Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => Aiheen aloitti: thepanu - 12.10.2003 klo 23:50:10
-
Sain vasta äsken luettua tämän Millerin tuotoksen. Netissä on paljon ollut juttua siitä kuinka huono tämä oli verrattuna muihin Sin Cityihin ja muutenkin. Mitä mieltä muut ovat koska itse ainakin tykkäsin kovasti.
Huumenumero hieman yllätti totaalisesti poikkeavalla värityksellään, positiivisesti tosin. Loi mukavan kontrastin tarinan muuhun taiteeseen.
-
Lukukerrasta on tosin hieman aikaa, mutta minusta se oli ihan yhtä hyvä kuin esim. Keltainen äpärä tai se eka osa. Päähenkilö oli vähintään yhtä kova kuin Marv tai Hartigan. Lisäksi lopussa nähtiin uusi roisto, josta varmasti kuullaan jatkossa lisää. Muistaakseni siinä oli myös jopa lähes onnellinen loppu. Joko se vihdoin on julkaistu Suomessa? Muistaakseni se luvattiin lokakuussa 2003 viimeksi kun Liken sivuilla kävin.
-
En ole sitä vielä suomeksi nähnyt, ostin alkuperäiset lehtiversiot.
On muuten korkealaatuista paperia näissä lehdissä, oli oikein mukava lukea kun tuntui että sormien välissä olikin vaihteeksi jotain.
Joo, olihan siinä kutakuinkin onnellinen loppu.
-
Kyllä tuo minusta on ihan mainio. Värilliset jaksot olivat ihan piristäviä. Itseasiassa varmaankin paras Sin City Yellow Bastardin jälkeen. Kaksi ensimmäistä ovat kuitenkin ylivoimaisesti parhaita.
-
Ihan luettava oli muistaakseni. Väriosio kiva kaikkine pehmoleluineen. Ei kyllä parasta Sin Cityä, pitkitetty liikaa.
-
Robert Rodriquez tekee Frank Millerin sarjakuvasta yhteistyössä Millerin kanssa elokuvan:
http://www.aintitcool.com/display.cgi?id=17080
Vaikuttaa aika lupaavalta vaikke Rodriquez niin ole minua elokuvantekijänä vakuuttanutkaan toistaiseksi.
Ylläpito: Vaihdoin otsikon. -Veli
-
Aika pirun yllättävää mielestäni. Millerhän on toistuvasti ilmoitellut ettei Sin Citystä tehtäisi elokuvaa. Mutta jos Frank antaa luvan, niin mikäs siinä. On niitä varmaan huonompiakin elokuvia tehty. Miller tosin saisi alkaa vääntämään jo uutta sarjismatskuakin, vaikkapa juuri Sin Cityä.
-
Pelottaa...
Ei se, että Sin Citystä tulee leffa, koska sarjakuvat ovat oikeastaan jo valmiita kuvakäsikirjoituksia, vaan se, että Rodriquez tekee sen...
Olisin antanut Sin Cityn mieluummin vähän vakaampiin käsiin. Esim. David Fincher, Ringo Lam (kun vain jättäisi jo sen Van Dammen rauhaan :P), John Woo (kun saisi vain löytäisi lahjakkuutensa uudelleen), Antoine Fuqua, Jan Kounen tahi vaikka Chan-Wook Park olisivat parempia vaihtoehtoja omasta mielestäni...
... ja jos Takeshi Kitano innostuisi tekemään jenkkileffan, niin Sin Citystä voisi olla hyvä aloittaa ;D...
-
Tai Takashi Miike!
Jan Kouneniin en kyllä Dobermanin ja Blueberryn perusteella luottaisi...
-
Tai Takashi Miike!
Miike voisi olla hyvä... tai Takashi Ishii. Ainakin Black Angelit ovat melkoista Sin Cityä jo valmiiksi eivätkä Goninitkaan kaukana ole.
Yleensäkin Sin City -sarjakuvat ovat tyyliltään lähempänä aasialaista elokuvaa, kuin jenkkiäksöniä.
-
Ainakin jotain Sin City leffan kässäriksi mainostettua myytiin viimesyksynä useampaakin kappaletta ebayssä. Yiritin ostaa sen, mutta ekalla kerralla muistin loppumisajankohdan väärin ja toisella kertaa hinta nousi liian korkeaksi.
Millerin luonnoksia tekstin ohella. Muuta en sitten tiedä.
-
Jan Kouneniin en kyllä Dobermanin ja Blueberryn perusteella luottaisi...
Todella. Blueberry on täyttä roskaa. Tarina on silkkaa huuhaata, dialogi on kuin lukioikäisen kynästä ja paljon puhutut efektitkin on lainattu Muumiosta ja Matrixista.
Ja lopussa on pöllö uintikohtaus, jossa Juliette Lewiksestä näkyy vähän liikaakin. Ja mä kun alan voida pahoin jo kun näen sen naaman.
No maisemia siinä on sentään kuvattu hienosti. Etanawesternit... hah, hah.
-
Minusta Blueberry oli omalla tavallaan nk. "hyvää roskaa". Aivan järjetönhän se kyllä oli. Mutta silti...
Tulevaisuuden kulttileffa-ainesta!
-
Miller ja Tarantino apuohjaajiksi Sin Cityyn
Robert Rodriguez, tulevan Sin City -elokuvan ohjaaja, on luovuttamassa osavastuuta elokuvan ohjauksesta sarjakuvan luojalle Frank Millerille ja ystävälleen Quentin Tarantinolle. Rodriguez on jo nimennyt Millerin virallisesti apuohjaajaksi sanoen, että Miller on ainoa joka on oikeasti "ollut" Sin Cityssä, joten häntä ei pitäisi kohdella pelkästään käsikirjoittajana.
Tarantinon roolia elokuvan ohjauksessa ei ole vielä vahvistettu, mutta Rodriguez haluaisi tämän ohjaavan edes osan elokuvaa. Ohjausvastuun jakaminen usealle eri henkilölle ei vastaa Amerikan ohjaajien killan (Directors Guild of America) sääntöjä, joten Rodriguez on joutunut eroamaan killan jäsenyydestä.
Elokuvan kuvaukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja suuri osa roolituksesta on vielä avoinna. Varmimmin elokuvassa esiintyy Mickey Rourke, jonka tähdittämä osuus elokuvasta on ensimmäisenä kuvausvuorossa. Esimerkiksi Leonardo Di Caprion, Johnny Deppin, Bruce Willisin, Steve Buscemin, Christopher Walkenin ja Michael Douglasin esiintyminen elokuvassa riippuu siitä saavatko tähdet raivattua aikatauluhinsa riittävästi aikaa piipahtaakseen kohtuuhinnalla elokuvan kuvauksissa.
Egmontin sivuilta siis ja kysymys kuuluu: kuinka monta ohjaajaa mahtuu yhteen elokuvaan ???
Muutenkin epäilyttää koko elokova ja nyt siitä on tulossa täyteen ahdattu pehmopervo tekele missä jokainen Hollywood tekele käy pyörähtämässä.
ei kiitos sille ja erityisesti Tarantinolle. :P
-
Tuleekohan siinä esiintymään sarjakuvasta tuttuja hahmoja? Kuka näyttelijä olisi tarpeeksi iso ja ruma Marvin osaan? ;D
-
Kuukauden karkkirahat vetoa, että Mickey Rourke esittää Marvia.
Ei kannata ottaa vetoa vastaan, se on joidenkin lähteiden mukaan jo varmistunut. Ei Rourke kauhean iso ole, mutta rumuus on hyvää luokkaa.
-
Päivänä eräänä tuli selailtua vanhoja Empire-lehtiä 90-luvun lopulta. Niissähän aina muutama alkupään sivu on pyhitetty "uutisille", jotka käytännössä ovat huhuja. Kerran tarkistin, moniko niistä kaikista jutuista on oikeasti toteutunut. Toteutumisprosentti oli jossakin 20:n ja 30:n välimaastossa.
"On se totta, kun Empiressä / Nelosen viihdeuutisissa kerta sanottiin!"
-
Robert Rodriguez, tulevan Sin City -elokuvan ohjaaja, on luovuttamassa osavastuuta elokuvan ohjauksesta sarjakuvan luojalle Frank Millerille ja ystävälleen Quentin Tarantinolle.
Hyvä juttu, että Miller saa olla touhussa mukana. Tarantinon olisin voinut jättää kyllä pois...
Ohjausvastuun jakaminen usealle eri henkilölle ei vastaa Amerikan ohjaajien killan (Directors Guild of America) sääntöjä, joten Rodriguez on joutunut eroamaan killan jäsenyydestä.
Häh? Siis eikö saa olla useampaa ohjaajaa? Vai mitä tuolla oikein tarkoitetaan? ???
Esimerkiksi Leonardo Di Caprion, Johnny Deppin, Bruce Willisin, Steve Buscemin, Christopher Walkenin ja Michael Douglasin esiintyminen elokuvassa riippuu siitä saavatko tähdet raivattua aikatauluhinsa riittävästi aikaa piipahtaakseen kohtuuhinnalla elokuvan kuvauksissa.
Mitä HITTOA Leo-poika tekisi SIN CITYSSÄ? Olisiko hän joku säälittävä sivuhahmo, joka puukotetaan kujalla?
Egmontin sivuilta siis ja kysymys kuuluu: kuinka monta ohjaajaa mahtuu yhteen elokuvaan ???
1 - 3. Jos homma skulaa, niin ei määrästä ole haittaa, mutta jos erilaiset visiot sinkoilevat sinne ja tänne, niin kakkaa tulee.
En kyllä tuolta poppoolta odota mitään aivan helmeä.
-
Citade de Deus eli City of God leffassa oli myös kaksi ohjaajaa ja tulos silti erinomainen. Eipäs nyt vielä tyrmätä tätäkään siis. Se että joku jenkkilä ei hyväksy useampia ohjaajia ei terkoita automaattisesti sitä että leffa epäonnistuisi vaikka sanontakin puoltaa tätä skenaariota (mitä useampi kokki sitä suurempi soppa vai miten se meni)...
Miller on luultavasti pikemminkin jonkinlainen neuvonantaja kuin varsinainen ohjaaja ja Tarantino ON taitava ohjaaja ja toisi varmasti oman kokemuksensa voimalla apua Rodriguezille (vai miten se nyt taas kirjoitetaankaan) joka - kuten useampikin mielipide on kuultu - ei ole kuitenkaan mikään erityinen ohjaajanero.
Vaikka mistäs minä mitään tiedän, yhtään sarjakuvaa tai elokuvaa kun ei kuulu CV:heni ;D
-
"Jenkkilällä" ei ole mitään useampia ohjaajia vastaan. Kts. Farrellyn ja Wachowskin veljekset. Director's Guild of Americalla on vain tiukat kriteerit, milloin yhteisen ohjauskreditoinnin voi myöntää. Ilmeisesti suhtaudutaan skeptisesti siihen, että ohjaustyö voisi jakautua tasapuolisesti ohjaajien suhteen. Kaikenlaisia "assistant directoreja" ja "2nd 2nd assistant directoreja" lopputekstit ovat kyllä täynnänsä.
Sattumoisin Joel ja Ethan Coen ovat ratkaisseet asian siten, että toinen saa krediitit kirjoituksesta ja toinen ohjauksesta. Kaikki asioista perillä olevat tietävät kuitenkin, että Coenit ohjaavat elokuvansa yhteistyönä.
Tässä tapauksessa erityisen ongelmallista on se, että Frank Miller ei ole ohjannut aiemmin. DGA tuskin suostuisi myöntämään hänelle tasaveroista kreditointia Rodriguezin kanssa. Turhien konfliktien välttämiseksi Rodriguez erosi killasta. Hän olisi voinut tapella asian puolesta, mutta päätti -- järkytys -- keskittyä elokuvan tekemiseen.
-
Mitä HITTOA Leo-poika tekisi SIN CITYSSÄ? Olisiko hän joku säälittävä sivuhahmo, joka puukotetaan kujalla?
Mieti hetki. Sin City -sarjakuva on täynnä hahmoja, jotka ovat rikkaita, nuoria peräaukkoja. Leffan potentiaalinen yleisö vihaa DiCapriota jo valmiiksi - ei tarvita hahmon kehittämistä erikseen, maalaa vain Leon keltaiseksi pistää puukottamaan ilotyttöjä.
EDIT: Kun kirjoitan "täynnä", tarkoitan että niitä on ehkä kaksi.
-
"maalaa keltaiseksi..." jne... aika hyvä! ;D Yellow Bastard-Leo!
Ja Rautkorpi: Juu, tyhmyyskohtaus, unhoitin koko Coenit & co., toki tarkoitin jenkkilällä tässä juuri tuota Kilta juttua what ever... :P
Jepjep. Mulla muuta. Kahvi jäähtyy...
-
Jessica Alba (http://www.comingsoon.net/news.php?id=4443) myös mukaan. Eipä ole tyttö näyttelijätaidoilla pilattu, mutta eipä tuo roolikaan varmaan ole maailman moniulotteisin.
Tv: n Dark Angel- sarjasta jos joku ei ymmärrettävistä syistä nimeä tunnista.
-
Eipä ole tyttö näyttelijätaidoilla pilattu, mutta eipä tuo roolikaan varmaan ole maailman moniulotteisin.
No ehkä Alballa on nyt tilaisuus näyttää, että hän on oikeasti pätevä... ei se nätti naama aina tarkoita sitä, että ei osaa näytellä (tosin ei täällä kukaan niin ole väittänytkään :P). Tuskin Dark Angelin ohjaajat mitään nerokkaita ihmisohjaajia olivat...
Sinänsä Alba sopisi noin ulkoisesti Sin Cityyn, koska sehän on täynnä nuoria nättejä tyttöjä. Alba ei ole kuitenkaan aivan liian sliipatun näköinen (tai siis häntä ei ole aivan pakko sliipata ja näyttää silti ihan kivalta), joten toimii varmaan ihan hyvin...
En ole kuitenkaan fanikerhoa perustamassa... 8)
-
Mitä HITTOA Leo-poika tekisi SIN CITYSSÄ? Olisiko hän joku säälittävä sivuhahmo, joka puukotetaan kujalla?
Leffan potentiaalinen yleisö vihaa DiCapriota jo valmiiksi - ei tarvita hahmon kehittämistä erikseen, maalaa vain Leon keltaiseksi pistää puukottamaan ilotyttöjä.
Eijeijeijei... Leo on kuin luotu Jackie- boyn rooliin ;) Olisi ilo katsella sitä Mihon paloittelukohtausta ;D
-
Empire-lehden nettiversiosta:
Sinners Unite
Final casting for Rodriguez's Sin City
20 May 2004
Robert Rodriguez has finally finished casting for Sin City, and what a cast it is. If Empire ever gets someone to make that movie about life here in the office then we can only pray that a line-up like this will be around to portray our staff on screen.
Benicio Del Toro and Clive Owen are the final additions to this impressive ensemble, joining Bruce Willis, Elijah Wood, Leonardo DiCaprio, Josh Hartnett, Kate Bosworth, Jessica Alba, Brittany Murphy, Nick Stahl and Jessica Biel. Now, we're the first to admit that a great ensemble cast has failed to save many a sub-standard film (too many cooks and all that), but trust us, this is going to be great!
For those who have been sleeping at the back, the film is based on Frank Miller's stylised noir comic series, which, as anyone who's read them will tell you, rock. Episodic in structure, the film will be split into three chapters - named for titles in Miller's series: Sin City, That Yellow Bastard and The Big Fat Kill - each recounting the carryings-on of the city's seedy inhabitants.
Rodriguez isn't going into this half-arsed either. The director has resigned from the Director's Guild of America so that he could co-direct with series creator (and non-guild member) Miller - a move that has forced him to abandon his Princess of Mars Project altogether. Oh and Rodriguez is hoping to enlist Quentin Tarantino to direct the final segment.
Like we said, it's gonna be great.
Eli myös mm. Clive Owen, brittinäyttelijöiden kermaa tällä hetkellä, on tässä lopullisessa listassa. Aika hurja kööri koolla siis.
-
Marv (http://www.sketchbooksessions.com/shanesboard/viewtopic.php?t=19817)
-
Blody Hell in a Bleeding Cell!
Tuohan on aika hieno!
-
Jos tuo todella on aito (niinkuin tuntuivat pohtivan), niin eihän tässä voi kuin painua kotiin muutamaksi kuukaudeksi huudattamaan sähkötuoli-Marvia…
"is that the best you can do,… ?"
-
Elijah Wood? Kevin? :o
Todella mielenkiintoinen tuo roolijako...
Hitto.
Ja mitäköhän ihmettä vielä teen täällä töissä? Spidey 2 pitäisi vielä nähdä tällä viikola joten hus hus. Menetkös siitä kotiisi!
-
Perskuletti. Kun jaksais niin pitäis vääntäytyä kirjastoon ja lainata Sin Cityä. Yhtään en ole vielä kunnolla lukenut. Kivan näkönen tuo Marv-juliste.
-
Jos tuo todella on aito (niinkuin tuntuivat pohtivan)
Kaikki epäilykset julisteen aitoudesta voitaneen unohtaa, sillä se on esillä San Diego Comic-Conissa:
http://filmforce.ign.com/articles/532/532533p1.html
-
Lisää (http://superherohype.com/cgi-bin/imageFolio.cgi?direct=Comic_Con_2004) julisteita. Tämä vaikuttaa liian hyvältä, sen on jo lähes pakko olla pettymys siis.
-
Heh, mielenkiintoinen logiikka Ilja. Hauska idea noissa julisteissa: otettu kuvia sarjiksesta ja laitettu aivan henkeen sopivasti (Häh? "henkeen sopivasti"?) siihen sitten näyttelijättäret...
"Jaime"? Sehän on miehen nimi. Tuota näyttelijätärtä sanotaan joskus myös Jamesiksi luki Imdb:ssä. Outoa. Tohtori Outoa suorastaan.
-
Hurjia uutisia! Sin Cityn jälkeen Rodriguez aikoo käydä käsiksi Mike Allredin Madmaniin...
Moviehole.net - Allred, Rodriguez & Madman (http://www.moviehole.net/news/3703.html)
-
"Jaime"? Sehän on miehen nimi. Tuota näyttelijätärtä sanotaan joskus myös Jamesiksi luki Imdb:ssä.
Jaime on miehen nimi, jos on latino. Naisen nimenä Jaime äännetään samoin kuin Jamie, joka on johdannainen Jamesista.
Hurjia uutisia! Sin Cityn jälkeen Rodriguez aikoo käydä käsiksi Mike Allredin Madmaniin...
<Richie Johnston>For an earlier version of this story, see Viikon triviakysymys vol. 1 (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=display;board=11;threadid=1234;start=45#msg22037).</Richie Johnston>
-
Njoo... samoilta sivuilta löytyy tämä (http://superherohype.com/cgi-bin/imageFolio.cgi?action=view&link=Constantine/The_Movie/Movie_Stills&image=constantine.jpg&img=&tt=) joka ei vakuuta sitten yhtään, mutta... ei, ei se vakuuta. Perskutti, miksei vaikka Juha Veijonen olisi voinut esittää Constantinea ja Keanu Reeves Varesta.
-
<Richie Johnston>For an earlier version of this story, see Viikon triviakysymys vol. 1 (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=display;board=11;threadid=1234;start=45#msg22037).</Richie Johnston>
Rami Rautkorpi, ilonpilaajien ruhtinas!!!
-
Clive Owen kertoo - noh, ei kovin paljon mutta jotain sentään - Sin Citystä:
http://www.empireonline.co.uk/site/news/NewsStory.asp?news_id=16012
Hmmmm...voiko sarjakuvalle/alkuperäisteokselle olla jopa LIIAN uskollinen...?
-
Tämä linkki ei välttämättä toimi, koska n. 50% maailman väestöstä varmaankin yrittää imuroida sitä parhaillaan.
http://panorama.pingouin.ca/videos/sincity.mp4
Onko tuo nyt sitten hyvä? Ensireaktio oli se, ettei tuollaista jaksaisi katsoa valkokankaalta. Tosin se kohta, kun Goldie kaahaa ja ammuskelee, kyllä näytti siltä, kuin siinä oltaisiin oltu ihan elokuvaa tekemässä.
Ai niin, ja Josh Hartnett on syvältä.
-
Hmm.. aika yllättävää alkaa tuohon tyyliin leffaa tekemään.
Hiukka kyllä epäilyttää lopputuloksen katsottavuus.
Mutta pakkohan se on katsomassa käydä. Ei auta mikään.
-
lady in red
http://img36.exs.cx/img36/8603/sincity-1.jpg
marv
http://img36.exs.cx/img36/8752/sincity-2.jpg
yellow bastard
http://img36.exs.cx/img36/9796/sincity-3.jpg
näyttää hyvältä
-
"Few actors have less expressive eyes than Josh Hartnett. Dark abysses at the center of a vaguely simian face, they convey all the emotion and vulnerability of coal."
Nathan Rabinin Wicker Park- arvostelusta Onion A.V. Clubista. Totta, totta.
Mutta: minussa tuo traileri herätti sen uinuvan fanipojan joka vain toljottaa elokuvaa silmät innosta säihkyen eikä suostu ymmärtämään ihmisiä joista koko juttu ei muka ole "ihan vitun siistiä". Keltainen äpärä saa ihan hihkumaan riemusta puhtaalla älyttömyydellään. Tästä huolimatta en kykene suhtautumaan varauksetta elokuvaan, koska mukana on ns. Rodriguez- tekijä yhdistettynä Hartnettiin. Saapa nähdä miltä näyttää isolta kankaalta kahden tunnin verran koettuna.
-
Loistavaa .. musta / valkoista .. ja Jiii-haa!! Bruce Willis joka ´näyttelee´.. eeh .. bruce willis´iä.
Lainaten Clive ´en päässytkään Bondiksi´ Owen´ia : Every actor is just trying to look like their character, and then we replicate the frames and play the scenes," he continued. " It will have an incredible rhythm because the cuts will be the pictures, which will be very dynamic and unusual, I think. Occasionally there's a bit of deviation from that, but on the whole all those serious graphic novel geeks that love Sin City will come and be blown away by how faithful it is."
Wow, ovat ehkä käytäneet Millerin kuvia jopa story-boardiinsa?!?! Innovatiivista! Kukas se koomikko oli joka aina sano ´I get paid to say this!´?
Lisää kontrastia ja pikimustuutta ruutuihin niin sitten joo .. mutta osaakos kukaan muu tehdä filmiä m/v kuin Jim Jarmusch?
-- j --
-
Wow, ovat ehkä käytäneet Millerin kuvia jopa story-boardiinsa?!?!
Taitaapi kuule olla Millerin akan pojan ittensä piirustamia kuvia koko tarinataulu täynnään. Frank kun on ennenkin elokuvien kanssa touhuillut. Ja juttuhan kertoo vielä, että "300" -albummi olisi samalla tavoin stooriboordina tekeillä olevalle historialliselle spektaakkelille.
-
Ei kai tuo nyt ole varsinainen ihme kun Miller on kuitenkin ohjannut elokuvan Rodriguezin kera.
-
No, selvisihän se lopulta, mitä roolia Benicio Del Toro esitää: Kusipääkyttä Coogan, joka saa pistoolin luistin otsaansa & muuta vastaavaa...
-
Minut tuo pätkä sai vakuutettua aika hyvin. Elokuvamaisesta sarjakuvasta tehdään sarjakuvamainen elokuva. Nerokasta!
Josh Hartnett ei paljoakaan häiritse, kun mukana on kuitenkin paljon ihan loistaviakin näyttelijöitä. Harvoin yksi kehno näyttelijä leffaa kaataa.
Traileri (tai mikä ihmeen esittelypätkä nyt olikaan) sai minut vakuuttuneeksi myös Alban näyttely taidoista. Hän on kuin valettu rooliinsa. 8)
-
Minä saa tuota traileria toimimaan ikunakuunapäivänä. Kuvat oli ihan jees.
-
Pätkä pyörii QuickTime 6:lla (http://www.apple.com/quicktime/download/). Taitaa myös vaatia kohtalaisen tehokkaan koneen. Minun Athlonissani on 1833 MHz kellossa, ja kuormitus oli 80% hujakoilla.
-
Vaatii. Omalla koneellani ei suostunut pyörimään siedettävästi ollenkaan. 1,4 Athlon. On se jännä että viittitään tuollaisia pakata jollain noin tehosyöpöllä codecilla, kun vaihtoehtojakin olisi.
-
Eiköhän idea ole se, että saadaan mahdollisimman hyvä kuvanlaatu mahdollisimman pieneen tiedostoon. Veikkaisin, että p2p-verkoista löytyy jo kaikenlaisia vaihtoehtoisia versioita.
-
Itsestäänselvästi totean jälleen: ymmärsin viimeisistä 3 viestistä tasan yhden asian. Quick time 6. ;D
-
Omalla koneellani ei suostunut pyörimään siedettävästi ollenkaan. 1,4 Athlon.
Häh? Kyseinen videotallenne lienee optimoitu kilpailevan valmistajan prosessoreille, sillä vain ja ainoastaan 1400 Megahertsin kellotaajuudella tikittävällä Pentium 4 -mikrolla kaikki pyöri täysin sulavasti...
-
Häh? Kyseinen videotallenne lienee optimoitu kilpailevan valmistajan prosessoreille, sillä vain ja ainoastaan 1400 Megahertsin kellotaajuudella tikittävällä Pentium 4 -mikrolla kaikki pyöri täysin sulavasti...
Ilmeisesti. Kuva nyt pyörii suht nykimättä, mutta ääni on ihmeellistä mouruamista. Ei ole ikinä ennemmin tullu vastaan, kuvanlaadullisesti vastaavissakaan pätkissä mitään vastaavia onkelmia. Joten katson olevani oikeutettu syyttämään paskaa koodekkia :)
Niin ja Rami, ei ainakaan vielä löytynyt p2p-verkoistakaan. Tietty, jos olisin kovis niin voisin takertua asiaan sellaisella innolla että koodaisin itse pätkän uudelleen.. oho..
-
Optimoitu on jollekin. Ei nyvi minun G3/400Mhz mäkissäni.
Ääni kylläkin on vähän epämääräisen oloista, tiedä tuota kuulostaako oikealta vai ei.
-
Aaargh KABOOM!
(pääni räjähti)
-
Aaargh KABOOM!
(pääni räjähti)
Tervetuloa informaatioteknologian aikakaudelle! :D
-
Muuten hyvä mutta pää räjähti niin ei näe näppäimistöä. No sujuuhan tämä näinkin...
-
http://www.themoviebox.net/movies/2005/STUVWXYZ/SinCity/photos/index.php
-
Aevan järkyttävän tunnelmallinen pätkä. "Lunastan shekin aamulla" ja musiikki kehiin. Ei jessus, tämä on pakko nähdä.
Vaikuttaa kyllä yhdeltä onnistuneimmalta sarjakuvaelokuvalta koskaan. Bruce poikakin vielä mukana, karski paska. Tämä ei voi mennä pieleen, ei saa.
-
Rosario Dawson tässä kuvassa...uuuhh...aaahhhh...voih...klun ks :P
http://www.aintitcool.com/display.cgi?id=18751
-
http://www.themoviebox.net/movies/2005/STUVWXYZ/SinCity/trailer.php (http://www.themoviebox.net/movies/2005/STUVWXYZ/SinCity/trailer.php)
-
Ainakin tää viimeisin traileri oli aikas huono. Taitaa jäädä elokuva katsomatta.
Alussa luulin, että tämähän on tehty ekan albumin pohjalta ja aattelin, että vois olla hyväkin, mutta sitten tuli kaikki keltaiset ökliäiset ja muut, eikä enää kiinnostanu.
-
Tuo viimeisin traileri juuri näytti kiinnostavimmalta tähän asti.
Hei! Olin eri mieltä kuin Welzu!
-
En oo noita aikasempia kattonu, niin en voi sanoa. Voihan tää uus ollakin kiinnostavampi ku aikasemmat.
-
missään ei varmaankaan ole ollut edes huhuja Sin City-leffan Suomen enskarista?
Suomen ensi-illan ajankohta ilmestynee jossain vaiheessa tälle sivulle (http://www.fs-film.fi/showPage.php?page_id=1087&movieId=739).
-
Sin City oli pitkään valkoinen läikkä minun sarjakuvakartallani, ja olen vasta hiljattain ryhtynyt lukemaan noita teoksia. Hemmetin hienojahan ne ovat, siitä ei pääse mihinkään. Parhaiten ovat varmaan kolahtaneet film noir- henkinen kakkososa ja hillitön Keltainen äpärä. Lyhyistä tarinoista koostunut Viskiä, vaaroja ja vamppeja toimi sekin loistavasti (kts. Rotat).
Mielenkiintoista nähdä, millainen elokuva sieltä oikein on tulossa. Toivottavasti tekijät malttavat pitää kiinni sarjakuvan alkuperäishengestä, eivätkä vesitä hommaa 15-vuotiaiden popcornleffaksi.
Suosikkinäyttelijöihini lukeutuva Alexis Bledel on aika mielenkiintoinen valinta Beckyn (Big Fat Kill) rooliin: tyttöhän on tullut tutuksi lähinnä TV1:n sympaattisesta Gilmore Girls- sarjasta. Jännä nähdä, miten muutos kiltistä opiskelijatytöstä vanhan kaupungin "rakkauden ammattilaiseksi" oikein luonnistuu... :P
-
Toivottavasti tekijät malttavat pitää kiinni sarjakuvan alkuperäishengestä, eivätkä vesitä hommaa 15-vuotiaiden popcornleffaksi.
Niin, etenkin yksi ohjaajista, Frank Miller, on ottanut pahaksi tavakseen vesittää Frank Millerin suurimpia saavutuksia popcorniksi. DK2, anyone?
-
Niin, etenkin yksi ohjaajista, Frank Miller, on ottanut pahaksi tavakseen vesittää Frank Millerin suurimpia saavutuksia popcorniksi. DK2, anyone?
Jep, molempien ohjaajien nimet olivat kyllä tiedossani kun tuota ensimmäistä viestiäni väsäsin, mutta käsittääkseni kenelläkään meistä ei ole vielä mitään kokemusta siitä, kuinka Frank Miller ohjaa omiin sarjakuviinsa perustuvia töitä. Pientä foorumipiruilua on tietysti aina kiva harrastaa, ei siinä mitään.
Millerin rooli ohjaajana herättää kyllä toiveita ja uskoa alkuperäisten visioiden visualisoitumiseen valkokankaalle, mutta näihin megaluokan leffaprojektiin tahtovat usein pistää lusikkansa monet muutkin tahot ja sidosryhmät, jotka kaikki haluavat viedä hommaa omaan - ja monesti tämänkaltaisissa tapauksissa hieman helpommin sulateltavaan, mitä tuohon seksiin ja väkivaltaan tulee - suuntaansa.
No, toivon mukaan pelkään turhaan, ja Sin City- leffa tulee todella olemaan alkuperäisteosten hengelle uskollinen.
-
Jep, molempien ohjaajien nimet olivat kyllä tiedossani kun tuota ensimmäistä viestiäni väsäsin, mutta käsittääkseni kenelläkään meistä ei ole vielä mitään kokemusta siitä, kuinka Frank Miller ohjaa omiin sarjakuviinsa perustuvia töitä.
Itse asiassa ohjaajia on kolme. Quentin Tarantino ohjasi yhden episodin dollarin palkalla. Ja elokuvan toteutuksesta tiedetään vähintäänkin sen verran, mitä Clive Owen on sanonut (http://www.empireonline.co.uk/site/news/NewsStory.asp?news_id=16012):
"The most striking thing about that movie is how incredibly faithful to the books it is. Frame by frame he's recreating Miller's graphic novels and if there's bubbles on the panel, then we say the dialogue. It's that faithful."
Mutta kuten jo tuli todettua -- kaikkein suurinta ironiaa voi olla täysi ironian puute -- joskus Frank Miller on itse pahin vihollisensa. Siksi onkin pelkästään hyvä asia, että varsinainen ohjaaja on Rodriguez, joka näkee Sin Cityt jokseenkin staattisina, valmiina teoksina, jotka hän siirtää valkokankaalle, eikä Miller, joka taiteilijana voi kokea, että hänelle on tarjoutunut tilaisuus korjata kaikki ne "virheet", joiden takia Sin Cityt ansaitsivat suuren suosionsa. "Jackie-boy shoots first", tai jotain.
Millerin rooli ohjaajana herättää kyllä toiveita ja uskoa alkuperäisten visioiden visualisoitumiseen valkokankaalle, mutta näihin megaluokan leffaprojektiin tahtovat usein pistää lusikkansa monet muutkin tahot ja sidosryhmät
Onneksi tämä ei olekaan mikään megaluokan leffaprojekti. Robert Rodriguezin modus operandi on se, että hän tekee isoille studioille pienibudjettisia elokuvia omilla ehdoillaan. Hänellä on kotonaan studio, jossa hän leikkaa elokuvansa, säveltää niihin musiikit, valvoo erikoistehosteiden tekoa -- ainoa mikä taitaa puuttua, on setelikone, jolla tuotanto rahoitetaan.
Ei niin, etteivätkö studiot olisi ikinä järjestäneet ylläreitä Rodriguezin kaltaisille desperado-ohjaajille, mutta kaikki mitä tästä projektista on uutisoitu -- lähtien Rodriguezin erosta ohjaajakillasta pelkästään siksi, että Miller voitaisiin mainita krediiteissä elokuvan ohjaajana -- viittaa siihen, että projekti on tukevasti ohjaajiensa hyppysissä.
-
Peli on tasan tuloksen suhteen, voi olla loistava tai sitten on ihan kamala. Lukekaapas alkutekijöitä, eli esim. Jim Thompsonia ja Mickey Spillanea, joilta Frankmilleri on ideansa napsinut.
-
Ja elokuvan toteutuksesta tiedetään vähintäänkin sen verran, mitä Clive Owen on sanonut (http://www.empireonline.co.uk/site/news/NewsStory.asp?news_id=16012):
"The most striking thing about that movie is how incredibly faithful to the books it is. Frame by frame he's recreating Miller's graphic novels and if there's bubbles on the panel, then we say the dialogue. It's that faithful."
Jos tuo suinkin pitää paikkaansa, niin olen tyytyväinen. En vaan lähtisi vetämään kamalasti johtopäätöksiä siitä, mitä joku keskeneräisessä produktiossa mukana oleva näyttelijä sanoo elokuvasta. Samanhenkisiä hehkutuksia kyllä on kuultu aikaisemminkin, ja aika monta kertaa ne ovat osoittautuneet vääriksi. Mutta kuten sanottu, toivottavasti olen väärässä Sin Cityn suhteen.
Peli on tasan tuloksen suhteen, voi olla loistava tai sitten on ihan kamala.
Juuri näin.
Lukekaapas alkutekijöitä, eli esim. Jim Thompsonia ja Mickey Spillanea, joilta Frankmilleri on ideansa napsinut.
Jep, kovaksikeitetystä rikoskirjallisuudesta ja film noir- leffoista vaikutteita on selvästi otettu. Ainakin kielikuviin mieltynyt minä- kertoja ja tietyt arkkityypit (mm. A Dame to Kill For- tarinan femme fatale Ava) tulevat tuosta suunnasta. Sarjakuvien erikoslehti Playboy taisi verrata Sin Cityä arvostelussaan "Raymond Chandleriin, jonka nihilismiruuvi on käännetty ääriasentoon", mutta kieltämättä tuo Spillane toimii parempana esimerkkinä jo väkivaltaisuutensa takia.
-
Odotuksia saa hyvin laskettua yrittämällä katsoa Rodriguezin Spy Kids- elokuvia, niistä saa sellaisen kuvan ettei hänellä koskaan ole tyylitajua ollutkaan. Once Upon a Time in Mexico ajaa lähes saman asian. Silti, tämä voi olla aika hyvä.
-
Minusta elokuva näyttää mainospätkän perusteella erittäin hyvältä ja tyylikkäältä. Odotan sitä mielenkiinnolla.
Sen kunniaksi laitoin myyntiin alkuperäiset Sin City -lehteni.
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=2174.0
-
Sin Cityn virallinen saitti on pystyssä:
http://www.sincitythemovie.com/
Hahmoesittelyissä voi nähdä inan verran enemmän kuvamateriaalia kuin mitä oli trailerissa. Ja listan viimeisenä, muttei kuitenkaan vähäisimpänä, paljastuu yksi roolitus, jota edes IMDb ei tätä kirjoittaessani vielä tiedä.
-
Sin Cityn virallinen saitti on pystyssä:
http://www.sincitythemovie.com/
Olipas taas kokemus, kaksimegaisella laajakaistallakin sivu suorastaan matelee. Tai luultavasti sivulla on sen verran trafiikkia...
Mutta minä olen ruvennut kyllä odottamaan aika kovasti tätä rainaa. Näyttää hyvältä. Ja minähän en muusta välitäkään. Kovin paljoa. Pääasia että leffa on persoonallisen näköinen, visuaalisesti vahva ja sisältää edes häivähdyksen cityn tunnelmasta. Ei ne alkuperäiskertomuksetkaan mitenkään järin syvällistä settiä olleet, IMHO, joten sitä ei voi odottaa leffaltakaan.
-
ohboyohboyohboy ;D ;D
Itse ainakin odotan tätä samalla poikamaisella innostuksella, jolla tuli ysärin puolivälissä ekaa kertaa luettua Sin cityjä. Traileri kolahti aivan kybällä! Eikä edes hävettänyt kun kylmät väreet tuli parissa kohtaa. Vaikka sinänsä klisheinen box-office actionleffa hehkutushan toi on, niin ei tosta pääse mihinkään! Pakko nähä...
Jännittää kyl kans että tuleeko tosta sit ihan sontaa. Tällä hetkellä vaikuttaa hyvältä, Frank-pappakin siunaa projektia. Jos toteutustavassa jokin minua arveluttaa, niin juuri tuo sarjakuvatyylisyys. Siis jos yritetään muistuttaa sarjakuvaa liikaakin. Tekijät ovat sanoneet haluavansa miellyttää sarjakuvan alkup.faneja (jos joitain), mutta minusta ainakin tuntuu tyhmältä vain toistaa sarjakuva ruutu ruudulta leffaksi. Kun kerran tehdään elokuva niin tehdään sitten elokuva, eikä joka kuvaa käsitellä näyttämään millerin tussijäljeltä. Toivotaan ettei näin kuitenkaan käy.
Ootteko muuten nähny ton netissä kiertävän 5 minuutin pätkän elokuvasta? Näin joku tästä kirjoitti: "This are NOT the Sin City trailer from Apple and various other pages, its a trailer that got shown at Comiccon last year, and got pulled from all webpages VERY fast after. Its 3 min of "The Customer is always Right", the short movie Rodriguez made to convince Miller to let him make the movie, and then 3 min more of various clips."
Torrentin tuohon itse löysin ainakin täältä etsimällä:
http://tracker.piratbyran.org/
.....
PS. Harmittaa kyllä sikana ettei noita LIKEn suomeksi julkaisemia albumeita taida saada enää uutena mistään. :( Olisi pitänyt ostaa silloin...
-
Ootteko muuten nähny ton netissä kiertävän 5 minuutin pätkän elokuvasta?
Keskustelu siitä alkoi sivulla 3 (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=852.msg27494#msg27494).
-
Keskustelu siitä alkoi sivulla 3 (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=852.msg27494#msg27494).
Oho, empä huomannut. Jotenkin luulin, että ihmiset olivat puhuneet vain siitä lyhyestä trailerista jonka saa applen sivuiltakin. Tuo pätkä ei taida varsinaisesti olla "traileri" tai ainakaan viralliset tahot eivät sitä levitä.
No, eipä tuo varmaan haitannut ketään.
-
olen aivan innoissani naisnäyttelijä kaartista. hirmu hyviä valintoja. jessica albasta en vaan ole ihan vakuuttunut, mutta kohtahan se nähdään miten neiti suoriutuu. bruce on kyllä myös uskomaton lisä. se kun on niin charmantti mies...
-
bruce on kyllä myös uskomaton lisä. se kun on niin charmantti mies...
Jeh, joskin Hartiganin osaan olisi sopinut paremmin ehkä sittenkin jokin hieman vanhempi näyttelijä. Esimerkiksi Clint Eastwood...
-
Ja sitten kaikkien suureksi riemuksi herätetään nukkuva topici ;D
Eli tässä uusi traileri leffasta:
http://progressive.stream.aol.com/aol/us/moviefone/movies/2005/sincity_019736/sincity_trlr_02_dl.mov (http://progressive.stream.aol.com/aol/us/moviefone/movies/2005/sincity_019736/sincity_trlr_02_dl.mov)
Se vain näyttää paremmalta traileri trailerilta :o
-
olen aivan innoissani naisnäyttelijä kaartista. hirmu hyviä valintoja. jessica albasta en vaan ole ihan vakuuttunut, mutta kohtahan se nähdään miten neiti suoriutuu. bruce on kyllä myös uskomaton lisä. se kun on niin charmantti mies...
Jessica Albaan suhtaudun itsekin hieman varauksellisesti, mutta toisaalta Nancyn rooli ei välttämättä ole niin moniulotteinen, etteikö hänkin siitä selviytyisi. Mistä muuten vetoja, että vaatteet pysyvät elokuvassa tanssityttöjen päällä huomattavasti visummin kuin sarjakuvassa?
Sen sijaan Bruce Willis kuuluu minun kirjoissani sarjaan pökkelöt miesnäyttelijät. Olen aina ihmetellyt, mikä hänestä tekee niin ihmeellisen näyttelijän. Yhtään elämää suurempaa roolisuoritusta en häneltä ole nähnyt, eikä sinänsä hyvän "Fifth Elementin" viehätyskään perustu ensisijaisesti miehen näyttelijänlahjoihin. En tiedä, onko tämä osittain sukupuolisidonnainen juttu, sillä monet naiset tuntuvat arvostavan Willisia enemmän kuin miehet.
-
Sen sijaan Bruce Willis kuuluu minun kirjoissani sarjaan pökkelöt miesnäyttelijät. Olen aina ihmetellyt, mikä hänestä tekee niin ihmeellisen näyttelijän. Yhtään elämää suurempaa roolisuoritusta en häneltä ole nähnyt, eikä sinänsä hyvän "Fifth Elementin" viehätyskään perustu ensisijaisesti miehen näyttelijänlahjoihin. En tiedä, onko tämä osittain sukupuolisidonnainen juttu, sillä monet naiset tuntuvat arvostavan Willisia enemmän kuin miehet.
Pitää myös muistaa ettei Willis ole niitä huonoimpiakaan nimiä alalla.
Mies on kuitenkin suoriutunut aiemmista rooleistaan ihan kunniakkaasti, vaikkei sitä 'elämää suurempaa' suoritusta olekaan nähty (nyt Kuudetta Aistia ja Unbreakable lukuun ottamatta IMHO).
Täytyy muistaa ettei Willis ole pahemmin edes saanut tilaisuutta esittää karikkoisen ihmiskuvan herkkää kehitystä.
Äijän roolit kun muistetaan lähinnä Die Hard elokuvista ja sen hengen heimolaisista, missä kehitys on "Hähää! Nyt mulla on uzi!"-tasoa.
Onhan Willis esiintynyt myös näissä symppis komedioissa yms. filmeissä, mutta kun niidenkin sisäistä antia lähtee vertaamaan jonkin Maksim Munzuk:in leffoihin, niin on sanomattakin selvää, kumpi pääsi esittämään hyvää roolia ja antamaan 'elämää suuremman' suorituksen
Ja jos nyt vielä pitää The Fifth Element ruotia niin ei Willis kyllä yksin siitä elokuvasta mahtavaa tehnyt.
Mutta ei mies sitä myöskään tuhonnut...Ja kyllä Willis oli Jovovichin muijaa parempi, vaikka Jovovich nauttikin etulyöntiasemaa (katsotaan vaan kummalla oli enemmän vaatetta päällä siinä leffassa
-
Niiih... jos vaikka Brusen tilalla olisi Vin Diesel ja Yellow bastardina koikkelehtisi Sylvester Stallone...
-
Niiih... jos vaikka Brusen tilalla olisi Vin Diesel ja Yellow bastardina koikkelehtisi Sylvester Stallone...
Itse asiassa päinvastainen järjestely kyllä voisi toimia. Syltty otti kovaonnisen kytän hahmon haltuunsa hyvin Coplandissä, ja kukapa ei haluaisi nähdä, kun Vin Dieseliä kuritetaan niin että keltainen veri roiskuu.
Tässä (http://movies.yahoo.com/movies/feature/sincity.html) muuten Yahoo Moviesin Sin City -feature, josta selviää sellainen mielenkiintoinen asia, että miten mm. Marvin laastarit ja Beckyn ristit saatiin hehkumaan puhtaanvalkoisina.
-
Niiih... jos vaikka Brusen tilalla olisi Vin Diesel ja Yellow bastardina koikkelehtisi Sylvester Stallone...
No Vin Diesel on minunkin listoillani epäsuosiossa, mutta Sylvester saa kyllä syntejään anteeksi.
Kuten VesaK ilmoitti niin Syltty oli hyvä Coplandissä ja mieheltä löytyy muutenkin varastosta pari hyvää roolia (mm. eka Rocky leffa).
Tietenkin Stallone on sortunut uusimpaan Spy Kids leffaan ja Rambon jatko-osiin, muttei heppu nyt niin kelvoton ole kuin yleensä väitetään.
-
James Berardinellin (kuka lieneekään) arvostelu on varsin positiivinen, ja samalla siitä löytyy vastaus muutamaan tässä keskustelussa esillä olleeseen kysymykseen väkivallasta, alastomuudesta sekä ikäluokituksesta.
http://movie-reviews.colossus.net/movies/s/sin_city.html
-
Rodriguez on kiinnostunut tekemään toisenkin Sin Cityn.
-
Kuten VesaK ilmoitti niin Syltty oli hyvä Coplandissä
Tietenkin Stallone on sortunut uusimpaan Spy Kids leffaan ja Rambon jatko-osiin, muttei heppu nyt niin kelvoton ole kuin yleensä väitetään.
Nyt on mennyt quottaukset sekaisin, vaikka Staalo on kyllä minustakin kohtuullinen Coplandissa. Kyseinen filmi vain on valitettavasti aika mitäänsanomaton siihen ladatusta potentiaalista huolimattta. James Ellroy kun sen olisi käsikirjoittanut niin... Italian oriin uudemmasta roolikuvastosta mainittakoon myös visiitti ranskanpatonkiäksön Taxi kolmosessa.
-
Stallone esittää vakuuttavasti itseään Paul Bartelin Deathrace 2000:ssa joka on oikein suositeltava autoiluelokuva. Willis oli mukana Pulp Fictionissa joka on myös ok
-
Willis oli mukana Pulp Fictionissa joka on myös ok
Pulp Fiction on kieltämättä oikein hyvä. Willis tekee siinä mukiinmenevän roolin, mutta ei ole ainakaan minun mielestäni mitenkään korvaamaton korvaamaton toisin kuin vaikka "Jesus of Cool" Samuel L. Jackson tai edes John Travolta. Sama pätee myös mainioon Fifth Elementiin.
Kylläpä minun antipatiani ovatkin syvällä.
-
Kuinka joku voi valittaa Willisistä, kun valkokankaalla pyörii sellaisia pökkelöitä kuin VanDamme tai Seagal? Tai Diesel.
-
Sekä VanDamme että Seagal tuntuvat tekevän nykyään elokuvia "pistetään nyt tämäkin paska jakeluun, mutta suoraan vuokraamoihin" -periaatteella, mutta ymmärrän kyllä mihin tähtäät.
-
Sekä VanDamme että Seagal tuntuvat tekevän nykyään elokuvia "pistetään nyt tämäkin paska jakeluun, mutta suoraan vuokraamoihin" -periaatteella, mutta ymmärrän kyllä mihin tähtäät.
Nykyään?
-
Muistaakseni ainakin VanDammen Universal Soldier ja/tai Hard Target sekä Seagullin Kaappaus Missä-lie-tällä-kertaa nähtiin pikaisesti Suomenkin teattereissa.
No, mainio Street Fighter AINAKIN.
Vai muistanko ihan väärin?
-
Nyt on mennyt quottaukset sekaisin, vaikka Staalo on kyllä minustakin kohtuullinen Coplandissa. Kyseinen filmi vain on valitettavasti aika mitäänsanomaton siihen ladatusta potentiaalista huolimattta. James Ellroy kun sen olisi käsikirjoittanut niin... Italian oriin uudemmasta roolikuvastosta mainittakoon myös visiitti ranskanpatonkiäksön Taxi kolmosessa.
Näemmä tosiaankin tuli laitettua sanoja väärän miehen suuhun, anteeksi Rami :-[
Ja tuli sitä elokuvan (Cop Land) nimikin kirjoitettua virheellisesti yhteen (hyvä minä).
Cop Land oli kyllä pieni pettymys kaiken sen hypen jälkeen, mutta ihan piristäväksi pikku pätkäksi minä sen totesin.
Vaikka filmi ei ollut se uusi L.A. Confidential niin ihan kelpo teoshan se silti.
James Ellroyn mahdollisesta paremmuudesta Cop Landin käsikirjoittajana en enää uskalla vastaan väittää, mutta huomautan silti miehen kyhäämän Dark Blue elokuvan tarinasta
<---mikä mielestäni suhtautui turhan köykäisesti (enempi vähempi) käsittelemäänsä aiheeseen.
Muistaakseni ainakin VanDammen Universal Soldier ja/tai Hard Target sekä Seagullin Kaappaus Missä-lie-tällä-kertaa nähtiin pikaisesti Suomenkin teattereissa.
No, mainio Street Fighter AINAKIN.
Vai muistanko ihan väärin?
En nyt itsekkään uskalla tässä päätäni joka käänteessä pantiksi pistää, mutta Street Fighter on pyörinyt meidän teattereissamme.
Hard Targetin uskoisin käyneen kankailla, mutta tarkkaa muistikuvaa ei minulla moisesta ole.
Ainakin Hard Targetin ohjaajana toimi John Woo, joka taasen omana aikanaan sai filmin kuin filmin Finnkinon esityslistalle.
Dammen Rainbow Six:in taktiikoille naurava anti-tero elokuva Sudden death on kankaita jossain määrin nähnyt.
En nyt vanno tekeleen meillä pyörineen, mutta ihan teatterielokuva se on.
Seagalilta taas, no molemmat kaappaus elokuvat ovat tainneet meidänkin kankaamme valloittaa.
Ja miehen Exit Wounds taisi myös olla valkokangas elokuva.
Mikäli joku tietää paremmin, niin toivon hänen korjaavan mahdolliset virheeni.
-
Exit Woundsin näin oikke elokuvateatterissa, on sitä Warnerin halvinta laatua. Esim. Moottoripyöräpoliisi (nukke) hajoaa kappaleiksi kun pyörä kaatuu. Mutta taitaapa naapurinpoika Dolppa Lungreeni olla myös aika kärkisijoilla suoraan-videolle-elokuvissa. Nyt tulee vielä haastajaksi vanha ori, Stallone, jonka ura on siinä pisteessä missä Mickey Rourken oli kymmenisen vuotta sitten.
-
Kun kuulin eka kerran Sin City-kuvasta Late Night with Conan O'brianissa, ajattelin : "Jessus...Mikä häpeällinen rahastus! Kirottu Hollywood...". Kunnes kävin Sin City leffan kotisivulla, ja mielessäni tapahtui pienehkö ydinlataus, kun näin miltä Marv näytti. Goddamn! Sehän oli maskeerattu ihan näköiseksi, Mickey Rourke tosin olisi varmaan näyttänyt ilman maskejakin oikeanlaiselta. Puhumattakaan muusta kastista... Kaikkien aikojen lempparinäyttelijälistan kärkipäitä hipova actionlegenda Bruce Willis pääosassa ja iki-ihana, rakastettava Alexis Bledel, Gilmoren Tyttöjen Rorykin on mukana... Jessica Albasta en ole juurikaan koskaan innostunut, Dark Angel oli mielestäni pahanlaatuista kökköä Cameronilta, mutta ei hän varmaan koko leffaa vedä lokaan näyttelemällä sitä lassostripparia. Jättiläismäinen Michael Clarke Duncan on juuri se minkä kuvittelisin sen ison korston rooliin, joka menetti silmänsä Marvin käsittelyssä. Oscar-jehu Benicio del Toro ja kasaristara Rutger Hauer.
Ohjaajan puikoissa on meksikaaniactionguru Robert Rodriguez ja Sin Cityn tekijä Frank Miller. Taisi olla maininta Tarantinon ohjaamasta sekmentistäkin...
Tuleva elokuva istuttaa kyllä minun perseeni teatterin penkeille... Sin City the Movie voi olla hyvinkin uusi fanitus kohteeni...
-
No katos vaan, ainaskin tään päivän CNN sitä jaksaa kehua (http://edition.cnn.com/2005/SHOWBIZ/Movies/04/01/review.sin.city/index.html) ..
(Oonkos Time Warner olleet mukana rahoittamassa?)
Kai tuota sietää kattoakkin sitten ..
-- j --
-
Syntikaupungin Suomen ensi-ilta on toukokuun lopussa, het kohta Cannesin festien jälkeen. Arvioita ja sen tapaisia alkaa ropista suomenkin kielellä het ensi viikon jälkeen: "Frank Millerin runsaasti palkittuun kulttisarjakuvaan perustuva... Quentin Tarantino..blah blah... Bruce Wills... pläp pläp..."
-
Jenkkilän ensi-ilta Sin Citystä on takana. IMDB:stä kommentteja lukeneena sekä muutaman varhaisen arvion nähneenä ei voi kuin ihmetellä: voiko olla totta? Oikeasti hyvä sarjakuvafilmatisointi (sans Ghost World) - joka vielä leffanakin on ihan samperin oiva? Ja visuaalisesti näyttävin koskaan, missään, ikinä?
Trailerin eilen elokuvissa lauantai-illan viihteestä välttäneen Costantinen edessä nähneenä ei voi kuin odottaa. Kriittinen ja skeptinen on pakko olla, mutta nyt tuntuu siltä, että Sin City on ensimmäinen leffa sitten ensimmäisen Sormusten herran, jossa ensi-iltaan on melkeinpä pakko päästä.
-
Foorumit ja nettisaitit ovat alkaneet täyttyä kehuvista kommenteista, joten kyllähän tuo vaikuttaisi olevan onnistunut filmatisointi.
Conan O'Brienin vieraana on ollut jo kolme Sin Cityn näyttelijää. Conan itse tuntuu diggaavan filmistä eikä sarjakuvakaan ole hänelle aivan vieras. Yleisölle pitää tietysti alleviivata joitakin käsitteitä.
Ketäs siellä Conanin vieraana on ollut?
-
Benicio Del Toro ja Jessica Alba ainakin, kolmatta en ole nähnyt, joten en tiedä.
-
Benicio Del Toro (24.3.) ja Jessica Alba (25.3) ainakin, kolmatta en ole nähnyt, joten en tiedä.
Clive Owen oli myös jutustelemassa Sin Citystä (23.3.) ja ettei vaan Bruce "Hartigan" Williskin (10.3.). Nuo ovat jenkkien lähetyspäiviä, Suomessahan noita tippuu muutaman päivän myöhässä...
-
Arvosteluni:
Frank Millerin runsaasti palkittuun kulttisarjakuvaan perustuva... Quentin Tarantino..blah blah... Bruce Willis...verta, pornoa ja propagandaa. Hieno elokuva.
-
Ja Schyndischen Schtadhin kehumischet vaan jatkuu edelleen (http://edition.cnn.com/2005/SHOWBIZ/Movies/04/06/film.sincity.ap/index.html) .. Rodriguez torvena CNN´-ällä.
-- j --
-
Ja vielä vähän pidempi horinani. (http://www.elitisti.com/review.php?id=10681&page=1)
-
Ja vielä vähän pidempi horinani. (http://www.elitisti.com/review.php?id=10681&page=1)
Voi perhana kun ei malttaisi enää odottaa. Samassa kuussa kun kankaille vielä rymisee Star Warsia ja Ridley Scottin miekkailupätkää. Best May ever.
-
Nyt samassa kuussa kankaille rynnii Batman, sillä ensi- ilta siirtyi juuri 22.7 asti. Auts.
-
Postia FS-Filmiltä:
Hei Rafael,
Sin City siirtyi heinäkuulle kilpailullisista ja tuotannollisista syistä.
Yst. terv.,
Mette/FS Film Oy
Hei vielä,
Semmoinen lisäys että tulemme kyllä esittämään elokuvaa ennakkonäytöksissä faneille heti kun saamme kopiot tekstitettyä! Tämä ajoittuu toukokuun puolelle!
T. Mette
Ennakot <3
-
"Tulemme kuitenkin esittämään Sin Cityä ennakkonäytäntöinä jo toukokuussa. Tällä haluamme helpottaa Marvel -fanien pitkää odotusta elokuvan suhteen." kommentoi Antti Toiviainen FS Film Oy:stä.
...Marvel -fanien...
-
Millerin puheenvuoro:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/4561547.stm
"Considering most drama since The Iliad and before is extremely violent - because that's how people work problems out - it's a bit ridiculous.
"I don't believe in the "monkey see, monkey do" theory of entertainment.
"The Japanese have the most violent fiction and movies in the world and they have among the lowest crime rate." (BBC)
-
"Tulemme kuitenkin esittämään Sin Cityä ennakkonäytäntöinä jo toukokuussa. Tällä haluamme helpottaa Marvel -fanien pitkää odotusta elokuvan suhteen." kommentoi Antti Toiviainen FS Film Oy:stä.
...Marvel -fanien...
Eikä noita ennakkonäytöksiäkään ole ainakaan Helsingissä näkynyt. No, onhan tässä reilu viikko vielä toukokuuta jäljellä. SILTI skeptisyys alkaa nakertaa luottamusta eräitäkin tahoja kohtaan...
-
Tahtoisin saada tämän nyt selväksi mihin albumeihin Sin City(t) perustuvat, eli asiasta paremmin tietävät korjatkoot tai vahvistakoot.
Sin City: Sin City 1: The Hard Goodbye/Sin City, Sin City 3: The Big Fat Kill/Kohtalokas tappo, Sin City 4: The Yellow Bastard/Keltainen äpärä, Sin City 6: Booze, Broads and Bullets/Viskiä, vaarjoa ja vamppeja (yksi tarina) ja Sin City 2: A Dame To Kill/Kaiken takana on nainen (yksi kohtaus?).
Sin City 2: ainakin Sin City 2: A Dame To Kill/Kaiken takana on nainen
-
Eikä noita ennakkonäytöksiäkään ole ainakaan Helsingissä näkynyt. No, onhan tässä reilu viikko vielä toukokuuta jäljellä. SILTI skeptisyys alkaa nakertaa luottamusta eräitäkin tahoja kohtaan...
Senkin Epäilevä Tatu. Ennakko on ylihuomenna 28.5. klo 21.15: http://www.finnkino.fi/elokuvaesittely.asp?movie=825&date=2005-05-28
-
Toi ohjaaja Robert Rodriguez on loistava! Onko kukaan nähnyt hänen loistavaa fiftari-leffaa "Roadracers"? Paras fifties-kuvaus mitä olen koskaan nähnyt.
-
Toi ohjaaja Robert Rodriguez on loistava! Onko kukaan nähnyt hänen loistavaa fiftari-leffaa "Roadracers"? Paras fifties-kuvaus mitä olen koskaan nähnyt.
..ikinä kuullutkaan ? Pitääkin pistää nimi mieleen jos sattuu tulemaan joskus vastaan, tykkään fiilistellä menneitä aikoja..
-
On se Sin Citukin ihan huikaseva elämys. Tähtivaeltajan tähditysmallia kopioiden: joko * tai sitten ******. Mutta ei tähdillä oikeesti mitään väliä ole, kattelkaa ja ihmetelkää. Melkoinen vilmi on, juu.
VIIDEN PISTEEN KYSYMYS (Ennenkuin leffa on nähty ja albbarit kerrattu): Mikä on Sin Cityn, siis kaupungin, "oikea" nimi?
-
Mikä on Sin Cityn, siis kaupungin, "oikea" nimi?
Basin City.
-
Senkin Epäilevä Tatu. Ennakko on ylihuomenna 28.5. klo 21.15: http://www.finnkino.fi/elokuvaesittely.asp?movie=825&date=2005-05-28
Kah, TÄLTÄ siis tuntuu olla väärässä! No, kaikella ensimmäinen kertansa...
-
Basin City.
No niinpä on, ole hyvä: .....
Muistitko ihan suoraan vai pitikö luntata? Sinun luultavasti ei tarvinnut.
Millerillä meni kuulemma lujaa Cännesissä, jutteli ihan yhtä viskuja kuin Mickey Rourke. Mikäpä hänessä. Bruce Williksen näyttelijäsuoritus on myös huimaava: "Nyt mää niinku näyttelen sarjishahmoa, se on tämmönen tönkkö sanailija ja vetää ihan pikkasen ööveriksi..."
-
..ikinä kuullutkaan ? Pitääkin pistää nimi mieleen jos sattuu tulemaan joskus vastaan, tykkään fiilistellä menneitä aikoja..
Roadracers a.k.a. Rebel Highway, tehty El Mariachin ja Desperadon välissä 1994, TV-leffa? Ks. IMDB-linkki (http://www.imdb.com/title/tt0111002/). Fifties-harrastajalle ihan ehdoton, Rodriguez-tyyliin loistava musiikki. Niin ja onhan siinä Salma Hayek.
-
Rodriquez ja Tarantino värkkääväät seuraavaksi kauhuelokuvaa. Sin Cityn näytöksistä vielä:
FS-filmi tiedottaa:
KESÄN ODOTETUIMMAN ELOKUVAN ROBERT RODRIGUEZin JA FRANK MILLERin "SIN CITYn" ENNAKKONÄYTÄNNÖT ALKAVAT PYÖRIÄ JO HUOMENNA LAUANTAINA 28.5. HELSINGIN TENNISPALATSISSA KLO 21.15.
Finnkinolla on suunnitelmissa ajaa "Sin Cityä" ennakkoon joka viikonvaihde, joten kaikilla Frank Miller & Sin City -faneilla on mahdollisuus nähdä elokuva jo reilusti ennen Suomen ensi-iltaa.
Heinäkuun alusta alkaen ennakkonäytäntöja tullaan ajamaan myös kaupungeissa kautta maan.
SUOMEN ENSI-ILTA 22. HEINÄKUUTA!
Elokuvan kesto 123 minuuuttia ja ikäraja 18 vuotta!
***
Robert Rodriguez (Once Upon a Time in Mexico) ja sarjakuvan mestari Frank Miller ovat yhdessä ohjanneet elokuvan SIN CITY, joka perustuu Millerin luomiin, kirjoittamiin ja piirtämiin sarjakuviin. Oman panoksensa elokuvaan tuo vielä Quentin Tarantino, joka toimii vierailevana ohjaajana.
SIN CITY vilisee paatuneita rikollisia, kieroja jepareita ja seksikkäitä pimuja, joista eräät janoavat kostoa, toiset kaipaavat synninpäästöä ja kolmannet kumpaakin. Elokuva ammentaa aineksia lähinnä kolmesta Millerin albumista: ne ovat 'Sin City', joka poiki pitkäikäisen kiitetyn sarjan, 'Keltainen äpärä' (That Yellow Bastard) ja 'Kohtalokas tappo' (The Big Fat Kill).
Rodriguez ja Miller siirsivät nuo legendaariset tarinat valkokankaalle pyrkien säilyttämään niiden visuaalisen ilmeen, tunnelman ja dialogin ehdottoman uskollisina sarjakuville.
SIN CITY -elokuvan pääosassa nähdään JESSICA ALBA (Nancy), BENICIO DEL TORO (Jackie Boy), BRITTANY MURPHY (Shellie), CLIVE OWEN (Dwight), MICKEY ROURKE (Marv), BRUCE WILLIS (Hartigan), ELIJAH WOOD (Kevin), ROSARIO DAWSON (Gail), MICHAEL CLARKE DUNCAN (Manute), MICHAEL MADSEN (Bob), JOSH HARTNETT (The Man), CARLA GUGINO (Lucille), JAIME KING (Goldie), NICK STAHL (Roarke Jr/Yellow Bastard)
-
Rodriquez ja Tarantino värkkääväät seuraavaksi kauhuelokuvaa.
Merkitseekö tämä että Desperadot saa jatkoa? ;)
Marko
-
Merkitseekö tämä että Desperadot saa jatkoa? ;)
Tiedä nyt tuosta sitten, NYTin viihdeuutiset kertoi seuraavaa:
"Quentin Tarantino ja Robert Rodriguez aikovat tehdä yhdessä kauhuelokuvan. Kumpikin kirjoittaa ja ohjaa tunnin pituisen osuuden Grind House -nimiseen elokuvaan, joka on tarkoitus saada teattereihin ensi vuoden alkupuolella."
Rodriguezilla on Sin City kakkonenkin jo valmisteilla, mutta mikäs se hänessä, onhan RR huomattavasti rivakampi liikkeissään kuin QT, joka vähintäänkin joka viikko kertoo tekevänsä uutta elokuvaa, mutta...
-
Eilen kävin Tampereen ennakossa kattomassa, ja oli kyllä ihan vaikuttava leffa. Visuaalisesti oli toteutettu ihan helvetin hienosti ja näyttelijäsuoritusket/valinnat olivat myös osuneet aika hyvin nappiin. Muutenhan oli kuin olisi sarjakuvat vaan suoraan elokuvana nähnyt, joten sillain ei mitään ihmeellistä. Onnistuneimpia sarjakuvafilmatisointeja aikoihin!
-
Meikäläinenkin kävi tämän eilen Tennarin ennakossa katsastamassa. Eri vänkä oli. Mickey Rourkea ei oltu turhaan kehuttu ja muutkin näyttelijät olivat oikeen mainioita. Paitsi Jessica Alba, joka ei ihan ollut sitä mitä muut. Elokuva nostatti myös hirveän halun lukea sarjakuvat. Liken uusintapainoksia odotellessa.
-
Uusintapainokset näkyivät jo olevan kaupassa. En tosin tarkistanut oliko kaikista.
Liken sivujen (http://www.likekustannus.fi/kirjakeko/haku.php?tekijasuom=&nimi=Sin+City&submit=Hae) mukaan kolmesta ekasta pitäisi vaan tulla/olla uusintapainokset. Jos joku viitsisi sitten vielä kertoa onko tämä Kohtalokkaan tapon 3. painos sama kuin 2. laajennettu painos vai ei.
-
Uusintapainokset näkyivät jo olevan kaupassa. En tosin tarkistanut oliko kaikista.
Entäpä uusin, "Takaisin helvetistä", joka nyt ilmeisesti julkaistaankin yhtenä niteenä? Elokuvaa täällä Oulussa saadaan ilmeisesti odottaa vielä pitkään...
-
Helsingin Suomalaisissa ja Akateemisessa ei ainakaan tänään näkynyt yhtään uusia uusintapainoksia kolmesta ensimmäisestä. Kolmosesta kuutoseen toki löytyi vielä vanhoja. Pitänee sitten vielä odotella.
-
Helsingin Suomalaisissa ja Akateemisessa ei ainakaan tänään näkynyt yhtään uusia uusintapainoksia kolmesta ensimmäisestä. Kolmosesta kuutoseen toki löytyi vielä vanhoja. Pitänee sitten vielä odotella.
Oulussa sama juttu. Suomalaisen hyllyyn oli ilmestynyt Viskiä, vaaroja ja vamppeja sekä Perhearvoja, mutta muut osat loistivat poissaolollaan. Myymälän henkilökunta ei osannut ainakaan suoralta kädeltä sanoa, koska uusintapainoksia saadaan. Ensimmäinen osa täytyy ainakin ostaa.
Elokuvaa täällä Oulussa saadaan ilmeisesti odottaa vielä pitkään...
Finnkinon puolelta ei ole tullut mitään viestiä Oulun ennakkonäytöksistä, joten 22. päivän tienoille saadaan ilmeisesti odottaa (luotan siihen, että yksi elokuvan 20 kopiosta saada heti kättelyssä meillekin).
-
Ehdottomasti paras sarjakuvamaiseksi tehty elokuva ja film noirinpi kuin yksikään oikea film noir-elokuva! Miten ne kuvat on tehty? Lavasteita? Ylivalotusta? Tietokone-efektejä? Vähän kaikkea noita? Kässäri oli hajanainen ja toisti itseään, mutta ei kai sen tarkoitus ollutkaan olla pulpia enempää. Marvinin osuus meni vain turhan nopeasti ja rauhattomasti, mutta leffa ei varmaan olis kantanu pelkästään Sin City 1:n juonen varassa. Hieno muotokokeilu ja tunnelma kohdallaan, mutta kakkososaa en edes odota.
-
Lavasteet on paria pikkupoikkeusta ja baaria lukuun ottamatta tehty kokonaan tietokoneella. Samoin autot, tyypit istuivat käytännössä pahvilaatikoilla.
Niin ja se on Marv, ei planeetan kokoisilla aivoilla varustettu alakuloinen robotti.
-
Iltalehden verkkoversion Hullu maailma -osastokin noteeraa elokuvan:
Liikaa väkivaltaa
Väkivaltaelokuvien vannoutuneelta ystävältä purtiin nenä irti Australiassa, kun hän oli arvostellut erittäin väkivaltaista Sin City -elokuvaa tuttavalleen. Poliisin mukaan elokuvafriikkien kiista oli syntynyt Frank Millerin sarjakuviin perustuvan elokuvan sovituksesta, jota on kritisoitu keskeytyksettömästä väkivaltaisuudesta. Lääkärit onnistuivat ompelemaan 19-vuotiaan arvostelijan nenän takaisin paikalleen.
Voi luoja. Äkkiä! Nyt nopeasti puuhaamaan Sin Cityä, sekä elokuvaa että sarjakuvaa kuten myös samannimistä erotiikkaliikettä vastustavaa adressia. Pelkkää syntiä ja väkivaltaisuutta näyttää tuollainen "viihde" tuovan mukanaan. Suomi täytyy säilyttää puhtaana ja viattomana!! Siveys ja tervehenkiset arvot kunniaan!
Nimim. Alas väkivalta viihde ja moraalin rappio
-
Nyt on kaupoissa Sin City 7: Takaisin helvetistä, samoin uusintapianokset kolmesta ekasta.
MUTTA: Ne ovat kaikki pienempikokoisia kuin ennen. Ihmesarjan kokoa.
WTF! Myös Takaisin helvetistä?
-
Iltalehden verkkoversion Hullu maailma -osastokin noteeraa elokuvan:
Voi luoja. Äkkiä! Nyt nopeasti puuhaamaan Sin Cityä, sekä elokuvaa että sarjakuvaa kuten myös samannimistä erotiikkaliikettä vastustavaa adressia.
Kannatan. Itse joudun kaiken kukkuraksi asumaan Sin City-puodin yläpuolella, joten eiköhän kokoonnuta kaikki moraalinvartijat meille ensi viikonloppuna, porata reikä lattiaan ja päästetä Päivi Räsänen liikkeen katon kautta tuhoamaan koko pornoluola. Pthyi ja jösses, sanon ma!
-
Nyt on kaupoissa Sin City 7: Takaisin helvetistä, samoin uusintapianokset kolmesta ekasta.
MUTTA: Ne ovat kaikki pienempikokoisia kuin ennen. Ihmesarjan kokoa.
Toistan Tatun kysymyksen. Vastausta odotellessani jatkan veitsen teroittamista ja etsin Liken pääpaikan sijainnin. Jos ovat formaatin menneet muuttamaan kesken kaiken, esteettiset haitat ylittävät jo paperilakonkin vaikutukset.
-
MUTTA: Ne ovat kaikki pienempikokoisia kuin ennen. Ihmesarjan kokoa.
Voi helkkari. Täytyy vaan siunailla että onneksi on ymmärtänyt ostaa ne aikanaan. Pakko hankkia myös tuoreemmat ennenkuin niillekin käy köpelösti.
Liken sivujen mukaan uusintapainos on otettu myös Keltaisesta äpärästä, vaikka alkuperäistäkin on vielä saatavilla. Alkuperäinen maksaa 10 euroa ja uusintapainos 16 e.
Myös näyttää siltä että numero 7 on yli kolmesataasivuinen, kun yksikään aiemmista ei ole ollut yli kahtasataa. Periaatteessa pienennöksen voisi sen kohdalla ymmärtää kustannuskysymykseksi. Tosin joku taisi puhua että uudemmat jenkkipainokset ovat Sin Cityistä tätä pienempää mallia? Harmin paikka silti.
-
Äkkiseltään olisin sitä mieltä, että varsinkin tuoreemmat Syntikaupungit näyttävät paremmilta pienemmässä julkaisukoossa. Suomalaisia painoksia en ole vielä nähnyt, mutta ainakin amerikkalaiset uudet editiot olivat perskuleen oivallisen oloisia. Jospa sillä terävällä veitsellä hiottaisiin ensin vähän omia ennakkoluuloja pois, ennen kuin aletaan muita tökkiä?
Rmäki "rauhan puolesta jo vuodesta 1968"
-
Niin, ei se koon pieneneminen näytä mitään olennaista vievän pois. Sin City seiska näytti ihan kiinnostavalta nopean selailun perusteella, varmaan se Liken versio pitää hommata.
Mikäs se Sin City 6 on? Ja onko onnistunut?
Elokuvaversio on kyllä aivan loistava! Paras sarjakuvasta-elokuvaksi metamorfoosi ehdottomasti ever!
-
Äkkiseltään olisin sitä mieltä, että varsinkin tuoreemmat Syntikaupungit näyttävät paremmilta pienemmässä julkaisukoossa. Suomalaisia painoksia en ole vielä nähnyt, mutta ainakin amerikkalaiset uudet editiot olivat perskuleen oivallisen oloisia. Jospa sillä terävällä veitsellä hiottaisiin ensin vähän omia ennakkoluuloja pois, ennen kuin aletaan muita tökkiä?
Rmäki "rauhan puolesta jo vuodesta 1968"
Joo, tuskin julkaisukoon muutos sarjakuvan laatua heikentää ja saattaa jopa parantaakin, mutta meikäläinen on sellainen ketale, joka arvostaa sitä, että albumit ovat samannäköisiä, kun ne kirjahyllystä kurkkivat. Joku TokyoPopin ison punaisen logon ilmestyminen mangapokkarien selkämykseen aiheutti hammastenkiristystä, saatika sitten julkaisun koon muuttaminen. Kiva olisi ollut, jos sarja olisi saatu loppuun yhdessä formaatissa ja toiset painokset julkaistu sitten toisessa formaatissa. Veitsenkin teroitin jo olemattomiin, joten ehkä rauha säilyy. :)
-
Pjärkele. Pitäkööhän kaikista sitten kerätä nämä uudet uusintapainokset. :-\ Yhtäkään en vielä omista ja en pidä siitä että saman sarjan koko vaihtelee hyllyssä.
-
Yeah. 21 x 14 cm koossa ovat nämä uudet, myös Takaisin Helvetistä. Sinänsä jees että eivät pilkkaisseetkaan sitä kahtia kuten jossakin vaiheessa oli aie. Elokuva saa ensi-iltansa virallisesti tänään ja Harri Römpötti tykittää Metrossa kuin Al-qaida ikään:
"Väkivaltaorgiat vähämielisille
Viime vuosina taiteelliset ansiot ovat nostaneet rutkasti sarjakuvien arvostusta Yhdysvalloissa. Mutta jos joku yhä haluaa uskoa, että ne ovat lapsia turmelevaa väkivaltaroskaa, Frank Millerin tuotanto on hyvä tekosyy.
Sin City-sarjakuvissa mikroskooppisen ohuet juonet olivat kuin vähämielisen psykopaatin kirjoittamia lapsellisia melodraamoja.
(Elokuvaversiossa) Hollywoodin veteraanisonnit osaavat kurtistella kulmiaan ja äristä julmasti. Sekaan on siroteltu Jessica Alba ja muita anorektisilta teininarkkareilta näyttäviä tipusia, jotka on puettu pariin nenäliinaan.
Sin Cityn heiveröiset ansiot ovat kerronnassa. On päästy todella lähelle sarjakuvan graafista tyyliä. Ehkä konsteja joskus käytetään johonkin tolkullliseen."
-
NYT-liitteessä myös iso arvostelu. NYTin kirjoittaja selvästi tutustunu myös sarjakuvaan - toisin kuin Metrossa.
-
NYT-liitteessä myös iso arvostelu. NYTin kirjoittaja selvästi tutustunu myös sarjakuvaan - toisin kuin Metrossa.
Noh, kyllä Römpöttikin on Sin Cityjä lukenut, just eilen aiheesta juteltiin. On vain ottanut turhan tosikon asenteen, NYT-kriitikko Heikkinen tyytyy toteamaan näin:
"Tarina, aseet ja pornot naiset ovat suoraan teinipojan fantasioista, mutta se on sivuseikka."
-
Väkivaltaorgiat vähämielisille
Äh, myöhästyin.
Muuten, ollaankos me kaikki jotka tykätään Millerin väkivaltaorgioista ihan oikeasti vähämielisiä?
Jos ei ainakaan julkisesti suostuta sitä myöntämään, niin miten olisi asiasta pieni palaute Metroon?
Meinaan että voisihan siinä sivussa tämä mesta saada vähän ilmaista mainosta.
Vaikka tähän tapaan:
"Hyvä Metro lehti!
Nyt on sillä tavalla jotta meitä ottaa aika v***sti pattiin tuo teitin julkaisema sin kityä koskeva elokuvaarvostelu!
Ei oo kaikki jotka lukee frankmillerin väkivaltaorkijoita vähämielisii! Perhana!
Paatte nytten kalloonne jotta antaa olla viimonen kerta kun sanotte sarjakuvalukijoita vähämielisiks tai muuten tullaan ja lyötään teitin kallot muusiks! Mitäs sitten sanotta, häh!
Sitä paitti ei oo oikein sopivaa käyttää lääketieteellisijä termijä epäsopivissa yhteyksissä. Vähämielisiä kyllä löytyy hoitolaitoksista, mutten tiijä lukooko ne kaikki frankmillerijä. Tuo holtiton kielenkäyttö suattaapi ihan tosissaan loukata jotakuta oikeesti vähämielistä tai frankmillerin tuotannon ystävää.
Mut kiitos sentään et teitin samassa lehessä oli Nemi. Voisko se näyttee joku päivä tissisä?
Nimim:
-Joukko närkästyneitä kansalaisia Kvaak sarjakuva foorumista-"
-
Kannatan kyseistä kirjettä! Siihen vois vaan lisätä vielä pari näkyvää yhdyssanavirhettä.
Käsi pystyyn, onko kukaan koskaan pistänyt Harri Römpötin kirjoituksille painoa enemmän kuin palalle vessapaperia?
Selkokarin Antti haukkui Sin Cityn Aamulehdessä, ja se vähän kirpaisi. Mutta Antti ei ole sarjakuvaväkeä.
(Kritiikin dissaaminen menemällä henkilökohtaisuuksiin ei ole järkevää, mutta helpottaa elämää.)
-
Toi Römpötin tekstihän on oikein viihdyttävää = hyvä arvio. Kerrankin joku antaa jotain muuta kuin sen normaalin neljä tähteä. Ja voi sen leffan varmasti noinkin nähdä.
-
Sarjakuvien uusintapainokset olivat ilmestyneet myös paikalliseen Suomalaiseen. Nappasin mukaani ensimmäisen osan. Seitsemäs osa täytynee lainata ensin kirjastosta, ennen kuin sen uskaltaa ostaa itselleen tuohon hintaan. En nimittäin jaksanut innostua "Perhearvoistakaan" niin paljon, että olisin sen itselleni hankkinut. Muut sitten hyllystä löytyvätkin, ja aika sekalaisena seurakuntana: on englanninkielistä, vanhempaa suomalaista painosta ja sitten tämä pokkarimallinen. Kallistun kaikesta huolimatta samalle kannalle kuin valtaosa muistakin kvaakkaajista, eli Like olisi saanut pitää formaatin samana kuin aikaisemmissa suomennetuissa.
Elokuva pitänee käydä katsomassa maanantaina.
-
Minä en tätä nykyä kovin paljon jaksa väkivaltarainoja kattoa, mutta Sin City kyllä kolahti aika kovaa, ihan niinkuin Kill Billitkin. Ja aikanaan ekat Sin City-sarjakuvat. Kyseessähän on tietyn genren äärimmilleen vienti veitsenterävällä tyylitajulla.
Ylipäänsä usein rasittaa se, että kun yrittää katsoa jotain elokuvaa pienen ( 2,5 -vuotiaan) lapsen seurassa, niin oli elokuva mikä tahansa niin ainakin jotakuta vedetään lättyyn ja jos elokuva on jenkkiläinen, aseetkin paukkuvat. Väkivaltaa käytetään ihan liikaa tyhjänä draamallisena elementtinä. Niin ja kun katsoo kotimaisa elokuvia, joka toinen sana on vittu ja mielessään toivoo, ettei se laps nyt vaan sitä sieltä nappaa omaan puheenparteensa...
-
Tänään innostuin ko.leffasta, kun kuulin radiosta arvostelun. Leffaan en mene katsomaan, mutta dvd:n varmaan sitten ostan. Jos ostan.
-
Toi Römpötin tekstihän on oikein viihdyttävää = hyvä arvio. Kerrankin joku antaa jotain muuta kuin sen normaalin neljä tähteä. Ja voi sen leffan varmasti noinkin nähdä.
Todellakin. Itse naureskelin leffan jälkeen että sillehän olisi voinut ihan hyvin antaa mitä vain yhdestä viiteen tähteen ja olisi joka tapauksessa voinut kohtuullisen järkevästi perustella kantansa. Hieno elokuva.
-
Sarjakuvien uusintapainokset olivat ilmestyneet myös paikalliseen Suomalaiseen. Nappasin mukaani ensimmäisen osan. Seitsemäs osa täytynee lainata ensin kirjastosta, ennen kuin sen uskaltaa ostaa itselleen tuohon hintaan. En nimittäin jaksanut innostua "Perhearvoistakaan" niin paljon, että olisin sen itselleni hankkinut. Muut sitten hyllystä löytyvätkin, ja aika sekalaisena seurakuntana: on englanninkielistä, vanhempaa suomalaista painosta ja sitten tämä pokkarimallinen.
Perhearvot on ehkä huonoin Sin City. En tykännyt siitä miten Milo oli piirretty, silleen valkoisesti. Ilmeisesti se oli tuon albumin kikka, kun edellisessä oli keltainen mies ja seuraavassa sininen ja punainen nainen.
Eilen Turusta ei löytynyt muita kuin Perhearvoja ja Viskiä-kokoomaa, joten ostin sitten ne, nyt ei puutu kuin uusin. Yhtään pokkarimallista ei vielä täällä näkynyt, jokohan tänään oisivat saaneet hyllyyn.
-
Eilen Turusta ei löytynyt muita kuin Perhearvoja ja Viskiä-kokoomaa, joten ostin sitten ne, nyt ei puutu kuin uusin. Yhtään pokkarimallista ei vielä täällä näkynyt, jokohan tänään oisivat saaneet hyllyyn.
Alfa Antikvassa pitäisi ainakin oleman, sinne on paketti mennyt eilen.
Tämä viimeinen (hoppas det) SinCity eli Takaisin Helvetistä on selkeä parannus muutamaan edelliseen. Ei se Keltainen äpäräkään lopulta mikään niin erikoinen ole. Seiskaa kässätessään on Milleri vetänyt överit Andrew Vacchsia, melko selvästi, muuten on hauskaa bongailla sieltä täältä cameoivia hahmoja Millerin uran varralta ja vähän muitakin, Harald Hirmuinen on selvä tapaus ja Hellboy tietty (Give 'em hell, boy!"), mutta huomasivatko kaikki Jeren visiitin ensimmäisellä lukukerralla?
-
Olikos tää http://movies.yahoo.com/slideshows/generic/sincitycomparisonphotos.html jo mainittu täällä.
-
mutta huomasivatko kaikki Jeren visiitin ensimmäisellä lukukerralla?
MInä ainakin! Tuleeko tästä joku palkinto?
-
Nähty!
Elokuva oli sellainen, kuin odotinkin, joten ei yllättänyt eikä pettänyt. Paitsi, että väkivallan määrä yllätti, vaikka olen Sin Cityä lukenut ja arvosteluissa oli ultra-väkivallalla peloteltu. Mielestäni on varsin uskomatonta, että ikäraja laskettiin viiteentoista. Jokin aika sitten tällaista elokuvaa ei olisi varmaan saanut tuoda Suomeen lainkaan.
Frank Millerin kerronta toimi mielestäni hyvin myös kuultuna. Erityisesti Hartiganin puolihumoristiset kommentit nostivat hymyn huulille.
Näyttelijät hoitivat hommansa hienosti. Elijah Woodin anti-Frodo oli suorastaan pelottava. Bruce Willis veti hyvin hänelle varsin tutun roolin hyvänä, mutta kovana poliisina. Parjattu Albakin oli ihan kiva eikä häirinnyt ainakaan minua.
Ei elokuva täydellinen ollut, mutta en nyt jaksa ruveta narisemaan niistä huonommista puolista.
-
Olettehan kaikki te sarjakuvafanit hokanneet Keltaisen äpärän (That Yellow Bastard) olevan viittaus (kunnianosoituksesta on tässä tapauksessa vaikea puhua) ensimmäiseen sarjakuvasankariin, R. F. Outcaultin Keltaiseen kakaraan (The Yellow Kid).
-
Valtion elokuvatarkastamo:
"Runsaasti yksityiskohtaista, veristä ja osin liioiteltua väkivaltaa. Väkivalta edellyttäisi sinänsä K18- ikärajaa, kokonaisuuden sarjakuvamaisuus ja tyylittelevyys lieventävät vaikutusta. Rajatapaus."
-
Luin tuon VETin kommentin itsekin. Ainakin minä koin tämän leffan jopa Kill Billiä rankemmaksi (ja paljon paremmaksikin kyllä...), mutta Kill Bill vo. 1 taisi olla silti ihan selkeä 18. Ehkä valkoinen veri huijasi lautakuntaa.
Tässä elokuvassa vain on se vaarallinen juttu, että jotkut elokuvan "sankarit" ovat sairaita sekopäitä, jotka nauttivat tappamisesta ja kiduttamisesta. Voi olla, että lähellekään kaikki 15-vuotiaat eivät vielä tajua, että elokuvan "sankari" ei välttämättä ole hyvä jätkä tai sellainen, jota kannattaisi jäljitellä. Seuraavaksi varmaan Ichi the Killerkin saa K-15 leiman, koska sekin on selvästi fiktiota.
Hassua, että jotain Kung Fu -elokuvien K-18 lätkiä perusteltiin aikoinaan sillä, että niissä näytetään päähän kohdistettuja potkuja, mutta nykyään elokuva jossa revitään paljain käsin vehkeet irti, hakataan kirveellä ihmisiä, sahataan kappaleiksi ja syötetään elävänä elukoille, hakataan päitä atomeiksi ja hakataan jäseniä irti miekalla on ikärajaltaan vain 15.
Maailma muuttu... toivottavasti ikärajat eivät luisu tähän suuntaan loputtomasti. Joku roti pitää pysyä, kun uusi videolaki mahdollistaa nyt sen, että taidetta ei tarvitse enää turmella.
-
Nuo on vaikeita juttuja nuo ikärajat. Itse olen katsonut aikanaan Suomessa kiellety kauhurainat ( Evil Deadit sun muut, jotka ei varmaan nykymittapuilla niin älyttömän rankkoja edes ole) ennen kuin olen päässyt elokuviin katsomaan BAtmania tms. Väkivaltaisia sarjakuvia piirtelin, varmaan jo ennen kuin mitään graafista väkivaltaa olin hirveästi nähnytkään - ehkä jonkun vanhemman kaverin piirroksissa, mutta ei se minusta ole väkivaltaista tehnyt, ja nykyisin suurelta osin häiritseekin, niinkuin jo aiemmin mainitsin suurin osa elokuvien väkivallasta.
Riippu varmaan niin päänappulasta, että mikä sopii kellekin missä vaiheessa - mutta kuten aiemmin mainitsin, tuntuu jokaikinen elokuva ja ehkä aika paljon tv:ssäkin ( en katso) olevan ladattu väkivallalla. Puhumattakaan skidien video - ja tietokonepeleistä, jotka on ihan käsittämätöntä, perustelematonta tappamista.
MUTTA, miksi Keltainen Äpärä on ihan Star Trek Deep Space Ninen baarimikon näköinen? Spray'attiinko vanha naamari vaan neonmaalilla, ja onko kyseessä sama näyttelijä?
-
Äkkiseltään olisin sitä mieltä, että varsinkin tuoreemmat Syntikaupungit näyttävät paremmilta pienemmässä julkaisukoossa. Suomalaisia painoksia en ole vielä nähnyt, mutta ainakin amerikkalaiset uudet editiot olivat perskuleen oivallisen oloisia.
Joo, ei se koko uusintapainoksia pilaa. Paperi pilaa. Nehän on hitto vie painettu huokoiselle Ihmesarja-paperille! Varsinkin ykkösosan ankara piirrosjälki "jonka vuoksi voisi kuolla", kärsii ihan pirusti. Mustan ja valkean vuorottelu my ass, näissä uusintapainoksissa vuorottelee musta ja kellertävä! :'(
(Ehkä kuvittelen mutta nro 7:n paperi näytti pikkuisen paremmalta.)
-
MUTTA, miksi Keltainen Äpärä on ihan Star Trek Deep Space Ninen baarimikon näköinen? Spray'attiinko vanha naamari vaan neonmaalilla, ja onko kyseessä sama näyttelijä?
Äpärää esittää sama mies ennen ja jälkeen keltaiseksi muuttumista, Nick Stahl. Eli ei mitään Trek-yhteyksiä.
-
Sin City on nähty nyt ensimmäisen kerran, mutta se ei tule jäämään viimeiseksi! Huikea elokuva - vaikuttava, väkivaltainen ja visuaalinen. Ensimmäinen viisi minuuttia meni totutellessa totutusta poikkeavaan visuaaliseen ilmeeseen, mutta sen jälkeen uppouduin täysin tarinaan ja kahden tunnin kuluttua huomasin typerän kestovirneen juuttuneen naamalleni. Loistavaa, aivan loistavaa! "Ghost Worldin" asema kaikkien aikojen sarjakuvafilmatisointina on nyt vakavasti uhattuna.
Sarjakuvat luin viimeksi keväällä, ja silloin pidin sekä "Keltaisesta äpärästä" että "Kohtalokkaasta taposta" enemmän kuin sarjan ensimmäisestä osasta. Nyt vaaka pyörähti toisin päin: Marvin tarina oli paras. Pitänee varmaan lukea albumit uudestaan. Millerin raymondchandlermainen dialogi viehätti.
Näyttelijät olivat kautta linjan tasaisen hyviä. Mickey Rourken suoritus oli jotakin aivan uskomatonta, mieshän OLI Marv! Myös Benicio Del Toro esiintyi edukseen. Psykoottinen Elijah Wood taisi karistaa viimeistään nyt hobitin selästään. Myös Alexis Bledel ja osittain myös Josh Hartnett laajensivat omaa reviiriään näyttelijänä, tosin ensimmäisenä mainittua katsellessa huomasin koko ajan ajattelevani Rory Gilmorea.
Ikärajojensa puolestahan tämä on tosiaan rajatapaus. Olisin ehkä itse ollut taipuvainen kallistumaan K18-leimaan, väkivallan liioittelevasta sarjakuvamaisuudesta huolimatta.
Olikohan vuoden paras elokuva tässä?
* * * * 1/2
-
Nick Stahl oli Terminator 3:n kasvanut John Connor.
Öffitopic:Ei untunut oikealta John Connorilta. Olisi pitänyt olla Edward Furlong.
-
Mitä mitä!! Turun sanomat ovat vaihtaneet laatukritiikkeihin, eli jopa katsotaan arvosteltu elokuva ja jopa tutkitaan lähteet???
http://tinyurl.com/eyhdl
Arvostelija ei ole Maskula, mutta lupaava seuraaja.
No joo, itse näin leffan eilen. Hienoa että Rodriguez on päässyt edellisistä poseerausleffoista eroon. (El Mariachi oli toki mahtava). Hieno teos ja todella uskollinen sarjakuville. Arvomaailmoista ei tässä kannata sanoa mitään, ne on muutenkin nyrjähtäneet tässä sarjassa. Tarinalta ei kauheaa syvällisyyttä sopinut odottaakaan.
Itse tykkäsin, vaikka ehkä enemmän odotin. Tässä oli kyllä LOTR ilmiötä havaittavissa, eli kyllä se haittasi, että tiesi etukäteen suunnilleen kaiken mitä tapahtuu. Ois ollut kiinnostavaa nähdä juttu tietämättä sarjiksista.
Iso Bravo-huuto, että tälläistakin leffaa välillä näytetään
-
Huh, olin tuossa tupakkatauolla duunissa, ja jos en ihan väärin nähnyt, puksutti ohi HKL:n bussi, jonka kyljessä oli mojovan kokoinen Sin City-mainos. Jokunen vuosi on kulunut siitä, kun ensimmäisen SC-albumin kesällä 1994 divarin nurkasta huomaani nappasin...
-
Saisi olla K18 elokuva. Väkivalta tuntui paaaaljon roisimmalta elävänä kuvana kuin sarjakuvissa, vaikka niissäkin sitä on vähintään yhtä paljon.
-
Nyt tuli sitten kyseinen leffan katsottua ja olihan se oikein mojova tapaus. En ollut yhtään sarjakuvaa pohjalle lukenut, muttei se menoa haitannut. Eniten ehkä häiritsi se Hartiganin tarinan jakaminen, kun se aiheutti hölmöjä kuolemanjälkeisiä ilmestyksiä (esim. Marv), mutta toisaalta elokuvallisesti se oli parempi ratkaisu.
Mielestäni elokuva oli kyllä selvä K-18-tapaus, sen verran punaista (ja valkoista ja keltaista) lenteli ilmassa. Jännä juttu, että leffaa katsoessa yleensä hihittelen, mitä ylilyödympää väkivalta on, mutta tosielämässä en voi sietää väkivaltaa.
Ja sitten vaan kauppaan ostamaan muutamat Sin Cityt, vähän kyllä epäilyttää tuo pienempi koko...
-
Nyt tuli sitten kyseinen leffan katsottua ja olihan se oikein mojova tapaus. En ollut yhtään sarjakuvaa pohjalle lukenut, muttei se menoa haitannut. Eniten ehkä häiritsi se Hartiganin tarinan jakaminen, kun se aiheutti hölmöjä kuolemanjälkeisiä ilmestyksiä (esim. Marv), mutta toisaalta elokuvallisesti se oli parempi ratkaisu.
Tähän aikaan vuorokaudesta pää pätkii mutta muistini mukaan näin se menee albumeissakin. Millerin maailman hengittää katkuista ilmaa muttei aina järjestyksessä 1,2, 3,4 vaan 4,1,2,1,4 jne.
Mielestäni elokuva oli kyllä selvä K-18-tapaus, sen verran punaista (ja valkoista ja keltaista) lenteli ilmassa. Jännä juttu, että leffaa katsoessa yleensä hihittelen, mitä ylilyödympää väkivalta on, mutta tosielämässä en voi sietää väkivaltaa.
Liity joukkoon tummaan. Väkivalta on kyllä ratkaisu, mutta hyvä tai edes siedettävä äärimmäisen harvoin.
Ja sitten vaan kauppaan ostamaan muutamat Sin Cityt, vähän kyllä epäilyttää tuo pienempi koko...
Onnittelut hienosta valinnasta. Pidä mielessä ettei koolla aina ole väliä. ;)
-
Alkuunsa SC oli K-18 (ennakkonäytöksissä). Tilastoja Elokuvatarkastamolta:
http://www.vet.fi/tilasto/tilastot.html
Elokuvanhan saa nykyisin tuoda maahan ilman tarkastusta (video- ja DVD-boxeissa ikärajamerkintä neliöity), jolloin se on automaattisesti K-18. Tietenkään se ei saa sisältää mitään rikoslain kieltämää materiaalia, ja kuka tahansa voi tehdä valituksen mikäli epäilee lakia rikotun.
-
Kysehän ei ole siitä, että tarkastuspäätöksestä olisi tehty valitus elokuvalautakunnalle (http://www.vet.fi/tilasto/ltk_paatokset.htm), kuten esim. Sormusten herrojen tapauksessa. Sin Cityn ikärajatiedoista (http://195.197.150.133/elokuvahaku/EH1210.aspx?ID=270674&lcid=1035) nähdään, että päätös tehtiin vain pari viikkoa ennen varsinaista ensi-iltaa, vaikka elokuva oli pyörinyt ennakkonäytöksissä jo kuukausitolkulla. Muista päätöksistä (http://195.197.150.133/elokuvahaku/EH1220.aspx?ID=270674&JNUM=2&lcid=1035) selviää, että ikärajaksi merkittiin K18 toukokuussa -- koska levittäjä vain ilmoitti elokuvasta, eikä sitä tarkastettu silloin.
Toisin sanoen ennakkonäytöksiä varten levittäjälle kelpasi K18-ikäraja, mutta varsinaista levitystä varten elokuva tarkastutettiin, ja se sai suoraan ikärajan K15 -- joskaan ei ihan suosiolla. Tarkastajan perustelut:
Runsaasti yksityiskohtaista, veristä ja osin liioiteltua väkivaltaa. Väkivalta edellyttäisi sinänsä K18- ikärajaa, kokonaisuuden sarjakuvamaisuus ja tyylittelevyys lieventävät vaikutusta. Rajatapaus.
-
hölmöjä kuolemanjälkeisiä ilmestyksiä (esim. Marv),
Mikä niissä oli hölmöä?
-
Eniten ehkä häiritsi se Hartiganin tarinan jakaminen, kun se aiheutti hölmöjä kuolemanjälkeisiä ilmestyksiä (esim. Marv), mutta toisaalta elokuvallisesti se oli parempi ratkaisu.
Sitten kun luet sarjisversioíta, huomaat että kohtaukset olivat ihan asiaankuuluvia. Albumeitakaan ei ole ilmestynyt ajallisesti oikeassa järjestyksessä, vaan esim. Hartiganin tarinahan nähtiin vasta nelosalbumissa, vaikka se sijoittuu aikaan ennen ykköstä ja päällekkäin sen kanssa.
Mutta olipa se vaikuttava elokuvakokemus. Leffan tyylivalinta on täysin oikea; jos Sin Citystä olisi tehty leffa perinteisin keinoin, on vaikea uskoa että se olisi onnistunut. Mutta tämä sarjakuvaleffa toimi mainiosti. Marvin tarina oli paras, niinkuin Jokke jo totesikin: Rourke ON Marv. Samaten Elijah Wood on Kevin, ja sitä en olisi etukäteen uskonut IKINÄ. Mahtavan näköistä kun psykoottinen Frodo tappelee Marvin kanssa!
Kohtalokas tappo toimi elokuvana jopa paremmin kuin kirjana, ehkä siksi ettei sen tarvinnut kantaa yksinään koko juttua, vaan se oli heitetty vahvempien tarinoiden sekaan. Millerin piirrosjälkikään ei ole siinä albumissa niin hyvä kuin aiemmissa. (Tietty jos Robert olisi halunnut olla todella uskollinen alkuperäisteoksille, hän olisi tehnyt kuvista epäskarpimpia Vanhankaupungin tarinan ajaksi. ;) )
Jännää oli verrata leffaa sarjiksiin kotona: kuvakulmat ja repliikit ja KAIKKI meni niin yksiin kuin mahdollista.
-
DVD-julkaisuissa tulee kuulemma versio, jossa sarjakuville ollaan todella orjallisia. Olen miltei jopa käsityksessä, että ihan jokainen sarjakuvien ruutu löytyy tästä versiosta.
Teatteriversioita oli näiltä osin leikattu, ilmeisesti rytmin säilyttämiseksi.
-
Olen miltei jopa käsityksessä, että ihan jokainen sarjakuvien ruutu löytyy tästä versiosta.
Olisi kiva nähdä se kohta, jossa Marv heittää voltteja ovea päin. Vähän veikkaan, ettei sellaista edes kuvattu. Mutta kaikki kuvatut kohtaukset laitetaan erikoisversioon, ja tarinat erotetaan omiksi kokonaisuuksikseen. Sitten kun on ensin rahastettu tarpeeksi normaaliversiolla.
-
Huusin itselleni Keltaisen äpärän jo pari päivää sitten huuto.netistä ja tänään näin elokuvan. Olihan se väkivaltainen, mutta väkivalta oli jotenkin niin liioiteltua, (hakataan miestä lekalla päähän ilman kummempia vammoja) että ei sitä edes ottanut tosissaan. Elokuva oli muuten varsin hyvin tehty. Mustavalkoisuus väriläiskineen toimi paremmin kuin olin ennalta osannut odottaa.
Hieman aihetta sivuten: Saako Sin citystä enemmän irti jos lukee albumit oikeassa järjestyksessä? Eli säästänkö keltaisen äpärän siihen asti, että saan haalittua itselleni kolme ensimmäistä osaa?
-
Ööh, eipä juuri. Irrallisia juttuja ovat, vaikka samoja hahmoja piipahtelee mukana. Ainoastaan seiska (Takaisin Helvetistä) kannattaa säästää viimeiseksi. Mikäli jaksaa, oikeastaan vain ykkönen on täysipainoinen teos sekä tekstin että kuvan osalta, loput jaksot silkkaa hassuttelua.
-
Kävin katsomassa Sin Cityn. Aivan kuin olisi seurannut jonkun teinin käsityö-fantasiasessiota. Minulle tuli todella vahva tirkistelijä-olo. Nolotti. Tuntuu että pitäisi pyytää joltain anteeksi että katsoin.
Tätä ei varmaan tajua, jos tietyllä tasolla pystyy samaistumaan elokuvan/sarjakuvan henkilöihin. Minä en pystynyt.
"Täydellinen nainen.Jumalatar"
-
Mikael Fränti lätsää myös Sincitulaa omalla palstallaan Hesarin tv-sivulla tänään 1.8.
"Ohjaaja on joku Tarantinon oppilas... ei tule hyvää vaikka kuinka "hienoista" sarjakuvista sovitellaan..." jne. Sekä sitten kunnon petervonbaghilaista retoriikkaa kuinka ranskalaisohjaajat (Resnaisko se nyt oli) 60-luvulla halusivat välittää taiteellaan rakkautta, eivät väkivaltaa...
http://www.elitisti.net/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=115
-
Toisaalta totuushan on, että Sin City on naisvihamielistä, ultraväkivaltaista viihdettä. Sen "sankarit" ovat selvästi Mickey Spillanen Mike Hammerin perillisiä ja asenne kaksinverroin sama. Kyse on vain siitä, miten tähän tyyliteltyyn violence-tajunnanvirtaan suhtautuu. Homma on ihan ok, jos sen perussarkastisen idean tajuaa, mutta jos sitä katsoo vain pinnalta niin...
-
Sin City on yksi niistä lukuisista, pikku hiljaa kertyvistä asioista, jotka tulevat erottamaan meidät videolain veteraanit nykypolvesta. "K-18 ei ole enää sitä mitä ennen" tulee olemaan huolestuneiden kolmekymppisten mantra. Myös meikäläisen. Ei hemmetti jos Sin City ei ole K-18, niin ei millään näytä olevan mitään väliä, olkoonkin vaikka kuinka "sarjakuvamaista" mättöä. Ja mikä peruste se muutenkaan on? Miksi aikoinaan Punisheriakin silvottiin minuuttikaupalla?
Herkullinen leffa muuten, harmi vain, että se vanhakaupunki -osio mielestäni hieman latisti tiukkaa kokonaisuutta chicks with guns -asetelmista huolimati. Tämän jälkeen Tukholman tai vaikkapa Prahan reissut eivät tunnu enää samalta. Ja pitäisi varmaan joskus ajaa pääkaupunkiseudun linja 503 loppuun asti.
Mitä tulee sarjakuviin. Mikä ihmeen älynväläys tämä pokkarijuttu oikein on? Ilmeisesti nämä uudet painatteet on aiottu jonkinlaiseksi pulppitavaraksi, joka häipyy elokuvien luoman kertakäyttöisen innostuksen myötä? En sulata! Pienempää kokoa surkealla paperilaadulla, uusin pokkari yli 20 euroa, ehei pojat, ei Sin Cityä tällä tavalla käydä.
Kenen idea? Erittäin mielelläni lukisin vaikkapa tästä ketjusta jonkinlaista perustelua, taustatarinaa sille, miten tällaiseen järjettömään ratkaisuun on päädytty. Kyllä minusta pitäisi ehdottomasti alkaa pommittaa Likeä, jotta uusimmasta albumista saadaan kunnollinen versio. Mitä seuraavaksi? Tulevat Akiran osat pokkarimuodossa? Buddy Bradley -sarjikset?
Yst.terv. Vaativa kuluttaja -75
-
Käsittääkseni tuo pokkarikoko on ihan Millerin oma idea. Herra jauhaa aiheesta Eisner/Miller-haastattelukirjassa, eli siitä miten tämä koko on kätevämpi esim. satunnaisostajien saamisessa.
-
Jos alkuperäinen oikeudenomistaja sanoo että nämä julkaistaan nyt tässä formaatissa niin eipä siinä ole suomalaisella kustantajalla vastaansanomista. Myös Far Sidet ja Calvin & Hobbes on määrätty jatkossa julkaistaviksi kaikkialla vain ja ainoastaan juhlakirja-muodossa, tavallinen albbariformaatti (44 - 48 aaneljä-sivua) ei enää kelpaa.
-
Mikael Fränti lätsää myös Sincitulaa omalla palstallaan Hesarin tv-sivulla tänään 1.8.
Fränti kyllä löytää yllättävän monesta elokuvasta "asefetisismiä" ja "naisvihaa", ettei hänen vuodatuksiaan osaa enää ottaa todesta, mieshän on selvästikin tekotaiteellinen kunniafeministi.
-
Kävinpä katsomassa elokuvan. Oli ihan viihdyttävä pläjäys, vaikka ei nyt minnekään lempielokuvieni top-10:en menekään.
Tuli kyllä paljon filosofisia pohdintoja mieleen. Nimittäin järjettömän väkivallan katharttisesta vaikutuksesta. Kas, kun nykypäivän ihminen lukee esimerkiksi Grimmin satuja, niin monet ovat järkyttyneet siitä julmuudesta, mitä näissä tarinoissa esiintyy. Ilkeä äitipuoli pannaan kävelemään tulisissa rautakengissä, silmiä nokitaan irti jne. Aika kaukana samoista saduista tehdyistä Disney-leffoista. Kovin moni ei vaan älyä, että ennen 1900-lukua satuja on kerrottu pääasiassa aikuisille, eikä vain lapsille, niin kuin nykyään.
Joten eikös voisi ajatella, että tällaisilla Sin Cityn ja Kill Billin tapaisilla ultraväkivaltaelokuvilla olisi samantapainen funktio, kuin menneen ajan väkivaltaisilla saduilla tai joillakin pyhimysten kidutuskertomuksilla? Omia pahoja ajatuksia ei tarvitse hautoa päässä, kun on laillinenkin keino purkaa väkivaltafantasiansa. Kun miettii esimerkiksi aikaa, jolloin äärettömän väkivaltaiset aikuisten sadut on muutettu viattomaksi ja puhtoiseksi lasten viihteeksi, niin sille ajallehan sattuu esim. sellainen pieni selkkaus kuin toinen maailmansota ;) Ja millainen helpotus joku Viiltäjä-Jack onkaan ollut viktoriaanisen ajan briteille: seksi ja raaka väkivalta samassa paketissa, tätähän me kaivattiinkin, voi kun kamalaa (aah)!
Eikä tämä päde vain aikuisiin. Bruno Bettelheim -niminen psykoanalyytikko joskus puhui siitä, miten sadut auttavat lapsia käsittelemään omia kiellettyjä, negatiivisia tunteitansa.
Järjetön, täysin absurdi väkivalta on vielä siinä mielessä hyvä asia, ettei siihen pysty samaistumaan millään. Jossain 1980-90-lukujen Hollywoodin toimintaelokuvissa on ollut rankkoja väkivaltakohtauksia, jotka kuitenkin olisivat vielä täysin toteutettavissa, mutta joista ihminen ei oikeasti selviäisi hengissä. Överiksi vedettynä pitäisi kaikille olla selvää, ettei noin voi oikeasti tehdä. Gangsteripomoa pystyy vielä leikkimään oikeassa elämässä, mutta ei Marvia.
Sitten päästäänkin vielä aasinsillan kautta lempielokuvaani Kellopeliappelsiiniin, joka on täydellinen vastakohta Sin Citylle. Kellopeliappelsiinissahan väkivalta on samaa lajia kuin jossain normaaleissa toimintapätkissäkin, mutta a) täysin perustelematonta ja b) realistista siinä mielessä, että esimerkiksi pahoinpitelyyn voi hyvinkin kuolla. Tämäkin elokuva järkytti aikanaan (ja vieläkin) ihmisiä. Kuitenkin tämäkin ääripää on mielestäni parempi, kuin tuo toimintaelokuvavaihtoehto, jossa täysin idealisoidut hyvikset hakkaavat pahiksia minkä kerkeävät, eikä tästä toiminnasta seuraa oikeastaan mitään pahaa kenellekään.
Siinä siis hieman filosofista ja media-analyyttistä pohdintaa yön ratoksi. Pahoittelen, jos viestistä ei saanut mitään selvää, on nimittäin tullut pari tuoppia alkoholia nautittua. Yritän huomenna selventää pointtiani, jos ketään kiinnostaa ;D
*Lisäys: Niin, siis, jos jollekin jäi epäselväksi, niin oma vankkumaton mielipiteeni on, että elokuvaväkivallan pitäisi olla joko juuri tuollaista överiksi vedettyä, tai sitten sellaista, että (realistisen) väkivallan jäljet ovat selvästi näkyvissä. Ja elokuva oli ihan ok, vaikka en sitä välttämättä dvd:nä hyllyyni hankkisi. Sarjakuvamaisuus viehätti, vaikka voidaankin miettiä, miksi sarjakuvista täytyy ylipäänsä tehdä elokuvia, jos elokuvamuoto ei periaatteessa tuo pakettiin mitään uutta? Vai onko se vain sitä, että saadaan lisää kohdeyleisöä?
-
Olin lukenut sarjakuvat ennen leffassakäyntiä, ja keskityttyäni lähinnä kuvalliseen puoleen oli yllätys miten repliikit korostuivat ääneen puhuttaessa. Pidän elokuvaakin ihan jeessinä, mutta muutamia pahoja mokia siellä oli. Eniten tökkäsi korvaan kohta jossa Nancy kiittää siitä että on vielä neitsyt. Olkoon kuinka paatunut nappula tahansa, se tuskin kiittäisi mahdollisuudesta antautua koskemattomana jollekin karvamahalle myöhemmin. Tässäkin keski-ikäinen miekkonen paistoi aivan liikaa hahmojen läpi, että edes illuusio monihenkilöisestä tarinasta olisi säilynyt.
-
Ajattelin jatkaa tätä täällä, ettei sarjakuvien kokokeskustelu mene enempää off topiciksi.
oletteko muuten kiinnittäneet huomiota miten näiden uusien Sin City- pokkarien paperin laatuun? Liian karkeaa ja kellertävää hintaansa nähden. Suoraansanoen kaduttaa, että ostin koko lärpäkkeen: koko ja laatu on samaa luokka Ankkataskarien kanssa, mutta hinta on yli kymmenen euroa. Olisi varmaan tilaamalla löytynyt suomentamaton (ja parempilaatuinen) versio :P
Pokkarikoolla ja huokoisemmalla paperilla on ilmeisesti haettu pulphenkeä. Itse pidin muutoksista. Mutta (Liken www-sivujen mukaan) 16 e uusintapainoksesta ja 25 e (!) Takaisin helvetistä-opuksesta, on aika käsittämätön hinta, oli sivumäärä sitten mitä hyvänsä.
-
Sin City oli mielestäni oikein mainio elokuva, joskin episodimaisuus oli vähän omituinen ratkaisu. Marvinin tokaisu epäonnistuneen sähkötuolikäristyksen jälkeen nousee ehdottomasti one-linereiden kärkikastiin: "Is that best you can do, pansies?" (tuosta lausahduksesta tulee jostakin syystä nimittäin mieleen Monty Pyhtonien Holy Grail-elokuvan musta ritari):D
Huomasin Internet Movie Databasesta, että Sin Citylle olisi tulossa kaksi jatko-osaa (joista muuten jälkimmäisen ainoana ohjaajana näyttäisi olevan Miller itse). Onko kukaan kuullut mitään ennakkotietoja meinataanko nuo jatko-osat tehdä ensin sarjakuviksi vai lähdetäänkö liikkeelle suoraan elokuvakäsiksistä?
Ja vielä linkit IMBD:hen.
Sin City 2 (http://www.imdb.com/title/tt0458481/)
Sin City 3 (http://www.imdb.com/title/tt0458482/)
-
Onko kukaan kuullut mitään ennakkotietoja meinataanko nuo jatko-osat tehdä ensin sarjakuviksi vai lähdetäänkö liikkeelle suoraan elokuvakäsiksistä?
Robert Rodriguez on sattumoisin juuri vastannut kysymyksiin asiaa koskien:
http://www.latinoreview.com/interviews/rr-sincitydvd.html (Superhero Hype!n (http://www.superherohype.com/news/sincitynews.php?id=3405) kautta)
What are you guys working on story wise for the sequels?
Robert Rodriguez: A Dame to Kill For is the basis for the second one.
[...]
And for the third?
Robert Rodriguez: Yeah, we’re still writing the script to see if there’s enough for a third one or we might just stick with the second one.
[...]
Have you looked at To Hell and Back which has a lot of that color and thought about that technology?
Robert Rodriguez: Oh, totally, totally thought about Hell and Back and Family Values and there’s so many good books, it’s all about picking and choosing. We’re starting with Dame to Kill For and a couple other shorts and see how they work together.
Eli suomeksi: Rodriguez ei ole varma, kannattaako edes yrittää tehdä kolmatta elokuvaa, koska hän ja Miller molemmat tietävät, että loput Sin Cityt ovat enimmäkseen kelvotonta ryönää.
-
DRE: What’s the status of new Sin City movies?
FM: We’re working on putting the structure of Sin City 2 together but we’re talking about starting shooting in January.
DRE: What stories is it going to be?
FM: We’re talking about weaving together A Dame to Kill For and a new story I’m coming up with.
DRE: Cool!
Koko haastis (http://suicidegirls.com/words/Frank+Miller/). (Tuolla saitilla on sit kai kans jotain NSFW-matskua, mut en oo varma ku en oo haastiksia pitemmälle tutkinu. Mut joo, niinku varotuksen sanana tjsp.)
-
IMDB:n tulevien elokuvien tulevaisuuteen ei kannata 100 % luottaa. Tuossa vaiheessa voi vielä sattua vaikka mitä.
Totta. Nuo ennakkotiedot taitavat perustua pääasiassa studioitten ja/tai tekijöitten puheisiin.
Kiitos Rodriguesin haastattelulinkeistä Rami ja Rac. Täytyy ryhtyä lukemaan niitä.
-
Juuri luin tuossa Family Valuesin, ilmeisesti sen oikea kirjoitusmuoto on "familyvalues", koska suomennoksessa ainakin seisoo notta "Perhe arvot".
En tiedä, kuinka yksin olen mielipiteineni, mutta onko muilla edes jotain järkeviä perusteluja, joiden avulla tuota tarinaa ja albumia ei voi tuomita kuraksi? Millerillä on tuossa ollut jonkinlainen suttu- ja hiusterävaihe menossa artistisella urallaan, deadlinet ovat ilmeisesti pakanneet päälle, ja tarinakin on todella heppoinen, mitä koitetaan kompensoida sivun mittaisilla Miho -kuvilla. Ja muutenkin on ohkainen kirja.
Tarinan jännitteettömyys on se, miksi tätäkin sepustusta aloin väsätä. Päähenkilöt ovat koko ajan kovin itsevarmoja, missään vaiheessa ei tule minkäänlaista vaaraa tahi uhkan tuntua. Kaikki sujuu niin kuin pitääkin, ruumiita tulee, yksiulotteinen Miho tappaa talossa ja puutarhassa niin, ettei lobomaisessa voittamattomuudessa ole oikeastaan enää mitään järkeä. Yhtä antoisaa olisi lukea puhelinluetteloa, kun kuitenkin tietää sen loppuvan Ö:hön.
Toimiihan tuo äärimmäisen tympeä sarjakuva jonkinlaisena valkoisen musteen/korjauslakan käytön oppituntina, mutta kyllä nyt täytyy sanoa, että 12,90 euroa meni hukkaan. Tässä tapauksessa täytyy toivoa, että elokuvaversion tarinaa on edes jonkin verran rikastutettu.
Että millä? No Jollain!
-
En tiedä, kuinka yksin olen mielipiteineni, mutta onko muilla edes jotain järkeviä perusteluja, joiden avulla tuota tarinaa ja albumia ei voi tuomita kuraksi?
Ei oo.
-
Tarinan jännitteettömyys on se, miksi tätäkin sepustusta aloin väsätä. Päähenkilöt ovat koko ajan kovin itsevarmoja, missään vaiheessa ei tule minkäänlaista vaaraa tahi uhkan tuntua. Kaikki sujuu niin kuin pitääkin, ruumiita tulee, yksiulotteinen Miho tappaa talossa ja puutarhassa niin, ettei lobomaisessa voittamattomuudessa ole oikeastaan enää mitään järkeä. Yhtä antoisaa olisi lukea puhelinluetteloa, kun kuitenkin tietää sen loppuvan Ö:hön.
Tämähän on myöhempien Sin Cityjen arkkivika, mutta Miller ilmeisesti viljelee sitä sen takia että peloton antisankari on pulp-kirjallisuuden kulmakivi. Tässä suhteessa eka Sin City oli haparointia, ja hyvää sellaista. Marvinhan on itsensä kanssa ihan hukassa. Ihan sama ongelma on uusimmassa Sin Cityssäkin, Wallace on liian peloton.
-
Kun nyt viimein sain Sin Cityn katsottua, niin täytyy sanoa että elokuvassa ei kyllä ollut kuolleita hetkiä. Näyttelijät suoriutuivat erittäin hyvin rooleistaan, ja Mickey Rourke Marvina oli omasta mielestäni elokuvan tähti. Mustavalkoisuus toimi hyvin tyylillisenä ratkaisuna, värien rikkoessa tunnelmaa kiinnittämällä huomiota (joskus yllättäviinkin) yksityiskohtiin. Episodimaisuus toimi myös hyvin, eikä henkilöiden (heikkoja) yhteyksiä toisiinsa korostettu liikoja, vaan ne toimivat punaisena lankana nivoen maailmaa sisäisesti yhtenäiseksi. Elokuvallisesti Sin City oli miusta siis hyvä.
Sen sijaan tarina muistutti miuta siitä, miksi aikanaan inhosin Sin Cityjä: Väkivaltaa väkivallan perään, raakuutta raakuuden takia ja paljon. Negatiivisuutta, pessimismiä, alistumista "kohtaloon". Väkivaltaan turtui pahasti, ja vaikka se inhotti monessa paikkaa loppuun saakka, niin huomasin myös selkeää väsymystä ja puutumista. Lopulta väkivalta alkoi tuntua itsetarkoitukselta, ja elokuvasta jäi varsin vihamielinen tunne takaraivoon. Lisäksi väkivalta ei tehnyt "sankareille" läheskään yhtä paljon pahaa kuin "pahiksille", minkä takia en voi allekirjoittaa "väkivalta oli realistista"-argumenttia. Positiivisena puolena kuitenkin voisi sanoa, että vaikka väkivalta oli jonkinlainen ratkaisumalli elokuvan maailmassa, se ei kuitenkaan varsinaisesti ratkaissut ongelmia. Ja vaikka väkivallan ja oman käden oikeuden ihannointia oli ilmassa, jopa kohtalaisen päällekäyvästi, jostain syystä se ei häirinnyt pahasti. En vain ollut samaa mieltä elokuvan kanssa väkivallan käytön tarpeellisuudesta.
Kokonaisuus jää kuitenkin plussan puolelle, lähinnä tyylikeinojen ja sisäisen yhtenäisyyden takia, mutta tarinasta ja sen sanomasta en pidä, kuten en pitänyt sarjakuvissakaan. Se on tietenkin vain oma tulkintani, ja elokuvassa oli myös paljon hyvää (vaikka tarina kertoikin lähinnä "pahasta"...). Elokuvaan kuitenkin turtui pahasti, ja lopussa jäi paha olo. Arvosana 9-/10 .
-
Hiukan tympeää kanssa oli tuo "Viskiä, vaaroja ja vamppeja". Eikä niinkään hiukan. 11 ohutta tarinanpätkää, joissa ei edes oteta puheeksi sitä, että asiat voitaisiin hoitaa muulla keinolla kuin tappamalla joku. Yllätyksiä ei löydy missään tapauksessa. Sin Cityn maailma tuntuu loppujen lopuksi olevan hyvin rajoittunut. No, ei se ole hullu, joka myy.
Oli muuten semmoinen isompi, vanha painos. En ole tuota itse asiassa edes nähnyt uudessa koossa missään. Liimaus petti heti ensimmäisen lukukerran jälkeen, ihan kuin olisi rä'ällä sidottu. Varoituksen sananen siis täten teille, jotka meinaatte kauppoja tehdä.
-
Spoilaa Sin City-leffaa ja ensimmäistä albumia!
Perjantai-iltana näin leffan Kinopalatsissa. Olen lukenut kaikki Sin Cityt lukuunottamatta Takaisin Helvetistä-albumia.
Leffa oli aika ristiriitainen tapaus kohdallani. Se oli visuaalisesti aivan mahtava, eikä näyttelijöissäkään ollut oikeastaan valittamista, ainoastaan Brittany Murphy alkoi ärsyttämään. Tarinat olivat tuttuja, mutta silti väkivallan määrä yllätti. Tuntui paikoin, että sitä oltaisiin lisätty, ja sitten taas alastomuutta vähennetty. Esim. Kevinin "teurastuksella" suorastaan mässäiltiin. Veri olisi voinut olla siinä kohdassa vaikka valkoista. Niin, en myöskään pitänyt siitä, kun Keltaiselta Äpärältä leikattiin "ne" irti. Se oli yököttävää.
Suomennos häiritsi etenkin Dwightin tarinassa, kun parit hyvät sutjautukset oli muutettu sarjiksesta. Muuten ihan hyvin tehty. Musiikki oli myös hyvää, etenkin Hard Goodbyessa. Visuaalisesti tykkäsin todella paljon Lady In Red-pätkästä ja muuten parasta antia oli Tarantinon ohjaama hervoton Jackie-Boyn ja Dwightin keskustelu.
Annetaan nyt vielä tähdet:
Hard Goodbye: ****/*****
The Big Fat Kill: *****/*****
That Yellow Bastard: ****½/*****
Kokonaisuutena 4½/5
-
Millerin näkemyksillä Batmanista on jo mielestäni ollut kohtuullisesti vaikutusta Batman-elokuvien visuaaliseen ilmeeseen ja itse lepakkoäijän luonteeseen, vaikkei elokuva-Batman aivan yhtä väkivaltainen synkistelijä olekaan, paitsi Tim Burtonin ohjaamissa kahdessa ensimmäisessä leffassa. Niinpä en usko, että Yön Ritari aivan sellaisenaan tullaan lähiaikoina viemään valkokankaalle, mutta sen taiteessa ja tematiikassa varmasti riittää vielä hieman annettavaa tuleville Batman-elokuville. Odotan innolla Jokerin uutta tulemista :)
-
mitä mieltä olisitte jos millerin yön ritarista tehtäisiin elokuva vai onko tälläistä jo tekeillä
Batman-elokuvien maksava katsojakunta on 11-15 vuotiaita, joten joukkomurhia ja luiden sirpaleiksi hakkaamisia ei voi näyttää. Mutta Yön Ritari koostuu niin upeista kohtauksista, että ne olisi hieno nähdä elokuvana. Harmi ettei Quentin Tarantino ole kiinnostunut aiheesta, se on ainoa mahdollisuus jolla tuotantoyhtiö voisi saada rahansa väkivalta-Batmanista takaisin.
-
Harmi ettei Quentin Tarantino ole kiinnostunut aiheesta, se on ainoa mahdollisuus jolla tuotantoyhtiö voisi saada rahansa väkivalta-Batmanista takaisin.
Mutta vaikka QT olisikin kiinnostunut tekemään Batmanin, tuotantoyhtiö ei välttämättä ole kiinnostunut QT:sta. Kuten esimerkiksi Bond 21:n kohdalla. QT oli erittäinkin kiinnostunut ohjaamaan elokuvan, mutta tuottajat(/tuotantoyhtiö) ei ollut kiinnostunut QT:sta. :-\
-
Laitetaans tänne...
Katsoin juuri ko. leffan ja olihan se kiva. Aika väkivaltainen tosin, varsinkin se Marv-kohta. Sin City -sarjakuvaa en ole lukenut, vielä.
Marv on kuin El Borbah potensoituna versiona ja Jackie Boysta tuli muuten mieleen Highlanderin Kurgan. Paha jätkä, musta tukka, matala ääni ja kaula puoliksi katkaistu.
Elokuva oli hyvin tehty teknisesti. Parempi kuin Hulk joka myös yritti olla sarjakuvamainen. Ei kuitenkaan voi verrata. Hauskasti tarinat sitoutuivat toisiinsa löyhästi.
-
Elokuva oli hyvin tehty teknisesti. Parempi kuin Hulk joka myös yritti olla sarjakuvamainen.
Lähes 600 elokuvan otosta tehtiin Lightwave 3d ohjelmalla, jota käytetään myös kotikoneilla.
Lähde: Kojocci Triviatieto
-
Nimi liittyy myös Legends of the Dark Knight-lehden numeroon #94, jossa erinäisiä ihmisiä on jumiutunut hissiin. Aikaa kuluttaakseen he kertovat toisilleen näkemyksiään Batmanista. Vanha mummo kertoo kuinka Batman pelasti hänet, tämän vielä ollessa nuori nainen, vampyyrin kynsistä; viitaten yhteen ensimmäisistä koskaan julkaistuista tarinoista. Vuorollaan viiskymppinen kertoo kultaisesta 60-luvusta ja teini sitten Robo-Batmanista, joka esiintyi Suomessa Batman-Tuomari tarinan tokassa osassa. Aikanaan Batman sitten ilmestyy, ja jokainen hississä olija näkee Batmanin sellaisena kuin omassa tarinassaan.
Tarinan nimi oli "Stories". (Uskotteko, että vedin kaiken tämän ulkomuistista. Tarkistin googlella että muistin tarinan numeron oikein).
-
Näinpäs sitten sunnuntaina minäkin Sin Cityn kun se tuli täällä telkkarista (oli tommonen putki, kun eka tuli toissa viikolla Kill Bill ja viime tiistaina Kill Bill 2 ja sitten Sin City).
Odotukset oli alhaalla, mutta yllättävän hyvin se sittenkin toimi. Tosin alun viehätys alkoi hiipua puolen välin jälkeen, kun ei mukaan tullut enää mitään uutta jippoa. Lyhempänä olisi siis toiminut paremmin. Mutta tykkäsin siitä, että dialogi ja kertoja oli pidetty sarjakuvalle uskollisena.
-
Nimi liittyy myös Legends of the Dark Knight-lehden numeroon #94, jossa erinäisiä ihmisiä on jumiutunut hissiin. Aikaa kuluttaakseen he kertovat toisilleen näkemyksiään Batmanista. Vanha mummo kertoo kuinka Batman pelasti hänet, tämän vielä ollessa nuori nainen, vampyyrin kynsistä; viitaten yhteen ensimmäisistä koskaan julkaistuista tarinoista. Vuorollaan viiskymppinen kertoo kultaisesta 60-luvusta ja teini sitten Robo-Batmanista, joka esiintyi Suomessa Batman-Tuomari tarinan tokassa osassa. Aikanaan Batman sitten ilmestyy, ja jokainen hississä olija näkee Batmanin sellaisena kuin omassa tarinassaan.
Tarinan nimi oli "Stories". (Uskotteko, että vedin kaiken tämän ulkomuistista. Tarkistin googlella että muistin tarinan numeron oikein).
Kuulostaa sovitukselle tarinasta Batman nobody knows (Batman 250) jossa kolme poitsua kertoo toisilleen leirinuotion ääressä omat käsityksensä Bätmänin hahmosta. Löytyy Greatest Batman Stories ever told -albumista.
-
Tänään tulleessa Episodi-lehdessä on neo Noirelokuvien kärkikymmenikkö.
Sin City pääsee pronssille ohi Blood simplen, Lemmy Caution-piru mieheksi, L.A. Confidentialin ja Pitkien jäähyväisten.
Olihan se ihan hyvä, mutta että noin hyvä?
-
Olihan se ihan hyvä, mutta että noin hyvä?
Episodin listoihin on syytä suhtautua huumoriin päin kallistuen...
-
Tänään tulleessa Episodi-lehdessä on neo Noirelokuvien kärkikymmenikkö.
Sin City pääsee pronssille ohi Blood simplen, Lemmy Caution-piru mieheksi, L.A. Confidentialin ja Pitkien jäähyväisten.
Olihan se ihan hyvä, mutta että noin hyvä?
Haa ha haa haa haa. Jeksus, miten vähällä järjellä voikaan toimittaa "elokuvalehteä"... ainuttakaan Episodi-Comopolitania en ole ostanut enkä osta. Tyypeille tuntuu olevan käsittämättömän vaikeaa tajuta että elokuvia on tehty jo ennen vuotta 1970...
Olen nähnyt Sin Cityn kertaalleen ja kyllä se riitti. "Ihan kiva", mutta esmes Pahan kosketus pistää simppelisityt matalaksi 6-0. Helkkari, Sunset Boulevardista puhumattakaan, alkuperäinen Arpinaama...
-
Sin kitu nähty. En ole näitä sarjakuvia lukenut, joten katsoin elokuvan puhtaalta pöydältä. Ensireaktio oli plääh, mutta mitä pitemmälle katsoin, sitä enemmän tykkäsin. Jossain vaiheessa aloin ajatella, että tämä on enemmän teatteria kuin elokuvaa: yliampuva näyttelemistyyli, äänenkäytön huolellisuus, "lavastemaiset" lavasteet. Yhtä kaikki, erinomaisen omaperäinen ja mainio leffa.
Marv-jakso oli melkeinpä paras, turhaan ei ole Mickey Rourkea kehuttu. Ehkä Gilmoren tyttöjen Roryna tuttu Alexis Bledel oli hieman epäuskottava katuhuorana, vaikka onkin sievä kuin sika pienenä, mutta tähän kai vaikuttaa eniten oma ahkera Gilmoren tyttöjen katsomiseni. :) Myös Bruce Willisia oli vaikea uskoa 68-vuotiaaksi loppujaksossa, mitä hän elokuvan kronologian perusteella oli, vaikka toki Bruce on aina äijä tällaisissa pätkissä.
Väkivallan käyttö vedettiin niin överiksi, että se jo nauratti. Kunnon feministinä minun pitäisi kai pahoitella naisruumiin esineellistämistä, mutta en sitä tee, vaan katson ohjaajan kokonaisesteettisen linjan olevan huolella valittu. :)
Tämän elokuvan saattaisin jopa itselleni ostaa.
-
Irene, lukasepa nyt jokunen sarjiskin ja kerro tunnelmat niiden jälkeen. Olisi mukava kuulla aktiiviharrastajan, joka on takaperoisesti tutustunut noihin, kommentit.
-
Tämän elokuvan saattaisin jopa itselleni ostaa.
Ostin tuommoisen Anttilasta, kun myivät kahden levyn versiota kympillä (tjsp). En tosin tiedä ovatko loppuneet jo.
Mä tykkäsin Sin Citystä paljon - se on ehkä mielestäni paras sarjakuvan pohjalta tehty leffa (yleensähän ne ovat tutun brändin siivittämänä tehtyä ryönää, tää oli kuitenkin poikkeus sääntöön). Itse asiassa - ja mä tiedän miten harhaoppista tää on - tykkäsin leffasta jopa enemmän kuin sarjakuvista. Tosin noiden lukemisesta on aikaa, pitäisikin hakea niitä jostain...
-
Irene, lukasepa nyt jokunen sarjiskin ja kerro tunnelmat niiden jälkeen. Olisi mukava kuulla aktiiviharrastajan, joka on takaperoisesti tutustunut noihin, kommentit.
Pikkuisen plarailin kirjastossa eilen Viskiä, vaaroja ja vamppeja. Muistin jälleen, miksi en näihin sarjiksiin ole juuri tarttunut: vaikka Millerin mustavalkoinen valolla ja varjolla pelaava graafisuus onkin upeaa, niin nämä hieman fetissinomaiset naishahmot, joilla on (itseäni viisaampia lainatakseni) "rinnat kuin nyrkkeilyhanskat" ja persus "kuin kaksi koiranpentua kisailemassa silkkilakanan alla" ja muhkeat korstot näyttävät hieman liian koomisilta minun silmiini. Hassua kyllä, elokuvassa nämä kauniit naiset ja rumat miehet toimivat täydellisesti, johtuen kai siitä että edes Hollywoodin plastiikkakirurgit eivät ole onnistuneet poistamaan kaikkea inhimillisyyttä näyttelijöistä. (Mitä nyt Mickey Rourke alkaa ehkä olla niillä rajoilla.)
-
Ostin juuri Sin City osat 1-3.Luin ensimmäisen eikä Milleri jättänyt kylmäksi,Sen verran laadukas ja erillainen piirustus tyyli ja juoni.
-
En muista, haeskelin pikaisesti enkä äkkiseltään löytänyt, joten kysyn:
Mulla on Sin Cityt 1-4 ja 7 semmoisina suomenkielisinä pienempinä painoksina. Onko osia 5 ja 6 saatavilla samassa koossa?
-
Eiköhän ne kaikki tulleet pokkaripainoksenakin. Jos alkupään osat ovat, niin kaiken järjen mukaan loputkin on. Etenkin, kun toi seiska on pokkarikokoinen.
-
Ok, kiitokset avusta!
-
No ni, viides löytyi helposti.
Onko tietoa onko uusia painoksia tulossa leffan jatko-osan myötä?
-
Lähetä Likelle toiveesi:
http://www.like.fi/palaute.php
Hyvä ajatus. Toteutin.
Muok: ja sain vastauksen ihan henkilön nimellä. Kattoo mitä aika näyttää. Positiivista toimintaa Likeltä anyway.
-
Onko kellään teistä tietoa, että milloin Sin City 2 elokuva tulee? Luin, että kuvaukset alkoivat viime kesänä ja ensi-ilta on ensi vuonna, mutta nyt luin, että 2010... Onkohan tätä edes aloitettukkaan, kun ei tietojakaan ole tullut ja Miller tekee Spirittiä? Auttakaa minua jos teillä on minkään laista tietoa.
-
On lykkääntynyt. Rodriguez on kiinni Barbarellassa.
Hitto! >:( Mutta parasta jaksaa odottaa ja tuleehan niitä elokuvia.
-
Keltainen äpärä oli kova Sin city tarina.Pidin siitä leffassakin eniten.
-
Kaikki on hyviä(jopa Takaisin helvetistä). Sin Cityn parissa on kasvettu sellaiseksi sarjakuvanharrastajaksi kuin nyt olen. Miller on maailman kovin kundi.
-
HEEELP!! Osaako kukaan auttaa?? Mistä voin ostaa loppuunmyydyn Sin City Library Set I, jota ei löydy ebaystä, eikä googlettamalla. En pysty nauttimaan liian pienistä nokisen karheasivuisista pokkareista, kun tiedän että on saatavana mahtavia 12 tuuman kokoisia kovakantisia sidottuja kirjoja. Näiden pokkareiden sivuissa musta väri ei edes näytä mustalta.. ja se vituttaa.
-
Onko kellään teistä tietoa, että milloin Sin City 2 elokuva tulee? Luin, että kuvaukset alkoivat viime kesänä ja ensi-ilta on ensi vuonna, mutta nyt luin, että 2010... Onkohan tätä edes aloitettukkaan, kun ei tietojakaan ole tullut ja Miller tekee Spirittiä? Auttakaa minua jos teillä on minkään laista tietoa.
Millerin mukaan kuvauksien alku noin huhtikuu 2009.
kuten lyhyessä IGN lähdelinkistä (http://movies.ign.com/articles/935/935585p1.html?RSSwhen2008-12-04_061400&RSSid=935585) käy ilmi voi siis ehtiä ennen loppuvuotta 2009.
Mickey Rourke on ainakin ilmaissut halukkuuden uusia takaumissa roolin Marvina.
-
Jaime Kingin mukaan Frank Miller on saanutSin city 2n käsikirjoituksen valmiiksi. Käsikirjoitus on yhdistelmä eri albumeista uudesta Millerin elokuvaa varten kirjoittamasta materiaalista.
Neitokainen oli äänessä My Bloody Valentine 3Dn haastattelussa tarkemmin omilta sivuilta (http://jaimekingfan.com/2009/01/king-dishes-sin-city-2/)
samasta lähteestä muutama sananen elokuvien kokemista hankaluuksista (http://www.firstshowing.net/2009/01/11/jaime-king-explains-some-of-sin-city-2s-development-troubles/)
-
Sin city 2 saa alkuperäisen käsiksen Milleriltä ja alkaa kuvata loppupuolella 2010 ja Hardboiled elokuvana?
lähde worst previews (http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=15611)
Miller ohjaajana molemmissa toisessa myös Rodriguez
-
Sin city 2 vahvistettu, Sin City - A Dame To Kill For kuvaukset alkavat kesäkuussa.
Ohjaajina mitä ilmeisimmin Robert Rodriguez ja Frank Miller.
Lähde : Bleeding cool (http://www.bleedingcool.com/2012/04/12/sin-city-official-casting-starts-next-week-but-its-not-clear-who-directing/)
-
Toivottavasti saavat lopultakin aikaiseksi. Ja toivottavasti Frank-setä vetää päänsä ulos pepustaan tarpeeksi pitkäksi aikaa ollakseen sohlaamatta projektia.
-
no ainakin on julkaisupäivä 04.10.2013
alla juliste ko. leffalle
-
Siisti juliste! Tykkään.
-
Ensimmäinen Sin City-elokuvatus oli mitä oli, ja 300:ta en vieläkään voi katsella kymmentä minuuttia pitempään tikahtumatta nauruun.
Mutta kuinkahan paskoja ovatkaan nämä jatko-osa-teelmykset, joiden ensi-iltaa siirrettiin taas vuodella? Sin Citulias 2 on ollut työn alla jo seitsemän vuotta.
"Nähkää Bruce Willis nuorena!"
http://www.slashfilm.com/sin-city-a-dame-to-kill-for-pushed-back-to-summer-2014/
-
Ei se Sin Cityn eka lehva muistaakseni mitenkään hirveän huono ollut, päinvastoin, kelpo teelmä sarjiksesta. Vai muistanko ihan väärin ???
Kiintoisaa nähdä tuo toinenkin josko olisi ihan mukavasti sarjiksen hengen mukainen...
-
Joo, kyllä minäkin pidin ekasta leffasta kovasti. Enkä näe mitä tekemistä sillä on 300:n kanssa, muuta kuin että molemmat ovat Millerin sarjakuviin pohjautuvia studio-teelmyksiä. Sin Cityssä on kuitenkin asiallinen ohjaaja kyseessä.
Toki tuossa kakkosessa tosiaan huolestuttaa tuo että sitä ei tunnuta saavan eteenpäin, ei sitten millään. Rodriguez on sanonut, että tahtoo siirtää kaikki Millerin Sin City-aiheiset jutut valkokankaalle. No, aika kauan kestää kyllä tällä tahdilla.
Mutta odotetaan ja katsotaan.
-
Sin City TV-sarja jälleen mietintämyssyn alla:
http://www.icv2.com/articles/news/27313.html
-
Sin City TV-sarja jälleen mietintämyssyn alla:
http://www.icv2.com/articles/news/27313.html
Kannatan ajatusta ettei jää vain myssyn alle.
On sitä kamalampaakin nähty.
Mutta ei minua haittaa, jos käy samoin kuin 300 elokuvan visuaalisuuden ylikäytön suhteen. TV:n voi helposti laittaa kiinni. Ei tuota ongelmaa. Eikä minua liioin liikuta, mitä siellä taustalla pyörii, kun kaipaan väriä, kuvaa ja ääntä elämän hiljaisuuteen.
-
"Väriä" tuskin Sin City tuottaa kenenkään elämään...
Mutta täytyy muistaa, ettei koko hommaa ole tehty joten sen laadullinen ruotiminen suuntaan tahikka toiseen on pahimmillaankin itseistyydyttävää spekulointia. Itse kyllä pidän Sin Citystä kovasti niin sarjakuva- kuin elokuvamuodossakin, joten ajatus kuulostaa hyvältä.
-
"Väriä" tuskin Sin City tuottaa kenenkään elämään...
Mutta täytyy muistaa, ettei koko hommaa ole tehty joten sen laadullinen ruotiminen suuntaan tahikka toiseen on pahimmillaankin itseistyydyttävää spekulointia. Itse kyllä pidän Sin Citystä kovasti niin sarjakuva- kuin elokuvamuodossakin, joten ajatus kuulostaa hyvältä.
'
No värit ne on musta, valkoinen ja punainenkin. Ja keltainen.
Sin Cityn pääosin mustavalkoinen värimaailma on ollut viime vuosina muuallakin, ja uskon sen pursuavan ja räjähtävän käsiin, kun tv-sarja alkaa.
-
Ikävä olla pilkunviilaaja, mutta musta ja valkoinen nimenomaan eivät ole värejä. Valkoinen on kaikki värit (valon taajuudet) yhdessä ja musta on värien (ja siis valon) puutos.
Punainen ja keltainen (sen läskin rikkaan pojan ylläkin) sen sijaan ovat sitä kyllä.
-
Ikävä olla pilkunviilaaja, mutta musta ja valkoinen nimenomaan eivät ole värejä. Valkoinen on kaikki värit (valon taajuudet) yhdessä ja musta on värien (ja siis valon) puutos.
Punainen ja keltainen (sen läskin rikkaan pojan ylläkin) sen sijaan ovat sitä kyllä.
Ja tässä lienee tärkein syy, miksi en näe näkyvää syytä, miksi tv:n tarjonnalla ei ole väliä minulle. Ja silloin kun on, niin vain hetken. Tässä oikeastaan tulee syy, miksi ihmiset lajina kiinnostaa minua vain hetken. Keskittyvät aivan liian epäoleellisiin asioihin. On siellä muitakin kun vain värejä, mitä sinne tv:seen voi laittaa tai olla laittamatta. Lisäksi minusta Sin Cityn viehätys on juuri se, että vaikka se on visuaaliselta värimaailmaltaan melko mustavalkoinen, on se kuitenkin tarinoiden puolesta täynnä värejä. Mutta hittoakos siitä? Antaa pauhata taustalla, niin ketään ei ahdista.
-
Ja tässä lienee tärkein syy, miksi en näe näkyvää syytä, miksi tv:n tarjonnalla ei ole väliä minulle. Ja silloin kun on, niin vain hetken.
Sinun ensimmäinen lauseesi on nyt kyllä täysin ristiriidassa seuraavan kanssa.
Keskittyvät aivan liian epäoleellisiin asioihin.
Hups. Köh.
Lisäksi minusta Sin Cityn viehätys on juuri se, että vaikka se on visuaaliselta värimaailmaltaan melko mustavalkoinen, on se kuitenkin tarinoiden puolesta täynnä värejä.
Näinhän se on, eikös jo sarjakuvia aikoinaan mainostettu jossakin lauseella "Ainoa mustavalkoinen asia on kuvitus".
-
Sinun ensimmäinen lauseesi on nyt kyllä täysin ristiriidassa seuraavan kanssa.
Taidanpa siis jatkossa jättää sen yleensä sanan laittamatta tarkoituksella, kun sinäkään et siitä pidä.
-
Sin City : A Dame to Kill For (http://insidemovies.ew.com/2014/02/27/jessica-alba-mickey-rourke-joseph-gordon-levitt-sin-city-a-dame-to-kill-for-photos/)
-
Mahtavuutta, upeutta, kauneutta.
Sattui sopivasti, olen juuri lukemassa Sin Citejä oikeassa järjestyksessä alusta loppuun. A Dame to Kill for on aina ollut yksi meikäläisen lemppareista ja pitkään on jo epäillyttänyt nähdäänkö tuota leffana koskaan.
Mitä siitä edellisestä on, reilut kymmenen vuotta? Luulisi olevan osan populaa jo hiukan liian vanha solahtamaan samoihin rooleihin. Toisaalta, toimipa tuo Hobitissakin kiitos meikkien ja muun kikkailun. Odotan kyllä innolla!
Tuo ekstrasegmentti hiukan jänskättää kun nuo Millerin uudet jutut on olleet vähän mitä on. Mutta Sin Cityä tuskin kyllä pystyy mikään pilaamaan. Ainakin näin toivon mitä syvimmin.
-
Vihdoinkin (http://www.youtube.com/watch?v=RIFqHn_Ul0M)
Pakko myöntää, mutta ensimmäistäkään Sin City-sarjakuvaa en ole lukenut. Vielä.
-
Vihdoinkin (http://www.youtube.com/watch?v=RIFqHn_Ul0M)
Pakko myöntää, mutta ensimmäistäkään Sin City-sarjakuvaa en ole lukenut. Vielä.
Kannattaisi.
Leffa oli vähän turhanlainen "katsokaa miten hienon adaptaation osaamme tehdä" -harjoitus, vähän kuin se parjattu 300:kin. Kakkosleffasta en odota ainakaan parempaa, kun jutut on jo kerrottu siinä formaatissa mihin ne on aiottukin. Ehkä Alan Moore on ollut koko ajan oikeassa kommentteineen sarjakuviensa leffa-adaptaatioista.
(vinkki: http://www.overlook.fi/lehtihaku?keys=sin+city&tid1=All ;)
-
Itse kyllä tykkäsin ekasta Sin Citystä, kikkailuineen kaikkineen. Eikä kakkonenkaan näytä trailerin perusteella yhtään hullummalta.
Juuri sarjiksia uudestaan läpi lukemassa kun vielä olen, niin pakko sanoa että odotan melko innolla tätä uutta.
-
"Nähkää Bruce Willis nuorena!"
Kakkoseen-traileri näytti melko paskalta, mutta ei sentään liikaa painottanut että Frank Mylleri itse olisi liikaa häslännyt kameran takana. Jos varsinaisesta teelmyksestä on edes mihinkään, niin uskon Rodriquezin panoksen painavuuteen.
-
Ehkä Alan Moore on ollut koko ajan oikeassa kommentteineen sarjakuviensa leffa-adaptaatioista.
Tosin nämä sincityt ja thespiritit ovat niin rohkeasti tyyliteltyjä, että oikeastaan ne ovat jo kokeellista elokuvaa.
-
Tosin nämä sincityt ja thespiritit ovat niin rohkeasti tyyliteltyjä, että oikeastaan ne ovat jo kokeellista elokuvaa.
Miten niin? Spiritin ongelma on juuri se, että Miller pitää sarjakuvaa liian valmiina, ja tunkee kaiken siinä olevan elokuvaan, huomioimatta ollenkaan että myös tarinan olisi syytä olla muutakin kuin poseerausta ja talojen kanssa rakastelua tai niille lepertelyä kuin olisi aikeissa tehdä niin.
(En voi uskoa että sanoin tuon viimeisen lauseen selvinpäin.)
The Spirit on selkeästi kokeilua, jossa kokeillaan miten elokuvan keinoin voidaan toteuttaa sarjakuvan visuaalista puolta, ja siitä on aivan varmasti otettu mallia, vaikka elokuva muuten onkin huono.
Sin City on paljon värittömämpi kuin Spirit, siksi se on elokuvana enemmänkin näyttelijöiden työ kuin ohjaajan, joka vain on ohjannut kohtaukset lähes pilkkua myöten täsmäämään sarjakuvaa, mitä nyt kuitenkin potkassut sitä vähän editoinnilla ettei se jäisi vain ontoksi kopioksi.
Palaan aiheeseen myöhemmin ihan kuvilla.
-
Eikö kukaan ole vielä käynyt uusinta Sin Cityä katsomassa?
Itse korjasin tämän puutteen sivistyksessäni eilen. Leffa oli näyttävä ja viihdyttävä, mutta ei se yltänyt ensimmäisen filmatisoinnin tasolle. Omasta mielestäni "Kaiken takana on nainen" on parhaita Sin City -tarinoita, joten oli mukava nähdä se valkokankaalla. Hyvin uskollisena sovituksena se olikin leffan paras osuus. Eva Green teki mieleenpainuvan rooliin syöjättärenä.
Leffassa oli kaksi tarinaa, joita ei ole sarjakuvissa nähty, mutta niissä ei ollut samanlaista potkua kuin vanhemmissa jutuissa. Onhan se hyvä, että leffaan yritettiin tuoda jotain uutta, mutta nyt lopputulos jäi puolivillaiseksi.
Sarjakuvissa olen aina pitänyt siitä miten eri tarinoissa vilahtelee muiden tarinoiden hahmoja/tapahtumia taustalla antaen tunteen siitä, että tarinat tapahtuvat yhtä aikaa ja sivuavat toisiaan. Tästä leffasta ei tuollaista vaikutelmaa valitettavasti tullut. En tiedä olisiko mielikuva toinen, jos katsoisi molemmat leffat putkeen.
Leffan jälkeen heräsi halu lukea Sin Cityt taas uudelleen, joten sen suhteen se toimi minulle oikein hyvin.
-
Eikö kukaan ole vielä käynyt uusinta Sin Cityä katsomassa?
No voi sentään, kun eivät edes tissit riitä (http://dome.fi/elokuvat/top-10/usan-top-10/usan-top-10-elokuvat-342014).
-
No voi sentään, kun eivät edes tissit riitä (http://dome.fi/elokuvat/top-10/usan-top-10/usan-top-10-elokuvat-342014).
O tempora, o mores. On se hämmentävää, että aikaihmiset käyvät mielummin katsomassa jotain avaruusmarsua kuin tyyliteltyä toimintaa ja tissejä. Tällainen ei olisi tullut kuuloonkaan Kekkosen aikana.
-
Sin Cityn uunituore jatko-osa on rapakon takana melkoisessa syöksykierteessä!
Weekend Box Office - August 29-31, 2014 (http://boxofficemojo.com/weekend/chart)
Ensimmäisen puolentoista viikon jälkeen pääsylipputuloja on hädin tuskin kertynyt kasaan kymmenen miljoonan dollarin edestä! Eikä Millerin nimellä kaupiteltava raina ole mikään hitti maailmanlaajuisestikaan!
Frank Miller's Sin City: A Dame to Kill For (http://boxofficemojo.com/movies/?id=sincity2.htm)
Mikä nyt eteen, Frank?
-
O tempora, o mores. On se hämmentävää, että aikaihmiset käyvät mielummin katsomassa jotain avaruusmarsua kuin tyyliteltyä toimintaa ja tissejä. Tällainen ei olisi tullut kuuloonkaan Kekkosen aikana.
Minulle ei ainakaan ei jäänyt ekasta leffasta mitään muuta positiivista käteen kuin ihan mielenkiintoinen visuaalinen kikkailu ja Marv. En ihmettele ettei (aivan liian myöhään väsätty) jatko-osa jaksa ihmisiä kiinnostaa.
-
Minulle ei ainakaan ei jäänyt ekasta leffasta mitään muuta positiivista käteen kuin ihan mielenkiintoinen visuaalinen kikkailu ja Marv.
No johan tuossa on sitten monta positiivista asiaa enemmän kuin Marvelin leffoissa.
En ihmettele ettei (aivan liian myöhään väsätty) jatko-osa jaksa ihmisiä kiinnostaa.
Tätä liian myöhään kommenttia en ymmärrä sitten yhtään. Mitä sillä on väliä miten kauan leffan tekemiseen menee? Menihän Michelangeloltakin kuusi vuotta Viimeisen tuomion maalaamiseen. Luuletko, että paavi tuli sen valmistuttua sanomaan, että muuten ihan ok, mutta valmistuminen kesti liian kauan, joten ei ketään enää kiinnosta. Eiköhän se lopputulos ole se tärkein.
Näköjään se kaikki-mulle-heti-nyt-sukupolvi on saanut vallan ja mitään ei jakseta enää odottaa. Minun lapsuudessani sanottiin, että hyvää kannattaa odottaa, mutta nykyään se taitaa olla, että piti odottaa, joten ei enää kiinnosta.
Ja toinen juttu on sitten on tuo leffojen tuottojen vertailu. Onko tosiaan niin, että parhaat leffat ovat niitä, jotka tahkoavat eniten rahaa? Tuolla logiikalla Vincent van Goghin taulut olisivat karmeaa roskaa. Sitä on vaikea uskoa.
Ei tämä nyt ollut mikään puolustuspuhe Sin Citylle, sillä rehellisyyden nimissä on sanottava, ettei siitä klassikoksi ole. Tahtoisin vain nähdä täällä keskustelua muistakin sarjisleffoista kuin Marvelin tekeleistä, sillä itse olen kasvanut niistä ohi. Enkä pistäisi pahakseni, jos keskusteluissa käsiteltäisiin muutakin kuin tuottolukuja tai spekulaatioita siitä kenelle minkäkin hahmon oikeudet kuuluvat.
-
Tätä liian myöhään kommenttia en ymmärrä sitten yhtään. Mitä sillä on väliä miten kauan leffan tekemiseen menee? Menihän Michelangeloltakin kuusi vuotta Viimeisen tuomion maalaamiseen. Luuletko, että paavi tuli sen valmistuttua sanomaan, että muuten ihan ok, mutta valmistuminen kesti liian kauan, joten ei ketään enää kiinnosta. Eiköhän se lopputulos ole se tärkein
Huono vertaus ja tiedät sen. Populäärikulttuurin maailmassa pitää takoa, kun rauta on kuuma. Jos Sin City 2:sen tuotanto olisi alkanut samoihin aikoihin, kuin jatko-osilla yleensäkkin keskimäärin, niin fanien innostus olisi pysynyt yllä ja taatusti tuottanut rahaa enemmän. Nyt aikaa ehti kulua niin paljon, että mielenkiinto useimmilta kuoli pois ja siirryttiin seuraavaan mielenkiinnon kohteeseen.
En väitä, että jatko-osien pitäisi aina heti ilmestyä menestyäkseen (esim. Tron: Perintö pärjäsi ihan kivasti vaikka väliä ekan leffan kanssa melkein 30 vuotta), mutta kun ekakin Sin City korkeintaan vain kulttistatuksesta nauttii, niin ei hirveästi voi riskeerata ihmisten unohtavan brändin nimeä. Ei sekään auta, että Frank Miller on nimeään tahrannut rasistisella Holy Terrorilla ja Goddam Batmanilla.
-
Vincent ja Mielonen ovat molemmat oikeassa, tavallaan.
Ensimmäisestä Sin Citystä jäi kyllä päällimmäisenä mieleen ne pomppivat autot. Sarjakuvissa nekin lensivät, mutta mielikuvituksen siivin paljon jykevämmin. Sellaiset lullat vielä rysähtävät alas tullessaan raskaasti.
Sin City oli mielenkiintoinen (populaari)taide-elokuva, joka ei kaipaa jatko-osaa sen enempää kuin 300.
Minua nuo Mielosen mainitsemat vilahdukset sarjakuvissa, kuten Marv baarissa, lähinnä vaivasivat. Ensilukemalta ne tuntuivat yleisön kosiskelulta.
-
Huono vertaus ja tiedät sen. Populäärikulttuurin maailmassa pitää takoa, kun rauta on kuuma. Jos Sin City 2:sen tuotanto olisi alkanut samoihin aikoihin, kuin jatko-osilla yleensäkkin keskimäärin, niin fanien innostus olisi pysynyt yllä ja taatusti tuottanut rahaa enemmän. Nyt aikaa ehti kulua niin paljon, että mielenkiinto useimmilta kuoli pois ja siirryttiin seuraavaan mielenkiinnon kohteeseen.
En väitä, että jatko-osien pitäisi aina heti ilmestyä menestyäkseen (esim. Tron: Perintö pärjäsi ihan kivasti vaikka väliä ekan leffan kanssa melkein 30 vuotta), mutta kun ekakin Sin City korkeintaan vain kulttistatuksesta nauttii, niin ei hirveästi voi riskeerata ihmisten unohtavan brändin nimeä. Ei sekään auta, että Frank Miller on nimeään tahrannut rasistisella Holy Terrorilla ja Goddam Batmanilla.
Ehkä vertaus ei ollut se paras mahdollinen, mutta pointtini tuli varmaan selväksi. Laita siihen vaikka Toy Story tai Tulen ja jään laulu tilalle, niin on osuvampi.
Sinä näet populäärikulttuurin bisneksenä/pikaruokana ja minä (ehkä naiivisti) ihan vain kulttuurina. Rahan vuoksi taidetta on tehty kautta aikojen, joten sen puolesta nykyisetkin leffat sopivat jatkumoon. Osa teoksista on jäänyt (ja tulee jäämään) elämään. Tiedä sitten onko ne niitä, jotka tehtiin rahankiilto silmissä vai niitä, joihin uhrattiin hieman ajatusta ja vaivaa.
On totta, että nykyään moni leffa tehdään vain kulutustavaraksi, mutta itse en jaksa sellaisista kiinnostua. Miksi katsoa kertakäyttöistä roskaa, kun on niin paljon hyvääkin tavaraa tarjolla? Onneksi en ole enää teini, joten ei tarvitse olla ajan hermolla vaan kulttuuri-ilmiöihin saa tutustua kaikessa rauhassa.
Vincent ja Mielonen ovat molemmat oikeassa, tavallaan.
Ensimmäisestä Sin Citystä jäi kyllä päällimmäisenä mieleen ne pomppivat autot. Sarjakuvissa nekin lensivät, mutta mielikuvituksen siivin paljon jykevämmin. Sellaiset lullat vielä rysähtävät alas tullessaan raskaasti.
Sin City oli mielenkiintoinen (populaari)taide-elokuva, joka ei kaipaa jatko-osaa sen enempää kuin 300.
Minua nuo Mielosen mainitsemat vilahdukset sarjakuvissa, kuten Marv baarissa, lähinnä vaivasivat. Ensilukemalta ne tuntuivat yleisön kosiskelulta.
Sin City leffat ovat kyllä hyviä esimerkkejä siitä, että jotkin jutut jotka toimii sarjakuvassa ei välttämättä toimi enää valkokankaalla, kuten nuo Jiksin mainitsemat autot. Vastaava tunne tuli tokan leffan ensimmäisestä episodista. Toimi loistavasti sarjakuvassa, mutta jätti kylmäksi teatterissa.
Samaa mieltä, että jatko-osalle ei sinällään ollut mitään tarvetta, mutta onneksi sen voi jättää huomiotta.
Vilahduksien suhteen en mieltäni muuta vaikka muut sanoisivat mitä. :) Ehkä olen vain helposti kosiskeltavissa.
-
Sinä näet populäärikulttuurin bisneksenä/pikaruokana ja minä (ehkä naiivisti) ihan vain kulttuurina. Rahan vuoksi taidetta on tehty kautta aikojen, joten sen puolesta nykyisetkin leffat sopivat jatkumoon. Osa teoksista on jäänyt (ja tulee jäämään) elämään. Tiedä sitten onko ne niitä, jotka tehtiin rahankiilto silmissä vai niitä, joihin uhrattiin hieman ajatusta ja vaivaa.
Missä välissä annoin tuollaisen kuvan? Ole hyvä ja lainaa sitä kommenttiani, joka antoi tuollaisen virhekäsityksen, sanasta sanaan. Sanoin vain, että Sin City 2:sen floppaus ei ollut yllätys, kun oli niin paljon hajurakoa ekan leffan kanssa. Minä olen mies, joka on jo nuorella iällä ostanut mm. Citizen Kanen, Kummisetä - trilogian ja Seitsemän Samuraita kokoelmaansa samalla kun pikkusiskot (joille ei tänäkään päivänä kelpaa mikään ennen 2000 - lukua tehty) ruikuttivat kuinka itse tulisivat mielummin perseraiskatuksi kuin katsoisivat niistä yhtäkään.
-
Missä välissä annoin tuollaisen kuvan? Ole hyvä ja lainaa sitä kommenttiani, joka antoi tuollaisen virhekäsityksen, sanasta sanaan. Sanoin vain, että Sin City 2:sen floppaus ei ollut yllätys, kun oli niin paljon hajurakoa ekan leffan kanssa. Minä olen mies, joka on jo nuorella iällä ostanut mm. Citizen Kanen, Kummisetä - trilogian ja Seitsemän Samuraita kokoelmaansa samalla kun pikkusiskot (joille ei tänäkään päivänä kelpaa mikään ennen 2000 - lukua tehty) ruikuttivat kuinka itse tulisivat mielummin perseraiskatuksi kuin katsoisivat niistä yhtäkään.
Muodostin käsitykseni näiden lauseiden pohjalta:
Populäärikulttuurin maailmassa pitää takoa, kun rauta on kuuma. Jos Sin City 2:sen tuotanto olisi alkanut samoihin aikoihin, kuin jatko-osilla yleensäkkin keskimäärin, niin fanien innostus olisi pysynyt yllä ja taatusti tuottanut rahaa enemmän.
Tuosta tuli sellainen mielikuva, että populäärikulttuurissa oleellisinta on voittojen maksimointi. Näköjään syyllistyin ylitulkintaan, joten pahoittelut siitä.
Itse en koe leffojen taloudellista floppaamista yhtä oleellisena ja kiinnostavana asiana kuin leffojen laatu. Tietysti sitä toivoo, että hyvät leffat menestyvät sen verran hyvin, että tekijät voivat jatkaa hyvien leffojen tekemistä. Valitettavasti hyvätkään tekijät eivät aina onnistu, joten olen alkanut vain iloitsemaan edes niistä yksittäisistä laatuleffoista, joita olen onnistunut näkemään.
Leffateattereissa floppaaminen on vain hetkellinen asia, joten flopeistakin voi muodostua klassikoita. Tästä hyviä esimerkkeja ovat mainitsemasi Citizen Kane ja Blade Runner.
Se, että ihminen ei suostu katsomaan "vanhoja" leffoja kertoo vain ihmisen kapeasta näkemyksestä.
-
Voin vakuuttaa, että leffan rahalliset tuotot eivät ole minulle tärkeä asia (vaikka tietysti omia suosikkeja kannustan). Sillä logiikalla Bayformers ja Twilight olisivat elokuvataiteen aatelia. Kyse oli vain siitä, että sinä ihmettelit mitä merkitystä leffan tekovuodella on ja minä vastasin.
-
Jäin pohtimaan julkaisutahdin vaikutusta jatko-osien kaupalliseen menestykseen ja kun nyt viikonloppuna oli hieman luppoaikaa, niin koetin tarkastella sitä tilastollisesta näkökulmasta.
Aineiston kokosin Box Office Mojosta (http://www.boxofficemojo.com/movies/), wikipediasta ja IMDb:stä (http://www.imdb.com/). BOM:sta sain leffojen budjetit ja avausviikonloppujen tuotot. Kaupallisen menestyksen laskin avausviikonlopun tuoton ja budjetin suhteena. Näin pääsin eroon inflaatiosta ja kaikesta muusta rahan arvoon vaikuttavasta. Sitten tarkastelin kaupallista menestystä suhteessa jatko-osien julkaisuun edelliseen osaan verrattuna (kts. oheinen kuva) satunnaisesti valituissa jatko-osissa. "Satunnaisen" valinnan tein sen mukaan mitä leffoja tuli mieleen keskittyen leffoihin, joiden jatko-osat ilmestyivät erilaisilla viiveillä.
Kuten kuvasta näkee, niin suurin osa jatko-osista tehtiin viiden vuoden sisään edellisen osan julkaisusta. Tälle välille osuu myös suurin osa menestyneimmistä leffoista (suhteessa budjettiin) vaikkakin kaikista menestynein jatko-osa (Clerks II) tehtiin 12 vuotta ensimmäisen osan jälkeen. Clerks II menestys johtuu pienestä budjetista ja viiden vuoden ikkunaan osuu suurin osa jatko-osista, joten on ymmärrettävää, että sieltä löytyy eniten menestyksiäkin.
Mitä kauemmaksi aikajanalla mennään, niin sitä vähemmän leffoja siellä on, joten tilastollisten johtopäätösten teko on hankalaa. Selvää kuitenkin on, että floppien määrä ei merkittävästi kasva ajan kuluessa ja jos leffa tuottaa kolmasosan budjetistaan avausviikonloppunaan, niin pitäisin sitä hyvänä tuloksena.
Tarkastelin myös kaupallisen menestyksen suhdetta leffojen saamiin arvioihin IMDb:ssä mutta "laadun" ja menestyksen väliltä ei löytynyt selkeää riippuvuutta. Tämäkään ei yllätä, sillä kyseessä oli avausviikonlopun tuotot, joten tieto leffan tasosta ei ennätä kunnolla vaikuttaa katsojien valintoihin.
Näkisin siis, että jatko-osan julkaisun ajankohdalla ei itsessään ole merkitystä leffan menestymisen suhteen. Oleellisinta on pitää fanien kiinnostusta yllä leffaa odotellessa tai sitten herättää se riittävän ajoissa ennen ensi-iltaa. Tästähän Vincent mainitsi jo pari viestiä sitten. Marvel osaa tämän pelin hyvin, enkä yhtään ihmettelisi, jos suhteellisen iso siivu leffojen massiivisista budjeteista kuluisi mainostamiseen ja nettihypen kasvatukseen. Sin City II:n tapauksessa en huomannut minkäänlaista hypetystä ja näköjään yksi kielletty mainosjuliste ei saanut riittävästi huomiota mediassa. Tuli myös mieleen, että Millerin sysipaska The Spirit" -leffa saattoi myös vähentään kiinnostusta hänen tekemisiään kohtaan.
Sin City II sai muuten vertailussani todella huonon suhdeluvun. Se oli vain 0.1 eli avausviikonloppu tuotti vain 10 % leffan budjetista. Vastaaviin lukemiin ylsivät sellaiset klassikot kuin Babe: Pig in the big city (7 %), Basic Instinct 2 (5 %), Boondock saints (7 %), Highlander II (16 %), Home Alone 3 (16 %), Kummisetä III (12 %), Son of the Mask (9 %), Universal Soldier returns (10 %) ja XXX: State of the Union (11 %).
-
Jäin pohtimaan julkaisutahdin vaikutusta jatko-osien kaupalliseen menestykseen ja kun nyt viikonloppuna oli hieman luppoaikaa, niin koetin tarkastella sitä tilastollisesta näkökulmasta.
Arvostan!
-
Tämäkin on nyt julkitullut uudestaan:
http://www.like.fi/kirjat/sin-city-kaiken-takana-nainen
En nyt justiin muista, oliko tämä jo peräti kolmas painos, mutta kuitenkin se on kovakntinen. Olisin nostanut hattua vielä korkeammalle, jos se olisi ollut samassa formaatissa kuin ennenkin. Nyt näitä formaatteja samasta sarjasta on jo kolme. Taitaa jäädä hommaamatta, elleivät julkaise kaikkia muitakin osia kovakantisina.
-
Arvostan!
Mukava kuulla! Ei sitten mennyt näpertäminen ihan harakoille.
En nyt justiin muista, oliko tämä jo peräti kolmas painos, mutta kuitenkin se on kovakntinen. Olisin nostanut hattua vielä korkeammalle, jos se olisi ollut samassa formaatissa kuin ennenkin. Nyt näitä formaatteja samasta sarjasta on jo kolme. Taitaa jäädä hommaamatta, elleivät julkaise kaikkia muitakin osia kovakantisina.
Samaa mieltä Jannen kanssa; eri formaatteja on jo turhan paljon. Se pokkarikoko oli ihan hanurista. Tietysti, jos koko sarjan saisi hienona kovakantisina versioina, niin sitten voisi päivitystä harkita.
-
(http://www.kilencedik.hu/wp-content/uploads/2014/01/big-damn-sin-city.jpg)
Tulipa iso, mutta iso on kirjakin! Pääosin Millerin parasta kautta ja laadukasta työtä niin painojäljessä kuin sidonnassa. Suosittelen!