Vieläkään ei ole tullut Tony Stark vs. Roope-setä -tyylisiä julkaisuja, vaikka Disney omistaa Marvelit.
Kilpaileva yhtiö on kyllä yhdistänyt supersantereitaan sekä WB- että HB-hahmojen kanssa.
Toi piirrostyylihän on selvästi yksyhteen tänä vuonna julkaistavan uuden Ankronnikka-animaatiosarjan tyylin kanssa. Sitä odotellessa...
voisin melkein vannoa lukeneeni sellaisenkin Ankronikka-jutun, jossa Piin ulkoasu on Barksin mallin mukainen.Aku Ankoissa 29-30/1995 sellainen tuli vastaan.
Melkoista kuraa nuo näytteet. Taitaa olla Stihlillä pölkkyyn veistetty.
Previewiä tarjolla (http://www.cbr.com/ducktales-0/). Piirrostyyli periaatteessa oikein hyvää, mutta mutta... vai mitäs pidätte?Ei valitettavasti näytä kovin hyvältä. Liian on kulmikasta jälkeä ankkojen osalta. Taustat ovat puolestaan valjut ja yksityiskohdiltaan köyhät. Lisäksi statistit näyttävät aivan Hanna & Barbera -animaatioiden hahmoille tai vaihtoehtoisesti Ren & Stimpy -tyylisille ilmeilijöille. Ei tämä nähdyn perusteella kunnioita Disney-perinnettä millään tavalla, joten ei jatkoon...
Ei valitettavasti näytä kovin hyvältä. Liian on kulmikasta jälkeä ankkojen osalta. Taustat ovat puolestaan valjut ja yksityiskohdiltaan köyhät. Lisäksi statistit näyttävät aivan Hanna & Barbera -animaatioiden hahmoille tai vaihtoehtoisesti Ren & Stimpy -tyylisille ilmeilijöille. Ei tämä nähdyn perusteella kunnioita Disney-perinnettä millään tavalla, joten ei jatkoon...Onhan tuo nyt ollut tiedossa, että sarjakuva mukailee uuden animaatiosarjan tyyliä hyvinkin uskolllisesti. Irrallisena tuo tuntuisikin pelkästään turhalta tyylikikkailulta, mutta tässä tapauksessa ajaa mielestäni asiansa todella hyvin.
Tästä voisi päätellä että tuosta sadasta sivusta n. 20 sivua olisi Talesia ja loput muuta.Kyllä mäkin selaan ton lehtipisteessä, mutta epäilykset ovat todella suuria lehden suhteen.
Aion antaa tälle mahdollisuuden, ei sitä tiedä mitä hyvää siinä voi olla!
Ovatko urheilusarjat ankka- ja hiirikamaa vai jotain muuta?
Lisäksi sama pelko koskee "hurjia fantasiaseikkailuja".
Loisto homma jos WoM:ia on tosiaan tulossa. ;D
Mistä tieto? Onko jotain muuta paljastuksia lehden sisällöstä tiedossa?
Tilaajalahjana näyttää olevan DuckTales-kirja: superälypesukoneen armoilla. Tuota ei varmastikaan tule niille joille DuckTales korvaa Roope-setä tilauksen loppuosan :(Joku sen kuiteskin kiikuttaa divariin...kyllä sen jotain kautta saa. Niin kuin kaikki muutkin tilaajalahjat Aku Ankasta ja muista lehdistä.
Loisto homma jos WoM:ia on tosiaan tulossa. ;D
Mistä tieto?
Tuollahan tuo tilauslinkin takana näkyy Wizards of Mickey lehden kannessa.No, kappas. Jäi yksityiskohdat kokonaan huomiotta kun tihrustin kännykän näytöltä. :-[
Kuukausi aikaa ekaan numeroon, ihmeen vaisua on ollut mainonta toistaiseksi, IS:n nettisivuilla on ollut jotain mainontaa.
Ei ole tullut kirjettä, ei edes mainontaa sähköpostiin....
https://tilaa.sanoma.fi/ducktales?utm_source=facebook&utm_medium=affiliate&utm_campaign=dt_vk_ducktales2017&login=false
Voiko alemmas enää vajota? x)
Pamaus sai arvosteluzibaleen. Bloggaus ohessa. (http://ankkalinnanpamaus.blogspot.fi/2017/12/ducktales-ykkonen.html)
Turhaa pilkunviilausta kenties, mutta Wizards of Mickey julkaistiin meillä aikoinaan kovakantisena kirjana eikä suinkaan erikoistaskarina
Onpas suolainen hinta! 6,90€. >:(
Ja moni sanoi jo Roope-sedän kovan hinnan olevan syy siihen miksei lehteä enää osta.
Syy siihen, miksei lehdessä ole kuin yksi 10 sivuinen DuckTales - tarina lienee juurikin materiaalin vähyys. Jos "kaikki" tarinat laitettaisiin lehteen heti sitä mukaan kun ne Amerikan mantereella ilmestyy niin materiaali loppuisi pian sen jälkeen kun jenkkilässä tuotanto päättyy (tiedän, toistan itseäni).
Hyvä ratkaisu. Näin lehden ikää saadaan toivon mukaan sitten tarpeen tullen pitkitettyä.
Hienoa, että Mikki ja Mestarivelhot jatkuu vihdoin Suomessa. Eihän tässä mennytkään kuin miltei 10 vuotta.
Muisti tekee tepposet. Minä vielä tuon ihan arvostelinkin Pamauksen numerossa 20. ::) Niinkin tuore kuin 2015(?)
?? Pamaus 20 on vuodelta 2008 samoin kuin suomalainen Wizards of Mickey -kirja.
Eli Wizards of Mickey on suunnattu lapsille.
Totta muuten! En ensin huomannutkaan. DuckTalesin takakannessa on "keräilykortit" joiden takapuolella (sisätakakansi) nuo nimet ovat! Kas kas.... Teodor "Tupu" Ankka jne... johan nyt on. Aku ei sentään ole mikään Aku "Augustus" Ankka.
Postissa tulla tupsahti. Olisi saanut jäädä tulematta. Aina potentiaalisesti kiinnostava tarina oli Taikaviitta, mutta sekin oli pilattu Ankkoihin täysin sopimattomalla piirrostyylillä. Miekkailujuttu oli täysin hyödytön. Wizards of Mickey ei kyllä minun Ankka-maailmaan kuulu. Jos tosiaan tämän takia Roope-setä vedettiin kiikkuun, niin kyllä vastaava taho joutaa työkyvyttömyyseläkkeelle.
Ainoa mikä häiritsi, että kun lehdessä oikein esiteltiin että kuka on kukin veljenpojista (sinipaitainen, T-paita = Tupu, vihreäpaitainen, huppari = Hupu, punapaitainen, lippispää = Lupu), niin ne tässä animaatiossa ei olleetkaan samat. Kummallinen moka ettei saatu nimiä synkattua.
Juuri poikkesin Kannelmäen Prismassa, en jäänyt lehtihyllyä tutkimaan mutta tämän(kin) ketjun vuoksi noteerasin vähän muista erilleenkin laitetun DuckTalesin, eli on sitä myyntiin ainakin joihinkin pisteisiin saatu.Itse menin tänään Kannelmäen Prismaan ja sarjakuvahyllylle...eipä ollut siellä Ducktalesia...ajattelin, että ei kai ole vielä ehtinyt. Menin sitten vielä kurkkaa sen heti sisääntuloporttien kohdasta, mistä lehtihyllyt lähtee. Ducktales oli siirretty sinne...kyllä taas niin hämäävää sijoittelua Prismalta.
edit: jaa, esillepano johtui varmaan tuosta Iltasanomien mukana kauppaamisesta, samassa hyllyssä taisi olla sekin.
Mika, luitko Secos-Billin edellisen viestin? Olivatko näkemäsi lehdet ilttiksen kylkiäisiä vai omia irtonumeroita? Kylkiäisten kannessa lukee "Ilta-Sanomat" ja ne ovat luonnollisesti ilttisten vieressä.Voi perkele!
Voi perkele!
Nää on jotain Ilta-sanomien liitteitä...tossa sivussa on lukee Ilta-sanomat....perkele!
Onks tää sama lehti kuin se oikea Ducktales! Onko sisältö sama?
AAARGGGGGGGGGHHHHHH!!!
Rauhoitu nyt, ja ota vaikka kulaus Sihi-juomaa.Voi kun löytyiskin sihi-juomaa meikän jääkaapista?
Voi kun löytyiskin sihi-juomaa meikän jääkaapista?
Raivostuttaa tommoset kylkiäiset, kun ite ei tajuu ettei se lehti ollutkaan se virallinen Ducktales. Onneksi sisältö on sentäs sama.
Saattaahan tässä olla kyseessä myös ikään kuin näytenumero ja varsinainen vuosikerta alkaa sitten tammikuussa. Sinä tapauksessa tämä olisi hyvin voinut olla sellainen 0 numero.
Ei valitettavasti näytä kovin hyvältä. Liian on kulmikasta jälkeä ankkojen osalta. Taustat ovat puolestaan valjut ja yksityiskohdiltaan köyhät. Lisäksi statistit näyttävät aivan Hanna & Barbera -animaatioiden hahmoille tai vaihtoehtoisesti Ren & Stimpy -tyylisille ilmeilijöille. Ei tämä nähdyn perusteella kunnioita Disney-perinnettä millään tavalla, joten ei jatkoon...
( Ps. Sampsa Kuukasjärvi; luin lainauksen viestistä 70 ja tulin oikein uteliaaksi miten tuo oli mahdollista ;) )
Kun Iltiksen mukana tuli näitä AKU-glossy-magazineja, niin ostin niitä joitakin ihan surutta ilman varsinaista päälehteä eli Iltistä. Ei kukaan kieltänyt.Niin no, kun ostin Ducktalesin, niin en tiennyt, että se oli ilttiksen kylkiäinen...en siis saanut tota Ilta-sanomaa kaupan päälle. Kassa-neitikään ei huomauttanut asiasta...olisin kyllä sen ilttiksen ottanut mielellään...on tää vähän harhaanjohdettua markkinointia. Tommmonen sarjakuva pitäisi kyllä tulla ihan erikseen ostettavaksi...ilman että siinä on reunassa jotain ilta-sanomien merkintöjä.
Timo
Niin no, kun ostin Ducktalesin, niin en tiennyt, että se oli ilttiksen kylkiäinen...en siis saanut tota Ilta-sanomaa kaupan päälle.
Tosta piirrostyylistä.. mukava, että ovat tyyliteltyjä, mutta ite näen , että ihan kuin Aku ja Roope ovat ihan eri piirtäjän kynästä kuin Tupu, Hupu ja Lupu. Minusta hahmosuunnitteluun ei ole panostettu, koska Aku ja Roope eivät ole tyyliltään samanlaisia kuin nämä veljenpojat. Enemmänkin ovat Don Rosamaisia Aku ja Roope. Vai olenko ainut, joka näkee näin?
En tiedä miten kaupat toimivat käytännössä, mutta virallinen ohje on myydä liitelehti varsinaisen lehden kanssa. Jos ette usko, voitte kysyä asiasta Lehtipisteeltä taikka myyjiltä.
Ainoa huonompi tapaus oli 'urheilusarjakuvaa' lupauksen täyttäjänä toiminut kökkäre, joka oli kuin keskiverto 40-luvun 'Hessu urheilee'-lyhäri sarjakuvamuodossa kertojineen kaikkineen. Animoituna parhaimmillaankin mukiinmenevää, piirrettynä ei napannut yhtään.
Lähetin DuckTales-lehden toimitukseen viestin, jossa kysyin, miksi Tupu, Hupu ja Lupu ovat lehdessä eri värisissä vaatteissa kuin tv-sarjassa.
Toimittaja Kirsi vastasi, että ankanpoikien nimet ja värit lehdessä eivät ole vahinko, vaan ne ovat samat kuin mitä suomalaisessa Aku Ankassa on aina ollut: Tupu sininen, Hupu vihreä ja Lupu punainen.
Kuulemma myös Roopen henkivartijan ja taloudenhoitajan nimi on lehdessä tietoisesti eri kuin tv-sarjassa. Rouva Taateli vaihdettiin rouva Kurpaksi, koska se on ankkamaisempi nimi ja vastaa paremmin alkukielistä nimeä Mrs. Beakley. Vanha nimi Taateli on säilytetty lempinimenä lainausmerkeissä.
No olipa kyllä harvinaisen huono vastaus toimittajalta. Eli kumpi tuossa nyt on lähtenyt sooloilemaan, lehden toimitus vai sarjan kääntäjät? Kumman valitsemaa nimilogiikkaa nyt tullaan jatkossa noudattamaan? Miksei sarjan suomennostiimi tee yhteistyötä toimituksen kanssa?
Kai se lehti täytyy nyt tuon Taikaviitta 2000 -sivutuotteen (Universo PK) takia ostaa. Tosin mikä ihme siinä on ettei sitäkään sarjaa voinut alkaa julkaista oikeassa järjestyksessä. Voi hemmetin hemmetti kun sapettaa tämmöinen värkkääminen.
Eli kumpi tuossa nyt on lähtenyt sooloilemaan, lehden toimitus vai sarjan kääntäjät?
Sooloilijana on lehden toimitus, sillä se tiesi tv-sarjasta etukäteen, mutta teki tietoisesti eri valinnat. Tv-sarjan suomennos ankanpojissa noudattaa sarjan alkuperäistä linjaa ja myös sarjakuvien yleisintä amerikkalaista perinnettä, jossa poikien värit siis menevät eri tavalla kuin yleensä Suomessa.Tämä on juuri se kysymys mihin olen yrittänyt selvittää vastausta monet kerrat. Kukaan ei tunnu tietävän syytä, eikä toimitus suostu millään kertomaan miksi Huey on aikoinaan päätetty kääntää meillä Lupuksi ja Louie Hupuksi?
Päätin kaupassa vilkaista uutta DuckTales -lehteä. Sen sisältö oli juuri sen näköistä kuin arvasinkin. Kaikille piirrostyyleille on tietysti omat ystävänsä, eikä makuasioista pidä väitellä, mutta itse en koskaan pystyisi lukemaan tätä lehteä.Olen aivan samaa mieltä...Carl Barksin piirrostyylillä tehdyt Barksin ja miksi ei myös Don Rosan seikkailut pitäisi saada telkkariin. Eikä mitään irrotteluja tai nykyajan sontaa niihin...Ankkalinna elää 50-luvulla...siellä ei ole kännyköitä, nassukirjaa, kotimikroja jne.
DuckTales, kuten melko suuri osa uudesta Disney-sarjakuvatuotannosta on todella vastenmielistä. Hahmot ovat paikoin muuttuneet miltei tunnistamattomiksi niistä, jollaisiksi ne alun perin luotiin tai miltä ne näyttivät kehityksensä huipulla vuosikymmeniä sitten. Esimerkiksi ankanpojat ovat Al Taliaferron ja Carl Barksin piirtäminä pyöreäpäisiä, jonka ansiosta en voi kuvitella heille mitään täydellisempää ulkonäköä. Kehitys menee eteenpäin ja se vaatii, että ulkoisesti täydelliseen huippuunsa kehitetyn hahmon ulkonäköä pitää muuttaa, jotta se kelpaa uusille sukupolville, muuten se on liian vanhanaikaista.
Jouluna katsoin myös kaksi ensimmäistä DuckTales -animaatiojaksoa. Niitäkään en enempää pysty katsomaan, sillä niin karmean näköisiä ne olivat. Muistan, kuinka jo 1980-luvulla mietin, miksei voida tehdä pitkiä, Carl Barksin tyylillä piirrettyjä animaatioelokuvia hänen pitkistä sarjakuvatarinoistaan, kuten Entisaikojen Kaliforniassa, Vanhan linnan salaisuus, Kultainen kypärä ym.
En vielä silloin ymmärtänyt, kuinka mahdoton toiveeni oli, sillä Barkshan oli ja on valitettavasti edelleen USA:ssa laajasti ajateltuna miltei tuntematon taiteilija.
Päätin kaupassa vilkaista uutta DuckTales -lehteä. Kaikille piirrostyyleille on tietysti omat ystävänsä, eikä makuasioista pidä väitellä, mutta itse en koskaan pystyisi lukemaan tätä lehteä.Kaupassa minäkin kuikuilin. Periaatteessa aina uudet sarjakuvalehdet kiinnostaa, mutta piirrostyylit oli kauttaaltaan sen verran rumia, että ei se ole minua varten. Joku varmaan jossain tutkinut, että tämmöinen saattaisi johonkin lukijakuntaan vedota? Toivottavasti lehti löytää lukijansa muualta, onhan monia muitakin wanhoja hahmoja (Batman, Spider-man, Piko...) uudistettu aika kovalla kädellä.
Olen aivan samaa mieltä...Carl Barksin piirrostyylillä tehdyt Barksin ja miksi ei myös Don Rosan seikkailut pitäisi saada telkkariin. Eikä mitään irrotteluja tai nykyajan sontaa niihin...Ankkalinna elää 50-luvulla...siellä ei ole kännyköitä, nassukirjaa, kotimikroja jne.Justiinsa joo ja Väyrynen ministeriksi. Ei tuo Duck Tales tietenkään mitään ankkaharrastajan juhlaa ole, varsinkin kun sillä on omallatunnollaan kelvollisen Roope-Setä -lehden tyly kuolema. Ajan mukana on silti mentävä, vaikka tilanne ei aina niin miellyttäisikään. Meillä lapset eivät ole vielä huomanneet, että Roope-Setä -lehteä ei enää tule kotiin, mutta onneksi eivät myöskään tiedä Duck Tales -lehdestä yhtään mitään.
Ja piirretään ne käsin...ei millään sieluttomalla tietokoneella...se onnistui ennenkin, miksi ei myös tänä päivänä.
Mahtaakohan tämä menestyä? Mikä mahtaa olla levikkitavoite?
Lehti on selvästi tarkoitettu lapsille ja varhaisnuorille. Osa sarjoista toimii mm Taikis, mutta nuo kuutiopääankat eivät iske.
Tämä on juuri se kysymys mihin olen yrittänyt selvittää vastausta monet kerrat. Kukaan ei tunnu tietävän syytä, eikä toimitus suostu millään kertomaan miksi Huey on aikoinaan päätetty kääntää meillä Lupuksi ja Louie Hupuksi?
Entä mikä tämä Desiree Duckenböle juttu oikein on? Käsittääkseni tuo ei ole lähelläkään Tepan alkuperäistä nimeä.
Vanderquack-nimestä ensimmäinen assosiaatio oli Vanderbilt (https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanderbilt)-suku, johon viitatessa suomessa Duckenbölen mahtipontisuus ja epämääräinen ruotsinkielisyys sopii hyvin.
Mortin ja Vertin tarina oli myös huono, sillä en pidä siitä, että hahmot tuolla tavalla juttelevat lukijalle. Esimerkiksi Mikin mysteerit-yksisivuisissa samanlaiset ongelmat on rakennettu paremmin, sillä niissä lukijalle puhutaan kertojan laatikoiden kautta.
Etenkin nimikkotarinoiden soisi olevan parempia.
Kun tätä DuckTalesia nyt kerran myös mainostetaan vain uusilla tarinoilla, niin toivottavasti ankkatoimituksella on suunnitelma myös vanhempien tarinoiden julkaisulle jossain.
Valitettavasti myös muut enkuksi lukemani uudet DuckTales-tarinat ovat olleet heikkoja. Siis vikaa ei ole pelkässä kuutiotyylissä, vaan myös käsikirjoitus on enemmän tai vähemmän kökkö.Tarinoiden käsikirjoituksille pitäisi tosiaan tehdä jotain. Viime vuosina Amerikassa tuotetut Disney sarjakuvat ovat muutenkin olleet juoniltaan todella outoja.
Kun tätä DuckTalesia nyt kerran myös mainostetaan vain uusilla tarinoilla, niin toivottavasti ankkatoimituksella on suunnitelma myös vanhempien tarinoiden julkaisulle jossain.
Tarkoitatko vanhaa Ankronikkaa vai ylipäätään vanhempia Disney-sarjoja?En voi vastata haplon puolesta, mutta olettaisin hänen tarkoittavan vanhoja tarinoita noin yleensä. Roope-setä-lehden voi melkeinpä sanoa olleen tunnettu myös siitä, että se sisälsi runsaasti klassikoita vanhoilta (usein jo edesmenneiltä) huipputekijöiltä. Nyt kun Roopea ei enää ole ja taskareiden tarinat tuntuvat painottuvan myös yhä enemmän uudempiin, korkeintaan parikymmentä vuotta vanhoihin tarinoihin (satunnaisia Scarpa/Carpi klassikoita lukuunottamatta) niin Suomi kaipaisi kyllä julkaisualustan myös vanhoille sarjoille. Teemataskarit ovat toki jo kelpo alusta, mutta niissäkin valtaosa tarinoista tuntuu nykyään olevan uusintoja.
Poikkeava ja hieman häiritsevä ratkaisu tosiaan. Mutta ideana on tietysti antaa lapsille onnistumisen elämys kun he laskevat lukuja ja kontaktissa auttavat Morttia ja Verttiä.
Tarkoitatko vanhaa Ankronikkaa vai ylipäätään vanhempia Disney-sarjoja?
Ehkä vanhoille sarjoille voisi lanseerata esimerkiksi oman taskarisarjansa. Aku Ankan taskukirja-nimikkeen alla kun nyt on turvallista julkaista melkein mitä tahansa. Julkaisu voisi keskittyä vain vanhoihin, vaikkapa ennen 1990-lukua tuotettuihin tarinoihin. Voisin jopa nähdä tällaiselle kysyntää.
Tämä tarina (https://inducks.org/story.php?c=XPW+DTT+CP+1-)on mielestäni paras näistä uusista DuckTales sarjoista tähän mennessä.
Linkin lopusta puuttuu jotakin.Nyt linkin pitäisi toimia.
Tarinoiden käsikirjoituksille pitäisi tosiaan tehdä jotain. Viime vuosina Amerikassa tuotetut Disney sarjakuvat ovat muutenkin olleet juoniltaan todella outoja.
Niissä käytetty "animaatiohuumori" ei toimi sarjakuvan sivuilla.
Tämä tarina (https://inducks.org/story.php?c=XPW+DTT+CP+1-4)on mielestäni paras näistä uusista DuckTales sarjoista tähän mennessä.
Tervetullutta vaihtelua olisivat mielestäni vaikka jonkin tosi pitkän (50+) sivuisen seikkailun julkaiseminen
Nyt linkin pitäisi toimia.
Laitan sen vielä uudestaan tähän viestiin. https://inducks.org/story.php?c=XPW+DTT+CP+1-4
Aiemmin tarina oli kokonaisuudessaan luettavissa Inducksista, mutta nyt avaussivun lisäksi muut on poistettu.
EDIT: Kyse oli kai mobiiliversiosta(?). Näyttåävät näkyvän tietokoneen selaimella. ???
50-sivuiset tarinat eivät mahdu lehteen pitkään aikaan, koska joka lehdessä DuckTales vie 10 sivua, Taikaviitta (”Taikaviitta-takuu”) noin 20 sivua ja Wizards of Mickey noin 30 sivua. Ennen kuin pitkistä tarinoista voi haaveilla, WoM pitäisi saada ensin loppuun.Totta haastat, sivumäärä rajoittaa aika paljon pitkien tarinoiden julkaisua yhteen pötköön.
Sitä hyödyksi käyttäen luon nyt oman, kuvitellun DuckTales numeroni. (joku saattaa muistaa, että olen harrastellut tällaista ennenkin :-[ julkaisujen kasaaminen on mielestäni mukavaa puuhaa.)
Minä kuitenkin pidän lehdestä ja kaikesta skeptisyydestä huolimatta, toivon sille niin pitkää ikää kuin se nyt nykypäivänä yleensä on mahdollista.
Tilaajalahjana näyttää olevan DuckTales-kirja: superälypesukoneen armoilla. Tuota ei varmastikaan tule niille joille DuckTales korvaa Roope-setä tilauksen loppuosan :(
Kakkosnumero tuli, mukana eka lehdestä tuttuja hahmoja ja Donkkiankka.On lehdessä toki Donkkiankan lisäksi muutakin uutta. Mm. Kia K:n oma tarina, ikään kuin Tuplanolla spin-off.
Tein listan lehden sisältämistä tarinoista niille keillä sitä ei vielä ole ja ovat kiinnostuneita sen sisällöstä:
-- Wizards of Mickey on selkeästi numeron tasapainoisin ja kiinnostavin sarja.
Täytyy ilmeisesti erikseen soitella ja jonottaa asiakaspalveluun, jos haluaa saada läpyskän tilauksen peruttua.
Koskee kaikkia Sanoman lehtiä.
Ja varmasti saa jonottaa pitkään, vihaan soittamisia firmojen asiakaspalveluihin. Yhtä tuskaa ja kännykkälasku huutaa hallelujaa!
Tuon velhoilun takia minä lehden ostan. WoM on kunnolla ja kunnianhimoisesti käsikirjoitettu, erottuu jo ihan senkin takia muusta tauhkasta.
Tuo uusi Taikaviitta kiinnostaa lukea, vaikka epäilen, että en pidä siitä syntytarinan rebootista. Kyllä se alkuperäinen on niin hyvä.
Höh! Ei ollut Ducktales-lehteä vielä tullut kauppoihin...no huomenna sitten!Tällä hetkellä DuckTales - lehden saa tilattua hintaan 39,90€ / 12 numeroa. + tilaajalahja.
No voi olla hyväkin homma, ettei tota reboottia näytetä...ei tule pahaa mieltä. Mutta kuiteskin kiinnostaisi lukea kuinka se on tehty. Vähän vaikeaa päättää kumpaa haluisin!
Niin siis juuri se uusi syntytarina on hypätty yli ja tässä lehdessä on tämän Pikappa sarjan kolmas jakso.
Enhän minä voi tietenkään tietää vaikka se syntytarina reboottikin joku päivä julkaistaisiin, mutta epäilen että se on haluttu tarkoituksella jättää pois ja siksi aloitetaan kolmannesta osasta.
Tällä hetkellä DuckTales - lehden saa tilattua hintaan 39,90€ / 12 numeroa. + tilaajalahja.
Eli käytännössä tilaajalle yhden lehden kappalehinnaksi tulisi sellaiset 3,30€.
Silloin lehden saattaisi saada kotiin jo keskiviikkona(niin kuin minä olen saanut) eikä tarvitsisi maksaa irtonumerosta 6,90€ ja nähdä vielä kaupassa käymisen vaiva. :)
Suurin yllätys on 48 sivuinen Pikappa tarina!
Pikappa tarinasarjahan sijoittuu vaihtoehtoiseen Taikaviitta2000 maailmaan, missä Taikaviitan syntytarina on pistetty kokonaan uusiksi ja muutenkin homma on viety vieläkin lähemmäs amerikkalaisia supersankarisarjakuvia.
Tarinasarja alkaa(?) vasta kolmannesta osasta, mikä on varmaankin ihan perusteltua kun Taikaviitan alkuperää on tosiaan menty sorkkimaan. Ymmärrän hyvin, ettei toimitus ole halunnut lähteä sekoittamaan pakkaa lukijoiden kesken esittämällä supersuositulle hahmolle uusia juuria. Pidän ratkaisua oikein hyvänä ja vaikka totta kai olisin kiinnostunut näkemään vaihtoehtoisenkin syntytarinan, niin en minä sitä tietenkään hyväksyisi.
JOS taas tarinasarjaa ei aiota julkaista järjestyksessä vaan toimitus poimii osasen sieltä, toisen täältä niin siinä tapauksessa koko Pikappa saagan ottaminen mukaan DuckTales -lehteen on todella huono idea.
Mutta toivon todella, että sarjaa seurataan järjestyksessä. En todellakaan odottanut koskaan tämän rantautuvan Suomeen.
Olen ehtinyt pari lukea sellaisella systeemillä, että luen italiankieliset kuplat ääneen Google kääntäjälle, ja robottiääni sanelee tekstin kätevästi englanniksi. :DMitä voiko sen tehdä noinkin...mites ääntäminen.
Olen ehtinyt pari lukea sellaisella systeemillä, että luen italiankieliset kuplat ääneen Google kääntäjälle, ja robottiääni sanelee tekstin kätevästi englanniksi. :D
Mitä voiko sen tehdä noinkin...mites ääntäminen.
Voinko lukea ranskaksi ja google kääntää sen englanniksi. En osaa varmaan ääntää oikein ranskaa.
Kuulostaa ällistyttävältä. Kaikella kunnioituksella, mutta tuskin osaat lausua italiaa oikein. Tuo enkkukäännös saattaa siksi olla ihan mitä sattuu. Oikeampi käännös tulee Google-kääntäjällä, jos vain jaksaa naputella italialaiset tekstit siihen.
En halua tilata lehteä. Ostan sen mieluiten lehtipisteestä...saan ainakin ehjän lehden ja jos kyllästyn siihen, niin eipä tartte ostaa enempää. Mua se hinta ei sinällään niinkään haittaa.
Vilkaisun perusteella Taikaviitta-jutun ja Wizards of Mickeyn taide miellyttivät silmää.Jännä, että olet tuota mieltä ;D
Donkkiankka ja Kia ovat taiteeltaan aivan hirveitä, mutta tarinoiltaan ajassa kiinni ja varmaan lapsille hyviä.
Donkkiankan kuvitus on ympäristön kuvauksessa onnetonta. Piirtäjä käyttää aivan liikaa leveitä ja kapeita ruutuja, joihin ei mahdu ympäristöä lainkaan. Esimerkiksi koripallopeli näyttää omituiselta, kun pelaajia näytetään kapeissa ruuduissa pääsääntöisesti vain vyötäröstä ylöspäin, eikä koriskenttää ja pelaajien jalkoja näy! Kia K:n taide puolestaan on yleisesti uskomattoman kamalaa räpellystä.Sekä Taikaviitan, että Donkkiankan kuvituksesta vastaa Claudio Sciarrone kuka on erikoistunut näihin perinteisestä Disneystä poikkeaviin, usein hyvin moderneja ja futuristisa elementtejä sisältäviin tarinoihin. Minä olen joskus sättinyt taiteilijan entistä tyyliä kaavamaisen tylsäksi, mutta nykyään alan olla jo lämmennyt sille. Tästä uudesta, mitä mm. Donkkiankka edustaa, taas pidän oikein kovasti.
Jännä, että olet tuota mieltä ;D
Sekä Taikaviitan, että Donkkiankan kuvituksesta vastaa Claudio Sciarrone kuka on erikoistunut näihin perinteisestä Disneystä poikkeaviin, usein hyvin moderneja ja futuristisa elementtejä sisältäviin tarinoihin. Minä olen joskus sättinyt taiteilijan entistä tyyliä kaavamaisen tylsäksi, mutta nykyään alan olla jo lämmennyt sille. Tästä uudesta, mitä mm. Donkkiankka edustaa, taas pidän oikein kovasti.
Jännää nähdä, toimiiko se sellaisenaan, ikään kuin vaiettuna osana alkuperäistä TeeKoo2000-universumia, vai sisältääkö tarina rebootille ominaisia elementtejä jotka ovat selkeässä ristiriidassa alkuperäisen saagan kanssa.
Miksikö kirjoitan näitä analyysejä? Emmätiiä, huvikseni.Kirjoita pois vain. Pitkiä tarina- ja hahmoanalyysejä on hauska lukea, eikä niitä mielestäni liiaksi asti tälläkään palstalla näe. :)
Tarinan luettuani herää kysymys, mitä varten tuo PiKappa -sarja on ylipäänsä olemassa. Olikohan tuosta tarkoitus tehdä joku kansainvälinen vientituote, kun Taikaviitalle on keksitty kokonaan uusi syntytarina, joka ei ole mistään aiemmista sarjoista riippuvainen.Juuri tuon takia koko Pikappa -sarja olisi erityisen kiinnostava lukea ihan omana ainutlaatuisena julkaisunaan kaikkine syntytarinoineen. DuckTalesin tapaan kyse on loppujen lopuksi vain vaihtoehtoisesta Ankkalinna universumista ja kattavine taustoja avaavine artikkeleineen, sarjan hämmennystä aiheuttavat elementit saisivat selityksen.
DuckTalesin tapaan kyse on loppujen lopuksi vain vaihtoehtoisesta Ankkalinna universumista ja kattavine taustoja avaavine artikkeleineen, sarjan hämmennystä aiheuttavat elementit saisivat selityksen.
Useimmiten tarinasarjojen osia mahtui vuosikertaan 1-3, mutta kukapa tietää, ehkä DuckTales tosiaan on poikkeus. Onhan lehdellä sentään toimituksen antama Taikaviitta takuu. ::)
Jos heittää lonkalta arvion, että DuckTales TV -sarja voisi pyöriä amerikkalaisissa vastaanottimissa vaikkapa neljä tuotantokautta ja koko sen ajan ilmestyisi kaksi tarinaa sisältävä sarjakuvalehti 12 kertaa vuodessa, niin materiaalia olisi Suomen joka kuukausittaiseen lehteen suunnilleen 15 tarinaa per vuosi.
Tällä määrällä DuckTales ilmestyisi meillä kuusi vuotta ennen kuin materiaalikato koituisi lehden kuolemaksi.
Tämä tarina (https://inducks.org/story.php?c=XPW+DTT+CP+1-4)on mielestäni paras näistä uusista DuckTales sarjoista tähän mennessä.
Tekisivätkö noin?
Luulen(ja toivon), että tarina on mukana tilaajalahjassa vain siksi, että DuckTales tarinoita ei sattuneesta syystä ole julkaistu koskaan aiemmin ja koska kyseessä on juurikin DuckTales lehden tilaajalahjahja niin olisi se outoa, ettei kirja sisältäisi ainuttakaan DuckTales aiheista tarinaa.
Olisihan se myös tilaajien pettämistä siinä mielessä, että kuitenkin kaikissa mainoksissa on luvattu lehden sisältävän vain uusia, ennen julkaisemattomia tarinoita ja sitten yhtäkkiä jossain lehdessä onkin tarina minkä tilaajat ovat jo lukeneet.
Kirjan kansi on amerikkalaisen numeron #4 eräs kansivariantti (https://inducks.org/issue.php?c=us/DTI++4B). Kerroit, Kääk13, aiemmin pitäväsi tavallista enemmän tarinasta, johon kansi liittyy:Muistat oikein. Pidän myös kannesta kovasti. Odotin, että molemmat tulisivat vielä kevään aikana DuckTales -lehdessä, mutta tämän myötä luulen, että saan odottaa julkaisua syksyyn.
Toistaiseksi suomalaiset julkaisut ovat seuranneet amerikkalaisten tarinoiden koodien järjestystä niin tarkasti, että uskoakseni tuo tarina olisi jo julkaistu lehdessä, mikäli se olisi aiottu julkaista myös siinä. Eli uskon, että tilaajalahjan tarinaa ei tulla näkemään lehdessä.Tämä asiahan tullaan ratkaisemaan mitä todennäköisimmin sillä, että tuo tilaajalahja kirjan aiemmin julkaisematon tarina pistetään tuohon syksyn kovakantiseen. ;D
Muutenkin nyt kun alun sähläyksistä on päästy niin uudemmat DuckTalesitkin näyttävät kiinnostavammilta. Kyllä niiden seasta kelpo tarinoita vielä löytyy, kunhan ei pidä odotusten suhteen rimaa turhan korkealla.
-- ja välillä keksitään ihan omia asioita, joita alkuteksti ei tunne lainkaan. --
Tätähän on tehty Suomen Ankkatoimituksessa päivästä nolla, ja nuo lokalisoidut nokkeluudet ovat varmaankin olleet yksi kestävän suosion syy täällä.
Ajastaja-nimi saattaa olla tietoinen valinta, jotta lukija ei menisi sekaisin, koska ykköslehdessähän oli samantapainen Ajastaja-niminen kotkapahis, mutta arkkiatri lienee selvä moka. En tiedä tuota kenraali Gorthania, mutta tarinan puhekuplissa puhutaan muutoin kenraalista. Ehkä arkkiatri on pantu puhekupliin raakakäännösvaiheessa ja tarkoitus on ollut varmistaa tai vaihtaa nimi myöhemmin, mutta väärä nimi on jäänyt.
Gorthan teki suomessa ensiesiintymisensä oikealla nimellään puolisen vuotta sitten, Supertaskarissa nro 10.
Eikös just Vasta tullut myyntiin nro 9... ???Hups, tarkoitin Supertaskaria nro 8. Meni numerointi sekaisin, kun ajattelin siinä julkaistua taikaviitta-sarjaa, "Traumaa". Kyseinen sarja oli aikoinaan italialaisen PKNA-lehden numero 10.
En tykkää että Della-nimi on jätetty suomentamatta. Kaksosille annetaan tavallisesti yhteensopivat nimet. Della ja Aku. Dumbella ja Aku. Juuei.
Olisi tehty vaikka Anu Ankka.
Universo PK:n toiseksi viimeinen osa löytyy ja näyttäisi, että tarinassa tapahtuu epäloogisuus sekoitetun julkaisujärjestyksen takia. Roope ei tunnista Ajastajaa vaikka näki tämän aiemmin DuckTales -lehden numerossa 1.
Huomasin, että äskettäin AA 23/2018:n liitteessä julkaistu uusi DuckTales-tarina (https://inducks.org/story.php?c=XPW+DTT+CP+3-3) oli muualta kuin amerikkalaisesta lehdestä. Kirjoittaja on amerikkalainen ja piirtäjät ovat italialaisia aivan kuten amerikkalaisessa lehdessä, mutta Inducksin mukaan sarja on julkaistu ensiksi Brasiliassa.Tämä käsittääkseni siksi, että tarina oli alun perin tarkoitus julkaista amerikoissa joskus alkukeväästä, mutta sen julkaisuajankohtaa on siirretty.
Tuo brasilialainen lehti on näemmä julkaissut joka kuukausi jopa neljä 10-sivuista DuckTales-tarinaa. Tässä kuussa se ottaa kiinni yhdysvaltalaiset numerot ja joutuu siksi harventamaan ilmestymistahtia. Ehkä se lisää muiden sarjojen määrää lehdessä, jollei rupea itse ilmestymään harvemmin.
Jompikumpi mainitsemasi jatkokertomus olisi saanut olla lehdessä. Outoa, että joskus lehdessä on kummatkin jatkikset yhtä aikaa, ja joskus (kuten nyt) ei kumpikaan. Ja minusta sisältö kaipaa lukuisten ankkojen vastapainoksi myös jotakin hiirisarjaa, joten WoM olisi perustellusti voinut olla nyt vuorossa.Niin minustakin. Ihan hyvin esim Wizards of Mickey olisi voinut jatkua tässäkin numerossa. Jatkis on vasta puolessa välissä ja senkin päätyttyä tarinasarjassa on vielä vaikka kuinka monta osaa mitä julkaista. Donald Quest on huomattavasti lyhyempi tarina.
Huomasin, että äskettäin AA 23/2018:n liitteessä julkaistu uusi DuckTales-tarina (https://inducks.org/story.php?c=XPW+DTT+CP+3-3) oli muualta kuin amerikkalaisesta lehdestä. Kirjoittaja on amerikkalainen ja piirtäjät ovat italialaisia aivan kuten amerikkalaisessa lehdessä, mutta Inducksin mukaan sarja on julkaistu ensiksi Brasiliassa.
Tämä käsittääkseni siksi, että tarina oli alun perin tarkoitus julkaista amerikoissa joskus alkukeväästä, mutta sen julkaisuajankohtaa on siirretty.
Wizards of Mickeyn pitäisi jatkua ensi numerossa. Toivottavasti Donald Questin neljäs osa on säästetty 10 numeroon, etteivät taas tulisi samassa lehdessä.Vaan turha toivoa. Samassa lehdessä ovat jälleen uudet osat sekä Wizards of Mickeyta, että Donald Questia. Ovat onneksi ihan kelpo tarinoita, että mielelläänhän näitä lukee.
Vaan turha toivoa. Samassa lehdessä ovat jälleen uudet osat sekä Wizards of Mickeyta, että Donald Questia. Ovat onneksi ihan kelpo tarinoita, että mielelläänhän näitä lukee.
Sikäli outoa kun Suomessa paljon valitetaan kuinka Aku Ankka on käynyt tylsäksi ja kaikki tarinat ovat lapsellisia ja itseään toistavia (mikä varsinkin viikko lehden osalta kyllä pitääkin paikkansa) niin sitten kun jotain uutta ja erilaista tarjottaisiin niin se ei kuitenkaan kelpaa.
Miten käy Wizards of Mickey-jatkiksen? Sekin taitaa jäädä kesken. Nykyiseen vuosikertaan ei mahdu kuitenkaan enää kuin kolme lehteä ja sarjasta on vielä 4 osaa julkaisematta. Toki voihan vikaan lehteen laittaa vaikkapa kaksi osaa. Toivottavasti tekevätkin niin.
Pahalta näyttää, toivottavasti jatkuu edes vuoden loppuun. DT oli parempi kuin normi-AA-lehti.
Huh huh. Sanomalla ei tunnu olevan kärsivällisyyttä.
Pieni ristiriita on ollut koko ajan siinä miten vähän DuckTalesia on ollut lehdessä. Se on voinut karkottaa tv-sarjan ystäviä pois.
Miksi jatkisten jaksoja (edes jommankumman) ylipäätään edes ei ole julkaistu joka lehdessä? Eiköhän tuo kuitenkin julkaista loppuun. Ainahan voi yksittäisiä spessujakin tulla silloin tällöin.Tätä samaa ihmettelen minäkin.
Tv-sarjaa on näytetty vähän kummallisesti. Alkupään jaksot on nähty monta kertaa, ja yksi ennennäkemätön tuli eilen. Amerikassa on esitetty jo 20 jaksoa.Ruutu+ palvelussa on nyt seitsemän uutta jaksoa mitkä tipahtelevat neloselle kai jakso per viikko tahdilla ilmaiseksi. Melko sekavaahan tuo sarjan julkaisu on ollut, mutt ei se amerikoissa sen paremmin ole mennyt.
Tässä kohtaa ollaan menty pahasti metsään. DuckTales lehden toimituksen olisi ollut alusta asti tärkeää tehdä yhteistyötä TV sarjan kääntäjien kanssa. Nyt lopputulos on (erityisesti lehden puolella) melkoinen sekasotku.
Onhan se kyllä erikoista, kun Ruutu+, Nelonen ja Ankka ovat kaikki Sanomien omia brändejä ja palveluita, ei silti ole saatu tuon vertaa yhteistyötä aikaiseksi.
ihmiset ovat ihmetelleet juuri sitä, miksi DuckTales sisältää niin vähän itse nimitarinoita. Vaikka useimmiten ne ovat minun(kin) mielestäni olleet tarinallisesti lehden heikointa antia, niin pidin niiden tuomasta tuoreuden tunnusta ja olisin mielelläni nähnyt vaikka kaksi tarinaa samassa lehdessä silloin tällöin.
Nyt tuntuu, että toimitus on nopeaan tahtiin änkenyt lehden täyteen erilaisia jatkosarjoja joilla on koitettu kalastella lukijoita, mutta lopputulos on ollut vain iso sekamelska. Kukaan ei tiedä milloin kesken jäävän jatkiksen seuraava osa julkaistaan ja joskus ilmoittettu "jatkuu seuraavassa numerossa" ei edes ole pitänyt paikkansa. Ei ihme jos ihmiset ovat ihmeissään. Maltillinen aloitus, yksi jatkis kerrallaan ja kyselyitä lukijoilta, että mihin suuntaan he haluaisivat lehteä muokattavan olisi toiminut mielestäni paremmin kuin tällainen hätiköidyn oloinen hakuammunta.
Myös alle kuukauden takaisessa Aku Ankka -lehden numerossa 34 DuckTalesia mainostettiin tarjoushinnalla, mikä olisi voimassa tämän kuun loppuun asti ja nyt yhtäkkiä koko lehteä ei voi edes tilata.
No sepä jäi lyhytikäisemmäksi kuin varmaan kukaan osasi odottaa.
"Huiman suosion saavuttanut sarjis".
Jep jep. ::)
Näemmä näin oli. Alla mainos, jossa lukee, että tarjous on voimassa 30.9. saakka.
Samassa mainoksessa luki myös tuo ”huiman suosion saavuttanut sarjis”.
Tuosta mainoksen linkistä lehti näyttää edelleen olevan tilattavissa 8kk jakson verran. En kuitenkaan tehnyt sitä loppuun asti, kun lehti edelleen tulee.
Ei. Linkki (https://tilaa.sanoma.fi/ducktales?login=false) antaa vain tuloksen ”Tilaa muuta luettavaa”.
Tässä kohtaa ollaan menty pahasti metsään. DuckTales lehden toimituksen olisi ollut alusta asti tärkeää tehdä yhteistyötä TV sarjan kääntäjien kanssa. Nyt lopputulos on (erityisesti lehden puolella) melkoinen sekasotku.
Kiitos viestistäsiLehden loppuminen siis varmistui, mutta se kuitenkin jatkuu vielä jonkin aikaa ensi vuoden puolelle.
DuckTales lehden uusmyynti on lopetettu, koska lehden julkaisu tulee loppumaan jossain vaiheessa vuonna 2019. Meneillään olevat tilaukset tullaan kuitenkin toimittamaan loppuun asti.
Ystävällisin terveisin
Sanoma asiakaspalvelu
Kyllä se kuvassa näkyvä linkki antaa vielä edetä tilaukseen asti:
https://tilaa.sanoma.fi/ducktales-lehti
Sanoma on vahvistanut Ankkalinnakkeelle, että lehti loppuu ensi vuoden aikana.Sama vahvistus lukee tässä ketjussa tuossa muutamaa viestiä aiemmin. http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,17963.msg495520.html#msg495520
http://ankkalinnake.blogspot.com/2018/09/ducktales-lehden-taival-oli-vain.html
DuckTalesissa alkoi taas uusi jatkosarja.
Sanoma on vahvistanut Ankkalinnakkeelle, että lehti loppuu ensi vuoden aikana.
http://ankkalinnake.blogspot.com/2018/09/ducktales-lehden-taival-oli-vain.html
Pääkallonpaikalta Ameriikasta varmaankin on ollut vaatimuksena, brändinhallintaan liittyen, että pitää käyttää "DuckTales" -nimeä, eikä sitä vanhaa Ankronikkaa.
Lehden huonot myyntiluvut/päättymisen arvasin siinä vaiheessa kun sitä alettiin mainostaa televisiossa. Se oli varmaan viimeinen yritys saada lisää tilauksia jonka jälkeen tehtiin nopeasti päätös lopettamisesta.
Tuolla ei lue ollenkaan, että tieto on vahvistettu Ankkalinnakkeelle, joten tieto lienee peräisin Kääk13:lta tästä Kvaakin ketjusta.
DuckTalesissa alkoi taas uusi jatkosarja.
Mitä ihmettä!? Entisiä on yhä kesken.Donald Questia on jäljellä enää yksi osa ja se mitä todennäköisimmin julkaistaan ensi kuun numerossa.
Uuden lehden kannessa näkyi jokin Mikin juhlavuoden mainos, mutta en huomannut sisäsivuilla mitään siihen liittyvää.Se on Disney: 90 years of magic - Mickey the true original-Mikin juhlavuoden logo, mikä kaiketi vaan muistuttelee Mikin syntymäpäivien lähestymisestä.
Donald Questia on jäljellä enää yksi osa ja se mitä todennäköisimmin julkaistaan ensi kuun numerossa.
Ankat matkalla (https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3211-1) on peräti 159 sivun mittainen ja minusta se vaikuttaa todella piristävältä. Jatkiksesta vastaavat samat nimetkin kuin kaipailemastani Hessu reportterina-sarjasta, eli Teresa Radice ja Stefano Turconi, joten se hieman korvaa kaipuutani.
Onkohan muuten DT-kirjan nimi ”Pako onnellisten laaksosta” muutettu muotoon ”Pako onnellisten saarilta”? Semmoinen muoto näkyy nyt nettimyymälöissä, esim. täällä (https://www.adlibris.com/fi/kirja/ducktales---pako-onnellisten-saarilta-9789513246389). Kansikuvassa toki yhä lukee tuo ”laakso”.
Tuli DT-lasku, jakso päättyy maaliskuussa 2019, mutta siitä ei välttämättä pidä vetää johtopäätöksiä että silloin luuta lakaisisi.Voihan olla, että maaliskuussa tulee viimeinen numero DuckTales -lehteä. Toivottavasti lehden sarjakuvia julkaistaan silti jatkossa vaikka satunnaisina albumeina tai kovakantisina kirjoina esimerkiksi vanhan Ankronikan kanssa, kuten nyt on tehty.
DuckTales: Pako Onnellisten saarelta löytyi Suomalaisesta kirjakaupasta ja sisältö on seuraavanlainen:
Tuo 88 sivuinen Ankronikka on kyllä paikoin aivan kammottavan huonosti piirretty. Tämän tarinan kohdalla voi oikeasti jo sanoa, että se on hutaisten tehty. Osa sivuista on kauniisti piirrettyjä kun taas osa näyttää siltä kuin joku toistaitoinen fani olisi päästetty niitä raapustelemaan. Ihme, että tämä on koskaan mennyt Disneyltä läpi. ???
Joo, kyllä nimisarjan jaksoissa on ainakin sahalaitaongelmaa ääriviivoissa. Mielestäni ne pikselit, jotka näkyvät uuden lehden DT:n värityksessä, ovat tarkoituksellisia.Ihan selkeää pikselivärityksellä kikkailuahan jälkimmäisessä DuckTales -sarjassa oli. Sillä kai haettiin taisteluvideopelien fiilistä tai jotain. Koko tarina oli muutenkin mielestäni todella hölmö, eivätkä hahmot edes tuntuneet Tupulta Hupulta ja Lupulta.
Yhdysvaltalaisen lehden uusimmissa numeroissa 14 ja 15 on muuten kaksiosaiset kymmensivuiset seikkailut. Mukavaa, että pidempiäkin DT-tarinoita tehdään.Hei, tämä on hyvä asia! ;D
Mistä tietosi on peräisin?
Tori.fi sivustolta löysin heti tällaisen ilmoituksen hakemalla lehden nimellä:
https://m.tori.fi/vi/51967567.htm
Mutta muuten vanhoja numeroita ei tosiaan näyttäisi juuri liikkuvan missään.Tilaajalahja-kirjakin tulee useammin vastaan.
Ulottuuko kenenkään DT:n tilaajan tilaus maaliskuuta pidemmälle?
Jännää, että sinun tilausjaksosi on pidempi kuin monella muulla.
Suurin piirtein ainoa syy, miksi koko lehteä tilaan/tilasin, on Wizards of Mickey. Tuota sarjaa kun ei valitettavasti ole taidettu julkaista kunnolla millään ymmärrettävällä kielellä. Englanninkielisessä julkaisussakin taisi juuri tämä Ducktalesissa meneillään olevan sarja jäädä kesken.
Kohdeyleisö lienee tällä lehdellä hieman liikaa lapset/esiteinit?
Lehden viimeinen, perin kummalliselta ja sekavalta tuntuva tarina on kuviltaan aivan liian luonnosmainen. Poikkeuksellisesti Taikaviittaa ei taida olla numerossa.Olen yllättynyt, että tämä tarina on otettu mukaan lehteen. Minä olen aivan fiiliksissä aina kun Fabio Celonia julkaistaan. Tässä tarinassa värit tekevät kuvituksesta erityisen maalauksellisen näköisen, mutta kuten ennenkin olen sanonut niin ymmärrän toki, että miksi Celonin piirroksia pidetään myös sekavina.
LISÄYS!
Vaikuttaisi siltä, että DuckTales-lehden voi yhä tilata tästä linkistä: https://tilaa.sanoma.fi/ducktales-lehti?aid=VJKSBWRW4K&ref=shop_lastensisallot
Voin valita tuolta 8kk:n tilausjakson alkavaksi siten, että tilauksen ensimmäinen lehti saapuisi minulle joko 27.12.2018 tai 25.1.2019.
Jospa Roope-setä lehti tuleekin takaisin ja Ducktalesin lehden tilaajat voisivat jatkaa tilaustaan sen kanssa. Sanomat tuntien tämä tapahtuu vain rinnakkaistodellisuudessa.Tämä olisikin tervetullutta. Onko Suomessa herätetty koskaan henkiin kerran jo kuopattua Disney julkaisua? Jouluparaati ja joulumanteli taitavat olla lähimpänä, mutta eivät ne kyllä omia julkaisujaan ole kun ilmestyvät Aku Ankka -lehden kanssa.
Instagramissa näin kuvan tämän kuun DuckTales lehdestä ja se paljastaa numeroinnin alkavan taas alusta joten helmikuussa tulee numero 3, mikä jää sitten viimeiseksi.
Tänään tuli kirje jossa kerrotaan että DT loppuu 28.2.2019 ilmestyvään numeroon kolme.
2) Saanko Prinsessa-lehden loppuvuodeksi? ;D
3) Tuleeko DuckTalesin tilalle mahdollisesti jokin uusi lehti, mikä jatkuu automaattisesti vanhoille tilaajille niin kuin DuckTaleskin aikoinaan Roope-sedän tilaajille?
DuckTales 1/2019 ilmestynee irtonumeromyyntiin poikkukellisesti vasta huomenna.
Oletettavasti näin koska lehtipiste.fi ilmoittaa numeron 12/2018 poistuvan myynnistä vasta tänään.
Joulun pyhillä ja vuodenvaihteella on ehkä ollut vaikutusta asiaan.
Tervetuloa takaisin foorumille Koninkaulus! 6 vuoden paussin jälkeen! Asiantuntevia kommentttejasi onkin täällä kaivattu! :)Tismalleen tätä samaa! Piti oikein hieraista silmiä, että luinko varmasti viimeisimmän viestin lähettäjän nimimerkin oikein. Uusia analyysejä odotellessa. ;D
Koko DuckTales-sähellys ja kuvitelma, että se olisi voinut korvata Roope-sedän, kertoo aika paljon siitä, kuinka pihalla Sanomalla tällä hetkellä ollaan.
Ilmoitin, että saa käydä ostamassa viimeisen numeron itse lehtipisteestä, mutta mistäs ostaa jos sitä ei edes myydä missään?
Kyllä lehtipiste ilmoittaa useitakin myyntipaikkoja pääkaupunkiseudulla ja muuallakin tosin ne on marraskuun lopussa ilmestyneelle numerolle (ilmeisesti 49L kun akuankka.fissä tuo on ainoa mainittu).Ystävälleni tilaamani jakso kestää numeroon 2/2019 asti.
Tosiaan jos irtonumeroita ei enää ilmesty, irtonumeroiden varassa olevilta jää kolme jatkosarjaa kesken. Aika tökeröä.
Koko DuckTales-sähellys ja kuvitelma, että se olisi voinut korvata Roope-sedän, kertoo aika paljon siitä, kuinka pihalla Sanomalla tällä hetkellä ollaan.
mitähän on tulossa kun Klasikko alkaa ilmestymään.
Koko DuckTales-sähellys ja kuvitelma, että se olisi voinut korvata Roope-sedän, kertoo aika paljon siitä, kuinka pihalla Sanomalla tällä hetkellä ollaan.
On suoranainen sääli, että Ankat ja Pravda ovat saman talon julkaisuja. Pravdan kuolema olisikin jo ihan tervetullut, mutta jos se vetää kuolinkorinoissaan Ankat samaan syöveriin, niin ketuiksi menee.
Juuri näin. Puuttuu ymmärrys pitkäaikaisten lukijoiden palvelemisesta. On suoranainen sääli, että Ankat ja Pravda ovat saman talon julkaisuja. Pravdan kuolema olisikin jo ihan tervetullut, mutta jos se vetää kuolinkorinoissaan Ankat samaan syöveriin, niin ketuiksi menee.
Onko tää nyt jotain hassua rajackiläppää hesaria kohtaan?
Ei ole hassua, vaan kuolemanvakavaa. Luepa vaikkapa professoreiden Timo Vihavainen ja Matti Klinge kommentteja kyseisen läpyskän älyllisestä tasosta. Vrt. vaikkapa lehden kulttuuriosastoa 1985 vs. tänään. Ero on huima.
Kysyin Lehtipisteen asiakaspalvelusta DuckTalesin myynnistä. Sieltä vahvistettiin, että irtonumeroita ei enää ilmesty, koska kustantaja on lopettanut irtonumeromyynnin kesken kaiken. Syytä ei alettu Lehtipisteellä spekuloida, joten kysynpä Sanomalta siitä.
En ole täysin vakuuttunut että tästä tulee mega-giga-keräilykohde, Ankka- ja Disney-faneille kylläkin.
En oikein jaksa uskoa että muut innostuvat keskeneräisistä sarjoista tai kuutiopäistä.
Mutta WoM ja muut vastaavat voisi lykätä Taskareihin ja omiin erikoisjulkaisuihin, DT-kirjoihin?
Kysyin Lehtipisteen asiakaspalvelusta DuckTalesin myynnistä. Sieltä vahvistettiin, että irtonumeroita ei enää ilmesty, koska kustantaja on lopettanut irtonumeromyynnin kesken kaiken. Syytä ei alettu Lehtipisteellä spekuloida, joten kysynpä Sanomalta siitä.
Ihan pitää kysyä, että mikä näissä WoMmeissa on niin hyvää? Ainakaan minusta eivät kuulu millään lailla Ankka-universumiin ne tarinat. Korostettakoon, etten pidä fantasiasarjakuvista ylipäätään.
Sellainen lehti olisi tervetullut, jonka sisällön pääasia olisi klassikkojen julkaiseminen alkuperäispituudessaan ja alkuperäisille uskollisilla käännöksillä. Lisänä voisi olla parhaita uudempiakin piirtäjiä (Casty). Vain Akua, Mikkiä (ei mitään Wommeja), Roopea, Taikaviittaa (mutta ei mitään Taikaviitta x tuhatta). Ei Reino Mursketta tms. Mieluiten Carpia, Asteritiä, Scarpaa, Chierchiniä, Gattoa, Bottaroa, Massimo de Vitaa, Cavazzanoa (ennen n. 1985).
Ihan pitää kysyä, että mikä näissä WoMmeissa on niin hyvää? Ainakaan minusta eivät kuulu millään lailla Ankka-universumiin ne tarinat. Korostettakoon, etten pidä fantasiasarjakuvista ylipäätään.
Onhan tämä nyt oikeasti kaikkien aikojen kusetus Sanomalta. Lopetetaan ilman mitään ennakkovaroitusta irtonumeromyynti siinä vaiheessa, kun lehden tilaaminen on mahdotonta. Säälittävämpää lafkaa ei taida Suomesta löytyä.
Ymmärrän tuohtumuksen, mutta kusetustahan tuossa ei toki ole. Lehtimyynti loppui varmastikin siksi, ettei kysyntää ole, joten turha niitä on silloin tarjota myyntiinkään. Vinkkinä kuitenkin sellainen, että kannattanee olla yhteydessä suoraan Aku Ankan toimitukseen. Saattavat jopa suostua lähettämään tällaisissa tapauksissa lehtiä, virallisesti tätä väylää kautta tuskin saa mitään aikaa mutta ehkä tällaisissa tapauksissa voivat tehdä poikkeuksia, mene ja tiedä.
Eikö niitten kannattaisi myydä jäljellä olevat lehdet vai heitetäänkö ne silppuriin...
Niin, kannattikohan sitä perinteistä Roope-setää sittenkään lopettaa?
Roope-sedällä on kuitenkin pitkä perinne ja kunnon tukijalka, jolloin ehkä olisi ollut parempi jos sen lopettamisen sijaan Ducktales oltaisiin sisällytetty osaksi Roope-setää kuin otettu sen tilalle kokonaan uutena. Mitä jos se ei eläkään yhtään sen kauempaa kuin edellinen Ankronikka-sarjakuva, sitten me menetämme kaksi Disney-ilmiötä yhden sijaan.
^No en tiedä, mutta äänikirjat ja Kindle-tyyppiset jutut ovat lisänneet myyntiä. Sääli ettei sarjakuvarintamalla ole suomenkielellä muuta (ISOA) digitarjontaa kuin AA-Lataamo.
Jos Egmont olis nyt noheva, se digitoisi kaikki Mustanaamionsa ja jotain muutakin ja pykäisi samanmoisen digipalvelun.
Timo
^No en tiedä, mutta äänikirjat ja Kindle-tyyppiset jutut ovat lisänneet myyntiä. Sääli ettei sarjakuvarintamalla ole suomenkielellä muuta (ISOA) digitarjontaa kuin AA-Lataamo.
Hyviä kirjoituksia, ihmettelen ettei Egmont ole laittanut pystyyn Mustanaamiosta digiversioita, sama koskee Texiä, tiedän että ainakin jälkimäisen kohdalla voisi tulla nikottelua vanhalta kaartilta.Eiköhän sieltä tule yksittäisiä sarjakuvia. Mitään isoa panostusta ei vähään aikaa ehkä tule.
Ja Muumien kohdalla digi toimisi vielä paremmin, kans.väl. tunnetuin suomalainen sarjakuva.
Sitten toiseen asiaan, nyt kun kirves on heilunut, niin mahtaako Sanomat enää kokeilla uusia Disney-sarjiksia? Epäilen, mutta mistä sitä tietää?
Eiköhän sieltä tule yksittäisiä sarjakuvia. Mitään isoa panostusta ei vähään aikaa ehkä tule.
Parempi olisi, että keskittyisivät nyt Aku Ankka-lehteen, Aku Ankka klassikkoon ja Aku Ankan taskukirjaan. Saisivat materiaalin siihen kuntoon, että se kelpaisi meille kuluttajille, ettei loputkin lukijat häivy. Niillä menee kaikki aika noihin ylimääräisiin juttuihin, kun pitäisi yrittää parantaa noita vanhoja perusjulkaisuja.
Täällä moneen kertaan on kirjoitettu, että Aku Ankka on suunnattu lapsille. Kukahan niitä Akuja kuitenkin ostaa ja ketkä lukevat niitä myös itse, vaikka onkin tilannut sarjakuvat lapsille. Kyllä me aikuisetkin niitä luetaan, joten siinä mielessä kannattaisi myös kuunnella meidän aikuisten lukijoiden mielipiteitä.
Parempi olisi, että keskittyisivät nyt Aku Ankka-lehteen, Aku Ankka klassikkoon ja Aku Ankan taskukirjaan. Saisivat materiaalin siihen kuntoon, että se kelpaisi meille kuluttajille, ettei loputkin lukijat häivy. Niillä menee kaikki aika noihin ylimääräisiin juttuihin, kun pitäisi yrittää parantaa noita vanhoja perusjulkaisuja.
Kukahan niitä Akuja kuitenkin ostaa ja ketkä lukevat niitä myös itse, vaikka onkin tilannut sarjakuvat lapsille. Kyllä me aikuisetkin niitä luetaan, joten siinä mielessä kannattaisi myös kuunnella meidän aikuisten lukijoiden mielipiteitä.
--
Koko ajan tässä kaihertaa se voimakas tuntemus, että Roope-setä olisi elänyt pidempään kuin tämä ”suursuosion” saavuttanut lehti.
Bisneksessä totuus on, että menetettyjä asiakkaita on vaikeampi saada takaisin kuin saada kokonaan uusia asiakkaita.
Tässä tapauksessa menetettiin sekä vanhat asiakkaat että uudet... oho.
Oliko englanninkielinen nimi virhe sekin?
Ropsun levikki laski paljon joten se oli tulossa elinkaarensa loppuun.
Wikipedia tietää kertoa, samoin kuin Sanomien oma levikki-info, että levikki on laskenut rajusti:
"...Vuonna 2012 lehden levikki oli 73 094 (LT 2012[1]). Vuonna 2016 levikki on tippunut 42587:ään...."
Eli hieman yli 30 000 kpl laski tuolla aikavälillä, sitä en tiedä mikä on ollut levikki vuoden 2017 alkupuolella. Lasku on todella hurja.
Ja kannattaa muistaa että Nalle Puh-lehti sai kirveestä kun sen levikki oli n 30 000 kpl, muissa sarjakuvakustantamoissa kustaisiin hunajaa noista levikkiluvuista, mutta Sanomissa ei.
Aivan uuden sarjakuvalehden lanseeraus on viittä vaille mahdotonta enää.
Roope-Setä oli tunnettu brändi, jolla olisi ollut varmasti vielä vuosia jäljellä lehtihyllyissä.
Ai niin, oudon huomion tein johtosarjan käännöksessä. Siinä Roope kutsuu tutkimuslaitoksen tyyppiä Taaviksi, kolmeen otteeseen. Asia häiritsi minua niin paljon, että tarkistin alkuperäisestä versiosta, millä nimellä proffaa siinä kutsutaan eikä kyse ainakaan ole Taavi Ankasta (Ludwig Von Drake).
Tätä suomen toimituksen julkaisujärjestystä on ollut aivan kamala seurata.
Aloitettiin osalla 6, sitten julkaistiin osa 5. Supertaskarissa tuli osa 4 ja vasta tämän jälkeen DuckTalesissa julkaistiin osat 1 ja 2 järjestyksessä.
Olisi mielenkiintoista tietää paljonko lehden levikki oikeasti oli?
Ja toistoa. Uskaltaako Sanomat lanseerata uutta Disney-lehteä, kaiken tämän jälkeen?
No nyt on jotain uutta tarjottavaa Ankkalinnasta teineillekin. (http://teineille)Linkki ei toimi!
Timo
Juu, ei, linkki ei toimi.
No nyt on jotain uutta tarjottavaa Ankkalinnasta teineillekin. (https://www.penguinrandomhouse.com/books/609330/young-donald-duck-by-francesco-artibani/9781684055470/?fbclid=IwAR1-G4cLUKhAa9Mjd4j9zSM5r1MzK1r4764QBkaqEq9w1qUsOFwnHc5fkbU)Mielenkiintoista olisi tietää, että tuossa Teini-Akussa...käytetäänkö siinä esim. kännyköitä, tabletteja. Tarkoitan, että jos tässä eletään vuotta 2019 tai lähelle sitä, niin menee vähän pieleen, kun Aikuis-Aku elelee samaan aikaan.
Timo
Mielenkiintoista olisi tietää, että tuossa Teini-Akussa...käytetäänkö siinä esim. kännyköitä, tabletteja. Tarkoitan, että jos tässä eletään vuotta 2019 tai lähelle sitä, niin menee vähän pieleen, kun Aikuis-Aku elelee samaan aikaan.
Tai sitten on kyseessä rinnakkaismaailma tai joku Maa 2 kökköily.
Miksi ei pysytä siinä tutussa ja turvallisessa 50-luvussa?
Miksi ei pysytä siinä tutussa ja turvallisessa 50-luvussa?
Miksi ei pysytä siinä tutussa ja turvallisessa 50-luvussa?
koska kasuaali rasismi ja seksismi alkaa vähitellen olla passée jopa ankkafanien keskuudessa näin vuonna 2019?Täh? Onko kommentti esitetty ns. "aikuisten oikeesti" vai onko kyseessä pelkästään hetkellisen mielenhäiriön tuottama aito stiiknafuulia? Edellisessä tapauksessa ei auta sähköterapiakaan...
Tarkoittanet "teenager"? Suomen Teiniliitto on perustettu 1939. Tai oikeammin sen edeltäjä Oppikoulujen jotain...
Teini-sanasta:
"Kreikan sanasta diakonos ’palvelija’ (ks. diakoni) periytyy ruotsin kieleen sana djäkne. Tästä on johdettu suomeen käännös teini. Mikael Agricolan tiedetään käyttäneen teini-sanaa jo 1500-luvulla tarkoittaen sillä apupappia.[3]
1800-luvulla nuoret rahoittivat opintonsa kerjäämällä rahaa (ns. teinirahat) esittämällä teinilauluja. Teini-sana aloitti uuden kukoistuksen vuonna 1944, jolloin perustettiin Suomen Teiniliitto. Teiniliiton ja lyseoiden/lukioiden teinikuntien kulta-aikaa olivat 1960- ja 1970-luvut, mutta tämän jälkeen opiskelijatoiminnan epäpolitisoituminen marginalisoi ne."
Timo
Näkeehän tuon jo vaatteistakin, että ollaan about nykyajassa. Tai sitten 90-luvulla tai jotain.
Noh, jos mentäisiin barksilais-rosalaisessa historiankäsityksessä Akun olisi pitänyt olla teini 1930-luvulla, jolta tämä hahmo vaikuttaakin niissä tuon ajan Taliaferron Silly Symphonies -sarjoissa.
DuckTales ei sentään sisällä yhtä ainuttakaan suomeksi jo julkaistua tarinaa. Siitä voi ja kannattaakin kehaista toimitusta.
Kääntäjä lienee keksinyt itse, että hahmo voisi yhtä lailla olla Taavi Ankka, koska muistuttavathan esim. ankanpojatkin vain etäisesti klassisia sarjakuvavastineitaan. Tai sitten kyse on vain Taavin kaimasta. Onhan DuckTalesissa esiintyvä Taavi kuitenkin aivan eri näköinen kuin tässä sarjakuvassa esiintyvä "Taavi". Vaan tiesikö kääntäjä sitä...?
Eipä taida tulla uutta lehteä DuckTalesin tilalle. Jos supertaskareita vielä tulee, niin sinnehän sekä nimisarjaa että muutamaa muuta voisi mahdollisesti valikoida.
Viimeinen DT tuli tänään, mukana mm. Taikaviitta Etusivu uusiksi ja Ankat Matkalla osa 5.
Oliko mitään mainintaa että lehti loppuu siihen numeroon?
Ei mitään!
Ei minkäänlaista mainintaa, että tämä olisi viimeinen numero.
Kanteen napatun ruutunäytteen puhekuplaan on muokattu teksti "Se on loppu nyt!" Siinä kaikki.
Mitä sitä turhia ilmoittelemaan. :P
Saas nähdä mitä sarjiksia laitetaan vikaan DuckTales-lehteen?
Eiköhän siinä tule Ankat matkalla -sarjan viimeinen osa sekä Universo PK:n viimeinen osa, jonka Kääk13 mainitsi edellisellä sivulla. Mahdollisesti Heshukkaa myös.Ei muuten tullut Universo PK:n viimeistä osaa. Miksi ihmeessä olisikaan? Siinä olisi jopa saattanut olla jotain järkeä. :-X
Ei muuten tullut Universo PK:n viimeistä osaa. Miksi ihmeessä olisikaan? Siinä olisi jopa saattanut olla jotain järkeä. :-X
Johtosarjassa animaatiosta tuttua päätöntä miesratsua kutsutaan sarjakuvassa päättömäksi ratsumieheksi ja ratsumiehen nimeksi mainitaan Pontus vaikka animaatiossa hahmo on nimeltään Manni. Hauskoja nimiä molemmat, mutta olisihan se nyt ollut hauskempi jos hahmot olisivat olleet lehdessä samoilla nimillä kuin animaatiossa.
Luulen, että suomalaisen lehden toimitus on tietoisesti tehnyt hahmosta Taavi Ankan. Englanniksi tuo tutkija nimittäin puhuttelee Roopea etäisellä nimityksellä ”Mister McDuck”. Suomennoksessa kuitenkin Roope on hänelle tuttavallisesti vain ”Roope” eikä "herra Ankka".
Ei mitään!
Ei minkäänlaista mainintaa, että tämä olisi viimeinen numero.
Kanteen napatun ruutunäytteen puhekuplaan on muokattu teksti "Se on loppu nyt!" Siinä kaikki.
Mitä sitä turhia ilmoittelemaan. :P
Olikohan viimeisen numero kansikuva ja teksti (Johtokunnan jouhevat juonet!) pieni näpäytys tälle sähläykselle...
Olihan siellä vielä sisäkannella se viittaus kokouspulliin jonka ajattelin kans viittaavaan lehden loppumiseen kabinettimatikan kautta.
Ehkä kysymyksessä on Pekko Ankkala.
Amerikkalaisen lehden apulaistoimittajaksi on tullut suomalainen nimi Anni Perheentupa, tietääkö joku hänestä?
On Perheentuvan nimi ainakin vielä uusimmassa DuckTales - Silence and Science -lehdessä.
Ha! Arvasin, että Junioria kannattaa pitää silmällä.Työntäisi sinne Carl Barksit ja Don Rosatkin. Ei tarttis samoja sarjakuvia katella vuodesta toiseen.
Vahva tunne, että ennen julkaisemattomiakin DuckTales tarinoita lehden sivuilla vielä nähdään.
Vahva tunne, että ennen julkaisemattomiakin DuckTales tarinoita lehden sivuilla vielä nähdään.