Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => Aiheen aloitti: Rami Rautkorpi - 01.10.2005 klo 00:49:25
-
http://kalaksikukko.iwn.fi/katuoja/2005/10/joulukuun-kirjat.html
Tilaan
SHOWCASE PRESENTS: JUSTICE LEAGUE OF AMERICA VOL. 1 TP / Gardner Fox / Mike Sekowsky, Carmine Infantino & Co.
Parin vähemmän "essentiaalisen" kokoelman jälkeen DC:n Showcaset jatkuvat aitojen, alkuperäisten Oikeuden puolustajien klassikkotarinoilla. Tämä on sitä kamaa, joka saa Grant Morrisonin synapsit iskemään kipinää. Sienien lisäksi.
TOM STRONG BOOK FOUR SC / Alan Moore, Peter Hogan & Geoff Johns / Jerry Ordway, Chris Sprouse & John Paul Leon
Se on Alan Moorea. No, pitänee kuitenkin todeta, että Peter Hogan on Terra Obscuralla osoittanut itsensä ihan kelvolliseksi Alan Mooren ideoiden toteuttajaksi. Johnsista en mene vannomaan.
VIMANARAMA TP / Grant Morrison / Philip Bond
Tämä intialaisesta mystiikasta ammentava minisarja ei saanut osakseen yhtä paljon kohua ja kehuja kuin Seaguy ja We3, mutta kyllä Morrisoniin voi luottaa.
ULTIMATE GALACTUS BOOK 2: SECRET TPB / Warren Ellis / Steve McNiven & Tom Raney
Ellis saa Ultimaatit tuntumaan melkeinpä oikealta tieteissarjakuvalta, supervoimilla varustetun Jerry Springer Show'n sijasta. Aikatauluongelmista kärsineen McNivenin korvaaminen Raneyllä on melkoinen pettymys minulle, koska en voi sietää hänen lättänaamaisia hahmojaan. Stormwatchin ystävät saattavat reagoida päinvastaisesti.
G.L.A.: MISASSEMBLED TPB / Dan Slott / Paul Pelletier
Dan Slott on nokkela, taitava, Marvelin universumin hyvin tunteva, mutta ennen kaikkea hauska käsikirjoittaja. G.L.A. on "Suurten järvien Kostajat", yksi Marvelin universumin typerimmistä konsepteista. Tämän täytyy olla hyvä.
CAPTAIN AMERICA & THE FALCON: SECRET EMPIRE TPB / Steve Englehart & Mike Friedrich / Sal Buscema
Tämä on ehkä kaikkien aikojen legendaarisin poliittisesti kantaaottava Kapteeni Amerikka -tarina. Tai ehkä se on vain pahamaineisin. Kiinnostavaa nähdä, kuinka hyvin juttu toimii nykynäkökulmasta.
Tilaisin, mutta...
OMEGA: THE UNKNOWN CLASSIC TPB / Steve Gerber, Mary Skrenes & Co. / Jim Mooney & Herb Trimpe
Kirjailija Jonathan Lethem kirjoittaa uuden version Omegasta, joten alkuperäinen sarjakin pääsee vuosikymmenien jälkeen yksien kansien väliin. Jonkin verran olen utelias, mutta $29.99 on liian suuri hinta 224-sivuisesta, pehmeäkantisesta kirjasta, kun 100 sivua paksummat, suuret kovakantiset kirjat maksavat saman verran.
-
Ostaisin jos rahat riittäisivät, mutta koska tämä on hyvin epätodennäköistä, kyseessä on enemmänkin joulupukille lähetettävä toivelista...
MARVEL
Gravity: Big-City Super Hero
G.L.A.: Misassembled
The Sentry
DC
Showcase Presents: Justice League of America
Lex Luthor: Man of Steel
Fables vol. 5: March of the Wooden Soldiers
Fables vol. 6: Homelands
Vimanarama
-
JLA:n varmaan minäkin hankin. Ja DC:n Crisis minisarjat (eikös niistä kaksi viimeistä tule joulukuussa). Just eilen kattelin Teriksen ja Lyhdyn Showcasen hintoja Amazonilta. Pitännee tilata. Toi G.L.A. kiinnostaa vähäsen myös, onhan se sentään Byrnen keksintöä (ja toi kokooma kai sisältää myös joukon ensiesiintymisen West Coast Avengersista, mikä mulla kyllä jo on). Niin ja onhan Dan Slott itsekin kova Byrnefani, mikä näkyy myös sen tekemissä töissä (GLA, She-Hulk ja Thing).
-
Jaarittelijalla on jälleen pakottava tarve paljastaa valintansa...
Batman Illustrated by Neal Adams Volume 3 HC (DC)
Concrete: Fragile Creature SC (Dark Horse)
Demo Collection SC (AiT/Planet Lar)
Giant Killer SC (Image)
Shi: Ju-Nen SC (Dark Horse)
Universal Monsters: Cavalcade of Horror SC (Dark Horse)
Batman, Concrete, Giant Killer ja Shi lukeutuvat pakollisiin investointeihin, Demo tarttuu sekin Jaarittelijan hyppysiin ennemmin tai myöhemmin, mutta Universal Monsters aiheuttaa lievästi ilmaistuna melkoista päänvaivaa. Oikeastaan ainoa syy kyseisen kirjan hankintaan olisi Arthur Adamsin piirtämä tarina, joka edustanee vain pientä murto-osan koko teoksen sisällöstä, joten runsaan kahdenkymmenen euron pulittaminen vaikuttaa ainakin tässä vaiheessa täysin turhalta rahojen haaskaamiselta. Ja mihin hemmettiin ehtikään kadota se Marvel-kustantamon jouluksi suunnittelema kovakantinen Astonishing X-Men -kokoelma?
-
mutta Universal Monsters aiheuttaa lievästi ilmaistuna melkoista päänvaivaa. Oikeastaan ainoa syy kyseisen kirjan hankintaan olisi Arthur Adamsin piirtämä tarina, joka edustanee vain pientä murto-osan koko teoksen sisällöstä, joten runsaan kahdenkymmenen euron pulittaminen vaikuttaa ainakin tässä vaiheessa täysin turhalta rahojen haaskaamiselta.
Ilmeisesti kyse on Creature from the Black Lagoonin sarjakuvaversiosta? Eikös helpompaa ja halvempaa olisi etsiä se albumi yksinään? Sitä on näkynyt jopa ihan paikallisissa divareissa.