Höh. Ei tää vielä mikään keskustelu ole.No sitähän määkin, kun luin ton Reiman jutun.
lehden, jossa juhlistettiin Julien syntymäpäivää (taisi olla 70). Sarjassa Julie tapaa Teriksen ja tapahtuu kaikenlaista.
60-luvullahan ainoa pidempi Teristarinakin oli Virus X joka kesti peräti 5 alkuperäisnumeroa.Mutta kestihän Terästytön esittelytarinakin seitsemän numeroa (Action Comics #278-285). Myöhemmin se tosin julkaistiin kokoelmana Action Comicsin numerossa 360.
Käsittääkseni kuukausimerkinnät eivät jenkeissä myöskään pidä ihan täysin paikkaansa sikäli, että esim. lokakuulle merkitty lehti saattoi ilmestyä oikeasti jo vaikka kesäkuussa. JOS olen oikein ymmärtänyt.Oikeassa olet. Jos en väärin muista, niin julkaisukuukauden ja kansikuukauden välissä on kolme kuukautta. Eli esim. lokakuun lehti ilmestyi tosiaan heinä- tai elokuussa. Syynä tähän outouteen oli se, että siten lehdet saivat virua lehtikioskin hyllyillä pidempään.
Mitäs mieltä muuten olette näistä Ameriikan oikeustaistoista, kun sekä Siegelin että Shusterin perikunnat ovat kinuamassa ja kinunneet Teräsmiehen oikeuksia ja nyt ovat ruvenneet havittelemaan myös Teräspojan oikeuksia.
Nähdäänkö tulevina vuosina (muistaakseni vuoden 2013 jälkeen vasta) vaihtoehtoisen Teräsmiehen seikkailuja vai pääsevätkö osapuolet kaikkia tyydyttävään ratkaisuun?
EDIT: Eikö Teräsmiehen tekijänoikeudet vanhene aika lähiaikoina? Ja eikö Siegel ja Shutner myyneet osuuttaan DC:lle? DC:n vielä maksoi heille jotain 10 000 dollaria vuodessa kiitosta, vaikka ei olisi ollut tarve (tosin painostuksen jälkeen).Vuonna 2013 tulee 75 vuotta täyteen. Muistaakseni nykyään on mahdollisuus jatkaa sitä hiukan yli 90 vuoteen. Joka tapauksessa tällä hetkellä Teriksen oikeudet on ilmeisesti puoliksi Siegelin perikunnalla ja puoliksi DC:llä.
DC näyttäisi jo ryhtyneen varotoimenpiteisiin... ;)
Majestic #1 (http://www.milehighcomics.com/firstlook/080404/images/maj1cvr.gif)
Yllättävän mukavannäköinen kansi anatomian harjoittelijalle... Onko tuon sisältö yhtä hyvää?
Vanhaa Teräsmiestä on myös luvassa MTV3-kanavalla torstaina 12.8.2004 kello 23:00 alkaen...
Näissä vanhoissa Teräsmiehissä on kaksi asiaa, joista tykkään kovasti.
Ensimmäinen on tarinoiden yksinkertaisuus.
...klips...
Toinen juttu, josta pidän, on sitten tiede Teräsmiehessä. Mitkään normaalit luonnonlait eivät näytä pätevän ja se tuo tarinoihin oman tunnelmansa: mitä tahansa voi tapahtua.
...klips...
Siis nämä on hyviä! Ja vaikka Byrne-fani olenkin, niin täytyy myöntää, että jotakin maagista kadotettiin ehkä ikiajoiksi, kun hän uudisti Teräsmiehen.
Angst on muuten tietoisesti hävitetty DC:n perussankareilta. No, ehkä Bat-perheen lehdissä sitä vielä on, mutta värikkäämmin pukeutuneet osaavat ottaa jo rennomminkin.
DC näyttäisi jo ryhtyneen varotoimenpiteisiin... ;)
Majestic #1 (http://www.milehighcomics.com/firstlook/080404/images/maj1cvr.gif)
Yllättävän mukavannäköinen kansi anatomian harjoittelijalle... Onko tuon sisältö yhtä hyvää...? ;D
Kertokaapa viisaat, että onko Hiekkamies-saaga julkaistu kokonaisuudessaan Suomeksi?
Ja mitä ihmettä Darkseid puuhasteli Morgan Edgen seurassa numerossa 12/1981...Ei mitään. Selailin lehteä useampaankin kertaan läpi, enkä nähnyt vilaustakaan Darkseidistä. Lopussa on kylläkin hieno Len Weinin ja Walt Simonsonin kaksisivuinen Lepakkkotarina "Olipa kerran..."
Edge oli tuolloin Darkseidin agentti Maapallolla JA Interliigan pomo.Eliskä uusissa Teräsmiehissä seurattiin tätäkin juonikuviota. Tai se tais olla kyllä Desaad, joka Edgen kanssa pelleili. Sitä en tähän hätään muista, oliko Edge uusissakin Teräsmiehissä Interliigan pomo.
En ole saanut selville mitä sen jälkeen tapahtui. Jospa Vol. 2:ssa selviää lisää.
Selailin lehteä useampaankin kertaan läpi, enkä nähnyt vilaustakaan Darkseidistä.
Tai se tais olla kyllä Desaad, joka Edgen kanssa pelleili.
Welzu, tarkista vielä kaksi edellistä numeroa, mikäli nuo ovat edelleen hallussasi. Voisin melkein vannoa Darkseidin vilahtaneen Morgan Edgen työhuoneessa ruudun tai parin verran...En löytänyt vieläkään Darkseidia. Mutta jotain muuta mielenkiintoista kyllä. Onkohan Swan piirtänyt itsensä Teräsmies 11/81 sivun 31 ruutuun 5? Hahmon kasvoja ei näy, mutta selkeästi on kuitenkin piirtämässä sarjakuvasivua.
Nyt aloittelin Sarjakirja 108:aa, jossa Kandorin psykologit olivat huomanneet, että Teris on stressaantunut ja siksi Kara (Terästyttö) oli lähetetty todistamaan Terikselle, että hän ei olekaan kryptonilainen vaan maan ihminen, jolla on yliluonnolliset voimat. Teriksestä tulikin sen seurauksena maakeskeinen ja se oli koitua Terästytön ja Krypton tuhoksi, kun hyvin mielenkiintoinen avaruusrotu koitti valloittaa erästä planeettaa
En löytänyt vieläkään Darkseidia.
Onkohan Swan piirtänyt itsensä Teräsmies 11/81 sivun 31 ruutuun 5?
Mikä olikaan oikein Teräspojan isoveljen tarina? Moisesta en ollut koskaan ennen kuullutkaan.
Olen ajatellut tehdä näistä asioista artikkelin.No teeppä se. Olisi mielenkiintoinen.
Tiedätkö Petteri mitään muita esimerkkejä joissa kansi on tehty kokonaan uusiksi, kuten tuossa minun esimerkissäni?
Maalattuja kansia. Ilmeisesti Ruotsissa on haluttu kokeilla myyvätkö nuo paremmin. Hyviähän nuo ovat verrattuna tuohon Teräspoika-kammotukseen.
Teris 1/70:n kansi on muuten Superman's Girl Friend Lois Lane # 70:stä, Nov. 66. Kuten lehden päätarinakin.
Eikö sisäsivuilla ole tuota samaa?
Darseid on.
Muistaakseni se oli suomennettu "Darkseid on."
Mainio sivu. :D
EDIT: Noita selattuani tajusin, että nehän on ihan oikeita. Käsittämättömiä tarinoita.
Mainio sivu. :D
EDIT: Noita selattuani tajusin, että nehän on ihan oikeita. Käsittämättömiä tarinoita.
Kääntelen tässä teristä ja mietin yhdessä sivulauseessa mainitun hahmon nimeä suomeksi.
eli Preserver, kuka hän on? aikaisempia suomennoksia en mistään löydä.
kiitos avusta
Noissa taisi olla vielä jotain tolkkuakin, näissä Something Awfulin setien versioissa ei:
Pidettiinkö näitä lehdykäisiä vain hauskoina sivutuotteina, vai koittiko joku humoristi oikein pudottaa Teräsmiehen suosionsa huipulta?
Teräsmieshän putosi suosionsa huipulta vasta sitten, kun noiden tekeminen lopetettiin...En ole tutustunut sarjakuvien...saatikka sitten Teräsmiehen historiaan niin hyvin, että tietäisin milloin punaviitan suosio romahti.
http://kalaksikukko.iwn.fi/katuoja/2005/03/identiteettikriisi.html
Löysin pari vanhaa artikkelia, tarvii perehtyä. Mutta oli mm. maininta että Jor-El´illä (=Teräsmiehen isä) oli aurinko otsanauhassa ja rinnallaan ..
Sattuma .. ´Setä Aurinko´?
-- j --
Monet sarjakuvat suomennettiin aikoinaan ruotsin kielestä, vielä paikoin 80-luvulle asti.
Teräsmies oli ruotsiksi Stålmannen ja nimi käännettiin siitä.
Sittenpä herää kysymys että mistä ruotsinnos tuli. Pitääpä tutkia asiaa.
Komposiitti-Teräsmiehellä menee sukukalleudetkin puoliksi...
Muistaako kukaan, kun joskus n. vuoden 1985 tienoilla oli Teräsmiehessä kansi, jossa roistojen kimppuun loikkaa Teräsmies-asussa oleva kaveri, jolla on Batmanin viitta niskassaan?
Tuollaista kantta en nyt muista, mutta sellaisen jutun muistan missä Terikselle kasvoi muinaisen panhuilun vaikutuksesta sarvet päähän ja hän sitten keksi peittää ne Batmanin pukuun kuuluvalla hupulla.
Juttu julkaistiin joskus noihin aikoihin, että jospa olisi samasta lehdestä kyse?
Nyt kun vanhoja muistellaan, niin onko Mestarivankia näkynyt Crisiksen jälkeen?
Atomic Skull vilahti ainakin Teriksessä 10/80. Uutta versiota ei mielestäni ole nähty.
Eikös Atomic Skull esiintynyt Superman: Man of Steelin eka numeroissa?
Eikös Atomic Skull esiintynyt Superman: Man of Steelin eka numeroissa ?
P.S. Näin Petterin avatar-kuvan tänään kirjastossa CD-hyllyssä. Heti tuli Petteri mieleen.
Kyse oli siitä, onko Atomic Skull esiintynyt suomalaisissa Teriksissä...
Paras noista kansista on kyllä tuo Lois Lane kansi, jossa Teris haukku Loisia huonoksi vaimoksi ja vieläpä äärimmäisen tyhmäksi, koska ei ole tajunnut kaikkien näiden vuosien aikana Kentin olevan silmälasit päässä oleva Teris! Siteeratakseni erästä internet termiä, "pwnd!". ;D
Kyllä kyllä, Teriksen esi-isät olivat mukana kaikissa Kryptonin historian tärkeimmissä tapahtumissa.
Komposiitti-Teräsmiehen ystävät, tässä teille blogisivu:
Huomasittehan DC Spesiaalissa sen komposiittiraketin olevan viittaus tähän tarinaan...
Koko Teräsmiehen ideahan väljähtyy jos Kal-El tarvitsee jotain vempaimia.Se on totta. Mutta käyttihän pre-crisis Teris paljonkin kaikenlaisia vempaimia Teräsmies-roboteista lähtien.
Vain siksi koska Teriksen kykyihin ei kuulu oleminen kahdessa paikassa yhtä aikaa.
Uusi tuttavuus minulle (eli ei ole vissiin Suomessa esiintynyt 80-luvun Teriksissä). Missä spessussa? <snip>
Kyyninen suomennos: Vain siksi koska DC:n markkinointiosasto halusi tehdä kivoja leluja myytäväksi lapsille. :)50-luvulla ei toi lelubisnes kai ollut vielä ihan niin suoraviivaista. Kaiken lisäksi Teräsmiesrobotit näyttivät täsmälleen Teräsmieheltä, joten mitään erillisiä leluja niistä ei olisi tarvinnut tehdä. Mutta kuten Amazoa vastaan suunniteltu Superkiituri (ja Marvelin puolella vaikkapa Piispa, vai mikä sen mustan mutantin nimi oli) osoittaa, niin kyllä niitä hahmoja ja laitteita on sarjoihin tullut pitkälti lelujen vuoksi.
Vain siksi koska Teriksen kykyihin ei kuulu oleminen kahdessa paikassa yhtä aikaa.
Jos jollakin on lelu Superkiitäjästä tai Hämis-autosta niin mulle saa tarjota.
Tuliko se elokuva-albumi sitten vasta 1979?Näin ainakin Perunamaan mukaan. Mulla ei sitä (enää) ole omana, joten en voi tarkistaa, mutta vuoden 79 Teräsmiehissä on ton mainos, joten kai se sillon tuli.
Eikä muistakaan filmeistä. Vai onko?Ei kai. Minä ainakin muistan vaan kanssa tuon Tähtien sodan. Ehkä 70-luvulla ajateltiin tommosten myyvän paremmin kuin sarjakuvaversion. Tosin tulihan Tähtien sodasta sarjakuvaversiokin, mutta se aloittikin albumisarjan ja lopulta lehdenkin.
Star Warsista tuli julistelehti, eli ison julisteen kääntöpuolella oli lehden verran juttua leffasta.
Mutta eksytäänkö me aiheesta?Eksytään, joten palataan aiheeseen. Toi Superman-albumi oli silti aika hyvä. En enää muista mitä kaikkea siinä oli, mutta muistaakseni elokuvajuttujen lisäksi myös hahmon historiaa ja mm. Action Comics ykkösen kansi mustavalkoisena. Se oli mulla seinälläkin aika pitkään. Ikävä, kun kahdesta ekasta Teräsmiehestä ei tullut sarjakuvaversiota. Vaikka onhan meillä Byrnen Man of Steel, mikä ajaa melkein saman asian.
En tiä onko tää jo miljoonaan kertaan kaikille tuttu juttu, mutta eka teris-sarjakuva vuodelta 1938 löytyypi netistä:Oo. Tuo on siis ilmeisesti ihan laillinen, kun on ihan yliopiston sivuilla... Mutta joo. Alussa Teris ei osannut lentää, vaan vain hyppiä. Siitä juontuu Teriksen voimia kuvaileva kohta "pystyy hyppäämään pilvenpiirtäjien yli". Nykyäänhän se tuntuu vähän oudolta, kun mies osaa lentää, mutta tuolloin se oli kova juttu.
Oo. Tuo on siis ilmeisesti ihan laillinen, kun on ihan yliopiston sivuilla...
Mutta hyppäsi korkealle.Niin, taisi hypätä korkeammalle kuin tuon 200 metriä. Siis periaatteessa kai Teris olisi voinut hypätä pidemmällekin, jos olisi loikannut enempi viistoon.
Joo, siinähän on moka. Tuolloin korkein pilvenpiirtäjä oli Empire State Building, joka on 370 metriä korkea. Vai olivatko Metropoiisin pilvenpiirtäjät puolet lyhyempiä?
Teräsmiehen poika saa Hitlerin aivot! >> Nostalgiannälkäisille... (http://populaari.blogspot.com/2006/11/tersmiehen-poika-no-11-1965.html)
Auts, mulla on aika paljon näitä, mutta ei just tota. Pitää saada! ;D
Näitä hulluuksia pitäisi saada lisää suomeksi. Luin juuri Captain Marvel jr:n seikkailun jossa CM jr muuttui kaksipäiseksi eivätkä päät edes tulleet toimeen keskenään.
DC:lle oma ihmesarja ja joulukuussa kuulemme että sarja lopetetaan huonojen myyntilukujen takia.
Tästä oli muistaakseni jo kerran puhetta, ja sarjan nimeksi tulisi tietenkin Jätti.
Tuskin tulemme vanhoja DC-seikkailuja näkemään mutta aina voi pistää vinkkiä tuonne yläkertaan jos vaikka tapahtuisi ihme.Niin, se voi olla totta. No, ei hätää ainakaan ihan heti, kun joululahjaksi on tulossa muutama Showcase-kirjanen (ja myös Vartijat). Jee.
Niin, se voi olla totta. No, ei hätää ainakaan ihan heti, kun joululahjaksi on tulossa muutama Showcase-kirjanen (ja myös Vartijat). Jee.
YouTubesta löytyy aivan loistavia sarjisdokumentteja, myös Teräsmiehestä. (http://www.youtube.com/watch?v=ec6vjKOAyt8) Superpup-televisioshow on aivan hervoton...
Harmi ettei siinä ollut tuota Superpup-sarjaa tuon enempää, mutta muuten oikein mielenkiintoista katseltavaa.
Ei. Kyllä alkuperäisen syntytarinan mukaan Teräsmies ylsi vain 660 jalan eli noin 201 metrin korkeuteen.Ihan alkuperäisen alkuperäisen syntytarinan mukaan (Action Comics #1) Teris pystyi hyppäämään 20-kerroksisen talon yli (eli ehkä 60-80 metriä). Yllättävää kyllä, välillä Teriksen kyvyt heikkenivät, sillä Action Comics #6:n aloitusruudun mukaan hän pystyi hyppäämään "vain" kymmenkerroksisen talon yli. Sen jälkeen maininnat muuttuivat määrittämättömämmiksi tai sitten tyydyttiin sanomaan, että hyppää pilvenpiirtäjien yli.
Aika enne kryptoniittiä ja jolloin vaaratkin olivat vaaroja.Joo, mutta kyllä niitä voimia löytyi aina yllättävästi. Alussa ei ollut Teris kuvauksen perusteella täysin haavoittumaton, mutta myöhemmin sai jo aika kovia iskuja ja joutui jopa räjähdyksen keskelle eikä haavoittunut. Ultra-Humanite antoi Terikselle sähköiskun, joka olisi Ultran sanojen mukaan tappanut 500 miestä, mutta Teris vain pyörtyi.
Hiukan väärä ketju mutta menköön tänne olihan Shuster kuitenkin Teräsmiehen luoja ja Teräsmiehellähän tätä mainostetaan:
Puhun siis teoksesta Secret Identity: The Fetish Art of Superman’s Co-Creator Joe Shuster .
[url=http://Secret Identity: The Fetish Art of Superman’s Co-Creator Joe Shuster]Linkki, ei kypsymättömille[/url]
Linkkisi sisältää pelkän otsikon:[url=http://Secret Identity: The Fetish Art of Superman’s Co-Creator Joe Shuster]Linkki, ei kypsymättömille[/url]
Puhun siis teoksesta Secret Identity: The Fetish Art of Superman’s Co-Creator Joe Shuster .
Olet oikeassa :) Alkutekstissä lukee "We're your friends", mutta suomentaja on katsonut erehdyksessä että siinä lukee "Where are your friends".
Ei. Mail-Man pani ihan omia sisäpiirin vitsejään vaan mukaan, joita ei tajunnut kukaan muu kuin hän ja hänen kaverinsa.
Kaikenlaisia kivoja "detaaleja".
Minä en edes tiennyt, että Mon-El esiintyi myös Suomessa.
Miksi Riddleri ei lue koko ketjua ennenkuin kommentoi?
Mon-El on anagrammi sanasta lemon! Sitruuna tarkoittaa Ameriikoissa maanantaikappaletta. Mon-El on Teräsmiehen maanantaikappale, ei siis ihan yhtä hyvä.
Tietääkö kukaan mitään listausta netistä josta löytäisin ne vanhat Teräsmies-sarjakuvan numerot joissa oli a) kakkossarjana Lepakkomiestä ja b) Justice leagueta?
Kyse siis tietty suomalaisesta kuolleesta ja kuopatusta Teräsmies-lehdestä.
Kun "keräilen" noita Teriksiä vain noiden kakkossarjojen takia. Jos nro on silkkaa Kalsaripartiopoikaa eli Teristä niin en halua. Yök.
Mutta siis, onkohan tommosta listaa tehty?
Mutta ei Terästytön hiukset kasvaneet yhdessä hujauksessa, vaan pikkuhiljaa.
Ja kun Kal-el tuli Maahan vauvana, niin hänen hiuksensa kasvoivat ensin ja sitten kasvu pysähtyi pian. Silloin ei ollut mitään Kandoria.
Mitä noita on takaumia näytetty, että minkä näköinen vauva raketista löytyy, niin ei ole ollut hiuksia. Muistan tosin yhden, jossa oli, mutta se oli "kuvitteellinen tarina", jossa U.S. Army löysi raketin.
Muistan hämärästi, mutta eihän se lopuksi edes ollut lähelläkään oikeaa? Pitäisi taas tietää se numero.
Luthorilla on hiuksista päähänpinttymä. Kaikilla versioilla.
Kun Luthor kloonasi itselleen uuden bodin, niin tietysti tällä oli liehuva punainen pitkä fleda.
Luthorilla on hiuksista päähänpinttymä. Kaikilla versioilla.
Kun Luthor kloonasi itselleen uuden bodin, niin tietysti tällä oli liehuva punainen pitkä fleda.
Heh! Minusta tuli tästä mieleen se (kuvitteellinen) Puna- ja Sini- Teräsmies tarina, jossa Lex Luthorin ensimmäinen tekemä asia muuttuessaan hyvikseksi oli keksiä lääke jolla parantaa oma kalju...
...Teräsmies ei ollut tarinan päähenkilö, vaan joukko poikia, jotka auttoivat Teräsmiestä. Käsityksekseni jäi että pojat eivät osanneet tehdä eroa oikean Teräsmiehen ja näyttelijän välillä.
Tietäiskö joku tästä jotain?
Näin eilen Amazing Heroes # 146 tai 147:ssa kuvituksen McCloskeyn Super-Duperista joka nimenomaan toi tuon mieleeni. Mutta ei se lukemani noin montaa sivua pitkä ollut, alle 50 sivua.
Kirjaston varastossa näkyy olevan Lännen poika. Täytyy hakea pois.
Lehdessä kerrottiin että häkin sisäpuolella on kohtuumäärä kryptoniittia, että kryptonilaiset eivät kuole, mutta heikkenevät sen verran että pysyvät aisoissa. Häkin ulkopuoli on taas lyijyä ettei Teräspoika vahingoitu.
Kryptonilaisia konnia jotka yrittivät väittää Teräspojalle olevansa tämän oikeat vanhemmat.
70-80-luvulla muuten Ruotsin Semic oli saamassa oikeudet tehdä omaa Teräsmiestään. Kari Leppästäkin pyydettiin piirtäjäksi. Muistaakseni Sarjainfossa oli maininta.
Ruotsalaistekoinen Stålmannen olisi ollut aivan loisto juttu!! Leppänen olisi varmasti vienyt sitä enemmän scifin suuntaan. Äh, menetetty mahdollisuus.
Mutta aika pian uudistuksen jälkeenhän tuli tuo albumi "Supersankari Helsingissä", joka sijoittui aikaan kun Lois ja Clark olivat kilpailijoita.
Teräsmiehen taistoa kuunnelman kirjoittajat eivät olleet itse keksineet, vaan tarina perustui pitkälti erään Ku Klux Klaniin soluttautuneen kansalaisoikeusaktivistin Stetson Kennedyn toimittamiin tietoihin.
Teräsmiehen viitta ei ole sattumalta punainen. Hahmon luojat olivat kommunisteja, ja ensimmäisissä Teräsmies-tarinoissa vuodelta 1938 sankari olikin intomielinen antikapitalisti, joka taisteli asetehtailijoita, asuntokeinottelijoita ja työläisten riistäjiä vastaan.
Mutta miten mahtaa pitää paikkansa väite:
Täyty lukea ko.artikkeli vaikka vaikuttaakin vankasti siltä että Timo Ronkaisen mainitsema kohta kertoo enemmän kirjoittajastaan kuin aiheesta.
minäkin ehdin, olisiko tuossa käännösongelmasta kyse? Liberal-leftist kun tarkoittaa ihan eri asiaa yhdysvalloissa kuin täällä ja kommunisti on molemmissa aivan eri asia.
Sininen ja punainen ovat myös vastavärejä kuten sininen ja keltainenkin.
Sininen ja punainen ovat myös vastavärejä kuten sininen ja keltainenkin.Kaikki värit ovat vastavärejä jos niikseen tulee. :)
miten niin? älä nyt väitä että cyan on vihreä?Oikeastaan väriympyrän harvoja järkeviä käyttötapoja on juuri vastavärien etsiskely. (muuhun siitä keksinnöstä ei oikein ole...). Yleisesti vihreää pidetään punaisen vastavärinä, oranssia sinisen ja violettia keltaisen. Cyania tai magentaa ei sen sijaan löydy perinteisestä ympyrästä. Jenkkilässä -30-luvulla jossain tapauksissa (vrt. Ben-day rasteri) käytetty neliväripunainen voidaan kuitenkin kai kyllä tulkita punaiseksi yhtä hyvin kuin magentaksi...
Missä se saakelin kiekko on?
Vuoden 1970 Superboy # 170:ssä Teräspoika aikamatkaili, ja oma vuosi oli 1955.
Maa-2:n Teriksessä on piirteitä joita ei sarjakuvissa muuten ollut 30-luvun jälkeen. Esim. Maa-2:lla ei ollut Daily Planetia vaan Daily Star.
eli Teräsmiehen historiaan Teräspoikana kirjoitettiin lisälukuja aikamoinen liuta (ja tehtiin hölmöilyjä vuosiluvuissa jne).Nyt sä unohdat kokonaan Byrnen tasku-universumin. Se selittää mainiosti, miksi noita "hölmöilyjä" saattoi ilmetä. Esi-kriisin Teräspoika ja Teräsmies olivat eri henkilöitä.
Nyt sä unohdat kokonaan Byrnen tasku-universumin. Se selittää mainiosti, miksi noita "hölmöilyjä" saattoi ilmetä. Esi-kriisin Teräspoika ja Teräsmies olivat eri henkilöitä.
Pocketversestä ei ollut tietoakaan 60-70-luvulla (kun Teräspoika jätti Legioonan) ja tuskin oli 80-luvun alussakaan ja ei välttämättä ollut edes kun Teräspojan lehti päättyi 1984.Mitä sitten? Luulin, että jatkumosta huoltava pitävänä henkilönä pitäisit Byrnen tarjoamaa selitystä hyvänä. Todellisuushan on se, että DC:tä ei pahemmin jatkumo kiinnostanut noissa lehdissä ja käytännössä esim. 60-luvun Teräsmies ja Teräspoika olivat eri hahmoja.
Mitä sitten? Luulin, että jatkumosta huoltava pitävänä henkilönä pitäisit Byrnen tarjoamaa selitystä hyvänä. Todellisuushan on se, että DC:tä ei pahemmin jatkumo kiinnostanut noissa lehdissä ja käytännössä esim. 60-luvun Teräsmies ja Teräspoika olivat eri hahmoja.
Todellisuushan on se, että DC:tä ei pahemmin jatkumo kiinnostanut noissa lehdissä...
Kiinnostaahan se, senhän osoittaa sekin että sitä muutellaan koko ajan.
Pullo-Kandor oli pinta-alaltaan sittenkin aika iso kun sinne mahtui yhtä sun toista erikoisuutta ja oli jopa tarvetta arkeologeille. Joskus tuntuu että siellä pullossa oli puolet Kryptonista eikä pelkästään yksi kaupunki.
Missä numerossa näitä Kandorin arkeologeja oli? Jossakin vaiheessa selitettiin että Kandor ei oikeasti sijaitse pullossa eikä ole edes kutistunut, vaan pullo on tie toiseen ulottuvuuteen.
Lanan arkeologin taitoja käytettiin kandorilaisen holvin salakäytävän löytämiseen ja hieroglyfien tulkitsemiseen. Ei tarvinnut kaivaa maata.
Missä numerossa näitä Kandorin arkeologeja oli? Jossakin vaiheessa selitettiin että Kandor ei oikeasti sijaitse pullossa eikä ole edes kutistunut, vaan pullo on tie toiseen ulottuvuuteen.
En muista pullon rikkoutumista. Numero olis kiva tietää.
En ole onnistunut löytämään hajonnutta pulloa. Kertokaa pliiz missä lehdessä.
Kuvittelin että on joku tarina missä kandorilaiset lentävät parvena ulos.
PS. Schaffenbergerin piirtämänä Kandorissa on kuvasta riippuen 10-20 taloa ja betonilattia. Autoilla tietysti silti päristellään.
Starmaneja on ollut monta vuosien mittaan. Tuonaikainen kaukana avaruudessa seikkaillut oli muistaakseni neljäs.
Jos et ole huomannut, niin Lois Lane oli likkojen lehti. Haettiin uutta yleisöä. Ja 70-luvulle tultaessa päivitettiin olemusta muista likkojen lehdistä.
Blackrockin ensiesiintyminen oli ennen Microwave Mania, Action Comics # 458.
Yhtäläisyyttä Blackrockiin en nyt keksi.
Molempien voimien perusteena oli elektromagneettiset aallot (tuskin MwM pelkästään mikroaaltoja hyödynsi 30-luvulla kun niitä ei tainnut paljoa olla).
aika paljon populaa ahdettuna pieneen tilaan.Niin, no eiköhän se ole se pointtikin, kun kyse on kuitenkin pulloon kutistetusta kaupungista.
Eikö siinä tarinassa todettu, että Mikroaaltomiehen voimat olivat kasvaneet, kun maailmassa nykyään on niin paljon enemmän niiden aaltopituuksien säteilyä? Siinähän oli yksi ruutukin, jossa Teris kelaili, missä kaikissa vekottimissa mikroaaltoja nykyaikana käytetään.
Niin, no eiköhän se ole se pointtikin, kun kyse on kuitenkin pulloon kutistetusta kaupungista.
Todettiin toki mutta jo 30-luvulla lenteli ja sulatti tiiliseinän ja sun muuta.
Niinhän se teki, muttei siinä tarinassa mielestäni puhuttu mitään siitä, että Mikroaaltomies hyödyntäisi muuta säteilyä. Ilmeisesti se oli sitten vain niin tehokas, että höökiä riitti lentämiseen ja sen sellaiseen jo 30-luvulla.
No ei missään. Ei mikroaaltoja oltu edes keksitty silloin. MwM:n ensiesiintymisessä 70-luvulla se oli uusi juttu.
Kryptonin eläimiä on nähty useampaan kertaan, suomalaisissakin julkaisuissa.
Erään Superman Family-lehden palstalla oli että Maa-2sen Kryptonilaiset olivat supervoimaisia eli Maa-2sen Teriksen voimat olivat synnynnäisiä eikä Maapallolla saatuja.Tässä seurattiin vain alkuperäisen Teräsmiehen tarinaa, sillä aluksi Teräsmiehen voimat selitettiin niin, että Kryptonilla kaikki olivat superkykyisiä.
Tässä seurattiin vain alkuperäisen Teräsmiehen tarinaa, sillä aluksi Teräsmiehen voimat selitettiin niin, että Kryptonilla kaikki olivat superkykyisiä.
En nyt kerennyt tarkistaa numeroita, mutta Earth-Primen ensimmäinen sankari oli Ultraa.Teräspoika tuli myöhemmin. Muuten Earth-Prime esiintyi ennen kumpaakin Salaman seikkailussa.
Muuten sanoisin asiasta viidenteen että muistan lämmöllä vanhoja Terramiestä ja Vartoxia. Elkee mainitko ollenkaan crisiksen jälkeisiä versioita.
Teräspojan rokotukseen viitataan Superboy # 71:ssä (Teräsmiehen poika 8/65) ja Superboy # 87:ssä (Teräsmiehen poika 5/67).
Ensinmainitussa Clark hommaa itselleen potkut koulusta jottei joutuisi rokotettavaksi (syy selviää vasta tarinan lopuksi ja rokotusyritys nähdään vain Clarkin kuvitelmassa) ja toisessa Lana Lang yrittää paljastaa Clark Kentin Teräspojaksi.
Vuonna 1940 Superman # 1:n toisella sivulla. Silloin Teräsmies otti lunkisti ja sanoi vaan tohtorille että yritä vielä.
Millä perusteella Mooren Teris ois Kriisin jälkeen tapahtunut? Siinähän on Yksinäisyyden linnakkeet ja muut. Kyllä se kuule on esikriisisen Teriksen viimeinen tarina.
Teräsmies 12/86:ssa nähtiin tuo tarina. Viitattiinhan siinä selvästi Crisiksen tapahtumiin. Silti uudistettu Teris oli eri hahmo.
Amerikan Teriksessä Kal-el vei Karan ruumiin Kandoriin joka oli silloin jo eri planeetalla. Sitä ei tullut suomeksi.
Missä Teräsmies oikein syntyi?
Terästyttö on kuollut ja sen takia Teris vihoittelee nuorelle Brainiac-5lle kun tämä toi nuoren Terästytön vierailulle.Mitä sitten, vaikka Terästyttö onkin siinä kuollut. Kuoleman syytä ei kuitenkaan paljasteta. Mutta tärkein syy kuitenkin sille, että tuo Mooren tarina ei kuulu kriisinjälkeiseen (tai sen edeltäväänkään) jatkumoon löytyy hyvin selvin sanoin kirjoitettuna tarinan ensimmäiseltä sivulta. Jos olisit lukenut sen, niin sinun ei olisi tarvinnut kysyä tätä koko kysymystä.
Moore oli tosissaan tarkoittanut sen esikriisillisen Teräsmiehen lopun kuvaajaksi. DC sitten laittoi mukaan varmuuden vuoksi sepustuksen että tämä on vain imaginäärinen jutska.
Minä muistelen silti että Moore juuri oli sanonut että hänen tarkoituksenaan ei ollut laittaa merkintää imaginary storystä.Joo, eikö niillä jossain vaiheessa ollut jopa ajatuksena, että Moore lähtisi luotsaamaan Teräsmiehen uudistamista. Toi (mahd. toimituksen lisäämä) kuvitteellinen tarina -maininta olisi siis tullut tästä. Toisaalta Byrne on useasti kertonut, että DC:ltä meni hänenkin uudistuksen kanssa pupu pöksyyn ja koittivat tavallaan palailla entiseen.
Niinhän siinä sanotaan että se on imaginary-tarina mutta silti se voisi olla jatkoa pre-Byrne Terikselle.Pointti aikaisemmissa viesteissäni oli lähinnä se, että vaikka Mooren tarina ajoittuisikin kriisin jälkeen, niin miksi sen pitäisi millään lailla liittyä Byrnen aloitukseen, kun se kuitenkin selkeästi ammentaa kriisiä edeltävistä tarinoista ja tuo niille niin sanotusti luontevan lopun.
Pointti aikaisemmissa viesteissäni oli lähinnä se, että vaikka Mooren tarina ajoittuisikin kriisin jälkeen, niin miksi sen pitäisi millään lailla liittyä Byrnen aloitukseen, kun se kuitenkin selkeästi ammentaa kriisiä edeltävistä tarinoista ja tuo niille niin sanotusti luontevan lopun.
Teräsmies 12/86:ssa nähtiin tuo tarina. Viitattiinhan siinä selvästi Crisiksen tapahtumiin. Silti uudistettu Teris oli eri hahmo.
Vihreitä ja punaisia kryptonitteja on erilaatuisia, kute tuosta Acton 296:sta myös ilmenee. Tuon punakryptoniittipilven kryptoniitti siis tekee immuuniksi vihrlle kryptoniitille ja joku toinen punainen kryptoniitti ei vaikutakaan samaa.
Egmontin kevään ohjelmassa Teräsmies 1977 näkkäri-kirja, esipuheen kirjoitti Juho Juntunen!Vau. Harmi sinänsä, että noi löytyy itteltä, mutta täytyy silti varmaan hankkia. Toivottavasti on menekkiä ja tulee lisää näkkäreitä.
Timo
Ja 1977 tuli vain viisi numeroa.Niin tuli. Oisivat voineet tehdä 77/78-näkkärin, kun kuitenkin 1978 tuli myös vain 8 numeroa.
Sen sijaan Ihmesarjan haikailu on turhaa, se kun ei piraattijulkaisuna koskaan näkkäriksi tule päätymään.
Jiksi sotkee Ihmesarjan nyt 70-luvun Kostajat- ja Conan-lehtiin.
Kirja-Monon jälkeen Teräsmiestä kustansi Kuvajulkaisut ja sen jälkeen Williams.
Williams?
Kuvajulkaisujen lehdet siirtyivät kaikki WIlliamsille, mutta Teräsmies ja Lepakkomies taisivat loppua jo ennen sitä lehtinä.
Niin tuli. Oisivat voineet tehdä 77/78-näkkärin, kun kuitenkin 1978 tuli myös vain 8 numeroa.77/78 Näkkäri olisi ollut kyllä paljon parempi vaihtoehto. Edelleen näkkäreistä se Ihmesarja olisi kyllä ollut ehdottomasti paras vaihtoehto. Nuo teräsmiehet 77-> löytyy jo hyllystä joten mielenkiinto ostaa Teräsmiehen näkkäri/näkkäreitä on aika pieni. Pelkona vielä se että kun ostaa tämän näkkärin niin niitähän saattaa tulla vielä lisääkin :) Teräsmiehet löytyy divareista kyllä kohtuullisen helposti ja monessa on ongelmana päästä niistä eroon. Olisi saanut tulla aiemmin julkaisematonta Teräsmiestä tämän sijasta.
Ja Wanhan Teräsmiehen ystäville jälleen harvinaista herkkua. Sanomalehtistrippejä pannaan kasaan nimellä The Silver Age Superman Dailies 1958-61 vol. 1. Sunnuntaisarjoista tulee erillinen kooste.
Blogspotista ja CBR:stä? Ei mulle tule ikinä. Tuleeko muille?Minulla toimii normaalisti.
Oman rajallisen New Gods -ymmärrykseni mukaan taustalla ei kuitenkaan ole mitään kummempaa kuin eri taiteilijoiden toisistaan hiukan poikkeavat näkemykset.Aivan, kuten sarjakuvahahmojen ulkonäkömuutoksissa on asianlaita useimmiten muutenkin. Jotakin häiritsee Wolverinen kynsien vaihtuva malli kulloisenkin taiteilijan mieltymysten mukaan, jotakuta toista Batmanin "sukkien" vaihtuminen paksupohjaisiksi saappaiksi. Vielä kun joku onnistuisi jatkumoselittämään Barry Windsor-Smithin laihan ja herkän Ridge Forresterin näköisen Conanin muuttumisen John Busceman huolten painamaksi tuimaksi kyrmyksi, niin hyvä...
SciFiNow listaa kaks'kytä parasta Teris-tarinaa. (http://www.scifinow.co.uk/top-tens/42330/top-20-best-superman-comics-of-all-time/) Osa tuttuja, mutta osa vanhoista tuntemattomia, tarinoita.
Pikaisen laskutoimituksen mukaan 13/20 ei ole tullut suomeksi ja epäselvä on tuo Superman for all seasons.
Pikaisen laskutoimituksen mukaan 13/20 ei ole tullut suomeksi ja epäselvä on tuo Superman for all seasons.
Väärin laskettu. Listalta suomennettuja ovat 1-8, 11 ja 13, osa peräti kahdesti.
Voipi löytyä lisää, jos joku tarkistaa indeksoinnin.
Harvinaisen puuduttava ja siksi huono Birthright ei mielestäni kuulu listalle lainkaan. Sitä ei suomennettu kokonaan.
Tuo Teräspoika ja Terästyttö-lehden kannessa on ilmeisesti virhe sillä Terästyttö ei käyttänyt punaista hametta tuohon aikaan.
Jimmy Olsen #136ssa Teräsmies tempaisee Jimmyn turvaan lähes valonnopeudella (tekstin mukaan) mutta Jimmy ei ole moksiskaan vaikka oikeasti pitäisi olla luita murskana vähintään.Aika harvinaista, että supersankarisarjakuvassa tapahtuu epärealistisia asioita. Olen hämmennyksen tilassa...
Jimmy Olsen #136ssa Teräsmies tempaisee Jimmyn turvaan lähes valonnopeudella (tekstin mukaan) mutta Jimmy ei ole moksiskaan vaikka oikeasti pitäisi olla luita murskana vähintään.
Jimmy Olsenin tuo numero on vasta siltä ajalta kun höpsoilyt yritettiin jättää pois. Kai tuo oli muistutus että Silver Agen aikaan Jimmy se vasta höpsö olikin. Ja tarina tuntui olevan jonkinlainen kunnianosoitus noille vanhoille jutuille. Jimmy kun muuttui DNAlieniksi.
Aika harvinaista, että supersankarisarjakuvassa tapahtuu epärealistisia asioita. Olen hämmennyksen tilassa...
Back Issue -lehden numero 62 tältä vuodelta kertoo että Supermobile avaamattomassa pakkauksessa minttikunnossa maksaa keräilijämarkkinoilla 60-100 dollaria.
Supervoimaiselle Teräsmiehelle ei ole yhtä luontevaa kehittää kaikenlaisia leikkikaluvalmistajien taskut täyttäviä härveleitä kuin vaikkapa Batmanille - eipä ihme, että Lepakkomiehen leluhistoria on paljon mittavampi. Mutta onhan Teräsmiehellä sentään Yksinäisyyden Linnakkeen superavain; jonka senkin tosin Grant Morrison meni modernisoimaan pikkuabloyksi All-Star Supermanissa.
Järkeenkäypyyshän ei ole koskaan estänyt leluntekijöitä yrittämästä. Mm. tämän värkin logiikassa riittää pohdiskeltavaa.
Ei tarttekkaan olla logiikkaa jos se tuo rahaa. Aikoinaan vitsailtiin Darth Vader-kakkulapioistakin ja olisi nekin myyneet jos niitä olisi tehty.Kuinka niin "jos?" (http://www.amazon.com/Star-Wars-Darth-Vader-Spatula/dp/B00DYDN41C)
Entä onko hahmolle kehitetty järkeviäkin leluja? Siis muita kuin vain niitä joissa on vain figuuri?Legot ovat aina järkeviä (http://mightymega.com/2013/05/10/three-new-lego-superman-sets-released/), ja näissä figuureja varten tehdyissä leikkiseteissä (http://www.amazon.com/Mattel-J1807-Superman-Playset/dp/B000CQNE0U) on jotakin tolkkua, mutta valtaosa taitaa (http://www.jarnot.com/archives/2008/03/worst_toy_ever_updated.php) olla (http://www.afhub.com/superman-lamp-one-of-2006-10-worst-toys-list/) silkkaa (http://jcmotorsofficial.blogspot.fi/2012/01/top-5-worst-superman-action-figures.html) huuhaata (http://www.sabotagetimes.com/wp-content/uploads/Superman-Motorbike-w-Wonderwoman-Sidecar.jpg).
Legot ovat aina järkeviä (http://mightymega.com/2013/05/10/three-new-lego-superman-sets-released/), ja näissä figuureja varten tehdyissä leikkiseteissä (http://www.amazon.com/Mattel-J1807-Superman-Playset/dp/B000CQNE0U) on jotakin tolkkua, mutta valtaosa taitaa (http://www.jarnot.com/archives/2008/03/worst_toy_ever_updated.php) olla (http://www.afhub.com/superman-lamp-one-of-2006-10-worst-toys-list/) silkkaa (http://jcmotorsofficial.blogspot.fi/2012/01/top-5-worst-superman-action-figures.html) huuhaata (http://www.sabotagetimes.com/wp-content/uploads/Superman-Motorbike-w-Wonderwoman-Sidecar.jpg).
Halvoista kopioista nyt puhumattakaan. (http://flavorwire.com/397574/the-most-hilarious-bootleg-superhero-toys-ever)
Entä onko hahmolle kehitetty järkeviäkin leluja? Siis muita kuin vain niitä joissa on vain figuuri?
Lieneekö tämäntapaista vempainta sarjakuvissa koskaan nähty?
Eradicator ei kerennyt saamaan humanoidin muotoa vielä kun suomalainen Teris loppui.
Palataanpas vanhoihin. Vaikka ei tämä ole Teräsmies:
(http://goodcomics.comicbookresources.com/wp-content/uploads/2013/11/swan5-620x519.jpg)
Curt Swan piirsi tuon 75-vuotiaana Penthouse-lehden toimeksiannosta.
Tämä Absolutely Not Superman -kuva on tuon käsitteen absoluuttinen, metaforinen kiteymä.Ja kädet taskuissa tietysti. Kuinkas muuten...
Jack Kirby Collectorin numerossa 17 kerrottiin että Kirby oli tarkoittanut Morgan Edgen konnaksi. Kun Jack oli lähtenyt DC:ltä, siellä tehtiin päätös tästä "paha klooni" -kuviosta.
Kenenkäs idea oli se että Morgan Edgen oikea nimi ei ollut Morgan Edge vaan ihan jotain muuta?
Jack Kirby Collectorin numerossa 17 kerrottiin että Kirby oli tarkoittanut Morgan Edgen konnaksi. Kun Jack oli lähtenyt DC:ltä, siellä tehtiin päätös tästä "paha klooni" -kuviosta.
Pasko kirjoitti aika paljon noita Teräsmiehen sivuhahmojen tarinoita täytteeksi Action Comicsiin. Myös Clark Kentin seikkailuja jotka eivät suoraan liittyneet Teräsmieheen vaan toimittajantyöhön.
Täytetarinoita nähtiin täällä aikalailla (esim. Clark Kentin pitkä viikonloppu), tiedä sitten kenen tekemiä.
Pre-Crisis sarjoissa Clark Kent oli jotenkin ihan yhtä todellinen hahmo kuin Teräsmies.
...useimmiten käsikirjoittaja kuvaa Teriksen ajattelemaan itseään ensisijaisesti supersankarina, jolle siviiliminä on toissijainen asia.
Pidin myös siitä, että Clark, "mild-mannered reporter", teki niitä ilkikurisia kepposia supervoimillaan. Kohteena oli usein Steve Lombard, toimiston naisten mies, joka puolestaan kiusasi Clarkia. Tuollaista hölmöilyä ei nykyajan synkistelyissä taida enää olla...
Pidin myös siitä, että Clark, "mild-mannered reporter", teki niitä ilkikurisia kepposia supervoimillaan. Kohteena oli usein Steve Lombard, toimiston naisten mies, joka puolestaan kiusasi Clarkia. Tuollaista hölmöilyä ei nykyajan synkistelyissä taida enää olla...
Ilmeisesti Teriksen ei-tapa ohjenuora ei koske vampyyreja (ja muita epäkuolleita) sillä JLAn Tenth Circlessä tämä survaisi ristin vampyyrin rinnan läpi tappaen tämän.
Teknisesti ottaen vampyyri on jo kuollut, joten ei sen tuhoamista lasketa tappamiseksi.
Teknisesti ottaen vampyyri on jo kuollut, joten ei sen tuhoamista lasketa tappamiseksi.
Muhammed Ali oli tosiaan Suomessa hyvin tunnettu henkilö jo kauan ennen ottelua Teräsmiestä vastaan. Luultavasti tunnetumpi kuin Teräsmies.No oli kai! Tuo liian kaunis mies nyrkkeilijäksi, kuten Ali itsekin asian totesi.
Luthorin ensiesiintymisissä ainakin Action #47 näytti että tällä oli vampyyrin kulmahampaat. Varmaan tarkoituksella kun oli monessa kuvassa piirretty vampyyrihampaat.
Dracula ja Frankku esiintyivät kerran samalla kertaa, ja oli ihan normaali Teräsmies-lehti.
Taitaa olla Teris 4/1981, Superman # 344.
70-luvun alulla teris meni transsilvaniaan Jack kirbyn kynäilemänä. Superman's pal, jimmy Olsenissa en muista mikä numero.
Suomeksi tuli joskus kyllä enemmän niitä batman vs vampyyrit juttuja, tuota en kyllä muista(mikä nyt ei ole tae mistään)
Battis vs vampyyrit ja Battis vampyyrina oli Teriksen alkuvuoden 1983 lehdissä (yhdessä oli oikein hieno Batvampyyri kansi).
Teris "Transsylvaniassa" oli täällä vuosialppari mallia 1979, ei tosin ollut oikea Transsylvania vaan Cadmuksen hullun neron Dabney Donovanin luomus (oli saanut jotenkin haltuunsa planeetan jonka sukkaista teki sitten hirviöitä).
Teräsmies 12/1987:ssa nähdään vampyyrijuttu Action Comics Annual #1:stä, mutta se on jo Crisis on Infinite Earthsin jälkeistä aikaa eikä ehkä tämän ketjun piirissä.
Milloin Teräsmiehen alkuperä ulkoavaruuden muukalaisena tulee yleiseen tietoon Crisis on Infinite Earthsia edeltävissä tarinoissa? Onko se jotain, jonka kaikki vain tietävät, vai onko jokin tarina, jossa Teris kertoo maailmalle tiedotustilaisuudessa olevansa Kryptonilta?
En muista kenenkään myöskään koskaan ihmetelleen, kuinka kryptonilaiset ovat ihan Maan ihmisten näköisiä, mutta se nyt on tietysti saivartelua.
Ennen Crisista avaruudessa tuntui olevan liuta maapallon kopioita (mm. Lexor ja pari planeettaa joilla oli Teräsmies tai Terästyttö/nainen tai molemmat) ja ellei planeetan asukkaat olleet ihmisen näköisiä ihan tarkalleen niin kumminkin humanoideja jotka muistuttivat ihmisiä (2 kättä ja 2 jalkaa jne).
Tästä avaruusolentojen ihmismäisyydestä on puhuttu Kvaakissa ennenkin Avaruussankarit-keskustelun yhteydessä. Legioonassa on väkeä vaikka miltä planeetoilta, ja melkein kaikki näyttävät ihmisiltä, mitä nyt muutamilla on tuntosarvet, vihreä iho tai suipot korvat.
Kryptonilla oli vähän sama juttu kuin LSH:n tulevaisuudessa. Löytöretkeilijät löysivät Vathlon saaren, jossa asui sivistyneitä mustia ihmisiä. Siinä sitten ihmeteltiin puolin ja toisin.
Scifissä on varsin yleinen ongelma, että ei osata keksiä alieneita, jotka olisivat ulkonäöltään joko muuta kuin Maan ihmisiä taikka kuin Maan ihmisiä, joilla vain on lisukkeena jokin erillinen, ruma ja epäkäytännöllinen piirre. Esimerkkejä löytyy runsaasti vaikkapa Star Trekistä ja Star Warsista.
Avaruussankareista tuttu Sun-Eater (elävä, tähtiä syövä kaasusumu) on aikansa tuotteeksi omaperäinen.
Joskus aikaisemmin oli puhetta vihreän ja punaisen kryptoniitin yhteisvaikutuksesta. Vastaus oli Lois Lane # 91:ssä: Punaisen kryptoniitin vaikutuksesta tulee pysyvä.
Noiden Silver Age -tarinoiden suosio alkuperäisenä julkaisuaikanaan rakentui juuri niiden ennalta-arvaamattomuudelle ja kummallisille miljöille, jotka loivat pienissä lukijoissa vau-efektin, jos loivat.
Viittaatko sä nyt oikeesti vanhoihin Teräsmiehiin vaiko nykyisiin viiskakkosiin? Byrnen Generationissa Lois kuoli tupakoinnin aiheuttamaan keuhkosyöpään.
Ei kukaan vanhoissa Teräsmiehissä polttanut savukkeita. Perry Whitellä oli sikarinsa.
Siis missä Lois Lane on polttanut tupakkaa? Generationsia ei nyt lasketa.
Siis missä Lois Lane on polttanut tupakkaa? Generationsia ei nyt lasketa.
Naispuolisten supersankarien asut ja kampaukset noudattivat usein ajan muotia.
Nätit tytöt sarjakuvissa vaikuttivat nuorten poikien ostopäätöksiin jo 40-luvulla. Ja reittä piti vilahtaa. Tissi not.
80-luvun alkupuolen Teräsmiehiä hypittiin Ruotsissakin yli taajaan kun ne olivat niin huonoja. Oli siellä joku hyväkin.
Teräsmiehen voimat palasivat silloin entiselle tasolleen ilman kummempaa selitystä.
The New Adventures of Superboy -lehden viimeisen numeron lopuksi mainostettiin että kohta on tulossa Superboy & Supergirl -lehti, 48 sivua.
Onko sellaista ilmestynyt oikeasti? Taisi Kriisi nielaista sen.
Superman vol. 2 ei taida ihan mennä tämän ketjun vanhojen Teräsmies-tarinoiden puolelle.
Eikös se isä-Olsen ollut kateissa, ja luultiin kuolleeksi? Näin muistelen.
Eikös se isä-Olsen ollut kateissa, ja luultiin kuolleeksi? Näin muistelen.
Tämän jälkeen Sarah nähtiin muutaman kerran huolehtimassa Jimmystä ja sekaantumassa tämän asioihin, suurin osa esiintymisistä on vuodelta 1991. Muuttui mummotyyliseksi, vaikka Byrnen aikaan oli kaunotar.
Ei Byrne sitten koskaan tuohon palannut.
Maxima oli kopio Ihmenelosten Thundrasta.
EDIT: Presidentti Kennedy esiintyy peräti kolmessa tarinassa. Yhdessä hän naamioituu Teräsmieheksi ja vihjaa että JFK tietää salaisen henkilöllisyydenkin.
Oletettavasti, jos menekki on tarpeeksi hyvä, tuo Golden Age -omnibussarja jatkuu luontevasti sitten Silver Age -omnibuksena, kun siihen saakka päästään. Tällä tahdilla voi tosin kestää aika pitkään.
Halutaan unohtaa se?En usko, että tämäkään on syynä. Kuten mainitsin, uudet 70-luvun Legioonaseikkailut on lanseerattu nimellä Superboy and the Legion of Super-Heroes. Ja niissä seikkailee nimenomaan tuo esikriisin Teräspoika.
Eli kaipa uusintajulkaisujakaan ei tämän vuoksi sitten nähdä. Vaikka lukijat ovat saaneet jo monta eri superpoikaa nuoren Clark Kentin jälkeenkin.
Kurt Busiek kertoi Twitterissä että DC ei halua tuoda vanhaa Teräspoikaa takaisin missään muodossa. Hänellä olisi ideoita sarjaan.
Eli kaipa uusintajulkaisujakaan ei tämän vuoksi sitten nähdä. Vaikka lukijat ovat saaneet jo monta eri superpoikaa nuoren Clark Kentin jälkeenkin.
Suomalaisen lehden käännösvirheestä, tai ymmärrysvirheestä, Teräsmiehen poika, tulikin sitten totta (Jon Kent).
Kurt Busiekin idea olisi jatkuva lehti, ei mikään Elseworlds-minisarja tai oneshot. Siinä olisi maahan tullut erilaisia kykyjä omaavien nuorten ryhmä eri planeetoilta. Ja sitten USA:n hallitus olisi niiden perässä, ja Teräspoika laskettaisiin samaan sakkiin. Eli Kal-elkään ei olisi koko maailman ihailema Maapallon suojelija.
Eli vaikuttaa Legioonan ja X-miesten kombinaatiolta. Yhdistettynä vanhanaikaiseen Smallvillen meininkiin.
Pakko jakaa tänne kun on Kuuhun pääsyn juhlavuosi ja tuli vastaan tämä hieno lehden mainos numeron 8/69 takakannesta.
Pre-crisis Teräsmies oli yli satavuotias. Action # 370 kertoi että Krypton tuhoutui sata vuotta sitten.
Kiinnostava havainto: Teräsmiehen Poika vuosikirjassa 1964 on vuoden -64 lehdet mutta vuosikirjassa 1967 on vuoden -66 lehdet.
Tästä voisi varmaan päätellä, että semmoista vuosikirjaa jonka kannessa lukee 1966 (tai 1965) ei ole olemassa...
On näemmä vuosikirjan hinta melkein tuplaantunut kahdessa vuodessa.
Conner ja Jonathan ovat esiintyneet yhdessä aivan viime aikoina. New 52:n kryptonilainen klooni on ilmeisesti unohdettu.
Superkiitäjä teki lyhyen comebackin viime viikon Justice League Annual # 2:ssa. Salama kysyy mitä sinä tuolla olit tehnyt, osaat lentää muutenkin. Teris: oli eri aika.
Joskin Dc:n universumien tilanne on aika häilyvä. Super Friendsissä esiintynyt Global Guardians ei tainnut ennen Kriisiä olla myöskään pääversumissa.
Onkohan tuon aikakauden tarinoita koskaan julkaistu kootusti (englanniksi) minkään kustantajan toimesta?
Kuten Veli viestissään viittasi, kovin lukijaystävällisesti ei DC Comics siis ole vanhoja Lepiksiä julkaissut uudelleen.Täähän on laajempikin ongelma DC:llä. Toki joitain yksittäisiä sarjoja on julkaistu loogisesti (kuten Swamp Thing), mutta sitten muuten on nypitty juttuja sieltä täältä erilaisin perustein. Samaan aikaan ne on kyllä Archives, Chronicles ja Omnibus -sarjoissa koonneet merkittävimpien hahmojen tarinoita kronologisesti alusta asti, mutta kun hahmot ovat saaneet ensiesiintymisensä 1930- ja 40-luvuilla, niin ihan heti ei kovin uusiin juttuihin päästä. Ilmeisesti Lepakkomiehen Golden Age Batman -omnibussarja on kai pääsemässä loppuun ja muuttuu siis Silver Age -sarjaksi, mutta siinäkin mennään silti vasta 1950-luvulla.
Teräsmies oli likimain Byrnen uudistukseen saakka aika kevyttä, mutta vaikka just Lepakkomies oli paljon tymäkämpää.
1980-luvun alussa Teriksessä nähdyt Legioonan jaksotkin ovat parempia kuin itse nimisankarin tarinat, ja yllättävän tuoreeltaan julkaistiin nekin. Onnellisen sattuman kautta Suomessa olisi ehkä päästy näkemään peräti Marv Wolfmanin ja George Perezin Teinititaaneja. Tarinat kaiketi kuitenkin valittiin jossain muualla, Ruotsissa tai Tanskassa (kai ne olivat yhteispainatuksia?). Varmaan Legioonaa nähtiin, koska se oli pohjoismaisille lukijoille periaatteessa tuttu jo 1960-luvulta.
Tales of the Batman -kokoelmien sarjassa on koottu Gerry Conway ja Gene Colan -kokoelmiin ainakin osa näistä, mutta Teräsmiehessä julkaistut tarinat täytyy sitten jahdata alkuperäisnumeroiden perusteella.
Sarjakuvarockin mukaan suomeksi on aikoinaan (1999) julkaistu 60-vuotisjuhlakokoelma Batman: Gothamin varjot, joka sisälsi mm. Suomessa aiemmin julkaisemattoman tarinakokonaisuuden 1970-luvun lopulta; tuo on varmaankin tyylisuunnaltaan samankaltaista noiria kuin nuo peräänkuuluttamani tarinat?
1980-luvun alussa Teriksessä nähdyt Legioonan jaksotkin ovat parempia kuin itse nimisankarin tarinat, ja yllättävän tuoreeltaan julkaistiin nekin.
Sinänsä tuon kauden Batman ja aivan erityisesti ne vampyyrijutut ovat kauhuteemansa ansiosta kestäneet ajan hampaan puraisua.
Melkein kaikki nämä numerot plus täällä skipatut näyttäisivät löytyvän kokoelmista Tales of the Batman: Gerry Conway Vol. 2 (https://dc.fandom.com/wiki/Tales_of_the_Batman:_Gerry_Conway_Vol._2_(Collected)) ja Vol. 3 (https://dc.fandom.com/wiki/Tales_of_the_Batman:_Gerry_Conway_Vol._3_(Collected)). Tuon nettisivun mukaan vain Teräsmiehissä 10–12/84 olleet kakkossarjat eli Batman 360–361 ja DC 527 eivät ole näissä kahdessa kirjassa.
Terve! Piti ihan rekisteröityä tänne kun tuli ihmetys. Lueskelen vanhoja sarjojani ilmestymisjärjetyksessä alusta loppuun, ja nyt ovat kesken Semicin Teräsmiehet 1977 eteenpäin.
Nyt olen numerosa 9/1981 ja lukijapalstalla esiintyy robotti NRG-X. Sekä lukija että toimitus tuntuvat tietävän ko. hahmon ja tarinan "Vaeltava pommi". Palstalla on yksi ruutu suomenkielisin tekstein. Hahmon ensiesiintyminen Superman 339, 1979. https://dc.fandom.com/wiki/Grant_Haskill_(Earth-One)
Eli tarinan olisi pitänyt olla jossain noista Semicin 70-luvun lopun Teris-lehdistä, vaan eipä minun silmääni osu. Luulin että minulla on kaikki numerot, joten hämäännyin. Osaako joku kertoa enempi, ja mistä tuo suomeksi julkaistu "Vaeltava pommi" oikein löytyy? Ohessa skannaus asiasta ko. lehden sivulta 50.