Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => : Darzee 23.07.2010 klo 15:30:33

: Justice Society of America
: Darzee 23.07.2010 klo 15:30:33
Olen yrittänyt puolivillaisesti kaivella käsiini JSA:n ja muiden sodanaikaisten sankareiden seikkailuja esittänyttä All-Star Squadronia, mutta hankalaa on ollut. Noita ei ilmeisesti ole pahemmin tpb-formaatissa tullut. Onko hyvää matskua? Ihan kiinnostavalta vaikutti netistä löytyneiden näytteiden perusteella.

All-Star Squadronia käsittelevästä Wikipedia-artikkelista luin Roy Thomasin todenneen tekijätiimin halunneen keskittyä sellaisiin kulta-ajan sankareihin, joilla ei ollut vastinetta Maa-1:llä, ja näistä vielä erityisesti sellaisiin, jotka 40-luvulla julkaistuissa tarinoissa olivat pienessä roolissa.

Toisaalta muistan jossain netin syövereissä jonkun valittaneen, että sekä 70-luvun All-Star Comicsin ja Adventure Comicsin JSA-stooreissa että 80-luvun All-Star Squadronissa pyöritettiin liikaa juonta Maa-2:n Teräsmiehen, Batmanin ja Ihmenaisen ympärillä, mikä sekoitti pakkaa tarpeettomasti ja omalta osaltaan vaikutti päätökseen julkaista Crisis on Infinite Earths. Mitä tässä nyt sitten pitäisi uskoa?

JSA:n ja muiden 40-luvun sankareiden Crisista edeltäneen uuden tulemisen aikaisista omista jutuista (siis muista kuin yhteisseikkailuista JLA:n kanssa) olen lukenut vain yhden tpb:n, jossa mm. Maa-2:n Batman pääsee hengestään, eikä se Kal-L siinä minusta häiritsevässä määrin hääri.
: Vs: Justice Society of America
: hdc 24.07.2010 klo 15:03:44
Showcaset on vaan tähän mennessä keskittyneet valitettavan paljon noihin Silver Agen tarinoihin, haluttaisi kyllä saada niitä myös 70-80-luvun tarinoista...

Luin muutaman numeron JSA:n uudempaa versiota tuossa viime vuosikymmenen puolella mutta en oikein päässyt tarinaan kiinni, ja tutut kommentoivat että se oli hyvä jos nuo aiemmat JSA-vaiheet ja DCU:n historia muutenkin olivat tuttuja muttei se välttämättä aloittelijoille aukenekaan...
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 24.07.2010 klo 16:55:56
Noita ei ole ikinä julkaistu uudelleen, vaikka syytä olisi. Kolme Showcasea olisi sopiva muoto.

Jep, Showcase olisi kustannustehokas ja kotikirjaston rajallisia hyllymetrejä säästävä muoto. Toisaalta olisi tavallaan hienoa saada nuo väreissä, olihan niiden alkuperäisten 40-luvun juttujenkin suosiossa tärkeä osa nimenomaan värillisyydellä. Ei ASS:n uudelleenjulkaisujen samanlaisia luksuspainoksia tarvitsisi olla kuin ne All-Star Archivet, joihin alkuperäiset JSA-jutut on koottu, vaan normaalit tpB:t kelpaisivat. Tuollaisiinhan koottiin Zero Hourin ja Infinite Crisisin välisen uuden JSA:n seikkailut, tai ainakin osa.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 27.07.2010 klo 10:37:34
Tässä duunipäivän ratoksi vierailin muutamilla sarjakuva-aiheisilla sivuilla ja yhdeltä saitilta löytyivät kaikkien All-Star Squadronin numeroiden kannet. Niiden perusteella Maa-2:n Teräsmies, Batman ja Ihmenainen vaikuttavat vierailleen sarjassa kohtuullisen säännöllisesti, erityisesti ensin mainittu. Toisaalta voi toki olla niinkin, että kansitaiteen tarkoituksena on vain ollut houkutella ostajia tutuilla hahmoilla (tuolloin lehtiä on kai vielä ollut nykyistä laajemmin myynnissä muuallakin kuin erikoisliikkeissä), vaikkei näiden rooli tarinassa olisikaan ollut kovin kummoinen.

Tuo JSA:n historia on kyllä ihan uskomaton sillisalaatti ja välillä tuntuu, että asiat on pitänyt selittää vähän liikaakin vaikeimman kautta. Nettijuoruista olin ymmärtävinäni esimerkiksi sellaista, että Tri Kohtalon kypärämallin muutokset eivät olleetkaan vain muotioikkuja, vaan liittyivät Nabun ja Kent Nelsonin kädenvääntöön siitä, kuka pitää jöötä sankarin yliskamarissa. Kaikkea piti Thomasin keksimän :)

ASS:n perintöähän jatkoi sitten Crisis on Infinite Earthsin jälkeen Young All-Stars, jossa Maa-2:n vanhemmat versiot Maa-1:n sankareista oli korvattu nuorilla kavereilla, joiden voimat muistuttivat heidän korvaamiensa hahmojen voimia. Tietysti tuohon on uuden lukijan ollut helpompi hypätä mukaan, ellei ole lainkaan tietoinen Crisistä edeltäneestä ASS:sta ja sankarien kulta-ajan versioista, mutta jos joskus oli sattunut lukemaan jonkin vanhan ASS:n numeron, saattoi sekaannus olla melkoinen. Mikä lienee Young All-Starsin asema DC:n nykyisessä kaanonissa, sijoittuvatko niiden seikkailut nykyiseen "pääuniversumiin" vai jonnekin muualle?
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 03.08.2010 klo 10:35:20
Selailin päivänä muutamana JSA-kokoelmia ja niiden jälkeen Roger Sternin ja John Byrnen Kapteeni Amerikkaa, jossa Steve kohtasi Invadersin sivuilla ensi kertaa tapaamiaan hahmoja. Tämä johti minut pohtimaan, kuinka eri ratoja DC:n ja Marvelin kulta-ajan sankarit ovat kulkeneet. DC:llä JSA on pitkään ollut näkyvä ja aktiivinen osa tarinajatkumoa. Marvelin (tai oikeammin kai Timelyn/Atlaksen) kulta-ajan sankarit taas ovat yleisesti ottaen saaneet tyytyä pieniin sivuosiin Kapteeni Amerikkaa ja Namoria lukuunottamatta, mikäli Buckyn paluu ja muut aivan uusimmat kehityskulut suljetaan tarkastelun ulkopuolelle.

Roy Thomas - kukas muu - rakensi takautuvasti Marvelille kattavaa kulta-ajan myytosta luomalla Invadersin ja Liberty Legionin kulta-ajan lehdissä kahdesti esiintyneen All-Winners Squadin innoittamana; tosin AWS debytoi vasta sodan jälkeen. Kaiken kaikkiaan noita sodanaikaisia juttuja ei ole varsinaisesti ryöstöviljelty Marvelilla.

Mitä näiden erojen taustalla piilee? Onko kulta-ajan jättäminen historian hämärään ollut Marvelilta tietoinen ratkaisu? DC:llähän kulta-ajan voi sanoa olleen tarinoiden kannalta sekä siunaus että taakka; hahmogalleria on mielenkiintoinen, mutta jatkumo sekava. Marvelilla tilanne on selkeämpi, mutta ongelmien siemeniä on sielläkin ollut. Roy Thomas ja muut joutuivat kehittämään aika monimutkaisia käänteitä selittääkseen esimerkiksi Kapteeni Amerikan toisen maailmansodan jälkeiset esiintymiset.

Ketjua voi vaihtaa, kun ajatus lähti harhailemaan...
: Vs: Justice Society of America
: Jarkko Sikiö 03.08.2010 klo 10:43:12
Mitä näiden erojen taustalla piilee?

Hyvä kysymys, pitemmänkin pohtimisen arvoinen.

Itse olen aina mieltänyt, että DC vain on kauemmin ollut supersankareidensa osalta "nykyisenkaltainen" yritys (jos sivuutetaan nyt kaikki, mitä tapahtui 1980-luvulla), kun menestyvä Marvel varsinaisesti syntyi 1960-luvulla.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 03.08.2010 klo 19:49:40
Tämä juttu Kohtalon keihäästä on niitä selityksiä, jotka voi kuvitella keksityn muutaman neuvoa-antavan jälkeen :) Vaikka luonnollisesti sellaisen uhan, joka estää esimerkiksi Teräsmiestä yksinään antamasta köniin kaikille vapaan maailman vihollisille, tulee olla aika järeää kaliiperia. Hitleriä käytettiin kai sittemmin The Last Days of the Justice Societyssä, jossa soppaan sotkettiin vielä pohjoismainen jumaltarustokin. Ainakin JSA:n joutsenlaulu oli mittasuhteiltaan sopivan kosminen, vaikka tietysti vesittyikin vain muutamaa vuotta myöhemmin.

Miten All-Star Squadronissa selitettiin se, että supervoimattomat sankarit, kuten Batman, Vihreä Nuoli, Sandman, Star-Spangled Kid, Crimson Avenger jne. eivät lähteneet Eurooppaan? Katsottiinko ne vain turhiksi, kun ne eivät pysty kaatamaan taloja hengityksellään? Vai tarvittiinko niitä suojelemaan kotikaupunkejaan?





: Vs: Justice Society of America
: X-men 03.08.2010 klo 21:35:44
Tämä juttu Kohtalon keihäästä on niitä selityksiä, jotka voi kuvitella keksityn muutaman neuvoa-antavan jälkeen :)

Miten All-Star Squadronissa selitettiin se, että supervoimattomat sankarit, kuten Batman, Vihreä Nuoli, Sandman, Star-Spangled Kid, Crimson Avenger jne. eivät lähteneet Eurooppaan? Katsottiinko ne vain turhiksi, kun ne eivät pysty kaatamaan taloja hengityksellään? Vai tarvittiinko niitä suojelemaan kotikaupunkejaan?

Spear of Destiny/Lance of Longinus/jne teki Kapu Marvelista akselivaltioiden liittolaisen jos tämä meni keihään vaikutusalueelle ja Sphere of Influence taas esti muita supertyyppejä operoimasta Euroopassa.

Batman pysyi suurimmaksi osaksi kotopuolessa puolustaen kotikaupunkiaan ja silloin tällöin kävi sotarintamalla operoimassa.
: Vs: Justice Society of America
: hdc 03.08.2010 klo 22:47:11
...mitäs sille keihäälle sitten tapahtui sodan jälkeen, tuostahan voisi saada kiinnostavia jatkokehittelyjä...?
: Vs: Justice Society of America
: X-men 03.08.2010 klo 23:32:32
...mitäs sille keihäälle sitten tapahtui sodan jälkeen, tuostahan voisi saada kiinnostavia jatkokehittelyjä...?

Keihäs on viimeksi nähty Final Crisiksessa, http://dc.wikia.com/wiki/Spear_of_Destiny. Jatkokehittelyjä on ollut kuten näkyy.
: Vs: Justice Society of America
: Sampsa Kuukasjärvi 03.08.2010 klo 23:57:29
Kohtalon keihääksi kerrottu esinehän on oikeastikin olemassa. Taitaa olla jossain saksalaisessa museossa nykyään. Ase on kyllä todettu vasta keskiaikaiseksi.

Kohtalon keihäs on vanha legenda, josta Trevor Ravenscroft kirjoitti 70-luvulla bestseller-kirjan Pyhä keihäs. Kirja on varsin spekulatiivista kamaa, kun se kertoo mitä Hitler ajatteli kulloinkin, ja muutenkin se liioittelee Hitlerin okkulttisia kytkentöjä. Muistaakseni Hitler kuitenkin antoi ryöstää keihään Saksaan ihan oikeasti, ikään kuin "varmuuden vuoksi", jos sillä onkin maagisia voimia.

EDIT: Typoja.
: Vs: Justice Society of America
: mielonen 04.08.2010 klo 08:31:24
Keihäästähän on tehty myös erinomainen peli, jo melkein 20 vuotta sitten:

Spear of Destiny (http://fi.wikipedia.org/wiki/Spear_of_Destiny)
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 04.08.2010 klo 08:53:16
Palatakseni vielä keihäästä takaisin JSA:aan huomautan, että huolimattomuuttani jätin kummastellessani supervoimattomien sankarien poissaoloa Euroopan sotanäyttämöltä huomiotta Tex Thompsonin. Hänet tunnettiin alkuaan Mr. Americana, mutta sittemmin hän omaksui nimen Americommando ja roolin nimenomaan vihollislinjojen takana toimivana supersankarina. Tex kai nähtiin ainakin vilaukselta All-Star Squadronissa, mutta tarkempaa tietoa minulla ei ole. Ilmeisesti keihäs ei kuitenkaan Americommandoon vaikuttanut.

Crisiksen jälkeen Texin näkyvin esiintyminen on varmaan ollut Elseworlds-julkaisu The Golden Age.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 04.08.2010 klo 16:22:11
Aiemmin tässä ketjussa spekuloin sitä, miksi kulta-ajan sankarit ovat DC:llä olleet niin paljon näkyvämpiä kuin Marvelilla. Google ei ainakaan ensi yrityksillä paljastanut, olisiko taustalla vaikkapa jonkinlainen toimittajaportaan ukaasi. JSA:ta käsittelevän Wikipedia-artkkelin mukaan tällainen koitui JSA:n ensimmäisen Crisis on Infinite Earthsin jälkeisen oman lehden kohtaloksi. Oltiin sitä mieltä, ettei DC:n tulisi keskittyä eläkeikäisiin sankareihin, vaikka lehti oli ainakin nettitietojen mukaan suosittu. Ottaen huomioon Marvelin alkuaikojen (ja osin myöhemmänkin ajan) menestyneimpien lehtien rakentuneen juuri nuorten sankarien seikkailuille voi hyvin kuvitella, että vastaavanlainen linjanveto olisi ollut mahdollinen myös siellä.

Tämä linja onkin DC:llä pitänyt siinä mielessä, että JSA:n myöhemmissä versioissa alkuperäisjäsenistöstä on ollut jäljellä vain muutama tyyppi ja loput ovat olemukseltaan, voimiltaan tai periaatteiltaan kulta-ajan JSA:laisia muistuttavia uudempia luomuksia. Marvel yritti jokunen vuosi sitten hiukan vastaavaa konseptia New Invaders-sarjassa (jossa kulta-ajan hahmot tosiaan saivat näkyvyyttä), mutta porukka ei saanut oikein ilmaa siipien alle.

Toinen syy Marvelin passiivisuuteen kulta-ajan perinnön vaalimisessa voisi olla tämän ajan sankareiden vahvat siteet toiseen maailmansotaan, jotka ajan kuluessa vaativat selittämistä, kun yhdeksänkymppisten naamiomiesten vetreys pitäisi jotenkin perustella.

Alkuperäisen JSA:n kohdallahan tämä ongelma ehti aktualisoitua, mutta ohitettiin viittaamalla siihen, että jossain tarinassa tiimin jäsenet saivat taistelussa taikavoimaista vihollista vastaan itseensä Porvoon mitalla maagista energiaa, joka piti heidät nuorekkaina. Lieneekö tämäkin ollut Roy Thomasin keksintöä? Zero Hour-crossoverin aikana tarinan päävihulainen sitten imi tämän energian pois, muutama sankari kupsahti, eikä JSA:n vanha kaarti olekaan sen jälkeen seikkaillut kovin monilukuisena nykyaikaan sijoittuvissa tarinoissa.

Kolmantena mahdollisena tekijänä nostaisin esiin potentiaaliset jatkumo-ongelmat, joihin Kapteeni Amerikan kohdalla jo viittasin ja joista Jukkakin on tainut Kvaakissa joskus puhua taannoisen, muuten enimmäkseen Maa-2:ta käsitelleen artikkelinsa yhteydessä. Toisaalta Marvelillakin on retconnattu niin paljon kaikenlaista, ettei tilanne muutamasta lisäselityksestä enää paljoa varmaan pahenisi. Satunnainen lukija ei pääse kärryille helposti nytkään.

Edellä esittämäni on pääosin spekulointia, joten varman tiedon haltijat saavat mieluusti jakaa viisauttaan muillekin. Muuten toivon pohdiskelun jatkuvan!
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 11.08.2010 klo 15:11:28
JSA-asioita pohtiessani yllyin taas päivittelemään, kuinka netti on muuttanut mualimaa. Ennen kuin kotikone kytkettiin verkkoon ei sydänmaiden suomalaispojalla ollut kummoisesti tietoa JSA:sta, vain muutama suomalaisissa DC-julkaisuissa pudotettu tiedonmuru, joiden perusteella saattoi arvata, että maailma on monimutkaisempi kuin miltä se näytti. Ihan vain nostalgian nimissä vaivaan teitä tarinalla matkastani ylös DC-tiedon portaita.

Jukka kirjoitti Kvaakiin taannoin hyvän artikkelin Maa-2:sta ja kartoitti siinä rinnakkaismaailmankaikkeuksien sporadisia esiintymisiä Suomessa. Ensimmäisen kerran kuulin Maa-2:sta, kun pikkupoikana sain käsiini artikkelissa mainitun Batmanin 8/1990, ja ihmettelin lehden johtosarjan höpinöitä värähdystasoista ja vanhemmasta, kuolleesta Batmanista. Jotenkin tulkitsin asian siten, että tarinassa esiintynyt Huntress on Batmanin tytär tulevaisuudesta.

Tämän selityksen itselleni syötettyäni en sitten enää ihmetellytkään, kun divarista summanmutikassa ostamassani Teräsmiehen vuosialbumissa 1984  Teris seikkaili vanhemman versionsa kanssa. Seikkailussa esitetyt lyhyet selitykset rinnakkaismaailmoista suljin mielestäni sellaisella tyyneydellä, jonka vain täydellinen ymmärtämättömyys jostakin asiasta tuo tullessaan.

Ikää karttui, divarivierailut tihenivät ja kotiin tuli kannettua Teräsmiehet 3-6/1989, joissa esitettiin Jim Starlinin ja Berni Wrightsonin minisarja Friikki. Siinä vilahtavat myös Infinity Inc:n Nuklon ja Obsidian. Jonkin numeron kirjepalstalla oli kuva koko ryhmästä ja sen yhteydessä todettiin lyhyesti jäsenten olevan pääosin "alkuperäisten Oikeuden Puolustajien jälkeläisiä". Tämä ei tuolloisissa olosuhteissa paljonkaan valaissut asiaa. Lieneekö tuo viittaus alkuperäisiin Oikeuden Puolustajiin ensimmäinen maininta koko JSA:sta suomalaisissa DC-lehdissä vai mainittiinko ne jo jossain aiemmin? Jukka joskus totesi Maa-2:sta puhutun ikivanhassa Jätissä, mutta niitä en koskaan ole saanut näppeihini. Tuo vuosialbumi 1984 katosi taannoin, joten en voi tarkistaa, oliko siinä mukana muita Maa-2:n sankareita kuin Kal-L.

: Vs: Justice Society of America
: X-men 11.08.2010 klo 21:58:47
Tuo vuosialbumi 1984 katosi taannoin, joten en voi tarkistaa, oliko siinä mukana muita Maa-2:n sankareita kuin Kal-L.

Ei mutta Maa-2sen Lex Luthor (roisto tietenkin) oli ja jonkun muun Maan Ultramies (sattumoisin se Maapallo oli superroistojen planeetta) ja Lex Luthor (sankari) ja Lois Luthor (ja kahden jälkimmäisen lapsella oli sitten iso rooli COIEssa ja ICssa). Ilmeisesti muut JSAt jne (mukaanlukien muut roistot sieltä komannelta planeetalta) olivat muualla kiireisiä etteivät esiintyneet ko. tarinassa.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 12.08.2010 klo 09:17:23
Sarjakuvarockin avulla yritin jäljittää JSA:n esiintymisiä Suomessa, ja tulin siihen tulokseen, että ryhmä on tosiaan pysynyt meillä erittäin tuntemattomana. Red Tornado vieraili Teräsmiehessä vuonna 1985, mutta oli jo silloin muuttanut Maa-1:lle. Lisäksi joku JSA:nkin riveissä jossain vaiheessa esiintynyt sankari on saattanut vilahtaa vuonna 2001 julkaistuissa Oikeuden Puolustajat-spesiaaleissa, mutta vannomaan en mene.

Valtakunnassa ja voimassahan nähdään sitten muutamia JSA:n jäseniä, esimerkiksi Alan Scott, mutta tietysti rajulla kädellä muokattuina.

Tuo JSA:n näkymättömyys on varmaan osittain onnetonta sattumaa. 70-80-lukujen julkaisupolitiikka ei vaikuta aina olleen kauhean johdonmukaista, ja johonkin vuosialbumiin tai vastaavaan voisi hyvinkin kuvitella eksyneen vaikkapa jonkin JLA/JSA-yhteisseikkailun. Vierailihan Teräsmiehessä loppujen lopuksi yllättävän paljon meillä vähemmän tunnettuja DC-hahmoja. Crisiksen jälkeisissä tarinoissa, joita Suomessa julkaistiin säännöllisesti 1987-1992, ei JSA enää sitten ollutkaan mukana.
: Vs: Justice Society of America
: Veli Loponen 12.08.2010 klo 09:25:55
Sarjakuvarockin avulla yritin jäljittää JSA:n esiintymisiä Suomessa, ja tulin siihen tulokseen, että ryhmä on tosiaan pysynyt meillä erittäin tuntemattomana.
Melkein uusin JSA-inkarnaatiohan vieraili DC-spesiaalin sivuilla Teräsmies/Batman -seikkailun sivuillla.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 12.08.2010 klo 10:10:45
Melkein uusin JSA-inkarnaatiohan vieraili DC-spesiaalin sivuilla Teräsmies/Batman -seikkailun sivuillla.

Totta! Näin sitä ihminen lähtee merta edemmäs kalaan. 80-luvun muisteleminen oli turhaa, kun JSA vieraili raukoilla rajoilla vain muutama vuosi takaperin. Mainittiinko ryhmän nimeä muuten missään käännettynä? Aiemmat suomennokset "alkuperäiset Oikeuden Puolustajat" (Teräsmies 6/1989), "Lain Puolustajat" (Batman 8/1990) ja "Amerikan Oikeusliiga" (DC-spesiaali/JLA 2/2001) eivät ole oikein iskeneet. Parempaa käännöstä ei tosin heti tule itsellenikään mieleen. Oikeusyhteisö? Vääryyden Vastustajat? Plääh.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 12.08.2010 klo 10:37:30
Eikös jossain ollut "Oikeuden yhteiskunta"?

Saattoi hyvinkin olla, kuulostaa etäisesti tutulta. Mutta ei räjäytä pankkia mielestäni tuokaan. Oikeudenvalvojain Seura? Kuulostaa joltain eläkeläispoliisien konjakki- ja sikarikerholta :)
: Vs: Justice Society of America
: X-men 12.08.2010 klo 23:50:23
Byrnen Generations II:ssa Ihmenaisen tytär sanoi että "society" kuulostaa siltä että joukko vanhoja tätejä juo yhdessä teetä.

No aika moni alkup. JSAn jäsenistä alkoi olla jo vanhemman puoleisia 70/80-luvulla (eivätkä he mitään kovin nuoria olleet 40-luvullakaan) ja nuorempaa kaartia oli alettu ajaa sisään joten siinä suhteessa tytär oli aika oikeassa.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 25.08.2010 klo 13:30:03
Byrnen Generations II:ssa Ihmenaisen tytär sanoi että "society" kuulostaa siltä että joukko vanhoja tätejä juo yhdessä teetä.

Löytyi vielä ainakin yksi suomennos JSA:lle: Teräsmiehen vuosialbumin 1985 loppusivuille ilmeisesti painoteknisistä syistä ahdetun "Teräsmies ja ystävät"-pin upin selitysosiossa kerrotaan Mustan Kanarialinnun kuuluneen Oikeuden Liittoon. Tämä onkin mielestäni kaikessa yksinkertaisuudessaan paras tähänastisista suomennoksista.
: Vs: Justice Society of America
: X-men 25.08.2010 klo 18:38:30
Kuulostaa ehdottomasti parhaalta. Julistakaamme se viralliseksi suomennokseksi.

Ja seuraavaksi Oikeuden Liiton (uuden tai vanhan) seikkailuja tänne (jos/kun Smallvillen JSA-jaksot tulevat täällä joskus niin olisi hiukan promoa).
: Vs: Justice Society of America
: X-men 26.08.2010 klo 20:15:14
Eikös tuo Oikeuden Liitto voisi olla myös JLAn suomennos? Suomentaja kääntänyt sen ilman tarkistusta miten aikaisemmin käännetty (ja BC taisi olla jo Maa-1sellä tuon alpparin aikaan).
: Vs: Justice Society of America
: X-men 27.08.2010 klo 19:34:42
Oikeuden liiga mieluummin.

Toki mutta käännöksiä on yhtä monta kuin kääntäjääkin.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 11.10.2011 klo 21:14:48
Onko JLA:lle muita suomennoksia kuin tässä mainitut?

Sarjakuvissa käytettyjä suomennoksia ei tule mieleeni muita. Ilpo Lagerstedt käyttää parikymmentä vuotta takaperin julkaistussa "Supersankarit"-teoksessaan nimeä Oikeusliitto, mutta vain ohimennen.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 25.07.2012 klo 15:36:39
All-Star Squadron # 60 on varmaan ainoa DC-lehti joka on sekä pre- että post-crisis. Alkupuolella saadaan koko ryhmä kasaan valokuvaa varten, ja lehden lopussa presidentti Roosevelt katsoo kuvaa, ja se poikkeaa kuvatusta aika lailla eräiiden tuttujen hahmojen osalta.

Vihreä Nuoli ja Speedy esiintyvät molemmissa kuvissa, vaikka muut "Golden Age -kaksoiskappaleet" eli Teräsmies, Batman, Robin, Ihmenainen ja Vesimies on jälkimmäisessä kuvassa korvattu muilla hahmoilla. Piirtäjälle kävi kämmi.

: Vs: Justice Society of America
: X-men 23.03.2015 klo 19:46:18
America vs. Justice Society ilmestyy kokoelmana heinäkuussa. Ovatkohan ne tuomassa oikeaa JSAa takaisin?

Ainakin one-shot tulee Konversion aikaan. Maa-2sen ryhmä on lähimpänä wanhaa JSAta.
: Vs: Justice Society of America
: X-men 24.03.2015 klo 19:44:06
Nykyinen Earth-2:n ryhmä ei ole JSA:ta lähelläkään. Joitakin samoja nimiä on.

Earth-2sen ryhmä on tällä hetkellä lähin vastine JSAlle, toki jäseniä puuttuu jokunen (mm. Spectre, Hawkman, Doc Mid-Nite ja Starman/girl jne).
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 30.03.2015 klo 10:08:19
America vs. Justice Society ilmestyy kokoelmana heinäkuussa. Ovatkohan ne tuomassa oikeaa JSAa takaisin?

Siis se 1980-luvun minisarja? Väreissäkö? Pitää koettaa hankkia, jos näin on. Samaan miljööseen sijoittuva All-Star Squadronin Showcase jäi hankkimatta, kun tarinat eivät mielestäni näytä mustavalkoisena niin hyvältä. Värithän olivat näiden sankarien juttu jo silloin 1940-luvulla.
: Vs: Justice Society of America
: X-men 30.03.2015 klo 20:00:49
Siis se 1980-luvun minisarja? Väreissäkö?

Just se sarja ja mitä todennäköisimmin väreissä. Ilmeisesti ei ole kovakantinen.

Amazon ilmoittaa että 160 sivua mikä pikkasen paljon kun siinä on 4 lehteä (tai viisi (Last days of JSA olisi 5s) kuten yksi sivusto mainitsi) ja alkup. lehdet (A vs JSA) olivat ~32-sivuisia ja heinäkuun lopulla pitäisi oleman ulkona.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 31.03.2015 klo 11:09:09
Harmi, "Last Days" olisi ollut kiva saada samalla, tuo olisi ollut luonteva paikka sille. Mutta hyvä näinkin.
: Vs: Justice Society of America
: X-men 31.03.2015 klo 21:08:28
# 1 - 52 sivua
# 2-4 - 36 sivua kussakin
Last Days - 68 sivua

Mainoksia ei ole.

Eli sisällys on vain tuo minisarja.

Comicbookdbssä on sitten väärää infoa kun kaikista lehdistä puuttuu 4 sivua (eli 48  + 32 * 3).

Last days on muuten ihan hyvä (pikkasen pöhkö kun yhtäkkiä pitää mennä estämään Hitlerin toimet) mutta seuraava JSAn esiintyminen retconnaa nuo tapahtumat päin honkia.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 10.03.2016 klo 08:08:25
Huhutaan kovasti Minusta toimi hyvin Geoff Johnsin versio, jonka aloitti James Robinson. Vanhoja ja nuoria sankareita yhdessä.

Niin toimiikin, mutta on ehkä aavistuksen liian historiapainotteinen sellaisille lukijoille, joita ei kiinnosta selvitellä JSA:n pitkiä perinteitä vanhoja tarinoita esiin kaivamalla. Tämmöinen sankaruuden ylisukupolvinen jatkuminenhan on aika vahvasti läsnä noissa jutuissa.

Jos JSA:n seuraava inkarnaatio taas on lähempänä totunnaista, niin katoavatko Teräsmiehen, Batmanin ja Ihmenaisen kaksoiskappaleet taas kuvioista?
: Vs: Justice Society of America
: Jarkko Sikiö 21.03.2016 klo 00:37:55
Otin eräänlaiseksi lukuprojektiksi tutustua DC-maailmaan Infinite Crisis -tapahtuman molemmin puolin. Kun viimeksi Geoff Johns Vihreine Lyhtyineen viihdytti kovin, Justice Society of America oli luonnollinen valinta.

Olihan tuo ihan mukavaa luettavaa, erityisesti kuvituksen osalta oli haettu vanhaa, funktionaalista supersankarityyliä. Tosin alkuperäinen Salama ja Wildcat näyttivät niin vanhoilta pieruilta, että immersio alkoi jo kärsiä. Eipä tuo Wildcat ole suosikkihahmoja muutoinkaan.

Kingdom Come -tarinan kuokkiminen teki tästä ihan hauskan kokonaisuuden, mutta miksi Magog piti uudelleenkäyttää? Kyse oli kuitenkin alun perin Rob Liefeld -sankarien parodiasta.

Rehellisesti en ehkä tähän olisi kuitenkaan tarttunut, ellei mieleen olisi jäänyt Bill Willinghamin vuosikausia kestänyt rutkutus kuinka DC:n toimitus tuli tapahtumineen suunnitelmien väliin. Tästä oli sitten jäänyt sellainen mielikuva, että Bill olisi JSA-kaudella kakkinut 24 karaatin papanoita. Ei kakkinut. OLIPA ISO PETTYMYS!

Bill kirjoittaa Claremont-Byrne-klassikon The Days of Future Past uudelleen. Montako numeroa tämä esikuva kaikkiaan kesti? Niin, kokonaista KAKSI numeroa. Tämä sama sitten pitää tarjota kökköisenä, venyvänä ja laiskana versiona. Taisi Willi-Bill julkisuudessa kääntää tätä aivopierahdusta parhain päin. "Paras oli vasta edessäpäin." Joopa-joo.
: Vs: Justice Society of America
: X-men 21.03.2016 klo 20:37:41
Hiukan hölmöltä tosiaan tuntui että Wildcat on nuijimassa roistoja vaikka ikää pitäisi oleman riittävästi eläkkeelle pääsyyn.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 22.03.2016 klo 11:13:21
Hiukan hölmöltä tosiaan tuntui että Wildcat on nuijimassa roistoja vaikka ikää pitäisi oleman riittävästi eläkkeelle pääsyyn.

Oikeuden Liiton (käytetään nyt tätä toimivaa suomennosta) sankarien taustojen sitominen 2. maailmansotaan on vähän tämmöinen kaksiteräinen miekka. Yhtäältä se aiheuttaa tarpeen keksiä selityksiä sille, miksi sankarit eivät vanhene. Niihin voi kyllästyä, ja tavallaan ne sotivat hahmojen alkuperäistä tarkoitusta vastaan: 1940-luvun OL nimenomaan seikkailee aikansa nykymiljöössä, välillä aika futuristisissakin ympyröissä. Toisaalta myöhemmät tarinat ovat pitäneet sodan niin keskeisenä osana hahmojen mytologiaa, että se pomppaa aina jostain esiin.

Oikeastaan sota ei tosin näy vanhoissa tarinoissa yhtä paljon kuin saman ajan Kapteeni Amerikka- ja Ihmissoihtu-jutuissa. Kyllä Oikeuden Liiton jäsenet värväytyvät siviilihenkilöllisyyksissään, mutta eivät juuri käy rintamalla. Jukka Laine on tästä kirjoittanut aiemminkin.

Samanlainen tietyn etäisyyden pitäminen reaalimaailman tapahtumiin DC-sarjoissa Marveliin ja sen edeltäjiin verrattuna näkyy esimerkiksi 1960-luvun seikkailuissa, joissa vähän jokaisella Marvel-sankarilla on kommunistivastustajia. Lex Luthor ei kuitenkaan esimerkiksi myy kryptoniittia neuvostoliittolaisille.

Sotajuttujen korostuminen OL-myytoksessa johtunee itse asiassa käsikirjoittaja Roy Thomasista, jonka kirjoittamat maailmansota-aiheiset tarinat 1980-luvun All-Star Squadronissa ja Young All-Starsissa inspiroivat myöhempiä tekijöitä ammentamaan korostuneesti menneestä. Tämä henki näkyy monissa OL-stooreissa, joissa sotaa sinänsä ei suoraan käsitellä.

Kun DC joitakin vuosia sitten uudisti Oikeuden Liiton tekemällä sen jäsenistä jälleen nuoria, oli kyseessä eräässä mielessä paluu alkulähteille. Mikäli uusimmat huhut pitävät paikkansa, pidetään nuoruudesta edelleen kiinni, mutta sota kytketään taas tiukasti taustatarinaan.

Jos näin tehdään, sankarit ikääntynevät taas jossain vaiheessa. Siksi vakiintunut tämä vanhempi valtiomies -konsepti alkaa jo olla.

: Vs: Justice Society of America
: X-men 22.03.2016 klo 19:41:31
Yhdessä vaiheessa Jay Garrickin kotikaupunki oli ollut jossain toisessa ulottuvuudessa (tjsp) ja kaikki oli pysynyt muuttumattomana. Tiedä sitten oliko tuo mitään jatkumoa kun se oli Crisiksen jälkeen mutta ennen Barry Allenin paluuta vaikka Mr Allen esiintyi tarinassa.
: Vs: Justice Society of America
: X-men 03.06.2016 klo 20:16:44
Tuli tuo America vs JSA luettua ja vaikka tarina eteni hyvin niin jäi jälkimaku että se oli jonkinsortin täytetarina kun pääosa oli vanhojen kertausta.
: Vs: Justice Society of America
: Veli Loponen 03.06.2016 klo 21:50:50
Täytetarina? Sehän julkaistiin alunperin minisarjana. Minkä täytetarina se siis oli? Ja ei kai vanhojen kertaus ole täytetarinan ominaisuus? Jos ois, niin sittenhän Busiekin ja Rossin Marvels ja Loeb ja Salen Daredevil, Hämis, Hulk ja Kapteeni Amerikkakin ois sellaisia.
: Vs: Justice Society of America
: X-men 10.06.2017 klo 23:29:41
Jay Garrick esiintyi hiljattain The Buttonissa (Batman/Flash crossover). Ei vielä JSA palautunut.

Ehkä seuraavan rebootin (kun on kellomiehistä selvitty) jälkeen, ei DCn sarjakuvat lisää salamia kaipaa kun nyttenkin on 3-4 kappaletta lehdissä juoksemassa.
: Vs: Justice Society of America
: X-men 11.06.2017 klo 19:25:38
Ollos vaiti siinä. Oikeaa JSAa tarvitaan. Wally Westejä voi kyllä vähentää.

Niinpä, 2 eri Wallya (molemmat Titaaneissa), 1 Barry ja pari Reverse Flashiä.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 03.07.2017 klo 12:38:41
Superman oli tekijäparin ensimmäisissä fanzinetarinoissa se maailmanherruutta tavoitteleva kalju konna. Luthor sai sittemmin tämän roolin.

1933 fanzine Science Fiction: The Advance Guard of the Future #3

Lurker nosti toisessa ketjussa esiin Jerry Siegelin ja Joe Shusterin ensimmäiset superihmisiä koskevat tarinat, joissa yli-ihminen onkin kaljupäinen konna. Näihin tarinoihin on haettu inspiraatiota Philip Wylien romaanista "Gladiator", vaikkei sen supervoimainen päähenkilö Hugo Danner konna olekaan. Roy Thomashan tuo sittemmin romaanin tapahtumat ainakin jossain muodossa osaksi Crisis on Infinite Earthsin jälkeistä Oikeuden Liiton historiaa, kun Maa-2:n Teräsmiehen korvaajaksi luotu Iron Munro -niminen hahmo paljastuu Hugo Dannerin pojaksi. Tyylitajuinen idea Thomasilta sulkea ympyrä tällä tavalla.
: Vs: Justice Society of America
: Jarkko Sikiö 04.07.2017 klo 01:43:29
Ei ollut Darzeen kirjoittama viesti millään tavalla ohi aiheen. Mielenkiintoinen kirjallinen viittaus sarjakuvassa, uutta tietoa minulle.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 04.07.2017 klo 08:13:57
Voin toki jatkaa esim. Teräsmies- tai Vanhat Teräsmiehet -ketjussa. Ajattelin "Gladiatorilla" ja Iron Munrolla olevan ainakin välillinen yhteys Oikeuden Liittoon, kun Young All-Stars -lehti perustettiin jatkamaan All-Star Squadronin lehteä, ja ASS:ssa on tunnetusti paljon myös Oikeuden Liitosta tuttuja sankareita.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 04.07.2017 klo 11:30:59
Olen sitä selaillut. Aika ei ole ollut sille lempeä tyylillisesti, eikä se nyt kielellisellä eleganssillaan varmaan häikäissyt 1930-luvun yleisöäkään. Lukijaa häiritsee tunne ideoiden tuttuudesta, koska suurin osa nykylukijoista on tietysti tutustunut ensin uudempiin superihmistarinoihin. Siinä ei auta, että tämä lähestymistapa on epäoikeudenmukainen Wylien kaikkia supersankarisarjakuvia vanhempaa romaania kohtaan.


: Vs: Justice Society of America
: Darzee 10.08.2017 klo 11:41:47
90-luvun lopulla Roy Thomas ehdotti uutta lehteä, joka olisi ollut sellainen kuin All-Star Comics olisi ollut vuonna 1951 ja jatkossa jos sitä ei olisi lopetettu. Eli All-Star Comics # 58+ ja siitä eteenpäin. Heijastelisi 50-luvun tapahtumia oikeaan tahtiin.

Tietenkin tuossa olisi ollut ongelma, koska DCU:n oman kronologian mukaan JSA olisi vetäytynyt maan alle ja eläköitynyt vuonna 1951.

All-Star Comics oli jo aikaisemmin herätetty henkiin vuosina 1976-78 numeroina 58-74. Mutta se sijoittui silloiseen nykyaikaan.

Muutenkin Thomas oli kiinnostunut jo 80-luvulla aloittamaan muitakin sota-aikaan ja sodanjälkeisiin vuosiin sijoittuvia lehtiä. DC suhtautui penseästi.

Takaisin Marvelille siirryttyään hän halusi ensimmäiseksi aloittaa Invadersin uudelleen. Ei Marvelillakaan asiasta innostuttu, mutta minisarjan Roy sai tehdä. Se ei ollut menestys joten ei tullut jatkoakaan.

Olen Roy Thomasin sota-aikaan sijoittuvien ja siitä ammentavien juttujen suuri ihailija, vaikka yksittäiset tarinat eivät aina niin ihmeellisiä olekaan. Miehen innostus menneisyyteen on ollut omiaan luomaan sekä Marvelin että DC:n sankarimaailmoihin oikean universumin tuntua.

Mitalin toinen puoli on tietenkin se, että monikudelmaisiin juoniin voi olla vähän vaikeaa päästä sisälle kesken tarinan. Tämä ei helpota uusien lukijoiden houkuttelemista, elleivät nämä heti koukutu yksittäisestä lehdestä.

Oikeuden Liiton vetäytymisen julkisuudesta ei tietenkään olisi tarvinnut olla ongelma. Olisi vain tehty seikkailuja, joissa Liitto hoitaa salaisia tehtäviä tms. Roy Thomasin kannalta on harmillista, ettei hän kyennyt toistamaan ensimmäisen DC:lle käsikirjoittamansa "supersotalehden" All-Star Squadronin ilmeisesti ihan kohtuullista menestystä enää Crisis on Infinite Earthsin jälkeen samaa teemaa jatkaneella Young All-Starsilla.

Thomas on pikkuisen kuin supersankarisarjakuvan Don Rosa (tai Rosa kuin ankkamaailman Thomas, kun myöhemmin aloitti) siinä mielessä, että hän näyttää pyrkivän tarinoissaan käyttämään paljolti samoja miljöitä, joihin tottui lapsuutensa suosikkisarjoissa. Kuten aiemminkin olen huomauttanut, ei tämä lähestymistapa kuitenkaan ole oikein uskollinen alkuperäisten Oikeuden Liitto -tarinoiden hengelle per se. Niissähän usein liikutaan tekoaikaansa nähden moderneissa ympäristöissä. Siinä mielessä hiljattainen Oikeuden Liiton uudistaminen hypernykyaikaisiksi nuoriksi sankareiksi on lähempänä alkuperäistä ideaa, vaikka tarinoiden tuntu sinänsä on kovasti muuttunut.

Menneisyyteen sijoittuvien tarinoiden etuna on se Jukankin mainitsema seikka, että voidaan käsitellä todellisen historian tapahtumia ikävien kronologisten pulmien häiritsemättä, jos nyt joku niistä haluaa häiriintyä. Jos hahmojen kaikki seikkailut sijoittuvat menneisyyteen, mitään ongelmia ei tulekaan. Toisessa maailmansodassa voidaan riehua maailman tappiin.

Jos taas hahmot seikkailevat myös tarinan laatimishetkisessä nykyajassa, pitää ajan kulumiselle keksiä jokin selitys - ja senhän Thomas kätevästi tarjoaa Oikeuden Liitolle kertomalla, että sen sankarit saivat taistelussaan pahaa velhoa vastaan annoksen taikasäteilyä, joka pitää heidät nuorekkaina. A vot. Tämä tarina sijoittuu Crisis on Infinite Earthsia edeltävään aikaan, mutta selitys käsittääkseni pidettiin ennallaan Crisiksen jälkeenkin jonnekin 2000-luvun ensivuosikymmenelle asti.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 10.08.2017 klo 13:12:47
Thomas on tosiaan täyttänyt vanhoja aukkoja jo ennen Rosaa. All-Star Comicsissa Hourman lähti JSA:sta jo alkuaikoina ilman kummempaa selitystä. 60-luvulla hahmo oli taas mukana, jälleen ilman selitystä.

Roy Thomasille on kyllä nostettava hattua siitä, että hän teki All-Star Squadronista menevän seikkailulehden, joka vetoaa muihinkin kuin alkuperäisiä OL-juttuja 1940-50 -luvuilla lukeneisiin. Tämä siitä huolimatta, että Thomasin käsikirjoituksissa keskitytään vanhojen Oikeuden Liitto -tarinoiden epäselvyyksien paikkaamiseen suorastaan suhteettoman paljon.

Sarjakuvalehtien kulta-ajan OL:a ei kaiketi julkaistu uusintapainoksina ennen 1990-lukua (vai julkaistiinko?), joten All-Star Squadroniin tuoreeltaan tutustuneiden lukijoiden enemmistölle vanhat tarinat taisivat joka tapauksessa olla outoja.
: Vs: Justice Society of America
: Veli Loponen 10.08.2017 klo 13:45:06
Sarjakuvalehtien kulta-ajan OL:a ei kaiketi julkaistu uusintapainoksina ennen 1990-lukua (vai julkaistiinko?), joten All-Star Squadroniin tuoreeltaan tutustuneiden lukijoiden enemmistölle vanhat tarinat taisivat joka tapauksessa olla outoja.
On noita 60- ja 70-luvuilla julkaistu sekä Flashback Golden Age Comic Reprints -lehdessä että vähän muuallakin. Tietenkin 1991 alkanut Oikeuden Liiton Archives-kokoelmasarja on sitä sitten järjestyksessä julkaissut ja laajemmin.
: Vs: Justice Society of America
: Veli Loponen 19.09.2017 klo 16:24:07
JSAa ei nähty vuosina 1986-92 DC-universumissa ollenkaan. Heidät pantiin limboon sotimaan ikuisesti vihollisiaan vastaan.
Ajattelin aluksi, että käytit limboa vertauskuvallisesti eli että ei vain kerrottu niistä, ovat "tuolla jossakin", mutta Thomashan tosiaan kirjoitti ne oikeasti limboon taistelemaan päiväni murmelina -menetelmällä. Tosin osa ryhmän jäsenistä pääsi pakoon ja seikkaili normaalisti DC universumissa.

Ois muuten kiva, jos säkin pistäisit näihin jotain linkkejä sun lähteisiin, että niille, joita voi enemmän kiinnostaa, ois jotain, mihin suunnata.
: Vs: Justice Society of America
: Veli Loponen 20.09.2017 klo 09:26:37
No sanotaan sitten lähdeviitteitä. On ne Alter Ego -lehdetkin yleisesti saatavilla.
: Vs: Justice Society of America
: Veli Loponen 20.09.2017 klo 12:12:02
Tokihan noita voi ulkomuististakin kertoa, mutta jos vain on mahdollista kertoa lähde, niin onhan se hedelmällisempää, koska tämmöset tietovälähdykset voi kuitenkin joitakuita meistä innostaa lukemaan enemmänkin ja siinä ois hyvä olla sitten vähän sitä suuntaa, että mistä sitä luettavaa löytyy.
Alter egohan on semmonen lehti, mikä löytyy digitaalisenakin, joten sitä kautta helppo. Muutenkin kannattaa sen kustantajan (http://twomorrows.com) sivua seurailla, koska niillä on usein just digilehtien (ja toki välillä painettujenkin lehtien) alennuksia ja ilmaisia näytelehtiä.
: Vs: Justice Society of America
: Veli Loponen 13.09.2020 klo 22:03:46
80-luvun alussa taidettiin vähentää eri Haukkamiesten esiintymisiä JLA:ssa sekaannusten välttämiseksi.
Musta tuntuu, että Marvel on nyt menossa tuota samaa vaihetta. Luin taannoin ne X-men blue/gold/red-sarjat ja jokaisessa oli vähintään yksi Wolverine. Parhaimmillaan se oli sama Wolverine eri ajoilta. Ei se ainakaan mulle ollut sekavaa, mutta välillä vähän koomista. Tosin mä kyllä tykkäsin DC:n vanhasta multiversumistakin.
: Vs: Justice Society of America
: Darzee 14.09.2020 klo 09:26:04
All-Star Squadronissa suositeltiin olemaan käyttämättä duplikaatteja, eli hahmoja jotka ilmestyivät omissa lehdissään ja oli modernisoitu enemmän tai vähemmän uusiksi. Ja erityisesti niitä joista oli myynnissä leluja. Haukkamiehen ja Atomin sai pitää vakkareina, mutta noin tusinaa tunnetumpaa hahmoa ei saanut käyttää kuin korkeintaan pikaisina vierailijoina. Eikä vanha Atomi kyllä edes yhtään muistuttanut uutta Atomia. Vanhaa Salamaa Thomas olisi halunnut käyttää, mutta otti sitten tilalle Johnny Quickin. Ihmenaisen käyttökielto nyppi myös. Sopivia naispuolisia sankareita kun oli kovin vähän.

All-Star Squadronin oman lehden ykkösnumeron toimitussivuilla asia esitetään ilmeisesti niin, että vähemmän tunnettujen sarjakuvalehtien kulta-ajan hahmojen nostaminen etualalle oli nimenomaan Thomasin oma tahto ja liittyi jotenkin siihen, että näitä hahmoja arveltiin voitavan käsitellä vapaammin kuin useammin nähtyjä Oikeuden Liiton "ydinjäseniä" ja hahmoja, joilla oli vastineet DC:n "pääuniversumissa" Maa-1:llä. All-Star Squadronia käsittelevässä Wikipedia-artikkelissa (https://en.wikipedia.org/wiki/All-Star_Squadron) viitataan tähän. Mutta päätös sitten ilmeisesti saneltiin toimitusportaasta.

All-Star Squadronissa tehdään toki sen sota-aikaisesta viitekehyksestä huolimatta myönnytyksiä tekoaikansa modernimmalle maailmankuvalle. Muutama naishahmo on otettu mukaan vaikka väkisin. Liberty Belle ja Firebrand ovat aika paljon esillä. Jälkimmäinen on tietysti Thomasin oma luomus, vaikka perustuukin kulta-ajan samannimiseen miespuoliseen hahmoon. Ja sitten sarjassa on toki myös rasismiteemaa, kun setvitään ihonväriin liittyvän syrjinnän sytyttämiä mellakoita ja musta supersankari Amazing-Man ottaa yhteen etelävaltioteemaisen superroiston kanssa.