Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Aku Ankka ja kumppanit => Aiheen aloitti: Dennis - 20.09.2007 klo 12:47:32
-
Eilen sitten tuli eka "virallinen" Sarjisextra joka oli uudelle paperille painettu. Kyllä toi kiiltävä paperi toi jonkinlaista arvokuutta tuohon lehteen. Hyvä niin!
-
No ei ole, ellei haluta epäterävää jälkeä. Karkeapintaiselle paperille ei voi painaa läheskään yhtä terävää jälkeä kuin kunnon kiiltävälle paperille (esim. Galerie Art Gloss).
-
Sarjisextran teemalehdet 2008 ovat:
1.8 Mustakaapu
4.8. Kaukomatkat
7.8. Daniel Barca
10.8. Mikki ja Minni 80 v.
Teemoissa on 64 sivua, osa on ennenjulkaisemattomia ja osa toiveklassikoita. Tämän saa vain tilaamalla Extran!
-
Hienoja muutoksia on saatu tehtyä ekstraan. Kiiltävä paperi ja nuo 4 extran erikoisnumeroa on todella hieno juttu. Vielä kun saisivat välillä ängettyä mukaan muitakin kuin hollantilaisten töitä, kuten noissa alkupään numeroissa lehti olisi jo todella hyvä. Nytkin se kelpaa minulle vallan mainiosti. Voipi tosin olla, että ei tule muutosta tuohon, että saisi muitakin tekijöitä mukaan, mutta aina voi toivoa. Ossian Ötökkä ja Dumbo-sarjat on myös sellaisia, ettei niitä tarvitsisi olla lehdessä ollenkaan mukana. Vai tykkääkö joku niistä niin paljon, että niitä haluaa lehdessä nähdä? Tiedän kyllä että lehti haluaa esitellä harvemmin esiintyvien hahmojen seikkailuja, mutta Veli Kani, Matami Mimmi sekä Iso paha susi riittäisivät jo näihin erikoisuuksiin hyvin. Onneksi pääpaino on ankoissa ja nuo erikoisemmat tarinat ovat lyhyemmänpuoleisia.
-
Eilen muuten kopsahti lootaan AA Ekstran Mustakaapu-erikoisnumero. Johtosarjana oli Paul Murryä. Hieno tarina! Loppu oli vähemmän hyvää: etenkin teilaaja-Bernado (hänen hahmonsa näyttävät teilipyörällä murskatuilta) pilasi kokonaisuutta täydellä tarmolla.
-
Mut kiiltopaperi on syvältä entinen parempi. >:(
-
Tuo Mustakaapu-numero oli yhtä juhlaa! Onnistunut juttu ja lisää tekee mieli, valitettavasti lisä-extra tulee vain neljä kertaa vuodessa!
Minua tuo kiiltävä paperi ei vaivannut yhtään, lehdestä tuli jopa juhlavamman näköinen ja oloinen.
-
Varsin mukava oli kyllä aloitus noille ekstrojen ekstroille. Murryn 32-sivuinen tarina aivan upeaa luettavaa. Bernadosta täytyy kyllä sanoa, että aivan kamala kaveri on kyseessä. TOP-3 inhokkilistallani helposti. Noel Van Hornin tarina ei myöskään nyt ihan iskenyt, kun kaverin tarinat on melko outoja. Tuokin tarina oli jotenkin omituisen oloinen.
Paperi on mielestäni loistavaa eli hyvä, että paperi vaihtui. Uusi paperi näyttää ja tuntuu mukavammalta kuin entinen. Ainut vika tuossa on kastuminen jolloin se menee ryttyyn. Mutta itse siis pidän paperinmuutosta positiivisena asiana. Seuraavaa erikoisnumeroa odotellessa. Aihe on vielä kiinnostavampi kuin Mustakaapu, kun tulee Ankkojen matkoja kaukomaille. Vielä jos löytyy ennennäkemätöntä herkkua niin... ;)
-
Erikoisnumero oli oikein onnistunut ja hyviä juttuja löytyi. Bernado ei minua ole koskaan häirinnyt; eräät italialaiset maestrot rikkovat hahmoja paljon tehokkaammin enkä niitäkään erityisesti kaihda. Tarina oli tietysti ohut edelliseen verrattuna (Bernado on muuten piirtänyt menevän poliittisen tarinan taskariin 173, Inhala (http://www.perunamaa.net/taskarit/taskari.php?numero=173#4)).
Nyt kyllä jäi häiritsemään ensimmäinen tarina. Tiedän kyllä, että toimitus ja INDUCKS sanovat, että tarinaa ei ole julkaistu aikaisemmin Suomessa, mutta minä olen silti lukenut tuon tarinan monen monta kertaa lapsena. Yli puolet ruuduista oli sellaisia, jotka tunnistin salamana ja juonenkäänteet palasivat heti mieleen, kun tarinan aloitin. Onko kellään muulla muistikuvia? Luultavasti olisi ilmestynyt jossain 70-luvun ankassa tai alkupään 400-sivuisissa.
-
Onkos muuten sensuuri iskenyt: ekstran sivulla 21 vartija karjuu "..., senkin ryökäle!". Sompailujen sivulla 149 sama vartija karjuu "..., senkin PASKONÄRHI!". Niin se vaan uusmoralismi rehottaa.
-
Onkos muuten sensuuri iskenyt: ekstran sivulla 21 vartija karjuu "..., senkin ryökäle!". Sompailujen sivulla 149 sama vartija karjuu "..., senkin PASKONÄRHI!". Niin se vaan uusmoralismi rehottaa.
Tää on tätä ylisuojelevaa nykymaailmaa, jossa nettipokerikin on pahasta. Kyllä minusta tuon tapaisia lieviä vanhoja kiroiluja voisi käyttää tai säilyttää....Elämme outoja aikoja...
-
Kuinkas moinen on mahdollista jotteivät oman kustantamon toimintaa tunne?
-
Ymmärtääkseni, jos teksti käännetään uusiksi, suomentaja ei edes halua nähdä vanhaa käännöstä. Miksi kääntää uudestaan jos uuden suomennoksen pitäisi olla sama kuin vanhan? En jymmärrä...
-
Ei välttämättä. Uusissa Barks-käännöksissä on nimenomaan haluttu säilyttää tietyt legendaariset sutkaukset. "Varsovan laulu piiloon. Tullinuuskija paapuurin puolella".
Silloin voisi jo melkein puhua korjatusta ja parannellusta käännöksestä.
-
Ollessani Ankan toimituksessa TET:ssä, minä kopioin vanhojen Akujen tarinoita. Näitä käytettiin (jos oikein ymmärsin) juuri vanhojen suomennoksien tarkistamiseen.
-
Bookplussassa infoa:
Aku Ankka Extra 9-14
Disney, Walt
Kustantaja: Sanoma Magazines Finland Oy
Ilmoitettu julkaisupäivä/vuosi: 16.05.2008
ISBN: 9789513225568
Hinta: 16,95 euroa
Saatavuus: Ei vielä julkaistu
-
Sarjisekstran numerosta 1 on tarjottu yli 20euroa huuto netissä 8]
mustakapu numero oli hyvä :) Murryn klassiko :)
bernando oli nyt vähän huono mutta luetava
-
tupla posti sori :-\
mutta minulla olis kysymys että mikä on sarja extran nykyinen painosmärä\joka lehteä kohti
-
Isoja kirjaimia ja pisteitä saa käyttää. ::)
-
Sarjis extran extrassa tulee 18.7.2008 Daniel Branca teemanumero!
-
Isoja kirjaimia ja pisteitä saa käyttää. ::)
Vastauksia saa laitaa
-
Itse en tilaa ekstraa, mutta aion ruveta, koska kuulostaa niin hyvältä. Olen kuitenkin kuullut, että kaksi viime lehteä olisivat olleet alatasoisia joten harkitsen vielä. ::) Katsotaan tässä kesän aikana...
-
Vastauksia saa laitaa
Pisteitä saa käyttää. ::)
Ettei ihan offiksi mene niin pari päivää sitten tuli toinen erikoisnumero joka oli aika hyvä.
-
Itse en tilaa ekstraa, mutta aion ruveta, koska kuulostaa niin hyvältä. Olen kuitenkin kuullut, että kaksi viime lehteä olisivat olleet alatasoisia joten harkitsen vielä. ::) Katsotaan tässä kesän aikana...
Itse olen tyytyväinen, varsinkin noi Extran erikoisjulkaisut ovat olleet hyvä mauste tuohon sarjaan!
-
Tänään tipahti sitten peräti kolme kappaletta Aku Ankkoja luukkuun, se tavallinen Ankka-lehti, Sarjis-Extra ja Extran Extra Branca-teemanumero.
Branca-lehti on kyllä tuhti 64 s. tavaraa, joten siihen pitää palata myöhemmin!
-
mutta minulla olis kysymys että mikä on sarja extran nykyinen painosmärä\joka lehteä kohti
Ilmeisesti vastausta ei ole kuulunut. Aku Ankka Ekstra 1-8 -kirjassa kerrottiin muistaakseni tilaajamäärä. Taisi olla jotain 70000kpl. Äh, en muista kunnolla eikä jaksa käydä hakemassa itse kirjaa... ;D
-
Painos on 65 604 kappaletta, näin oli ainakin viime vuonna.
-
Juu ei siis niin paljon ;) Ehkä ne tulee arvokaks joku päivä :police:
-
No, arvo saattaa yllätävistäkin asioista kasvaa. Kukapa tietää?
Kuitenkin, sarjisekstraa kyllä tilailin aikanani, mutten koskaan mieltynyt tarinoihin. Minähän en ole Aku Ankka -fani vaan Carl Barks -fani & Don Rosan -fani. Joten ilman kyseisten herrojen tarinoita, lehdessä ei ollut tippaakaan minua kiinnostavaa aihetta. Enkä usko, että lehdestä kiinnostun ennen kuin vaihtavat alaa. Minähän en juurikaan piittaa muiden piirtäjien näkökulmista ja olen turhankin kriittinen kantani kanssa... Huono juttu? Ja kun yleisesti ottaen lukiessani yritän aina hahmottaa kuka on kenenkin sukulainen, pyyhin muiden piirtäjien luomat minun mielestäni "väitetyt sukulaiset" arvottomina rojuina roskakoriin. (Ei millään pahalla piirtäjille ja käsikirjoittajille, minä vain olen tälläinen).
-
Enkä usko, että lehdestä kiinnostun ennen kuin vaihtavat alaa.
Häh? Ja alkavat julkaista jotain muuta kuin sarjakuvia?
-
Ei nyt aivan. Tarkoitin enemminkin, että siirtyvät minulle enemmän merkittäviin piirtäjiin. Olenko vanhan aikainen? Turhan kalkkiutunut? Vaiko muuten vain turhan kriittinen. En tiedä, mutta tarkoitukseni oli siis sanoa, että alkavat julkaista minua kiinnostavien tekijöiden AA:ta (Aika pieneksi tuo kirjo jää ;D)
-
Minusta Sarjisextrassa on juuri hyvää että siinä on monipuolinen tarjonta.
Ei pelkästään AA:n perushuttua, ja nyt on se Extran Extrakin.
Noh Barksia ja Rosaa en kaipaa, näiden tuotanto on suurinpiiretein jo julkaistu tai tulossa (mm Barks-kirjasarja), joten noita on turha enää hrvittävästi kierrättää, julkaistakoon näitä AA:ssa kuten tähän asti on tehty.
-
Olen varmaankin turhan fanaattinen ja kriittinen Barks - Rosa -fani? Tai sitten en. Kommenttinieni ei ole tarkoitus loukata ketään, joka pitää muista piirtäjistä/kirjoittajista, mutta näin AA:n sarjojen puolelta nuo kaksi ovat ehdottomasti mestareita ja parhaita minun kohdallani.
-
noonin täänän sain 3 vanha sarjaextraa huuto netistä 50centillä! :)
vanhin numero 8
-
Minusta sarjisekstra on täynnä huonoja piirtäjiä ja hahmoja esim. Bernado ja hahmoista Dumbo.
Mutta tämä on vain minun mielipiteeni...
-
Ensi vuoden tuplaerikoisekstrat:
16.01. Villimpi Pohjola, Ankat arktisissa maisemissa
17.04. Mestaripiirtäjä Romano Scarpa
17.07. Aku Ankan elämä ja teot
16.10. Lukijoiden äänestämä teema
No jos tuollaiset erikoisekstrat ensi vuonna tulee niin en vielä ainakaan lopeta tilausta. Romano Scarpalla on hyviä tarinoita, joten haluan sen erikoisnumeron. Se on harmi että ekstrassa on suurimmaksi osaksi huonojen piirtjien tarinoita (minun mielipide). Miksei ekstrassa voitaisi julkaista esim. Vicarin tarinoita? ???
-
Mielestäni on hyvä säästää ns. hyvät tarinat julkaisuihin, joita kaikki voivat ostaa irtonumeroina. Tuo scarpa-numero pitä hankkia vaikka kiven alta!
-
Onkohan tuossa ensimmäisessä teemanumerossa Jippesin vai Stroblin versio tarinasta Pawns of the Loup Garou (Hukka hallava)? Kannen (http://coa.inducks.org/story.php?c=W+DD++117-00) perusteella tarina on Stroblin jäykempi versio. Sitä ei ole julkaistu aiemmin Suomessa.
Miksei ekstrassa voitaisi julkaista esim. Vicarin tarinoita? ???
Vicarin nykytarinat eivät ole laadullisesti sen parempia kuin hollantilaiset sarjat. No, en nyt vastannut kysymykseesi vaan kerroin oma mielipiteeni. Alkupään ekstroissa on Vicaria. Osta kokoelmakirjoja jos et halua metsästää alkuperäisiä.
-
Onko Scarpaa muuten ollut noissa ensimmäisissä ekstroissa (tai no silloin sarjisekstroissa)?
-
Onko Scarpaa muuten ollut noissa ensimmäisissä ekstroissa (tai no silloin sarjisekstroissa)?
Enpä muista nähneeni, ainakaan mitään kovin korkealle pitämääni tekelettä. Jos olisi, en harkitsisi noiden myyntiä.
-
Scarpaa on nähty ainakin seuraavissa Extran numeroissa:
http://coa.inducks.org/issue.php?c=fi/AAX2001-12#b (http://coa.inducks.org/issue.php?c=fi/AAX2001-12#b)
http://coa.inducks.org/issue.php?c=fi%2fAAX2005-02 (http://coa.inducks.org/issue.php?c=fi%2fAAX2005-02)
http://coa.inducks.org/issue.php?c=fi%2fAAX2008-06 (http://coa.inducks.org/issue.php?c=fi%2fAAX2008-06)
-
Varsin kelvollinen lehti AA:n rinnalle. Varsinkin Extra Extrat ovat hyviä ja normitkin ok.ita, vaikken hollantifani olekaan. Tosin hieman huonompia ne ovat kuin tavalliset AA:t.
Voikohan lukijoiden omaksi teemaksi valita Carl Barks? :D
Erityisesti innostaa tuo Aku Ankan elämä ja teot.. Kenties Barksia?
-
Onko joku saanut uusimman Extran? Tällä viikolla piti tulla Perunamaan (tiedän että noi ilm.ajankohdat ovat viitteelisiä) mukaan, itse en ole saanut!!!!
-
Onko joku saanut uusimman Extran? Tällä viikolla piti tulla Perunamaan (tiedän että noi ilm.ajankohdat ovat viitteelisiä) mukaan, itse en ole saanut!!!!
Eilen tuli juu.
Q=<>
-
Pahalta näyttää siis, jos maanantain tule niin pitää ottaa yhteyttä Sanomiin, yleensä tullut tänne ilmoitettuna ilmestymispäivänä.
-
Mulla tuli vasta eilen
-
Ensi vuoden tuplaerikoisekstrat:
16.01. Villimpi Pohjola, Ankat arktisissa maisemissa
17.04. Mestaripiirtäjä Romano Scarpa
17.07. Aku Ankan elämä ja teot
16.10. Lukijoiden äänestämä teema
pst missä voi äänestää tuotaa temaa?
-
Extra tuli viimeinen tänään, no parempi niin, säästyi tuo valitusrumba.....
-
Tosin hieman huonompia ne ovat kuin tavalliset AA:t.
Höh, kyllä Sarjisextra on ainakin tällä hetkellä huomattavasti parempi kuin peruslehti. Hollantikama kyllä vie Egmont-matskun mennen tullen.
-
Minun mielestä peruslehti on paljon parempi kuin Ekstra, koska siinä on mielestäni huonot piirtäjät, tosin välillä on joku ihan ok. Tänä vuonna haluan oikeastaan vain nuo erikoisnumerot, tuntuu kyllä vähnä oudolta tilata vain sen takia.
-
"Ellei ruoka maistu, sen voi jättää syömättä." Eli sinunkaan ei ole pakko tilata extraa. Mitä tulee piirtäjiin, niin kyllähän tämän hetken heikoimmat tekijät ovat Egmontin rullissa, vaikka silloin tällöin heidän tekemisiään on pilaamassa extraakin. Heidät tunnistaa yleensä espanjalaisesta "taiteilija"nimestä tyyliin Minimino.
-
Viime aikoina olen haalinut enemmän sarjisekstran yksittäisiä numeroita kuin akkarin, joten siltä pohjalta uskallan väittää, että ekstra on kiinnostavampi. Sarjisekstran huonoin puoli on siinä, että sitä ei saa lehtipisteistä.
Taannoin tuli Branca-erikoisnumero. Onko kellään antaa siitä numerosta viiltävää analyysiä?
-
Kyllähän extrassa on paljon paremmat tarinat, sellasia jotka on oikeesti mielenkiintosia, perus akkarissa enää harvoin sellasta löytyy.
-
Höh, kyllä Sarjisextra on ainakin tällä hetkellä huomattavasti parempi kuin peruslehti. Hollantikama kyllä vie Egmont-matskun mennen tullen.
Ositain samaa mieltä kyllä tavalinenkin on hyvä mutta melkein mielummin luen extraa :) hyviä sarjoja, Bas ja may,Frank,Guido m.m
-
Uusin Ekstra, Romano Scarpa -teemainen erikoisnumero, ilmestyy tänään. Olisiko jollain mahdollisuutta skannata sen kansikuvaa tänne ja kertoa vähän sen sisällöstä? Yleensä näiden erikoisnumeroiden takakannessa mainostetaan jo seuraavaa erikoisnumeroa. Se lienee tällä kertaa Aku-teemainen. Siitäkin olisi mielenkiintoista saada skannaus tänne.
-
Kyllähän tuo iso pettymys (joskaan ei yllätys) oli, ettei mukana ole yhtään Mikki-tarinaa, tämä on sentään Scarpa. Sisältö on kuitenkin sinällään todella hyvä - ei huonoja juonia ja Scarpan piirrokset ovat tietenkin aina terästä. Siltakiista on ihan näppäräjuoninen ja oikein viihdyttävä tarina, joskaan Roopen koko omaisuuden maksava tunneli ei oikein ole uskottava. ::) Kanavakelmit on tämän lehden paras tarina, erinomaisen toimiva kaikilla mittareilla. Iso, paha kauneuskilpailu on yksi parhaista lukemistani Sepe-tarinoista (ja ehdottomasti parhaiten piirretty), muttei mitään maatamullistavaa kuitenkaan. Vitkastelun mestari on kaikin puolin pätevä paketti, joka ei suurimpien Scarpa-klassikoiden joukkoon nouse, mutta ei myöskään töki missään vaiheessa. Tällaiseksi lyhyttarinaksi varsin viihdyttävä.
Sellainen superjysäytys tästä jäi puuttumaan, jonka jokin Mikki-tarina olisi voinut tuoda, mutta aika harvoin näin hyvää laatua saa lehdestä nykyään lukea (pl. Roope-setä-lehti). Näistä tähänastisista Ekstran Teemanumeroista tämä jää Mikittömänä julkaisuna kuitenkin kolmanneksi viimevuotisten Mustakaavun ja Mikki ja Minni 80 vuotta -lehden jälkeen. Ei kyllä Mustakaapu-numerolle paljoa häviä.
Jos joku ei-tilaaja pähkäilee sitä, kannattaako tämä yrittää haalia jostain, ei kannata odottaa mitään elämää suurempia tarinoita à la Kalin kynsi tai Babylonian linssit, mutta taattua Scarpa-laatua on luvassa kuitenkin. Eli kannattaa hankkia.
-
Alustava tarkastelu kyllä viittaa ihan mainioon lehteen, ei ainakan minulla ole mitään valittamista, näissä on hyvä että keskitytään yhteen teemaan esim. piirtäjään. Scparpan tuotanto oli kyllä tosi laajaa, joten tässä on vain murusia.
-
Uusin Ekstra on Romano Scarpa -teemainen. Olisiko jollain mahdollisuutta skannata sen kansikuvaa tänne ja kertoa vähän sen sisällöstä? Yleensä näiden takakannessa mainostetaan jo seuraavaa erikoisnumeroa. Siitäkin olisi mielenkiintoista saada skannaus tänne.
No, minäpä skannailen.
Lehden kansi näyttää seuraavanlaiselta:
(http://i42.tinypic.com/2u586zr.jpg)
© DISNEY
Jälki ei kuitenkaan ole Scarpaa kuten voisi olettaa vaan kannen on piirtänyt Ulrich Schröder.
Kuva viittaa tähän (http://coa.inducks.org/story.php?c=S+68063) tarinaan, joka juuri tuo Joen mainitsema Kanavakelmit
Muut lehden tarinat löytyvät näistä linkeistä.
http://coa.inducks.org/story.php?c=S+69139
http://coa.inducks.org/story.php?c=S+AT+++90-B&search=
http://coa.inducks.org/story.php?c=S+86081
Seuraava Teema Extra ilmestyy heinäkuun 17sta päivä.
"Kattava Katsaus herra Ankan menneisyyteen, nykypäivään ja tulevaisuuteen"
(http://i42.tinypic.com/20jnvhk.jpg)
© DISNEY
-
Kiitos paljon kaikille vastanneille kuvista ja tiedoista!
-
Itselläni on tuo kokoelma, jossa on ensimmäiset kuukauden sarjisekstrat. Lisäksi lehtiä löytyy seitsemän kappaletta. Kuusi vuodelta 2000 ja yksi vuodelta 2001. En kauheena tykkää Aku Ankka Ekstrasta, koska siinä on sarjoja yleensä vain keskiverto piirtäjiltä, eikä keneltäkään suosikiltani. Lisäksi siinä esiintyy hahmoja joista en kovinkaan paljoa välitä. Nämä ovat syitä, joitten takia en Ekstraa tilaa.
-
Joo laitoin toiveeni tonne, samalla luin noita, en kyllä halua mitään Suomi-extraa, koska Korhosen ja kumpp. sarjoja on julkaistu ja julkaistaan paljon AA:ssa.
Mutta sen päättää toimitus.
-
Nyt sitten voi äänestää kolmesta ehdokkaasta:
http://www.akuankka.fi/teemaekstra
1. Rahasäiliö
2. Piraatit
3. Kroisos Pennonen
Itse annoin ääneni Piraateille.
-
Vielä kolme päivää äänestysaikaa, kaikki äänestämään Piraatteja!
Palauttakaa uskoni suomalaiseen sarjakuvaväkeen ja äänestäkää legendaarisella Mikki-johtotarinalla varustettu vaihtoehto voittoon! ;D
-
Enpä taida, kun tuo tarina on jo Minä Mikki Hiiressä.
Joka ilmestyi siis joskus viime vuosituhannella... eivät nämä nykysikiöt semmoisesta opuksesta mitn tiedä. Klassista Mikkiä kehiin, Pennosta ja rahasäiliöjuttuja on joka toisessa ankkajulkaisussa muutenkin.
-
Klassista Mikkiä kehiin, Pennosta ja rahasäiliöjuttuja on joka toisessa ankkajulkaisussa muutenkin.
Hear, hear! Vanhat hurjan seikkailulliset Mikit ovat vinkeintä ja vauhdikkainta sarjakuvaa, mitä Disneyltä on konsanaan ulos tullut!
Kävin sähköäänestämässä.
-
Piraateille meni tässä ääni, vaikkei vaaleissa meniskään ;)
Rotan varhaissarja olis ollu kanssa hyvä, mutta pitäähän nuorisoa valistaa. Eri asia kelpaako muinais-Mikki. Saapas nähdä julkaistaanko ankan sivutaittoon leikelty versio vai stripit ehjänä säilyttävä semmoinen. Jos nyt siis piraatit voittaa.
Timo
-
Hei! Joko on tietoa, mikä tarina tuli valituksi uuteen Ekstran erikoisnumeroon? Jos jollakulla olisi skanneri lähellä, niin olisi mielenkiintoista saada nähtäville myös kansikuva ja mahdollinen takakannen mainos seuraavasta numerosta! :) Kiitos jo etukäteen!
-
Tänään tupsahti luukusta. Rotan rahasäiliöjuttu voitti. En tiedä äänien prosentuaalista jakautumista. Mikkiä ei kai sitten haluta.
Timo
-
Rotan rahasäiliöjuttu voitti. Mikkiä ei kai sitten haluta.
Harmi, ettei klassinen Mikki tullut valituksi. Onko lehden takakannessa mainosta, minkä aiheinen seuraava erikoisnumero on? Tai olisiko jollakulla peräti tietoa ensi vuoden muistakin erikoisnumeroista?
-
Eikös Aku Ankan -toimitus ehdottanut juuri rahasäiliö -juttua? Ärsyttävää, että se sitten valittiin. :(
Piraatit olisi pitänyt. Tiesin, että tuota toimituksen valitsemaa juttua äänestetään. Joku rahasäiliö - tylsempää ja tavallisempaa erikoisnumeroa sitten keksinyt. -.-
-
Haku Minä Mikki Hiiri Bookplussassa antaa 0 osumaa.
Antikka net yhden:
Minä Mikki Hiiri - sanoma oy, 1974, 270 s., painos: p1, kunto: K3, Sidottu (kovakantinen), 170 EUR
Huuto-netissä 0 osumaa
Antikvaari.fi ("suomen suurin verkkoantikvaariaatti") 0 osumaa.
Timo
-
Demokratia se on mikä jyllää. Itse äänestin piraatteja, mutta en valita.
-
Kyllähän meillä jäärillä on nuo kaikki Mikin suuret seikkailut, Minä Hessu jne... Mutta mistä nuoriso noita saa lukeakseen tällä menolla? Satunnainen Gottfredson siellä täällä silloin tällöin on vähän.. noh... satunnaista. Tai ehkäpä ne ei menis läpi kuitenkaan nykypenskoille(?).
Timo
-
En tiedä äänien prosentuaalista jakautumista. Mikkiä ei kai sitten haluta.
Timo
Siinä kansisivullahan nuo ovat.
Rahasäiliö 56%
Pennonen 26%
Piraatit 17%
Toimitushan julkaisee ensi kesänä Gottfredsonilta kolmiosaisen Mikki-jatkiksen. Ehkäpä he ovat tehneet tuosta extraan ehdolla olleesta tarinasta jatkosarjan Aku Ankkaan.
Mikä muukaan tarina se voisi olla?
Kroisostarina nähdään sitten varmaan tammikuun taskariextrassa...
-
Siinä kansisivullahan nuo ovat.
Rahasäiliö 56%
Pennonen 26%
Piraatit 17%
Tjaa, kun ei ruokiksella kerinny kun vähän vilasee. Joo-o Mikki jäi hännänhuipuksi.
Timo
-
Kyllä Sanoman pitäisia alkaa tekemään kirjasarjaa Floyd G:n sarjoista, jenkit eivät sitä tee, kun pitää niille tarjota muuta pask.......
-
Minä Aku Ankasta on jatkuvasti tarjolla uusintapainoksia, vaikka se on surkea esipuheita myöten.
Timo
-
Tässä alustavia tietoja AA-extran teema-numeroista, kopsattu Ankkalinnakkeesta.
Aku Ankka Extra (teemanumerot):
Tammikuu: Taskukirjan taiteilijat (Saapasmaan sankarit)
Huhtikuu: Karhukopla
Heinäkuu: Lukijoiden äänestämä teema (lisätietoa myöhemmin)
Lokakuu: Vicar
No ei paha, mutta toi lukijaäänestys kyllä sylettää jo etukäteen, viime vuonna nulikat äänestivät skeidaa tohon lukijaäänestyslehteen. Pahaa pelkään että jos ehdolla on Mikkiä (FG ehkä?), niin taas Mikki torpataan, pennuthan eivät vanhoista Mikeistä perusta :/
http://ankkalinnake.blogspot.com/2010/01/tulevia-julkaisuja-vicar-suomeen.html
-
Niin, palataanpa vielä hetkeksi lokakuuhun ja sanotaan sen verran, että vaikka äänestystulos oli pettymys ja rahasäiliö teemana lähellä tylsintä mahdollista, Rotan klassikko oli aika mainio tarina. Tammikuun lehdessä "yllättäen" ei Mikkiä, pari keskitason tarinaa mutta teemaan nähden raaka pettymys.
Toivottavasti parempaa on luvassa vaikkapa heinäkuussa. Huhtikuun ja Lokakuun teemoista en viitsi sanoa mitään.
-
Eilen tulleessa normaaliekstrassa oli Ossian Ötökkää 1940-luvulta. Olisiko ensimmäinen kerta suomeksi.
Ei olisi. On noita nähty aina vaihtelevin väliajoin ennenkin.
Inducks löysi viisi suomessa julkaistua sarjaa(mukana ei ole vielä eilisen normiekstran Ossian-tarinaa). Ossian WDC (http://coa.inducks.org/comp2.php?code=WDC&keyw=&keywt=i&exactpg=&pg1=&pg2=&bro2=&bro3=&kind=0&rowsperpage=0&columnsperpage=0&hero=Ossian+%C3%B6t%C3%B6kk%C3%A4&xapp=&univ=&xa2=&creat=&creat2=&plot=&plot2=&writ=&writ2=&art=&art2=&ink=&ink2=&pub1=&pub2=&zfi=on&part=&ser=&xref=&mref=&xrefd=&repabb=&repabbc=al&imgmode=1&vdesc2=on&vdesc=en&vfi=on&sort1=auto)
Viimeistä lukematta, jokainen julkaistu Aku Ankka ekstrassa viime vuosina.
Ehkä noita Vive Ristonkin töitä tullaan tulevaisuudessa ekstrassa näkemään...
-
Oliko uusimmassa erikoisnumerossa jo kansikuvaa tai muuta mainosta lokakuun Vicar-spesiaalista? Olisi mielenkiintoista nähdä tuo kansikuva/mainos, jos jollain olisi skanneri lähellä? :)
-
^Kiitos tiedosta, Jukka! :) Kuva olisi kiva nähdä, jos joku jossain vaiheessa myöhemmin ehtii skannailemaan.
-
Kuva olisi kiva nähdä, jos joku jossain vaiheessa myöhemmin ehtii skannailemaan.
Inducksista löytyy:
http://coa.inducks.org/story.php?c=D+16217
-
^Kiitos linkistä, Barksi! :)
-
Scarpan Raharutto oli erittäin mallikas klassikko maestrolta, ja kuten lehdessä oikein todettiin, juurikin miehen kultakaudelta. Ei tuossa käsikirjoituksessa ihan samanlaista kuningasideaa ja tunnelmaa ollut kuin Scarpan parhaassa tuotannossa, mutta toimiva se oli silti (neron tunnistaa), ja piirrokset olivat sitä kaikkein rautaisinta Romanoa. Juuri 1950-luvun loppu ja 60-luvun aivan alku ovat minulle pyhintä Scarpa-aikaa piirrosten suhteen. Huippulaatua ne olivat koko uran ajan, mutta tuolloin kuvitus oli kaikkein jumalaisinta. Lehden täytetarinoista ei tarvinne sanoa mitään. Ihan kiva, että se 64 sivua saadaan jotenkin.
Toivottavasti vihjaus muiden ehdotettujen teemojen mahdollisesta tulevasta käytöstä konkretisoituu joskus, mutta vain toisen osalta. Hessu-numero kuulosti erinomaiselta.
Loppuvuonna mahdollinen laadukas sarjakuva Ekstrassa olisi hyvin yllättävää, mutta jospa ensi vuoden Teemat olisivat kiinnostavia. Mikkiä olisi saatava. ;D
-
Minä ostan Ekstroista mieleiseni numerot divareista kun löytyy. Ekstrat ovat melko huono julkaisu minuun makuuni, mutta tuleehan noita hyviäkin numeroita aina välistä.
Ensi vuoden erikoispaksujen ekstrojen teemat paljastuivat:
Tammikuussa viikingit (jaahas)
Huhtikuussa Milla Magia (hmm...)
Heinäkuussa lukijoiden äänestämä teema (vähän hirvittää...)
Lokakuussa Tony Strobl ja Aku Ankka -lehden 60-vuotisjuhlanumero (jippijaijee!)
-
Ensi vuoden erikoispaksujen ekstrojen teemat paljastuivat:
Lokakuussa Tony Strobl ja Aku Ankka -lehden 60-vuotisjuhlanumero (jippijaijee!)
Onko kyseessä siis kaksi eri numeroa vai sisältyvätkö molemmat samaan lehteen?
-
Jotenkin noi lukijoiden äänestämät Extrat eivät lämmitä kun kakarat toivovat aina niitä moneen kertaan painettuja sarjoja, ei siinä yksi ääni paljoa paina prkl >:D
-
Onko kyseessä siis kaksi eri numeroa vai sisältyvätkö molemmat samaan lehteen?
Eiköhän ne samaan sisälly.
Tuskin nyt kahta ruetaan pyörittämään. Vaan joku minua tietäväisempi osannee sanoa tarkemmin.
-
Ekstrassa 15/2010 Don Marksteinin ja Noel Van Hornin Ossian Ötökkä -tarina. Tarinakoodi on WDC 677-21. Koodi sai minut ihmettelemään. Onko Yhdysvalloissa tehty viime vuosina Disney-sarjakuvia?
Tässä tarinan Inducks-sivu:
http://coa.inducks.org/story.php?c=XU+GEM+107 (http://coa.inducks.org/story.php?c=XU+GEM+107)
-
Uusin Ekstran erikoisnumero Viikingit pitäisi olla ilmestynyt tänään. Onko joku jo selaillut tuota lehteä, että millainen se on? Mitä tarinoita on mukana? Entä millainen mainos seuraavasta erikoisnumerosta (Milla Magia) on takakannessa?
-
Ei tullut mulle ainakaan tänään. Normiekstra tuli eilen.
Tänne tuli jo tänään. Marco Rotaa siellä taisi olla, myös joku Nadorpin kaksisivuinen. Sekä tietenkin Midthunin tarina. Muita en muistakaan, enkä pääse lehteä tarkastamaankaan juuri nyt.
-
Uusin Ekstran erikoisnumero Viikingit pitäisi olla ilmestynyt tänään. Onko joku jo selaillut tuota lehteä, että millainen se on? Mitä tarinoita on mukana? Entä millainen mainos seuraavasta erikoisnumerosta (Milla Magia) on takakannessa?
Lehden aloitti Jos Beekmanin ja Michel Nadorpin kaksisivuinen tarina Hessusta kertomassa viikingeistä. Toimitus jutusteli sivun verran ja johtosarjana nähtiin Terje Nordbergin ja Arild Midthunin Odinin korppi. Marco Rota toi estradille Augustus Ankan tarinan Pelastava paisti myötä. Kyseinen tarina on julkaistu Aku Ankassa vuonna 1983 seitsemällä sivulla lyhennettynä. Pitkähkö seikkailu ahmaisee valtaosan lehdestä. Loppu maustettiin Evert Geradtsin ja Carmen Pérezin lyhyemmällä tarinalla Pohjanmies Pohjolasta.
Viikinkinumero oli aika hyvä, Midthunin tarina oli jopa yllättävänkin mainio ja viimeistään Rotan Augustus kohotti tunnelmaa mukavan korkealle. Geradtsin ja Pérezin juttu nyt on, mitä on, normaalia hollantilaista tusinahupailua.
-
Kiitos infosta! Ihan mukavalta numerolta vaikuttaa.
-
Olen sitä mieltä että sarjaextran taso on kyllä parempi kuin taskarin aika paljonkin parempi omasta mielestäni. Ja en tiedä olenko ainoa mutta tykkäsin enemmän lukea sarjaextraa kuin aku ankka, nyt meille ei enään tule extraa, eli olen vähän surullinen.
-
Aku Ankka Ekstran uusin teemanumero Milla Magia on ilmestynyt. Läpyskän johtosarja on Abramo ja Giampaolo Barosson kirjoittama ja Luciano Bottaron piirtämä mahtava tarina Kitupiikki hermoromahduksen partaalla. Lysti jatkuu keskinkertaisella hollantilaistuotannolla Frank Jonkerin ja Sander Gulienin Oksymoronin pyramidin myötä. Per Hedmanin ja Milletin Velhoista väkevin on yllättävän hyvä pakkaus, joskaan ei aivan loistava. Lehden päättää Joel Katzin ja Jack Sutterin sekä Daniel Brancan lyhyt sarja Sijaissihteeri. Ainoa hyvä asia, mitä tästä sarjasta löydän, on Brancan loistava taide. Tarinaa kehutaan lausahduksella "Ei julkaistu aiemmin Aku Ankassa", mutta sen sijaan Aku Ankan riippuliito -jättikirjasta tämä löytyy.
Takasivulta löytyy mukava yllätys. Jälleen saamme äänestää heinäkuun numeron aiheen. Vaihtoehdot ovat Wanha Mikki, Dekkari-Mikki ja Nyky-Mikki. Wanha Mikki lupaa Gottfredsonia pitkän tarinan Mikki Hiiri muukalaislegionaassa myötä, Dekkari-Mikkiä tähdittäisivät Paul Murry ja Dick Moores ja Nyky-Mikki kehuskelee Feriolilla ja Noel Van Hornilla. Oma ääneni lankesi Wanhalle Mikille.
-
Mahottoman vaikea valinta. Nuo kaikki on parhaimmillaan erittäin hyviä. Mutta Wanha Mikki pitäis saada nuorison näkyville. Muukalaislegioona-juttu on todella hyvä ja pitkä.
EDIT: no voi permanto sentään... painoin vahingossa enteriä ihan kesken kaiken ja äänestys meni matkaan keskeneräisenä, tai ei ollenkaan. :( Nyt ei anna korjata tai tehdä mokomaa uudestaan.
Timo
-
Mitä turhaan sitä vanhaa Mikkiä tuohon lehteen ottamaan. Fantagraphicsilta tulee kummiski ne Floyd Gottfredson Mikki-kirjat. Niitä sit halukkaat hommaamaan.
-
Mitä turhaan sitä vanhaa Mikkiä tuohon lehteen ottamaan. Fantagraphicsilta tulee kummiski ne Floyd Gottfredson Mikki-kirjat. Niitä sit halukkaat hommaamaan.
Ei se ole varmaan, voi olla niinkin ettei toi Fantan sarja myy. Ohan sitä monta kertaa jätetty kesken sarjoja jotka eivät myy, tai firma voi mennä nurin kuten edellinen Mikkiä julkaissut jenkki-firma.
Joten täältä ääni Wanhalle, mutta veikkaan, että kakarat äänestää ton uusimman voittoon kun eivät tajua näistä vanhoista mitään. Olisi tosi hyvä jos uudet sukupolvet voisivat nähdä näitä FG:n juttuja, jotta tajuaisivat ettei se Mikki ole sellaista sontaa kuin nämä viime vuosikymmenien Mikki-julkaisut ovat antaneet ymmärtää.
-
Olisi tosi hyvä jos uudet sukupolvet voisivat nähdä näitä FG:n juttuja, jotta tajuaisivat ettei se Mikki ole sellaista sontaa kuin nämä viime vuosikymmenien Mikki-julkaisut ovat antaneet ymmärtää.
Aku Ankan omalla foorumilla on ketju, jossa käyttäjät arvostelevat kulloinkin tuoreen numeron. Siinä Aku Ankan numerossa jossa oli tämän vuoden tähän mennessä ainoa Gottfredson, oli tarinan suhteen menty aika tasan. Ja nuorilta vaikuttivat kaikki arvioijat. Toiset tykkäsi ja toiset ei. Perusteluina molempiin suuntiin ainakin piirrosjälki, tarinan ilmestymisformaatti ja juonikin. Osa siis oppii ja osa ei.
Sitä en tiedä kuinka pidemmät tarinat ovat iskeneet. Mutta kai tuolta Aku Ankan foorumilta kommenttia niihinkin löytyisi jos jaksaisi kaivaa.
-
Aku Ankan omalla foorumilla on ketju, jossa käyttäjät arvostelevat kulloinkin tuoreen numeron. Siinä Aku Ankan numerossa jossa oli tämän vuoden tähän mennessä ainoa Gottfredson, oli tarinan suhteen menty aika tasan. Ja nuorilta vaikuttivat kaikki arvioijat. Toiset tykkäsi ja toiset ei.
Meikäläinenkin kirjoitti silloin tuohon ketjuun. ;D Annoin arvosanaksi muistaakseni kymppi miinuksen.
-
Nyky-Mikki sarjassa näkyy olevan Mustakaapu, joten se lienee voittaja.
Oma mielipiteeni on, että aina kunnon Gottfredson kenen tahansa nykytaitelijan tuotoksen voittaa. Toivottavasti äänienemmistö on kanssani samaa mieltä Mustakaavun muotoisesta houkutuslinnusta huolimatta (onpas itsekkäästi ajateltu).
-
Oma mielipiteeni on, että aina kunnon Gottfredson kenen tahansa nykytaitelijan tuotoksen voittaa. Toivottavasti äänienemmistö on kanssani samaa mieltä Mustakaavun muotoisesta houkutuslinnusta huolimatta (onpas itsekkäästi ajateltu).
Kyllähän se näin on. Minua asia ei tosin hirveästi koske, kun en tilaa Ekstraa.
Jos jokin hyvä tarina voittaa, pitää yrittää etsiä lehti jostain divarista.
-
Missä osoitteessa erikoisnumeron Mikki-tarinoita pääsee äänestämään? En ole vielä Ekstran tilaaja, joten en saa osoitetta uusimmasta numerosta. Tilaus on kyllä harkinnassa, koska nämä erikoisnumerot ovat monesti mielenkiintoisia.
-
http://poll.kampanjat.net/go/teemaekstra
Henendon kanssa samaa mieltä FG on huipputaitelija. Ja toivon että voittaa, mutta......
Pahaa pelkään, että toi Kaapu voittaa koska se on niin "jännä" :P hahmo kakaroiden mielestä. Toisaalta pentuja miellyttää myös tuo Dekkari-Mikki, sekin on niin "jännä" ::)
-
Kiitos osoitteesta, Dennis! Itsekin äänestin Gottfredsonin Mikkiä.
-
Kiitos osoitteesta, Dennis! Itsekin äänestin Gottfredsonin Mikkiä.
Kuten myös, ei noista muista ole mihinkään Gottfredsonin rinnalla.
Mustakaapu viehättää kyllä itseänikin, mutta ei tuollaisena "Nyky-versiona". Gottfredson ja Scarpa tekivät tuostakin hahmosta paljon mielenkiintoisemman.
-
Mustakaapu viehättää kyllä itseänikin, mutta ei tuollaisena "Nyky-versiona".
Aivan, hahmo on aina ollut parempi vanhemmissa sarjoissa, joissa sitä pidettiin vielä aidosti pelottavana. Nykyään Kaavunkin kohdalla ollaan siirrytty entistä huumoripitoisimpiin tarinoihin, mikä on ollut osittainen virhe. Toki jo Paul Murrynkin versiota Kaavusta voi pitää jotenkin humoristisena, mutta hänen kohdallaan huumori on vielä aisoissa. Tietysti edelleenkin julkaistaan hyviä, uusia Kaapuja, mutta nämä humoristiset sarjat ovat vallanneet valitettavan paljon alaa.
Kiteytettynä: Aku Ankassakin voi, ja kuuluu, olla aidosti pelottava hahmo ja Mustakaapu on juuri sopiva tähän rooliin. Annetaan Kaavun olla sitä tulevaisuudessakin.
-
Loistavat vaihtoehdot seuraavaksi teemaksi, huikeaa. Tässä ei voi hävitä. Toki Murry olisi raaka pettymys, se olisi vain ok-tasoa muiden vaihtoehtojen ollessa täyttä kultaa. Äänestin sekä Floydia että nyky-Mikkiä, kumpikin kiinnostaisi kovasti. Gottfredson luonnollisesti ykkösvaihtoehto, sillä sitä on meikäläisen sukupolvelle ollut niin kovin vähän helposti saatavilla. Ei ole jättikirjoja mulla, ei. Pitää vissiin tuota amerikkalaista sarjaa alkaa tilaamaan. Nuoremmillekin tekisi hyvää lukea kunnon alkuperäistä Mikkiä, tämä Ekstra olisi siihen hyvä tilaisuus jälleen.
Toisen kerran äänestin sitten tuota tuoretta Mikkiä, onhan sekin Murryn kilpailija, ja Feriolin Mikkiä on nähty viime vuosina aivan liian vähän. Tämä tarjolla oleva tarinahan on se tuore jatkosarja, jota muistaakseni Akkari-ketjussakin joku kaipaili. Noel Van Horniakin olisi vissiin tarjolla, kiinnostaa tietysti vielä enemmän. Kun ei vain olisi uusintajulkaisu...tuskin, kun kerran Noelilta on niin julmetusti tarinoita julkaisematta meillä.
Toisaalta kyllä surkeaa, että kolmesta Mikki-vaihtoehdosta yksikään ei sisällä italialaista sarjakuvaa...edes näitä nelirivisiä tarinoita Almanacco Topolinosta jne. Topolino-muotin tarinoitahan näissä teemanumeroissa ei ole taidettu ennenkään (juurikaan) nähdä.
Barossojen ja Bottaron Milla-tarina tämän kuun Teemaekstrassa oli loistava. Milla ei ole todellakaan suosikkihahmojani, mutta tuo toimi mainiosti. Täytetarinat totutusti tunkiokamaa.
-
Barossojen ja Bottaron Milla-tarina tämän kuun Teemaekstrassa oli loistava. Milla ei ole todellakaan suosikkihahmojani, mutta tuo toimi mainiosti. Täytetarinat totutusti tunkiokamaa.
Tuli eilen mukavasti vastaan kirpparilla :).
-
Tällä viikolla sitten tulee kaksi Extraa, se toinen on se Mikki-Extra, toivottavasti FG voitti ton äänestyksen, mitä vahvasti epäilen.
-
Yllätys, ja mukava sellainen! Extra 10 on Floyd G.tä.
Eli kyseessä tuo legioonatarina, alustava silmäily lupaa hyvää, värit tomivat ja ruutujakokin, vaikka voi vaatia totuttelemista.
-
Nyt kolahti täälläkin. Ja paras mahdollinen sieltä kolahtikin.
Ensimmäiseksi mielenkiinto kohdistuu äänestystulokseen: Wanha Mikki on saanut peräti 51,7 % äänistä! En osannut todellakaan odottaa näin suurta pottia suosikilleni. Voittoa osasin kyllä odottaa.
Ruutujako vaatii tosiaan pientä totuttelua, mutta kyllä on (minun silmilleni) hyvää jälkeä. En ole tosin mikään pikseliasiantuntija, joten en mene muiden puolesta vannomaan.
-
Ja lehti kastunut pilalle. Prkl. Tilaan uuden.
Sulla on surkee posteljooni!
Meikäläiselle tulee aina priimakuntoinen...taitaa olla toi mun vakiojakaja myöskin Aku Ankka-fani.
Mä maksan kirkollisveroa ja se tietää sitä, että "kirkko ja kaupunki-lehti" tulee joka keskiviikko postin mukana. Posteljooni ystävällisesti laittaa Aku Ankka-lehden sinne "kirkko ja kaupunki-lehden" väliin, niin ettei se saat kolhuja, kun putoaa luukusta lattialle. Kuukausiextra ja Roppe-setä lehtikin pistetään mainosten väliin, jos niitä vaan on. Ainoastaan lomatuuraajat eivät suojele mun sarjakuviani samalla antaumuksella.
Tämä tietää sitä, että en voi koskaan erota kirkosta...ainakaan niin kauan kuin tilaan Aku Ankka. Sitä "kirkko ja kaupunki-lehteä" en kyllä ole koskaan lukenut...menee suoraan roskiin, mutta hyvä sarjisten suoja se kyllä on.
Olen muutaman kerran kiitellytkin omaa vakioposteljooniani, kun yrittää suojella kallisarvoisia sarjakuviani.
Tietysti jos sattuu niin huonosti, että saa surkeen ja piittaamattoman lehdenjakajan, joka retuuttaa Aku Ankkaa ja tunkee sen väkisin luuukusta sisään.
Itse ainakin olen ollut tyytyväinen mun luksuspalveluun.
-
Yllätys, ja mukava sellainen! Extra 10 on Floyd G.tä.
Kiva uutinen! Onko mukana mitään artikkelia Gottfredsonista? Kiinnostaisi kovasti myös, minkälainen seuraavan erikois-Ekstran kansikuva on? Ehtisikö kukaan skannata sitä mainosta tänne? Nämä Ekstran erikoisnumerot ovat kyllä paljon kiinnostavampia kuin ns. normi-Ekstrat, ja houkuttelevat harkitsemaan tilauksen tekemistä. Omasta puolestani Matami Mimmit, José Cariocat, Dumbot yms. saisi jättää Ekstrasta vallan pois.
Darth Mikalla onkin tosi fiksu posteljooni! Mullakin on joskus löytynyt postilaatikosta kastunut Aku-lehti ja se kyllä harmittaa.
-
Hiirimäellä ei tule Kirkko ja kaupunki -lehteä, ja vaikka tulisikin niin ei se auta torstaina tulevaa Ekstraa, saati sitten perjantaina tulevaa paksua Ekstraa.
Niin muina päivinä posteljooni yrittää tunkea extrat mainosten sekaan, jos niitä silloin vain on. Yleensä kyllä täällä Töölössä mainoksia tulee joka päivä...laskujakin, vaikka en nyt niin hirveesti noista laskuista tykkääkään.
Aikanaan kun asuin Pajamäessä, niin siellä oli tosi pienet luukut ja postinkantajana joku hätähousu. Runno aina kaikki postit sisään väkisin. Monta kertaa Aku Ankka hiirenkorvilla.
Onneksi ei tartte asua siellä enää.
-
Niin muina päivinä posteljooni yrittää tunkea extrat mainosten sekaan, jos niitä silloin vain on. Yleensä kyllä täällä Töölössä mainoksia tulee joka päivä...laskujakin, vaikka en nyt niin hirveesti noista laskuista tykkääkään.
Taitaa meillä Taka-Töölössä olla eri postinjakaja, on meinaan usein akkarissa repeämiä ja taitoksia. Vahvempirakenteinen Roope-Setä yleensä pysyy kunnossa, mutta pari kertaa on sekin saanut damagea >:(
-
Taitaa meillä Taka-Töölössä olla eri postinjakaja, on meinaan usein akkarissa repeämiä ja taitoksia. Vahvempirakenteinen Roope-Setä yleensä pysyy kunnossa, mutta pari kertaa on sekin saanut damagea >:(
En tiiä kuinka Taka-Töölössä posti sujuu, mutta täällä Etu-Töölössä ainaskin toimii. Se on naisposteljooni...varmaan huolellisempi ja tunnollisempi kuin miesposteljooni.
Eiköhän tästä aiheesta ole nyt kirjoitettu kaikki olennainen...siirrytään pääkohtaan eli sarjisextraan.
Itse olin ainakin tyytyväinen tähän "Mikki Hiiri muugalaislegioonassa" extraan.
Mulla kun ei ole noita Jättikirjoja, niin on nyt kiva omistaa tääkin sarjis.
Kyllä tän sarjisextran maksaa ihan mielellään, jos tällaisia hienoja tarinoita tulee lisääkin.
Jotenkin tuntuu, että ennen osattiin tehdä paljon parempia tarinoita. Piirtojälkikin on parempaa. Jos nyt katsoo nykypiirtäjiä, niin aika moni piirtää minusta liian paksulla tussilla ja hahmot on luonnottoman näköisiä. Kaikenmaailman aikamatkailu ja teknöhöpötys kanssa harmittaa. Jos tahtoisin semmoista, niin luen sit vaikka Marveleita.
-
Sori, jos vaivaan, mutta kiinnostaisi tiedot tuosta seuraavastakin erikois-Ekstrasta eli lokakuun numerosta, jossa aiheena Tony Strobl/Aku Ankka -lehti 60 v. Ehtisikö kukaan skannata sen mainosta tänne?
-
Ei oo skanneria, mutta siinä lukee että:
Aku Ankan Ekstran seuraava Teemanumero ilm. 21.10.2011. 64 sivua.
Valokeilassa Tony Strobl. Aku Ankka lehti juhlii!
Itse ko. lehden kannessa on Ankklinnan väkeä mm. Mikki, Minni, Aku jne... syövät vesimelonia. Lisäksi kannessa lukee alhaalla: Aku Ankka-lehti 60 vuotta!
Tulenn Tony S. lehden kansi on vaaleanvihreä.
-
Minulle sarjisekstrat ovat aina tulleet käytetyn näköisinä. En tiedä miksi Aku Ankka on uudenveroisessa kunnossa mutta ekstra ei. Kansimateriaali? Uusimmassa oli niin pahasti taitoksia, ryppyjä ja repeämiä että sen tilasin uudestaan mutta muihin olen tyytynyt. Outoa kyllä kolmen vuoden tilauksen aikana en ole yhtäkään ekstran tai Aku Ankan numeroa edes lukenut vaan ne menevät suoraan kansioon. Ehkä joskus vielä löytyy aikaa niiden lukemiseenkin.
-
Kiitos tiedoista, Dennis!
-
Oli kyllä vallan erinomaista, että Mikki Hiiri muukalaislegioonassa vei voiton. Loistava tarina! Silti hiukan harmittaa tämän ja edellistenkin äänestysten häviäjien puolesta...tullaankohan niitä julkaisemaan koskaan edes missään toisessa julkaisussa? Ei voi tietää. Tuntuu niin raa'alta, että nytkin Feriolia ja parempaa Van Hornia on ollut ikään kuin jo julkaisuvalmiina, ja sitten ne työnnetään johonkin Ö-mappiin. Nyt Aku Ankkaan se Feriolin tuore Mikki-tarina ja muut herkut pikaisesti!
-
On mahdollisuus, että hävinneetkin Mikit julkaistaan vielä joskus jopa Ekstran teemanumeroissa. Esimerkiksi viikingit hävisivät aikoinaan äänestyksessä, mutta päätyivät silti Ekstran teemanumeron sivuille myöhemmin. Toimituskin mainosti silloin ahkerasti kyseistä vaihtoehtoa.
Tosin Mikin julkaiseminen voi olla nykyisellä meiningillä hieman hankalaa.
-
Taitaa olla edessä Anttilan reissu, ei tuota ainakaan näkynyt AA-nettikaaupassa, tosin niitä sivustoja ei juurikaan enää päivitetä kutenhyvin tiedetään.
-
Lieneeköhän tästäkin myöhemmin luvassa myös albumiversio? Olen tällaisissa tapauksissa suosinut enemmän niitä.
-
Kas, niitäkö ei enää ilmesty, noita neljännesvuosikertoja? Höh.
-
Akkari on nykyään niin huono lehti, etten jaksa sitä ollenkaan seurata. Mutta Anttilasta on aina joskus tullut osteltua noita alennusmyynnistä, kun laatu ja hinta ovat kohdanneet.
-
Tänään luukusta kolahtaneen Ekstran perusteella Kari Korhonen on aloittanut myös dekkaripähkinöiden kirjoittamisen. Inducks paljastaa Karin kynäilleen useammankin dekkarin. Täytyy kyllä kehaista, että Kari hallitsee homman paljon paremmin kuin pähkinöiden vakiokynäilijät. Tällaisia dekkaripähkinöiden kuuluukin olla!
Myös Ekstran johtosarja yllätti positiivisesti.
-
Tänään luukusta kolahtaneen Ekstran perusteella Kari Korhonen on aloittanut myös dekkaripähkinöiden kirjoittamisen. Inducks paljastaa Karin kynäilleen useammankin dekkarin. Täytyy kyllä kehaista, että Kari hallitsee homman paljon paremmin kuin pähkinöiden vakiokynäilijät. Tällaisia dekkaripähkinöiden kuuluukin olla!
Uteliaisuus heräsi. Toivottavasti näitä nähdään muuallakin kuin Ekstrassa, jota en viitsi tilata. Ainakin Miguelin, joka dekkaripähkinöitäkin on tehnyt, tyyli ei sovi yhtään tällaisiin etsivähenkisiin juttuihin. Ei näihin lyhyisiin, mutta ei varsinkaan pidempiin joita ainakin Mikin dekkaripokkarissa julkaistiin. Kaikki jännittävyys, edes Disney-tasolla, katosi Miguelin valjujen piirrosten myötä täysin.
-
Miguel on nämä Karinkin kirjoittamat dekkarit taiteillut.
-
Harmi, olisin toivonut Karin itsensä piirtämiä dekkareita. Ehkä sitten joskus.
-
Onko ketään löytänyt vielä mitään infoa vuoden 2012 Ekstran teemanumeroista? Kiinnostaisi kuulla, että mitä on tulossa. No, tällä viikolla ilmestyvässä teemanumerossa on varmaan ainakin tammikuusta sitten jo jotain mainosta.
-
Eipä ole mitään näkynyt tai kuulunut, mutta odotan Hessulle omistettua numeroa tämän 80-vuotisjuhlien kunniaksi. Nyt olisi loistava tilaisuus julkaista jokin oikein herkullinen klassikko.
-
Tony Strobl/Aku Ankka 60v. teemaextra on ilmestynyt.
Lehdessä pieni historiikki Aku Ankka-lehden vaiheista ja vielä pienempi Stroblista.
Takakannen mukaan seuraavassa teemaextrassa nähdää "harvinaisia vieraita".
Kannessa Aku ja Touho pakoilee Parja-Jussia (ja Hannibalia).
http://coa.inducks.org/story.php?c=IC+SUD++38
Huomioitavaa on, että lehti ilmestyy vasta helmikuussa...
-
Ehkä tuon extran idea oli se että Tony Storb oli aikanaan Akkarin kantava voima.
-
Voi hel.....ei näitä ENÄÄ sais sattua. Todella huolimatonta ettei tarkasteta että sitä että lehteen saataisi kokonainen versio, eikä näitä silputtuja versioita.
Onko joku jo antanut palautetta Sanomille tästä mokasta?
-
Lukioiden äänestämässä teemassa voisi taas olla jokin pitkä tarina mukavasti vaihtoehtona :P
-
Mukava yllätys lehden sisältö toki oli, mutta olisin toivonut näkeväni hieman pidemmän Velmu tarinan ;)
-
Michel Sourisia oli jo aikakin nähdä Suomessa. Kähmy Ankkaa on nähty pariin otteeseen 1960-luvulla, mutta nimettömänä, kirjoitin siitä johonkin näkkäriinkin.
Mainio ja onnistunut pläjäys tämä uusin Ekstra. Jospa jonakin päivänä vielä brasilialaisten erikoisuuksia?
Timo
-
Kähmy Ankkaa on nähty pariin otteeseen 1960-luvulla, mutta nimettömänä, kirjoitin siitä johonkin näkkäriinkin.
Näin kirjoitin Näkkäriin 1966:
Jim Fletcherin (1930 - 2004) erikoisella tyylillään piirtämässä ja Kinneyn kirjoittamassa tarinassa Rahapohatan pulmia (14/1966) Roope palkkaa rillipäisen PR-toimintaa hoitavan ankan kohentamaan julkisuuskuvaansa. Nimellä Hustler Duck alkuaan esiintynyt Suhdetoiminta Oy:n edustaja nähdään tämän vuosikerran aikana vielä numerossa 20 tarinassa Huono Kauppa, siinä veijarilla näyttää olevan joka tilanteeseen sopiva nimi. Myös sen lienee kirjoittanut Dick Kinney. Epeli esiintyi vielä kymmenkunnassa Kinneyn ja useamman eri piirtäjän kynäilemässä tarinassa, ennen kuin hävisi näyttämöltä vähin äänin. Suomalaisissa Ankoissa tyyppiä ei enää nähty.
-
Michel Sourisia oli jo aikakin nähdä Suomessa.
Tähän todella vahva sama. Tarina oli vieläpä oikein mukavaa luettavaa, ja idea on hauska. Ilman muuta toivoisin lisää Sourisia Suomeen, mutta eipä taida täältä löytyä sopivaa julkaisua ranskalaistarinoille.
Muilta osin tämä teemanumero oli lähinnä "mukavia" kuriositeetteja pullollaan, tyyliin "ihan jännää, että tällainenkin hahmo on olemassa". Ankkatarinat eivät olleet oikeastaan mistään kotoisin, ja Hubbardin piirrostyyliä en vain voi sietää. Pitkät tarinat saaneista Parta-Jussi ja Moby tuntuivat oudoilta lehden teemaan nähden, sillä ne ovat kuitenkin niin paljon tutumpia hahmoja kuin muut lehdessä esitellyt.
Toimituksellinen osuus oli taas todella surkeasti tehty. Muutamia pointteja:
— Parta-Jussin kohdalla olisi ehdottomasti pitänyt mainita hahmon uusi tuleminen italosarjoissa.
— Eikö nyt jo vihdoin voisi linjata, että Jeri on Jeri eikä mikään Lusku/Rankku/tms.?
— Moby, Velmu Viurusilmä ja Jeri eivät todellakaan päässeet "pitkästä aikaa" suomalaisjulkaisun sivuille. Kaikki kolme on nähty useita kertoja suomalaisissa julkaisuissa viime vuosien aikana ilman erityisen pitkiä taukoja. Tämän lehden ilmestyessä Jeri oli nähty suomalaisjulkaisussa edellisen kerran huikeat KAKSI PÄIVÄÄ sitten.
— Väite "viimeisimmän Velmu-sarjan piirtämisestä on kulunut jo 20 vuotta" on yksinkertaisesti täyttä paskaa. Edellisten 20 vuoden aikana Velmu on esiintynyt italialaisissa, tanskalaisissa, hollantilaisissa ja brasilialaisissa tarinoissa. Esimerkiksi Italiassa ja Egmontilla on niin 90- kuin 2000-luvullakin tehty varsin paljon Velmu-sarjoja, joita on nähty myös Suomessa. Joukkoon mahtuu varsin merkittäviäkin tarinoita, esim. Ultrasankarit. Ja ai niin, se tässäkin lehdessä nähty Velmun esiintyminen on 2000-luvulta...
Rautaiset ammattilaiset taas asialla, huoh.
Seuraava teema vaikuttaa etukäteen hyvältä, vaikka todennäköisesti mitään huikeaa, esim. italialaistarinoita, ei saadakaan. Hessulla pitäisi periaatteessa aina onnistua vähintään kohtalaisesti, mutta uskon kyllä toimituksella olevan kykyä sössiä tämäkin ns. huolella. Toivotaan parasta.
-
Michel Souris oli muuten Mikin vanha nimi Ranskassa ennen toista maailmansotaa.
Timo
-
Hessu-teema ei oikein kolahtanut. Mukana ei ollut mitään klassikkoaineksia täyttävää sarjaa ja tusinaakin oltiin saatu ympättyä mukaan. Jopa Scarpan ja Murryn sarjat vaikuttivat liian kaavamaisilta. Nyt olisi ollut jälleen hyvä tilaisuus täräyttää vaikka jokin Gottfredson-klassikko pöytään. Vaikka maestron töitä onkin viime vuosina nähty yhä enenevissä määrin eri julkaisuissa, ei ylitarjonnasta voi läheskään vielä puhua.
-
Murryn juttu oli valittu mukaan siksi, että se on herran ensimmäinen ikinä tekemä Hiiri-sarjis.
Timo
-
Mikäs tuon Hessu-teeman virallinen numero mahtaa olla, että tietää etsiä oikeilla koodeilla huuto.netistä?
-
Minulle Rankku on Rankku eikä mikään Jeri. Lusku taas on ihan toinen konna. Mutta minä olenkin tutustunut Aku Ankka -lehteen jo 60-luvulla.
Minullekin Rankku on aina ollut Rankku. Tällä nimellä hahmo esiintyi siskoni omistamassa 400-sivuisessa järkäleessä Aku Ankka tangokuningas (http://coa.inducks.org/issue.php?c=fi%2FM4+1993), joka oli yksi niistä (Ankka-)julkaisuista, joiden parissa opin lukemaan. Kirja oikein vilisee 80-luvun tusinatarinoita. Olisikohan tässä syy sille, että olen erityisen mieltynyt niihin?
-
Vielä ei ole edes ehditty toipua Taskarissa ja Ropsussa lyhyen ajan sisään julkaistusta samasta tarinasta (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,1710.msg375432.html#msg375432), kun Ekstrankin kohdalla jo möhlitään. Uusimman numeron Hessu-tarina (http://coa.inducks.org/story.php?c=H+97177) on nimittäin nähty kyseisessä läpyskässä jo vuonna 2007. Muistutettakoon, että Ekstra on profiloitunut (erikoisnumeroita lukuun ottamatta) vain ennen julkaisemattomien tarinoiden esittäjänä. Kyseessä on vieläpä tarina, jonka uusiminen muutaman vuoden sisään ei ole ollenkaan suotavaa.
-
Uuden Ekstran pöhkö hevos-jalkapalloaiheinen johtosarja oli sen verran kreisi että numero meni plussalle normaalitasosta. IMHO.
Tiedän että täällä jotkut eivät hyväksy moista pelleilyä. Evert Geradts kirjoitti.
Hah, tähän täytyy ottaa kantaa, vaikka vähän myöhässäkin. Tuota tekelettä silmät pyöreinä ihmetellessäni mietin, olenko koskaan lukenut huonommin kirjoitettua ankkatarinaa. Ja minä ihan oikeasti pidän pelleilystä, mutta joku raja järjettömyydessäkin. Onnistunut pelleilykin on yleensä jollain tasolla oivaltavaa eli osoittaa tekijältään jonkinlaista ymmärrystä jostakin asiasta. Tämän olisi voinut ideoida kuka tahansa kuusivuotias räkänokka esikoulun piirustustuokion aikana. Oikeastaan myös kuvittaa. Oletettavasti vartissa improvisoiden kirjoitettu mukahassuttelu, jonka jokainen juonenkäänne oli edellistä typerämpi, huonolla tavalla. Hyvällä tavalla typerää on sellainen sekoilu, joka on hauskaa. Tämä tarina lähinnä itketti.
Evert Geradts on umpisurkea käsikirjoittaja — tästä löytyy niin paljon samankaltaisia esimerkkejä, että pahaa tekee. Uusimman Ekstrankin johtosarja on tuota samaa aivan käsittämätöntä paskaa kuin heppasekoilukin. Juonissa ei ole mitään järkeä, hahmojen käytös on täysin älytöntä — ja missään vaiheessa ei naurata edes pikkuisen. Geradts yrittää olla hauska koko ajan, mutta ei onnistu ensimmäisessäkään vitsissä tai "humoristisessa" kohtauksessa. Ainoa tavoite tuntuu olevan lyödä kaikki läskiksi, kun kunnolliseen juonenkehittelyyn ei ole rahkeita. Näin tarinoista tulee tuota pahimmanlaatuista puuroa, joka onnistuu olemaan samanaikaisesti sekä puuduttavan tylsää että raivostuttavan ärsyttävää. Eli hirveintä mahdollista kuonaa siis.
Hessu-teemanumero, tuo vuoden odotetuin Ekstra, sössittiin kuin sössittiinkin kohtalaisen pahasti. Ainoastaan Scarpan tarina oli kelvollinen ja sekin ehdottomasti tekijänsä heikoimpia. Murryn sarja pelkkä kuriositeetti. Lehden muu sisältö ei ansaitse mitään mainintaa. Toivottavasti vuoden jäljellä olevissa teemanumeroissa julkaistaisiin edes jotakin kunnollista.
-
Eipä tullut tänne Hessua. Mutta on paksu ekstra ollut ennenkin myöhässä. Postipoika ottaa varmaan viikonloppulukemisekseen.
Siis tuohan tuli jo toukokuussa. Kommentoin vain vähän vanhoja asioita.
-
J
Eipä tullut tänne Hessua. Mutta on paksu ekstra ollut ennenkin myöhässä. Postipoika ottaa varmaan viikonloppulukemisekseen.
Ja seuraava extrahan tulee vasta ensi kuussa. Teemana taisi olla kilpakosijat, ellen väärin muista...
-
Ankan mukana kolahtanut Ekstran mainoshärpäke paljasti ensi vuoden kolmen ensimmäisen erikoisnumeron teemat. Luvassa on Kari Korhosen 20-vuotistaiteilijajuhlaa, lukijoiden valitsemaa teemaa sekä Ankkojen Euroopan-kiertuetta.
-
Saisi tulla lisää Floyd Gotfredsonia Ekstrassa. Se muukalaislegioona tarina viime vuoden lehdessä oli aivan loistavaa kamaa, helposti yksi suosikki Mikki-tarinoistani. Juuri tuollaisia vanhan ajan pitkiä ja viihdyttäviä tarinoita. Nuo vanhat pitkät Mikit eivät edes tuntuneet pitkiteyiltä, toisinkuin esimerkiksi se vuoden 2008 toisen teemanumeron jäätävä Aku-sarja, jossa käytettiin yli kaksi sivua siihen, avatako matkalaukku jonka sisällä sihisee käärme.
-
Uusin teemanumero Kolmiodraama pullisteli pelkästään tusinatarinoista, mutta siitä jäi silti hyvä maku suuhun. Voisiko olla jopa niin, että vanhemmat tusinat ovat nykyisiin verrattuna paljon parempia?
Takakannessa julistettiin äänestys seuraavan erikoisnumeron teemasta. Vaihtoehtoina olivat Visukintun viholliset, Nappulaliiga sekä Avaruusseikkailu 2012. Luulenpa, että Visukintun viholliset voittaa ylivoimaisesti, mutta äänestän Nappulaliigaa. Esittelyteksti, jossa mainittiin myös Romano Scarpan sarja, sai minut vakuuttumaan. Visukintun vihollisien pelkään olevan tungetun täyteen tusinaa.
Äänestys tapahtuu osoitteessa www.akuankka.fi/teemaekstra (http://www.akuankka.fi/teemaekstra). Tai ainakin pitäisi tapahtua. Myös toisenlaiset osoitevaihtoehdot, kuten www.akuankka.fi/ekstrateema (http://www.akuankka.fi/ekstrateema) tarjoavat vain tyhjyyttä.
-
Äänestyksen olisi tosiaan pitänyt alkaa jo eilen, mutta 404:ää, eli nettiavaruussekoilua tarjotaan. ???
Timo
-
Äänestys tapahtuu osoitteessa www.akuankka.fi/teemaekstra (http://www.akuankka.fi/teemaekstra). Tai ainakin pitäisi tapahtua.
No nyt äänestys toimii, mutta järjestelmä ei suostu vastaanottamaan yhteystietojani arvontaa varten.
-
No nyt äänestys toimii, mutta järjestelmä ei suostu vastaanottamaan yhteystietojani arvontaa varten.
Hmmm, eihän tuolla edes ole lähetä-nappulaa. ;D
-
Visukintun viholliset on silti asiaa, kaikki sarjat ovat ennennäkemättömiä.
Paitsi, että Maharadžan silmä (http://coa.inducks.org/story.php?c=H+82077&search=) julkaistiin Inducksin mukaan ensikerran suomessa jo vuonna 1993 ja toistamiseen 2009. Nyt on siis jo tarinan kolmas julkaistukerta suomessa.
-
Täällä väkeä varmasti silti kiinnostaa eniten Scarpan S-koodillinen Pennos-tarina 70-luvulta.
Taikasana: Scarpa! Siis missä nyt on tai on tulossa scarpaa?
-
Hauskaa olla ennalta-arvattava ;).
-
Positiivinen yllätys tosiaan, ennakkoluulot olivat korkealla kun tämä voitti valinnan, mutta hyvää matskua.
-
Ekstran tilausjaksoni loppui, joten tätä Visukintun viholliset -lehteä ei enää mulle tullut. Siksipä kysyisin, jos joku jaksaisi listata lehden tarinat/tekijät tänne? Kiinnostaisi myös kovasti, millainen kansikuva on seuraavassa teemassa, joka on omistettu Kari Korhoselle. Olisin iloinen, jos joku ehtisi skannata sen mainoksen tänne. Kiitos jo etukäteen vaivannäöstä!
-
Ekstran tilausjaksoni loppui, joten tätä Visukintun viholliset -lehteä ei enää mulle tullut. Siksipä kysyisin, jos joku jaksaisi listata lehden tarinat/tekijät tänne? Kiinnostaisi myös kovasti, millainen kansikuva on seuraavassa teemassa, joka on omistettu Kari Korhoselle. Olisin iloinen, jos joku ehtisi skannata sen mainoksen tänne. Kiitos jo etukäteen vaivannäöstä!
(http://i230.photobucket.com/albums/ee80/esabear/kari_korhonen.jpg)
Roope-Setä: Askeleen edellä
Käsikirjoitus: Terje Nordberg
Piirrokset: Arild Midthun
Roope-setä: Haggiskuningas
Käsikirjoitus: Paul Halas
Piirrokset: Daniel
Roope-Setä: Etiäinen
Käsikirjoitus: Francois Corteggiani
Piirrokset: Wanda Gattino
Roope-Setä: Pohjalla
Piirrokset: Romano Scarpa
Roope-Setä: Maharadzan silmä
Käsikirjoitus: Evert Geradts
Piirrokset: Michel Nadorp
-
^Kiitos paljon tiedoista, luffymcankka!
-
No problemo.
Odotan innolla tuota Kari Korhosen-spesiaalia. Kai siinä on ennenjulkaisematonta Korhosta? Mulle kelpaisi jotkut sen varhaisemmatkin sarjat. Pidän niidenkin tyylistä, vaikka mies itse tuntuu vihaavan vanhoja piirroksiaan, ainakin niissä Ankantekijät 6 kirjan kommenteissa. Kaikki Korhosen käsikirjoittamat ja Daniel Brancan piirtämät loistavat sarjat on julkaistu jo suomeksi (korjatkaa jos meni metsään), joten lehti lienee täynnä pelkästään Korhosen itse kirjoittamia ja piirtämiä sarjoja.
-
Roope-Setä: Pohjalla
Piirrokset: Romano Scarpa
Tässäpä loppuvuoden ainut hyvä tarina Ekstrassa. Muilta osin en viitsi näitä kahta viimeistä teemanumeroa edes kommentoida.
Taas toivotaan ensi vuodelle jotain parempaa. Olisiko liikaa pyydetty, että joskus vuoden ainoat Mikki-tarinat eivät olisi niissä lehdissä, joita ei koskaan julkaista niiden hävitessä tuon lukijaäänestyksen? Ainoa mahdollisuus tuon toteutumiseksi taitaa olla vuoden viimeinen teemanumero, olisiko Mikin synttärien juhlinta taas paikallaan? Todennäköisesti eivät kuitenkaan toista viiden vuoden takaista teemaa.
-
Teema-Ekstran aiheäänestys tulee taas! (http://www.akuankka.fi/artikkeli/pelit_puuhat/kilpailut/toukokuun_teema_ekstran_aiheaanestys_1) Tällä kertaa vaihtoehtoina on Ulkoavaruuden vieraita (Disney Comics -sovelluksen kautta tuttu Marco Rotan kultakauden tarina), Ankkalinnan pesänjakajia (Jan Gulbranssonin tarina Akun ja Hannun vaiheista Roopen testamentin jälkitunnelmissa) ja Renessanssikuningasta (Jan Kruse ja Mark de Jonge selvittävät Julle Ankanpään kotimaan).
Lehdessä olleen kuvan perusteella veikkaisin Jullen kotikonnuiksi
[spoiler]Alankomaita, itse sarjan väsääjienkin kotimaata.[/spoiler]
Annoin oman ääneni pesänjakajille, koska loppupeleissä sen juoni vaikutti mielenkiintoisimmalta. Kaikki vaihtoehdot olivat kuitenkin loistavia ja jokaista täytyi vakavasti harkita.
Pari sanaa nyt ilmestyneestä Kari Korhosen teemanumerosta. Iloa latisti se, että avaussarjaa lukuun ottamatta kaikki tarinat oli julkaistu Aku Ankka -lehdessä viime vuosikymmenen aikana. Onneksi lehteen oli sentään valikoitunut ihan maistuvia paloja. Erityisesti vuonna 2003 julkaistu Karin käsikirjoittama ja Daniel Brancan loistavalla kuvituksella varustettu Juhlan paikka lämmitti mieltä.
-
Eikös siellä ollut yksi ennen julkaisematonkin. Yksisivuinen mikki hiiri räpellys. Olisivat vähän enemmän panostaneet jollain ennen julkaisemattomalla tarinalla. Vaikka uuni tuoreella.
-
Oliko uudessa Korhos-ekstrassa tarinoiden lisäksi mukana mitään artikkeleja tai Karin piirroksia/kuvituksia?
-
Oliko uudessa Korhos-ekstrassa tarinoiden lisäksi mukana mitään artikkeleja tai Karin piirroksia/kuvituksia?
-1 sivu: 20 faktaa Kari Korhosesta
-Yhden aukeman (2 sivua) sarjis Kari Korhosesta, aiheena miten Karista tuli AA-piirtäjä.
Tosiaan ainoa uusi sarjis oli tuo yhden sivun Mikki-juttu.
-
^ Kiitos infosta, Dennis!
-
Samoja aatoksia kuin Jukalla. Nyt kun nuo suuret "rojektit" ovat takana niin voisi toimitus keskittyä kunnolla näiitten ekstrojen sisältöön.
Korhonen-ekstrasta jäi sellainen kylmän kahvin maku suuhun. Ei Karissa sinäänsä mitään vikaa, mutta enemmän uutta olisi saanut olla kuin yksi sivu Mikkiä.
-
Juu, Kari-spessun tarinat oli aikalailla kaikki timanttia. Ja myös tuoreessa muistissa... eikö toimitus olisi voinut heittää jonkun ennenjulkaisemattoman 10-sivuisen, joka sitten joskus julkaistaan normi-Akussa (kuten sen joulukirjan avaussarja, joka taisi tulla viime vuoden Aku Ankassa). 1 sivu uutta Mikkiä, joka ei ollut Karin kirjoittama ja lehden huonoin sarja. Kuten jo totesin, tarinoissa ei mitään vikaa, ne vain olivat lähes kaikki niin tuoreessa muistissa. Sarja, jossa Roope markkinoi Pellen keksintöjä oli yksi vuosikerran 2002 suosikeistani. Daniel Brancan piirtämän sarjan muistan aina siitä aloitusruudusta, jossa Akun on kaatanut sokeria kahviin niin, että se vuotaa yli. Jos ei muuta, niin tämä lehti tarjosi hienon nostalgiatripin. Kaikki nuo sarjat tosin löytyvät hyllystä, joten seuraaviin lehtiin toivoisin kokonaan uutta materiaalia. Kun kaikki ottavat tuon Mikki Hiiren puheenaiheeksi, niin minullakin alkaa olla sitä nykyään ikävä. Joku pitkä Floyd Gottfredsonin Mikki-sarja johonkin tulevaan lehteen (sitä muukalaislegioona-sarjaa ei voi hypettää liikaa).
Oliko tuo "Miten Korhosesta tuli Aku-piirtäjä"-sarja julkaistu jossain aiemmin, kun sitä en muista ennen lukeneeni (tai sitten olen jostain kumman syystä unohtanut sen).
(Kai tuo kansi sentään oli uusi, eikä mikään reprint?)
-
Oliko tuo "Miten Korhosesta tuli Aku-piirtäjä"-sarja julkaistu jossain aiemmin, kun sitä en muista ennen lukeneeni (tai sitten olen jostain kumman syystä unohtanut sen).
(Kai tuo kansi sentään oli uusi, eikä mikään reprint?)
Lehden 64-sivusta 6 on suomessa ennen julkaisemattomia ja jos kannet laskee pois niin vain 4. Kaksi-sivuinen "Kuinka Korhosesta tuli Ankkapiirtäjä" ja sivunmittainen Mikki olivat tosiaan ainoita suomessa ennen julkaisemattomia sarjakuvia.
Kuten kaikki muutkin täällä ovat hehkuttaneet niin minustakin tarinat, joita teemanumero sisälsi ovat aivan mahtavia, mutta silti sisältö jäi pitkän ja innokkaan odottelun jälkeen pettymykseksi. Kaikki julkaistut tarinat omistin jo, joten lehti meni pääosin selailuksi.
Kun nyt kyseessä on kuitenkin Aku Ankka ekstra, jossa aina hehkutetaan harvinaisempia hahmoja niin miksei mukaan olisi sitten voinut ottaa semmoisia.
Inducks kertoo, että Korhonen kirjoittanut perus Ankka-tarinoiden lisäksi myös monta dekkaripähkinää(on myös piirtänyt yhden!) ja tarinoita 101 dalmatialaisen, Nalle Puhin, Simban sekä Timonin ja Pumban edesottamuksista. Näistä jälkimmäisistä edes yksi olisi hyvin voitu valita tähän lehteen. Ja myös uutta johtosarjaa kaipailin minäkin ja olin valmis olemaan jo ihan varma, että sellainen olisikin julkaistu.
Valtaosaa vielä julkaisemattomasta materiaalista mitä ilmeisimmin säästellään tulevia juhlajulkaisuja varten, mutta jos nyt ajatellaan, että teemaextran voisi kasata uudelleen inducksista löytyvistä tarinoista tätä juuri julkaistua pohjaa käyttäen niin se voisi näyttää vaikkapa kutakuinkin seuraavankaltaiselta:
1. Relations (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+2008-060) 12s.
2. Winter Fishing (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+93006)(Pilkkipiruetti) 1s.
3. "Kuinka Korhosesta tuli Ankkapiirtäjä" (http://coa.inducks.org/story.php?c=XFC+AAX2013-03Y) 2s.
4. Getting It Right! (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+2002-061)(Juhlan paikka) 13.s
5. A Lion's Share (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+99147) 6s.
6. Never On An Empty Stomach (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+2006-052)(Huvenneet hunajavarastot) 6s.
7. To Supply A Demand (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+97547)(Kysynnän ja tarjonnan laki) 10s.
8. The Flake Fluke (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+2010-063) 5s.
9. Sweet As Honey (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+95075)(Hunajainen juttu) 6s.
Toivottavasti näistä harvinaisemmistakin tarinoista edes osa nähdään sitten muissa Korhosen juhlajulkaisuissa oikein kattavan haastattelun kera.
Niin ja tuossa seuraavassa teemaekstrassa näkisin mieluiten tuon Marco Rotan tarinan.
Ne kaksi muuta eivät näillä esittelyillä juuri säväytä.
-
Oletteko saaneet käsiinne jo uutta tänään ilmestynyttä Ekstran teemanumeroa? Kiinnostaisi kuulla, että mikä aihe voitti äänestyksen ja mitä tarinoita lehteen oli valikoitu? Jos joku ehtisi, olisi mielenkiintoista saada tänne myös lehden kansikuva ja takakannen mainos seuraavasta teemalehdestä. :)
Tuossa edellisessä Korhos-teemassa oli hyviä tarinoita, vaikka aiemmin julkaisematonta pidempää tarinaa olin minäkin kyllä siihen odottanut ja toivonut. Eniten tykkäsin Brancan piirtämästä "Juhlan paikka" -tarinasta sekä "Hunajaisesta jutusta". Syksyllä tulevaan Mikki-teemaan olisi kyllä hienoa saada Gottfredsonia.
-
^ Kiitos infosta, Jukka. Myös tarkemmat tarinatiedot ja kansikuva + takakannen mainos seuraavasta teemasta kiinnostaisivat, jos jollain vain on aikaa niitä tänne laitella. :)
-
Pesänjakajien avaustarina Jan Gulbransonin Kolmentoista triljoonan perintö (http://coa.inducks.org/story.php?c=H+82096&search=) oli aika hyvä, vaikka Gulbranson ei piirtäjänä aivan parasta A-luokkaa olekaan. Semmonen kelpo Barks-pastissi. Fallbergin ja Bradburyn Perintökaivos (http://coa.inducks.org/story.php?c=W+DD+++30-02) on jo muutamaan kertaan nähty (aik. Hepsu-sedän perintö). Hessu-juttu Perin outo perintö, ei kauheen erikoinen, vaikka Hessun touhut onkin hauskoja. Viimeinen Chendi/Bottaro ei vakuuttanut, vaikka kuvat olikin suht ok.
Seuraava teema on Ankat Euroopassa.
Timo
-
Viimeinen Chendi/Bottaro ei vakuuttanut, vaikka kuvat olikin suht ok.
Oliko ankkaa vai mikkiä?
-
Ankkaa oli. Roope kertoi aarteenkaivamisen ohessa merirosvo-esi-isästään (se vanha tuttu äkäpussi, joka on teamissa Karhukoplalaisten esi-isien kanssa).
Timo
-
Kiitokset Timolle infosta näin vähäsen myöhässä. Jaksaisiko kukaan skannata tänne viikon päästä tulossa olevan teema-Ekstran, Ankat Euroopassa, mainosta, niin tietäisi hiukan, millaisesta jutusta on kyse? Marraskuista Mikki-teemaa odotan mielenkiinnolla, jos siinä vaikka olisi Gottfredsonia..
-
Kiitokset Timolle infosta näin vähäsen myöhässä. Jaksaisiko kukaan skannata tänne viikon päästä tulossa olevan teema-Ekstran, Ankat Euroopassa, mainosta, niin tietäisi hiukan, millaisesta jutusta on kyse? Marraskuista Mikki-teemaa odotan mielenkiinnolla, jos siinä vaikka olisi Gottfredsonia..
Teeman kansi löytyy tästä:
http://www.akuankka.fi/lehtiarkisto/aku_ankka_extra/2013/195
Mukana on kolme tarinaa:
Aku Ankka: Seikkailu Amsterdamissa
Käsikirjoitus: Jan Kruse
Piirrokset: Carlos Mota
Mikki Hiiri: Taiteilijaelämää
Käsikirjoitus: Dave Angus
Piirrokset: Xavier Vives Mateu
Aku Ankka: Viikinkejä ja viinereitä
Käsikirjoitus: Gorm Transgaard
Piirrokset: Rodriques
Tuo eka on pitkä tarina, lähes 40 sivua. Mikki-tarina on aiemmin julkaistu AA-lehdessä.
Seuraava teema on siis Mikille omistettu ja haiskahtaa lupaavalta: Mikin kilpakosija ja se ilm. 22.11.2013.
-
Amsterdamin seikkailu (http://coa.inducks.org/story.php?c=H+25329) voi olla ihan ok.
Taiteilijaelämää (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+88271&search=Taiteilijael%C3%A4m%C3%A4%C3%A4%20%20Mikki%20Hiiri)ei herätä hihhei-huutoja.
Viikinkejä ja viinereitä lienee tämä tarina (http://coa.inducks.org/story.php?c=D%2FDK+2010-001).
Timo
-
^Nuo sarjat ovat teemassa. Ei noi kaksi lyhyempää ole mitään ihmeellistä. Amsterdam on lukematta.
-
On kyllä synti ja häpeä ettei Amsterdamin seikkailua ole annettu esim. Jippesin tai jonkun muun hollantilaisen piirrettäväksi. Ei sinällään mitään oivallista Carlos Motaa vastaan. Mutta brassi hollantilaisjutun kimpussa... Häh.. sama jos Ankat Helsingissä piirtäjä olis joku italialainen tai argentiinalainen.
Timo
-
Toi seuraava teema-numero onkin mielenkiintoinen. Toi "Mikin kilpakosija" ei ole näköjään ollut koskaan Aku Ankassa...vain kerran Jättikirja Minä Hessussa.
En omista tuota jättikirjaa, mutta Fantan kirjassa toi on kyllä. Mielenkiintoista verrata noita käännöksiä keskenään.
Tämmöisiä teema-numeroita enemmän. Parasta olisi, jos löytyisi ennen Suomessa julkaisematon Mikki-tarina Gottfredsonilta.
-
Kiitos uusimman lehden tiedoista! Tuo Mikki-ekstra kyllä vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta! Oliko sen kansikuvasta mainosta tämän kertaisen lehden takana? Oliko se Gottfredsonin käsialaa? Gottfredsonia saisi kyllä julkaista useamminkin esim. Ekstrassa ja Akkarissa.
-
Kyllä tämä uusin Teema-Extra oli kyllä melko susi. Extrahan on muutenkin susi, niin tartteeko nämä Teematkin näin ryssiä.
-
....Extrahan on muutenkin susi, niin tartteeko nämä Teematkin näin ryssiä.
Perus-Ekstra on ollut viime aikoina samaa kehnoa tasoa kuin AA-lehtikin, mutta Teema on ollut mielestäni parempi. Tuon uusimman Teeman Amsterdam-tarina on ihan jees, ei mitään ihmeellistä mutta kyllä se viihdyttää.
Tulevassa Mikki-Minni-Teeman kannessa Kalevi Kirkonrotta tanssittaa Minniä, itse olen sitä mieltä ettei kansikuva ole FG:n käsialaa? Ikävä kyllä en omista skanneria niin en voi sitä liittää tähän.
Tuo Kalevi on tämä hahmo:
http://coa.inducks.org/story.php?c=ZM+010
Kannessa on pitempi versio hahmosta.
-
Kiitos kansi-infosta, Dennis! Tämä teema-Ekstra täytyy kyllä hankkia kokoelmaan!
-
Aku Ankka Ekstra 5/2009:ssä olevassa tarinassa "Lähekkäin" (H25161) Hannu Hanhi ja Aku Ankka päätyvät moottoripyöräpoliisin toimesta käsirautoihin, Hannu vasemmasta, Aku oikeasta kädestään.
Laskekaapa huviksenne kuinka monta kädenvaihtoa tai eri variaatiota sattuu matkalle ennenkuin tarinan loppupuolella lopulta vapautuvat. ;D
-
Hollantilaistekijät panostaa pelkästään helppoihin nauruihin.
-
Onko kenelläkään vielä tietoa ensi vuoden teema-Ekstrojen aiheista?
Tuo ensi viikolla ilmestyvä Mikki-teemalehti kyllä kiinnostaa. Mahtaakohan siihen mahtua mukaan muutakin Gottfredsonia "Mikin kilpakosijan" lisäksi? Toivotaan niin!
-
Uusin Ekstra oli ihan ok, ei toki mitään huippua mutta hyvää oli mm. lyhyt Iso, Paha Susi-tarina, Pinokkio-tarina ja lyhyt José Carioca-juttu.
http://www.akuankka.fi/lehtiarkisto/aku_ankka_extra/2013/198
-
Harmittaa kun menin lopettamaan tuon tilauksen jokunen vuosi sitten, silloin tuli tilattua liian monta lehteä. Itse tykkäsin enemmän lukea extraa kuin tavallista akkaria. Mites muuten, voiko sen tilaaminen aloittaa noin vain uudestaan? Muussa tapauksessa saan etsiä niitä huuto netistä.
-
Harmittaa kun menin lopettamaan tuon tilauksen jokunen vuosi sitten, silloin tuli tilattua liian monta lehteä. Itse tykkäsin enemmän lukea extraa kuin tavallista akkaria. Mites muuten, voiko sen tilaaminen aloittaa noin vain uudestaan? Muussa tapauksessa saan etsiä niitä huuto netistä.
Uskoisin että nykyisessä markkinatilauksessa ottavat ilomielin uusia tilaajia. Kannattaa yrittää pyytää "kaupantekijäisenä" muutamia edellisiäkin numeroita. Yleensä lähettävät, ainakin mulla onnisti.
-
Whoo... Oscar ten Houtenin ja Gulienin juttu oli ankkasarjaksi hämmästyttävä, poliittinen, allegorinen ja kyyninen kuvaus vihreän teknologian ja vanhanaikaisen kapitalismin huonosta synergiasta. Pienellä googlauksella näen että Ten Houten on kirjoittanut kirjan Occupy Wall Street -liikkeestä ja seurannut blogeissaan läheltä mm. Madridin Puerta del Sol occupy ja 15-M-liikkeitä. Miehen muita kiinnostuksen kohteita näyttävät olevan luomuviljely, eettinen pankkitoiminta, kansalaistottelemattomuus... Olisikohan Houtenin muissakin sarjoissa samanlaisia elementtejä.
Timo
-
Tämä teema-ekstra ei kyllä ollut mitenkään maata mullistava. Gottfredsonin Kilpakosija on hyvä valinta, mutta entäs nämä muut sitten.
Jack Bradburyn aiemmin Suomessa julkaisematon Turbotornado.
Feriolin Mungolien kuningas iskee takaisin.
Fabrizio Petrossin Saiturin serenadi.
Seuraava Teema näyttää sisältävän Akun juhlavuoden kunniaksi Al Taliaferron klassikkostippejä. "Jippii!!!"
-
Tämä teema-ekstra ei kyllä ollut mitenkään maata mullistava.
Ainakin selostuksen perusteella kuulostaa erittäin kiinnostavalta, Bradburyn tarinaa lukuun ottamatta. Pitää yrittää metsästää tämä numero jostain.
-
Kujiksen listaus ekana "pelästytti" mutta kun sain läpsykän handuun niin jo helpotti. FG:n lisäksi tuo Feriolin juttu vaikuttaa ok-tavaralta.
Ja toivottavasti tuo seuraava teema-Ekstra on täynnä Al Taliaferron klassikkostippejä, eikä niin, että muutama sivu on ikään kuin mausteena ja muu sisältö on höttöä.
http://www.akuankka.fi/lehtiarkisto/aku_ankka_extra/2013/199
-
Tänään ilmestyi Ekstran 200. numero. Ainoa asia, mistä juhlan huomaa, on kansi. Toimitus ei sitten taaskaan viitsinyt nähdä merkkipaalun eteen vaivaa. Kuvastaa hyvin tätä aikaa ja nykytoimitusta. Vain kaukainen muisto on sata numeroa sitten pidetty juhla erikoispaksun numeron ja vaivalla väsätyn sisällön kera. En hyväksy selitykseksi sitä, että Ekstran vuosikerta sisältää jo neljä erikoisteemanumeroa. Ei tässäkään ole kyse niinkään sivumäärästä, vaan ajatuksesta. Nyt se välittyy umpionnettomasti vain kannesta vaatimattoman tiedonannon kautta.
-
Olisivat kyllä voineet hieman panostaa enemmän tähän lehteen. Mutta ei väkisten. Eikö olisi jo aika luopua koko lehdestä ja siirtää nuo teema-extrat vaikka Aku Ankan B-numeroiksi. Ja VAIN tilaajille, kuinkas muutenkaan.
-
En olisi vielä valmis lopettamaan lehteä, siihen voisi panostaa enemmän.
-
Se panostus on ainakin viime vuosina jäänyt vain ja ainoastaan näihin teemanumeroihin. Ei se nyt oikein liikoja lohduta, että 4 lehteä 16 on hyviä. Loppuihin on kerätty tarinoita, jotka "ei kelpaa" viikkolehteen.
-
En ole tuota uusinta Ekstraa vielä lukenut, mutta joku aika sitten laskin että joulukuussa tulee 200. numero. No unohdin tämän faktan, mutta onneksi kansi muistutti asiasta. Oletin että lehdessä olisi jotain toimituksen tekstiä 200. numeron kunniaksi, mutta näköjään ei. Normisivumäärä taas taitaa johtua noista 4 erikoisnumerosta joita tulee vuosittain.
Toivon että Ekstran 300. numeroon tulee Ankka-versio Frank Millerin 300-sarjakuvasta, piirtäjänä vaikka Kari Korhonen.
-
Vuoden ensimmäisessä Teema-Extra oli nimeltään Al Taliaferron tapaan. Kuten arvata saattaa niin sisältää strippejä vuosien varrelta. Mutta mukana on myös Silly Symphony Iso Paha Susi tarina vuodelta 1936.
Seuraavan teeman taas äänestämään. Vaihtoehdot;
Italian ihmeet. Ehdolla Luciano Gatton Auringon poika
Tai
Hollannin hulvattomat. Ehdolla Freddy Miltonin Mahtiaivastus.
tai
Egmontin erinomaiset. Ehdolla Vicarin Silkkaa valitusta.
Ei muuta kun äänestämään!
-
Italian ihmeet. Ehdolla Luciano Gatton Auringon poika
En voisi edes kuvitella äänestäväni noita muita vaihtoehtoja, vaikka Gatto ei mulle mikään suosikkipiirtäjä olekaan.
-
Freddy Miltonin The Big Sneeze (http://coa.inducks.org/story.php?c=H+80001&search=The%20Big%20Sneeze%20Freddy%20Milton)! Jos sen saisi suomeksi, Miltonin varhaisempaa kunnianhimoista tuotantoa. Ehottomasti valintani.
Timo
-
Freddy Miltonin The Big Sneeze (http://coa.inducks.org/story.php?c=H+80001&search=The%20Big%20Sneeze%20Freddy%20Milton)! Jos sen saisi suomeksi, Miltonin varhaisempaa kunnianhimoista tuotantoa. Ehottomasti valintani.
Timo
Tuo on minun arpani, mielenkiintoinen sarja.
Al T-ekstra oli minun makuuni, pidän häntä Carl Barksin jälkeen parhaimpana AA-piirtäjänä, kerrankin jotain miu maun mukkaan!
-
Oli oikein mukava läpileikkaus Taliaferron ankka-uraan, mielenkiintoisia pätkiä. 60-luvulta beatnik ja Beatles -ankat. :P
Timo
-
Meni ääni nyt Vicarille, vaikka tuo Freddy Miltonin juttukin kiinnostaa. Vaikea valita, kun on hyviä vaihtoehtoja. Melkein aina jää näiden äänestysten jälkeen sellainen fiilis, että haluaisi ne muutkin vaihtoehdot nähdä myöhemmin (mikä on joskus tainnut tapahtua, mutta en voi nyt tarkistaa kun lehdet on eri paikassa kuin minä tällä hetkellä).
-
Teemana näytti olevan Tarinoita Tanskanmaalta. Vicarin Silkkaa valitusta johtotarinana. Kuin olisi tavallista Akkaria selannut, mutta paksumpi. :) Seuraava teema sisältääkin elokuussa sitten Akun ammatteja
-
Äh, ei saatu Big Sneezeä... :(
Timo
-
Vicarin valinta ei yllättänyt, hän on kakaroille tutumpi kuin Milton tai Gatto. Myönnän olevani pettynyt, olisin niiiiiiiiiiiiiiin mielelläni lukenut Miltonin Big Sneezen >:(
-
Tarinoita Tanskanmaalta sisälsi ihan mukavia sarjoja ja tekijöitä, mutta sen sijaan, että julkaistuiksi sarjoiksi valikoitui yksi 80-lukulainen Vicar ja neljä tarinaa 2000-luvulta, olisi lehden teemaksi voitu asettaa eräänlainen aikamatka läpi Egmontin Ankka-tarinoiden. Jotain jokaiselta vuosikymmeneltä kenties. Mutta ihan kelpo paketti näinkin.
Lehti vahvisti käsitystäni siitä, että Kai Vainiomäen käsikirjoituksia täytyy nähdä Suomessa enemmän.
-
Jee jee. Se olisi taas Teema-Extran paikka. Ammattimies oli Teeman nimi. Kaikki onneksi ennenjulkaisemattomia tarinoita. Parhaimpina Vicarin ja Gattinon tarinat, mutta muuten näyttäisi perushutulla.
Seuraavana Teema-Extra on Ankkain sankka suku.
-
AA-lehden välissä oli AA-Ekstran mainoslappu jossa kerrottiin tulevista erikoispaksuista Ekstroista, tulossa on:
Marraskuu 2014: AA:n sisäpiiriläiset eli lähisuku.
Helmikuu 2015: Koiraspesiaali: Paljon piskejä + yksi kissa.
Huhtikuu 2015: Disneyland 60 vuotta! Luvassa harvinaisia huvipuistotarinoita.
Elokuu 2015: Dan Jippesin 70-vuotisjuhlan kunniaksi lehden täydeltä hollantilaismestarin sarjoja.
-
Teema-ekstrassa näyttää olevan ainakin nimien perusteella kovia tekijöitä mm. Scarpa, Paul Murry, Tony Strobl.
Seuraava teema on nimeltään: Koiraa kerrakseen ja yksi katti.
Se ilm. 19.2.2015.
-
Siis tässä marraskuun numerossa? Onko Scarpan tarinan ennen julkaisematon, ja mikä on lehden numero?
-
Joo tänään ilmestynyt sarjisekstra teema nimeltään: Ankkain sankka suku. Siitä onko nuo uusia ei ole minulla ole infoa. En ole kerennyt vielä tsekkaamaan ko. asiaa.
Tässä näiden pitkien sarjojen nimet:
Scarpa: Vuorovilppi
Paul Murry: Piraatteja puutarhassa
Mark de Jonge: Sika-Seppo (Aku ja Hannu)
Tony Strobl: Lähes sankareita (Roope, Aku Ankka Touho ankka)
-
Olisi kiva saada Inducks-linkit tuon uuden teemaekstran tarinoihin, jos joku vaan ehtii niitä tänne naputtelemaan, niin näkisi vähän, että millaisista tarinoista on kyse. :) Entä ehtisikö joku skannata takakannen mainoksen seuraavasta teemalehdestä? Noista tulevista teemoista odotan itse eniten tuota elokuista Jippes-numeroa.
-
Tuossa on kuva siitä tulevasta teemasta:
(http://s27.postimg.org/inoiwv0fz/img004.jpg) (http://postimg.org/image/inoiwv0fz/)
[img=http://s27.postimg.org/inoiwv0fz/img004.jpg] (http://postimg.org/image/inoiwv0fz/)
-
^ Kiitos paljon kuvasta, Dennis! :)
-
Onko joku ehtinyt jo tutustua uuteen Ekstran teemanumeroon, joka ilmestyi tänään? Mitä tarinoita se sisälsi? Myös takakannen mainos seuraavasta teemasta kiinnostaisi, jos jollain vaan olisi aikaa skannata se tänne. :)
-
Eilen ei tuota uutta numeroa ollut vielä Inducksissa siinä vaiheessa, kun tsekkasin Sarjakuvalistauksia-sivuilta, mutta kiva, että nyt se jo löytyy sieltä. Itse olen kiinnostuneempi nimenomaan näistä teemanumeroista kuin ns. tavallisista Ekstroista, joten olisi aina mukavaa saada tietää niiden sisällöistä, jos ei itsellä juuri sillä hetkellä ole tilausta voimassa. Elokuun Daan Jippes -teemaa odotan mielenkiinnolla!
-
Posti toi tänään AA Ekstrasta tarjouksen, jossa marraskuun 2015 teemanumeron aiheeksi ilmoitettiin "Ankkasarjisten oudot oliot".
-
kuinka ollakaan, kyseisen kannen maalannut Mel Crawford kuoli 23.2. (http://blogs.indiewire.com/animationscoop/artist-cartoonist-mel-crawford-1925-2015-20150225). Tunnetumpi kymmeistä Tammen kultaisista kirjoista.
Tai hetkinen... Vasemmanpuoleinen on Crawford ja oikeanpuoleinen on kreditoitu Tony Stroblille. Pieniä eroja...
Timo
-
Teema näytti putkahtavan postilootaan. Ohimennen ehdin selata niin mukana oli Tony Stroblin esinäytös Carl Barksin jokilaiva tarinalla. Mukana myös Al Hubbardia ja Romano Scarpaa.
Elokuussa sitten juhlitaankin Jippesin 70-vuotis taivalta.
-
Teema näytti putkahtavan postilootaan.
Onnenpekka, näytät saavan päiväpostin jopa sille luonnottomaan aikaan.
Barks on aina Barks, tällä kertaa ensimmäistä kertaa koskaan Ekstran sivuilla. Hubbardinkin sarja meni mukavasti, mutta Elisa Pennan käsikirjoittama Scarpa-sarja ja McGrealien ja Xavin Mikki-juttu olivatkin sitten melkoista moskaa. Olisi toimitus lehden ihan rohkeasti voinut täyttää klassisilla Disneyland-mainosjutuilla.
Lehden alussa olleessa artikkelissa hoksattiin varoittaa pikaisesti mahdollisesta tuotesijoittelusta osassa sarjoista. Olisikohan kuitenkin pitänyt laittaa joka sarjan alkuun näyttävät merkinnät siitä, ettei nyt vain kenelläkään sekoitu sarjakuva ja mainonta keskenään?
-
Uuden teemanumeron tarinalista ilmestynee piakkoin Inducksiin, mutta kiinnostaisi kovasti myös mainos tuosta seuraavasta teemasta eli Jippesin juhlanumerosta. Jos siitä ei olisi liikaa vaivaa, ehtisikö joku kertoa, millainen kansikuva tuohon Jippes-numeroon on tulossa ja mikä tuon numeron virallinen nimi on?
-
^ Kiitos paljon tiedoista, Jukka!
-
Onnenpekka, näytät saavan päiväpostin jopa sille luonnottomaan aikaan.
Se on tätä maaseudun postinjakelua, kun koko päivän postit tulee kerralla. Meille tulee aamu seitsemän kieppeillä, toisille iltapäivä viiden jälkeen.
-
Se on tätä maaseudun postinjakelua, kun koko päivän postit tulee kerralla.
Myös kaupungissa päivän postit tulee kerralla.
-
Myös kaupungissa päivän postit tulee kerralla.
Tuolla postin tulolla kerralla tarkoitetaan kai sitä, että aamun lehti eli esim. Helsingin Sanomat tulee päiväpostissa, eikä yöllä varhaisjakelussa niin kuin sen oikeasti pitäisi tulla.
Muutaman kymmenluku sitten myös maaseudulla jaettiin aamuposti erikseen, mutta nykyään sekin jaetaan päivällä, päiväpostin mukana. Vaari oli tilannut 50 vuotta Hesaria ja oli pakko lopettaa se kun ei saanut lehteään aamupöytään...ilta-päivällä ne uutiset oli jo ns. vanhoja.
Mulle tulee päiväposti joskus 10-12 aikaan. Ihan hyvin ja Akut on säilyneet hyvässä kunnossa.
-
Jee. Teemaa pukkaa jälleen vihdoin ja viimein. :-)
Teemana Daan Jippes 70 v. Mukana seuraavat tarinat;
Pilvipurjehdus (1991) käsikirjoitus Jan Kruse
Pesukarhuja ja kilpikonnia (2010)
Mielenrauhaa etsimässä (2006)
Epäonnen armoilla (2010)
Tuplapulma (2012) juoni Carl Barks & käsikirjoitus John Lustig
Sudenpennut vastaan Sysimusta (1980) käsikirjoitus Frank Madsen, Freddy Milton & Daan Jippes
+ Hessu-lyhäri
Kaikki muut paitsi Sudenpentu-tarina ovat Suomessa ennen julkaisemattomia.
Seuraava teema ilmestyy 20 marraskuuta ja on Oudot oliot.
-
Ehdin vasta selailla tätä uutta Jippes-Ekstraa, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta! :) Tuon marraskuussa tulevan Oudot oliot -teeman kansi näyttäisi olevan Marco Rotan käsialaa. Mihinköhän tarinaan se liittyy ja onko tarinaa julkaistu aiemmin Suomessa?
-
Tarinaan Mielenrauhaa etsimässä Jippes on piirtänyt melko rohkean ruudun Disney-sarjakuvaan. Kuvassa näyttää olevan ruumisarkku Yhdysvaltain lippuun käärittynä. Kaatuneita sotilaitahan tuodaan tällaisissa arkuissa takaisin kotimaahan.
Tässä kuva myös seuraavan teemanumeron kannesta.
-
Tuon marraskuussa tulevan Oudot oliot -teeman kansi näyttäisi olevan Marco Rotan käsialaa. Mihinköhän tarinaan se liittyy ja onko tarinaa julkaistu aiemmin Suomessa?
Inducks tietää kertoa, että kansi liittyisi tarinaan Count Duckcyzk's Creation (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+2009-100) mitä ei siis ole Suomessa nähty. :D
-
Kiitos paljon tiedosta, Kääk13! :)
-
Kappas uusin extra ja Teemakin ilmestyi jo nyt keskiviikkona.
Tarinat:
Marco Rota - Ancculan Hirviö (2009)
Tony Strobl - Ongelmavieras (1968)
Jose Bernado - Lohikäärmevuorella
Al Hubbard - Hirviöntekijät (1966)
Noel Van Horn -Virraton vastaisko
Arild Midthun - Kotiinkuljetus
Miguel - Pelottavat puutarhatontut
+ yksisivuinen
Seuraava teema näyttää koostuvan sudenpennuista
-
Lehden johtosarja, Hämminkiä hoyhensaarilla, muisti hämmästyttävän paljon 15 vuotta sitten viikko-Akussa julkastua Unimaakari-sarjaa:
Onhan siinä sama käsikirjoittajakin. (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+99253)
Tästä tulikin mieleen se 2007 julkaistu tarina, jossa Akun sarjakuvapiirtäjäserkku tulee kylään ja paljastaa kierrättävänsä käsikirjoitusideoita, koska ketään ei kiinnosta. :P
Nothing new (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+2006-286)
-
Jep. Kymmenen tähden kolkkapojat saapui laatikkoon. Kaikki ovat Suomessa ennen julkaisettomia. Viimeistä lukuunottamatta vanhempaa tuotantoa kansien välissä
Se sisältää:
Al Hubbard - Vanukkaan mitalla (1974)
Jose Colomer Fonts - Karhut tekevät miehen (1988)
Kay Wright - Oho-Olli (1978)
Jules Coenen - Kaisan polun polkijat (1982)
Bob Gregory - Pohjaton kuilu (1979)
Tony Strobl - Konnia ja katonkorjausta (1981)
Ulrich Schröder - A la carte (2015)
Seyraava teema on sitten omistettu Mau Heymansille eli melkein niin kuin normi Extra
-
Luonnollisesti uudet ekstrat itseltä lukematta koska en tilaa ankkaa enää ja täällä itähelsingin perukoilla ei divareita enää ole :'(.
Ekstra oli kyllä (mielestäni)normilehteä huomattavasti laadukkaampi ja varsinkin al taliaferron tapaan 3/2014 on parhaimpia ankkailuja mitä viime vuosina lukenut.
Voisin tilata ekstran ilman kylkiäistä viikkoakua mutta se ei ole mahdollista..
-
Voisin tilata ekstran ilman kylkiäistä viikkoakua mutta se ei ole mahdollista..
Jos tunnet lähipiiristäsi jonkun Aku Ankan tilaajan niin pyydä häntä tilaamaan ekstra sinulle lahjaksi ja maksa laskut hänen puolestaan ;D
Mau Heymans ekstra kuullostaa juuri laadukkaalta. Toivottavasti lehdessä on paljon hänen itsensä kirjoittamia tarinoita.
-
Jos tunnet lähipiiristäsi jonkun Aku Ankan tilaajan niin pyydä häntä tilaamaan ekstra sinulle lahjaksi ja maksa laskut hänen puolestaan ;D
Tuohan on ihan harkinnan arvoinen idea. En tiedä kuinka moni kaveripiiristä tilaa ankkaa mutta ainankin 3 nimeä tuli oitis mieleen jotka mahdollisia.
-
Extran Teemaa pukkaa taas. Mau Heymanssia. On uutta ja vanhaa sekä puolet uusintaa. Omasta mielestäni normi extraa vähän parempi.
Seuraavaa Teemaa pääsekin sitten äänestämään. Tarjolla on;
Pii & Pennonen
Dekkari-Mikki
Ehdolla tänne olisi Myrryn Kovanaamoja Villissä lännessä sekä Dick Mooredin Pöllökallio
Takaisin luontoon
Ehdolla tänne ois Daan Jippesin Huokaavien kukkuloiden aavekoira
-
Eikä yllätä, että dekkari-Mikki pitää perää 20% äänillä. Pii ja Pennonen tulee.
Timo
-
^No ei yllätä, itse äänestin Mikkiä, mutta ei Mikki pärjää näissä äänestyksissä.
-
Juu ei pärjää ei. Ei tälläkään kertaa. Pitäs olla tarjolla vain mikkejä. Vai pärjäiskö silloinkin "jokin muu"-vaihtoehto paremmin?
-
Pitäs varmaan tehdä pelkkä Mikki-numero. Äänestää vois Gottfredsonin, Murryn ja Scarpan välillä. >:D
Timo
-
Teemavaihtoehtoina Mikki, Luis Destuet ja Schäferit (okei, kaksi jälkimmäistä teemoina olisivat niin hysteerisiä että niitä melkein pitäisikin äänestää)
-
Pitäs varmaan tehdä pelkkä Mikki-numero. Äänestää vois Gottfredsonin, Murryn ja Scarpan välillä. >:D
Äänestäisivät silti Barksia.
-
Äänestäisivät silti Barksia.
Rosaa.
-
Ekstran ekstraakin ekstrampi Teema putkahti. Aiheena Ankkalinnan mammonamiehet Pii ja Pennonen. Sisätönä seuraavaa.
Romano Scarpa - Lahjajahti ( 1972 )
Tony Strobl - Salamavoimaa (1972 )
Tony Fernandez & CarmenPerez - Muistinvirkistystä (2015)
Carlos Mota - Renessanssiflunssa (2009)
Vicar - Vinkistä vaarin (1984)
Sander Gulien - Tallin paras heppa (2013)
Ainoastaan Stroblin tarina on julkaistu aikaisemmin. Seuraava teema on Suuri neronumero
-
Minulla on ollut postin kanssa vähän sählinkiä viimeaikoina eikä tämän viikon ekstratkaan ole perille löytäneet.
Voisiko sarjojen käsikirjoittajat laittaa myös, että ne löytäisi helpommin inducksista?
Olisin kiitollinen ::)
-
Voisiko sarjojen käsikirjoittajat laittaa myös, että ne löytäisi helpommin inducksista?
Olisin kiitollinen ::)
Sarjojen koodit järjestyksessä:
S 71101
S 1319
D 2012-158
D 2006-215
D 7308
H 2012-303
Näillä ne löytyy
Timo
-
Olen kiitollinen myös näistä.
Hienoa, Timo. ;D
-
Kiinnostaisi kovasti tiedot seuraavasta, marraskuussa ilmestyvästä teema-Ekstrasta "Suuri neronumero". Ehtisikö joku skannata tänne sen mainosta sieltä tämänkertaisen teeman takakannesta tai laittaa linkkiä Inducksiin, jos tulevan teeman kansi löytyy sieltä? :)
-
Joo, kyllähän kansi Inducksista löytyy.
https://coa.inducks.org/story.php?c=D+25739
Ensimmäinen Andrea Frecceron piirtämä kansi muuten, mikä julkaistaan Suomessa Aku Ankka-lehden (vaikkakin ekstran) kannessa.
Täällähän on ollut männävuosina puhetta kuinka Frecceron kansia tungetaan aivan liikaa joka paikkaan. Parisen vuotta sitten muissa Pohjoismaissa julkaistiin ensi kertaa pari Frecceron piirtämää kansikuvaa ihan perus Aku-lehdessä. Odotan koska sellainen nähdään Suomessakin. Nyt olemme jo lähellä... ::)
Mutta toisaalta Italialaispiirtäjien kansia on ennenkin ekstrassa nähty mm. Andrea Ferrarisilta, Alessandro Perinalta ja Giorgio Cavazzanolta, että ei tämä mikään suuri poikkeus ole. Nyt on vain Frecceron vuoro.
-
Kiitos paljon linkistä, Kääk13! :)
-
Kääk!
Tulin jokin aika sitten hankkineeksi Aku Ankka Sarjisekstra-/Ekstra-lehtiä. Olin oikeastaan unohtanut ne, mutta kuluneella viikolla aloin etsiskellä sarjasta tietoja ja huomasin joukossa olevan numeroita, joista ei löydy tietoa Googlella taikka Induckista. Toinen löytyy, mutta eri numerolla ja kannellakin. Käytin näitä tänään näytillä Kirjamessuilla parissa sarjisdivarissa eikä niissäkään osattu sanoa muuta kuin että kyseessä on ehkä erikoispainokset, koska numerossa on B-kirjain.
Osaisiko joku täällä kertoa tällaisista lehdistä jotakin?
Lehdissä ei ole takakannessa tilaajaleimaa. Aku Ankka Sarjisekstra 2006 2B on kooltaan aavistuksen suurempi kuin 3B (mitat ja sivumäärät alla).
AA Sarjisekstra 2/B 2006 Lokakuu Viikingit
(lehden koko n. 17x25cm, sivuja 64)
Kansi, s. 1
Sarjisekstra 2/B Viikingit (kirjoittanut "Orm Punainen") + alareunassa lehden apinalaatikko, s. 2 (sisäkansi)
H 25328 (https://coa.inducks.org/story.php?c=H+25328), Aku Ankka Pohjanmies pohjolasta, s. 3-12
H 25326 (https://coa.inducks.org/story.php?c=H+25326), Hessu Kertoo viikingeistä, s. 13-14 (tarinakoodia en ruuduista löytänyt)
I/AT 228 (http://(https://coa.inducks.org/story.php?c=I+AT++228-A), Augustus Ankka Viikinkien vastustaja, s. 15-57
H 25327 (https://coa.inducks.org/story.php?c=H+25327), Roope-setä Robbanin perintö, s. 58-62
Mainos: "Tervetuloa matkalle maailman ympäri!" "Ankkalinnan Maailmanmatkaajat", s. 63
Mainos: "Lähde aikamatkalle!" "Aku Ankka Parhaat palat 1956, Aku Ankka 50v sitten", s. 64 (takakansi)
Inducksin perusteella tarinat H 25328 ja H 25326 olisi Suomessa julkaistu 2011 Aku Ankka Ekstra N:o 154 Viikingit (https://coa.inducks.org/issue.php?c=fi%2FAAX2011-02) lehdessä ja H 25327 ei kertaakaan.
Apinalaatikosta: Vastaava päätoimittaja Jukka Heiskanen, päätoimittaja Markku Kivekäs, toimituspäällikkö Aki Hyyppä, toimitussihteeri Elina Toppari ... Kansi Michel Nadorp
AA Sarjisekstra 3/B 2006 Joulukuu Kari Korhonen
(lehden koko n. 16x24cm, sivuja 52)
Kansi, s. 1
Sarjisekstra 3/B Kari Korhonen (lyhyt esittely ja "Aku Ankka N:o 42, 25.10.2006" sekä "Ankantekijät 6" kansikuvat) + alareunassa lehden apinalaatikko, s. 2 (sisäkansi)
D 2005-054 (https://coa.inducks.org/story.php?c=D+2005-054), Roope-setä Vuoroin vieraissa, s. 3-14
D 95076 (https://coa.inducks.org/story.php?c=D+95076), Sudenpennut Siivouspäivä, s. 15-20
D 97456 (https://coa.inducks.org/story.php?c=D+97456), Aku Ankka Uudelleen ja uudelleen, s. 21-32
D 2002-205 (https://coa.inducks.org/story.php?c=D+2002-205), Pikku-Aku Painajainen maatilalla, s. 33-40
D 2005-053 (https://coa.inducks.org/story.php?c=D+2005-053), Aku Ankka Naurettavat naapurit, s. 41-50
Mainos: "Lähde aikamatkalle!" "Aku Ankka Parhaat palat 1956, Aku Ankka 50v sitten", s. 51
Mainos: "Tervetuloa matkalle maailman ympäri!" "Ankkalinnan Maailmanmatkaajat", s. 52 (takakansi)
Tämän lehden tarinat on julkaistu mm. "Ankantekijät 6 - Naurettavat naapurit” (2006) (https://coa.inducks.org/issue.php?c=fi/ANTE+6) kirjassa.
Apinalaatikosta: Vastaava päätoimittaja Jukka Heiskanen, päätoimittaja Markku Kivekäs, toimituspäällikkö Aki Hyyppä, toimitussihteeri Elina Toppari ... Kansi Kari Korhonen
-
Täydentelin noiden lehtien tietoja ja tässä on vielä sivun alku tuosta "Robbanin perintö" -tarinasta.
-
Missä noita on sitten julkaistu/voinut saada? Minäkin kuulen nyt ensi kertaa tällaisista ja kiinnostuin koska ekstraa olen kuitenkin tilannut vuodesta 2004 saakka.
-
Missä noita on sitten julkaistu/voinut saada? Minäkin kuulen nyt ensi kertaa tällaisista ja kiinnostuin koska ekstraa olen kuitenkin tilannut vuodesta 2004 saakka.
Vissiin olemalla sanomilla töissä sieltähän kaikkee saa jos on pelipaikalla.Tekee sit tilin jos näitä esim saa jemmattuu ittelle.Sama sain soitolla 30 reklaami ankaa*100€ kertonee jotain alus halvemmalla tietty.Sattuuhan näitä.Oli vaa nuori tyttö puhelimes jota ei kiinnostanu ja jolla niit oli käsis ja postaski hyvinpakattuna ilmasex jne.HYVÄ PALVELU oli KIITOS ja kumarrus hälle,EN usko et edes ties mitä tekee.Mut ankat niin laskus tänäpäivänä onkai muutama keräiliä kuitenkin?
Q=<>
-
Noiden lehtien kanssa samassa paikassa säilössä oli myös ainakin yksi 2006-vuoden Aku Ankka sarjisekstra, jossa saajan toimitusosoite on Sanoma Magazines. Tosin en osaa sanoa onko se alunperin ollut samassa nipussa jossa nämä B-numerot ovat minulle jossain vaiheessa kirppiseltä tai jostain divarista päätyneet. Noita lehtinippuja on vuosien varrella tullut poimittua satunnaisesti sieltä täältä sopivassa tilanteessa. Tavoitteena on ollut lähinnä hankkia jotain luettavaa ja noihin 2000-luvun lehtiin ei sen kummemmin ole tullut edes kiinnitettyä huomiota.
-
Oliskohan näillä arvoa jos huudossa möisi enää?Jotkut maksoivat 2000 lukulaisista lehtisistä monta sataa €€€€ eli jos tumppaat sinne vaikka 200€ lähdöllä vois tulla kisaa jos muutamii enää kiinnostaa.Palikkavaje vaan tahtoo olla kaikilla.
-
Oliskohan näillä arvoa jos huudossa möisi enää?Jotkut maksoivat 2000 lukulaisista lehtisistä monta sataa €€€€ eli jos tumppaat sinne vaikka 200€ lähdöllä vois tulla kisaa jos muutamii enää kiinnostaa.Palikkavaje vaan tahtoo olla kaikilla.
Noin saattaa jossain vaiheessa ihan uteliaisuudesta tulla tehtyäkin - molempia lehtiä on tuossa nipussa nimittäin muutama kappale, enkä usko että itse alan sen kummemmin keräillä näitä.
Lehtien painosmäärää ei taida saada mistään selville - voisi olettaa ettei näitä tähän käyttöön ole kovinkaan isoa erää aikoinaan valmistettu?
-
Ekstran teemana oli juhlavuotta viettävä
Ihmenainen Iines. Sisältökin oli aika laaja.
Romano Scarpa - Karjatila kiskurihinnoin (1968) Tarinakoodi: S 67090
Al Hubbard, käs. Dick Kinney - Suihkuseurapiirejä ja vaahtokylpyjä (1965) Tarinakoodi: S 64136. Julkaistu Suomessa 1 sivu lyhennettynä aiemmin.
Mau Heymans - Päivä punkkarina (2015) Tarinakoodi: H 2014-221
Marco Rota, käs.Terje Nordberg - Pilotti pulassa (2016) Tarinakoodi: D 2014-077
Tony Strobl - Iines Ankka konstaapelina (1974) Tarinakoodi: S 73053
Bas Heymans & Pasque Heymans - Kilpakokkaajat (2013) Tarinakoodi: H 2013-295
Wanda Gattino, käs. Sarah Kinney - Katkenneen koron kukkula (2015) Tarinakoodi: D 2010-066
+ Mau Heymansin ja Daniel Brancan yksisivuiset.
Seuraava Teema on Haluatko miljonääriksi?
Enää ei oo takakannessa kuvaa seuraavasta teemasta. Harmi.
-
Tämän kertainen Extran Teema Haluatko miljonääriksi kukoistaa uusinnoilla. Kaksi Barksin klassikkoa, Tietokilpailu ja Asiantuntija. Tony Stroblin Pitkästynyt pohatta ja Vicarin Tietäjät. Uusia oli Valentin, Noel Van Hornin, Bas Heymansin tarinat sekä yksisivuiset Mau Heymansilta ja Stroblilta.
Seuraavan Teeman saakin sitten taas äänestää. Tarjolla on
1. Reippaat ritarit
2. Maailman ympäri 80 päivässä. (Hessu suurmiehenä)
3. Ankronikan parhaat
Ei muuta kuin äänestämään.
-
Ei muuta kuin äänestämään.
Äänestäisinhän minä, jos pääsisi.
"Pääsy kielletty - Sinulla ei ole käyttöoikeuksia tälle sivulle."
Vaikka olen kirjautunut sisään.
EDIT: kappas, lehdessä julkaistun osoitteen www.akuankka.fi/teemaekstra näpyttely selaimen osoitekenttään ei toimi, mutta Ankan etusivun kautta pääsee äänestykseen.
Timo
-
Kirjoitin lyhkäisen blogitekstin Teemaekstran uudesta Barks-käännöksestä (http://ankkalinnanpamaus.blogspot.fi/2017/05/mikki-hiiren-sosiaaliturvatunnus.html) Pamauksen blogiin.
Timo
-
Uusimmassa ekstrassa oli erikoinen hollantilaistarina Sankaripatikoija (https://inducks.org/story.php?c=H+2016-046&search=). Hollantilaisten mielestä Ankkalinna (Duckstadt) lienee Euroopassa (ks. liitekuva).
Tarinan alkuperäinen nimi De held van de vierdaagse, antaa vihjeen mistä noin muuten on kysymys. Aku joutuu siinä patikoimaan Ankkalinnasta Pesälampeen, jotta voitaisiin todistaa kuuluuko roomalaisen kenraalin Julius Penduliuksen sotisopa Ankkalinnan vai Pesälammen museoon.
Juttu viittaa hollantilaiseen perinteiseen isoon joukkomarssitapahtumaan "Nijmegenin marssiin" (https://fi.wikipedia.org/wiki/Nijmegenin_marssi). Eimeegse -- Nijmegse?
Voimme päätellä siis Ankkalinnan olleen muinaisina aikoina osa Rooman keisarikuntaa.
Varmaan muutakin hollantilaisperäistä tosipohjaa jutussa lienee. Harmi, ettei näitä taustoiteta ollenkaan näissä lehdissä. Muistan muitakin tarinoita Ekstrasta, joissa oli jotain vähän vastaavaa.
Timo
-
Minä sain perusekstran lisäksi myös huomisen teemaekstran. Pussitettuna, ilman mitään hyvää syytä.
Ankronikka teemalla mennään. Vai olikos se William Van Horn? ::)
Johtosarja on suomeksi ennen julkaisematonta Giorgio Cavazzanoa ja lehden takakannessa on Maximinon piirtämä, aiemmin akkarissa nähty sivun mittainen, mutta muutoin koko lehti koostuu Van Hornin Ankronikoista joista yksi 4 sivuinen nähdään suomeksi ensimmäistä kertaa.
Hölmöä sinänsä, vaikka Van Hornin tarinoista pidänkin niin miehen Ankronikat ovat Ankronikkaa ainoastaan Heimo Huiman läsnäolon takia. Muuten ne voisivat olla kuin mikä tahansa muu Roope tarina. Siksi melkoinen pettymys Ankronikka teemaiseksi numeroksi.
-
Uusimmassa ekstrassa oli erikoinen hollantilaistarina Sankaripatikoija (https://inducks.org/story.php?c=H+2016-046&search=). Hollantilaisten mielestä Ankkalinna (Duckstadt) lienee Euroopassa (ks. liitekuva).
Tarinan alkuperäinen nimi De held van de vierdaagse, antaa vihjeen mistä noin muuten on kysymys. Aku joutuu siinä patikoimaan Ankkalinnasta Pesälampeen, jotta voitaisiin todistaa kuuluuko roomalaisen kenraalin Julius Penduliuksen sotisopa Ankkalinnan vai Pesälammen museoon.
Juttu viittaa hollantilaiseen perinteiseen isoon joukkomarssitapahtumaan "Nijmegenin marssiin" (https://fi.wikipedia.org/wiki/Nijmegenin_marssi). Eimeegse -- Nijmegse?
Voimme päätellä siis Ankkalinnan olleen muinaisina aikoina osa Rooman keisarikuntaa.
Varmaan muutakin hollantilaisperäistä tosipohjaa jutussa lienee. Harmi, ettei näitä taustoiteta ollenkaan näissä lehdissä. Muistan muitakin tarinoita Ekstrasta, joissa oli jotain vähän vastaavaa.
Timo
Kaupungin pseudonimi Anatopolis viittaa ennemmin kreikkalaiseen siirtokuntaan kuin roomalaisiin. Roomalainen nimi voisi olla Oppidum anatium (tai vaikka Castra anatium, jos se oli alun perin sotilasleiri).
Taustoitusten avaaminen voisi muuten johtaa ihan uusiin tarinajatkumoihin, kun kaikki reitit on auki. Mutta jääkö kaikki vain kertarääppäisyksi?
-
Sangen sopivasti Ankan teemaekstra on Ankronikka, juuri ihan sattumalta lukijat sen valitsivat, kun uusi Ankronikka on lanseerattu.
Timo
-
Minä sain perusekstran lisäksi myös huomisen teemaekstran. Pussitettuna, ilman mitään hyvää syytä.
En tiedä mutta epäilen, että syy on se ettei posti pysty toimittamaan mitään enää ehjänä perille. Normi Ankkakin on tullut kannet repaleisena perille, viimeksi kolme viikkoa sitten. Ekstran tilauksen lopetin juuri tuon kökön Ankronikka-ekstran takia. Tähän asti nuo paksummat erikoisnumerot on pelastaneet tilanteen. Mä en vain jaksa lukea Ossian Ötökkää yms. täysin täytteeksi laitettua moskaa. Lisäpontimena oli uusin lasku, joka käsittää vain 15 lehteä vaikka vuodessa ilmestyy 16. Ovat tehneet saman ennenkin, silloin valitin - enää en jaksa.
-
Uusin Aku Ankan extran Teema on omistettu Al Hubbardille Mukana ennen julkaisemattomia tarinoita 6 kpl.
-
Aku Ankka ekstra näyttää uudistuneen.
Värikkäät kannet jäävät historiaan kun lehden ulkoasu lähentelee jatkossa Aku Ankka -lehden ulkoasua.
Lieneeköhän sisältökin kokenut uudistumisia? Selvinee ensi viikolla.
Lähde https://tilaa.sanoma.fi/aku-ankka-ekstra?ref=shop_tutustu&login=false
-
Ekstran Teemana oli Keksintöjä ja neronleimauksia.
Sisältö;
Arild Midthun, käs. Knut Nærum - Hukatut Higgsit https://inducks.org/s.php?c=D+2016-334 (https://inducks.org/s.php?c=D+2016-334)
Bob Gregory Autoilua aurinkovoimalla inducks.org/story.php?c=W+DD++223-01 (http://inducks.org/story.php?c=W+DD++223-01)
Bas Heymans, käs. Pasque Heymans - Yhä ylös yrittää inducks.org/story.php?c=H+2013-361&search= (http://inducks.org/story.php?c=H+2013-361&search=)
Carl Barks - Atomivaha inducks.org/story.php?c=W+WDC+171-03&search= (http://inducks.org/story.php?c=W+WDC+171-03&search=)
Tony Strobl, käs. Don Christensen - Kotilokohellus inducks.org/story.php?c=W+DD+++82-02&search= (http://inducks.org/story.php?c=W+DD+++82-02&search=)
Miquel Pujol, käs. Terje Nordberg - Kaikenlaisia kuskeja https://inducks.org/story.php?c=D+2016-295&search= (https://inducks.org/story.php?c=D+2016-295&search=)
+1-sivuinen Peloton tarina
-
Mutta tämä liittyykin kohta Päivälehden museossa avautuvaan Pelle Peloton -näyttelyyn. Ja olihan vastikään Ankan keksintökisakin nuorille keksijöille.
Timo
-
Mutta tämä liittyykin kohta Päivälehden museossa avautuvaan Pelle Peloton -näyttelyyn. Ja olihan vastikään Ankan keksintökisakin nuorille keksijöille.
Timo
Taas jotain teksti-julisteita. Olis nyt oikeesti jotain originaalia sit tarjolla. Usein pettynyt sen museon nk. näyttelyihin.
-
Virallisesti huomenna julkaistava Aku Ankka ekstra on Paul Murry teemainen ja sisältää sivun mittaisen artikkelin lisäksi seuraavanlaiset tarinat:
Kalmarin merkki (https://inducks.org/story.php?c=W+MM+++44-01) (ensi kertaa Suomessa alkuperäispiirroksilla!) julk uudelleen piirrettynä mm. AA 16-17/58
Pelin pauloissa (https://inducks.org/story.php?c=W+DDFB++1-03) Ei julk. aiemmin
Juna saapuu Jätelään (https://inducks.org/story.php?c=W+SS++++9-03&search=%20Paul%20Murry%20samu%20sirkka) Ei julk. aiemmin
Enemmistön ääni (https://inducks.org/story.php?c=W+WDC+119-02) julk AA 13/60
Haamuvarkaita Huuhkajalassa (https://inducks.org/story.php?c=W+MM++123-01) julk Ankantekijät 9
Mummo Ankka saa vieraita (https://inducks.org/story.php?c=W+WDC+168-12) julk AA 22/75
EDIT
Ai niin, ihan unohdin. Takakannesta löytyy vielä Suomessa ennen julkaisematon vitsisarja.
https://inducks.org/story.php?c=W+DD+++30-05
-
Virallisesti huomenna julkaistavan Aku Ankka ekstran teemana on lehdistö ja sen sisäkannen lyhyen artikkelin lisäksi sisältö on seuraava:
Kansi (https://inducks.org/story.php?c=W+DD++204-00)
Hankala asiakas (https://inducks.org/story.php?c=S+71121) Ei julk.
Haastava haastattelu (https://inducks.org/story.php?c=D+2000-164&search=) Ei julk.
Juonittelua ja jutun juurta (https://inducks.org/story.php?c=S+70189) Ei julk.
Saturnuksen soturit (https://inducks.org/story.php?c=H+2014-541&search=) Ei julk.
Mestarivalokuvaaja (https://inducks.org/story.php?c=D++3752&search=) Julk. AA 11/80
Lehdistö näkee tähtiä (https://inducks.org/story.php?c=S+70046) EI julk.
Säästöä joka sekunti (https://inducks.org/story.php?c=H+2014-414&search=) Ei julk.
-
Sain Aku Ankka ekstra -lehden laskun ja siinä lukee, että kestotilaukseni koskee enää vain 13 numeroa. Yksi kestotilauksen kausi on tähän mennessä kestänyt aina yhden vuoden ja kun lasken, että tänä vuonna ilmestyy vielä yksi teema ekstra ja ensi vuonna kuudestatoista numerosta palattaisiin vuosittaiseen kahteentoista numeroon, niin tuo 13 lehteä mitkä tilausjaksooni kuuluvat, tulisivat täyteen juuri vuoden kuluttua.
Eli voinko tästä päätellä, että ensi vuonna Aku Ankka ekstra -lehti ilmestyy ainoastaan 12 kertaa vuodessa?
Mitä tapahtuu teemaekstroille? Säilyvätkö vai poistuvatko? Jos säilyvät niin tilanne tulee varmaankin muistuttamaan Roope-setä-lehden viimeisimpiä vuosia sikäli, että joka kuukausi ei enää ilmestykään tavallista ekstraa vaan näitä tavallisia numeroita tulisi esimerkiksi 8 ja teemallisia sen tutut 4.
Aika näyttää... :-\
-
^Jaahas, juuri tilasin pitkästä aikaa ko. läpyskän, saa tosiaan nähdä miten tässä käy.
-
Itse sain 10 vuoden tilauksen jälkeen lopetettua Ekstran tilaamisen keväällä. Vain teeman takia tuli tilausta jatkettua monta vuotta. Onneksi olen saanut käsiini nämä puuttuvat teemat. Itse päälehteä en ole jäänyt kaipaamaan
-
Olen tilannut Aku Ankkaa ja ekstraa vuodesta 2008 ->, Roope-Setä 2008-2017 ja Duck Tales 2017-> josta juuri maksoin vuoden tilauksen. Jokainen laskutus on aina sisältänyt vuoden kaikki numerot. Eli minun kohdalle ei ole sattunut vajaamittaisia tilauksia.
Siksi vähän yllätti kun sain vuoden tilauksen Ducktales lehdestä maksettua niin samalla viikolla alettiin puhumaan että sai tilattua vain 8 numeroa enää. Maksoin kolmessa erässä eli lehden lopettaminen ei varmaan ole ollut tiedossa vielä kun laskuja on lähetetty. Ekstran laskussa oli minullakin 13 numeroa ja lasku saapui saman päivänä kuin kääk13 on saanut laskunsa.
On muuten aika paljon kertynyt pinoon lukematonta matskua kun mitään noista tilaamistani en ole koskaan yhtäkään numeroa lukenut.
-
--
On muuten aika paljon kertynyt pinoon lukematonta matskua kun mitään noista tilaamistani en ole koskaan yhtäkään numeroa lukenut.
Oot melkoinen ankkamesenaatti!
-
Olen tilannut Aku Ankkaa ja ekstraa vuodesta 2008 ->, Roope-Setä 2008-2017 ja Duck Tales 2017-> josta juuri maksoin vuoden tilauksen. Jokainen laskutus on aina sisältänyt vuoden kaikki numerot. Eli minun kohdalle ei ole sattunut vajaamittaisia tilauksia.
Sama!
Minulle on tullut Akkari vuodesta 1996 -, Ekstra vuosina 1999-2000 & vuodesta 2003 -, sekä Roope-setä vuodesta 2006 - sen päättymiseen saakka ja siitä jatkunut automaattisena DuckTalesin tilauksena.
Kunkin lehden laskut ovat tulleet aina vuoden päästä edellisestä.
Jos nyt tällaisia vajaita tilausjaksoja on niin menkööt sitten. Toivon vain, ettei Ekstran ilmestyminen vähene. Ihan lähivuosina on jo harmillisen moni julkaisu saanut kirveestä. Nalle-Puh loppui vuonna 2014. Jumbot loppuivat parisen vuotta sitten. Uusintapainos taskarit(lähinnä jäin kaipaamaan niitä alkupään trpilauusintoja) päättyivät viime vuonna kuten Roope-setä-lehtikin.
Ilmeisesti perinteiset numeroidut Teemataskaritkin päättyivät tänä vuonna (vaikka Rokki-taskarista voisi päätellä, että teemoja on jatkossakin luvassa irrallisina spesiaaleinaan) ja nyt DuckTalesinkin on jo ilmoitettu päättyvän ensi vuoden aikana. Väkisinkin tässä on hieman peloissaan.
Aku Ankka ekstra -lehdessä on mielestäni vielä enemmän sellaista vanhan ajan ajattomuuden tunnetta kuin vaikkapa normi Akkarissa nykyään. Pitää paikkansa, että useat tarinat ovatkin melko kömpelösti kirjoitettu ja piirretty, mutta Akkari on nykyään pullollaan kaiken maailman some-mainostusta ja tuntuu, että tarinoista 8/10 on ankkoja (Aku, Roope, Ankanpojat, Mummo & Milla), 1½/10 Mikkiä ja kumppaneita ja loput ½ milloin Sepeä, milloin Pepiä, milloin Matami Mimmiä. Paljon muita hahmoja ei lehden sivuille ole enää aikoihin huolittu.
Ekstran monipuolisempi hahmokavalkaadi tuo mukavasti mieleen vanhimpien akkareiden tunnelmaa ja se on yksi iso syy miksi lehdestä pidän. Toki hyvillä teemoilla varustetut erikoisnumerot menevät heittämällä peruslehtien edelle, mutta eivät nekään ihan aina mitään timanttia ole.
-
Akkari on jo luettavissa digipalvelussa ja lehden johtotarina "muistaa" höyrylaiva Villeä. Yhteensä sivutilaa Mikille on annettu nyt tämänkerran 26 sivua. Ekstrasta taas en tiedä muuta kuin että siinä on kaiketi Mikin oma Sanomalehti -sarjasta, vaikka en ole ihan täysin varma (en ole tilaaja ja tukeuden toisen käden tietoihin). Onnea nyt kuitenkin Mikille.
-
No niin, tämän päivän Ekstran Ekstrassa oli sitten koko läpyskä täynnä Mikkiä mm FG:tä yhden sarjan verran.
-
No niin, tämän päivän Ekstran Ekstrassa oli sitten koko läpyskä täynnä Mikkiä mm FG:tä yhden sarjan verran.
Tätä sitten odotetaan 6kk että AA-Ekstra tulee Digipalveluun luettavaksi :)
-
Tuo on julkaistu myös kymmenisen vuotta sitten Jumbossa 14, luulisi olevan suhteellisen helppo löytää ja sisältää myös muun muassa tämän klassikkotarinan: https://inducks.org/story.php?c=I+TP++++7-1
-
Minusta on hyvä, että tarinoita julkaistaan lehdessä sillä kaikki lukijat ei ole keräilijöitä. Vai olisiko sitten parempi että vain harva pääsee lukemaan esin FG:n tarinoita? Niin ja vastaavaahan on maristen sanottu Barksin tarinoista Koottujen ilmestyttyä.
-
Minusta on hyvä, että tarinoita julkaistaan lehdessä sillä kaikki lukijat ei ole keräilijöitä. Vai olisiko sitten parempi että vain harva pääsee lukemaan esin FG:n tarinoita? Niin ja vastaavaahan on maristen sanottu Barksin tarinoista Koottujen ilmestyttyä.
En nyt tiedä kenelle osoitit tämän, mutta itse ainakin osallistuin vain suositellakseni hyväksi havaitsemaani julkaisua.
Se on sitten eri asia että olisiko tuohon ekstraan kannattanut valita joku harvinaisempi tarina.
-
Muut tarinat tuossa lehdessä olivat:
-Murryn Kultainen Kotilo.
-Fecchin Välkkyjen Peli.
-Stroblin Kuka ja missä?
-Angelin Pieni suuri seikkailu. Pääosassa Figaro kissa, Mikki ja Minni.
-Yksisivuinen Gonzalesin Temppujen temppu.
-
No niin! Hyvältä lehdeltä vaikuttaa.
Ja kuinkas ollakaan, minä jäin ilman.
Noh, ehkäpä Kusti polkee lehden minulle maanantaina.
Hyvää kannattaa odottaa. ;D
-
IL kirjoittaa Mikistä ja jutussa kirjoitetaan miksi Mikistä ei tullut suosittua Suomessa.
https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/811cd5b4-2dcb-4f65-a52f-5770012337e8
-
Sain tänään tulleen Aku Ankka-lehden mukana mainoksen Aku Ankka Ekstrasta.
Mainoksessa puhutaan yhä 16 lehdestä, joten lienee aiheellista olettaa, että aiemmin arvelemani vuosittaisen julkaisumäärän putoaminen kuudestatoista kahteentoista ei pidä paikkaansa.
Silti ihmettelen miksi tilausjaksooni (mikä alkoi lokakuussa) kuuluu vain 13 lehteä?
Ehkä laskuun on päässyt virhe ja numeron 8/2019 kohdalla pitäisi lukea 11/2019. Jälkimmäinen lukema löytyy ainakin lehden takakannesta. Lisäksi oma.sanoma -sivulla tilaukseni kohdalla lukee voimassa 15.8.2019 asti.
Ota tästä nyt sitten selvää. ???
-
Piti oikein lukea kahteen kertaan tuo lappu, ja niin siinä kirjoitettiin että 12+4 lehteä tulossa.
-
Tuossa (voi olla) on ideaa jos vain toteutetaan kunnolla ja kunnianhimoisesti.
-
Ei saa kyllä ilosta hyppimään se tieto että myös näissä ekstroissa/klassikoissa nähdään taas kierrätykset Rosan ja Barksin tarinoista. Kunhan nuo muut klassikot olisivat sellaisia joita ei Aku Ankka lehdessä ole uusittu kovin monta kertaa.
-
Sain Aku Ankka ekstra -lehden laskun ja siinä lukee, että kestotilaukseni koskee enää vain 13 numeroa. Yksi kestotilauksen kausi on tähän mennessä kestänyt aina yhden vuoden ja kun lasken, että tänä vuonna ilmestyy vielä yksi teema ekstra ja ensi vuonna kuudestatoista numerosta palattaisiin vuosittaiseen kahteentoista numeroon, niin tuo 13 lehteä mitkä tilausjaksooni kuuluvat, tulisivat täyteen juuri vuoden kuluttua.
Eli voinko tästä päätellä, että ensi vuonna Aku Ankka ekstra -lehti ilmestyy ainoastaan 12 kertaa vuodessa?
Mitä tapahtuu teemaekstroille? Säilyvätkö vai poistuvatko? Jos säilyvät niin tilanne tulee varmaankin muistuttamaan Roope-setä-lehden viimeisimpiä vuosia sikäli, että joka kuukausi ei enää ilmestykään tavallista ekstraa vaan näitä tavallisia numeroita tulisi esimerkiksi 8 ja teemallisia sen tutut 4.
Aika näyttää... :-\
Ja aikahan sen näytti.
Lehden ilmestyminen putoaa todella tuohon epäilemääni 12. Tosin paksummat lehdet lisäävät sivumäärää vuositasolla.
Fiilikseni tästä ovat odottavat.
Parhaimmillaan tästä voidaan saada todella laadukas lehti. Koska klassikko sana nostetaan otsikoksi, voisin ajatella, että lehden avaavat klassikot. Kenties pitkä Barks seikkailu mitä seuraa lyhyempi Rosa tarina.
Ehkä jälkimmäinen puolisko koostuu jo aiemmin tutunlaisista hollantilaissarjoista harvinaisine hahmoineen.
Seuraava numero saattaisi aueta Vicarin pitkällä klassikolla ja vaikka Stroblin lyhyemmällä tarinalla joiden jälkeen jälleen näkisimme noin puoli lehteä hollantilaismateriaalia.
Kolmas lehti voisi alkaa Brancan pitkällä tarinalla, jatkua Hubbardin lyhyemmällä jutulla ja niin ikään jälleen lehden jälkimmäisen puoliskon päättäisi hollantilaiset kohellukset.
Sisäkannessa olisi artikkeli lehden avaavasta klassikosta ja / tai sen tekijästä ja toisen sarjan jälkeen voisi olla uusi vastaavanlainen artikkeli tästä kakkossarjasta. Näin klassikot saisi selkeästi eristettyä ikään kuin omaksi osiokseen. Artikkeleita voisi höystää edesmenneiden mestareiden vanhoilla haastatteluilla ja luonnoksilla.
Toivoisin, että klassikoissa huomioitaisiin myös italialaiset tekijät. Mm. Cavazzanolta, Scarpalta, Carpilta, Bottarolta ja De Vitalta on olemassa taskarisarjojen lisäksi lehteenkin sopivaa nelirivistä materiaalia. Näitä on julkaisematta meillä vielä kosolti.
Pahin pelko on, että puolet lehdestä koostuu moneen kertaan nähdyistä uusinnoista js toinen puoli huonosta hollantilaistuotannosta. Toivottavasti se ei käy toteen.
LISÄYS: Olisiko tämä lehti mahdollisesti toiminut toimituksen inspiraation lähteenä tälle uudistukselle?
https://inducks.org/publication.php?c=dk%2FAAC&pg=img&num=1
-
Yön yli nukuttuani teen "Väyryset", en ole yhtään niin "iloinen" tästä nyt kuin olin eilen, pelko on että tuo lehti täytetään Barksilla, Rosalla ja muilla puhki kulutetuilla sarjoilla.
Ei paljoa auta jos lehdessä on puolet uutta ja mahdollisesti hyvää, kun toinen puoli on moneen kertaan kaluttua.
Mikäs se toimituksen email muuten on? Voi laittaa hlökohtaisesti mulle viestinä.
-
Vuoden yllätysMikin aika! ;D
Tuli ihan lonkalta mieleen, voisikohan tämä lehti sisältää satunnaisia DuckTales tarinoita kun itse DuckTales-lehti loppuu?
Muun materiaalin ohessa myös DuckTalesit mahtuisivat hyvin ilmoituksessa esitettyihin raameihin Parasta ja monipuolisinta nykytuotantoa, hurtteja huumoriseikkailuja, joita ei viikko-Akkarissa näe!".
-
^Voi hyvinkin olla että DT sarjiksia tulee tuohon, mutta aikamoinen sekametelisoppa siitä tulisi ja en usko että se palvelee ketään, Barks-fanit eivät välttämättä pidä noista kuutiopääankoista?
Yksi asia muuten, nyt kun julkaisujen määrä putoaa, niin putoaakohan tilaushinta?
-
Yksi asia muuten, nyt kun julkaisujen määrä putoaa, niin putoaakohan tilaushinta?
Älä unta näe keskellä päivää!
Hintahan vain kasvaa. Tuleehan noita sivuja enemmän nyt yhteen lehteen, vaikka lehtien määrä tippuukin. Todellisuudessa varmaankin plus-miinus-nolla tuo vaikutus kun lasketaan sivut yhteen tältä ja tulevalta vuodelta.
Ja Carl Barks ja Don Rosa on niin isoja staroja, että jo niiden kunniaksi pitää saada lehdestä kunnon hinta, vaikka Barksin ja Rosan tarinat olisikin kaikilla jo kootuissa tai luettu muista lehdistä moneen kertaan.
Niin ja sitten on vielä se automaatiokorotus, vaikka mikään ei muuttuisikaan. Sehän tapahtuu joka puolella...kaikki maksaa enemmän vuosi vuodelta.
Hohhoijaaaa!
Pitäisköhän lopettaa extrojen tilaus...pelkään pahoin, että taas joutuu kaivamaan kuvetta.
-
Itse olen sitä mieltä, että Klassikkoon tulisi kaivaa arkistojen kätköistä wanhoja suomentamattomia herkkupaloja tai kuriositeetteja + sitten ne pakolliset Barksit ja Rosat. Ei tuoreita mitäänsanomattomia hollantilaissarjoja.
Timo
-
Itse olen sitä mieltä, että Klassikkoon tulisi kaivaa arkistojen kätköistä wanhoja suomentamattomia herkkupaloja tai kuriositeetteja + sitten ne pakolliset Barksit ja Rosat. Ei tuoreita mitäänsanomattomia hollantilaissarjoja.
Timo
Ennen suomentamattomat periaatteessa hyvä idea, mutta mikä vika hollantilaissarjoissa? Päihittävät keskimäärin selvästi nämä tanskalaiset ja sannijääkiekot.
-
Tuossa (voi olla) on ideaa jos vain toteutetaan kunnolla ja kunnianhimoisesti.
Pitäisi määritellä kunnianhimo. Onko se laatua klassisessa mielessä vai "laatua" aamukrapulaisen apurahataiteilijan näkökulmasta...
Jos nyt tulee noita Barkseja, niin sitten vanhoilla käännöksillä. Professori Hellämielen räjäyttävät terroristit, eivät mitäänsanomattomat "räjähdemiehet".
-
^Klassisessa ja miksei hieman uudistuneessa mielessä mm Casty ja Bottaro.....
Ja kyllä vanhat suomennokset kunniaan, nämä särmättömät nykysuomennokset ovat noloja.
-
Mikä on muuten ekan Klassikon ilmestymispäivä? Ei tullut ainakaan tällä viikolla.
-
Veikkaisin, että ilmestymispäivä pidetään samana vaikka nimi muuttuikin, eli joka kuun kolmas torstai. Tässä kuussa siis 17.1.
Saattaa toki tulla myös keskiviikkona Aku Ankka-lehden kanssa.
-
Lehti tuli postissa. Ja ainakin vielä kannessa lukee Aku Ankka Ekstra. 64 sivua.
-
Lehti tuli postissa. Ja ainakin vielä kannessa lukee Aku Ankka Ekstra. 64 sivua.
Parempi melkein, että nimi pysyy entisellään kun ei muutokset näytä ensimmäisen numeron perusteella järin suurilta. Vähemmän harvinaisia hahmoja ehkä kuin mitä tavallisesti Ekstrassa.
-
36 sivua Barksia...kiitos vaan, mutta omistan jo Carl Barksin kootut. En toivo myöskään Aku Ankka klassikkoon Rosaa, koska omistan myös jo Don Rosan kootutkin.
Epäilen, että aika moni muukin on samaa mieltä, koska Barksit ja Rosat on koluttu niin moneen kertaan läpi, että alkaa jo närästää.
Mitä ihmettä siellä Sanomilla oikein tehdään. Eikö muka ole uuta materiaalia laittaa tähän uuteen klassikkoon. Haluan rahoilleni vastiketta...uusinnat voitte työntää sinne minne ei aurinko paista.
Ensin mentiin tappamaan Roope-setä lehti, että saadaan Ducktales-lehti sen tilalle ja nyt, kun Ducktales-lehti ei toiminut, niin nyt pitää sitten pilata Extrakin (tuleva klassikko) loppuun kalutuilla Barkseilla ja Rosilla.
Miksi Aku Ankka toimitukseen ei palkata, joku joka oikeasti tajuaa mitä lukijat haluaa. Joku joka ymmärtää ja välittää sarjakuvista ja Aku Ankasta. Kyllä mulla tulee aika monesti ikävä Markku Kivekästä, joka tajusi nää asiat oikein. Ymmärsi lukijoita ja oli oikeasti kiinnostunut työstään.
En vain käsitä tuota Sanomien touhua enää...olen syvästi pettynyt.
-
Lasten lehti ja lapsillehhan noi Rosat ja Barksit uppoaa?Itse lopetin tilaamisen kun noi kootut itselleni sain.Aika surkee oli lehti jo silloin.Jos tarttee saa sen kaupasta jos tarvetta on ja EI tule RYPPYJÄ Postin kuljetuksessakaan. :=) Pamauskinhan piti tilaamiselta välttää ja hakee kaupasta? x)
-
Darth Mika summasi hyvin. Itselläni ei ole noita Barksin tai Rosan koottuja, mutta silti herää kysymys, että mitä järkeä on pakata samoja tarinoita vain uusiin kansiin. Etenkin kun ilmeisesti noita vanhoja italojakin olisi paljon ennen julkaisemattomia tai aiemmin saksittuina julkaistuja.
Onkohan muuten se hyypiö Hyyppä avautunut missään, että miltä nyt tuntuu, kun hänen aivopierunsa DuckTales koki myöhäisabortin.
-
Kyllähän Aki Hyyppä varmasti tekee parhaansa, mutta on hänelläkin uskoakseni pomonsa jotka joskus saattavat vaikuttaa päätöksiin taustalla. Huonojahan ne ovat olleet viimeaikoina mutta mistä sitä tietää mitä tulevaisuus tuo.
Lapsille he ainakin luulevat lehteä tekevänsä. Suurella osaa lapsia tuskin on koottuja kirjahyllyssä ja Barksit ja Rosat voivat olla ihan uusiakin heille. Lapsilla meinaan 5-12 vuotiaita.
Minullekkin tämä viimeisin numero tuli, ja Barks sarja jäi lukematta kun olen sen lukenut jo monta kertaa mutta pari muuta tarinaa kyllä luin. Oma tilaukseni päättyy maaliskuussa ja en sen jälkeen taida enää tilata, itse Aku Ankka lehti loppui jo joulukuussa ja Roope- Setä lehden korvaaja loppui sitäkin aiemmin. Ducktales, en meinannut edes muistaa sen nimeä vaan piti tarkistaa ;)
-
Meitä Barksin koottujen ostajia oli hieman yli tuhat, joten ymmärrän hyvin että herran tuotantoa julkaistaan, kyseessä on kuitenkin suurin Aku-piirtäjä. Ja uusille polville Rosa on kova juttu. Ja herrat myyvät edelleen.
Mutta.....
Itselleni Klassikon eka numero oli tyhjänpäiväinen, annan armoa muutaman numeron verran ja sitten jos ei parane, niin menee tämäkin peruutukseen.
-
Olisi tuon Ovela Roope-setä-tarinan voinut vaihtaa johonkin toiseen. Viimeisen 10 vuoden aikana julkaistu 8 kertaa. Olisi kait sitä "harvinaisempaakin" materiaalia tarjolla?
-
Olisi tuon Ovela Roope-setä-tarinan voinut vaihtaa johonkin toiseen. Viimeisen 10 vuoden aikana julkaistu 8 kertaa. Olisi kait sitä "harvinaisempaakin" materiaalia tarjolla?
Sama tunne tuli. Eli herää kysymys: Jos on pakko laittaa Barksia, niin löytyisi kait sellaista Barksia, jota ei ole julkaistu sanotaan nyt 25 vuoteen muualla kuin Kootuissa? Harhaanjohtavaa on myös nyt lehdessä ollut teksti "toivesarja vuodelta 1952", kun sehän vihjaa, ettei sitä ole julkaistu uudestaan ennen kuin nyt.
-
Itselleni Klassikon eka numero oli tyhjänpäiväinen, annan armoa muutaman numeron verran ja sitten jos ei parane, niin menee tämäkin peruutukseen.
Lompakolla äänestäminen on toki ymmärrettävää, mutta kuinka todennäköistä on se, että Sanoma tekee oikeat päätelmät levikin alenemisesta? Ts. ettei vaan käy niin, että alenevaa levikkiä yritetään paikata vieläkin lyhytnäköisemmällä kustannuspolitiikalla (jota DuckTales edusti), jolloin tilauksen lopettaneet itse asiassa sahaavat omaa oksaansa.
-
Aku Ankka -lehdessä Ovela Roope-setä sarjaa ei olekaan julkaistu kuin yhden kerran vuonna 1954, silloinkin B-numerossa. Tämä on käytännössä vasta toinen kerta kun tarina julkaistaan Aku Ankan sivuilla. Teknisesti katsoen taas tarinaa ei ole koskaan edes julkaistu itse Aku Ankka-lehdessä. Toki B -numerot lasketaan osaksi lehteä ja ainakin toimitus tuntuu laskevan myöskin Ekstran osaksi Aku Ankkaa.
Tällä lailla ajateltuna toivesarja vuodelta 1952 ei ole edes järin kaukana totuudesta, vaikka katselisi vain suomalaisia lehtijulkaisuita. Itsestään selvästihän tuolla vuosiluvulla kuitenkin viitataan tarinan alkuperäiseen, Amerikan ensijulkaisuun mitä ihan kaikki suomalaislukijat eivät välttämättä edes tiedä.
Mitä tulee harvinaisempiin Barks -sarjoihin, niin kyllä sellaisia olisi. Näin lonkalta tulee mieleeni esim. Kultainen talja. Se on julkaistu suomeksi ainoastaan neljä kertaa, eikä vielä kertaakaan Aku Ankassa.
-
Olisi hyvä, jos joka lehdessä, jossa julkaistaan esimerkiksi uusinta-Barks, mainittaisiin kaikki ne aiemmat julkaisut Suomessa. Samoin tulisi mainita, kuka on kääntäjä, niin helpottaisi poimimaan jyvät (vanhat suomennokset) akanoista (uudet käännökset*).
*Suomennos ja käännös ei ole sama asia. Esimerkiksi Barksin alkuperäisen tekstin orjallinen noudattaminen on kääntämistä, ei suomentamista.
-
Pahoitteluni, jos vastaus löytyy aiemmista viesteistä (yleisluontoisesti viimeisiä viestejä selailin), mutta tietääkö kukaan, onko näitä Aku Ankka Klassikko -lehtiä tulossa akuankka.fi-sivustolle luettavaksi?
Sähköisen akuankka.fi-palvelun tilaaja siis olen, ja ymmärsin että paperinen versio olisi tilaajille jo saapunut.
-
Puoli vuotta paperilehden ilmestymisestä on samainen lehti tähän mennessä aina julkaistu digiversiona. Uusin "Klassikko" kantoi ainakin vielä ihan nimeä Aku Ankka Ekstra, joten eiköhän tuttu menettely jatku.
Tammikuun numeroa sopii odotella Digi-Akuun heinäkuussa.
-
Tänään tuli postista lasku Aku Ankka Extra-lehdestä.
Hintaa 12 numeroisesta ja 60 sivuisesta lehdestä on 64,10 euroo, kun se viime vuonna oli 53,70 euroo. Lasku oli siis noin 20,37 % kalliimpi.
Viime vuonna tuli 16 numeroa Aku Ankan Extraa, josta 12 numeroa oli 32 sivuisia ja 4 numeroa 64 sivuisia. Tästä saamme yhteiseksi sivumääräksi 640 sivua sarjakuvaa.
Tänä vuonna 1. numero oli vielä nimellä Aku Ankka Extra ja käsitti 64 sivua sarjakuvaa. Tänään tuli tällä uudella Aku Ankka Klassikko nimellä tämä uusi lehti ja se oli 60 sivuinen. Jos nyt sitten tämä Klassikko on loppuvuoden sen 60 sivuinen, niin koko vuoden sivukertymäksi tulee 724 sivua sarjakuvaa.
Sarjakuvan sivuja tuli siis 84 sivua lisää. Mutta se on vain 13,13 %. Eikös tämän uuden laskun korotuskin olisi pitänyt olla 13,13 %, eikä 20,37 %.
Noita lisäsivuja olisi pitänyt tulla 129 sivua, niin silloin oltaisiin laskujen ja sivujen osalta tyydyttävässä ratkaisussa.
Itse olisin tykännyt vanhasta Extrasta, jossa ei ollut Barks tai Rosa uusintoja, vaan ennen julkaisematonta Disney-sarjakuvaa. Lisäksi lehti ilmestyi 4 kertaa enemmän vuodessa. Tänään tulessa oli 25 sivua Rosaa ja kaiken kukkuraksi Barksia 10 sivua. Elikkä minä sain vain sen 25 sivua uutta luettavaa tuosta lehdestä. En jaksa enää laskea paljon maksan turhasta.
Tehkää oma lehti näistä Barksin ja Rosan uusinnoista ja antakaa sille vaikka nimeksi Aku ankan Klassikko-uusinnat ja palauttakaa Extra vanhaan muotoonsa.
Eikä tässä vielä kaikki. Suomen Posti toi tämän lehden minulle etukannesta reunus rispaantuneena, kannen alalaidasta iso pala pois ja ulkoreunasta pienempi, koko lehti kuin mankelin alle jäänyt...luultavasti vähän kastunut reunasta, kun noin mutkalla. Takasivulla lisäksi jotain jälkiä mainoksista.
Ehdotankin nyt Sanomille, että lähettävät minun lehteni kirjekuoreen suljettuna, että saan edes tämän kalliin ja uusintoja täynnä olevan lehteni kotiin hyvässä kunnossa. Lehden kunto ei tietenkään ole Sanomien vika, mutta kun tietää Suomen Postin nykytason niin asialle voisi tehdä jotain. Kirjeeseen laitettu Klassikko ja miksi ei myös Aku Ankka-lehtikin saisi nämä hinnankorotukset edes vähän tuntumaan järkevimmältä. Ei ihme, että tilaajia katoaa.
-
Ehdotankin nyt Sanomille, että lähettävät minun lehteni kirjekuoreen suljettuna, että saan edes tämän kalliin ja uusintoja täynnä olevan lehteni kotiin hyvässä kunnossa. Lehden kunto ei tietenkään ole Sanomien vika, mutta kun tietää Suomen Postin nykytason niin asialle voisi tehdä jotain. Kirjeeseen laitettu Klassikko ja miksi ei myös Aku Ankka-lehtikin saisi nämä hinnankorotukset edes vähän tuntumaan järkevimmältä. Ei ihme, että tilaajia katoaa.
Tilattavat lehdet kulkevat postissa nippuina. Joissain lehdissä nippu on päällystetty muovilla, toisissa ei. Paljaissa nipuissa päällimmäiset lehdet kärsivät joskus, etenkin jos ovat ohutta paperia. Ilmiö on varmasti kaikille asianomaisille tuttu. Muovitus tietenkin lisää kuluja, eli jos kustantamo haluaa säästää... Tai voihan se olla sitten Sanomalta ekotekokin.
-
Niin, tänään tuli eka Klassikko, eikä se mieltä lämmittänyt. Annan jonkun numeron verran armonaikaa ja sitten päätän jatkosta.
-
Olen samaa mieltä kuin Darth Mika eli uudistus ei sisällön puolesta lämmitä mieltä, kun lehdestä yli puolet on aika helposti ennestään saatavissa olevaan materiaalia. Herää kysymys, että mikseivät uusi esimerkiksi aiemmin saksittuina julkaistuja italotarinoita.
Muutos 16 numerosta 12 numeroon ei sen sijaan haittaa, jos kokonaissivumäärä ei laske. Postituskulujen kannalta 12 paksumpaa tuo selvää säästöä 16 ohuempaa lehteen verrattuna.
-
Niin, tänään tuli eka Klassikko, eikä se mieltä lämmittänyt. Annan jonkun numeron verran armonaikaa ja sitten päätän jatkosta.
"Tilaamattomuudella äänestyksessä" on yksi paha riski: Osaako nykytoimitus (A. Hyyppä) päätellä oikein syyt ja seuraukset? Ettei vaan toimituksen ratkaisuna olisi uusi DT:n tapainen floppi väärälle kohdeyleisölle.
-
^Hyvä pointti, hitto kun kaipaan tuohon niitä julkaisemattomia italialaisia Akuja ja Mikkiä.
Mutta kun NE ei vastaa toimituksessa, eikä tuolla netissäkään näihin toiveisiin.
-
Italialaisia klassikoita kaipaan minäkin ja minulla on jopa pienen pieni luottamus, että niitä tullaan Klassikossa jonkin verran myös näkemään. Onhan Ekstran sivuilla julkaistu kohtuullisen alkuajoista lähtien myös italialaisia tarinoita. Tai ei ihan alkuajoista, mutta numerossa 66 taisi olla ensimmäinen alunperin italialaiseen lehteen tehty tarina Roope-setä ja rautatermiittivitsaus (https://inducks.org/story.php?c=I+AT++210-A).
Seuraava Hessu ja kolttoskopla (https://inducks.org/story.php?c=I+AT+++66-B) tuli jo numerossa 70 ja kolmas, Kultamunakaivos (https://inducks.org/story.php?c=I+AT++106-A) numerossa 110. Paksujen teemanumeroiden myötä italialaisia tarinoita on nähty Ekstrassa tämän tästä, joskin ovat jääneet aina enemmän tai vähemmän amerikkalaisten tai tanskalaisten klassikoiden jalkoihin.
Vaikka kaksi viimeisintä lehteä ovatkin sisältäneet tarinat juuri Barksilta ja Rosalta niin vaikea ajatella, että toimituksen väki olisi niin tampiota porukkaa, että haluavat täyttää niillä joka ikisen numeron(tosin joku taisi mainita Barks takuun?).
Tietenkin ne ovat ilmeisimmät valinnat heti alkuun. Niillä lukijat halutaan saada kiinnostumaan uudesta konseptista. Mahdollisesti jo ensi numerossa meille tarjoillaan, jos nyt ei ennen julkaisematonta, niin jotain harvinaisempaa materiaalia. Kenties maaliskuussa on Vicarin vuoro? Toivottavasti myös Gottfredsoniakin tullaan julkaisemaan
Scarpalta, Cavazzanolta, De Viltalta, Carpilta ja Bottarolta kuitenkin kaipaisin eniten ennen julkaisemattomia klassikoita.
-
Kyllä löytyis vanhaa hyvää JA julkaisematonta vielä sieltä täältä noihin lehtiin. Oivoi.
Timo
-
Sitäpaitti ruåtsalaisessa Kalle Anka Ekstrassa on ankisti-sivut.
En ole katkera mutta kuitenkin... ::)
Timo
-
Mutta ehkä lukijatutkimus katsoo että tuttua ja turvallista pitää olla. Vaikuttaa silti minusta lehden alasajolta.
Niin minustakin tuntuu, mutta jos CB ja DR-fanit ottavat tämän omakseen (mitä epäilen), niin voi tällä olla vielä elinkaarta muutama vuosi jäljellä.
-
Joopajoo. Lehti meni lukematta suoraan "vie-kirjaston-ilmaishyllyyn"-pinoon.
Timo
-
Oliko muilla lehden niitit päin sitä itseään? Tossa kappaleessa, jonka sain, ne olivat eksyneet puoli senttiä lehden keskikohdasta sivuun.
-
Oliko muilla lehden niitit päin sitä itseään? Tossa kappaleessa, jonka sain, ne olivat eksyneet puoli senttiä lehden keskikohdasta sivuun.
Mulla oli niittimet oikein ja vaihteeksi lehtikin priimakunnossa. Tästä 60 sivun lehdestä oli taas 32 sivua ihan turhaa eli tuo Carl Barks tarina.
Voisinkohan maksaa vain puolet tästä Aku Ankka Klassikon tilausmaksusta, kun saan vain puolittain lukemista nyt tämän uudistuksen takia. Tai voisiko ne siellä Sanomilla tehdä mulle riisutun version, josta Barksit ja Rosat olisi poistettu ja hinta alennettu sivumäärän mukaan.
Miksi näitä uusintoja ei laiteta johonkin toiseen julkaisuun...eikös ollut joku Aku Ankka Juniori tai muita vähäpätöisempiä julkaisuja...pistäkää nämä sinne ja palauttakaa Aku Ankka Extra vanhaan muotoon.
Vieläkin ihmettelen, että eikö ihmisillä ole nämä Carl Barksin ja Don Rosan tarinat. Niitähän on tullut mm. Jättikirjoissa, Aku Ankassa, Aku Ankan parhaissa, Juhlasarjoissa, Carl Barksin kootuissa ja Don Rosaa kovakantisissa kirjoissa, Aku Ankassa, erikoisjuhlakirjoissa, Don Rosan kootuissa. Eikö nämä jo riitä...pitääkö tämä Aku Ankka Extra...nykyinen Klassikko pilata. En vain ymmärrä!
Kiitokset kuitenkin Pluto-sarjakuvasta...siitä tykkäsin!
Mä vähän pelkään, että ensi vuonna tätä lehteä ei enää tule...se lopetetaan omaan surkeuteensa. Ei tässä oikein ole enää mitään järkeä. Maksan tuplahinnan...puolittaisesta lehdestä...huoh!
Pakko mennä syömään suklaata tähän ahdistukseen.
-
No, joo! Mitäs tästä nyt sanoisi?
Hyviä tarinoitahan lehdessä on ei käy kieltäminen.
Kansikin on hieno. En enää tänä päivänä odottanut näkeväni Barksin maalauksia lehtien kansissa.
Barksit alkaa kuitenkin olla auttamasti nähty. Ei niitä jaksa loputtomiinkaan uudestaan lukea. Saa niitä julkaista ja olisihan se väärin niitä lukijoita kohtaan keille tarinat eivät ihan niin tuttuja ole kuin kovimmille lukijoille, mutta olen oikeasti yllättynyt, että kolmannessakin lehdessä on pitkä Barks klassikko.
Kyllä pari(maksimissaan kolme) pitkää Barksia vuoteen mahtuu, mutta kyllä nyt olisi pitänyt olla vaihteeksi jonkun muun vuoro. Vicar tai joku italialaisista mestareista. Eivät voi olla toimituksessa niin tietämättömiä, ettei tällaisella julkaisupolitiikalla ole kauaskantoisia seurauksia.
Nyt lehti tuntuu halvalta (ja sitähän se on julkaisijalle, ei asiakkaalle) kun siihen käytetään näin paljon jo valmiiksi suomennettua ja moneen kertaan nähtyä painomateriaalia.
Olen todella pettynyt jos ensi kuun lehden avaa jokin moneen kertaan nähty Rosa klassikko.
Ohimennen pitää mainita kun nyt tilaan Topolino-lehteä ja uusi numero saapuu minulle aina torstaisin, niin on se vaan paljon mielenkiintoisempi julkaisu. Tänäänkin lehdessä on mm. Paolo Motturan ja Enrico Faccinin uunituoreita tarinoita, kiinnostavalta vaikuttavia palstoja. Toki sanakirja on arvossa arvaamattomassa tätä aviisia plärätessäni. Tulee luettua lähinnä kiinnostavimmat jutut sellaisen avulla. Lehti kuitenkin muistuttaa mukavasti myös Roope-setä-lehden parhaista ajoista. Tällaista pitäisi saada suomeksikin.
-
Mä vähän pelkään, että ensi vuonna tätä lehteä ei enää tule...se lopetetaan omaan surkeuteensa.
Tämähän olisikin mielenkiintoinen tilanne. Nimittäin Ducktalesin kesken jääneiden tilauksien tilalle annettiin (ainakin minulle) vuoden verran Klassikon tilausta. Jos Klassikkokin nyt ehtisi loppua ennen kuin vuosi tulee täyteen, niin mitäs sitten? Tulisiko taas vuoden verran jotain muuta lehteä? :D
-
Tämähän olisikin mielenkiintoinen tilanne. Nimittäin Ducktalesin kesken jääneiden tilauksien tilalle annettiin (ainakin minulle) vuoden verran Klassikon tilausta. Jos Klassikkokin nyt ehtisi loppua ennen kuin vuosi tulee täyteen, niin mitäs sitten? Tulisiko taas vuoden verran jotain muuta lehteä? :D
Vuoden Prinsessa lehdet hyvitykseksi. ::)
Tai Autot taikka Aku Ankka Juniori. Ei Sanomalla paljon muuta ole enää tarjota.
Jos vertaa vaikkapa Ruotsin julkaisuja niin siellä tilanne on seuraava.
Kalle Anka & Co -lehden lisäksi siellä ilmestyy yhä Musse Pigg -lehti 6krt vuodessa ja paikallinen
Juniori (https://www.lehtipiste.fi/837689.html
Juniori=https://www.lehtipiste.fi/837689.html) aloitti vasta ilmestymisensä. Sen sisältö on koottu meikäläisten lehdestä poiketen italialaisesta materiaalista. Ilmestyy 4krt vuodessa.
Nykyisen kaltainen Kalle Anka Extra on ilmestynyt vuodesta 2010 asti ja jokainen numero sisältää 1-4 Don Rosa klassikkoa ja lehdestä riippuen 1-3 muun tekijän täytetarinaa. Sisällöltään hyvin samankaltainen kuin meidän Klassikko. Eivät vaan julkaise Barkseja. Ilmestyy 6krt vuodessa.
Luulisi sielläkin kaikenlaisia Autoja ja Prinsessoja vastaavia puuhalehtiä ilmestyvän perheen pienimmille. Tai sitten Kalle Anka Junior on vallannut sen kanavan kokonaan.
Minusta Aku Ankka Klassikon runko voisi olla nykyisenlainen, mutta pitkiä johtosarjoja pitäisi valita vaihtelevilta tekijöiltä.
Barks, Rosa, Vicar, Strobl, Hubbard, Scarpa, De Vita, Cavazzano, Gottfredson, Carpi, Bottaro, Rota, Branca, Scala, Jippes, Heymansit, Bradbury, Murry, Ferioli... Taitavia tekijöitä olisi vaikka kuinka monipuolisesti kun toimitus vain käyttäisi hieman älliään.
Jälkimmäinen puolisko voisi hyvin koostua nykyisenkaltaisista tuoreista hollantilaisista ja tanskalaisista tarinoista, mutta mielestäni silloin tällöin pari DuckTales tarinaakin mahtuisi lehden loppupäähän oikein hyvin. Eivätkä pienet artikkelitkaan silloin tällöin olisi pahaksi.
LISÄYS: Lähetinkin samantien toimitukselle palautetta.
-
Barks, Rosa, Vicar, Strobl, Hubbard, Scarpa, De Vita, Cavazzano, Gottfredson, Carpi, Bottaro, Rota, Branca, Scala, Jippes, Heymansit, Bradbury, Murry, Ferioli... Taitavia tekijöitä olisi vaikka kuinka monipuolisesti kun toimitus vain käyttäisi hieman älliään.
Jälkimmäinen puolisko voisi hyvin koostua nykyisenkaltaisista tuoreista hollantilaisista ja tanskalaisista tarinoista, mutta mielestäni silloin tällöin pari DuckTales tarinaakin mahtuisi lehden loppupäähän oikein hyvin. Eivätkä pienet artikkelitkaan silloin tällöin olisi pahaksi.
Olen samaa mieltä. Vaihdetaan se Barks takuu, niin että noita mainitsemasi piirtäjät vaihtelisivat lehdessä tasaisesti. Näin Barksia tai Rosaa tulisi vain kerran vuodessa.
Vika puolisko sitten aina julkaisematonta sarjakuvaa. Mikkiä ja ankkaa tasapuolisesti. Ducktalesia voi tulla sen muutaman kerran vuodessa ja tietenkin Taikaviittaa on saatava lisää. Näin lehti voisi vaikuttaa ihan hyvältä, myös silloinkin kun maksaa sen kalliin laskun.
-
Tämähän olisikin mielenkiintoinen tilanne. Nimittäin Ducktalesin kesken jääneiden tilauksien tilalle annettiin (ainakin minulle) vuoden verran Klassikon tilausta.
Ja nyt kun tämän luin tuli mieleen että minulle tuli Duck talesin loppumisesta lappu että pitää ottaa yhteyttä asiakaspalveluun 31.1 mennessä että saa hyvityksen tilille. Enpä vain ole muistanut ottaa yhteyttä. Täytyypä soittaa ja kysyä saisiko tuon hyvityksenä vielä seuraavassa Aku Ankan laskussa.
Hommasin Carl Barksin kootut ja Don Rosan kootut oli jo ennestään. Klassikon tilauksen jatkaminen alkaa noiden uusintojen myötä olemaan aika rajoilla. Muutenkin olen karsimassa nyt Aku Ankka julkaisuja hyllystä (Aku ankan parhaat, Carl Barksin parhaat, Juhlasarjat, Ankalliskirjasto, tilaalahjakirjat, Ankkalinnan kirjat yms) jos niiden kaikki tarinat on julkaistu Carl Barksin tai Don Rosan kootuissa, Aku ankoissa, Aku Ankka ekstroissa/klassikoissa, taskukirjoissa tai Roope-sedissä.
-
Aivan käsittämätön ja typerä teko ainakin mun mielestä. Tosin nimen vaihto Klassikoksi selittyy sillä, että läystäkkeeseen voidaan nyt ympätä aina uusintoja ja uusintojen uusintoja ja uusintojen uusintojen uusintoja jne. Ekstra viittasi johonkin uuteen ja johonkin lisää, kun Klassikko on samaa vanhojen toistoa.
En yhtään ihmettelisi vaikka koko lehti kuivuisi, kuten Duck Tales, joka oli ylenpalttisen surkeaa roskaa. Meille on Aku Ankka tullut vuodesta 1967 ja täytyy sanoa, että 1990-luvun jälkeen alkoi alamäki, joitain poikkeuksia lukuunottamatta. Aikoinaan meille tuli myös Nakke lehti, joka sekin kuihtui jatkuvaan uusintojen virtaan. Toki hyviäkin uudiskirjoja on tullut, kuten tuo Aku Ankan onnellisimmat seikkailut, siitä pidin. DigiAkuja en ole tilannut enkä tilaa, kyllä paperilehti ja kirjat ovat mun juttu.
-
Näistä parannusehdotuksista kannattaisi vinkata Aku ankan toimitukselle, jos ottaisivat neuvosta vaarin.
TK
-
Aku Ankka Klassikko 4/2019 (https://tilaa.sanoma.fi/public/shopping/images/tuotekuvat/Aku_Ankka_Klassikko_v1.png)
Oheisesta linkistä löytyvän kuvan perusteella ensi viikon Klassikossa olisi mukana tarina Dalen naar de diepte - Jules Verne (https://inducks.org/story.php?c=H+2015-122). Ainakin lehden kansi (https://inducks.org/story.php?c=HC+DD2017-20) viittaisi siihen.
Tarina on tuoretta tuotantoa ja sillä on mittaa 21 sivua. Hollannissa näköjään tuotetaan yhä pitkiäkin tarinoita. Harmi, että Tanskassa pitkiä tarinoita karsastetaan.
Ei tietenkään poista sitä mahdollisuutta, etteikö lehdessä voisi silti olla Rosaakin. Toivottavasti kuitenkaan ei.
-
Juu, ei ollu edes tota Jules Verne -kantta.
Roope-setä Kal Ab-Alikin kannoilla (https://inducks.org/story.php?c=H+87068&search=)
Kal Ab-Alik on olevinaan faarao, vaikka nimi on arabialaiselta kalskahtava. Oliko kielivitsi tärkeämpi, kuin tietynlainen autenttisuus?
Timo
-
Linkittämäni kansi onkin numeroon 5/2019 eli se ja siihen liittyvä tarina ilmestynee sitten vasta ensi kuussa.
Hyvä, että Rosasta ja pitkästä Barksista on nyt päästy. Ainakin pitkä johtosarja on ennen julkaisematonta materiaalia eivätkä uusinnatkaan tällä kertaa ole niitä kaikista tutuimpia.
William Van Hornin kannestakin pidän vaikka pettymys sinänsä, odotin jotain Van Horn klassikkoa lehteen.
Ihan hyvältä numerolla näyttää kuitenkin kaikin puolin.
-
Ei ollut postilaatikossa lehteä, toisaalta ei sillä ole kiirettä koska sisältö ei ole niin hyvää.
-
No eipä ollut taaskaan mikään erikoinen tämä tänään postiluukusta tullut Aku Ankka Klassikko.
Löytyy Rosa uusinta "Avaruuden valloittajat" ...moneen kertaan eri lehdissä ja kirjoissa koluttu sarjakuva
Barksin uusinta "Teräsmadot" ...kuinkahan monta kertaa tätäkin on meille tarjottu
Kaiken lisäksi Vicarin uusinta vuodelta 1981 (Lehdessä virheellisesti painettu 1980) "Tullitarkastus, olkaa hyvä" No tämä sentään vain kerran ollut Aku Ankka lehdessä ja aikoja sitten, joten tämän hyväksyn pitkin hampain.
Kuiteskin uusintoja oli kokonaiset 31 sivua...Voi elämän kevät!
Uusia sarjakuvia oli Roope-setä tarina "Matka maan keskipisteeseen" ja Mikki Hiiren "Erittäin salainen".
Mikki Hiiri oli kyllä aika luokaton...en tykännyt.
Sen lisäksi kaksi yhden sivun sarjakuvaa.
Yhteensä 28 sivua uutta sarjakuvaa lehdessä plus kansi.
Kyllä toimituksen pitäisi nyt viipymättä alkaa miettiä tätä Aku Ankka Extraa....äääh piti sanoman Klassikko-lehden konseptia uusiksi. Kyllä tämä kohta loppuu, kun kaikista sitkeimmätkin lukijat alkaa hermostua tähän lehteen!
Hei Aku Ankan toimitus! Yrittäkää nyt jumankauta laittaa tää lehti kuntoon...vaikka on ihan hyvä, että suomalaiset kierrättää nykyään ja samalla säästää luontoa, mutta älkää nyt perskules enää kierrättäkö sarjakuvia moneen kertaan. KÄYTTÄKÄÄ NYT JÄRKEÄ, JOS SITÄ TEILLÄ ENÄÄ ON HIVENKIN JÄLJELLÄ!!!
PS: Olen ihmetellyt, että kun lehdessä on tilaajan osoite siinä ylhäällä...oikein sille varatulla paikalla. Miksi kuitenkin tuohon taka-kanteen on pitänyt liimata tommoinen läpyskä, jossa ihmenumeroita...samalla se peittää osan tuosta vikan sivun sarjakuvasta ja puhekuplista. Miksi tämä on tässä...eikö näistä nyt jo aikoja sitten päästy eroon. ARGHHHHHH!
-
PS: Olen ihmetellyt, että kun lehdessä on tilaajan osoite siinä ylhäällä...oikein sille varatulla paikalla. Miksi kuitenkin tuohon taka-kanteen on pitänyt liimata tommoinen läpyskä, jossa ihmenumeroita...samalla se peittää osan tuosta vikan sivun sarjakuvasta ja puhekuplista. Miksi tämä on tässä...eikö näistä nyt jo aikoja sitten päästy eroon. ARGHHHHHH!
Tämä uusi lipare on käsittääkseni postin automaattiseen lajitteluun liittyvä juttu, siitä ei voi toimitusta syyttää. Se on nimittäin kaikissa lehdissä mitä meille tulee. Se myös irtoaa aika helposti.
-
Tämä uusi lipare on käsittääkseni postin automaattiseen lajitteluun liittyvä juttu, siitä ei voi toimitusta syyttää. Se on nimittäin kaikissa lehdissä mitä meille tulee. Se myös irtoaa aika helposti.
Eikö tuota koodia voi jo laittaa tuohon sille varattuun kohtaan jo valmiiksi painossa.
Eli syy miksi toi läpyskä tuohon liimataan on, että posti on potkinut kaikki hyvät entiset työntekijänsä pois lajittelusta ja nyt koneet tekee niiden hommat ja siksi pitää tuommoisia tarroja tohon teipata.
No otin hyvin varovasti tuon tarran irti tuosta lehdestä...lähtihän se lopulta, mutta aika varovaisesti saa sitä käsitellä, ettei lehdestä lähde osa mukana.
-
No eipä ollut taaskaan mikään erikoinen tämä tänään postiluukusta tullut Aku Ankka Klassikko.
Löytyy Rosa uusinta "Avaruuden valloittajat" ...moneen kertaan eri lehdissä ja kirjoissa koluttu sarjakuva
Barksin uusinta "Teräsmadot" ...kuinkahan monta kertaa tätäkin on meille tarjottu
Kaiken lisäksi Vicarin uusinta vuodelta 1981 (Lehdessä virheellisesti painettu 1980) "Tullitarkastus, olkaa hyvä" No tämä sentään vain kerran ollut Aku Ankka lehdessä ja aikoja sitten, joten tämän hyväksyn pitkin hampain.
Uusinnat eivät itsessään ole paha asia. Harvoin nähtyjä hyviä tarinoita on ihan hyvä julkaista uudella, paremmalla painoasulla uusille lukijoille. Juuri tämä tehtiin mielestäni onnistuneesti Vicarin tarinan kohdalla. Se jopa oli minulle entuudestaan tuntematon ja sarja on kuitenkin julkaistu viimeks (ja ainoan kerran) melkein 40 vuotta sitten.
Sen sijaan usein nähdyt ja samalla painojäljellä uudestaan julkaistut uusinnat eivät ole hyvä asia. Etenkin Don Rosan tarinoiden kohdalla havinaisten tarinoiden julkaiseminen on liki mahdotonta. Rosa tarinoita valitessa voisikin miettiä, että mitkä sarjat nyt sitten olisivat niitä harvoin nähtyjä Rosan mittapuulla?
Oikea vastaus on, että ei mikään. Kaikki ovat helposti saatavilla Lataamosta ja Rosa kovakantisista, mitä myydään yhä kirjakaupoissa. Mutta jos kuitenkin oikein etsitään niin ehkäpä muutaman tarinan voisi listata harvimmin nähdyiksi.
Odottavan onki (https://inducks.org/story.php?c=H+87178)
Julkaistu Koottujen lisäksi ainoastaan kaksi kertaa. Aku Ankka-lehdessä vuonna 1994 ja Rosan parhaat kirjassa uusintana vuonna 2009.
Kolmoistikliaisen merkki (https://inducks.org/story.php?c=D+97437)
Niin ikään julkaistu Koottujen lisäksi vain kahdesti. Ensimmäisen kerran Aku Ankka-lehdessä vuonna 1998 ja toisen kerran Rosan parhaissa vuonna 2005.
Hollantilaisen salaisuus (https://inducks.org/story.php?c=D+98202)
Julkaistu Koottujen lisäksi vain Aku Ankassa vuonna 1999 ja edellisen tapaan se on uusittu vuonna 2005 Rosan parhaissa.
Hakkaa päälle! (https://inducks.org/story.php?c=F+PM+00201)
Julkaistu vuoden 2001 Akkarin ensijulkaisunsa jälkeen vain Rosan parhaissa vuonna 2010.
Ongelman Rosa tarinoiden uusintojen kohdalla tekee juuri tarinoiden tuoreus ja vähäinen määrä. Vanhimpienkaan Rosa tarinoiden Suomen ensijulkaisusta ei ole kulunut edes 30 vuotta.
Kuitenkin sellaisia Don Rosan piirtämiä kansia, mitä on julkaistu Suomessa vain Koottujen sivuilla on runsain määrin. Niitä voisi hyvin käyttää, kun monet niistä liittyvät odotetusti Barksin, mutta myös monen muun taiteilijan, kuten Vicarin, Marco Rotan tai Romano Scarpan tarinoihin.
Carl Barksia uusitaan myös todella paljon ja tuntuu, että jokainen vastaan tullut Barks-klassikko on jo moneen kertaan koluttu. Legendalta löytyy kuitenkin jonkin verran tarinoita, mistä suuri yleisö ei ole päässyt nauttimaan vielä kertaakaan.
Esimerkiksi tällainen Sudenpentutarina, mitä ei ole vielä koskaan aiemmin julkaistu suomeksi:
Life Savers (https://inducks.org/story.php?c=W+JW++++6-03)
Toki sarja on vain Barksin kirjoittama ja Kootuista löytyy samaisesta tarinasta tehty Jippesin uusintaversio, mutta sitäkään ei ole kirjasarjan ulkopuolella nähty.
Donald Duck Tells About Kites (https://inducks.org/story.php?c=W+KGA+++3-01)
Myöskään tätä sarjaa ei ole Koottujen ulkopuolella nähty.
Kukkia ja mehiläisiä (https://inducks.org/story.php?c=W+WDC++80-02)
Tätä tarinaa voi myös pitää melkoisena harvinaisuutena. Se on julkaistu Koottujen lisäksi vain Juhlasarjoissa vuonna 1996.
War Paint (https://inducks.org/story.php?c=W+US+++30-02)
Tarina on julkaistu Koottujen ja näköispainosten lisäksi ainoastaan yhden kerran Aku Ankka-lehdessä vuonna 1962.
Mikä olisikaan hauskaa? (https://inducks.org/story.php?c=W+WDSF++2-02)
Tämä tarina on julkaistu Koottujen ja näköispainosten lisäksi ainoastaan kahdesti Aku Ankka-lehdessä. Vuonna 1961(1-sivulla lyhennettynä) ja vuonna 1979.
Sopiva työ (https://inducks.org/story.php?c=W+WDCD++5-12)
Tämä on julkaistu Koottujen ja näköispainosten lisäksi ainoastaan kahdesti Aku Ankka-lehdessä vuosina 1974 ja 1992.
Avaruuden postiljooni (https://inducks.org/story.php?c=W+US+++53-01)
Tämä tarina on julkaistu Koottujen ja näköispainosten lisäksi ainoastaan Aku Ankka-lehdessä vuonna 1966 (1-sivulla lyhennettynä) ja Juhlasarjoissa vuonna 1993.
Attic Antics (https://inducks.org/story.php?c=W+WDC+132-04)
Tämä on julkaistu Koottujen ja näköispainosten lisäksi vain yhden kerran Aku Ankka-lehdessä vuonna 1952.
Aku Ankka kalkkunan jäljillä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=post2;start=420;board=21)
Tätä ei ole nähty Koottujen lisäksi kuin Roope-setä-lehden tilaajalahjana tullessa lehdessä vuonna 1982 ja Aku Ankan parhaat albumisarjassa vuonna 1992.
Ja viimeisenä tietysti ymmärrettävistä syistä kyseenalainen julkaistava, mutta silti harvinainen tarina Liekkimies (https://inducks.org/story.php?c=W+OS++108-02). Nähty suomeksi Koottujen lisäksi ainoastaan Juhlasarjoissa vuonna 1993.
Jos vähän näkee vaivaa niin varmasti muitakin Barks harvinaisuuksia löytyy.
-
Juhlasarjat ykkösestähän löytyy mainittujen lisäksi muutama ns. Barks-harvinaisuus.
Syyt Hyvien tekojen päivän vähille julkaisuille ymmärtää varmaan jokainen kyseisen tarinan lukenut, mutta tämän Vispilänkauppaa-jutun voisi ihan hyvin nostaa esille unholasta. https://inducks.org/story.php?c=W+WDC++39-01
-
Miksi kuitenkin tuohon taka-kanteen on pitänyt liimata tommoinen läpyskä, jossa ihmenumeroita...samalla se peittää osan tuosta vikan sivun sarjakuvasta
Ei mulla ainakaan ole yhtään mitään läpysköjä takakannessa. Suoraan koneellisesti on printattu osoite sille varattuun tilaan. Printtausjälki muistuttaa semmoista vanhanajan matriisikirjoittimen tekemiä kirjaimia.
Timo
-
Ei mulla ainakaan ole yhtään mitään läpysköjä takakannessa. Suoraan koneellisesti on printattu osoite sille varattuun tilaan. Printtausjälki muistuttaa semmoista vanhanajan matriisikirjoittimen tekemiä kirjaimia.
Timo
Olisiko sun alueella ihan oikeat ihmiset lajittelussa töissä tai sitten se on lähtenyt irti...meinaa se läpyskä.
-
Miksi siinä olis joku läpyskä, kun osoite on printattu suoraan lehteen?
Timo
-
Ei minullakaan ole ollut minkäänlaisia osoitetarroja lehdissä enää vuosi(kymmeni)in. Ihan samalla lailla osoite on painettu lehden takakanteen kuin Ronkaisellakin.
Jossain vaiheessa se vain oli pitkään printattu liian alas siten, että alimmat tekstit menivät usein sarjakuvan päälle. Onneksi sitähän häikkää ei ole enää ollut.
-
Ei minullakaan ole ollut minkäänlaisia osoitetarroja lehdissä enää vuosi(kymmeni)in. Ihan samalla lailla osoite on painettu lehden takakanteen kuin Ronkaisellakin.
Jossain vaiheessa se vain oli pitkään printattu liian alas siten, että alimmat tekstit menivät usein sarjakuvan päälle. Onneksi sitähän häikkää ei ole enää ollut.
Niin on mullakin tuo printattu osoite, mutta sen lisäksi myös kooditarra lehden sivulla.
Olisi kiva tietää miksi ei tuo Sanomien osoite riitä eli miksi siihen pitää laittaa vielä tuo erillinen tarra viereen.
Omia epäilyjä on, että ennen lajittelun hoitivat ihmiset ja nyt jokin roboottikone, joka ei tajua Sanomien osoiteprinteistä mitään.
En tiedä sitten miksi joillakin alueilla se tarra on ja joillakin ei. Omituista!
Ei mua tuo erillinen osoitetarra niin hirveästi ärsytä, kun sen saa pois aika kivuttomasti. Eniten ärsyttää, kun Aku Ankka on välillä liian huonossa kunnossa, kun se kannetaan mulle kotiin. Aku Ankan perille viemiseen ehjänä Suomen postin pitäisi keskittyä...myös muu posti olisi kiva saada ehjänä perille. Mulla kun on ihan hyvä postiluukkukin. Joissain taloissa saattaa se luukku olla semmoinen "kirjeluukku" eli tosi pieni ja lattian rajassa. Silloin posteljoonin on vaikea saada posti kunnossa perille. Varsinkin Etu-Töölössä on näitä "kyykkykirjeluukkuja".
-
Kooditarra? Viivakoodi? Numerokoodi? Joku postitukseen liittyvä kommervenkki. Alkaa kyllä mennä tosi off topic nyt. En oo vielä lukenut sitä pääjuttua, joten hankala sitäkään nyt kommentoida. Sen verran vilkaisin ensimmäistä sivua, että onpas Vesuvius onneton pikku nyppylä. Ja Millan kämpänhän piti olla Vesuviuksen rinteellä, ei juurella.
Timo
-
Sen verran vilkaisin ensimmäistä sivua, että onpas Vesuvius onneton pikku nyppylä. Ja Millan kämpänhän piti olla Vesuviuksen rinteellä, ei juurella.
Timo
Jos Vesuvius on vähän purkautunut ja täristyksen voimasta Millan mökki on vierinyt alas rinnettä.
Tai sitten Vesuviuksen kunnan aluehallinto on huomannut, että Millan mökki on rakennettu ilman lupaa ja on muutenkin liian lähellä tulivuorta...ovat siirrättäneet sen turvallisempaan paikkaan.
Tai sitten Milla on tehnyt epäonnistuneen taian ja Vesuvius on pienentynyt, niin paljon, että Millan mökki on siirtynyt rinteestä vuoren juurelle.
Tai Milla on ostanut semmoisen hierovan sängyn joka tärisyttelee Millan huonolla perustuksella olevan mökkipahasen vuoren juurelle.
Tai sitten sarjakuvan piirtäjä ei ole tehnyt tarpeeksi hyvin kotiläksyjään ja piirtänyt koko Vesuviuksen ja Millan mökin päin pers...tä.
-
Kolikoiden sulattelukaan ei ainakaan nykyaikana pääse tapahtumaan salaa, kun ihan kraaterin reunalla on mm. matkamuistomyymälä. ;D
Timo
-
Sen verran vilkaisin ensimmäistä sivua, että onpas Vesuvius onneton pikku nyppylä. Ja Millan kämpänhän piti olla Vesuviuksen rinteellä, ei juurella.
Timo
Off topic, mutta eikös Millan mökin pitäisi olla Napolin puoleisella rinteellä? Ainakin sarjakuvissa mökiltä on esteetön näkymä Napolinlahdelle ja manner näkyy useimmin Vesuviuksen takana. Google mapsin mukaan tiolla alueella tosin sijaitsee joku Bar de Gregorio niminen kapakka... tältä suunnalta on myös helpompi pääsy kraateriin eikä sen reunalta ole äkkijyrkkää pudotusta toisin kuin matkamuistomyymälän kohdalta.
-
Olihan tämä julkaisu pääosin melkoista köntsää jo alkuvuosinaankin, mutta kaiken mitäänsanomattomuuden keskelle oli jostain keksitty ripotella tämmöisiä helmiä: https://inducks.org/story.php?c=I+AT++210-A
Nyt 15 vuotta myöhemmin voi sitten miettiä, että kuinka moni "Sarjisekstra-tilaaja" oikeasti odotti saavansa tällaista sisältöä. Aika kaukana ollaan hollantilaisten Disney-universumista, jota lehti pääosin edusti.
-
Nätti-Jussia oli lyhennetty 1975. Nyt kaiketi kokonaisena. En oo vielä tarkemmin kattonut.
Timo
-
Uusin numero:
Barksin Nätti-Jussi
Paul Murryn 8-sivuinen Mikki numerosta 36/1963 jolloin se oli sivun verran lyhyempi
Loput lyhyita ennennäkemättömiä H-koodillisia
Itse asiassa seassa on H-koodillisten lisäksi myös pari D-koodillistakin tarinaa.
Tässä numerossa on nyt sitten 28 sivua Suomessa jo aiemmin julkaistua materiaalia ja 32 sivua Suomessa ennen julkaisematonta materiaalia.
Vaikka aika tasoissa mennäänkin niin enemmistö sivuista (ja tarinoista) on kerrankin meille uusia.
Kiva, ettei harvinaisempia hahmoja olla ihan kokonaan unohdettu. Jose Cariocaa oli mukava nähdä lehden sivuilla pitkästä aikaa.
-
Jees, Nätti-Jussi on kokonainen.
Onnesta osaton (D 2015-133) on todella ponnettoman onneton uusintaversio Barksin Golfkilpailu-tarinasta. Turha tekele.
Timo
-
Vaikka kaksi viimeisintä lehteä ovatkin sisältäneet tarinat juuri Barksilta ja Rosalta niin vaikea ajatella, että toimituksen väki olisi niin tampiota porukkaa, että haluavat täyttää niillä joka ikisen numeron.
Osuin aiemmassa arviossani näköjään ihan metsään.
Tämän päiväinen Klassikko sisältää jälleen pitkän Suomessa jo seitsemästi tätä ennen julkaistun Barks-klassikon Aku Ankka ja merikäärme sekä tuoreempia tarinoita sekalaiselta tekijäkaartilta niin Tanskasta kuin Hollannistakin.
29 sivua uusintoja ja 31 ennen näkemätöntä materiaalia.
Kansi (https://inducks.org/story.php?c=W+OS++318-00) Uusinta
Dekkari (https://inducks.org/story.php?c=D+2018-003&search=) Ei julkaistu
Klassikko (https://inducks.org/story.php?c=W+OS++318-02) Uusinta
Hessu (https://inducks.org/story.php?c=D+2002-105&search=) Ei julkaistu
Aku Ankka (https://inducks.org/story.php?c=H+2016-058&search=) Ei julkaistu
Sepe Susi (https://inducks.org/story.php?c=H+2012-053&search=) Ei julkaistu
Karhukopla (https://inducks.org/story.php?c=D+2015-206&search=) Ei julkaistu
Vitsisarja (https://inducks.org/story.php?c=H+2011-323&search) Ei julkaistu.
Nyt oikeasti jo ihmettelen näitä Barks uusintoja. 4/7 lehdistä on alkanut pitkällä Barks tarinalla. Barks on hyvä, mutta yli puolet kaikista ilmestyneistä lehdistä on mielestäni jo liikaa.
Ensi kuussa varmaan sitten pitkä Rosa-klasari. :P
-
Klassikkoon oli taas saatu ympättyä sekä Barks (Oman onnensa seppä), että Rosa (Odottavan onki). Tosin Barksin Oman onnensa seppää ei liika usein ole kulutettu vielä.
Lisäksi uusinnat Murryltä (Hirvenhäätö) ja Brancalta (Livertävät hämärämiehet)
Uutta tarjoaa Mark de Jonge sekä uutta ja tuoretta tarjoaa Heymans.
-
En tajua tätä julkaisupolitiikkaa. Barks-faneilla on ne kaikki Barksit muutenkin. Pitäisi saada uusia hyviä sarjoja.
Epäilen, että aika moni muukin on samaa mieltä, koska Barksit ja Rosat on koluttu niin moneen kertaan läpi, että alkaa jo närästää.
Mitä ihmettä siellä Sanomilla oikein tehdään. Eikö muka ole uuta materiaalia laittaa tähän uuteen klassikkoon. Haluan rahoilleni vastiketta...uusinnat voitte työntää sinne minne ei aurinko paista.
Olen samaa mieltä kuin Darth Mika eli uudistus ei sisällön puolesta lämmitä mieltä, kun lehdestä yli puolet on aika helposti ennestään saatavissa olevaan materiaalia. Herää kysymys, että mikseivät uusi esimerkiksi aiemmin saksittuina julkaistuja italotarinoita.
Kyllä löytyis vanhaa hyvää JA julkaisematonta vielä sieltä täältä noihin lehtiin. Oivoi.
Kyllä pari(maksimissaan kolme) pitkää Barksia vuoteen mahtuu, mutta kyllä nyt olisi pitänyt olla vaihteeksi jonkun muun vuoro. Vicar tai joku italialaisista mestareista. Eivät voi olla toimituksessa niin tietämättömiä, ettei tällaisella julkaisupolitiikalla ole kauaskantoisia seurauksia.
Barks, Rosa, Vicar, Strobl, Hubbard, Scarpa, De Vita, Cavazzano, Gottfredson, Carpi, Bottaro, Rota, Branca, Scala, Jippes, Heymansit, Bradbury, Murry, Ferioli... Taitavia tekijöitä olisi vaikka kuinka monipuolisesti kun toimitus vain käyttäisi hieman älliään.
Pakko yhtyä teihin palstaveljiin ihan vain keskustelun seuraajana, että Klassikon julkaisemispolitiikka on käsittämätön, ala-arvoinen ja silkkaa kamikazea! Jokainen tajuaa, että samojen seikkailujen veivaaminen uudestaan lyhyen ajan sisällä verottaa lukijoita pois. Myöskään Klassikkoon valitut uudet sarjat eivät ole millään mittareilla parhaita mahdollisia.
Mitä ihmettä Aku Ankan toimituksessa ajatellaan, vai ajatellaanko mitään? Luuleko se, että aiempia tilattuja Akkareita ei säilytetä, että vanhempia lehtiä ei hankita ja että kokoelmakirjatkin ovat tuntemattomia? Eivätkö he oikeasti tajua, että tunnetuimmat Barksit ja Rosat löytyvät jo monesta taloudesta? Miksi italotaiteilijoita ei esitetä?
Näistä parannusehdotuksista kannattaisi vinkata Aku ankan toimitukselle, jos ottaisivat neuvosta vaarin.
TK
Näistä on ilmoitettu, ja lehden toimitus seuraa Kvaakiakin, mutta toimitus ei ota kunnolla huomioon palautetta.
-
Luuleko se, että aiempia tilattuja Akkareita ei säilytetä, että vanhempia lehtiä ei hankita ja että kokoelmakirjatkin ovat tuntemattomia?
Joskus törmäsin sosiaalista mediaa selaillessani sellaiseen palautteeseen, missä Aku Ankka Juniorin tilaaja kyseli, että miksi lehdessä julkaistaan samoja tarinoita uudestaan vain muutaman vuoden jälkeen? Lapsilukija oli siis tämän huomannut.
Ja tähän oli vastattukin toimituksen puolelta siten, että ajattelevat lehden lukijoiden viettävän niin lyhyen aikaa lehden parissa, että voivat kierrättää samoja tarinoita esim. noin 4-6 vuoden sykleissä. Ihan tarkkaan en aikaväliä muista. Olivat yllättyneitä siitä, että lehdellä on pitkäaikaisia tilaajia.
Tavallaan tuon vielä ymmärrän Juniori-ikäisille suunnatussa lehdessä, mutta ihan oikeasti tuntuu, että samaa ajattelua käytetään muidenkin julkaisujen sisältöä mietittäessä. Että 4-6 vuoden kuluttua kukaan ei niitä tarinoita enää muista. Nykyaikaisessa kulutuskulttuurissa eivät varmaan edes säilö kerran lukemiaan Ankkoja. Samoja helposti saatavilla olevia jo kertaalleen käännettyjä tarinoita on mukava lätkäistä joka kolmanteen julkaisuun, kun ne eivät varsinaisesti maksa heille mitään.
Miksi italotaiteilijoita ei esitetä?
Tähän minäkin haluaisin vastauksen. Aku Ankka Ekstran paksuissa teemanumeroissa oli lähes järjestään yksi pitkä italosarja. Sitten ne hävisivät Ekstran sivuilta kun Roope-setä-lehden kokoa suurennettiin ja nyt kun se lehti loppui, niin lehtikokoiset italialaistarinat ovat hävinneet kokonaan meikäläisistä julkaisuista.
Uusiakin tarinoita (https://inducks.org/comp2.php?code=i&keyw=&keywt=i&exactpg=&pg1=1&pg2=&bro2=&bro3=&exactparts=&parts1=&parts2=&kind=n&rowsperpage=4&columnsperpage=0&hero=&xapp=&univ=&xa2=Rouva+Caloway%2C+Buzz+Lightyear%2C+lilo%2C+jake+long%2C+kim+possible%2C+Little+Caesar%2C&creat=&creat2=&plot=&plot2=&writ=&writ2=&art=&art2=&ink=&ink2=&excludeCZ=on&pub1=1999&pub2=&znfi=on&ser=&xref=&mref=&xrefd=&repabb=&repabbc=al&reppub1=&reppub2=&imgmode=1&vdesc2=on&vdesc=en&vfi=on&sort1=auto) olisi, vaikkeivat ne varmasti vanhoja klassikoita (https://inducks.org/comp2.php?code=i&keyw=&keywt=i&exactpg=&pg1=1&pg2=&bro2=&bro3=&exactparts=&parts1=&parts2=&kind=n&rowsperpage=4&columnsperpage=0&hero=&xapp=&univ=&xa2=Rouva+Caloway%2C+Buzz+Lightyear%2C+lilo%2C+jake+long%2C+kim+possible%2C+Little+Caesar%2C&creat=&creat2=&plot=&plot2=&writ=&writ2=&art=&art2=&ink=&ink2=&excludeCZ=on&pub1=&pub2=2000&znfi=on&ser=&xref=&mref=&xrefd=&repabb=&repabbc=al&reppub1=&reppub2=&imgmode=1&vdesc2=on&vdesc=en&vfi=on&sort1=auto) peittoakaan.
Ennen vuosituhannen vaihdetta tuotettuja nelirivisiä italialaistarinoita on muuten suomeksi julkaisematta järjettömät yli 700 kappaletta!!! Näille voisi perustaa vaikka oman, joka toinen kuukausi ilmestyvän paksun lehden. Nimi voisi olla Aku Ankka Juniorin ja Aku Ankka Klassikon tapaan vaikka se paljon toivottu Aku Ankka Jäärä. ;D
Kaiken parjauksen jälkeen haluan kuitenkin sanoa, että viimeisin Klassikko oli kyllä oikein kelpo lehti. Mau Heymansin johtosarja oli mielestäni jopa lehden paras tarina. Barksin juttu on kyllä teknisesti ajatellen kirjoitettu paremmin, mutta koska se oli minulle ennestään tuttu, niin viihdyin Maun tarinan parissa paremmin. Maun tarinat ovat muutenkin parhasta Hollantilaistuotantoa. Hänen tarinoitaan on aina ilo lukea.
Ja vaikka uusintoja aina parjataan, niin oikein valittuna nekin ansaitsevat paikkansa. Edelleenkin Barksin ja Rosan kanssa pitäisi himmailla, mutta nyt valitut uusinnat eivät olleet moneen kertaan kulutettuja, kuten Kujiskin tuolla aiemmin mainitsi, niin Barksin tarinaakaan ei ole tätä (ja Koottuja) ennen meillä nähty kuin kahdesti. Vuonna 1962, silloinkin 2-sivulla lyhennettynä ja vuonna 2000 ensi kertaa kokonaisena. Nyt se julkaistiin suurelle yleisölle Barksin tekstille uskollisella käännöksellä ja Koottuja varten tehdyllä, uudella värityksellä. Ansaittu uusinta siis! :)
Samoin Rosan tarina. Koottujen lisäksi julkaistu vain kahdesti. Vuosina 1994 ja 2009. Tätä "harvinaisempaa" Rosa-tarinaa ei taida sitä paitsi olla edes olemassa. Kaikki on julkaistu Rosan parhaissa, Kootuissa ja vähintään kertaalleen Aku Ankassa. Ihan OK uusinta! :P
Murryn tarinan uusintajulkaisu on ansaittu. Tarina on julkaistu aiemmin vain vuonna 1962, ja nyt se nähdään meillä uudella, mahdollisesti tarkemmalla käännöksellä ja uusin värityksin. Todellakin aiheellinen uusinta! ;D
Karhukopla tarina taas menisi samaan katerogoriaan Barksin ja Rosan juttujen kanssa (julkaistu vain kahdesti tätä ennen), mutta ottaen huomioon, että tekijät eivät paistattele samanlaisessa valokeilassa, niin uusintajulkaisun tarve on vähän kyseenalainen. :-\
Golf tarinan ainoa plussa on se, että sitä ei meillä oltu vielä koskaan aiemmin nähty. :-X
-
Kieltämättä se Mau Heymansin pitkähkö sarja oli yllättävän hyvä - lukuunottamatta sitä hölmöä ja iänikuista [spoiler]"kaikki olikin vain unta" [/spoiler]-tyylin lopetusta.
Ja Brancahan nyt on aina hyvä, ainakin visuaalisesti. Tähän valittu Karhukopla oli Brancan tyylillisesti parhaalta kaudelta.
Timo
-
Noita vain muutaman vuoden tilaajia ja ostajia toki on, mutta uskon, että suurin osa talouksista säilyttää lehtensä ja hommaa ja saa sukulaisilta ja tuttavilta myös vanhempia lehtiä. Ja onhan lasten vanhemmilla, jotka nimenomaan maksavat tilaukset, useimmiten ennestään lapsuutensa Akkareita. Miksi hekään viitsivät maksaa julkaisusta, josta puolet on lähiaikojen uusintoja ja puolet unohdettavaa huttua? Miksi ihmeessä parempaa tavaraa ei julkaista?
Mielestäni Barksin ja Rosan koottuja ei tarvitse ottaa huomioon, mutta kuten on jo monesti sanottu, muutoin toimituksen pitäisi katsoa, että se ei työnnä lehteen samaa kertomusta, joka on vain muutama vuosi aiemmin julkaistu jossakin kirjassa. Kirjoissakin on ollut viime vuosina tolkuttomasti uusintoja.
Olen samaa mieltä, että Klassikon viime numeron uusinat olivat perustellumpia, etenkin Murryn seikkailu. Itse olisin noista pannut lehteen ainoastaan Murryn, koska minusta edes vuosi 2000 ei ole kovin kaukana.
-
Aku Ankka Klassikkoa pitäisi mainostaa niille keiltä jäi aikoinaan Barksin kootut tilaamatta. ;D
Tämän päiväisen numeron aloittaa Barksin Kultaa ja konnantöitä (https://inducks.org/story.php?c=W+US+++56-02). Sarja saa nyt kuudennen julkaisunsa Suomessa kun pois laskuista jätetään parit näköispainokset.
Sisäsivun dekkarikin on korvattu Barksin kuvituksella, jotta uusintojen määrä saadaan maksimoitua. :laugh:
No, joo! Vitsi vitsinä. Kuvaa ei ole aiemmin Barksin koottujen ulkopuolella nähty, että ihan kiva kun se kaivettiin isomman yleisön katseltavaksi.
Barksin lisäksi uusintana on jo mielestäni turhankin tuttuun tapaan Paul Murrya. Vaikka tämänkin kertainen sarja (https://inducks.org/story.php?c=W+MM+++91-02) on julkaistu meillä ainoastaan kerran aiemmin, yli 50 vuotta sitten, alkavat samojen tekijöiden tarinat kyllästyttämään. Miltei kaikki klassikot ovat tähän mennessä olleet Barksin, Rosan, Murryn, Vicarin tai Brancan kynästä. Toimitus voisi rohkeammin irroitella klassikkotekijöiden kanssa.
En voi liiallisuuksiin korostaa kuinka Italialaista klassikkomateriaalia löytyisi julkaistavaksi yltäkyllin. Alan kuitenkin olla jo miltei luovuttanut sen suhteen, että koskaan näkisimme esim. Carpia tai Scarpaa tässä lehdessä.
-
Aku Ankka Klassikkoa pitäisi mainostaa niille keiltä jäi aikoinaan Barksin kootut tilaamatta. ;D
Tämän päiväisen numeron aloittaa Barksin Kultaa ja konnantöitä (https://inducks.org/story.php?c=W+US+++56-02). Sarja saa nyt kuudennen julkaisunsa Suomessa kun pois laskuista jätetään parit näköispainokset.
Sisäsivun dekkarikin on korvattu Barksin kuvituksella, jotta uusintojen määrä saadaan maksimoitua. :laugh:
No, joo! Vitsi vitsinä. Kuvaa ei ole aiemmin Barksin koottujen ulkopuolella nähty, että ihan kiva kun se kaivettiin isomman yleisön katseltavaksi.
Barksin lisäksi uusintana on jo mielestäni turhankin tuttuun tapaan Paul Murrya. Vaikka tämänkin kertainen sarja (https://inducks.org/story.php?c=W+MM+++91-02) on julkaistu meillä ainoastaan kerran aiemmin, yli 50 vuotta sitten, alkavat samojen tekijöiden tarinat kyllästyttämään. Miltei kaikki klassikot ovat tähän mennessä olleet Barksin, Rosan, Murryn, Vicarin tai Brancan kynästä. Toimitus voisi rohkeammin irroitella klassikkotekijöiden kanssa.
En voi liiallisuuksiin korostaa kuinka Italialaista klassikkomateriaalia löytyisi julkaistavaksi yltäkyllin. Alan kuitenkin olla jo miltei luovuttanut sen suhteen, että koskaan näkisimme esim. Carpia tai Scarpaa tässä lehdessä.
Onko "kummitusradan mysteeri" klassikossa kokonaisena täydessä sivumitassaan vai onko sitä lyhennetty kuten aiemmin lehdessä julkaistu muutamaa sivua tyngempi leikkele vai sama leikelty 7 sivua lyhyempi tynkä kuin mitä tämä aiemmin julkaistu?
-
Tosiaan, tuota en ottanut edes huomioon. Ihan täysi 24 sivuinen versio tässä julkaistiin. Tämä on näköjään nähty suomeksi aiemmin kolmasti. Ensimmäisen kerran Ankalliskirjaston ensimmäisessä numerossa vuonna 2002.
-
Bongasin Aku Ankka Klassikon kaupan lehtihyllyllä:
https://www.lehtipiste.fi/aikakauslehdet/sarjakuvat-ja-lastenlehdet/843870.html
Kotiin asti se ei ollut ehtinyt, kiitos Postin.
Huomiona kuitenkin, että tämähän oli ennen vain Aku Ankan tilaajille tarkoitettu lisäjulkaisu (Ekstran aikaan). Olen huomannut että sitä on voinut tilata suoraankin jo jonkin aikaa, ja nyt se on jo irtonumeromyynnissä. Taitaa olla levikki laskussa...
-
Bongasin Aku Ankka Klassikon kaupan lehtihyllyllä:
https://www.lehtipiste.fi/aikakauslehdet/sarjakuvat-ja-lastenlehdet/843870.html
Kotiin asti se ei ollut ehtinyt, kiitos Postin.
Huomiona kuitenkin, että tämähän oli ennen vain Aku Ankan tilaajille tarkoitettu lisäjulkaisu (Ekstran aikaan). Olen huomannut että sitä on voinut tilata suoraankin jo jonkin aikaa, ja nyt se on jo irtonumeromyynnissä. Taitaa olla levikki laskussa...
Ei mikään ihme, kun on niin hirveesti uusintoja!
-
Minusta on vain hyvä, että Klassikkoa voi jatkossa ostaa myös irtonumeroina. Toivottavasti se tavoittaa näin isomman yleisön.
Miten lehtipistemyynti muuten eroaa lehden kotiin tilauksesta?
Onko siinä kustantamolle jokin lehden levitykseen liittyvä kulu mitä kotiin tilaamisessa ei ole tai toisin päin?
Aikoinaan esim. Iines -lehteä ei pystynyt tilaamaan kotiin ollenkaan, mutta irtonumeroina lehtiä oli myynnissä useissa paikoissa.
Suomalaisia taskareitakaan ei ole koskaan saanut tilattua kotiin, mutta ruotsinkielinen Kalle Ankas pocket löytyy lehtiapaja (https://www.lehtiapaja.fi/sarjakuvat/kalle-ankas-pocket)n valikoimasta kotiin tilattavien julkaisujen joukosta.
-
Minusta on vain hyvä, että Klassikkoa voi jatkossa ostaa myös irtonumeroina. Toivottavasti se tavoittaa näin isomman yleisön.
Miten lehtipistemyynti muuten eroaa lehden kotiin tilauksesta?
Onko siinä kustantamolle jokin lehden levitykseen liittyvä kulu mitä kotiin tilaamisessa ei ole tai toisin päin?
Aikoinaan esim. Iines -lehteä ei pystynyt tilaamaan kotiin ollenkaan, mutta irtonumeroina lehtiä oli myynnissä useissa paikoissa.
Suomalaisia taskareitakaan ei ole koskaan saanut tilattua kotiin, mutta ruotsinkielinen Kalle Ankas pocket löytyy lehtiapaja (https://www.lehtiapaja.fi/sarjakuvat/kalle-ankas-pocket)n valikoimasta kotiin tilattavien julkaisujen joukosta.
Onko kaupunkilegendaa, mutta jokin omituinen muistikuva olisi, että AA taskukirjaa on joskus voinut tilata myös kotiin, mut se taisi olla joku kokeilu vaan.
-
Onko kaupunkilegendaa, mutta jokin omituinen muistikuva olisi, että AA taskukirjaa on joskus voinut tilata myös kotiin, mut se taisi olla joku kokeilu vaan.
Toisaalta kyse voi olla kovasta kysynnästäkin. Ihmiset eivät enää juuri nykyään halua kokopakettia vaan noukkia siitä haluamansa ja räätälöidä siitä itselleen sopivan. Tämä varsinkin helpottaa esimerkiksi niitä jotka haluavat lukea ainoastaan Klassikkoa, mutta eivät tilata lainkaan itse päälehteä. Aiemmin kun siis piti tilata päälehti ensin vaikka ei sitä lainkaan lukenut. On ihme ettei Aksarin toimitus tehnyt tätä jo aiemmin.
-
Ihan piruuttain ostitin uteliaisuudesta tuon lehtipiste myyntiin tullen lehden kun irtomyynti hintaakaan ei ollut kuin 3.90, mutta pakko todeta että ainakin nämä irtomyynti lehdet vaikuttavat päälisin puolin olevan halvempaa B-luokan tuotantoerää. Esimerkiksi lehden sivuilla on musteviiruja joista osa suttaa ruutuja, leikkauksessa hutiloitu ja lehden niitit on laitettu täysin päin mäntyä. Lisäksi ihmetyttää tämä, että lehden sivut ovat samaa paperia kuin kansilehti, onko näin kaikissa Klassikoissa?
Jokatapauksessa lehden tarinat on ihan hyviä, varsinkin Barksin lisäksi julkaistut Murryn Mikki-tarina (https://inducks.org/story.php?c=W+DG+++52-02) ja vähemmän tunnetun Angelan piirtämä Minnin & Figaron "yöjännäri" (https://inducks.org/story.php?c=D+2016-149).
-
Jep! Kansilehti on ollut samanlainen sisäsivujen kanssa jo Ekstrankin aikana.
Noista sivuun painetuista niiteistä ja pieleen menneistä paperin leikkauksista olen kuullut hieman juttua ja itsellenikin yksi sellainen lehti on osunut kohdalle. Muuten ainakin omat kappaleeni ovat olleet ihan asiallisesti tehty.
-
Jep! Kansilehti on ollut samanlainen sisäsivujen kanssa jo Ekstrankin aikana.
Noista sivuun painetuista niiteistä ja pieleen menneistä paperin leikkauksista olen kuullut hieman juttua ja itsellenikin yksi sellainen lehti on osunut kohdalle. Muuten ainakin omat kappaleeni ovat olleet ihan asiallisesti tehty.
Saisi klassikko-Akukin tulla paksummalla kansilehtisillä...postinkantajalla nykyään paljon mitään postia mulle...sitten se yrittää vääntää tota lehteä mun luukusta. Usein ollut rikki.
Aku Ankka-lehti on paremmassa kunnossa...kiitos paksummat kannet ja keskiviikkona tulee muutakin postia. Klassikko voitaisiin kanssa pistää tulemaan keskiviikkoisin...pysyisi paremmin ehjänä.
-
Ruotsin Kalle Anka Extran Ankistipalstalle oli löytynyt aiemmin missään julkaisematon Barksin piirros. Kyllä Suomenkin vastaavaan eli Klassikkoon sopisi sen turhanpäiväisen salapolisiitehtävän tilalle edes sivun verran jotain tämmöistä.
Timo
-
No, nyt on uusimmassa Klassikossa vihdoin pitkä italoklassikko johtosarjana.
Pier Carpin kirjoittamaa ja Giovan Battista Carpin piirtämää tarinaa Kilpaileva kelmikopla (https://inducks.org/story.php?c=I+AT+++86-A) ei ole aiemmin julkaistu Suomessa.
Toivottavasti näitä nyt tulee lisää vähän useammin kuin kerran vuodessa. Klassikko on mitä mainioin alusta tällaisten julkaisulle.
Aamuposti ei lehteä minulle tuonut. Tämän päivän lehden ja kaikki aiemminkin ilmestyneet Klassikot pystyy näköjään lukemaan Digi-Akusta ja arvatenkin lehti ilmestyy sinne myös jatkossakin julkaisupäivänään, eikä enää puolen vuoden viiveellä.
-
No, nyt on uusimmassa Klassikossa vihdoin pitkä italoklassikko johtosarjana.
Tuli kaupassa etiäinen, että nyt, ensimmäistä kertaa, pitää lehdykkää selata. Kyllä kannatti. Ostopäätöstä ei kauaa tarvinnut miettiä, vaikka en ollutkaan varma, oliko tarina julkaistu Suomessa aiemmin.
-
Mun mielestä tämä Klassikko oli melkein pelkkää uusintaa!
Mikki Hiiri: Myrskyisä rötös 1 sivu (ei julkaistu ennen Suomessa)
Roope-setä: Kilpaileva kelmikopla 21 sivua (ei julkaistu ennen Suomessa)
Aku Ankka: Valssikuningas 10 sivua (julkaistu 1947)
Mummo Ankka: Kakut karkuteillä 3 sivua (ei julkaistu Suomessa)
Aku Ankka: Herrakerhon keltanokka 8 sivua (ei julkaistu Suomessa)
Roope-setä: Ankkalinnan pillipiipari 8 sivua (julkaistu 1990)
Roope-setä: Superkiituri 7 sivua (julkaistu 1979)
Aku Ankka: Vaativa asiakas
Uusintoja siis 25 sivua ja 34 sivua ennen julkaisematonta sarjakuvaa.
Lehdessä siis 60 sivua, josta yksi on kansilehti...joten sarjakuvaa on 59 sivua
Uusintoja oli siis 42 % ja julkaisematonta sarjakuvaa 58 %
Herää kysymys, että yrittääkö Sanomat säästää käännöksissä, kun laittaa uusintaa näin paljon lehteen. Kopsaavat vain vanhoista lehdistä käännökset tuohon.
Vai eikö ne jaksa enää etsiä ennen julkaisematonta sarjakuvaa lehteen. Eikö riitä, että tässä on se yksi Don Rosa ja Carl Barks...pitääkö tänne tunkea sitten kaikki mahdollinen uusinta-sarjakuva. En oikein nyt ymmärrä koko touhua.
Edit: No niin korjasin tuon prosenttimäärän oikeaksi! Mut tosiasia on, että uusintaa on liikaa...yhteen lehteen vain yksi uusinta tai sitten ne uusinnat siihen Aku Ankka Junioriin. Muutetaan Klassikko siksi mitä se oli Extran aikaan. Se oli hyvä lehti...miksi piti pilata se näillä uusinnoilla.
-
Mun mielestä tämä Klassikko oli melkein pelkkää uusintaa!
Roope-setä: Kilpaileva kelmikopla 21 sivua (julkaistu 1964)
Kyllä tuo johtosarja julkaistaan tässä Klassikossa nyt vasta ensimmäistä kertaa suomeksi, ihan kuten tarinan otsikkoruudun klassikko-leimassakin lukee.
Itse asiassa tässä lehdessä on vähiten uusintoja tähän mennessä, jos laskee sivumäärällisesti.
Suomessa julkaisematonta materiaalia on "peräti" 35/60 sivua, jolloin uusintasivujen määräksi jää "vain" 25 sivua. Useimmiten uusintoja on ollut yli puolet lehdestä.
-
Minäkin vilkaisin uutta Klassikkoa kaupassa. Loistava yllätys tuo Carpin pirtämä ennen julkaisematon tarina, se näytti tosi korkeatasoiselta ja ilahduttavan pitkältä! Tämä on oikea suunta. Harkitsin lehden ostamista, mutta kyllä 5,90 € tuntui ainakin toistaiseksi liian paljolta yhden ainoan kertomuksen takia (ketjussa äsken mainittu ei-paha 3,90 € oli vain väliaikaiseksi jäänyt tutustumishinta). Ehkä mieli muuttuu seuraavalla kaupassakäynnillä. Sinänsä lehden Barks-juttu toki on hyvä, mutta se on minulla jo kahdessa eri julkaisussa. Kansipaperi tosiaan on liian ohut ja helposti rypistyvä.
Tuossa klassikkoleimassa on kolme hämmennystä aiheuttavaa seikkaa. Kaikki lukijat eivät hoksaa tai muista, että tuo ”vuodelta xxxx” viittaa alkuperäiseen julkaisuvuoteen eikä suomenkieliseen julkaisuun. Toiseksi leimassa merkillisesti ei lue, että seikkailu on julkaistu suomeksi aiemmin juuri silloin kun se on julkaistu suomeksi aiemmin (tämä epäloogisuus hämäsi minuakin)! Kolmanneksi leimassa lukee ihan liian pienellä ja sotkuisena tuo teksti ”Ei aiemmin julkaistu suomeksi” silloin kun seikkailu oikeasti on ennalta julkaisematon. Tuo leima pitäisi tehdä ihan uusiksi.
En tajua, miksi noita uusia sarjoja julkaistaan Klassikossa.
-
Kyllä tuo johtosarja julkaistaan tässä Klassikossa nyt vasta ensimmäistä kertaa suomeksi, ihan kuten tarinan otsikkoruudun klassikko-leimassakin lukee.
Itse asiassa tässä lehdessä on vähiten uusintoja tähän mennessä, jos laskee sivumäärällisesti.
Suomessa julkaisematonta materiaalia on "peräti" 35/60 sivua, jolloin uusintasivujen määräksi jää "vain" 25 sivua. Useimmiten uusintoja on ollut yli puolet lehdestä.
Luin väärin...okei sitten prosentit menee erilailla!
Kävi kuin Rinteellä ja Paaterolla...en lukenut leimaa tarpeeksi hyvin...alkoi sapettaa, kun niin paljon Klassikosta oli uusintaa.
Mut silti 3 eri tarinaa uusintana! Pitäisi olla vain se Barks ja Rosa!
Parasta olisi, että Aku Ankka Junioriin laitettaisiin nää uusinnat ja Klassikon nimi muutettaisiin takaisin Extraksi ja alettaisiin julkaisemaan pelkästään Suomessa julkaisematonta materiaalia.
-
Luin väärin...okei sitten prosentit menee erilailla!
Kävi kuin Rinteellä ja Paaterolla...en lukenut leimaa tarpeeksi hyvin...alkoi sapettaa, kun niin paljon Klassikosta oli uusintaa.
Tällä kertaa kuitenkin suuttumus vaihtui ilahdukseksi? Tai edes joten kuten paremmaksi fiilikseksi..? ;D
En tajua, miksi noita uusia sarjoja julkaistaan Klassikossa.
On se kieltämättä aika pöljää julkaista Klassikko-lehdessä upouusia tarinoita. Mutta ei taida toimituksen rohkeus riittää julkaista vain yhteen teemaan liittyviä tarinoita(tässä tapauksessa wanhoja klassikoita).
Vähän sama juttu kuin Supertaskarin kanssa. Ensisijaisesti sekin julkaisu oli selkeästi luotu Taikaviitta2000 ja Mikin Anderville (sekä ehkä Varjoankka) tarinoiden julkaisualustaksi, mutta totta kai julkaisu piti sitten täyttää perushötöllä ja jättää nämä kiinnostavat jatkuvajuoniset tarinasarjat vähemmistöön.
Mutta kuten mainittua, niin tämä Carpin johtosarja uusimmassa Klassikossa oli mitä mainioin valinta lehteen. Toivottavasti näitä saadaan vielä runsaasti lisää.
-
Tällä kertaa kuitenkin suuttumus vaihtui ilahdukseksi? Tai edes joten kuten paremmaksi fiilikseksi..? ;D
Niin en ole kyllä ehtinyt lukemaan tuota...katselin eilen vaan noita leimoja ja laskin yhteen, että paljonkos tässä lehdessä on tätä uusintaa.
Olihan tosi pienellä laitettu siihen leimaan se: ei aiemmin julkaistu Suomessa.
Sanomille 1-0 tää erä...pääsivät yllättämään.
Joo pitäisi lukea ensin lehti ja sitten vasta kiukutella tai olla kiukuttelematta.
Mutta meikä kyllä tunnustaa erehdyksen sattuessa omat mokansa...samaa ei voi nähdä erään maan pääministeristä. Voi itku...taas meni politikoinnin puolelle!
Joo hyvä juttu, että toi pitkä tarina oli Carpia...täytyypä lukea se, mutta mielestäni olen nähnyt ton Karhukopla varasmäyräkoiran jossain ennenkin.
Juu olen ilahtunut ja tuli parempi fiilis...samalla harmittaa oma pohjalaisgeenini äkkipikaisuus ja hämäläisgeenien huono lukutaito ja hitaus.
-
Joo hyvä juttu, että toi pitkä tarina oli Carpia...täytyypä lukea se, mutta mielestäni olen nähnyt ton Karhukopla varasmäyräkoiran jossain ennenkin.
Sehän on Kuusnelonen. Karhukoplan lemmikkimäyräkoira italialaisissa Disney sarjoissa. Tässä tarinassa hahmo esiintyi ensimmäistä kertaa. :)
-
Sehän on Kuusnelonen. Karhukoplan lemmikkimäyräkoira italialaisissa Disney sarjoissa. Tässä tarinassa hahmo esiintyi ensimmäistä kertaa. :)
No siksi se varmaan olikin niin tutun näköinen!
-
Tämän vuoden ensimmäinen Klassikko alkaa lehden mittapuulla jo melko perinteisesti pitkällä Barks-klassikolla(13 lehteä joista 7 alkaa pitkällä Barksilla). Tällä kertaa kyseessä on 28 sivua pitkä Aku Ankka ja atomivakoojat (https://inducks.org/story.php?c=W+OS++308-02&search=atomivakoojat), mitä ei muuten ole koskaan Aku Ankassa tai sen sisarlehdissä julkaistu. Ei tarina silti järin harvinainen ole, sillä se on julkaistu vuonna 2015 Carl Barksin parhaat sarjat kirjasarjan nelososassa, ihan nimitarinana.
Loput lehdestä, eli 32 sivua onkin sitten suomeksi ennen julkaisematonta materiaalia, kantta myöten. Kiinnostavinta antia mielestäni Sarah Kinneyn ja José Rámon Bernadon kymmensivuinen Mikki tarina Tohtori Mörön saari (https://inducks.org/story.php?c=D+99299&search=%20Sarah%20Kinney,%20Bernado%20MM%20MI). Näiden meillä yli hypättyen vuosituhannen vaihteen Mikkien seasta löytyy silloin tällöin oikein mainioita sarjoja. Tuolloin myös paljon parjatun Bernadon piirrosjälki oli mielestäni parhaimmillaan, vaikka toki pidänkin erityisesti miehen Matami Mimmi tarinoista yhä tänäkin päivänä.
-
Tämän vuoden ensimmäinen Klassikko alkaa lehden mittapuulla jo melko perinteisesti pitkällä Barks-klassikolla(13 lehteä joista 7 alkaa pitkällä Barksilla). Tällä kertaa kyseessä on 28 sivua pitkä Aku Ankka ja atomivakoojat (https://inducks.org/story.php?c=W+OS++308-02&search=atomivakoojat), mitä ei muuten ole koskaan Aku Ankassa tai sen sisarlehdissä julkaistu. Ei tarina silti järin harvinainen ole, sillä se on julkaistu vuonna 2015 Carl Barksin parhaat sarjat kirjasarjan nelososassa, ihan nimitarinana.
Loput lehdestä, eli 32 sivua onkin sitten suomeksi ennen julkaisematonta materiaalia, kantta myöten. Kiinnostavinta antia mielestäni Sarah Kinneyn ja José Rámon Bernadon kymmensivuinen Mikki tarina Tohtori Mörön saari (https://inducks.org/story.php?c=D+99299&search=%20Sarah%20Kinney,%20Bernado%20MM%20MI). Näiden meillä yli hypättyen vuosituhannen vaihteen Mikkien seasta löytyy silloin tällöin oikein mainioita sarjoja. Tuolloin myös paljon parjatun Bernadon piirrosjälki oli mielestäni parhaimmillaan, vaikka toki pidänkin erityisesti miehen Matami Mimmi tarinoista yhä tänäkin päivänä.
Minua lämmitti se, että vain yksi tarina oli uusintaa...loput oli ennen julkaisematonta. Näin kun kaikki tän vuoden numerot menisi, niin olisin edes vähän tyytyväinen. No eiköhän seuraavassa numerossa ole sitten taas runsaammin uusintaa.
Vähän kyllä toivoin, että tänä vuonna Sanomilla olisi otettu ihan toisenlainen tyyli, eikä Klassikossa olisi ollut yhtään uusintaa, mutta kai se pitää kärsiä näistä uusinnoista sitten tänäkin vuonna. Onhan niitä tuossa Aku Ankassakin, joten kai näihin on kai yritettävä tottua. Eli osa maksamistani lehtien tilausmaksuista menee ihan harakoille.
-
Minua lämmitti se, että vain yksi tarina oli uusintaa...loput oli ennen julkaisematonta. No eiköhän seuraavassa numerossa ole sitten taas runsaammin uusintaa.
Tarinamäärällisesti kyllä sillä tämän kuun lehdessä on kolme uusittua tarinaa. Keiltäpä muiltakaan kuin Barksilta, Vicarilta ja Murrylta. Sivumäärällisesti uusintaa on kuitenkin pari sivua vähemmän kuin edellisessä lehdessä. Barksin ja Vicarin tarinat vievät lehdestä yhteensä 18 sivua ja Murryn juttu 9 sivua, mutta tarinasta oli aiemmin poistettu yksi sivu, joten se nähdään tässä lehdessä nyt kokonaisena. Yhteensä uusintasivuja on siis 26 ja uusia sivuja 34.
Minulle iloisin asia oli se, että en ollut lukenut aiemmin yhtäkään tämän numeron tarinoista. Jopa Barksin Kansallissankarit (https://inducks.org/story.php?c=W+WDC+195-01&search=) oli tällä kertaa minulle ennestään tuntematon (hommasin Kootut vasta hiljattain, enkä ole vielä ehtinyt siihen kirjaan mistä tarina löytyy).
Siitäkin huolimatta ehdottomasti oma suosikkini oli lehden avaava Mau Heymansin kirjoittama ja piirtämä pitkä Retropolian arvoitus (https://inducks.org/story.php?c=H+2016-010).
-
Näytti Barksin Kansallissankarit on kuitenkin julkaistu Carl Barksin parhaat sarjassa vain neljä vuotta sitten viimeksi.
-
Tiedän. En ole kerännyt sitä sarjaa koska minulla on Barksin kootut hyllyssä.
-
Mitä näitä kaupassa katson, niin Klassikko ja Paksu-Aku ovat sisällöltään lähes aina varsin hyviä, joskus jopa erinomaisia. Suunta on aivan oikea kun nähdäkseni ei julkkistarinoitakaan ole ollut niissä. Tavallinen Aku valitettavasti on taiteeltaan usein nättiä, mutta tarinoiltaan vaisua ja kertakäyttöistä puuroa.
-
Mitä näitä kaupassa katson, niin Klassikko ja Paksu-Aku ovat sisällöltään lähes aina varsin hyviä, joskus jopa erinomaisia. Suunta on aivan oikea kun nähdäkseni ei julkkistarinoitakaan ole ollut niissä. Tavallinen Aku valitettavasti on taiteeltaan usein nättiä, mutta tarinoiltaan vaisua ja kertakäyttöistä puuroa.
Muuten on ihan kivoja lehtiä molemmat, mutta uusintoja on kyllä liikaa!
-
Miks sulle Mika ei mikään passaa?? x)
Lopeta tilaus ja osta mikä miellyttää,vingut AINA?? :=)
Q=<>
-
Miks sulle Mika ei mikään passaa?? x)
Lopeta tilaus ja osta mikä miellyttää,vingut AINA?? :=)
Q=<>
Mua harmittaa se, että uusintoja on nykyään ihan järkyttävä määrä Aku Ankka-lehdessä ja Klassikossa. Ennen oli paljon vähemmän. En kuitenkaan pysty lopettamaan tilausta...olen yrittänyt huonoin tuloksin...kävin ostamssa irtonumeroina Akuni.
Olen valittanut Sanomille tuosta uusinnoista ja täällä kvaakissa, jos jotain tapahtuisi. Et itsekään haluaisi maksaa tyhjästä.
Koko Aku Ankka lehti ja Klassikko tarvitsisi perusteellisen muutoksen, jossa kunnioitettaisiin lukijoita. Klassikko oli ennen Extra, jossa oli pelkkää uutta tavaraa. Jos haluttiin tehdä lehti, jossa olisi pelkkää uusintaa, niin olisivat tehneet eri lehden ja jättäneet Extran rauhaan. Nykyään harmittaa, kun Aku Ankka -lehdessä ja Klassikossa on liian paljon uusintaa...tähän haluaisin muutoksen...valitan, jotta tapahtuisi muutos...taitaa mennä kuuroille korville ja kohta Aku -lehdet lopettavat, kun muutkin lukijat turhautuu uusintoihin.
Muuten lehdissä on hyviä tarinoita ja tykkään niistä, mutta nuo uusinnat ärsyttää.
Olen myös kehunut lehteä esim. Kun joissakin harvoissa Aku Ankoissa on ollut pelkkiä uusia tarinoita...niitä vaan on tosi vähän. Jatkan myös valittamista uusinnoista, niin kauan kun Sanomilla alkaa jotain tapahtumaan.
Yritän myös ensi kerralla kun tilaukseni päättyy, niin ainakin lopettaa tuon Klassikko-lehden...katotaan kuinka käy...sitähän saa ostaa myös irtonumeroina, joten voi olla, että taas löydän itseni ostamasa sitä irtonumerona, kun lopetan tilaukseni. AARGGGHHHHHH! Ikuinen oravanpyörä!
Toivoisin kuitenkin, että molemmissa lehdissä olisi paljon uutta tarinaa tai Suomessa julkaisematonta. Myös pitkät tarinat on nykyäään tapetilla. Nyt kesällä mainostivat, että nyt tulee jatkotarinoita, mutta nekin oli uusintoja. Eikö muka löydy pitkiä jatkotarinoita, joita ei olisi ennen julkaistu. Varmasti löytyy vuosien varrelta paljon tavaraa, kunhan vain viitsii nähdä vaivaa. En ymmärrä mikä Sanomiin on mennyt. Joko ei viitsitä vaivautua tai sitten käytetään uusintoja hirveesti, kun ne on valmiiksi suomennettu. Ei tartte maksaa käännöksistä.
Sitten ihmetellään, kun tilaajat lopettavat. Monessa asiassa Snomien hommissa nykyään aina välillä tulee ikävä aikoja, kun Markku Kivekäs oli siellä hommissa. Kivekäs häpeäisi Sanomien nykytouhua, jos eläisi.
-
Tilasin toukokuussa 1999 Aku Ankan Kuukauden sarjisextran tuon Aku Ankka lehden kaveriksi. Se lehti alkoi silloin ensimmäisen kerran! Nimi muuttui 18.1.2006 Aku Ankka sarjisextraksi. 17.1.2008 nimeen tuli taas muutos...nyt se oli Aku Ankka Extra. Viimeinen kunnollinen Aku Ankka Extra tuli 17.1.2019.
21.2.2019 nimi muuttui Aku Ankka Klassikoksi ja uusintoja alkoi tulemaan solkenaan.
Näin kauan kestin tätä Sanomien touhua ja nyt tänään kun tilauksen loppui alkoi häämöttää soitin Sanomille ja lopetin Aku Ankka Klassikon. Toivottavasti pysyn myös päätöksessäni, enkä rupee ostelee tätä lehtipisteestä...ehkä kirjastossa joskus vilkasen lehteä ajankulukseni.
Tykkäsin hirveesti Aku Ankka Extrasta, mutta en Klassikosta. Nyt oli aika lopettaa...en viitsi maksaa enää jo lukemastani. En ihan päässyt 300 lehteen...viimeinen lehteni on numero 298.
Mutta te sitkeet sissit, jotka vielä tilaatte Klassikkoa...teille toivotan oikein hyviä lukuhetkiä niin iänikuisten uusintojen kuin joidenkin uusien tarinoiden parissa.
Ehkä tulen takaisin, jos lehti muutetaan takaisin Extraksi, ehkä en.
-
Ymmärrän ärtymyksesi, Mika.
Tieto siitä, että tämä uusin Klassikko sisältää ennätysmäärän uusintaa tekee sinut varmasti entistäkin tyytyväisemmäksi siitä, että lopetit lehden tilauksen.
Uusimman numeron 64 sivusta peräti 48(!) sivua ovat uusintoja.
Kolme Barksin tarinaa haukkaavat yhteensä 22 sivua, Brancan klassikko vie 10 sivua lisää ja jostain kumman syystä tähän numeroon on pitänyt työntää Per Hedmanin ja Wanda Gattinon (ei sillä, että Gattinon piirroksissa olisi valittamista) kelvoton perusjatkis, joka on julkaistu meillä 10 vuotta sitten Jumbon sivuilla.
Mielestäni lehden suurin ongelma on liian tiuhaan julkaistujen tarinoiden uusimisen lisäksi samojen tekijöiden kierrättäminen.
Lehden alusta saakka jokainen tarina johon on lätkäisty Klassikko-leima ovat olleet Barksia, Murrya, Brancaa tai Vicaria. Don Rosan tarinoita julkaistiin viime vuonna neljästi, mutta tänä vuonna ei toistaikseksi ainuttakaan.
Klassikko-tekijöitä olisi kuitenkin vaikka kuinka paljon.
Missä ovat Floyd Gottfredson, Romano Scarpa, William Van Horn, Marco Rota, Luciano Bottaro, Giorgio Cavazzano ynnä muut suuret klassikkonimet?
Viime marraskuun Giovan Battista Carpi-klassikko on ollut rohkein pesäero tutusta nelikosta. Lehden sisältö alkaa nyt jo tuntua kyllästyttävältä kun se ei tarjoa oikein mitää yllätyksiä.
Olen kyllä lähettänyt toimitukselle palautetta tästä.
-
Ymmärrän ärtymyksesi, Mika.
Tieto siitä, että tämä uusin Klassikko sisältää ennätysmäärän uusintaa tekee sinut varmasti entistäkin tyytyväisemmäksi siitä, että lopetit lehden tilauksen.
Uusimman numeron 64 sivusta peräti 48(!) sivua ovat uusintoja.
Kolme Barksin tarinaa haukkaavat yhteensä 22 sivua, Brancan klassikko vie 10 sivua lisää ja jostain kumman syystä tähän numeroon on pitänyt työntää Per Hedmanin ja Wanda Gattinon (ei sillä, että Gattinon piirroksissa olisi valittamista) kelvoton perusjatkis, joka on julkaistu meillä 10 vuotta sitten Jumbon sivuilla.
Mielestäni lehden suurin ongelma on liian tiuhaan julkaistujen tarinoiden uusimisen lisäksi samojen tekijöiden kierrättäminen.
Lehden alusta saakka jokainen tarina johon on lätkäisty Klassikko-leima ovat olleet Barksia, Murrya, Brancaa tai Vicaria. Don Rosan tarinoita julkaistiin viime vuonna neljästi, mutta tänä vuonna ei toistaikseksi ainuttakaan.
Klassikko-tekijöitä olisi kuitenkin vaikka kuinka paljon.
Missä ovat Floyd Gottfredson, Romano Scarpa, William Van Horn, Marco Rota, Luciano Bottaro, Giorgio Cavazzano ynnä muut suuret klassikkonimet?
Viime marraskuun Giovan Battista Carpi-klassikko on ollut rohkein pesäero tutusta nelikosta. Lehden sisältö alkaa nyt jo tuntua kyllästyttävältä kun se ei tarjoa oikein mitää yllätyksiä.
Olen kyllä lähettänyt toimitukselle palautetta tästä.
No tänään iski poteljooni vielä tuon vika Klassikon postiluukusta. Kun tätä selailee niin tuntuu, että taisi tulla tehtyä hyvä päätös. Mutta en viitsi enää marista Klassikosta täällä, kun en ole enää tilaaja. Hyvää kesää kaikille Klassikon tilaajille ja kestämistä.
-
--
Klassikko-tekijöitä olisi kuitenkin vaikka kuinka paljon.
Missä ovat Floyd Gottfredson, Romano Scarpa, William Van Horn, Marco Rota, Luciano Bottaro, Giorgio Cavazzano ynnä muut suuret klassikkonimet?
Viime marraskuun Giovan Battista Carpi-klassikko on ollut rohkein pesäero tutusta nelikosta. Lehden sisältö alkaa nyt jo tuntua kyllästyttävältä kun se ei tarjoa oikein mitää yllätyksiä.
Olen kyllä lähettänyt toimitukselle palautetta tästä.
Eikös Klassikon idea juuri olekin, että julkaistaan noita klassikkotarinoita (jotka nuorille lukijoille eivät suinkaan ole kaikki tuttuja)? Mutta tästä samaa mieltä, kovin kapea on artistikaarti!
Taskukirjaformaattiin alunperin tehdyt sivut tosin eivät välttämättä parhaiten sovi A4-kokoiseen lehteen.
-
Uusimman numeron 64 sivusta peräti 48(!) sivua ovat uusintoja.
Kolme Barksin tarinaa haukkaavat yhteensä 22 sivua,
Semmoinen vasta olisikin hauska lehti missä julkaistaisiin uudelleen Barksin kootut. (Tai vaikka Marco Rotan, jos niikseen tulee) Pääsisi nauttimaan sekä lehtiformaatista että nimen omaan siihen kokoon tehdyistä tarinoista. Sepä olisi yllättävä veto, mutta minun mieleeni. :)
-
Semmoinen vasta olisikin hauska lehti missä julkaistaisiin uudelleen Barksin kootut. (Tai vaikka Marco Rotan, jos niikseen tulee) Pääsisi nauttimaan sekä lehtiformaatista että nimen omaan siihen kokoon tehdyistä tarinoista. Sepä olisi yllättävä veto, mutta minun mieleeni. :)
Ostaisin, tilaisin tai mitä vaan. Kunhan saisi helposti ja lehtikoossa.
-
Taskukirjaformaattiin alunperin tehdyt sivut tosin eivät välttämättä parhaiten sovi A4-kokoiseen lehteen.
Eivät sovikaan, enkä usko, että kukaan niitä haluaisikaan Klassikossa nähdä.
Taskaritaiteilijoilta pitäisi julkaista niitä lehtiformaattiin tehtyjä vanhoja tarinoita (minkälainen se mainitsemani Carpin klassikko myös oli). Meillä julkaisemattomia sarjoja on kosolti jäljellä ja jo julkaistujenkin seassa on esimerkiksi Aku Ankan karusellissä ja 400-sivuisissa jättikirjoissa nähtyjä harvinaisempia juttuja, joita minun puolestani voisi ihan hyvin uusintajulkaista tarkistetuin käännöksin ja uusin värityksin.
-
Nyt kun tässä on taas päässyt Barksin makuun, niin tuo 7/2020 näytti aika houkuttelevalta. Tosin, kun en muista mitä juttuja omistan jo ennestään (täytys uhrata aikaa ja tehdä joku listaus!), niin en jaksanut ainakaan vielä ostaa. Mutta olihan siinä päätarinan lisäksi muutama Barksin 1-sivuinenkin. Eli yhteensä noin parikyt sivua Barksia.
-
Aku Ankka Klassikon 300. numero on ilmestynyt Digi-Akuun ja mikäpä olisi sen parempi tapa juhlistaa tasasatasia kuin julkaista ennätysmäärä uusintoja, keiltäpä muiltakaan kuin Barksilta ja Rosalta... ::)
Mukana ovat tutut tarinat Saari avaruudessa (https://inducks.org/story.php?c=W+US+++29-01) ja Kolmen Caballeron paluu (https://inducks.org/story.php?c=D+2000-002).
Kun mukaan lisätään nelisivuinen Strobl-uusinta ja yksisivuinen Barks-vitsisarja, uusintojen määrä on yhteensä huimat 51 sivua!!!
Täytetarinoina niitä perus tanskalaisia ja hollantilaisia lyhäreitä.
-
Lehtimyyjä soitti iloisella asialla ja tarjosi Klassikkoa. Ei meinannut millään uskoa että tulee jo.
Ai ne soittelee taas Klassikosta. Mähän lopetin Klassikon kesällä ja siitä asti on 3 kertaa vai oliko niitä jopa 4 kertaa soittaneet mulle asian tiimoilta. Varmaankin kohta tulee taas soitto. Eivät millään usko, että en tilaa enää sitä uusinta-lehteä. Sitkeää sorttia nuo puhelinmyyjät.
Mutta nyt kun olen kohta 4 kk ollut ilman lehteä, niin täytyy sanoa, että oloni on mikä mahtavin. En ole edes lehtipisteessä enää selaillut lehteä...aika helposti pääsin irti tuosta opuksesta. Tämä olisi vain pitänyt tehdä jo silloin, kun Extra-lehti muuttui Klassikoksi.
Suosittelen kaikkien tekemään erittäin hyvän uuden vuoden lupauksen eli lopettamaan Klassiko-lehden tilauksen. Ette tule katumaan!
-
Klassikko ja sen edeltäjät ovat aina tulleet kuukauden kolmas torstai. Nyt se tuli vasta seuraavana maanantaina. Onko teillä muilla käynyt nyt näin?
En kyllä viime torstaina muistanut kaivatakaan.
Tänään tuli meillekin Klassikko.
-
Ei näkyny Klassikkoa, normi-Aku tuli. Roope ja kumppnit vierailevat pohjoisessa mm. jäähotellissa. Ei ihan Kemi, mutta sinne päin, tjsp.
Timo
-
Itellekki tuli vasta tänään. Ei olisi haitannu vaikka ei olisi tullukkaan ;D
-
No nyt on uusimmassa Klassikossa pitkästä aikaa johtosarja joiltain muilta tekijöiltä kuin Barksilta. Viimeisin tällainen julkaistiin tasan vuosi sitten, helmikuussa 2020.
Ei tässäkään silti mitään superihmeellistä juttua ole, mutta ihan OK:n oloinen 34 sivun mittainen Kultainen tikari (https://inducks.org/story.php?c=H+2012-272&search=) Jan Krusilta ja Sander Gulienilta.
Tuon tarinan lisäksi lehdessä on myös ennen julkaisematon William Van Hornin yksisivuinen vitsisarja (https://inducks.org/story.php?c=AR+135&search=). Vaikka julkaisemattomuudesta ei olekaan merkintää.
Ja toki kantta eikä dekkaripähkinääkään ole meillä ennen nähty.
-
Maaliskuun Klassikossa näkyi olevan "erittäin harvinainen" tarina: Aku Ankka kertoo leijoista.
Onkos tämä aiemmin ilmestynyt Suomessa/Aku Ankassa? Kai ainakin Kootuissa?
-
Vaikka täällä on paljon Barks-uusintoja parjattu, niin tämä lehtihän oli oikein iloinen yllätys ja sisältö ajankohtaisuudessaan erittäin perusteltu. Piristävää oli myös lukea lehdestä ihan kelpo kertaus Barksista.
Tarinoista iso osa oli tosiaan miellyttävän harvinaisia.
JoR:n mainitseman Aku Ankka kertoo leijoista (https://inducks.org/story.php?c=W+KGA+++2-01) harvinaisuuden lisäksi tarinaa Akun kekkerit (https://inducks.org/story.php?c=W+OS+1055-05&search=) ei ole suomeksi julkaistu näköispainoksia ja Barksin koottuja lukuunottamatta kuin kerran Aku Ankassa vuonna 1961, ja silloinkin yhdellä sivulla lyhennettynä.
Vispilänkauppaa (https://inducks.org/story.php?c=W+WDC++39-01&search=vispil%C3%A4nkauppaa) tarinakin on nähty meillä Koottujen ulkopuolella vain vuonna 1991, Aku Ankan juhlasarjojen ensimmäisessä osassa.
Laiton lyönti (https://inducks.org/story.php?c=W+OS++199-01&search=laiton%20ly%C3%B6nti) on julkaistu suomenkielellä Koottujen ulkopuolella vain Aku Ankan parhaat 11-albumissa, vuonna 1980 ja albumin uusintapainoksessa, mikä ilmestyi osana Parhaat sarjat kirjoja vuonna 1989.
Englanniksi vitsisarja on julkaistu Roope-sedän kielikylpy pokkarissa vuonna 2003.
:D Tässähän oikein innostuu toivomaan, että tällaisia tekijäteemaisia Klassikoita julkaistaisiin lisääkin.
Ymmärrettävää, että toimitus halunnee pelata varman päälle ja valita lehteen mukaan myös tuoreita tarinoita. Joillekin lukijoille ne ovat varmasti suurin syy tilata lehteä.
Roope-setä-lehden Platina-numeroiden tapaan Klassikkoon voisi ottaa osaksi tekijäteemaiset numerot, vaikka sitten neljästi vuodessa. Vuosittaista ilmestymis- tai sivumäärää ei mielestäni olisi tarpeen kasvattaa vaan 8/12 numeroa voisivat olla nykyisenkaltaisia lehtiä, mitkä sisältävät puoliksi klassikoita ja puoliksi uudempaa materiaalia.
Loput 4/12 voisivat sitten olla tämän uuden lehden kaltaisia teemanumeroita, mitkä olisi omistettu aina yhdelle taiteilijalle.
Barksin ja Rosan kaltaisten itsestäänselvyyksien lisäksi omat teemalehdet voisi koota Marco Rotan, William Van Hornin, Vicarin, Daniel Brancan, Floyd Gottfredsonin, Paul Murryn, Romano Scarpan, Giovan Battista Carpin, Massimo De Vitan, Luciano Bottaron ja Giorgio Cavazzanon kaltaisten isojen nimien tarinoista. Tällaiset teemalehdet nostaisivat ainakin minun mielenkiintoani Klassikkoa kohtaan entistä enemmän.
-
No nyt on uusimassa lehdessä Floyd Gottfredsonilta tarina Mikin oma sanomalehti (https://inducks.org/story.php?c=YM+026), mitä ei olekaan ennen lehdessä julkaistu.
Mukana on myös David Gersteinin kirjoittama kiinnostava artikkeli Aku Ankasta Gottfredsonin tarinoissa.
Ja kaksi sivuisena kantena on käytetty tätä (https://inducks.org/story.php?c=CG+WAT+++9) maalausta.
-
Ja olis vieläpä ollut upea Giuseppe Peregonkin kansi käytettävänä! ;D
Timo
-
Tästä yksinkertaisesta maalauksesta (https://inducks.org/story.php?c=CB+PEN++76)olisi saanut ihan oikeasti lehden sisältöön sopivan ja - ainakin nyt käytettyä räpellystä - hienomman kannen, ihan vain jättämällä kuvan ylle tilaa otsikolle ja hieman myös kuvan alle tasapainottamaan kokonaisuutta.
-
No nyt on uusimassa lehdessä Floyd Gottfredsonilta tarina Mikin oma sanomalehti (https://inducks.org/story.php?c=YM+026), mitä ei olekaan ennen lehdessä julkaistu.
Gottfredsonia tulee nyt lisää. Kaupassa osui silmiini Klassikko 4/2022:n poikkeavan hieno kansi, joka on Gottfredsonin taidetta. Sisäsivuilta löytyy hänen pitkä tarinansa Mikki Hiiri ja seitsemän kummitusta. Numero on hieno, mutta se jäi kuitenkin ostamatta, koska minulla jo on kyseinen tarina Mikki Hiiren juhlakirjassa (Minä Mikin muokattua versiota en laske kunnolliseksi).
-
Iloinen yllätys, kun uusimmassa klassikossa oli kaksi Cavazzanon ennen julkaisematonta tarinaa 1970-luvulta. Mutta eikö näissä enää mainita, onko tarina aiemmin julkaistu? Meni kiireen keskellä inducksissa räpeltämiseksi. Edellisessä numerossa oli Rotaa, mutta jäi ostamatta, kun ajattelin hätäisen selailun perusteella, että tokihan nämä on julkaistu meillä jo aiemminkin. Mahdollisesti olin väärässä.
-
Iloinen yllätys, kun uusimmassa klassikossa oli kaksi Cavazzanon ennen julkaisematonta tarinaa 1970-luvulta. Mutta eikö näissä enää mainita, onko tarina aiemmin julkaistu?
Vain lehden aloittava tarina julkaistiin meillä ensi kertaa.
Toinen on julkaistu jo kymmenen vuotta sitten Roope-sedässä 8/2012.
Ja kyllä vain, alussa Klassikko-logossa tosiaan oli maininta jos tarinaa ei ole meillä aiemmin nähty, mutta viime aikoina mainintaa ei ole jostain kumman syystä enää näkynyt, mikä tietenkin tekee ennen julkaisemattomien tarinoiden tunnistamisesta entistä hankalampaa.
Sitäkään minä en ymmärrä, miksi mukaan oli pitänyt änkeä vielä Barksia, kun esim. aiemmin Rosalle ja Murrylle julkaistuissa teemanumeroissa lehti keskittyi kokonaan heidän sarjoihinsa.
Mutta hyviä tarinoita lehdessä joka tapauksessa on ja hienoa, että ennen julkaisematonta 4-rivistä Cavazzanoa ylipäätään saadaan.
Aku Ankan numerossa 41/2022 julkaistiin myös yksi upouusi 16-sivunen tarina Cavazzanolta ja pari meillä jo nähtyä lyhyempää tarinaa siihen lisäksi. Samaisessa lehdessä oli kuvia luonnoksista, joita Cavazzano on tehnyt ensi kuussa julkaistavassa erikoistaskarissa Väinön kannel (https://storyhouseegmont.fi/wp-content/uploads/2022/05/9789513248581_kansi-768x1113.jpg) nähtävään tarinaan. Juttu jatkaa Rosan Sammon Salaisuuden saagaa, kuten kannessa mainostetaan.
Eli kyllä tänä syksynä 75 vuotta täyttäneen Cavazzanon faneja hellitään.
-
Aku Ankan numerossa 41/2022 julkaistiin myös yksi upouusi 16-sivunen tarina Cavazzanolta ja pari meillä jo nähtyä lyhyempää tarinaa siihen lisäksi. Samaisessa lehdessä oli kuvia luonnoksista, joita Cavazzano on tehnyt ensi kuussa julkaistavassa erikoistaskarissa Väinön kannel (https://storyhouseegmont.fi/wp-content/uploads/2022/05/9789513248581_kansi-768x1113.jpg) nähtävään tarinaan. Juttu jatkaa Rosan Sammon Salaisuuden saagaa, kuten kannessa mainostetaan.
Eli kyllä tänä syksynä 75 vuotta täyttäneen Cavazzanon faneja hellitään.
Ilmoittakaahan sit missä lehdessä ja koska tuo "Väinön kannel" tulee...tämän kyllä ostan mielellään.
-
Tarina nähdään taskarin erikoisnumerossa.
Egmontin julkaisukalenterin mukaan kirja ilmestyy 22.11.
-
Aku Ankka Klassikko-lehden irtonumerohinta on näköjään saanut melkoisen korotuksen viime vuoteen nähden.
Vuoden 2022 irtonumerohinta oli 6,50€
Numerossa 1/2023 hinnaksi on merkitty 8,90€
Samaisessa numerossa uusintojen ja ennennäkemättömien sivujen suhde on 59/5.
Eli kyseinen lehti sisältää 59 sivua uusintoja ja 5 sivua uutta/ennen julkaisematonta materiaalia.
Toki sen verran on annettava armoa, että Paul Murryn tarinat Aku Ankka - Kympin suoritus (https://inducks.org/story.php?c=W+DD+++62-03) ja Mikki Hiiri - Jos jonkinmoisia koiria (https://inducks.org/story.php?c=W+MM+++43-04&search=) tarinat on julkaistu suomeksi yhden ainoan kerran (näkkäreitä lukuunottamatta) 1960-luvulla. Ensimmäinen vieläpä yhdellä sivulla lyhennettynä. Nyt molemmat tarinat nähdään kokonaisuudessaan uusilla värityksillä ja tuoreilla käännöksillä.
Ja ainakin minulle ne olivat ennestään tuntemattomia.
-
Aku Ankka Klassikko-lehden irtonumerohinta on näköjään saanut melkoisen korotuksen viime vuoteen nähden.
Vuoden 2022 irtonumerohinta oli 6,50€
Numerossa 1/2023 hinnaksi on merkitty 8,90€
Jahas! Helmikuun Klassikossa sivumäärä nousi ja hinta laski. Kannessa mainostetaan NYT 68 sivua!.
Uusi hinta on 8,50€, mikä on yhä todella korkea kun sisällöstä 15 sivua on uutta ja 53 uusintaa.
Mukaan on sentään saatu kiinnostava Mikki-klassikko (https://inducks.org/story.php?c=S+74265&search=) Marco Rotalta, jota ei ole aiemmin julkaistu Suomessa.
-
Klassikkoa on puhelimen välityksellä kaupattu 2-3/kk tilauksen lopettamisen jälkeen. Sähköpostilla lähes viikottain. Viimeisimmässä soitossa oli myyntitaktiikka vähän muuttunut. Painotettiin sitä että on tulossa paljon aiemmin julkaisematonta materiaalia.
En silti tilannut koska olen jo suurimmasta osasta Aku ankka ekstroja hankkiutunut eroon niin tuon sarjan keräily minun kohdalta oli lopullisesti siinä.
Saa nähdä tulee kuitenkin edelleen suurimmaksi osaksi uusintoja ja tuo oli vain myyntipuhetta
-
Onpas kiva kun Klassikkoon on saatu kiinnostavia italialaisia tarinoita ja vieläpä ennen julkaisemattomia sellaisia.
Viime kuun numerossa - mikä on vielä pari päivää irtonumeromyynnissäkin - minua ilahdutti kovasti Rodolfo Ciminon kirjoittama ja Giovan Battista Carpin piirtämä Sepe Susi tarina Purukaluston parhaaksi (https://inducks.org/story.php?c=I+TL++881-B).
Muutenkin Sepelle ja possuille koottu 90v. juhlanumero on oikein mainiosti kasattu. Vain se yksi pitempi Barks-tarina siellä seassa rikkoi kokonaisuutta.
Kesäkuun numero (mikä julkaistaan virallisesti tulevana torstaina 15.6.) alkaakin pitkällä, niin ikään Suomessa ennen julkaisemattomalla italialaisklassikolla. Elisa Pennan kirjoittama ja Massimo De Vitan piirtämä 20 sivuinen tarina Kultasuonia ja salajuonia (https://inducks.org/story.php?c=S+73062&search=%20Elisa%20Penna,%20Massimo%20De%20vita) on juuri sellainen tarina, mitä haluaisin Klassikosta lukea.
Tällaisia ehdottomasti lisää!
Vielä kun saataisiin järkeviä artikkeleita vaikka tekijöistä, niin lehden kiinnostavuus kasvaisi silmissäni.
Loppuaikojen Roope-setä -lehdistä voisi ottaa mallia. Niissä oli usein mukana ennen julkaisemattomia italoklassikoita ja kiinnostavia toimitussivuja.
-
Ruotsalaisilla on tämmöinen vastaava Kalle Anka Klassiker. Pari kolme sivua aina jotain infotekstiä.
Timo
-
Kylläpä uusimman Klassikon paperi oli heikkoa. Sai ihan tosissaan pelätä repeämistä. ???
-
Kylläpä uusimman Klassikon paperi oli heikkoa. Sai ihan tosissaan pelätä repeämistä. ???
Itsekin havaitsin saman. Kuin olisi painettu silkkipaperille. Joskus joudutaan tietysti saatavuusongelmien takia painamaan korvaavalle ja hieman erilaiselle paperille kuin mihin on totuttu. Sanoman tuntien tuosta tuskin on kyse. Normaalissa Akkarissakin on nykyään tosi huono paperilaatu ja painojälki. Tosi usein kuultaa paperi värien läpi. Hinta nousee ja laatu huononee.
-
Itsekin havaitsin saman. Kuin olisi painettu silkkipaperille. Joskus joudutaan tietysti saatavuusongelmien takia painamaan korvaavalle ja hieman erilaiselle paperille kuin mihin on totuttu. Sanoman tuntien tuosta tuskin on kyse. Normaalissa Akkarissakin on nykyään tosi huono paperilaatu ja painojälki. Tosi usein kuultaa paperi värien läpi. Hinta nousee ja laatu huononee.
Mutta nyt herääkin kysymys. Kummalla pyyhkii paremmin Soft Embolla vai Aku Ankan klassikolla. Kummatkin yhtä turhia luettuna. Toinen on tyhjä paperi ja toinen uusintoja täynnä.
-
Mutta nyt herääkin kysymys. Kummalla pyyhkii paremmin Soft Embolla vai Aku Ankan klassikolla. Kummatkin yhtä turhia luettuna. Toinen on tyhjä paperi ja toinen uusintoja täynnä.
Eikös tuon Klassikon idea juurikin ole julkaista vanhoja, eh, klassikkoja?
-
Eikös tuon Klassikon idea juurikin ole julkaista vanhoja, eh, klassikkoja?
Aku Ankka Klasikko oli ennen Kuukausiextra. Markku Kivekäs taisteli sen lehden meille ja siinä oli vain uusi tarinoita. Sitten kaikki Kivekkään työ pilattiin ja lehti muutettiin Aku Ankka Klassikoksi, jossa uusintoja on pilvin pimein!
Ja jos kerran paperikin on silkinohutta, niin sehän toimii ihan hyvin myös vessapaperina. Muuhun sillä ei ainakaan mulla ole tarvetta.
Voisi ihan hyvin lopettaa tuon lehden. Eipähän kuukausittain Sanomilta soitettaisi ja yritettäisi myydä tuota lehteä mulle. Ei auta, vaikka kuinka selitän, että en tahdo kyseistä uusintalehteä. Aina sieltä joku kuitenkin soittaa...alkaa välillä menee kotirauhanhäirinnäksi tuo Sanomien terrori.
-
Minun on ilmeisesti jälleen tunnustettava ilmeinen toisinajattelevuuteni; pidin kovin tämän tuoreimman AA Klassikon kattauksesta. 3 kpl Barksia, joista se lehden kannessa mainostettu merimatkakertomus taisi muuten olla Barksin viimeinen kokonaan oma kymmensivuinen - puhunko nyt läpiä päähäni, vai onko näin?
Ihan oma lukunsa sitten on tietysti se lehden keskimmäinen Barks-tarina; arvatkaa vain, kuinka monta kertaa olen perustellut laiskotteluani sillä, että minulla on akuuttis-krooninen rasittuloosi! Kysymys tähänkin: Tietääkö kukaan, mitä tuo ihmeellinen sairaus on englanniksi, siis niin kuin suoraan Barksin kynän jäljiltä ilman käännöksiä?
Se paperin mahdollinen laatuongelma on toki ikävä asia, toivon mukaan kustantajakonserni katsoisi asian perään!
-
Tutustuin AA Klassikkoon vasta viime syksynä ja olen siitä asti ostanut kaikki numerot. Barksin jutut ovat olleet toki suurimmaksi osaksi tuttuja ja moneen kertaan luettuja, mutta niihinkin jotain on mahtunut mukaan, joita en muista lukeneeni, tai ei ainakaan omasta hyllystä löytyvistä Barks-kokoelmista löytynyt.
Muut tarinat ovat sitten olleet yleensä joko itselle uusia, tai sitten sellaisia, että muistaa ne joskus lapsena 80-luvulla lukeneensa ja nyt saa uudellleen notalgiafiilistellä. Esim. edellisessä numerossa Korpiporho oli sellainen, että en sitä ensin muistanut, mutta kun aloin lukea muistui mieleen, että olen sen ala-asteikäisenä lukenut ja tykkäsin silloin (ja yhä) kovasti. Paul Murryn jutuissa oli myös aikanaan monta suursuosikkia ja niitä on ollut mukava lukea Klassikosta uudelleen.
Ne tämän vuosituhannen normi-Akut mitä olen lukenut ei ole hirveästi iskeneet. Samoin nykytaskarit on vanhempiin verratttuna aika surkeita, ainoastaan Castyn jutut iskee. Aku Ankka Klassikko on ainoa Disney-julkaisu, jota tulee uutena ostettua.
-
akuuttis-krooninen rasittuloosi! Kysymys tähänkin: Tietääkö kukaan, mitä tuo ihmeellinen sairaus on englanniksi, siis niin kuin suoraan Barksin kynän jäljiltä ilman käännöksiä?
Varmaankin tämä juttu. Puckeritis of the pipelines.
Timo
-
Kiitos! Ihan juuri tuo se on - ah miten kivaksi synonyymiksi siitä onkaan käsitteille "lorvikatari" ja "työallergia"!
-
Toivoisin että Sanoma alkaisi tarjoamaan sellaista tilausta jossa saisi Klassikon ja digi-Akun yhdessä. En oikein välitä tästä normi-Akusta, ja Klassikko taas... se ilmestyy harvemmin, sen ehtii lukea ja siinä on hyviä tarinoita.
Nyt mulla on tällaiset tilaukset: normi-Aku jonka sain tarjoushinnalla ja siihen kuuluu digi-Aku, ja just tilasin tarjoushinnalla Klassikon, jossa taas on hyviä juttuja mutta johon ei sisälly digi.
Makuja on niin monenlaisia. Ymmärrän että innokkaat pitkän linjan harrastajat eivät kestä jatkuvia uusintoja, mutta mulla esim. ei ole jo viiteen kertaan näitä Barksin parhaita. Joten on kiva että saan niitä joitakin nyt Klassikossa.
Ja digi-Akuhan on ihan mahtava palvelu!
-
Kuinka moni täällä vielä tilaa Aku Ankka Klassikko-lehteä ja minkälaisia ajatuksia ihmisillä lehdestä on?
Viime aikoina olen saanut pettyä lehteen kerta toisensa jälkeen. Myönnettävä on, että tarinat ovat hyviä ja syy pettymykselleni ei ole uusi. Se on uusinnat.
Viimeiset neljä numeroa (68 sivua kussakin lehdessä) ovat sisältäneet yhteensä 3!!! sivua uutta tai suomeksi ennen julkaisematonta materiaalia. Lehden irtonumerohinta on tänä vuonna 9,90€
Mieleen herää väkisinkin kysymys, että onko lehden levikki pudonnut niin rankasti sen lanseeraamisesta (tai oikeastaan muuttumisesta Ekstrasta nykyisenkaltaiseksi Klassikoksi), että noin kovalla irtonumerohinnalla ei lehteen saada yhtä sivua enempää uutta materiaalia?
Syksyllä 2019 ensimmäisen irtonumeromyyntiin ilmestyneen Aku Ankka Klassikon tarjoushinta oli 3,90€ ja sitä seuraavan lehden normaalihinta 5,90€. Tuohon aikaan lehti sisälti noin puolet uutta tai ennen julkaisematonta materiaalia ja puolet klassikoiksi merkittyjä uusintoja. Tuohon aikaan myös lehdessä luki, jos klassista tarinaa ei oltu meillä aiemmin julkaistu. Ja se oli mielestäni aina sulka toimituksen hattuun. Sittemmin uusintojen määrä kasvoi ja maininnat ennen julkaisemattomista tarinoista hävisivät lehden sivuilta.
Sanoman (https://tilaa.sanoma.fi/aku-ankka-klassikko?backTo=%2F) nettisivuilla lehteä mainostetaan yhä seuraavanlaisesti:
Aku Ankka -lehden sisarjulkaisu Aku Ankka Klassikko tarjoaa huimasti hupia vannoutuneimmille Akkari-faneille. Lehti tunnettiin aiemmin nimellä Aku Ankka Ekstra.
Klassikko on koottu nimenomaan ”vanhan kunnon Ankka-sarjakuvan” ystäville: esimerkiksi jokaisessa 68-sivuisessa lukupaketissa tarjotaan kaikkien aikojen ankkamestari Carl Barksin piirtämä seikkailu muiden klassikkosarjojen lisäksi. Nimensä mukaisesti noin puolet lehdestä on taattua klassikkokamaa – Carl Barksia, Don Rosaa, Vicaria, Brancaa, Hubbardia, Stroblia ja muita vanhoja mestareita.
Toinen puolikas on parasta nykytuotantoa mahdollisimman laajalla ankkalinnalaisella hahmogallerialla höystettynä. Klassikon sivuilla seikkailee myös harvemmin nähtyjä hahmoja, kuten Tiku ja Taku, Sepe Susi ja Matami Mimmi.
Poimitaanpa lainauksesta lihavoimani kohdat ruodittaviksi:
1. "Aku Ankka Klassikko tarjoaa huimasti hupia vannoutuneimmille Akkari-faneille." Ajattelisin, että vannoutunut ankkafani on sellainen, kuka on asialleen omistaunut ja kerännyt (tai vähintäänkin lukenut) niin paljon laadukasta ankka-sarjakuvaa kuin suinkin on pystynyt. Hän muistaa itselleen tärkeät tarinat ja haluaa lukea lisää itselleen ennestään tuntemattomia laatutarinoita, mutta ehkä satunnaisesti palata parhaimpina pitämiensä tarinoiden pariin.
2. "Nimensä mukaisesti noin puolet lehdestä on taattua klassikkokamaa" Näin olikin aiemmin. Viime aikoina liki koko lehti on koottu klassikkokamasta. Valitettavasti jo aiemmin, useimmiten jopa melko tuoreista (viimeksi 5-10 vuoden sisään) nähdyistä uusintajulkaisuista.
3. "Klassikon sivuilla seikkailee myös harvemmin nähtyjä hahmoja, kuten Tiku ja Taku, Sepe Susi ja Matami Mimmi."
Lehden ollessa vielä Aku Ankka Ekstra harvinaisia hahmoja tosiaan näkyi, lähestulkoon jokaisessa numerossa. Nyt tilanne on mennyt siihen, että harvinaisille hahmoille on koottu kaksi erikoisnumeroa ja muut lehdet ovatkin sitten pääasiassa täynnä ankkoja ja/tai hyvässä tapauksessa hiiritarinoita. Viime vuoden lehdistä 3/12kpl. sisälsi näitä harvinaisia hahmoja. Numero 3/2023 oli tällainen harvinaisten hahmojen erikoisnumero. Numero 5/2023 oli Sepen ja possujen juhlanumero ja joulukuun lehdessä oli yksi Tiku ja Taku tarina.
Vaan mitä tapahtuu samaan aikaan viikkoAkun sivuilla?!
Ehkä joku muukin on pannut merkille, että tässä alkuvuoden aikana Aku Ankan sivuilla on ollut viime vuosiin verraten poikkeuksellisen paljon harvinaisia hahmoja.
Iso Paha Susi ja kolme pientä porsasta ovat olleet mukana numeroissa 5 ja 6/2024.
Tiku ja Taku numerossa 5/2024
Augustus Ankka numerossa 6/2024
Figaro numerossa 6/2024
Matami Mimmi numerossa 7/2024
José Carioca numerossa 7/2024
ja uusimman Akkarin takasivuilta löytyvästä maistiaisesta selviää, että ensi viikon numerossa on mukana Josén lisäksi myös Panchito kun Chase Craigin ja Carl Buettnerin Kolmen Caballeron paluu (https://inducks.org/story.php?c=W+WDC++50-06) julkaistaan uudelleen.
Tästä kaikesta minulle on iskenyt sellainen pelko, että Klassikolla menee nykyään niin huonosti, että kustannusten säästämiseksi siihen aiotaan jatkossa keskittyä laittamaan enimmäkseen jo ennestään käännettyjä klassikkouusintoja, joihin tuoreet Hollantilaistuotokset eivät sovi mukaan. Harvinaiset hahmot saavat sitten tehdä paluun viikkoAkun sivuille. Toki tämän pitäisi ilmetä sitten myös lehden mainoksissa. Nyt ne johtavat pahasti harhaan.
-
No se hintalappuhan on aika komea - kun perinteinen AA nosti hintaa 30 senttiä viimeisimmässä hinnantarkistuksessa, niin klassikkoakun euron kokoinen riuhtaus tuntuu kyllä aika brutaalilta...
Mainonnan tulisi tietysti olla rehtiä; jos uusinnoille on raivattu ennen julkaisemattomiin nähden etuiluoikeuksia sivumäärässä, ei tosiaankaan endorsementtia pitäisi jatkaa 50/50-sepustuksilla.
Ja jos vallan kertomatta jätetään se, mikä lehden sisällöstä on ennen julkaisematonta, niin se on kyllä mielestäni tosi ikävä asia!
-
Mainonnan tulisi tietysti olla rehtiä; jos uusinnoille on raivattu ennen julkaisemattomiin nähden etuiluoikeuksia sivumäärässä, ei tosiaankaan endorsementtia pitäisi jatkaa 50/50-sepustuksilla.
Ja jos vallan kertomatta jätetään se, mikä lehden sisällöstä on ennen julkaisematonta, niin se on kyllä mielestäni tosi ikävä asia!
Minusta tuntuu, että maininnat ennen julkaisemattomista klassikoista jätettiin tietoisesti pois kun uusintojen määrä lisääntyi. Tavan tallaaja ja satunnaislukija tuskin erottaa mikä tarina on julkaistu aiemmin ja mikä ei, mutta minun kaltaiseni pitkäaikainen lukija pystyy pelkän seilailun perusteella tunnistamaan suurimman osan uusinnoista. Tiedän, että tällä foorumilla on muitakin tarkkasilmäisiä lukijoita.
Jotkut tarinat toki täytyy vielä tarkistaa inducks-tietokannasta, mutta todella surullinen suuntaus on tämä uusintojen määrä ollut viime aikoina.
Noin 300. numeron hujakoilla oli huomattavissa vähän vastaavanlaista uusintojen määrän kasvua. Ja sitten seuraavana vuonna tuli näitä Barksin, Rosan ja Murryn synttärinumeroita, jotka olivat kasattu uusinnoista, mutta tuosta vaiheesta päästiin yli ja jonkun aikaa lehdessä oli taas liki luvatunmoinen määrä myös uusia tarinoita. Viime vuonna suunta muuttui ja tosiaan nyt viimeiset neljä numeroa ovat olleet ihan selailutavaraa.
-
2-3 kertaa kuukaudessa tuota on kaupattu tilauksen lopettamisesta alkaen. Yksi myyjä loppuvuodesta mainosti että aiemmin julkaisemattoman materiaalin määrä kasvaa huomattavasti. Eipä taida tapahtua
-
Olen niin onnellinen, kun aikoinaan älysin lopettaa koko turhakkeen. Näköjään homma on mennyt vieläkin pahemmaksi ja kohta lehdessä ei ole uutta sarjakuvaa enää muuta kuin kansi-lehti...sekin varmaan kohta on uusintaa täynnä.
Silloin kun lopetin lehden, niin ajattelin, että varmaan lehtipisteellä luen tuosta ne uudet tarinat tai sitten kirjastossa. No muutaman kerran ole kurkkinut lehteä ja vain vihastunut entisestään. Enää en noteeraa koko lehteä ollenkaan. Pitäkää Sanomat pask....kakka-lehtenne.
Mutta siitä asti, kun olen lehden lopettanut, niin kylläpäs on tullut kotiin soittoja. Ennen jaksoin selitellä, miksi kyseisen lehden lopetin...nykyään vain sanon ettei koko lehti kiinnosta yhtään ja lyön luurin korvaan. Vuodessa tuli varmaan semmoinen alle 15 soittoa kyseisestä lehdestä. Viime aikoina vähemmän, ehkä Sanomien puhelinmyyjät alkaa vihdoinkin tajuamaan, että en sitä tule ostamaan...en ennen kuin belsebubit harrastaa mäkihyppyä siellä kuumassa paikassa.
Sanon teille kaikille, jotka vielä sinnikkäästi tilaa Aku Ankka Klassikkoa...lopettakaa heti...ei kannata. Saatte mielenrauhaa, rahaa säästyy oikeisiin uusiin sarjakuviin ja voitte ne jo ostetut Aku Ankka klassikot käyttää hyödyksi...sytyttää niillä vaikka saunan kiukaan. Ehdottomasti parempi ja hyödylisempi vaihtoehto kysiselle lehdelle.
Kyllä Sanomat on mennyt niin alas loistonsa päivistä. Aku Ankan toimitus on varjo entisestään. Epäilen, että kun pääsen vanhainkotiin, niin enää ei ole edes sitä Aku Ankka-lehteä vessareissuja piristämään...miten saan kakan tulemaan sulavasti vanhuksena, kun ei uusi Aku-tarina enää löysennä perseposkia ja anna kakan tulla sukkana pönttöön. Ehkä annan ChatGPT_lle tehtäväksi tehdä minulle uusia Aku Ankka sarjakuvia ja luen niitä silmälappuvideoista (tätähän me 80-luvun kakarat ennustimme, kun korvalappustereot tuli myyntiin Suomessa).
Älkää siis kulkeko onnenne ohi...lopettakaa Klassikko...se on päivän hyvä työ ja elämä sen jälkeen on ihanaa. UGH! Olen puhunut!
-
Olen niin onnellinen, kun aikoinaan älysin lopettaa koko turhakkeen. Näköjään homma on mennyt vieläkin pahemmaksi ja kohta lehdessä ei ole uutta sarjakuvaa enää muuta kuin kansi-lehti...sekin varmaan kohta on uusintaa täynnä.
Niin, siis kannethan ovat jo olleet lähes järjestään uusintoja tässä lehdessä. :D
Se yksi ennen julkaisematon sivu on ollut takakannen 1-sivuinen.
Suunnilleen ensimmäisen puolentoista vuoden ajan Sanoma näytti tilanneen lehteä varten uusia kansia Paco Rodriguezilta, mutta niistä luovuttiin samoihin aikoihin kun uusintojen määrä lehden sisällä kasvoi.
Viimeinen Pacon piirtämä kansi taisi tulla numerossa 300.
-
Niin, siis kannethan ovat jo olleet lähes järjestään uusintoja tässä lehdessä. :D
Se yksi ennen julkaisematon sivu on ollut takakannen 1-sivuinen.
Suunnilleen ensimmäisen puolentoista vuoden ajan Sanoma näytti tilanneen lehteä varten uusia kansia Paco Rodriguezilta, mutta niistä luovuttiin samoihin aikoihin kun uusintojen määrä lehden sisällä kasvoi.
Viimeinen Pacon piirtämä kansi taisi tulla numerossa 300.
Sanomien pitää mainostaa Klassikkoa seuraavasti.
1. Aku Ankka Klassikko tarjoaa huimasti kärsimystä vannoutuneimmille uusinta-faneilleen.
2. Nimensä mukaisesti noin 100% lehdestä on jo korvistakin pursuavaa klassikkokamaa eli uusintaa...ja nyt mainoksetkin aitoa uusintaa...et ikinä pääse eroon enään uusinnasta.
3. Klassikon sivuilla ei seikkaile enää harvemmin nähtyjä hahmoja, kuten Tiku ja Taku, Sepe Susi ja Matami Mimmi...nekin on täytetty uusinnoilla ja uusintojen uusinnoilla.
Klassikko-viidakon vanha sanonta: Uusinta kestää isältä pojalle!
-
Klassikko yhä tulee. Se loppuu välittömästi, jos sinnekin tulee vielä samankaltainen temppu, mitä päälehdessä tehtiin Kääkin osalta. :police:
-
Minulle kyllä riitti jo temppu että lehden hinta lähentelee kymppiä per numero ja uutta luettavaa vain +/- 10 sivua. No ainakin on nopeita lehtiä lukea kun uusinnat jättää lukematta.
-
Tänään postiluukusta putosi uusi Aku Ankka -lehti ja sen kylkiäisenä tuli tuo 4/2024 Klassikko. Siinähän oli tuo Floyd Gottfredsonin tarina "Mikki Hiiri - Mustakaapun ensirötökset".
Minulla on tuo Jättikirja : Mikin oma sanomalehti, jossa samainen tarina. Väritys on tuossa Jättikirjassa vähän tummempi ja ei niin värikylläinen kun tässä Klassikossa. Onko tämä Klassikon sarjakuva otettu jostain muusta materiaalista vai onko Jättikirjaan tehty vaan ihan omapäinen väritys. Myöskin katsoisin, että tuo Klassikon piirrosjälki oli paljon suttuisampi tai huonompi kuin Jättikirjassa. Olisiko skannaus mennyt vähän puihin sitten Klassikon osalta.
Muutenhan tuo Klassikko 4/2024 olikin sitten pelkkää uusintaa...yhtään uutta sarjakuvaa ei siitä löydy. Näköjään mikään ei ole muuttunut lehden osalta. Pysyn siis jatkossakin erossa tästä lehdestä.
Miksi muuten tämä oli laitettu kylkiäisenä Aku Ankan tilaajille. Onko Klassikon tilaajien määrä radikaalisti vähentynyt viime aikoina ja siksi on yritetty mainostaa lehteä Aku Ankan tilaajille tämmöisellä kylkiäislahjalla. Olisivat nyt sitten tämmöiseen kylkiäiseen laittanut edes puolet uutta sarjakuvaa...olisi joku voinut sen ehkä tilatakin. Nyt kaikki näkee, että lehti on vain uusintaa täynnä ja ei varmasti tilaa lehteä. Taitaa Klassikko kohta loppua...tämmöiset kylkiäislahjat on selvä merkki, että lehdellä menee huonosti. Harmittaa vaan, että tämä entinen Aku Ankan Extra-lehti on mennyt tämmöiseksi. Silloin alussa ns Aku Ankan kuukausiextra nimellä se oli tosi hyvä lehti ja sitä tuli luettua ihan mielenkiinnolla...sitten Sanomat meni sössimään lehden tommoseksi sekundalehdeksi. Ei ihme, että tilaajat kaikkoaa.
-
Tänään postiluukusta putosi uusi Aku Ankka -lehti ja sen kylkiäisenä tuli tuo 4/2024 Klassikko. Siinähän oli tuo Floyd Gottfredsonin tarina "Mikki Hiiri - Mustakaapun ensirötökset".
Hoh! Se onkin sitten viides kerta kun toi tulee suomeksi. Kuudes, jos Hesarin ensijulkaisu lasketaan. Neljästi tämän vuosituhannen puolella. Samoja sarjoja vaan pyöritellään "uusissa" julkaisuissa. Pff.. Gottfredsonilta löytyis vaikka mitä kääntämätöntä.* Ilmeisesti ei haluta maksaa suomentajille enää mitään.
*Edit: siis Hesarin ensijulkaisunsa jälkeen suomeksi julkaisematonta, miltei kaikkihan ne aikanaan sanomalehdessä tulivat.
Timo
-
Tänään postiluukusta putosi uusi Aku Ankka -lehti ja sen kylkiäisenä tuli tuo 4/2024 Klassikko. Siinähän oli tuo Floyd Gottfredsonin tarina "Mikki Hiiri - Mustakaapun ensirötökset".
Muutenhan tuo Klassikko 4/2024 olikin sitten pelkkää uusintaa...yhtään uutta sarjakuvaa ei siitä löydy.
Siinä olet oikeassa, ettei lehdestä löydy yhtään uutta sarjakuvaa. Tuoreinkin on vuodelta 1988, mutta yllättäen lehden sivuilta löytyykin 19 sivua Suomessa ennen julkaisematonta materiaalia. (Joo, tätähän toki tarkoitit :P ).
Joidenkin tarinoiden osalta pelkästään lehteä selailemalla on mahdoton sanoa, onko se uusinta vai ei ja luulen, että tähän lehdessä tietoisesti pyritäänkin kun ennen julkaisemattomia tarinoita ei enää merkitä mitenkään.
Mutta siis lehden kannessa ja sivulla 2 julkaistut Floyd Gottfredsonin Mustakaapu-aiheiset maalaukset (https://inducks.org/simp.php?d1=Mustakaapu&d2=&d4=&creat=Floyd+Gottfredson&exactpg=&kind=PL) julkaistaan, ainakin Inducksin mukaan, ensimmäistä kertaa meillä vasta nyt. Ne sopivat hyvin niitä inspiroineen tarinan kylkiäisiksi, joten mielestäni tarinan julkaisu tässä tapauksessa on ihan OK ratkaisu, vaikka lukisinkin mielelläni jonkin kokonaan julkaisemattoman Gottfredsonin.
Ennen julkaisemattomat tarinat ovat
Vuotava vesistö (https://inducks.org/story.php?c=S+66013)
Lahjomaton lääke lenssuun (https://inducks.org/story.php?c=S+71079)
ja Maalausharrastus? (https://inducks.org/story.php?c=ZM+49-06-12)
Vaan minkäs takia Mika sai Klassikon Aku Ankan mukana?
Onko joku muu saanut lehden vaikkei sitä tilaa?
-
Siinä olet oikeassa, ettei lehdestä löydy yhtään uutta sarjakuvaa. Tuoreinkin on vuodelta 1988, mutta yllättäen lehden sivuilta löytyykin 19 sivua Suomessa ennen julkaisematonta materiaalia. (Joo, tätähän toki tarkoitit :P ).
Vaan minkäs takia Mika sai Klassikon Aku Ankan mukana?
Onko joku muu saanut lehden vaikkei sitä tilaa?
Siis ainoa, jota tästä Klassikosta vähän selailin oli tuo Gottfredsonin tarina.
Mä kun näen sen tarran ja sepustuksen Klassikko vuodelta se ja se...silloin näen punaista ja siirryn seuraavaan tarinaan. En edes viitsi katsoa sitä. Ai niitä siis ei ole julkaistu Suomessa. Mua kun ei tää Klassikko kiinnosta yhtään, niin pläräsin vaan sitä vähän. Täytyykin sitten lukea nuo julkaisemattomat tarinat. Olen aina luullut,että toi Klassikko tarina on siksi tuossa, että se on julkaistu Suomessa. Täytyykin katella noita Aku Ankka-lehtiäkin, että onko siellä tapahtunut sama vahinko. Pitäisi olla tarra, että tämä on julkaistu Suomessa...voi ihan tyystin ohittaa se.
Tää siis oli semmoinen kortsuun eli muoviin laitettu kahden lehden päljäys. Juu en tiiä miksi tämmöisen sain...en niin hirveesti diggaa Klassikosta. No mä kyllä niille Sanomien Klassikon puhelinkaupustelijoille olen välillä vähän koppava. No jos vuoden aikana soittelee samasta asiasta moneen kertaan, niin kyllä siinä vähän turhautuu. Ehkä nyt ovat aloittaneet väsytyskamppanjan myös ilmaisen lehden muodossa. Ainoa hyvä homma tässä oli, että nyt ei Posti liimannut sitä extra osoitetarraansa mun Aku Ankkaan kiinni (kun oli muovit päällä)...se on niin paha aina ottaa pois varovasti.
Vai olisiko Sanomat ihan kiusallaan lähettäneet mulle Klassikon, että saan siitä pahan mielen...mene ja tiedä!
-
On kiehtovan omituista ja omituisen kiehtovaa meininkiä tämä... Jos se Klassikko tuli muovipaketissa yhdessä Aku Ankan kanssa, voisiko kyseessä tosiaankin olla ihan lahja - sillai Kääk!-lehdykän malliin; meille nuo 4/2024 Klassikko ja perinteinen AA tulivat ihan perinteisesti samassa postiläjässä ilman muovituksia, osoitteet ilman tarroja takakannessa.
Tuosta olin kyllä iloinen, että ihan 3 tarinaa Suomessa ennen julkaisemattomia - kiitos, Kääk13, selvitystyöstäsi asian suhteen! Se nyt tosiaan on minunkin mielestäni ikävää, että näitä "ei julkaistu aiemmin Suomessa"-tekstejä ei AA:ssa, tai klassikkoversiossa siis kuitenkaan, taideta enää juuri käyttää; tähän toivoisin kyllä korjausta. Jos ei onnistu muuten, niin oma ehdotukseni: jätettäisiin turhia sisältövaroituksia pois, niin jo luulisi olevan sitten tilaa niille ei ollenkaan niin turhille ilmoituksille aiemmista julkaisemattomuuksista!
-
Minulle on tullut Klassikko-lehti muovissa Aku Ankan kanssa syyskuusta 2021 alkaen.
Mukana tuli saatekirje, missä kerrottiin, että lukijoiden ehdotuksesta lehdet jaetaan jatkossa yhtenä pakettina.
Luulin, että näin toimitaan kaikkien kanssa, ketkä molempia lehtiä tilaavat.
Ehkä tämäkin on sitten vain joillekin randomeille lukijoille suunnattu juttu. Ottaa nyt näistä selvää.
Minusta molemmat voisi jakaa hyvin samassa lähetyksessä ilman muovitusta.
Tuosta olin kyllä iloinen, että ihan 3 tarinaa Suomessa ennen julkaisemattomia - kiitos, Kääk13, selvitystyöstäsi asian suhteen! Se nyt tosiaan on minunkin mielestäni ikävää, että näitä "ei julkaistu aiemmin Suomessa"-tekstejä ei AA:ssa, tai klassikkoversiossa siis kuitenkaan, taideta enää juuri käyttää; tähän toivoisin kyllä korjausta.
Juu, mielelläni minä näitä selvitän itselleni ja muille faneille.
Vuosia tarinan otsikon ohessa oli teksti, missä selvisi oliko tarina julkaistu aiemmin, oliko se julkaistu lyhennettynä tai jos sitä ole ikinä julkaistu Suomessa.
Klassikko-logossakin oli alkuaikoina maininta jos tarinaa ei oltu aiemmin julkaistu Suomessa. En ymmärrä miksi siitä luovuttiin.
-
Klassikon mainosteksteissä voi olla korjaamisen varaa, mutta minä pidän Klassikosta ja siksi moni narisija varmaan taas vetää herneen nenään. En ole koskaan aiemmin nähnyt tuota Gottfredsonin Mustakaapu-tarinaakaan, joten hienoa että julkaistiin nyt. Enkä muutenkaan välitä pätkääkään, onko joka lehdessä mukana aiemmin julkaisemattomia tarinoita vai ei. Ja miksi pelkän Aku Ankan tilaajat valittavat, jos saivat yllättäen Klassikon ja Aku Ankan samassa paketissa? Sehän on vaan hyvä asia. Ja mitä väliä sillä on tuleeko molemmat samassa muovipaketissa, vai erillisinä lehtinä? Jos on taas tarjouksessa, niin aion tilata jatkossakin.
-
Itse myös luen oikein mielelläni klassikkoa, suurin osa jutuista on ollut joko itselle uusia, tai sitten joskus vuosikymmenet sitten luettuja. Nuo uusinnat on varmaankin ongelma lähinnä niille harrastajille, joille on vuosikymmenet tullut normiaku ja lisäksi kertynyt kunnon kokelma muita Disney kirjoja.
Barksin jutut ovat olleet toki suurimmaksi osaksi tuttuja ja moneen kertaan luettuja, mutta niihinkin jotain on mahtunut mukaan, joita en muista lukeneeni, tai ei ainakaan omasta hyllystä löytyvistä Barks-kokoelmista löytynyt.
Muut tarinat ovat sitten olleet yleensä joko itselle uusia, tai sitten sellaisia, että muistaa ne joskus lapsena 80-luvulla lukeneensa ja nyt saa uudellleen notalgiafiilistellä. Esim. Paul Murryn jutuissa oli myös aikanaan monta suursuosikkia ja niitä on ollut mukava lukea Klassikosta uudelleen.
-
Vielä silloin kun olin klassikon tilaaja tuli se 2021 alkaen Aku ankan kanssa samassa pussissa. Tilauksen päättymisen jälkeen kerran vuodessa on saanut tilata näytenumeron ja olen silloin valinnut klassikon. Se on sitten tullut akun kanssa samassa pussissa. Kuulostaisi että tässä tapauksessa kyse on juuri tuollaisesta näytenunerosta jos kukaan muu ei akun kanssa saanut klassikkoa.
Itseäni nuo uusinnat ärsyttivät kun oli kaikki Aku lehdet, ekstrat/klassikot, taskarit, roope-sedät, barksin kootut, rosan kootut sekä lisäksi lähes kaikki julkaistut albumit, kovakantiset jne. Silloin tuntui todella turhalta maksaa niistä tarinoista jotka jo on hyllyssä. Nyt kun disneyn keräilyn on jo käytännössä lopettanut niin on ihan sama vaikka klassikossa tulisi vuodessa 12 kertaa sama numero johon vain vaihdetaan numero kanteen kuukausittain.
-
Vielä silloin kun olin klassikon tilaaja tuli se 2021 alkaen Aku ankan kanssa samassa pussissa. Tilauksen päättymisen jälkeen kerran vuodessa on saanut tilata näytenumeron ja olen silloin valinnut klassikon. Se on sitten tullut akun kanssa samassa pussissa. Kuulostaisi että tässä tapauksessa kyse on juuri tuollaisesta näytenunerosta jos kukaan muu ei akun kanssa saanut klassikkoa.
Itseäni nuo uusinnat ärsyttivät kun oli kaikki Aku lehdet, ekstrat/klassikot, taskarit, roope-sedät, barksin kootut, rosan kootut sekä lisäksi lähes kaikki julkaistut albumit, kovakantiset jne. Silloin tuntui todella turhalta maksaa niistä tarinoista jotka jo on hyllyssä. Nyt kun disneyn keräilyn on jo käytännössä lopettanut niin on ihan sama vaikka klassikossa tulisi vuodessa 12 kertaa sama numero johon vain vaihdetaan numero kanteen kuukausittain.
Mä en ole tilannut kyllä mitään Klassikon näytenumeroa. Aku Ankan tilasin niin, että sain Digi-Akun mukaan, jos joskus tarkastan jonkun jutun sieltä (ei ole kyllä tarvinnut). Siis mun kylkiäinen on toi Digi-Aku. En siis tiedä miksi tämä Klassikko oli juuri minulle laitettu tulemaan pussitettuna normi Aku Ankan kanssa ja miksi sitä ei muut kvaakissa ole saanut.
Mutta niin kuin sanoin...ounastelen, että se voisi olla joku uusi painostuskeino, jolla yritetään mut saada taas tilamaan Klassikko. Tilaan sen heti, kun Klassikko muuttuu takaisin Aku Ankan kuukauden sarjisextraksi eli semmoiseksi miksi Markku Kivekäs sen aikanaan meille taisteli.
Roope-setä taskukirjan tilaisin kanssa heti, jos se alkaisi tulemaan uudestaan...se oli erittäin hyvä taskukirja.
Mulla vähän sama juttu ton Tosan kanssa...melkein kaikki löytyy, joten en tarvii tätä Klassikkoa. Mut kyllä mä toivon, että se säilyy, kun muut sitä tykkää lukea. Kyllä tänne Suomeen yksi Klassikkokin mahtuu.
Kun vain lopettaisi sen puhelinterrorin sieltä Sanomilta...joskus liian aikaisin soitelleet ja herättänyt mut...siinä vähän suutahtaa silloin. No näitä pussitettuja Aku Ankka + Klassikko juttuja kyllä voi luukustani pudotella...pysyy normi Aku ankka paljon paremmassa kunnossa, kun se on pussissa ja se postiautomaatin lisäämä postitustarrakin pysyy poissa lehteni takakannesta. Voin sitten noita Klassikoita vaikka polttaa lämpimikseni vaikka maalla saunan pesässä...tulee nekin hyötykäyttöön.
-
Toukokuun Klassikossa on kolme ennen julkaisematonta tarinaa, mitkä vievät lehdestä yhteensä 15 sivua.
Jack Bradburyn Unta, tunteita ja turinoita (https://inducks.org/story.php?c=S+68187) vuodelta 1969. 10 sivua!
Jan Krusen ja Mau Heymansin Passikuva (https://inducks.org/story.php?c=H+88129) vuodelta 1989. 4 sivua!
ja Tony Stroblin Maitoparrat (https://inducks.org/story.php?c=S+71274) vuodelta 1975. 1 sivu!
Kansitarinana on Barksin Punainen postimerkki (https://inducks.org/story.php?c=W+OS++422-02) ja mukana on myös kertaalleen julkaistua Vicaria ja Brancaa.
Harvinaisia hahmoja ei lehden sivuilta löydy. Sen sijaan Aku Ankka-lehdessä on Basil Hiiri tarina.
-
Tässähän rupeaa tuntumaan jo siltä, että AA:n toimituksellinen nykylinja Klassikon suhteen olisi 3 uutta - öh, siis ennestään Suomessa julkaisematonta - tarinaa per lehti, ja loput aiemmin julkaistua materiaalia; ne ennen ei-suomalaisjulkaistut ehkä karkea neljännes koko lehdestä, 2 pidempää/1 lyhkönen tarinaa. Odotan mielenkiinnolla seuraavaa Klassikkoa: säilyykö kaava edelleen?
Mitä tulee itse tarinoihin, haluaisin vielä erikseen kehua sen Jack Bradburyn "Unta, tunteita ja turinoita" - siis se meinaan oli aivan monumentaalisen hauska! Jos nyt yritän jotakin sellaista Bradburyn tuotantoa muististani kaivaa, joka olisi naurattanut minua kutakuinkin yhtä maukkaasti, niin eipähän tule muuta mieleen kuin Hessu ja Mikki sekoilemassa tarinassa "Mainio mekaanikko" v:lta 1967!
-
Mitä tulee itse tarinoihin, haluaisin vielä erikseen kehua sen Jack Bradburyn "Unta, tunteita ja turinoita" - siis se meinaan oli aivan monumentaalisen hauska! Jos nyt yritän jotakin sellaista Bradburyn tuotantoa muististani kaivaa, joka olisi naurattanut minua kutakuinkin yhtä maukkaasti, niin eipähän tule muuta mieleen kuin Hessu ja Mikki sekoilemassa tarinassa "Mainio mekaanikko" v:lta 1967!
Oli kyllä kieltämättä hauska tarina.
Paras valinta näistä ennen julkaisemattomista klassikoista. Akun ilmeet, kun tämä yrittää pysyä hereillä, herättivät minussa hilpeyttä.
Ensi kuussa lienee tulossa Akun 90v. teemainen Klassikko.
Toivottavasti olisivat saaneet siihenkin jotain yhtä hauskaa, ennen näkemätöntä materiaalia.
-
Ensi kuussa lienee tulossa Akun 90v. teemainen Klassikko.
Toivottavasti olisivat saaneet siihenkin jotain yhtä hauskaa, ennen näkemätöntä materiaalia.
No, eipä juhlittu Akua Klassikossa.
Ennen näkemättömiä tarinoitakin julkaistiin kesän aikana kovin kitsaanlaisesti. Inducks-tietokanta tietää kertoa, että yhteensä 18 sivua!
Numerossa 346 (https://inducks.org/issue.php?c=fi%2FAAX2024-06) julkaistiin ensi kertaa kaksi tarinaa, yhteensä 13 sivua, joista 12 sivuinen Vicarin tarina Käsikirja tekee murron (https://inducks.org/story.php?c=D+2008-335) on niin onnettomasti tussattu, että sitä tekee pahaa edes lehteillä. Eritoten mestari Vicarin puolesta, koska mies oli ihan hyvässä vedossa loppuun asti.
Numerossa 347 (https://inducks.org/issue.php?c=fi%2FAAX2024-07) julkaistiin kaksi 1-sivuista vitsisarjaa ensimmäistä kertaa suomeksi.
Lehden sisäkannen Silvia Zichen loma-aiheista pilakuvaa ei oltu aiemmin julkaistu paperisessa muodossa Suomessa. Se nähtiin kuitenkin ensimmäistä kertaa Digi-Akussa Silkkaa Zicheä! (https://inducks.org/issue.php?c=fi%2FAAL2016-27#e) digitaalisessa erikoisnumerossa, vuonna 2016.
Numerossa 348 (https://inducks.org/issue.php?c=fi%2FAAX2024-08) julkaistiin kolme sivua materiaalia ensi kertaa Suomeksi.
Sisäkannen ja takasivun 1-sivuiset, sekä yksi sivu Pelle Peloton tarinasta Kapteeni Kidd tulee takaisin (https://inducks.org/story.php?c=S+63033), mikä on aiemmin julkaistu yhdellä sivulla lyhennettynä Aku Ankassa 12/1965.
Syyskuun Klassikossa, eli numerossa 349 onkin sitten "peräti 15 sivua" ennen julkaisematonta materiaalia.
Mainio Marco Rotan piirtämä kansikuva (https://inducks.org/story.php?c=IC+ZP+++98) vuodelta 1997.
13 sivuinen Tony Stroblin Roope-klassikko Pikapakettipalvelu pinteessä (https://inducks.org/story.php?c=S+71353) vuodelta 1972,
sekä Bill Walshin ja Manuel Gonzalesin hupaisa Hessu-vitsi Jättimäinen oivallus (https://inducks.org/story.php?c=ZM+54-11-28) vuodelta 1954.
Artikkeleita ja esim. tekijäesittelyitä kaipaisin lehteen.
-
Muistan itsekin katselleeni sitä sinällään sujuvasti etenevää "Käsikirja tekee murron"-tarinaa sillä silmällä että kas kun on väsynyt piirrosjälki - jospa se ei Vicarin vika sitten kuitenkaan ollut!
Mitä tulee tuohon Stroblin 13-sivuiseen, niin jippijaijee jos sekin Suomessa ennen julkaisematon - on ollut mielenkiintoista huomata kuinka ihan viime vuosina juuri Stroblilta on julkaistu paljon tosi hyviä töitä, suomennettuina siis, joita on syystä tai toisesta pidetty vuosikymmeniä ilman suomijulkaisua; se AA 34/2024 stoori oostralialaisesta postimerkistä esimerkiksi oli vallan hauska!
-
Mitä tulee tuohon Stroblin 13-sivuiseen, niin jippijaijee jos sekin Suomessa ennen julkaisematon - on ollut mielenkiintoista huomata kuinka ihan viime vuosina juuri Stroblilta on julkaistu paljon tosi hyviä töitä, suomennettuina siis, joita on syystä tai toisesta pidetty vuosikymmeniä ilman suomijulkaisua.
Marraskuun Klassikossa on taas ennen julkaisematonta Stroblia.
14 sivuinen Kommodorin kummitus (https://inducks.org/story.php?c=S+71057) vuodelta 1971.
Muita Suomen ensijulkaisunsa saaneita tarinoita lehdessä ovat Tieteen uhri (https://inducks.org/story.php?c=D+2016-163) ja Avaruushirviö (https://inducks.org/story.php?c=D+2005-279)
Uusinnoista mukana on tuttuun tapaan Barksia ja Vicaria, mutta ehkäpä niitä kiinnostavampana myös Carlo Chendin ja Luciano Bottaron 18 sivuinen Nissijärven hirviö (https://inducks.org/story.php?c=S+69133) Roope-setä -lehden numerosta 3/2012.
-
Vuoden 2025 ensimmäisen Klassikon sisäkannessa on ikään kuin sisällysluettelo, johon on listattu lehdessä olevat tarinat, niistä jokaisesta kirjoitettu pieni infopaketti, sivunumerot joilta tarinat lehdessä alkavat ja oheen laitettu pieni kuvanäyte.
Kaiken tämän lisäksi kunkin tarinan infon loppuun on listattu rehdisti kaikki Suomen julkaisut ja maininta jos tarinaa ei ole Suomessa ennen julkaistu.
En nyt tiedä onko ihan jokaisesta tarinasta tarve kirjoittaa infotekstiä, mutta tykkäsin tästä ja toivon, että se on uudistus joka on tullut jäädäkseen.
Mukana on tämän artikkeli-sisällysluettelon (jota ei siis ole otsikoitu sisällysluetteloksi) lisäksi kaksi ennen julkaisematonta tarinaa.
Roope-setä
Jäävuoren valloittaja (https://inducks.org/story.php?c=S+68001) 1968
10 sivua
Käsikirjoitus -
Piirrokset Jack Bradbury
Mikki Hiiri
Talven sankari (https://inducks.org/story.php?c=ZM+54-12-12) 1954
1 sivu
Käsikirjoitus Bill Walsh
Piirrokset Manuel Gonzales