Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Piirtäminen, tekstaus, väritys ja skannaus => : kissanen 22.11.2016 klo 14:55:03

: Videoita/sivustoa digitaalimaalaamiseen
: kissanen 22.11.2016 klo 14:55:03
Moikka,

Tuossa otsikossa se onkin se asia. Eli osaako joku vinkata hyviä videoita tai sivustoa digitaalimaalaamiseen photarilla, missä opeteltaisiin mm. turkin maalaamista... Haluaisin maalata sarjakuvamaisia hahmoja digitaalisesti. Tai jos tästä on jo keskustelua käyty jo jossain, niin vinkki siitä.

Kiitos.
: Vs: Videoita/sivustoa digitaalimaalaamiseen
: Timo Ronkainen 22.11.2016 klo 23:46:30
Joku kutina mulla on että aiheesta olis ollu Kvaakissa. No haulla onnistuin löytämään ainakin tämän keskustelunpätkän (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,7634.msg141529.html#msg141529), jossa on joitakin linkkejä:
http://www.conceptart.org/go/learn/
http://www.creativebloq.com/how-to

Tämäkin ketju (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5751.0.html) saattaa olla läpikäytynä hyödyllinen.

Timo
: Vs: Videoita/sivustoa digitaalimaalaamiseen
: Reima Mäkinen 23.11.2016 klo 09:55:57
Melkein tämän kanssa identtisesti nimetty Piirustusvideoita -ketju  (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,6637.0.html)löytyy. Luulinkin ekaks uutuusviestejä kammatessa että tää oli sama ketju. No, vähän eri sisältö toki.

Kissanen ilmeisesti kysyi vinkkiä eläimen (ei ihmisen) turkin maalaamiseen ja se ehkä sopisikin otsikoksi paremmin.  :)
 
Perinteisesti sarjakuvapiirtämisessä riittää kun hahmottelee muodon ja laittaa siihem muutaman karvan sinne tänne, markkeeraamaan että "ääriviiva" ei ole sileä vaan pörröinen.

Maalatessa muodot toki korostuvat enemmän ja niiden todella pitää olla oikein, kun valo osuu ruumiin eri kohtiin eri tavalla. Tämän suorittamiseen taas pätee aivan sama kuin muuhunkin muotojen maalaamiseen. Pitää tuntea hieman teoriaa miten valot ja varjot muodostuvat valonlähteistä ja yleisvalaistuksesta (esim. taivas) riippuen.
Jokaista karvaa ei tietenkään maalatessakaan sinne turkkiin laiteta, vaan vain tiettyihin avainkohtiin. Terävimpiin "kulmiin", siihen missä sävyt vaihtuvat ja tietenkin kohtiin mihin halutaan lukijan katsetta ohjata.