Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvamarkkinat => Tapahtumat, näyttelyt ja koulutus => Aiheen aloitti: Antti Valkama - 28.08.2023 klo 08:42:46
-
Koirasarjakuvistaan (Hopeanuoli, Weed, Noah ym.) tunnettu Yoshihiro Takahashi käy kolmannen kerran Suomessa. Luvassa on nimikirjoitusten jakoa sekä Helsingissä, Kampin MUJI-liikkeessä, järjestettävä näyttely. Vierailun järjestää Yokoten Mangamuseo (http://about:blank). Aiheesta tarkemmin Anime-lehden uutisessa (https://www.animelehti.fi/uutiset/yoshihiro-takahahashi-saapuu-suomeen/).
Sattuu sopivasti sarjakuvafestivaalin aikaan, joten ei-hesalaisilla festarikävijöilläkin on hyvä tilaisuus katsastaa näyttely (ja ilmoittautua nimmarijonoon).
-
Olen joskus kuullut termin, miksi tuollaisia nimikirjoituslevyjä kutsutaan, mutta nyt en osaa saada googlea kertomaan vastausta minulle. Mitä termiä niistä japanissa käytetään?
-
Jyrki: olisiko se shikishi? Ainakin täällä (https://www.animenewsnetwork.com/answerman/2018-11-16/.139599) enkunkielisessä conijutussa mainitaan sellainen termi. Tuo sivu löytyi kun googletin conit ja "signing boardin".
-
Jyrki: olisiko se shikishi? Ainakin täällä (https://www.animenewsnetwork.com/answerman/2018-11-16/.139599) enkunkielisessä conijutussa mainitaan sellainen termi. Tuo sivu löytyi kun googletin conit ja "signing boardin".
Joo, tuon sen täytyy olla. Tämän sanan tiesinkin, mutta sitten rupesin kuitenkin epäilemään itseäni.
"What is a “Shikishi”? Issued from the Japanese traditional culture, the SHIKISHI are drawing surfaces made of hard paperboard and covered by a white layer used for artistic drawing or calligraphy. It is thicker than a regular paper and decorated with gold borders to give a delicate and stylish look to your creations."
-
Jep, shikishi on pahvilevylle laitettu riisipaperi, jolle ennen piirrettiin tai tekstattiin kalligrafia tai mietelmä. Usein siinä on kullanväriset reunat.
Nykyään mangataiteilijat tekevät coneissa sellaiseen piirroksia, nimikirjoituksia ja omistuskirjoituksia. Jos haluaa saada tässä kuussa Helsingissä Takahashin nimikirjoituksen, pitää ostaa etukäteen tällainen painettu ”nimikirjoituslevy”, lukee tuolla Anime-lehden linkissä.
Tämä levy oli minulle uusi asia ja sana.
-
Oho. Ihmettelin, että miksi juuri Takahashi on tullut toistuvasti juuri Suomeen. Mutta nyt kun lasken, niin pikaisellakin matikalla häneltä on näköjään julkaistu suomeksi eri sarjoja yhteensä yli 140 tankōbon-pokkaria. (Se tekee jotain yli 20 000 sarjakuvasivua). Joten en ehkä enää ihmettele.
Kukahan on tällä mittarilla eniten suomeksi julkaistu mangaka? Onko joltain tullut enemmän kuin 140 pokkaria?
-
Kävin katsomassa. MUJIssa on pieni näyttely Takahashin töistä. Ei aivan originaaleja... mutta hyvätasoisia kopioita originaaleista, niin että korjaukset ja luonnosviivat näkyvät.
Jos ihmettelee, että miksi tuo shikishi-levy maksaa 32 euroa, niin nyt kun tutkin tarkemmin, tämä ei ole mikään perus neliväripainettu postikortti, vaan tämä on giclée-painettu. Väri näyttää siltä, kuin se olisi ruiskumaalattu.
Edelläni jonossa ollut tyttö sai myös levyn nurjalle puolelle piirroksen, joten näköjään joillekin sekin on mahdollista.