Ja maaliskuussa näyttää myös tulevan Byrnen kuvittama Hawkman #26.
Huh huh. Olipas siinä todellakin raiskattu kauniit luonnokset tunnistamattomaksi tuotteeksi.
Uusia Marveleita lukiessa itkettää. Siksi en lue niitä. Kaikki kuvat on sellaista digitaalimössösössöä. Säästetään rahaa, kun kuvia ei välttämättä edes tussata enää...
Mutta ehkäpä on toivoa, että tämän oheiskrääsävillityksen seurauksena saataisiin vähän sarjakuviakin.
muropaketin ohessa tulevien muodottomien muovimöhkäleiden vaikutusvoimaan
Tohtori Kellogin suolen toimintaa edistävistä muroista.
Ihmetykseni syy on se, että luulin tämän minisarjan jo tulleen? Olenko siis väärässä vai onko tämä jo kolmas minisarja?
Keith Giffen: Our side of it's done. Been done for a while now. We're waiting on it same's the FKATJL fans out there. Last I heard, DC 's going to sandwich it into some kind of JLA anthology whatever. Say, Marc, just what do you call a book that traffics in projects a company would just as soon not publish given the choice?
J. M. DeMatteis: Marvel Fanfare?
NRAMA: Considering the fact that Sue Dibny played a pivotal role in your past as the creative team involved in Justice League International and FKATJL, have you guys read Brad Meltzer's Identity Crisis?
KG: Yeah. I read the first three issues and it's a decent read. Meltzer's got a good voice for the kind of story being told. That said, I don't think it was wise to front load a story of this type into a major summer crossover release. As for Sue... it was fun while it lasted. I mean, c'mon, let's be honest, a happy marriage? Kind of strains credulity, don't you think?
Mielenkiintoista, että DC haluaa pitää noi hassunhauskat JLA:t jatkumossa.
Lueskelin tuossa DC:n ensi vuoden julkaisusunnitelmia.
Ei. Odota, googlaan vahvistuksen.
Newsarama (http://newsarama.com/forums/showthread.php?s=&threadid=21059) ja DC:n kotisivut (http://www.dccomics.com/news/article_display.html?nw_dc_itemCode=livefromwwt04).Lueskelin tuossa DC:n ensi vuoden julkaisusunnitelmia.
Welzu, paljastapa vielä tietolähteesi... Please?!?
Olisin kiinnostunut seuraavasta opuksesta:
JLA/Avengers: The Collector's Edition
by Kurt Busiek, George Perez
Kysymyksiä:
- Onko kyseessä opus tai setti opuksia, jotka kokoavat taannoisen
JLA/Avengers minisarjan?
- Sisältääkö opus lehtien kannet, esim. tämän (http://www.comicartcommunity.com/gallery/details.php?image_id=9572)?
- Mielipiteitä sisällöstä?
- Onko opuksesta muuta painosta kuin Hardback? Se on melko hintava...
Maso, eikö tuo eBay ilmoitus ole neljästä erillisestä lehdestä? Vai jäikö minulta jotain huomaamatta?
- Onko kyseessä opus tai setti opuksia, jotka kokoavat taannoisen
JLA/Avengers minisarjan?
- Sisältääkö opus lehtien kannet, esim. tämän (http://www.comicartcommunity.com/gallery/details.php?image_id=9572)?
- Mielipiteitä sisällöstä?
- Onko opuksesta muuta painosta kuin Hardback? Se on melko hintava...
Harmi.
Sun pitää, Markku, lukea myös sitten Busiekin uusin JLA-tarina, kun se on kuulemma 'jatkoa' tälle.
Minua ei ainakaan saa uskomaan että Chuck Austen olisi ikinä kirjoittanut mitään hyvää. Ei ikinä.
Lurker, Ihmenaisen ominaisuudet eivät ole samat kuin Kryptonilaisilla. Diana ei ole haavoittumaton, eikä supernopea. Tämä ei tee ideastasi toimimatonta, mutta nuo extreme-esimerkit eivät toimi... ;D
<snip>
Though extremely powerful, unlike Superman, Wonder Woman was not invulnerable. A bullet could injure her just as it would an ordinary mortal and a blow the head of sufficient force could knock her out. Wonder Woman could also be rendered powerless if her bracelets were chained together or if she was tied with her own lasso."
Tai sitten he voivat hoitaa "hommat" niin supernopeasti, ettei kukaan huomaa mitään.
Demeter grants her power and strength. Aphrodite grants her beauty and a loving heart. Athena grants her wisdom. Artemis grants her the eye of the hunter and unity with the beasts. Hestia grants her sisterhood with fire to open men's hearts to her. Finally Hermes grants her speed and the power of flight. She is honored with the name of a great warrior, she is called Diana.
Voi kun saatais edes tuota piirrossarjaa telsuun.
Vai onko sitä jo tullut joskus? En ainakaan ole huomannut.
http://www.jlanimated.com/index.php
Anttilassa on juuri nyt (entistään alennetuilla hinnoilla) Oikeuden puolustajat ja Batman -dvd:tä myynnissä vinot pinot. Hakekaa omanne pois.
Ostin ne Oikeuden puolustajat. Kelpo katseltavaa. Salama on hassu poskisolisti ja Hawkgirl kovaotteinen nuijan heiluttaja. Batmanistä on tehty selvästi Teräsmiestä fiksumpi.
P.s. Kustantajat huomio: Oikeuden puolustajat sarjakuvaa lehtihyllyihin ja äkkiä!Suomeksi tuli neljä tuhtia JLA-lehteä vuonna 2001. Mutta eipä tainnut menestyä. Tietenkin Egmont voisi kokeilla sitä tv piirretty versiota. Tai pistää pystyyn vaikka Megan tai DC spesiaalin tapaisen lehden missä sitten vuorottelis DC:n Johnny DC -nimikkeen alla seikkailevat sankarit. Jos tekis lehdestä vielä pokkarikokoisen (mutta värit jätettävä), niin naperot voisivat sen huomata ja ostaa vahingossa mangana.
Tietenkin Egmont voisi kokeilla sitä tv piirretty versiota. Tai pistää pystyyn vaikka Megan tai DC spesiaalin tapaisen lehden missä sitten vuorottelis DC:n Johnny DC -nimikkeen alla seikkailevat sankarit. Jos tekis lehdestä vielä pokkarikokoisen (mutta värit jätettävä), niin naperot voisivat sen huomata ja ostaa vahingossa mangana.
Ajatus hyvä mutta tuskin alkaa tekemään lisää JLA:ta (E:n piti julkaista JLA vs Kostajat mutta eipäs tukkut mitään).Niin ja JLA:n toisessa vuosikerrassa oltaisiin nähty Alan Davisin Naula, mutta eipä ikinä sekään tullut vaikka Rmäki niin siellä lehdessä lupaili, että ensi vuonna. Ei ole ensi vuosi vielä tullut. Tuleeko koskaan?
Niin ja JLA:n toisessa vuosikerrassa oltaisiin nähty Alan Davisin Naula, mutta eipä ikinä sekään tullut vaikka Rmäki niin siellä lehdessä lupaili, että ensi vuonna. Ei ole ensi vuosi vielä tullut. Tuleeko koskaan?
Samaa mieltä muista valinnoista, mutta hei, Congorilla on ihan paras.
Oikeuden puolustajien pahnanpohjimmaiset: The 10 WORST Justice League Members of All Time. (http://www.newsarama.com/15503-the-10-worst-justice-league-members-of-all-time.html) (Newsrama)
Samaa mieltä muista valinnoista, mutta hei, Congorilla on ihan paras.
Batman Brave and the bold sarjassa Red Tornado oli aika siisti. Vähän niin kuin Star Trekin Data supervoimilla. Muuten en hahmoa tunne.
Ois ollut kyllä aika hienoa, jos 80-luvun alun Teräsmies olisi painottunut DC Comics presents -lehteen ja kakkostarinana sitten Action Comicsin ja Supermanin parhaita Swanin kuvittamia juttuja. Ehkä sitten oltais saatu sitä kautta muitakin DC-sankareita suomeksi enemmän.
Pandoran nimi ja Ikuisuuden Neuvoston nimet puuttuvat suomennoksesta. Nelisivuinen Epilogi on julkaistu alun perin Justice League #0:ssa, jota ei ole merkitty suomennettuun kirjaan lähteeksi.
Mielenkiintoinen huomio! Kuten oheisesta kuvasta näette, oikolukuvaiheessa nimet ovat kyllä olleet mukana. En osaa yhtään sanoa, että miksi ne ovat painetusta teoksesta pois jääneet.
Eli vika lienee italialaisissa? Onpa outo homma.
Epäkohta on siinäkin, kuinka Vihreän Lyhdyn sormusta joka välissä ylistetään "universumin voimakkaimmaksi aseeksi" ja aina tulee pataan niin, että soi.
Jos Salama ja Teräsmies käyttäisivät supernopeuttaan järkevästi ja aina tiukan paikan tullen niin voisi siinä draaman kaari heikentyä - kaikki kun olisi ohi jo heti ennen kuin ehtisi oikein alkaakaan.Sarjakuvapuolella nämä voimankäytön epäloogisuudet on jotenkin helpompi ohittaa lukukokemuksen nautittavuuden kärsimättä.
Ei kai keltaisuus enää ole mikään heikkous?
Niinhän se on kuin aiemmat keskustelijat ovat sanoneet: jos sankarit aina hyödyntäisivät uskomattomia voimaan parhaalla mahdollisella tavalla, tulisi tarinoista aika tylsiä.
Ja mistä syystä se oli eri Spectre?
Ei mikään viittaa siihen että olisi eri Spectre.
Spectri pystyy kulkemaan ihan issekseen maapallolta toiselle.
Voisiko koivumäki kertoa ennakkoon, minkälainen Oikeuden Puolustajat 5 on suomeksi tulossa?
Kohtapuoleen on siis luvassa laajempiakin uutisia RW:n tulevaisuudesta.
Kummasti tuo Oikeuden puolustajien New 52 -rupeama kohenee pidemmälle mentäessä. Suomessa vasta päätettiin siihen, mistä se oikeastaan ryhtyy paremmin vetämään.
Rebirthin OP:sta tiedän vain sen, mitä suomeksi on toistaiseksi tullut eli kaksi ensimmäistä kokoelmaa. Mielestäni ne on kirjoitettu ja piirretty selvästi heikommin kuin suomennetut New 52:n Oikeuden Puolustajat, vaikka kieltämättä eivät jälkimmäisetkään mitään tulevia klassikoita ole.
- Oikeuden Puolustajat Rebirth 3
Joo, tämäkin jatkuu!
Minun piti googlettaa, Jiksi, tuo sanomasi New 52:n ja Rebirthin välinen sarja: se on Justice League of America, Vol. 4 (https://dc.fandom.com/wiki/Justice_League_of_America_Vol_4), joka on koottu nimellä Power and Glory. Koska tuossa näköjään on aivan samat sankarit kuin New 52:n OP:ssa, sarja olisi ollut täällä helposti lähestyttävä.
Beatrizin voimat taas muuttuivat aika pian JLA:n sivuilla.
"miksi me ei nyt taas voida tarttua tosimaailman ongelmiin"
Joo tuo Zombeilu jatkui tuosta DCeasedista vielä "jonkun" aikaa ja oli todellakin turhan pitkä tarinakokonaisuus (Marvel lopetti oman zombie-tarinansa ajoissa kun DC vain jatkoi ja jatkoi omaansa).En kumpaakaan ole lukenut, kun ei zombit kiinnosta edes supersankareissa, mutta kyllä googlettamisen perusteella Marvel tuossa vielä johtaa. DCeasediin kuuluu 32 lehteä, kun taas jo pelkästään Marvel Zombies 1-5 ja Return on 28 lehteä ja sen lisäksi vaikka mitä varmaan ainakin sama määrä päälle.
En kumpaakaan ole lukenut, kun ei zombit kiinnosta edes supersankareissa, mutta kyllä googlettamisen perusteella Marvel tuossa vielä johtaa. DCeasediin kuuluu 32 lehteä, kun taas jo pelkästään Marvel Zombies 1-5 ja Return on 28 lehteä ja sen lisäksi vaikka mitä varmaan ainakin sama määrä päälle.
Mutta kyllä molemmat kustantamot osaavat taidokkaasti imeä mehut kaikesta vähänkin myyvästä.
Giffeniä on nähty suomeksi aivan liian vähän niin käsikirjoitusten kuin kuvitustenkin puolella. Kirjoittajana oli hyvin monipuolinen, kuvittajana jäljitteli hyvin Kirbyä.
Kepeät mullat. Yhdistän Giffenin mielessäni vahvasti DC:n 1980-luvun hyvään draiviin. Muistan myös suomeksi 1990-luvulla tulleet, Giffenin käsikirjoittamat Lobot, vaikka ne eivät ykkössuosikkeihini lukeudukaan. Myöhempiä Marvel-töitä en ole niin paljon lukenut, vaikka niiden välillinen vaikutus Galaksin vartijoiden murtautumisessa household name -asemaan on suuri; elokuvathan perustuvat paljossa juuri Giffenin konsepteihin.Iso haloohan tuli Giffenin Munoz-vaiheesta ja se ehkä munkin mielestä oli kaikkein rujoimmillaan. Kirby-vaikutuksia oli tosiaan alkuvaiheessa, mutta kyllä vielä myöhemminkin ja ehkä loistokkaamminkin kanavoi Kirbyä. Esimerkiksi tämä (https://thelatestpull.files.wordpress.com/2014/06/3-0ed32cc9e3-19a52.jpg?w=4000&h=), vaikka siinä myös tussaajalla on ollut luultavasti suuri vaikutus.
Kirbyä jäljittelevä tyyli jäi ehkä enemmän varhaistuotannon Marvelille, sittemmin kynänjälki oli omaleimaisempaa. Tussaajan merkitys on toki näissä suuri, kuten tuossa nekrologissakin todetaan.
Suomenkielinen Wikipedia vilisee sarjakuva-artikkeleissa puutteita ja virheitä, koska sarjakuvien harrastajilla ei ole aikaa kirjoittaa ja muokata niitä. Sanoisin, että tuskin ”Oikeuden Yhteiskuntaa” on koskaan käytetty edes ohimennen. Tuo nimi saattaa olla pelkkä kömpelö konekäännös, koska tuo Wikipedia-artikkeli ei tiedä edes Earth Twon suomenkielistä nimeä Maa Kaksi. Minusta jopa ”Oikeuden Seura” olisi oikeampi kuin aivan liian laaja ”Oikeuden Yhteiskunta”.