Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => Aiheen aloitti: puro - 15.01.2005 klo 21:50:27

Otsikko: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: puro - 15.01.2005 klo 21:50:27
Mitkä tarinat/kokoelmat/yms ovat  ns. pakkohankintoja DC:n universumista? Marvelin puolelta Essentiaaleilla pääsee hyvin käyntiin aloittelija ja DC:n puolella on tietysti varmaan omat vastaavat, mutta mihin niistä ehdottomasti kannattaisi tutustua? Mielipiteitä.

-P.
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: J.M:salo - 16.01.2005 klo 10:56:53
Edelliseen listaan, Bruce Wayne: Murderer ja Bruce Wayne: Fugitive, jotka olivat crossovereita yhekskytluvulla kannattaisi kenties kanssa vilkaista. Ja Officer Down!ia kanssa. Ne oli suhteellisen hyviä tarinoita, huolimatta useista kirjoittajista ja piirtäjistä.

Ja niissä jopa tapahtui jotakin. Ovat aika tärkeitä Batmanin tarinan osalta.

Pre-crisis tarinat ovat yhä periaateessa continuumia, ellei post-crisis tarina tee sitä mahdottomaksi.

Tähän listaan menee se mainoa Pre-crisis New Teen Titans tarina missä tarujen titaanit hyökkäävät olumpukselle....
Sehän oli joitain numeroita sitten taas Wonder Womanissa, melkein sama juoni uudella twistillä. Hiukkasen ärsytti, kun uusintaversio oli niin paljon huonompi :/
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: J.M:salo - 16.01.2005 klo 13:11:50
Heh. Hypertime oli kyllä niin törkeän ovelan kiero keksintö. Että kaksi toisensa poissulkevaa tapahtumaa voi tapahtua, koska ne tapahtuivat eri aikavirroissa, mutta lopputulokset sulautuvat yhteen tulevaisuudessa...

Luin Byrnen juoksun. Siinä tapahtui paljon juttuja, ja kaksi numeroa Byrnen lähdön jälkeen puolet muutoksista ja tarinoista poistettiin. WW-lehti on muutenkin kärsinyt ajelehtimesta. Aina kun käsikirjoittaja vaihtuu, uusi käsikirjoittaja järjestää niin että Wonder Womanin ja hänen ystäviensä tiet eroavat, ja jos tämä ei ole mahdollista, heidät tapetaan. Myös koti räjäytetään ja jotain traagista tapahtuu Themysticalla. Viimeisen sadan numeron aikana saaren asukkaista tapettiin puolet, sitten sielä pääsi vapaaksi joku hirviö joka muutti ihmisiä kiveksi, saari tipahtaa mereen taivaista, se ammutaan tuusannuuskaksi avaruudessa jne. Lisäksi WW perustaa "pysyvän" päämajan lentävään palatsiin, jonka hylkää vain kymmenen numeroa myöhemmin. Palatsi viedään maahan jossa siitä tulee suurlähetystö, joka sitten katoaa pari numeroa myöhemmin mennäkseen saarelle... Ja aina näitä tapahtumia edeltää käsikirjoittajan vaihto  ::)

Golden Age WW:n idea on, että Diana kupsahti, joten Hippolytasta tuli WW, jonka Golden Age Flash (se nykypäivän versio) muistaa Byrnen aiemmin kirjoittamasta lyhyttarinasta, jossa tämä oli Hippolytan kanssa ajassa matkustaessaan pelastanut nuoren GAF:n ansasta.
Niinpä vanha GAF houkuttelee Hippon menneisyyteen, ja kun GAF tulee takaisin, jää Hippo sinne vielä kahdeksaksi vuodeksi...
Itse en tarinasta itse tykännyt, mutta sillä oli puolensa. Se selitti aika söpösti mistä se läpinäkyvä lentsikka tuli, miksi WW ei osannut lentää jne.
Mikä tietenkin potuttaa Dianaa, koska hän muistaa että hän itse on alkuperäinen WW, kun kaikki muut muistavat että hän on vain WW:n tytär, joka on ominut äidin nimen..
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 16.01.2005 klo 14:35:54
Grant Morrisonin käsikirjoittamat Doom Patrolit, numerot 1-63. Suomeksi Kalma 6/1991 - 6/1992 ja kokoelma-albumissa Crawling from the Wreckage.

Niin ja Swamp Thing, niitäkin Kalmoissa aikoinaan.
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: V3§a V1tikain3n - 16.01.2005 klo 20:35:27
Aika isoa osaa edellä luetelluista (eli ei Suomeksi käännettyjä) en ole itsekään lukenut, mutta lisäisin vielä Batman: Son of the Demonin. Vai kuuluuko se enää jatkumoon? Ainakin se kolahti vielä aikuiseen mieheen kuin Gven Staceyn kuolema Hämiksessä teininä.

Sanat "90-luvulla" ja "krossouveri" samassa lauseessa yleensä nostavat karvat pystyyn, yleensä tulos oli kuonaa. Mutta poikkeuksia onneksi löytyy.

Ja Kalman loputtua itselleni suurin menetys oli Doom Patrolin loppuminen, kaikki muut vain vinkuivat Sandmanin perään. Sitä tosin tuli myöhemmin suomennettuna, DP:a ei. Onneksi heräsivät tekemään kokoelmia.

Muuten laadukasta DC-sarjakuvaa, mutta ei universumin jatkumon kannalta pakollista löytyi Thrilleristä.

Olen muuten ennekin ihmetellyt miksi Suomessa aina DC-sarjakuvat julkaistaan antologioissa yksi jakso kerrallaan (Thriller, Kalma, uusi DC-spesiaali) kun taas Marvelin hahmot saavat Marvelin, Megan tai Sarjakuvalehden tyyliin yleensä tarinakokonaisuuden yhteen pakettiin?

Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: V3§a V1tikain3n - 16.01.2005 klo 20:59:36
Däm, Son of the... on vain enää hyvä tarina. Ehkä parempi niin. Se lapsi olisikin ollut hiukan outo juttu nykyiselle Lepikselle.

näitä jatkumoita jotka muuttuvat vähän väliä?

Kumma juttu miten Marvel on olevinaan samaa jatkumoa 60-luvulta lähtien, vaikka aikaa on ollut kuluvinaan vain noin seitsemän vuotta kaikilla hahmoilla siitä kun nämä aloittivat. DC:llä puolestaan on oltu uudistavinaan moneen kertaan jatkumoa vuosien varrella, ja nyt samoista tarinoista voidaan kertoa hiukan erilaisia versioita.

Toisaalta kaikki supersankaritarinat ovat saman tarinan variaatioita, mutta en nyt tarkoita sitä.
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Veli Loponen - 16.01.2005 klo 21:25:17
Kumma juttu miten Marvel on olevinaan samaa jatkumoa 60-luvulta lähtien,
Mutta onko? Ja onhan Marvelillakin uudistuksia tehty. 90-luvun lopun uudistukset (esim. Byrnen Chapter One ja Jim Leen Ihmenelkut), jotka ainakin toivat lähtökohdan tuoreemmaksi, tarinat päivitettiin. Se siis selittää sen, että esim. Ihmeneloset eivät oikeasti saaneetkaan voimiaan 60-luvulla, vaan 90-luvulla.
Ja onhan Marvelillakin jatkumoa rukattu.
Lainaus
Olen muuten ennekin ihmetellyt miksi Suomessa aina DC-sarjakuvat julkaistaan antologioissa yksi jakso kerrallaan
Niin minäkin. Luulis, että Egmontilla jo oppisivat, että ei ne sarjat mene antologioina, kun on jo ainaskin kolme kertaa yritetty. Sen sijaan Mega jatkaa jo 13:a vuottaan (tavallaan). Tosin siihen vaikuttaa myös Marvel-sankareiden suosio ja tuttuus Suomessa.

Eikös muuten Thrillerissä julkaistut kuulu viralliseen jatkumoon? Sillon ei kai vielä ollut Vertigoa, eikä noista sankareista kai kukaan myöhemminkään vertikoitunut? Shadow lähti muille sankareille, onkohan Blackhawkia pahemmin näkynyt, Vihreä Nuoli seikkailee edelleen virallisessa universumissa ja eikös tää uus the Question minarikin oo virallista jatkumoa?
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 16.01.2005 klo 21:43:36
90-luvun lopun uudistukset (esim. Byrnen Chapter One ja Jim Leen Ihmenelkut), jotka ainakin toivat lähtökohdan tuoreemmaksi, tarinat päivitettiin.

Chapter One oli osa virallista jatkumoa noin viiden sekunnin ajan. Konsensuksen mukaan Amazing Fantasy #15 on edelleen Hämähäkkimiehen oikea alkuperätarina. Jim Leen Ihmeneloset sen sijaan ei ollut alun alkaenkaan osa jatkumoa, vaan sijoittui Onslaughtin seurauksena syntyneeseen vaihtoehtouniversumiin.

Vaikka Crisiksen kaltaista pöydänpuhdistusta ei ole Marvelin puolella tehty, pieniä muutoksia on alkuperätarinoihin onnistuttu silloin tällöin ujuttamaan. Matt Murdockin koulutti joku äijä nimeltä Keppi? Täysi uutinen Stan Leelle...
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: J.M:salo - 16.01.2005 klo 21:46:43
Samoinhan Kissanainen ja Holly olivat maksullisia naisia Ensimmäisessä Vuodessa. Eivät ole olleet Zero Hourin jälkeisessä jatkumossa.
Kyllä kuuluu, ei kuulunut jossain vaiheessa, mutta sitten se muutettiin takaisin Millerin näkemykseksi, kun fanit tykkäs.
Tähän viitataan hyvin usein Catwoman v2:ssa, joka taitaa kokonaan olla ensiluokkaista sarjakuvaa. Piirrostyyli muistuttaa ensimmäisen kahdenkymmenen numeron ajan New Frontieria. Olisiko sama tekijä? En muista.
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: puro - 16.01.2005 klo 22:06:00
Mutta ei kai Puro säikähdä näitä jatkumoita jotka muuttuvat vähän väliä?

Eipä ei. :) Olen hieman perillä kyllä asioista, koska omistan ison kasan suomalaisia DC-lehtiä. Keskustelu on ollut juuri sitä, mitä toivoinkin eli tuonut uusia ideoita. Itse olen ollut Marvel-friikki pienen ikäni ja nyt tuntuu siltä, että naapurissa on jotain, mitä olen missannut ja aion korjata "erheeni"... Ja kiitokset erityisesti Peltolan Antille hyvästä listauksesta, osa lähtee tilaukseen Amazonista piakkoin.

Jatkakaa, oi gurut. ;D

-P.
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.01.2005 klo 00:16:10
Jim Leen Ihmeneloset sen sijaan ei ollut alun alkaenkaan osa jatkumoa, vaan sijoittui Onslaughtin seurauksena syntyneeseen vaihtoehtouniversumiin.
No tätäpä en tiennytkään. Mutta enpä olekaan lukenut Onslaughtia. Olipa ilahduttava tieto.
Mikäs universumi se sitten on missä Hämähäkkityttö (Peter Parkerin tytär, jos oikein käsitin) asustaa?

Luettaviin DC-julkaisuihin voisi liittää myös Formerly known as Justice Leaguen, johon ensi kuussa tulee jatkoa. Tämä siis jos Teriksessä aikanaan julkaistut Oikeuden Puolustajat -jatkikset tuntuivat hyviltä.
Ja tietenkin Byrnen Superman/Batman Generations on viihdyttävää Elseworlds-luettavaa.
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 17.01.2005 klo 10:54:22
Koska osaltani edesautoin ketjun luisumista pois aiheesta, tässä vastaukseni alkuperäiseen kysymykseen:

Jack Kirby's New Gods. Darkseid ja muut Uudet jumalat ovat nykyään olennainen osa DC:n universumia. Kirbyn alkuperäiset "Neljäs maailma"-sarjakuvat ovat tämän mytologian pyhät tekstit. New Gods on olennaisin, mutta sarjaan kuuluvat myös Mister Miracle, Fourth World Featuring Mister Miracle ja Forever People.

Green Lantern/Green Arrow Collection Vol. 1&2. Melodramaattista? Kyllä. Sormella osoittelevaa? Kyllä. Olennaista? Ehdottomasti. "I been readin' about you... how you work for the blue skins... and how on a planet someplace you helped out the orange skins... and you done considerable for the purple skins! Only there's skins you never bothered with--! ... The black skins! I want to know... How come?! Answer me that, Mr. Green Lantern!"

Batman: Tales of the Demon. Ra's al Ghul on ehkä viimeinen uusi hahmo, joka on todella lunastanut paikkansa Batmanin roistogalleriassa. Vaikka Son of the Demon ei kuuluisikaan jatkumoon, kannattaa kuitenkin tutustua tämän hahmon historiaan, etenkin tulevaa Batman Begins -leffaa silmällä pitäen. Sisältää myös pahamaineisen Matches Malonen alkuperätarinan...
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.01.2005 klo 11:49:36
Batman: Tales of the Demon.
Oonko ihan väärässä vai onko tää sama kuin Lepakkomies-albumi 1970-luvun lopulta?

Suosittelisin olennaisina myös Crisis on multiple Earths -kokoomia (kolme tähän mennessä). En oo lukenut kuin yksittäisiä tarinoita noista, mutta lukemani on olleet hyviä.
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 17.01.2005 klo 12:05:56
Oonko ihan väärässä vai onko tää sama kuin Lepakkomies-albumi 1970-luvun lopulta?

Tales of the Demon sisältää sen albumin tarinat, mutta myös paljon muuta.
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: VesaK - 17.01.2005 klo 12:50:25
Lainaus
Sisältää myös pahamaineisen Matches Malonen alkuperätarinan...

Minnuu on niimpaljo kauan riivannut että kuka tän häibän siellä keittiössä ampuikaan? Se kokki vai? Blätmänkää ei muuta kerro kuin ajattelee puhekuplaansa: "Hänhän sai kahvilassa luodin suoraan sydämeensä."
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: V3§a V1tikain3n - 17.01.2005 klo 13:59:09
Kai ne Thrillerin sarjat kuuluvat jatkumoon, tarkoitin vain lähinnä että ne ovat jo sellaisenaan hyviä sarjoja, mutta niiden tapahtumat eivät juurikaan vaikuta esim universumin olemassaoloon suuntaan eikä toiseen. Vaikka Cinder ja Ashe selvittävät rikoksen ja kokevat traumoja saattaa silti Luthor olla presidentti ja Kyborgi tuhota kaupunkeja.

Itse asiassa moni hyvä tarina onkin hyvä tarina siitä huolimatta, kuuluuko se johonkin jatkumoon vai ei.
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Veli Loponen - 17.01.2005 klo 14:13:37
Itse asiassa moni hyvä tarina onkin hyvä tarina siitä huolimatta, kuuluuko se johonkin jatkumoon vai ei.
Tässä osutkin oikein ytimeen. Tarinoidenhan siinä pääosassa pitäisikin olla eikä jatkumo.
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: V3§a V1tikain3n - 17.01.2005 klo 14:36:18
-No huomenta Jukka ja Veli, mehän olemme kuuluneet tähän supersankariryhmään jo vuosia, mutta mitkäs ne teidän kykynne taas olivatkaan?

-Vesa, koita muistaa puhutella meitä koodinimillämme, Joe ja Velzu. Kykymme ovat pitkien kirjoitusten tekeminen ja suurten jatkumoiden ulkoa muistaminen.

-Niin, muista käyttää kooodinimiämme, sillä salaperäinen vihollisemme jonka juuri edellisessä numerossa täpärästi löimme takaisin, saattaa hiipiä kimppuumme tässä salaperäisessä varastorakennuksessa jossa olemme.

-Ai, kuinka me tänne päädyimmekään?

.....

edit: jatkumoa korjattu kolmesti
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Blackwing - 17.01.2005 klo 17:55:48
Niinpä. Kun 70-luvulla avasi Teräsmiehen minkä tahansa numeron, pääsi aloittelija hyvin sisälle.

Ja aiemmin taas ärsytti se, ettei ollut minkäänlaista jatkumoa. Jos tarinan aikana tapahtui jotain, joka periaatteessa muuttaisi maailmaa (Lois/Perry saa selville, että Clark onkin Teris), sai olla täysin varma, että asia korjaantui tarinan loppuun mennessä.

Nyt ollaan toisessa ääripäässä. Kummallista, että keskitietä ei näytä löytyvän.
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Veli Loponen - 18.01.2005 klo 14:48:02
Kun joitakin vuosia sitten julkaistiin Teriksen spesiaali vuosia varsinaisen lehden lopettamisen jälkeen, ei väliinjääneitä numeroita lukematon vanha fani tajunnut yhtään missä mentiin. Teris ja Lois olivat olleet kihloissa ja olivat nyt miettimistauolla. Lois tiesi että Clark on Teris. Ja suomennoksessa sanottiin että Lois ja Clark "olivat eronneet". Siinä tuli sitten joillekin käsitys että he olivat olleet naimisissa kun silloin tuoreissa jenkkijulkaisuissa he olivatkin. Ja siitä oli uutisoitu iltapäivälehtien hömppäpalstoilla Suomessakin.
Tätä muuten ei tehnyt yhtään helpommaksi se, että samana vuonna (1998) Egmont julkaisi myös kolmeosaisen Teris-sarjan, jossa Clark ja Lois taas ovat yhdessä.
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: V3§a V1tikain3n - 18.01.2005 klo 15:24:58
Teriksen kuolemaa ei nähty Suomessa muuten kuin Iltiksessä, mutta ei nähty onneksi energiamuotoista Teristäkään muuten kuin JLA:n albumeissa.

Morrison ei liikoja vatvonut asiaa, Teris vain totesi kavereilleen olevansa uudistunut, esitteli kykynsä ja seuraavaksi todettiin että Teris on taas "normaali".

 Asiaa.
Otsikko: Re:Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: VesaK - 18.01.2005 klo 15:55:32
Olisi pitemmällekin voitu viedä. 90-luvun alussa olin ihan varma että Batmanista tehdään mielipuoli. Mutta aika vakaahan tuo on ollut. Ei normaali, mutta vakaa.

Noh, Bryan Talbot teki. (Elseworldsia tms. tiätty) "He wrote and drew Mask, a two-part Batman story for Legends of the Dark Knight. Nominated for two
Eisner awards, it was reprinted in 1996 with the addition of one extra page
in Dark Legends."

Yksi originaalisivu tästä tarinasta on nähtävillä Fennicassa seinällä.
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 21.01.2005 klo 16:14:22
"Pitkään aikaan ei ole julkaistu superlehteä jossa uusi lukija voi ottaa minkä tahansa numeron ja ymmärtää mitä tapahtuu. Nämä jatkumot ehkäisevät tehokkaasti uusien lukijoiden saamisen."

Tuo on totta. Olen pitkään yrittänyt saada tolkkua Ryhmä X:stä (ei kuulu tähän aihepiiriin, mutta pätee edelläkirjoitetun puitteissa, varmaan DC:n juttuihinkin) Ei tunnu löytyvän sopivaa kohtaa hypätä sisään tarinaan, vaikka lehteilisi useammankin lehden läpi.

Toinen juttu on se, että Supersankaritarinat on usein raskautettu maalailevilla tekstimassoilla, joihin ei jaksa paneutua ennen kuin on sisällä hahmoissa ja historiassa (tai ainakaan minä en jaksa).

Red Son ketjua seurattuani aloin kaivata Teräsmiehelle omaa kotisivua, mistä pääsisi perehtymään hahmon historiaan ja ominaisuuksiin ja niiden muutoksiin. Ramihan tätä aloitteli joskus, mutta nyt sivut on päivittämättä. Ainakin varmaan Teriksestä olisi tarpeeksi juttua sivun täytteeksi.
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 21.01.2005 klo 20:31:39
Red Son ketjua seurattuani aloin kaivata Teräsmiehelle omaa kotisivua, mistä pääsisi perehtymään hahmon historiaan ja ominaisuuksiin ja niiden muutoksiin. Ramihan tätä aloitteli joskus, mutta nyt sivut on päivittämättä.

Teräsmies-sivut päivittynevät heti, kun olen uudistanut omat kotisivuni. Sillä aikaa tosimaailmassa Teräsmiehellä on kaksi hyvää englanninkielistä sivustoa, Superman Through the Ages (http://theages.superman.ws) ja Superman Homepage (http://www.supermanhomepage.com). Ensimmäinen keskittyy pre-Crisis-Teriksen historiaan (http://theages.superman.ws/comics.php), ja post-Crisis-jutut löytyvät jälkimmäisestä, mutta ei aivan yhtä siististi järjesteltyinä (http://www.supermanhomepage.com/comics.php).
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Veli Loponen - 21.01.2005 klo 23:32:38
Teräsmies-sivut päivittynevät heti, kun olen uudistanut omat kotisivuni.
Jee. Tämähän on melkein päivän paras uutinen.
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 21.01.2005 klo 23:42:27
Jee. Tämähän on melkein päivän paras uutinen.

Hmm. Tämäpä kiusallista.
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 26.01.2005 klo 20:02:23
Suoraan sanottuna ei jaksa paljon kiinnostaa nuo ulkolaiset sivut (ja Teriksen tai muidenkaan) miljuunat rinnakkaislehdet, joita jenkeissä ilmestyy. Pelkästään suomi-jatkumoiden selvittäminen on jo sen verran iso urakka. Englanninkielinen matsku tuppaa olemaan turhan kallista ihan viihdelukemistoiksi, kotimaista sen sijaan saa divareista edukkaasti, joten sen kimppuun käyn. Tarinoiden alkuperäisistä jenkkinimistä puhuminen sotkee asiaa entisestään. Eli otsikon mukaan... tiedon saaminen "olennaisista tarinoista" on ollut ennen Kvaakia hiukka hankalaa. Kun ei rakas Sarjainfommekaan juuri ole trikoosankarien asioille lämmennyt.

Rami, millaista jutskaa olet sinne sivuillesi ajatellut laittaa?
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 26.01.2005 klo 20:23:21
Rami, millaista jutskaa olet sinne sivuillesi ajatellut laittaa?

Sen näkee sitten. Heti kun olen uudistanut omat kotisivuni. Kiinnostaisiko sillä aikaa silta Brooklynissä?
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 26.01.2005 klo 23:48:14
Ei Brooklynissa ole siltoja. Mutta Brooklyn Bridge on vaikuttava ilmestys - puhumattakaan siitä tunnelista joka menee sen ali.
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 10.02.2005 klo 13:55:28
Mitkäs JLA tradet onkaan julkaistu suomeksi? Tässä lista engl. tradeista:

JLA VOL. 1: NEW WORLD ORDER
JLA VOL. 2: AMERICAN DREAMS 
JLA VOL. 3: ROCK OF AGES 
JLA VOL. 4: STRENGTH IN NUMBERS
JLA VOL. 5: JUSTICE FOR ALL 
JLA VOL. 6: WORLD WAR III 
JLA VOL. 7: TOWER OF BABEL 
JLA VOL. 8: DIVIDED WE FALL 
JLA VOL. 9: TERROR INCOGNITA 
JLA VOL. 10: GOLDEN PERFECT 
JLA VOL. 11: OBSIDIAN AGE BOOK 1 
JLA VOL. 12: OBSIDIAN AGE BOOK 2
JLA VOL. 14: TRIAL BY FIRE
JLA VOL. 15: THE 10TH CIRCLE
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 10.02.2005 klo 15:10:58
...ja löytyi vielä tämmöisiäkin, kun tarkemmin selaa -- mikä järki on numeroidussa listassa jos sen jälkeen julkaisee numeroimattomia? Vai onko numeroidut suoraan lehtien kokoomia ja nämä muita? Vai mitä ihmettä...?

JLA/JSA: VIRTUE AND VICE
JLA/THE TITANS: THE TECHNIS IMPERATIVE
JLA: A LEAGUE OF ONE
JLA: ANOTHER NAIL
JLA: EARTH 2 
JLA: HEAVEN'S LADDER
JLA: LIBERTY AND JUSTICE
JLA: PAIN OF THE GODS
JLA: RIDDLE OF THE BEAST
JLA: RULES OF ENGAGEMENT
JLA: SECRET ORIGINS
JLA: WORLD WITHOUT GROWN-UPS
JLA: YEAR ONE   
JLA: ZATANNA'S SEARCH

Olen joskus nähnyt kannen, jonka nimi oli "The Nail". Ei siis "Another Nail" niinkuin tuossa yllä. Mikähän sekin on ollut...
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 13.02.2005 klo 20:04:49
JLA: HEAVEN'S LADDER

- samoin, niin isokokoinen ettei mahdu hyllyyn, en muutenkaan suosittele

Mutta minä suosittelen.  ;D Ihan kiva tarina Waidilta ja Hitch & Neary kuvittaa Authorityistä tutulla tyylillä.

JLA: YEAR ONE   

- post-crisis JLA:n minisarja ryhmän alkuajoista, paksu trade, oikein hyvä

Oikein hyvä. Ainoa mikä hiukan haittasi oli viittaukset tapahtumiin muissa lehdissä, jotka kuulostivat mielenkiintoisilta, mutta jota en tässä päässyt lukemaan... Kitsonin tyyli on vähän kliininen, mutta oikein tyylikäs.
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: haddokki - 24.07.2005 klo 19:42:24
Kaivettiin sitte vanha threadi ja kysyttäs, että mitkä Batmanit kuuluu tähän Millerin Yön ritari -sarjaan. Nämäkö?

The Dark Knight Returns
Batman 1/1987
Batman 2/1987
Batman 3/1987
Batman 4/1987

The Dark Knight Strikes Again
Batman: Yön ritari iskee jälleen (2002)
Batman: Yön ritari iskee jälleen 2 (2002)
Batman: Yön ritari iskee jälleen 3 (2002)

Eli tota The Dark Knight Returnsia ei oo albumeina, vaan ainoastaa lehessä?
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Veli Loponen - 24.07.2005 klo 21:48:10
Kaivettiin sitte vanha threadi ja kysyttäs, että mitkä Batmanit kuuluu tähän Millerin Yön ritari -sarjaan. Nämäkö?
Millerin omien sanojen mukaan Jim Leen kanssa tehty ja parhaillaan Jenkeissä ilmestyvä All-star Batman and Robin the boy wonder sijoittuu tähän "Dark Knight universumiin". En sitten tiedä, kuinka paljon tuon DK universumin pitäisi olla virallista DC jatkumoa. Tuskin paljoakaan. Ja sopiihan Year one mukaan myös vaikka onkin sitä virallista DC jatkumoa.

Niin ja kun Egmont kerran haluaa pukata ulos noita uusintajulkasiuja kovakantisina (Kingdom Come), niin kyllä tuo Dark Knight returns olisi sen arvoinen, että se sellaisena julkaistaisiin. Varsinkin kun nuo suominumerot on niin kiven takana ja hintavia.
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: haddokki - 11.09.2005 klo 17:54:56
Hoi, mistäs kannattas alottaa Teräsmies-tuotantoon tutustuminen? Amazonista ajattelin muutaman Teräsmies-kirjan pistää tilauksee Essentialien lisäks. Mielellää vielä jonku kovan kaverin kynästä, esim. Byrneä on tullu viime aikoina keräiltyä.
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Veli Loponen - 11.09.2005 klo 23:49:35
Post-crisis-koosteet eivät välttämättä avaudu jos ei tunne Teräsmiestä ennestään.
Paitsi jos hankkii DC:n Man of Steel kokoelmia. Kokoavat kronologisessa järjestyksessä uuden Teräsmiehen seikkailuja alkaen Byrnen Man of Steel -minisarjasta alkaen. Kokoelmia on nyt tullut ulos kolme sisältäen siis Byrnen, Wolfmanin ja Ordwayn Teriksiä. Neljäs on kai tuloillaan ihan pian.
Ja nythän pitäisi tulla myös DC:n Showcase sarjassa (eli DC:n versio Essentialista) kooste Teräsmiestä. 500 sivua 60-luvun Teriksiä.
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: X-men - 12.09.2005 klo 00:02:07
Ja nythän pitäisi tulla myös DC:n Showcase sarjassa (eli DC:n versio Essentialista) kooste Teräsmiestä. 500 sivua 60-luvun Teriksiä.

Ja maksaa hunajaa vai? Ainakin täällä maksaisi jos julkaistaisiin.
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Veli Loponen - 12.09.2005 klo 00:08:13
Olikos just tää se, mikä maksaa vain kymmenen dollaria (oli, kuten Joe sanoo). Muuten ovat aika lailla saman hintaisia kuin Marvelin Essentialit. Eli parinkympin luokkaa. Kirjahan on tietenkin mustavalkoinen. Kyllä se hintansa väärti on. Ja jos värillisenä haluaa, niin sitten nuo Joen mainitsemat Superman in the ** -sarja on oikein hyvä. Mutta kyllä niitä suomeksikin löytyy. Semicin Sarjakirjoja tuli puolisen tusinaa ja vuosialbumeita vuodesta 1978 lähtien vuoteen 1987 saakka. Ja tietenkin kuukausittainen lehti vuodesta 1977 lähtien (no okei, 77 tuli vain 5 numeroa ja tuliko seuraavanakin vuonna vain 8) vuoteen 1991 asti.
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: haddokki - 12.09.2005 klo 11:03:40
Jees, kiitokset. Tota Showcasea ei ilmesesti vielä saanu mistää, ni pistin noi kolme ekaa Man of Steeliä ja fiftiesin sekä sixtiesin tulemaa. Eiköhä näillä päästä alkuun.
Otsikko: Re: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Veli Loponen - 12.09.2005 klo 12:32:25
Jees, kiitokset. Tota Showcasea ei ilmesesti vielä saanu mistää,
Joo, senhän pitikin tulla vasta ensi viikon keskiviikkona, mutta julkaisua myöhäistettiin ja uusi julkaisupäivä on viikko myöhemmin eli 21.9. Sama koskee myös Vihreän Lyhdyn Showcasea.
Otsikko: Parhaat DC-sarjakuvat?
Kirjoitti: OP - 15.08.2011 klo 17:18:14
Kertokaahan, mitkä ovat parhaita Batman -julkaisuja! Ajattelin nimittäin hankkia parhaimmat parhaimmistoa lempi supersankarini vaiheista. Yön ritari Frank Milleriltä kai on ainakin hankkimisen arvoinen?
Otsikko: Vs: Parhaat DC-sarjakuvat?
Kirjoitti: OP - 15.08.2011 klo 17:32:51
Jos tämä kerran siirrettiin, siirrän tuon KMHL -kysymykseni pois tästä tänne (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5056.msg342875.html#new), koska tähän se ei silloin kuulu.  ::)
Otsikko: Vs: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 15.08.2011 klo 19:23:08
Kertokaahan, mitkä ovat parhaita Batman -julkaisuja! Ajattelin nimittäin hankkia parhaimmat parhaimmistoa lempi supersankarini vaiheista. Yön ritari Frank Milleriltä kai on ainakin hankkimisen arvoinen?

Kyllä.

Ja sen lisäksi Grant Morrisonin kaikki Batmanit, The Long Halloween, Batman: Dark Victory,  Batman: Musta ja valkoinen (kaikki kolme), Ensimmäinen vuosi, Doug Moenchin Batmanit, Batman: Venom, Batman: Blind Justice, Batman: Son of the Demon, Batman: Birth of the Demon, Batman: Child Of Dreams...

Siinä ainakin aluksi. Vanhemmista Batman tarinoista ainakin Neal Adamsin tarinat kolahtavat minuun.
Otsikko: Vs: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: X-men - 15.08.2011 klo 21:14:22
Tappava Pila?
Otsikko: Vs: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 15.08.2011 klo 23:22:46
Tappava Pila?

En laittanut tuota listalle, koska useimmissa se herättää ristiriitaisia tai kielteisiä mielipiteitä. Saa tuohonkin tutustua, mutta ei ainakaan minun suosittelemana.
Otsikko: Vs: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: Riffe - 15.08.2011 klo 23:47:54
Tappava Pila on loistava tarina, mutta harmittaa ettei Jokerilla ole varsinaista "oikeaa" syntytarinaa. Tuosta on vain tehty se "virallisin", ja hyvin se toimiikin.

En osaa vieläkään päättää että olisiko parempi että Jokerin oikea nimi tulisi ilmi joskus, vaiko ei. Hahmon mystinen menneisyys on yksi viehätys.
Otsikko: Vs: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: hdc - 16.08.2011 klo 00:33:22
Tappava pila on toisaalta aika tärkeä teos jos haluaa lukea laajemmin Batman familysta, kun se vaikutti merkittävästi Barbara Gordonin hahmokehitykseen...
Vanhemmista tarinoista voi huvittaa itseään vaikkapa Haneyn ja Aparon Brave and the Boldilla, Aparon piirroksia katselee ilokseen milloin vaan ja Haney tarinoi sujuvasti (joskin on huomattava että kyseinen lehti siirrettiin nopsaan omaan rinnakkaistodellisuuteen, Earth B, koska Haneyta ei olennaisesti jatkumo kiinnostanut).
Noita minisarjoja on aika paljon monenlaisia. Se on sitten makuasia että kiinnostaako nuo hämärämmät Elseworld-jutut kuten Punainen sade tai Nosferatu...
Otsikko: Vs: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: tolppis - 16.08.2011 klo 12:17:11
Tappava Pila?

Totta hitossa kuuluu. Loistava kuvitus, erikoisella tavalla esitetty sinänsä yksinkertainen tarina (kuulenko tämän sanan kalahtelevan myös käsikirjoituksessa tai sen toteutuksessa: taidetta). Vinksahtanut ja ristiriitaisia tunteita herättävä = juuri sellainen kuin taideteos voi parhaimmillaan olla.
Otsikko: Vs: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: OP - 16.08.2011 klo 16:08:35
Tappavan pilan oon lukenut ja todennut hienoksi tarinaksi.
Otsikko: Vs: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: haplo - 16.08.2011 klo 16:32:11
Vanhemmista Batman tarinoista ainakin Neal Adamsin tarinat kolahtavat minuun.

Olen lukenut nuo Egmontin kaksi kokoelmaa Adamsin Batmania. Muuten ihan ok tarinoita, mutta yksi Jokeri-tarina maistuu edelleen pahalle suussa vaikka lukemisesta on aikaa. En muista tarinan nimeä, mutta loppuratkaisussa [spoiler]Jokeri hyppäsi satamalaiturilta mereen ja juuttui mutaan, jolloin Batman sai tyypin kiinni. Siis mitä ihmettä? Käsikirjoittaja olisi voinut jättää koko homman tuon perusteella tekemättä.[/spoiler]

Mutta juu, kyllä Adamsia muutoin kannattaa lukea. Nättiä jälkeä ainakin minun silmiini, enkä edes juurikaan lue tällaisia sarjakuvia. Ketjusta löytyy kyllä paljon kokeilemisen arvoista itsellekin.
Otsikko: Vs: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: vekka_of_savo - 03.05.2021 klo 14:05:05
Onkohan mikään taho hankkimassa DC:n oikeuksia Suomessa? Egmont mahdollisesti?

Tosin Marvelitkin taitaa olla Egmontilla jo jääneet aika minimiin?
Otsikko: Vs: Olennaiset DC:t?
Kirjoitti: X-men - 03.05.2021 klo 19:19:35
Onkohan mikään taho hankkimassa DC:n oikeuksia Suomessa? Egmont mahdollisesti?

Tosin Marvelitkin taitaa olla Egmontilla jo jääneet aika minimiin?

Tuskin, ei ainakaan ole täällä huhuiltu asiasta eli jos joku taho neuvottelee niin neuvottelut vasta alussa niin ei mitään uutta länsirintamalta (tai muultakaan). Egmontin ryhtyminen DC-julkaisijaksi täällä on aika epätodennäköistä kun Marvel-julkasut on ainoastaan Hämis ja ehkä joku kokooma silloin sun tällöin.