Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => Aiheen aloitti: Lind JR. - 11.08.2005 klo 20:58:13

Otsikko: Crossover
Kirjoitti: Lind JR. - 11.08.2005 klo 20:58:13
onhan hämis ja teriskin kohtanneet, niin miksei hämis ja batman? ovatko he tavanneet jos ei, niin millainen kohtaamisesta tulisi?

  kai siitä tulisi aikamoista parodiaa jos ne tapaisivat, tai jos ovat tavanneet, se on ollut pohjanoteeraus.  :P
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Veli Loponen - 11.08.2005 klo 21:01:02
Ovat tavanneet ja on tullut suomeksikin. Muistaakseni.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 11.08.2005 klo 21:29:12
Ovat tavanneet ja on tullut suomeksikin. Muistaakseni.

Juu kun Jokeri kiusasi Nykin asukkaita silloin taisivat kohdata ja taitaa olla toinenkin kun nää Marvel+DC-spessut oli pinnalla (onneksi ei enää).
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: JackOf<3's - 12.08.2005 klo 04:24:11
Joo, muistan ainakin yhden Bagleyn kuvittaman. En ostanut.  8]

Mut Judge Dredd & Batman oli kova. ;D
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: thepanu - 12.08.2005 klo 12:20:09
Batman/Judge Dredd -alppareita tuli kolme, suomeksi vain eka.

Ja jotka on tämän vuoden puolella julkaistu yhdessä albumissa. Kehotan kyllä tutustumaan tähän albumiin. Bisleyn taide on ihan jumalaista.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Snake - 12.08.2005 klo 18:20:01
Minulle on jäänyt epäselväksi yksi juttu Marvel ja  Dc tapahtumat tapahtuu eri ulottuvuudessa mutta kuitenkin Jokeri muistaa hämiksen edellisessä tappelusta (Marvel vs DC)
hämiksenä pyöri tuoloin  Ben Reilly joten hän ei tiedä mitään Jokerista mutta kuinka hitossa tälläinen voi tapahtua kun kysessä on kaksi eri ulotuvuutta ja luultavasti Batman ja Hämähäkkimies tapahtumaa ei ole tapahtunut Marvel eikä  DC maailmassa.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: DotC - 12.08.2005 klo 18:26:39
Minulle on jäänyt epäselväksi yksi juttu Marvel ja  Dc tapahtumat tapahtuu eri ulottuvuudessa mutta kuitenkin Jokeri muistaa hämiksen edellisessä tappelusta (Marvel vs DC)
hämiksenä pyöri tuoloin  Ben Reilly joten hän ei tiedä mitään Jokerista mutta kuinka hitossa tälläinen voi tapahtua kun kysessä on kaksi eri ulotuvuutta ja luultavasti Batman ja Hämähäkkimies tapahtumaa ei ole tapahtunut Marvel eikä  DC maailmassa.

Unohda kaikki lehdet, joissa seikkailee yhdessä DC:n ja Marvelin hahmoja. Ajattele niitä vaikka unina. Ne eivät tapahdu oikeasti. Niillä on vaikutusta vain toisiin samanmoisiin lehtiin. Jos niihinkään. Jokeri on muutenkin sekaisin, ei sen puheista kannata välittää.

Omasta mielestäni tämä cross-company-buumi 90-luvun puolenvälin jälkeen on hirveintä ja turhinta Marvelia mitä suomessa on julkaistu. (yhdessä sen Byrnen hämiksen uuden alun kanssa)
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: VesaK - 12.08.2005 klo 18:29:18
kuinka hitossa tälläinen voi tapahtua kun kysessä on kaksi eri ulotuvuutta ja luultavasti Batman ja Hämähäkkimies tapahtumaa ei ole tapahtunut Marvel eikä  DC maailmassa.

No katsos, siinä on käsikirjoittaja pyytänyt kympin lisää tuntipalkkaa ja sen saatuaan juonut toisenkin kupin kahvia. Sitten vaan galaksit räjähtelemään.

Kerrotaan nyt vielä kerran täälläkin tarina tuosta ekasta Batman/Dreddistä kun se on niin mainio. (Kuultu alkujaan Bryan Talbotilta)

Kun Judgement on Gotham-albumi oli ilmestynyt, Lontoon Forbidden Planet-sarjakuvatavaratalossa järjestettiin joukkosigneeraus, paikalla mm. John Wagner, Alan Grant ja Simon Bisley. Ihmisiä oli kerääntynyt satamäärin, joten homma hoidettiin kuin liukuhihnalta. Albumipino pöydän toiseen päähän ja siitä sitten kukin vuorollaan sutaisi nimmarinsa ja pisti teosta eteenpäin.
Kaikki sujui ihan liukkaasti, kunnes pöydän eteen asteli "Mr. Gumpy", joka läppäisi albun Grantin eteen ja ilmoitti: "Kirjoita siihen: To Patrick."
Grant aimistyi moista röyhkeyttä, huomautti että katso nyt, tässä on satoja muita jonossa, ei mitenkään kerkiä jokaiselle jokaiseen kappaleeseen erikseen kirjoittaa mitä kukin haluaa.
No Gumpyhan ei moiseen suostunut, vaan intti, että kun hän on Judgement on Gothamin pojalleen ostanut, on siihen saatava myös omistuskirjoitus hänelle. Kohteliaana miehenä Grant sitten sutaisi "To Patrick" ja nimmarinsa, jonka jälkeen Gumpy marssi Wagnerin eteen: "Kirjoita siihen: To Patrick."
Wagner mutisi samat vastalauseet, mutta ei auttanut. "Herra Gumpy" oli taipumaton. Sama jatkui, kunnes Gumpy tuli Simon Bisleyn kohdalle.
Bisley ei kauaa hötkyillyt, vaan nappasi paksuimman tussinsa, aukaisi albumin keskivaiheilta ja suti kylmästi ruutujen päälle: "F**K YOU PATRICK!"  
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Petteri Oja - 12.08.2005 klo 23:44:05
Löysin juuri komerosta kaksi Batman-sohvatyynyä, joissa on Jim Aparon mukaan tyylitelty hahmo. DC Comics 1989 niissä lukee copyrightinä ja trademarkina. Nyt ne ovat iloisesti taas soffalla esillä.

Mullakin on Batman-sohvatyyny vuosimallia -89. Toisella puolella on Bat-logo ja toisella puolella Michael Keaton kumipuvussaan.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 08.02.2009 klo 10:02:32
Etusivulla on crossover-seikkailuista (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1168) kertova artikkeli. Ellei termi itsessään ole tuttu, Wikipedian selitys (http://en.wikipedia.org/wiki/Fictional_crossover) kertoo sanan merkityksestä laajemmin (englanniksi).

Artikkelissa annettu Wikipedia-lista yritystenvälisistä crossover-tarinoista antaa hyvän käsityksen, sillä se jakaa julkaisut ilmestymisvuosien mukaisesti. Sen sijaan tämä lista (http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Crossover_comics) crossover-seikkailuista on varsin heikko ja puutteellisuutensa vuoksi en liittänyt sitä artikkelin loppuun.

Crossover-konseptia hyödyntäviä lehtiä ovat mm. Marvel Team-up (vol. 1, 1972–1985) ja lehdet kuten Superman/Batman. Myynnin vetureista, joihin vain ylimalkaisesti artikkelissa viitattiin ovat hyviä esimerkkejä hahmot kuten Batman ja Wolverine. Tällainen veturi on usein muuta lehdessä esiintyvää sankarijoukkoa tunnetumpi ja suositumpi.

Crossover-seikkailuista olisi kerrottavana montakin hassua yksityiskohtaa. Koska niistä ei tässä artikkeleissa ollut kyse, joudutte tyytymään tällaisiin linkkeihin (http://www.geocities.com/utherworld/crosscomix.html).

Artikkelin käsittelemästä markkinatilanteesta voi keskustella tässä ketjussa (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,2446.0.html).

---

Kaikki kommentit ja kritiikki artikkeliin liittyen on tervetullutta. Artikkelia voi ruotia myös ilman yhteyttä käsiteltyyn aiheeseen tässä ketjussa (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,8510.0.html).
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 08.02.2009 klo 11:28:32
Tämä on hyvää ja syventävää taustatietoa! Konseptina crossover on todellakin vanhempi ja laajempi kuin mitä artikkelissa käsitellään.

Tunnetuinpina esimerkkeinä nostin esiin vain Oikeuden puolustajat ja Kostajat, ensimmäisiä ne eivät ole, mutta Suomessa lienevät kuitenkin ne tunnetuimmat. Sen sijaan nykymuotoisten crossover-tarinoiden kantaisä, eli Teräsmiehen ja Hämähäkkimiehen yhteisseikkailu, on selkeä vedenjakaja. JSA poikkeaa nykymuotoisesta crossover-tarinasta formaattinsa osalta, se kun oli säännöllinen julkaisu.

Lisäksi painotin käsittelyä tieten lähemmäs tätä päivää, sarjakuvamarkkinoiden 1900-luvun alkupuolen tilanteesta ei suoria yhteyksiä nykypäivään ole vaikka sankarit toki ovat yhä samoja.

Tuon ajan sarjakuvakenttä on kuitenkin melkoisen mielenkiintoinen ja kerrottavaa riittäisi, joten siitä saisi mukavasti joku riittävän asiantunteva kirjoittaja mielenkiintoisen Kvaak-artikkelin. Ihan vain vinkkinä, Joe, sinä kun tulet ensimmäisenä mieleen...
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Curtvile - 08.02.2009 klo 11:48:24
Paitsi yhtiöiden välisinä tämä on ollut käytössä muutenkin vahvistamassa "suspension of disbelief" käsitettä jo pulpkaudelta ja jo sitä ennen vahvistamassa fiktiivisten hahmojen keskinäistä uskottavuutta.
Vrt. Lovecraft-ClarkAshtonSmith-Howard tai black maskin senttarien keskinäiset hatunnostot joiden nykyisin tunnetuimmat sarjakuvakulttuuri-ilmentymät ovat Planetary ja Eriskummalisten Herrasmiesten Liiga...
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 09.02.2009 klo 21:11:32
Sellainen ajatuksen pätkä jäi ikään kuin roikkumaan ilmaan, että crossover-konsepti on nimenomaan kehittynyt pääosin toimituksellisten, ei taiteellisten näkemusten ajamana.

Luonnollisesti markkinointisatsauksena crossover-tarinan tulee olla päätoimittajan siunaama, mutta usein ne olivat myös heidän ideoimiaan, Marvelin Salatut sodat ja DC:n Crisis on Infinite Earths olivat juuri sellaisia, vaikka syyt erosivat toisistaan, kuten artikkelissakin todettiin.

Kuten tunnetaan, kuvittajat eivät juuri aikataulupaineiden puristuksessa innostu tarinoista, joka on täynnänsä ihmishahmoja. Tästä on tehty hassuja sisäpiirin vitsejäkin, taisipa jossain Suomessakin 90-luvun Kostajat-erikoisjulkaisussa olla Byrnen kuvittama ruutu, jossa Byrne totesi tarinan kirjoittajalle, ettei edes yritä piirtää kaikkia hahmoja yhteen ruutuun.

Vaan eivät kirjoittajatkaan usein välittäneet käsitellä parikymmensivuisen lehden sivuilla tusinan sankarin edesottamuksia.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Curtvile - 19.12.2009 klo 00:39:01
Olen muuten nähnyt nuo turistit jossain muussakin yhteydessä, mutten saa päähäni missä. Joku 90-luvun x-men? Salen ja Loebin batmanin naamiaisjuhlassa? Excalibur? Peter Davidin ja Dale Keownin kauden Hulk?
jotain sinnepäin.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Vincent - 04.01.2010 klo 17:57:31
Suomessa vuoden 1990 Marvel  lehden 5 numerossa Thor (siviilipersoonassaan) tönäisee Clark Kentin kumoon ja tämä tuntui jopa tuntevan Thorin. Lisäksi YPKVV on selvästi joskus järkännyt hänellekkin siviilipersoonan, sillä Fury tokaisee: "Näitä se toinenkin mies käytti." ojentaessaan Thorille silmälaseja juuri ennen yllä mainittua välikohtausta.

Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 26.07.2010 klo 20:08:44
Teräsmies (ja Lois Lane) olivat Marvelsumissa Infernon aikaan mutta eivät osallistuneet Infernoon tiettävästi mitenkään (Loisin tuntien otti kaiketi koville olla kertomatta tapahtumista).
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Riffe - 12.09.2012 klo 21:15:40
Mitkä kaikki cross-overit on vuosien aikana päätyneet myyntiin suomennettuina? En löydä tarkkaa listaa mistään, ja mietin että onko kokoelmani lähellekään täydellistä:

WildC.A.T.s ja Ryhmä X
Batman ja Tuomari
Vihreä Lyhty vastaan Aliens
Gotham Cityn Tuomiopäivä
Gen13 ja Ihmeneloset/JLA ja WildC.A.T.s
DC vastaan Marvel
Batman ja Spawn/Backlash ja Spider-Man
Generation X ja Gen13/Spider-Man ja Gen13
Teräsmies ja Gen13/Deathblow ja Wolverine
Batman vastaan Predator
Batman vastaan Aliens
Batman ja Daredevil/Vihreä Lyhty ja Hopeasurffari
Teräsmies vastaan Terminaattori
Teräsmies vastaan Aliens
Batman ja Dracula: Punainen Sade
The Darkness ja Batman/JLA ja Witchblade
Hopeasurffari ja Teräsmies/Batman ja Kapteeni Amerikka
Teräsmies ja Ihmeneloset/Hulk vastaan Teräsmies
Ryhmä X ja Teinititaanit
Teräsmies vastaan Muhammad Ali
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Curtvile - 12.09.2012 klo 21:19:11
äkkiseltään en bongannut ainakaan Teräsmies vastaan Hämähäkkimies
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Riffe - 12.09.2012 klo 22:07:00
äkkiseltään en bongannut ainakaan Teräsmies vastaan Hämähäkkimies
Itse asiassa sekin löytyy, se oli tuolla kovakantisen välissä piilossa. Ja niitä kun nähtävästi on kaksi, niin toinen pitäisi vielä etsiä jostain.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 12.09.2012 klo 23:05:07
Niin. Ensimmäinen oli Teräsmies vastaan Hämähäkkimies, toinen oli Teräsmies vastaan Hämähäkkimies: Kaksoisuhka. Ensin mainittu on julkaistu kahdesti.

Tsekkaa täältä (http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/marvel/ejt/ejt.html). Vilkaisun perusteella seuraavat näyttivät puuttuvan listastasi:

Hämähäkkimies ja Batman vs Carnage ja Jokeri
Batman ja Hämähäkkimies: Uuden ajan aamunkoitto

Ryhmä X vs Teinititaanit oli myös Batman vs Hulk, mitä ei lue listassasi. Ja Gotham Cityn tuomiopäivä oli siis Batman ja Judge Dredd Batman-lehdessä.

En tiedä, onko Batman: Verimyrsky myös cross-over. Ilmeisesti on, jos siinäkin on Dracula.

Perunamaan Sarjakuvarockissakaan ole ihan kaikkia. Ainakin AX9:ssä nähty Aliens vastaan Predator puuttuu.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Curtvile - 12.09.2012 klo 23:25:25
Perunamaan Sarjakuvarockissakaan ole ihan kaikkia. Ainakin AX9:ssä nähty Aliens vastaan Predator puuttuu.

totta ilmestyi muistaakseni neljässä osassa eli yhtä monessa Agentti X9 lehdessä.
Itsellä ei kaikista suomijulkasuista ole ihan selkeää kun on enimmäkseen alkukieliset versiot.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Darzee - 13.09.2012 klo 00:15:48
En tiedä, onko Batman: Verimyrsky myös cross-over. Ilmeisesti on, jos siinäkin on Dracula.

Dracula ei ole Verimyrskyssä varsinaisesti mukana, mutta vilahtaa takaumana. Sinänsä voidaan kysyä, onko vaikka Draculan tai Frankensteinin hirviön kaltaisten hahmojen esiintyminen supersankaritarinoissa "crossoveeraamista" siinä mielessä kuin se näissä trikootyyppijutuissa yleensä ymmärretään, jos kyseessä on sarjakuvantekijöiden oma tulkinta näistä public domainiin jo aikaa sitten siirtyneistä hahmoista. Crossovereissa kai leimallisesti kohtaavat eri kustantamojen sankarit.

Toki monilla kustantamoilla on omat, useammissa "saman universumin" jakavissa sarjakuvissa esiintyvät omat, vakiintuneet versionsa vanhoista romaanihenkilöistä, kansanperinteen hahmoista ja sen sellaisista. Jos Batman olisi hengaillut esimerkiksi Marvelin Draculan kanssa, olisi kyseessä ilman muuta crossover. Mutta eihän tätä käsitteistöä ole kiveen kirjoitettu.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 13.09.2012 klo 03:10:05
Kvaakissa on peräti artikkeli (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1168), jonka aiheena ovat crossover-seikkailut.

Sen lopussa on jokunen hyödyllinen linkki, joukossa Kvaakissa ennestään ollut ketjunsa (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5166.15.html) kyseisestä aiheesta.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Ares B - 13.09.2012 klo 05:50:53
Conan ja Melnibonen Elric tapasivat ainakin kerran, oliko albumissa Velhon tytär? Hämähäkkimies puolestaan kohtasi kuningas Kull'n ja taisteli yhdessä demoneita vastaan, sanottuaan ensin ka nama kaa lajerama.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 13.09.2012 klo 10:14:44
Sinänsä voidaan kysyä, onko vaikka Draculan tai Frankensteinin hirviön kaltaisten hahmojen esiintyminen supersankaritarinoissa "crossoveeraamista" siinä mielessä kuin se näissä trikootyyppijutuissa yleensä ymmärretään, jos kyseessä on sarjakuvantekijöiden oma tulkinta näistä public domainiin jo aikaa sitten siirtyneistä hahmoista. Crossovereissa kai leimallisesti kohtaavat eri kustantamojen sankarit.

Totta, mietin ihan samaa. Mainitsin Verimyrskyn, koska Punainen sade oli listattu aiemmin. Minulla ei ole näitä lehtiä, enkä pystynyt tarkistamaan lukeeko noissa, että noiden Dracula on jonkin toisen oikeudenhaltijan hahmo.

Conan ja Melnibonen Elric tapasivat ainakin kerran, oliko albumissa Velhon tytär? Hämähäkkimies puolestaan kohtasi kuningas Kull'n ja taisteli yhdessä demoneita vastaan, sanottuaan ensin ka nama kaa lajerama.

Niin, mutta Conan, Elric ja Kull olivat tuolloin kaikki saman kustantamon eli Marvelin sarjakuvahahmoja. Silloin kyse ei ole cross-overista sanan siinä merkityksessä missä Riffe aloitti ketjun, vaikka joskus sana kyllä määritellään pelkäksi eri julkaisujen - julkaisut voivat siis olla samalta kustantamolta - hahmojen kohtaamiseksi.

totta ilmestyi muistaakseni neljässä osassa eli yhtä monessa Agentti X9 lehdessä.

Kyllä. Aliens vastaan Predator esitettiin Agentti X9:ssä neljässä (Korjaus:) viidessä osassa numeroissa 3 – 6/92. Osien numerointi oli virheellinen 2 – 5.
KORJAUS: Tämän cross-overin ensimmäinen osa julkaistiin sittenkin jo AX9:n numerossa 12/91. Eli siinä oli viisi osaa niin kuin muuten Jiksin artikkelissakin mainitaan.

Jiksin artikkeli on tosi kattava!
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 22.12.2012 klo 21:08:21
Tällä hetkellä luen Zenescopen Dream Eater-saagaa josta heräsi epäilys että taitaa jokainen sarjakuvia tekevä firma tehnyt DCn ja Marvelin tapaisia eventtejä jossa versumin kaikki hahmot (tai ainakin iso liuta niitä) esiintyy samassa sarjassa.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 22.12.2012 klo 23:16:28
Tässä välissä lienee syytä muistuttaa, että Kvaak sisältää jo Crossover-ketjun (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5166.0.html), sekä peräti katsauksen crossover-tarinoiden historiaan (http://www.kvaak.fi/test2011.php?articleID=1168).
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 23.12.2012 klo 13:23:53
Tässä välissä lienee syytä muistuttaa, että Kvaak sisältää jo Crossover-ketjun (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5166.0.html), sekä peräti katsauksen crossover-tarinoiden historiaan (http://www.kvaak.fi/test2011.php?articleID=1168).

Tuo on lähinnä yhtiöiden väliset crossoverit.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Curtvile - 02.06.2013 klo 13:28:03
Sekä Marvelilla että DC:llä on superjoukkio nimeltä The Crusaders:
http://en.wikipedia.org/wiki/Crusaders_(DC_Comics%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Crusaders_(Marvel_Comics%29
..

Molemmat esiintyivät vuonna 1977.

eikös ne molemmat ole mallinnettu DClta ja Marvelilta matkitusta Archien Mighty Crusadersista? alun perin 1965 .

Törmäsin tämän uudelleenlämmittelyyn New crusaders (http://www.comicvine.com/reviews/new-crusaders-rise-of-the-heroes-tpb/1900-1637/) jonka hankkimista tässä yhä mietin.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 02.06.2013 klo 20:54:24
Sekä Marvelilla että DC:llä on superjoukkio nimeltä The Crusaders:
http://en.wikipedia.org/wiki/Crusaders_(DC_Comics%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Crusaders_(Marvel_Comics%29

Wikipedian sivuilla sanotaan ettei toista pidä sekoittaa toiseen. Mutta onkohan ihan niin?

Vaikeata olla sekoittamatta sillä jos pistettäisiin mv-kuvat hahmoista vierekkäin niin erottaminen olisi aika vaikeaa (kilvenkantajien osalta todella vaikeaa).
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 03.06.2013 klo 19:50:39
Ei Marvelin Crusadersissa ole mitään kilvenkantajaa.

No ei mutta DCn Crusaderin kilpiveikkoa kun vertaa Kapu Amerikkaan niin on kuin peilikuva.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Darzee - 04.06.2013 klo 10:28:09
Se on juuri ideana tuossa molemmin puolin. Kaikki Crusaders-hahmot ovat analogeja kilpailevan yhtiön hahmoille, ihan kaikki. Katso tarkemmin, testataan löydätkö jokaisen.

Onpa suloinen sotku. Americommandohan on sitä paitsi DC:llä myös tarinoissa "oikeasti" olemassa olevan kulta-ajan sankarin, eli myös Mr. Americana tunnetun Tex Thompsonin käyttämä peitenimi.

Osa näistä alun perin todennäköisesti kieli poskessa tehdyistä kilpailijatallin hahmoihin pohjaavista mukaelmista on osoittautunut yllättävän pitkäikäisiksi, kuten Marvelin Oikeuden Puolustajat -pastissi Totuuden Valvojat eli Squadron Supreme. Vaan onko DC:llä omaa versiotaan Kostajista?
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 04.06.2013 klo 19:41:27
Vaan onko DC:llä omaa versiotaan Kostajista?

on ainakin tämä http://dc.wikia.com/wiki/Maximums
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 07.06.2013 klo 20:52:57
Ei tuo, vaan Champions of Angor. Esiintyivät ensi kerran 70-luvun alussa. Kaikki tapettiin pois ja vielä yksi kerrallaan vuosien välein.

ja herätettiin henkiin COIEn jälkeen ja vuonna 2007 ICn aikana mutta sen jälkeen ei liene näkynyt.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 08.06.2013 klo 16:29:57
Miksi me aina vaan yhä uudestaan päädymme jauhamaan DC:n Kriisi-trilogiasta joka hemmetin DC ketjussa? DC:llä on jatkuvasti mainoksissa joku lehdistä toiseen pomppiva crossover. Miksei puhuta niistä? Minä ainakin haluaisin tietää niistä enemmän, ennen kuin taas tuhlaan rahojani.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 08.06.2013 klo 20:12:42
Jack B. Quick kuoli 70-luvulla, Wandjina 80-luvulla, Silver Sorceress 90-luvulla ja viimeksi Blue Jay.

Joku Wandjina ja Blu Jay oli ICn aikana tulleissa Countdown-spessuissa (Lord Havok ja Extremis).

Miksi me aina vaan yhä uudestaan päädymme jauhamaan DC:n Kriisi-trilogiasta joka hemmetin DC ketjussa? DC:llä on jatkuvasti mainoksissa joku lehdistä toiseen pomppiva crossover. Miksei puhuta niistä? Minä ainakin haluaisin tietää niistä enemmän, ennen kuin taas tuhlaan rahojani.

Viime vuonna veikattiin että DC aikoo tehdä Morrisonin Twilight of superhumanin (reilut 25 vuotta vanhoista) suunnitelmista totta. 52sen lehtien sankarit todellakin tuppaavat hyppimään muissa lehdissä ja niistä kaiken irtisaaminen edellyttää sen toisen lehden aikaisempien ja crossoverin jälkeisten numeroiden ostoa (kuten JLIn ja Firestorm ja kumpp. yhteisseikkailu) jos haluaa lukea miten crossover pisteeseen päädyttiin ja miten päättymisen jälkeen jatkettiin.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 30.07.2013 klo 20:59:48
Joskus ihmetyttää että mikä crossover on major event ja mikä ei (wikissä Atlantis Attacks on mutta Subterranean War taasen ei ole).

Lisäksi Xien, Romin ja Avengerssien tappelut Dire Wraitheja vastaan on mukamas crossover vaikka ainoa yhteys on Dire Wraithit ja nekin lienevät eri DWeitä kaikki (ainakin Xissä kaikki DWt tapettiin).

Erikoista on se että joukko Kapun, Hulkin, Machine Manin, jne lehtiä kahden vuoden ajalta on pistetty Corporation crossoverin alle vaikka noilla lehdillä ei ainakaan Wikian mukaan ole mitään yhteistä keskenään.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 03.09.2014 klo 23:43:13
Archie-kuvittaja Stan Goldbergin äskettäisen menehtymisen johdosta muistellaan jälleen yhtä 90-luvun oudoimmista crossover-projekteista...

I Love Ya But You’re Strange – Archie Meets the Punisher! (http://goodcomics.comicbookresources.com/2014/09/03/i-love-ya-but-youre-strange-archie-meets-the-punisher)

Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 09.10.2014 klo 19:51:34
Huh?

"Archie Meets Predator" in "Completely Insane" Crossover (http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=56135)

Ensi vuoden merkittävin sarjakuvatapaus?

Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 09.10.2014 klo 19:59:02
Huh?

"Archie Meets Predator" in "Completely Insane" Crossover (http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=56135)

Ensi vuoden merkittävin sarjakuvatapaus?

Tuskin.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 08.06.2015 klo 19:40:44
Tämän kevään/kesän/syksyn crossover-teema näyttäisi olevan eri ajasta olevien hahmojen pistäminen yhteiseen seikkailuun sillä DC, Marvel ja Dynamite käyttävät/käyttivät samaa teemaa ja ilmeisesti Titan jatkaa samalla teemalla kun Doc Whoiden crossover alkaa syksyllä.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 11.07.2015 klo 18:07:16
Cowabunga!!!

BATMAN and the TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES Team Up... No, Really (http://www.newsarama.com/25135-batman-and-the-teenage-mutant-ninja-turtles-team-up-no-really.html)

Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 25.07.2015 klo 15:08:33
Surkeista tv-elokuvista tuttu Sharknado-ilmiö on löytänyt tiensä myös sarjakuvien puolelle Riverdalen pahaa-aavistamattomia asukkaita kiusaamaan!

Are You Ready for Archie vs. Sharknado? (http://www.ign.com/articles/2015/04/17/are-you-ready-for-archie-vs-sharknado)

Mitähän sitten seuraavaksi? Archie kumppaneineen kohtaa ohjelmistotalo Rovion vihaiset linnut, kenties...

Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 25.07.2015 klo 20:26:33
Näin tuo Archie vs Sharknado-lehden kannen netissä ja ei herättänyt mitään mielenkiintoa (kuten ei Archie vs Predatorkaan).
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 17.12.2016 klo 21:44:47
Ensin DC aloittaa JLAn ja Suicide Squadin välisen crossoverin ja samaan aikaan (melkein) alkaa JLAn ja Power Rangerssien crossover joka tuntuu täysin höhlältä idealta sillä jos nuo 2 ryhmää ottavat yhteen niin ei PRllä pitäisi olla sen kummempia mahdollisuuksia.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Riffe - 29.12.2016 klo 18:01:54
En välttis laskisi kustantamon omia eventtejä crossovereiksi, vaan lähinnä leikittelymielessä tehdyt, kahden kustantamon hahmojen tapaamiset. Superman vs. Alien, Batman vs. Predator, Marvel vs. DC jne., mutta makuasioita.

Edelleen B v P, Superman vs. Terminator, Robocop vs. Terminator sekä Ash vs. Freddy vs. Jason ovat omia ehdottomia suosikkeja.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 16.06.2017 klo 23:43:01
The Batman – Judge Dredd Collection (2014) koostaa yhteen kaikki neljä yhteisseikkailua.

Kyse on kannesta kanteen käsikirjoittajien Alan Grant ja John Wagner yhteistyöstä, eikä sopivampaa kaksikkoa hahmoja yhdistämään ole syntynytkään.

Ensimmäinen seikkailuista julkaistiin myös suomeksi, eli se Simon Bisleyn kuvittama revittely. Toinen ja kolmas yhteisseikkailu olivat myös hyllyssä, mutta niistä minulle oli jäänyt vain kuva osa osalta laskeneesta tasosta.

Olikin hirmuinen yllätys, että neljäs osa (Die Laughing) on täyttä rautaa. Glenn Fabry täräyttää kerralla ohi Bisleyn ykkösosasta.

Käsikirjoituksessa on hieman löysää niin, että osa jää hilkun verran ratakiskoja rynkyttävästä ykkösosasta, mutta kun asiaan päästään, vetävät tekijät loppua kohden aivan käsittämättömän loppukirin. Fabry taiteilee tajunnan räjäyttäviä koko sivun kuvia ja pikku otoksia yhden toisensa jälkeen. Urheilusuorituksen tuntua, kerrassaan!

Opukseen on lisätty vielä Lobo/Judge Dredd -yhteisseikkailu. Tämä tuli yllätyksenä, sillä tarinaa ei mainita sen enempää etu- tai takakannessa. Kuvittelin, että opuksessa olisi ollut hirmuinen määrä lisämateriaalia. Selailemalla selviää, että Lobo todellakin esiintyy vain sivulla, jossa on lueteltu tekijät ja kustantajan lorem ipsum.

Kuvituksen osalta tämä oli sellaista 90-luvun puolivälin luotaantyöntävää pullamössöä, etten tohtinut tarinaa kunnolla lukeakaan. Olisiko viime hetkellä suoritettu valinta, jolla vain pilataan hieno opus.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 17.06.2017 klo 20:01:31
Siege of darknessin aikaan Lilith (se toinen ei se Draculan tytär) ja kumpp. tekivät tuhojaan Nykissä mutta erikoisesti muut sankarit kuin Midnight Sonsit ja muut yliluonnolliset hahmot loistivat poissaolollaan (Scarlet Witch toki teki pienen esiintymisen ns. sivulauseessa).
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 21.06.2017 klo 20:37:26
Ovatkos Lilithit esiintyneet samassa tarinassa? Ei ainakaan muistu mieleen.

Witches #1 wikia sanoo että olivat samassa lehdessä.

Sekä demoni-Lilith että Draculan tytär-Lilith eivät ole kovin paljon saaneet esiintymisiä tällä vuostuhannella (jällkimmäinen oli toki mukana monsteri commandoissa).

edit: Tekevät vain cameot Noitien ekassa numerossa eli eivät ole esiintyneet yhdessä.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 03.09.2017 klo 21:10:23
Harleylla kulkee lujaa kun seuraavaksi Harley ja Ivy lähtevät tapaamaan Archie comicsin hahmoja. Poikaparat eivät tiedä mikä heitä odottaa.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 04.06.2018 klo 22:08:25
Ei voi kovin kehua näitä Marvelin tuoreimpia crossover-tapahtumia. Civil War II (2016) on kovin väkinäinen tekele. Siitä oikein paistaa, että on keksimällä ravistettu jokin tekosyy buuttaa vanhaa ja tuuttaa uutta.

Ilmeisesti pitäisi lukea kaikkea muuta siitä ympäriltä, mutta kyllä näiden pitäisi toimia myös itsenäisinä kokonaisuuksina.

Hieman sama tauti on myös Secret Empire -sarjassa. Sen aloituspiste ei tule sarjan ensimmäisessä numerossa, ei tietenkään, vaan tarinasta nauttiakseen pitäisi lukea alle jotain muuta.

Ja voi pojat, on tämä myös ihan puuduttavan tylsä. Olen lukenut viidenteen numeroon, eikä jatko kiinnosta ei sitten yhtään.

Kuvittajina on mestarit areenalla, jotka vuoroillaan vetäisevät paperille jotain vasemmalla kädellä. Oli varmaan lerssi päässä, kun tiesivät etukäteen miten hyvin "Kapteeni Amerikka on Hydran agentti" otetaan vastaan.

Olisi ilmeisesti tähän väliin pitänyt lukea vielä Avengers: Standoff! ts. yksi lehdestä toiseen pomppiva crossover-tapahtuma. Kuinka huono se taas mahtaa olla, jos jo nämä ovat näin huonoja.

Olen lukenut pitkän aikaa mm. Dark Reign -kauden juttuja ja nämä ovat niihin verrattuna ihan negatiiviselta vyöhykkeeltä.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 05.06.2018 klo 21:38:07
Civil War II oli edellisen version hätäisesti kyhätty kopio. Ei voi suositella. Taas karsittiin yksi musta sankari pois, joka oli vanhemman valkoisen sankarin kopio. Tai perillinen.

Väliaikaisesti, herätettiin henkiin äskettäin.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 06.06.2018 klo 01:35:22
Väkisin luin Secret Empire -sarjan loppuun. Kertojanääni, eli runsaat tekstilaatikot, teki sarjasta raskaan lukea. Eipä ole vaaraa, että tulisi noihin muihin Secret Empire -juttuihin koskettua.

En muista Marvelilta kyllä yhtä huonoa tapahtumaa. Age of Ultron, Original Sin ja jopa Secret Wars jättivät hyvän maun suuhun, mitä tämä ei tee lainkaan.

Samalla meni maku tarttua mihinkään uudempaan Marveliin. On ankeaa ottaa vaikka joku X-Men Gold ja Blue luettavaksi, kun heti alkuun on tiedossa tähän liittyvää täytemateriaalia.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 06.06.2018 klo 20:00:41
Deadpoolin lehdessä (lehdissä) on vielä enemmän tekstiä.

SEn tie-init olivat kuten usein parempaa luettavaa kuin itse päätarina.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 19.09.2018 klo 21:52:26
Keith Giffenin kirjoittama Annihilation (2006) jäi mieleen siitä syystä, että amerikan elävät tuntuivat pitävän sitä arvossaan.

Olisi varmaan pitänyt lukea alle numeron verran esinäytöstä, koska keskeltä toimintaa aloittaminen oli hieman kylmä suihku siihen alkuun.

Toisaalta ei tämä niin hyvä ole, että se enää kiinnostaisi sen enempää kuin tuohon päätapahtumaan liittyvät lehdetkään.

Samoin voi kuitata jatko-osan Annihilation Conquest (2007–2008), mutta Tom Raneyn kuvitusta sentään jaksaa hieman pidempään.

Annihilators (2012) ei enää liity millään tavoin edellisiin, mutta nimi oli niin erehdyttävästi samankaltainen, että otin sen siihen samaan putkeen. Kirjoittaja Dan Abnett sentään yhdistää tätä ja noista em. sarjoista jälkimmäistä.

Tämä kolmas oli jo sitten täysin lukukelvoton ja muistutti, miksi en tyypillisesti tartu tähän "kosmiseen" osaan Marvelia.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 27.11.2019 klo 19:39:46
Jos Marvelin ja DCn crossövereissä riittää popuiaa kuin meressä mutaa niin War of the independents pisti kertaheitolla paremmaksi kun sankareita oli kuin saharassa hiekkaa ja isohko osa esiintyi vain parissa ruudussa.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 26.11.2020 klo 15:44:12
Fear Itself (2011) jäi minulta välistä, koska se osui sellaiseen aikaan kun elämässä tapahtui paljon muutoksia. Tuon pääsarjan ulkopuolelle valuvat tapahtumat olivat Rautamiehen osuutta lukuun ottamatta samaa yhdentekevää materiaalia kuin nämä aina ovat, joten siksi pääsarjaan en koskaan tarttunutkaan. Lukematta tuomittu sarja osoittautuikin ihan toiseksi, kuin olin sen kuvitellut olevan.

Tämä on kyllä paljon parempi kuin Marvelin moni tapahtuma molemmin puolin. Matt Fraction kirjoittaa ihan Civil War -tasoisen tapahtuman, jossa tuntuu olevan meneillään kova hulina, mutta joka kuitenkin on riittävän tiivis paketti että hauskaa riittää. Stuart Immonen on juuri niin kovatasoinen kuvittaja, joka kannattelee yhtä tukevasti omaa puoltaan.

Sen verran ehkä eventeihin oli jo kymmenen vuotta sitten väsytty, ettei minulle jäänyt mielikuvaa, että: [spoiler]Thor taas kuoli tuon sivuilla, eikös se ollut kuolleena Civil Warin aikanakin.[/spoiler]

Tuo Asgard jossain keskilännen kaupungissa muistui mieleen lähinnä sen verran, että Thor oli aika ankeaa luettavaa niillä tienoin, mikä siis on varmaan vähän ennen kuin Jason Aaron otti hahmon käsittelyynsä.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 10.02.2021 klo 19:52:42
Aero ja Swordmaster ovat vielä aika tuoreita hahmoja mutta silti molemmat ottavat osaa isoon crossoveriin (King In Black) ja harvoin "märkäkorva"on ottanut osaa isompiin nujakoihin (DCllä tai Marvelilla).
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.02.2021 klo 20:28:06
harvoin "märkäkorva"on ottanut osaa isompiin nujakoihin (DCllä tai Marvelilla).
Ai jaa. Useinhan crossovereita ja eventtejä on käytetty myös ihan uusien hahmojen esittelyyn.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 11.02.2021 klo 19:18:10
Ai jaa. Useinhan crossovereita ja eventtejä on käytetty myös ihan uusien hahmojen esittelyyn.

On toki mutta usein ne seniorisankarit on isoissa eventeissä ja juniorit jossain muualla.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: TS2016 - 09.09.2021 klo 15:16:40
Onko kuinka moni näistä Marvelin isoista crossovereista/eventeistä suomennettu jossain Suomen julkaisussa
(mitä niitä oli Mega, Marvel, X-Men)? Civil War suomennettiin kahteenkin otteeseen ja se herätti kiinnostukseni
jokin aika sitten. Olisi kiinnostava tietää tällainen listaus. Vielä 10 vuotta sitten tuli Marvel-jukaisuja joissa näitä isompia juttujakin näki, mutta enäähän ei oikein tule muuta kuin Hämähäkkimies ja siinä ei enää isoja tarinoita näy.

Alla vähän viitelistaa netistä:

Reed Richards and Sue Storm’s Wedding (1965) – Fantastic Four Annual #3

Kree-Skrull War (1971) – Avengers #89-97

The Night Gwen Stacy Died (1973) – Amazing Spider-Man #121-122

Avengers/Defenders War (1973)

Thanos War (1973)

Original Clone Saga (1973) – Amazing Spider-Man #139-151

Phoenix Saga (1976) – X-Men #101-108

Dark Phoenix Saga (1980) – X-Men #129-137

Days of Future Past (1981) – X-Men #141-142

Contest of Champions #1-3 (1982)

Marvel Super Heroes Secret Wars #1-12 (1984)

Wraith War (1984)

Secret Wars II (1985)

Mutant Massacre (1986)

Kraven’s Last Hunt (1987)

Fall of the Mutants (1988)

The Evolutionary War (1988)

Inferno (1988)

Atlantis Attacks (1989)

Acts of Vengeance (1989)

Days of Future Present (1990)

X-Tinction Agenda (1990)

Muir Island Saga (1991)

The Infinity Gauntlet (1991)

Operation: Galactic Storm (1992)

Infinity War (1992)

Dead Man’s Hand (1992)

Rise of the Midnight Sons (1992)

X-Cutioner’s Song (1992)

Mys-Tech Wars #1-4 (1993)

For Love Nor Money (1993)

Maximum Carnage (1993)

Infinity Crusade (1993)

Blood and Thunder (1993)

Fatal Attractions (1993)

Bloodties (1993)

Marvel 2099 (1992) – An Alternate Universe.

Midnight Massacre (1993)

Road to Vengeance: Missing Link (1993)

Siege of Darkness (1993)

Child’s Play (1994)

Time and Time Again (1994)

Phalanx Covenant (1994)

Countdown (1995)

Legion Quest (1995) – Included in the Age of Apocalypse Reading Order.

Age of Apocalypse (1995)

Second Clone Saga (1994)

Over the Edge (1995)

Marvel vs DC (1996)

Onslaught Saga (1996)

Operation: Zero Tolerance (1997)

Heroes Reborn (1996)

Spider-Man: Identity Crisis (1998)

MC2 (1998) – An Alternate Universe.

Eighth Day (1999)

The Hunt for Xavier (1998)

Magneto War (1999)

Apocalypse: The Twelve (2000)

Maximum Security (2000)

Eve of Destruction (2001)

Earth X (1999) – An Alternate Universe.

Infinity Abyss #1-6 (2002)

Marvel 1602 (2003) – An Alternate Universe.

Avengers Disassembled (2004)

Iron Man: Extremis (2005) – Iron Man Vol. 4 #1-6

Secret War #1-5 (2004)

House of M (2005)

Decimation (2006)

Spider-Man: The Other (2005)

Civil War (2006)

One More Day (2007)

Planet Hulk (2006) – Occurs during the same time as Civil War.

Silent War #1-6 (2007)

The Initiative (2007)

World War Hulk (2007)

World War Hulk: Aftersmash (2007) – Included in the World War Hulk Reading Order.

Annihilation (2006) – Occurs during the same time as Civil War.

Rise and Fall of the Shi’ar Empire (2006) – X-Men #475-486

X-Men: Endangered Species (2007)

X-Men: Messiah Complex (2007)

X-Men: Divided We Stand (2008)

X-Men: Manifest Destiny (2008)

X-Men: Original Sin (2008)

Messiah War (2009)

Annihilation: Conquest (2007)

Secret Invasion (2008)

War of Kings (2009)

Dark Reign (2008)

Utopia (2009) – Takes place during Dark Reign.

X-Men: Nation X (2009)

Necrosha (2009)

Siege (2010)

Realm of Kings (2010)

The Thanos Imperative (2010)

Fall of the Hulks (2009)

World War Hulks (2010)

Doomwar #1-6 (2010)

X-Men: Second Coming (2010)

Heroic Age (2010)

Shadowland (2010)

Curse of the Mutants (2010)

Wolverine Goes to Hell (2010)

Avengers: The Children’s Crusade #1-9 (2010)

Chaos War (2010)

Age of X (2011)

Fear Itself (2011)

Shattered Heroes (2011)

X-Men: Schism (2011)

X-Men: Regenesis (2011)

Spider-Island (2011)

Avengers vs. X-Men (2012)

Minimum Carnage (2012)

X-Termination (2013)

Marvel NOW! starts here.

Dying Wish (2012) – Amazing Spider-Man #698-700

Age of Ultron (2013)

Infinity (2013)

Inhumanity (2014)

Battle of the Atom (2013)

Revolutionary War (2014)

Goblin Nation (2013)

The Trial of Jean Grey (2014)

Original Sin (2014)

Death of Wolverine (2014) – Occurs near the beginning of Avengers & X-Men: AXIS

Avengers & X-Men: AXIS (2014)

Spider-Verse (2014)

The Black Vortex (2015)

Secret Wars (2015)

All-New, All-Different Marvel starts here.

Avengers: Standoff! (2016)

Spider-Women (2016)

Apocalypse Wars (2016)

Civil War II (2016)

Dead No More: The Clone Conspiracy (2016)

Monsters Unleashed (2017)

Inhumans vs. X-Men (2016)

Secret Empire (2017)

Marvel Legacy starts here.

Venomverse (2017)

Venom Inc. (2018)

Damnation (2018)

Infinity Countdown (2018)

A Fresh Start starts here.

Infinity Wars (2018)

Spider-Geddon (2018)

Age of X-Man (2019)

War of the Realms (2019)

Absolute Carnage (2019)

Annihilation: Scourge (2019)

2099 (2019)

Iron Man 2020 (2020)

Empyre (2020)

X of Swords (2020)

King In Black (2020)
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 09.09.2021 klo 17:55:25
Tässä artikkelissa on listattu osa yhteisseikkailuista (https://www.kvaak.fi/1168/2009/02/08/crossover-paisui-yli-rajojen/) ml. suomenkieliset julkaisut.

Kvaakin Crossover-ketjussa (https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5166.0.html) on varmasti lisätietoja, ja liitän myös tämän uuden ketjun sen jatkeeksi, niin löytyvät sitten kaikki tiedot koostetusti yhdestä ketjusta jotta muut tiedot löytävät helpommin jatkossa.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 09.09.2021 klo 19:29:29
TS2016: Kysymyksesi oli kovin laaja. Listan alkupäästä melko moni on julkaistu suomeksi 80- ja 90-luvulla. 2000-luvun tarinoita on niin paljon, että niitä on nähty täällä vähän.

(M: Typo.)
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 09.09.2021 klo 21:50:28
Xien eventtejä ei ole nähty AvXn jälkeen kun ei ole ollut edes lehteä missä julkaista ja kirjajulkaisu esim. Battle of atomista vaatisi aikalailla taustoittamista.

Operation Galactic Stormia ei ole nähty (periaatteessa olisi sopinut Megaan) ja Sonssien nousu on skipattu myös (poikia on nähty kun he ottivat yhteen Lilithin kanssa kun Ghost Rider oli julkaistavana).

Thano War on myös näkemätön (Infinity Gauntlet (Marvel) taisi olla täällä eka kerta kun Thanosta nähtiin), Kreet vs Skrullit nähtiin Kostajien pikkupokkarissa (tosin ei ehkä ihan kaikkea nähty), Reedin ja Suen häät on voitu nähdä wanhoissa Ihmesarjoissa, Gwen Stacyn kuolema (muistaakseni GG tappoi tämän päivänvalossa) nähtiin samanlaisessa pokkarissa kuin Kostajien tarina.

A vs D war lienee näkemätön kuten CoC 1 (kakkonen (Marvel/Mega)on tullut kun Xt ja Kostajat olivat julkaistavana), Secret Wars (80-luvun tarina) on nähty Hämiksessä jatkiksena ja myöhemmin kirjana, Phoenix-sagat on nähty paitsi eka nähtiin vain osittain kun täällä nähtiin vain alku R-Xn jatkiksena ja Xien seikkailut alkoivat näkyä vasta kun oltiin tultu takaisin Shi'Areja pelastamasta, alkup. Days of future past on nähty R-Xssä 1980-luvulla.

Wraith Warista nähtiin vain Xien osuus (pääosin tarina oli ROMin lehdessä (jota ei ole tullut täällä)), Secret Wars 2sta nähtiin vain väläys (Tuonpuoleisen saapuminen maapallolle ja nähtiin Xissä muutamaan otteeseen), Mutant Msssacre on nähty kuten Infernokin (päätarina) Ryhmä-Xssä, Fall of mutants nähtiin (Xien osalta ja ehkä X-Factorin osalta) R-Xssä aikoinaan.

Evolutionary War ja Atlantis Attacks on ohitettu kuten myös Acts of vengeance pääosin (nähtiin vain Hämiksen osuus) samoiten X-Tinction on skipattu, Muir saga nähtiin lähes kokonaan (R-X), Infinity nähtiin kaikki täällä tosin vain päätarina ei siihen liittyviä lehtiä (Marvel), Days of future present on skipattu, kuten Dead Man's Hand ja X-Cujtioner's song ja Mys-Tech Wars ja For love nor money samoiten, Kraven's last hunt on tullut (Hämähäkkimies).

Maximum Carnage nähtiin Hämiksen sivuilla ja Fatal attractions ja Bloodties Xien sivuilla, 2099iä nähtiin pikkasen (pääosin Hämis 2099 (spessu ja vissiin Hämiksen sivuilla) ja yhden Megan verran Ghost Rider 2099), Midnight massacre ja Blood and thunder on skipattu, Road to vengeance ohitettiin samoiten (ei ollut lehteä missä julkaista), kuten myös Siege of darkness, ei Child's playta, eikä Time and time again, Phalanx covenant nähtiin pääosin, (R-X) Countdownia ei tullut, Legion quest nähtiin (R-X) kuten AoA (pl. liittyvät lehdet (Mega)),  eka ja toka Clone saga on nähty (Hämähäkkimies).

Over the edge ei nähty, Marvel vs DC (spessu) ja Onslaught saga (R-X) nähtiin (tosin vain päätarinoiden osalta), Operation: Zero Tolerancea nähtiin vain vähän (R-X), Heroes Reborn nähtiin kokonaan (Mega), Hämiksen Identity Crisis skipattiin, MC2sta nähtiin vain Spider-Girlin osalta (Mega), Eight day taidettiin nähdä Hämiksessä, Hunt for Xavier nähtiin (Xien spessut ennen lehden uutta tulemista), Magneto War ja Apocalypse Twelve nähtiin R-Xssä (tosin lehti taisi olla X-Men siihen aikaan), Maximum Security skipattiin, Eve of destruction nähtiin Xien lehdessä.

Earh X ja Infinity Abyss ohitettu, Marvel 1602 samoiten, Avengers Disassembled nähtiin osittain (hyvien pieneltä osin Hämiksessä ja Xissä), Iron Man Extremis tuli kirjana, Secret War (Furyn sota) taidettiin nähdä kirjana,  äMmän talo ja Decimation nähty (Megassa) pl. lisälehdet, The Other tuli Hämiksessä, Silent War kuten WWH ja Planet Hulk on ohitettu, Civil War nähtiin (Håmiksen osuus), Initiative ei nähty, One more day nähty Hämiksessä, Annihilationit ohitettiin, Rise and fall jne Xien eventit nähtiin, Secret Invasion ohitettiin (kokonaan tai nähtiin vain Xien ja Hämiksen osuus), Dark Reign ohitettiin pääosin (nähtiin vähän Xissä), Necrosha ja Age of X ohitettu,

Muuten 2010- eventit on ohitettu elleivät ole olleet Hämiksessä tai X-Menissä (Spider island, Second coming, AvsX (toki ilman lisälehtiä) ja Marvel NOW/All New eventit on skipattu siltä osin kun Hämis ei ole ollut mukana ja osa on sen verta tuoreita että ainoastaan Hämiksen toimitus osaa vastata että tuleeko vai ei (ja hekään eivät välttämättä  tiedä).

Muutaman eventin kysyjä missasi.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Darzee - 10.09.2021 klo 10:19:35
Crossoverit muotoutuivat jo 1980-luvulla niin laajoiksi, että monien niistä näyttäminen kokonaisuudessaan Suomessa olisi kulloisillakin julkaisualustoilla ollut käytännössä mahdotonta. Fiksuakaan se ei olisi ollut, koska joukkoon aina mahtuu eritasoisia yksittäisiä tarinoita. Suomennettu kama on yleisesti ottaen valikoitu hyvin.

Tietysti voi sitten keskustella, onko yhdessä lehdessä tullut laajakaan tarinakokonaisuus määritelmällisesti "crossover". Esimerkiksi Pimeän Feenixin saaga ja Menneen tulevaisuuden päivät tulivat kokonaisuudessaan The Uncanny X-Menissä samalla tekijätiimillä.

Takavuosille mahtuu toki yllättäviä käänteitä. 1990-luvulla "Tuhon aikaa" tuli suomeksi huomattavasti suunniteltua vähemmän, kun Ryhmä-X:n oma lehti lopetettiin yllättäen numeroon 8/1996. Syyskuun 1996 Marvel-lehtien lukijapalstoilla (jotka oli toimitettu pari kuukautta aiemmin) puhuttiin vielä äksien kovasta loppusyksystä.

Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 10.09.2021 klo 20:27:13
Crossoverit muotoutuivat jo 1980-luvulla niin laajoiksi, että monien niistä näyttäminen kokonaisuudessaan Suomessa olisi kulloisillakin julkaisualustoilla ollut käytännössä mahdotonta. Fiksuakaan se ei olisi ollut, koska joukkoon aina mahtuu eritasoisia yksittäisiä tarinoita. Suomennettu kama on yleisesti ottaen valikoitu hyvin.

Tietysti voi sitten keskustella, onko yhdessä lehdessä tullut laajakaan tarinakokonaisuus määritelmällisesti "crossover". Esimerkiksi Pimeän Feenixin saaga ja Menneen tulevaisuuden päivät tulivat kokonaisuudessaan The Uncanny X-Menissä samalla tekijätiimillä.

Tottta että eventit ovat laajoja vaikka ne olisivat yhden sankarin/ryhmän eventti (esim. City of Bane ja Swords of X jne) ja jollei ole päälehteä niin paha sitä on julkaista (jos/kun KIing in black tulee niin saa nähdä mitä siitä tulee) ja jos ne koskee koko versumia (maapallolla) niin sitten julkaistavaa riittää.

Phoenix sagojen aikaan Hämis oli ainoa jolla oli useampi lehti eli ei ollut kuin se 1 lehti (ja Pastin "jatko" Present oli taasen 4ssä eri lehdessä).

Secret Wars I (Tuonpuoleisen pippalot) oli vain 12 lehteä ilman sen kummempia lisälehtiä (mitä nyt siihen enemmän tai vähemmän löyhästi liittyviä lehtiä oli jokunen mutta ne eivät olleet pakollisia luettavia) kun taas Crisis On Infinite Earths oli 12 päälehteä ja iso liuta lisälehtiä (kohtuu tarpeellisia luettavia ja jokunen ennen Crisista tulleita jotka eivät olleet välttämättömiä).

Battle of atomin julkaisu olisi sinällään helppoa kun se oli 10 lehden kokonaisuus mutta vaatisi pitkän selityksen esipuheessa että miksi nuoret Xt ovat nykyajassa ja selityksenkin kanssa se olisi enemmän tai vähemmän sekavaa.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 11.10.2021 klo 16:03:13
Event Leviathan on Brian M. Bendisin ja Alex Maleevin vakoiluteemainen mysteeritarina, jossa kaikki supersankarit käyvät pitkäveteisiä keskusteluja. Olen monesti pitänyt Bendisin kirjoittamista jutuista, mutta tämän kohdalla kirjoittajan maneerit menevät jo aivan hassun puolelle. Keskustelussakin on niin tuttu sävy, että tarina itsessään tuntuu laatikkoon jemmatulta Kostajat-tarinalta. Osa Bendisin kirjoittamista hahmoista parhaimmillaan patsastelevat, ja patsastelevat viittasankarit ovat umpitolvanoita, jotka käyttäytyvät vuoroin hölmösti tai tulevat esiin äimistellessään pahiksen ylivoimaisuutta. Hieman liikaa nyt luotetaan, että kuvittajan taiteilema Batman kantaa koko tarinan alusta loppuun, mutta ei se oikein kanna. Tällä on harvinaisen vähän uudelleenlukuarvoa näin korkean profiilin tekijöiden tuotokseksi.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 11.10.2021 klo 19:45:13
Joo Leviathanin voi skipata ellei ehdoin tahdoin tahdo sitä lukea, toki sitä jatketaan yhä ties missä lehdessä.
Otsikko: Vs: Crossover
Kirjoitti: X-men - 10.01.2023 klo 19:24:08
Ei ole eventit enää entisellään, COIE ja SW 1 kestivät vuoden päivät ja eka Infernikin kesti muutaman kuukauden mutta uusio-Inferno ei tule kestämään yhtä kauan (eikä sisällä yhtä paljon lehtiä) ja muutenkin tuntuu että hädintuskin edellinen on päättynyt kun uutta pukkaa ovesta sisään.