<snip>
Akkarin lehtipistemyynti on tosiaan "vain" 4-5000, mutta sen alle jäävät silti esim. Mustanaamio ja (kuvalehtien) Tom & Jerry, joka on ainoa Egmont-Sanoma -leirinulkopuolella ilmestyvä sarjakuvalehti.
<snip>
Mutta ajatteles, jos pojat yht'äkkiä innostuisivat :D
Olenpahan lukenut kaikki Witch-lehdet kun kerran pikkusisko ne ostaa :P Täksi vuodeksi on tilattu kotiin. Hyvin tehtyä kaupallista sarjakuvaa, mutta ei omasta mielestä huonoa vaikkei lempisarjakuviin kuulukkaan. Juonet ovat vähän kulutettuja ja usein ongelmat ratkeavat jollain "maagisella" voimalla josta ei aikaisemmin olla mainittukkaan. Helppoja ja ennalta-arvattavia ratkaisuja.
Käännösten puolella ei näemmä valitettavasti mikään uhkaa Disneytä. Hmm. Juba myy himpun verran vähemmän kuin jumbona 20:llä sijalla oleileva Jumbo.
Sofi Oksasen myyntimäärä on kyllä järkyttävän iso.Jep!
Mielenkiintoista, että Millalta listalla on vain Kiroilevat siilit. Olisi luullut, että sen huikean suosion myötä hänen muutkin kokoelmansa olisivat myyneet sen 1300 kpl, jolla listalle olisi päässyt.
Se vähän riippuu, minkälainen sopimus kustantajalla on kirjakauppojen/välittäjien kanssa. Jos kustantaja myy kirjojaan / osan kirjoistaan suoraan kaupoille, luvut eivät välttämättä päädy ko. listalle.Selitätkö tarkemmin. Onko nuo siis kuitenkin jotain Kirjavälityksen lukuja?
Selitätkö tarkemmin. Onko nuo siis kuitenkin jotain Kirjavälityksen lukuja?
Saammekohan joskus esmes Sarjakuvan Toivon myyntilistojen TOP 10 esille?
Kirjavälityksen + (suurempien) kirjakauppojen / markettien + (mahd.) kustantajien ilmoittamia lukuja.Eli Kustannusyhdistyksen luvut ei kerrokaan todellisesta myynnistä asiakkaille, vaan tukkumyynnistä jälleenmyyjille? Niinkö?
Vuoden myydyimmät kirjat
Bestsellerlistat perustuvat Suomen Kustannusyhdistyksen pääasiassa jäsenkunnastaan keräämiin tietoihin vuoden myydyimmistä kirjoista.
Oheisissa listoissa on kyse kustantajien kyseisen vuoden aikana tapahtuneesta yleisen kirjallisuuden myynnistä, olipa jakelukanava mikä tahansa. Mukana ovat siis kirjakauppoihin, marketteihin tai muihin jälleenmyyntipisteisiin myydyt kirjat samoin kuin kustantajan suoraan loppukäyttäjälle myymät kirjat, kirjakerhomyynti mukaan lukien. Kappalemäärät on pyöristetty lähimpään sataan kappaleeseen normaalien pyöristyssääntöjen mukaisesti.
Mukana ovat siis kirjakauppoihin, marketteihin tai muihin jälleenmyyntipisteisiin myydyt kirjat samoin kuin kustantajan suoraan loppukäyttäjälle myymät kirjatJa koska Sammakko ei ole jäsen, Sammakon luvut perustuvat sen käyttämien yhdistyksen jäsenenä olevien jakelukanavien myyntiin. Onpas kimuranttia.
Kaikkein kiinnostavinta olisi edelleenkin tietää, paljonko kirjoja oikeasti ostetaan olipa kyseessä ovh- tai kampanjahinnoittelu.No, senkun läväytät R-kirjan tarjoamia tarkempia myyntinumeroita tiskiin :)
Eikös muuten ne jenkeistäkin kantautuvat myyntiluvut ole jotain tukkumyynnin kautta tehtyjä arvioita?Joo. Diamondilta sarjakuvakauppoihin. Toisinaan tulee tieto, että joku lehti on "sell through" (vastaparina "sell out", joka tarkoittaa sitä, että Diamondilta on loppu), jolloin lehti on jälleenmyyjiltä loppu.
Kuka tietää, minkä verran joku Akateeminen tai Suomalainen kirjakauppa makkeloi sarjiksia, eli tunkeeks ne jotain roskiin tai silppuriin?
Muita 1970-luvun lopun sarjakuvia kioskeilla on vain kourallinen: Hevoshullu, Korkeajännitys, Mustanaamio ja Tex Willer. Niitä kaikkia julkaisee Egmont-kustantamo.
"Perinteisistä sarjakuvistamme Tex Willer on suosituin", vastaava päätoimittaja Asko Alanen sanoo.