Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Aku Ankka ja kumppanit => Aiheen aloitti: Reima Mäkinen - 30.06.2006 klo 17:08:53
-
Erotettu säikeestä: Carl Barksin kootut: Heränneet kysymykset
Voisiko joku kertoa enemmän näistä, kiitos? Lähinnä kiinnostaisi missä julkaisussa ja milloin meillä ilmestyneitä? Mahdollisesti myös tarinoiden nimiä jos ne sillä löytää jostain netistä? Euro/Italo-tuotantoa, oletan? Ymmärsin että nyt touko tai kesäkuussa olisi vasta kohdakkoin jotain ilmestynyt? Ja mitä tekemistä tällä oikein on Barksin kanssa?!
-
Jälkimmäinen on tullut aikaisemmin suomeksi väreissä AA 29/2001:n liitteessä.
Ja liitteessähän kerrottiin myös, kuinka suuri asia manga on jaappanissa, eli oli kahden sivun kurssi mangaan, ruudut Akirasta ja Hiroshiman pojasta.
-
Tältä ankka näyttää 50 vuoden päästä. Pelottavaa :o
Ei mitään mangaa vastaan... Se on tervetullutta niin kauan kuin pysyy kotonaan ;D
-
Aku Ankkaa ei minusta edes kannattaisi piirtää mangaksi, varsinkaan kun piirtäjät olivat noinkin huonoja, mitä kyseisessä teemataskarissa. Jätin ostamatta, pysykööt länsimainen länsimaisena.
-
Aku Ankkaa ei minusta edes kannattaisi piirtää mangaksi, varsinkaan kun piirtäjät olivat noinkin huonoja, mitä kyseisessä teemataskarissa. Jätin ostamatta, pysykööt länsimainen länsimaisena.
Samaa mieltä. Odotin manga osuudesta enemmän. Ei se kyllä kummoista ollut. :P
-
Aku Ankkaa ei minusta edes kannattaisi piirtää mangaksi, varsinkaan kun piirtäjät olivat noinkin huonoja, mitä kyseisessä teemataskarissa.
Musta tuntuu että ne japanipiirtäjät oli vaan Disneyn toimesta salvettu. Eli ei ole annettu tehdä tuon parempaa. Siellä on hintsusti saanut käyttää kuvakulmia ja mangan yleisimpiä merkintöja, mutta ei mitään niin eksoottista kuin esimerkiksi rasteria.
Länkkärien tekemissä (muutamassa jutussa) on itse asiassa tavoitettu mangan henkeä paremmin kuin niissä mustavalkoisissa. Tahatonta komiikkaakin näissä oli siinä Mikki -jutussa jossa miekkojen sijasta miekkailtiin bambukepeillä. Oikeet miekat on ilmeisesti Disneyn koodistossa (tai jenkeissä) liian jännittäviä lastensarjakuvaan?
Toiseuden teema (ja stereotypiat) tulee myös tahattomasti ja mielenkiintoisesti esiin länkkärien töissä. Että kyllä hyvääkin sanottavaa löytyy kun oikein silmin katsoo. Mutta eikös sitä ole puhuttu että Akkari on jämähtänyt henkisesti jonnekin 50-luvulle?