Set to Sea. (http://www.drewweing.com/settosea/.)Ei todellakaan ole 5 * arvoinen. Täyttä scheissea mielestäni. Olen pahoillani.
Moderni merirosvosarjakuva.
Ranskalainen DBD-sarjakuva-aikakauslehti antoi tälle juuri äsken viisi tähteä!!!!
En tiedä onko ihan viiden tähden arvoinen, mutta muistaakseni mainio seikkailu kuitenkin.
20&linkCode=as2&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=1606993682]arvioita[/url].
Kaikkea kun ei voi ostaa, niin Long John Silver on jäänyt itselleni tuntemattomaksi suuruudeksi. Kuvat ainakin näyttävät hienoilta.
Mustanaamiossa ilmestyi kaksi ensimmäistä albumia (http://koti.mbnet.fi/tynninen/mustanaamio_index/indeksit/indeksi_long_john_silver.html).Ja Mustis taitaa löytä ainakin Kirjasto kympistä.
Ja Mustis taitaa löytä ainakin Kirjasto kympistä.
Pitääpä poiketa.
Se näissä ulkomaan julkaisuissa on huonoa että niitä ei saa suomalaisista kirjastoista. Ainoa vaihtoehto on ostaminen. Rahavarat ja tilat on kuitenkin rajalliset. Paljon mielenkiintoista ja hyvää jää lukematta.
Kaksi ensimmäistä Cinebookin Pitkää Jussia löytyy kyllä: HelMet-haku (http://www.helmet.fi/search*fin/X?SEARCH=long+john+silver&searchscope=9&Submit.x=0&Submit.y=0&m=&l=eng&b=&Da=&Db=). Lainassa ovat nyt kumpikin.
Long John Silver on myös hyvä muistaa.Todella vakuuttavan oloinen kansi.
Terry and the Pirates ei ollut merirosvosarjakuva nimestään huolimatta, mutta Charltonin 50-luvulla julkaisema sarjakuvalehti muuttui sellaiseksi.
Siitä tuli tuo edellämainittu Long John Silver, jota tuli vain kolme numeroa, numerot 30-32.
Kukakohan on piirtäjä, vaikuttaa John Buscemalta. En löytänyt vahvistusta, mutta Buscema piirsi 50-luvulla Charltonin Ramar of the Jungle -lehteä, ja jälki on samanlaista.
Muuten suomalaispiirtäjät eivät ole tainneet töissään kauheasti suosia sitä klassista Karibianmeren merirosvomaailmaa?Vähän kuitenkin. Sarjari 18 (http://www.sarjakuvakauppa.fi/sarjari18.html)
Suomeksi tuli 1970/80-luvulla albbu tai pari jotain melko realistisen tai kevyesti barokkimaisen näkösesti piirrettyä merirosvosarjista (oliskohan Semic kustantanut?). Mulla ei ole muistikuvaa tarinoiden nimistä (Musta merirosvo tjs?) tai tekijästä eikä mulle enää ole noita albbuja. Onko jollakulla tarkempaa tietoa niistä, paljonko niitä on ilmestynyt suomeksi ja maailmalla?
Detective Comics Annual # 7. Batman merirosvokapteenina. Samoin Kissanainen ja Jokeri. Laivapoikana on tietysti Robin.
Oikein hyvä.
Cinebook julkaisee parasta aikaa kolmiosaista sarjaa nimeltään Barracuda (http://www.cinebook.co.uk/product_info.php?products_id=4116). Toinen osa on kustantajan sivujen mukaan jo ilmestynyt, eli saatavilla myös englanniksi.Cinebook julkaisi juuri neljännen osan englanniksi. Ranskassa on ulkona jo viides albumi eikä sekään ole viimeinen.
Hiltusella oli muinaisessa Hysteria-debyytissään yksi merirosvoaiheinen kauhunovelli. Muuten suomalaispiirtäjät eivät ole tainneet töissään kauheasti suosia sitä klassista Karibianmeren merirosvomaailmaa?Edellisellä sivulla mainitun Sarjari 18:n, sekä Usko Laukkasen Maston ja Märssyn ja ekasivulla mainitun Griselfothin lisäksi pitää tietenkin muistaa Hauhion sovitus Aarresaaresta. Jota valitettavasti ei saa lukea albumina, eikä paljon kyllä muutenkaan.
Jaime Vallvé on paras!
--
Tykkäsin kovasti myös Vallven piirtämästä Villi Jonne-sarjasta.Tarkoitatko Johan Villikkoa? Sehän on myös Lundströmin kässäämä. En ole lukenut kuin yhden osan. Se oli makuuni turhan tekstipainotteinen. Tarinan taustat eli kehyskertomuksiin oli uhrattu paljon energiaa. Mutta aiheensa puolesta jees ja aion kyllä sitä lueskella kunhan saan käsiini.
Ja seksiähän näissä on melkein aina jonkin verran nykyään mukana. Ei vaan Punaparran aikaan...
Mustanaamiossa ilmestyi kaksi ensimmäistä albumia (http://koti.mbnet.fi/tynninen/mustanaamio_index/indeksit/indeksi_long_john_silver.html).Mathieu Lauffray ponnahti meikän nykypiirtäjien rankinkinglistassa helposti top vitoseen. Ärittäin kaunista, perinteitä kunnioittavaa(?) viivaa ja muhevaa tunnelmaa. Dorison sen sijaan saisi ykkösalpumin perusteella skarpata.
Taitaa olla jo kuusi albumia englanniksi. Perinnetietoista, mutta aikuisemmalle lukijalle kuin Punaparta.Barracuda oli kuuden albumin kokonaisuus - jos jatkoa tulee, niin se olisi ihan uusi juttu sitten. Oli kyllä hyvä sarja. Pitääpä käydä läpi uudestaan, jos palautuisi juonesta jotain mieleen.