Kyllä se ilmestyi jo 80-luvun alkupuolella. Mulla on tallessa Avun irroitettavat sarjakuvaliitteet, ne taisivat olla v. 1984-85. Niissä oli ainakin Disney-jatkiksia. Mm. Jack Kirbyn piirtämä Musta aukko.
Hemmetti, niinpäs olikin Kirbyn piirtämä. Muuten, Kirby piirsi aktiivisen työuransa aikana eli noin 50 vuoden ajan sivun sarjakuvaa joka ikinen päivä. 365 x 50 vuotta... 18 250 sivua! Eihän se "paljon" ole jos vertaa vaikka Osamu Tezukaan, mutta silti...Yleisesti on laskettu, että Kirby teki ainakin 24000 sivua sarjakuvaa + strippejä yms. Sitä ei tiedä kukaan, että kuinka monta sivua Kirby teki ilman mainintaa hänestä tekijänä.
Mm. Jack Kirbyn piirtämä Musta aukko.Onko tämä se sama mikä julkaistiin omanakin lehtenä vaiko ei?
Musta aukko julkaistiin myös lehtenä, mutta se ei ollut Kirbyn piirtämä. Tekijöiden nimiä ei oltu mainittu. Sarjainfo väitti silloin että se olisi muka Kirbyn piirtämä. Ei siis ollut.
<snip>
Mutta mikäs on tarina joulunaikaan ilmestyneillä Joulupukki-päivästripeillä, joissa aina esiintyi myös tuttuja Disney-hahmoja? Ainakin Demarissa ilmestyi tämmöinen joka joulukuu 70-luvulla.
Mutta vuonna 1952 ilmestyi Avussa muutamia jo unohtuneita ja täällä mainitsematta jääneitä sarjoja. Mikä kumma on esimerkiksi tämä kokosivun Luola-Lennu joka alkoi numerossa 10/1952?Muistan kyllä hyvin Luola-Lennun. Taisi olla tosi lyhytaikainen tuttavuus, kun minulla on Apu 48/1952, ja siinä on Väiski Vemmelsääri jo korvannut Luola-Lennun. Ilmeisesti Luola-Lennu puolestaan korvasi Limpun ja Lätkän (G. Strömbergin Paksukainen ja Ohukainen -tyyppiset kaverukset). Limppu ja Lätkä tekivät vielä myöhemmin hyvin lyhyen visiitin Tekniikan Maailmaan v. 1956, ainoastaan viiteen numeroon 5/1956-9/1956.
Luola-Lennu jäi lyhytaikaiseksi tuttavuudeksi. Olenko aivan väärässä, jos väitän että piirrostyylissä on paljon samaa kuin Apulaissheriffi Sämpylässä? Syndikaatti on näissä se tuon ajan tyypillisin, Reportagebureau Laszlo.
Vuonna 1952 keskiaukeamapoikana seikkaili Paul Norrisin ja Don Mooren Viidakko-Bill.
Muu sarjakuva-aineisto onkin tuttua: Väiski Vemmelsääri, Pilapalat, ainainen Haukka -temmeltävien tuulten kasvatti, Pipsa Pippuri ja Taika-Jim.
Muistan kyllä hyvin Luola-Lennun. <snip>
Näkyikö missään tekijän puumerkkiä?Täytyypä yrittää saada jostain, vaikka divarista tai kirppiksestä, käsiin joku vuoden 1952 keskivälin Apu, niin voisi näkyä Luola-Lennun tekijän puumerkki.
<snip>Mutta minulla on aihetodisteita. Gustavo Martz-Schmidt oli barcelonalainen Brugueran kuuluisan tallin piirtäjä, joka eli 1922-1998. Hänen tuotantoonsa sisältyy nimikkeet "Troglodito" (Luolamiehet) ja "El Sheriff Chiquito" (Pikku Sheriffi).<snip>
Sorry hätäilin. Denis Gifford brittiläinen piirtäjä 1027-2000. Luola-Lennun alk. nimi Stonehenge Kit! :D
Sortin Sakin "Mä tahron ponin" on noussut yleiskieleen symboloimaan asiaa jota ei voi saada. Tai en tiedä muuta kun että meidän suvussamme on näin.
Lieneekö tässä muuten piirtäjä vaihtunut?
16 Pekka Punteri, maailman lihavin koulupoika. Viiden stri-
pin "huumori"sarja. Voisi hyvin olla englantilainen tyylin-
sä puolesta.
Kyllä se ilmestyi jo 80-luvun alkupuolella. Mulla on tallessa Avun irroitettavat sarjakuvaliitteet, ne taisivat olla v. 1984-85. Niissä oli ainakin Disney-jatkiksia. Mm. Jack Kirbyn piirtämä Musta aukko.
Kuten kaikki tietävät, Orionissa pyörii parhaillaa megamahtava Almost Star Wars -sarja (https://kavi.fi/fi/elokuvasarja/almost-star-wars) (jonka kaikki elokuvat ovat taatusti parempia kuin tämä uusi Tähtien sota). Sarjan FB-ryhmässä (https://www.facebook.com/events/1615287748741974/1653223971615018/) on juuri julkaistu alkuperäisiä Apu-sivuja tästä Kirbyn sovituksesta.
Haa! Mullapa on nuo kaikki sivut, toisella puolella on jatkiksena Flash Gordonia!
En viitti omiani noin halvalla myydä. Vaikka ovat nuo hyvässä kunnossa. Omani ovat reiitetty ja mapitettu.Aarrgghhhhhh! Reijetettyjä Apu-sarjiksia...nyt tekee pahaa. Olisit laittanut vaikka Aku Ankka -kansioon.
Muistan kyllä hyvin Luola-Lennun. Taisi olla tosi lyhytaikainen tuttavuus, kun minulla on Apu 48/1952, ja siinä on Väiski Vemmelsääri jo korvannut Luola-Lennun. Ilmeisesti Luola-Lennu puolestaan korvasi Limpun ja Lätkän (G. Strömbergin Paksukainen ja Ohukainen -tyyppiset kaverukset). Limppu ja Lätkä tekivät vielä myöhemmin hyvin lyhyen visiitin Tekniikan Maailmaan v. 1956, ainoastaan viiteen numeroon 5/1956-9/1956.
Jep, on Jungle Jim.