Igor on todellakin onnistunut taiteilemaan Wolverinesta talttahampaisen Pekko Aikamiespojan ja joel Hallikaisen hybridin.
Joku leffaa kommentoinut oli muuten joskus netissä olettanut että "natsit kaappasivat alussa pikkupojan ja tekivät siitä Wolverinen"
Olen kyllä huomannut että osa leffoja seuraavista (etenkin nuorista) on tyyppiä, kolme minuuttia leffaa mennyt, huutavat: "Mitä nyt tapahtuu, kuka toi on, Mä entajuu????!!!". Ja yleensä vastakommenttini on: "Jos nyt katsoisit elokuvaa eteenpäin niin eiköhän se selvinne...".
Positiivista oli lyhyt välinäytös, todella tyylikästä kuvitusta siltä joka kuvituksen teki ja kerrontakin oli oikein laadukasta. En ottanut nimilistasta selkoa, että kuka mistäkin vastasi.
R-X 2/2004
Lehdessä alkanut Extreme X-Men ei oikein vietellyt. Liekö syynä aloitusjakson paljo jaarittelu ja tuhnuisen oloinen kuvitus? Onko tuo kuvitus tehty painettavaksi jollekin toiselle paperilaadulle vai miksi se on tuollaista himmeää ja utuista? Himmeys yhdistettynä paljon yksityiskohtia ja värejä sisältävään kuvitukseen vei mielestäni pontta kerronnasta. Itse tykkään enemmän ääriviivoista ja selkeydestä. Esim. New X-Menin tarinat ovat huomattavasti miellyttävämpää luettavaa kuvitukseltaan.
Jep, Salvador Larrocan kuvitus on oikeuksissaan esim. 4-osaisessa Starjammers-minisarjassa muutaman vuoden takaa. Kiiltävällä paperilla.Starjammers-minisarjassa? Myönnän että en ole kuullutkaan.
Kun tossa nyt keskusteltiin taas mm. Namorista ja Franklin Richardsista niin tuli mieleen että molempia on väitetty mutanteiksi mutta kun minusta kumpikaan ei täytä kriteerejä. Mutanteilla voima ilmaantuvat teini-iässä, mutta ainakin Frankiella ne ovat olleet pienokaisesta asti; Namorista en ole ihan varma kun en ole hahmoa seurannut. Sen sijaan minusta Namorin kohdalla määritelmä tyssää jo alkuperään: voimat ovat seurausta kahden rodun risteytyksestä eikä geneettisestä mutaatiosta. Onko muuten mutantin määritelmä kirjoitettu jossain välissä taas uusiksi?
Onko muuten mutantin määritelmä kirjoitettu jossain välissä taas uusiksi?
Sen sijaan minusta Namorin kohdalla määritelmä tyssää jo alkuperään: voimat ovat seurausta kahden rodun risteytyksestä eikä geneettisestä mutaatiosta.
Franklinilla ei ole voimia tällä hetkellä (tai siis on mutta ei toimi, kiitos oletetun isän) normaaliversumissa, kyllä Franklin on mutantti sillä mutantti saa voimansa (tai siis potentiaalin) heti ja ne ilmenevät sitten teini-iässä (Jenkkien teini on aika iso haarukka)
Mitenkäs tuollainen toimii? Minulta on tainnut jäädä joku lentävä muuli huomaamatta. Ei, Namor on todellakin mutantti, koska hänellä on nilkoissa siivet, jollaisia tunnetusti ei ole ihmisillä eikä atlantislaisilla. Tosin Namorin serkulla Namoritalla on siivet myös, joten Namor ei varmaankaan ole ensimmäisen sukupolven mutantti. Jokin erikoinen dominanttien ja resessiivisten alleelien yhdistelmä ehkä selittää, miksi mutaatio ei ilmennyt suvussa ennen Namoria ja Namoritaa...
Tässä tapauksessa "teini-ikä" on itse asiassa kiertoilmaisu, ja tarkoittaa puberteettia. Murrosiässä tapahtuviin muutoksiin liittyvät ihmisten väliset ja sisäiset ristiriidat ovat tietenkin yksi Marvelin mutantti-ilmiön subteksteistä. Ja Franklin ei taida vieläkään olla puberteetissa, joten hänen voimansa kyllä ilmenivät etuajassa -- jos nyt ylipäätään pidetään kiinni siitä "puberteettisäännöstä".
Ja todettakoon, että "teini" ei ole jenkeissä sen isompi haarukka kuin meilläkään (varsinkin kun englantia puhuvien on vaikeampi olla huomaamatta, mitä se sana tarkoittaa), mutta puberteetti-ilmiöiden koko ajan varhaistuessa avuksi on otettu ilmaisu "preteen"...
Ei se teinihaarukka niin iso sinällään ole mutta kyllä se hiukan eroaa meikäläisestä teinistä.
Mites muuten Madelyne? Hänhän oli/on (pitäisi olla kuollut, mutta........) Jeanin klooni ja sai voimansa vasta kun Feenix palasi Maapallolle ja Jean hylkäsi Feenix-voiman ja se meni Maddielle.Mites muuten tämä mitenkään liittyy tähän mutantti-keskusteluun? Onko Madalyne Pryorin kohtalossa jotain epäselvää? Kysy sitä vaikka Kysymyksiä Marveleista -ketjussa tai spoileriketjussa.
Mites muuten tämä mitenkään liittyy tähän mutantti-keskusteluun? Onko Madalyne Pryorin kohtalossa jotain epäselvää? Kysy sitä vaikka Kysymyksiä Marveleista -ketjussa tai spoileriketjussa.
Mutanttejahan Namor ja Franklin selkeästi ovat biologian mukaan, Homo Superior on tosiaan eri asia.
Namor on kai mutantti, siivistä johtuen, mutta Franklin ei ole. Franklinilla oli kykyjä Power Packissakin eikä hän siinä kasvanut isoksi. Eli lapsena voimia esittänyt ei ole Marvel-logiikan mukainen mutantti, vaan voimat ovat seurausta kosmisista säteistä joille vanhemmat altistuivat.
Byrnen tekemä Jeesuksen muotokuvan näköinen ukko ja Fantastic Forcen plus MC2-n käyttämä Psi-Lord taas ei riidellyt mutanttiuden kanssa.
Ja Namorinkin mutanttius keksittiin vasta myöhemmin. Namoralla ei tainnut olla siipiä, mutta kloonityttärellään Namoritalla taas on.
Vahdit tappoivat kaikki sankarit jotka panivat niille hanttiin.
Ja Namorinkin mutanttius keksittiin vasta myöhemmin. Namoralla ei tainnut olla siipiä, mutta kloonityttärellään Namoritalla taas on.
She too was a human/Atlantean hybrid, and she too had little wings on her heels that didn't come from either side of the family. (After a little while, they were dropped without comment.)
Vahdit tappoivat kaikki sankarit jotka panivat niille hanttiin.
Kyllä minä näistä kahdesta mutantiksi (Marvel-merkityksessä) ottaisin silti ennemmin Franklinin kuin Namorin. Mutanttina olossa lienee kuitenkin vaatimuksena, että vanhemmat ovat joko Homo Sapienseja tai Homo Superioreja.
Mutanttejahan biologisessa mielessä taitavat olla suurin osa sankareista, koska geeneihinhän useimmiten nuo voimat siirtyvät. Ainakin jos voimat periytyvät, ovat ne geeneissä.
EDIT: Vai ovatko sitten Atlantislaiset oleellisessa mielessä ihmisiä? Siis ainakin Homo-sukua? Siihenhän viittaisi lajien välinen lisääntyminenkin. Eri lajien välinen lapsihan on maho. Eli voiko Namor saada lapsia? Ja jos voi, niin Atlantislaiset ovat ihmisiä. Erivärisellä iholla ja vedenalaisella hengityskyvyllä varustettuna tosin.
Vai ovatko sitten Atlantislaiset oleellisessa mielessä ihmisiä? Siis ainakin Homo-sukua? Siihenhän viittaisi lajien välinen lisääntyminenkin. Eri lajien välinen lapsihan on maho. Eli voiko Namor saada lapsia?
Mutanttejahan biologisessa mielessä taitavat olla suurin osa sankareista, koska geeneihinhän useimmiten nuo voimat siirtyvät.
Miksi toinen mutantin vanhemmista ei voisi olla eri lajia kuin toinen?
Mutta eivät Marvel-mielessä. Yleisessä mielessä "mutantti" on itse asiassa merkityksetön, koska jokaisella on jonkin verran mutaatioita. Populaation jako mutantteihin ja ei-mutantteihin on mielekästä ainoastaan jonkin määrätyn ominaisuuden perusteella. Kun puhutaan Marvelin universumin mutanteista, se ominaisuus on ns. X-tekijän omaaminen, ja X-tekijä ei ilmeisesti ole ainoa superkykyjä antava geenimuunnos.
Eli siis mutantti on henkilö, jolla on geeneissään X-tekijä. Geeneissä oleva X-tekijä tekee henkilöstä Homo Superiorin. Voivatko sitten kaikki muut geenit olla mitä sattuu? Eli voiko Skrulli, Kree, Shi' Ar, Atlantislainen, Virtahepo tai naapurin Kalle kuulua yhtäkkiä samaan lajiin, jos geeneistä löytyy tietynlainen X-tekijä? Mielestäni oleellista on se, että Homo Superiorin pitää polveutua ihmisistä. Tällöin muut geenitkin ovat samoja ja on mahdollista, että Homo Superior (Joskus ilmeisesti myös Homo Sapiens Superior) on laji.
Eli siis mutantti on henkilö, jolla on geeneissään X-tekijä. Geeneissä oleva X-tekijä tekee henkilöstä Homo Superiorin.
Voivatko sitten kaikki muut geenit olla mitä sattuu? Eli voiko Skrulli, Kree, Shi' Ar, Atlantislainen, Virtahepo tai naapurin Kalle kuulua yhtäkkiä samaan lajiin, jos geeneistä löytyy tietynlainen X-tekijä?
Mielestäni oleellista on se, että Homo Superiorin pitää polveutua ihmisistä.
Tällöin muut geenitkin ovat samoja ja on mahdollista, että Homo Superior (Joskus ilmeisesti myös Homo Sapiens Superior) on laji.
Jos geenistössä oleva X-tekijä on se mistä lasketaan mutanttius niin sehän tarkoittaa että jokainen ihminen on myös mutantti (ks. Ylivahdin ahaa-elämys X-Factor-lehdessä joka Suomessakin nähtiin muistaakseni R-X 6/90).
BTW, jos Franklin on mutantti ja aiemmin todettiin että vanhemmat olivat latentteja mutantteja (koska heillä ei ollut ennen avaruuslentoa voimia) niin voisiko olla niin että kosmiset säteet aktivoivat heidän piilevät mutaationsa?
Missään ei muuten ole sanottu että K.Wagnerilla olisi ollut voimat pienestä pitäen, fyysinen (epä-)muodostuma on eri juttu.
Enkä vieläkään hyväksy tuota Namor-määritelmää. Sekarotuisesta Homo Mermanuksesta ei tule Homo Superioria kuten ei mustaihoisen ja valkoihoisen lapsikaan ole automatik mutantti.
Haukkamies on taas nykyisin Maan asukas syntyjäänkin. Sekava juttu koko tapaus, pitäisi varmaan väsätä artikkeli.
Musta- ja valkoihoisen lapsi on Homo Sapiens meidänkin versumissamme. On sellainen MU:ssakin tiedossa kun Luke Cagen ja Jessica Jonesin vauva syntyy. Molemmilla on supervoimia joten taas päästään keskustelemaan onko se mutantti.
Onko muuten mutanttien vanhemmista ollut juttua että johtuisiko mustanttivoimat vanhempien saamasta säteilystä tai vastaavasta? Hämis-sarjakirjassa 86 kerrottiin että Pedon isä sai säteilyä, muita Franklinia lukuunottamatta en sitten muista.
Onko muuten mutanttien vanhemmista ollut juttua että johtuisiko mustanttivoimat vanhempien saamasta säteilystä tai vastaavasta? Hämis-sarjakirjassa 86 kerrottiin että Pedon isä sai säteilyä, muita Franklinia lukuunottamatta en sitten muista.
Yksi X-miesten liikanimistähän on Wilmar Shirasin kirjasta pöllitty "Children of the Atom".
Kaikilla ihmisillä ei ole aktiivista X-tekijää, ja Ylivahdin säädöt olivat mitä ilmeisimmin pielessä aktiivisen ja ei-aktiivisen X-tekijän erottelun suhteen.
Ai että minä sitten rakastan sitä liikanimeä. Tosin itse sarjakuvassa sitä eivät käytä kovin monet muut kuin Herra Pahuus, Tuho ja muut jalostamiseen fiksoituneet yksilöt.
Luna-tytön äiti oli epäinhimillinen ja isä mutantti. Itse Reed Richards kertoi tarkkojen kokeiden jälkeen että geenit kumosivat toisensa.
Juggernaut on kanssa erikoinen tapaus sillä voisi sanoa että Cyttorakin kristalli aktivoitti hänen mutantinkykynsä (ostin juuri yhden What If-lehden jossa Prof. X:stä tuli Juggis).
Vielä lisää: Kuuluvatko Celestiaalien kokeet muinaisina aikoina jatkumoon? Eikös näillä selitetty aikoinaan Ikuiset ja Deviantit, vähän niin kuin Epäinhimilliset selitettiin Kriiden muinaisina kokeina ihmisten esi-isillä? Ja eikös näitäkin annettu joskus selityksinä siihen miksi "superihmisyyttä" esiintyy?
Mutta eikäs Juggernautin voimat olleet maagisia luonteeltaan ja tulivat siitä Cyttorakin jalokivestä? Ja Cyttorak Marvel-versumissa yksi Isoista Nimistä taikuudessa, esim. "Crimson Bands of Cyttorak". Eli tällöin Juggis ei olis mikään mutantti, vaan vain maagisia kykyjä omaava ihminen.
Kaikkia supereita voisi kutsua mutanteiksi periaatteessa, esim. säteily on aktivoinut latentit kyvyt.
Se joka pystyy pistämään Epäinhimilliset oikeaan kategoriaan saa 10 pistettä ja papukaijamerkin.
Kaikkia supereita voisi kutsua mutanteiksi periaatteessa, esim. säteily on aktivoinut latentit kyvyt.
Jälkihuomautus: Osaako kukaan kertoa, missä amerikkalaisessa alkuperäislehdessä tuo Pedon ensimmäinen muodonmuutos (siis jotakuinkin normaalin ihmisen näköisestä sinikarvaiseksi) tapahtui ja minä vuonna? Nykyinen kissa-Peto tuo muuten ikävästi mieleen Masters of the Universe-lelu Panthorin :)
Masters kuuluu Marvelille eli mikään ihme.
Masters ei "kuulu" Marvelille. Marvelilla ei ole ollut Mastersien lisenssiä vuosikymmeniin. Panthor on violetti pantteri, ja Peto on sininen, kissamainen kaksijalkainen. Se on ihme, että siinä näkee mitään muuta kuin yhteensattuman.
Jaa Marvel luopui He-Manista, eikös tuossa tv-sarjassa joka tuli pariin kertaan ollut Marvelin logo lopussa.
Pää on aika samanlainen.
Se on Mattel. Masterseja valmistava lelufirma.
Koska. Se. On. Kissan. Pää.
No mutta ei voi. Kuten Rami Rautkorpi tuossa aikaisemmin sanoi, niin vain ne, joiden geeneissä X-tekijä on aktivoitunut, ovat Marvel-mielessä mutantteja. Muilla säteilyn/jalokiven/muinaisen vasaran/pilaantuneen juuston syömisen kautta tulleet voimat pitävät pesäänsä muualla kehossa kuin X-tekijässä.
Samoin Pedon muuttuminen sinikarvaiseksi selitettiin sillä, että liuos, jonka Hank valmisti Brand Corporationilla työskennellessään ja kittasi kurkustaan, laukaisi hänen latentin mutaationsa.
Se on Mattel. Masterseja valmistava lelufirma.
Koska. Se. On. Kissan. Pää.
Amazing Adventures 11 March 1972, siinä esiintyy ekan kerran karvaisena. Tuo selvisi toonopedista, mutta voi olla myös aikaisempikin.Nro 11:sta se tapahtui, käytti naamaria numeroon #14 asti, nrossa #15 oli jo sininen. :P
Luetaanko Madelyne "Keijukaiskuningatar, Jeanin klooni, Cablen äiti" Pryor mutantteihin vai ei?
Luetaanko Madelyne "Keijukaiskuningatar, Jeanin klooni, Cablen äiti" Pryor mutantteihin vai ei? Hänhän sai voimansa ns. mutkan kautta.
Ja Madelyne Pryor oli mutantti, koska hän oli Jean Greyn geneettinen kopio, ja Jean on mutantti. Se, että hän ei ilmentänyt mutanttikykyjään, oli yllätys Herra Pahuudellekin. Koko feenixvoimahässäkkä on hirveä sotku, mutta ehkä voitaisiin sanoa, että Jeanin mutaatio teki hänestä otollisen alustan feenixvoimalle, ja Madelynellä oli sama mutaatio "syntymästään" lähtien.
Voisi tietenkin lukea aikaisempia viestejä... ::)
Hämähäkkityttö (May Parker)? Mutantti vai ei? Ja mitä mieltä me lopulta oltiin Franklin Richardsista? Ja mikä muuten on Marvelin kanta noihin epämuodostuneisiin ihmisentapaisiin, jotka ovat syntyneet niin? Muistelen, että joskus 2001/2002 RX:ssä olisi ollut Lontoon katujen alla jotain ihmisiä, joista yksi oli yksisilmäinen ja tosivahva, "kyklooppi", onko tämä mutantti? Vaiko ainoastaan epämuodostunu ihminen?
Namor on mutantti koska hänellä on siivet, toisin kuin kummallakaan vanhemmilla.
Herregud, en tajunnutkaan että se on noin vahva. En ole koskaan mieltänyt Namoria yhdeksi Marvelin isoimmista pyssyistä. Toisaalta kukapa uskoisi Wonder Manin nostavan 95 tonnia.
Franklin on/oli mutantti ainakin DoFP:ssä koska hänellä oli M-kirjain haalarissa jne. Tosin nykyään hänellä ei ole voimia (tai niin olen lukenut) kun oletettu isä Reed blokkasi ne.
DoFP = Days of Future Past? Mutta "Days of Future Present" x-overissa hän itse (tai hänen tulevaisuuden versionsa) blokkasi omat voimansa.
Ei taida Franklin koskaan saada voimiaan käyttöönsä tätä menoa (ollut alle 10-v. jo kolmattakymmentävuotta kohta). Jos saisi niin tulisi kyllä aikamoinen sankari.
Täysikasvuinen ja -voimainen Franklin eli Psi-Lord seikkailee Spider-Girlin ja muiden MC2-julkaisujen sivuilla.
Hämiksen tyttäreen on vaikea ottaa kantaa koska häntä ei ole nähty kuin se yksi Mega ja koska häntä ei nähtävästi enää nähdä niin...............
Yhtä vaille 90 numeroa englanniksi, plus annual plus vierailut... Arvelin että joku oli ehkä näitäkin lukenut.
Olen lukenut, mutta en osaa vastata ilman katsausta. X-Väen jäsen Spider-Girl ei ainakaan ole, mutta en ole ihan varma, onko paikkaa ikinä tarjottu...
Kyvyt kuitenkin ovat perinnöllisiä, aktivoituneet murrosiässä jne.
Mutta kuten olen jo täysin aukottomasti osoittanut, se ei ole mutantin määritelmä...
Entäs klooni mutantista ja kloonilla ei ole voimia (ei edes latentteja)?
Jos hän on muuntelematon klooni mutantista, hänellä täytyy olla vähintään latentteja mutanttivoimia. Ymmärrätkö, mitä tarkoittaa klooni? Ymmärrätkö, mitä tarkoittaa geneettinen X-tekijä?
Madelynen nopeutettu kehitys ja lapsuus koeputkessa eivät todennäköisesti rohkaisseet X-geeniä aktivoitumaan, ja siten hän oli vain latenttimutantti (oikea termi?).
Just se mitä Justen sano. Ja Hämis ei ole mutantti, Hämis-leffassa hienon graafisesti näytettiin miten radioaktif-hämähäkin ja Peten geenistöt meni ristiin.
Vänkää. Marvel tuhoaa perinnöllisyystieteenkin.
Eikös se ole niin että tässä oudossa maailmassa, jota kutsumme reaalimaailmaksi, yhden tai vaikka kahden mutantin jälkeläinen ei ole mutantti, jos hänen perimänsä sisältää vain ominaisuuksia joita hänen vanhemmillaan on ollut?
Selvennykseksi kuviteltu esimerkki. Keijo-Reino on muuten tavallinen ihminen, mutta hänelle on kasvanut on hirven sarvet (siis tämä on vain esimerkki...). Koska kellään Keijo-Reinon vanhemmista ei ole sarvia, Keijo-Reino on mutantti. Kun Keijo-Reino ja Ulla-Eulaalia saavat lapsen, jolla on hirven sarvet, lapsi ei ole mutantti. Hänellähän on vain isänsä perimä. Toki, kuten Rami ansiokkaasti aikaisemmin selitti, lapsella ja mahdollisesti koko sukulinjalla on mutaatio muuhun ihmisrotuun nähden. Mutte se oli Keijo-Reino, joka oli mutantti.
Menikö oikein?
Eli Marvelin määritelmä (Tekijä X -> mutantti) määrittelee rodun, mutta ei sitä onko mutantti itse asiassa perinnöllisesti mutantti.
Huh.
Eikös se ole niin että tässä oudossa maailmassa, jota kutsumme reaalimaailmaksi, yhden tai vaikka kahden mutantin jälkeläinen ei ole mutantti, jos hänen perimänsä sisältää vain ominaisuuksia joita hänen vanhemmillaan on ollut?
Dazzler (mutantti) ja Onnenpoika (mutantti kaiketi) saivat myös lapsen mutta siitä ei ole Suomessa julkaistu lisää tietoa
Kyllä näin on mutta se keksittiin vasta myöhemmin. Kai Marvelilla funtsattiin että menevät paremmin kaupaksi jos ne ovat mutantteja.
Lasketaanko Haven mutantiksi vai ei?
Viittasit varmaankin tähän..?
Jep kun kerran sanoit että tulisi hyvä aihe Mutanttia vai ei-ketjuun niin päätinpä sitten kysyä.
Vihjaa vähän missä tämmöiseen Marshallin olet törmännyt? Liittyykö Viittaan ja Tikariin?
Siis Marsalkka Laki?No ei. Etkös lukenut:
(ei Marshal Law)
No ei. Etkös lukenut:Taas huomataan, että sanassa riittää, että ensimmäinen ja viimenen kirjain ovat paikallaan... Itsekin luin sen ekalla kerralla pikasesti sanana "eli".
Onkos toi sitten se sama mikä oli Daredevilissä (Sarjakuvalehti 1/91 tai 1/92)? Nimeä en muista.
Aaaaaiii... siis Random? http://www.mutanthigh.com/random.html
tosin kuin x-men:ssä väitetään ei tuho ole maapallon ensimmäin tai vanhin mutantti maapallon vanhin mutanttihan taitaa olla tämä henkilö http://www.marvunapp.com/Appendix/forevermanhardy.htm
Rmäki jo alkupuheessaan toteaa että nyt on Morrisonin vuoro yrittää kopioida Days of Future Past'ia ja juuri sitähän tämä on, erittäin sekava ja erinomaisen turha tarina.
Rmäki jo alkupuheessaan [...]
Niin Q-mies, vitonen ei oo enää uusin numero.
Kävin tänään divarista hakemassa R-X 5/2005 (eli ei siis uusimman) lehden..
Minut on ikuisiksi ajoiksi traumatisoinut se, että v.1987 tienoilla Ryhmä-X:n piirtäjät ja tyylikin muuttui niin paljon, ettei sitä enää mitenkään voinut verrata edellisiin.Mutta eihän vuosien 1986 ja 1987* välillä mitään muutosta tapahtunut. Pääosin ovat John Romita jr.:n ja Dan Greenin kuvittamia nuo. Ehkä tarkoitatkin vuosien 85 ja 86 väliä. Vuonna 1986 kun hypättiin Byrnen kuvittamista suoraan noihin JRjr:n tarinoihin ja siinä jo sitä eroa sitten onkin. Iloksesi voinen sanoa, että kaikki nuo Byrnen kuvittamat tarinat (kahta vaille, mutta niitä ei muutenkaan Ryhmä-X:ssä julkaistu) julkaistiin kahdessa Ihmesarjassa.
Mutta eihän vuosien 1986 ja 1987* välillä mitään muutosta tapahtunut. Pääosin ovat John Romita jr.:n ja Dan Greenin kuvittamia nuo. Ehkä tarkoitatkin vuosien 85 ja 86 väliä. Vuonna 1986 kun hypättiin Byrnen kuvittamista suoraan noihin JRjr:n tarinoihin ja siinä jo sitä eroa sitten onkin. Iloksesi voinen sanoa, että kaikki nuo Byrnen kuvittamat tarinat (kahta vaille, mutta niitä ei muutenkaan Ryhmä-X:ssä julkaistu) julkaistiin kahdessa Ihmesarjassa.
Viidessätoista vuodessa muistikuvat alkavat hämärtyä. ;) 1986 se varmaankin oli. Muistelisin että yksi viimeisimmistä, joita luin, oli se Ryhmä-X jonka kannessa Kitty Pryde on X-asussaan joulukuusen tietämillä niljahirviö kannoillaan.Mutta siitähän on jo kaksikymmentä vuotta ja tuo kuvailemasi kansi on tosiaan Ryhmä-X 11/85. Sitä edeltävä eli lokakuun numero on sitten se, missä oli vahteja.
Myös "lopullinen" yhteenotto jonkun planeetan pinnalla (Lilandran kotiplaneetan?) sen jälkeen kun Jean oli suurimmalta osin muuttunut Mustaksi/Pimeäksi Feeniksiksi, oli vaikuttava! ;DSe oli hylätty kaupunki Kuussa. Myöhemmin Ihmeneloset auttoivat Epäinhimillisiä muuttamaan sinne (nähtiin tänä vuonna kovakantisessa Ihmeneloset-kirjassa).
Ja ne niljahirviöt, kun Scott melkein muuttui sellaiseksi! :oTämä onkin sitten vuoden 1987 ekasta Ryhmä-X spesiaalista. Niitä tarinoita, joiden yli hypättiin, kun vuonna 1986 aloitettiin Romita nuoremman kuvittamista tarinoista.
Mutta siitähän on jo kaksikymmentä vuotta ja tuo kuvailemasi kansi on tosiaan Ryhmä-X 11/85. Sitä edeltävä eli lokakuun numero on sitten se, missä oli vahteja.
Mutta siitä on viisitoista vuotta kun nuo sarjakuvat katosivat muuton yhteydessä. ;)
Sen jälkeen en ole päässyt niitä lukemaan ja muistiani virkistämään. Kyllä nyt täytyy sinne divariin lähteä. Tai siis jos odottaisi aamuun... Toivottavasti ei osoittaudu yhtä vaikeaksi löytää kuin Jasso-omakustanteet tai Jasso ja Kuumuikut. Nimimerkillä hakenut olen. :o
Tiedoista kiittää hän.
Gitte
Muutamalla vähäeleisellä viittauksella Morrison antoi ainesta seuraavan parin vuosikymmenen Ryhmä-X tarinoille.
Ei ollut omia voimia, vain haarniska. Mutta hänen poikansa oli mutantti.
Ei minua ihmetytä yhtään skippaaminen. Nuo crossover-annualit olivat järjestään aika kakkoja, vaikka tuota kelvollisempia oli muttei niitäkään suomeksi tullut.
Vääntäisikö joku minulle rautalangasta, mikä tuossa Morrisonin loppunumeroissa on niin nerokasta?
Jean on sivussa ja Scott pääsee nyt ilman järjettömiä tunnontuskia kutemaan Emman kanssa. Missä se nerous nyt oikein piilee? Siinä, että Cable saa kohta velipuolen tulevaisuudesta? Ja kaksoisolennon toisesta ulottuvuudesta?
En minä mitään tytärtä muista. Ei tuon linkinkään mukaan sellaista ole. Harness ei ole muualla tietääkseni esiintynyt kuin Kings of Painissa.
Pitäisi varmaan jossain vaiheessa tehdä annotaatiot Täältä saapuu huomiseen. Jostain käsittämättömästä syystä kukaan ei näytä vielä sitä tehneen.
Toivottavasti ei. Vanha peto oli vain siniseksi värjätty Logan,Kuuluisampi hahmo muuten ei aina ole välttämättä se, mitä matkitaan. Tässäkin tapauksessa todennäköisesti on niin. Wolverinehan nimittäin teki ensiesiintymisensä vuonna 1974 ja siinä vaiheessa Peto oli jo sinisessä olomuodossaan seikkaillut jopa omassa lehdessään. Ehkäpä olisikin oikeampaa sanoa, että Logan on vain ihmisen näköinen Peto?
Niin osaako joku jenkkilehtiä lukeva kertoa mikä se virallinen tilanne sen Cassandra Novan kanssa on?Eipä ole tuon arkin jälkeen näkynyt.
Kuuluisampi hahmo muuten ei aina ole välttämättä se, mitä matkitaan. Tässäkin tapauksessa todennäköisesti on niin. Wolverinehan nimittäin teki ensiesiintymisensä vuonna 1974 ja siinä vaiheessa Peto oli jo sinisessä olomuodossaan seikkaillut jopa omassa lehdessään. Ehkäpä olisikin oikeampaa sanoa, että Logan on vain ihmisen näköinen Peto?
Muistelisin että yksi viimeisimmistä, joita luin, oli se Ryhmä-X jonka kannessa Kitty Pryde on X-asussaan joulukuusen tietämillä niljahirviö kannoillaan.
Jos oikein muistan tuon :)Ihan oikein muistat. Se oli semmonen alienin näköinen olento ja olihan tarinakin aika alienmainen. Ehkä elokuvalla olikin tarinaan vaikutusta. Kitty tuhosikin sen vähän samaan tapaan kuin Alienissa. Eli Kittyhän "ampui" X:ien suihkarin suuttimilla sen poroksi.
Eka kertaa myös Peto tuntui hyvältä hahmolta.
Entäs X-Men: The Hidden Years?
Ja Morrisonin Magnetos ei ollu HITUSTAKAA samaa ky meirän aijjemmin tuntemas Magnetos
Ei Peto seikkaillut omassa lehdessään. Lehden nimi oli Amazing Adventures joka oli alkanut jo ennen Petoa ja jatkui vielä Pedon jälkeenkin.Saattoi olla toi, mitä tarkoitin. Googlasin vain nopeasti ja siinä sanottiin, että 70-luvun alkupuoliskolla Pedolla oli oma lehti muutaman vuoden ajan.
Ei ollut Peto sininen kun ensi kerran muuttui karvaiseksi vaan harmaa.Okei, mutta alkuperäinen pointti ei kuitenkaan tästä katoa. Peto sai karvaisen olemuksensa kaksi vuotta ennen Wolverinen ensiesiintymistä kampauksineen päivineen.
Eikä Wolverine ollut yhtään Pedon näköinen ensiesiintymisessään. Ja Daredevilin vihollisella Pöllöllä oli ollut tuo sama kampaus jo 60-luvulla.Itse asiassa se kampaus oli muutenkin yleisempi. Siitä meinasin ekassa viestissä mainitakin, mutta annoin olla.
Amazing Adventuresin kansissa Peto oli välillä sininen, mutta sisäsivuilla musta. Se musta väri ei näyttänyt siihen aikaan hyvältä joten kai siksi siihen lisättiin sinistä kansiin. Vrt. Teräsmiehen hiukset, joista taisit mainita jossain.Se on semmonen painotekninen jippo tai ehkä enempi väritysjuttu. Miten kuvata mustaa muulla värillä kuin mustalla? Niinpä mustassa kiiltävä osuus kuvattiin usein sinisenä (tai vaihtoehtoisesti harmaana). Siispä useimmilla musta(tai yleensä tumma-)tukkaisilla hahmoilla näyttääkin olevan sininen tukka*. Sama on pätenyt moneen muuhunkin. Esim. Hopeasurffarissa sarjakuvissa käytetty väri on välillä päässyt ihan tekstiinkin, kun on saatettu viitata Surffariin valkoisena tai ehkä harmahtavana.
Olikos muuten mitään puhetta jatkuuko NXM? Siellä kun ois ollunna justiinsa kaikkien suosikki Gambiitti sekä Larrocan kuvitus.
RYHMÄ-X: Monet ovat jo ehtineet toivoa suomeksi Joss Whedonin kirjoittamaa "Astonishing X-Men" -sarjaa, ja mehän teemme työtä käskettyä. Eli tammikuusta lähtien pääsemme kaikki seuraamaan, mihin suuntaan Buffyn ja Angelin luoja mutanttien elämää ohjastaa! Unohtaa ei sovi myöskään uutta kuvittajaa John Cassadayta, jonka selkeä, elokuvamainen kuvitus miellyttänee varmasti vaativampiakin sarjakuvafaneja. Vuoden aikana lehden sivuilla palaa myös tekijätiimi Chris Claremont & Alan Davis, jotka loivat kuolemattomia mutanttitarinoita yhdessä jo 80-luvulla. Näemme myös Paul Jenkinsin "Wolverine: The End" -tarinan loppurytistyksen, eli mannaa on luvassa!
Uusi lehti on New X-Men: Academy X joka kertoo nuorista mutanteista jotka esiteltiin viimeisimmässä New Mutants -lehdessä.Itse asiassa tuon lehden nimestä on numerosta #20 lähtien pudotettu pois "Academy X" osa ja lehden nimi on nykyään pelkästään New X-Men.
Paitsi että se ei ollut Niljahirviö vaan joku muinainen paha hirviö joka vapautui vaurioituneesta kivipaadesta kartanon mailla.
Jos oikein muistan tuon :)
Oliko tuo kivipaasi-juttu samassa lehdessä kuin Kittyn taistelu sitä hirviötä vastaan?
Ei, kyllä nyt pitää katsoa vielä kerran kaikki arkeologiset tavarakerrostumat vanhempienkin luota vielä kerran läpi, että jos R-X -lehdet eivät olisikaan ainiaaksi kadotettuja! :-\
Tai jos kirjoittaisin joulupukille, niin saisikohan kyseiset lehdet lahjaksi ensi jouluna? ;D
Nuttura on toisaalta ollut niin kireällä viime aikoina, että ehkä olen jo mokannut ensi vuoden joululahjat. :o
Muistaako joku muuten, miten Kitty pääsi takaisin Vahtien hallitsemasta "rinnakkaistulevaisuudesta" omaan aikaansa? Oman muistin mukaan Rachel auttoi jotenkin siinä...
Gitte ;D ;D
Oli ja tarina alkoi kun Storm taisteli pikkuserkkuja vastaan ja tuhosi sen paaden mutta portti ei sulkeutunutkaan vaan yksi (?) tuli vielä läpi myöhemmin jonka Kitty sitten hoiteli. Jossain lehdessä Suomessa on näytetty kun kyklis ampuu vahingossa sitä paatta ja samalla aukaisee portin tähän ulottuvuuteen (tarinana on "vanhan" Ryhmä-X:n jäsenten lähtö jne).
Jos tarkoitat R-X 10/85:n tarinaa niin siinä Rachel siirsi vanhemman Kittyn mielen menneisyyteen nuoremman Kittyn kehoon (joonka mieli sitten meni tulevaisuuden kehoon) joka sitten palasi takaisin kun oli tehtävänsä hoitanut (ja myöhemmin Rachel siirtyi sitten kokonaan tänne).
Jos nuo lehdet ovat hukkuneet niin divareista löytyy joitain numeroista samoin kuin huuto.netistä mutta helpoin on edelleen hankkia Ihmesarja.
Oli ja tarina alkoi kun Storm taisteli pikkuserkkuja vastaan ja tuhosi sen paaden mutta portti ei sulkeutunutkaan vaan yksi (?) tuli vielä läpi myöhemmin jonka Kitty sitten hoiteli. Jossain lehdessä Suomessa on näytetty kun kyklis ampuu vahingossa sitä paatta ja samalla aukaisee portin tähän ulottuvuuteen (tarinana on "vanhan" Ryhmä-X:n jäsenten lähtö jne).
Jos tarkoitat R-X 10/85:n tarinaa niin siinä Rachel siirsi vanhemman Kittyn mielen menneisyyteen nuoremman Kittyn kehoon (joonka mieli sitten meni tulevaisuuden kehoon) joka sitten palasi takaisin kun oli tehtävänsä hoitanut (ja myöhemmin Rachel siirtyi sitten kokonaan tänne).
Jos nuo lehdet ovat hukkuneet niin divareista löytyy joitain numeroista samoin kuin huuto.netistä mutta helpoin on edelleen hankkia Ihmesarja.Kiitti! Nyt kun sanoit tuosta yhden hirviön läpitulemisesta, mielikuva välähti edessäni kuin kourallinen sähköankeriaita!
Gitte ja jäähileinen teekuppi
Nyky mutantti-julkaisuista mielestäni kyllä New Excalibur [julkaisukelpoista tavaraa]New Excalibur oli yllättävän hyvä, ottaen huomioon että se on Claremontin uutta tuotantoa.
New X-Men (ent. Academy X) ovat kyllä aivan julkaisukelpoista tavaraa.
Ja Exiles on parantanut tasoaan heidän lähdettyä World TourilleExilesin taso kyllä nousi, mutta ei se vieläkään kovin hyvä ole. Toivon että Claremont saa puhallettua hommaan vähän uutta henkeä. Olen yleensä tykännyt hänen Mitä Jos-tarinoistaan.
mutta taas Cable & Deadpool-lehden taso on mielestäni laskenut.Ei totta! Homma meni kyllä pikkuisen sekavaksi tuossa kohtaa kun Liefeld hukkasi Cablen jonnekkin myrskyyn, mutta tämä sarjahan on ollut järjettömän hyvä ensimmäisestä arkista lähtien. Viimeisin numero vasta hieno onkin. Tässä lehdessä oikeasti TAPAHTUU jotain. Status quo muuttuu vähän väliä. Jos mahdollista, taso on NOUSSUT. Okei, myönnän että jotain huonoja numeroita ON ollut. Mieleen tulee Intercoursen baari-käynti ja sitä edeltävä vauva-numero.
Henkilökohtaisesti olen kyllä nauttinut kaikista kolmesta (Uncanny, Astonishing ja X-Men).Claremontin dino-seikkailut ei oikein iskenyt. Ja Adjektiiviton on ollut ku lasimurskaa söis. Astonishingissa on paljon OMGOMGOMGOMG-kohtauksia, mutta se tarina on vähän sellanen.
Eikä tuo Ultimate X-Men ole mielestäni huono.Mitä? Kirkmanin UXM oli selkeästi PARAS viime kuun X-lehdistä.
X-Men: Deadly Genesis vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta minisarjalta, se ei ole vaan vielä päättynyt. Kuusi numeroa tulee. Taas paljastetaan luurankoja Xavierin menneisyydestä joita Äksille ei ole kerrottu.
Toivon että Claremont saa puhallettua hommaan vähän uutta henkeä. Olen yleensä tykännyt hänen Mitä Jos-tarinoistaan.
Hetkinen! Alkaako Claremont kirjoittaa Exilesia?
Suomessa Wolverine esiintyy Uusissa Kostajissa eli tämän kuun Megassa.
Mä olen jo lukenut ja inhonnut englanniksi, joten vilkaisin vain kantta, jossa kynsiveikko on.
Kagura tarkoitti ilmeisesti suomenkielistä Wolverine-lehteä.
Tuli tuossa luettua noita koneella olevia lehtosia ja huomasin, ettei meidän kaikkien rakastamaa pahista Mr. Sinisteria ole näkynyt vähään aikaan.
Olen ikävä kyllä jäänyt pahasti ulkopuolelle noista lehdistä, mutta olisin nyt kiitollinen tuosta pienestä tiedosta, missä on tämä Tohtori Essex okein luurailee?
En minä sitä että se huono olisi, kuvittelin vain että alkaisi rytinällä ja suurpaljastuksilla. Katotaan ny miten etenee. Onhan tämä näköjään muutenkin uusi tyyli että naatitaan ennenkun laakastaan.
Tuorein Ryhmä-X oli kehnoin numero vuosiin. Piti oikein pinnistellä, että sai luettua loppuun asti. Oton arvioon Katuojassa yhdyn.
mutta eiköhän se lukijanpalstalla selvitetä.
Tuorein Ryhmä-X oli kehnoin numero vuosiin. Piti oikein pinnistellä, että sai luettua loppuun asti.
House arest osa 1, "Losing it" -sivulla kuka seisoo Kolossin nyrkin vieressä, liekkivoimaisen Roguen alla?
Tarkoittiko tuo hahmokysymys Rockslideä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rockslide_%28comics%29
Lehti oli kokonaisuudessaan aika kökkö. Koko perusidea tökki, viimeksi taisi Alan Davisin kauden lopulla Kehittäjä poistaa kaikkien mutanttien voimat, eikä silloin mitään maailmanlaajuista kriisiä kehittynyt. Pakko vaan vääntää tappelu aikaiseksi pihalla patsastelvien Vahtien kanssa, hohohoijaa. Ja näinkö kauan tuo voimien menetys kesti, pari hassua numeroa?
Ennakkotietojen mukaan näyttäisi Deadly Genesis olevan ainoa lukemisen arvoinen tarina tänä vuonna.
Tuli tässä pitkään aikaan katsottua jenkki lehtien juttuja ja huomasin, että Betsy tuli takaisin ja... Minne se katosi hetkeksi.
Ennakkotietojen mukaan näyttäisi Deadly Genesis olevan ainoa lukemisen arvoinen tarina tänä vuonna.
Rise and Fall of Shi'ar Empire näyttäisi olevan ihan luettavaa kamaa vaikka pari tosi friikkiyttä siinäkin hyppii silmille. Jatkuu suoraan Deadly Genesiksestä joten tullee suomeksi jos DG:kin tulee.
Itselläni on jäänyt nuo tämän vuoden numerot ostamatta. Olen edelleen vihainen, että hintoja on nostettu...Onhan se ymmärrettävää, mutta jos ajattelee siltä kantilta, että yhdessä Ryhmä-X:ssä on neljä jenkkinumeroa, joista jokainen maksaa yksittäin reilu 3 euroa. Yhteensä siis 12 euroa. Kun suominumeron hinta on alle 6 euroa, niin sehän tarkoittaa, että tarinat saa (edelleenkin) suomeksi puolet halvemmalla. Toinen puoli on se, että niin kauan kuin lukijat jättävät lehden ostamatta, pitää hintoja nostaa, jotta kulut saadaan peittoon. Tai sitten lopetetaan lehti.
sekä meni lopuksi jonnekin omituiseen paikkaan
Eivät nuo kirjoittajatkaan racheleistaan tiedä. Monta asiaa on vähän auki.
Eivät nuo kirjoittajatkaan racheleistaan tiedä. Monta asiaa on vähän auki. Niitä on ilmeisesti monta eri vaihtoehtomaailmoista.
Niin ja Rachel on nykyään Grey, ei Summers. Hän suuttui Kyklikselle kun tämä rupesi vehtailemaan Emma Frostin kanssa.
Olihan Kyklis Colleen Winginkin kanssa.
Kyklis olisi muuten alkanut seurustelemaan Xavierin kanssa, mutta Marvelin johto oli varmaan niin vanhoillinen, että poikkesi säännöstä ja laittoi Kykloopin kimppaan ei telepaatin naisen kanssa.
... joo, tämä on täysin asiatonta viestintää.
Täytyy kehaista vähän Deadly Genesistä: ostaessani olin hiukan ennakkoasenteellinen tarinaa kohtaan, en yleensä välitä vanhojen tarinoiden uusimisesta tai jatkumoiden näpertämisistä, ja jo pelkkä ennakkotieto siitä että Xavierilla on ollut joku väliryhmä-äksä alkuperäisen ja uuden välissä nosti karvoja pystyyn. Pahimmanlaatuista menneisyyden aiheetonta sorkkimista, epäilin, mutta luettavahan se on jos haluaa haukkua. Yllätyin kuitenkin iloisesti kun tarina olikin kerrottu sen verran vetävästi, että asenteeni pehmeni ja huomasin nauttivani jutusta. Brubaker selvästi kirjoitti henkilöhahmoilla, ei trikoissa patsastelevilla stereotyypeillä.
Deadly G tapahtuu ennen Havokin lähtöä.
Käsittääkseni DG tapahtuu heti HoM:n jälkeen eli ennen Day Afteria.
Day Afterin jälkeen sitten.
Whedonin X-Meniä ja Millarin Wolverineä toivon tulevaisuudelta. Jälkimmäisen laadusta ei ole tietoa, mutta ei se voi olla huonompaa kuin edelliset suomennetut Wolverinen minisarjat.
Jos ei ihan vielä laiteta lippuja puolisalkoon, onhan Whedonin ja Cassadayn Astonishing X-Meniä julkaisematta. Sehän oli juoneltaan yhtenäinen ja mielestäni aukenee myös satunnaiselle ja uudemmalle lukijalle.
Myöhästyi vähän.Aika kiltisti sanottu tuo.
Luultavasti ensi vuonna tulee sitä todennäköisemmin kuin että takapakkia mentäisiin.
Wolverine olisi looginen valinta jos ko. leffa ehtii ensi kesäksi.
Jaa tehtäisiin pikaleffa vai?
Lisäksi New Avengersissa näytettiin kuinka Magneto sai voimansa takaisin ja pidätettiin heti perään -- vain ollakseen helikopterissa kun se räjähti. Se oli viimeisin kerta kun Magneto on esiintynyt Marvelin lehdissä. Mutta kuten Joe sanoi, Magis ei kuole koskaan.
Magneto on hyvin sitkeä vanha mutannti ja se sai sitten voimansa takaisin vai? Näyttääkö se sitten siltä, ett ne mutantit jotka menettivät voimansa House of M:n jälkeen saavatkin ne voimat takaisin?
On se muuten kumma kun äiti-Feenix pyyhki pöytää Varjokuninkaalla (What If Phoenix Rises Again?) ja tytär-Feenix oli hätää kärsimässä (X-Men: True Friends), koulutuksen puutettako?
Ei muakaan kukaan uskonut ulkomaan foorumilla kun kerroin ettei välttämättä ole mahdollista että Teräsmies ja Ihmenainen (tai Lois Lane) saisivat keskenään jälkeläisiä.
"Eräässä todellisuudessa näin on tapahtunut, ja tuossa toisessa rinnakkaisessa", kertoi kuusi kaikkitietävää heti.
Se on myös kumma kun hakee faktoja vaihtoehtotarinoista.
"Eräässä todellisuudessa näin on tapahtunut, ja tuossa toisessa rinnakkaisessa", kertoi kuusi kaikkitietävää heti.
Eivätkö ne kaikki olekaan kuviteltuja tarinoita?
Niin, ja enhän väittänyt, että kanoniset tarinatkaan totta olisivat, sanoin vain, että vaihtoehtoiset eivät ainakaan.
No ei mutta siltikin Rachel tuntuu olevan heikompi taistelussa kuin äiti-vainaansa, äitee päihitti koko Ryhmä-X:n kevyesti mutta Rachel häviää jopa yhdelle alienille mutta aikaisemmin on pistänyt Galactuksen kanveesiin.
Minua on lähiaikoina vähän surettanut, miten nuorena olleet illuusiot koherentista ja suunnitelmallisesta marvel-universumista ovat karisseet.
Claremontin aikana koko mutanttien maailma oli käytännössä yhden miehen päsmäröitävänä, jolloin ristiriitaisuuksia syntyi lähinnä päätoimittajan ja Claremontin välillä, toisinaan Claremontin omien mielenmuutosten vuoksi.
X-Men: FIrst Class oli pirteä minisarja. Kertoo tapahtumia alkupään X-lehtien lomasta. Tullut yksi spessu ja 8-osainen minisarja, jonka viimeisessä osassa luvattiin jatkuvaa lehteä.
Kauppaan oli ilmestynyt uusi X-men. Jee. Ostin. Selaillessa huomasin, että viime numerossa alkanut jatkis ilmeisesti jatkuu, sillä loppuun oli pistetty epämääräinen jatkuu jossain tms. maininta. Häh? Eikös me nähdäkkään koko tarinaa heti?Jatkuu TUXM:ssa; The Rise and Fall of the Shi'ar Empire (#475-486). Pari ekaa nroa olen lukenut. Alkoi ihan ookoosti, tiedä sitten miten jatkuu. Sitä ennen kuitenkin ihq Grey's End. Bachalo!
Minua on lähiaikoina vähän surettanut, miten nuorena olleet illuusiot koherentista ja suunnitelmallisesta marvel-universumista ovat karisseet.
Eivät ne tarinat läheskään aina ole yksistään niin hyviä, että niitä välttämättä lukisi ilman viitekehystään. Joskus pystyi vakuuttamaan itselleen, että kaikki tarinat ovat kuitenkin osa suurempaa kokonaisuutta.
Voi kuinka haluaisinkaan lukea eheänä kokonaisuutena säilyvää supersankarisarjakuvaa, jossa aika kulkisi normaalisti ja hahmot vaihtuisivat ajan kuluessa. (ja jossa olisi ryhmä-x :P)
Ei se niin mennyt. Kyse oli että Deadly Genesikselle tulee jatkoa vielä joskus. Ei ole tietoa milloin, ei ole tullut jenkkilässäkään. What if -julkaisu on tullut jossa Vulcanin johtamat X-miehet sankarillisesti pelastivat alkuperäiset Äksät.
Rise and Fall jatkuu pitkälle ensi vuoden puolelle.
Meneekö mikään muu hahmo tällä tavalla kahden eri status quon välillä?Joo, tai ainakin melkein. Eli Jean Grey. Mua nauratti, kun tossa Deadly Genesiksen ekassa osassa, kun Wolverine, Rachel ja Kyklooppi näkee Jeanin siellä luolassa ja Wolverine sanoo jotakin siihen tapaan, että "ei kai taas".
Itse rakastan tätä vuoristorataa Xavierin jalkojen suhteen.
Eipä siitä taida tarpeeksi tolkkua saada jos ei tunne tapahtumia joihin viitataan. Eikä ole kovin brubakermainen.Ai viitattiinko siinä joihinkin tapahtumiin? Ite luin sen kyllä ihan itsenäisenä tarinana ja osaan kuvitella, että se toimii, vaikka ei pahemmin tietäisi aiemmista hahmoista/tapahtumista mitään. Se Karakakokamikälien juttukin oli mulle ihan outo (ilmeisesti Giant-size X-men ykkösestä kummiskin). Xavierin katoaminen ja muu liittyi Ämmän taloon, mutta ei silläkään tiedolla paljoa tee.
Ai viitattiinko siinä joihinkin tapahtumiin? Ite luin sen kyllä ihan itsenäisenä tarinana ja osaan kuvitella, että se toimii, vaikka ei pahemmin tietäisi aiemmista hahmoista/tapahtumista mitään.
Se on nimenomaan jatko-osa Karakakokamikälien tarinalleEli juttu toimii ihan hyvin ilman, että on lukenut tuota tarinaa tai edes kuullut siitä. Itse luin siitä ensimmäistä kertaa vasta nyt (totta: minulla ei ole ollut hajuakaan, mitä Giant-size X-men ykkösessä tapahtuu).
Muussa tapauksessa tarina menettää senkin pienen shokeerausefektin, mikä tavan supersankarisarjakuvaan voi liittyä.Mun mielestä se shokeerausefekti olis ainakin mulla ollut suurempi jos en olisi ennestään Summersin perheen juttuja tiennyt, sillä jo kannen "Kolmas veli" (vai mikä se oli) paljasti mistä on kysymys. Juttua lukiessa sitten toivoin, että voi kun se ei olisi näin ja niin se vaan sitten oli. Taustoja tuntemattomalle tämä kannen spoileri ei olisi kertonut mitään ja yllätys olisi tullut vasta lopussa.
Juttua lukiessa sitten toivoin, että voi kun se ei olisi näin ja niin se vaan sitten oli.
Taustoja tuntemattomalle tämä kannen spoileri ei olisi kertonut mitään ja yllätys olisi tullut vasta lopussa.
Se Karakakokamikälien juttukin oli mulle ihan outo (ilmeisesti Giant-size X-men ykkösestä kummiskin).
Mulla on tosta Giant-size X-menistä sellainen ihmeellinen mustavalkoinen pokkari, jossa 1-3 ruutua sivulla - ilmeisesti koko tarina kuitenkin (jostain syystä samassa pokkarissa on PSI-war Claremont-Byrneltä). Jos joku haluaa tuohon Second Genesikseen (ja Karakakokamikälien juttuun) tutustua, niin luovun pokkarista mielelläni.
Enpä tuommoista muista nähneeni. Googletuskin tuo vaan X-elokuvia. Onko tuo isompikokoinen ja mustavalkoinen?
No en ole koskaan nähnytkään. Hieno Cockrumin kansi, kiitoksia tuosta.
UHBMCC:n mukaan tuo olisi 1:1 reprint GSXM #1:stä, poislukien reprint-tarinat, plus uusi 12-sivuinen tarina (Claremont/Cockrum).
Bileet pystyyn, tiesin Marvel-lehden jota Joe ei tiennyt!!!! :D
Uuden tarinan nimi ilmeisesti A Day Like Any Other. http://comicbookdb.com/issue.php?ID=19934
Onko tietoa montako X-Men ja Star Trek tarinaa on julkaistu? Itse juuri lueskelen 1996 vuonna julkaistua lehteä. Spok selättää Loganin yhdellä painauksella niskaan ;D
Mitä noita vanhoja lehtiä selaan, niin selvästi X-Miesten voimat on muuttuneet paljolti, mutta kolossi ja kitty on varmaan pysyneet voimiensa tasolla samalla?
Kyklis taitaa kuulua tähän samaan kastiin, että ei paljoa muutoksia voimiensa suhteessa?
Mitä noita vanhoja lehtiä selaan, niin selvästi X-Miesten voimat on muuttuneet paljolti?
En tiedä onko X-Men True Friendsissä Kittyllä ollut ihmisten "tainnutus" hiukan Visionin tyyliin periytynyt myös R-X:n puolelle. Jäämies sai potentiaalinsa sen jälkeen kun Emma Frost vietti vähän aikaa Bobbyn ruumiissa. Wolvien voimat ovat menneet ylös ja alas kässärin mukaan. Rachel tuntuu olevan jossain Ihmetytön ja Phoenixin (sen jolla oli pikkufeenix puvussa) välillä. Tajunta tuntuu pysyneen ennen kuolemaansa olleella tasolla.
Ei ilmesty.Se on erittäin ärsyttävää mutta koska niitä albumeja alkaa tulemaan.
Se on erittäin ärsyttävää mutta koska niitä albumeja alkaa tulemaan.
Uusimmat lehdet ei jostain syystä uppoa, mutta haluaisin aika kovasti tuon X-Men #200 olevan lehden. Okei, himoitsen sitä!Tasaluvunko vuoksi?
Myöhemminhänhän taisi Neary siirtyä jonnekin firman hallinnon puolelle tai jotain?
Tasaluvunko vuoksi?
Ei ollut niin kummonen lärpäke.
Loppui sitten tuokin sarjan seuraaminen kun muistelisin numeron jäävän Bachalon viimeiseksi.
Kuvitus oli hyvää mutta minkä helk........ takia aikuisista ihmisistä pitää välillä tehdä manga-lapsien näköisiä (eka puolisko)
Rogue menetti joskus kaikki voimansa tilapäisesti. Mutta kun mutanttivoimat palasivat, eivät Carolilta imuroidut voimat palanneet.
Carolin muistot ovat taas Prof X:n luoma kopio alkuperäisistä, eikä Carol edelleenkään pysty suhtautumaan muistoihinsa yhtä tunneperäisesti kuin aikaisemmin.
En muista mikä tarina tuo oli ja onko sitä edes tullut suomeksi.
Ellei kyseessä ole Ryhmä-X 12/92 eli Uncanny X-Men 269, niin sitten ei tarinaa ole täällä nähty.
Mitähän tämän lehden levikille on käynyt?Oletettavasti paska painolaatu. Itse aijon perua tilaukseni heti kuin se vain on mahdollista.
(mikä tietysti on painosmäärästä kiinni, ei levikistä, myönnetään).Eipäs. Kaupat tilaavat noita sen verran kuin haluavat, eikä se ole kiinni painosmäärästä tai muusta.
Kaupat tilaavat noita sen verran kuin haluavat, eikä se ole kiinni painosmäärästä tai muusta.
Eipäs.
Ja noihin samoihin aikoihin (60 luvun loppu) Magneetolla oli myös aika penteleen ruma asu.
Ehkä sillä oli silloin huono imagokonsultti?
Wolverine: First Class sijoittuu menneisyyteen, mutta ei niin kauas kuin Wolverine: Origins. Lehti sijoittuu aikaan jolloin Feenix on juuri kuollut ja Kitty liittynyt X-miehiin.
Kitty on lehdessä Wolverinen sidekick, muiden äksien esiintyminen on minimaalista.
Kitty on lehdessä Wolverinen sidekick, muiden äksien esiintyminen on minimaalista.Vähemmän minimaalista on nuo Kittyn yllättäen ilmestyneet silikonit. Ei sillä moisia hinkkejä ollut silloin edellisen kerran kun se oli teini...
Vähemmän minimaalista on nuo Kittyn yllättäen ilmestyneet silikonit. Ei sillä moisia hinkkejä ollut silloin edellisen kerran kun se oli teini...
Kitty on teini vieläkin.Mitä epäilinkin ja sanoin:
Ei sillä moisia hinkkejä ollut silloin edellisen kerran kun se oli teini...
Mutta joo, piirros näyttää kuitenkin sen verran letkeältä että pitääpä tuota kokeilla numero tai pari.
Feenixin taru on täyttä totta !!!
Feenixin taru on täyttä totta !!!
Oookoo toivottavasti julkastaisiin X-men lehden numeroita, vaikka niitä onkin spoilattu palstoilla.
Kolme markettia ja yksi R-kioski on koluttu, eikä lehteä vieläkään ole löytynyt.
Mikä lie syy olikaan edellisen numeron kohdalla, vuoden viimeistä löytyi jälleen aivan normaalisti.
X-Force alkaa myös taas. Wolverine on jäsen.
Kai se on aika suosittu kun kaksi omaa lehteä on ja kolmas alkaa kohta. Lisäksi Wolvie on mukana X-Forcessa ja Uusissa Kostajissa.
Höhä. Olinkin jo jonnin verran ihmetellyt miksei minulle ole tullut Ryhmiksen laskua vähään aikaan. Pari päivää sitten tuli muistutus!
Mielenkiintoista, koska minulle kävi samoin eli ensimmäistä laskua ei mielestäni koskaan tullut ja nyt sitten muistutus...
Mieluiten Cablen eka esiintyminen ja syyt olis ihan jees jos joku jaksaa kirjottaa..
Kiitos infosta,pitää alkaa tsekkailee divareista jos vaikka joku lehti löytyisi.
Parhaat ovat Ihmesarjan osissa 2 ja 5 suomeksi.
IMHO, parhaat on Romita Jr:n kuvittamia. Ne tarinat ovat jotenkin eeppisempiä.
Claremont ja byrne olivat se kaksikko joka nosti X-henkilöt lopullisesti.Itse asiassa Byrne itse jaksaa aina vaahdota tästä, että näin ei oikeasti ollut. Byrnen ollessa X-menissä lehti oli lähellä lopetusuhkaa ja vasta myöhempien piirtäjien aikana (Smith?) lehti ponnahti korkeuksiin. Tai kyllähän se ylämäki taisi alkaa jo Byrnen kauden lopulla.
Byrnen kaudella Claremont loi pohjan Paul Smithin art noveaulle, JRJRn barokkimaiselle kerronnalle.Mielenkiintoinen lausunto, kun ottaa huomioon, että etenkin loppupuolen tarinoissa juonet olivat enimmäkseen Byrnen tuotoksia ja Claremont vastasi lähinnä dialogista. Tämähän johti myös Byrnen lähtöön, koska Claremont viis välitti Byrnen kynäilemistä juonista. Viimeinen niitti oli R-X 9/85:n aloitussivu, jossa ideana oli oikeasti kannon repimisen helppous, mutta Claremont muuttikin sen dialogissa haastavaksi. Tyhmä syy, mutta se oli kai vaan viimeinen monen jutun sarjassa.
Itse asiassa Byrne itse jaksaa aina vaahdota tästä, että näin ei oikeasti ollut. Byrnen ollessa X-menissä lehti oli lähellä lopetusuhkaa ja vasta myöhempien piirtäjien aikana (Smith?) lehti ponnahti korkeuksiin. Tai kyllähän se ylämäki taisi alkaa jo Byrnen kauden lopulla.
Mielenkiintoinen lausunto, kun ottaa huomioon, että etenkin loppupuolen tarinoissa juonet olivat enimmäkseen Byrnen tuotoksia ja Claremont vastasi lähinnä dialogista. Tämähän johti myös Byrnen lähtöön, koska Claremont viis välitti Byrnen kynäilemistä juonista.
En käyttäisi samaa sanaa tässä, mutta ymmärrän mitä tarkoitat. Tarinoissa on sellaista painostavaa lopullisuuden tuntua, etenkin vuosikerrassa 1987. Tapahtumat eivät ole kenenkään hallinnassa, ne vain vyöryvät eteenpäin hahmojen hakiessa osaansa niiden pyörteessä.
Itse asiassa Byrne itse jaksaa aina vaahdota tästä, että näin ei oikeasti ollut. Byrnen ollessa X-menissä lehti oli lähellä lopetusuhkaa ja vasta myöhempien piirtäjien aikana (Smith?) lehti ponnahti korkeuksiin. Tai kyllähän se ylämäki taisi alkaa jo Byrnen kauden lopulla.
Mielenkiintoinen lausunto, kun ottaa huomioon, että etenkin loppupuolen tarinoissa juonet olivat enimmäkseen Byrnen tuotoksia ja Claremont vastasi lähinnä dialogista.
Mutta joo. JR juniorin kausi oli aika apokalyptistä. Vuosikerta 86 taisi olla vielä hakemista, mutta sen jälkeen oltiin huipulla. Itse tykkäsin Silvestrin ajoistakin, vaikka loppua kohden alkoi vauhti hiipumaan. Leen tullessa puikkoihin mentiin ihan pelkän inertian voimalla ja Claremontin lähtiessä meni ohjauskykykin.
Myös Alan Davisin ja Barry Windsor-Smithin piirtämät täytetarinat ovat kestäneet hyvin. Yleisesti ottaen taas Simonsonien X-Factor oli mielestäni paljon toimivampaa kuin saman ajan X-Menit.
Tästä Ryhmä-X -nostalgisoinnista on pyörinyt mielessä pieni jutun aihekin, saa nähdä missä vaiheessa jaksaisi laittaa ajatuksia paperille.
Minä olen puolestani muutaman vuoden suunnitellut Ryhmä-X-lukukierrosta, jossa testaisin Claremontin jälkeisen ajan tehon. Luulen kuitenkin, että vauhtia pitää hakea niistä numeroista, joissa nostalgia vielä jyrää kunnolla.
Minä olen puolestani muutaman vuoden suunnitellut Ryhmä-X-lukukierrosta, jossa testaisin Claremontin jälkeisen ajan tehon. Luulen kuitenkin, että vauhtia pitää hakea niistä numeroista, joissa nostalgia vielä jyrää kunnolla.
Minä olen varmaan ainoa ihminen maailmassa joka ei hypi riemusta Grant Morrisonin tarinoiden äärellä. Tai sitten olen vaan niin helvetin juntti. En vain jaksa innostua vaikka kovasti olen yrittänyt Tuhopartiosta lähtien. (Voin kuvitella kuinka monet ajattelevat edellistä lukiessaan ettei "toi vaan älyä niitä, njäh njäh, Grant on kuningas".)
Näyttää siltä, että toi ois jonkun Semicin tyypin tekemä.
Taustat varmaan ovatkin, sitä en sitten tiedä, olisiko joku vain koostanut tuollaisen kollaasin vai sitten aivan jäljentämällä kopioinut kuvat. Storm näyttää kuitenkin Byrnen kynästä lähteneeltä, Wolverine ja Kolossi puolestaan Cockrumin.Todennäköisesti on nimenomaan jäljennetty. Muutamassa kohdassa (esim. Kolossin käsien ja jalkojen kiilto) on yritetty matkia Austinin tussaustapaa, mutta muuten on mennyt aika överiksi. Pedolla ei ole tainnut päätä lukuunottamatta olla ollenkaan mallikuvaa. Noista Storm on onnistunut parhaiten, mutta sitä ei ole tussattu Austinin tapaan, vaikka se muistuttaa nimenomaan Byrnen piirtämältä.
Väittäisin siis että se on pohjoismainen tuotos.
Kiitos selvityksestä, Surfferi. Ohessa kuva, jonka avulla voidaan jahdata alkuperäisiä kuvia. Ellei Kvaakin "kollektiivinen muisti" tätä ratkaise, ilmoitan jos luku-urakan aikana bongaan ne itse.
Liitteenä X-Men # 55:n aloitussivu Masterworksista.
Monesko päivä ilmestyy 1/08 Rymä-x?
Eipä kiparilla vielä ollut...
Juu, tänään tuli. Näyttää ja tuntuu erittäin hyvältä uuden kansi- ja paperimateriaalin kanssa. + lähettivät vielä kirjekuoressa! (Mutta taisi vain johtua noista laskujutuista, arvelen ma.)
Juu, tänään tuli. Näyttää ja tuntuu erittäin hyvältä uuden kansi- ja paperimateriaalin kanssa. + lähettivät vielä kirjekuoressa! (Mutta taisi vain johtua noista laskujutuista, arvelen ma.)Haa, en muistanutkaan noita edellisvuoden kansia. Ne oli imo paremmasta materiaalista valmistettuja. No, kyllä sen kestää kun sisäsivut on taas rautaa vessapaperin sijaan. Kiitos!
Heh, Sue Richards on Ihmenelosten voimakkain jäsen...
Ja tylsin.Just luin jonkun kommentin ulkomaisella palstalla, jossa siteerattiin jotakuta muuta (vakuuttavaa, eikö?), että tylsiä hahmoja ei olekaan, on vain tylsiä käsikirjoittajia.
Egmontin lehtivankkurit ovat näköjään kaatuneet jossain etelämpänä, sillä täällä Savon perukoilla Ryhmä-X:ää ei löydy yhdestäkään marketista tai R-Kioskista.
Ka tässäpä meikäläisen Ryhmä-X -muisteloita
Heh, Sue Richards on Ihmenelosten voimakkain jäsen...
Ka tässäpä meikäläisen Ryhmä-X -muisteloita:
X-Menin kohdallahan kaikki kehitys otti hetkeksi huomattavaa takapakkia, kun Byrne jätti sarjan, mutta jotenkin Claremont sai otettua itsestään niskasta kiinni näissä 86–88 suomeksi julkaistuissa tarinoissa hahmojen (nais- ja muiden) sekä yleisesti tarinan suhteen.
Mutta eipä tuosta näkymättömyydestä ole kauheasti apua vaikkapa Teräsmiestä vastaan. Superkuulolla hän kuulee heti missä Sue sipsuttele.Teräsmiespä ei olekaan Marvel-hahmo. Vaan ei se mitään, koska Sue pystyy luomaan myös näkymättömiä suojakenttiä. Teräsmies voisi kyllä voittaa Suen varmaan ihan raa'an voiman avulla, mitä edellä mainitsemillani hahmoilla ei ole.
Claremont sen sijaan sai puhuttua uuden lehden ja saipa sen nimettyä vielä "The New Mutants".Outoa. Eikös Stan Lee ollut tuohon aikaan kuitenkin päätoimittajana, joten periaatteessa hänellä kai olisi ollut valta päättää nimestä?
Näin kävi. Olet myös täysin oikeassa siinä, että Tekijä-X:n numeroissa Kykloopin hahmoon (sekä koko alkuperäiseen, tylsänä pitämääni kokoonpanoon) saatiin uutta mielenkiintoa.
Mitä näihin Byrnen teemoihin tulee, yleensäkin ottaen käsikirjoittajat tuntuvat suhtautuvan välinpitämättömästi edeltäjiensä ideoihin. Claremontin aikana koko mutanttimaailma oli yhtenäinen kokonaisuus, jossa oli omalla tavallaan erilaista uskottavuutta, kuin muutoin repaleisessa Marvel-poppoossa.
Outoa. Eikös Stan Lee ollut tuohon aikaan kuitenkin päätoimittajana, joten periaatteessa hänellä kai olisi ollut valta päättää nimestä?
Sitten keksittiin nimi The New Mutants, ja siitä tuli idea että Uudet Mutantit ovat junioritiimi. Tosin Claremont ja Jones olisivat tahtoneet nimeksi X-Babies, ehkä eivät aivan tosissaan.Ja täähän on Byrnen ja Claremontin vanhan idean lämmittelyä. Alunperinhän ne otti mm. Kittyn mukaan juuri tämä mielessään. Idea oli, että vanha tiimi valmistuu koulusta ja uusi tulee tilalle, joita vanhat opettaa. Samaan ideaan kuului sekin, että nämä uudet oppilaat ei ikinä saa omia pukuja, vaan käyttävät niitä alkuperäisiä sini/musta-keltaisia.
Kiitos muuten Sallalle artikkelista. Lehtien löytäminen ja niistä luopuminen heijastelee varmaan itse kunkin ajatusmaailmaa -- omani olen säilyttänyt, mutta tajusin juuri että jos mukaan ei lasketa muuttoa, niin en ole niihin koskenut seitsemään, kahdeksaan vuoteen.
Tosin Claremont ja Jones olisivat tahtoneet nimeksi X-Babies, ehkä eivät aivan tosissaan.
Minusta X-Factor kuulostaa Max Factorilta, joka on tunnettu kosmetiikan valmistaja.
Nimi viittaa mutanttien geeneissä olevaan x-tekijään. Ja koska X-Men on suomeksi Ryhmä-X, tuokin piti kääntää suomeksi noin päin.
Satunnainen lukijaa ei vaan löydä yhtymäkohtaa. Tekijä? Kuka näistä on se tekijä?
Nimi viittaa mutanttien geeneissä olevaan x-tekijään. Ja koska X-Men on suomeksi Ryhmä-X, tuokin piti kääntää suomeksi noin päin.
Niinpä sitten jatkossa käytettiin suomennosta X-Voima.
Se onkin ollut päässäni 22 vuotta. hienoa että sain jakaa sen kanssanne."Kiitos tästä, isä."
edit:
Niin ja unohdin mainita että ne Ryhmiksen takasivujen pikkutarinat olivat ihan kiva lisä, vaikkei vitsit kauhean toimivia olleetkaan. Jotenkin vähän kontrasti nousi vissiin liiankin suureksi päätarinan loppusivujen melko verisen menon ja näiden söpöilyjen välillä. Kuitenkin katson näitä vastaisuudessa ihan mielelläni alkuperäiskansien sijasta.
Alkuperäissivut olisi kyllä kiva nähdä. Olisiko niistä mahdollista koota jonkinlaista kollaasia, niin että yhdelle sivulle mahtuvat kaikki neljä kantta? Itse tykkäsin noista vitsisarjoista. Ei ne ole ihan hardcorea, mutta ei kai niiden ole tarkoituskaan.
Eiku ihan oikeasti. Miksi helvetissä treisseri-Landia julkaistaan? Oli kustannustoimittajat vähän viinassa vai? Ja ajattelivat vähän vitsailla lukijoiden kustannuksella? Haha, hyvä vitsi. Mitä me oikeasti saadaan?
Ja kohta alkaa Greg Landin Phoenix Endsong! Tuskin maltan odottaa. Nyt kun aletaan taas monen vuoden jälkeen julkaista laatua ja paperikin on kaikkien aikojen parasta koskaan Suomessa lehdessä käytettyä, niin voisiko toivoa Liefeldin Onslaught Rebornia..? Tiedän että ei ole X-lehti per se, mutta ehkä jonkinlainen spesiaali? LAADUSTA KANNATTAA MAKSAA VÄHÄN ENEMMÄNKIN! [/sarkasmi]
Ja Land... Juu... mit vit? Eikös kyseisen herran takia jotakuinkin kaikille marvelin kuvittajille pistetty johtoportaan toimesta noottia tyyliin "Muistakaahan sitten, että oman taiteen pitäisi siis ihan oikeasti olla omaa taidetta, eikä läpipiirrettyjä lehtikuvia..."Land, mutta myös herra nimeltä Bryan Hitch ja varmaan on jokunen muukin, jotka "syyllisiä" ovat.
Land, mutta myös herra nimeltä Bryan Hitch ja varmaan on jokunen muukin, jotka "syyllisiä" ovat.Ongelma on siinä että Hitch tietää mitä tekee ja sillä tuntuu olevan jopa tuotantoarvoja. Land taas..
Ongelma on siinä että Hitch tietää mitä tekee ja sillä tuntuu olevan jopa tuotantoarvoja. Land taas..Marvelhan ei lausunnossaan antanut mitään nimiä, vaan se koski kaikkia tuotantoarvoista riippumatta. Ja yhtä lailla Hitchiä on syytetty jäljentämisestä, vaikka ehkä Landia tykätäänkin jahdata enemmän. Eikä tuo muutenkaan ole mikään hyvä selitys. Esim. Alex Ross maalaa myös mallista, mutta se tietää oikeasti mitä tekee ja käyttää paljon avustajia, joista se ottaa kuvia. Ei tarvi kopioida julkkiksia.
http://forum.newsarama.com/showthread.php?t=134443
(http://img341.imageshack.us/img341/3862/desplg0.gif)
Blob ajattelee boksereita, naispoliisin takki on revennyt, mitvit? Eivät olleet kyllä kovin hupaisia.Naispoliisi repäisee takkinsa, josta kuuluu repeytymisääni. Blob ei huomaa tätä toimitusta, mutta kuulee äänen ja luulee, että hänen housunsa repesivät ja paljaat pakarat näkyvät kaikille. Ja koska Marvelin rosmoillakin on kunniansa, Blob tekee taktisen vetäytymisen.
Naispoliisi repäisee takkinsa, josta kuuluu repeytymisääni. Blob ei huomaa tätä toimitusta, mutta kuulee äänen ja luulee, että hänen housunsa repesivät ja paljaat pakarat näkyvät kaikille. Ja koska Marvelin rosmoillakin on kunniansa, Blob tekee taktisen vetäytymisen.
http://forum.newsarama.com/showthread.php?t=134443
Blobin puku antaa periksi, joten se on kai epävakaista molekyyleistä.
Mutta suojasiko puku Wolverinen pistämiseltä TUXM # 225:ssä?
Tanskalaisten mukaan 13-osainen cross-over Messiah Complex esitetään kotoisessa lehdessämme Endsongin jälkeen ja ilmeisesti kokonaan.
Julkastaanko Messias Complexi heti End Songin jälkeen?
Shi'aria on tosiaan yksi jakso, UXM 486 jäljellä. Mutta onko joku täällä muka väittänyt, että se ei tulisi ensi numeroon? Totta kai kesken oleva juttu julkaistaan ensiksi loppuun.
Näköjään on tuossa mukana mutta kannessa puhutaan Feenix Laulusta joten oletin että koko numero on Feenixin Laulua.Sulla se ei logiikka paljon häiritse elämää. Keksitkö yhtään järkevää syytä miksi monta numeroa kuljetettu Shi'ar -juttu jätettäisiin loppuratkaisua vaille kesken, ja esitettäisiin välissä jotain ihan muuta?
Sulla se ei logiikka paljon häiritse elämää. Keksitkö yhtään järkevää syytä miksi monta numeroa kuljetettu Shi'ar -juttu jätettäisiin loppuratkaisua vaille kesken, ja esitettäisiin välissä jotain ihan muuta?
Itse Feenixin laulusta samaa mieltä Tarkkiksen kanssa, että kuvitus on kovin muovista ja hengetöntä. Tarina vaikuttaa ihan pikkukivalta, kun viitataan paljon menneisiin tapahtumiin ja tuotiin peliin vielä Kid Omega (minusta hieno hahmo, joka haaskattiin turhan helpolla). Sinäänsä Feenixin/Jean Greyn miljoonas henkiinherääminen ei niin innovatiivinen alkuasetelma ole, että siitä jaksaisin isommin innostua.
Normaali lehti tulee, mutta ei tule erikoisjulkaisua tai Ihmesarjaa.
Oli kyllä hirvee pettymys tuo Brubakerin Shi'ar-höpötys. 12-osanen tarina, jossa loppujen lopuksi ei tapahdu yhtään mitään. <SNIP> Onkos tämä tarina vielä jatkunut missään muodossa?
Feeniksin joutsenjorinat sitä vastoin oli ihan viihdyttävää sarjakuvaa. Oli kiva huomata, ettei kaikkee Morrisonin kirjottamaa kuopattu. Taidetaan muuten jatkaa Uncannyn parissa (487->) ensi numerossa, jos palstaan on uskominen.
Säälittävästi kuten palstalla sanottiin muita X-julkaisuja ei tule tänä vuonna.
Lienee turha toistaa, että erään X-Men-lehden numerot olisivat kelvanneet spessuna.
Kim Helt kertoilee Tanskan sivustolla, että X-Men 3/08:ssa on Phoenix End Songin kaksi viimeistä jaksoa, kolme lyhyehköä tarinaa X-Men: First Class Specialista ja kaksi lyhäriä lehdistä Giant-Size X-Men #3 ja #4.
Etusivulla arvostelu uusimmasta Ryhmä-X:stä.
Tuo on kyllä lähempänä mainosta eikä arvostelua
Brubakerin poukkoilevaa ja ylimitoitettua tarinaa tuskin monikaan muistelee hyvällä. Vulcan taistelee tiensä Shi'arin valtaistuinta kohden ja X-miehet taistelevat tiensä Vulcanin luokse. Päätösjaksonsa melodramaattisiin tapahtumiin verrattuna tarinan pituudelle ei ole perusteita. Matkalla tuttu sivuhenkilö kuolee, mutta tarina jää lopulta roikkumaan ilmaan.
.....
Billy Tan kuvittaa vimmaisesti, mutta nykykuvittajien riveissä hän kuuluu alempaan keskikastiin. .... kuvitus kärsii yleisestä latteudesta.
Brubaker ei yrittänytkään sovittaa hahmoa [Vulcan] vakiintuneeseen Ryhmä-X-mytologiaan, vaan sijoitti minisarjaa seuranneet tapahtumat avaruuteen.Sovitti hän. Deadly Genesiksen jokaisen numeron perässä oli backup joka valoitti hahmon taustaa suhteessa vakiintuneeseen kaanoniin. Egmont vain katsoi hyväksi leikata nämä juonen kannalta tärkeät sivut kokonaan pois. Muistaakseni asiaan viitattiin lukijapalstallakin.
Taidoistaan huolimatta, Land on poseerauskuviensa johdosta joutunut fanikunnan hampaisiin. Syyttä suotta, mieshän on tuonut vain mainosmaailman kuvakielen muotopuhtaana sarjakuvaan.Kuinka niin "kuvakielen"? Jätkä on käyttänyt ahkerasti valopöytää apunaan. Kummasti jätkän piirrosjälki parani sen jälkeen kun tilasi itselleen Victoria's Secretin. Titta! (http://en.wikipedia.org/wiki/Image:UncannySexMen.gif), Titta! (http://images.comicbookresources.com/litg/hmmmmm4kt.gif)
Sovitti hän. Deadly Genesiksen jokaisen numeron perässä oli backup joka valoitti hahmon taustaa suhteessa vakiintuneeseen kaanoniin.
Jätkä on käyttänyt ahkerasti valopöytää apunaan.
X-men:Warsong ja kannessa X-menit niin onko se jatkoa tällä Endsongille?
Saatan olla ihan kujalla mut tuli vaan mieleen kun joskus näin MArvelin sivuilla jonkun X-men:Warsong ja kannessa X-menit niin onko se jatkoa tällä Endsongille?
Verrattuna vaikkapa takavuosien suitsutettuihin kuvittajiin, Jim Lee näiden etunenässä, ei Land ole poseeraustensa kanssa sen kummempi.Jim Lee osasi ehkä piirtää vain yhden naaman naisille, mutta toisaalta, Susan Stormilla oli ainakin sama nenä ja tukka ruudusta ruutuun. Ja hahmot jopa katsoivat toisiaan kasvoihin. Ja kun hahmo oli hämmentynyt, hän oli hämmentynyt, ei saamassa orgasmia.
On jatkumoa mutta ei kaanonia ja Wikin perusteella ei niin kiinnostava mutta todennäköisesti julkaistaan täällä ehkä ensi vuonna.Siihen viitataan ainakin New X-Menissä.
Siihen viitataan ainakin New X-Menissä.
Jim Lee osasi ehkä piirtää vain yhden naaman naisille, mutta toisaalta, Susan Stormilla oli ainakin sama nenä ja tukka ruudusta ruutuun. Ja hahmot jopa katsoivat toisiaan kasvoihin.Toisaalta jos nämä ovat niitä perusteluja, minkä mukaan Land on huono piirtäjä, on moni muukin supersankarisarjakuvapiirtäjä huono. Siis ammattilainen. Eli kyse ei oikeastaan ole siitä, että Land käyttää referenssejä vähän pidemmälle vietynä kuin moni muu, vaan ihan siitä piirtämisestä.
Toisaalta jos nämä ovat niitä perusteluja, minkä mukaan Land on huono piirtäjä, on moni muukin supersankarisarjakuvapiirtäjä huono. Siis ammattilainen. Eli kyse ei oikeastaan ole siitä, että Land käyttää referenssejä vähän pidemmälle vietynä kuin moni muu, vaan ihan siitä piirtämisestä.No siis, en ole erityisesti tykästynyt Leenkään jälkeen. Lähinnä tarkoitin että Lee ainakin piirtää ruudun, miettien hahmojen interaktiota. Land tuntuu tekevän "mikähän näistä Playboyn hahmoista eniten näyttää Suelta tässä tilanteessa?" Netissä liikkui pitkään huhu että hän käytti vain Photoshopin filttereitä, mutta ilmeisesti Land ei osaa käyttää koneita.
Myönnän kyllä että minulla ei ole mitään ongelmaa vaikka Land kuvittaisi sarjakuvia ottamalla itsestään valokuvia alastomana ja teippaamalla ne paperille sopivassa järjestyksessä mikäli jälki olisi lehden hinnan arvoista. Juttu on vain että kun Landin työtä katselee, en näe sarjakuvaa vaan kauniita kuvia kauniiden kuvien perään. Vaikka käsikirjotus olisi kuinka hyvä, minulla on vaikeuksia seurata tarinaa ja ottaa selvää hahmojen vuorovaikutuksesta.Joo, tämä on jo parempi pointti ja etenkin nykyään 90-luvun Image-buumin jälkeen. Varsinkin 90-luvulla löytyi monia piirtäjiä, jotka olivat täysin kyvyttömiä kertomaan kuvilla tarinoita. Yhtenä hyvänä esimerkkinä Whilce Portachio, jonka kuvakerronta on aina ollut aika käsittämätöntä. Landin vahvuuksia näihin nähden on melko selkeä ruutusommittelu ja se, että piirros näyttää aika hyvältä.
Pidin erityisesti siitä että tarinassa käytettiin yleensä enempi sivurooliin jääneitä hahmoja. Koska viimeksi on nähty x-tarina jossa ei olisi Wolverinea? Samoin pidän siitä että vihdoin saatiin uusia hahmoja joilla on mahdollisuus jäädä x-jatkumoon (darwin, vulcan, korvus).
Feenixin laulu oli sitten tylsempi osa uusinta numeroa. Tuntuu jotenkin hassulta että Jean Greyn "paluu" jätetään minisarjaksi. Jean/feenix on kuitenkin sen verta tärkeä osa x-mytologiaa että tarinan olisi pitänyt olla enempi tapaus. En muista olenko lukenut ennen Greg Pakin tarinoita mutta miehen stoori muistutti Bendisin Ultimate Hämäriä. Etenee hurjalla vauhdilla ja puhelaatikoita ei käytetty juuri ollenkaan.
Mitä pidätte uudesta manga-Loganista, manga-Kittystä ja manga-Pedosta? KOHTA KIRJAKAUPOISSA MISSÄ SITTE ELÄTTEKIN!
En kyllä ymmärrä, että miksei tämä muka ole kokonaan kaanonia. Enkä tajunnut tota Emma Frostin timantiksi muuttumistakaan.Grant Morrison lanseerasi käsitteen toissijainen mutaatio joka aktivoituu kun ihminen poistuu biologisesta teini-iästä, siinä 25:n vuoden jälkeen. Emman mutaatio oli kyky muuttua timantiksi. Ollessaan timanttimuodossa hänen ei pitäisi kyetä käyttämään telepatiaa, joten hän voi turvata oman selustansa mutta samalla menettää täysin "ykkösaseensa". Moni kirjoittaja on jättänyt tämän rajoituksen välistä.
Luulin että toi Manga X-men oli huono vitsi mut kai se on sittenkin totta : S en kyllä ajatellut ostaa koska on luettavaa jo ennenstään.
Mitä pidätte uudesta manga-Loganista, manga-Kittystä ja manga-Pedosta? KOHTA KIRJAKAUPOISSA MISSÄ SITTE ELÄTTEKIN!
Eikös sitäpaitsi uusien X-menien Korvus ole dragonball-hiuksineen ja Tosi Isoine Feenix-VoimaMiekkoineen ihan tarpeeksi mangaa..?
Tässä miekassa on jotain tuttua... ;-)
Tässä miekassa on jotain tuttua... ;-)Eipä tuo mikään harvinainen design ole, mutta itselläni tulee enemmänkin Berserkistä tuttu Dragonslayer mieleen.
Ehkä lehden sivuilla voisi olla sivunumerot, koska ne mainitaan sisällysluettelossa. Ja kenties Feenix saisi olla suomeksi Feeniks.
Taustat toki saisivat olla paikoitellen yksityiskohtaisempia, ja hahmot ovat kieltämättä staattisia patsaita. Nykyisin supersankarikuvittajilla on yleinen ongelma, että hahmoille ei osata piirtää mitään järkevää tekemistä.
Tämä on tympeä trendi ja osaltaan pilannut lukunautintoa jo vuosikausia. Supersankari-sarjiksiin olennaisesti kuuluvat tappelut ovat olleet elotonta patsastelua, mikä tekee lukemisesta liian usein tylsää sivujen selailua. Heikko tarinankerronta ja dialogi kulkevat sitten käsi kädessä telepaattien still-kuvien mukana.
Ei ihme että myynti laskee.
Ennen huomasi jos esim. Wolvie oli raivostunut mutta eipä oikein nykyään.
ja silmiinpistävin tyhmyys oli että ekoilla X-miehillä oli kännykät käytössä joka on aika hyvin ottaen huomioon eka ryhmä seikkaili 60-luvulla pääasiassa.Ai, tarkoitatko, että Kyklooppi ja kumppanit ovat nykyisin jotain kuuskymppisiä Xavierin pomppiessa jossain 70 ja 80 vuoden välimaastossa?
Siinä viimeisessä stoorissa Wolverinen heitto myrskylinnulle sai myös hymyn naamalle. Vitsi tuskin aukenee, mikäli ei alkuperäisen myrskiksen kohtaloa tunne.
Mielestäni se kaikki First Class ja ysm oli ihan täyttä roskaa,suomessa on muutenkin huono tilanne X-menien kannalta kun jäädään koko ajan jälkeen enemmän jne ja sitten julkastaan tollasta Filleri kuraa.
Juup jos vaikka alkaisi X-men tulemaan 12kertaa vuodessa menisi varmaan koko lehti konkkaan.
Nyt tuli luettua uusin Ryhmä-X eli 4/08.Tuo Maski on minulle tuntematon hahmo : ( voisiko joku kertoa hänestä? juu ihan hyvä numero oli ja on mutta jäi aika ikävästi kesken..
Storm toi myös Naomi Campbellin mieleen eli ei Greg Land näköjään ole ainoa joka piirtää sarjakuvahahmot muistuttamaan julkimoita.
Hassua, että sinullekin tuli Naomi Campbell mieleen, olisiko mallia tosiaan otettu Naomista. Minusta Halle Berry oli kasvoiltaan hyvä valinta elokuviin Stormia näyttelemään. Irvailin asiasta myös etusivulle lisätyssä arvostelussani.
EDIT: Olitkin kirjoittanut viestisi ennen kuin olin ehtinyt edes ostaa lehteä. Todennäköisesti se olikin sinun huomiosi, joka aiheutti minulle alitajuisesti mielleyhtymän Naomiin. Näin ne sisällöntuottajat tulevat ja varastavat toisten ajatukset, mokomat roistot!
Minulla oli ennen töissä Halle Berryn bikinikuva seinällä.
Puolialaston neekerilikka, sanoivat akat.
Oscarin voittanut näyttelijä, sanoin minä.
sillä täällä on aina sen verta hypitty tarinoiden yli
Minä en tätä pidä kovin pahana asiana, niinhän täällä on ollut aina. Minisarjat harvemmin kummoisesti vaikuttavat päälehtiin, jos ollenkaan.
X-tinction agenda ei ollut minisarja, eikä Ihmesarjassakaan minisarjoja ole tullut.
Kävin pitkästä aikaa Tanskan Egmontin Superhelte.dk:ssa (www.superhelte.dk). Siellä on avattu syyskun alussa taas keskustelufoorumi. Viestien päiväyksissä on vain nyt jotakin sekoilua. Michael G. Nielsen väittää, että X-Men ilmestyy ensi vuonna jopa kahdeksan kertaa!
Suomessa on ennenkin jätetty julkaisematta numeroita, joita yhteistyömaissa on tullut. Hämis ilmestyi Ruotsissa jonakin vuonna 20 kertaa. Suomeksi tuli silloin joku spessu normaalien lehtien lisäksi.Olivatko ne ne vuodet, jolloin Megassa oli hämisnumero? Tämä tapahtui varmaan kahtena kolmena vuotena peräkkäin..
Ostin Good Fellousista englanninkielisen X-men:Supernovas albumin.Olen melkein kokonaan lukenut sen ja diggaan tosi paljon tästä,supsittelen!
Oisko 35-36e ja kovakantinen versio on viel jäljellä mikä maksaa jonkin verran enemmän en tiedä tarkkaa hintaa..
Eli hiukan halvempi kuin mitä Jenkkilästä saisi kun lasketaan pk:t päälle. Kova hinta kyllä kahdesta lehdestä ja yhdestä annuaalista yksissä kansissa.
Doddi nyt tuli luettua Supernovas jäi aika hyvään kohtaan et aattelin ostaa jatkoa tolle jos vaan on ilmestynyt (jos on..) jos joku tietää minkä niminen on jatko Supernovasille niin vois kertoa jos jaksaa..
Doddi nyt tuli luettua Supernovas jäi aika hyvään kohtaan et aattelin ostaa jatkoa tolle jos vaan on ilmestynyt (jos on..) jos joku tietää minkä niminen on jatko Supernovasille niin vois kertoa jos jaksaa..
Odotan seuraavaa numeroa todellakin sekä Ihemsarjaa missä on X-meniä!!1
8 numeron ilmestymispäivätkin on ilmoitettu. Linkki edellisellä sivulla.
Ja Ihmesarjassa on todellakin luvassa... Wolverinea! Juurikin työn alla.
Jestas, nimimerkki "X-men" oli kerrankin jyvällä.
wolverine on odotettavissa kiitos eräänkin elokuvan. arvaus olisi claremont miller japanisaaga shadowcat/wolverine ogunia vastaan lisättynä koska ihmesarja julkaisee alkupään tuotantoa.
millar/rucka wolppeja lienee aivan turha odottaa suomeksi, mutta egmont voi yllättää.
Mutta oma arvaus on, että tulossa on Essential Wolverine vol. 1:n materiaalia. Siitähän ei suomessa ole nähty suurinta osaa.Eikös siitä ole lähes puolet ainakin nähty? Kolme ekaa numeroa ja Byrnen piirtämät on ainakin tullu.
Eikös siitä ole lähes puolet ainakin nähty? Kolme ekaa numeroa ja Byrnen piirtämät on ainakin tullu.Byrnesterin juoksu ei kestänyt montaa numeroa? Muistaakseni täytti aikanaan puolitoista sarjakuvalehteä, eli olisiko ollut 6 numeroa.
Mutta oon silti pettyny päätökseen. Olisin halunnut jatkoa äksien Ihmesarjalle. >:(Samoin.
Byrnesterin juoksu ei kestänyt montaa numeroa? Muistaakseni täytti aikanaan puolitoista sarjakuvalehteä, eli olisiko ollut 6 numeroa.Joo, näköjään seitsemän numeroa. Eli yhteensä kymmenen numeroa ekasta Essentialista.
Täysin varma en ole, miten uudet lukijat kykenevät näitä enää seuraamaan, kun vakiolukijallekin lehdessä vilisee uusia hahmoja ja viittauksia täällä sivuutettuihin tapahtumiin niin vallan mahdottomasti.
Harmillista, miten täällä pohjoismaissa saadaan nykyisin niin kevyt pintaraapaisu siitä, mitä koko Marvel-maailmassa tapahtuu. Tällaiset lehdet muistuttavat, että jokaisen numeron välissä pitäisi lukea romaanimuotoinen tiivistelmä täällä julkaisemattomien lehtien tapahtumista.
Humberto Ramosin kuvitus tökkii todella pahasti täälläkin.
Eipä sinänsä kaverin kuvituksessa mitään vikaa ole. Sälli ei vaan sovi piirtämään tätä genreä.Tuo kyllä pitää ihan paikkansa. Hienoja kuvia ne tietysti ovat kuvina sinänsä ja omaavat paljon taidokkuutta. Jossain toisessa yhteydessä voisin pitää Ramosin kuvituksesta vaikka kuinka paljon. Spandex-sankarisarjakuvien suhteen olen kuitenkin aika vanhanaikainen ja haluan että suosikkihahmoni näyttävät tietynlaisilta. Ramosin kuvitus vain on liian kaukana omista henkilökohtaisista mieltymyksistäni ja tottumuksistani kyseisen sarjakuvagenren suhteen.
Kyllä.
Morrisonin tarkoitus oli, että Xorn olisi oikea Magneto ja oikeaa Xornia ei olisi olemassakaan. Marvel sitten vesitti Morrisonin tarinan aika pian.
Käsi ylös, kaikki joiden mielestä:
1) Xorn oli mielenkiintoinen uusi hahmo
2) Xornin paljastuminen Magnetoksi oli yllättävä käänne
3) Xorn-Magneton paljastuminen vale-Magnetoksi oli kerrassaan ääliömäistä
Erityisesti Chris Bachalon kuvitusta oli jälleen mukava saada käsiinsä. Myös Humberto Ramos teki hyvää jälkeä, vaikka leikittelee toisinaan hahmoilla ja kasvoilla liiaksi asti.
Taide voi herättää ihmisessä suuria tunteita...
Wolverine - ASE-X: “Kuvitus on niin hienoa, että melkein itkin sitä oikolukiessani!” -Toimittaja (Egmont-blogi)
BWS:ltä hienoa kuvitusta? Makunsa kullakin.
Äksien kaksi Lifedeathia se teki ihan oman aikataulunsa mukaan
On tuo Wolvien paranemisvoima sitten hyvä: Nitro polttaa Wolvien pelkäksi luurangoksi ja silti muutaman minuutin kuluttua Wolvie on jo Nitroa kynsimässä.
Joo, etenkin vanhempi Barry on ihan huippukamaa. Vanhemmalla tarkoitan tätä nykytyyliä verrattuna varhaisaikojen Buscema-jäljittelyyn (mikä taisi kribytyylin ohella olla Marvelin virallinen tyyli tuohon aikaan (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,6941.0.html)).Näin ne taitelijoiden eri kaudet uppoavat eri lukijoille.
Mielestäni tämä on hyvin yleinen ongelma ollut aina parannusvoiman ja uusiutumisvoiman ja kuolemattomuuden suhteen: Niin Spawnin, Wolverinen jne. kohdalla tämä käy mielestäni pitemmän päälle ärsyttäväksi. "Ai, se selviyty, heh, olipas ylläri, en olisi ikinä arvannut..." muuttuu nopeasti "Ai, taas?" huomioksi.
Kitty Pryde, tosi söpönä. (http://iwilldestroyyounews.blogspot.com/2009/03/full-of-pryde-at-floating-world-comics.html) Mutta eri tavalla kuin luulet... tosi hieno pastissi.
Lisäksi viime vuosien aikana on saatu kuvioihin "Wolverine-tyttö" ja
Ehkä mainitsemisen arvoista olisi myös se, kuinka monta kloonia Wolverine on saanut - Sapelihammas, uusien Mutanttien Rahne, Alfa-Lentueen, Wild Child, Murska, Feral.
Ilmeisesti kai Wolverine aloitti sen kaavan, että jokaisessa mutanttitiimissä pitää olla yksi raivopää karvakasa?
Tätä en ajatellut, mutta kun ajatuksen vie pidemmälle, on supersankariryhmissä jo 1960-luvulla samaa ryhmädynamiikkaa arkkityyppisine hahmoineen kuin mitä roolipeleissä vasta vuosikymmen myöhemmin Dungeons&Dragons-pelin tullessa markkinoille.
Jos tälle ajatukselle antaisi enemmän aikaa, arkkityyppien tunnistaminen onnistuisi todennäköisesti melko helposti. Näitä ovat ainakin kylmäpäinen johtaja, voimamies, kuumakalle ja/tai Wolverinen kaltainen hahmo (en ole varma, onko kyseessä sama arkkityyppi).
...
Tähän liittyy hauska sivujuonne, koska kaikki mainitsemasi hahmot esiintyvät eräässä juonikaaressa (Wolverine vol. 3 50–55), jossa esitetään ajatus (numerossa 53), että
Tiedoksi niille jotka eivät jenkkilehtiä seuraa ja lukevat spoilerit vain pysyäkseen tapahtumien tasalla: Juhan ja X-men spoilerit viittaavat Wolverine: Origins -lehden tapahtumiin.
Samat ajatusmallit kantautuvat kuitenkin jo kauempaa 50-luvulta.
Näistä arkkityyppijaoista on ihan oma taiteenlajinsa ja termistönsä jonak kääntäminen suomeksi olisi melko hilpeää.
Samat ajatusmallit kantautuvat kuitenkin jo kauempaa 50-luvulta.
Johtajan lisäksi arkkityyppejä ovat: voimamies, muodonmuuttaja, energiankäyttäjä(sic)[hahmo joka ampuu/kontrolloi jotain energiaa], kiitäjä/lentäjä[salamasta liekkiin], teknologiasankari [haarniskat kyborgit yms], Maagiset hahmot,telepaatit, akrobaatit ja omana ryhmänään taistelijat/soturit jonka alakastiin "luontainen ase" Wolverine luetaan.
ja tietenkin ne joilla on sormi useammassa sopassa yhtä aikaa.
Tähän liittyy hauska sivujuonne, koska kaikki mainitsemasi hahmot esiintyvät eräässä juonikaaressa (Wolverine vol. 3 50–55), jossa esitetään ajatus (numerossa 53), että
tekijöiden halu imitoida suosittuja formaatteja.
Mitä Wolverineen tulee, minun teki mieleni lisätä artikkeliin tämä kuva, joka kiteyttää ajatuksen Wolverinesta myynnin veturina varsin lystikkäästi.
Jos kerran X-Men Legacy-lehdillä jatketaan Messiaan jälkeen niin mahdetaanko täällä nähdä ne lehdet jotka risteävät W: Originssin kanssa kun W: O:ta ei täällä nähdä kumminkaan.
Siis, eikös tuo Wolverine tarina ollut Wolverine origins lehdestä?
Itselleni oli positiivinen yllätys, että luvassa on nyt sekä Ihmesarjassa Wolverinea (mikäli käsitin oikein...), Ase-X kirjan muodossa Wolverinea ja vielä X-men lehden myötä Wolverinea.
Siis, eikös tuo Wolverine tarina ollut Wolverine origins lehdestä? Alku toi ainakin tuon mieleen.
Onko tuo pesukarhu vai murmeli?
On tämä kyllä vähän tökeröä mainostusta, mutta.. jos joku ei ole ehtinyt vielä hankkia uutta Wolverine: ASE-X -sarjakuvaa, niin moisen on mahdollista voittaa täältä löytyvästä kilpailusta:
http://egmont.wordpress.com/
Tulipahan osallistuttua vaikka onkin vuoden 2001 tarinaa lukuunottamatta tuo seikkailu itsellä.
En tiedä tuosta 2001 tarinasta, mutta pääosin se kai julkaistiin Sarjakuvalehti 1/93:ssa. Yksi parhaita Wolverine-juttuja.
Joka tapauksessa on hienoa nähdä Windsor-Smithin kuvitus kunnon paperille painettuna. Ero on kuin yöllä ja päivällä jos vertaa tätä ja Sarjakuvalehti 1/93:a.
Uusin Ryhmä-X on luettu puoliksi.Tai siis Wolverinen soolon säästän myöhemmäksi.
Messiash complex päätyi! Kovaa menoa oli ja nyt se loppui. : (
Uusin Ryhmä-X on luettu puoliksi.Tai siis Wolverinen soolon säästän myöhemmäksi.
Messiash complex päätyi! Kovaa menoa oli ja nyt se loppui. : (
Itse en ole vielä aloittanutkaan. Ei tuo kompleksi kestänyt Jenkeissäkään kauaa (14 numeroa) ja kun täällä tulee 100-sivuisia laitoksia niin ...............
Kompleksi julkaistiin neljässä lehdessä: Uncanny X-Menissä, X-Menissä, New X-Menissä ja X-Factorissa.
Jos jäi Messiah touhua ikävä, niin kaikki nyt joukolla pommittamaan egmonttia, että julkaisevat Cablen ja Deadpoolin Messiah war tarinan, joka on siis eräänlainen jatko tuolle.
Lehden taso on kyllä noussut parissa vuodessa todella paljon ja onneksi saatiin kaksi numeroa lisääkin.
Toivottavasti kompleksin jälkeiset tarinat pitävät saman tason yllä ja ehkä jopa vielä parantaisivat tasoa.
Vielä harmillisempaa olisi se, jos näiden kokoelmien julkaiseminen nyt lopetettaisiin sen takia, ettei kukaan osta tätä uutta kallista koostetta, kun kaikilla on jo se tarina tai vähintäänkin mahdollisuus hankkia se huomattavasti halvemmalla.
date=1242251701]
Aivan, olin unohtaa. Ja nämä kaikki julkaistiin aina yksi kerrallaan per kuukausi.
Elikkä...3 1/2 kuukautta? Osaako joku käyttää matikkapäätään, ja laskea...
Kysymys:
Kysymys:
Olin tarinassa Cablen puolella... lapsi parka, kaikkea sitä joutuu heti syntymänsä jälkeen näkemään... voih. :'(
Herra Pahuus sai ansionsa mukaan
Vakavasti puhuen:Kauhean rumasti oli herra Pahuus..ei kun siis Humberto Ramos ja muut pojat piirtäneet Pahuuden.
Itse epäilen etteinyt viimeistä kertaa nähty, kunnon rikollisella on aina jokin ässä hihassaan.
Mikäs on yleinen mielipide vuosien 2007-2008 kotimaisista x-men julkaisuiden laadusta? Kannattaisiko lähes ummikon tarttua niihin?
Mikäs on yleinen mielipide vuosien 2007-2008 kotimaisista x-men julkaisuiden laadusta? Kannattaisiko lähes ummikon tarttua niihin? Brubaker on osan tarinoista kynäillyt, joten sen puolesta kiinnostaisi.
Varsinkin Breakworld tarina oli minulle mieleinen kun Kolossi oli kerrankin tarinan keskipisteessä. Suhteellisen harvinaista herkkua nähdä Kolossi noin tärkeässä roolissa.
Tästä tulikin mieleen, että näin Kulkukatinpojassa pienen läjän Kolossin soolonumeroita. Osaako joku sanoa, ovatko moiset lukemisen arvoisia?
Nightcrawlerin ja Wolverinen sooloilut ovat olleet mielestäni siedettäviä...
Viimeisin numero eli 4/09 on luettu.Petyin pahasti,odotin että olisi ollut Ryhmä-X:ksän välisiä ihmesuhdekoukeroita jne kun Xavierkin kuoli.Että kuka johtaa X:ksää jne.. (Korjasin pienen typon)
Väritys tappoi ensimmäisen jutun, jota hyvin heikensi hengetön dialogi.
Ne jotku mielenmaisemakuvitukset ekassa jaksossa oli hyvän näköstä settiä. Osaako joku kertoa tekijästä?
Tuossa Magneton jutussa on jotain nyt mitä ei ole vielä paljastettu.
Wolverine-juttu alkoi vähän pöyristyttävästi. On hieman ongelmallista, että nyky-Ryhmiksen lukijana minua ei yhtään ihmetyttänyt, että
mutta siinäkin Loganin paranemisvoima otti sen tason kyytiä että alkaa mennä jo järki koko touhusta. Kaverihan alkaa olemaan jo kuolematon!
Huh huh,kyllä se on niin että jos hahmosta halutaan tehdä lähes kuolematon lisäisivät jonkun erikoisnimekkeen esim 'Jumala' tai vastaava.
(En ole varma ovatko Jumalatkaan kuolemattomia esim Marvelin Loki tai vastaavat.)
Jeh, hiukan on karannut käsistä tuo regeneraatiohomma. Kohta joku varmaan kirjoittaa suoraa jatkoa Menneen tulevaisuuden päiviin, jossa Loganin adamantiumluurangon päälle kasvaa yllättäen kroppa hiuksineen takaisin ja Vahtien nuijinta jatkuu.
Joe tai muu valvoja on sanonut että Wolvie ei kuollutkaan tuossa ja kun Nitro käristi Wolvien luurangoksi niin silloin Wolvielle kasvoi kaikki takaisin.
Vaikka regenaraatio olisikin täydellinen, miten ihmeessä vanhat muistijäljet voisivat palautua aivoihin?Koska luotetaan etteivät lukijat ajattele sitä?
ja kun Nitro käristi Wolvien luurangoksi niin silloin Wolvielle kasvoi kaikki takaisin.
Vaikka regenaraatio olisikin täydellinen, miten ihmeessä vanhat muistijäljet voisivat palautua aivoihin?
Vahdin tappamalle Wolverinelle kasvoi rotsikin takaisin. On se niin kova jätkä.
Tulikin hetki kirjoittamani viestin jälkeen mieleen että Nitro teki juurikin tämän.. Taisipa Wolverine tuossa tarinassa olla jopa hetken kuollut ellen ihan väärin muista?
Vaikka regenaraatio olisikin täydellinen, miten ihmeessä vanhat muistijäljet voisivat palautua aivoihin?Ite koitan tota järjeistää regeneroituviin sankareihin Deadpoolissa olleen kommentin mukaan "Healing ability isn't purely a physical progress. There's a mental component."
En tiedä onko teillä muilla samanlaisia kokemuksia, mutta mä en tahdo saada mitään selvää Humberto Ramosin kuvituksesta. Hermot meinasi taas mennä kun luin X-men 3/09:n. Ramosin mangatyylin lisäksi kiukkua nostaa se, ettei kuvista tiedä mitä niissä tapahtuu ja mielestäni se on silloin huonoa sarjakuvaa. Jalka siellä, toinen täällä, valtavan kokoinen hauis tuolla ja vaihteleva valikoima hahmojen naamoja suut luonnottomasti ammollaan. Humberto Ramos, tuo sarjakuvataiteilijoiden Jouko Turkka.
Keskustellaanko Rob Liefeldistä, joka tekee pieniä jalkoja?
En tiedä onko teillä muilla samanlaisia kokemuksia, mutta mä en tahdo saada mitään selvää Humberto Ramosin kuvituksesta.
Ramosin mangatyylin lisäksi kiukkua nostaa se, ettei kuvista tiedä mitä niissä tapahtuu ja mielestäni se on silloin huonoa sarjakuvaa.
Humberto Ramos, tuo sarjakuvataiteilijoiden Jouko Turkka.
mutta nyt tuntuu ettei eri numeroiden kansia juuri erota toisistaan.
Wolverine-juttu alkoi vähän pöyristyttävästi. On hieman ongelmallista, että nyky-Ryhmiksen lukijana minua ei yhtään ihmetyttänyt, että
Wolverine olisi jo TUXM # 143:ssa listinyt Painajaisen kummemmin ajattelematta, ellei tämä olisi teleportannut pois alta. Suomeksi RX 11/85 ja Ihmesarja 2.
Minua häiritsi erityisesti tuo Kykloopin: "Kai ymmärrät että en halua sinun vain tuovan häntä meille? En ainakaan elossa." Joskus tuntuu siltä, että Teräsmies on ainoa, jonka sankaruuteen voi luottaa.
Kapu Amerikka on/oli tappamista vastaan ja samoiten taitaa olla myös Storm ja Hämis ja liuta muita.
Tällä hetkellä vai kaukana menneisyydessä?
Huomasin tänään vanhoja Ultimate X-Maneja lukiessa että Weapon X Headquarters on siinä universumissa Suomessa ;)
Ultimate X-Men #7, ensimmäinen sivu
Mistä näin päättelet? Kantaahan S'Ym teknovirusta. Ja N'Astirh myös. Ja sehän oli juuri Infernon aikaa.
Et ilmoittanut taaskaan numeroa, mutta eipä ollut Wikipediassakaan. Sieltä sai kuitenkin käsityksen, että jos S'ym ei kanna virusta enää, ei sitä ole vahvistettu.
Voi olla että piirtäjä on vain piirtänyt vanhan näköisen S'ymin.
Ei Marvel ole viime aikoina pahemmin selitellyt noin pieniä mokia pois. Pitää olla vähintään 20 vuoden takainen naimisiinmeno.
Harmittaa pikkuisen tuo Kittyn kohtalo. Oli suosikkini Marvelissa Hämiksen jälkeen.
Mutta miksi Kyklooppi on tyly hipeille?
Tuskin on lopullisesti pois kuvioista.
Nyt kun Mystikko on tapetilla (ei tiedä vaikka olisikin)
Mutta miksi Kyklooppi on tyly hipeille?
Koska Kyklooppi on skarppi tyyppi.... Ja koska hipeille kuka tahansa voi olla tyly suht turvallisesti.
Kun itse olen parhaillaan Etelä-Afrikassa ja saan uuden numeron käsiini vasta joulukuussa niin kertokaapas suoraan mistä alkuperäislehdistä uusin numero koostuu.
Tipahti vasta eilen postiluukusta uusi nro, tuleeko mulle taas kaikki myöhässä ??? Palaan asiaan kun ymmärrän missä mennään...
... Ja koska hipeille kuka tahansa voi olla tyly suht turvallisesti.
Mutta miksi Kyklooppi on tyly hipeille?
Mutta miksi Kyklooppi on tyly hipeille?Näin kyllä jo Tepesin pahoittelutkin jo mutta pakko tämä on silti postata. Luettuani näet uusimman suomen x-menin numeron palasin ikuisuusprojektini pariin lukemaan läpi kaikkia julkaistuja x-men variaatioita alusta.
Jos nimittäin tylyydestä puhutaan niin sanoisin että aikasta tylympi kaveri Kyklooppi oli kolmisenkymmentä vuotta sitten kuitatessaan joukkuetoverinsa kuoleman olankohautuksella kuin missään tilanteessa nykypäivänä >:D
Kyklishän spiidasi seuraavassa numerossa.
Nyt on uusin Ryhmä-X eli 6/90 ostettu ja luettu.Oli aika hepponen numero,Ryhmän tarinat eivät oikein kuvituksen takia toimineet mielestäni.Wolverine tarinan päätös oli aika hepponen kanssa.Vuoden huonoin tähän mennessä ilmestynyt numero,plussaa on se lehti sisälsi uuden Ihmesarjan mainoksen!
Jaa vuoden 1990 kesäkuun numero. :P
Voisikohan joku Egmontin sisäpiiristä ilmotella loppuvuoden X-Menin alkuperäisnumerot Spider-man-ketjun tapaan? Helpottaisi tradejen ostoa huomattavasti. Koivumäen palstan alalaidan kuvan perusteella tulossa olisi X-Men Legacyä.
Jos yrittää nokkeliapokkelia vitsejä heitellä, niin pitäisi ainakin muistaa, että Ryhmä-X tuli vain 8 kertaa myös vuonna 90 ;)
RX 7/09 - X-Men Legacy 211-214
RX 8/09 - The Uncanny X-Men 500-502 + täytetarina lehdestä Marvel Comics Presents 8
Siis Äksä 6/09 on tullut enkä minä löydä sitä kioskeilta? Korro on vienyt Hiirimäen ainoan kappaleen!
Tilaa Xt, tulee halvemmaksi. ;P
Ei täällä ainakaan probleemia.
Täällä oli Prismassa tänään, koko pino. Tiistaina samassa paikassa ei ollut. Mistä Korro osti viime viikolla?
Pah! Ostin Hiirimäen Cittarista Äksän.Säästäisin rahaa jos alkaisin tilata mutta minulla on huonoja kokemuksia lehtien kunnosta kun ne ovat tilattu. : U
*Muistelee kaiholla aikoja jolloin oli vielä tilaaja-lahjoja*
Jos joku aikoo joskus pistää kaikki Wolvien seikkailut aikajärjestykseen niin voi tuota henkilö-parkaa (on sitten ihminen tai keinöäly). Ei käy yhtään kateeksi.
Jos joku aikoo joskus pistää kaikki Wolvien seikkailut aikajärjestykseen niin voi tuota henkilö-parkaa (on sitten ihminen tai keinöäly). Ei käy yhtään kateeksi.
Näin on kuitenkin tehty ja tulos on nähtävillä Sarjakuvarockin sivuilla (http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/marvel/r-xluku.html).
Kyllä oli uusimman X-menin kansi hämäävä. Luulin pitkään, että Pahuus saisi (jostain hienos, monimutkaisesta ja ennalta-arvaamattomasta syystä) Gambiitista uudelleen syntymänsä astian.
Chris Claremont ja Milo Manara ovat tehneet X-Men-albumin, joka on kai jo italiaksi julkaistu, ja englanniksi tulee ensi vuonna. Keskittyy X-naisiin.
Vuoden yllätys.
Manara tekemässä kehnoa pehmopornoa? enpä olisi ikinä uskonut.
Amerikan markkinoita varten se väritetään, koska jenkit eivät muten erota hahmoja toisistaan.Mutta noillahan on ihan erilaiset hiukset. Kyllä nyt tosta pitäis pystyä erottamaan.
kuten Roguen ja vasemmassa laidassa olevan neidon ilmeet, jotka ovat lähes identtiset. Näköjään molempien suuhun tungetaan näkymätöntä tankoa.Vähän mä repesin!
Mutta noillahan on ihan erilaiset hiukset. Kyllä nyt tosta pitäis pystyä erottamaan.
Toivottavasti tämä tulee suomeksi. Ostaisin. Vaikka täällä naureskellaankin Manaran maneereille, niin tuskin ne pystyvät laskemaan X-men -tarinoiden tasoa. >:DEn usein esitä eriävää mielipidettä tmielosen kanssa mutta selkeästi nyt aliarvioit Manaran "taidot"
Chris Claremont ja Milo Manara ovat tehneet X-Men-albumin, joka on kai jo italiaksi julkaistu, ja englanniksi tulee ensi vuonna. Keskittyy X-naisiin.
Manara tekemässä kehnoa pehmopornoa? enpä olisi ikinä uskonut.
Meillä on jo X-Misut.
Olen vain odottanut tätä päivää. Ja Manara on mitä parhain tekemään tästä päivästä hauskan...
En usein esitä eriävää mielipidettä tmielosen kanssa mutta selkeästi nyt aliarvioit Manaran "taidot"
8/09 luettu,kansi on tyylikäs.Itse tarinat olivat aika tylsiä ja kuvitus oli mitä oli.En hirveesti pidä Photograafisesta tyylistä niin paljoa mutta kyllä se menee.Jos tämä tasonlasku jatkuu ensivuonna jää Äksät hyllyyn.
Tulikos sulla lehti osittain på svenska vai olenko ainoa?
Tulikos sulla lehti osittain på svenska vai olenko ainoa?
Ei ole ruåttia ainakaan minun lehdessäni.
Mun X-Menissä oli 22 ekaa sivua tanskaksi, joten et ollut ainoa uhri.
Tanskaa ja norjaa on vaikea erottaa kirjoitettuna toisistaan.
Tulikos sulla lehti osittain på svenska vai olenko ainoa?
Joo, Koivumäki kertoo lehden alussa, että Suomi on ainoa pohjoismaa joka lehteä julkaisee.
Toivottavasti ensi vuonna uskalletaan valita rohkeasti ja ennakkoluulottomasti jenkkien eri X-lehdistä materiaalia, kun yhteispainatus ei enää rajoita.
Kaaviota X-menien suhteista:
http://readcomics.org/wp-content/uploads/2009/06/xmen_relationships.gif
Sekava mutta varmasti kattava ed. että Magik ja Feenix/Jean on tuossa kaaviossa.
EDIT: Tänään posti toi uusimman Xän kokonaan suomenkielisenä (pikaselailun perusteella) ja tuon uusiojulisteen Salatuista Sodista.
Minulle ei ole edelleenkään tullut, pitäisiköhän valittaa uudestaan?
Summersin suvun sukupuu. :o
ps. X-mimmit kannessa 30-luvun kuteissa miellyttivät silmääni enemmän kuin vaikka Manaran näkemykset hahmoista, harmi vain, ettei kostyymeillä ollut juonen kannalta mitään loogista syytä.
En nimittäin tunnistanut kaikkia tarinan keskeisiä hahmoja, koska naishahmot ovat niin saman näköisiä.
Kuukausittain ilmestyvä Ryhmä-X iski vuoden 2010 aloitusnumerollaan täysosuman! Lue arvostelu etusivulta (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1364).
Hienoa, että Suomessa Egmont pitää pintansa ja Ryhmä-X:n lehtihyllyillä. Tätä lukee mieluusti kerran kuukaudessa!
Eivätkä nuo X-naisetkaan lehdelle haitaksi ole...
Hinta oli korkeampi kuin Spider-Manissa,se oli odotettavissa syystä mitä en tiedä.
Eikös siinä s ja m hommassa ollu Punainen Kuningatar esiintymässä Emmana? Vai tajusinko ihan väärin... No kuitenki, tämmöseen johtopäätökseen tulin sarjakuvan antamilla tiedoilla. Tai sitten ne on vaan niin kinkyjä, eihän hyvisket enää ole vain hyviä.
Khimaira on erikoinen hahmo kun ei löydy lisätietoja hakukoneella eikä Marvelin sivulta.
Nimi luonnollisesti suomennettu.
Eikö muita häiritse, että Ryhmä-X lehden nidonta-tapa on muuttunut ???Kyllä! Jo ensimmäiset 90-luvun alun liimaselkäiset lehdet ärsyttivät, eikä sen jälkeenkään tulleet paksummat lehdet ole tuntuneet oikeilta liimaselän vuoksi. Onneksi nyt on palattu taas alkuperäiseen lehtiformaattiin.
Olisin mieluummin pitänyt lehden paksumpana ja harvemmin ilmestyvänä.
Eikö muita häiritse, että Ryhmä-X lehden nidonta-tapa on muuttunut ???
Olisin mieluummin pitänyt lehden paksumpana ja harvemmin ilmestyvänä.
Eikö muita häiritse, että Ryhmä-X lehden nidonta-tapa on muuttunut ???Kyllä! Tällä hetkellä häiritsee ajatuksen tasolla kovastikin, mutta kunhan muutama kuukausi vierähtää, niin voi olla että ei häiritse enää ollenkaan. Nyt tuntuu, että äksät katoavat hyllyssä muiden sarjakuvien joukkoon, kun niitä ei enää erota selkämyksiensä perusteella. Täytyy tehdä hyllyssä jotain uudelleensijoitteluja, niin ehkä homma rupeaa toimimaan. Ja vanhoista läpysköistä tuossa jo olikin puhe...
Eikö muita häiritse, että Ryhmä-X lehden nidonta-tapa on muuttunut ???
Minusta on tärkeää, että lehden hinta on inhimillinen. Muulla ei ole niinkään väliä.Eli olisit tyytyväinen yhden euron hintaiseen X-lehteen, jossa olisi vaikkapa kolme sarjakuvasivua?
Eli olisit tyytyväinen yhden euron hintaiseen X-lehteen, jossa olisi vaikkapa kolme sarjakuvasivua?
Osbornista ja Starkista plussaa. Heh. Muistavatkohan tuota ensitapaamista enää?
Ja ilmeisesti lehden loppupuoli on vain muutama vuosi sitten tapahtuneiden asioiden uudelleen kirjoitusta(, viittaan X-menin kommenttiin)?
Minkä asioiden?
En todellakaan tiedä, kuhan yritin tulkita mitä lehdessä tapahtui. No joo... lukeehan siinä alussa että "New York, vuosia sitten", mutta että ihan 30 vuotta meidän ajassa. Ihmekkään, jos ei pääse sisälle, että mitä helkkaria näissä lehdissä loppujen lopuksi tapahtuu.
Onko spoileri-napin käyttö mennyt täysin pois muodista? Juonipaljastukset uusimmasta numerosta ovat ymmärtääkseni nettietiketin vastaista käytöstä...
...muutkin lukevat lehden ensin ja tulevat vasta sitten kommentoimaan ja katsomaan, mitä muut siitä ajattelevat.
Uusimmassa numerossa huomio kiinnittyi siihen että toiminnassa oli puolivälissä toistoa ja ajassa taaksepäin palaamista
Enkeli sen sijaan
Käsittääkseni tämä kehitys tapahtui X-Forcen sivuilla.
X-mimmit kannessa 30-luvun kuteissa miellyttivät silmääni enemmän kuin vaikka Manaran näkemykset hahmoista, harmi vain, ettei kostyymeillä ollut juonen kannalta mitään loogista syytä.
M-päivästä on aikaa jo mutta kun Marvel-aika ei ole normi-aika niin tiedä sitten kuinka kauan Xillä on aikaa kulunut.
Tulisikohan kesällä sitten Utopia vai hypätäänkö se yli?
Päätellen siitä, että tuota pohjustava Annual julkaistiin suomeksi, pidän mahdollisuutta kyseisen tarinan julkaisuun peräti todennäköisenä.
Egmontin sivuilla mainostettiin uuden Ihmesarjan (Ryhmä-X) ilmestyvän 14.4. eli ensi keskiviikkona. Jatketaan siitä mihin jäätiin n. 4 vuotta sitten (Ihmesarja 8) eli Claremontin Niljahirviö-saagasta (TUXM 158->).
Samoin Äksien ja Draculan ensitapaaminen on tuossa.Lieneekö tuo se sama Ryhmä-X -tarina, joka ilmestyi Semicin julkaisemassa Hämähäkkimies-pokkarissa (Sarjakirja) joskus 80-luvun alussa?
Uuusin Ihmesarja on kyllä minulle toiveiden täyttymys. Itse ainakin toivoisin että lisää mutanttien ihmesarjoja nähtäisiin ja olisi kyllä kiva lukea alkuperäisen ryhmänkin tarinoita. Käsittääkseni myös Uncanny X-men numerot 94-110 on suurimmaksi osaksi julkaisemattomia (jos sarjakuvarock tiedot ovat vielä ajan tasalla) joten tietenkin myös ne pitäisi nähdä.
Jos vielä tulee mutantti-Ihmiksiä (poislukien Wolvien) joko näytetään alkup. ryhmän tarinoita tai Uusia Mutantteja (jotka esiintyvät tuossa Ihmiksessä eli tulisi semmoinen sopiva aasinsilta).
Itse ainakin toivoisin että lisää mutanttien ihmesarjoja nähtäisiin ja olisi kyllä kiva lukea alkuperäisen ryhmänkin tarinoita. Käsittääkseni myös Uncanny X-men numerot 94-110 on suurimmaksi osaksi julkaisemattomia (jos sarjakuvarock tiedot ovat vielä ajan tasalla) joten tietenkin myös ne pitäisi nähdä.
Osa tai kaikki on nähty 80-luvun Ryhmiksissä jatkosarjoina (pätkittyinä) ja (Dark) Phoenix-saga on nähty vuoden 1985 kesällä täällä ja myös kirjana jokin aika sitten.Edelleen sarjakuvarockin tietoihin luottaen kun en jaksa arkistosta lehtiä juuri nyt kaivella. Numerot 94-110:
Alkuperäisenkin ryhmän tarinoita on nähty täällä mm. eka taistelu Magnetoa vastaan ja Proffan ryhmän kokoaminen.
On julkaisematonta mutta se mitä olen noista CXMinä lukenut ei ne mitään järin hyviä olleet ja kohtuu merkityksettömiä mitä nyt 98-100 liittyvät Phoenix-saagaan.Kiitos satunaiselle kävijälle varmistuksesta. Uskon sen että eivät ole mitään hirveän merkittäviä tarinoita mutta niinhän se on lähes kaikkien uusimpien numerojen kanssakin.
Draculaan liittyen niin eikös jokin Xien ja Draculan kohtaaminen nähty edeltävissä Ihmiksissä?
Kyllä mielestäni TOSA:n mainitsemat sarjat ovat messevää supersankarisarjakuvaa, hyvinkin lukemisen arvoisia.
Tuoreessa Cloak & Dagger One Shotissa vahvistettiin että ne eivät ole mutantteja.
Mutta mutanttia vai ei:
Siinä on virhe. Myös Selene, Mystikko ja Kohtalo ovat Namoria vanhempia.
Samoin Äksien ja Draculan ensitapaaminen on tuossa.
nyt sitten spoilaan(luulen) tulevaa, hyvinkin tulevaa X-meniä.
Saisivat vaan Marvelilla päättää,
Utopia liittyy Dark Reigniin, joka hypätään Hämiksen osalta yli.
Paitsi että Utopia on juuri sitä. Tosin vain sivujuonne, kun itse päätarina jää julkaisematta.
Mutta eiköhän tuo mene.
Tuo Utopia taasen kiinnostaa minua himputisti, mutta en tiedä siitä mitään. Voisiko joku valaista että mitä se pitää sisällään?
Menee kunhan ei ole liikaa viittauksia pääjuoneen tai juoni jatku pääjuonesta/pääjuoneen.
Dark Reignin jutut kiinnostavat ja Ryhmä-X:n kera homma kuulostaa hyvältä. Luin tässä juuri Wolverine Origins: Dark Reignin, eikä kyllä ollut kummoinen.
Ai joo, luin myös (kun vilkaisin teidän Dark Reign juttujanne ylempää) Dark Wolverine kokooman joka oli hiukan...hassu. Japanilainen "paha" Wolvie, joka...jaa, ei varmaan parane kertoa.
Jos oikein ymmärsin niin tähän Dark Avengersiin päästään Suomessa kiinni Hämiksen seuraavassa numerossa...
Mikä ihme se irokeesijutttu oikein on ??? Jos tarkoitus on saada Daken näyttämään jotenkin "hurjalta" tai "pahalta" niin ei onnannut.
Joka...
Fanitytöt ovat kiusanneet asialla fanipoikia netissä jo jonkin aikaa...
Tuli luettua kirjastosta lainattuna kovakantinen kokooma Astonishing X-meniä (ilmeisesti vielä suomentamatonta materiaalia) joka sisälsi tarinakokonaisuudet: "Torn" (Issues 13-18) ja "Unstoppable" (Issues 19-24, Giant-Size Astonishing X-Men #1)
Tapiolan kirjastosta taisin tuon napata. Miksei ne täällä Suamessa julkaase Ast. X-meniä :( Mulle tulee tänään kauheesti murjottavia hymiöitä...
Siis milla Egmontin kilpailijalla?
Ai joo Tanskassa.
Englanniksikaan sitä ei ole vielä ilmestynyt.Taisi olla ilmestymässä 5.7 jos ei myöhästy.
Mistä se ylipäätään kertoo (siis Ryhmä-X:n naisjäsenten lisäksi)?Aikamoista Manaran-peppuilua tuo taitaa olla; mitä muuta mieheltä voi odottaa? ;)
Aikamoista Manaran-peppuilua tuo taitaa olla; mitä muuta mieheltä voi odottaa? ;)
(vaikka varmasti palstalla kertoillaan olennaiset).
Kai se on lopetettava suomijulkaisut ja ostettava vain Jenkki_tradeja.
Uusimman Xän luettua tuntui että taas on jäänyt jotain (tärkeää) näkemättä kun yhtäkkiä Peto ja Proffa X ovatkin Osborn-vanhemman "hoivissa" ja itse pää"roisto" pyrkii tekemään selvää X-miehistä ja X-naisista ilman sen kummempaa syytä.
AoA-Pedon esiintyminen oli hiukan kummallista sillä muistaakseni tämän piti olla kuollut tai ainakin jossain supermegahypervankilassa (ja ei ole tainnut esiintyä ainakaan sen jälkeen kun oli normaalin Pedon paikalla jonkun aikaa).
Mystikko ei taas kauaa ollut poissa kuvioista sillä ei tässä mennyt kuin reilut puoli vuotta niin taas on kivenä kengässä.
Sääliksi käy taitavia tekijöitä, jotka tuntuvat silminnähden olevan vaivaantuneita joutuessaan käyttämään aikaansa omien juonikudelmiensa sijaan tällaiseen tauhkaan.Postaskaahan nuo tauhkat perinteisesti ovat enimmäkseen tupanneet oelmaan, mutta enpä varsinaisesti ole kiinnittänyt huomiota silminnähtävään, tai muuhunkaan, vaivaantumiseen.
Jokusen mehukkaan esimerkin esittäminen ei lienisi mahdotonta?
Eipä tuota Ryhmä-X:ää oo tullu parihin vuotehen seurattua. Meno ei oikeen vaikuta houkuttelevalta. Vähä turhan sekavaa, ilmeisesti siinä julkaastahan taas montaa eri alkuperäislehteä samas paketis?
Vähä turhan sekavaa, ilmeisesti siinä julkaastahan taas montaa eri alkuperäislehteä samas paketis?
Onko Astonishing X-Meniä enää odotettavissa suomeksi?
Astonishing X-Meniä on julkaistu naapurimaissa kirjoina, ja eri yhtiön kuin Egmontin toimesta. Eipä ole todennäköistä että suomeksi niitä tulisi.
Claremont/Manaran X-Naiset tulee: Ilmestyy: Vko 39
64 sivua / 19,95 €
Claremont/Manaran X-Naiset tulee: Ilmestyy: Vko 39Taitaa ainakin minulla jäädä hyllyyn. Claremontin nimi herättää kyllä kunnioitusta ja Manaran "vastaanottavaisen" näköiset ahnaat naiset viehättävät tavallaan myös, mutta jotenkin tuosta X-Naiset -kirjasta en silti jaksa innostua. Täytyy selailla kaupassa ja katsoa onko tuo parikymppiä liikaa...
64 sivua / 19,95 €
Hinta ja sivumäärä eivät kohtaa.Saa nähdä ostanko,tämä 'spessu' tuskin vaikuttaa valtavasti X-jatkumoon?
Lopusta päätellen Nation X tultaneen näkemään täällä.
Alkupuolella tietysti vaivasi se, että minulle rikollinen nimeltään Avalance on jäänyt mieleen vuodelta 1985 ja tämä epävarma nuorukainen ei vaikuttanut lainkaan samalta hahmolta (enkä kyllä todella tarkista netistä, onko kyse eri hahmosta).
Kyllä minusta mutanttien maailman ja muun Marvel-universumin välille kuuluu pieni hajurako, joka on syytä säilyttää.
Viimeksi juuri äskeittäin "Second Coming"-tarinassa.
Ryhmä-X ihmesarja (17) luettu,alkoi harmittaa kun luin viimeisen sivun.Pitkään piti odottaa jatko edellisen ihmiksen jatkosta ja tässä se oli.Voi voi voi,elämä on julmaa.Nyt joudun odottamaan ainakin vuoden(?) että saan lukea lisää Ryhmä-X:skän 'legendaarisia' seikkailuja.Annual numeron kuvitus oli parasta koko oopuksessa.
Alkuperäisten Äksien Ihmesarja alusta asti olisi hyvä. Ainakin yksi osa, taso laskisi jo toiseen osaan roimasti.
Aika sama meininki oli saman ajan muillakin Marvel-lehdillä.
Jostain kumman syystä keskelle lehteä oli pistetty Pedon lähtö Xistä kun se tapahtui jo ennen Utopian alkua.
Nyt meni ohi. Suomenkielistä lehteä en ole vielä lukenut.
UXM #511sta Peto lähti sen tiedemies-porukan mukaan (täällä touko/kesäkuun lehti mutta lähtö oli leikattu pois kun jenkkinumero oli normaalia paksumpi).
Minä käsitin että Peto lähti vain tilapäisesti keskittyäkseen tuohon tiedemies poppooseen.
Numero 9/2010 oli aivan mainio lättyyn mätkimisnumero, mutta hyvä että tämä Utopia on nyt ohitse ja voidaan keskittyä taas perussarjaan näiden crossover-kuvioiden sijaan.
Ohitse ja ohitse, jatkoa tulee Nation Xn muodossa (todennäköisesti) ja jos näemme Xiä vielä ensi vuonna niin ehkä myös Necroshan joka on myös crossover (en tiedä onko pelkästään mutantti-lpoppoiden vai liittyykö siihen muitakin sankareita).
X-Naiset siirty vielä kahdella viikolla. Ilmestyy 15.10.
Eikä siinä mitään Emma Frostia ole, vaikka kakkisaitti Findancen uutisissa niin väitettiinkin.
Namor korvattu miesnäyttelijällä joka ei nyt tule mieleen.
... miinuksena että Kolossin pikkusisko ilmestyi kuvaan ilman selitystä palstalla (jä täällä ei ole nähty New X-Menin Limbo-seikkailuja eikä X-Infernusta)...
Itse olen mm. Kuin kaksi marjaa ketjussa ketjussa verrannut Davisin Namoria Pierce Brosnaniin. Mutta nyt tästä lehdestä löysin myös piirteitä jotka viittaavat Leonard Nimoyn Spockiin.
Joo, tämä oli moka, mutta asia selitetään myöhemmässä numerossa kirjepalstalla. Ja olihan Illyana mukana jo numerossa 8/2010.
Täytyy kyllä kovasti harmitella, että Matt Fraction joutui mukautumaan Marvelin toimituksen törppöilyihin ja sotkemaan omat juonikuvionsa, näin Utopian jälkeenkin tarina tuntuu kovin laihalta.
Kokonaisen parin ruudun verran lopussa ja ei mainittu nimeltä.
Hmm. Mitä Wolverine sitten sanoo merestä noustessaan...?
Vähän jäi uusimmassa RX:ssä häiritsemään Marrinea vastaan käyty taistelu, kun se tuntui vähän hutaisten tehdyltä. Ihan kuin käsikirjoittaja olisi halunnut samaanaikaan tehdä siitä mahdollisimman monivaiheisen, mutta samalla myös mahdollisimman lyhyen.
Vähän jäi uusimmassa RX:ssä häiritsemään Marrinea vastaan käyty taistelu, kun se tuntui vähän hutaisten tehdyltä. Ihan kuin käsikirjoittaja olisi halunnut samaanaikaan tehdä siitä mahdollisimman monivaiheisen, mutta samalla myös mahdollisimman lyhyen.
Luin X-naiset läpi... Manara on syvällä maneereissaan ja Claremontin tekstistä ei ole hyvää sanottavaa
Claremontin käsikirjoituksista ei tosiaan ollut hurraamista, mutta kun tarkemmin miettii, niin samat sanat voin sanoa käytännössä 90% kaikista DC- ja Marvel-akselilta tulevista tarinoista.Jep, mutta tämmösiltä nimitekijöiltä olisi kyllä ollut lupa odottaa merkittävästi parempaa tavaraa.
Ilman vanhojen Ryhmä-X-seikkailujen ylivoimaista nostalgiaetua Claremont on heikoilla, mutta eipä mies edes vaivaudu peittelemään sitä, että opuksen ainoa tarkoitus on tarjota teinipojille supersankarityttöjen pyllistelyä.
En edes tiedä mitä ihmettä tämä on olevinaan: epäonnistunutta komediaa pehmopornosta?
Quesadan saattopuheelle saattaa joku tosin nauraa, joku raja kakkapuheillakin pitäisi olla.
Ja eipä noissa mitään nostalgian aihetta ole, kun mies jopa parhaimmillaankin kirjoitti vain ärsyttävää teini-ikäisen maailmankuvan mukaan syvällistä mutantti tavaraa.
Nyt heräsi ensimmäistä kertaa uteliaisuus tähän teokseen, muuta kuin esteettisessä mielessä...mitä ihmettä hän nyt taas höpisee?
mutta eipä mies edes vaivaudu peittelemään sitä, että opuksen ainoa tarkoitus on tarjota teinipojille supersankarityttöjen pyllistelyä.Mutta kun sekin tehdään niin penteleen huonosti.
Lukija jää odottamaan pyllistelyjä, joita ei ole laisinkaan riittävästi.
Mutta kun sekin tehdään niin penteleen huonosti.
Lukija jää odottamaan pyllistelyjä, joita ei ole laisinkaan riittävästi.
Albumin jälkeen jäi hiukan vaivamaan tunne, kuin siitä olisi puuttunut sivuja. Sivunumeroita ei albumiin ole merkittykään, joten asiaa ei voinut tarkistaa. Mutta etenkin lopputaisteluun saapuminen tapahtui todella töksähtäen ja tarinan pääpahis taustoineen ja voimineen jäi meikäläiselle aika mysteeriksi.
Mutta ei näin. Hyvään pyllyilyyn vaaditaan sitten jo ne pyllytkin.Täältä löytyi se Totuus.
X-Men Forever on tähän asti ollut toimivinta Claremontia vuoden 1991 jälkeen. Eräänlainen lajennettu What if... siitä miten Claremont olisi halunnut jatkaa silloin. Eihän juonet näin olisi menneet vaikka hän olisi silloin jatkanutkin, mutta suosittelen juuri niille jotka eivät ole olleet kovin tyytyväisiä Äksiin viimeisen 20 vuoden aikana.
Tradejen myynnistä riippuu nykyään enemmän. Kohta siirryttäneen suoraan tradeksi -julkaisumuotoon.Alkaa meneen jo sivuraiteille, mutta... En usko, että suoraan albumiksi/kokoelmaksi yleistyy kovinkaan nopeasti tai ainakaan laajalle. Syynä on se, että vaikka kokoelmamyynti tukeekin tällä hetkellä kuukausittaisia lehtiä ja pitää ne jopa elossa (taitaa koskea suurinta osaa Vertigon julkaisuista), ei pelkkä kokoelma ole kovinkaan kannattava. Kokoelman teho perustuu siihen, että suurimmat kuluerät on jo maksettu kuukausittaisen lehden myynnillä (esimerkiksi riippuen Claremontin ja kumppanien palkkioista, myös toi X-men Forever on kannattavuusrajalla, vaikka myykin noin huonosti). Käytännössä siis kokoelmamyynti on puhdasta voittoa.
Chris Claremont ja Milo Manara ovat tehneet X-Men-albumin, joka on kai jo italiaksi julkaistu, ja englanniksi tulee ensi vuonna. Keskittyy X-naisiin.
Musta se oli hupaisa. Harmi ettei Manaralle annettu TÄYSIN vapaita käsiä...
Emma Frost oli kyllä alikäytetty, ei ymmärrä. Mitä kaikkea Manara olisi sen hahmon kanssa saanutkaan tehtyä... >:D
Pelkästään sarjakuvien perusteella olen tulkinnut, ettei Claremont hirveästi pidä Emma Frostista sankarina.
En minäkään pidä koska se EI ole sankari vaan eräs Marvelin standardisoidun supersankarikosmoksen persoonallisimmista hahmoista juuri sen takia koska sitä ei voi kategorisoida oikein mihinkään hyvä-paha-akselilla. Ja onhan se saakutarallaan seksikäs etenkin joidenkin piirtäjien käsittelyssä... >:D
Claremont onkin aika pliisu vaikka ihan ok superheeros-sarjiskässäreitä väsääkin. Olisikin ollut oikeasti kiintoisa nähdä mitä Manara olisi saanut piirustella jonkun toisen, ronskimman käsikirjoittajan kera.
(Excaliburissa toki Kittyn suhde britti-Peteen herätti huomiota Kittyn iän takia vaikka ainoastaan pusuja ja muuta pikku-hempeilyä nähtiin ainoastaan).
Eikös Kittyn suhde Peter Rasputiniin kohauttanut jo paljon aiemmin? Jim Shooter ei siitä ilmeisesti yhtään tykännyt, ja laittoi Peterin kohtaamaan ikäisensä kumppanin Salatuissa sodissa. Mikä oikeastaan teki vain Kolossista pettäjän.
Kolossi oli 16-18-vuotias kun Kitty tuli kuvioihin kun taas Pete Wisdom oli reippaasti yli 20-vuotias kun taas Kitty oli tekijöiden toimesta sanottu olevan 16-vuotias eli Xissä ikäeroa Kolossin ja Kittyn välillä oli pari vuotta kun taas Excaliburissa Wisdomin ja Kittyn ikäero oli kymmenkunta vuotta.
Pikkuisen hankalaksi tekee Marvel-ajan venyminen nuo ikien arvioinnit.
Mutta ajatelkaapas jonkun Wolverinen ikää verrattuna lukuisiin naisiinsa! Mieshän on vähintään jo 120-vuotias! :laugh:
...ja ikäerokysymyksissä toiseen suuntaan, luen tässä vanhoja New Mutantseja joissa Lila Cheney, etabloitunut rocktähti, pokaa urakalla Sam Guthrieta...jälkimmäinen on tässä vaiheessa, mitä, 16-vuotias? Ja nuorempi Roberto harmittelee ettei Lila lämpeä hänelle...Mitään tekemistä puumailun kanssa, eihän tuossa ole kyse muusta kuin tikanpojista ja puusta... ;)
...ja ikäerokysymyksissä toiseen suuntaan, luen tässä vanhoja New Mutantseja joissa Lila Cheney, etabloitunut rocktähti, pokaa urakalla Sam Guthrieta...jälkimmäinen on tässä vaiheessa, mitä, 16-vuotias? Ja nuorempi Roberto harmittelee ettei Lila lämpeä hänelle...
Marvel oli vain aikaansa edellä. Lukekaa Madonnan uudet seikkailut juorulehdistä.
Roguen voimia tarkoitin* Kiitos vastauksesta.Asiaan:Onko mahdollista saada tätä 'näin Rog sai voimansa takaisin' Saagaa traden?.
Cockrum oli hitaampi ennen Byrneä siksi, että hän teki normaalia työpäivää Marvelilla ja lehteä sitten "vapaa-aikoinaan" kotonaan.Mitä se siellä Marvelilla sitten teki? Toimittaja? Piirsi jotain toista lehteä? Ainakin Byrnen Iron Fistissä Cockrum piirsi osan X-ryhmäläisistä uusiksi. Tai siis naamat. Sellaistako?
Ryhmä-X 12/10 käsitelty,siis luin tämän numeron.
toivottavasti 12 numeroa toteutuu ensi vuonnakin.
Täältä (http://4.bp.blogspot.com/_wwnpjymmQgY/SwrJv4yguxI/AAAAAAAAAww/TkqgQYrBFYM/s1600/MarvelFamilyTree.gif) voi etsiä apuja tuohon sukupuuhun, jos tuntuu ettei kaikki suhteet ole täydellisesti muistissa.
Ota noista nyt selkoa.
Ketkä ovat numeroidut henkilöt
8. Peto, ja Sunfireksi merkitty on oikeasti hänen rinnakkaisulottuvuusversionsa Pimeä Peto.
Epäilinkin tätä (paitsi että Pedot toisinpäin), mutta en osanut hahmottaa hahmon yhteyttä Tuhoon.
X-Men Forever loppui.
Claremont on selventänyt että Roguen hiusten raidat liittyvät tämän mutanttivoimiin tai ainakin mutanttiuteen. X-Men Foreverissa Painajaisen ja Roguen voimat vaihtuivat keskenään. Kurtista tuli ihmisen näköinen, ja muutaman numeron kuluttua vaihtui hiusten väri. Mutta: Kurtin hiuksista tuli valkoiset mustalla raidalla. Roguen raita ei kadonnut kun hänestä tuli demonimainen.
Vähän eri juttu, XF2:ssa Kurtin ja Roguen voimat vaihtuivat ihan päikseen. Tuossa mainitsemassasi Rogue imi itselleen tilapäisesti usemman Äksän voimat kerralla.
Minulta on jäännyt välistä Storm vs Scott tarina mikä ohimennen mainittiin viimeisimmässä numerossa.
Minusta ei koskaan tulee kvaakkilaista... :(
Tarinasta en sano juuta enkä jaata ennen kuin se pääsee kunnolla vauhtiin.
Kuvitus oli kyllä parasta pitkään aikaa ja on tätä Astonishingia ollaan kehuttu niin paljon, että tuskin kaikki on tuulesta temmattua.
Pitäisi kai metsästää aiemmat Astonishing X-Men julkaisut niin pääsisi kunnolla sisään tuleviin tapahtumiin.
Eiköhän nämä ole 2000-luvun parhaimpia Ryhmä X-juttuja Grant Morrisonin kirjoittamien lisäksi.
Jälleen iltavuorossa, minkä vuoksi Penny Arcadekin (http://www.penny-arcade.com/comic/2011/2/18/) naurattaa :laugh:
Nyt tarinat jäävät kesken, ellei sivumäärää lisätä.
Minua on ihmetyttänyt pitkään, miksi Magneto ei ole koskaan ollut moksiskaan vaikka Xavier teki hänelle samalla kerralla lobotomian...
Tarvis tietää se Ultimate X-Menin numero jonka sivusta 11 on puhe.
Eikö kenestäkään oikeasti ole maailman kaikkeuden typerin käänne...
1)...herättää Kolossi henkiin vain...herättämällä se henkiin. Ei mitään selityksiä.
2)...laittaa Emma hengailemaan Hellfire clubin kanssa, juuri kun hahmo alkoi olla kiinnostava hyviksenä.
Sillä juuri tätä on koko AXM.
Sitä paitsi olisi ollut kaikille paljon helpompaa, jos nämä tarinat olisi julkaistu kokoelmina. Nyt satunnaiset lukijat vain menevät turhaan ENEMMÄN sekaisin tämän vuoden jo muutenkin sekoittavista numeroista. Ja kokoelmilla olisi ollut varmempaa, että nämä tarinat saadaan suomeen, sillä eikös lehden sanottu olevan kirveen alla jo täksi vuodeksi? Nyt tarinat jäävät kesken, ellei sivumäärää lisätä.
Lehden palstalla todetaan, että seuraavat seitsemän numeroa käytetään tähän, joten tarinakokonaisuus päättyy sen tiedon perusteella numerossa 9/2011, eikä suinkaan jää kesken, kun lehteä on luvassa 12 numeroa.
Vielä on myös mahdollista, että vuoden viimeisiin numeroihin saadaan mukaan sitä crossover-kakkia, mikä on enemmän mieleesi...
Kolossin henkiinherääminen selitettiin tyydyttävästi, paljon pahempaakin on nähty.
ja lisäksi nämä jaksot julkaistuna lehdessä voivat koukuttaa uusia lukijoita lehdelle.
Ostajia ei kiinnosta suomessa kuin se, että on tunnetut hahmot, mikä on toki AXM:n suhteen paikkansa pitävä, mutta ei ne erota roskaa roskasta. Ja sitä X-Men on ollut Morrisonin jälkeen: roskaa. Pari ihan ok:ta tarinaa, mutta muuten pelkkää roskaa.
eh...
ilmaistaan asia näin X-men älä käytä julkisesti jollet halua kyseenalaistaa jonkun syntyperää ja heidän synnyttäjiensä siveellisyyttä.
Okei?
Astonishing X-Men on vähän niinkuin DC:llä Superman/Batman. Ei ole ilmestymisajankohdan jatkumoa eikä mukana missään eventeissä.
Nyt kun AXM vie suuren osan numeroista ja ensi vuodesta ei tietoa
Laitan oman korteni kekoon tänä vuonna ostamalla ainakin Astonishing-numerot.
Huomasiko kukaan muu tarinaan piilotettua pääsiäismunaa? Vihje: se oli "uudelleen luotu" ruutu Feeniks-saagasta
Esittäisin muuten tässä välissä kainon toiveen lukijakirjeistä. Kirjepalsta siis kaipailee täytettä.
Esittäisin muuten tässä välissä kainon toiveen lukijakirjeistä. Kirjepalsta siis kaipailee täytettä.
Olipa Marvel-lehdillä (ja muillakin) rapakon takana vielä vahvempi ja pitkäaikaisempi lukijanpalstaperinne. Silti vaan siellä palstat jo loppuivat.Palstan täydellinen lopettaminen olisi silti tosiaan sääli. Jonkinlainen "Toimituksen oma nurkka" -ratkaisu voisi olla toimiva myös Marvel-lehdissä. Työläämpi toimitettava tuon tyyppinen palsta saattaisi tietysti olla, lukijakirjeiden julkaisuun verrattuna, mutta hyvin toteutettuna se voisi olla myös lehden ehdoton valopilkku.
Ehkä tuon Marvel-lehtien lukijapalstan voisi tulevaisuudessa korvata jonkinlaisella yleisellä "uutissivustolla", jossa kerrottaisiin yleisesti mitä Marvel-kulissien takana tapahtuu? Uutiset voisivat, aina kun se olisi mahdollista, liittyä edes etäisesti kulloisenkin lehden sankariin ja muulloin katsaukset voisivat olla yleisluontoisempia
Esimerkiksi Astonishing X-Menin paluu on Kvaakin keskustelun perusteella otettu ilolla vastaan, mutta eipä siitä ole toimitukseen asti juuri mielipiteitä kantautunut...
Se joka ei näe AXM:n loistokkuutta, ei ymmärrä supersankarisarjakuvasta yhtään mitään...
Tuossa on vain se juttu että uutisia tulee kuukaudessa paljon, ja niiden informaatio vaihtelee.Tuohan on vain hyvä asia. Olisi paljon materiaalia mistä valikoida ne kiinnostavimmat jutut. Eikä juttujen tarvitsisi aina edes olla informaatioarvoltaan mitenkään ihmeellisiä, ollakseen silti kiinnostavia. Tarkoitus ei olisi ylläpitää mitään Marvel-ensyklopediaa, vaan kertoa lukijoille kiinnostavia satunnaisia uutisia tai sattumuksia Marvel-universumista.
Tilaajille tuli ilmeisesti vitivalkoisilla kansilla (poislukien Wolvien pärstä ja tekstit).
Itseäni hieman huvitti Wolvien keino selviytyä aivopesusta.
Ei ole tainnut tilaajillekaan tulla vitivalkoisilla kansilla koska ainakin minun kappaleessa on kolmessa kohdassa punaista hankaumaa/jälkeä.
Tarkkaan kattoen alareunassa on muutamassa kohtaa punertavaa ja samoiten ylimmän niitin vieressä.
Kaikissa näkemissäni kappaleissa (ehkä 30 eri lehteä) kannen poikki menee yksi pitkä viiru pystysuorassa. Sitä ei voi olla huomaamatta. Eikö sinulla X-men ole tällaista? Jos ei ole, onneksi olkoon. Lisäksi muualla kannessa olen nähnyt pienempiä punaisia alueita.
Nimimerkillä "Kerrankin kun laittaa valkoisen kannen, niin..."
Kiitos kommenteista RX-nelosen kansituhruihin liittyen. Asia on selvittelyssä Egmontin puolelta, jotta ainakin saataisiin tällainen jatkossa estettyä.
Valkoinen kansi on minusta huono, tuntuu ettei ole keksitty mitään nasevaa kanteen.
Joku kvaakin älykkö voisi kai taas päteä ja kertoa, mitä Haarniska sanoi siinä yhdessä kohtaa.
Tilaajat tuntuvat saaneen kannesta paljon paremman version.
ja onko kokemusta mistä lafkasta näitä kannattaa tilailla?
Kittyn osuus paljastettiin viimeisessä numerossa ennen Ash. X-Menejä eli lopputulos tiedossa mutta tapahtumat jotka johtavat lopputulokseen kerrotaan myöhemmin.
Miksi muut sankarit/ryhmät eivät olleet mukana? Tuohon auttaa se perusvastaus että he olivat kiireisiä omien kriisiensä kanssa.
Joku tietävä varmaan osaa vastata tähän: Onko Wild Kingdom eli X-Men 175-176 ja Black Panther (vol3) 8-9 julkaistu Suomessa? En oikein usko mokomaan, mutta en pysty tarkistamaankaan.
Sarjakuvarockista ja Comic Book Databasesta näkee, että noita ei ole julkaistu Suomessa.
Onko kenelläkään teoriaa siitä milloin suuri 'Toinen tuleminen' alkaa?
X-Nation jäi muistaakseni kesken ennen loppujen Whedonin äksien?
Syksyllä tai sitten ensi vuoden alusta (eri asia että nähdäänkö kokonaan kun tarina hyppii X-Factorissa ja New Mutantseissa ja muissakin X-lehdissä, pikaisesti laskien 21 lehteä (20 jos checklist-numero on pelkkää hahmo-esittelyä jolloin ei julkaista) eli n. 400 sivua eli söisi kaikki (lähes) ensi vuoden Xt jos jatketaan 12 numerolla).
Mietin tässä että nähtiinkö Wolverinen alkuperän kertova Origin tarina meillä kokonaan? Jos ei, niin tuonhan voisi julkaista loppuun.
Muistaakseni täällä on ollut ennenkin puhetta että tuo X-Men/Black Panther -crossover hypättiin kokonaan yli, eli Äksienkin osuus, kun se oli yhtenäinen kokonaisuus Pantterin kanssa.
Yhdessä vaiheessa Emma oli parantanut Scottin eli jälkimmäinen pystyi hallitsemaan voimiaan (Marvelin Wikia ei kerro sen tarkemmin).
Minä lensin perseelleni siinä kohtaa kun Kyklooppi pisti ne optiset salamansa tulemaan.
Salvation oli ihan ok, Sins of father nähtiin täällä, Wolvien Origin-saaga kävi Legacyssä vierailulla, Divided he stands on taasen Messias Complexin esisoittoa.
Tuskin täällä Legacyllä jatketaan kun/jos Toinen tuleminen näytetään (a se veisi lähes kaikki ensi vuoden numerot).
Divided he stands kylläkin julkaistiin Suomessa (Ei siis Sins...) ja on ilmestynyt Messiaksen jälkeen. Itsekin luin Salvageen asti ja ihan ok-matskua. Sen jälkeen tuntuu menevän hiukan crossoveriksi (Dark X-men, X-Necrosha...)
Miten paljon, Michael, mahdat sitten haukkua perus-Ryhmä-X:ää?
Kyllä Michael Riddle on oikeassa siinä, että Ryhmä-X ei kuulu avaruuteen.Olen tyystin eri mieltä. Ryhmä-X, jos joku, kuuluu avaruuteen. Claremont/Byrnen-kaudella tykkäsin ekstrasti shi'ar-kuvioista ja myöhemmin Claremont/Smith-kaudella parasta oli niljahirviötarina.
Noh noh, eipäs nyt olla tosikoita, kun kyseessä kuitenkin on vain sarjakuvalehti. Kait sitä nyt voi jättiluoteja olla, jos on epärealistisia naisten vartaloita ja säteitä silmistään ampuvia ihmisiäkin? Tuo luoti nyt on vielä aika kesyä.
Avaruuteen kuuluvat kyllä Hopeasurffari, Kostajat (oikealla tiimillä) ja semmoiset. Ryhmä-X pysykööt maanpinnalla.
VAIN sarjakuvalehti??!! Oletko sinä nyt ihan varmasti oikealla foorumilla? No ei, mutta hyvänen aika älä koskaan sano rakastetusta taiteenlajista tuommoista, tässähän saa sydänkohtauksen! ;)
Ja luotia pidän kyllä epäuskottavampana kuin se että silmistä tulee säteitä, koska sille on annettu selitys, ja se on metafysiikan periaatteilla ihan loogista. Mutta jättimäinen luoti on sama kuin kesken tarinan Scott olisi rikkonut neljännen seinän ja puhunut lukijoille. Ja eikös jonkun Mel Brooksin elokuvan kannessa/julisteessa ollut luodilla avaruudessa surffaileva tyyppi? Vai muistanko väärin? Ohjus on vielä ok, mutta ei luoti.
Ja miksei avaruudessa voi olla luotia? Eihän siellä ole kitkaa tai muutakaan, mikä ensinnä liikkeelle laitetun kappaleen kulkua haittaisi (kai?).
Kuuluuko Age of X -meidän tunteman Ryhmä-x tarnoiden joukkoon? Näin mainoksen ja kävi mielessä jos tämä AOX olisikin What if? linjan sisar?
Kuuluuko Age of X -meidän tunteman Ryhmä-x tarnoiden joukkoon? Näin mainoksen ja kävi mielessä jos tämä AOX olisikin What if? linjan sisar?
Ord sen sijaan ei toimi, kun sitä ei voi oikein hirveemmin käyttää mihinkään. Myöskään nämä muut Murtomaailman hahmot eivät toimi, ja oikeastaan kaikki niistä unohdin samantien.
Tyhjiössä ampuminen tapahtuu samalla lailla kuin ilmakehässäkin. Ruudin palamiseen tarvittava happi on luodin sisällä, eikä mustaruuti edes tarvitse happea.
Yksi asia jäi vaivaamaan. Miten siitä lopulta selvittiin, että Emma lupasi Xavierin Vaaralle?
Tuon "jatko" nähdään Ash. X-Menissä nro #43.
No miten siitä selvittiin? Voiko joku spoilata, en jaksa lukea näitä kammotuksia enää yhtään enempää vaikka kirjoittaja kuinka onkin vaihtunut...
Siis se luotijuitsuhan oli aivan LOISTAVA idea! Milloin viimeksi (mutanttivoimiltaan) "heikomman" hahmon on nähty ns. pelastavan päivän ja vielä tuohon tyyliin?
tuo numero tulee vasta lokakuussa 2011 eli vastausta saamme odottaa jonkun aikaa.
ko. lehdessä Ms Frost on ilmeisesti muuttunut entistä etupainoisemmaksi jos sivuston kuva on ko. AshXn numerosta.
Kitty pelasti itsensä ja jonkun muun samantapaisella tempulla Claremontin X-men Foreverissä ja Kitty pelasti muistaakseni Stormin Harppuunan hyökkäykseltä n. 20 vuotta sitten kun Xt ottivat yhteen Raatelijoiden kanssa.
Ymmärrettävästi huippu-Astonishingien jälkeen Ryhmä X:n numero tuntui taas vaisummalta...No en nyt sanoisi ihan noinkaan. Kuvituskin parani roimasti. Whedonin tarina piti Ashtonisingissa mukavasti otteessaan, mutta kuvitus rupesi jo käymään ilkeästi silmään hahmojen ajoittaisen tönkköyden, sekä toisiaan muistuttaven pyöreiden, ilmeettömien ja epäsymmetristen kasvojen takia.
En omista yhtäkään X-Factor tradea. En siis oikein tiedä heidän kuvioistaan.
Marvel on näköjään jälleen sortunut perisyntiinsä eli kuolleet hahmot eivät sitten millään pysy haudassaan :)
Osaisiko joku kertoa kuinka Koodi on jälleen mukana kuvioissa? Muistan hänen kuolleen rannalle pelastaessaan Suden luodilta. Tiedän että löytäisin vastauksen myös netin syövereistä, mutten halua samalla löytää spoilauksia ;)
Marvel on näköjään jälleen sortunut perisyntiinsä eli kuolleet hahmot eivät sitten millään pysy haudassaan :)
Minusta supersankari yhtiöiden perisynti ei ole henkiinherätys, vaan hahmojen tappaminen.
Odotan James Robinsonin Justice Society of Americaa. Kovasti.
Joo, tissien esittely ja tunteeton tappaminen ei riitä kiinnostavaksi sisällöksi. Kontrasti veikeästi kirjoitettuun Whedonin Astonishing X-Meniin on huima.
Ööh...juuri tunteetonta tappamista ja tissien esittelyä ja alapää huumoria AXM oli täynnänsä. Nämä kyseisen juoksun puolustamiset menee joka kerta vaan omituisemmaksi.
Ööh...juuri tunteetonta tappamista ja tissien esittelyä ja alapää huumoria AXM oli täynnänsä.
Sitäpaitsi, AXM alkoi numerosta 2/2011, kahdessa ekassa suomalaisessa numerossa ei tapeta ketään, mutta tarina etenee. Numerossa 4/2011 Kyklooppi ampuu pistoolilla tyyppejä. Myös tämän jälkeen tarina etenee. Tissit ovat mukana joka lehdessä, mutta eivät olennaisesti vaikuta tarinan kulkuun.
Eihän ollut. Luepa jutut uudelleen. Tai opettele lukemaan.
Olipas. Ja en vaikka kiduttaisit.Lue sitten vaikka Bamsea. Ohessa linkki tilaamisen helpottamiseksi.
Jotakin pahaenteistä tulossa lehden tulevaisuuteen liittyen, koska Koivumäki ei ollut kaikesta tulevasta innoissaan. Näin siis luki Koivumäen palstalla.
Uusimman X-lehden ekan puoliskon kuvitus oli kehnoa kun hahmot tuntuivat olevan toistensa kopioita naamaltaan.
Niin paljon jätetty pois täältä, tuntuu välillä vähän turhauttavalta kun sivulla lukee 'ei nähty suomessa'. Toista oli Marvel,Sarjakuvalehdessä sun muissa julkaisuissa. Tarinoita ei ainakaan muistikuvan mukaan jätetty kovin usein kesken.
Varsinkin isot-mega-grossoverit. Siihen on jo turtunut. Eli jenkkitradena ne hommataan.
..'Greg Landin jälkeä pitäisi halveksua'-Olen turtunut. Aluksi inhosin Landin kuvitusta, ei sillä kuvan alkuperällä ole niin väliä. Tai sitten olen liian sinisilmäinen(?)
Ja Hämiskö ei sitten ole vanhentunut? Ja silläkö on tulossa ja menossa hyviä juttuja?
Hämiksessä on menossa hyviä juttuja.
Ryhmä-X on lapsille liian monimutkainen ja osa siinä julkaistuista tarinoista, kuten Whedonin tänä vuonna julkaistu tarinakokonaisuus, vaativat nuorelta lukijalta liikoja.
Jos suosikkini Marvel sarjoista kautta aikojen eli Ryhmä-X loppuu vuonna 2012 olen kyllä todella, todella, todella pettynyt koska eihän silloin suomeksi julkaistavaksi jää kuin Hämähäkkimies ja muutama kovakantinen vuodessa. Sitten kun taas muutama ihminen päättää olla ostamatta näitäkään niin ei suomessa ole enää kohta Marvelin eikä DC:n tuotantoa luettavissa ollenkaan.
Minua Ryhmä-X alkoi kiehtomaan joskus 8- tai 9-vuotiaana 80-luvun puolivälissä. Nimenomaan se, että juonet olivat monimutkaisia eikä moraalia esitetty musta-valkoisena teki vahvan vaikutuksen - esim. Magneton oikeudenkäynti, jota ei siinä iässä faktuaalisella tai fiktiivisellä tasolla täysin ymmärtänytkään.
Eihän X-Factorista ole tullut suomeksi paljon mitään. Ekan numeron jälkeen tuli vain eventteihin liittyviä juttuja. Eikä Claremont ollut sen kirjoittajakaan.
Louise Simonsonin peikko tarina oli hyvä! Onko häneltä lisää? Mitäs tasoa muut X-Factor kirjoittajien tarinat ovat?
Tälläisinä hetkinä on todella vaikea uskoa, että Suomessa ilmestyi joskus 4 Marvel sarjista säännöllistesti + kaikenlaisia spessuja koko ajan.
Hei, G. I. Joe oli hyvä lehti. Vaikka lelulehti olikin.
http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/marvel/listat/x-factor.html
Nyt tuo lehti ei ole tässä käsillä, mutta puhuiko Warren siinä tarinassa jotain?
Uusimman Hämiksen välissä tuli tilauslärpäke ensi vuoden lehdistä. Ryhmä-X ei ollut mukana. Tämä kertonee melkein kaiken lehden tulevaisuudesta. Ensi viikolla sitten varmaan vahvistuksia lehden sivuilla. Veikkaan, että Second Coming näytetään loppuun ja se on siinä.
Blogia ja julkasukalentereita ei ole päivitelty. Lehtipiste ilmoittaa edelleen 4 numerosta vuodessa. En pidä kotisivuja järin luotettavina tällä hetkellä.
Uusimman Hämiksen välissä tuli tilauslärpäke ensi vuoden lehdistä. Ryhmä-X ei ollut mukana. Tämä kertonee melkein kaiken lehden tulevaisuudesta. Ensi viikolla sitten varmaan vahvistuksia lehden sivuilla. Veikkaan, että Second Coming näytetään loppuun ja se on siinä.
Tosin, mistä syystä moni julkaisu on tähän asti saanut Suomessa kirveestä? Siksi, että vanhat lukijat ovat menettäneet kiinnostuksensa? Minä ainakin näen itseni vielä vanhempanakin keräämässä sarjakuvia - ei niinkään arvon takia - vaan sisällön takia itsessään.
Terveessä tilanteessa lukijakunta uusiutuu koko ajan. Ei voida olettaa, että vanhojen jäärien täytyy pitää yllä lehden ilmestymistä. Se, miksi uusia lukijoita ei tule supersankareille, on monen tekijän summa: vaikeat ja sekavat juonet, muut mediat, seikkailusarjakuvien epäsuosio ylipäätään ym. Ne harvat vanhemmat lukijat, jotka pysyvät supersankarien matkassa, saavat sarjansa helposti myös englanniksi.
Tosiasia lienee, että Marvelit ovat jääneet muiden populaarikulttuurin ilmiöiden jalkoihin, vaikka Marvel-elokuvat kalliita ja onnistuneita mainoksia ovat olleetkin. Mutta ehkä Egmontin olisi pitänyt osata jatkaa markkinointia - reagoida myyntien vähentymiseen muutoinkin kuin vain lehtiä lakkauttamalla. Markkinoita he kyllä ovat sinnikkäästi testanneet.
30 vuotta sitten oli huumoriluonteinen kampanja "Keskiolut R-kioskeihin".
Ette nuoret varmaan usko, mutta silloin oli täysin epärealistinen ajatuskin saada keppanaa Ärrältä.
Silloin oli R-kioskeilla sarjakuvalehtiä, vaikkei keppanaa ollutkaan.
Marvelkin uudistaa äksiään jenkkilässä joten eihän sitä tiedä Ryhmä-X ottaa ( luu)napin otsaan ja egmont pistää tilalle Wolverine &ryhmäX lehden jenkkivastineestaan ja valikoiduista "wolppi paloittelee" tarinoista(=wolverinen omista lehdistä).
No niin, hieno juttu. Eli jos joskus oikeasti kehittyy joku jamppa joka osaa hengittää veden alla, ei hänkään sitten kai ole ihminen / ansaitse ihmisoikeuksia?Itsellä on toinen silmä 50% vihreä ja 50% ruskea joten tässä taitaa nyt alkaa olla kai aihetta epäillä onko nyt sitten ihminen vai mutantti ;)
Fantasiaa, toki, mutta eikö mutaatiota esiinny luonnossa kaiken aikaa, esim. jos vaikka toinen silmä on eri värinen kuin toinen, ym? Tai siis, eikö siitä koko evoluutiossa ole kyse?
Kuulostan kyllä typerältä, enkä ole biologi / tiedemies. Mutta yritin.
ketju on X-men ja muut mutantit joten tänne se kuuluu:
Marvelin asianajajat hakevat oikeudelta päätöstä etteivät mutantit ole ihmisiä (http://www.slashfilm.com/reallife-weirdness-marvel-contracticts-mutant-rights-activists-mutants-human/)
kuka väittää ettei universumilla ole ironian tajua?
Ultimateversumissa on todettu että mutantit eivät ole evoluution seuraava aste vaan geenimanipuloituja ihmisiä (tai tauti joka sai alkunsa Weapon-X projektista).
ketju on X-men ja muut mutantit joten tänne se kuuluu:Hiukan ehkäpä hyvinkin OT, mutta Marvelilla tuntuu olevan pikkaisen liikaa aikaa ja/tai rahaa asianajajien suhteen.
Marvelin asianajajat hakevat oikeudelta päätöstä etteivät mutantit ole ihmisiä (http://www.slashfilm.com/reallife-weirdness-marvel-contracticts-mutant-rights-activists-mutants-human/)
kuka väittää ettei universumilla ole ironian tajua?
Miksi "ihmisen näköisillä" leluilla on isommat verot? Miksei leluja veroteta vain painon, koon, valmistukseen menneen hinnan tai muun ihan loogisen syyn takia? Siis...kuka tämän järjettömän lain on säätänyt?
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ksenofobia
Vuoden ensimmäinen Ryhmä-X tuli tällä viikolla. Mielipiteitä, palautetta ja etenkin lukijakirjeitä kaipailisin... Postia voi siis laittaa osoitteeseen ryhmax(at)egmontkustannus.fi, kiitos.
Ei uusin lehti ollut kummoinen (parasta antia oli tappelut Nimrodeja vastaan) ja alun valokuvamaisuus oli iso miinus (ilmeisesti joku arvostaa Greg Landin tekosia).Laita palaute vielä tohon mainitsemaani osoitteeseen, niin saan virallista täytettä palstalle. Kiitos!
Kantta katsomalla ei uskoisi että Hope on n. 16-vuotias kun on lähes yhtä pitkä kuin Rogue joka on lähes 180 senttinen.
Tuo on itse asiassa hyvä pointti. Itse en ikinä osaa kiinnittää huomiota hahmojen pituuteen, elleivät ne ole kääpiöitä tai jotain. Mutta aika usein kyllä kaikki ryhmän jäsenet näyttävät saman pituisilta, vaikka niiden kuuluisi olla kuinka pitkiä. Kaikki paitsi Wolverine ja Painajainen jotka kyyristelevät jossain nurkissa lyhyempinä. Aika outoa tuo, luulisi, että pituuseroilla saisi kivasti erotettua hahmoja toisistaan.
Eivät kai tytöt 16 ikävuoden jälkeen enää kasva pituutta.
Roguen pituus on 5'8'' = 172 cm
Mitä se kertoo tarinan tasosta, jos lukijat eivät edes huomaa, että sivut ovat väärässä järjestyksessä? Tai ettei sillä ole väliä.;D
Mitä se kertoo tarinan tasosta, jos lukijat eivät edes huomaa, että sivut ovat väärässä järjestyksessä? Tai ettei sillä ole väliä.;D
Mitä se kertoo tarinan tasosta, jos lukijat eivät edes huomaa, että sivut ovat väärässä järjestyksessä? Tai ettei sillä ole väliä.;D
Mikä muuten on Roguen voimien tila tällä hetkellä? Hänellä on ilmeisesti käytössään aiemmin imettyjen hahmojen voimia, jopa yhtä aikaisesti, joten eikö hän osaa myös siirtyä? Entä missä Viitta ja Tikari nykyään luuhaavat?
Schism oli ainakin hyvä minisarja.No ei ollut!
DoFP =Death of Frank Purson ??? Eikun...
Mitä tulee DoFPiin niin eihän sitä voida unohtaa kun siihen on jokaisella vuosikymmenellä palattu sen jälkeen kun se ensi kerran nähtiin ja se muuttuu aina kun Xt muuttuvat.
Lönkka on sitten hyvä ja kertoo spoilerissa juurtajaksaen että mikä oli vikana. Sillä nyt on kaksi vastakkaista mielipidettä. Tietää vähän myös että kannattaako mielummin ottaa Wikipedia avuksi kuin lukea tuo.Tuossa yllä ne tärkeimmät tulikin jo käytyä.
DoFP =Death of Frank Purson ??? Eikun...
Onko nyt niin että tarinassa unohdettiin että Roguekin voisi siirtyä?
Mulla on kyllä sellainen fiilis että meillä menee likimain kaikki mielipiteet ristiin siitä mikä pelittää ja mikä ei. Joten uskon että sinä saattaisit pitääkin tästä.
Ei tuo Schism NIIN hyvä ole verrattaessa Claremontin ajan parhaisiin. Onpahan selkeä tarina (Jason Aaron) ja huippupiirtäjät (joka osassa omansa).Ainoa jonka piirros toimii on Acuna. Frank Cho, josta pidän, tekee huonointa jälkeä pitkään aikaan ja enin osa piirtämistään hahmoista näyttää OUDOILTA. Pacheron kuvitus oli ihan horroria eikä Alan Davis ja Adam Kubert juurikaan toimineet. Se niistä huippupiirtäjistä.
"Prelude to Schism" olikin sitten kökköä, ja tarkoitettu lähinnä x-maailmaan tutustuville. Aloituspisteeksi uusille koko tapahtuma on suunnattukin. SIksi kai Lönkka ei pitänyt.Prelude ei le tuttu eli ei vaikuttanut mielipiteeseen.
Jonninjoutava juoni jossa uhka ei ollut lainkaan pelottava (vrt vaikka likimain sama tilanne 60-luvulla Neal Adamsin tekemänä), osa pahiksista oli täysin naurettavia (esiteinit Hellfire klubin ratissa) ja päähahmojen välille synnytetty kiista ei tuntunut laisin uskottavalle.
Eikä myöskään vieläkään varmistusta, onko ensi numero viimeinen vaiko eikö. Tämä jäi jännittämään oikeastaan enemmän, kuin Toisen Tulemisen jatko.
Itse en usko että ikinä tulisin pitämään yhdestäkään X-tarinasta niin paljon että voisin edes jokseenkin vilpittömästi sanoa sitä hyväksi. Ja en myöskään pidä siitä miten X:ssä muutetaan kokoajan status quota. Kuten en monista muistakaan asioista.
Jos on tuota mieltä, on todennäköisesti... Sillä hyviä X-tarinoita on pilvin pimein. Dark Phoenix-saga, Morrisonin kyhäämät tarinat, Messiah Complex. Ja sata muuta. En ole itse X-fani, vaan hyvien tarinoiden fani.
Kyllä vika on lukijassa, jos sanoo muuten olevansa supersankarifani. Joko hän ei ymmärrä lukemaansa, tai on muuten vaan outo.
Onkos kellään lopullista tietoa siitä, jatkuuko Ryhmä-X:n suomalainen julkaisu vaiko ei?
Tuli nimittäin juuri yllättäen kestotilauslasku numeroista 2/12-1/13 ja tuntuisi hölmöltä moinen maksaa, jos lehteä ei ole luvassa...
Onkos kellään lopullista tietoa siitä, jatkuuko Ryhmä-X:n suomalainen julkaisu vaiko ei?
Tuli nimittäin juuri yllättäen kestotilauslasku numeroista 2/12-1/13 ja tuntuisi hölmöltä moinen maksaa, jos lehteä ei ole luvassa...
Kyllä Ryhmä-X jatkuu, ainakin tämän vuoden ajan!
Olen aina halunnut kysyä: kumpi nostaa enemmän: Kmäki vai Rmäki.
Irtonumero-ostajien pitää olla skarppeina, jos lehti on myynnissä esim. vain kolme viikkoa tavallisen neljän sijasta.Tässä asiassa olen luottanut Kvaakiin. Yleensä tähän keskusteluketjuun ilmestyy aina jotain kommentteja, kun uusi lehti on tullut kauppojen hyllyille. Yhtään lehteä ei ole jäänyt väliin.
Egmontin julkaisu-kalenterissa ei näy vieläkään Xiä edes ensi kuun julkaisuissa eli aikamoinen pähkäily on menossa.
On mainostettu joo sekä Hämiksessä että omassa lehdessään ja Egmontin jne sivuilla mutta vaikea uskoa ennenkuin lehti tipahtaa postiluukusta.
Tosiuskovaisten uskoa on näemmä vaikea vahvistaa...
Tarina kulkee uudessa X-menissä aika mukavasti mutta voi tsiisus sitä Portacion kökkökuvitusta. Hahmoilla ei ole mitään tunnetta kasvoillaan, ellei suu ja silmät sepposen selällään toljottamista lasketa, joka saakin kuvata kaikkia mahdollisia tunnetiloja :-X
Höh, eihän tässä uusimmassa noita Dodsoneita ollutkaan kuin kansissa.
No anteeksi, enhän minä ole taas mitään ymmärtänyt lukea.
Ai Koivumäkikö se olikin Jouko Egmont? Luulin aina että kyseessä oli Rmäki.
... kuvitus oli aika tasapaksua sillä naishahmot olivat aikalailla toistensa kopioita muutamin erovaisuuksin.Mutta sinähän kannatat tasapaksuja naishahmoja sarjakuvissa.
Mutta sinähän kannatat tasapaksuja naishahmoja sarjakuvissa.
Muutoin tämä Karanteeni-tarina vaikuttaa ihan siedettävälle luettavalle.
Kyllä minusta on ollut varsin mielenkiintoista myös tämä meininki. Ja joo, itsekin olen kiinnittänyt huomiota noihin itseironisiin vai mihin lie selittelylootiin. Pitää olla niin veikeän nykyaikaista.
Millä tavalla huono kakkahuumori on nykyaikaista? En tajua.Huono kakkahuumori oli minun huonoa kakkahuumoria. Lehden varsinaisissa esittelylaatikoissa tavoitellaan sitä DeMonan mainitsemaa "nykyaikaista itseironista nokkeluutta", joka valitettavasti vaikuttaa lehden lukunautintoon sitä laskevasti.
Aavistuksen verran ärsyttäviä taas ne X-Men -lehdessä olleet hahmojen esittelylaatikot. "Sebastian Shaw - pissit housuissa ja kakitkin kovasti tuloillaan".
Outoa. Luin lehden läpi ja pikaselasin sen pari kertaa uudestaan, mutta tuo ei siltikään näkynyt missään. Missä kohtauksesssa sen pitäisi olla?
Landin kaikilla naisilla on sama ihannehymy lähes aina ja kaikkialla samoiten kun Liefeldillä on lähes aina ja kaikkialla samat ilmeet ja asennot.Väitteesi ei pidä ollenkaan paikkaansa. Esimerkiksi Landin Wolverine on usein hyvinkin ilmeikäs. Jos ihannehymyt (ja suoraan edestä kuvatut hahmot) ovatkin yksi Landin paheista, on sitä myös toistuva autistinen perusilme monen muun ansioituneen supersankaripiirtäjän, kuten vaikka Byrnen, hahmoissa.
Olen lukenut viime päivinä Wolverine: First Classia.....
Kitty on vain kirjoitettu väärin tuossa. Hän oli tuohon aikaan oikeasti ujo ja arka. WFC:ssä hän on sellainen jota oli lehden ilmestymisaikaan muissa lehdissä. Eli aika topakka ja päättäväinen.
Kitty on vain kirjoitettu väärin tuossa. Hän oli tuohon aikaan oikeasti ujo ja arka. WFC:ssä hän on sellainen jota oli lehden ilmestymisaikaan muissa lehdissä. Eli aika topakka ja päättäväinen.
Vaikka tuolla tarinalla on vaikutusta myöhempiin Xiin niin sen voisi skipata täällä.
Emma heilumassa Uzin/MAC10n kanssa, just jooHep, väärin. Enemmän ase muistuttaa vaikka Heckler & Koch MP5 -konepistoolia. (Nämä ovat tärkeitä asioita...)
Hep, väärin. Enemmän ase muistuttaa vaikka Heckler & Koch MP5 -konepistoolia. (Nämä ovat tärkeitä asioita...)
Ase mikä ase. :P
Emma Frost voi olla monta asiaa mutta ei ole tyhmä kuitenkaan.
No, sehän vain tarkoittaa, että hänellä on harvinainen nöyrä hetki.
onneksi 60/70 luvun Xien tekijät ovat joko kuolleet tai eläköityneet (poislukien Stan Lee) että heidän ei tarvitse alkaa miettimään että mitä jos.Mihinkäs mm. Roy Thomas, Neal Adams, Len Wein, Chris Claremont ja John Byrne ovat kuolleet tai eläköityneet?
Mihinkäs mm. Roy Thomas, Neal Adams, Len Wein, Chris Claremont ja John Byrne ovat kuolleet tai eläköityneet?
Sanotaan sitten että moni 60- ja 70-luvun tekijöistä (eli ennen GSXM #1stä) on eläköitynyt tai vaihtanut hiippakuntaaEi toi muuta mitään. Jack Kirbyä ja Werner Rothia lukuunottamatta kaikki alkuperäistä X-meniä tehneet taitavat olla edelleen elossa ja enemmän tai vaihemmän myös aktiivisia sarjakuva-alalla. En tiedä, onko yksikään heistä jäänyt oikeasti eläkkeelle korkeastakaan iästä huolimatta.
Ei toi muuta mitään. Jack Kirbyä ja Werner Rothia lukuunottamatta kaikki alkuperäistä X-meniä tehneet taitavat olla edelleen elossa ja enemmän tai vaihemmän myös aktiivisia sarjakuva-alalla. En tiedä, onko yksikään heistä jäänyt oikeasti eläkkeelle korkeastakaan iästä huolimatta.
Ei sinällään mutta ovat kumminkin suht.koht. vetäytyneitä sarjakuvista paitsi Byrne.
Uusin X-lehti jatkoi siitä mihin ed. jäi, kuvitus oli ihan hyvää, tarina oli ihan hyvä myös (mitä nyt Kittyn parannus haamullisuudesta oli täysin hölmö).
Mikäs sen löysentävämpää, kuin kuolema?Päinvastoin, kuolema kangistaa - rigor mortis. Ainakin hetkellisesti...
Päinvastoin, kuolema kangistaa - rigor mortis. Ainakin hetkellisesti...
Kyllä myös tytöt ja naiset lukevat supersankareita!
Eivät olleet samoja nörttityttöjä jotka olivat lukeneet Jalavan Sandmania.
Itse kun olin juuri lukenut The Kindly Onesin, ja spoilasin sen Outille ja Heidille. "Uni on kuollut. Ei voi olla totta.".
En tavannut heitä enää tuon jälkeen. Hemmetin nemit.
Tämä ei ole vielä tainnut olla tässä ketjussa. Nörttityttöjen blogista löytyy kiinnostavaa ja erittäin sujuvasti kirjoitettua omaelämäkerrallista tarinaa supersankareista ja etenkin Ryhmä X:stä: osa 1 (http://geekgirlsfinland.blogspot.fi/2012/04/supersankarisarjakuvat-osa-1-kuinka.html) ja osa 2 (http://geekgirlsfinland.blogspot.fi/2012/04/supersankarisarjakuvat-osa-2-nainen-ja.html). Samalla kirjoittajalla, Mia Merillä, näkyy myös olevan Marvel-supersankariblogi Oh Remy (http://ohremy.mcmuumio.net/) – Married with Marvel. Kyllä myös tytöt ja naiset lukevat supersankareita!
eikös tämä ole ollut selviö jo pitkään?
Vaikka tytöt ja naiset lukevatkin supersankarisarjakuvia paljon, niin oma tuntumani on, että suurin osa heistä on kiinnostunut supersankareista alkujaan erityisesti 90-luvun Rogue-Gambiitti-suhteen vuoksi. Sen jälkeen vastaavaa sisäänvetäjää ei ole enää tullut. Tosin tietysti oman kaveripiirin (20+ v) ikäjakauma saattaa vääristää tätä tuntumaa.
Muuten, minipäivitys vielä. Nyt on meikäläisen kokoelma valmis, Ryhmä-X 1/1984 loistaa kirjahyllyssä.
Hei ja kiitos kehuista! Minä siis olen tuo sama Mia, joka noita kirjoittelee. :)
Murtumapiste oli loppujen lopuksi oikein hyvä tarina ja olen tyytyväinen jos taso onnistuttaan pitämään tällä tasolla vaikka parantamisenkin varaa on. Voidaan muuten varmaan olla suht luottavaisia, että lehti jatkuu ensi vuonna, kun tuskin muuten alettaisiin julkaista pitempää tarinaa, jos keskenjääminen olisi iso riski.
Mikä on alkuperäisnumero niin koitan hakea...
Uusi X-Men on luettu, joo, taas ihan perushyvä numero. Kuvitus jees, tarina jees, uusi tarinakokonaisuus vaikuttaa näin mistään mitään jenkkikuvioita ymmärtämättömälle ihan mielenkiintoiselta.
Kuitenkin, KYSYMYS (tuskin sain yöllä unta, kun tämä mietitytti): Kenelle Pyhän Puuro-Iivarin nimessä se huoltamotyyppi kakkostarinan alussa selvitti asioitaan, ennenkuin Juggernaut rysähti pilvistä alas!? Itsekseenkö se siellä puheli? Vai tullaanko tähän vastaamaan tulevaisuudessa (epäilen)? Vai oliko se joku Deadpool joka äkkiä sai itselleen kyvyn rikkoa neljättä seinää, jotenkin?
Ei siellä asemalla näy ketään muuta ja siinä lähärikuvassa se puhuu suoraan kameralle. Mitä äpärää? Sitten kun Juggis tulee niin se vaan unohtuu koko sinänsä merkityksetön dialogi muutenkin. Nyt on kyllä kirjoittaja hengitellyt jotain myrkyllistä, tai sitten minä olen mokannut jotain omissa aivoissani tosi pahasti...
Heh, se olit siis sinä joka tuon olit kysynyt siellä ihan kirjepalstallakin :laugh:
Harmi, ettei tänään vielä tarttunut uusin numero mukaan.
Et menettänyt paljoa, Land on omalla tasollaan eli piirtää valokuvista...Mitä sitten? Tuskin Land yrittää muunlaista käsitystä lukijoille antaakaan. Tässä tapauksessa, eli X-men -sarjakuvalehdessä, lienee pääasia, että kuvat näyttävät hyviltä ja palvelevat tarinaa. Kyse ei ole mistään taidekoulun opinnäytetyöstä, vaan viihteestä. Vieläpä aika hömpästä sellaisesta.
Et menettänyt paljoa, Land on omalla tasollaan eli piirtää valokuvista
Ja on tämän hetken paras kuvittaja (koska Dodsoneita ei ole näkynyt).
Aivan.
Jes! Wolverine sai tällä viikolla kaksi kertaa turpaansa. Avenging Spider-Man # 16 ja All-New X-Men # 6.
P.S. Olenko ainoa, jonka lehti... haisi oudolta? Kuin jotain pesuaineisiin käytettävää kemikaalia.
Tuota en allekirjoita, ihmisen näköisiä hahmoja voi piirtää ilman että ne näyttävät valokuvilta.
Samaten, vaikka Landin kuvituksesta pidänkin, pakko myöntää että Emma ja Magia olivat melko samannäköisiä.
Minusta Dodsonien jälki ei ole tönkköä, ja itse olen kyllä erottanut hahmot ihan kivasti toisistaan...Siis joo, tokihan Dodsonien hahmot erottaa toisistaan, mutta vähän samoin kuin esimerkiksi Jorma Uotisen ja Nosferatun kohdalla. Heistäkin toki tietää kumpi on kumpi, vaikka keskenään aivan samannäköisiä ovatkin.
Jorma Uotisen ja Nosferatun kohdalla.
Kesäkuussa 2013:
http://marvel.com/news/story/20050/wolverine_the_adamantium_collection_coming_in_june
On aika mahtavan näköinen ja kokoinen. Wolverine omnibus on loppuunmyyty ja kovissa hinnoissa ebayssa niin jospa sitten tuosta... En usko että egmontin lupaama wolverine pläjäys on muuta kuin tuo claremont-miller tarina. Voisivat kyllä tehdä vaikka samassa koossa :)
Lähinnä tuo kirjan koko ja formaatti on niin massiivinen ja hieno, mutta ei se varmasti kaikkia lämmitä...
Totta mutta kun hintaa tuolle 720-sivuiselle opukselle tulee 200 taalaa niin se jää vain harvojen herkuksi.
Laitoin vahdin adlibriksessa päälle. :)
Joom, palstanpitäjä itse kysyi saako sen sinne tällätä.
Tuskin varsinaista tussia enää nykyään käytetään vaan sen virtuaalista vastinetta. Tarina jatkuu seuraavassa lehdessä kaiketi siitä mihin tämä lehti jäi.
ja melkein diggaan Marvelin tuoretta All new X-meniä jossa on niitä harvoja haastajia Frank Cholle kynän varressa: Stuart ImmonenEi ole parasta Immosta; tussaus jotenkin mättää.
Frank Cho kylläkin käyttää Sakura Micron pigma tusseja(kokoja 02,05 ja08) ja Winston-Newtonin sivellintä.
Toki osaa digitaalisestikin, se välineistä kiinni ole.
Ultimate Spiderman on ollut "tutustu paremmin jossain välissä ennen eläkeikää tai invaliditeettia"listalla mutta pitää tarttua siihen tosissaan eikä yksi sieltä toinen täältä periaatteella.Mä pääsin aikoinaan oikein hyvin kärrilly kun aloitin tuosta Immosen ekasta numerosta eli ei tarttee ekana kahlata 100+ numeroa Bagleyn alkuaikojen räpellyksiä ja Bendiksen aina väillä tökkivää juonta (heidänkin ajoilta löytyy toki loistavaakin matskua). eli suoraan näpit kiinni vaan Immosmateriaalin kokoomiin.
Eniten kirjoittajaa harmitti että ryhmään otettiin hahmo joka oli voimiltaan täysin ylivoimainen.
Kyllä Feenix oli jo ennen pahaksituloaan yhtä vahva. Jeanhan totutteli uusiin voimiin koko ajan ne saatuaan ja samalla myös vihjailtiin niiden rajattomuudesta. Ja jossain vaiheessa Xavierkn rajoitti Jeanin voimia.
Kyllä ja ei. Samoilla tavoilla voi ratkaista myös ongelmat jotka voi syntyä ryhmässä. Mutta on se toki eriasia siinä suhteessa, että hahmoille on annettava saman verran tilaa. Watchmen on esimerkiksi oiva esimerkki siitä kuinka kirjoitetaan toimivasti superryhmää jossa yksi hahmoista on "liian voimakas". Kyse on vain ja ainoastaan tekijöiden luovuudesta. Mikään hahmo tai aihe ei ole hankalaa käsitellä supersankari sarjakuvassa. Luovuutta ei voi rajoittaa.
Jiksi siis tarkoitti, että Magneto on aina toimiessaan RX:n apuna heikompi, kuin ollessaan näitä vastassa.
Peter Wyngarde lainasi nimensä Jason Wyngardelle (Mastermind) ja vähän ulkonäköäänkin.
Joo, mutta silti alkaa tulla ongelmia kirjoittaa pitempään tuollaisia hahmoja osana ryhmädynamiikkaa.
Claremont&Byrnekin laittoivat Mastermindin nopeasti sekoittamaan Jeanin päätä ettei tämä hoitanut jokaista ongelmaa feenix-voiman heilautuksella ja sitten tulikin jo ajankohtaiseksi poistaa ne voimat (joka viime hetkellä vaihtuikin Jeanin kuolemaksi).
Rajatulla aikavälillä saadaan kyllä hyvinkin antoisia juttuja mutta jossain JLA:ssa tulee pitemmän päälle hankalaksi pyörittää sekä Teräsmiestä ja Flashia että jotain Blue Beetlea.
Purppuranoita taas muutti maailmaa jo kerran ennen House of Mää (tosin Morgan Le Fay oli pääpiruna silloin) ja kukaan ei ollut moksiskaan.
Morgan käytti omien ja Wandan kykyjen lisäksi vielä Marvelin taikakaluja joita nähdään useimmiten Thorin sivuilla. Norn Stones ja Twilight Sword ovat näiden nimet. En muista mitä oli mainittu suomenkielisiksi nimiksi. Mutta nämä kaikki vaadittiin.
... kuten tunnettua tappeluhan siitä syntyy kun isot egot kohtaavat ja jokaiselle löytyi tanssipartneri...Heh, hauskasti sanottu.
Wolverinen puolueristiriita vaikuttavat mielenkiintoisilta kehittelymahdollisuuksilta.
JR:ää on kiva aina nähdä, mutta tuntuu, että nyt ei jotenkin ole ihan vedossa. Tai sitten johtuu tussaajasta.Samaa mietin minäkin lukiessani kun monessa kohdassa oli aika alkeellisen näköisä pallopäitä rivissä. Välillä palasin jo alkuun tarkistamaan onko joku toinen tietojen mukaan piirtänyt osan kuvista/sivuista. Joko nyt ei ole vain jaksanut viimeistellä piirtäjä tai tussaaja tai sitten ovat olleet tyytyväisiä jostain syystä tähän tulokseen. Käsittämätöntä kyllä miten taso vaihtuu eri sivujen välillä noin paljon
' semmosta perussupersankaritappelua vailla todellista syytä' -syy miksi välttelen nykyMarvel julkaisuja.Täytyy tarkentaa, että tää oli enemmän positiivinen kommentti multa. En mitenkään tykkää Bendsisin tarinoista, kun tuppaavat usein olemaan puhuvia päivä, joten tällainen toiminta-aloitus oli normaalia parempi.
Olen autuaasti pihalla mutanttimaailman menosta tällä hetkellä, miksi helkkarissa Wolverine on väärällä puolella etc.
En ole koskaan pitänyt persoonattomista Kostajista, elokuvaakaan en ole nähnyt, koska se kuuluu sarjaan EVVK. Siksipä toivonkin, että jatkumo ei sorru nuolemaan tätä Marvelin kuuminta hottista (niinkuin leffapropertymielessä) .
Ensimmäistä kertaa Second Comingin-alun (kun vielä luin Ryhmistä) alkoi vaikuttaa kiinnostavalta X-men. Tätä W/C-tarinaa ei tullut suomeksi? Jos en väärin ole ymmärtänyt niin SCHIMS oli tarinan saagan nimitys? Anteeksi tämä kysymys. Mutten juurikaan lue nykyisin Marveleita.
Schism oli kyllä hyvä, mutta sen tapahtumat selittää yhdellä lauseella:
Wolverine ja Kyklis vihaavat toisiaan nykyään.
Jos haluaa toisenkin lauseen: Vielä paljon enemmän kuin normaalisti.
Mikä dramaattinen käänne...
Minä en vain vieläkään oikein käsitä, että mitä niin erikoista olisi voinut tapahtua että Wolverine perustaa oman koulun? Siis hemmetti. Wolverine on hengannut Ryhmä-X:n porukoissa jo yli 20 vuotta, ja nyt vasta Wolverine haistattaa pierut Kykloopille? Täh?
Pikku visa: Löydä virhe kyseiseltä sivulta.
Stan Lee teki tuon monta kertaa. Peter Palmer ja Bob Banner olivat välillä sankareiden after egojen niminä. Mutta olipa Banner kerran Don Blake ja Hämis oli Mustekalan mukaan Super-Man.
Virheet on korjattu uusintapainoksiin.
Toivotaan ettei tässä Wolverine julkaisussa ole niin paljoa verimässäilyä että nuoremmatkin lukijat löytäisi Marvelin. Ei ainoastaan leffojen ja tv-sarjojen kautta.
90-luvulla kun aloitin ylipäätään sarjakuvien lukemisen niin silloiset Lukkimiehet olivat aika synkkiä. Maistui paremmin mm 88-vuoden Lukit.
Hämis oli 90-luvulla Carnage-tarinoineen melkoista kuonaa, eikä ihmeemmin petrannut vuosikymmenen loppupuolella, kun Cain ja vastaavat hahmot olivat esillä.
Wolverine ei ole samaa maata, vaikka toki hahmo paloittelee tässäkin ninjoja kynsineen. Ellei graafinen, maanläheinen väkivalta ole sinun juttusi, julkaisun voi kyllä hyvin sivuuttaa.
Se on hyvä näyte siitä, miten Claremontin olisi pitänyt hoitaa myös myöhemmät juttunsa ja kuinka Byrnen olisi pitänyt kirjoittaa Hämiksen historialle parempi tukiranka.Oletan, että viittaat Byrnen Chapter oneen. Jos, niin kritiikkisi menee siltä osin sivuun, että sitä ei alunperin ollut tarkoitettukaan varsinaiseksi uudistukseksi tai rebootiksi, vaan lähtökohtana oli ajatus siitä, että mitä jos Lee ja Ditko olisivat suunnitelleet Hämiksen ekan vuoden etukäteen. Eli kertoa samat tarinat suht hallitusti ja yhteenliittäen päivittäen nykyaikaan. Sitten toimitus halusikin tehdä siitä Hämiksen uuden virallisen alun.
Venom, Osborn, Doom, Loki ja Napakymppi ainakin ovat.
Marvel Chronology Project on vanhempi sivusto kuin Kvaak, mutta sieltä tämmöiset tapaukset selviävät ja näkee missä lehdissä superkonna on esiintynyt.
In 2002, Austen took over Uncanny X-Men beginning with #410 and remained on the title until #442. His controversial run saw the return of Havok and Polaris to the X-Men team, the introduction of school nurse Annie Ghazikhanian and the addition of several existing characters to the X-Men team, including Northstar, Juggernaut, M, and Husk, as well as the revelation of the identity of Nightcrawler's father: an immortal mutant known as Azazel.
Austen moved to X-Men Volume 2 in 2004; he wrote X-Men #155-163 before leaving the book. During this run, he introduced a new version of Xorn, showcased the fallout from Cyclops and Emma Frost beginning a relationship following the death of Jean Grey, as well as introduce a new version of the Brotherhood of Evil Mutants. Michael Aronson of Comics Bulletin, while praising Austen's characterization of Professor X and Annie Ghazikhanian, excoriated Austen for what Aronson saw as his obsession with relationships and sex, and the sexist nature of his characterization of Husk. According to Thor K. Jensen of Ugo Entertainment, fans disliked the romantic pairing of Angel and Husk, and cites that storyline as emblematic of critical reception to Austen's run on X-Men.
Seksiä harrastavat Kitty ja Kolossi on ok, mutta Husk ja Enkeli samoissa puuhissa ei? Austenin seksi aiheiden käyttö on ehdottoman perseestä, mutta Whedonin rasittavuuteen asti käyvät seksi vitsit eivät?
Wolverine-minisarjan menestyksen vanavedessä Marvelin piti tehdä useita mutanttien minisarjoja. Kitty Pryde & Wolverine tuli, mutta samaan aikaan alkavaksi ilmoitettu Magneton minisarja jäi tulematta. Mahdollisista tekijöistä ei ollut mitään tietoa kun TCJ:n uutisissa tuosta ilmoitettiin.
Mutta eipä sitä varmaan suomeksi nähdä, koska lehti ei ilmesty enää ensi vuonna.
*Miettii luettavaa lehtimäärää että pääsisi samalle tasolle jenkkijulkaisujen kanssa*
Ei nykyään ole "päälehteä". Sitä on tietoisesti hämärrytetty. All-New, Uncanny, Wolverinen joukko ja pelkkä X-Men ovat kaikki keskeisiä. Legacy ottaa välimatkaa (pääosassa Legion), Astonishing, X-treme ja X-Factor loppuivat. Wolverinen soolokuviot ovat taas täysin oma juttunsa.
Minulle ainakin tuli kirje jossa toivotaan että jatkaisin asiakkaana ja että tilaus on mahdollista vaihtaa mihin tahansa muuhun Egmontin lehteen (Systeri, Barbie, Pets, Hevoshullu, kirat, Bamse, Karvinen, Spider-man, Tex Willer jne). Spider-man jo tulee eikä noissa vaihtoehdoissa ole kuin Tex Willer sen lisäksi. Kai se Tex pitää sitten postin runneltavaksi tilata. Vaikka aiemmissa tilauksissa on kyllä ollut aika hyvä tuuri kunnon suhteen niin viimeisessä tilauksessa ei enää ollut.
Viimeinen suomalainen Ryhmä-X -lehti ilmestyi tänään.
Uutinen etusivulla (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2040).
Sen verran haluaisin tuota etusivun lopettamisuutista tarkentaa, että lukijamäärät eivät oikeastaan olleet laskeneet, vaan pysyneet aika tasaisina viime vuosina. Mutta koska kustannukset nousevat koko ajan, olisi myös uusia tilaajia ja irtonumeroiden ostajia tarvittu. Tämä ei valitettavasti sitten onnistunut.
Wolverine and the X-menissä Kitty Pryde ja Bobby Drake (Jäämies) menivät treffeille mikä on minusta hieman erikoista sillä hahmoilla on sentään aikalailla ikäeroa (jopa Marvel-ajassa) tosin nykyään kaikki juniorit (entiset ala Kitty ja Bobby ja Uudet Mutantit jne) tuntuvat olevan max 25-vuotiaita ja sitten seniorit (Kyklooppi, Storm, Wolvie, Peto, jne) ovat sitten n. 35-vuotiaita.
Onhan Bobby pari vuotta Hämistä nuorempi, ja Hämis tuntuu jämähtäneen alle kaksvitoseksi hänkin.
Seuraava siirto olisi varmaan, että Kitty kiinnostuu Hämähäkkimiehestä.
Tosin jokin aika sitten sormeni meni suuhun, kun kerrottiin, että Kitty on lapsinero. Että niin ku mitä? Ja asia ei ole aiemmin ilmentynyt erityisemmin? No, täytyyhän Parkerilla olla seuraa joka pärjää hänelle.
80-luvullahan oli pieni buumi vanhemman miehen nuoremmista tyttöystävistä. Oli Hal Jordan ja Arisia. Terry Long ja Donna Troy. Deathstroke ja Terra. Jopa Kolossi ja Kitty.
Mutta miten saada tuo toimimaan, se lienee tässä tällä kertaa se Bendisin hakema juttu.
Ei toimi ainakaan tällä hetkellä.Siis sen Rachelin jota Wolverine viilti joskus 87-88 vuoden tarinoissa? Pysäyttääkseen tätä tappamasta Seleeniä? Loganin tuntien varsin isällinen teko! Juuri noihin aikoihin Ryhmis iski omaan tajuntaan aika viileesti.
Joillakin on muuten kummallisen syvä uskomus että Wolvie on Rachelin isä vaikka jo n. 25 vuotta sitten (kun Rachel kävi läpi menneisyyttään) todettiin että vanhemmat ovat Scott Summers ja Jean Grey.
Siis sen Rachelin jota Wolverine viilti joskus 87-88 vuoden tarinoissa? Pysäyttääkseen tätä tappamasta Seleeniä? Loganin tuntien varsin isällinen teko! Juuri noihin aikoihin Ryhmis iski omaan tajuntaan aika viileesti.
Yhtäkkiä tuommoisia on facebook täynnä. Minäkin toin tänne pari sitä kautta löytämääni. En tuo enää, vaikka suosiota ne täälläkin keräsivät.
Ja minä olen muka Professori X. Mistä hiivatin kohtaa!?
Tälläistä listaa olen alustavasti vetänyt suosituksillasi:
Nämä olisi ilmeisesti aika kattava katsaus suomikulkaisujen jälkeiseen elämään?
ja sit loppukevennykseksi All X-Women kirjanen :-[
edit: Tuo Uncanny Avenger kuullostaa mielenkiintoiselta, sitä vois kans harkita. Ei Wolvieta voi koskaan liikaa olla? :P
Ainakin All-New X-Men ja Battle of the Atom ovat olleet parhainta viime vuonna.
Kiitos kaikille ehdotuksista! Tuo Wolverine & X-men on ilmeisesti jatkoa X-men Schism:ille?
Ei noihin tapahtumiin paljoa palattu. Vasta 80-luvun crossoverit toivat sitä todellista suuren mutanttimaailman tuntua, ja vielä niin että ihmiset ja muut supersankarit olivat olleet mutanttien kanssa tekemisissä paljonkin.
..ja tämä poikkeaa muista supersankareista miten?
60- ja 70-luvuilla suurin osa hahmoista jotka eristäytyivät tarkoituksella muusta maailmasta eivät pahemmin toistensa kanssa olleet päivittäin tekemisissä, saati sitten että tapaamisilla olisi ollut jotain merkitystä enää seuraavassa numerossa.
Toisaalta Elohopea repi Kostajissa kauheat skitsoilut "kaikki vihaa mutantteja" pakkomielteestään, jopa siinä määrin että liittoutui Magneton kanssa Avengers #48:ssa (tai niillä paikkein) josta seurasi ensimmäinen isompi crossover Avengers- ja X-Men lehtien välillä pari kuukautta myöhemmin. Avengersin ylittäessä sadan lehden merkkipaalun palasivat Vahditkin vainoamaan mutantteja mutta tällä kertaa angsti kohdistui Kostajien jäseniin. Kymmenisen numeroa myöhemmin Magneto hyökkäsi taas. Jne jne.
Missä lehdessä/lehdissä ihan tarkalleen ottaen tuli se hetki kun niissä sinusta oli riittävä yhteys muihin Earth-616 sankareihin, ja miten perustelet tämän merkkipaalun merkitystä suhteessa aiempiin crossover-tapahtumiin?
Contest of Champions oli eka isompi tapahtuma jossa oli useamman ryhmän sankareita mukana ja Secret Warsissa oli sitten vähän kaikki mukana (isoista nimistä mm. Doc Strange puuttui).
Toki ryhmät ottivat ensikontaktit jo 1960-luvulla kun esim. Xt ottivat yhteen Nelkkujen kanssa ja Kostajien kanssa ja kävivät myös Hulkkia tapaamassa ja Hämiksen kanssa nujakoivat.
Aika ohutta on ilma norsunluutornin huipulla jos mitään 60- tai 70-luvun crossovereita ei pidä merkittävinä.
Ihan aikuisen oikeesti. Aika ohutta on ilma norsunluutornin huipulla jos mitään 60- tai 70-luvun crossovereita ei pidä merkittävinä.
Kokoelman suurin ongelma on, että se on auttamattoman ylipitkä, kutkuttavimmat hetket keskittyvät alkuun ja lopussa on vielä vaihtoehtoversio Kostajista, kun kaikki kiinnostus aiheeseen on jo päättynyt.
... miten ihmeessä Proffa X suostui tekemään lapsen Mystikon kanssa on kyllä erittäin outoa.Vahingossa lipsahti?
... miten ihmeessä Proffa X suostui tekemään lapsen Mystikon kanssa on kyllä erittäin outoa.Valojen himmentämistä, kynttilöitä ja punaviiniä. Mystikko on käyttänyt mutanttivoimiaan ja muuttanut itsensä Maria de Medeirosin näköiseksi, samalla kun Xavier on telepaattisilla kyvyillään luonut itsestään Mystikon tajuntaan Johnny Weissmüller -illuusion. Seuraus: red hot monkey sex.
Laitetaan tännekin, että Egmont julkaisee Ryhmä X -näköispainoksen 1984-85, osa 1:n tässä kuussa? En tiedä milloin osa 2 tulee.
Ryhmä-X 1-3/84 ja 1-4/85 on kai tuossa ensimmäisessä näköispainoksessa. Sivumäärä ei kuitenkaan ihan täsmää joten jotain on jätetty pois. Ainakin jos sarjakuvarock sivumäärät täsmäävät tulisi näistä 396 sivua ja näkkärissä on 384 sivua. Mail-manin palsta?
Kun Hämis ja Ryhmä-X saavat omat näkkärinsä niin mihinkäs on jäänyt Hulk, Ihmeneloset ja Conan näkkärit? Tuleekohan 2018 sitten Marvel näkkärit tai jo aiemmin sarjakuvalehti näkkärit sisältönä Taika-Jim, Ihmeneloset, Teräsmies ja Batman legendoja ja Rautaa kansalle (olisi kyllä aika erikoinen sekoitus).
Palstat, esittelyt, pinupit.
Tulee kylmä, tahtoo Magneto-hupparin.
Paita jossa Deadpool lyö haita on ensi kesän muotia.
Niin kauan kuin nuori Jean on kehissä, ei herätetä. Nuorella Jeanilla on paha ongelma siitä että vanhempi Jean teki mitä teki.
Tai mistäs minä mitään tiedän taaskaan. Nuori Scott on avaruudessa ja toinen Scott on vainottu pahis.
Kuinka niin jos palaavat? Totta kai palaavat, koska ovat seikkailunsa siellä seikkailleet.
Eikös tässä oltu jo kerrottu että todellisuudet jo erkanivat.
1986-87 piti tulla Phoenixin minisarja. Siis Rachel Summersin.
Chris Claremont oli sen jo kirjoittanut ja Rick Leonardin sekä Dan Greenin piti piirtää. Ensimmäisen numeron lyikkärit Leonardi oli jo laatinut. Projekti hylättiin, koska Jim Shooter katsoi sen liian sekavaksi eri aikavirtoineen.
Kyllä. Moni Shooterin jälkeinen sarja tai juonikuvio olisi jäänyt tekemättä jos Shooter ei olisi saanut kenkää.
Jaa? No onneksi Shooter ei ollut pomonoa Days ofin aikaan tai kun Legion meni menneisyyteen ja tappoi isänsä tai mikä tahansa muu aikamatkailu (Age of Ultronia ei varmaan olisi tehty ollenkaan).Mihin toi days of viittaa? Jos Claremontin ja Byrnen future pastiin, niin silloin Shooter oli pomona.
Mihin toi days of viittaa? Jos Claremontin ja Byrnen future pastiin, niin silloin Shooter oli pomona.
Hei,
Onko "Kaikki mitä rakastit on sangollinen tuhkaa" jonkin Claremontin kirjoittaman X-Men tarinan nimi? Missä numerossa? Vai olenko taas nähnyt unta?
Magneton lapsiksi heitä alettiin vihjata, kun Byrne piirsi Magneton ilman kypärää (Kolossi veti turpaan). Joku Marvelilla tuumasi että hetkinen, Magnetohan näyttää Elohopealta. Ja kun Magneton vaimo Magda näytettiin ensimmäisen kerran, hän taas näytti Wandalta.
Isyys vahvistettiin ensimmäisen Vision & Scarlet Witch -minisarjan neljännessä (viimeisessä) numerossa.
X-miesten suosio alkoi nousta 1980-luvun alussa, ja vanha konkari Tom de Falco halusi päästä mukaan buumiin.
Hän ehdotti eräänlaista "West Coast X-Meniä". Ilmeisesti ei mennyt läpi, koska Claremont ja Louise Simonson ajoivat läpi New Mutantsin.
De Falcon lehdessä olisi ollut vanhoja tuttuja, kuten Peto, Enkeli ja Jäämies.
Kyllä se vain näin on että Claremont/Byrne/Austin tekivät parhaat Ryhmä-X tarinat ikinä eikä ole yhtäkään tarinaa tullut ennen niitä tai niiden jälkeen joka olisi nämä ylittänyt. Kiitos ja kumarrus heille.
Tohon putkeen sitten vielä Byrnen X-men Hidden years. Sinne alkuperäisen ja uuden Ryhmiksen väliin.
Periaatteessa ryhmien väliin mutta aika vahvasti sijoittui 1980-luvulle (samalla tavalla kuin vanhasta ryhmästä nähdyt "flashbackit" tällä vuostuhannella sijoittuivat 1990-luvulle).Niin, eikös se aika yleisesti ole aateltu, että Marvelin nykyajan sankarien taival alkoi kymmenisen vuotta sitten. Tuon mukaan Hidden yearsin tapahtumat sijoittuisivat aivan oikein jonnekin 90-luvun alkuun (vaikka sarjassahan ei varsinaisesti aikaa määritellä). 60/70-luvulle sijoittuminen olisi vakava jatkumovirhe.
Niin, eikös se aika yleisesti ole aateltu, että Marvelin nykyajan sankarien taival alkoi kymmenisen vuotta sitten.
Joss Whedonin Astonishing X-Men? ;)Ihan ok mutta en silti voi sanoa että olisivat parempia :) Ehkä tuossa on myös niin vahva nostalgia takana kun nämä tarinat nuorena tuli luettua todella monta kertaa.
On ja siitä ne ongelmat seuraavatkin.Mitkä ongelmat? Kyllä se olisi paljon suurempi ongelma, että Äksissä ja muissa seikkailisi seniorilegioona (vrt. Nick Furyn tausta toisen maailmansodan veteraanina).
Secret Warsin jälkeen aloittaa uusi X-lehti, The Extraordinary X-Men. Se on kuulemma päälehti. Uncanny ja All-New jatkavat myös, jälkimmäisestä jää Jean Grey jostain syystä pois, X-23 säilyy, tai hän on uusi Wolverine.
Se edesmennyt Wolverine ei vielä nouse kuolleista pääuniversumissa, vaan oman jatkuvan lehtensä saa Old Man Logan, eli vaihtoehtoisen tulevaisuuden Wolverine. Jeff Lemire on kirjoittajana. X-23:n lehdeksi tulee All-New Wolverine.
Onko Death of Wolverine tie-innit miten oleellisia? Ja jos on, niin mitkä? Entäs miten tasokasta räimettä Wolverines on?
Kiitokset vastauksista...taidan kokeilla tuota all-new x-men:iä. Katsotaan kuinka kolisee. Mites nuo muut uudet marvel sarjat, joko on klassikkoja syntynyt?
Lisäys: Saa toki myös sanoa, jos on kauheaa sontaa koko genre. Ostetaan sitten jotain muuta!! :POma mielipide kyllä tämä uuden Secret Warsin jälkeisestä ajasta. Sekä koko Secret Warsista. Muutamia lehtiä testannut tuon jälkeen ja ei kyllä saa yhtään enää kiinni tarinoista. Ei mutanteista eikä muista. Muut voivat toki korjata jos on jotain ehdottomasti tutustumisen arvoista.
Oma mielipide kyllä tämä uuden Secret Warsin jälkeisestä ajasta. Sekä koko Secret Warsista. Muutamia lehtiä testannut tuon jälkeen ja ei kyllä saa yhtään enää kiinni tarinoista. Ei mutanteista eikä muista. Muut voivat toki korjata jos on jotain ehdottomasti tutustumisen arvoista.
Eipä ole tullut Äksiä seurattua Necroshan jälkeen, onko siellä tapahtunut mitään mielenkiintoista? Tuokin oli tietysti osittain puhdas nostalgiapaukku kaikkine wanhoine vihollisineen, mutta minkäs mahtaa kun Clararemontin kultakausi on osa DNA:ta..
Eräs tällainen on Madroxin kyky mm. monistaa kädessä pitämänsä ase niin, että klooneillakin on ase. Tätä ihmetellään moneen otteeseen vielä varsin myöhäisessäkin vaiheessa, mutta sitten ei tarjota selitystä lainkaan.
Jospa Madrox muokkaakin aikaa kun tekee kopion? Siirtää tähän ulottuvuuteen kaverin rinnakkaisesta aikavirrasta sadasmiljoonasosasekunnin päästä hetkestä kun kopiouituu/saa iskun. Ja samalla luo varmaankin uuden rinnakkaisen aikavirran jossa Madrox vain häviää taivaan tuuliin.
Hieman tähän tapaan toimivat Alfa-lentueen vihollisen Takauman (Flashback) voimat, hän voi tuoda olinpaikkaansa rinnakkaisia tulevaisuuden versioita itsestään muista aikavirroista.
On niin paljon jäseniä, että kaikki eivät ole kerralla mukana. Ihan kuten DC:n Legioonassa, joka on Kaartin esikuva.
Tuohon oli aikaisemmin viitattu yhdessä ruudussa alkuperäismatskussa. Päätettiin selvittää mitä oikein Kreikassa oli tapahtunut.
Totta kai se erosi, koska yksi ruutu on eri asia kuin 10 sivua.
Tapahtumista on lähes mahdotonta päästä kärryille ilman että lukee kaikkia lehtiä.Näinhän se toki on ja se oikeastaan tekee ryhmä-x:stä kiinnostavan. Hypittiinkö muuten tässä uudessa (01-13) suomalaisessa ryhmä-x:ssä miten paljon eli pysyikö tänä aikana vielä kärryillä? Entä oliko 98-01 välissä joku samanlainen loikka kuin surullisenkuuluisa 85-86? Tulihan tuossa muutamat spesiaalit, mutta missaako tässä mitään mikäli lukee vain suomalaisia?
Näinhän se toki on ja se oikeastaan tekee ryhmä-x:stä kiinnostavan. Hypittiinkö muuten tässä uudessa (01-13) suomalaisessa ryhmä-x:ssä miten paljon eli pysyikö tänä aikana vielä kärryillä? Entä oliko 98-01 välissä joku samanlainen loikka kuin surullisenkuuluisa 85-86? Tulihan tuossa muutamat spesiaalit, mutta missaako tässä mitään mikäli lukee vain suomalaisia?
Kiitos myös X-menille suosituksista. Mitenhän muuten tämä Marvel Unlimited, pystyykö siitä lukemaan tarinakokonaisuuksia vai pitääkö ensin tsekata missä numeroissa tarinat olivat?
EditValikoimaa pystyy näköjään selaamaan ilmaiseksi. Eli näköjään tarinakokonaisuuksia pystyy etsimään ja sovellus antaa ilmeisesti lehdet sitten lukujärjestyksessä.
Rogue ei ilmeisesti olisi ehtinyt mukaan elokuvaan.Olisi se roistona, mutta tuskin sankarina, kun kuitenkin Rogue liittyi Ryhmä-X:ään vain noin vuosi tuota ensi-iltapäivää ennen. Toki tarina tehty on aikaisemmin, mutta epäilen, että tuohon aikaan kommunikaatio sarjakuvaväen ja elokuvaväen välillä ei ollut sellaista, mitä nykyaikana.
Olen varmaan tässä ketjussa joskus todennut, että X-Men-lehden uudelleenkäynnistys vuonna 2010 oli vampyyreineen ihan nokkalasku. Eikä se siitä ole parantunut.
Sen sijaan Brian Woodin käsikirjoittamat numerot ovatkin kelpo viihdettä.
Kieron Gillen niin ikään sössi Uncanny X-Men -käynnistyksen 2012 (Regenesis). Ensimmäisen tarinan jälkeen lasketellaan aivan mainioilla lukemilla.
Kaiken lisäksi jopa Avengers vs. X-Men -täytenumerot olivat aivan viihdyttäviä. Toki ne olivat joutokäyntiä, mutta olipa siedettävää joutokäyntiä.
Toki eivät ne parhaimmillaankaan nouse kuin tasolle, jolla ne luetaan kerran diginä ja unohdetaan sitten. En missään nimessä, millään hinnalla huolisi näistä paperikokoelmia hyllyyn.
Tuon ajan parasta viihdettä x-lehdistä oli ylivoimaisesti Remenderin Uncanny X-Force. Vahva kakkonen sitten Aaronin Wolverine & X-men. Mahtavat tarinakaaret molemmissa ja kestää lukukertoja.
Katsastanpa varmaan jossain vaiheessa myös tuon Wolverine & X-Men -lehden, jos sitä ihan kehumaan ryhdyt.
Jatkan lukemista siihen saakka, kunnes X-miehet tursuavat korvista.
Omegaluokan mutantti ja jäänyt ihan sivuosiin.
Voi olla toinenkin tarina...
Lukaisin koko mittavan Peter Davidin X-Factor-rupeaman vuodesta 2006–2013.
Nokkela, hauska ja monin paikoin erittäin oivaltava supersankarisaippuasarja.
Mutanttien myynti sarjakuvissa on, jossei nyt romahtanut, ainakin laskenut reippaasti. Sarjakuvien myynti Amerikassa on pudonnut muutenkin, mutta X-lehtien tippuminen myydyimpien listalla on myös tosiasia.USA:n sarjakuvien myynti romahti jo 20 vuotta sitten. Sen jälkeen on enemmän ja vähemmän kituuteltu samalla tahdilla.
Mutanttien myynti sarjakuvissa on, jossei nyt romahtanut, ainakin laskenut reippaasti. Sarjakuvien myynti Amerikassa on pudonnut muutenkin, mutta X-lehtien tippuminen myydyimpien listalla on myös tosiasia.
USA:n sarjakuvien myynti romahti jo 20 vuotta sitten. Sen jälkeen on enemmän ja vähemmän kituuteltu samalla tahdilla.
Mutanttien suosion hiipumisen syyksi väittäisin ylitarjonnan, joka alkoi kunnolla 90-luvun alussa, kun mutanttilehtiä alkoi tulla pilvin pimein. On hirveesti kaikkee ja lukijoita vain rajallisesti. Toisena syynä on Foxin mutanttielokuvien (poislukien Deadpool ja Wolverine, etenkin viimeisin) huonous.
Tosin Marvelilla on viime aikoina muutenkin ollut vaikeuksia myynnin suhteen.
koska Kolossi putosi Nefarian lentsikasta jo alkuaikoina, eivätkä sisukset menneet muusiksi.
Onko jossain kerrottu muuttuvatko Kolossin sisuskalutkin metalliksi, vai syntyykö pelkkä kuori? Ilmeisesti muuttuvat, koska Kolossi putosi Nefarian lentsikasta jo alkuaikoina, eivätkä sisukset menneet muusiksi.
Wein ja Thomas loivat neuvostoliittolaisen sankarin. Eipä tainnut X-Men vallata Neuvostoliiton markkinoita.
Uusien X-miesten luontiprosessi alkoi jo muutama vuosi ennen kuin lopullinen julkaisu tapahtui.
Painajainen oli valittu jo, ja toiseksi hahmoksi "Musta kissa", musta nainen joka pystyi muuttumaan sekä kissan ja ihmisen hybridiksi ja tavalliseksi kissaksi. Sitten sarjakuviin ilmestyi enemmänkin kissanaisia, eikä tätä ideaa haluttukaan enää käyttää. Hahmon asu oli sama kuin Stormilla ilman viittaa. Alustavasti oli suunniteltu miespuolista säitä hallitsevaa hahmoja, jolla oli Shi'areille myöhemmin siirtynyt hiustyyli. Nämä yhdistettiin ja syntyi Storm.
En tiedä missä vaiheessa Thunderbird keksittiin mukaan. Eihän hän edes ollut ulkomaalainen. Ehkä juuri siksi. Aivan aluksi häntä ei oltu tarkoitettu kuolemaan. Mutta Claremontin mukaan kahta rasittavaa suunsoittajaa ei tarvittu. Wolverine sai jäädä. Eikä ilmeisesti tarvittu kahta vahvaa heppuakaan.
Wolverinen ideaa ei ehditty käyttää, mutta Jessican ehdittiin. Ensiesiintymisessä hän oli entinen hämähäkki.
vaikka se oli voimassa vielä X-Men # 98:ssa, kun Steven Lang laitteellaan tutki vangittuja Äksiä. Lang kertoi muille että mitä Wolverine onkin, ei hän ole ainakaan ihminen.
Nyt en ymmärrä. Perustele. Viittaan siihen että Wolverinen oli alunperin tarkoitus olla mutanttiahma, siis eläin eikä alunperin ihminen. Mistä tuon Sapelihampaan tähän repäisit?
Niin olen minäkin, mutta puhe on siitä, onko syntyisin ihminen.
Onko Ed Piskorin Grand Designiä luettu? Aivan loistavaa nostalgiakamaa.
Siitä voidaan olla montaa mieltä, isäpappakin taisi yrittää murhata Creedin lapsena kun tämä oli eläimellinen.
Myös Mystikko on Dave Cockrumin luomus, vaikka häntä piirsivätkin ensin aivan muut. Ensin hahmo esiintyi Ms. Marvelissa, joskaan nimeä Mystique ei vielä käytetty, vaan hän oli Raven Darkholme, joka vihasi Carol Danversia. ei tainnut selvitä miksi.
Myös elokuva oli suunnitteilla. Pääosaan oli jo valittu Bo Derek, ja Dazzler muotoiltiin hänen mukaansa sarjakuviinkin. Laulaa Bo Derek ei tietääkseni osannut. Elokuvaprojekti peruuntui sittemmin.
Marvel Chronicle, 2008
Ja eivätkös ne Marvelin atlantilaiset polveudu maalla eläneistä ihmisistä?
Earth X trilogyssa sanotaan että Wolverine ei olekaan mutantti, vaan jollain muulla tavalla ei-ihminen. Sarjassahan nähdään toinenkin Wolverine, jolla ei ole paranemisvoimaa, tai se on erilainen. Sillä Wolverinella on kaljamaha ja supersankarointi on jäänyt.Tuleeks tää tieto myöhemmin? Ainakin ite käsitin niin, että se kaljamaha, joka oli Jean Greyn kanssa oli oikea Wolverine.
Eikös nykykäsityksen mukaan Apocalypse ole ensimmäinen mutantti? Toisaalta siellähän jo esihistoriassa pyörii jo kostajat. Mutta ilmeisesti nämä on saanut voimansa jostain taikavoimista tai pelsebuubilta, tai on muuten vain jumalia.
Lehden kannessa Namoria kutsuttiin mainosmielessä Marvelin ensimmäiseksi mutantiksi ensi kerran Byrnen juoksun ekassa numerossa. Mutta Apocalypse oli silloin jo esiintynyt.
"Ensimmäistä mutanttia" on käytetty vain tuossa yhteydessä, eikä universumin sisäisessä jatkumossa. Jos olen väärässä, niin kertokaa missä kohtaa Namoria on sanottu ensimmäiseksi mutantiksi.
Eikös nykykäsityksen mukaan Apocalypse ole ensimmäinen mutantti? Toisaalta siellähän jo esihistoriassa pyörii jo kostajat. Mutta ilmeisesti nämä on saanut voimansa jostain taikavoimista tai pelsebuubilta, tai on muuten vain jumalia.
Eikös nykykäsityksen mukaan Apocalypse ole ensimmäinen mutantti? Toisaalta siellähän jo esihistoriassa pyörii jo kostajat. Mutta ilmeisesti nämä on saanut voimansa jostain taikavoimista tai pelsebuubilta, tai on muuten vain jumalia.Selene taitaa olla se ensimmäinen mutantti,
Agamotto oli sen ajan Sorcerer Supreme, ... Iron Fist tietenkin ollut opetuksessa ja Black Panther oli ainoa normi-ihminen.Vähän täytyy kritisoida tätä. Sekä Agamotto että Rautanyrkki ovat yhtä lailla tavallisia ihmisiä kuin Musta Pantterikin. Kullakin joko koulutus, taikuus tai huumeet tuovat yliluonnollisia kykyjä.
Selene taitaa olla se ensimmäinen mutantti,
Eikä tuo ole Deadly Genesiksessa edes se joka on vaikein sulattaa.
Eikös sitä ole vieläkään poistettu jatkumosta?
DCllä metaihmiset.Eivät ole sama asia. DC:n metaihmiset on nimitys kaikille supervoimaisille tai erityiskykyisille riippumatta siitä, miten ovat ne saaneet. DC:llä on myös virallisia mutantteja eli syntymästä saakka joitain ominaisuuksia omanneet hahmot. Jeriko on yksi. Toinen, Marvelin mutantteja varhaisempi on Kapteeni Komeetta.
Mutantit DC:llä, ainakin 80-luvulla olivat vähän vaan näyttöä kilpailijalle, että ei tämä ole teidän tavaramerkkinne.
Jaa, Jericho on mutantti vai, mikäpäs siinä, teikäläisillähän on hyvä maine.
Ihan Marv Wolfmanin vittuilua Marvelille.
Soulen Astonishing X-Men oli mukavan napakka ja professorin paluu oli hieno juttu,
Hickamanin juttuihin tekisi mieli itsekin tutustua, mutta ehkä pitää odottaa niitä Dawn of X -kokoelmia, ilmeisesti se menee muutoin melkoiseksi numerosta toiseen pomppimiseksi (?).
Muir-saagan aikaan täällä skipattiin aikalailla lehtiä kun Forge ja Bansheen team-upppailu (joka kesti muutaman numeron) skipattiin kokonaan ja lapsi-Stormin seikkailuista pätkäistiin pätkä pois.
Mail-Man taisi näitä hyppäyksiä perustella surkealla taiteella. Samaan syssyyn meni X-tinction agenda.
Hämmästyttää edelleen että miten kukaan Marvelilla antoi Legionin (David Haller) olla äitinsä kanssa sillai kun Legion oli menneisyydessä aikomuksena tappaa Magneto ennenkuin tästä tulee Magneto. Ihan selvästi käy ilmi että se joka on Gabrielle Hallerin kanssa on Legion eikä tuleva Proffa X joka oli tulevan Magneton kanssa ihan muualla (UXM 321 vähän puolenvälin jälkeen).
Ilmeisesti ei tullut koskaan X-Men/Alpha Flight -minisarjaa jota lupailtiin Marvel Vision # 29:ssä vuonna 1998? Se olisi tapahtunut ennen Vartijan ensimmäistä kuolemaa, ja Wolverinea olisi taas yritetty kaapata.
Joo, mutta tämä olisi sijoittunut noin AF # 5:n aikaan. Painajainen olisi koettanut iskeä Auroran ja Sasquatch kävisi hiilenä.
Hulkia vastassa oli ennen Hämähäkkinaista Inheritor, joka oli entinen torakka. Sitäkään ei toista kertaa käytetty. Suomeksi muistaakseni Perijä. Oikea käännös olisi ollut Perillinen.
Ja nykyään on Inheritors-klaani, joka syö hämiksiä eri ulottuvuuksista. En tiedä mikä se on suomeksi.
Tulipa kumminkin, kaksi numeroa tässä kuten edellisessäkin, vaikka myöhempi sijoittuu aikaisempaan ajankohtaan.
Ei, vaan se sijoittuu AF # 5:n aikaan, kuten jo sanoin. Eli heti sen perään, koska vitonen on Puckin soolo, ja Puck on siinä sairaalassa, jossa selvittää huumeringin tekosia. Silloin Puck oli muutaman numeron poissa, ja selityslaatikossa kerrottiin että Puck on ollut seikkailussa , joka kerrotaan vielä joskus.
Ehkä siinä olisi ollut enemmän klassikkoainesta, jos olisi ollut sellainen kuin ennakkotiedoissa esitettiin. Aika mitäänsanomaton.
Tulipa kumminkin, kaksi numeroa tässä kuten edellisessäkin, vaikka myöhempi sijoittuu aikaisempaan ajankohtaan.
Tämä nyky mutanttien meno kärsii valtavasti siitä, että niitä sarjoja pitää olla niin julmetusti. Hickmanin alkuperäinen tarinahan on nyt ilmeisesti sitten hylätty ja mennään jollakin muulla. Valitettavasti Hickman joutui "aivoriihen" joidenkin nyky Marvelin surkeimpien kirjoittajien kanssa.