisevat. Cockrumin aikaiset ryhmikset ovat oikeasti hyviä tarinoiltaan ja piirroksiltaan, mutta ne täytyisi saada ehdottomasti mustavalkoisena, joten niitäkään en koviin kansiin toivoisi. Väritettyine ne näyttävät kyllä muutaman asteen hirveämmiltä.
Vertigolta tietysti löytyisi paljon hyvää kamaa, mutta enpä jaksa uskoa, että niitä tulee. Olisi kuitenkin kiva, jos Hellblazer saisi jatkoa jonkun pitemmän tarinan muodossa, vaikka kaikki tradet hyllyssä onkin. Joku All His Engineskin olisi ihan hyvä.
DC-spessuista Teräsmies pois niin olen tyytyväinen. Ainoat jotenkin kelvolliset Teris jutut ovat olleet Toveri Teräsmies ja tämä Teris/Batman tarina.
-
Mua jännittää Ryhmä-X:n kirjan sisältö. Claremontin jutuista lienee käytännössä kaikki "hyvien" piirtäjien tekeleet suomennettu, eikä Dave Cockrumia varmaankaan päästetä kovien kansien väliin. Eli jotain tuttua tulossa, arvaan. Mutta kyllähän joku Asgard-trilogia aika kauniilta näyttäisi hyvällä paperilla ja kovissa kansissa. Byrneä tuskin (toivottavasti) ainakaan tulee, kun justiin Ihmesarjoissa nähtiin.
Asgard-trilogia on vähän lyhyt, jos siihen liitettäis X-Men/Alpha Flight? Saatais selkeys miksi Loki on katkera.. Niljahirviötarina jäi Suomessa hyvästä yrityksestä huolimatta tyngäksi, eli mites ois se kokonaisuudessaan + mahdollisesti jatkoksi UXM#232-234. Niillä "hyvillä piirtäjillä" voi pyyhkiä takapuolensa kun katsoo millaista jöötiä RX:n "taide" on viime vuosina ollut.. Jotkut tietysti varmaan tykkää mutta minusta Cockrumkin pyyhkii noilla lattioita.
-
Astro Citystä minäkin tykkäisin.
Tuon minäkin ostaisin vaikken juuri muuten supersankareihin rahojani pistä
-
Hellboyta olisi kanssa kiva saada lisää, vai pitääkö odottaa leffan kakkososaa?
Edit: Kun Salatut sodat julkaistiin viimeksi Hämiksessä, oliko se täydellisenä vai oliko joitakin sivuja pätkitty?
-
Viimeinen osa Salatuista sodista nähtiin tosin kai kahdessa osassa. Mua se ainakin siihen aikaan hämmensi, kun siinä vikassa osassa ei sitten ollutkaan mitään aloitusruutua, vaan edellisen numeron viimeinen sivu (tai vain osa) uudestaan.
Mutta sillon huomasin kyllä sen, että siellä oli Art Adamsin piirustuksia lopussa kanssa.
-
Salatut sodat kuulostaa ihan hyvältä, vaikka se lehtinä jo hyllystä löytyykin. Mutta siihen haluaisin kyllä sitten alkuperäisnumeroiden kannetkin mukaan.
Ihmesarjaan ehdottaisin Uusia Mutantteja. Aivan alusta alkaen. Niistähän saisi jokusen kirjan, joista saattaisivat nuoremmatkin lukijat pitää.
-
Minä toivoisin Megalta muutakin kuin Ultimate-sarjoja. Ylivertaiset on tietysti loistava ja tämä Hämiksen Ultimate Six mielenkiintoinen, mutta loput ovat olleet pettymyksiä. Ultimate-Ryhmä-X ja Ihmeneloset ovat kokonaisvaltaisen epäonnistuneita uudelleenlämmittelyjä, Ultimate Hämis puolestaan muuttui tylsäksi - pelkkä nuorennusleikkaus ei riitä kannattelemaan sarjaa.
Supreme Power ei vielä kunnolla päässyt vauhtiin, joten sitä näkisi mieluusti enemmän. SP:n ja Ylivertaisten lisäksi toivon, että edes yksi lehti Marvel-tuotannon puolelta kiinnostaisi. Salatut sodat tai muukaan uudelleenjulkaisu se ei ole. Jospa saisimme ennen julkaisematonta Ryhmä-X:ää Ihmesarjan sivuilla. Tai edes yhden rohkeamman ihmesarjan. Mutta emme saa.
DC-puoli kiinnostaakin sitten huomattavasti enemmän kuin Marvel. Harmi, että Teräsmies, ja DC ylipäätänsäkin, aiheuttaa edelleen monissa hylkimisreaktion. Toveri Teräsmies oli oikea piristysruiske ja vuosi 2005 olisi ilman Ryhmä-X:ää ollut kokonaisuudessaan DC:n vietävissä. Vaan jospa saisimmeko edes vuoden 2006 aikana nähdä yhden numeron verran JLA:ta. Edes DC-Spesiaalin sivuilla. Mutta emme saa.
-
Täytyy myös todeta, että Marvel-tarjonta ja varsinkin Mega ovat muuttuneet jotenkin yltiövarovaisiksi, eikä mitään uutta todella kiinnostavaa julkaista, josta oikein innostuisi. Kaikki uusi tuotanto on jotenkin niin kliinistä ja hengetöntä. Onko Marvel-maailma todella nykyään niin tylsä kuin miltä se suomalaisjulkaisujen perusteella vaikuttaa? Ja kaikki jatkuvuus tuntuu hävinneen. Yksien ja samojen naamojen syntytarinoita julkaistaan uudelleen ja uudelleen. Pitäisivät nyt kiinni edes näistä Ylivertaisista ja Supreme Powerista. Ja entäpä Hämähäkkimies. Deodato oli loistava. Mutta sitten se tyssäsi ja tulikin... tämä pohjanoteeraus kortinpelausepisodi. Ensimmäistä kertaa 25 vuoteen en jaksanut lukea lehteä loppuun. Miksi ei voida näitä huumori(?)jaksoja julkaista vaikkapa omana spesiaalinaan niille, jotka sellaisista pitävät. Sen voisi sitten itse hankkia kymmenen vuoden päästä divarista. Mielellään sitä seuraisi jonkinlaista jotenkuten jatkuvaa kertomusta. Mutta kaiken takana on raha. Lehteä ei tehdä uskollisia tilaajia ajatellen, vaan nille, jotka sattumalta ostavat irtonumeron. Heille yritetään sitten tarjota jokin sellainen jakso, joka ei vaadi mitään aiempaa perehtyneisyyttä. Tältä tuntuu. Onneksi on Ryhmä-X, mutta pelottaa mitä siitäkin nyt tulee.
-
Vaan jospa saisimmeko edes vuoden 2006 aikana nähdä yhden numeron verran JLA:ta. Edes DC-Spesiaalin sivuilla. Mutta emme saa.
Ehkä saamme JLA vs Avengers-julkaisun tänne peräpohjolaan.
Hämiksestä olen kanssasi samaa mieltä, Ultimatesit (siis Kostajat) ovat ok, Ultimate X-men oli aika hyvä (tosin Wolvie Magneton palveluksessa oli otettu eräästä vanhasta What If-lehdestä), Ultimate FF alkoi ainakin kohtuukiinnostavasti.
Noita vanhoja What If-tarinoita voisi julkaista Ihmesarjoissa sillä sieltä löytyy aika hyvää tavaraakin mm. Kostajat vs Galactus, Prof. X Juggiksena ja Wolvie vampyyrina.
-
Onko Egmontilla uskallusta julkaista Suomessa mitään PG-rated kamaa? Meneekö överiksi "nuoremmille lukijoille"?
-
Onko Egmontilla uskallusta julkaista Suomessa mitään PG-rated kamaa? Meneekö överiksi "nuoremmille lukijoille"?
Sarjassamme häpeämättömiä mainoksia: ONHAN MEILLÄ MYRKKY! Ja GIRLS! Ne ne vasta PG-rated ovatkin! Vakavasti ottaen: ensi vuonna Megassa nähdään taas vähän yllättävämpiä sarjoja, uskoakseni ja toivoakseni Marvelista kiinnostuneet ovat tyytyväisiä vuoden 2006 tarjontaan. Ja SUPREME POWERin seuraava osa on kyllä liki PG, jos ei peräti XXX...
Rmäki
-
Joukon oloakin varmasti helpottaa, jos korjaan sen verran, että suurin osa tällä hetkellä suomennettavasta Marvel-matskusta on PG-kamaa. Sehän ei tarkoita mitään muuta kuin "Parental Guidance suggested", ja Marvelin versio siitä (sen jälkeen kun MPAA antoi nootin tavaramerkkiensä loukkaamisesta) on PSR eli "Parental Supervision Recommended". Kaikki Spider-Manit ja X-Menit ovat PSR:ää. Mitä nöyrin mielipiteeni on, että myös Ultimatien pitäisi olla, mutta koska ne alunperin kaavailtiin kaikenikäisille, kanteen on sisällöstä riippumatta lätkäisty "All Ages". Päinvastaista harkintakykyä taas osoittaa se, että Supreme Powerin luokitus on alusta alkaen ollut "Parental Advisory / Explicit Content", vaikka kunnon törkyä saatiinkin odottaa aika kauan.
(Tosin ei tarvitse olla Surfin Joe tietääkseen, mitä Markin ottovanhemmat tekivät jo ihan ensimmäisessä numerossa. Ei menisi läpi PG-leffassa.)
Itse asiassa tarkistettuani asian Marvelin sivuilta huomasin, että luokittelua on muutettu taas tänä kesänä, ja tästä lähtien sekä normaali- että Ultimate-sarjat ovat "T+ (suggested for teens and up)". Ilmeisesti Marvel on tällä kertaa päättänyt matkia ESRB:tä (http://www.esrb.org/esrbratings_guide.asp), jolla on luokitus "T (Teen)", mutta toisin kuin ESRB, Marvel on ymmärtänyt hieman väärin sanan merkityksen, koska Marvelin ikäluokitusten selityssivulla (http://www.marvel.com/catalog/ratings.htm) T+:n alaraja on 9 vuotta.
-
Toivottavasti ei tuo Shanna tule suomeksi. Sitähän muuten sensuroitiin. Alkuperäisissä (ainakin ensimmäisen numeron) Chon piirustuksissa Shanna heiluu paikalla ihan alasti ja kaikki näkyy. Julkaistuun versioon sitten listättiin kaikenlaista sopivaa peittelemään arimmat kohdat.
-
Toivottavasti ei tuo Shanna tule suomeksi. Sitähän muuten sensuroitiin.
Niin, ei sitä sensuroitua versiota kannata julkaista suomeksi. Amazon.com on ottanut pois kaukaisessa tulevaisuudessa julkaistavien kirjojen sivuja, mutta Shannan MAX-versio oli merkitty julkaistavaksi vuoden kuluttua. Voidaan palata asiaan siinä vaiheessa.
-
Miten niin "toivottavasti ei tule suomeksi"? Ei se mitään pornoa ole.
Toivomukseni ei liity siihen alastomuuteen. Vaan juuri tähän, mitä itsekin sanot:
Hienosti piirretty, juoni nyt oli pöhkö mutta hyvällä tavalla. Mutta en oikein tajunnut niiden natsien pointtia koko sarjassa.
Mielestäni juttu ei tarinana ole sen arvoinen, että kannattaisi julkaista. Parempiakin löytyy. Mutta tietenkin, jos se julkaistaan, niin eihän mun sitä pakko ostaa ole, joten siinä mielessä ihan sama. Järkeilin vain niin, että julkaistuna se veisi ehkä jonkun toisen - mahdollisesti paremman - julkaisun paikan.
-
Miten niin "toivottavasti ei tule suomeksi"? Ei se mitään pornoa ole.
No siksi juuri.
Ekasta numerosta on ilmestynyt "nude version" jossa kolmella sivulla Shanna oli alasti (jätetty värittämättä siltä osin) eikä niissäkään Tavaraa näkynyt.
"Ilmestynyt" tarkoittanee, että nettiin päässeiden Chon alkuperäispiirrosten avulla on rekonstruoitu tällainen versio. Marvel ei ole sellaista julkaissut. Vielä.
Eikä ole naista alistava, Shanna pyyhkii lattiaa kuolaavilla ääliöillä.
Niinpä. Onhan vain tasa-arvon toteutumista, että nainen esitetään fiktiossa samanlaisena toimijana kuin miehet on esitetty kautta aikojen. Ajatelkaa Tarzania, Ramboa, Rockya, Conania... vähintäänkin koko ylävartalon kiiltävä iho paljaana he toteuttavat itseään yksilöinä harjoittamalla väkivaltaa toisia ihmisiä kohtaan. Ja kuka voi sanoa, että tällä tavalla ei ole ylennetty käsitystä miessukupuolen arvosta ihmislajin edustajina?
-
Hyviä ehdotuksia on tullut... Hellblazer, Powers ja Astro City kelpaisivat minullekin. Warren Ellisiä olisi myös mukava saada suomeksi. Tosin melko monella on Planetaryt ja Authorityt jo hyllyssä, ehkä Stormwatch tai Global Frequency? Ja minkä laatuista on Ellisin Ultimate Fantastic Four?
Supreme Powerit olen ostanut ja ostan jatkossakin, muut Megat eivät oikein ole houkutelleet. Esim. Daredevil olisi tervetullutta vaihtelua. DC-Spesiaali lienee oikea lehti Terikselle ja Batmanille, parempia tarinoita tosin varmasti löytyisi.
-
Miten olisi Sarjakuvalehden comeback meille jotka haluavat Tuomaria, DD:tä ja muuta normaalin Marvel Universumiin sijoittuvaa tavaraa?
-
Ennen Marvelin ja DC:nkin konseptiksi riitti Suomessa "vauhtia-toimintaa-jännitystä". Nyt ei voi mitään julkaista ellei se ole syvällisen psykologista, taiteellisesti huikaisevaa ja tietokoneella viimeisen päälle värjättyä. Ja maailmalla hyviä arvosteluja saanutta. Ja synkältä pitää näytttää, koska synkkä on vakavaa, ja vakava on taidetta. Seuraavaksi tulee varmaankin "kupupaperi", jossa lihakset ja rinnat pullottavat oikeasti ja kankaat sädehtivät hologrammipainatuksen ansiosta.
Kaipaan yksinkertaisia aikoja, jolloin Hämis ei istunut sivukaupalla Buglen ruokalassa jaaritellen, tai tuijotellut ruututolkulla Mary Janea tai May-tätiä. Kaipaan nopeasti silmälle avautuvia ruutuja, joissa tarina kulkee. Action syntyy virtaavuudesta. Kaipaan aikoja, jolloin ruutujen taustavärit vaihtelivat eikä nykyinen "sosialistinen realismi" ollut vielä vallalla. New X-men onnistui mielestäni juuri tässä suhteessa.
Eli Ihmesarjankin kohdalla pitäisi antaa palaa, eikä miettiä mikä on äärimmäisen korkeatasoista. Matala on korkeaa. Tavallinen on taianomaista.
-
Minua ihmetyttää Ryhmiksen julkasupolitiikassa Claremontin X-treme X-Menin julkasu. Ukkohan on täysin menettäny järkensä. Ei minkäänlaista järkevää kuvaa saanu tuosta 9 numeron sillisalaatista, jossa lähinnä keskityttiin Baywatch-beibien esittelyyn. Austenhan on nero tähän sontaan verrattuna. Kyllä minä olisin mieluummin Uncannya lukenut (Austenin).
Sääli tosiaan, että Bendisin DD ja Ennisin Tuomari menevät Suomessa täysin ohi. Itse olen nuo hommaillut ulkomailta.
-
Täytyy myös todeta, että Marvel-tarjonta ja varsinkin Mega ovat muuttuneet jotenkin yltiövarovaisiksi, eikä mitään uutta todella kiinnostavaa julkaista, josta oikein innostuisi. Kaikki uusi tuotanto on jotenkin niin kliinistä ja hengetöntä.
Kenties Egmont kaipaisi Mail-Manin kaltaista tosifania, joka saisi omia ideoitaan lävitse kovankin väännön jälkeen. Toisaalta siinä vaiheessa ko. henkilön pitäisi olla vakiintunut siinä määrin kalustoon, ettei tarvitsisi pelätä takaiskuja.
Minä olisin aluksi tyytyväinen pariin DD- ja Tuomarinumeroon. Eikä sitten mitään Tuomari enkelten joukossa toisintoa.
-
Kenties Egmont kaipaisi Mail-Manin kaltaista tosifania, joka saisi omia ideoitaan lävitse kovankin väännön jälkeen.
Tiedätkö, minäkin olen usein ajatellut viime aikoina, että nousisipa Mail-Man haudastaan ja panisi asiat järjestykseen.
Ja vielä tuosta Ultimate Fantastic Fourista. Jatkakaa nyt sitä sitten myös. Ja kyllä siihen Ultimate X-Men päänavaukseenkin voisi pari lisäosaa julkaista, onhan siitä jo kaksi vuotta. Pari paksua numeroa. Ja samallahan Mega voisikin paksuuntua lopullisesti siihen kuosiin kuin mitä oli 2/05 eli 152 sivua. Tai alkaa ilmestyä 8-10 kertaa vuodessa.
-
Ja samallahan Mega voisikin paksuuntua lopullisesti siihen kuosiin kuin mitä oli 2/05 eli 152 sivua.
Ja jokainen numero olisi sen liki yhdeksän euroa? Jäisi kyllä minulta ostamatta. Mielummin siis kasvatetaan ilmestymistiheyttä kuin sivumäärää.
-
Tiedätkö, minäkin olen usein ajatellut viime aikoina, että nousisipa Mail-Man haudastaan ja panisi asiat järjestykseen.
Ja kyllä siihen Ultimate X-Men päänavaukseenkin voisi pari lisäosaa julkaista, onhan siitä jo kaksi vuotta. Pari paksua numeroa.
Niin, jos sitä ultimatea on pakko julkaista muutakin kuin Ultimatesia, niin mieluiten sitten X-menia - se kyllä parani / paranee juuri niillä korvilla, josta julkaisu Suomessa lopetettiin, alkuosiot minusta ovat ihan sietämätöntä ryönää, varsinkin Bendisin numerot ovat mainioita, ja uusimpien brian Vaughanin alkupään stoorit olivat ihan oivaltavaa uustulkintaa, mutta Mojomaailmat onkin sit jo väkisemmin väännettyjä.
Warren Ellisin Ult. FF on surkeinta mitä äijän olen nähnyt kirjoittaneen!
Ohimennen: Jae Leen kuvitusta olisi ilo nähdä!
-
Ohimennen: Jae Leen kuvitusta olisi ilo nähdä!
Off-Topic: Sitä uutta vai vanhaa? :P Vanha Jae Leen piirtämä kuvitus on oikeasti aika karsean näköistä paskaa. Esimerkkiä voi katsoa mm. seuraavasta linkistä:
http://www.leaderslair.com/namor/namor32.jpg
-
Minä en lue suomalaisia sarjakuvia, mutta jos minä voisin valita joitakin tarinakokonaisuuksia joita esiintyisi suomalaisissa lehdissä, lista olisi mitä luultavammin tälläinen:
DC
* Batman & Huntress: Cry For Blood
* Batman: Riddle Me This
* Batman: The Man Who Laughs
* Flash: The Return of Barry Allen
* Green Arrow: Quiver
* New Frontier
* Sleeper v1
MARVEL
* GLA: Misassembled
* Marvels
* Runaways v1
* She-Hulk v3
* Young Avengers: Sidekicks
Mutta aika pitkälle toiveajatteluahan tälläinen on. Vaikka yllä olevat tarinat ovat suhteellisen helposti lähestyttäviä ja ystävällisiä pystymetsästäkin tulevalle lukijalle, suomessa ei voi oikein julkaista mitään hiemankaan perinteisestä poikkeavaa.
-
Minä en lue suomalaisia sarjakuvia, mutta jos minä voisin valita joitakin tarinakokonaisuuksia joita esiintyisi suomalaisissa lehdissä, lista olisi mitä luultavammin tälläinen:
DC
* Batman & Huntress: Cry For Blood
* Batman: Riddle Me This
* Batman: The Man Who Laughs
* Flash: The Return of Barry Allen
* Green Arrow: Quiver
* New Frontier
* Sleeper v1
MARVEL
* GLA: Misassembled
* Marvels
* Runaways v1
* She-Hulk v3
* Young Avengers: Sidekicks
Mutta aika pitkälle toiveajatteluahan tälläinen on. Vaikka yllä olevat tarinat ovat suhteellisen helposti lähestyttäviä ja ystävällisiä pystymetsästäkin tulevalle lukijalle, suomessa ei voi oikein julkaista mitään hiemankaan perinteisestä poikkeavaa.
Marvels noista on jo tullut kovakantisena. Jos muut ovat samanlaatuisia, miksei noita nähtäisi meilläkin...
-
Marvels noista on jo tullut kovakantisena. Jos muut ovat samanlaatuisia, miksei noita nähtäisi meilläkin...
Laatu on kyllä subjektiivinen käsite, mutta valitsin tuohon listaan tarinoita monipuolisuuden ja selkeyden ehdoilla. Listaltahan löytyy mm.:
* Huumori (GLA & She-Hulk)
* Sarjakuva josta sekä aikamiehet että nuoret, alle 14-vuotiaat lukijat voisivat pitää (Runaways)
* Yksi tiukimmista USA:ssa vähään aikaan julkaistuista jännityssarjakuvista (Sleeper)
* Koko DC-universumin ytimen 260 sivuun tislaava huipputarina (New Frontier)
* Kaksi loistavaa tarinaa jotka esittelevät aloittelevalle lukijalle kaksi suomessa vähemmälle huomiolle jäänyttä supersankaria (Return of Barry Allen & Quiver)
Kyllähän tietenkin parempiakin tarinoita on julkaistu USA:ssa viime vuosien saatossa, mutta niitä ei yksinkertaisesti voi käyttää, koska ne ovat uusille lukijoille liian hankalia. Itsellenikin oli ollut aikamoista tuskaa aloittaa DC:n sarjakuvien lukeminen kunnes eräs ulkomainen kaveri opasti minua albumien valinnassa.
-
Tota New Frontieria kattelin Good Fellowsissa ja vaikutti kivalta. Se vois olla kyllä hyvä suomeksi. Ja piirtäjänä nyt DC spesiaalissakin oleva Darwyn Cooke.
-
Kai tiedätte että Slam Bradley on Teräsmiehen luojien Jerry Siegelin ja Joe Shusterin luoma ja vanhempi hahmo kuin Teräsmies.
Ei tiedetty mutta nyt tiedetään.
-
Kai tiedätte että Slam Bradley on Teräsmiehen luojien Jerry Siegelin ja Joe Shusterin luoma ja vanhempi hahmo kuin Teräsmies.
Toki, kai jokainen on lukenut Ilpo Lagerstedtin kirjan Supersankarit. ;D
-
Toki, kai jokainen on lukenut Ilpo Lagerstedtin kirjan Supersankarit. ;D
Olen ainakin selannut sen läpi.
-
Toki, kai jokainen on lukenut Ilpo Lagerstedtin kirjan Supersankarit. ;D
Vaikka en ole supersankarien vankka fani niin on tullut luettua monesti kyseinen kirja ja se on hyvin kiinnostava...Myös Lagerstedtin Minä Tex Willer on hyvin mielenkiintoinen historiikki :)
-
Ei tiedetty mutta nyt tiedetään.
Eikös sitä lueta ollenkaan DC spesiaalia. Siinähän tuo kerrottiin, kun toi Slam alkoi toissanumerossa ilmestyä.
Kai tiedätte että Slam Bradley on Teräsmiehen luojien Jerry Siegelin ja Joe Shusterin luoma ja vanhempi hahmo kuin Teräsmies.
Siis Slam tuli kuvioihin ennen vuotta 1934 vai vain ensimmäisen julkaisun perusteellako se on?
-
Frank Choon liittyen tässä linkki hänen nettisarjakuvaansa http://www.libertymeadows.com/
-
Eikös sitä lueta ollenkaan DC spesiaalia. Siinähän tuo kerrottiin, kun toi Slam alkoi toissanumerossa ilmestyä.
Luetaan se mitä täällä peräpohjolassa ilmestyy mutta en lue niitä tekijöiden haastatteluja vaan pelkän palstan jos sellainen sattuu olemaan ja hahmoesittelyt.
-
No siinä kakkoskannella eli pääkirjoituksessa/alkupuheessa se sanottiinkin. Mutta eihän sitä kaikkea voi huomata/muistaa.
-
Eikös sitä lueta ollenkaan DC spesiaalia. Siinähän tuo kerrottiin, kun toi Slam alkoi toissanumerossa ilmestyä.
[pilkunviilaus]
Eikös siinä kerrottu, että Slam on vanhempi hahmo kuin Batman. Joe puhui Teriksestä.
[/pilkunviilaus]
-
[pilkunviilaus]
Eikös siinä kerrottu, että Slam on vanhempi hahmo kuin Batman. Joe puhui Teriksestä.
[/pilkunviilaus]
Juuri näin. Siinähän sanotaan molemmat. Slam Bradley tosiaan pääsi lehteen ennen Teräsmiestä (Detective Comics #1, 1937), mutta hahmona Teräsmies on kolme vuotta vanhempi, vaikka DC alkoikin ilmestyä vuosi ennen Teräsmiehen ensiesiintymistä lehdessä (Action Comics #1, 1938).
-
Minä en pidä Siegelin ja Shusterin ensimmäistä Supermania lainkaan samana hahmona. Yhteistä oli vain nimi.
Niinkö? Mutta ihan oikeassa olet. Kuitenkin Siegel ja Shuster tekivät ensimmäisen Teräsmies-tarinansa jo vuonna 1934 ja luulisin, että jopa sinä pidät sitä ihan samana hahmona kuin Action Comicsissa esiintynyttä. Vai mitä mieltä olet tästä (http://superman.ws/tales2/adventurestrip/)?
Ai niin, Showcase Presents: Superman on nyt ilmestynyt. Tilaus GF:lle lähti juuri.
Joo, huomasin. Ajattelin kuitenkin tilata sen Amazonista. Vartoilen tässä vaan eka jonkun aikaa, että jos se tulis Englannin Amazoniin, kun sieltä sen (ja Vihreän Lyhdyn) sain neljä euroa halvemmalla.
-
Vai mitä mieltä olet tästä (http://superman.ws/tales2/adventurestrip/)?
Minä olen sitä mieltä, että tuo pitäisi sisällyttää Egmontin supersankaritarjontaan v. 2006! (Okei, epätoivoinen yritys pysyä otsikon aiheessa...) En muista ikinä lukeneeni tuota versiota. Olenko ihan sekaisin, vai oliko tuo ihan hemmetin hyvin piirretty? Ainakin 12 ensimmäistä sivua...
Pitää varmaan ostaa tuollainen Superman: The Dailies. Ellei se kuulu Egmontin supersankaritarjontaan v. 2006 (leikitään nyt...).
-
Pitää varmaan ostaa tuollainen Superman: The Dailies. Ellei se kuulu Egmontin supersankaritarjontaan v. 2006 (leikitään nyt...).
Leikitään sitten, ja ihan tosissaan kanssa. Ellen jo aikaisemmin sitä sanonut, niin ensi vuonna Egmont voisi julkaista Ihmesarja-pokkarin tyylisen DC-pokkarin (edes yhden). Nimi olisi tietenkin Jätti. Sisältö voisi olla tietenkin Showcase-sarjasta Teräsmiestä tai ehkä jopa Vihreää Lyhtyä. Lisänä voisi sitten tulla joku spesiaali noita sanomalehtisarjoja.
-
Leikitään sitten, ja ihan tosissaan kanssa. Ellen jo aikaisemmin sitä sanonut, niin ensi vuonna Egmont voisi julkaista Ihmesarja-pokkarin tyylisen DC-pokkarin (edes yhden). Nimi olisi tietenkin Jätti.
Loistava idea! Mutta Teräsmiesklassikot ei innosta yhtään. Miten ois se Vihreän Nuolen ja Vihreän Lyhdyn tarina seitkytluvulta?
-
Teräsmiehellä vois kuitenkin alkaa, kun tulee se elokuvakin. Jatkossa vois sitten pistää Vihreää Lyhtyä (sekä O'Neillin & Adamsin että Showcasessa olevaa), JLA:ta, Kirbyn DC-sarjoja yms. kivaa.
-
No okei. Mutta vain siinä tapauksessa että Batmania tulee kans.
Milloin ilmestyy ensimmäinen Jätti-pokkari, Rmäki? ;D
-
No okei. Mutta vain siinä tapauksessa että Batmania tulee kans.
Milloin ilmestyy ensimmäinen Jätti-pokkari, Rmäki? ;D
...nyt kun olemme onnistuneesti lanseeranneet tämän Egmontin uuden menestystuotteen, olisi kai jo aika ruveta valittamaan, miksi TÄMÄ julkaistiin eikä TUOTA...
-
...nyt kun olemme onnistuneesti lanseeranneet tämän Egmontin uuden menestystuotteen, olisi kai jo aika ruveta valittamaan, miksi TÄMÄ julkaistiin eikä TUOTA...
Miksi julkaistiin jo julkaistuja X-seikkailuja eikä esim. X-men and Micronauts-tarinaa? Miksi Teris sai kirjan eikä Battis? Jne.
-
Mix aina julkaistaan vaan Teräsmiestä ja Lepakkomiestä? Minä ainakin haluaisin nähdä Kapteeni Atomin ja Vihreän Ampiaisen team-up -seikkailuja vuodelta -67. Takuulla ne myisivät täällä jos niille annettaisiin mahdollisuus!!!
EDIT: Lisätäänpä pari hymiötä. ;D ;) 8]
-
Mix aina julkaistaan vaan Teräsmiestä ja Lepakkomiestä? Minä ainakin haluaisin nähdä Kapteeni Atomin ja Vihreän Ampiaisen team-up -seikkailuja vuodelta -67. Takuulla ne myisivät täällä jos niille annettaisiin mahdollisuus!!!
Ei mikään huono ajatus, kunnon camp-meininkiä varmaan. Teris ja Battis ovat tunnetuimmat DC-hahmot täällä peräpohjolassa muita on nähty vain satunnasesti (poislukien nuo JLA-julkaisut).
-
X-Men/Micronauts oli oikeastaan Micronautsin seikkailu jossa Äksät olivat vierailevina tähtinä. Olisi ehkä vaatinut esittelyjä Micronautseista ja Baron Karzasta ja niitä tuskin toiste olisi nähty.
Sen mitä olen Suomen lehdissä nähnyt on kun he tulevat Doomin linnan ikkunasta ulos ja sitten seikkailu jatkuu X-men and Micronautsissa.
-
Vanhoja Alfojen seikkailuja olisi kanssa kiva nähdä esim. Ihmesarjassa (jopa minäkin voisin ostaa sen jos hinta ei olisi korkea).
-
Vanhoja Alfojen seikkailuja olisi kanssa kiva nähdä esim. Ihmesarjassa (jopa minäkin voisin ostaa sen jos hinta ei olisi korkea).
Kannatetaan, Byrnen Alfa-lentuetta!!
-
On kokeiltu jo, ei kannattanut.
Mutta suomeksi nähtiinkin ne heikoimmat tarinat. Tietenkin Vartijan kuolema oli kova juttu, mutta kyllä siinä oli paljon parempiakin tarinoita. Tietenkin silloin haittasi se, että alkupään numeroissa on lähes yksinomaan soolojuttuja ja mikä se semmoinen joukko on, joka ei seikkaile joukolla. Ihmesarjana, kun saisi kerralla useamman numeron (yli kymmenen) niistä soolojutuista ei olisi niin haittaa.
Ja aika oli syönyt niitä jo silloin.
Mutta eihän ne nyt sen enempää ajan syömiä ole kuin saman aikainen Ihmeneloset.
-
DC-spesiaaliin uutta Supergirliä ja vanhempaa voisi julkaista esim. siinä Jättisarjassa, jonka me lukijat olemme Egmontin puolesta päättäneet alkavan ilmestyä aivan lähitulevaisuudessa. :D
-
Jos Byrneä pitää välttämättä suomeksi saada niin sitten mieluummin vaikka X-Men: Hidden Years.
No tässä olen samaa mieltä. Alfa-lentue on hyvä, mutta kuitenkin Byrnen sarjaksi vähän heikompi (mun mielestä). Hidden years voisi olla hyvä tapa esitellä nykylukijoille alkuperäistä Ryhmä-X:ää. Leen ja Kirbyn kun eivät ehkä välttämättä olisi niin mieluisia.
DC-spesiaaliin uutta Supergirliä
Siis tätä, joka juuri sai oman lehden? Vai tarkoitatko sitä aikaisempaa Peter Davidin Terästyttöä?
-
Ihme retro-jengiä! Kaikenmaailman mummonaikaisista jaksetaan vaahdota... ei vaan, ehkä se on perusteltua tuohon Ihmesarjaan liittyen, mutta ei ainakaan mitään kovakantisia kirjoja mielestäni kannata käyttää joihinkin iänikuisen vanhoihin, usein jo julkaistuihin stooreihin, kun uutta hohdokasta materiaalia olisi valittavaksi vaikka kuinka. Ei välttämättä Teräsmieheltä, mutta ketä se tylsä pannupää nyt kiinnostaakaan.
Eikä järkele mitään Hidden Yearsiakaan kannata edes mainita ääneen, semmosta klassikkojen eksploitaatiota se on!
-
Siis tätä, joka juuri sai oman lehden? Vai tarkoitatko sitä aikaisempaa Peter Davidin Terästyttöä?
Tätä: http://www.dccomics.com/features/supergirl/
-
No siinä tapauksessa toiveesi on jo osittain toteutettu, koska nykyisen Terästytön ensiesiintyminen julkaistiin juuri Teräsmieskirjassa.
-
DC-spesiaaliin uutta Supergirliä ja vanhempaa voisi julkaista esim. siinä Jättisarjassa, jonka me lukijat olemme Egmontin puolesta päättäneet alkavan ilmestyä aivan lähitulevaisuudessa. :D
Joo, huhtikuussa 2006 olisi sopiva aikataulu. Ehtii tehdä sopimukset ja tilata painofilmit ja varata painon, ja pitäähän Ramin tai Joukon tehdä kääännöksetkin. Elokuussa toinen, jos vain kaksi per vuosi. Ihmesarjan ilmestymistiheys nousee ensin, ja Jätti tiivistää tahtia 2007.
Alfat oli ikävä kyllä hiukan ajan syömiä, vaikka kuvitus varsinkin Vartijan kuolemassa suorastaan hyppäsi silmille, ei hahmoissa ja tarinoissa muuten ollut samaa viehätystä, joka Ihmenelosista ei lähde kulumallakaan. Mutta silti ostaisin Byrnen Alfat Ihmesarjana, sillä Alfat on kuitenkin Ryhmiksen päähänpotkittu pikuveli, tuli mikä tuli.
Ja ostaisin mielelläni myös Uusien Mutanttien Ihmesarjan, kun ei ihan kaikkia alkupäästä ole.
-
Tuo Dracula-pokkarihan voisi olla lähitulevaisuudessa alkavan Kalmasarjan pilottinumero, :D jossa julkaistaisiin... ???
-
Joo, Kalmasarjan toinen osa voisi sitten olla se Aaveajaja. Mutta en minä sitä osta, postissa tuli juuri Essential Ghost Rider vol. 1. Sama kansi joka oli 70-luvun Sarjakuvalehdessä jossa Johnny Blaze esiintyi ensi kerran Suomessa. Ja kannessa luki että Aaveajajat tulevat. Minä sitten ihmettelin missä ne muut ovat.
No tulihan niitä sittemmin 3 kpl:tta lisää mutta kesti vähän aikaa (2 tuli n. 20 vuotta myöhemmin ja 3:s n. 120 vuotta myöhemmin).
Laadukkaita 2099-sarjojakin voisi julkaista.
-
Laadukkaita 2099-sarjojakin voisi julkaista.
Laatu? 2099-sarja? Mwhahahahaaa! :D
No ei vaiskaan. Mitä minä olen lukenut noita 2099-sarjoja alkuperäisinä, niin voin todeta että niiden laatu putosi todella hälyyttävästi alun jälkeen. Suomessa nähtiin koko sekasotkun "parhaat" pätkät ja jo niiden lopussa homma alkoi tuntua puulta. Joten ei niitä. :)
-
Ihmesarjojen julkaisutahtia pitäisi kiristää.
Mitkäköhän mahkut olis tehdä Ihmesarjasta vaikka Elfquestin tyylinen kuukausittainen pokkari. Tommonen 120 sivua klassikkosarjoja kuussa olis oikein oiva paketti. Vuorotellen voisi vakiosarjoina olla Ihmeneloset, Hämähäkkimies ja Kostajat ja sitten vaihtuvina sarjoina Thor, Daredevil, Rautamies ja muut.
No joo. Toi ois jo vähän liikaa pyydetty, mutta se neljä kertaa vuodessakin olisi jo jotakin.
-
No joo. Toi ois jo vähän liikaa pyydetty, mutta se neljä kertaa vuodessakin olisi jo jotakin.
Sovitaan että kuusi kertaa vuodessa Ihmesarjaa ja kuusi kertaa vuodessa Jättiä.
Mutta taitaisi vaatia yhteistyömaita kuten Elfquestissakin taitaa olla.
-
Uudessa Megassa Rmäki kertoilee, että Ihmesarja pysyttelee kahdessa numerossa per. vuosi + ajoittain sarjan "ohi" julkaistavia pokkareita eli niitä "spin-offeja" (Dracula, Aavis). :-\
-
Mutta ei maininnut mitään Jätin julkaisutahdista?
-
Mutta ei maininnut mitään Jätin julkaisutahdista?
Jätistä ei ollut mitään puhetta. ;)
-
Mutta ei maininnut mitään Jätin julkaisutahdista?
Jospa siitä kerrotaan sitten loppuvuoden DC spesiaaleissa :D
-
Uudessa Megassa Rmäki kertoilee, että Ihmesarja pysyttelee kahdessa numerossa per. vuosi + ajoittain sarjan "ohi" julkaistavia pokkareita eli niitä "spin-offeja" (Dracula, Aavis). :-\
Säälihän tämä on kun kysyntää varmasti olisi. Itseni kaltainen vanhoja sarjismuistoja noilla verestäväkin helposti sortuu tilailemaan noiden perusteella jatkoa suoraan rapakon takaa kun vuotta paria ei jatkoa jaksa Ihmesarjan muodossa odotella.
-
Jeps.
Julkaisutahti tiiviimmäksi nyt kun meitä "nostalgiasarjisten" ostajia kerran tuntuu löytyvän.
Kun tälläinen vanhaparta potkaisee tyhjää niin ei löydy kiinnostuneita perikunnasta. ;D
-
Olisihan se kumma, jos ei ostajia löytyisi. Onhan Suomessa kasvatettu parikin sukupolvea Marvelin ja DC:n "ikuisiksi orjiksi". Lavealti tarjontaa peliin mustavalkopokkareista kovakantisiin laatujulkaisuihin ja tehokkaampaa markkinointia, kyllä se siitä lähtee. Kyllä kai tästä maasta suomentajia myös löytyisi. Ja voisihan lukijoita sitouttaa etukäteen tilaamaan vaikkapa pokkareita ja painaa uusia numeroita sitä mukaa kun riittävä varma ostajakunta on saatu kokoon. (Ja jos ei Egmont itse julkaise, niin markkinoikoon ja tehköön helpoksi ja halvaksi kauttansa tilata USAsta).
-
Eli veikkaus: Vuoden päästä ilmestyvä Ihmesarja # 9 on Rautanyrkkiä. Mitenköhän aamutossuissa hyppivä sankari vetoaa nykypäivän skideihin?
Eikö tuo sopisi paremmin Aaveajajan tapaiseksi erilliseksi pokkariksi. Muutenkin vähän mietityttää, että kannattaako ton julkaiseminen. Byrnen nimi tietenkin saattaa vetää vähän ostajia, vaikka senkin osa varsinkin alkupään numeroissa on aika heikkoa ja tarina on ainakin puoliväliin asti (pidemmälle en vielä ole päässyt siinä Essentialissa) melkoista tuupaa.
-
Eikö täältä tosiaan löydy ketään ketä kiinnostaisi uudet Transformers sarjikset? Menikö Armada lehden kanssa tosiaan niin vyön alle, että Egmontilla ei ole mitään intressejä koko tuotteeseen? Mun puolesta (yllättäen!) vois kokokeilla vielä TF sarjisten julkaisua,varsinkin jos tavaraa julkaistaisiin järkevään tyyliin tarinakokonaisuus per albumi.
-
Eikö täältä tosiaan löydy ketään ketä kiinnostaisi uudet Transformers sarjikset? Menikö Armada lehden kanssa tosiaan niin vyön alle, että Egmontilla ei ole mitään intressejä koko tuotteeseen? Mun puolesta (yllättäen!) vois kokokeilla vielä TF sarjisten julkaisua,varsinkin jos tavaraa julkaistaisiin järkevään tyyliin tarinakokonaisuus per albumi.
Itse kyllä luin niitä Armadoja mutta ei iskeneet samalla tavalla kuin vanhat TF:t (ja ei johdu vuosista sillä 20 vuotta vanhat R-X:t ovat yhä hyviä).
Ehkä kokeilua tulee.
-
Eikö täältä tosiaan löydy ketään ketä kiinnostaisi uudet Transformers sarjikset?
Mua se ei pahemmin sytyttänyt. Ekan lehden ostin, mutta ei ollut tarpeeksi kiinnostusta jatkaa. Aiemminkin tutustuin Transformersiin lähinnä Action Forcen kautta ja Transformers innostus hiipui, kun loppui mielenkiinto G.I.Joeen.
-
Rautanyrkki (http://www.imdb.com/title/tt0202406/) taitaa olla silloin tulossa. Materiaalihan on sitten Essential Iron Fististä. Ehkä myös Deathlok, mutta se vaikuttaa jo epävarmemmalta. Eli veikkaus: Vuoden päästä ilmestyvä Ihmesarja # 9 on Rautanyrkkiä. Mitenköhän aamutossuissa hyppivä sankari vetoaa nykypäivän skideihin?
Iron Fist on ollut ja on edelleen "development hellissä", että ei kannattaa odottaa sitä (ainakaan) ensi vuodeksi. Sen sijaan Marvelin virallinen leffalistaus ensi vuodelle näyttää tältä:
Marvel Studios
X-Men 3, Fox - Currently filming, May 26, 2006 release
Ghost Rider, Sony - Filming completed, July 14, 2006 release
The Punisher 2, Lions Gate - Writer, targeted for fall 2006 release
Tuomaria kuitenkaan tuskin tulee Ihmesarjaan, että varmaankin Hämis tai kokonaan uusi sarja. Tai DD jatkuu.
Loppuvuonna 2007 taitavat tulla Rautamies ja Ihmeneloset 2. Ihmesarja # 11:n tähtinä siis jompikumpi. Veikkaisin kuitenkin Ihmenelosia.
Minäkin IN:n puolella, koska Iron Man joutui sekin "development helliin" menetettyään studion. Eli sillä ei ole tällä hetkellä mitään.
Marvel's Updated Film and TV Slate (http://www.superherohype.com/news.php?id=3614) 2007 ->
-
Daredevil 2:kin oli muistaakseni tekeillä, vai onko sekin development hellissä?
Helvetissähän sekin. Mutta kai DD:tä voi julkaista Ihmesarjassa ilman leffaakin?
-
Ehkä toista Ihmesarjaa ei tulekaan, vaan sen tilalla julkaistaan ensimmäinen numero... Jättiä! :D
Sori, vanha vitsi. :-X
-
Jee! Megaan saadaan Kostajia. Toivottavasti ei kuitenkaan Disassembledia, vaikka kyllä sekin paremman puutteessa menisi.
-
Toivottavasti ei kuitenkaan Disassembledia, vaikka kyllä sekin paremman puutteessa menisi.
Kyse lienee tämän joukkion vähemmän kosmisista seikkailuista...
The New Avengers #12 (http://image.milehighcomics.com/istore/images/fullsize/56605743384.12.GIF)
-
Jos kyse on tosiaan New Avengers -tarinoista, eikä peruspoppoosta, miksei samantien julkaista Ultimatesia. Vai pitääkö tuota julkaista, koska siinä on Hämis ja Wolverine?
No, toivottavasti on edes menevää supersankarimättöä tai se edes julkaistaan kesällä, heinäkuuhun sellainen nimittäin sopisi.
-
Eli Egmont valehtelee nettisivuillaan sanoessaan "Jatkossa luvassa mm. pitkään Suomeen kaivattuja Kostajia!" Me emme saa Kostajia, me saamme Bendiksen "eiks ois siistii jos Hämis ja Wolverain ois niinku samassa tiimissä ja sit siel olis kans joku ninja, Luuk Cage ja Teräsm... eiku Sentry"-fanficia. Porukassa on "jopa" kaksi oikeaa Kostajaa (Kapu ja Rautamies) ja yksi Kostajaksi soveltuva (Hämähäkkinainen - se alkuperäinen vieläpä).
-
Hämiksen tarinat olisivat käsittämättömänpuoleisia jos New Avengers jäisi väliin.
No sitten sen ymmärtää.
Ultimates v2 taas on jatkumon takia vähän vaiheessa.
Tosiaan, näitä ei meinaa muistaa, kun ei tule seurattua Jenkkien tilannetta.
-
Eli Egmont valehtelee nettisivuillaan sanoessaan "Jatkossa luvassa mm. pitkään Suomeen kaivattuja Kostajia!"
No just niin. Minä kun jo ehdin innostumaan. Mielummin olisin ottanut sen Dissassembledin. :(
-
Disassembled nyt on vain kehno. Ei siitä kukaan mitään menetä jos se jää väliin. New Avengers on paljon parempi.
Ettei nyt kellekään jää väärää kuvaa, niin en toivo Disassembledin julkaisua suomeksi. Tyytyisin kuitenkin siihenkin, jos sillä saisi taas Kostajia tännekin päin. New Avengersia en oikein miellä Kostajiksi. Todennäköisesti silti siihenkin tutustun, mutta kukaan ei voi pakottaa minua myöntämään, että ne olisivat oikeasti Kostajia. Oikeat Kostajat ovat varmaan lähteneet piiloonsa häpeämään Marvelin nykyistä alennustilaa. Paitsi Kapteeni Amerikka, koska sille isänmaa on tärkeämpää kuin oma kunnia ja Rautamies, joka nyt menee ihan mihin tahansa mukaan.
-
Eniten ihmettelin tuossa että Hämiksellä oli muinoin hinku Kostajiin kun kuuli mitä ne tienaavat. Ja nyt Starkilla ei ole varaa rahoittaa Kostajia ja sitten Hämis onkin vakijäsen.
Tutkimattomat ovat Juma...... eikun käsikirjoittajien tiet.
Olisi mukava nähdä muitakin mutanttijoukkoja kuin Ryhmä-X:ää.
Varoitus: Pistän taas kysymyksiä Kysymyksiä Marveleista-palstalle.
-
...me saamme Bendiksen "eiks ois siistii jos Hämis ja Wolverain ois niinku samassa tiimissä...
Minä kyllä luulen että Bendis ei todellakaan määrännyt keitä Uusiin Kostajiin tuli vaan uuden tiimin sisältö tuli ihan johtoportaalta. New Avengersin ideanahan on (minun käsittääkseni) viedä Kostajia enemmän JLA:n suuntaan, eli tiimissä todellakin on Marvel Universumin "best-of-the-best". Luke Cage otettiin mukaan luultavasti lähinnä sen takia, että Bendis tykkää hahmosta itse ja ryhmään tarvittiin etnistä väriä.
[spoiler]Enkä olisi yhtään yllättynyt jos Ronin paljastui Shang Chiksi seuraavassa lehdessä. ::)[/spoiler]
-
Eivätpä Hämähäkkinainen ja Sentrykään mitään Marvelin ykköshahmoja ole. Sentryn minisarjakin pitäisi kait suomentaa jotta ymmärtäisi mistä on kysymys.
Sentryssä on mielestäni kyse siitä, että markkinointiosasto on päättänyt että Marvel tarvitsee oman Teräsmiehensä. Ja tarvitseehan jokaisessa tiimissä olla nainenkin. :)
-
Harmi että Huomiselle jatkuu. Tykkääkö siitä muka oikeasti joku? Siis muustakin kuin kuvituksesta?
Dark Detective on kyllä nappivalinta Batman-julkaisuksi. Loppulehti on auki, jos vaikka saataisiin Oikeuden Puolustajia tai JSA:ta (mikäs niiden suomennosnimi olikaan?) Tosin en pistäisi pahaksi vaikka olisi reilumminkin Englehartin ja Rogersin juttua per spessu että ehtisi loppumaan ennen vaihto-opiskeluvuottani (joka nyt ei kyllä ole vielä mikään fakta).
-
Ei "Huomiselle" tosiaankaan mikään hyvä ole. Azzarello on huippukirjoittaja mutta ei Terikselle sovi. Parempiakin Teris-kokonaisuuksia kun on.
Juuh... Tuo on ihan totta. Yleensäkin tuntuu niin hassulta miksi kustantajat tunkevat lahjakkaita käsikirjoittajia tekemään sellaisia lajityypin tarinoita joissa he eivät ole todellakaan vahvimmillaan. Kai se on sitten on markkinointiosaston toive.
-
Dark Detective? Tämähän oli se uudelleenkuvitettu seiskytluvun tarina? Ilmestyi tänä vuonna? Mahtava! Luin pari ekaa osaa, sitten loppu rahat. Hienoa että tulee kamaa jota en vielä ole lukenut... Sitten
Huomiselle siis jatkuu? Bah...
Kolmas on varmasti Kissanainen? Eikö eikö?
Ja neljäs olis sitte varmaa Superman/Batman?
-
Yleensäkin tuntuu niin hassulta miksi kustantajat tunkevat lahjakkaita käsikirjoittajia tekemään sellaisia lajityypin tarinoita joissa he eivät ole todellakaan vahvimmillaan.
Varmaankin kuvittelevat, että hyvä kirjoittaja on hyvä kirjoittaja, vaikka voissa paistaisi. Eikä se, että Huomiselle on täysin syvältä, todista ajatusta vääräksi. Itse pidän mahdollisena, että esim. 100 Bulletsista viehättävän tekevät enemmänkin sarjakuvissa-vielä-puhtaaksikaluamattoman genren puitteet, eivätkä niinkään Azzarellon väitetyt kirjoittajanlahjat.
Dark Detective? Tämähän oli se uudelleenkuvitettu seiskytluvun tarina?
Englehart ainakin väittää (http://www.steveenglehart.com/Comics/Dark%20Detective%20II.html) ideoineensa tarinan vasta sitten, kun Joey Cavalieri pari vuotta sitten ehdotti hänelle jatko-osan tekemistä vanhoille tarinoille. Osa inspiraatiosta tuli lähestyvistä presidentinvaaleista.
Kysy minulta kieliopista! Anna suuren kolmiyhteyden (pilkun, pisteen ja entterin) astua elämääsi ja vaikuta siihen kuinka muut käyttäjät sinuun ja viesteihisi suhtautuvat!
Okei. Tuleeko pää- ja sivulauseen väliin pilkku?
-
Toistaalta All Star Batman ei ole saanut kovinkaan hyviä arvostelutuloksia.
Okei. Tuleeko pää- ja sivulauseen väliin pilkku?
Kyllä.
-
Hienoa, että DC-spesiaalia saadaan ensi vuonnakin. Teen siis itselleni uuden vuoden lupauksen etukäteen ja vakuutan ostavani jokaisen numeron tänäkin vuonna kaupasta, ellei jotain Etsivä 27:n kaltaista hölmöilyä tule kohdalle, mikä pakottaisi syömään sanansa.
Mutta milloinkohan Egmontilla herätään siihen, että kansa haluaa JLA:ta? Batman maistuu aina joko yksin tai Teriksen kanssa, mutta Kissanaisen seikkailut voisi jättää väliin, sillä ainakin Selina's Big Score on tylsä.
Mutta Egmont tämän ilmoituksensa kanssa kyllä pelasti paljon, joten minun kohdaltani firman roposet ovat turvattu DC-spesiaalien kohdalla!
-
Joe puhuu nyt tästä "Captain Cold" arkista?
-
Etsivä 27 voittaa kaikki mitä tänä vuonna DC Spesiaalissa on tullut.
Olihan tämä varmasti pelkkää provosointia? Ellei Batmanilla, niin ainakin DC:llä on niin paljon hyvää vaihtoehtomaailmoihin liitttyvää tavaraa, etten millään käsitä, kuinka Egmont valitsi huonoimman koskaan lukemani vaihtoehto-Batmanin. Onnistuneista Egmontin valinnoista on helppo nykäistä esiin Toveri Teräsmies.
Edin Catwoman on suoraa jatkoa nähdylle Slam Bradleylle eli sentapaista sopi odottaa.
Näin minäkin sen mielessäni summasin, mutta toivottavasti olemme väärässä. Sen tilalle sopisi vaikka se kerran luvattu JLA:n Nail.
-
Näin minäkin sen mielessäni summasin, mutta toivottavasti olemme väärässä. Sen tilalle sopisi vaikka se kerran luvattu JLA:n Nail.
Tai JLA vs Avengers (ei Ultimate).
-
Jiksi: Voisin luetella ulkomuistista 20 heikompaa vaihtoehtobatmania ja kun lunttaan niin toisetkin 20. Mikä siinä sinua mätti?
Jospa julkaiset listasi, niin sitten tietäisin minäkin, mitä kannattaa odottaa :)
Etsivä 27 oli tarina, jota inhosin useasta syystä. Ensinnäkään siinä ei esiintynyt Batmaniä. Todellisuudessa suurin vika oli umpipöhkö tarina. Siinä tavoiteltiin epäonnistuneesti jotain "menneen ajan henkeä", joka yhdistettynä tarinan viljelemiin pikkunokkeluuksiin vain ärsyttivät.
Kaiken kruunasi vielä se, että kuvittajana oli Snejberg, joka kyllä saa hyvääkin jälkeä aikaan, kuten Valon prikaatissa, mutta jonka jälki oli innotonta. Etsivä 27:ssä. Vaan eipä tarina varmasti olisi kovin montaa kuvittajaa inspiroinut yrittämään parastaan.
-
Menneen ajan henkeä on tavoiteltu useimmissa vaihtoehtobatmaneissa alusta asti.
Ja Gotham by Gaslight heti kättelyssä onnistuneesti.
Vaan taitaa maut tuon Etsivä 27:n kohdalla mennä liikaa ristiin, että sitä keskustelua kannattaisi jatkaa. Hyvä kuitenkin että Egmontilla kokeillaan rohkeasti kaikenlaista, kokeilulinjalla vain osutaan joskus täsmälleen makuhermoon, joskus kipuhermoon.
Ellen nyt väärin muista, taisi joulukuun DC-spesiaalissa olla jotain Batman-herkkua tarjolla, etukäteen uskoisin että tällä kertaa maistuu ainakin minulle.
-
Etsivä 27 taisi ilmestyä suomeksi suurin piirtein samaan aikaa kun hankin Batman Chronicles Vol. 1:n. Niiden lukeminen rinnakkain oli rikastuttava kokemus.
Etsivä 27 on tarkoitettu ehkä enemmän Batmanin trufaneille, jotka hykerrellen nauttivat albumin lukuisista alluusioista (alluusio=peitetty viittaus kaunokirjalliseen teokseen, paikkaan, tyylisuuntaan, historiaan, tapahtumaan, tarinaan tai henkilöön).
Batman-kronikoiden julkaisu taisi DC:llä kylläkin tyrehtyä ensimmäiseen, lisää ei ole kuulunut.
-
Batman-kronikoiden julkaisu taisi DC:llä kylläkin tyrehtyä ensimmäiseen, lisää ei ole kuulunut.
Ei välttämättä. Alkuvuodesta tulee Teräsmiehen kronikka, joten tuskin ovat ainakaan formaattina tuota hylänneet. Ja uskon, että Lepiksellekin tulee vielä jatkoa. Jo alun pitäenhän ne sanoivat DC:llä, että homma etenee hitaasti.
-
Egmontin kannattais ens vuonna laittaa Marveleihin mainoksia DC Spesiaalista. Saattaa vaikuttaa myyntiin. Ja tästähän on ennenkin puhuttu täällä kuinka DCS:ää ei ole mainostettu ollenkaan.
-
Aaveajaja-pokkari saattanee siirtyä vuodelle 2007, koska Aaveajajan leffa teki näin. Helmikuussa -07 Amerikan ensi-ilta.
-
Niin tää Aaveajaja-pokkari oli siis se, minkä piti jo ilmestyä tänä syksynä viime vuotisen Draculan tapaan, vai oliko vielä joku muu? Toinen Dracula-pokkari?
Nyt kun näin ton Batman Beginsin, niin rupesin jo innolla odottamaan ensi vuoden DC Spesiaaleja ja sitä Dark Detectiveä. Ja onneksi seuraava numerokin tulee pian ja se Full Circle. Vaikka en mikään varsinainen Batman-fani olekaan, niin tuntuu vaihteeksi tulevan paljon hyvää sieltäkin päin.
-
Niin tää Aaveajaja-pokkari oli siis se, minkä piti jo ilmestyä tänä syksynä viime vuotisen Draculan tapaan, vai oliko vielä joku muu? Toinen Dracula-pokkari?
Jaa, emmää tiä pitikö sen jo tänä vuonna ilmestyä, mutta ens vuonna ainakin.
-
Jos ei tule GR-ihmesarjaa niin jotain hämärän rajamailta voisi olla Man-Thing ihmesarja..
-
Lainaus Rmäeltä Egmontin sivuilta: "Suuri iloni on ilmoittaa, että jatkamme kovakantisten värikirjojen tekemistä vuonna 2006! Aloitamme yleisön hellimisen helmikuussa SALATUT SODAT -klassikolla, jota yhä säännöllisesti jaksetaan meikäläiseltä toivoa."
Voi kiesus, Salattuja Sotia ei kyllä ole toivoneet muut kuin ne jotka sitä ei ole lukeneet eivätkä siitä mitään tiedä.
-
Oisko ollu viime vuonna kun luin Salatut sodat uudestaan pitkästä aikaa (ehkä Crisis on Infinite Earthsin lukeminen vähän innosti) ja ihan hyvähän se on. Semmonen perussupersankarimättö ilman turhia selittelyjä. Samaa mieltä Joen kanssa siitäkin, että voittaa helpostikin sen jälkeen tulleista cross-overeista suurimman osan.
-
Aloitamme yleisön hellimisen helmikuussa SALATUT SODAT -klassikolla
Tuleekohan myös Salatut elämät 2 kokonaan suomeksi, siitähän ei nähty kuin joitakin jaksoja. Ehkä se vain ei ollut tarpeeksi hyvä? Tosin kyllä se mielestäni voisi olla hauskempaa luettavaa kuin nämä nykyajan megamarvelit.
Eikös muuten juuri samaan aikaan kun Salkkarit tulivat edellisen kerran oli myös se "jatkosarjajuliste" eli moniosainen juliste Marvelin sankareista? Uusisivat nyt senkin samalla, multa puuttuu pala.
-
Tuleekohan myös Salatut elämät 2 kokonaan suomeksi, siitähän ei nähty kuin joitakin jaksoja. Ehkä se vain ei ollut tarpeeksi hyvä? Tosin kyllä se mielestäni voisi olla hauskempaa luettavaa kuin nämä nykyajan megamarvelit.
Niitten pätkien perusteella, mitä itse näin, on sen kakkosen taso aika kehno, joten ehkä on parempi, ettei sitä tuu.
Eikös muuten juuri samaan aikaan kun Salkkarit tulivat edellisen kerran oli myös se "jatkosarjajuliste" eli moniosainen juliste Marvelin sankareista? Uusisivat nyt senkin samalla, multa puuttuu pala.
Joo, kyllähän se tosiaan sillon tuli. Mullakin se oli yhdessä vaiheessa ihan seinälläkin. Nyt on kadonnut jonnekin.
-
Tuossa Egmontin sivun jutussahan sanotaan, että myös House of M tulee Megaan. Kauhiaa. Sen sijaan toi Secret War voisi olla ihan oikeasti kiinnostava...
-
Pannaas suorat linkit:
http://www.egmont-kustannus.fi/nayta_uutinen.phtml?id=1767
http://www.egmont-kustannus.fi/nayta_uutinen.phtml?id=1772
Hyvältähän toi tarjonta vaikuttaa. Ihmesarjaan Cockrumin suomentamatonta Ryhmä-X:ää. Jatkoa Batmanin Neal Adams -kirjalle. Ultimate Hämis pois Megasta ja omiin spesiaaleihinsa jne.
-
Jesh, näin on. Ja täytyy nöyrtyä ja myöntää, että hyvä asia on sekin, että House of M ja New Avengers tulee. Pitkään aikaan kun ei Megassa ole kunnolla nähty Marvelin pääuniversumin hahmojen seikkailuja, niin nyt nähdään ainakin vähän.
Toi Ultimate Hämiksen siirtyminen omiin spessuihin myös kasvattaa Marvel-tarjontaa ihan huimasti. Taitaa tulla taas ihan hyvä vuosi.
Toivottavasti kaikki nää löytävät tiensä myös Viroon (oon käsittäny, että siellä on Ärriä ja niihin kai ainakin tulee), ettei tarvi sitten metsästellä niitä loppuvuodesta divareista kissojen ja koirien kanssa.
-
Oliskohan se syksylle lupailtu mahdollinen jymy-ylläri Watchmen? Toivottavasti on ja toivottavasti tulee. Vaikka kaipa se elokuvan viivästyminen vaikuttaa myös sarjakuvan ilmestymiseen.
-
Oisko ollu viime vuonna kun luin Salatut sodat uudestaan pitkästä aikaa (ehkä Crisis on Infinite Earthsin lukeminen vähän innosti) ja ihan hyvähän se on. Semmonen perussupersankarimättö ilman turhia selittelyjä. Samaa mieltä Joen kanssa siitäkin, että voittaa helpostikin sen jälkeen tulleista cross-overeista suurimman osan.
Olihan se 15-kesäiselle kova juttu mutta ei se oikein ole minua sen jälkeen jaksanut lämmittää. Piirros ei ollut kummoista ja juonikin vähän niin ja näin. Kakkosesta nyt puhumattakaan.
Mutta uskoisin että tuo kyllämyy suomeksi...
Sen sijaan Astonishing X-Men oli ihan OK kamaa, eikä vähiten Cassadayn kauniin jäljen ansiosta. Marvelhan BTW jatkaa sarjaa ensi vuonna.
-
Voi kiesus, Salattuja Sotia ei kyllä ole toivoneet muut kuin ne jotka sitä ei ole lukeneet eivätkä siitä mitään tiedä.
Päin vastoin, nostalgiapläjäyksenä voisin jopa harkita tuon ostamista. Kahdeksanvuotiaalle Salatut sodat oli täydellinen porttihuume. Kaikkien niiden eri trikooukkojen touhut alkoivat kiinnostamaan ja piti ostaa lisää eri lehtiä. Ilman Salattuja sotia tuskin harrastaisin sarjakuvia juurikaan.
Ihan luokatonta skeidaahan se kyllä on. Se vaan sattuu olemaan minulle henkilökohtaisesti tärkeää luokatonta skeidaa.
Salatut sodat 2 oli puolestaan vieläkin järjettömämpi kokonaisuus. Tuonpuoleinen näyttää David Hasselhoffilta! Jolla on John Travoltan haalarit! Tuonpuoleinen muuttaa kerrostalon kullaksi! Ja Marvelin historian hienoimmassa kohtauksessa Hämähäkkimies opettaa Tuonpuoleisen virtsaamaan!
Kirjekampanja pystyyn - tätä ihanaa tyhmyyttä on julkaistava kultakantisena prestiisialbumina heti!
(http://www.marveldirectory.com/pics/picsb/beyonder.gif)
Ostaisitko tältä jätkältä käytetyn omnipotenssin?
-
Jee, ei mitään syytä ostaa mitään ensi vuonna!
No, ostetaan nyt ensin tuo eka Batman-kirja ja jos kolahtaa niin sitten tuo kakkonen olis ostoslistalla. Niin ja New Avengersin "Breakout"-stoori on ihan viihdyttävä. Ainakin siinä on paljon turpajuhlimista; ostopäätös riippuu siitä moneenko lehteen tarina jaetaan.
-
Jaa että julkaisematonta X-meniä? Saakos niitä Classicceina vai pitääkö raottaa lompakon nyörejä joko kaupan kassalle vai odottaa muutama viikko että tulee divareihin?
-
Ihmesarjaan Cockrumin suomentamatonta Ryhmä-X:ää. Jatkoa Batmanin Neal Adams -kirjalle. Ultimate Hämis pois Megasta ja omiin spesiaaleihinsa jne.
Näyttää siltä että Egmont tekee kaiken vuonna 2006 oikein. Salatut sodatkin tulevat kovakantisena, jolloin alkuperäisnumerot omistavien fanien ei tarvitse siitä kärsiä.
Cockrumin ennenjulkaisematonta Ryhmä-X:ää odotan eniten, mutta House of M kiinnostaa myös, onhan aina toisinaan hauska nähdä hampurilaislinjan supersankarimättöä. Kun DC-spesiaalikin jatkuu, vuosi näyttää loistavalta.
-
Oliskohan se syksylle lupailtu mahdollinen jymy-ylläri Watchmen?
Eihän tuon kauan kaivatun kokonaisuuden suomentaminen olisi enää mikään yllätys, kyseisestä tapauksestahan on jauhettu tälläkin foorumilla lukemattomia kertoja! Rmäen mieltymykset tuntien veikkaisin, että muun muassa Frank Chon kynäilyä jumaloiva mies ponnistelee kulissien takana oikein hartiavoimin seitsemänosaisen Shanna, the She-Devil -minisarjan, nimenomaan sen sensuroimattoman version, julkaisemisen puolesta. Jos tai kun tuon teoksen koviin kansiin sullottua suomennosta aletaan kaupitella vajaan vuoden kuluttua, saitte tietää asiasta ensimmäisen kerran tässä viestissä!
-
Niin, jos jollekin jäi epäselväksi miksi tahtoisin myös Salkkarit II:n suomeksi...
Tuonpuoleinen näyttää David Hasselhoffilta! Jolla on John Travoltan haalarit! Tuonpuoleinen muuttaa kerrostalon kullaksi! Ja Marvelin historian hienoimmassa kohtauksessa Hämähäkkimies opettaa Tuonpuoleisen virtsaamaan!
Nämä nykyajan supersankarisarjakuvat kun tuppaavat olemaan ainakin minun mielestäni aivan liian vakavamielisiä. Ei kaikkien tarvitse aina leikkiä Frank Milleriä. Hämähäkkimiehessäkin tykkäsin eniten niistä seikkailuista jotka oli tehty vähän kieli poskessa, kuten vaikka tarina jossa Hämis jäljitti tavallista perheenisää esikaupungissa tai se yksi läski poika rakensi omat Mustekalan lonkerot - sittemmin Ollie taisi jopa laittaa oman supersankarijoukkonsa pystyyn.
Tuommoista vaihteeksi ja vakavat synkistelyt vähemmälle, kiitos.
-
Mutta miksi Tuonpuoleinen oli Maahan tullessaan paljon tollompi kuin silloin taisteluplaneetalla jolloin hänellä ei ollut ihmismuotoa? Ei tarvinnut neuvoa kuinka Doom voitetaan.
No jokku ihimiset on kotonansa itsevarmoja, mutta vieraas paikas vähä pihalla, ehkä Tuompuoleenen ujosteli? Tai sitte ihimismuotohon muuntautuminen laski älyn samalle tasolle.
-
Tai sitte ihimismuotohon muuntautuminen laski älyn samalle tasolle.
Bingo.. tähän puututaan muuten tarkemmin Thanoksen omassa lehdessä.
-
Entäs Ranma ja Meitantei Konan? Ihmettelin niiden puutetta jo viime vuonna.
Mangapokkareissa ei taida olla pahemmin ostettavia mainoksia. Noihan on lähinnä mainostajia varten.
-
Wow, supersankari sarjista taidetaan myydä todella vähän Suomessa. Missä vika? Tarjonnassa, tarinoissa, ostaako porukka mieluummin englanninkielistä tavaraa tuoreena tai tradeina? Onko maine vain niin surkea, ettei uusia ihmisiä saada innostumaan? Lataako porukka sarjikset netistä?
Mielestäni, sen verran mitä oon hintoja tutkaillu ne ovat todella kilpailukykyisiä ja sopivalla tasolla. Tai sitten kun normaalisti ostan sarjikseni niin että niihin tulee posti- sun muut kulut niin olen vain tottunut korkeisiin hintoihin.
-
Mä nyt lähinnä hämmästelin Suomen supersankari sarjisten myyntilukuja, verrattuna muihin Suomessa myytäviin sarjiksiin... ;)
Edit: lisätään vielä se, että käsittääkseni supersankarisarjikset ovat Jenkeissä niitä myyvimpiä nimikkeitä.
-
Mielestäni Hämistä myydään Suomessa suhteessa enemmän kuin jenkeissä. Jos Suomessa menekki on 10000 niin jenkeissä pitäisi olla vähintään 50-kertainen eli puoli miljoonaa. Onkohan normaalinumerolla puoletkaan siitä?
Ei. Viime kuussa parhaiten myyvä Hämiksen lehti (Amazing Spider-man #526) myi hitusen alle 80 000. Mutta kyllähän muutkin noista taitaa hyvin voittaa painoksensa puolesta amerikkalaiset vastineensa. Onhan toi DC spesiaalin 5200 suhteutettuna Jenkkilän myyntiin se n. 250 000 kipaletta ja siihen yltää just ja just noi DC:n ja Marvelin hehkutetut cross-overit.
Tosin pitää muistaa, että noi luvut on vain painosmääriä. Myyntilukujahan tuossa ei kerrota, mutta ne ovat siis alle tuon ja voivat olla jopa tuhansia kappaleita pienempiä (ainakin noissa, missä on enemmän kuin neljä numeroa).
-
Edit: lisätään vielä se, että käsittääkseni supersankarisarjikset ovat Jenkeissä niitä myyvimpiä nimikkeitä.
Manga ja Justus siellä jyräävät, supersankarisarjisfirmat ovat pystyssä lähinnä päälle nelikymppisten ikilukijoiden ansiosta (eli myyntimäärät alkavat kohta tippumaan luonnollisen poistuman ansiosta). Syynä mm. se typerä sarjiskauppakeskeinen myyntijärjestelmä. Supersankareista parhaiten myyvä lienee Archien kustantama Segan peleihin perustuva Sonic the Hedgehog, jota - yllätys yllätys - saa myös muualtakin kuin Comic Book Guyn kaupasta.
-
No ei. Markkinaosuudet ovat täällä (http://www.diamondcomics.com/market_share.html). Vai olenko käsittänyt jotain väärin?
Kuten toisaalla tuli jo mainittua, Diamond jakelee sarjakuvia lähinnä sarjakuvakauppoihin. Mangassa suurin myynti tapahtuu kirjakaupoissa ja se ei näy mistään Diamondin listoista, koskapa Diamond ei siinä kakussa ole mitenkään osallinen.
-
Tonsuuntainen käsitys mullakin on ollut, mutta kun lukee tuon tekstin linkin alta, jää käsitys että nuo luvut koskevat kaikkia.
Niin, kaikkia Diamondin kautta tehtyjä tilauksia. Toisin kuin Previewseissa esitettävät myyntilukemat, jotka perustuvat vain alustaviin tilauksiin. Sitä se "all comics and magazine sales" tarkoittaa. Mutta jos siitä saa sen väärän käsityksen, että Diamondin tilastot edustavat koko sarjakuva-alaa, ja että Diamondin kaksi tärkeintä asiakasta eivät ole saamassa turpiinsa kirjakauppamyynnissä, niin se tuskin haittaa Diamondia paljon.
-
Henkilökohtaisesti, pidän sitä huutavana vääryytenä, jos mihinkään ei saada mahtumaan Brubakerin Captain Americaa! Kumminkin aika kovan luokan laatutavaraa! Vaikka Winter Soldier-tarina ei ole vielä tullut päätökseen, niin ensimmäiset 3 jaksoa lupaavat hyvää! ;D ;D ;D
-
Viitteenä aiempaan keskusteluu, minä ainakin odotan Salattuja Sotia kuin hullu puuroa. Meinasin ne jo Amerikasta tilata (oli siis listalla jo), kunnes päätin tarkistaa Kvaakin vielä. Jes.
En tiedä sopiiko tämä tänne vai ei, mutta kun egmontista puhutaan, niin olenko ainoa joka ei näe sivuja? Ja jos en ole ainoa, niin miksi ne eivät näy?
-
En tiedä sopiiko tämä tänne vai ei, mutta kun egmontista puhutaan, niin olenko ainoa joka ei näe sivuja? Ja jos en ole ainoa, niin miksi ne eivät näy?
Vaikuttaa siltä, että vika on Egmontin päässä. Mulla sivu aukee, mutta alkuun tulee noita mysql-virheviestejä eikä tekstejä näy ollenkaan (siis vain se sivupohja).
-
Vaikuttaa siltä, että vika on Egmontin päässä. Mulla sivu aukee, mutta alkuun tulee noita mysql-virheviestejä eikä tekstejä näy ollenkaan (siis vain se sivupohja).
Siis tätä tietysti tarkoitin, selitin vain jotain kummallista... Mutta pelottavinta on, että arkistotkin näyttävät tyhjää. On siellä kumminkin tullut aika paljon aikaa vietettyä.
Edit: Ja nyt ei nimenomaan suostu näkymään ollenkaan
-
Nyt toimii taas. Ilmeisesti Lumiukkomiehen jäätävällä katseella oli osuutta asiaan.
Sillä on semmoinen vaikutus. Hmm. Itse asiassa hyvä ehdotus. Sitä voisi käyttää ensi numerossa. "Hän avasi silmänsä kohti Egmontin-sivuja, ja katso, ne toimivat..."
No ehkä pitäisi kumminkin kiittää Egmontin puolta, eikä minua.
Epäajankohtaistakin toimii taas, mistä suuri kiitos. On aina niin nautinnollista lukea, että ketkä siinä Spider-Man 1 leffassa taas saattavat näytellä...
-
Sillä on semmoinen vaikutus. Hmm. Itse asiassa hyvä ehdotus. Sitä voisi käyttää ensi numerossa. "Hän avasi silmänsä kohti Egmontin-sivuja, ja katso, ne toimivat..."
No ehkä pitäisi kumminkin kiittää Egmontin puolta, eikä minua.
Epäajankohtaistakin toimii taas, mistä suuri kiitos. On aina niin nautinnollista lukea, että ketkä siinä Spider-Man 1 leffassa taas saattavat näytellä...
Ja eikös X-Men 2 leffassa Wolverine taistellut neljää kyborgia vastaan...
-
Todella kiinnostavalle vaikuttaa ensi vuosi! Viimeinkin pääsee lukemaan niitä Cockrumin kynäilemiä X-menejä! Supreme Power jatkuu, toivottavasti useamman numeron voimalla. Astonishing X-men on kerrassaan kaunista, vaikka juoni ei Morrisonin tasolle pääsekään. Se ihmetyttää jos Millarin Wolverinea ei oteta julkaisuohjelmaan, harvinaisen tiukkaa meininkiä aika kovaa inflaatiota kärsineeltä hahmolta. Secret War on ehkä hieman turha, mutta jos Bendisin juonitelmia aletaan enemmän esitellä, ihan relevantti siinä linjassa.
DC-spesiaalien suhteen on jäänyt vähän epäselväksi, eikö ole kuin niiden vanhojen partojen Batmania ja Azzarellor Teristä? Neal Adamsin Ra's al Ghul -sarjat pitäisi melkein myös hankkia Batman-kirjan muodossa...
Mutta kaikkinensa aika hienosti suunniteltu kattaus.
-
DC-spesiaalien suhteen on jäänyt vähän epäselväksi, eikö ole kuin niiden vanhojen partojen Batmania ja Azzarellor Teristä?
Onhan tässä puhuttu mahdollisuudesta saada myös All star Batman and Robin.
-
Mikä siinä All Star Batmanissa on niin ihmeellistä? Täysin turha sarja.
Ei hajuakaan, mutta arvaisin, että selitys on viisi sanaa: "Frank Miller ja Jim Lee". Tietenkin Leen osallisuus suosittuun Hushiin vaikuttaa myös.
-
Ei hajuakaan, mutta arvaisin, että selitys on viisi sanaa: "Frank Miller ja Jim Lee". Tietenkin Leen osallisuus suosittuun Hushiin vaikuttaa myös.
Käsittämättömän surkeaa on sarjan alku ollut. Jim Leen kohdalla ei voi puhua pettymyksestä, vaikka mies oli suosikkipiirtäjäni way back when, ja Hushissa osoitti varsin hyvää virettä - Millerilltä taasen ei olisi millään uskonut tulevan näin leväperäistä ja tarkoituksetonta höttöä. Saattaahan se vielä kokonaisuutena osoittautuakin harkituksi ja hyväksi tarinaksi, mene tiedä. Mutta siltä ei tässä vaiheessa vaikuta. Morrisonin ja Quitelyn All Star Superman vaikuttaa olevan paljon kiinnostavampi. Sitähän voisi julkaista, vaikka onhan täälläkin spekuloitu Quitelyn piirrostahtia... eli että onko loppuvuodestakaan vielä monta numeroa valmiina plakkarissa.
Identity Crisisin julkaisu olisi pienoinen kulttuuriteko, ja siellähän vilahtaa yksi jos toinekin, eli melkein kaikki DC: heerokset, että fanipotentiaalia siinäkin mielessä. Mutta viime vuosien onnistuneimpia tarinoita superkentällä, ehkä vähän aikuisempaan makuun.
-
Identity Crisisin julkaisu olisi pienoinen kulttuuriteko, ja siellähän vilahtaa yksi jos toinekin, eli melkein kaikki DC: heerokset, että fanipotentiaalia siinäkin mielessä. Mutta viime vuosien onnistuneimpia tarinoita superkentällä, ehkä vähän aikuisempaan makuun.
Niin, toihan olis hyvä vastapaino House of M:lle, kun ei kuitenkaan Inifinite Crisistä tänne saada.
-
Voi kun Ämmän Talo skipattaisiin kokonaan. Ei siinä muutenkaan ole mitään järkeä jos ei julkaista Avengers Disassembledia. "M-Day" voidaan selittää kirjepalstallakin.
-
Voi kun Ämmän Talo skipattaisiin kokonaan. Ei siinä muutenkaan ole mitään järkeä jos ei julkaista Avengers Disassembledia. "M-Day" voidaan selittää kirjepalstallakin.
Sinänsä aika totta - että tarina ei itsessään ole sen kummosempi, enemmänkin sen seuraukset, jotka olisi helppo selittää, niin. Diassembled on itsessään ehkä stydimpää tykitystä, vaikka siinäkin se järjen hiven meinaa kadota yleiseen tuoksinaan. New Avengersien ekat numerot ovat erinomaisia, sitten homma hiukka hyytyy.
Silti on hienoa että Marvelin ykköskirjoittajalta saadaan useampikin ameriikan paketti vihdosta viimoin Suomeen ihmeteltäväksi.
-
New Avengersien ekat numerot ovat erinomaisia, sitten homma hiukka hyytyy.
Ihan oikeasti odotan Breakout-stooria suomeksi. Se on hauska.
Silti on hienoa että Marvelin ykköskirjoittajalta saadaan useampikin ameriikan paketti vihdosta viimoin Suomeen ihmeteltäväksi.
Ei oo enää pitkään ykkönen, alkaa tossut luistaa jo kun joutuu venymään vähän joka suuntaan. Toisaalta eipä ole paljon varteen otettavia haastajiakaan..
-
Ihan oikeasti odotan Breakout-stooria suomeksi. Se on hauska.
Ei oo enää pitkään ykkönen, alkaa tossut luistaa jo kun joutuu venymään vähän joka suuntaan. Toisaalta eipä ole paljon varteen otettavia haastajiakaan..
Ihan totta, ihan totta. Uusimmat New Avengersit olleet niin huonaja että pistänyt vihaksi, niinkuin suuri osa muustakin herran tuotannoista. Daredevil sen sijaan on ja pysyy huipputuotteena.
Brubaker on aika kovaa tahtia kinkeämässä itseään isojen poikien liigaan. X-men Deadly Genesis, ja uumoiltu vakituinen X-men -kirjoittajapalli, sekä tuleva Daredeviliin siirtyminen.
Ja tekeehän Warren Elliskin kiinnostavia juttuja, joskaan ei niin Marvel-keskeisesti.
-
Millerinkin suosio laski kuin lehmän häntä, kun siitä tuli massan keskuudessa suosittu. Underground-aikoina kaikki mitä se teki oli kova juttu. ;)
En ole kylläkään tutustunut tähän uusimpaan ja mielenkiinnolla odotan josko se julkaistaan DC Spesiaalissa.
-
Millerinkin suosio laski kuin lehmän häntä, kun siitä tuli massan keskuudessa suosittu. Underground-aikoina kaikki mitä se teki oli kova juttu. ;)
Riippuen hiukan siitä, mitä tarkoitat undergroundilla, Miller ei undergroundia ole kai koskaan tehnytkään. Valtavirtaa se on aina ollut alkaen läpimurrosta Daredevilin parissa. Vasta suuren suosionsa päivinä (tai ehkä se suosio oli jo siinä vaiheessa vähän hiipumassakin?) mies alkoi tehdä enämpi vaihtoehtoisempaa sarjakuvaa kuten Sin City Dark Horselle.
-
Ihan totta, ihan totta. Uusimmat New Avengersit olleet niin huonaja että pistänyt vihaksi, niinkuin suuri osa muustakin herran tuotannoista. Daredevil sen sijaan on ja pysyy huipputuotteena.
Olen ostanut ainoastaan vastikään ilmestyneen numeron (14?) Frank "Liberty Meadows" Chon kuvituksen takia ja juuri aamulla luettuna oli kyllä sekä piirroksen että stoorin osalta aika mielenkiinnotonta. Mies menee Marvelilla ihan hukkaan :(
Toisaalta taitaa pysyä kuitenkin paremmin leivissä kuin aiemmin.
Sääli että Cho ei ole ehtinyt tekemään Liberty Meadowsia kaiketi noiden Marvel -juttujensa kuten onnettoman Sheenan takia. Toisaalta LM on kuitenkin vain kalpea aavistus Chon aiemmasta University Squared (siis potenssiin kaksi) stripistä. Kyseisen sarjan kokooma-alpparia ei tietenkään ole enää saatavilla, mutta varmaankin ulkomaan kaupoista voisi löytyä. Ehdotonta hubaa! Eli siis suosittelen...
-
Riippuen hiukan siitä, mitä tarkoitat undergroundilla, Miller ei undergroundia ole kai koskaan tehnytkään.
Totta, sarjakuvapiireissä kaveri on ollut kova sana pitkään. Mutta suuressa massassa, esim. mun kaveriporukoissa lähes kukaan ei tiennyt Milleriä ennen Sin City -elokuvia. Nykyään suurin osa tuttavista omistaa Frank Millerin sarjakuvia ja ovat muutenkin Frank Millerin tuotannon ja supersankarisarjakuvien "asiantuntijoita". Nimet Alan Moore tai Dave Gibbons eivät heille sano kuitenkaan mitään. Miller on se "juttu".
Saa nähdä tuoko V for Vendetta -leffa samanlaisen innostuksen massan keskuudessa, kuin Sin City toi. Taas esim. yritin tarjota muutamalle kaverille tuota V for Vendettaa luettavaksi. Kiinnostus nollissa. Kaksi kaveria sen lainasi ja toinen jaksoi lukea. Veikkaan, että elokuvan aikaan tuota jopa pyydetään multa lainaksi. :-)
-
Suuri iloni on ilmoittaa, että jatkamme kovakantisten värikirjojen tekemistä vuonna 2006! Aloitamme yleisön hellimisen helmikuussa SALATUT SODAT -klassikolla, jota yhä säännöllisesti jaksetaan meikäläiseltä toivoa.
Nyt olen jo viisitoista päivää käynyt päivittäin Egmontin-sivuilla, eikä vieläkään...
Eikä vielä.
Onhan nyt helmikuu 2006?
-
Osaako kukaan kertoa missä laajuudessa House of M Suomessa julkaistaan? Noita kokoelmia kun alkaisi Jenkkilästä saamaan...
-
Hinnat ovat kohtuullisia, mutta Batmania lukuunottamatta taitavat kaikki vain olla tuttua tavaraa. Vai onko kellään tietoa tuon Ryhmä-X:n tarkemmasta sisällöstä? Asgard-trilogia kumminkin on voimakkaasti Uusien mutanttien tarina, joten sinänsä outo valinta, vaikka tarina on hyvä ja kuvitus erinomaista. Koska näistä kovakantisista versioista näyttää tulevan jonkinlainen trendi, kenties itsekin sorrun tukemaan Egmontin toimintaa tässä suhteessa, pitää vielä kuitenkin hieman maistella, kiinnostaisiko Salatut sodat hyllyssä, vaikka aikanaan marmatin, ettei sen uusintajulkaisussa ole mitään mieltä.
Ja kun Ryhmä-X:ään päästiin, miksi kummassa vanhat fanit eivät ole sekaisin vuoden ensimmäisestä numerosta? Kitty lohikäärmeineen, skisma Valkoisen kuningattaren kanssa, ryhmän reaktio Scottin uuteen suhteeseen ja kaikkea sitä saippuaa, mitä lehti oli silloin aikoinaan, kun minä siihen jäin pysyvästi koukkuun. Ihan totta, en uskonut lainkaan, että Morrisonin lopetuksesta saisi mitään sen parempaa aikaan, kuin että "Emma ja Scott imuttavat, öhöhö", kuten Rami minulle kuittaili. Pakko se on uskoa, että hyvältä näyttää. Mutta jatkuuko ko. tarinalinja yhtä hyvänä vuoden 2006 ajan?
Ja ovathan kaikki viimeistään nyt ymmärtäneet, että Emma kaappaa aina johtomiehen petiinsä: kaatuneisiin kuuluvat Helvetintulen kerhon Shaw, Generation-X:n Ulvoja ja nyt Scott.
-
Jiksi. Jatkuu. Astonishing on aivan mahtava, tosin ne 12 numeroa julkaistaan tätä vauhtia 4/2006 mennessä loppuun asti.
-
Astonishing on aivan mahtava, tosin ne 12 numeroa julkaistaan tätä vauhtia 4/2006 mennessä loppuun asti.
Sääli, ettei tätä riitä koko vuodeksi. Pitää kuitenkin nyt nauttia niin kauan kuin sitä kestää.
-
Ja kun Ryhmä-X:ään päästiin, miksi kummassa vanhat fanit eivät ole sekaisin vuoden ensimmäisestä numerosta? Kitty lohikäärmeineen, skisma Valkoisen kuningattaren kanssa, ryhmän reaktio Scottin uuteen suhteeseen ja kaikkea sitä saippuaa, mitä lehti oli silloin aikoinaan, kun minä siihen jäin pysyvästi koukkuun.
Kyllä tämä vanha fani ainakin on, mutta ei sitä yksin kehtaa ruveta riekkumaan. Jean ja Scott olivat suosikkiparikuntani Marvelissa, joten en taida suoraan sanoa julkisella foorumilla, mitä mieltä olen Emma "köyhän miehen Jean":ista.
Edit: niin joo, varsinaisesta aiheesta... SS on jo vanhoissa Hämäreissä, enkä pitänyt sitä kovin kaksisena edes silloin, kun se tuli ensi kerraa ulos. Batman on pakkohankinta. Ryhmä-X ehkä, riippuen siitä mitä se oikeastaan sisältää.
DC spessusta: kaipa Huomiselle näytetään kokonaan? Se lähti niin ufoon suuntaan, että alkaa ihan kiinnostaa. Jim Leen Batman, mmm.
-
DC spessusta: kaipa Huomiselle näytetään kokonaan? Se lähti niin ufoon suuntaan, että alkaa ihan kiinnostaa.
Minua kyllä tässä numerossa alkoi nyppimään koko Azzarellon tarina. Nyt saatiin sanallisessa muodossa selitys edellisen numeron kohtaukselle, jossa Teris kohtasi Vesimiehen. Eli kohtasiko Teris Vesimiehen elementaalien kohtaamisen jälkeen ja ennen kuin kävi hakemassa papin?
Joko sarjakuvien lukutaitoni on heikompi kuin luulin, tai Azzarello kirjoittaa täysin onnettomasti. Kauanko tätä vielä jatkuu?
DC-spesiaalissa piristäisi silloin tällöin jonkun perussankarin lehdestä lohkaistu yksittäinen jenkkilehden tai parin mittainen tarina. Niin tai näin, niin kauan kuin DC-spesiaalia Suomessa julkaistaan, aion jatkaa sen ostamista.
-
Viimeinen osa on Superman # 215.
Kiitos. Tästä voinee päätellä, ettei Ihmenaisen miekanheiluttelukaan päätä tarinakokonaisuutta, vaan sitä riittää ainakin 2-3 kpl DC-spesiaalia. No, ostaahan sitä ainakin siitä ilosta, että suomessa nähdään jotain muutakin kuin iänikuista Marvelia.
-
DC-spessusta 1/06. Minusta Huomiselle jatkui yhtä kamalana kuin aiemmin, vaikka sitä tarjottiin nyt ensimmäisen kerran kaksi jaksoa. Yksinkertaisesti seikkailun henkilöt ovat hämäriä, tapahtumat perustelemattomia ja dialogi epäuskottavaa puuroa.
Numerossa elementtiolennot ovat aivan liian radikaaleja jonkun tusinanoidan kutsumiksi. Teriksestä tehdään uhkaileva kovis. Herra Orrin röyhkeys huvittaa, mutta kaikkitietävyys ja -voipuus ärsyttää. Taiteessa sivujen 38 ja 39 aukeama on hieno polariteettinen sommitelma.
Jiksi: Ei, kyllä kai Teriksen taistelu elementtejä vastaan tapahtuu vasta Vesimiehen luona käväisyn jälkeen. Joo, nyt todetaan sanallisesti että Vesimies ei ollut vastuussa vesiolennosta.
Minulle on edelleen mysteeri miksi Teris säntää edellisessä spessussa 6/05 Vesimiehen luo. Saako hän kutsusignaalin sivulla 18 kun Vesimiehen symboli hohtaa siinä vai lentääkö hän omasta aloitteestaan meren kuninkaan luo? Kyseisen numeron sisällysluetteloon toimitus oli kirjoittanut että ”Vesimies puuttuu Teriksen toimiin”. Ei tuo puuttuminen oikein ilmene. Muutoinkin Huomiselle-jaksojen esittelyt sisällyksessä ovat mielestäni olleet outoja ja jopa virheellisiä (kadonneita ihmisiä ei ole miljoonia).
Yllättäen Batman: Synkän etsivän kuvituspuoli mätti. Se oli epäsympaattista ja en tahtonut aina saada selvää mitä kuvissa tapahtui. Tarinasta on vaikea vielä sanoa, mutta Jokerin kuvernööriaie on todella epäkiinnostava. Kyllästyttää, kun jokaisessa Batman-tarinassa muistellaan jollakin tavalla Brucen vanhempien murhaajaa.
Uusi lyhäri Ymmärrystä vailla oli kiitettävää työtä ja lehden paras sarja.
-
Minulle on edelleen mysteeri miksi Teris säntää edellisessä spessussa 6/05 Vesimiehen luo. Saako hän kutsusignaalin sivulla 18 kun Vesimiehen symboli hohtaa siinä vai lentääkö hän omasta aloitteestaan meren kuninkaan luo?
Ei tuota taida kukaan muukaan osata kunnolla selittää. Minusta Teriksen ja Vesimiehen kohtaaminen näyttää aivan uhittelulta. Jos Teris vielä kohtasi vesiolennon Vesimiehen tapaamisen jälkeen, numeron 1/2006 viittaus Vesimieheen kävisi järkeen. Mutta edelleen kysymys kuuluu, miksi Teris ylipäätänsä meni tapaamaan häntä.
-
Mutta nythän te ihan kokonaan jätätte huomioimatta Huomiselle-tarinan nerouden. Sen sijaan, että siinä rakennettaisiin tarinaa eteenpäin ja jätettäisiin jokainen jakso jännään cliffhangeriin, jotta lukija jatkaisi seuraavaan jaksoon, tässä heitelläänkin juttuja lukijan eteen summan mutikassa ja jännitys tulee siitä, kun lukija koettaa epätoivoisesti keksiä, että mistä on kyse.
No, itsekin kyllä tykkään tuosta perinteisestä cliffhanger-tyylistä enempi, mutta toivottavasti julkaisevat tämän silti kokonaan, ettei käy kuten Synnyinoikeuden. Eikä tän kokonaisuuden jälkeen pitäis enää mitään tämän tapaista juttua ollakaan, niin ehkä saadaan sitten jotakin todellista herkkua...
-
No, itsekin kyllä tykkään tuosta perinteisestä cliffhanger-tyylistä enempi, mutta toivottavasti julkaisevat tämän silti kokonaan, ettei käy kuten Synnyinoikeuden.
Joo, vaikka tämä nyt ei varsinaisesti ihastuta, pitää loppu nähdä jo yksin sen vuoksi, että voi jännätä, kokoaako vihonviimeinen jakso jotenkin ällistyttävän-pällistyttävän nerokkaasti kaiken tämän käsittämättömyyden järkeväksi kokonaisuudeksi.
Mutta näyttääkö kenestäkään toisesta numeron 1/2006 kannen palleron sisältö joukolta piirisarjoja vai pikkukylän mökeiltä? Eihän se olisi edes ensimmäinen kerta, kun Teriksen tuttuja pakataan pieneen kaupunkiin, joten minulla ainakin laukkaa mielikuvitus.
-
No, toivon minäkin, että Huomiselle julkaistaan kokonaan, koska se on kerta aloitettu ja ehkä siinä on elämää suurempi finaali! Hirveältä sivujen tuhlaukselta vain vaikuttaa eikä tällä valinnalla saada uusia DC-sankarien lukijoita. Mahtaa moni isi ihmetellä, kun ei pysty selittämään lapsilleen saatikka edes itselleen mitä seikkailussa tapahtuu - mitä hänen lapsuutensa simppelille sankarille on tehty? Lehti jää silloin saletisti seuraavalla kerralla kaupan hyllyyn. Myös Marvel-zombit ja Teräsmies-vihaajat saavat sarjasta vettä myllyihinsä. Tosiaan Supermanit 211-215 ovat vielä jäljellä.
Pakko kyllä myöntää, että jos sarjaa ei olisi otettu DC-spessuun, saattaisin vaatia äänekkäästi sitä suomennetuksi. Tämä siksi, koska en seuraa jenkkilehtiä ajan puutteen ja spoilereiden takia. Olisin luullut vain Jim Leen perusteella että jutun täytyy olla hyvä tai ainakin viihdyttävä ja myyvä. Kenties Egmont luuli samoin ottamatta asioista selvää. Siksi kritisoinkin tarinaa niin kovasti kun odotukseni olivat korkealla.
Joo kummastelen minäkin Salattujen sotien ja Asgård (oikeaoppisesti ruåtsalaisittain)-trilogian uusintajulkaisuja. Aktiivisimmilla lukijoilla on jo ne, ja aika hyvin niitä näkyy divareissakin. Noista Batman on ainoa perusteltu julkaisu, vaikka itselläni on tuo kehuttu ja kohuttu Semicin 70-luvun Ras Ghul (menikö oikein?)-albumikin enkä jaksa innostua mahdollisesta uudesta kansikuvasälästä. Ei ollut ensimmäinen kerta kun tulee uusintaa kovissa kansissa.
Täällä Kvaakissa on sanottu ehkä oikein, että Egmont kaipaa supersankarisarjoihinsa näkemyksellistä Mail-Manin kaltaista henkilöä. Toisaalta mikäs siinä jos kirjat ja lehdet myyvät. Koirat haukkuu, Egmontin karavaani kulkee.
Ei ole muita huvittanut kommentoida DC-spessun uusia sarjoja. Kommentit saattavat kyllä kuulua paremmin oman otsikon alle.
-
Salattujen sotien kohdalla minäkin taidan olla vähän kohdeyleisön ulkopuolella. Muuten hankkisin mielelläni sen ja pistäisin Hämikset divariin, mutta kun juuri noissa Hämiksissä sattuu olemaan niitä hyviä DeFalcon ja Frenzin jaksoja, joista ei haluaisi luopua.
Siispä jää kovakantinen Salatut sodat hankkimatta.
-
En ole useaan kuukauteen ostanut Egmontin lehtiä.
Ei vaan enää jaksa lukea tavaraa josta ei pidä.
Mutta noista kovakantisista mä olen innoissani. Ajattelin säästää rahaa ja ostaa Kummatkin Batmanit ja Ryhmä-x kirjat.
Luultavasti minulla on kaikki Ryhmä-x kirjan tarinat lehtinä, mutta nyt voin jättää ne hauraat lehdet rauhaan.
Salattujensotien uusinta julkaisua mä hiukan myös kummksun. Kun olen vanhoista hämiksistäni jo aikaa sitten hankkiutunut eroon olisi ihan kiva lukea ne uudestaan. Toisaalta muistelisin ettei ne ollu kaksisia. Mitä taas tulee Asgård-trilogiaan. Se on mielestäni ansainnut paikkansa uusintajulkaisussa. Kaunis ja hieno kokonaisuus kaiken kaikkiaan pääosan esittäjistä viis!
Se jos mikään 80-luvun ryhmiksistä ansaitsee uusille lukijoille esittelyä. Se onko kovakantinen luksuskirja oikea formaatti voidaan kiistellä. Ehkäpä pehmeäkantinen spesiaali olisi ollut parempi.
-
Nyt lähtee Egmontin talous varmasti nousuun, koska uudessa Megassa näytettiin niin paljon tissejä!
Ei tässä sitten muuta... Ei mulla mitään asiaa ollu.
-
Mitä taas tulee Asgård-trilogiaan. Se on mielestäni ansainnut paikkansa uusintajulkaisussa. Kaunis ja hieno kokonaisuus kaiken kaikkiaan pääosan esittäjistä viis! Se jos mikään 80-luvun ryhmiksistä ansaitsee uusille lukijoille esittelyä.
Onko tuon kovakantisen mutanttikokoelman sisällöstä edes julkaistu yksityiskohtaisempaa informaatiota missään yhteydessä? Vaikka Arthur Adams onkin listattu yhdeksi kuvittajaksi, kaikki Ryhmä-X:n ja Uusien Mutanttien viikinkijumalien kotikonnuille sijoittuvaa yhteisseikkailua malttamattomina odottavat foorumilaiset saattavat lopulta joutua pettymään. Suomessahan on jo kertaalleen esitetty Adamsin kuvittamista tarinoista myös mutanttiemme lyhyet visiitit Mojoversumiin ja Kadonneeseen Valtakuntaan, enkä oikein jaksa uskoa Egmontin uhraavan suurinta osaa tulevan opuksen sivuista yhteen ja samaan kokonaisuuteen. Sitä paitsi moni näyttäisi usein unohtavan tuon melkein legendaarisen trilogian ensimmäisen osan, nimittäin vuonna 1988 suomennetun Ryhmä-X:n ja Alfa-Lentueen kohtaamisen Kanadan maaperällä. Ja mikäli Egmont päättää jatkaa viime kesänä aloittamallaan linjalla, ehkäpä nuo kaikki kolme lukua, siis X-Men and Alpha Flight #1 ja #2, New Mutants Special Edition #1 sekä X-Men Annual #9, voitaisiin nähdä yksissä ja samoissa kansissa vaikkapa ensi vuoden puolella...
-
Minä en ainakaan ole unohtanut Alfa-lentue tarinaa.
Sen tosiaan pitäisi olla kirjassa jos Asgård-trilogia on.
-
Vaikka Arthur Adams onkin listattu yhdeksi kuvittajaksi, kaikki Ryhmä-X:n ja Uusien Mutanttien viikinkijumalien kotikonnuille sijoittuvaa yhteisseikkailua malttamattomina odottavat foorumilaiset saattavat lopulta joutua pettymään.
Minua epäilytti sama asia, juuri samoista syistä. Kumma, ettei näin selkeästi fanituotteeksi profiloituvalla tuotteella ole sellaisia sivuja, joista selviäisi sisältö. En jaksa nyt kaivaa hyllyjä, mutta Asgård-tilogia kesti loppupelissä niin monta sivua, että jo yksin siitä syystä kannattaisi varoa, mitä odottaa.
-
Nyt lähtee Egmontin talous varmasti nousuun, koska uudessa Megassa näytettiin niin paljon tissejä!
Ei tässä sitten muuta... Ei mulla mitään asiaa ollu.
Tärkeä asia loppujen lopuksi, ja minäkin hankin lehden vasta nyt! Mutta kieltämättä hauskaa kuinka ihmiset aina onnistuvat vääntäytymään sellaiselle mutkalle että häpy jää piiloon... kohta menee misukka kierteelle.
-
Salatut sodat saapui tänään. Muhkea kirja. Tom DeFalcon esipuhe. Painojälki on paikoin suttuista. Mutta joo, ei mulla muuta.
-
Salatut sodat saapui tänään. Muhkea kirja. Tom DeFalcon esipuhe. Painojälki on paikoin suttuista. Mutta joo, ei mulla muuta.
Hämmentävää, mistähän tuota voi nettisivuilta tilata? Pimitetäänkö tietoa minulta vai ilmeisesti olen vain sokea?
-P.
-
Minä tilailin DC Spesiaalin välissä tulleella kupongilla.
-
Onpa hämmentävää. Eikö näitä edes haluta kenenkään (muiden, kuin Egmontin lehtiä jo lukevien) ostavan, kun netin tilaussivuillakaan ei näy pienintäkään mainintaa koko julkaisun ilmestymisestä.
-
Tässä apua tilailupulmiin. Tekstit on lainattu siitä aiemmin mainitusta lappusesta.
JEES! Tilaan seuraavat supersankarikirjat suoraan kotiini!
Salatut sodat - 24,95€
(ilmestyy maaliskuu 2006)
Batman osa 2 tekijänä Neal Adams - 21,95€
(ilmestyy toukokuu 2006)
Ryhmä-X tekijänä Chris Claremont - 19,95€
(ilmestyy heinäkuu 2006)
Hintoihin lisätään postikulut 4€/kpl
Puhelintilaukset: (03) 225 1943
Sähköpostilaukset: asiakaspalvelu.egmont@laserma.fi
Tarjouskoodi 1618
Muista sähköpostissa tilaajan yhteystiedot ja ikä!
-
Onkos toi Salatut Elämät (eiku siis Sodat.. hehe.. huono puujalkavitsi..) sama kuin se joka tuli Hämärissä siis aikoinaan? Siis Mail-Manin käännös yms? Vai uudelleen käännetty? Onko mukana extroja, artikkeleita tjs?
-
Ah, kantena (http://www.egmont-kustannus.fi/ewriter/tiedostot/1/03_2006/1876_SalatutSodat_tuote.jpg) näköjään vanha kunnon Marvel-kansion sivukuva! Voi kun noita kansioita vielä tehtäis tai joku myis edullisesti, tarttis niitä useamman metrin verran...
-P.
-
Tuohan oli myös Hämiksessä kantena sillon kun Salatut Sodat alkoi siinä. Ei siis ole pakko ostaa tuota kirjaa, kunhan löytää tuon lehden. Ja sen jälkeen sitä on monta kertaa käytetty Suomen Marvel-lehtien mainoksissa.
-
Niin, tai sit vaikka voisin ottaa tosta hyllystä kansion ja skannata siitä. :o
-P.
-
Salatut Sodat meni juuri tilaukseen. On sen verran legendaarista settiä että pakkohan tuo on kovakantisena hommata vaikka tarinan sisältävät hämikset jo ennestään löytyvät.
-
Sama vika täällä, luettu on pariin kertaan mutta otetaan nyt sit yksissä kansissakin hyllyyn :)
-
Olen tässä jo jonkin aikaa ihmetellyt, miksi näitä kovakantisia kirjoja ei myydä kirjakaupoissa. Voisiko joku viisaampi selittää?
-
Totta, mutta samalla menetetään impulssiostajat ja ne, jotka eivät lue supersankarisarjakuvia lehtinä. Voin hyvin kuvitella, että esim. Batmanilla on kannattajajoukkonsa, jota eivät nappaa Marvel tai Teräsmies tippaakaan, eivätkä sen takia ostele näitä lehtiä. Nettikään ei ole kaikille yhtä suuri itsestään selvyys kuin meille täällä koko ajan roikkuville. ;)
Kaupassa Salatut Sodat olisi ehkä impulssiostos, mutta en lähde sitä erikseen tilaamaan.
-
Idea on siinä että kirjakauppa vetää paljon välistä. Asema Kustannuksenkin kirjat maksavat alle puolet kirjakaupan hinnoista kun tilaa suoraan kustantajalta kotiinsa.
Tuossa voi olla puolitotuus, mutta hiukan virheellinen väittämä kuitenkin. Esim. V niin kuin Verikosto on kirjakaupassa vain n. 8 euroa kalliimpi kuin suoraan Egmontilta tilattaessa (hinnat siis n. 27 e - n. 35 e). Sen sijaan esim. Aseman Laikku 05 on peräti viisi senttiä halvempi kirjakaupasta ostettuna kuin suoraan Aseman kotisivulta tilattuna (tietenkin osa Aseman tuotteista on alennuksessa niitten nettisivulla ja niiden tilaaminen sitä kautta on halvempaa).
-
Joo ei Aseman tuotteet kyllä puolet halvempia kustantajalta tilattaessa ole. Hetken kestävät tarjoukset ovat asia erikseen.
Supersankarikirjoissa on semmoinen vänkä puoli, että niiden ruotsinkielisiä versioita saa Akateemisesta, mutta suomenkielisiä ei.
-
Salattujen Sotien tilaus oli ihan välttämätön tapaus. Hittomainen etten sanoisi. Paljon mieleen pinttyneitä kohtauksia.
-
Niin ja historiallinenkin se on. Onhan siellä melkein (tästä on kai vähän epäselvyyttä) ensimmäinen Arthur Adamsin kuvitustyö Marvelille.
-
Mutta oikeassa Veli oli tuossa. Laikku 04:tä teki taannoin mieli ja se maksoi Helsingin Suomalaisessa 23 euroa. Asemalta tilaamalla 15.
Tietenkin toi vaikuttaa, että mistä kirjakaupasta ostaa. Noi mun antamat summat on Akateemisen sivuilta napattuja. Siellä tuntuu noi kirjojen hinnat olevan tollasia keskiarvoja. Suomalainen on sitten usein kalliimpi, kuten sinunkin esimerkissäsi, mutta toisaalta halvempiakin löytyy.
Niin ja onhan se kahdeksan euroa toki jo melkein yhden albumin verran, joten siinä mielessä paljon, mutta tuommoiset kannattaa yleensä suhteuttaa siihen mitä ostaa. Akateemisen hintakin kun taitaa Vendettassa olla vielä halvempi kuin vaikkapa englanninkielisen kovakantisen hinta Good fellowsissa (tosin eroa ei ole kuin euron verran).
Mutta olisi silti kiva tietää, että mikä on se kriteeri millä Egmont pistää toisen kovakantisen kirjakauppajakeluun (esim. Tex Willer ja V) ja toisen myy itse. Texissä toi on ymmärrettävää, kun sen menekki on muutenkin isompi kuin supersankarilehtien yleensä, mutta V:n luulisi olevan tässä mielessä vähän marginaalimpaa kamaa. No, tietenkin ajattelivat, että elokuva lisää sitten ostoinnostusta suuressa yleisössä...
-
Mutta olisi silti kiva tietää, että mikä on se kriteeri millä Egmont pistää toisen kovakantisen kirjakauppajakeluun (esim. Tex Willer ja V) ja toisen myy itse. Texissä toi on ymmärrettävää, kun sen menekki on muutenkin isompi kuin supersankarilehtien yleensä, mutta V:n luulisi olevan tässä mielessä vähän marginaalimpaa kamaa. No, tietenkin ajattelivat, että elokuva lisää sitten ostoinnostusta suuressa yleisössä...
Tuossahan ne syyt taisivat jo tullakin...
-
Tuossahan ne syyt taisivat jo tullakin...
Niinpä. Yleensäkin Egmontille on kannattavampaa tehdä tolla tilausperiaatteella noita kovakantisia ja pienipainoksisia kirjoja. Siinä ehkä hiukan varmemmin saa painoksen myytyä kuin kirjakauppajakelussa.
-
Salatut sodat vihdoinkin saatavilla! Yay! Me gets! :D
Kyllä tuota on odotettukin. Nuo tarinat syöpyivät pienen pojan mieleen niin unohtumattomasti että ei tarvitse miettiä tilatako vai ei. Suuret kiitokset Egmontille tästä mahtavasta julkaisusta.
(http://www.geocities.com/marvel80s/images/sw_art_03.jpg)
-
Joko tätä on kolahdellut ihan postilaatikoihin saakka? Odottavan aika on pitkä. :)
-
Joko tätä on kolahdellut ihan postilaatikoihin saakka? Odottavan aika on pitkä. :)
Jos luet vähän taakse päin tätä ketjua, niin huomaat, että jo hyvän aikaa sitten ensimmäiset saivat omansa.
-
Jos luet vähän taakse päin tätä ketjua, niin huomaat, että jo hyvän aikaa sitten ensimmäiset saivat omansa.
Ihan validi pointti, että odottavan aika on pitkä, nyt on melkein kaksi viikkoa kulunut tilauksesta. On se Suomen Posti aika tehoton vissiin tai Egmont keräilee tilauksia ja postittaa kerralla...
-P.
-
Luultavasti Egmontilla keräillään tilauksia. Ainakin viime vuonna mun Ihmenelos-kirjan tuleminen kesti muistaakseni kuukauden verran vaikka tilasin sen jonkin aikaa ilmestymisen jälkeen.
-
Joko tätä on kolahdellut ihan postilaatikoihin saakka? Odottavan aika on pitkä. :)
Omani tipahti postilaatikosta eilen, joten kaksi viikkoa kului toimituksessa.
Onhan tuo kyllä hieno! Nyt pitää odottaa sopivaa hetkeä että pääsee nautiskelemaan. :)
-
Hittolainen! Menin ostamaan pehmytkantisen jenkki version tossa pari kuukautta takaperin :-\ Maksoi vielä vaatimattomat 36 eskoa, ei ole ollut halpa jenkeissäkään: 29.99$ Vähän kyllä piimii, olisi nyt kovakantista tarjolla ja arvatenkin ihan pro suomennoksilla.
-
Tänään saapui Salatut Sodat opus meikäläiselle. Ulkoapäin erittän komea kirja, sisältä kuitenkin pettymys. Painojälki on tosiaan sangen kehnoa paikkapaikoin (kuten aiemmin joku ehti jo kertoakin). Alkuperäiset kannet ovat hieman epätarkkoja, samaa epätarkkuutta + yksityiskohtien katoamista on havaittavissa pitkin matkaa... Harmi.
-
Luin eilen vihdoin, viime viikolla tipahti luukusta, ja huomasin saman. Pehmeyttä ja epätarkkuutta on useassa kohdassa, ehkä sopivampi paperivalinta olis ollut kuitenkin matta... :o
-P.
-
Asiaan suoraan liittymättä, mutta noudin tuossa äsken itselleni kovakantisen V niin kuin Verikoston Lappeenrannan suomalaisesta kirjakaupasta hintaan 19.90 ;D
Hyvä on mieli ja sarjakuva!
-
Asiaan suoraan liittymättä, mutta noudin tuossa äsken itselleni kovakantisen V niin kuin Verikoston Lappeenrannan suomalaisesta kirjakaupasta hintaan 19.90 ;D
Hyvä on mieli ja sarjakuva!
Sama täällä. Perkele. Paras. Ostos. Pitkään. Aikaan. Ja paras sarjakuva jota olen piiiiitkään aikaan lukenut.
-
Asiaan suoraan liittymättä, mutta noudin tuossa äsken itselleni kovakantisen V niin kuin Verikoston Lappeenrannan suomalaisesta kirjakaupasta hintaan 19.90 ;D
Hyvä on mieli ja sarjakuva!
Tilasitko erikseen, vai oliko hyllyssä? Kävin tuolla viimeksi tänään, eikä kyseistä opusta näkynyt nytkään.
-
Ostin itse keskiviikkona V:n Järvenpään Suomalaisesta samaan hintaan eli 19.90. Hyllyyn jäi vielä yksi kappale.
-
Tanskan Egmont (http://www.superhelte.dk) julkaisee tänä vuonna Hulk: Grayn kirjana. Ehkä myös Suomen Egmont? Samoilta sivuilta löytyi myös RX-kirjan (mahdollinen) sisältö. Ainakin TUXM #141-142, #205 ja TUXM Annual #9 on jo julkaistu.
Bøger
Hulk Gray
Hulk Gray 1-6 (Egmont Serieforlaget, 2006)
X-Men fra asken (Egmont Serieforlaget, 2006)
UNC XM 141-142+175-175+NEW MUTANTS SPECIAL EDITIONS 1 + X-MEN ANN 9+UNC XM 205
-
Ihan Lappeenrannan suomalaisen hyllystä omani noudin, ei siis tarvinnut tilailla. Kyllä niitä noin kuutisen kappaletta ainakin silloin oli vielä jäljellä.
-
Samoilta sivuilta löytyi myös RX-kirjan (mahdollinen) sisältö. Ainakin TUXM #141-142, #205 ja TUXM Annual #9 on jo julkaistu.
Kaikki nuo on julkaistu. Pitäisköhän 175-175 olla 172-175? En löytänyt Tanskan Egmontin sivuilta paikkaa mistä tuon lainauksen olit ottanut.
Mutta:
UNC XM 141-142 = Menneisyys tulevaisuudessa (R-X 10/85)
UCN XM 172(?)-175 = Wolvien häät & Feenix (MARVEL 3,5/88)
NEW MUTANTS SPECIAL EDITIONS 1 + X-MEN ANN 9 = Asgard-trilogia (R-X 4-6/89)
UNC XM 205 = Haavoittunut susi (R-X 10/87)
Ihan hyviä valintoja. Tokkopa kukaan edes odotti että kirjassa olisi jotain ennenjulkaisematonta.
-
En löytänyt Tanskan Egmontin sivuilta paikkaa mistä tuon lainauksen olit ottanut.
Tuolla (http://www.superhelte.dk/default.asp?id=714) sivun alaosassa kohta Bøger.
-
Mielenkiintoista. Minkäköhän kokoisena tuo tulee? Oisko viime vuoden Batman-pokkarin tapainen vai ihan lehti? Ja kun Batman-pokkari tuli puheeksi, niin tuleekohan sitä lisää tänä vuonna? Tai Oikeuden Puolustajien tai Teriksen animaation pohjalta tehtyjä sarjakuvia...
-
niin mehän saimme salatuista sodista marveliin kaksi uuta naipahista volcanan ja TITanian joista TITtainialla on pahisnaisista suurimmat ja mahtavimmat tiss- voimat niinkuin kuvasta näkyy
-
Spider-Man seikkailee?
Eivätkö nykyajan lapset vieläkään ole oppineet yhdistämään termejä Hämähäkkimies ja Spider-Man samaan sankariin?
Olen pettynyt.
-
Eivätkö nykyajan lapset vieläkään ole oppineet yhdistämään termejä Hämähäkkimies ja Spider-Man samaan sankariin?
Takana on kuitenkin varmaan muutaman vuoden takainen linjanveto, missä kaikki Suomen Marvel-sankarilehdet saivat jenkkinimet. Ryhmä-X:stä tuli X-men (tämä taitaa tosin olla jo aika vanha) ja Hämis muuttui Spider-maniksi. Marvelista ja Sarjakuvalehdestäkin tuli lopulta Mega.
Ilmeisesti tämä trendi on laajempikin ja ehkä taustalla on joku lisenssi tms. juttu, koska täälläkin ilmestyy venäläinen hämis ja kannessa lukee ihan selvällä kielellä, että Spider-man.
-
Tulipa mielenkiintoinen kysymys sähköpostiin Norjasta:
"Swedish and Danish Egmont will start a Spider-Man comic book with 100 pages every second month. Norwegian and Finnish Egmont will continue with 52 pages each month. What do Finnish fans think about this?"
Niin, mitäs suomalaiset fanit tästä tuumivat? Itseäni ei haittaa kun ei tuo Hämis oo viime aikoina kovin hyvä ollut. Mutta tarkoittaako tämä sitä että Suomi ja Norja painavat oman Hämiksensä ja Ruotsi ja Tanska omansa? Eivätkös siinä häviä kaikki? Luulisi että paksumpi numero joka toinen kuu olisi loppupelissä halvempi... Vaan ei se varmaan oo, tokkopa silloin näin toimittaisiin. Hauskaa olisi kyllä kuulla syitä ratkaisuun Suomen Egmontilta.
-
Tulipa mielenkiintoinen kysymys sähköpostiin Norjasta:
"Swedish and Danish Egmont will start a Spider-Man comic book with 100 pages every second month. Norwegian and Finnish Egmont will continue with 52 pages each month. What do Finnish fans think about this?"
Niin elleivät Ruotsi ja Tanska puhu tuoreesta Spiderman seikkailee lehdestä..
2x52 sivua vs.100 sivua. 24 sivua enemmän vuodessa kelpaa. Sitä paitsi yhteispainatukset usein joka tapauksessa laajempia. Ei osunut omalle kohdalle mutta käsissä kävi suomenkielisillä "Hellblazer Savua &Tulta"-kansilla varustettu teos joka sprecht deutsch immerwie.
-
Mutta eikös Viimeisen luvun aikaan Hämis täälläkin ilmestynyt peräti 13 kertaa vuodessa. Ainakin Byrnen Chapter Onen aikana näin oli ja toi Viimeinen luku oli kai just sitä ennen.
Mutta tohon Racin Hulk: Greyhyn, niin se on kyllä sääli, että sitä ei ilmeisesti julkaista täällä vaikka muualla tulee. Ainakin Hämis: Sininen oli ihan kiva, vaikka tarina oli tuttua pullaa. Onneksi saadaan kuitenkin Tim Salen Teristä.
-
Superman: For All Seasons on kyllä paljon parempi kuin Hulk: Gray. Mutta Grayn olisi voinut ostaakin koska ei ole tullut englanniksi hankittua. Superman on.
Oliko suomeksi jo tullut se Loeb & Sale -tiimin alkupään tuotos Batman: Long Halloween? On mielestäni selkeästi parempi kuin nuo muut tuotokset...
-
Niin elleivät Ruotsi ja Tanska puhu tuoreesta Spiderman seikkailee lehdestä..
Selvitin asian taannoin perinpohjaisesti, eli ruotsalaisen lehden alkupuhetta tavaamalla. Heidän lehtensä todellakin muuttuu 100-sivuiseksi ja joka toinen kuukausi ilmestyväksi, ja lehdessä tullaan julkaisemaan aivan samat tarinat kuin oli suunniteltu kuukausittaiseen lehteen. Tämän lisäksi kesä/heinäkuussa alkaa koko perheen hämähäkkilehti Spider-Man, superhjälten! (En ole ihan varma, kuuluuko huutomerkki lehden nimeen.)
2x52 sivua vs.100 sivua. 24 sivua enemmän vuodessa kelpaa.
Eli joku oikeasti pitää niistä mainoksista!
-
Onhan noissa julkaisuissa ollut eroa ennenkin: kun Suomessa Wolverine sai oman lehden, Ruotsissa julkaistiin X-Men (vai mikä X-Gruppen se nyt oli...) 12 kertaa vuodessa: joka toinen oli 100 sivuinen niinkuin Suomessa ja joka toinen 52-sivuinen Wolverinea. Samat tarinat, mutta ei omaa lehteä Wolvielle.
Ja joku varmaan tietää tarkemmin, mutta Mail-Manin aikaan Marvelissa oli joitakin numeroita mitkä julkaistiin vain Ruottissa, kuten Machine Man ja muutama numero Power Packia. Mutta vastaavasti joitakin meillä nähtyjä stooreja ei julkaistu Ruottinmaalla.
-
Eli joku oikeasti pitää niistä mainoksista!
kyllä, minä ostan Hämärini mainosten takia. Nyt kun siitä saisi vielä karsittua alkuperäiset kannet, verkkoviestit ja aivan turhan sisällys sivun. Unohtamatta tietenkään itse sarjakuvaa.
Saa nähdä kauanko Ruotsin ja Norjan kokeilu kestää. Sarjakuvafanit ovat aina alttiita ottamaan vastaan uusia vaikutteita. Kuten esim. Mega: Marvelia ja DCtä.
Pääasia kai että lehti jatkaa tässä maassa ilmestymistä ja olemassaolollaan mahdollistaa siten muillekin lehdille tilaisuuden kokeilla kuvainnollisesti kepillä jäätä.
-
Egmont uudisti sivunsa. Huonompaan suuntaa, imo. Ei tuolta taho mitään löytää ja uutisetkin on .pdf:nä.
-
Egmont uudisti sivunsa. Huonompaan suuntaa, imo. Ei tuolta taho mitään löytää ja uutisetkin on .pdf:nä.
Kritiikkisi menee päin metsää, koska Egmontin sarjakuvasivut (http://www.egmont-kustannus.fi/sarjakuvat/) ovat edelleen muuttumattomat, ellei sitten sekin ollut mielestäsi huono, mutta siitähän ei puhuttu.
Minusta tuo muutos on parannus, koska nyt Egmontin yritystiedot ja muu varsinaisesti sarjakuviin liittymätön on poissa häiritsemästä tuota sarjakuvapuolta. Ja tietenkin samat tiedot löytyvät tuolta pääsivultakin helposti kaikki linkit kun ovat siellä sivun yläreunassa ja niistä heti näkee, mitä missäkin on. Mun mielipide siis.
Edit: mutta täytyy kyllä myöntää, että minäkin vähän aikaa jouduin etsimään eilen tuota sarjakuvassivun linkkiä tuolta pääsivulta.
-
Kritiikkisi menee päin metsää, koska Egmontin sarjakuvasivut (http://www.egmont-kustannus.fi/sarjakuvat/) ovat edelleen muuttumattomat
Edit: mutta täytyy kyllä myöntää, että minäkin vähän aikaa jouduin etsimään eilen tuota sarjakuvassivun linkkiä tuolta pääsivulta.
Nin! Koska en minä niitä eilen yöllä löytänyt.
-
Nopea kysymys. Minkä takia Megan (Uudet Kostajat) paperi näyttää nii kämäseltä verrattuna Ryhmä-X:ään? Kuvittelisi että samaa paperia kummassakin yms, mutta ainakin asiaan vihkiytymättömän näkökulmasta värit olivat haaleita jne.
-
Minkä takia Megan (Uudet Kostajat) paperi näyttää nii kämäseltä verrattuna Ryhmä-X:ään?
Mielestäni paperi näytti ja tuntui samalta. Megan kovat kannet vain ehkä antavat odottaa parempaa. Näin äkkiseltään kyllä tuntuu, että hakemasi erot johtuvat aivan värittäjästä. Eli Megassa vain haettiin synkempää tyyliä ja käytettiin mm. mustaa reunoissa ja ruutujen välissä.
-
Olipa muuten huono veto Egmontilta siirtyä huonompaan paperiin, mutta silti nostaa lehtien hintoja. Hämis sentään pysyi ennallaan.
-
Spider-Man seikkailee 12 numeroa vuodessa. Jokaisessa numerossa joku lelu. Oi kunpa olisin vielä lapsi!
-
Spider-Man seikkailee 12 numeroa vuodessa. Jokaisessa numerossa joku lelu. Oi kunpa olisin vielä lapsi!
Olen jo pitkän tovin ihmetellyt leluhyllyissä näitä hämähäkkiautoja, hämispanssareita ja ties mitä lisäkouria. Seikkaileeko hämis jossain lasten piirrossarjassa jossa sillä on liuta vempaimia?
Itse muistan vain hämis-buggyn joita tulikin muksuna piirreltyä melkein jokaiseen koulukirjan kulmaan.
-
Tino, voin melkoisella varmuudella sanoa että ei käytä. Hahmo on tuttu, joten sen ympärille on helppo rakentaa variantteja, vaikka niitä ei telkkarisarjoissa olekaan näkynyt.
-
Olen jo pitkän tovin ihmetellyt leluhyllyissä näitä hämähäkkiautoja, hämispanssareita ja ties mitä lisäkouria. Seikkaileeko hämis jossain lasten piirrossarjassa jossa sillä on liuta vempaimia?
Itse muistan vain hämis-buggyn joita tulikin muksuna piirreltyä melkein jokaiseen koulukirjan kulmaan.
Eikun tämä on Spider-Maini joka seikkailee (nettisivun mukaan), ei kannata sekoittaa kaveriinsa Spider-Maniin, eivät ole sukua. Niinkuin Ville Valo ja Kauko Valo.
-
"Jokaisessa numerossa on kylkiäisenä hieno Marvel -aiheinen lahja!"
Ja vieläpä hieno! Oh... Ei jaxa odottaa.
Timo
-
Byrnen ihmenelosia voisi kyllä tulla useammankin kirjan verran. Ja toivottavasti Ihmesarjassa julkaistaan ihmenelosia numerosta 14 eteenpäin. Vaikka voisihan nuo alkuperäislehdet 14-90 värillisinä kirjajättiläisinäkin julkaista...
-
Tänään on siis yhtä aikaa touko- että elokuu; posti toi Batman - tekijänä Neal Adams osa 2:n ja Ryhmä-X - tekijänä Chris Claremontin.
Mukana tuli myös tilauskuponki, jossa mainostettiin mm. Vartijat (Watchmen) -kirjaa. Ilmestyy marraskuussa. Teräsmies: Neljä vuodenaikaa taitaa olla jo saatavailla, koska lappusessa ei lukenut mitän ilmestymisajasta. 32,90e ja 19,95e + 4e post. Noiden kanssa odottelen Sarjisfestareille/Kirjamessuille.
-
Tänään on siis yhtä aikaa touko- että elokuu; posti toi Batman - tekijänä Neal Adams osa 2:n ja Ryhmä-X - tekijänä Chris Claremontin.
Mukana tuli myös tilauskuponki, jossa mainostettiin mm. Vartijat (Watchmen) -kirjaa. Ilmestyy marraskuussa. Teräsmies: Neljä vuodenaikaa taitaa olla jo saatavailla, koska lappusessa ei lukenut mitän ilmestymisajasta. 32,90e ja 19,95e + 4e post. Noiden kanssa odottelen Sarjisfestareille/Kirjamessuille.
Mitäs siinä Ryhmis-abumissa oikein sisältö on? Ei Egmontin sivuilta edes löytynyt tilausmahdollisuutta...
-
Mitäs siinä Ryhmis-abumissa oikein sisältö on? Ei Egmontin sivuilta edes löytynyt tilausmahdollisuutta...
Tämähän (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=4367.msg99240#msg99240) se sisältö ilmeisesti on, mutta voin vielä tarkistaa kirjasta kun pääsen täältä.
EDIT: Joo-o.
TUXM #141-142, 174-175 ja 205
New Mutants Special Edition #1
X-Men Annual #9
-
Peräti omituista ettei tuota Ryhmä-X:ää pysty tilaamaan Egmontin sivujen kautta. Näin tosin on tainnut käydä ennenkin.
-
Kioskeilla ompi Ihmesarja 8 - Ryhmä-X. Tässä on nyt niitä 80-luvulla ylihypättyjä Claremontin ja Cockrumin teoksia - itse asiassa yhtä tarinaa lukuunottamatta koko 300-sivuinen pokkari on ennensuomentamatonta matskua! Mainiota kesälukemista jos mikä.
-
Ja parasta siinä on se, että lopussa luvataan jutulle jatkoa. Lieneekö luvassa siis Paul Smithin äksät myös...
-
Ja parasta siinä on se, että lopussa luvataan jutulle jatkoa. Lieneekö luvassa siis Paul Smithin äksät myös...
Toivoa sopisi. Ihmesarja on itselleni yksi egmontin helmistä. seuaraav kuitenkin lienee taas hämähäkkiä tai sitten Aaveajajaa? Eikös Gage-leffa rantaudu 2007 joten yhteisjulkaisu voisi osua noille main.
-
Eikös seuraava ole Hämähäkkinaista? Vai pitikö tänä vuonna tulla kolme Ihmesarjaa?
-
Aloitin juuri Ihmesarja 8:n lukemisen. Vaikka olen lukenut vasta alun, vaikuttaa hyvältä supersankariviihteeltä. Milloinkohan X-men: Viimeinen kohtaaminen ilmestyy DVD:lle?
-
Milloinkohan X-men: Viimeinen kohtaaminen ilmestyy DVD:lle?
Toivottavasti ei koskaan.
Mutta vakavasti puhuen: joulumarkkinat 2006; eli loka-joulukuu 2006.
-
Tietääkö joku mistä tuo toinen Hämis-lehti koostuu? Mainioksi kehuttua Marvel Adventures: Spider-Mania kenties? Vai onko kyseessä se sitä edeltänyt Marvel Age: Spider-Man, joka kertoi Lee/Ditko-tarinoita uusiksi? Adventuresia voisi ehkä ostaakin vaikka lompakko itkisikin hetken.
-
Tietääkö joku mistä tuo toinen Hämis-lehti koostuu?
Brittiläisestä Spectacular Spider-Manistä (http://www.paninicomics.co.uk/CollanaNews.jsp?Action=Carica&Id=16). Pohjautuu jossain määrin 90-luvun animaatiosarjaan.
-
Paninilla on omaakin Hämis-tuotantoa? Nyt pitääkin alkaa käsistä väsäämään, ne kun hyväksyvät myös kirjoittajien lähettämiä näytetöitä toisin kuin Marvel.
Ja taidanpa tyylilajin optimoiseksi ostaa tuon lehdenkin.
-
Mitäs kaikkee siitä löytyy ja onko paljon suomeksi julkaisematonta?
-
Veli, se on ns. graafinen novelli, joka kertoo Teräsmiehen ensimmäisestä vuodesta Metropoliksessa. Jaettu neljään kappaleeseen, yksi jokaiselle vuodenajalle. Kirjoittanut Jeph Loebb (mm. Batman/Superman) ja piirtänyt Tim Sale (joka oli piirtänyt sen tarinan Teräsmiehen lapsuuden muistosta DC Spesiaalissa).
-
Ai niin se onkin se. Jes, pitännee hankkia...
-
Niin, oikea termi suomeksihan on tietenkin graafinen romaani tai sarjakuvaromaani. Itse tykkään eniten albumi-nimityksestä.
-
Äh, jo toinen kerta kun teen saman virheen!
Tosin pituutensa puolesta se tietenkin on lähempänä novellia kuin romaania ;)
-
Miten ois vaan sarjakuva?
-
Jokatapauksessa julkaisun lukeneet huomasivat, kai, että se sijoittuu Byrnen Man of Steelin sisälle. Tuota koiraa ei ennen Teriksessä oltu nähty.
Sitten trivia: Minkäniminen koira Kenteillä oli joka oli mainittu kyseisessä Byrnen MoS:ssä? Pitäisi löytyä tästä uudestakin, ainakin tuossa minun versiossani on.
Taas esitän asiantuntemustani, vaikka en vielä ole nähnyt tuota kirjaa, mutta kyllähän Byrne piirsi Kentien koiran MoSiin. Eikö siis kyse ole samasta koirasta? Nimeä en muista.
-
Onko "Neljä vuodenaikaa" hankkimisen arvoinen? En uskaltanut vielä laittaa omaa tilausta menemään, mutta tein kuitenkin hankintaehdotuksen kirjastoon. Toivottavasti ottavat onkeensa.
Loebin käsikirjoittama "Hämähäkkimies: Sininen" ei ollut mukiinmenevää parempi ja Egmontin sivuilla olleiden näytteiden perusteella Teräsmies-tarinan piirrosjälki ei oikein vakuuttanut.
-
Itse en saanut Sinistä loppuun. Neljän Vuodenajan olen lukenut niin suomeksi kuin englanniksi, ja lainannut kappaleita kavereille. Kaikki, jopa ne jotka eivät sarjakuvia yleensä paljoa lue, ovat diganneet.
Tuo taide on vähän sellainen, että siihen menee hetki tottua, mutta sitten se klikkaa. Se ei oikein toimi näytteissä, mutta itse tarinassa kyllä.
-
Mä diggailin tosta Neljä vuodenaikaa -kirjasta ja taide varsinkin oli mykistyttävän hienoa. Juoni oli ehkä aavistuksen korni ja alleviivaava, mutta ehdottomasti hankinnan arvoinen...
-P.
-
Justiinsa hokasin kun luin vuoden ensimmäistä Ultimate Spider-Man -spessua että niinkuin siinäkin palstalla mainostettiin, piti Mega 4/06:ssa julkaistaman tarina nimeltä Salattu sota (Secret War). Mutta siinä tulikin Ultimate Ihmenelosia, eikä missään mun muistaakseni ole selitetty miksi näin tapahtui. Vai onko...?
Kertokaas Secret Warin lukeneet mielipiteenne ratkaisusta. Kumpi on parempi, Bendisin SW vai Ellisin Ultimate FF?
-
Öh, tuota, ei kai Mega 4/06 ole vielä edes ilmestynyt? Eikös tuo Ultimate IN - numero ollut 3/06?
-
Secret War on kakka. Se alkoi mahtavasti, mutta sitten siinä numerossa kolme tajusi että "ei me taideta sitä sotaa koskaan nähdä?". Eikä sitten nähtykään. Koko tarinan nimi viittasi tapahtumasarjaan jota ei mainittu. Seurasi aika pitkälle South Parkissa esitettyä kaavaa.
1. Ongelma
2. ?????
3. Lopputappelu.
Kakkonen, koko jutun mielenkiintoisin osa oli jätetty kokonaan pois.
Lisäksi koko jutun ulostuleminen - viisi numeroa, btw - vei noin kaksi vuotta.
-
Öh, tuota, ei kai Mega 4/06 ole vielä edes ilmestynyt? Eikös tuo Ultimate IN - numero ollut 3/06?
Aivan. 4/06 - Salattu sota ilmestyy 23.8.
-
Öh, tuota, ei kai Mega 4/06 ole vielä edes ilmestynyt? Eikös tuo Ultimate IN - numero ollut 3/06?
Näinhän se taitaa olla. Syy on Sarjakuvarockin ylläpitäjässä joka väitti sivuillaan että FF-numero olis nelonen. Annan sille sapiskaa.
-
Kelpaishan noi. Hämis/Musta Kissa saattanee tulla, mutta tiedä sitten uskaltaako Egmotnt ottaa riskiä Shannan kanssa. Tisseistä huolimatta se ei ehkä myisi kovin hyvin. Minä ostaisin kuitenkin. Kummatkin.
-
All Star Batman ja Robin on esinäytös Dark Knight 2:lle. Se on Millerin omien sanojen mukaan kuvaus siitä miten Robinille kävi miten kävi (täysi sekopää DK2:ssa).
Luulen että sarjan alkuperäinen "aloitussarjis harrastuksesta kiinnostuneille" ei oikein onnistunut.
-
Entäs se Grant Morrison? Sekin All-Staria?
Kiva että DC-Spesiaali jatkuu.
-
Joo, Grant Morrisoniahan se All Star Teris on. Ihan mahtava sarja. Se on sitä itseään, niinsanotusti.
-
Hienoa saada nämä All Star -tarinat tännekin. Uusinta DC-spesiaalia en ole vielä lukenut, mutta ihailin vain Doug Mahnken Batman-kuvitusta. Miehen kautta Batman-lehdessäkin voisi olla joskus hauska nähdä.
-
Tänään vilaisin kioskilla uutta numeroa. Ilahduttavaa tosiaan, että saadaan molemmat All-Starit tänne. Luultavasti tällä hetkellä tämä onkin paras vaihtoehto, jos haluaa uusia tarinoita julkaista. Superman&Batmania kyllä toivoisin silti lisää. Ja vanhoja juttuja.
Edit: Ainoa huolenaihe on tietenkin se, että riittääkö All-star Batmanissa materiaalia, kun nytkin näköjään viitosnumeron (tai ainakin sen vaihtoehtokansiversio) julkaisupäivää siirrettiin. Tietenkin, jos joka numeroon pistäisi vain yhden jakson, niin sitten...
-
Superman&Batmania kyllä toivoisin silti lisää. Ja vanhoja juttuja.
Toki näitä minäkin toivon, mutta tuo All Star -kiinnostaa kovasti ja kun se saadaan melko tuoreeltaan on aina toivoa, että joku lehtensä jenkkinumeroina normaalisti kotiin kantava, tukisi DC-spesiaalia ojentamalla rahat R-Kioskin tiskin taakse.
-
Aivan. 4/06 - Salattu sota ilmestyy 23.8.
Niin tänään tosiaan oli kipareilla. Kantta en tahtoisi myyväksi sanoa, en parhaalla tahdollakaan.
Vaikka kai Wolverine myy.
Vielä tuota ei ole ehtinyt lukea, mutta pastellimaalausjäljeltä näyttävä piirrosjälki on ainakin erilaista.
Tietenkin voi kysyä olisiko Egmontin kannattanut pistää pelimerkit likoon ja julkaista esim. Ellisin Ultimate Nightmare tai Ultimate secret ennen tätä ja luottaa että sarjisfestareihin varautuva fanilauma ostaa kaupat tyhjiksi.
Ai niin, yhteispainatukset...minnekäs se aasinhattu jäi...
-
Aivan. 4/06 - Salattu sota ilmestyy 23.8.
Tänään tuli lehti ja aika synkkä oli tarina sekä kuvitus.
Tuli porukan kokoonpanosta aika lailla mieleen New Avengers, olikohan tämä jonkinasteinen kokeilu että ostaako immeiset jos pistetään samaan lehteen Wolverine, Hämis, Luke Cage, jne.
Oletan siis että New Avengers oli suunnitteluasteella tätä tehdessä.
Menee aikalinjat sekaisin kun lukee jenkki ja Suomi sarjiksia vuorotellen.
-
Tarina alkoi aika mielenkiintoisesti, mutta lässähti täysin lopussa. Pääpahis saapuu ja kuolee parissa sivussa, jes! Kuvitus oli mielestäni todella surkeaa.
-
Mahtaakohan Salatun sodan piirtäjä olla nähnyt Angelina Jolien Hackkers -elokuvan?
http://centerstageactors.tripod.com/pics/ajolie5.jpg
-
Pääpahis saapuu ja kuolee parissa sivussa, jes!
No voi helevetti, kiitos vaan! Käytetään niitä spoilereita.
-
Mahtaakohan Salatun sodan piirtäjä olla nähnyt Angelina Jolien Hackkers -elokuvan?
Heh, itsekin huomasin heti että "teiniagentti" on saanut kasvonsa suoraan Angelina Jolien valokuvista/stilleistä. Mikä ei kylläkään kaltaistani Jolie-kuolaajaa lainkaan haittaa.
-
Mitä pernaletta! Johan se Egmont on ihan hulluksi heittäytynyt. Ensin kovakantisia supersankarikirjoja, sitten Herrasmiesten liiga ja Hellblazer, V for Vendetta, Watchmen, ja Jonah Hex... ja nyt Sandmania! Miten tämän sisällöltään laadukkaiden ja asiallisesti toteutettujen julkaisujen tulvan oikein kestää? Vaadin piakkoin siirtymistä takaisin julkaisemaan ohuita ja pehmytkantisia Hämähäkkimies-spesiaaleja joiden sivut irtoavat yhden lukukerran jälkeen!
-
Sinänsä fiksusti tehty, että Suomeen tuodaan Sandman-julkaisuista juuri tuo irrallisten tarinoiden ja huippukuvittajien paketti. Itse kyllästyin Sandmaniin muutaman vuoden fanituksen jälkeen, joten sinänsä harmi, että tuo tuli vastaan kirjastosta, enkä ole ollenkaan varma, tuleeko sitä hankittua hyllyyn. Kovakantisena tuo kuitenkin löytänee tiensä harrastajien käsiin melko hyvin.
Mutta onhan se mukava, että V niin kuin verikosto, Vartijat jne. saavat jatkoa saman luokan julkaisuista.
-
Ensin kovakantisia supersankarikirjoja, sitten Herrasmiesten liiga ja V for Vendetta,
Watchmen,
... ja nyt Sandmania!
Viikon paras uutinen? Viikon paras! Ihanaa Egmont ihanaa!
Julkaisupäivää en löytänyt, vain että se tulee tänä vuonna. Jokohan sitä kannattaisi etsiskellä sarjisfestareilta..?
-
Olenpa tyytyväinen etten ostanut englanninkielistä. Syy ei ollut se ettää olisin kuvitellut tuon tulevan suomeksi vaan epäilin että hinta/laatu ei ole kohdallaan kun on paljon olennaisempiakin puutteita. Suomeksi ostan toki heti
-
Ompas ehottoman ehottomasti hyvä uutinen. Mä olenkin unelmoinut tota mun hyllyyn jo jonkin aikaa.
-
Hyllystä löytyy jo enkkuversio kovakantinen, jää meikältä kyllä ostamatta...
-P.
-
Eri kewliä. Molempien julkaisujen osalta.
-
Hyvä homma, etten jopa sanoisi, hienoa. Eivätkä Egmontin yllärit tällekään vuodelle tähän lopu...
-
Tämä uusin Mega, tämä Salattu Sota. Missasinko mä jotain vai eikö siinä oltu olleskaa vaivauduttu mainitsemaan ko. teoksen tekijöitä?
-
Salatusta Sodasta:
Taide oli sanoinkuvaamattoman hienoa. Tarinakin oli ihan OK, tosin ekalla lukukerralla oli välillä vaikea hahmottaa, mikä oli takaumaa ja mikä nykyaikaa. Brian Michael Bendis oli saanut tarinaan jännitystä. Koko ajan tuntui, että jotain suurta ja merkillistä on tekeillä. Mutta loppu.... Pääpahis kuoli vähän liian helposti parissa sivussa.
-
Salatusta Sodasta:
Mutta loppu.... Pääpahis kuoli vähän liian helposti parissa sivussa.
Hyvä joskus niinkin, ennemmin kismittäisi jos loputappelulle olisi olemassa joku pakollinen sivumäärä. Ennemmin ihmetytti että [spoiler] mihin se Fury niitä muita sankareita oikein tarvitsi, kun tämä ensimmäistä kertaa tavattava agenttipimu kerran pystyi yksinään tasoittamaan koko valtion. Ihan oikeasti, mihin? [/spoiler]
-
Ennemmin ihmetytti että [spoiler] mihin se Fury niitä muita sankareita oikein tarvitsi, kun tämä ensimmäistä kertaa tavattava agenttipimu kerran pystyi yksinään tasoittamaan koko valtion. Ihan oikeasti, mihin? [/spoiler]
Tuota... [spoiler]myynnin edistämiseen? Tai sitten niitten kanssa on kiva hengailla? marvelin johtoporras käski? Vanhasta tottumuksesta?[/spoiler]
-
Ennemmin ihmetytti että [spoiler] mihin se Fury niitä muita sankareita oikein tarvitsi, kun tämä ensimmäistä kertaa tavattava agenttipimu kerran pystyi yksinään tasoittamaan koko valtion. Ihan oikeasti, mihin? [/spoiler]
Curtvile tietystikin kertoi tavalliseen tapaansa kyynisen ja oikean totuuden, mutta jos nyt unohdetaan tarinan ulkopuoliset syyt, niin eikös Fury höpissyt jotain että [spoiler]sankareita tarvittiin symbolisista syistä. Se akkapahis käytti amerikkalaisia roistoja, Fury käytti sankareita.[/spoiler]
-
[spoiler] Symbolinen syy olisikin aivan ymmärrettävä, jos sankarit tekisivät hyökkäyksen julkisesti lippua heiluttaen. Nyt mentiin salassa, niin että henkiin jäi vain yksi pahis, ja sekin ehkä vahingossa. Miten se paremmin estää jatkossa pahisten hyökkäykset omenapiirakkamaahan, kuin rehellinen salamurha jonka Fury mainitsee, tai ihan tavallinen, sattumanvarainen maanjäristys?
[/spoiler]
Curtvilen arvio ei onnu.
-
Onko kirjakaupoissa vielä näkynyt Sandmanin Ikuisia öitä? Ainakin Bookplus.fi:ssä lukee vieläkin, että ei ole vielä julkaistu.
-
Festareilla se loppui heti lauantaina päivällä. Ei koko painos, mutta ilmeisesti se mitä siihen mennessä oli painosta saatu tai jotain. On kyllä hemmetin komea kirja, kirjanmerkkinauha ja kaikki.
-
Festareilla se loppui heti lauantaina päivällä. Ei koko painos, mutta ilmeisesti se mitä siihen mennessä oli painosta saatu tai jotain. On kyllä hemmetin komea kirja, kirjanmerkkinauha ja kaikki.
Ja käännökseen on käytetty hirveesti aikaa. Varsinki se että oli mietitty miten nimet saatiin alkamaan 'k'lla ja se miten lopussa esittelyjä oli muokattu ottamaan huomioon käännökseen ero alkuperäisestä julkaisuajasta... Ei oikein mitään valittamista koko kirjassa. Kaunis ku mikä, kyllä tosta ton verran makso.
-
Jeph Loeb ja Tim Sale nousivat esiin Batmanin myötä, ja ne projektit ovat ukkojen töistä parhaita. Hankkikaa Haunted Knight ja Long Halloween. Ne ovat parhautta.
Dark Victory olikin noihin verrattuna jo pettymys.
Toden totta. Parivaljakon ekat Bättikset ovat parhautta.
Eipä silti että mikään mitä ovat tehneet olisi erityisesti huono, mutta nuo on kyllä ne jotka kandee hankkia.
Jos Salen jäljesä tykkää niin eri suositeltava on myös se Art of Tim Sale taidekirja. Mmmmm.
-
Ja varsinkin sitä All Star Frank Milleriä ja Jim Leetä odotan kuin kuuta nousevaa netistä lukemieni arvioiden perusteella.
Kuten jo Surfin Joe mainitsi niin ei kande odotella liikoja eli antaa kuun nousta ilman odottelematta. On muutes ollut ekan numeron jälkeen kroonisesti myöhässä tämä sarja.
Sen sijaan se All-Star Superman on varmaan parasta Teris-matskua ikinä! Toistaiseksi sarjassa ei mielestäni ole ilmestynyt kuin hyviä numeroita.
-
Kuten jo Surfin Joe mainitsi niin ei kande odotella liikoja eli antaa kuun nousta ilman odottelematta. On muutes ollut ekan numeron jälkeen kroonisesti myöhässä tämä sarja.
Ja kuten ensimmäisessä Päivän planeetassa (http://kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=670) mainitsen vedettiin numero kuusi kokonaan pois julkaisulistalta myöhästelemästä ja sen julkaisemisesta ilmoitetaan sitten joskus. Toistaiseksi siis koko sarja on jäähyllä.
-
Joo, sattuuhan näitä mokia aina kääntäjille. Englannissa "Ms" on nimenomaan neutraali siviilisäädyn kannalta tasa-arvoinen muoto. Se on eri kuin "Miss" (neiti) ja "Mrs" (rouva), se ei ole kumpikaan, vaan se on vain naisen kohdalla vastaava kuin kaikkialle sopiva "Mr" (herra). Feministien toiveesta "Ms" on yleistymässä angloamerikkalaisissa maissa. Suomeksi sitä ei voi oikein kääntää ja se kierretään usein ammattinimikkeillä.
Hyvää taidetta M:n talo, mutta en jaksa ostaa nykyisiä Marvel-lehtiä. Miksi ihmeessä Supreme Powerin julkaisemisessa on niin tolkuton tauko? Se on ainoa suomennettu sarja Marvelilta joka kiinnostaa minua.
-
Supreme power on todellakin loistava. Julkaisujen pitkä väli rassaa minuakin. House of M ei kyllä ollut sen hypetyksen arvosta mitä vuoden ekassa megassa kylvettiin. Silti toinenkin osa löytää varmasti hyllyyni joulukuussa. Olihan se silti hyvää sarjakuvaaa.
-
House of M on piirretty ja toteutettu kauniisti, mutta kun. Eikö ne tosiaan Marvelilla keksi enää mitään muuta supertarinan ideaa kuin tämän joka käytettiin jo Age of Apocalypsessä ja Onslaughtissa?? Lievää enemmän tuli semmoinen "eih taas" -olo kun tarinan juju kävi selväksi.
-
House of M on piirretty ja toteutettu kauniisti, mutta kun. Eikö ne tosiaan Marvelilla keksi enää mitään muuta supertarinan ideaa kuin tämän joka käytettiin jo Age of Apocalypsessä ja Onslaughtissa?? Lievää enemmän tuli semmoinen "eih taas" -olo kun tarinan juju kävi selväksi.
House of Ideas is running out....
Kyllä ne keksii uusiakin ideoita, mutta Marvelilla johtoporras on sitä mieltä ettei pyörää kannata keksiä uudestaan.
Tämä menee oikein.
Mutta pyörätkin ovat kehittyneet sitten Mesopotamian aikojen.
Samahan pätee ultimate linjaan joka alun perin oli vähemmän on enemmän ja keskitytään perusasioihin-tyyli.
montakos niitä Ultimate lehdyköitä olikaan?
House of M oli hyvän idean huono toteutus. Ei piirrosjäljeltään mutta todistihan se vanhan väittämän vääräksi.
Että tyhjät tynnyrit kolisevat kovimmin. Ei kolissut.
Enemmin Supreme poweria. Kliseitä siinäkin on, mutta myös selkeä ero.
-
Eikö ne tosiaan Marvelilla keksi enää mitään muuta supertarinan ideaa kuin tämän joka käytettiin jo Age of Apocalypsessä ja Onslaughtissa?? Lievää enemmän tuli semmoinen "eih taas" -olo kun tarinan juju kävi selväksi.
Täähän muuten pohjaa jossakin määrin Byrnen West Coast Avengers -juoksuun. Byrne suunnitelmassa oli saada Purppuranoidan jutusta sen kesän cross-over, mutta päättäjät päätyivät johonkin muuhun, eivätkä antaneet edes sitten toteuttaa sitä pelkästään Kostajissa. Ois ollu mielenkiintoista nähdä, että minkälainen ois ollu House of M 15 vuotta ennen House of M:ää.
-
Byrnehän mokasi tuolloin antamalla Michael Higginsille luvan käyttää Tigraa Avengers Annualissa. WCA:n sivujuonen mukaan Tigra ei voinut olla mukana.
Joo ja teki oikein sarjakuvallisen anteeksipyynnön sitten myöhempään AWC:hen.
Edit: Jos joku haluaa lukea, mitä Byrnellä alun perin oli mielessä, sen voi lukea täältä (http://www.byrnerobotics.com/FAQ/listing.asp?ID=3&T1=Questions+about+Aborted+Storylines#58). Täältä (http://www.byrnerobotics.com/FAQ/listing.asp?ID=3&T1=Questions+about+Aborted+Storylines#61) taas löytyy syy Byrnen lähtöön Kostajien parista ja samalla hän kertoo toiveistaan saada Purppuranoita-tarina kesän cross-overiksi.
Ja Byrnen anteeksipyyntö löytyy täältä (http://www.artofjohnbyrne.com/self/images/awc56.30.jpg).
-
Täytyy todeta, että Egmont on saanut maistuvaa - ja nimenomaan tuoretta - tavaraa vuoden loppuun, kun DC-spesiaali miehitettiin supersankarisarjakuvan kovilla nimillä ja House of M tarjoillaan peräkkäisissä numeroissa.
Eikä House of M ei ole niin pahaa kierrätystä kuin täällä on väitetty, vaikka vaihtoehtomaailmoja on Marvelilla nähty ennenkin. Kolkko ideointi Wandan kohtalon ja sen sankareille aiheuttaman ongelman pohjalta nostaa tämän tusinatavaran yläpuolelle. Lopulta koko idea maailmasta, jossa kukin saa mitä tahtoo, on hyvin traaginen. Tarina tarjoaa ajoittain hetkiä, jolloin lukija jää hetkeksi miettimään: onko tämä sitä, mitä Peter, Scott tai Steve todella tahtoi? Entä mitä sitten kun he itse ymmärtävät sen? Tai sitten kun he menettävät sen?
Jos Bendis ei sorru tarjoamaan omaa näkemystään myöhemmin, tarina kulkee väistämättä siihen suuntaan, että lukija pakotetaan kysymään itseltään, onko House of M:n maailma niin paljon pahempi, että sankareilla on oikeus tuhota se. Valitettavasti loppupuolen Vahti-kohtaus antaa viitteitä siihen suuntaan, että Bendis vastaa kysymykseen lukijan puolesta, harmi sinänsä.
Mutta ainakin viimein Marvelilta löytyi joku (Bendis), joka kykeni hyödyntämään Magneton, Elohopean ja Purppuranoidan sukulaisuutta (aiemmin nähtyjä Genosha-viritelmiä ja Ultimate X-Men -haparointia ei oikein voi laskea mukaan).
Mihinkään liittymättömänä huomiona pitää vielä tuoda tämä esiin, koska en muista nähneeni täällä kenenkään sitä mainitsevan: kirosanojen "sotkut" voi aivan selvästi hahmottaa sanoiksi. Ei siis niinkään siksi, että merkki @ merkitsee a-kirjainta jne. vaan siksi, että merkit ovat yhtä pitkiä ja hahmoltaan samanlaisia, kuin sopiva kirosana olisi kyseisessä kohdassa, jolloin ne tulee lukiessa automaattisesti käännettyä kirosanoiksi. Rautkorpi: me tiedämme, mitä teet, £€t<€|€!
-
Enpäs huomannut lukiessani tuota kiroilu juttua. En löytänyt nopealla selauksella kuin yhden kohdan, jossa kirosana oli sotkettu.
-
Enpäs huomannut lukiessani tuota kiroilu juttua. En löytänyt nopealla selauksella kuin yhden kohdan, jossa kirosana oli sotkettu.
Lehdessä niitä on kaksi, joista täysin selkeä on puhekupla sivulla, jossa Mystikko ampuu Logania. Toinen löytyy viimeiseltä sarjakuvasivulta Emman suusta (jossa ei tosin ole mitään selvää, mutta selvää yritystä on, joten lukija kyllä arvaa, mitä sanaa Emma käyttää).
-
Nyt löytyi myös tuo Mystikko kohta. En vain ymmärrä, miksi pitää näin kikkailla. On kirosanoja sarjakuvissa ennenkin nähty. Olihan se silti huvittavaa, kun huomasi. Jos olisin yksin löytänyt, olisi varmasti ollut hauskempaa, mutta käy se näinkin, että neuvotaan. (tuskinpa olisin löytänyt itse, vaikka olisin uusiksi lukenut tuon)
EDIT: törkeitä kirjoitusvirheitä korjasin ;)
-
Mikä ihmeen "Neiti Ihme"? Ennen hahmo oli Ihmetyttö, ja Ms. Marvel ei nimenomaan ollut Miss Marvel.
Lue ne tarinat uudestaan tietäen, mitä tiedämme Wandasta!
Joo, katsotaan nyt, onko ensi vuonna Siviilisodassa Carolin koodinimi taas, kaikkien feminismin periaatteiden mukaisesti, Ihmetyttö.
Rautkorpi: me tiedämme, mitä teet, £€t<€|€!
Öh... lue se uudestaan tietäen, mitä tiedämme Wandasta!
-
Lue ne tarinat uudestaan tietäen, mitä tiedämme Wandasta.
Öh... lue se uudestaan tietäen, mitä tiedämme Wandasta!
Suomessa emme paljon p@$k@@k@@n sillä k.o neidin voimia ei ole paljoa esitelty (1 spessu hämiksen ja visionin kanssa (ei saatu kuvaa voimista), jokunen Kostajat-spessu (sai noitavoimansa), kostajat-tarinoissa hulkissa, kostajien r-x-lehden kaappaus (perustemppuja), kulan gathin kolmas(?) tuleminen (esitti jonkinlaisia voimia ja paras voimannäytös tapahtui k.g:n avustuksella) (esittely on tainnut tulla joskus n. 10-15 vuotta sitten) ennenkuin kostajien omissa marveleissa (noissa sitten nähtiin että neiti pystyy vaikka mihin mutta siltikään koko potentiaalia emme nähneet)), voimakas noita (jotakuinkin Magian eli Illyanan luokkaa tai voimakkaampi) jonka kaikkia voimia ei edes taideta tietää ja olisi ilman sitä yhtä pirulaista "vain" kaaospalloja heittelevä sankari.
-
Joo, katsotaan nyt, onko ensi vuonna Siviilisodassa Carolin koodinimi taas, kaikkien feminismin periaatteiden mukaisesti, Ihmetyttö.
Koska vaihdetaan otsikkoon vuosi 2007 ja aletaan haaveilemaan mitä uutta/kivaa/klassista saamme ensi vuonna karvaisiin käsiimme kioskeille? Näin loppuvuodestahan näitä vihjeitä yleensä annetaan kuolaaville fanipoikalaumoille. Siviilisotaa kolmeen neljästä Marvel-lehdestä, Ihmesarjaa, ultimatehämistä, supersankarikirjoja, DC-spesiaalia, Jonah Hexiä...
(kuivaa kuolaa näppikseltä)
-
Lukaisin tänään ton uuden Megan. Se oli yllättävän hyvä, mutta kun ei mitään odota, niin ei voi pettyä. Tarina oli tosiaan moneen kertaan käytetty "mitä jos luodaan uusi todellisuus ja vaan yks tyyppi muistaa entisen" -idea, mutta kyllähän sitä luki ja kuvittajakin oli ihan hyvän oloinen, vaikka käyttikin välillä ärsyttävästi toistoa kuvissa.
Ja koska lukemisen jälkeen jäi pieni odotus jatkosta, aloin pohtia, josko pitäisi ostaa myös edellinen Mega ja lukea Salattu sota myös, mutta enpä tiedä...
-
Ja koska lukemisen jälkeen jäi pieni odotus jatkosta, aloin pohtia, josko pitäisi ostaa myös edellinen Mega ja lukea Salattu sota myös, mutta enpä tiedä...
Ei se SS mikään huippujulkaisu ollut eikä tarinakaan ollut hääppöinen kun tuntu että luki tarinaa osa sieltä osa täältä ja sitten lopputaistelu jossa taas aiheutettiin iso lasku jollekulle (Starkille luultavasti). Vilkaise ennen ostoa.
-
Tuo Chon piirroskeikka kuulostaa lupaavalta. Tosin usein jälki on hieman kankeaa.
Kovasti aikoinaan salattuja sotia monikin kaipaili ja oli aika turha koettaa se jo ilmestyessään kokeneena varoittaa että ei se nyt edes kovin kummonen ole. SS2 on sitten REIPPAASTI pahempaa bullaa...
-
Tänne sitten ensi vuoden spekulointi ja toivomukset. (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=7266.0)
jälkeenpäin lukien aika osuvasti sanottu.
-
Koska kahden liki samannimisen ketjun olemassaolo tuo näköjään sekaannusta, lukitsen tämän ketjun. Turhahan sitä kai enää on pohdiskella tämän vuoden tarjontaa, kun se on kummiski jo tullut.