Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Piirtäminen, tekstaus, väritys ja skannaus => : Sophi 13.03.2006 klo 13:33:28
-
Moikka
Ajattelin, että löytyisiköhän täältä apua minulle. Olen siis tekemässä erästä (lyijykynä+värikynät) piirustustehtävää, joka menee arvosteltavaksi. Arvostelussa kiinnitetään huomiota siihen, miten olen toteuttanut ihmisten liikkeen ja miten tunnelma välittyy kuvasta. Piirustuksen tulisi siis kuvata discoa, jossa on tanssivia ihmisiä. Tehtävä osoittautui yllättävän vaikeaksi, osaisitteko antaa minulle joitakin vinkkejä?
Kiitos tosi paljon!
-
Ja siis tosiaan, tämähän ei nyt varsinaisesti sarjakuviin liity, mutta kun täältä noita piirustajia kuitenkin löytyy, niin ajattelin, että voisi olla sopiva paikka kysyä!
-
Liike on aina vaativaa kuvattavaa. Ehkä kannattaa ottaa valokuvia malliksi (tanssivia hahmoja löytyy varmasti vaikka Googlettamalla kuvia). Mutta liikkeen kuvaamisen oppiminen todella vaatii aika paljon harjoitusta. Mestareita on harvassa.
Yksi tapa tehdä asiaa yksinkertaisemmaksi olisi tyylitellä hahmoja (siis niin että hahmo on enemmän Asterixin näköinen kuin esimerkiksi realistinen piirros). Se voi tietysti olla tehtävänannossa kiellettyä... Mutta jos tyylittely on sallittua, yksinkertaisemman hahmon liike voi olla liioiteltua ja siten näkyvämpää.
-
Kiitoksia vastauksesta. Tehtävänannossa ei ole sanottu tyylittelystä tai kuvan realistisuudesta mitään, voinkohan silloin olettaa, että tuon kaltainen tyylittely olisi sallittua?
-
Tehtävänannossa ei ole sanottu tyylittelystä tai kuvan realistisuudesta mitään, voinkohan silloin olettaa, että tuon kaltainen tyylittely olisi sallittua?
Varmaankin tehtävän antaja osaisi auttaa. Tuskin kovin moni muu.
-
Jos haluaa käyttää sarjakuville ominaisia ikoneja kuvaamaan liikettä, niin erilaiset vauhtiviivat ovat tietysti hyviä kuvaamaan liikettä, sen vauhtia ja suuntaa.
Vauhtiviivat eivät kuitenkaan ole välttämättömiä, vaan liikkeen kuvaamiseen löytyy useita keinoja. Värisommittelulla, ääriviivan paksuudella ja selkeyskontrasteilla voi myös kikkailla samalla tavalla kuin syvyysilluusion luomisessa, eli lähellä olevat, tai tässä tapauksessa paikallaan olevat kohteet on piirretty selkeällä ja terävällä viivalla, kun taas pidemmällä, tai liikkeessä olevat kohteet ovat ääriviivoiltaan epäselvempiä.
Jo se, että kaikki hahmot eivät kosketa molemmilla jaloilla maata, auttaa liikkeen illuusion luomisessa. Katsopa esimerkiksi Aku Ankasta joku kohta jossa hahmot juoksevat, tai ajavat autolla, hyvin usein esim. auto on piirretty kokonaan irti maanpinnasta.
-
liikkeessä olevat kohteet ovat ääriviivoiltaan epäselvempiä.
Tietokoneen liikesumennus toimii kyllä mutta piirtämällä en suosittelisi ???.