Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Aku Ankka ja kumppanit => Aiheen aloitti: MEH - 27.02.2006 klo 11:45:59
-
Nyt on tullut hankittua uusin eli vuoden 1964 näkkäri ja vaikuttaa aika hyvältä. Paul Murryä on paljon, mikä on loistavaa. Kirjoissa on myös loistavat Barks tarinat Roope-Setä tahtoo muskottiteetä ja Kultajoki, jotka kuuluvat suosikkeihini. Muita Barks klassikoita ovat mm. Nelikulmaiset munat ja Juovikas rubiini. On kyllä sitten myös näitä kehnompia joista en pidä mm. Nils Rydahl ja Bob Gregory. Kun olen nyt ensimmäiset kymmenen numeroa lukenut, niin Tikusta ja Takusta olen jo saanut aivan tarpeekseni. Sepet, Hiawathat ja muut kyllä menevät, mutta Tikusta ja Takusta en ole ikinä pitänyt.
-
Vuoden 1965 näkkärin esipuheessani on lapsus. Väitän että "Omalaatuinen jalkapallo-ottelu" löytyisi lehdestä 2/1965 vaikka se onkin numerossa 40. Outo virhe. En selitä kun en osaa.
Timo
-
Tässä virallinen tiedote:
Hippiliikkeen nousu, Vietnamin sota, ensimmäinen onnistunut sydämensiirto…
Aku Ankan näköispainos vie svengaavalle aikamatkalle vuoteen 1967
1960-lukua pidetään musiikin vuosikymmenenä. Aku Ankka -lehti oli kuitenkin jo silloin isompi kuin The Beatles. Hippien kauhtanat ovat jo aikaa sitten kauhtuneet, mutta paluu partaradikaalien protestimarssien pauhuun on nyt käsien ulottuvilla. Aku Ankan näköispainos 1967 tarjoilee koko vuoden Aku Ankat kahtena järeänä opuksena ja vie niin keski-ikäiset kukkaislapset kuin muutkin ikinuoret ainutkertaiselle aikamatkalle kohti svengaavaa 60-lukua.
Aku Ankan sarjakuvat heijastelevat usein valmistumisajankohtansa yhteiskunnallisia ja poliittisia tapahtumia. Erityisesti Carl Barks (1901–2000) yritti aina löytää tarinoihinsa päivänkohtaisia ja uusia aiheita, koska uskoi niin pitävänsä lukijoiden mielenkiintoa yllä.
Hippiliike oli yksi vuoden 1967 suurimmista ilmiöistä. Vuodesta muistetaan erityisesti legendaarinen rakkauden kesä, joka toi hippiyhteisölle runsaasti kansainvälistä julkisuutta ja johti aatteen voimakkaaseen leviämiseen. Kukkaislapset olivat epäitsekkyyden, rakkauden, rehellisyyden ja rauhan asialla, keskiluokan ihanteiden ja kaupallisuuden saadessa osakseen runsasta kritiikkiä. Hippien lisäksi vuosi 1967 muistetaan muun muassa avaruuslennoistaan ja ensimmäisestä onnistuneesta sydämensiirrosta.
Uuden ajan aatteet näkyvät vahvasti myös vuoden 1967 Aku Ankoissa – esimerkiksi beatnik-henkisen Touho-serkun toilailuissa. Osuvaa ajankuvaa piirretään myös sarjassa Aku Ankka – kiipeliä kerrakseen. Tarinassa Hannu Hanhi rahastaa luistelukilpailun tuomareita vahingossa syntyneellä kollaasitaideteoksellaan, jota kaupungin nuoret, risupartaiset taiteilijat kuvailevat ”syvästi puhuttelevaksi”. (AA 4/67).
Vuoden 1967 Aku Ankkojen tekijäkaartista löytyvät monien muiden taitavien käsikirjoittajien ja taiteilijoiden ohella ankkasarjakuvan suurmestarit Tony Strobl, Paul Murry ja Carl Barks, joiden vakuuttava kädenjälki on vuosikerrassa hyvin edustettuna. Aikamatkaa 1960-luvulle ja Ankkalinnan silloista elämänmenoa pohtivat kirjojen esipuheissa kirjailija, käsikirjoittaja Sinikka Nopola ja ankka-asiantuntija Timo Ronkainen.
Aku Ankan näköispainos vuosikerrasta 1967
• Kaksi kovakantista kirjaa, yhteensä noin 1600 sivua
• Suositushinta 51 €/kpl
• Saatavilla kirjakaupoissa viikosta 5 lähtien
Hmm... taas herää kysymys, beatnikit vs. hipit? (Luistelukilpailu)
-
Katsos, vanhoille kuten Barks (jo yli 60 tuolloin) niitä oli hankala toisistaan erottaa beatnikkejä ja hippejä... saati vielä erottaa joukosta jippi.
Enhän minäkään enää erota (yli 40) noita lökäpöksyjen eri kategorioita, rip rap hip hop ja acid house, trance hop ja be pop. Hiihoo...
Timo
-
En minä Barksia eppäile jippien ja nikkien ja hippien sekoittajaksi, vaan tuon tiedotteen kirjoittajaa. No juu, Duck out of Luck tuli sentään aika tuoreeltaan suomeksi: piirretty 1964 - julkaistu 1965 - suom. 1967, eli siinä ja siinä. Että hippieitä vaiko keitä.
-
Heh heh, eivät Archivistit varmaan ihan ymmärtäneet miksi hippijet käyttivät mieluusti aurinkolaseja (tai sitten hyvinkin tajusivat)... kvaakin lukija, jos sinä ymmärrät miksi, mene heti ilmoittautumaan polliisille! Senkin mokoma!
-
Nyt ilmestyi tuo uusi näkkäri. Maksaa 102 euroa koko setti, eli aika kallis. Aikooko joku teistä kvaaklaisista hommata nuo kirjat? Itse en ajatellut ainakaan uutena, ehkä käytettynä, saa nähdä...
-
Eihän ne noin paljon maksa joka paikassa. Jotakin 37 euron kieppeillä taisi Näkkärien hinta olla per opus, kun viimeksi ostelin.
-
No ainakin uusimmassa Akkarissa mainostettiin 102 € hintaan, mutta en sitten tiedä, että onko ne siellä Aku Ankan nettisivuilla niin paljon, vai jossain muualla. Toki nuo hinnat vaihtelevat paljon monessa paikassa.
-
Nyt ilmestyi tuo uusi näkkäri. Maksaa 102 euroa koko setti, eli aika kallis. Aikooko joku teistä kvaaklaisista hommata nuo kirjat? Itse en ajatellut ainakaan uutena, ehkä käytettynä, saa nähdä...
Prismoissa ovh 39,90/kpl kuten ennenkin.
Siitä jäsenetupäivien alennus 15%
niin 33,91/kpl (vähän vielä tuosta halvemmaksi, jos laskee bonukset ja maksutapaedun)
Näin olen aiemmatkin ostanut ja näin Roope Ankkakin tekisi ;)
-
Aku Ankan kaupassa noiden yhteishinta, jos ostaa setissä on 75 euroa + postarit. Eihän sekään paljon, mutta kyllähän näitä alkaa kohta jo divareissakin liikkua, vaikkakin harvakseltaan.
-
Vertailin tuota Swamp of no Return:ia (Yksin rämemetsässä) näkkäristä ja kootuista.
Kyllä vaan tuo näkkärin versio kolahtaa nimenomaan väritykseltään enemmän.
Koottujen väritys tuntuu liian kirkkaalta tuohon seikkailuun ja suokohtauksissa rämesuo on jotenkin synkempi ja oikeampi vanhoissa väreissä.
Samoin Roopen "67" värinen nuttu on sopivampi vanhalle saiturille.
Vanhoissa väreissä on jotenkin enemmän myyttistä suuren seikkailun tuntua.
Koottujen kirkkaat karamellivärit on vähän sama, kuin jos Indiana Jonesilla olisi aina juuri pestyt ja silitetyt kamppeet päällään. :(
Timon esikirjoitus oli todella mainio ja enpä olisi noita sensuroituja kohtia ehkä muuten huomannutkaan.
Itse asiassa olisin siis halunnut sensuroimattoman täyden version vanhoissa väreissä :)
No kyllähän näillä kahdella versiolla jo pärjää.
-
musta ne ei oo nii hyvii, ja mul on se 1963 2.osa
-
Huomasin mielenkiintoisen seikan: vuonna 1967 ilmestyi neloisnumero 14 - 17! Numero 13 oli ilmestynyt 29.3. ja tuo 14 - 17 tuli vasta 26.4. Tietääkö kukaan mistä moinen 4 viikon katkos Akkarin ilmestymisessä johtui?
-
Kiitos!
-
Archie Comicsin hipit vasta söpöjä olivatkin. Ei hiuksia edes korvan päälle, ellei kyseessä ollut pahis tai haluttu kuvata sottapyttyä. Aurinkolasit ja pulisongit olivat vakio.
Jotenkin vaikuttaa piirrostyyliltään samalta kuin Suomessa 1971-72 ilmestyneen Jannu-lehden sarjat. Lieneekö sitä itseään?
-
SIlloin oli kolmen viikon lehtilakko.
Kirjapainoalan lakko.
Timo
-
Olen tosiaan nähnyt Nakessa tarinan joka oli aivan sama kuin 70-luvulla Ankassa julkaistu Tony Stroblin piirtämä ankkojen seikkailu. Ilmeisesti se on tehty niinpäin että Naken tekijä on kopsannut Ankasta. Koska ei Nakke yleensä kulta-aarteita etsi.
Jotenkin minusta uskoisin että nakke varastaa koska sen taso muuten yleensä aika paljon heikompi mutta silti nakke nakuttajat on disneyn jälkeen suosikkejani vaikka aikuinen olenkin. Hahmojen hulvattomat omalaatuisudet kivaa (eli Roopen Älyttömyyksiin menevät ristiriitaisuudet) ja huumori.
-
En tiedä, tuliko kysymys oikeaan paikkaan, sillä foorumi on äkkiseltään ja uudelle käyttäjälle todella sekava.
Mutta asiaan, eli lukeeko Aku Ankan näköispainos kirjasarjassa, jos painos on toinen painos?
Itsellä on tuommoinen sarja tähän asti ilmestyneinä täydellisenä, mutta en muista, ovatko kirjat ensimmäisiä painoksia. Painoksista ei kirjoissa mainita mitään, vain julkaisuvuodesta on maininta.
Mitähän sarjalla lienee myyntiarvoa, kaikki kirjat avaamattomia ja lukemattomia, ja ensipainoksia, mikäli siis toisesta painoksesta on maininta. Tuo 1960 ainakin lienee vähän arvokkaampi?
-
Sikäli kun nyt tiedän, niin yhdestäkään ei liene toista painosta otettu.
Timo
-
Yleensäkin nyrkkisääntönä on, että jos kirjassa ei lue monesko painos se on, niin se on ensimmäinen.
Ainakin Don Rosan Sammon salaisuudesta taisi tulla hyvin nopeasti 2.painos, eikä siinä muistaakseni lukenut 2.painos, muistelisin vielä että nuo kaksi ensimmäistä painosta on otettu samana vuonna. Voipi olla että muistan väärinkin. Juhlasarjoissa on muistaakseni joitain numeroita joissa ei lue 2.painos mutta painovuodesta näkee että kyseessä on 2p.
-
Onko näiden painomäärissä eroa? Mietin vain miksi esim. v. 1960 on satasen luokkaa? ??? Vai mistä on kyse?
-
Itsellekin tuo oli aikoinaan jännäyksen paikka, kun tiesi etteivät seuraavat vuosikerrat enään yksiin kansiin sovi.
Onneksi Kauppalehti päästi piinasta, kertoen jo hyvissä ajoin näkkärien jatkuvan 2 osaisina.
Tuossa lehdessä on aina välillä myös sarjakuva-aiheisia uutisia ja yleensä ensimmäisenä "isoista" lehdistä.
-
Omasta puolestani voisivat lopettaa 60-lukuun. 70-luvun Aku Ankkoja on jo helppo saada halvalla. Tosin nehän julkaisevat uudetkin Akut kirjoina nykyään. ::)
-
Minun puolesta voivat jatkaa 2-osaisien näkkäreiden julkaisua niin kauan kuin vain suinkin pystyvät. Tämä monestakin syystä: Ensimmäinen ja tärkein minulle on tila. Näkkärit vievät Aku Ankka kansioihin verrattuna puolet vähemmän (n.7cm) hyllytilaa ja hieman neljännesvuosikertojakin vähemmän. Kun miettii että kymmenen vuosikertaa vie jo 70cm vähemmän hyllytilaa on se aika painava syy minulle ostaa näkkäreitä kun tilaongelmia muiden kokoelmien kanssa on jo tarpeeksi. Toinen syy on ulkonäkö. Näkkärien selkämyksiä on jotenkin miellyttävämpi katsella kuin Aku Ankka kansioiden. Kolmas aika tärkeä syy on se että ei vain jaksa kiertää divareita etsimässä 70- ja 80-lukujen irtonumeroita tai kansioita ja vielä se että löytää niistä hyväkuntoisa yksilöitä on luultavasti hankalaa. Neljäs syy on raha. Näkkärit todennäköisesti tulevat kuitenkin halvemmiksi kuin irtonumerot 70-luvulta kun miettii kaikkea sitä aikaa ja vaivaa jota irtonumeroiden etsimiseen kuluu. Vaikka ostaisi divarista, huutonetistä tai jostain muualta kokonaisia vuosikertojakin saa laskea ylimääräisiä postikuluja yms menoja hintoihin.
Tämä tietenkin vain minun mielipide ja moni keräilijä ei tätä näkökantaa varmaan sulata koska oikeastihan kaikki Aku Ankat kokoelmissa pitäisi olla aitoja alkuperäisä irtonumeroita. Tämä on aika pitkälti myös minun kantani mutta kun kokoelmaan on kertynyt jo yli 5500-6500 (laskenta kesken) erilaista sarjakuvalehteä on kaikki tilansäästö tervetullutta ;).
-
Muistaakseni neljännesvuosikertoja ilmestyi jo vuodesta 1970. Sanomasidoksia tuli jo aikaisemmin. Mulla on kovakantinen II/1965 ja pehmeäkantinen 4/1971.
Näin on, 1970-neljänneksiä on minullakin ollut. -71 ilmestyi myös punakantisina puolivuosikertoina, mutta siitä eteenpäin taisikin tulla vain kvartaaleja. Tai muistan väärin.
-
Näin on, 1970-neljänneksiä on minullakin ollut. -71 ilmestyi myös punakantisina puolivuosikertoina, mutta siitä eteenpäin taisikin tulla vain kvartaaleja. Tai muistan väärin.
Mulla on 1968 punakantisena puolivuosikertana.
Mutta en tiedä, onko Sanoman tekemä, vai jälkeenpäin sidotettu.
Näkkäreissäkään ei saa ajatella itsekkäästi. Aina joku haluaa niitä uudempiakin.
Antaa vain painokoneiden laulaa joka vuosi uutta iloa Ankka harrastajille, niin vanhoille kuin nuorillekin.
-
No mitä ?
1968 näkkärit ilmestyneet, eikä täällä mitään kommentteja.
Mielestäni 1968 on erittäin hyvää vuosikertaa.
Rutkasti suuria klassikoita ja myös hyviä pienempiä tarinoita.
Aku Ankkaa sellaisena, kuin minä sen halusin.
(sensurointeja ja lyhennyksiä en tietenkään halunnut, mutta eihän niistä siihen aikaan mitään tiennyt)
On kyllä tuo vuosikerta sidottuna originaalinakin, mutta näkkärit on hyviä jo pelkästään tekijätietojen takia.
Vähän nuo värit näkkärissä häviää originaaleille, mutta eipä haittaa, kun tärkeintä on se, että näitä julkaistaan.
-
Kun noita alkoi 90 luvun puolivälissä tulla, katsoin että olisipa kiva kun saisi vanhat ankat näppärästi hyllyyn. Jotenkin vaan tuntui hinta olevan esteenä ja jäivät ostamatta. Koin valaistuksen kun Aku Ankka kaupassa tuli näköispainoksia tarjolle julmetun halvalla, 15 euroa kirja. Tilasin kaikki mitä tarjolla oli mutta loppujen lopuksi sain vain vuoden 1965 molemmat kirjat. Paikallisessa divarissa oli myös samat kirjat tarjoilla kuin tilaamani ja sainkin ostettua sieltä puuttumaan jääneet todella edullisesti. Samalla lähti myynnissä ollut 1960 näköispainos mukaani. Hintana oli 35 euroa ja kovasti yritin hinnasta tinkiäkin..Ei onnistunut. Enkä sitä enää ihmettele kun olen tuon vuoden kirjan hintoja katsellut.
Tänään sain ostettua Jyväskyläläisestä divarista 1961 molemmat kirjat, saapunevat minulle ensi viikolla. Paljonhan noita vielä puuttuu, -50 luku kokonaan, mutta pitää ostella ykköspainoksina aina kun sopivasti eteen sattuu.
En ole vielä tätä topicia kokonaan lukenut, mutta se on nyt kyllä tehtävä pikaiseen. Voi sitten kommentoida lisääkin :)
-
Olikos nyt niin että -51/52 ja 1953 näköispainoksista on otettu ainakin yksi uusintapainos?
Ja että 1954 -> ei uusintapainoksia ole, ainakaan vielä?
Helpottaa hieman tuota kirjojen ostoa kun ei tarvitse aina kysellä onko ensimmäinen painos.
-
Olikos nyt niin että -51/52 ja 1953 näköispainoksista on otettu ainakin yksi uusintapainos?
Ja että 1954 -> ei uusintapainoksia ole, ainakaan vielä?
Helpottaa hieman tuota kirjojen ostoa kun ei tarvitse aina kysellä onko ensimmäinen painos.
Kyllä, 1951-1952 näköispainoksesta on otettu kaksi uusintapainosta ja 1953 näköispainoksesta yksi uusintapainos. Sen jälkeisistä ei ole uusintapainoksia.
-
Kyllä, 1951-1952 näköispainoksesta on otettu kaksi uusintapainosta ja 1953 näköispainoksesta yksi uusintapainos. Sen jälkeisistä ei ole uusintapainoksia.
Hienoa, kiitokset.
Sain ostettua 1956 näköispainoksen. Postipate polkee kirjan minulle varmaankin tällä viikolla, toivottavasti.
-
Hienoa, kiitokset.
Sain ostettua 1956 näköispainoksen. Postipate polkee kirjan minulle varmaankin tällä viikolla, toivottavasti.
Juu, tänään kusti polki.
Antikvariaatti arvosti kirjan K4 kuntoiseksi.
Naarmuja kansissa, rasvatahroja todella useilla sisäsivuilla ja jopa yksi pieni pintavika sisälehdillä. Nuo ehdin pikaisesti bongaamaan.
No joillekin myyjille tuo myyntituote on paaaaljon paremman kuntoinen kuin ostajalle :)
Eipä tuo kyllä ollut kalliskaan joten varmasti on hintansa arvoinen.
-
Onko 1962 osa I kuinka harvinainen?
Kaikkien muiden vuosien näköispainoksia kyllä on tarjolla, mutta tuota osaa ei ole vielä tullut vastaan.
-
Antikvariaatti arvosti kirjan K4 kuntoiseksi.
Naarmuja kansissa, rasvatahroja todella useilla sisäsivuilla ja jopa yksi pieni pintavika sisälehdillä.
No joillekin myyjille tuo myyntituote on paaaaljon paremman kuntoinen kuin ostajalle :)
Samoja kokemuksia samaisesta Jyväskylän antikasta.
-
Samoja kokemuksia samaisesta Jyväskylän antikasta.
Mikä antikka on kyseessä?
-
Aku Ankka Näköispainos vuosikerrasta 1956
Walt Disney
Helsinki-Media
Vakita Tmi
1998
Kunto: K4 Kuvitettu kovakantinen
30.00 €
Saatavilla:1 kpl
Näyttää olevan edelleen tarjolla...
-
Multa puuttuu vain -61. Pitelin sitä kirjamessuilla kädessä mutta oli niin löysäksiluettu ja kallishintainen että jätin ostamatta.
-
Multa puuttuu vain -61. Pitelin sitä kirjamessuilla kädessä mutta oli niin löysäksiluettu ja kallishintainen että jätin ostamatta.
Ostin molemmat 1961 osat hintaan yhteensä 80 euroa rahteineen. Ovat uudenveroiset kirjat. Tänään päättyi huuto 1951/52, 1953 ja 1954 kirjoista ja huusin ne kaikki itselleni.
Pitäisi olla ensipainoksia, niin ainakin myyjä kertoi. Nyt puuttuu 1955, 1957, 1959, 1962 osa 1 sekä 1966 + uudemmat.
Kohta pääsee lukemaan urakalla :)
-
Näköispainos vuosikerrasta 1968 (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1374) on ilmestynyt. Eräs tuon vuosikerran merkittävimmistä Disney-taitelijoista oli Nils Rydahl, ankkapiirtäjistä ehkä kaikkein kehnoin. Tai sanotaan että toiseksi kehnoin (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,7834.msg186471.html#msg186471)...
-
Käy myös heittämässä kommenttisi näköispainos keskusteluun.
Miten esim. 67 - 68 näkkärit vertautuvat nykyankkaan nykynuoren silmin.
Omasta mielestäni näköispainokset ovat peräti parhaita Ankka-julkaisuja viime vuosilta. Vanha Ankka on vain yksinkertaisesti paljon parempi kuin nykyinen.
Eräs lukuisista tavoitteistani on kerätä kaikki näköispainokset vuosien 1951-1952 kirjasta uusimpiin asti. Tällä hetkellä omistan vain vuoden 1962 II osan sekä kaikki osat väliltä 1963-1965. Olen huomannut, että tavoitteeni on aika hankala toteuttaa. Nettihuutokaupat kyllä ovat solkenaan Näkkäreitä, mutta kun en oikein käytä nettihuutokauppoja... Luotettavuuden puute.
Sanomakaan ei ole tainnut ottaa mistään Näkkäristä uusintapainoksiakaan? Joka vuosi vain myyntiin seuraava vuosi yhden painoksen taktiikalla.
-
Sanomakaan ei ole tainnut ottaa mistään Näkkäristä uusintapainoksiakaan? Joka vuosi vain myyntiin seuraava vuosi yhden painoksen taktiikalla.
Tässähän olisi Sanomalla paikka 2011 tai enemminkin 2012 alkaa painamaan uusintapainoksia. 2012 - 1951-52, 2013 - 1953, 2014 - 1954 jne. Tosin en tiedä olisiko noille uusintapainoksille riittävää kysyntää, koska kyllähän näkkäreistä aikanaan dumpattiin alessa loppuerät ulos.
Kahdesta ensimmäisestä näköispainoksesta on muistaakseni otettu 2.painokset.
-
Omasta mielestäni näköispainokset ovat peräti parhaita Ankka-julkaisuja viime vuosilta. Vanha Ankka on vain yksinkertaisesti paljon parempi kuin nykyinen.
Eräs lukuisista tavoitteistani on kerätä kaikki näköispainokset vuosien 1951-1952 kirjasta uusimpiin asti. Tällä hetkellä omistan vain vuoden 1962 II osan sekä kaikki osat väliltä 1963-1965. Olen huomannut, että tavoitteeni on aika hankala toteuttaa. Nettihuutokaupat kyllä ovat solkenaan Näkkäreitä, mutta kun en oikein käytä nettihuutokauppoja... Luotettavuuden puute.
Sanomakaan ei ole tainnut ottaa mistään Näkkäristä uusintapainoksiakaan? Joka vuosi vain myyntiin seuraava vuosi yhden painoksen taktiikalla.
Aloitin jokunen aika sitten noita keräämään ja nyt ne on kaikki ykköspainoksina.
Helposti ja edullisesti uusina saatavissa on:
1962 osa 2
1963 osat 1 ja 2
1964 osat 1 ja 2 sekä
1965 osat 1 ja 2
Siitä sitten kolmen-neljän kympin luokkaa on uudemmat/kappale.
Vaikein oli 1962 osa 1 joka löytyikin sitten uutena eräästä lehtikaupasta hintaan 40 euroa + postit.
1960 on kuulemma ollut sangen hankala ja kallis ostaa, itse sain sen jo heti alkuvaiheessa paikallisesta divarista mielestäni kohtuuhintaan.
Huuto.netistä nuo kaikki kyllä löydät kun vaan jaksat hieman odotella.
Huuto.net on sangen varma ostopaikka kunhan vaan katsot että myyjällä on reilusti positiivista palautetta eikä juurikaan negatiivista.
Itselleni tuo keräily vain saattaa tulla jatkossa kalliiksi kun innostuin ajatuksesta hankkia noita -50 luvun Akuja ihan orkkisnumeroinakin.
Tosi kivaa on katsoa etukäteen mitä sarjoja tarjolla olevissa akuissa on :)
-
1960 on kuulemma ollut sangen hankala ja kallis ostaa, itse sain sen jo heti alkuvaiheessa paikallisesta divarista mielestäni kohtuuhintaan.
Tämän ketjun sivulla 5, on lisävalaistusta tuohon tapaus 1960 :een
-
On sekin tympeää että aika suoria kopioita tehdään kirjoista tekisivät edes hauksempia niistä.
-
Siksihän näkkäreitä tehdään, että niistä voi lukea vanhoja akkareita sellaisina kuin ne ovat. Ainakin näin minä olen käsittänyt...
-
On sekin tympeää että aika suoria kopioita tehdään kirjoista tekisivät edes hauksempia niistä.
Siinäpä vahva ehdokas vuoden kommentiksi näillä palstoilla. :-[
-
On sekin tympeää että aika suoria kopioita tehdään kirjoista tekisivät edes hauksempia niistä.
Kyllä Näkkärit päihittävät minusta nyky-Ankan hauskuudessa helposti.
-
Toivottavasti tämä sarja loppuu tähän, eikä 70-lukua enää tule.
-
Toivottavasti tämä sarja loppuu tähän, eikä 70-lukua enää tule.
Jospa. Se. Ei. Lopu. Ikinä!!!*mielipuolista naurua!!!* >:D >:D >:D
-
Rahastahan tuota tehdään.
Ilmestynee niin kauan, kuin ostajia riittää.
-
Ruotsissa noita ilmestyy ohkaisempina kirjoina joissa on 8-9 lehteä per osa. Joka toinen kuukausi uusi "Kompletta årgången". Yksi vuosikerrallinen sielläkin tulee vuodessa, mutta tulee kalliimmaksi, 20 euroa per osa. Siellä ollaan vuodessa 1964, he aloittivat vasta 1998.
Fantomen-näkkäreitä ilmestyy siellä myös.
Ja Bamse-näkkäreitä!
Minun puolestani Akkareissa saadaan mennä 70-luvun puolelle...
-
Eräs divarinpitäjä arveli juteltaessa 70-luvun lehtien hiljalleen tulevan kysytymmiksi kun mainitsin hänen liikkeensä olevan Oulussa harvoja joista niitä saa. Sen perusteella voisi ollakin tuolle näköispainoksien jatkolle kysyntää. Ja kun en näitä kirjoja itse osta, niin jäisipähän mulle sitten helpommin saataville ne muutamat lehdet jotka haluan.
-
Valmistuskustannukset ovat taas aika alhaalla,
Lähes 1700 sivun skannaaminen ja käsittely painokuntoon vie kyllä pirusti aikaa ja aika on rahaa. Kai siinä on jonkin verran automatiikkaa, mutta silti...
Ainakin 50-luvun lehtien kanssa oli kuulemma hankala ensinnäkin löytää kelvollisia kappaleita skannattavaksi, vuosikirjoista kun ei voi skannata ja monessa lehdessä on tilaajan osoite -lappunen takakannessa
Timo
-
Vuosikerran skannaaminen on hyvä kesätyö jollekin koululaiselle. Eikä siinä koko kesäksi hommia riitä.
Ja siinä selitys, miksi tulee sutta ja pikseliä.
Timo
-
Eipä noissa näkkäreissä ole pikseliä ollut.
Kun siellä on ollut ammattilainen skannaamassa ja kuvia käsittelemässä. Tietääkseni.
Timo
-
Missähän ne ammattilaiset muuten olivat, kun vuosikerran 1964 ykköskirjaa painettiin?
Tärähtäneillä sivuilla on myös merkillisiä taitoksia ja typistelyjä. (Joita en ole itse tehnyt!) Tuossa esimerkkikuvassakin pitäisi näkyä yksi.
-
Eipä ne taitokset paperissa ja painojäljen tärähtäneisyys synnykään vanhoja lehtiä skannatessa. Painettaessa ne tulee. Painokoneessa.
Timo
-
Kyllä Kvaakin viisaat herrat tietävät. Minä en tajua painoasioista hölkäsen pölkäystä, tulinpahan vaan pohtimaan, miten näin surkea matsku on ylipäätään mahdollista.
:)
-
Onhan ne samanvärisiä. Katso tarkemmin.
Yhtenäinen linja puuttuu, kun selkämyksiä katsoo.
Väliin tekstit ovat samanvärisiä ja väliin "ristiin" ja välillä ei sitäkään....
-
Selkämyksen ja "klootti"osan värit samana vuonna vaihtavat paikkaa keskenään. Eli samaa väriä käytetään samana vuonna. Toisessa (A) siis selkämys esim sininen ja kansi keltainen, ja toisessa (B) selkämys keltainen ja kansi sininen.
Timo
-
Ja siinä selitys, miksi tulee sutta ja pikseliä.
Eikös pikseleitä saa skannaamalla väärillä asetuksilla, ja silloin riittänee, että ammattilainen käy tarkistamassa alkutilanteen ja päästää kesätyöläisen viidenkymmenen lehden kimppuun?
-
Eikös pikseleitä saa skannaamalla väärillä asetuksilla, ja silloin riittänee, että ammattilainen käy tarkistamassa alkutilanteen ja päästää kesätyöläisen viidenkymmenen lehden kimppuun?
Jos töissä ei ole alkuaankaan ammattilaista, kun se maksaa? Noh, kerrottakoon että tämä on pelkkää hypoteesiä ja villiä arvausta. Ei mitään totta, mikä ei tarkoita etteikö se jossain päin sitä olisi. Säästösyistä.
Timo
-
Selkämyksen ja "klootti"osan värit samana vuonna vaihtavat paikkaa keskenään. Eli samaa väriä käytetään samana vuonna. Toisessa (A) siis selkämys esim sininen ja kansi keltainen, ja toisessa (B) selkämys keltainen ja kansi sininen.
Timo
Esim.
1962 A Vihreä selkä ja vihreät kannet.
1962 B Punainen selkä ja punaiset kannet
1963 A Oranssi selkä ja oranssit kannet.
1963 B Sininen selkä ja siniset kannet.
1965 alkaen tuota Timon mainitsemaa tyyliä, mutta kun kirjoista näkyy hyllyssä vain selät, niin eipä tuota kovinkaan tyylikkäänä voi pitää.
Samalla vaivalla olisi varmaa saatu väreiltään ihan edustavakin ulkoasu.
-
Jaa, totta, 1964 olikin ihan toista. Tottakai olis loogista, että selkämykset olis yhden vuoden kirjoissa samanväriset.
Timo
-
Keravan prismassa oli eilen noita 1969 näkkäreitä, samoin yksi Carl Barksin parhaat. Siellä olen monesti huomannut julkaisuja ennen kuin niiden pitäisi ilmestyäkään...
-
Keravan prismassa oli eilen noita 1969 näkkäreitä, samoin yksi Carl Barksin parhaat. Siellä olen monesti huomannut julkaisuja ennen kuin niiden pitäisi ilmestyäkään...
Joensuun prismassa oli myös nuo 1969 näkkärit. Pitänee ostaa seuraavana tilipäivänä.
-
Keravan prismassa oli eilen noita 1969 näkkäreitä, samoin yksi Carl Barksin parhaat. Siellä olen monesti huomannut julkaisuja ennen kuin niiden pitäisi ilmestyäkään...
Joensuun prismassa oli myös nuo 1969 näkkärit. Pitänee ostaa seuraavana tilipäivänä.
Hmm, ovatkohan kyseiset kappaleet korjattuja vai sisältävätkö ne nämä "viat"?
-
Hmm, ovatkohan kyseiset kappaleet korjattuja vai sisältävätkö ne nämä "viat"?
Korjattuja olivat, Kuopion Prismasta juuri kannoin kotiin.
-
olen monesti huomannut julkaisuja ennen kuin niiden pitäisi ilmestyäkään...
Mitähän meininkiä Sanoma nyt oikein ylläpitää, kun jonnekin rahdataan kirjoja paljon ennen virallista ilmestymispäivää? Kyllähän ainakin tavoitteena tulisi olla saman kirjan julkaiseminen joka paikassa yhtä aikaa.
-
Vastoin Akateemisen auliisti jakamaa disinformaatiota, on näkkäri 1969 kaupoissa.
Ja kyseessähän on todella THE vuosikerta.
Palstan nuoriso-osastolle annan ohjeen:
Teidän ei pidä syyllistyä rikoksiin, tai myydä sisartanne valkoiseen orjakauppaan,
mutta haalikaa tarvittavat 79,80 (Prismat) kokoon jostain.
Myykää itsenne kotiorjiksi viikonlopuksi vanhemmillenne tai naapuriin, tehkää lumitöitä tai jotain, jotta saatte hankittua nämä.
Ne ovat sen arvoisia ja paljon enemmänkin.
Kyse ei ole pelkästään lukuisista Barksin huippujatkiksista.
Karjakuninkaan huolet, Timanttikuume, Avaruusankat jne. jne.
Myöskin muut taiteilijat ovat huippuvedossa.
Mukana on myös useita Paul Murryn huippujatkiksia, kuten Mereen vajonnut kaupunki, Aarrekätkö afrikassa, Vesiputouksen aarre, Vahingossa halki vuosisatojen, Merirosvo Takkuparta jne. jne.
Myös lyhyemmät seikkailut ovat loistavia.
Tony Strobl tarjoilee liudan loistavia tarinoita, kuten Kapteeni Koukun aarrearkku,
Salainen tehtävä, Hih hih ja hah hah jne. jne.
Henkilögalleriakin on rikkaimmillaan.
Moby Ankka, Tarmo, Superhessu, Pikku Pelle, Hiawatha ja Pikku Purtilo ovat mukana.
Myös konnagalleriassa piisaa.
Karhukoplan ja Mustan Pekan lisäksi konnuuksia keksivät mm. Jopi Jalkapuoli, Viiksi Vallu ja Sikari Sakari, Juuso Juoniranta, Rankku, Kapteeni Koukku ja Velmu Viurusilmä.
Lukiessanne tätä vuosikertaa, käsitätte mistä Aku Ankan maine on peräisin.
Kun nykyään kytätään, onko lehdessä mukana jotain hyvää, niin vuonna 1969 kysymys oli, kuinka paljon sitä kussakin numerossa on.
Toisin kuin nykyään,jokaiseen numeroon riitti useita hyviä tarinoita.
Ei siis ole kyseessä mikään "parhaat" kokoelma tai valitut seikkailut, vaan ihan
"normaali" vuosikerta.
Tälläinen Aku Ankka niminen sarjakuvalehti on joskus ollut.
Huippusarjoja huippusarjojen perään.
Vakiintuneille Ankka harrastajille kysymys ei kuulu: Ostaisinko tämän ?
Vaan: Kuinka monta lukukappaletta tarvitaan arkistokappaleiden lisäksi ?
-
K.I.P tietää, miten laatutavaraa markkinoidaan. :o
Jomman kumman osan saan lähiaikoina syntymäpäivälahjaksi, toinen pitää ostaa itse tai lainata kirjastosta.
-
(Super)vinkki piheille (ja muillekin); tehkää kuten minä eli odottakaa muutama vuosi (tai hyvällä tuurilla jopa lyhyempi aika) ja ostakaa Näkkärinne alennusmyynneistä! Tällä taktiikalla sain esimerkiksi viime vuonna peräti neljä kirjaa 1½ kirjan hinnalla!
-
Vastoin Akateemisen auliisti jakamaa disinformaatiota, on näkkäri 1969 kaupoissa.
Ja kyseessähän on todella THE vuosikerta.
Arvaus: olet syntynyt vuonna 1962. ;)
-
Arvaus: olet syntynyt vuonna 1962. ;)
Väärin !
Enkä myöskään 1969......
Sen verran korjausta tuohon aiempaan postaukseeni, että Viiksi Vallu ja Sikari Sakari ovat tietenkin 1969 vielä Hiski Hirmukoura ja Pieti Pikkuruinen.
1970 nimet olivat sitten jo uudessa muodossa.
Tietäisikö joku syytä tuohon ?
-
Milloinkas Markut Kivekäs & Saarinen tulivat kääntäjiksi Ankkaan? Ei ole oikein muuta selitystä.
-
Kivekkään Markun ensimmäinen käännöstyö oli ankkasarjis Gorilloita ja sipuleita nrossa 4/1970.
Timo
-
Niin tietääks kukaan paljon näiden painosmäärä nykyisin on ?
-
80-luvulla hahmot olivat kerran "Kääkkä ja Kauhea Korsto".
Toivottavasti tuo oli vitsi ? :o
-
Vuoden 1969 näköispainosta mainostetaan taas postista tulevien värikkäiden paperikasojen kautta. Erään kirjeen mukaan näköispainokset ovat loistava lahja vuonna 1696 syntyneille.
En valita, on tällaista postia mukava saada joka vuosi tähän aikaan, mutta miksi Sanoma lähettää Näkkäreistä aina sievoisen kasan paperia? Nostaisiko se muka myyntimääriä kannattavasti? Minua ei ainakaan tällainen toiminta vakuuttaisi.
-
Nyt on taas näkkärisarja täydellinen.
Tuli ostettua Prismasta nuo uusimmat ja pitää kyllä sanoa että on todella hyvä vuosikerta.
Vuodesta 1970 Aku lehdet alkaa olla täydellisinä sarjoina hyllyssä mutta tätä 1969 vuosikertaa ei ole kuin hajanaisia numeroita. Onpa mukava lukea kaikki nuokin.
-
Miksi uusintapainos on päätetty ottaa kahden eri opuksen voimin?
Koska kahdella kirjalla saadaan enemmän rahaa kekoon kuin yhdellä isolla. Ja kai tämän halutaan jotenkin eroavan alkuperäisestä Näkkäristä.
Rajautuvatkohan uusintapainokset vain näihin kirjoihin vai jatketaanko meininkiä ensi vuonna vuoden 1953 Näkkärillä? Kahdella kirjalla, tietty. Nähtäväksi jää.
-
Rajautuvatkohan uusintapainokset vain näihin kirjoihin vai jatketaanko meininkiä ensi vuonna vuoden 1953 Näkkärillä? Kahdella kirjalla, tietty. Nähtäväksi jää.
Näkkärit 1951-1953 on jo luettu. 1954 kiinnostaisi, jos sinne asti päästään.
-
En välitä Näköispainoksista, mutta tämä kiinnostaisi paljon.
Ehkäpä tulen hankkimaan kun hinta laskee aikanaan. Kyllähän nuo lehdet sisältävät klassikoita ja itsekin niitä ovat, joten olisi mahtavaa omistaa edes näissä kovissa kansissa.
-
Enköhän minä pysy silti edelleen vanhalla kannallani eli yritän haalia kokoelmastani puuttuvat Näkkärit, siis nämä alkuperäiset, jostakin. Jotenkin on sellainen tunne, että haluaisin ne ennemmin. Aikooko joku alkuperäisten Näkkärien omistaja hankkia nämä uudetkin?
-
Aikooko joku alkuperäisten Näkkärien omistaja hankkia nämä uudetkin?
No en todellakaan aio. Täytyy olla melkoinen keräilijäfriikki, jos niin tekee.
-
1960 on kuulemma ollut sangen hankala ja kallis ostaa, itse sain sen jo heti alkuvaiheessa paikallisesta divarista mielestäni kohtuuhintaan.
Itselläni kävi juuri sen verran hyvä tuuri, että löysin tuon sattumalta kirpputorilta. Maksoi 23 euroa, kunto mainio.
-
Onko kukaan vielä kysynyt/ihmetellyt miksi näkkäreihin ei ole sisällytetty vuosien 1963-1972 joulumanteleita? Nehän olivat kuitenkin B-numeroita, ja jouluparaatit on sisällytetty? Oliko siis eriävä koko syy jättää ne pois?
-
Joulumantelit on julkaistu jo kauan sitten omana näköispainoksenaan, mutta pahempi moka oli se, että Maija Poppanen puuttui vuoden 1965 näkkäristä.
Mielenkiintoista. Onko muitakin poisjättöjä, tahallisia tai tahattomia?
-
Näkkäri 1970 on todellinen runsauden sarvi Moby Ankan ystäville.
Muutenkin paljon hyviä sarjoja.
Ehdottomasti ostamisen arvoinen.
-
Arvostelija tarvitsee apua.
Kenellä on Aku Ankan numeroita vuosilta 1951-52? Esittäisin muutaman kysymyksen koskien painoasua, värejä ja viivoja. Kaikkia ei tarvitse olla, yksikin riittää. Kunnolla ei ole väliä.
En tarkoita näkkäreitä.
Laita yksäriä ja kerro mitä numeroita sinulla on joita pääset selailemaan marraskuun aikana.
Saako udella jo painojälkeä verrattuna v. -91 näkkäriin? Kaupassa selailtuna näytti paremmalta, mutta ei ollut tietenkään vertailukohta mukana.
-
Painojälki on parempi kuin vanhassa näkkärissä, ja paperi on karheampaa. Nyt koetan ottaa selvää onko vanhassa värejä ja viivoja tippunut pois vai onko uuteen tehty korjauksia. Vai molempia.
Voi voi, pitääkö se nyt nuokin ostaa sitten...
-
Joo, perusteellinen arvio. Hieman tajunnanvirtainen paikoin, mutta perusteellinen kaikkia detskuja myöden. Erot taitavat olla pääasiassa näytenumerossa ja esillepanossa, joten kaupan hyllylle taitaa jäädä.
-
Näköispainos vuosikerrasta 1970, osa 1 näkyi olevan prismassa (3kpl). 2 osaa ei näkynyt missään? Ovatko nämä ilmestyneet ihan lähipäivinä kun ei ole vielä tullut perinteisiä puhelinmyyntiä eikä tilausilmoituksia postissa kotiin? Ei ole kyllä vielä Aku Ankan nettikaupassakaan.
-
Näköispainos vuosikerrasta 1970, osa 1 näkyi olevan prismassa (3kpl). 2 osaa ei näkynyt missään?
Suomalaisesta kirjakaupasta löytyi myös toista osaa.
-
Näköispainos vuosikerrasta 1970, osa 1 näkyi olevan prismassa (3kpl). 2 osaa ei näkynyt missään?
Suomalaisesta kirjakaupasta löytyi myös toista osaa.
Paljonko maksoi Prismassa? Entä Suomalaisessa?
-
Prismassa hinta on muistaakseni 42,90€ tai 43,90€.
-
Suomalaisessa 49,95 €.
-
Prismassa hinta on muistaakseni 42,90€ tai 43,90€.
Eli jäsenetupäivien hinta on -15% = 36,55€/kpl
-
Joensuun Prismassakin oli vain tuota ykkösosaa.
Hieman kirjaa pläräilin ja aika paljon ihmetytti etenkin parin ensimmäisen Akulehden todella hailakka ja huono kuvien laatu. Toinen mikä ihmetytti oli sivujen todella paha aaltoilu. Kun kirjan avaa niin sivut ovat kuin olisivat kastuneet jossakin vaiheessa, myös kansissa oli hieman samaa aaltoilua, ei kuitenkaan läheskään niin pahasti kuin itse sivuilla. Prismassa oli kolme kirjaa, kaikki olivat samanlaisia.
Kyllähän nuokin varmaan pitää hommata, mutta jos kaikki ovat noin surkeanlaatuisia niin pitkin hampain noista kyllä liki 43 euroa kappaleelta maksaa.
-
Kouvolan Lukusopissa viime viikolla molemmat numerot 39e/kpl. Ostin jo ennen kuin tulivat Suomalaiseen.
-
Toinen mikä ihmetytti oli sivujen todella paha aaltoilu. Kun kirjan avaa niin sivut ovat kuin olisivat kastuneet jossakin vaiheessa, myös kansissa oli hieman samaa aaltoilua, ei kuitenkaan läheskään niin pahasti kuin itse sivuilla. Prismassa oli kolme kirjaa, kaikki olivat samanlaisia.
Kyllähän nuokin varmaan pitää hommata, mutta jos kaikki ovat noin surkeanlaatuisia niin pitkin hampain noista kyllä liki 43 euroa kappaleelta maksaa.
saman huomion aaltoilusta tein minäkin ja se sekä kakkososan puuttuminen olivat suurin syy miksi en vielä edes harkinnut ostamista. Koskeekohan tuo aaltoilu sitten koko painosta vai pelkästään prismoihin toimitettua erää? Antaa jotenkin käytetyn tuotteen tuntuman muuten mainioille kirjoille. Edelleen odotan tietoa mikä on yhteishinta tilattuna mutta eipä ole vieläkään Aku ankan kaupassa.
-
Kyllä teillä nyt on painovirheelliset kappaleet.
Minäkin lähden nyt tälle linjalle, en Suomalaisen kirjoissa nähnyt mitään erikoista, tai aaltoilua. En kirjoja ostanut, mutta selailtua tuli. Lisäykseksi mainitsen, että kyllä minunkin tulisi näin suuret viat huomata, kuten valitusviestihistoriastanikin huomaatte.
-
Lisäykseksi mainitsen, että kyllä minunkin tulisi näin suuret viat huomata, kuten valitusviestihistoriastanikin huomaatte.
Kyllä sittenkin
Nyt nolottaa.
-
Naureskelin piikkilankamusiikille. Veli Nalle on selvästi protopunkkari.
-
Tämä 1970 ja varsinkin pari seuraavaa vuosikertaa ovat itselleni hyvin tärkeitä, niitä tuli tankattua kerta toisensa jälkeen useammin kuin oikeastaan mitään muita Akun vuosikertoja.
Merkittäviä asioita tapahtui myös Ankassa, Markut Kivekäs ja Saarinen aloittivat uransa lehden toimituksessa. Kivekkään ensimmäinen suomennos Gorilloja ja sipuleita ilmestyi Akussa 49/70, kertoo Disney, Aku & minä -teos.
Käännöstekstit poikkeavat toisinaan huomattavasti myöhemmistä, alkuteksteille uskollisemmista suomennoksista. Kivekäs tekeekin selvän eron käännöksen ja suomentamisen ( = tulkitsemisen) välille. Alkutekstit olivat useimmiten ruotsia, tanskaa tai norjaa. Ruotsalaiset väänsivät huolettomammin, tanskalaiset olivat tarkempia. Englanninkielisiä versioita AA:n toimitus sai käsiinsä vain harvoin.
Sensuroinneista Kivekäs toteaa, että päävastuullinen niihin oli Tanskan Anders Andin päätoimittaja Carsten Jacobsen, jolla oli traumoja toisesta maailmansodasta. Pyssyt pois ja poliisit heristämään vain sormella konnille.
-
Hemmetistäkö sitä silloin tiesi että parempaa Ankkaa oli olemassa. Oma keräilyni alkoi käytännössä vasta 1980-luvun alussa.
Esimerkiksi Vicarin ekat sarjat tulivat Akuun vasta 1973, mutta sarjojen tason vaihtelu ei alle kymmenvuotiaana erityisemmin haitannut. Stroblin riisutusta tyylistä pidän yhä edelleen enemmän kuin Jippesin "oikeaoppisemmista" Barks-tulkinnoista.
-
Se tuli vielä mieleen tuosta Kivekkään kirjasta, että siinähän kerrotaan suht tarkkaan miten Akuja teknisesti kasattiin aina 1980-luvulle asti eli painofilmeistä. Niissä oli kolme eri värikerrosta (layeria nykysuomeksi) sekä viivapiirrokset.
Osa kellariin säilötyistä vanhimmista filmeistä tuhoutui vesivahingon takia. Sillä tosin ei lie merkitystä näköispainoksiin, jotka on käsittääkseni kaikki skannattu alkuperäislehdistä. Väriheilahtelut olisi silti voitu korjata, mutta sellainen toki vie aikaa joka on rahaa. Niin, ja tietysti "autenttisuuskin" kärsisi.
-
Näkkärit adlibriksessä 35e/kpl, ei postikuluja.
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9513233510
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9513233529
Taitaa olla halvin tarjous?
Edit: Vastaan itse, bookplussalla 31,95e/kpl.
-
Kyllä sittenkin sivuilla 289 ja 290 oli pahoja pompahduksia, ja sivulla 289 osa on kuin kalvolla peitetty. Myös sivut 304 ja 305 pomppivat eikä puhekuplista saa edes joka kerta selvää.
Vähän on vielä seuraavillakin sivuilla, Pepi-sarjan sivu 320 on pomppua. Sitten paranee.
Selailin näitä Kampin Suomalaisessa, ja koitin katsoa nimenomaan noita sivuja molemmista kirjoista. En voi vahvistaa ongelmaa, enkä huomannut muutenkaan mitään valittamista kummassakaan kirjassa selailun perusteella. Tietenkään en käynyt joka sivua läpi mutta parin kerran ahkera plärääminen läpikotaisin ei osoittanut ongelmia.
-
Prismaan oli tullut tuota kakkososaakin. Niissä sivuniput olivat sileämpiä kuin ykkösosassa mutta kyllä niissäkin tuo kumpuilu oli todella selvää.
Ostan kirjat joka tapauksessa jostakin ja tuskin noita tulee edes juuri luettua eikä tuo sikäli haittaa. Ei se näy kun kirjat ovat hylllyssä muiden seurana.
-
tuskin noita tulee edes juuri luettua
Sarjakuvan väärinkäyttöä :o
-
Sarjakuvan väärinkäyttöä :o
Minulla on kyllä nuo ihan irtonumeroina ja ne on jo luettu useamman kerran.
-
On näissä ihanan korneja juttuja. Piirroskin on välillä niin kömpelöä, että värien luiskahduksetkaan eivät oikeastaan pahenna asiaa.
Vaikka sarjakuva ei ole koskaan ollut Disney-yhtiölle ykkösjuttu, tuskin tämmöinen menisi enää läpi. Viimeksi yhtiö on älähtänyt Ranskassa, kun Picsou (Roope) - lehdessä julkaistiin melkoisen underground-henkisiä ankkakuvia. Tuskin niissä mitään varsinaisesti arveluttavaa oli, piirros vain oli turhan groteskia sopiakseen sliipattuun Disney-tyyliin.
-
Olen joskus aiemminkin akuja keräillyt ja vein osan omista lehdistä yms. divariin ja vaihdossa tarttui mukaan vuosien 63 ja 65 koko vuodet näköispainoksina.
Ajattelinkin, että kaikki nuo ilmestyneet näkkärit olisi kiva keräillä & lukea. Juuri ostin vuodet 58,59 ja 60 ilmeisesti aika edulliseen hintaan 20 € / kpl. Tosin ovat suht. löysäksi luettuja ja muutama naarmu / pieni kolhu tuntui olevan 58 ja 60 vuosissa.
Lueskelin keskustelun läpi ja ilmeisesti tuo vuosi 1960 taisi olla niitä harvinaisempia vuosia. Mitkäs muut vuodet ovat tuollaisia vaikeita löytää/kalliita (ja mitä hintaluokkaa suurinpiirtein)?
-
Mieluummin saisi tulla uusia näkkäreitä kuin uusintapainoksia. Onhan se hienoa jos tällä tavalla saadaan uusillekin näkkäreille uusia ostajia mutta odottavan aika on pitkä kun väliltä 1971-1993 puuttuu oikeastaan kaikki Aku Ankat. Toivottavasti jossain vaiheessa saataisiin näköispainokset Maija Poppasesta sekä 70-80 luvun erikoisnumeroista.
-
Tiedote:
Aku Ankka -lehti oli vahvassa nousussa 1970-luvun alussa
Vuonna 1971 Aku Ankka -lehti juhli 20-vuotista taivaltaan Suomessa. Tällä viikolla julkaistava kaksiosainen Aku Ankan näköispainoskirja 1971 kokoaa koviin kansiin kaikki vuoden aikana ilmestyneet 52 numeroa. Lehden levikki oli jatkanut tasaista nousuaan läpi koko 1960-luvun, ja vuonna 1971 saatiinkin todistaa silloista kaikkien aikojen levikkiennätystä: 276 284 kappaletta. Haamurajan eli 300 000 kappaleen levikin saavuttaminen odotti jo seuraavana vuonna 1972.
Vuoden 1971 näköispainos tarjoaa nykylukijoillekin vankan kattauksen klassista Disney-sarjakuvaa, joka ei vanhene koskaan. Näköispainoksessa taiteilevat muiden muassa huippupiirtäjät Tony Strobl, Jack Bradbury, Mikki Hiiri -sarjojen mestari Paul Murry, Pikku Hukka -piirtäjä Gil Turner, Giovan Battista Carpi, Romano Scarpa sekä tietysti legendaarinen ankkamestari Carl Barks.
Edellä mainittujen amerikkalaisten ja italialaisten taiteilijoiden lisäksi vuoden 1971 Aku Ankoissa nähtiin jo jonkin verran tanskalaisen Gutenberghus-yhtiön tanskalaistaiteilijoita, jotka vastasivat mm. joidenkin lehtien kansikuvista. Gutenberghusin oma sarjakuvatuotanto pääsi parhaaseen vauhtiinsa kuitenkin vasta myöhemmin 1970-luvulla, kun tekijäkaartiin alkoi löytyä chileläisen Vicarin (1934–2012) kaltaisia taitureita.
Vuoden 1971 Aku Ankoissa seikkailee Ankkalinnan tutun vakiokaartin ohella myös hahmoja, joita ei nykyään lehdessä enää kovin usein tapaa: esimerkiksi katala keksijä Velmu Viurusilmä, Karhukoplan pikkukonnat eli Karhunpennut ja Akun lemmikkikissa Kisumisu tulivat tutuiksi 1970-luvun alun lukijoille. Vakiovieras oli myös valaanpyytäjä Moby Ankka, joka taisi joutua väistymään Aku Ankan sivuilta poliittisesti epäkorrektin ammattinsa vuoksi. Nykyäänhän Moby seikkailee Roope-setä-lehden italialaisissa tarinoissa, mutta ei enää valaanpyytäjänä vaan laivurina.
”Monille Aku Ankka -lukijalle oman lapsuuden aikana julkaistut Akkarit ovat edelleen sitä parasta Aku Ankkaa, jonka pariin palaa mielellään vielä aikuisenakin. Tämän päivän Akkareilla on kenties vielä suotuisampi mahdollisuus saavuttaa lasten keskuudessa tämä nostalginen asema, onhan tarinoiden sisältö 70-lukuun verrattuna vahvemmin suomalaisten tekijöiden käsissä”, pohtii Aku Ankka -lehden päätoimittaja Aki Hyyppä, joka edustaa näköispainoksen lailla vuosikertaa 1971.
Aku Ankan näköispainoskirjat 1971
• Kaksi osaa, molemmissa 840 sivua
• Suositushinta 51 €
-
Taas näitä Suomen pään outoja poistoja, en näe mitään ihmeellistä tai vaarallista noissa sivuissa, en ymmärrä kyllä tuota sensuuria kannessa. Kummaa touhua.
-
^Totta, mutta eipä noista haittaa olisi ollut. Jotain mätää Tanskanmaalla >:D
-
Onkos 1971 näkkärien ilmestymisessä joku viive, kun ei ole vielä kaupoissa näkynyt ?
-
Tampereen Akateemisessa oli ainakin ykkösosaa näkkäri -71:stä lauantaina. Korakarumiakin oli tarjolla. En tiedä onnistuuko, mutta Akateemisen nettikaupassa on -20% ale tässä kuussa kanta-asiakkaille ja kotiin jaetun alennuskupongin (-10 €) yhdistelmällä hintaa jäisi koko setille 69,80.
-
Mainitut kirjat tulivat ja Näkkäri 1971 on arvostelussa (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1893).
Mutta kysymys Aku Ankan 4/1971 omistajille: Onko teillä Carl Barksin Mustan padan ritari värivirheellinen, eli värit ovat millin sivussa?
Näkkärissä nimittäin näin ei ole, mutta alkuperäisessä numerossani ovat.
Sivuilla 19 ja 20 Akun punaraitaisen paidan raidat on about millin sivussa, mutta muuten ei ole värivirheitä.
-
On näissä muutenkin värivirheitä. Eri värit olivat omilla kalvoillaan, ja jos niitä reprottaessa yksikin vähän heilahti... nykyisin tuollaiset voisi korjata esim. Photoshopilla, mutta sitten "autenttisuus" kärsii.
Yhteen numeroon oli joku roskakin ikuistettu Pepin naaman päälle.
Sivuja ja ruutuja poistettiin (Tanskassa) välillä, eikä aina vain sensuroinnin takia vaan koska muissa pohjoismaisissa Akuissa oli enemmän mainossivuja tms. ja niille piti saada tilaa.
Markut Saarinen ja Kivekäs käänsivät Akun sarjat "koko 1970-luvun ja pitkälle 80-luvun puolelle". Päätoimittaja Aili Peltonen viimeisteli tekstit julkaisukuntoon, mutta käänsi itse vain harvoin, poikkeuksena esim. "Vanhan linnan salaisuus".
Lehden perusmallina oli Ruotsin Kalle Anka, joskin sarjojen käännöksiä tarkennettiin perusteellisempien tanskalaisten tekstien avulla. Englanninkielisiä sarjoja toimitukseen saatiin vain harvoin. Ruotsissa mentiin julkaistavissa sarjoissa noin vuotta edellä. Kivekkään ja Saarisen innon ansiosta myös sensurointeja korjattiin mikäli voitiin, ja hurjemmatkin jutut saatiin Akuun - Vanhan linnan salaisuutta ja Koralliluolan kummitusta ei vielä tuolloin nähty Tanskassa tai Ruotsissa.
(Lähde: Disney, Aku ja minä - Markku Kivekäs muistelee, toim. Pekka Tuliara.)
-
Tein tilauksen kirjoista Aku Ankan kaupasta.
Lyömätön tarjous: 75 euroa + 3.9 euroa rahtikuluihin.
Toimitusaikaa 2 viikkoa mutta eipä tässä kiirus ole.
-
Lisää hyviä tarjouksia: Aku Ankan kaupasta on nyt saatavilla Näkkäreitä 30 euron kappalehintaan.
-
Nyt on taas sarja täynnä. Ei kun odottamaan vuoden 1972 näkkäreitä ;D
-
Kakkosessa yksi Barksin parhaista kansista.
Only a Poor Old Man.
Tuossa on kaikki kohdallaan veneen nimeä ja poikien kalastusvälineitä myöten.
Tekiköhän Barks tuosta koskaa litoa tai vastaavaa ?
Useita maalauksia teki mutta en muista että tuota litoksi olisi koskaan tehty. Viralliset litothan voi tarkistaa täältä:
http://www.brucehamilton.com/AR/AR%20Main.html
-
Sulle on sitten Aku Ankka Lataamo ihan paikallaan.
http://www.akuankka.fi/artikkeli/tietolaari/lataamo/aku_ankka_lataamo_lanseerataan_elokuussa
Ehkä näin. Paperiversio kuitenkin vielä tuntuu niin paljon mukavammalta ja kun tämä 8-vuotias tietokone kotona (ei mitään päivityksiä rautaan) käyttää aika pelkkään käynnistymiseen 20-30min niin kyllä tuo AA Lataamo voi olla sille liian kova pala. Toisaalta jos kaikki Disney julkaisut sieltä löytyisivät tulevaisuudessa kohtuullisella maksulla niin laittaa se vakavasti harkitsemaan onko tuota paperimäärää järkevä kasvattaa kotona.
-
Ehkä näin. Paperiversio kuitenkin vielä tuntuu niin paljon mukavammalta
Inducksin mukaan tuolla "sarjishuoneessa" tällä hetkellä 5860 erilaista Disney sarjakuvalehdykkää paperiversiona hypisteltävänä eli ei taida tuolle tietokoneversiolle olla täällä ainakaan tarvetta :)
-
Toivottavasti pilottihanke toimii edes joten kuten, Lataamo voi olla parhaassa tapauksessa SE hanke joka tuo Suomeen digisarjakuvan läpimurron.
Saa nähdä miten käy tulevaisuudessa näkkärien jos ja kun Lataamo alkaa pyöriä kunnolla ja jos se saa käyttäjiä. Se on kustantajalle kustannustehokas tapa levittää sarjakuvaa.
-
Uudet näkkärit näkyivät olevan Kannelmäen Prismassa jo myynnissä. 1972 alkaa pienen selailun perusteella jo olemaan mukavan nostalgista settiä, mutta 43,90€ suolainen hinta jätti ne vielä hyllyyn, kun ei sattunut mitään etupäiviäkään just nyt.
-
Julkaisuohjelmassa ei ollut enää alkuvuosien näkkäreitä, näitähän on tullut vuoden lopulla, no sen ymmärtää kun on tuo Lataamo, siellä ne ovat saatavilla.
-
Julkaisuohjelmassa ei ollut enää alkuvuosien näkkäreitä, näitähän on tullut vuoden lopulla, no sen ymmärtää kun on tuo Lataamo, siellä ne ovat saatavilla.
No se sarja jäi sitten lyhyeen, jos uutta ei tosiaan enää tipu! Toivottavasti tästä ei ala tulla yleisempää trendiä muidenkin sarjojen kohdalla. Näkkäreitä kyllä näkisin mielelläni jatkossakin.
-
No se sarja jäi sitten lyhyeen, jos uutta ei tosiaan enää tipu! Toivottavasti tästä ei ala tulla yleisempää trendiä muidenkin sarjojen kohdalla. Näkkäreitä kyllä näkisin mielelläni jatkossakin.
Saatan muistaa väärin, mutta aiottiinko Näkkärit julkaista ensin vain 50-luvun vuosikerroista? Menestyksen myötä sitten 60-luku tuli samaan syssyyn ja rapiat päälle.
-
Saatan muistaa väärin, mutta aiottiinko Näkkärit julkaista ensin vain 50-luvun vuosikerroista? Menestyksen myötä sitten 60-luku tuli samaan syssyyn ja rapiat päälle.
Ihan ensimmäinen suunnitelma taisi olla, että ainoastaan Näkkäri vuosikerrasta 1951-52 julkaistaan. Sitten laajennusta on tosiaan tapahtunut hivenen.
-
1973 on niitä meikäläisen "kultaisten" sarjakuvamuistojen vuosia, joten tämä menee hankintaan.
-
Tänä vuonna ilmestynyttä vuoden 1972 Näkkäri-pakettia on kaupiteltu lyhyen ajan sisään sekä puhelimitse että sähköpostilla. Aiempina vuosina on saattanut tulla postista mainosnivaska, mutta kauppaaminen ei ole ollut näin innokasta. Etteivät vain olisi myyneet huonommin kuin aikaisemmin? Toivottavasti Näkkärit eivät joudu lakkautusuhan alle, onhan kirjoilla jo kulttuurihistoriallistakin arvoa, vaikka kuinka lehdet Lataamosta löytyisivätkin. 1950-luvun Näkkäreiden uusintakierros koki jo kohtalonsa, kun tänä vuonna ei ole enää siitä sarjasta uutukaisia kuulunut.
-
Minullekin 1972 näköispainoksista soiteltiin. Myyjä esitteli että nyt olisi saatavilla ja kovasti ihmetteli miten olen ehtinyt nuo jo ostamaan. Jäi aika vahvasti sellainen mielikuva että myyjä luuli näiden juuri ilmestyneen. Sama myyjä soitti myös vuotta aiemmin ja oli yhtä ihmeissään miten olen nuo jo saanut ostettua. Ei taida olla mitään tietoa siitä että on ilmestynyt jo alkuvuodesta. Taisi Aku Ankassakin olla mainos äslettäin 1972 näkkäreistä joten saattaa olla että näitä on jäänyt varastoon tavallista enemmän.
1973 näköispainokset oli tosi hyvä uutinen. Koko ajan olen pelännyt että Lataamon takia näistä olisi luovuttu. Toivottavasti tulee näkkäreille myös jatkoa koska en jaksa puuttuvia vuosikertoja irtonumeroina alkaa etsimään. No ehkä siinä tapauksessa että kokonaisia vuosikertoja olisi myynnissä mutta mieluummin kyllä näkkärejä.
-
Jaahas, 1973 näkkärit haettu tänään. Ei muuta kuin lukemaan.
-
1973 näkkärit hankittuna kun oli prismassa kirjoista -20%. Se yllätti että mukana oli myös Lumikki. Harmi että Lumikki tuli hankittua muutama kuukausi sitten että olisi 1973 näkkärien jälkeen koko vuosikerta hallussa.
-
Luultavasti tuli maksettua liikaa (8€) mutta kun en vaihdossa divarista mitään muuta löytänyt niin pakko tuo oli ottaa. Katsoin kyllä että pari euroa olisi säästänyt huutonetistä ostamalla. Kunto oli kyllä noissa kohteissa vähän heikompi
-
Vanhakin Lumikki oli 51-52 näkkäreissä mukana, vaikka se ei tullut tilaajille, toisin kuin 1973 Lumikki. 73-versio on siitä parempi, että se on pidempi. Parastahan olis saada näitä vanhoja sanomalehtisarjoja ihan alkuperäisessä muodossaan.
Timo
-
Vanhakin Lumikki oli 51-52 näkkäreissä mukana, vaikka se ei tullut tilaajille, toisin kuin 1973 Lumikki. 73-versio on siitä parempi, että se on pidempi. Parastahan olis saada näitä vanhoja sanomalehtisarjoja ihan alkuperäisessä muodossaan.
Timo
Kyllä! (http://populaari.blogspot.fi/2010/02/lumikki.html)
-
Ihan liikaa. Markka-aikana olen nähnyt tuota divarissa kolminumeroisella summalla myynnissä, että vähän on tullut alas.
Tätä pelkäsinkin. Ehkä jos tuota säilyttäisi seuraavat 20-30 vuotta niin voisi sitten saada melkein omansa takaisin :)
-
Vuoden 1973 Näkkäreiden innoittamaa pohdintaa ja arvostelua etusivulla. (http://kvaak.fi/index.php?articleID=2186)
-
Vuoden 1973 Näkkäreiden innoittamaa pohdintaa ja arvostelua etusivulla. (http://kvaak.fi/index.php?articleID=2186)
Muuten hyvää pohdintaa, mutta 90-luvun nostamista jonkinlaiseksi "kultakaudeksi" on ainakin minun melko vaikea ymmärtää. Itse pitäisin 90-lukua (varsinkin alkupuolta) yhtenä ankeimmista vuosikymmenistä koko lehden historiassa. Esim. "Tello-Mikit" saavuttivat tuossa vaiheessa kaavamaisuuden huippunsa ja käytännössä hävittivät Mikin koko lehdestä, Vicarin ankat muuttuivat "ilkeiksi", jatkosarjat tuhottiin lopullisesti ja lehden hahmovalikoima kutistettiin nykymuotoonsa eli käytännössä lähes pelkiksi ankoiksi.
Ainoa valopilkku 90-luvulla oli minun mielestäni Don Rosa sekä harvalukuiset Feriolin polvihousuiset Mikit.
-
70-luvulla syntyneenä myös minä nostan 90-luvun Akkarin toiseksi parhaaksi vuosikymmeneksi (50-luvun jälkeen)...
-
Eilen tilasin Adlibriksesta 35,9€/kpl (ei postikuluja) kun booky.fi hinta oli 38,9€/kpl. En tiedä miten tuon pakettialennuksen olisi saanut näkyviin mutta minun mielestä adlibris kuitenkin tällä hetkellä edullisempi
Tietääkö kukaan sisältääkö 1974 näkkärit myös Mikki Hiiri ja pavunvarsi?
-
Eilen tilasin Adlibriksesta 35,9€/kpl (ei postikuluja) kun booky.fi hinta oli 38,9€/kpl. En tiedä miten tuon pakettialennuksen olisi saanut näkyviin mutta minun mielestä adlibris kuitenkin tällä hetkellä edullisempi
Tietääkö kukaan sisältääkö 1974 näkkärit myös Mikki Hiiri ja pavunvarsi?
adlibriksen hinnat heitti taas häränpyllyä. Vinkki: älä koskaan tilaa suoraan kun saat ilmoituksen että valvontalistalla oleva kirja on tullut myyntiin. Odottamalla päivän tai pari hinta laskee todennäköisesti 10-20% (kuten tässä tapauksessakin kävi). Hinta oli 43,20 vielä toissapäivänä, kun tilasin bookystä. Pakettialennuksen saa kun valitsee kirjat vaan samaan koriin ja menee kassalle. Oli mulla onneksi vielä yksi kirja 2e halvemmalla kuin adlibriksessä, joten ehkä tässä jäi nippanappa vielä voitolle.
Edit: Bookyn hinta vielä toissapäivänä kirjoille oli 36,70. hassua että siellä hinta nousi, kun adlibriksessä laski.
-
Olisi outoa jos ei olisi, kun viimeksi oli kerran Lumikki.
Pavunvarren molemmat suomennokset ovat lyhyempiä kuin alkuperäinen FC, sama pätee Lumikkiin.
On Mikki ja pavunvarsi II-osan viimeisenä lehtenä.
-
Eilen saapuivat 1974 näkkärit ja kyllähän niissä tosiaan oli Pavunvarsi mukana kuten ketjussa jo todettiin. Vielä pitäisi hommata Maija Poppanen ja sähköläitosankka niin olisi sitten Akut vuosilta 1951-1974 hallussa. Toivottavasti sarja jatkuu mahdollisimman pitkään niin ei tarvitse 1975-1986 Akuja ostaa irtonumeroina ja mielelläni vaihdan irtonumerot näkkäreihin muiltakin vuosilta.
-
Henendo otti aikalisän kvaakista, mutta kirjoitti arvostelun näkkäreistä Ankkalinnakkeeseen:
http://feedproxy.google.com/~r/Ankkalinnake/~3/JJQ1FCzzIdc/aku-ankka-vuonna-1974-niin-tonkkoa.html
-
Heips, vuonna -67 tehtiin paljon kaunista ja kestävää. Akua ja ........... sanoinko jo mie? Tässä puolihuolimattomasti etsiskelly syntymävuoteni näkkäriä mutta ei nyt ihan tyrkyllä tunnu olevan. Liekkö joku syy että tiettyjä vuosikertoja tuputetaan kirjakaupoissa ja mm huutiksessa enemmän kuin em -67? Painosmäärät tms?
Ekku
-
Palataan vielä vuoden 1974 näköispainokseen ja numeron 47 takakanteen. Itselläni on vain muutama irtonumero tuolta vuodelta, mutta numeron 47 osoitelapun (oikealla ylhäällä) alla oleva alue on erilainen näköispainoksessa ja irtonumerossa. Pluton korvan asento on erilainen ja Pluto sanoo MRR RRR ei GRRR GRRR kuten näköispainoksessa. Kirjassa alue on muutenkin epätarkka ruudun muuhun alueeseen verrattuna. Samanlaisia epätarkkuusalueita näkyi muutamassa muussakin numerossa, mutta niitä en voi verrata irtonumeroon. Ehdotuksia miten tuollaista pääsee tapahtumaan? Siistiä osoitelaputonta kappaletta ei vain löytynyt skannattavaksi?
-
Tekstaustkin on tuolla kohtaa erilainen kuin toisaalla samassa sarjassa. Näyttäis, että on otettu, ruotsalaisesta lehdestä tuo yläkulma. Ja vieläpä kehnoresoluutioisesta nettikuvasta. Outduckista perhaps?
(https://coa.inducks.org/hr.php?image=http://outducks.org/webusers/webusers/2013/08/se_ka1973_46e_001.jpg&normalsize=1)
-
Vinkkinä kaikille että 1975 opukset ovat tulleet myyntiin adlibrikseen. Eilen kun tulivat, hinta oli vielä 43,40e / kirja, mutta kun tietää että ekalla hinnalla ei koskaan kannata ostaa, niin jo tänään hinta on laskenut tasolle 35,90e/kirja. Vielä näytti toimivan talvialen kampanjakoodi "loppukiri", jolla saa vielä 10% pois tilauksen hinnasta. Lopulta hinnaksi jää ihan sopivat 64,60€. :-)
https://www.adlibris.com/fi/kirja/aku-ankka-9789513243975
https://www.adlibris.com/fi/kirja/aku-ankka-9789513243937
-
Ilmestyykö Näköispainos 1978 ollenkaan? Nehän on aiemmin julkaistu heti alkuvuodesta.
-
Jotain uutista olen itsekin noista yrittänyt löytää mutta ei mitään missään. Heikolta näyttää >:(
Juuri kun aletaan olla niissä vuosikerroissa joita itse olen pienenä eniten lukenut ja ne jääneet mieleen parhaina. Nostalgiset 1977-1987 vaikka eivät varmastikaan parhaimmat vuosikerrat mutta näistä on tullut lähes jokainen numero luettua 3-5 kertaa. Juuri nuo olisin näkkäreinä ehdottomasta halunnut
-
Pelkään että Egmont ei näkkärihommiin kai sitten enää lähde(?). Koitan tiedustella.
No onhan meillä Carl Barksin sankarit -kirjasarja.
Timo
-
Uskokaa tai älkää, mutta vuodesta 1978 on julkaistu näköispainos jo viime vuoden puolella! Kummallisinta on vaan se, että sitä ei saa ostettua mistään... Sanoman puhelinmyyjä myi viime vuoden lopulla mainostaen että näitä ei saa mistään muualta ja että kyseessä erittäin pieni painosmäärä. ???
-
Uskokaa tai älkää, mutta vuodesta 1978 on julkaistu näköispainos jo viime vuoden puolella! ......kyseessä erittäin pieni painosmäärä. ???
No nyt on erikoista.
Timo
-
Oletko ihan varma asiasta? Inducks ei mainitse ainakaan ollenkaan kyseistä julkaisua.
Minulle on soittanut useampana vuotena loppuvuodesta kolme eri myyjää jotka ovat ilmoittaneet juuri painosta saapuneesta pienestä painoksesta. Joka kerta on selvinnyt että myyvät jo tammikuussa ilmestyneitä näkkäreitä ja ovat olleet ihmeissään mistä olen saanut jo tammikuussa näitä ostettua. Sama homma oli myös 2019 eivätkä ainakaan minulle tarjonneet kuin jo tammikuussa ilmestyneitä näkkäreitä.
-
Uskokaa tai älkää, mutta vuodesta 1978 on julkaistu näköispainos jo viime vuoden puolella! Kummallisinta on vaan se, että sitä ei saa ostettua mistään... Sanoman puhelinmyyjä myi viime vuoden lopulla mainostaen että näitä ei saa mistään muualta ja että kyseessä erittäin pieni painosmäärä. ???
Asiakaspalvelijat eivät tunnu olevan erityisen hyvin perillä siitä mitä tuotteita kauppaavat. Kunhan myyvät mitä listalta löytyy. Jos tuollaisia Näkkäreitä on oikeasti sinulle, -J.T- tarjottu, niin kyseessä on saattanut olla ennakkotieto ks. Näkkäreistä ajalta ennen kuin myyjälle on tullut tieto siitä, että Sanoma luopuu vuoden aikana kovakantisten kirjojen julkaisusta.
Mutta todennäköisemmin kyse on kuitenkin ollut vanhasta vuosikerrasta. Ehkä Aku Ankka kaupasta vielä myymättömistä kappaleista, joista puhelinmyyjä on käyttänyt väärin sanaa "painos" vaikka on puhunut jäljellä olevasta "määrästä".
Oletko ihan varma asiasta? Inducks ei mainitse ainakaan ollenkaan kyseistä julkaisua.
Inducks-tietokantahan ei ole Disney-sarjakuvien virallinen tietopankki, vaan ihan fanien ylläpitämä (ja varmasti juuri siksi erittäin laadukas) sivusto. Jos kenelläkään ei ole ennakkotietoja tai fyysisiä kappaleita vuoden 1978 Näkkäreistä, niin ei kukaan ole voinut niistä indeksointiakaan tehdä.
-
Ei niitä minulle ainoastaan tarjottu, vaan myös myytiin. Olin juuri tilannut vuoden 1977 näköispainoksen Aku Ankan nettikaupasta kun muutamaa viikkoa myöhemmin sain puhelinsoiton. Kerroin myyjälle että ei kiitos, tilasin nämä juuri johon myyjä vastasi että mahdotonta, koska näitä ei saa mistään muualta... Olin vähän ihmeissäni, että miten voi olla mahdollista. Pakkohan siihen oli sitten tarttua ja ihme ja kumma, vuoden 78 -kirjat tuli postista ennen joulua. :o
Tuossa ne nyt kirjahyllyssä lepäävät, vaikka kuulostaakin erittäin hämärältä touhulta. Ainoa ero aiempiin kirjoihin on kannessa ja selkämyksessä käytetty fontti (joka on muuten ruma).
Jos joku haluaa lisää todistusaineistoa, voin laittaa kuvia kun pääsen töistä. Googlen kuvahausta ainakin löysin näistä yhden kuvan, että on nämä joku muukin saanut... ???
-
No voi hemmetti. Miksi nyt sitten eivät voineet näistä soittaa minullekin kun kaikki ne muut kerrat soittivat :(
-
No voi hemmetti. Miksi nyt sitten eivät voineet näistä soittaa minullekin kun kaikki ne muut kerrat soittivat :(
Mä muistelen että mulle soitettiin, mutta luulin niiden myyvän 1977 (en muistanut vuotta missä menossa) ja vastasin tylysti että en tarvi. En tosin muista myivätkö tätä harvinaisuutena tai mitään muutakaan tarkempaa kun en kuunnellut, saattoi siis hyvinkin kaupitella myös sitä 1977.
Todella omituista kyllä Sanomilta. Olisko tämä painos vaan ollut joku testierä tai pilalle mennyt (väärä/ruma fontti selkämyksessä)? Sittemminhön nuo julkaisuoikeudet siirtyivät Egmontille. Sieltä päin voisi kysäistä, kannattaisiko tuo tuutata korjattuna ulos, koska selvästihän painomateriaalit ja skannit ovat jo valmiina.
Tai ehkä onkin jo suunnitelmissa...? Egmonthan ei näistä tunnetusti hirveän paljon kerro etukäteen.
-
Tuon kun tietäisi mitä egmont meinaa. Valmis materiaali tosiaan olisi olemassa niin saisivat helposti tuon julkaistua. Samalla saisivat myyntilukuja ja mietittyä kannattaako 1979 näkkärit julkaista.
Voihan olla että minullekin on soitettu noista 1978 näkkäreistä mutta töissä ollut sen verran kiire että läheskään kaikkiin tuntemattomiin numeroihin en ehtinyt vastailemaan. Pahin vaihtoehto on se että olen vastannut ja luullut että kauppaavat minulla jo olevia näkkäreitä koska myyntipuheet ovat olleet kaikkina vuosina samat :(
-
Pelkään että Egmont ei näkkärihommiin kai sitten enää lähde(?). Koitan tiedustella.
Jaa, vaikka kaikki muu kovakantinen matsku siirtyikin Egmontille, niin pysyvät nämä näkkärit Sanoman hommina. Sieltä tiedon nyhtäminen onkin vaikeempaa. ;)
Timo
-
Ei niitä minulle ainoastaan tarjottu, vaan myös myytiin. Pakkohan siihen oli sitten tarttua ja ihme ja kumma, vuoden 78 -kirjat tuli postista ennen joulua. :o
Tuossa ne nyt kirjahyllyssä lepäävät
Oho! Siellä on sitten kerrankin ihan oikeasti tiedetty mitä myyvät.
Tähän mennessä en ole Näkkäreitä ostellut, mutta viime aikoina olen kyllä kovasti pohtinut, josko niitäkin pitäisi alkaa keräilemään. Homma vaan menee haastavaksi jos tällaisia keräilyharvinaisuuksia alkaa yhtäkkiä ilmestymään varoittamatta.
Jaa, vaikka kaikki muu kovakantinen matsku siirtyikin Egmontille, niin pysyvät nämä näkkärit Sanoman hommina.
Timo
Onko tämä tieto vai valistunut arvaus? ;D
-
Tähän mennessä en ole Näkkäreitä ostellut, mutta viime aikoina olen kyllä kovasti pohtinut, josko niitäkin pitäisi alkaa keräilemään. Homma vaan menee haastavaksi jos tällaisia keräilyharvinaisuuksia alkaa yhtäkkiä ilmestymään varoittamatta.
Käsittääkseni näkkäreiden tekeminen loppuu ja vuosi 1978 on viimeinen josta tällainen on tehty. 1978 näkkäreitä ei ole (ollut) muualla myynnissä kuin Sanomien suoramyyntinä, ei siis ole ollut jälleenmyyjillä.
Kääk13 tiedoksi, huutonetistä pääset hyvään alkuun kun ostat nuo kauppaamani näkkärit 1951-1969 kerralla ja erinomaisessa kunnossa ;)
-
Onko tämä tieto vai valistunut arvaus? ;D
Kyllä tämä ihan tieto on. Suoraan Egmontilta.
Timo
-
Kääk13 tiedoksi, huutonetistä pääset hyvään alkuun kun ostat nuo kauppaamani näkkärit 1951-1969 kerralla ja erinomaisessa kunnossa ;)
Kiitos tiedosta, luuna. Laittelin yksityisviestiä.
Kyllä tämä ihan tieto on. Suoraan Egmontilta.
Timo
Kiitos myös Timolle.
Ehkä uusia Näkkäreitä sittenkin ilmestyy vielä.
-
Oli vähän asiaa tonne Sanomille, kun viime viikon Aku Ankka -lehti jäi tulematta. Samalla kysyin tästä näkkäri-kirjasta.
Niillä Aku Ankka kaupassa on vain tuo 1977 vuoden näkkärit myynnissä. Ei löytänyt vuoden 1978 näkkäreitä. Pyysin, että ottaa sinne pomoihin yhteyttä ja ilmoittaisivat, mikä tän näkkärin tilanne on. Jatkuuko näiden painatus, onko se siirtynyt Egmontille vai onko koko Näköispainos-kirja lopetettu.
Kattoo nyt mitä tapahtuu vai ollaanko siellä edelleen tuppisuita.
-
Onhan se typerää jos 1978 myydään vain pienenä painoksena ja sitten jatkettaisiin yleisessä myynnissä 1979 näkkäreillä. Suurimmalta osalta jäisi nuo 1978 näkkärit saamatta. Koska tähän asti ne on ilmestynyt aina tammikuussa ollaan ainakin vähintään myöhässä tai sitten 1978 isompaa painosta ei ole tulossakaan. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää miksi on päädytty noin pieneen painokseen ettei sitä ole tuotu mihinkään myyntiin. Jos joku on ostanut puhelimyynnillä ja on innokas myymään niin täältä ainakin löytyy ostaja ;)
Infoa Mika heti jos saat lisätietoa asiasta. Tiedän ainakin sitten että sanomat on se jota syyttää (eikä egmont) jos näkkärit loppuvat ja sen jälkeen loppuvat minun Aku Ankka ja klassikko tilauksetkin
-
Infoa Mika heti jos saat lisätietoa asiasta. Tiedän ainakin sitten että sanomat on se jota syyttää (eikä egmont) jos näkkärit loppuvat ja sen jälkeen loppuvat minun Aku Ankka ja klassikko tilauksetkin
Luultavasti ilmoittavat jossain omilla sivuillaan tai Aku Ankka lehdessä...Sanoin, että ilmoittavat kaikille yleisesti tuon näkkäri-asian, että saadaan hommaan jokin järkevä selvyys.
Alkaa näyttämään siltä, että vuoden 1978 näkkärit on sitten aika kovaa valuttaa, jos ei niitä enempää myydä. Vähän sama tilanne siis kuin sillä Glenatin Onnellisella Akulla.
Kyllä hieman on omituista toimintaa Sanomilta, mutta en kyllä tästäkään ole mitenkään yllättynyt. Ennen osattiin asiat...nyt melkein pitää viedä Sanomien toimitus Guantanamoon kuulusteluleirille, ennen kuin sieltä saa nyhdetty mitään tietoa.
-
mikä tän näkkärin tilanne on. Jatkuuko näiden painatus, onko se siirtynyt Egmontille
Kuten sanoin, näkkärit ovat ainoa kovakantisten kirjojen ryhmä, joka ei siirtynyt Egmontille. Nyt vaan pitäis saada nyhdettyä tietoa Ankan toimituksesta.
Timo
-
Kuten sanoin, näkkärit ovat ainoa kovakantisten kirjojen ryhmä, joka ei siirtynyt Egmontille. Nyt vaan pitäis saada nyhdettyä tietoa Ankan toimituksesta.
Timo
No jos Timo sinä et sieltä saa vastauksia niin ei kukaan.
-
Tässä takakannet. Ja itse otettu tällä kertaa kuva.
-
Tässä takakannet. Ja itse otettu tällä kertaa kuva.
Noniin, näitä kaipailtiin. Pakko se on uskoa, mutta on kyllä myös kuultava sanoman selitys tälle.
-
Nuo kirjat on saanut nähtävästi ostettua jo ennen 16 syyskuuta, kun silloin on instagramiin ilmestynyt tuo kuva noista kirjoista. https://www.instagram.com/p/B2ec-4ghFUR/
-
Nuo kirjat on saanut nähtävästi ostettua jo ennen 16 syyskuuta, kun silloin on instagramiin ilmestynyt tuo kuva noista kirjoista. https://www.instagram.com/p/B2ec-4ghFUR/
Ja J.T. Sai ne vasta vähän ennen joulua. Perin merkillinen markkinointistrategia. Luulis että noita on myös vielä jossain jäljellä, jos ainakin mä ja TOSA on myös epähuomiossa jättäneet tilaamatta, niin varmaan moni muukin. Ja mikä on ihmeellistä, kaikkein kovimmat ankkafanit (inducks-käyttäjät) ja itse Ankallisneuvos Tipe ovat näistä autuaan tietämättömiä.
-
Jospa Sanomat on vahingossa kadottaneet nämä tai ne on menneet vahingossa tuhottavaksi! Vain pieni osa tullut myyntiin...ne kappaleet, jotka ovat löytäneet!
-
Jospa Sanomat on vahingossa kadottaneet nämä tai ne on menneet vahingossa tuhottavaksi! Vain pieni osa tullut myyntiin...ne kappaleet, jotka ovat löytäneet!
Ei kai nyt toista kertaa voi noin käydä tai mistä sitä ikinä tietää :)
Täytyy sanoa että nuo kuvat näkkäreistä vain lisäävät tuskaa
-
1978-Näkkäriä pitäisi kuulemma olla Ankan verkkokaupassakin (ei tosin näyt - ainakaan vielä). Ja vuoden 1979 kirjat on valmisteilla, eli älkäätten huoliko - jatkoa tulee.
Timo
-
1978-Näkkäriä pitäisi kuulemma olla Ankan verkkokaupassakin (ei tosin näyt - ainakaan vielä). Ja vuoden 1979 kirjat on valmisteilla, eli älkäätten huoliko - jatkoa tulee.
Timo
No tämä oli huojentava uutinen, kiitos Timo! ;D :-*
-
1978-Näkkäriä pitäisi kuulemma olla Ankan verkkokaupassakin (ei tosin näyt - ainakaan vielä). Ja vuoden 1979 kirjat on valmisteilla, eli älkäätten huoliko - jatkoa tulee.
Timo
Hyvä homma että jatkuu, mutta uskon sitten vasta, kun näen omilla silmilläni! Mennyt vähän Sanoman hommiin luotto!
-
Kiitos timo uutisista. Toivottavasti pitävät paikkansa. Sanomalta tuli aku ankan tilaajakysely niin siihen vapaaseen tekstiin tuli aiheesta laitettua pitkä vuodatus.
-
Nyt näkyykin saapuneen Aku Ankan verkkokauppaan nuo vuoden 1978 näköispainokset (https://kauppa.akuankka.fi/nakoispainokset).
-
Ja näkyy joku jo kaupittelevan näitä rahan kiilto silmissä ja näkyy joku haluavan maksaa näistä liikaa:
https://www.huuto.net/kohteet/aku-ankan-nakoispainokset-1978-osat-1-ja-2/512561900
-
Ja näkyy joku jo kaupittelevan näitä rahan kiilto silmissä ja näkyy joku haluavan maksaa näistä liikaa:
https://www.huuto.net/kohteet/aku-ankan-nakoispainokset-1978-osat-1-ja-2/512561900
Hahhaaa!
Pitäisköhän laittaa linkki Aku Ankan kaupan sivuille.
-
Ja näkyy joku jo kaupittelevan näitä rahan kiilto silmissä ja näkyy joku haluavan maksaa näistä liikaa:
https://www.huuto.net/kohteet/aku-ankan-nakoispainokset-1978-osat-1-ja-2/512561900
Nii... mutta myyjänä näyttääkin olevan aasi ;D
-
Ja ostajana kai toinen aasi :( ehdin tehdä huudon ennen kuin tuli varmistus että näitä on lisääkin tulossa. Käykäähän joku korottamassa huutoani niin saan ostaa 17€ halvemmalla aku ankka kaupasta. Tai mikä pahinta jos tulevat myös adlibrikselle myyntiin vielä halvemmalla. No sinänsä 17€ ei nyt vielä ihan katastrofi ole mutta kirpaisee se silti. Kuitenkin loppuvat aku ankka kaupasta ja häviän sitten vielä tuon huudonkin
-
Nyt näkyykin saapuneen Aku Ankan verkkokauppaan nuo vuoden 1978 näköispainokset (https://kauppa.akuankka.fi/nakoispainokset).
Jännä, ettei näistä ole ollut mitään ennakkoilmoitusta.
Aivan yhtäkkiä vain ilmestyvät Aku Ankka kauppaan.
Lieneeköhän Kvaakkilaisten antamalla palautteella ollut osansa asiassa?
-
^^ No, ainakin yksi kvaakkilainen kävi tilaamassa nuo 20 sekuntia tuon tiedon jälkeen.
Saisivat laittaa jonkun palkollisensa vinkkaamaan tuollaisista.
-
Ja ostajana kai toinen aasi :( ehdin tehdä huudon ennen kuin tuli varmistus että näitä on lisääkin tulossa. Käykäähän joku korottamassa huutoani niin saan ostaa 17€ halvemmalla aku ankka kaupasta. Tai mikä pahinta jos tulevat myös adlibrikselle myyntiin vielä halvemmalla. No sinänsä 17€ ei nyt vielä ihan katastrofi ole mutta kirpaisee se silti. Kuitenkin loppuvat aku ankka kaupasta ja häviän sitten vielä tuon huudonkin
Mut jospa nää onkin 2. painosta. Kyllähän eka painos on aina kalliimpi kuin 2. painos....no ei ihan aina, jos ekapainos on pas...eiku siis kakka.
Jos nyt Sanomat olisi tehnyt 2. painoksen tai siis toisen erän näkkäreistä ja vetää asiakkaita linssiin, eikä pistä mitään tunnistettavaa merkkiä, että tietäisi kumpi on ekaa painosta. Näitäkin on viime aikana nähty...muistakaahan Valerianin uusin albumi.
-
Tilattu on (helpotuksen huokaus). On ollut niin ihmeellistä tarinaa julkaisijan salailuista ja sekoiluista sen jälkeen kun kysyin täällä Kvaakissa tämän Näkkärin 1978 ilmestymisestä, että ajattelin heti tilata varmuuden vuoksi. Ties vaikka loppuisi. Mikään ei ole näköjään varmaa.
-
Ja ostajana kai toinen aasi :( ehdin tehdä huudon ennen kuin tuli varmistus että näitä on lisääkin tulossa. Käykäähän joku korottamassa huutoani niin saan ostaa 17€ halvemmalla aku ankka kaupasta. Tai mikä pahinta jos tulevat myös adlibrikselle myyntiin vielä halvemmalla. No sinänsä 17€ ei nyt vielä ihan katastrofi ole mutta kirpaisee se silti. Kuitenkin loppuvat aku ankka kaupasta ja häviän sitten vielä tuon huudonkin
Huh mikä helpotus. Aamulla kun meinasin maksaa näköispainokset sainkin todeta että joku oli yöllä korottanut huutoani. Maksoi nyt 116€ postikuluineen näistä vaikka joku oli kommenttikentään laittanutkin että saa hintaan 94€ aku ankka kaupasta. Kävin nyt sitten tekemässä heti tilauksen. Toivottavasti tulevat perille
-
Huh mikä helpotus. Aamulla kun meinasin maksaa näköispainokset sainkin todeta että joku oli yöllä korottanut huutoani. Maksoi nyt 116€ postikuluineen näistä vaikka joku oli kommenttikentään laittanutkin että saa hintaan 94€ aku ankka kaupasta. Kävin nyt sitten tekemässä heti tilauksen. Toivottavasti tulevat perille
Nuo on noita huuto.netin ihmeellisyyksiä jota ei voi oikein järjellä ymmärtää, sillä jos joku todella haluaa maksaa 22 euroa enemmän, niin mikäs siinä, mutta sinulle se on nyt tietenkin hyvä juttu.
-
Kävin nyt sitten tekemässä heti tilauksen. Toivottavasti tulevat perille
No onneksi olkoon. Minulla kesti postipakettina tasan viikon ja nyt on luvussa.
-
Onko noissa enää esipuheita tms?
Timo
-
Onko noissa enää esipuheita tms?
Timo
Ei ole. Tarinoiden tekijät numeroittain sentään on.
-
Vuoden 1976 Näkkäreissä vielä oli esipuhe, mukavaa tarinaa ja kuvia alkusivuilla, mutta ei enää 1977 kirjoissa, eikä näissä uusissa. Jotenkin kaipaisi sitäkin. Ne on korvattu (1977 ja 1978) näköjään lyhyillä kappaleilla takakansissa. Vähän maailman/Suomen tapahtumista, sarjakuvista ja selostusta kirjan Aku Ankoista.
-
1975 oli viimeinen mihin minä kirjoitin kakkoskirjan esipuheen. Ensimmäinen oli vuoden 1960 kirjassa, sehän tekee peräti 16 kirjaa. Alkoi se kyllä jo loppuvaiheessa olla vähän hankalaa keksiä jotain uutta aina samanlaisena toistuvasta bulkkimatskusta. ;D
Timo
-
Huh mikä helpotus. Aamulla kun meinasin maksaa näköispainokset sainkin todeta että joku oli yöllä korottanut huutoani. Maksoi nyt 116€ postikuluineen näistä vaikka joku oli kommenttikentään laittanutkin että saa hintaan 94€ aku ankka kaupasta. Kävin nyt sitten tekemässä heti tilauksen. Toivottavasti tulevat perille
Nyt oli kyllä nopea toimitus. Maanantaina tilaus ja torstaina sai hakea postista. Painettu nämäkin näköjään 2019 joten miksiköhän kesti noin kauan tulla myyntiin? Näyttävät ulkoisesti ihan samoilta kuin 2019 puolella myyty "pieni painos". Täytyy olla nyt hereillä jos tänäkin vuonna alkavat jo syyskuussa myymään puhelimen välityksellä 1979 näkkäreitä.
-
No joo suhteellista tuo kauan mutta tuli noin kuukautta myöhemmin myyntiin kuin aiemmin ;) odottavan aika on pitkä
-
Täytyy olla nyt hereillä jos tänäkin vuonna alkavat jo syyskuussa myymään puhelimen välityksellä 1979 näkkäreitä.
Suosittelen olemaan hereillä jo nyt...!!! Instagramista bongattu :o
-
Ohhoh. Nyt on kyllä aikaisin tulleet uudet näkkärit. Kuinkahan kauan menee että ovat aku ankka kaupassa?
-
Ohhoh. Nyt on kyllä aikaisin tulleet uudet näkkärit. Kuinkahan kauan menee että ovat aku ankka kaupassa?
Kukas se asiaa viimeksi kyseli toimituksesta, voisi taas vinkata heille: "Hei, teidän uudet näköispainokset 1979 on tulleet painosta, voisitte antaa mahdollisuuden ostaa niitä!"
-
Edellisestä näköispainosvuosikerrasta ei ole ollut edes mitään mainosta Aku Ankka-lehden sivuilla.
Luulisi, että myynti jää kovin pieneksi jos tavaraa tuupataan ulos milloin sattuu ilman mitään mainontaa. Eikä sekään kai juuri edesauta jos kirjoja saa ostettua ainoastaan yhdestä paikasta.
Elleivät nämä molemmat sitten tule yhdessä myyntiin kirjakauppoihin.
-
Kukas se asiaa viimeksi kyseli toimituksesta, voisi taas vinkata heille: "Hei, teidän uudet näköispainokset 1979 on tulleet painosta, voisitte antaa mahdollisuuden ostaa niitä!"
Heh...
1978-Näkkäriä pitäisi kuulemma olla Ankan verkkokaupassakin (ei tosin näyt - ainakaan vielä). Ja vuoden 1979 kirjat on valmisteilla, eli älkäätten huoliko - jatkoa tulee.
Timo
-
Vaikuttaa siltä, että sen jälkeen kun kovakantiset siirtyivät Egmontin kustannettavaksi, ei näköispainoksia myydä enää muualla kuin Aku Ankka kaupassa. Voi olla, että näillä on aiempia kirjoja reilusti pienemmät painosmäärätkin ja sitten ku kirjat Aku Ankan verkkokaupasta loppuvat, niistä tulee harvinaista tavaraa.
Yhä ihmettelen miksei näitä mainosteta missään?
-
Tilaukseen lähti minullakin. Kiitos vinkistä. Nyt ollaan viimeinkin siinä pisteessä että 1980 näkkäreistä eteenpäin saisi luopua hyllyssä/kansioissa olevista irtonumeroista ja tätä hetkeä olen jo pitkään odottanut. Lisäksi nämä ja pari edellistä näkkäriä sisältävät niitä akuja joilla olen sarjakuvien lukemisen aloittanut. Kun miettii mitä aku ankan vuosikerta nykyään maksaa niin näkkärien hinta on siihen nähden vielä edullinen. Outoa tosiaan että näitä ei myydä muualla eikä mitenkään mainosteta. Viittaa kyllä pieniin painoksiin ja myös siihen että välttämättä kaikki näitä eivät löydä ja myynti ei vastaa tavoitetta. No toivottavasti saataisiin vielä edes 1980-näkkärit. Jossain on aikoinaan veikattu että näkkärien päättymisen jälkeen vuosikerrat siitä eteenpäin muuttuvat keräilylehdiksi. Jotenkin kyllä nyt vaikea uskoa sitä 1980-luvun akuista.
-
1979 näkkäreissä oli sisäkannet hyvin käytetty. 101 dalmatialaista julistelehti (todella pienellä), Bambi peli ja Aku ankan limpparimainos.
Näkkäreistä 1951-1979 on nyt sitten tähän mennessä tietääkseni jätetty pois vain Maija Poppanen, Sähkölaitos Ankka Sekä Bernard ja Bianca julistelehti.
Ilmoitelkaa heti kun 1980 näkkäreistä näkyy havaintoja ;)
-
1979 näkkäreissä oli sisäkannet hyvin käytetty. 101 dalmatialaista julistelehti (todella pienellä), Bambi peli ja Aku ankan limpparimainos.
On muuten hyvä idea, jolla nämäkin saadaan mukaan näkkäreihin! Kyllä tämä uudistus tuon pienen hinnankorotuksen kompensoi!
-
Kuinni nykyään? Charlie Parker ja kai muutkin jatsarit sitä nauttivat. Huumausvaikutus lie kovin pieni. Muskottijauhepusseissa on kyllä varoitus.
Timo
-
Twitterissä väittävät että muskottipähkinä olisi jokin huumausaine nykyään. En ole kokeillut, ja toiset väittävät että se oli sitä jo ysärillä, ja nyt tehnyt comebackin.
Mun aikaan haisteltiin vaan liuottimia.
Kun olin nuori, niin kaupungilla kerrottiin, että jos vetään pään kaljuksi ja istuttaa sammakon siihen kuseksimaan, niin saa kovat sävärit. Myös mobilatia kaljuun oli yhden välin suurta huvia.
Sanovat, että tommonen 10 luokan Chili olisi huumetta...Naga Morich tai Carolina pepperistä kyllä uskonkin sen tai paremminkin se on puolen tunnin Guantamon kidutusta.
Muskottiteetä en ole kokeillut. Vihreää teetä yritin juoda, kun se mukamas alentaisi verenpainetta...oli niin hirveen makusta kakkaa, että taitaa jäädä muutamaan kokeiluun tuo mössö.
Itse luotan kyllä puhtaseen viinaan...etanolia 98 prosenttisena kaadetaan simaan ja sitten vähän sekoitetaan...viinahan jää siihen päällimmäiseksi killumaan. Näin tehtiin sairaalassa, kun olin siellä sisälähettinä...muutaman lasin kun otti, niin kyllä lähettipoika sai kummasti vauhtia monoonsa.
Jaahas...taas mentiin ihan hakoteille Näkkäreistä!
-
Ekan kerran mulle tuli mieleen että Roope olisi huumeveikko.
Kirjoitinhan minä tuosta Ankkalinnan Pamauksessa jo 2002 (#11) ja sama juttu on mukavasti pidennettynä uudessa kirjassani (https://ankkalinnanpamaus.blogspot.com/).
Timo
-
Meni sitten ohitse ensimmäiset näkkärit. Tilaus oli kyllä sisässä, mutta tuotetta en saanut. Kuulemma kirjat loppu. Harmittaaa isosti kyllä. Pitää toivoa, että 1979 kirjat ilmestyy jonnekin kaupattavaksi.
-
Hmmm 1979 painos on kai aika pieni sitten kun 1978 näkkärit aku ankka kaupasta eivät vielä ole loppu.
-
Ja tiukassa näkyy olevan, kun ei löydä mistään sitä myynnissä. Ei edes huutonetissä ole :(
-
1980 Kirjat olisi ilmeisesti tulossa. Osaako joku sanoa milloin?
-
Veikkaan että on soitettu, kuten mulle tänään.
Myyjä: "Hei, aloin soittelemaan vanhoille asiakkaille Aku Ankan näköispainos-asioilla."
Minä: "Ok, mitä olis?"
Myyjä: "Juuri puolen päivän aikaan on painosta tullut näköispainokset 1980 ulos."
Minä: "Hyvä"
Myyjä: "Niin, ja hintaa tulee vain 83,10€ (tai jotain)"
Minä: "Hyvä"
Myyjä: "Niin siis molemmat kirjat yhteensä postitettuna"
Minä: "Niin, hyvä"
Myyjä: "Niin että laitetaanko"
Minä: "Kyllä"
Myyjä: "Lasku, yhdessä vai kahdessa erässä?"
Minä: "Yhdessä"
Myyjä: "Ja osoite on: ...."
Minä: "Kyllä"
Myyjä: "Eli laitetaan nämä tulemaan yhdessä erässä, kiitos ja hyvää viikonloppua!"
Minä: "Samoin"
Tais olla eka kerta kun oli näin helppo puhelinmyynti, ainakin myyjän reaktioista päätellen. Ajattelin että tämä on selvä ja hinta ok, joten turha kysellä tyhmiä. Näin todennäköisesti saa kirjat jo ennen kuin ne edes ovat Aku Ankan verkkokaupassa myynnissä, kuten tässä edellisten osien osalta on ollut.
-
Myyjä: "Juuri puolen päivän aikaan on painosta tullut näköispainokset 1980 ulos."
Tuo on sinänsä mielenkiintoista että myyjille näkkärit ovat aina juuri painosta tulleita. Monena vuotena ovat olleet syys-lokakuussa soitellessan todella yllättyneitä siitä että näkkärit on ollut jo ostettuna. Vielä enemmän yllättyneitä siitä että ne on tullut ostettua jo tammikuussa. Onkohan muina vuosina oikeasti tullut toinen painos loppuvuodesta/onko myyjiä vedätetty/yrittävätkö itse huijata vai miksi yrittävät tuolla juuri painosta tulemisella myydä. Nyt kyllä uskon että 1980 on tullut juuri painosta ja todellakin toivon että tuolla hinnalla soittaisivat. 1979 loppuunmyyytiin niin nopeasti että ei haluaisi jäädä odottelemaan tuleeko myyntiin aku ankka kauppaan vai ei
-
En usko, että taustalla on sen kummempaa kuin valmiiksi myyjän eteen lätkäisty myyntipuhe. Jos lapussa lukee vasta painosta tullut, silloin se sanotaan.
Käsittääkseni noita puheita ei saa edes joka puhelinmyyntifirmassa itse muokata, vaikka halua olisikin.
-
Ovatko näköispainokset Aku Ankan vuosikerroista tosiaan tuon hintaisia. Huh. Yhteen aikaan kaupoissa oli vanhoja 1/4-1/2 vuoden Akuja nidottu yhteen Suurinpiirtein maksoivat jos viitsi viedä pois.
Edit: Kääk
-
Nuo mainitsemasi neljännes- ja puolivuosikerrat olivat halvalla liukuhihnatuotannolla ulos tuupattuja vuosikerta-albumeita, joiden kohderyhmä lieni sama kuin taskareilla.
Nämä kalliit taas ovat ihan oikeita laadukkaita kovakantisia kirjoja (https://kauppa.akuankka.fi/nakoispainokset), jotka jo pelkästään painonsa ja ulkonäkönsä takia tuntuvatkin arvokkaammilta.
Toki 94€ + postikulut ovat silti järjettömän kallis hinta sellaisista vuosikerroista joita löytää kirpparilta kympillä tai parilla.
-
Tilattu on. 78e + 5,90e postikulut.
-
Puhelinmyyjältä vai mistä sait tilattua?
-
Puhelinmyyjältä vai mistä sait tilattua?
Aku Ankka kaupan asiakaspalvelusta.
-
Verkkokaupassa ei ole edes vuoden 1979 kirjoja. Ihan kuin eivät haluaisi myydä niitä.
Timo
-
Painokset on sitten vedetty niin pieniksi, ettei oo tottakaan.
Timo
-
Tietävät kai miten paljon suunnilleen menee ja painavat vielä vähemmän ettei jää ylimääräisiä varastoon. Ei tarvitse kuljettaa kauppoihin eikä paljon mainostaa ja silti kaikki myydään.
-
Mulle jäi itselle sellainen käsitys, että -79 painos oli jo pieni. -80 Painos on siitäkin vielä pienempi. Kannattaa olla nopea jos omansa tahtoo. Omia tässä vielä odotellaan saapuvaksi.
-
Minulle tuli tänään puhelua Näkkärimyyjältä ja hänen kanssaan keskustellessa selvisi, että tämän nyt kaupattavan vuosikerran painos on vain jotain 900kpl(!) luokkaa ja viimeisten kolmen vuosikertojen painokset ovat pyörineet siinä 1000-1500kpl välissä.
Pitihän tuo nyt sitten ostaa pois kun vasta hiljattain itseänikin on alkanut kiinnostamaan näiden Näkkäreiden keräily.
Harmikseni vuosikerta 1979 meni minulta sivu suun, joten pitänee metsästellä sitä sitten toisaalta.
Mutta joo, halukkaiden kannattaa olla nopeita jos mielivät saada omansa. :o
-
No niin, hain Näkkärit 1980 tänään postista. Eipä olisi näidenkään ilmestymisestä tiennyt mitään ilman Kvaakia.
-
^^ Mistäköhän noita sitten saa ? Ei ole Aku Ankka-kaupassa eikä Adlibriksellä.
Tai jos on, niin en ainakaan löytänyt.
-
^^ Mistäköhän noita sitten saa ? Ei ole Aku Ankka-kaupassa eikä Adlibriksellä.
Itse soitin viikko sitten Aku Ankka kaupan asiakaspalveluun kysyäkseni onko niitä yleensä ilmestynyt ja mistä niitä saa. Kirjat pystyikin tilaamaan siltä asiakaspalvelun naiselta saman tien (p. 0203 31017). Hinta oli 78 + 5,90 postimaksu.
-
Soittivat. Varmaan siksi, että ostin edelliset suoraan Aku Ankka-kaupasta.
Tilasin kirjat jo ennen kuin myyjä ehti edes kertoa mitä tarjoaa ;D
-
Juu, soittivat minullekin viime viikolla vanhasta muistista. En ole ostanut näkkäreitä enää vuosikerran 1975 jälkeen. Oma tilaukseni Akuista loppui aikoinaan siihen, enkä ole kiinnostunut myöhemmistä Ankoista.
-
No nyt soittivat minullekin. Kaveri ei meinannut millään uskoa että tilasin yli viikko sitten ja kävin eilen jo hakemassa kirjat postista. Piti mahdottomana ja kysyi oikein että minkä väriset ne on ja sitten piti kuvailla kirjoja ennen kuin uskoi. Luuli että valehtelin, heh.
-
Minulle ei ole vielä saapunut :-\ mutta puhelimyyjä soitti tänään. Kun sanoin että olen tilannut jo niin sanoi että se on mahdotonta aku ankka kaupan kautta. Kuulemma koko myynti on kahden ihmisen harteilla ja mistään muualta ei niitä saa. Laittoi minulle varmuuden vuoksi varauksen kirjoista ja lupasi tarkistaa asian aku ankka kaupasta ja palata asiaan jos tilaus siellä ei ole kunnossa. Ei soittanut ainakaan tänään uudelleen joten eiköhän näkkärit ole matkalla, toivottavasti.
Painos kuulemma vain puolet 1979 näkkärien painoksesta joten isoin harppauksin painosmäärä tippuu. Julkaistaan enemmän näkkäreitä kuin aiempina vuosina, tiputetaan painosmääriä ja osto mahdollisimman hankalaksi pistää kyllä hieman ihmetyttämään miksi homma noin hoidetaan. Helmi-maaliskuun paikkeilla tällä tahdilla saisi kai sitten odotella 1981 näkkäreitä
-
Itsellekään ei ole vielä saapunut vaikka eräässä vaiheessa mainittiin saapuvaksi parissa viikossa. Huomenna tulee tämä pari viikkoa täyteen. Mullekin soiteltiin sanomilta ja tarjottiin kirjoja. Ihmeteltiin kyllä kovasti sitä miten olen jo kirjat todellakin tilannut (tai tiedä sitten onko ne tulossa vai ei).
-
Itsellekään ei ole vielä saapunut vaikka eräässä vaiheessa mainittiin saapuvaksi parissa viikossa. Huomenna tulee tämä pari viikkoa täyteen. Mullekin soiteltiin sanomilta ja tarjottiin kirjoja. Ihmeteltiin kyllä kovasti sitä miten olen jo kirjat todellakin tilannut (tai tiedä sitten onko ne tulossa vai ei).
Älkää välittäkö...ne ei pidä mitään kirjaa soitoistaan Sanomilla.
Tänään mulle soitettiin Sanomilta...luulin jo, että mulle kaupataan kanssa noita näkkäreitä, mutta ei ollutkaan.
Olikohan kesällä kun lopetin tuon Aku Ankka Klssikon...nyt soittivat sitten 4. kerran ja yrittivät myydä sitä taas mulle. Olen moneen kertaan sanonut niille, että en halua sitä lehteä, kun siinä on niin paljon niitä uusintoja. Ei vaan menen jakeluun...aina vaan uudestaan ja uudestaan soittavat...alkaa jo vähän tympimään.
Tää on meinaa pahempaa jo kun MikroBitti-lehden puhelinmyynti oli aikoinaan. Kun lopetin sen lehden, niin useampi vuosi sitä yritettiin mulle myydä ja 2-3 kertaa soittivat vuoden aikana. Mutta tää Sanomien puhelinruljanssi menee jo yli sen...kuinkahan monta vuotta tätäkin pitää kestää, että tajuavat, että en Kalssikkoa enää kaipaa.
En myöskään kaipaa Näkkäreitä...on 70-80-luvun lehdet kaikki normi Aku Ankkoina ja se saa riittää...tilanpuutteen vuoksi ne on böndellä.
-
Eilen saapui näkkärit postissa. Tilattu 15.10 ja perillä 23.10 niin ei tuossa nyt lopulta niin kauan mennyt mutta odottavan aika on pitkä. Liitteitä sivuilla mukana Peter pan peli, toimituksen oma nurkka, lukujärjestys, kalenteri ja sukupuu. Ei kai jäänyt muuta puuttumaan kuin musta aukko?
-
Mä en ole vieläkään saanut, vaikka ensimmäisten joukossa kuun alussa mulle soitettiin asialla. ???
-
toivotaan että kohta saapuvat sinullekin
-
Taitaa kirjan saapumattomuus saada minusta entisen näkkärien kerääjän. Syyskuun lopulla piti olevinaan kirjojen lähtee minulle. Eipä ole kuulunut tahi näkynyt. Uudestaan olevinaan pari viikkoa sitten. Ehkä tälläiseen pieneen ärsytykseen on hyvä lopettaa. Vanhat Akut on kuitenkin parhaita ja onhan kaikki kirjat -79 vuoteen asti jo kasassa :)
-
Onpas harmillista kun eivät ole saapuneet. Minulle tuli tuplana perille. Ensin ne mitä tilasin asiakaspalvelun kautta ja muutama päivä myöhemmin puhelinmyyjän varaamat kappaleet. Piti olla vain varaus eikä missään nimessä kaksia kirjoja lähetetä mutta tulipa kuitenkin tuplana
-
Minä sain nuo vuoden 1980 näkkärit jo pari viikkoa sitten, mutta toisen noista kirjoista jouduin vaihtamaan uuteen joka sitten saapuikin tiistaina perille.
Sanomaltahan ei tule etukäteen tietoa, että milloinka kirjat on lähetetty, mutta postin omaposti sovelluksesta saa senkin tiedon, kun katsoo sieltä itselle saapumassa olevia lähetyksiä.
-
Mullekin tuli tänään, mutta vain, koska soitin sanomille tuon edellisen viestini jälkeen. On kyllä tehty vaikeaksi näiden ostaminen, perille saaminen ja muutenkin markkinointi, joka on puhelinmyyjien varassa, jotka unohtavat laittaa tilauksen sisään.
Sinällään uudet kirjat näyttivät hyviltä, ja sisäkannet oli hyödynnetty taas ekstramaterialeilla, kuten julisteilla jne.
-
Onko noissa uusimmissa muuten joulun erikoisnumeroita ym tilaajalahjoja. En huomannut niitä ainakaan vanhemmissa.
-
Tuoreimpia Näkkäreitä (1980) tuntuu vielä olevan jäljellä. Puhelinmyyjänainen yritti eilen vielä kaupata, tietämättä että tilasin jo 1,5 kk sitten. Samalla vihjaisi (kysyttäessä) seuraavista mahdollisista kirjoista keväällä, mutta tuskin oli hänellä mitään varmaa tietoa. Muisti vain varmaan vanhat ajat kun kirjat ilmestyivät aina alkuvuodesta.
-
Kertokaas keräilijäkolleegat ja varsinkin ne, jotka ovat vielä ilman 1979 vuotta, niin millainen vetoomuskirje tarvitsisi lähettää Sanoma Oy:lle uudesta painoksesta ? Harmittaa, jos jää vuosi väliin, kun kaikki muut löytyy hyllystä...
-
Kertokaas keräilijäkolleegat ja varsinkin ne, jotka ovat vielä ilman 1979 vuotta, niin millainen vetoomuskirje tarvitsisi lähettää Sanoma Oy:lle uudesta painoksesta ? Harmittaa, jos jää vuosi väliin, kun kaikki muut löytyy hyllystä...
Mä olen mukana vetoomuskirjeessä. Minulta puuttuu myös 1975 näköispainos. Onkohan sitä saatavilla.
-
Kertokaas keräilijäkolleegat ja varsinkin ne, jotka ovat vielä ilman 1979 vuotta, niin millainen vetoomuskirje tarvitsisi lähettää Sanoma Oy:lle uudesta painoksesta ? Harmittaa, jos jää vuosi väliin, kun kaikki muut löytyy hyllystä...
En tiedä vetoomuskirjeen laadusta, mutta sama tilanne itselleni, juuri 1979 puuttuu. Olisi kova sana, jos tekisivät vaikka pienenkin 2. painoksen tuosta!
-
Samassa veneessä täällä!
Minä olen vasta hiljattain innostunut ostelemaan Näköispainoksia ja kyllä meinaa alkuinnostus hiipua kun jää yksi vuosikerta kokonaan välistä heti näin alkuunsa.
-
Myös minä jäin suureksi harmikseni ilman v. 1979 näkkäriä. Olisi tosi hienoa, jos ottaisivat siitä uuden painoksen. Ostaisin heti omaan hyllyyn!
-
Sanoma OY:lle lähetetty nöyrä pyyntökirje... Tuskin auttaa, mutta aina kannattaa yrittää. :D
-
https://www.huuto.net/kohteet/aku-ankka-nakoispainos-1979-osat-1-ja-2/533580162
Muiltakin puuttuu kyseinen näköispainos. Ja ihan hyvin ovat siitä valmiita maksamaan.
-
Näköispainos 1979 myytiin hintaan 322€
-
Mahtaakohan nostaa alkuperäisten lehtien keräilyarvoa. Itselläni on tuo vuosikerta siististi kansioissa. Tai siis kaikki vuosikerrat vuodesta 1972 tähän päivään. Silloin jo tajusin että täytyy pitää nuo kunnossa.
Nelivuotias serkkuni olisi niitä vuonna 1979 halunnut katsella, ja muistaa edelleen nauraa kuinka vahdin ettei hän turmele aarteitani.
Ajattelisin, että tässä huutajilla taisi olla kaikilla sama tilanne, eli muut näköispainokset oli jo kerätty, mutta tuo 1979 oli päässyt puuttumaan pienen painosmäärän takia. Eli en usko, että tämä huuto vaikuttaa mitenkään originaalien lehtien arvoon.
-
Kun näköispainokset eivät olekaan "näköis". Mikäs idea tässä näitten "apinalaatikoitten" poistamisessa on ollu?
Timo
-
Jos ne säästää painomustetta. ::)
-
Kun näköispainokset eivät olekaan "näköis". Mikäs idea tässä näitten "apinalaatikoitten" poistamisessa on ollu?
Timo
Tila? Alareunassa ei näytä olevan tarpeeksi marginaalia. Mutta onhan noilla toimituksellisilla tiedoilla ajallinen arvonsa.
-
Tila? Alareunassa ei näytä olevan tarpeeksi marginaalia.
Ei se tilasta ole kiinni, jos on kerran skannattu originaalilehdestä suoraan.
Timo
-
Digi-Aku avattiin loppuvuodesta 2013 ja skannaukset on tehty sitä ennen, joten lonkalta veikkasin, että vuoden 2014 tai 2015 näköispainos kirjat on koostettu digi-Akua varten kannatusta materiaalista.
-
Kuvaamani esimerkki on vuoden 1972 Akusta, mutta pikainen satunnaisotanta kertoo, että vuoden 1973 näkkäreissä nämä kuitenkin on. Outoa.
Timo
-
Pitäisihän nuo vanhat tiedot säilyttää. Itselleni tuli poistamisen syyksi mieleen selitys, että vanha apinalaatikko voi sekoittaa lukijoita luulemaan, että lehden toimituskunta on edelleen se ja se, puhelinnumero se ja se ja hinta se ja se. Siksi USA:ssa supersankarilehtien näköispainosten apinalaatikkojen ja vanhojen mainosten yhteyteen lisätään usein teksti ”No longer valid” eli ”Ei enää voimassa”.
No, noissa Aku Ankan näkkäreissä on selvästi vanhat puhelinnumerot ja rahana markka, joten sekoittaminen nykyaikaan ei ole todennäköistä.
-
Vuoden 1981 näköispainokset ovat ilmeisesti tulossa piakkoin myyntiin.
-
Faktatietoa vai arvelua?
-
Painossa ja ilmeisesti valmista ensi viikolla.
-
Hienoa, kiitos tiedosta. Nyt saa sitten vain odotella soittaako puhelinmyyjä/tuleeko heti aku ankka kauppaan/pitääkö tilata asiakaspalvelun kautta.
Sekä jännittää myös sitä tulevatko 1982 näkkärit ja ehkä jopa jo loppuvuodesta
-
Painossa ja ilmeisesti valmista ensi viikolla.
Kyllä ne nyt ainakin on jo painettu, näin Makedoniassa (Tampere) yhdet. Make sanoi ehkä odottavansa, että hinta nousee sataan euroon kappaleelta ennenkuin myy. Köyhät kyykkyyn :D
-
Siellä on herätty. Kun kesällä asiasta keskustelin niin eivät olleet tietoisia että 1979 ja 1980 näkkäreitä on edes tullut. Nyt sitten ensimmäisien joukossa hommanneet uudet näkkärit.
Mistähän nuo nyt sitten saisi itsellekin. Pitääkö taas soitella asiakaspalveluun. Aku ankka kaupassa ei ainakaan näy vielä. 1980 osa 2 on näköjään myyty loppuun tässä viikon sisällä.
-
Siellä on herätty. Kun kesällä asiasta keskustelin niin eivät olleet tietoisia että 1979 ja 1980 näkkäreitä on edes tullut. Nyt sitten ensimmäisien joukossa hommanneet uudet näkkärit.
Mistähän nuo nyt sitten saisi itsellekin. Pitääkö taas soitella asiakaspalveluun. Aku ankka kaupassa ei ainakaan näy vielä. 1980 osa 2 on näköjään myyty loppuun tässä viikon sisällä.
Mietin kans et soittelisin, mut en vielä kuitenkaan tarttunut luuriin. Viimeksi kävi siten, että sieltä myyjä soitti, ja lupasi laittaa tulemaan, mutta kirjoja ei koskaan kuulunut. Sitten soitin itse ja kirjat tulivat viikossa.
En tiedä kannattaako verkkokauppaan soittaa, vaan taisin viimeksikin soittaa sanoman yleiseen myyntinumeroon. Tuntuu tuo verkkokauppa saavan aina viimeisenä tiedon näistä.
-
En tiedä kannattaako verkkokauppaan soittaa, vaan taisin viimeksikin soittaa sanoman yleiseen myyntinumeroon. Tuntuu tuo verkkokauppa saavan aina viimeisenä tiedon näistä.
Kaupan asiakaspalvelusta (puh: 0203 31017, 8,8 snt/min) sai kyllä kirjat tilattua. Hinta on entisellään, eli 78 € + 5,90 toimituskulut.
-
Kaupan asiakaspalvelusta (puh: 0203 31017, 8,8 snt/min) sai kyllä kirjat tilattua. Hinta on entisellään, eli 78 € + 5,90 toimituskulut.
No hittolainen. Soitin kanssa ja iskin tilauksen sisään. Kyllä on mennyt helpoksi sanomalla kun näiden markkinointiin ei tarvi käyttää penniäkään, ei muuta kuin vastaa puhelimeen ja ottaa vastaan halukkaiden ostajien tilauksia. Kaikki rahat suoraan itselle, ei tarvi jälleenmyyjiäkään.
-
Tänään puhelinmyyjä soitti. 83,90 postikuluineen. Tilasin.
-
Tilasin itsekin asiakaspalvelusta vuoden 81 kirjat. Kysyin samalla uusintapainosta 79 kun se meni minulta(kin) ohi. Sanoivat että paljon pyydetty mutta ei toistaiseksi tulossa.
-
Nyt on 1981 näkkärit noudettuna postista. Vajaassa viikossa tuli. Nopeasti selailin ja kyllä näyttää niin tutulta. Tämä oli ensimmäinen vuosikerta joka meille tuli kotiin kun olin pieni. Nämä on tullut luettua ja selattua todella moneen kertaan jo muutama vuosi ennen kuin opin lukemaan.
Eipä lopulta kansioissa ollut montaa numeroa joista olisi löytynyt kannet tai sivut eivät olisi olleet teipattuja. Samoin kävi 1982 akuille mutta 1983 numerot ovat säilyneet tähän saakka.
-
Puhelinmyyjä soitti puolitoista viikkoa sitten ja tilasin kirjat. Soitin nyt huvikseen asiakaspalveluun ja pyysin tarkistamaan koneelta onko tilaus varmasti sisällä. No EIPÄ näkynyt mitään!
Sovittiin että asiakaspalvelun nainen laittaa tilauksen nyt menemään ja jos jostain syystä sattuisi tulemaan 2 pakettia niin toisen voi jättää noutamatta. Että tällaista. Nimimerkille Miqz kävi edellisten Näköispainosten puhelinmyyjän kanssa sama juttu. Silloin tilasin asiakaspalvelusta ja samoin teen jatkossakin.
-
Tilattu on 1981 ja omasta puolestanikin pyysin uutta painosta vuodesta 1979...
-
Puhelinmyyjä soitti juuri ja tarjosi vuosikertaa 1981. Puhelun lopuksi sanoi soittavansa uudestaan puolen vuoden kuluttua. Hänen mukaansa seuraava osa ilmestyy joskus lokakuussa.
-
Kiitos tiedosta. Saa nähdä mihin asti jatkuu tämä kiihtynyt tahti. Jos kahdet näkkärit per vuosi jatkuu niin 2023 ollaan siinä pisteessä että hyllyssäni on 1951-1985 näkkäreinä ja 1986-> kaikki Akut lehtinä. Toki mielelläni vaihdan kaikki lehdet näkkäreihin joten sama tahti saisi kyllä jatkua ihan niin pitkälle kuin mahdollista.
Ei taida toteutua kyllä se spekulointi jonka jostain luin että Akujen hinnat pomppaavat siitä vuosikerrasta eteenpäin johon näkkärit loppuvat. Aletaan kuitenkin olla jo aika yleisissä vuosikerroissa.
-
Toki mielelläni vaihdan kaikki lehdet näkkäreihin joten sama tahti saisi kyllä jatkua ihan niin pitkälle kuin mahdollista.
Veikkaan, että näkkäreitä tehdään vielä vuoden 1990 loppuun asti ja sitten Sanoma lopettaa näkkäreiden tekemisen.
Vaikea uskoa, että vuodesta 1991 eteenpäin näkkäreiden tekeminen olisi enää niin kannattavaa, että niitä kannattaisi tehdä, sillä niiden ostajakunta tulee vähenemään sitä mukaa, kun vuosia menee eteenpäin.
-
Tilasin kanssa v. 1981 näkkärit kaupan asiakaspalveluun soittamalla heti, kun täältä kuulin niiden olevan saatavilla, ja noin viikossa saapuivat ongelmitta. Toivoisin kanssa kovasti uutta painosta tuosta vuosikerrasta 1979, että saisin senkin kokoelmiini, sillä tuonkin vuosikerran lehtiin liittyy paljon lukumuistoja lapsuudesta! Toivottavasti näkkärisarjaa jatkettaisiin mahdollisimman pitkään. Haaveeni olisi saada Akut siisteinä näkkärikirjoina aina 90-luvun lopulle asti! :angel:
-
Jos joku on vielä ilman vuoden 1981 Näköispainoksia niin laita viestiä. N. 20 paria vielä jäljellä. Sitten niitä ei enää ole saatavilla.
-
Jos joku on vielä ilman vuoden 1981 Näköispainoksia niin laita viestiä. N. 20 paria vielä jäljellä. Sitten niitä ei enää ole saatavilla.
Yhtään ei ole mainostettu ja 20 paria jäljellä? ::) Eivät edes Aku Ankan kauppaan ehtineet. ;D
Taitaa olla aika pienet painokset noissa nykyisin ja tehdään vaan about aiemman kysynnän mukaan.
-
Yhtään ei ole mainostettu ja 20 paria jäljellä? ::) Eivät edes Aku Ankan kauppaan ehtineet. ;D
Nyt on vuoden 1981 näköispainokset saatavilla myös verkkokaupasta:
https://kauppa.akuankka.fi/nakoispainokset (https://kauppa.akuankka.fi/nakoispainokset)
Kumpaakin näyttäisi olevan vielä 256 kappaletta saatavilla, mikä on tietty hieman epäilyttävä tasalukema.
-
-82 Kirjat ovat kuulemma painetaan vuoden -22 alussa.
-
Heräsin vasta turhan myöhään, että nämä myydään kaikki loppuun ja painokset pieniä sekä kertaluonteisia.
Harmi homma sikäli, koska viimein olisi niitä vuosia, joita itse pentuna luki ja näitä olisi voinut hankkiakin. AA verkkokaupassa olevasta vuotta 1981 koskevasta pahoittelusta voisi päätellä, että turhan pienillä painoksilla menevät ja rahaa jää saamatta. >:(
-
-82 Kirjat ovat kuulemma painetaan vuoden -22 alussa.
82 näkkärien julkaiseminen siirretty syys/lokakuulle
-
Huutikseen tuli just myyntiin harvinaiset vuosien 1978 & 1979 painokset
-
Huutikseen tuli just myyntiin harvinaiset vuosien 1978 & 1979 painokset
480€ oli 1979 näköispainoksen hinta.
-
Huhh huh, kysyntää näköjään on. Miksi ihmeessä kustantaja on ottanut niin pienen painoksen tästä näkkäristä?
-
1979 vuosikertaa havitteli 7 huutajaa.
1980 hinnaksi tuli 170 euroa, 1978 -> 155 e.
-
Egmontin julkaisukalenterissa näkkärit 1982 ollut pitkään 1.9 mutta näköjään nyt muuttunut 27.9
-
Hieno homma 8]
-
Osaako kukaan sanoa miten tuon saa ennakkotilattua? Sanomalta sanoivat että soita story House egmonttiin. Siellä sanottiin että tämä on sanoman julkaisu, soita heille. Eikä tietenkään lehtikauppisat soita silloin kun pitäisi :)
-
Sama ongelma. Aiemmin pystyi soittamaan ja jättämään ennakkotilauksen Sanoma Median asiakaspalveluun. Nyt sanoivat siellä, että Näkkärit on siirtyneet Story House Egmontiin. Siellä taas nainen sanoi ("ei paljon kiinnosta"-äänellä), että ostoksia voi tehdä vain heidän verkkokaupastaan, ja vain siellä näkyvistä tuotteista. Verkkokaupassa näkyi vain muutama 1970-luvun Näkkäri. - Heh, on tämä Aku Ankan Näköispainosten myyminen naurettavaa touhua ja vuosi vuodelta tuntuu vain menevän hankalammaksi ja salaisemmaksi. Varmaan olisi helpompaa ostaa vaikka laittomia aseita, raketinheittimiä, tai jotain.
-
Tuleeko noita yleensä myös kirjakauppoihin myyntiin samaan aikaan? Vai pitääkö käytännössä ostaa tuolta AA-kaupasta, jos aikoo saada?
-
Ne keltä vielä puuttuu näkkärien vuosikerrat 1978 & 1979, nyt ostohousut jalkaan ja huutamaan niitä Huutikseen. Huudot päättyvät 17.9
-
Jumanklavita... 1979 menossa 365 eurolla!
Timo
-
Toukokuussa 1979 näkkäreistä maksettiin 480€ joten voisi olettaa että tuosta hinta vielä nousee.
Toki nuo huippuhinnat tulee yleensä kahden keskinäisestä kilpailusta ja toinen sai omansa jo toukokuussa niin ei välttämättä tule kovia korotuksia.
-
Tuleeko noita yleensä myös kirjakauppoihin myyntiin samaan aikaan? Vai pitääkö käytännössä ostaa tuolta AA-kaupasta, jos aikoo saada?
Sepä se. Viime vuosina koko homma on ollut hyvin mystistä: Näköispainoksia on painettu vain pieniä määriä. Niitä ei ole mainostettu oikein missään, eikä niitä ole toimitettu kirja-, tai muihin kauppoihin myytäväksi. Uudet kirjat eivät ole näkyneet ilmestyessään edes AA:n verkkokaupassa. Aiemmin tilaaminen onnistui, kun sattumalta soitti joku lehtimyyjä. Keksittiin myös tilata etukäteen AA:n asiakaspalvelusta puhelimella, mutta kuten edellä mainittiin, niin ei saa enää sieltäkään. Syitä kaikkeen tähän kustantajan toimintaan on kauan ja turhaan pohdittu.
-
Minulle lehtimyyjät ovat soittaneet 1-3kk ilmestymisestä että juuri on tullut painosta näkkärit. Ei ole ikinä meinannut uskoa että olen jo saanut ostettua jostain kun vain heillä on niitä lupa myydä.
Aiemmin ostin adlibriksestä ja viimeiset 3-4 vuosikertaa Aku ankan tilaajapalvelusta. Nyt ei taida olla kuin yksi mahdollinen paikka mistä ostaa. En ainakaan itse jäisi näillä painosmäärillä odottelemaan mahdollista lehtimyyjän soittoa. Varsinaisissa kirjakaupoissa tulee käytyä niin harvoin että ei ole mitään havaintoa onko edellisiäkään tullut niihin myyntiin.
Aku ankka kaupassa ihmetytti edellisen vuosikerran osan 1 ja osan 2 välinen saldoero mutta se kai selittyy kuljetuksessa vaurioituneiden kappaleiden korvauksilla. Aku Ankassa näkkäreitä taidettiin mainostaa vasta siinä vaiheessa kun painos oli jo melkein loppu
-
Jumanklavita... 1979 menossa 365 eurolla!
Timo
Tässähän vois alkaa kohta harkita omiensa myyntiä (ehkä). Tollahan sais jo ihan nautittavaa viskiä pullon :)
-
Itselle on tullut tekstiviestiä myyvältä taholta aina etukäteen. Nyt ei ole kuulunut mitään. Pitäsköhän itse laittaa viestiä ja kysellä onko niitä tulossa ja myykö hän niitä edelleen.
-
Ei häviä mitään jos koitat viestillä kysyä.
Nyt alkaa jo uskomaan että ovat oikeasti ilmestymässä kun egmontin sivulle on ilmestynyt näkkärien kansikuvat
-
Nyt alkaa jo uskomaan että ovat oikeasti ilmestymässä kun egmontin sivulle on ilmestynyt näkkärien kansikuvat
Mistä löysit nuo kuvat?
-
Storyhouseegmont.fi ja sieltä julkaisukalenteri josta alhaalta valitse kaikki ilmestyvät tuotteet. Pikkuisen rullaa alaspäin niin sieltä löytyy
-
Siinä on kannet spoilerin alla
[spoiler](https://storyhouseegmont.fi/wp-content/uploads/2022/05/9789513248512_kansi-768x1163.jpg)
(https://storyhouseegmont.fi/wp-content/uploads/2022/05/9789513248529_kansi-768x1169.jpg)[/spoiler]
-
Myyntitykki jonka kanssa viestittelin ilmoitti aloittavansa myynnin kuunvaihteessa, kunhan kirjat valmistuvat (tapahtuu ilmeisesti lokakuun puolella). Pitkä lista on kuulemma aikaisempia tilaajia joilta kysellään kiinnostusta ensin.
-
Nyt pystyi jättämään tilauksen. Tuotteen kohdalla näytti 53€ / osa mutta ostoskorissa hinta oli 39€ kpl kun osti molemmat
-
Kiitos vinkistä. Aamulla tilanteen tarkistin mutta ei ollut vielä silloin tilattavissa. Ennakkotilauksessa hintakin oli ihan ok.
Tuota edullisemmalla hinnalla viimeksi saanut 1975 näkkärit adlibrikseltä 2017 ja sen jälkeen on joutunut maksanut enemmän.
Puhelinmyyjiltä ostettuna varmaan sitten on tuon 53€/kpl. Täytyy seurata tilannetta jos taas parin kuukauden päästä tulee puhelu.
-
Loistavaa! Kiitos myös täältä vinkistä ja alennus yhteisostoksesta oli kiva yllätys.
-
Kiitos Tjjk. - Nyt on tilattu.
-
Pistimpä itsekin tilaukseen. On kerralla hoidettu niin ei tarvitse, kuin odotella kirjoja :)
-
Jumanklavita... 1979 menossa 365 eurolla!
Timo
Loppuhinta olikin sitten 501€!!!!!!!
-
Huh :o
-
Hinta nousi sitten vielä korkeammaksi kuin toukokuussa. Kuitenkin vain 2 huutajaa. Olisikohan huippu nyt nähty.
-
Itse ostin suosiolla nuo vuoden 1979 Aku Ankat 50 eurolla kansioissa Salon kirpparilta. Ainut näköispainosvuosikerta, joka puuttuu, mutta saa puuttuakin noilla hinnoilla. 200 euroa olisi varmaan oma kipurajani tuon kohdalla.
-
Hyvää toimintaa kyllä akkkarikaupalta. Näkyy paketti tulleen jo postin järjestelmään näkyviin. Tässähän käy niin, että näkkärit on kotona ennen puhelikauppiaiden soittelun aloitusta :)
-
On kyllä nopeaa toimintaa. Yöllä kolmelta tuli toimitusvahvistus että näkkärit on lähetetty. Hyvällä tuurilla ovat perillä jo ennen julkaisukalenterin ilmestymispäivää :)
-
Hyvää toimintaa kyllä akkkarikaupalta. Näkyy paketti tulleen jo postin järjestelmään näkyviin. Tässähän käy niin, että näkkärit on kotona ennen puhelikauppiaiden soittelun aloitusta :)
Sama homma. Hienoa että täältä sai tiedon, joten ennätti tekemään tilauksen ennenkuin ne loppuvat!
-
Itselle ne saapui jo. Kävin tuossa pari tuntia sitten hakemassa.
-
Kotiutettu myös täällä!
-
Kolmelta tuli saapumisilmoitus postista. Kohta ehtii jo hakemaan. 12h lähetyksestä saapumiseen. Jotain liikkuu vielä nopeastikin
Viisi päivää ennen ilmestymistä hyllyyn. Nyt sitten jännityksellä odottamaan koska puhelinmyyjä soittaa juuri painosta saapuneista näkkäreistä.
Nyt on hyllyssä näkkäreinä 1951-1982 ja irtolehtinä 1983-2022. Toivottavasti näkkäreitä tulee jatkossakin niin saa hankkiutua eroon irtonumeroista.
-
Nyt pääsi viimeinkin selailemaan näkkäreitä. Kummankin näkkärin loppu ihmetytti kun ilman kansikuvaa oli pari tarinaa kummassakin. Sisällysluettelosta selvisi että ne kuuluvat Aku ankan happihyppelyyn. Sitten kun luki tarkemmin selvisi myös syy miksi ne ovat siellä.
Veli kanin ja pikku hiawathan julkaisuoikeudet ovat päättyneet ja puuttuvat tarinat on korvattu happihyppelyn tarinoilla. Eli näkkärit eivät ole täydellisiä näköispainoksia. En ole edellisiäkään näkkäreitä ehtinyt lukemaan joten olikohan tämä nyt eka vuosikerta josta jää tarinoja pois?
Edit jos inducksia oikein osasin käyttää niin ei noita hiawatha ja veli kani tarinoita ihan kauhean paljon ole mutta tulisivat jäämään pois muistakin 80- ja 90-luvun näkkäreistä joka sinänsä harmi. Ei kuitenkaan jokaisena vuotena niitä onneksi ole tullut.
Osan 2 sisällysluettelossa muuten näyttäisi olevan virhe kun sen mukaan pitäisi olla pikku hukka tarina mutta oikeasti on super-hessu
Sudenpentujen kalenteri pienennettynä sisäkansissa olisi ollut ihan kiva lisä.
-
Kummankin näkkärin loppu ihmetytti kun ilman kansikuvaa oli pari tarinaa kummassakin. Sisällysluettelosta selvisi että ne kuuluvat Aku ankan happihyppelyyn. Sitten kun luki tarkemmin selvisi myös syy miksi ne ovat siellä.
Veli kanin ja pikku hiawathan julkaisuoikeudet ovat päättyneet ja puuttuvat tarinat on korvattu happihyppelyn tarinoilla. Eli näkkärit eivät ole täydellisiä näköispainoksia. En ole edellisiäkään näkkäreitä ehtinyt lukemaan joten olikohan tämä nyt eka vuosikerta josta jää tarinoja pois?
…
Osan 2 sisällysluettelossa muuten näyttäisi olevan virhe kun sen mukaan pitäisi olla pikku hukka tarina mutta oikeasti on super-hessu
Samaan kiinnitin huomiota. Taitaa olla eka näkkäri jossa jätetään pois tarinoita, ei kiva. Harmitus.
-
Jaa että näköispainoksista puuttuu tarinoita...eihän sitä sitten voi sanoa näköispainokseksi.
Onneksi on 70-luvun alusta nykypäivään kaikki Aku Ankka-lehdet tallessa. Jos olis rahaa niin ostaisin myös 50 ja 60-luvun. Kyllä se Aku Ankka tuntuu paremmalta alkuperäisenä lehtenä.
No ne 50-60-luvun näkkärit voisin kyllä ottaa.
Onko nyt niin, että Sanomilla ei ole varaa ostaa noita Veli Kanin ja Pikku Hiewathan oikeuksia uudestaan. Varmaankin juuri rahakysymys.
Sama juttuhan oli pitkään Tammen kultaisen kirjaston Disney-kuvakirjoilla. Tehtiin uusin painos, mutta Disney-tarinat puuttui välistä...ei edes siinä takakannen listassa ollut niitä mainittu. Nyttemmin ovat kai taas ostaneet ne oikeudet, kun niitä taas näkee kaupoissa. Kylläkin Tammen kultaisen kirjaston ns. kultaus ei ole entisensä. Nykyään jotain ruskeeta väriä vaan selkämys.
-
Osasta 1 puuttuu 3 veli kani tarinaa numeroista 2, 20 ja 25. Yhteensä 17 sivua
Osasta 2 puuttuu neljä pikku hiawatha tarinaa numeroista 29, 36, 41 ja 45. Yhteensä 19 sivua. Lisäksi veli kani tarina numerosta 49. 4 sivua.
Eli yhteensä 40 sivua. Harmittaa kyllä jonkin verran. Tarvitsisi 8 irtonumeroa näkkärien lisäksi jos haluaa kaikki tarinat.
Sama harmitus kuin tex willer kirjastojen puuttuvista sivuista iski nyt päälle.
Syy miksi ostaa kokoelmia ja näköispainoksia vähän vesittyy kun niistä puuttuukin sivuja tai tarinoita.
Toisaalta Disney kokoelmaa tullut niin paljon harvennettua että en tavoittele kaikkien tarinoiden kokoelmaa enää mutta kyllä näkkärit haluaisin täydellisinä
-
Jos julkaisuoikeuksia ei hommata takaisin niin 1983 näkkäreistä puuttuisi 55 sivua 11 numerosta.
1984 näkkäreistä 64 sivua 11 numerosta mutta 1985 enää vain 24 sivua viidestä numerosta. Pidemmälle en ehdi nyt tarkistaa.
:(
-
Jos julkaisuoikeuksia ei hommata takaisin niin 1983 näkkäreistä puuttuisi 55 sivua 11 numerosta.
1984 näkkäreistä 64 sivua 11 numerosta mutta 1985 enää vain 24 sivua viidestä numerosta. Pidemmälle en ehdi nyt tarkistaa.
:(
Kyllähän tässä tuo näköispainoksen idea vesittyy, jos noin paljon tarinoita jää pois ja niiden tilalle vaihdetaan muut tarinat.
Kvaak twitterissä oli tieto, että Digi-Aku Ankassa nuo tarinat kai olisi. En jaksa itse mennä tarkistaa, vaikka tuo Digi-Aku on kylkkiäisenä mulle laitettu. En tykkää yhtään diginä lukee Aku Ankkoja.
-
Ei tuo digi-akusta löytyminen kyllä oikein lohduta siinä vaiheessa kun näkkäriä lukee. Jos haluaa täydentää lukemisen niin pitää lähteä tarkistamaan mitkäs olikaan tarinat jotka digi-akusta piti lukea ja sitten etsiä ne sieltä. Jos ei satu olemaan tilaaja niin eipä niitä sieltäkään sitten saa luettua.
Kyllä ne julkaisuoikeudet tarvittaisiin jatkossa ja aivan luksusta olisi jos puuttuvat 40 sivuakin tulisi koottuna omaan lehteensä jonka voi liittää näkkärien seuraksi.
-
Jos nyt ihan rehellisia ollaan niin Veli-kani tarinat ovat sieltä ärsyttävimmästä päästä eikä Pikku Hiawathakaan 1980-luvulla ollut se suurin lukuelämys joten jos tilalle on tullut Aku-tarinoita niin sarjakuvanautinnon suhteen on voittanut asiassa.
Se kääntöpuoli on sitten se että näköispainos ei ole täydellinen ja osa kirjan lehdistä on vajaita ja vaikka omistaisikin kaikki näköispainokset, ei omista kaikkia alkuperäisissä lehdissä julkaistuja tarinoita. Siitä tulee skitsofreeninen olo.
Kun Mustanaamion vuosikirja 1974 ei enää ollut täydellinen kokoelma ko vuoden Mustanaamiotarinoista, kirja jäi julkaisusarjan viimeiseksi. Miten käy Aku Ankan "näköispainosten"?
-
Aku enkka ekstraa kun olen nyt lähes kaikki vuosikerrat lukenut niin voin kyllä olla samaa mieltä veli kanista. Tarinoissa vain toistetaan loputtomasti samaa juonta. Sama kyllä on muissakin Disney sarjoissa nähtävissä.
Hiawatha on ihan ok mutta ei sekään mestariteos.
Enemmän harmitus tosiaan liittyy tuohon että näkkäri ei ole täydellinen kun siitä puuttuu alkuperäisiä tarinoja jonka sait hyvin puettua sanoiksi
-
Itseä ihmetytti, miksi niihin ei enää ole oikeuksia? Eikös ne ole kuitenkin Walt Disney studiosin sarjoja?
-
Pikku Hiawathassa saattaa painaa se, että tässähän on kyseessä amerikan alkuperäiskansojen kuvauksesta - asia johon suhtaudutaan nykyisin erittäin herkin anturoin. Oikeuksien puuttuminen vain tekosyy? En oikeasti tiedä. Sanotaanko tuo asia ihan oikeasti tuolla näkkärissä noilla sanoilla?
Timo
-
Pikku Hiawathassa saattaa painaa se, että tässähän on kyseessä amerikan alkuperäiskansojen kuvauksesta - asia johon suhtaudutaan nykyisin erittäin herkin anturoin. Oikeuksien puuttuminen vain tekosyy? En oikeasti tiedä. Sanotaanko tuo asia ihan oikeasti tuolla näkkärissä noilla sanoilla?
Timo
No mites Veli Kani...Kaniahan yritetään ottaa kiinni ja syödä. Onko se laitettu bannaan ettei kasvissyöjät ja luonnonsuojeliat saa hernettä nenään...tai kanit hermostu.
-
Kirjoitan suoraan sen mitä näkkärissä lukee.
Julkaisijan huomautus:
Tämän kirjan tarinat ovat peräisin menneiltä vuosikymmeniltä, joten niissä saattaa olla sarjakuvaväkivaltaa ja vitsejä tupakoinnista, juomisesta, pyssyleikeistä tai etnisistä stereotypioista. On sanomattakin selvää, että Aku ja kumppanit eivät enää nykypäivänä sotkeutuisi moiseen menoon, mutta tarinat ovat kuitenkin kirjassa mukana heijastuksena menneestä ajasta.
Veli kanin ja pikku hiawathan julkaisuoikeudet ovat päättyneet, jonka vuoksi niitä ei nähdä tässä näköispainoksessa. Olemme korvanneet puuttuvat tarinat 1982 julkaistun Aku ankan happihyppely-erikoisjulkaisun tarinoilla.
-
Kuinkahan paljon nuo julkaisuoikeudet sitten olisi maksanut. Missä on mennyt Sanomilla raja, ettei enää ole haluttu ostaa oikeuksia?
-
Pikku Hiawathassa saattaa painaa se, että tässähän on kyseessä amerikan alkuperäiskansojen kuvauksesta - asia johon suhtaudutaan nykyisin erittäin herkin anturoin. Oikeuksien puuttuminen vain tekosyy? En oikeasti tiedä. Sanotaanko tuo asia ihan oikeasti tuolla näkkärissä noilla sanoilla?
Uskon, että olet oikeilla jäljillä. Todennäköisesti Disney ei enää anna julkaista noita.
Muistaakseni Hiawatha-sarjojen pahamaineisista stereotypioista Amerikan alkuperäisasukkaita kohtaan on jo ollut puhetta Kvaakissa. Veli Kani puolestaan on peräisin Etelän laulusta (https://en.wikipedia.org/wiki/Song_of_the_South), jota jotkut pitävät nykyään vanhanaikaisena ja loukkaavana mustia kohtaan. Tuolla Wikipedian Song of the South -artikkelissa lukee, että Disney-yhtiö ei enää halua julkaista Etelän laulu -elokuvaa uudestaan.
Täällä (https://featherysociety.proboards.com/thread/1182/uncle-remus-rabbit-sundays-collected?page=4) englanninkielisessä nettikeskustelussa lukee, että Setä Remus ja Veli Kani -tarina vuodelta 1986 jätettiin pois IDW:n joulusarjojen kokoelmasta vuonna 2017 ja että Fantagraphics ei äskettäin saanut Disneyltä lupaa julkaista jo mainostettua Veli Kani -sunnuntaisarjojen kokoelmaa. Vaikka Veli Kanin sarjakuvatarinat ovat olleet pitkään itsenäisiä, Disney koettaa häivyttää viittauksia Etelän laulun Remus-setään.
Mitä tulee vajavaisiin näkkäreihin, niin se on todella harmi ja huijausta. Jos joku haluaa vaikkapa muistella lapsena lukemiaan Aku Ankkoja tai tietää mitä hänen vanhempansa lukivat lapsena, on väärin, että tarinoita puuttuu kokoelmista, joita myydään näköispainoksen otsikolla.
(E: Typo. E2: Vuosiluvun korjaus 1987:stä 1986:ksi.)
-
Ikinä en ole nähnyt tuota etelän laulu elokuvaa enkä edes tiennyt veli kanin olevan siinä. Jotenkin tuo on outoa että yli 70-vuotta vanhalla elokuvalla on vasta nyt tälläisiä vaikutuksia.
Monikaan ei varmasti edes tiedä alkuperää ennen kuin googlettaa asiasta ja näkemättä elokuvaa on ainoa mielikuva veli kanista sarjakuvista jotka eivät tarinoiltaan mitenkään liity elokuvaan. Ainakin luulen niin kun en leffaa ole nähnyt.
Yhä useammin tuntuu että maailmassa pitää kaikki asiat viedä äärimmäisyyksiin saakka. Tässäkin tapauksessa riittäisi mielestäni elokuvan kieltäminen eikä sarjakuvaa tarvitsisi kieltää. Toisaalta aikansa kuvia ne elokuvatkin ovat joten pitäisi riittää varoitustekstit ja sitten se katsoo joka haluaa.
Jos tämä nyt on se oikea syy niin sitten tosiaan seuraavistakin näkkäreistä tulee varmasti puuttumaan sivuja ja vielä enemmän kuin nyt.
Jos sidottaisi noista irtonumeroista kovakantisia kirjoja niin niissä ainakin olisi kaikki tarinat. Kannet vielä näkkärien tyyliä jäljitellen niin saisi siistin kokoelman. Toki tuohon uppoaisi kyllä aika paljon rahaa.
Vähän syö näkkärien ideaa jos noiden tarinoiden takia pitää viidesosa vuosikerran irtonumeroista säilyttää jos haluaa kaikki tarinat.
Jos sarja vielä jatkuu niin kyllä minä 1983 näkkärit kuitenkin ostaisin kun muutkin osat on tullut ostettua. Menee kuitenkin vielä vuosia ennen kuin nuo ehdin lukemaan (ekalla lukuyrityksellä jäin näkkäriin 1954 silloin kun se oli uusi) niin ehkä silloin muutaman tarinan puuttuminen ei enää harmita kun asiaa on ehtinyt vuosia märehtimään. Ehkä kuitenkin varmuuden vuoksi säilytän nuo irtonumerot joissa ne puuttuvat tarinat on.
-
Muistan lukeneeni jostain
Aku Ankan toimituksen omasta nurkasta ettei Pikku Purtilokaan ole aikoihin kuulunut Disneylle mutta tietääkseni vuoden 1975 näkkärissä sitä julkaistiin - tai sitten puhun täysin läpiä päähäni
-
Se on tietty vähän hassua, ettei Setä Remusta edes näy näissä Veli Kani -tarinoissa, eikä mikään viittaa etelävaltioiden touhuihin. Pikku Hukka -jutuissa on varmaan sama juttu, Sepe ei saa enää jahdata naskeja.
Ja kenen julkaisuoikeudet? Veikkaan, että Sanoman - kielto tulee vissiin itseltään Walt Disneyltä.
Timo
-
Se on tietty vähän hassua, ettei Setä Remusta edes näy näissä Veli Kani -tarinoissa, eikä mikään viittaa etelävaltioiden touhuihin. Pikku Hukka -jutuissa on varmaan sama juttu, Sepe ei saa enää jahdata naskeja.
Ja kenen julkaisuoikeudet? Veikkaan, että Sanoman - kielto tulee vissiin itseltään Walt Disneyltä.
Kyllä, näyttää nimenomaan siltä, että julkaisuoikeuksia ei ole saatu itse Disney-yhtiöltä, mutta Suomen toimitus ei halua sanoa asiaa suoraan.
Disney Wikistä löytyy Veli Kanin (https://disney.fandom.com/wiki/Br%27er_Rabbit) kohdalta otsikon ”Disney Parks” alta seuraava tieto: Veli Kanin, Veli Nallen ja Mikko Repolaisen hahmot on poistettu Disney-puistoista vuonna 2020 Etelän laulun rasismisyytösten takia.
Muistan lukeneeni jostain Aku Ankan toimituksen omasta nurkasta ettei Pikku Purtilokaan ole aikoihin kuulunut Disneylle mutta tietääkseni vuoden 1975 näkkärissä sitä julkaistiin - tai sitten puhun täysin läpiä päähäni
Inducksin mukaan (https://inducks.org/comp2.php?default_o=1&zfi=on&xapp=Little+Toot) Pikku Purtiloa on julkaistu vuosina 1969, 1970, 1974 ja 1975 ja myös noiden vuosien näkkäreissä. Noita tarinoita on tehty yllättävän vähän. Joo, hahmo ei ole alun perin Disneyn.
(Muoks: Lisäystä ja korjausta vikaan kappaleeseen.)
-
Veli Kani puolestaan on peräisin Etelän laulusta (https://en.wikipedia.org/wiki/Song_of_the_South), jota jotkut pitävät nykyään vanhanaikaisena ja loukkaavana mustia kohtaan.
Mielenkiintoista: tämä johti minut en-wikin Veli Kani -artikkeliin, jossa kerrottiin hahmon olevan peruja Afrikasta ja kulkeutui orjien mukana Amerikkaan.
Onko kulttuurisesta omimisesta ollut puhetta hahmon kohdalla?
-
Tämä on hankala asia. Joidenkin mielestä historiaa pitää säilyttää ja kaikki vanhat sarjat voi mainiosti julkaista varoitustekstin kanssa etenkin koska tarinat ovat olleet alkujaan viattomia eivätkä pahantahtoisia. Toisten mielestä taas mitään stereotypioita ei saa toistaa, koska ne ovat vahingollisia ja loukkaavia.
Ilmeisesti Disney halusi Etelän laulun avulla vain laajentaa elokuviensa kohdeyleisöä mustiin. Ymmärrän, jos Remus-setä halutaan nykyään jättää julkaisematta, mutta en Veli Kania, joka jo elää omaa elämäänsä ilman alkuperäistä taustaansa.
Mielenkiintoista: tämä johti minut en-wikin Veli Kani -artikkeliin, jossa kerrottiin hahmon olevan peruja Afrikasta ja kulkeutui orjien mukana Amerikkaan.
Onko kulttuurisesta omimisesta ollut puhetta hahmon kohdalla?
Pinnallisessa googlettamisessa en huomannut syytöksiä kulttuurisesta omimisesta. Vastustamisen pointit taitavat olla mustan Remus-sedän loukkaava esittäminen ja puhe orjuudesta lapsille. Pidän Veli Kanin afrikkalaisen alkuperän painottamista vähän hassuna. Nämä tarinat fiksusta jäniksestä kun ovat ihan yleismaailmallisia: Euroopan monissa maissa ja myös Suomessa on vastaavia kansansatuja fiksusta jäniksestä ja tyhmemmästä ketusta ja karhusta.
Kun Mustanaamion vuosikirja 1974 ei enää ollut täydellinen kokoelma ko vuoden Mustanaamiotarinoista, kirja jäi julkaisusarjan viimeiseksi. Miten käy Aku Ankan "näköispainosten"?
Itse en periaatteen takia hyväksy vajaita näköispainoksia. En pitänyt myöskään tuosta Mustis-näkkäristä, joka oli vain Mustis-tarinoiden valikoima. Nyt olisi ollut sopiva kohta lopettaa nämä Aku-näkkärit jos kerran kaikkia tarinoita ei voida julkaista.
(E: Typo taas.)
-
En ole leffaa nähnyt mutta kuulemieni mukaan se on sinänsä varsin maltillinen, ongelmana lähinnä että Remus-sedän kautta orjuus näytetään viattomana, harmittomana asiana...
Remus-setä on vilahdellut kertojana ainakin jossain Veli-Kani tarinoissa (tämä (https://inducks.org/story.php?c=W+WDC++77-13) on vissiin ainoa Akkarissa julkaistu) ja sinänsä ainakin vanhemmissa tarinoissa saattaa myös eläinhahmoissa olla mukana rotukoodistoa, joka ei ehkä esim. Suomessa ole näkyvissä tai tunnistettavissa mutta Yhdysvalloissa selvemmin.
(Pikku Hiawathan kielestähän on joskus ollut täällä puhetta, kun huomasin esim. ruotsinkielisissä tarinoissa henkilöiden puhuvan tönkkökieltä "suuri päällikkö olla vihainen" siinä missä suomennos on neutraalia yleiskieltä)
Ja yksi ongelmahan on, että Disney-yhtiön näkökulmasta sarjakuvia hädin tuskin on olemassa, siellä ajatellaan filmit ja puistot edellä, joten hahmojen yhteys Etelän lauluun pysyy vankkana, eikä ehkä edes tiedetä miten hahmoja on käytetty 70-luvulta eteenpäin esim. tanskalais- tai hollantilaissarjoissa.
(ja olen samaa mieltä että tässä lopahtaa näkkärien idea)
-
Hdc: hyvä havainto sinulla, että Yhdysvalloissa tunnistetaan asioita, jotka eivät niin helposti avaudu täällä. Totta myös, että Disney-yhtiö rapakon takana ei välttämättä kunnolla tiedä Euroopassa tehdyistä Disneyn myöhemmistä Veli Kani -tarinoista, joten siellä on vain yksinkertaisesti kielletty kaikki Veli Kani -juttujen julkaisemiset.
Näkyykö Remus-setää tuossa vuoden 1969 suomalaisessa Akussa? Hänen hahmoaan ei lue Inducksissa suomalaisen lehden (https://inducks.org/issue.php?c=fi%2FAA1969-35#c) hahmojen listassa. Ainakin indeksoinnin mukaan yksi sivu on jätetty pois tuosta suomalaisesta versiosta. Remushan kyllä on esiintynyt täällä aikakauslehtien sarjakuvissa.
Milloinkas muuten Veli Kania esiintyi viimeksi näkkäreissä? Mietin vain, että milloin päätös Veli-Kanin hyllyttämisestä on tullut.
-
Ahjoo, aloitusruutu on ehkä leikattu pois, ei ole nyt 1969-näkkäri käsillä. Muistelin että olin hahmon jossain nähnyt mutta se oli ehkä sitten Kalle Anka -näkkäreissä (jossa hahmo oli mukana 1950, mutta näköjään 1968 uusintajulkaisussa aloitusruudut on pudotettu pois).
-
Aloituskuva vuoden 1969 kirjasta:
-
Milloinkas muuten Veli Kania esiintyi viimeksi näkkäreissä? Mietin vain, että milloin päätös Veli-Kanin hyllyttämisestä on tullut.
Mielestäni 1981 näkkärissä vielä oli, joten tämä on eka jossa jää pois. Tokihan näkkäreissä on aiemminkin ollut jotain poisjätettyjä normijulkaisusarjaan kuuluvia erikoisnumeroita, niistä on mielestäni ollut juttua aiemmin.
-
Secos-Bill: kiitos vahvistuksesta, että Remus-setää ei ole näkynyt suomalaisissa Akuissa.
Miqz: Tarkistin nyt itsekin Inducksista, että vuoden 1981 näkkäreissä ovat sekä Hiawatha että Veli Kani. Eli joo, tämä hahmojen yllytys on tapahtunut juuri nyt.
Kettu on aika usein tarinoissa viekas ja älykäs.
En äkkiseltään löytänyt Aarne-Thompson-indeksistä mitään, mikä sopisi suoraan Veli Kani -tarinaan.
Löysin nopealla nettihaulla Topeliuksen Maamme-kirjasta (1875) yhden sadun (https://fi.wikisource.org/wiki/Maamme_kirja:_74._Kettu_ja_j%C3%A4nis), jossa jänis voittaa ketun. Vastaavia voi löytyä Topeliuksen muustakin tuotannosta, ehkä myös Krohnin keräämistä kansansaduista 1886. Maamme-kirja ilmestyi ennen Remus-setää.
-
Miqz: Tarkistin nyt itsekin Inducksista, että vuoden 1981 näkkäreissä ovat sekä Hiawatha että Veli Kani. Eli joo, tämä hahmojen yllytys on tapahtunut juuri nyt.
Mä tarkistin sen ihan fyysisestä kirjasta :D
-
Journalisti (valkoinen) Joel Chandler Harris tosiaan keräsi nämä Veli Kani -tarinat afroamerikkalaisten suullisesta tarinaperinteestä. Ilmestyi kirjana 1881. Jännää Disneyn Veli Kani -sarjoissa on se, että koko setä-Remus jätettiin sanomalehtisarjoista kokonaan pois, koska pelättiin, että etelävaltioiden sanomalehdet tiputtaisivat sarjan muuten sivuiltaan - eihän mitään mustia sarjakuvissa nyt sentään. Eli rasistit olisivat voineet sensuroida koko jutun - nyt sen tekevät ei-rasistit. Olisipa hyvä selvittää ilmestyikö Uncle Remus yhdessäkään mustien sanomalehdessä aikoinaan (kyllä, heillä oli omat lehdet).
Edit: sarjakuvalehdissäkin Remus nähtiin vain yhden kerran, lehden aloittavassa isossa aloitusruudussa.
Timo
-
Journalisti (valkoinen) Joel Chandler Harris tosiaan keräsi nämä Veli Kani -tarinat afroamerikkalaisten suullisesta tarinaperinteestä. Ilmestyi kirjana 1881. Jännää Disneyn Veli Kani -sarjoissa on se, että koko setä-Remus jätettiin sanomalehtisarjoista kokonaan pois, koska pelättiin, että etelävaltioiden sanomalehdet tiputtaisivat sarjan muuten sivuiltaan - eihän mitään mustia sarjakuvissa nyt sentään. Eli rasistit olisivat voineet sensuroida koko jutun - nyt sen tekevät ei-rasistit. Olisipa hyvä selvittää ilmestyikö Uncle Remus yhdessäkään mustien sanomalehdessä aikoinaan (kyllä, heillä oli omat lehdet).
Edit: sarjakuvalehdissäkin Remus nähtiin vain yhden kerran, lehden aloittavassa isossa aloitusruudussa.
Timo
Remus-sedän profiili oli mukana stripissä. Kuva ovat Lasten Maailma -lehdestä.
(https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=2431.0;attach=2649;image)
(https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=2431.0;attach=2650;image)
-
Noin sivuhuomiona vaikka en minäkään Veli Kani -sarjojen ylin ystävä ole niin niistä vanhoista sanomalehtisarjoista mitä olen vanhoista Seuroista lukenut olisin mielelläni lukenut koosteteoksen...mutta moisesta lienee siis turha haaveilla.
-
Muuten tuo Lasten Maailma muuttui vuonna 1957 numerossa 9 Nastalehdeksi. Myöskin tuo Pupu Pirteästä lähti tuo Kertonut Setä Rasmus pois.
Kaivelin myös kaikki omat Nasta-lehdet naftaliinista...multa löytyy vain 3 kpl 1960 vuodelta ja yksi 1963 vuodelta olevaa Nastaa ja niissä ei ole Pupu Pirteää enää.
-
Seura-lehden takakannen stripeissä (http://populaari.blogspot.com/2008/05/pupu-pirtea.html) Remus-setä ei enää poltellut piippua vaan taisi olla menossa kalaan auringonlaskun aikaan.
Vähän menee syrjään Näkkäri-Akkareista, mutta tajusin tässä yhtäkkiä, että joo, Walt Kellyn Pogo-sarjakuva on sekin ihan suoraa jatketta näille Etelän kansanperinteen tarinoille - pussirottia, pupujusseja, kilpikonnia sun muita elukoita...!
-
Seura-lehden takakannen stripeissä (http://populaari.blogspot.com/2008/05/pupu-pirtea.html) Remus-setä ei enää poltellut piippua vaan taisi olla menossa kalaan auringonlaskun aikaan.
Remus-setähän näkyi ihan kunnolla 80-luvun Avuissa. Jostain syystä tarinan nimi suomeksi oli niissä Lännen laulu eikä Etelän laulu.
Kettu on aika usein tarinoissa viekas ja älykäs.
Vielä tästä asiasta. Kyllä, pitää paikkansa, että maailman saduissa kettu on useammin kuin jänis viekas otus. Sikäli Harrisin kirja ja mustien sadut poikkeavat yleisemmästä perinteestä.
Näyttää siltä, että silloin kun suomalaisissa saduissa on kolme eläintä, ne ovat usein kettu, susi ja karhu. Kolmikossa silloin kettu on aina se fiksu. Jänis esiintyy useimmiten vain kahdestaan jonkin toisen eläimen kanssa ja saattaapa kompastuakin nokkeluuteensa.
(Pikku Hiawathan kielestähän on joskus ollut täällä puhetta, kun huomasin esim. ruotsinkielisissä tarinoissa henkilöiden puhuvan tönkkökieltä "suuri päällikkö olla vihainen" siinä missä suomennos on neutraalia yleiskieltä)
Kirjoitit Hiawathan kielestä täällä (https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,2734.msg470503.html#msg470503). Sattumalta juuri sitä ennen samassa ketjussa Jukka Eronen kirjoittaa Etelän laulusta.
-
Vielä tästä asiasta. Kyllä, pitää paikkansa, että maailman saduissa kettu on useammin kuin jänis viekas otus. Sikäli Harrisin kirja ja mustien sadut poikkeavat yleisemmästä perinteestä.
Näyttää siltä, että silloin kun suomalaisissa saduissa on kolme eläintä, ne ovat usein kettu, susi ja karhu. Kolmikossa silloin kettu on aina se fiksu. Jänis esiintyy useimmiten vain kahdestaan jonkin toisen eläimen kanssa ja saattaapa kompastuakin nokkeluuteensa.
Just joku aika sitten luin kokoelman (https://jotakinblogi.blogspot.com/2022/08/amadou-hampate-ba-petit-bodiel-pikku.html) malilaisen peul-kansan kansantarinoita, ja kirjan nimihenkilö on juurikin ovela jänis (joka pitkässä tarinassa päätyy myös kaatumaan hybrikseen).
Joo, aihiona ei kuitenkaan kovin yleinen eurooppalaisissa perinteissä, oveluus yhdistetään lähinnä kettuun.
-
Vähän menee syrjään Näkkäri-Akkareista, mutta tajusin tässä yhtäkkiä, että joo, Walt Kellyn Pogo-sarjakuva on sekin ihan suoraa jatketta näille Etelän kansanperinteen tarinoille - pussirottia, pupujusseja, kilpikonnia sun muita elukoita...! (http://populaari.blogspot.com/2008/05/pupu-pirtea.html)
Siirretään tämä vaikka Pogo-ketjuun, mutta en voi olla huomauttamatta, että Pogon etelävaltiolaiseen miljööseen sijoittava ja suokielen koukeroilla herkutteleva Walt Kelly ei ollut kotoisin sieltä päinkään eikä syvässä etelässä käsittääkseni koskaan asunut. Siinä mielessä hän oli (vielä) enemmän "kulttuurinen omija" (tai ulkopuolinen tarkkailija, miten nyt haluaakin sanoa) kuin J. C. Harris, joka oli Georgiasta kotoisin ja vietti siellä suurimman osan aikuiselämäänsä.
-
Kaikkea Hiawathaa ei näistäkään kirjoista ole poistettu. Ensimmäinen opus on vielä kesken, mutta melko varhaisessa vaiheessa tuli vastaan Pikku Hukka-sarja, jossa Hiawatha on mukana aika tärkeänä sivuhenkilönä.
-
Näköjään – Inducksista katsottuna – sarjakuvalehtien Hiawatha-tarinoita ei ole tehty Yhdysvalloissa kansainvälisille markkinoille enää vuoden 1980 jälkeen. Itse Yhdysvalloissa niitä ei ole julkaistu 1970-luvun puolivälin jälkeen.
Sanomalehtisarjojen julkaiseminen on kuitenkin eri asia. IDW julkaisi vuonna 2017 Silly Symphonies (https://inducks.org/issue.php?c=us%2FSSSC++3) -sunnuntaisivujen kokoelman, jossa oli mukana Hiawathaa. Ja WDC-lehden 75-vuotisspesiaalissa (https://inducks.org/issue.php?c=us%2FWDCFAS+1A) vuonna 2015 oli niin ikään yksi sunnuntaisivu tätä sankaria. Nämä vanhat sunnuntaisivut ovat mykkiä. Selvästi tuo alkeellinen englannin kieli on ainakin yksi syy siihen miksi Hiawatha on USA:ssa pannassa, ja se vaikuttanee siihen että julkaisuoikeuksia ei myönnetä muuallekaan.
Kaikkea Hiawathaa ei näistäkään kirjoista ole poistettu. Ensimmäinen opus on vielä kesken, mutta melko varhaisessa vaiheessa tuli vastaan Pikku Hukka-sarja, jossa Hiawatha on mukana aika tärkeänä sivuhenkilönä.
Ahaa, sivuhahmoksi kuitenkin kelpaa.
-
Ahaa, sivuhahmoksi kuitenkin kelpaa.
Tässä yhteydessä olisi kiinnostavaa tietää, miten tarinat "tunnistetaan" tietyn julkaisupolitiikan toteuttamiseksi. Jos on päätetty syystä tai toisesta olla julkaisematta Hiawatha-tarinoita erimaalaiset uusintapainokset mukaan lukien, niin jäävätkö haaviin vain tarinat, joissa Hiawatha on päähenkilö, ts. jotka on ehkä jossain - missä lie - indeksoitu nimenomaan Hiawatha-jutuiksi? Mietin vain, selittäisikö tämä sen, että Secos-Billin mainitsema Pikku Hukka -juttu on saanut jäädä "näkkäriin"*. Kyseessä voisi olla vahinko.
*"Näkkäri" lainausmerkkeihin, sillä eihän se ole mikään oikea näköispainos, jos osa opukseen kootuissa lehdissä alkuaan ilmestyneistä tarinoista on korvattu muilla. Tässä olen aika ankara muutaman muun kommentoijan tavoin.
-
Ei paljon häiritse minua. Riittää, että asia on kerrottu kirjojen alkusivuilla ja sarjoja on vielä korvattu jollain muulla. Muutenkin 1950- ja 1960-lukujen Aku Ankkojen jälkeen Veli Kani- ja Pikku-Hiawatha-sarjat ovat tuntuneet jotenkin lehden turhilta täytesarjoilta joita ei aina viitsi edes lukea. Parempi että Näköispainoksia edelleen julkaistaan, vaikka ilman noita kahta, kuin että lopetettaisiin (tai muutettaisiin nimi Painokseksi, tai Ei Näköispainokseksi) koska ei ole oikeuksia kaikkeen materiaaliin.
-
Se taitaa tosiaan olla, kuten Timo Ronkainen kirjoitti - mitä tekivät ennen rasistit, sitä tekevät nyt ei-rasistit; ympyrä on menossa kiinni. Samankaltainen kehityskulku tuntuisi ilmenevän Aku Ankassa ei vain Veli Kanin/Mikko Repolaisen/Veli Nallen kohdalla: Kyllähän sitä joskus Kekkosen kaudella kovin paheksuttiin, ettei ankoilla ollut housuja, ja nyt ollaan Akkarin kieltolistalle sijoittamassa sitä kuta kuinkin ainoaa ankkahahmoa, jolla ne housut tapasi olla - Moby Ankkaahan ollaan kovin poistamassa AA:n sivuilta, kun hänen ammattinsa ei ole nykymittapuulla "eettisesti korrekti".
Odottelen innokkaasti, koska huutonetistä huutamani AA:n näköispainos vuosimallia 1972 ilmestyy likeiseen ärkiskaan - ovat yleensä sen verran paksuja kokonaisuuksia, etteivät taloutemme postilodjuun sovi. No, tuohonhan voi jatkossa tulla jotakin muutosta, jos rasismin/eettisen epäkorrektiuden/ken tietää minkä vaikutuksesta mainittuja opuksia ruvetaan jatkossa julkaisemaan periaatteella 1234-sivuinen mestariteos, josta 1233 sivua sensuroitu ja sivulla 1235 pyydetään suomalaiseen nyyhkyiskelmätyyliin anteeksi kun on näin päässyt käymään.
Meinasin jo ruveta mietiskelemään, kuinka kivaa se olikaan, kun ennen wanhaan se eettisen korrektiuden käsite ei ollut niin tapetilla kuin nyt, mutta sitten tajusin, että eihän se niin ollutkaan - kyseisen käsitteen nimi vain oli silloin ei "eettinen korrektius", vaan "rähmällään oleminen".
Ja jos niitä akkarien sisältöjä finlandizierungin aikoihin leikeltiin, niin kuinkakohan paljon sitä tehtiin muista kuin tarinoitten pituuteen liittyvistä syistä?
-
Tässä yhteydessä olisi kiinnostavaa tietää, miten tarinat "tunnistetaan" tietyn julkaisupolitiikan toteuttamiseksi. Jos on päätetty syystä tai toisesta olla julkaisematta Hiawatha-tarinoita erimaalaiset uusintapainokset mukaan lukien, niin jäävätkö haaviin vain tarinat, joissa Hiawatha on päähenkilö, ts. jotka on ehkä jossain - missä lie - indeksoitu nimenomaan Hiawatha-jutuiksi? Mietin vain, selittäisikö tämä sen, että Secos-Billin mainitsema Pikku Hukka -juttu on saanut jäädä "näkkäriin"*. Kyseessä voisi olla vahinko.
Periaatteessa päähenkilön määrittäminen on hyvin yksinkertaista: katsotaan vain, mikä nimi lukee tarinan alussa ”Walt Disneyn” jälkeen. Jos siinä lukee ”Pikku Hiawatha”, hän on päähenkilö.
Luulisi kyllä, että Hiawatha on sivuhenkilönä sama hahmo kuin päähenkilönä. Eli voihan tuo esiintyminen Pikku Hukka -tarinassa olla myös vahinko.
-
Se taitaa tosiaan olla, kuten Timo Ronkainen kirjoitti - mitä tekivät ennen rasistit, sitä tekevät nyt ei-rasistit; ympyrä on menossa kiinni.
Samaan lopputulokseen päästään eri syistä. Siinä Disneyn Tarzanissahan ei tainnut olla yhtään tummapintaista hahmoa, ei ensimmäistäkään koko Afrikassa! Eli jotta vältyttäisiin kiistanalaisilta asioilta, vältellään kaikkea.
Timo
-
Soittiko 1982 näkkäreistä muuten kenellekään puhelinmyyjät? Ainakaan minulle ei ole asiasta soiteltu vaikka monta vuotta soittivatkin.
En tiedä kertooko egmontin ostoskori totuutta mutta koitin 1982 ykköstä lisätä 1000 ostoskoriin niin ilmoitti että luku pitää olla 624 tai pienempi. Vanhemmassa näkkärissä luku piti olla 25. Asterix ja piktit taas hyväksyi miljoonan kappaleen tilauksen mutta tuskin siitä nyt aivan niin isoa painosta on tehty. Ei pahemmin ole kyllä näkkäreitä mielestäni mainostettukaan missään.
Jos 1982 näkkäreitä on vielä noin paljon jäljellä niin on painos ollut ollut kai isompi kuin aikaisemmissa jotka myytiin hetkessä loppuun tai sitten ei kovin hyvin ole mennyt kaupaksi. Jos jälkimmäinen vaihtoehto niin saattaapa jäädä viimeiseksi vuosikerraksi joka näkkäreinä ilmestyy.
-
Vanhojen sarjojen julkaiseminen on näköjään mennyt vaikeaksi. Äskettäinhän Aku Ankan vuoden 82 näköispainoksesta piti jättää pois tarinat, joissa Hiawatha- ja Veli Kani ovat päähenkilöinä (https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,2271.msg546673.html#msg546673).
Mikä näköispainos se on, jos siitä puuttuu jotain. Harmi kun en voi lopettaa noitten ostamista, kun lopetin jo vuosia sitten. Mutta pitää varoa.
-
Eipä ole soiteltu, vaikka aikoi soittaa painoksen ilmestymisen aikaan.
-
Eipä ole soiteltu, vaikka aikoi soittaa painoksen ilmestymisen aikaan.
Eikös tänä vuonna muuttunut myynti siten, että menevät Egmontin verkkokaupan kautta. Selkeästi sanoman myyjät eivät ole nyt ajan tasalla, kun kirjat tulevat Egmontilta ja Egmontin kautta.
-
Näyttää siltä ettei yhtäkään vuoden 1982 näköispainosta ole myyty puhelinmyynnin kautta, koska molempia osia on Egmontin verkkokaupassa myynnissä vielä yli 600 kpl. Tuolla pelillä nuo kirjakasat jää Egmontin käsiin ja muutaman vuoden päästä kirjat päätynevät varmaankin makkeliksi.
-
Näyttää siltä ettei yhtäkään vuoden 1982 näköispainosta ole myyty puhelinmyynnin kautta, koska molempia osia on Egmontin verkkokaupassa myynnissä vielä yli 600 kpl. Tuolla pelillä nuo kirjakasat jää Egmontin käsiin ja muutaman vuoden päästä kirjat päätynevät varmaankin makkeliksi.
Juu, vielä tähän lisättynä että Egmont ja Sanoma ovat samaa puljua lopulta, joten entisestään ihmetyttää miten tämä kirjojen myynti ja markkinointi muuttui näin ja lopputulos on nyt tämä. Ei normikuluttajat ja perheen vanhimmat osaa alkaa etsiä kirjoja jostain Egmontin verkkokaupasta, jos/kun niitä on aiemmin myyty Sanoman puhelinmyynnin toimesta tai AKU ANKAN verkkokaupan kautta. Sieltähän ne joululahjat ennenkin hommattiin.
Tai sitten kvaakin havainnot tarinoiden poisjättämisestä vaikuttivat siihen että suuri ostava yleisö ajatteli lopulta "pitäkää tunkkinne" ;D
-
Tai sitten kvaakin havainnot tarinoiden poisjättämisestä vaikuttivat siihen että suuri ostava yleisö ajatteli lopulta "pitäkää tunkkinne" ;D
Helppo homma. Ostaa divarista nuo alkuperäiset lehdet ja teettää niistä omat näkkärit. Varmasti tulee kaikki tarinat mukana.
Eiköhän kansalaisopistossa mee joku kurssikin kirjan sidonnasta, joten homma tulee vieläkin edullisemmaksi.
Onhan se väärin, jos Näköispainos ei olekaan enää oikea näköispainos. Itse en semmoisia ostaisi, vaikka vähän maksettaisiin.
Kaikkea ei aina tarvitse sensuroida...laittaa vaan varoitustarran ja se on siinä.
-
Näyttää siltä ettei yhtäkään vuoden 1982 näköispainosta ole myyty puhelinmyynnin kautta, koska molempia osia on Egmontin verkkokaupassa myynnissä vielä yli 600 kpl. Tuolla pelillä nuo kirjakasat jää Egmontin käsiin ja muutaman vuoden päästä kirjat päätynevät varmaankin makkeliksi.
Neljässä kuukaudessa ei ole myynti näköjään piristynyt pahemmin. Osaa 1 jäljellä 526kpl ja osaa 2 532kpl
Eikä ole kyllä julkaisukalenterissa näkyvissä "näköispainoksia" 1983 vuosikerrasta. Tähän taisi sitten loppua näkkärit. Irtonumeroina löytyy kaikki 1983-2023 joten täytyy alkaa suunnittelemaan sijoittaisiko hiljalleen rahaa siihen että niistä sidoittaisiin vuosikertoja
-
Neljässä kuukaudessa ei ole myynti näköjään piristynyt pahemmin. Osaa 1 jäljellä 526kpl ja osaa 2 532kpl
Eikä ole kyllä julkaisukalenterissa näkyvissä "näköispainoksia" 1983 vuosikerrasta. Tähän taisi sitten loppua näkkärit. Irtonumeroina löytyy kaikki 1983-2023 joten täytyy alkaa suunnittelemaan sijoittaisiko hiljalleen rahaa siihen että niistä sidoittaisiin vuosikertoja
Ihmisiltä loppuu kiinnostus näkkäreihin, jos ne ei ole oikeasti näköispainoksia. Jos aletaan sensuroimaan tarinoita niin se ei koskaan ole hyvästä. Itselle riittää ihan tavalliset AKu Ankka-lehdet...ei tarvii niistä tehdä sidottuja versioita. Mutta kyllähän tuo sidonta on ihan hyvä juttu. Näkkärit voi tyystin unohtaa...Sanomat ja Disney on pilannut ne ainakin näiden sensoroitujen osalta.
Tässä taas näkee sen, että joskus kannattaa käyttää sitä ihan maalaisjärkeä. Ei sensuroida, mutta laitetaan varoitusteksti sarjakuvan paheellisuudesta ja rasistisuudesta. On hyvä tuoda esiin epäkohtia ja keskustella niistä, kuin piilottaa ne ja olla kuin ei mitään olisi koskaan aikaisemmin tapahtunutkaan. Jos ihmiskunta ei tiedä omaa pahaa historiaansa, niin se ei koskaan osaa muuttua paremmaksi.
-
Adlibrikseen on tullu myyntiin nuo vuoden 1982 näköispainokset (https://www.adlibris.com/fi/haku?q=aku+näköispainos), kun Egmontin omassa verkkokaupassa ei kirjat tehneet kovin hyvin kauppaansa, niin muutkin saa nyt myydä noita kirjoja.
-
Sanomat ja Disney on pilannut ne
Kyllä se on Disney-yhtiö, jonka päätöksistä tää on kiinni. Jos jotain ei saa julkaista, niin sitä ei saa julkaista.
Sanoma tekis toki hyvän päätöksen siinä, jos lopettaisi nämä sitten tähän.
Timo
-
Markku Kivekäs kirjoitti vuoden 1958 näköispainokseen (julkaistu v. 2000) esipuheen, jossa kuvassa oleva lause esiintyy.
-
Hei!
Onkohan kellään hajua jatkuuko näköispainos-saaga vuodella 1983. Vai onko Sanoma todennut, että tämä oli tässä...