Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Manga ja anime => Aiheen aloitti: bgt - 08.11.2005 klo 20:46:01
-
Vähän extremeä, mutta kuitenkin. Kysäisin taannoin Turun Fantasiapeleissä, että sattuisiko heillä olemaan alkukielistä mangaa -- ei ollut.
Syy kysymykseeni oli kaksitahoinen:
1) Minä (ja moni muu manga/anime-harrastaja) opiskelen japania ja haluaisin harjoittelumateriaalia. (Muutoinkin haluan nykyisin ostaa teoksia joko alkukielellä, tai suomeksi alkukielestä käännettyinä. Mieluiten alkukielisenä.)
2) Akateemisesta kirjakaupasta saa nykyisin sekä suomalaista, että englannin kielistä mangaa. Ennen tämä oli Fantasiapelien harvinainen herkku. Eikö tässä olisi seuraava, nokkela askel?
Avoin kysymys tässä toki on Lex Karpela -- että saako niitä tuoda maahan ja myydä, vai ei.
-
Japaninkielisen mangan perässä kannattaa suunnata Fennica Comicsiin. Ja tietääkseni Fantasiapeleilläkin on jonkun sortin japaninopiskelumangoja, vaikka eihän niiden viihdearvo tietenkään kummoinen ole...
Ah, ja tietty Bemmun nettikaupassa (http://www.hopeanuoli.fi/manga/kaksi.php) on kaksikielisiä mangoja ja muuta kivaa.
-
Lex Karpelahan koskee vain ETA-alueen ulkopuolelta ostettua tavaraa. Siispä suunta kohti www.acrhonia.com nettikauppaa ja visa vinkumaan. Viimeisimmän tiedon mukaan Belgia on ETA maa, joten ei pitäisi poliisilla/tullilla/gramexilla olla valittamisen aihetta.
-
Archonia (http://www.archonia.com/) saattaisi löytyä helpommin jos osoite olisi oikein ;)
Yksityishenkilöhän saa ostaa omaan käyttöönsä ETA-alueen ulkopuoleltakin, eli Japanin Amazon (http://www.amazon.co.jp/) on edelleen käytettävissä Lex Karpelan astuessa voimaan ensi vuoden alusta.
-
Lex Karpelahan koskee vain ETA-alueen ulkopuolelta ostettua tavaraa.
Niin, mutta juuri päinvastoin. Yksityishenkilö saa aivan vapaasti ostaa omaan käyttöön ETA-alueen ulkopuolelta. Kyseenalaista on ETA-alueen sisällä toimivien kauppojen harjoittama ETA-alueen ulkopuolella tuotetun materiaalin maahantuonti ja jälleenmyynti. Uudessa Anime-lehdessä on juttu asiasta.