Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Manga ja anime => Aiheen aloitti: pertti jarla - 03.03.2005 klo 10:52:31
-
Mangan (ja animen) harrastajat tuntuvat niin kiusallisen positiivisilta, että keskustelevat yleensä vain suosikeistaan! Hämäräksi on jäänyt, että mitäpä pitäisitte oikein huonona mangana? Itse olen tutustunut kehnosti jaappanisarjakuvaan, mutta kyllä Gunsmith Cats oli aivan suututtavaa roskaa.
-
Itse olen tutustunut kehnosti jaappanisarjakuvaan, mutta kyllä Gunsmith Cats oli aivan suututtavaa roskaa.
Hä, ja Chobits ja Gunsmith Cats ovat niitä ainoita joita olen lukenut... Ja melkein tykkäsin.
Noo. Ei minusta mangafanaatikkoa taida tulla. Kun olen jo toisen sortin fanaatikko... ;D
-
Clampin Shirahime-syo on paskinta mitä mä oon lukenu. Haahuilua sanan varsinaisessa merkityksessä. Ehkä piäisi kutenkin puhua pettymyksistä, sillä väärä lajityyppi ON VÄÄRÄ LAJITYYPPI, oli kyseessä sitten japski tai jonkun muun maalainen sarja. Sain tuon kirjan lahjaksi ja niinpä se oli "pakko lukea". Muutenhan huonoja ei ookkaan pakko lukee, eik'ä tuukkaan luettua, ja niin muodoin ei voi tietää paraneeko sarja myöhemmin? :) Tuossa Clampin jutussa (poikkeaa hyvin paljon Chobitseista ja näistä söpöilyistä jotka on ihan siedettäviä) on ehkä sekin, että se ei ole mitään perinteistä länsimaista kerrontataidetta vaan jotain syvällistä hengittelyä, niin että se saattaisi punnertamalla paremmin avautua. Odotuksetkin oli siis väärät :)
Toinen kammottava on Cowboy Bebob, siis nimen omaan mangana.
Muita pettymyksiä ovat olleet Otomon pidemmät sarjat, joita en ole jaksanut, sekä Mai the psychic girl, josta luin vain kirjan kolme. ...Ja ehkä juuri tästä syystä. Dragon Ballkin on ollut pettymys, mutta sehän onkin lastensarja, enkä sikäli ihan kuulu enää kohderyhmään. Gunsmith Catsista sentään tuntee, että se on tehty aikuisille, oon lukenut yhen kirjan, eikä ne jutut nyt niin huonoja olleet. Ach, ja vielä pitää mainita Oh My Goddess, joka on useammastakin syystä minusta melko ärsyttävää. Sekä Balde of immortal, jota en sit kumminkaan jaksanut lukea vaikka se onkin hyvin piirretty.
Yleisesti ottaen monissa mangoissa on minusta aika mielenkiintoisia alkuasetelmia, mutta pidemmän päälle hommat ja tarinat alkaa puutua. Ehkä se teeman ja alkuasetelman variointi ei ole japanilaisten vahvimpia puolia. Tuntuu kuin alun jälkeen vain sitten kisuteltaisiin lukjaa ja yritettäisiin venyttää mahdollisimman pitkään sitä lopetusta. Eurooppalaisessa ja amerikkalaisessa sarjakuvassa on tietenkin sama juttu, eli alkuasetelmat on seikkailusarjakuvissa enemmän tai vähemmän sementoitu. Tintti ei mene naimisiin, eikä Asterix tai Aku Ankka. Pitkässä mangassa on kuitenkin jo alkuasetelmaan rakennettu ristiriita, joka huutaa ratkaisuaan. Läntisessä sarjakuvassa alkuasetelma on pikemminkin vain jatkuvuutta tuova kehys. Tapahumien käynnistyminen, huumori, yms. kumpuaa enimmäkseen muualta kuin peruskattauksesta (esim. hahmojen välisestä suhteesta). Lyhyemmät mangat ovat luonnollisesti poikkeus em. kuvaukseen.
-
Gunsmith Cats on parhaimmillaan hiton hyvä, huonoimmillaan tylsä.
Jees, mutta listataanpa tähän nyt Peran iloksi sitten manganimikkeitä, jotka eivät välttämättä ole huonoja, mutteivät minuun henkilökohtaisesti kolahtaneet:
Oh my Goddess!
Vampire Princess Miyu/Yui yms.
GTO ei oikein iskenyt mangana, vaikka animesta tykkäsinkin.
Pläähh, en keksi enää. Mangaa tulee luettua sen verran paljon, että ne heikommat unohtuvat helposti, etenkin kun sellaisia jaksaa keskimäärin lukea vain sen yhden albumin, ja niitä hyviä puolestaan lukee tuhansia ja taas tuhansia sivuja (jossain Hajime no Ippossa taitaa olla jo kymmenen tuhatta puhki).
-
GTO ei oikein iskenyt mangana, vaikka animesta tykkäsinkin.
Juuri päinvastoin kuin minulla. 20 pokkarin jälkeen katsoin ensimmäisen jakson animea ja totesin, että GTO-tyyli ei toiminut ollenkaan animoituna. Hauskahan se oli vieläkin, mutta graafisesti ei vetänyt puoleensa. Mangallakin on ongelmansa sarjan keskivaiheilla, kun se vaipuu välillä tylsäksi ja itseääntoistavaksi, mutta on nyt loppua kohti jälleen tuntunut piristyvän.
Mutta huonoista piti puhua. Surkein manga, minkä olen lukenut on Bakune Young. Huonosti piirretty, tarinassa ei ollut mitään järkeä, hahmojen toivoi kuolevan heti pois (mitä tapahtuikin ihan kiitettävästi). Lukemisesta on jo monta vuotta aikaa, mutta en koskaan unohda sitä helpotuksen tunnetta, kun pääsin pokkarin loppuun. Toinen aika karmea viritys oli Striker vs. the Third Reich. Juoni on vaipunut suurimmilta osiltaan unohduksiin, mutta pointtina oli Hitlerin herättäminen kuolleista ja muuntuminen superolennoksi. Joku saattaa pitääkin siitä, mutta minulla meni yli sietokyvyn. Myös Kazuo Koiken ja Ryoichi Ikegamin Crying Freeman on jättänyt aika kylmäksi.
-
Strikeria en ole lukenut, mutta sekä Bakune Young että Crying Freeman onnistuivat viihdyttämään asennevammaisuudellaan.
Hmm, nytpä tuli mieleen esimerkki todella huonosta mangasta: Banana Fish. Tämä oli ilmeisesti Japanissa kova hitti, mutta sai ainakin meikäläisen kuolemaan tylsyyteen.
-
Kyl hamtaro on.....
-
Kyl hamtaro on.....
Täytyy puolustaa Hamtaroa, varsinkin animea. Se tunnari on niin tarttuva, hyräilkää sitä mielessänne niin tulette heti hyvälle tuulelle. Bijou is the cutest!
Vessapaperirullasta voi askarrella kivan Hamtaron!
(http://www.dltk-kids.com/anime/hamtaro/shamtaro.jpg)
http://www.dltk-kids.com/anime/hamtaro/crafts.htm
-
Vaikka en hirveästi välitä Gunsmith Catsin aiheesta, poliisiteemasta, niin kyllä se muistaakseni ihan otteessa piti, kerronta oli toimivaa ja räväkkää, ja oli siinä muutama kohtuullisen hyvä henkilökin.
Moebius -nimi mangan yhteydessä tuntuu olevan huono merkki:
Silent Möbius on mielestäni keskinkertaisin, tasapaksuin manga mitä olen lukenut. Ei huono.. vain totaalisen keskinkertainen.
Moebiuksen (Giraurdin) ideoima ja ilmeisesti käsikirjoittama Icaro -manga, (jonka piirtäjän nimeä en muista) oli visuaalisesti upea, mutta tarina oli hengetön, tylsä ja yllätyksetön.
Tokyo Mew Mew on vielä yksi keskinkertaisuuden virstanpylväs...
En oikeastaan edes muista niitä huonoja, keskinkertaisetkin vain siksi, että olen paremman tekemisen puutteessa kahlannut ne läpi.
-
Jossain välissä vilkaisin kirjaston sarjishyllyä, ja siellä oli joku ...mikä Shutter Box sen nimi nyt sitten oli. Lukaisin läpi ja täytyy sanoa, että aika tympäännyttävä tapaus...
-
Tämä on helppo, sehän on tietysti Dragon Ball Z.
-
Clamp kannessa on aika hyvä takuu, että sarjis on minun silmilläni katsoen täyttä roskaa.
Banana Fish sensijaan oli verrattoman mainio sarja, harmi että ikäänkuin loppui kesken.
Manga jakaa mielipiteitä... :P
-
Saako tähän nyt sanoa ainoan mangan, mitä on lukenut? 8)
Jos saa niin Dragon Ball Z
-
Vihdoin osaan vastata tähänkin: Beyblade.
-
En ole kovinkaan vielä lukenut kaikkia, tai suurinta osaa, mutta en ainakaan tykännyt Conanista, Dragon Ballista, Beyblade (ihan outo...), GTO.
Kaverini tosin yrittää käännyttää lukemaan Yu Yu Hakushoa, että tällä hetkellä en kovin hyvänä mangana pidä sitä.
-
Lueskelin tossa ekan Naruto -pokkarin kun Bookplussa diilaa niitä 8 egellä. Sen tekijä(tiimi) kyllä vetäs enkat siinä miten sarjan kiinnostavuus, kekseliäisyys ja kiinnostavuus loivenee tarinan mittaan. Kirjan alku oli lupaavaa, alkupuoli erittäin mielenkiintoista, mutta loppua koti tarina alkoi olla niin perussoopaa, että tuskin tulee ainakaan ostettua jatkoa. Alussa oli hyvällä maulla väsättyä huumoria ja mukavia ideoita, mutta niin vain latistui Dragon Ball -mätöksi sekin manga. Suosittelen tsekkaamaan, vaikka lähes kaikki muut täällä pyörivät varmaan ovat jo niin tehneetkin.
-
Uusi pohjanoteeraus (45 mangaa luettu/tsekattu):
Hiroyuki Utatane/Yo Morimoto: Seraphic Feather
Siis onko uusin pohjanoteerauksesi 45 mangan lukeminen? :)
-
Raaka on tsekannut 10 päivässä 22 mangaa!? :o Perusteluja kehiin. Olis kiva kuulla mikä tuossa mättää, tai edes mistä genrestä pidät, tai mitä tyylisuuntaa tämä Seraphic Feather edustaa?
-
Kirjan alku oli lupaavaa, alkupuoli erittäin mielenkiintoista, mutta loppua koti tarina alkoi olla niin perussoopaa, että tuskin tulee ainakaan ostettua jatkoa. Alussa oli hyvällä maulla väsättyä huumoria ja mukavia ideoita, mutta niin vain latistui Dragon Ball -mätöksi sekin manga.
Hetkinen, tämänhän minä tunnen... Yu Yu Hakusho?
Huonointa mangaa on mahdotonta nimetä. Koskaan ei voi olla varma, etteikö vielä jotain mielenkiinnottomampaa tulisi eteen. Mutta huonoimman animen tiedän. Se on Mad Bull 34.
-
Mutta huonoimman animen tiedän. Se on Mad Bull 34.
Bullshit!
-
Mutta huonoimman animen tiedän. Se on Mad Bull 34.
Ei voi olla niin huono kuin Apocalypse Zero. Siinä vasta vastenmielinen tekele. Yleensä pystyn katsomaan vaikka minkälaista roskaa ja korkeintaan nukahdan, mutta tätä en katso sitä yhtä jaksoa enempää ilman lihavaa, rahallista korvausta.
-
Ei voi olla niin huono kuin Apocalypse Zero. Siinä vasta vastenmielinen tekele. Yleensä pystyn katsomaan vaikka minkälaista roskaa ja korkeintaan nukahdan, mutta tätä en katso sitä yhtä jaksoa enempää ilman lihavaa, rahallista korvausta.
Aaargh! Toinen suosikki teilattiin heti perään!
-
ranma, nge, DB, sailor moon, hamtaro. kaikki ihan prkl hyvii. kyl se duel masterski...
-
Enpäs oikein tiedä,
en juurikaan lue huonoja mangoja.
-
Demon Hunter Etonia lainasin kirjastosta neljä osaa, mutta se oli niin kammottavaa etten päässyt ensimmäisen osan puoltaväliä pidemmälle. Aivan hirvittävää sontaa.
-
Lueskelin tossa ekan Naruto -pokkarin kun Bookplussa diilaa niitä 8 egellä. Sen tekijä(tiimi) kyllä vetäs enkat siinä miten sarjan kiinnostavuus, kekseliäisyys ja kiinnostavuus loivenee tarinan mittaan. Kirjan alku oli lupaavaa, alkupuoli erittäin mielenkiintoista, mutta loppua koti tarina alkoi olla niin perussoopaa, että tuskin tulee ainakaan ostettua jatkoa. Alussa oli hyvällä maulla väsättyä huumoria ja mukavia ideoita, mutta niin vain latistui Dragon Ball -mätöksi sekin manga. Suosittelen tsekkaamaan, vaikka lähes kaikki muut täällä pyörivät varmaan ovat jo niin tehneetkin.
Eh, oli vaan ihan pakko narutosta pitävänä sanoa että se tarina ei ekassa volassa ehdi edes alkaa, siinä vasta vähän esitellään hahmoja jne. x) Mutta ymmärrän erittäin hyvin kantasi, itse luen vain sellaisia mangoja mitkä iskevät heti ekoilta sivuilta asti kuin tuhat volttia ;)
Ja minun ns. inhokkimangoihin kuuluu ranma,conan salapoliisi ja dragon ball etc. ja vähän tuntuu pahalta haukkua näitä kun en omilta ennakkoluuloiltani ole edes kunnolla viitsinyt juoneen tutustua mutta kun piirrostyyli ei iske niin se ei iske. ´^^`
-
Ei voi olla niin huono kuin Apocalypse Zero. Siinä vasta vastenmielinen tekele. Yleensä pystyn katsomaan vaikka minkälaista roskaa ja korkeintaan nukahdan, mutta tätä en katso sitä yhtä jaksoa enempää ilman lihavaa, rahallista korvausta.
Tuo tekele, joka tunnetaan myös nimellä Kakugo no Susume on ala-arvoisuudessaan legendaarinen. Apocalypse Zeron kaltaiset asiat syntyvät jossain itse sielunvihollisen Lusifeeruksen linnakettakin paljon pimeämmissä onkaloissa.
-
Eh, oli vaan ihan pakko narutosta pitävänä sanoa että se tarina ei ekassa volassa ehdi edes alkaa, siinä vasta vähän esitellään hahmoja jne. x) Mutta ymmärrän erittäin hyvin kantasi, itse luen vain sellaisia mangoja mitkä iskevät heti ekoilta sivuilta asti kuin tuhat volttia ;)
Samaahan joku sanoi tuolla One Piecestä. En ota asiasta se enempää paineita. Tässä tulee juuri kumminkin esiin se ero mikä on lukea kokoelmia ja (lähes loppumattomatonta) jatkista viikosta toiseen.
Minusta on ihan kohtuullista lukea kirja loppuun vaikkei heti pitäisikään, ja miettiä vasta sitten mikä se oli miehiään. Mutta toisaalta kun maailmassa on niin pirusti kaikkee, niin ei sitä voi joka sarjalle "antaa armoa" tyyliin "lukaisempa vielä yhden kirjan, jos homma sattuisi vihdoin käynnistymään". Tässä siis tulee tavallaan tekijän ja julkaisijan dilemma. Lukija/ostaja pitää saada kiinnostumaan sen verran että se tulee takaisin, huijatuksi itsensä tunteva ei tule.
Piiiitkiiiiin juttuihin sitä paitsi kiintyy jo siitäkin syystä kun tulee viettäneeksi niiden kanssa paljon aikaa (eikä myöskään viittisi tunnustaa, että turhaahan se oli).
PidänNaruton piirrostyylistä sillä siitä tulee mieleeni mm. Judge Dredd -piirtäjä MCMahon. Muutenkin olin innoissani siitä miten päähenkilö oli toisaalta aika realistinen hahmo inhimillisine tarpeineen. Hahmot alkoivat kuitenkin tuntua siltä, että niistä oli jo lihat kaluttu heti puolen välinjälkeen ja kuten sanottu, vähän turhan tasapaksuun tappelukseen se kokonaisuuskin sitten jumahti. (Sehän on se poikain mangan ikuinen ongelma!) Ei todellakaan tullut mitään kliimaksin tuntua tms. Ei palkinnut lopussa :(
-
Jos en joskus olisi päättänyt etten kiroile... ainakaan kauheasti... joten sanonkin vain lyhyesti:
beyblade
syystä että? Ei mene kaaliin tuo hyrrillä leikkiminen.
-
Mutta hyrriä voi ostaa! Jokainen voi olla Beyblade-sankari. ;D
Totta. Rahastuskonseptihan tuo sarjakuva nimenomaisesti on. Eikä ihan siinäkään vielä mitään, mutta kun ne kuvakaappaukset eivät toimi ainakaan tässä suomennoksessa ja kaikki ruudut ovat suorakulmioita. Kun kerran ollaan yritetty tehdä hieman elävämpää asettelua, niin olisi edes kerran leikattu joku reuna vinoon, edes periaatteen vuoksi.
Periaatteessa kiinnostaisi tietää, onko ruutuja edes rajattu uudelleen, vai onko jopa joku vain kerran katsonut yhden jakson läpi ja jostain napista läiskäissyt kaappauksen kirjaan. :P
-
naruto.
-
Beyblade ja Duel masters... :-(
-
Jaapa. Ei pidä paikkaansa. :)
Wild seven on aikas legendaarista stuffia. Et sitten varmaan tykkää Dirty Harrystakään? Tai Judge Dreddistä? Vanhempaa osastoahan tuo on. 60-luvun loputa vai 70-luvun alusta(?). Eli sillä selittyy nykymangasta varsin poikkeava piirrostyyli, mutta se ei todellakaan ole saman moinen tusinamanga kuin useimmat muut tällä foorumilla mainitut. Ymmärrän hyvin, että jos tykkää nykytyylistä, niin tämä ei pure. Toin nyt vaan taas tällaisen vastakkaisen mielipiteen julki.
-
Mielestäni mangasarja Marmalade Boy on kyllä aika surkea. Se on niin kliseinen, vihaan päähenkilöä ja tapahtumat ovat ennalta arvattavissa. Piirrustus tyyli ei ole erikoisemman hätkähdyttävä. Tarina on perus shoujo mangaa, mutta siihen kyllästyy vaikka sinänsä tarinasta olisi saanut paremman - aineksia olisi kyllä ollut. Silti omistan seitsemän pokkaria kyseistä sarjaa, koska olin siitä niin innoissani, kun en ollut vielä sitä lukenut siitä. Olin tosiaan vähän pettynyt kun tutustuin sarjaan, kun huomasin kuinka keskinkertainen se on. Kyllähän se tiettyyn tunnelmaan sopii... Sellaista ohimennen luettavaa, jota ei tarvitse ajatella...
-
Mun mielest kannattaa muistaa, että osa noist jutuist on tehty skideille.
Onhan toi HÄMTARUU aika pylbystä, mutta 3-vuotiaan mielestä todella kova juttu.
Tosin noi Japskit on aika sekopäitä Hentai-hommineen jne.
:'(
-
Hohhoo, tykkään tästä aiheesta ;D
Kukaan lukenut Saiyukia ? - Ite en tykännyt.
Beyblade - Nojoo .. meni se hetken aikaa animena mutta idea onkin lapsille suunnattu, johon on lisätty pokémon tyyllisiä huudahduksia ja 'hyökkäyksiä'.
Dragon Ball Z - No thanks.
Myöskään Gunsmith Catsistä en ole lukenut kuin kuudennen volan, enkä hirveesti tyksinyt. Olisi tosin kannattanut lukea alkupäästä ensin, mutta minkäs teet, kun kirjaston tarjonta on vähän köyhää. >:(
Ja sitten tuon esille Samurai Deeper Kyon, jonka tyyli on samankaltainen, kuin D.N.Angelissa (josta kyllä pidän tosissaan), mutta päähenkilö on raukkamainen perverssi. Mikäs siinä, jos joku tykkää.
Siinäpä ainakin aluksi.
-
mitäs mie nytten mangaa olen lukenut... itsehän en välitä Dragon Ball Zeestä pätkän vertaa enkä Bleybladesta! mutta niistä mangoista mitä olen lukenut niinko ihan lukenutkin(nuita kahta en ole ees vaivautunut palijoa sellaan ees lävitte!) niin ehkä One Piecessä ärsyttää se miten se on käännetty.. mutta huonoin mitä olen lukenut on Love Hina. en voi vaan ymmärtää sen sarjan huumoria :-\
-
Minusta se on kyl..kyl kyl... Wedding Peach.
En oikein ikinä ole tykännyt,
ehkä liian taikatyttömäinen :P
-
Kyllähän mangan puolella huonojakin löytyy, useimmiten ne on ylivenytettyjä draama-/taikatyttö-/mättösarjoja, joissa palataan aina deittien/taistelun jälkeen samaan tilanteeseen kuin missä oltiin alunperinkin. Tai toisaalta sivutila on uhrattu ylemääräiselle fanipalvelulle.
Varsinainen juoni ei vain pääse kehittymään kehittymään tälläisissä tapauksissa.
esimerkkeinä mainittakoon:
Dragon Ball
Naruto
One piece
Love Hina (ihan hyvä jos olisi ahdettu 14:n alpan sijaan 4:ään)
-
Yrittäkääpä lukea Riot-mangaa. Tai Crying Freemania pidempään kuin sen ensimmäisen, myös elokuvaversiona nähdyn tarinalinjan jälkeen. Typerää pornoilua.
-
Dragonball.Sen perusteella mitä olen kaupassa selaillut.Ei oikein kiinnosta hirveästi tuollainen tappelu-sarjakuva :P .
-
Beyblade on aika surkea. Se on otettu suoraan ohjelmasta, joten näyttää hieman tyhmähköltä.
-
Beyblade on aika surkea. Se on otettu suoraan ohjelmasta, joten näyttää hieman tyhmähköltä.
Se on myös minun mielestä tyhmää,kun ei osata piirtää niitä sarjakuvia,vaan ne pitää ottaa animesta >:(.
-
kaikki selkeästi oheistuotteiden rahastusta varten tehdyt.. (beyblade, digimon, pokemon jne...)
ja sitten dragon ballissa hahmojen ulkonäkö ärsyttää
-
Chobits on kammottava >:(
-
Löytynee varmaan paljon huonompiakin, mutta niistä mitä olen jaksanut lukea vähintään yhden lehden, One piece oli ehdoton pohjanoteeraus.
-
One piece on luettava, vaikka onkin pelkkää roskaa (typerä aihe jne.) ja Maison Ikkoku on niin syältä kun olla voi (en tosin oo lukenu ku ekan englanniks, mut silti..) ja beyblade on aika idioottimainen myös. Ranmaa. Dragon ballii ja salapoliisi Conanii suosittelen, ne kuuluu suosikkeihini.
-
EI ole tullut luettua huonoa mangaa :)
-
Vähiten minua ovat miellyttäneet King of the Bandits Jing sekavan piirrostyylinsä vuoksi, Orion ja Dominion Tankpolice: Conflict 1. (No more noise) yleisen sekavuuden takia. Ko. Dominion Tankpolice-albumi oli siinä mielessä pettymys, että siitä tehdyn anime-sarjan kaksi ekaa osaa iskivät minuun erittäin kovaa.
-
Tämä on helppo, sehän on tietysti Dragon Ball Z.
Örh... Muuten olet ihan oikeassa, mutta DBZ on mangan pohjalta tehty sarja... Dragon Ball on se sarjakuva.
Varsin pikkumaista, mutta aika sama.
-
Dragonball.Sen perusteella mitä olen kaupassa selaillut.Ei oikein kiinnosta hirveästi tuollainen tappelu-sarjakuva :P .
Kyllähän se tappeluon aika tyhmää, mut ei se tappelu siinä mua kauheesti kiinnosta, vaa se juoni.
-
Sanoisin, että Beyblade.
-
Sanoisin, että Beyblade.
Sama täällä. Tota kurkkasin kaupassa ja katoin vähän aikaa ihan hölmistyneenä. Pelkkiä screensotteja!(Niinkun täällä onkin jo todettu) Melkeen sama juttu ku ne myy niitä videoita missä on noita jaksoja kaupassa tyylin jollain 15 eurolla ja siinä on jotain 2-3 jaksoo.
-
juu onhan naa kaikki beybladet ja....... nii mut animesta paras on naruto juu se on kovis siihen animee laitetaan huumoria niin et kieli pois ja kaiken maailman sakra jutut :D
-
Beyblade juu.
Kyllä minä Cowboy Bebop mangasta tykkään. Tai siis ei se ainakaan huonoimpien joukkoon kuulu. One Pieceä olen yrittänyt lukea, ja olen toivonut jatkuvasti että se paranisi, mutta sehän menee vain huononpaan suuntaan... harmi...
-
Joo,kyllä se on Beyblade.
-
Joo,kyllä se on Beyblade.
Jees, ja hyvänä kakkosena Battle Royale, siis nimenomaan se jälkikäteen piirretty manga, ei itse (nerokas) elokuva...
-
Battle Royale leffat 1 ja 2 oli hyviä... manga ei muhun iskeny...
-
Syvältä...
Giffen puhuu laveasti siitä kuinka liian rajut muutokset tekevät jutusta aivan toisen kuin se alkuperäinen, mutta toisaalta liian vähäiset tuottavat kompromissin joka ei ole kenenkään mieleen. No, mielestäni herra Giffenin lopputulos on suosta, mutta niin uhkuu japanilainen alkuperäisteoskin mielestäni rahastuksen makua. Jotkut eivät tiedä milloin lopettaa...
-
... tarkennan vielä varmuuden vuoksi, että alkuperäisteoksella en siis tarkoita alkuperäistä romaania, vaan Japanissa julkaistua mangaa ;)
-
Ääääw, nämä perusjutut, Beyblade, Dragon Ball! Herranjestas. Ja jihuu, voin sanoa,että en väitä ihan, sillä Beybladeen tutustuin huvikseni sukulaisilla, ja kun minulla oli tylsää satuin löytämään kyseisen sarjakuvan 9 vuotiaan serkkuni lehtilaatikosta. Luin muutaman, ja oikeasti. Oli hirveätä! DB:hen yritin lukea kaverillani. Luin muutaman ja mielenkiintoloppui, oli aika tylsä piirosjälki.. Ja myös toisella kaverilla ja minua vuotta nuoremman serkkunikin luona jopa yritin tylsyyteeni lukea, mutta ei.. Kammottavia, mutta älkää ny märiskö. :P
-
Ranma ½ ja Dragon Ball. Ei Dragon Ballkaan ole niin huono kuin Ranma ½, kun se juoni ei etene tippaakaan yhessäkään kirjassa! Ennen pidin Ranmasta, mutta ei mene enää..
-
Sanon Beyblade, vaikka en ole lukenut. Lukemani sarjat ovat mielestäni hyviä. ;D
-
Maailman huonoin manga on miusta uzumaki!! :o se on niin kauhee!! o_=
-
Uzumaki? Tarkoitatko Narutoa? Luulen kyllä että et, mutta ajattelin varmistaa, koska Naruton koko nimihän on Uzumaki Naruto. Ja jos taas tarkoitat Narutoa, niin omasta mielestäni se on erittäin hyvä.
-
En usko että Narutoa tarkoittaa. Uzumakia on minulle "mainostettu" hyvin sairaana kauhutarinana. Kauhee on varmasti hyvä kuvaus tästä. Huonoksi en väittäisi. Hyvin piirretty, hyvin käsikirjoitettu. Oikeasti vain... no kauhee.
-
Joo näin vähän ajattelinkin, että se on joku ihan toinen sarja. Ajattelin vain varmistaa teiltä viisaammilta.
-
duel masters ja beyblade on anaalista..... ;D
tarkoitat varmaan "anuksesta".
-
dragonball, beyblade, pokemon, no melkein kaikki niistä on huonoja. :P
-
No tietenkin pokemon ja beyblade :P
-
Just nää Pokemonit ja Digimonit ei kyllä muhun oikein iske. Siis animet.
Pokemon pelit on kyllä hyviä ja ihan pelattavia ja Digimonissa ainoat hyvät jutut on ne musat. Alku- ja evoluutiomusat... muuta ei kyllä tule mieleen niistä...
-
Just nää Pokemonit ja Digimonit ei kyllä muhun oikein iske. Siis animet.
Pokemon pelit on kyllä hyviä ja ihan pelattavia ja Digimonissa ainoat hyvät jutut on ne musat. Alku- ja evoluutiomusat... muuta ei kyllä tule mieleen niistä...
Digimonissa (suomenkielisessä) hyvää on dubbaus (http://koti.mbnet.fi/wheany/agapio/index.php).
-
Just nää Pokemonit ja Digimonit ei kyllä muhun oikein iske. Siis animet.
Pokemon pelit on kyllä hyviä ja ihan pelattavia ja Digimonissa ainoat hyvät jutut on ne musat. Alku- ja evoluutiomusat... muuta ei kyllä tule mieleen niistä...
Niin mutta huonoin manga?
Digimonissa (suomenkielisessä) hyvää on dubbaus.
Joo-o... Muistan nähneeni/kuulleeni tuon itkemisen. On kyllä hyvin dubattu.
-
Se pahis-filmi on kyllä paras.
Mutta huonoin manga... hitto vie, ei kuulu harrastuksiin lukea huonoa sarjakuvaa (tässä kohtaa joku huutaa ettei japanista tule huonoa sarjakuvaa).
Beyblade sekä DuelMasters ovat tökerösti piirrettyjä, en tiedä onko niistä sarjakuvaa.
-
Beyblade sekä DuelMasters ovat tökerösti piirrettyjä, en tiedä onko niistä sarjakuvaa.
Beybladesta ainakin on "mangaa" (Animesta räpsittyjä screenshotteja), ja eikös siitä Duel Masterssistakin joku arjakuva ollut.
Se pahis-filmi on kyllä paras.
Niinpä. Mutta ei se "ilo" (vai mikä ihme nyt olikaan) kauaksi jäänyt...
-
Eipä niitä ole kovin paljon tullu luettua, ja onnekkaasti olenkin välttynyt surkeilta tapauksilta.
Full Metal Panic ei ollut yhtä paljon mieleeni mangana kuin animena, piirrostyyli oli/on melkosen huonoa tasoa. Lisäksi Kare Kanon sivuprofiilit, yms. aiheuttavat päänsärkyä ylikorkeine otsineen ja nenän yli ulottuvine leukoineen.
Jos nyt vielä dubbauksesta pitää oma mielipiteensä sanoa (en tosin ymmärrä mitä tekemistä sillä on mangan kanssa, sillä itse liitän sen äänityksiin), suomalaiset duppaukset ovat sairasta kuunneltavaa "11"-vuotiaiden pikkulikkojen puhuessa tyypillisellä mummojen äänellä. Lisäksi se kirjakieli menee hieman yli, sekä puheen monotoonisuus. >:(
-
Jos nyt vielä dubbauksesta pitää oma mielipiteensä sanoa (en tosin ymmärrä mitä tekemistä sillä on mangan kanssa, sillä itse liitän sen äänityksiin), suomalaiset duppaukset ovat sairasta kuunneltavaa "11"-vuotiaiden pikkulikkojen puhuessa tyypillisellä mummojen äänellä. Lisäksi se kirjakieli menee hieman yli, sekä puheen monotoonisuus. >:(
Eihän dubbaus mitenkään mangaan liitykään, se on sarjakuvaa.
Ja digimoniahan katsotaan huonon dubbauksen takia. ;)
-
Eihän dubbaus mitenkään mangaan liitykään, se on sarjakuvaa.
Otsikko kertonee toisesta aiheesta :P
Myönnän että hypin riemusta kun katselin hetken Digimonia ja huomasin sen olevan japaniksi. :D
-
Otsikko kertonee toisesta aiheesta :P
Huonoin manga? Joko minulta jälleen meni ohi, tai en vain ymmärrä.
Myönnän että hypin riemusta kun katselin hetken Digimonia ja huomasin sen olevan japaniksi. Cheesy
Sittenhän siitä menee ainoa syy katsoa sitä :D.
(Järkyttävä lause tuo äskeinen kirjoittamani)
-
Duel Masters! Beyblade! Digimon! Ne toistaa itseään!
-
Duel Masters! Beyblade! Digimon! Ne toistaa itseään!
Ainakaan Digimonia ei ole Suomessa julkaistu mangana, enkä tiedä onko englanniksikaan. Fantasiapeleissä kun vilkuihin pokkareita, tekijöiden nimet eivät tainneet olla japanilaisia. TV-sarjasta pidin.
-
Kyllä Suomessa ainakin ilmeystyy Digimon sarjakuvalehtiä. Lukusuunta on vasemmalta oikealle, mutta piirrostyyli on japanilainen. Samalla lailla kuin Duel Masters lehti.
-
Kyllä Suomessa ainakin ilmeystyy Digimon sarjakuvalehtiä. Lukusuunta on vasemmalta oikealle, mutta piirrostyyli on japanilainen. Samalla lailla kuin Duel Masters lehti.
Tällä tavoin saadaan myytyä helpommin länsimaalaisille pikkupojille/tytöille.
-
niin, ja sitten vielä kaikki tsubasa ja chobits väännökset. ei iske.
eikä se narutokaan pamauta. itse tykkään lukea Inuyashaa ja chojin Lockea mitä nyt luen.
-
Kyllä Suomessa ainakin ilmeystyy Digimon sarjakuvalehtiä. Lukusuunta on vasemmalta oikealle, mutta piirrostyyli on japanilainen. Samalla lailla kuin Duel Masters lehti.
Onko se japsien tekemä, jostakin luin ettei olisi (en pysty nyt tarkistamaan)? Jos ei, se ei ole mangaa. Esim. Lupin III ei näytä paljoakaan stereotyyppiseltä mangalta mutta mangaa se kuitenkin on, koska sillä on japanilainen piirtäjä-kirjoittaja ja se tehdään Japanissa japanilaisille.
-
Onko se japsien tekemä, jostakin luin ettei olisi (en pysty nyt tarkistamaan)? Jos ei, se ei ole mangaa. Esim. Lupin III ei näytä paljoakaan stereotyyppiseltä mangalta mutta mangaa se kuitenkin on, koska sillä on japanilainen piirtäjä-kirjoittaja ja se tehdään Japanissa japanilaisille.
Kaikkea mangaa ei välttämättä saateta tehdä japanilaisille, näin olettaisin...
-
Kaikkea mangaa ei välttämättä saateta tehdä japanilaisille, näin olettaisin...
Oletat väärin. Manga ei tarkoita mitään muuta kuin japanilaista sarjakuvaa. Muunlainen määrittely olisi mahdotonta.
-
Oletat väärin. Manga ei tarkoita mitään muuta kuin japanilaista sarjakuvaa. Muunlainen määrittely olisi mahdotonta.
noin se on jos tarkoitat että VAIN MANGA on japanilaisille, mutta jos tarkoitat vielä että pseudomangakin on japseille, olet väärässä. vai oletko kuullut että W.I.T.C.H lehti ilmestyy japanissa?
-
Oletat väärin. Manga ei tarkoita mitään muuta kuin japanilaista sarjakuvaa. Muunlainen määrittely olisi mahdotonta.
Voisinpa luulla, että Japanissa on tehty (jokunen) mangasarja sitä varten, että se vietäisiin ulkomaisille mangaihQttajille myytäväksi. Totta kaihan sitten joku ostaa sitä "koska se on mangaa, se on hyvää"-syyllä. Tokihan sitä vissiin Japanissakin joku ostaisi.
Anteeksi, jos olen väärässä. Epäilen vain luontaisesti kaikkien olevan rahan perässä.
noin se on jos tarkoitat että VAIN MANGA on japanilaisille, mutta jos tarkoitat vielä että pseudomangakin on japseille, olet väärässä. vai oletko kuullut että W.I.T.C.H lehti ilmestyy japanissa?
Eikös se ole jostain Keski-Euroopasta? En ole varma, mutta näin olen jostain lukenut. Se kyllä tosin näyttää minun silmääni pikemminkin amerikkalaiselta kuin eurooppalaiselta, saati sitten aasialaiselta.
-
noin se on jos tarkoitat että VAIN MANGA on japanilaisille, mutta jos tarkoitat vielä että pseudomangakin on japseille, olet väärässä. vai oletko kuullut että W.I.T.C.H lehti ilmestyy japanissa?
En maininnut pseudo-mangasta mitään. Japanissa ei taideta hirvittävästi länsimaisia sarjiksia lukea. Japanilaisilla on Hämähäkkimiehestäkin oma, länsimaisesta poikkeava, versio, jota ainakin jossain vaiheessa piirsi Ryoichi Ikegami.
-
Voisinpa luulla, että Japanissa on tehty (jokunen) mangasarja sitä varten, että se vietäisiin ulkomaisille mangaihQttajille myytäväksi. Totta kaihan sitten joku ostaa sitä "koska se on mangaa, se on hyvää"-syyllä. Tokihan sitä vissiin Japanissakin joku ostaisi.
Anteeksi, jos olen väärässä. Epäilen vain luontaisesti kaikkien olevan rahan perässä.
Japanissa on ihan riittävän suuri lukijakunta ihan omastakin takaa. Eivät japanilaiset popparitkaan hirveän usein suuntaa länteen päin(poikkeavia esimerkkejä ainakin Sigh, Yellow Magic Orchestra, Loudness ja monet konemuusikot). Tuskin manga-kat länsimaista suosiota paheksuvat mutta pääkohderyhmä heillä on luonnollisesti oman maan kansalaiset.
Jos tiedät jonkun nimen omaan länsimarkkinoita tehdyn mangan voit tietenkin mainita. Nintendo-lehdessähän julkaistiin Charlie Nozawan Super Mario Adventurea ja Shotaro Ishinomorin The Legend of Zelda: A Link to the Pastia ja saatettiin tehdä yhdysvaltalaisen Nintendo Powerin tai sitten jonkun japanilaisen lehden pyynnöstä.
-
Epäilen vain luontaisesti kaikkien olevan rahan perässä.
Aivan tottahan tämäkin on, siltä vaikuttaisi.
Eikös se ole jostain Keski-Euroopasta? En ole varma, mutta näin olen jostain lukenut. Se kyllä tosin näyttää minun silmääni pikemminkin amerikkalaiselta kuin eurooppalaiselta, saati sitten aasialaiselta.
Uskoisin, että Witch on jostakin Sveitsistä päin. Varma tästä en kyllä ole, mutta muistelisi myös Witch-kirjojen olevan sieltä peräisin.
-
Aivan tottahan tämäkin on, siltä vaikuttaisi.
Uskoisin, että Witch on jostakin Sveitsistä päin. Varma tästä en kyllä ole, mutta muistelisi myös Witch-kirjojen olevan sieltä peräisin.
Eikös ne Witchit kirjoiteta Albaniassa? Jos oikein muistan netistä lukeneeni, sikäläiset työttömiksi jääneet kommunistipropagandan kirjoittajat (työteliäitä ja tehokkaita) on värvätty Disneyn Euroopan konttorin leipiin.
-
En maininnut pseudo-mangasta mitään. Japanissa ei taideta hirvittävästi länsimaisia sarjiksia lukea. Japanilaisilla on Hämähäkkimiehestäkin oma, länsimaisesta poikkeava, versio, jota ainakin jossain vaiheessa piirsi Ryoichi Ikegami.
anteeksi.
huh huh, nyt ne japsit pilaa hyvän hämis lehden joka on paras sarjakuva...
-
Kyl hamtaro on.....
Yhdyn tähän mielipiteeseen. Hirveetä sontaa!
-
Sen täytyy olla joku suomalainen yritelmä,
jonka olen nähnyt Portissa tai Tähtivaeltajassa.
Ai niin, eihän se taidakkaan olla oikeaa MaNgAa.
Oikea Manga Hmmm........
Eikö se Ranma ole melko kakkaa?
-
Dragon Ballkin on ollut pettymys, mutta sehän onkin lastensarja, enkä sikäli ihan kuulu enää kohderyhmään.
Ai on Dragonball muka lasten sarja??? Pää lyödään pois ja vedetään nyrkki mahasta läpi ja veri lentää ku viimeidtä päivää...
Ylläpito: Lyhensin lainausta. Älä lainaa koko viestiä, jos haluat kommentoida siitä vain pientä osaa. -Veli
-
Ai on Dragonball muka lasten sarja??? Pää lyödään pois ja vedetään nyrkki mahasta läpi ja veri lentää ku viimeidtä päivää...
Eivätkös noin 10-vuotiaat pojat juuri sellaisesta pidä? Muistan piirtäneeni väkivaltaisempia kuvia 10-vuotiaana kuin nykyään.
Edit: Eikä pelkkä väkivalta riitä, vaan se miten se esitetään.
-
Itse määrittelen lasten sarjan siten, että se on lapsille kohdistettu. Mätkinnällä ja mäiskeellähän on helppo houkutella nuorempaa väkeä ostamaan tuotetta, useinhan suosituissa lastensarjoissa on ollut väkivaltaa (esim. pokemon). Väkivalta ei riitä tekemään (henkisesti) varttuneemmalle väelle suunnattua sarjaa, ainakaan minusta. Useinhan tappelut ovat vain "hitsin mageita" poikien mielestä. Kyllähän ne tappelut tosin ovat viihdyttäviä, pakko myöntää.
Tuli taas paasausta.
Mielenkiintoinen puheenaihe tuo "mikä sitten lasketaan lapsille suunnatuksi sarjaksi", muuten. Katsoo, jos semmoisen topiikin tänne jonnekin jonain harmaana päivänä perustaisi.
Eikös tämä dragon ball muuten juuri ole suunnattu 10-1?-vuotiaille (pojille), en ole lukenut, joku muu voisi valistaa.
Kaipa tähänkin viestiin nyt sitten jotakin fiksua tuli, kirjoitin hiukan kiireessä.
-
Dragon Ball on suunnattu kaksitoistavuotiaille.
http://hidoi.animeunioni.org/muu_media/aamulehti_manga2003
Tässä yhteydessä on olennaista, että Toriyama alkoi tehdä sarjaa mielessään neljätoistavuotiaat. Siksi parissa ensimmäisessä osassa on paitsi tappelua, myös pikkutuhmuuksia. Palautekortteja seuraamalla saatiin kuitenkin pian tietää, että sarjan fanit olivat keskimäärin kaksi vuotta nuorempia, ja lisäksi palaute oli varsin selkeää: lisää tappelua. Niinpä sitä nyt sitten riittää.
Kyokon kohdeyleisöä voipi sitten olla hieman vaikeampi haarukoida. Eivätköhän tuota lue kymmenvuotiaat siinä missä kahdeksantoistavuotiaatkin - vanhemmat tosin hieman eri syistä kuin nuorempansa. Nuoremmat lukijat ottavat sarjan tosissaan, vanhemmille se tarjonnee lähinnä löyhäpäistä aivojennollausviihdettä. (M.O.T.)
-
Candale. Miten tuo muka on spoileri? Myönnän kyllä että en ole itse sarjaa lukenut volumea viisi pidemmälle (enkä muista tapahtumista melkein mitään), mutta ei minusta tuo ole mitenkään spoileri. Spoileri olisi jos, sarja päättyisi siihen että Ash yllättäen nappaa itse Banana Fishiä ja teurastaa kaikki kaverinsa. Ja sitten itsensä. The end.
News Flash! Vader on Luken isä! :P
Pieni vinkki; sarjan voi lainata kirjastosta. Niin minä sen luin.
-
En asu Joensuussa, mutta käsitys olisi että nimellistä maksua vastaan voi sarjakuvan tilata naapurikirjastosta. Eikä sitä koskaan tiedä mitä kirjastot säilyttävät varastossa (ja yleensä väärässä hyllyssä). Asun Keravalla. 80% sarjakuvista on varastossa, ei niitä löydä ellei tietoisesti jotain numeroa etsi.
-
Maakuntakirjastojen monihaku:
http://monihaku.kirjastot.fi/maakuntakirjastot
Jos jostain löytyy jotain, voi sen kaukolainata jollain eurolla parilla.
Timo
-
Ei kyllä tuo Dragonpalli iskenyt kyllä oikeen millään tavalla.
Joku piikkitukkanen pallopää: "oi ei!!! megamöhkön voima-asteikko on 5003014143455½!!! Vekitto (tai mikälie) , tule apuun!!11"
Vekitto: "kyllähän minä tästä kunhan ensiksi tämä megabull on kukistettu!!"
"!PAUMÄTSPUM!"
Eli sarjakuva kostuu lähinna "Wack!" "Zojomm!" ynnämuista lyömisäänistä.
-
no ehkä ny joku Dragon Ball Z kuitenki.. C´mon... :-X
-
no ehkä ny joku Dragon Ball Z kuitenki.. C´mon... :-X
Dragonball Z on anime, joten se ei käy tähän.
-
Dragonball Z on anime, joten se ei käy tähän.
Öh... Dragon Ball Z on myös mangaa... Tosin suomennos taitaa olla pelkästään Dragon Ballia. Alkuperäiskielisten nimistä en tiedä mutta eiköhän se jaappaanissakin tunneta tuo Z osuus Dragon Ball Z:tana.
-
Öh... Dragon Ball Z on myös mangaa... Tosin suomennos taitaa olla pelkästään Dragon Ballia. Alkuperäiskielisten nimistä en tiedä mutta eiköhän se jaappaanissakin tunneta tuo Z osuus Dragon Ball Z:tana.
Alunperin manga ilmestyi nimellä Dragon Ball Japanissa. Z tuli animaation mukana. Japani-pokkareiden kansikuvia -> http://www.myfavoritegames.com/dragonball-z/Info/MangaGuide/MangaGuide.htm
-
Dragon Ball Z sarjakuva taitaa olla vain pohjois amerikkalaisten keksintö jossa ilmeisesti Z:taa käytettiin selvennyksenä. Vaikeita nämä sarjakuvien nimet. Höh. Onkos tää Vizin versio mangaa ja mahtoiko Rosie tarkoittaa että nimenomaan pohjois amerikan markkinoille tarkoitettu Dragon Ball (17 - 42) on huonointa mangaa?
-
No kappas. Aina sitä oppii uutta. Mangastakin. Ja tietenkin oma viestini oli vähän saivartelua. Tosin voihan mangalla ja animella olla huimastikin eroa, niin että toisesta ehkä tykkää ja toisesta ei.
-
Alunperin manga ilmestyi nimellä Dragon Ball Japanissa. Z tuli animaation mukana. Japani-pokkareiden kansikuvia -> http://www.myfavoritegames.com/dragonball-z/Info/MangaGuide/MangaGuide.htm
Tätä ei voi välttämättä tietää, jos ei ole japanilaisia Dragon Ball -kirjoja itse hiplannut mutta tällä hetkellä kaksi kirjastosta lainattua alkukielistä Doragonboorua on enemmän kirjan kuin pokkarin kokoisia ja niissä on parempi paperin laatu kuin Suomessa(tai jenkeissä?) myytävissä pokkareissa. Samoin Takehiko Inouen Slam Dunk. One Piece on sentään saman kokoinen ja paperikin on suunnilleen samaa laatua kuin Suomessa, tosin paperi on ohuempaa.
-
No kappas. Aina sitä oppii uutta. Mangastakin. Ja tietenkin oma viestini oli vähän saivartelua. Tosin voihan mangalla ja animella olla huimastikin eroa, niin että toisesta ehkä tykkää ja toisesta ei.
Dragon Ball -anime ja -manga taitaa olla suunnilleen samaa kamaa mutta esim. Ghost in the Shell -leffat ja -Stand Alone Complex ovat muunmuassa piirrostyyliltään erilaisia kuin alkuteos-manga, tosin ekan leffan juoni on selkeästi koottu muutamasta ensimmäisen GitS-albumin tarinasta.
-
Tosin voihan mangalla ja animella olla huimastikin eroa, niin että toisesta ehkä tykkää ja toisesta ei.
Ja taatusti. Princess Tutu -anime on kaunis, balettia kerronnassaan käyttävä metatarina, jonka tiedetään lumonneen jopa pahimpia shoujonvihaajia. Sen pohjalta väännetty manga taas on surkea räpellys, josta on unohdettu mm. tappelujen korvaaminen tanssilla, sentimentaalinen olemassaolopohdiskelu, kaunis piirrosjälki ja jalkaterien oikeat asennot. Siitä on tehty jotain ihme massasohjoa, brr.
(ref: Otaku 2/2005)
-
Ei kyllä tuo Dragonpalli iskenyt kyllä oikeen millään tavalla.
Joku piikkitukkanen pallopää: "oi ei!!! megamöhkön voima-asteikko on 5003014143455½!!! Vekitto (tai mikälie) , tule apuun!!11"
Vekitto: "kyllähän minä tästä kunhan ensiksi tämä megabull on kukistettu!!"
"!PAUMÄTSPUM!"
Eli sarjakuva kostuu lähinna "Wack!" "Zojomm!" ynnämuista lyömisäänistä.
Dragonball:han on oikein mainiota sunnuntaiviihdettä (olihan se sunnuntai).
Aivotonta viihdettä, ihan ku kattois Adam Westii tms...
-
Dragonball:han on oikein mainiota sunnuntaiviihdettä (olihan se sunnuntai).
Aivotonta viihdettä, ihan ku kattois Adam Westii tms...
Ja juuri tämän takia on täysin mahdotonta määrittää "huonoin manga." Yhden schaisse on toisen aivotonta huumoria, yhden sleaze on toisen fanserviceä. Maut vaihtelevat, usein etenkin iän mukana. Lisää täällä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=4742.90).
-
Mangan (ja animen) harrastajat tuntuvat niin kiusallisen positiivisilta, että keskustelevat yleensä vain suosikeistaan! Hämäräksi on jäänyt, että mitäpä pitäisitte oikein huonona mangana? Itse olen tutustunut kehnosti jaappanisarjakuvaan, mutta kyllä Gunsmith Cats oli aivan suututtavaa roskaa.
Ahaa.....Minusta Trigun on ihan tyhmä sarja....
-
No mun mielestä ainakin se joku Pita Ten vai mikäsenytoli on aika tylsä.
En jaksanu lukee ku pari aukeemaa..
Nii, ja Dragon Ball z on myös huono!
-
Ichi on hyvä ja perustelee viestinsä tästä lähtien paremmin.
-
Helppo vastaus! Se on tietenkin Bayblade! Duel Masterskään ei ollut hirveän tarttuva....vaikka peli kyllä taipuu! Sais olla enemmän suomennettuja mangoja,varsibkin tytöille suunnattua!
-
No mun mielestä ainakin se joku Pita Ten vai mikäsenytoli on aika tylsä.
En jaksanu lukee ku pari aukeemaa..
Nii, ja Dragon Ball z on myös huono!
Pita-ten on huono, koska siinä on niin tylsä juoni, ettei sitä jaksa lukea.
DBZ koska hahmot ovat vain jotenkin niin karkeita..Ei vain uppoa minuun.
-
Kyllähän se tappeluon aika tyhmää, mut ei se tappelu siinä mua kauheesti kiinnosta, vaa se juoni.
Minun on aivan pakko kysyä, että mikä juoni?
-
Mie en myöskään tykkää Duel Masterista. Niihin mangalehtiin on taidettu vaan näpsiä kuvat animesta suoraan. Eikä se ideakaan oikein iske. Ja tämä päähenkilö Shobu vaan koko ajan itkee kuolleen (?) isänsä perään. Ei minulle ei.
Conanista en myöskään pidä, siinäkin idea vähän tökkii, ja piirrostyyli ei oikein ole minun makuuni.
-
Mie en myöskään tykkää Duel Masterista. Niihin mangalehtiin on taidettu vaan näpsiä kuvat animesta suoraan.
Sitä kutsutaan cimemangaksi aka anime-komikkuksi.
-
Tokyo Mew mew. Niin perus pehmeilymanga, että menee jo yli. Juoni aika keskinkertainen: Seikkailua avaruusolentoja vastaan: Ei oikein toimi. Muutenkaan mun pää ei kestänyt lukea kuin yhden volumen. Myös suomennokset olivat raivostuttavia. Arg.
-
ranma on suoraan sanoen iha surkee siis siinä on niiiiiiiin surkee aihe että otta iha päähä siis joku samperin tyttö joka muuttu pojaksi kun sen päälle kaataa vettä onko tyhmempää kuultu hä???
-
ranma on suoraan sanoen iha surkee siis siinä on niiiiiiiin surkee aihe että otta iha päähä siis joku samperin tyttö joka muuttu pojaksi kun sen päälle kaataa vettä onko tyhmempää kuultu hä???
Vaikka yleensä tapanani on välttää arvostelemasta muiden mielipiteitä, niin nyt herää kysymys onko kyseistä opusta (Ranman ensimmäinen osa, veikkaisin) jaksettu selailla edes puoliksi. Asetelma on nimittäin päinvastainen. Jos haluaa Ranman aukenevan hieman enemmän kannattaa tutustua perinteisiin sukupuolirooleihin Japanissa ja katsoa muutama taistelulajiaiheinen hongkongfilmatisointi.
Ai niin, se oma mielipide. Kaikista tähän mennessä lukemistani mangasarjoista ainoastaan Dragonball ylipitkine taistelukohtauksineen on onnistunut aiheuttamaan lähes pahimpien ryyppyreissujen kaltaisia tajunnan virran katkeamisia ja sitä seuraavaa "tokkuraista" oloa.
-
Tokyo mew mew on varmain kamalin. Niin sietämätöntä söpöilyä ja ylipirteyttä. Piirrosjälkikään ei oikein kolahtanut. Ei vain sovi mulle. :)
-
Ihastuttavan hyvin ihmiset osaavat kyllä perustella mielipiteitään... "Se-ja-se on ihan huono! Koska se on ihan tyhmä!" Ahaa..
Ehkä itkettävin, surkein manga jonka olen lukenut, on mahtavasta Big O-animesta tehty sarjakuvaversio. Jotenkin siitä sai kuvan, että on yritetty kopioida anime vaan mahdollisimman suoraan mangaksi. Mutta kun se ei oikein toimi. Sarjakuvat toimivat ihan eri tavalla kuin animaatiot. Tulos on siis aika kömpelö, piirrostyyli ei oikein sovi sarjakuvaan (vaikka se animessa oli todella hieno), lisäksi juonenkäänteitä ja dramatiikkaa on vedetty jotenkin yksinkertaistetumpaan suuntaan. (Toisaalta animessa olikin aika tärkeänä tunnelmanluojana mm. musiikki..) Mitähän siitä voisi sanoa enempää... Rahastuksen makua :P
-
Huonoin manga on taatusti One Piece. Ja siihen laitan perustelut ääliön näköset hahmot. Ei mitään hajua MITÄ TAPAHTUU. Ja surkeista surkein anime on Beyblade. Ja perustelut. En ymmärrä, mitä helvetin(Sori) järkee on pelata hyrrillä! Ja ainoo hyvä puoli on sitä katsoessa on, että aina maailmas on jotai parempaa, ku joku Beyblade!!!! ;D
-
Kaikki nämä Beybladet ja Duel Mastersit.Perusteluja ei tarvita.
-
Kaikki nämä Beybladet ja Duel Mastersit.Perusteluja ei tarvita.
Mielipiteesi on tarpeeton ja ulosantisi köyhää. Perusteluja ei tarvita.
-
Huonoin manga on tietysti Naruto,minuun ei jaksa iskeä tuommoinen ninja-juttu.Ninjascrollkaan ei kiinnostanu.
-
Hmmm. En ole lukenut kuin suomeksi, mutta jostain syystä Emma ei iske. Saattaa olla siksi, että kokonainen aukeama voi olla ilman minkäänlaisia vuorosanoja tai kirjaimia yleensä.
Täytyy vain sanoa, että se on ainut mnaga, jossa kahden tankoubonin lukemiseen on mennyt 3 päivää. :P
-
Hmmm. En ole lukenut kuin suomeksi, mutta jostain syystä Emma ei iske. Saattaa olla siksi, että kokonainen aukeama voi olla ilman minkäänlaisia vuorosanoja tai kirjaimia yleensä.
emmahan on loistava ;D niin animena että manganakin.
muistan miten kaverit hehkutti clampia, oon lukenut card captor sakuran, x:n ja jotain muutakin eikä oikein sytyttänyt. ihan liian yliarvostettua, tulee mieleen kaveriporukalla huvin vuoksi tehdyt nettisarjakuvat.
muita huonoja mitä muistan lukeneeni:
prussian blue, candidate for goddess, ranma½, timestranger kyoko (vaikka tanemuran tyylistä tykkäänkin)
-
En lue kovinkaan paljoa mangaa, enkä mielestäni huonoa ollenkaan. Lukemani mangat ovat saaneet kehut joltain kaveriltani, tai hyvät arvostelut. Mutta kyllä täytyy sanoa, että Beyblade on kyllä säälittävyyden huikentuma. :D "Pedon henki hyrrässä!" Persoonattomat hahmot heittelevät hyrriä huonosti toteutetussa maailmassa. Hahmot ovat stereotypioita jopa visuaalisesti. Hui.
-
Ehkä huonoin on Tokyo Mew Mew . . . ainakin mitä itse olen katsellut . . . en tajunnut siitä yhtään mitään :-\
-
Jossain välissä vilkaisin kirjaston sarjishyllyä, ja siellä oli joku ...mikä Shutter Box sen nimi nyt sitten oli. Lukaisin läpi ja täytyy sanoa, että aika tympäännyttävä tapaus...
Sama täällä. Mutta kyseessähän on taas yksi näistä pirun pseudomanga-tuherruksista. "love is like a photograph - it develops in darkness" my ass.
Futaba-kun Change! on varmaan yksi ala-arvoisimmista sarjakuvista jonka olen nähnyt. Ranman tapaan on sukupuolen vaihtumista - nyt lähinnä mielentilan mukaan - ja paljon enemmän pikkutuhmuuksia ja hormonien hyrräämistä kuin Ranmassa ikinä. Tässä pääosassa onkin poika jonka samanniminen alter ego (eli Futaba-kun ja Futaba-chan - mitähäh) ilmestyy aina silloin tällöin, eikä hänen bimbo mielitiettynsä tajua että kyseessä on yksi ja sama tyyppi vaikka tämä yhtäkkiä muuttaisi muotoaan tämän nenän edessä. "Näpit irti mun likasta", huutaa miehetär, ja sitten tyttöparka näkee painajaisia siitä että on muuttunut mieheksi jäkäjäkä öh tuota juu.
Tokyo Mew Mew on keskinkertaisuuden huipentuma. Draamaa, draamaa, siirappia, ja lisää draamaa. Sekä epäuskottavia pahiksia, siis voi ei, nämä otuksetko tosiaan haluavat puhdistaa maapallon ihmissaastasta? Joopajoo.
Ainakin päähenkilöt ovat söpöjä (vaikkakin susi-Zakuron alkuvaiheessa ilmenneen asennevamman takia pidän akkaa aikamoisena n****una.)
CLAMPin Tokyo Babylon maistuu muovilta. Ei ne aaveet ja kummitukset joita androgyyni päähenkilö manaa ole järin kärsineen saatikka kauhistuttavan oloisia. Jestas.
Ja sitten Vision of Escaflownesta tehty manga.
Hahmot on runneltu aivan tunnistamattomiksi ja kiroilua on liikaa ja juonikin aivan liian sekava. Aivan järkyttävä, ainoa mikä on yhteistä animen kanssa on nimi kannessa eikä tasan muu.
-
Rrrrravisuttaa ajatellakin niitä. No ekaxi tulevat mieleen:
Tokyo Mew Mew á la mode - Kaameaa roskaa, shōjoa huonoimmasta päästä. Ekan osan ostin enkä aio ostaa toista. Rasittavaa oikeudenkäpälä sössötystä ja rimpsuilua aamusta iltaan.
Teinietsivä Luna(tai sellainen) - Luin kerran kaupassa. Kauheaa suoraan sanottuna. "Etsivän painajainen on...Lukio!" Rasittavaa jo sellainen.
Emma - Siinä vain ärsyttää piirrostyyli.
-
Huonoin lukemani on Salapoliisi Conan. Se mitä jaksoin lukea oli liian ennalta arvattavaa. Ekan kirjan jälkeen en sitten ostanutkaan enempää...(en siis voi sanoa mitään sen jälkeisistä osista mutta yleensä teen päätökseni ekasta osasta eikä tämä ollut poikkeus) Ja sentään tykkään jossain määrin dekkareista... :-\ Jenkki mangasta ei nyt äkkiseltään tule mitään mieleen... Paitsi Diabolo...
[Spoiler]Mutta se johtuu siitä että niistä piti tulla pari eikä kenenkään pitänyt kuolla :'( Nyyh.[/Spoiler]
Anteeksi spoilaaminen... Vaikken uskokaan monen tuohon tokyopopin kirjaan törmäävän. :-\ Kannataisi tosin... ;)
-
Sanon Puchimonin. Kaikki hahmot näyttää samalta ja juonessa ei hitto vieköön oo mitään järkeä.
Hämähämähäkki: mut eikös Esca ollut ensin mangana? Animaattoreithan sun pistäs syytellä. ;O
Inuyasha: Miten onnistuit tuomitsemaan "loppumattoman" sarjan ennalta-arvattavaksi yhden albumin perusteella? :3
On totta, että Conanissa on välillä ollut juttuja, jotka on ilmiselviä, mutta välillä taas niin kummallisia ratkaisuja, ettei asiaa edes tullut ajatelleeksi.
-
mut eikös Esca ollut ensin mangana? Animaattoreithan sun pistäs syytellä. ;O
Mistä olet tällaista kuullut? Animen ja mangan suhteen varsin luotettavaksi jä käyttökelpoiseksi osoittautunut tietokanta AnimeNewsNetwork (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/manga.php?id=2382) paljastaa vain, jotta manga on vaihtoehtoinen versio animen rinnalla, ei alkuperäinen lähdeteos. Animeunionin keskustelualueiden aiheeseen liittyvässä viestiketjussa (http://au.aniki.fi/viewtopic.php?p=91574&highlight=#91574) puolestaan todetaan melko ykskantaan, että manga olisi tehty nimenomaan animen jälkeen.
Itse aiheeseen liittyen, varsin taidokkaasti olen itseäni onnistunut varjelemaan epämiellyttäviltä lukukokemuksilta mangan saralla. Yksi negatiivisesti mieleenjäänyt teos on kuitenkin Tokyo Mew Mew. Perustelut ovat pitkälti samoja, kuin muillakin kanssaihmisillä tämän mielipiteen suhteen. Sarjalla ei vain yksinkertaisesti tuntunut olevan minulle mitään tarjottavaa. Ylisöpöihin hahmoihin, siirappisiin tapahtumiin, sekä hyvin naiiveihin ja pelkistettyihin elämänviisauksiin verhottu hapatus tuntui olevan juuri sellaista, jonka uskoisi puhuttelevan paljon paremmin kaikkein pienimpiä lapsilukijoita.
Yllämainitun kaltaiset nimikkeet ovat kuitenkin ehkäpä hieman ilmiselviä vastauksia, sillä kyllä minä tätä ostaessani hieman jo aavistelin etukäteen, mitä tulisin saamaan. Se nyt vain sattui olemaan niitä aikoja, jolloin oli kerrassaan pakko vain hankkia kaikki, mitä käsiinsä sai. Varsinkin, kun sitä sai suomeksi. Sittemmin olen onnistuneesti saanut hyödynnettyä erilaisia arvosteluja ym. muiden mielipiteitä ennen tutustumispäätöksen tekemistä, joten ikäville yllätyksille ei ole jäänyt sijaa.
-
Mistä olet tällaista kuullut? Animen ja mangan suhteen varsin luotettavaksi jä käyttökelpoiseksi osoittautunut tietokanta AnimeNewsNetwork (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/manga.php?id=2382) paljastaa vain, jotta manga on vaihtoehtoinen versio animen rinnalla, ei alkuperäinen lähdeteos. Animeunionin keskustelualueiden aiheeseen liittyvässä viestiketjussa (http://au.aniki.fi/viewtopic.php?p=91574&highlight=#91574) puolestaan todetaan melko ykskantaan, että manga olisi tehty nimenomaan animen jälkeen.
Heh, kerropas kavereillesi, miten sitten mangan julkaiseminen on voitu aloittaa puolitoista vuotta ENNEN animen julkaisemista, jos se kerta ANIMEEN perustuu? =D
Kyseessähän on varmasti, että käsikirjoittajat ovat antaneet sen sekä animen tuottajille sekä mangakalle samoihin aikoihin, jolloin tyylillisesti mangakan tyyli on AIKAISEMMIN vallitseva ko itse animen tyyli. Sitä tarkoitin juuri tuolla "hyy, hahmot eivät näytä laisinkaan samoilta".
Omasta mielestäni ihan piristävää nähdä täysin eri kuvakulma, esmes Furikuri ei toiminut paskaakaan mangana.
-
Kokemukseni mukaan lähes kaikki K-18 -merkillä varustetut mangat on pyllystä. Ne ovat tyypillisesti joko itseisarvoista seksiä tai väkivaltaa, ja järkevää juonta saa hakemalla hakea.