Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => Aiheen aloitti: X-men - 27.05.2016 klo 20:15:35
-
Eipä tuosta Rebirth #1stä tullut hullua hurskaammaksi että mikä siinä on se pääpointti (mitä nyt taas versumi rebootataan).
Ilmeisesti Saturn Girl (eipä LSHssa oikein muita blondeja ole) on tullut tulevaisuudesta nykyaikaan. Kait DC Legioonankin reboottaa sillä edellisestä buuttauksesta on jo jokunen vuosi.
-
Niin, sehän oli vasta mainoslehti. Vihjattiin kaikkea jännää, mutta eipä tuossa sen kummempaa.
Juu kaikkea vihjailtiin maan ja taivaan väliltä mutta kuinka paljon tuosta sitten toteutuu (muuten kuin lyhyt esiintyminen jossain) jää nähtäväksi.
-
Tämä Rebirth tuntuu enemmän DCn vastineelle Marvelin Secret Warsin jälkeiselle ajalle kuin uudelta jatkumolta.
Green Lanterns Rebirthissä oli muutama huumorinpläjäys ja Battis oli synkyyttä ja Teris taas vähän kaikkea.
-
Juu Hal pysynee OAssa jonkun aikaa.
Stewartin jne kohtalo selvinnee Edge of oblivionin päätösnumerossa tai sitten myöhemmissä GLissä viimeistään.
-
DC on suunnitellut jotain erikoista sillä vaikka Teris (Prime Earth) heitti veivinsä niin Clark Kent on elossa.
Dectective oli synkistelyä jossa koottiin tulevaa Bat Squadia ja Actionissa taas oli paluu 1980-luvulle kun Luthor hienossa haarniskassaan ja Teris (New Earth) ottivat yhteen. Aquamanissa mennään taas kohti yhtä yhteenottoa Black Mantan ja Aquamanin välillä.
-
DC:n Rebirth ja tupakkamiehen paluu... :)
REBIRTH's HELLBLAZER a 'Johnnie Walker-Fueled Journey' (http://www.newsarama.com/29954-rebirth-s-hellblazer-a-johnnie-walker-fueled-journey.html)
-
Ja tänään keskiviikkona ilmestyneessä Justice League: Rebirth -lehden ensimmäisessä numerossa supersankarijoukko saa riveihinsä kolme upouutta jäsentä...
The JUSTICE LEAGUE Gets Three New Members In The Pages Of Today's REBIRTH Issue (http://www.comicbookmovie.com/comics/dc_comics/comics-the-justice-league-gets-three-new-members-in-the-pages-of-a143218)
-
Saas nähdä kuinka kauan DC jatkaa tätä 2 lehteä per sankari per kuukausi etenkin kun nyt esim. WWssä mennään sekä nykyajassa että menneisyydessä ja Battiksen ja kumpp. kuviot on ihanasti sekaisin ja Teris taas tappelee Doomsdaytä vastaan taas ja Hal Jordan yrittää aloittaa GLt taas ilmeisesti tulevaisuudessa kun Sinestro oli vanha papparainen.
-
Kummallisesti eri tahot haluavat palauttaa Kryptonin takaisin kun ensin H'El yritti ja nyt Eradicator haluaa palauttaa Kryptonin henkiin.
-
Eipä tuo Superwomanien ura hyvin alkanut ja tuskin jatkuu sen paremmin. Tuskin DC tapattaa Lois Lanea ja jos tapattaa niin tuskin pitkäksi aikaa eli taitaa DC marssia taas yhtä reboottia kohti.
Mitäköhän dieettiä Amanda Waller käyttää kun flashbackissa jossa tapasi pressa Obaman Waller oli wanha tukeva itsensä kun taas nykyään on sitten huomattavasti sutjakampi.
Earth-2lla on taasen oma "Civil Warinsa".
-
Kyllä vain ylimääräiset clark kentit ja lois lanet tapetaan pois.
Totta mutta mitkä niistä ovat ylimääräisiä, pre vai post Flashpoint versiot.
Kiinalaiselle Super-Manille veikataan nopeaa loppua, tai hahmo saa oman identiteetin. Jotkut piirit ovat näreissään kun kiinalaiset esitetään länsimaiden kopioijina.
Se koira haukkuu jne. Nopea loppu on mahdollinen kun voimat on aikalailla on/off (ei toki mitään uutta Terisversumissa).
-
Uusi Supergirl-lehti jatkaa siitä mihin ed. loppui eli on kaiketi tv-sarjaan perustuva.
Muuten on menty tuttuja latuja eli kurmotettu pahiksia.
-
DC ei tunnu kovin innokkaalta aloittamaan uusia lehtiä vähemmän tunnetuille tai uusille hahmoille jotka eivät liity Teräsmieheen tai Batmaniin.
miten sen ottaa : Young Animal linja ja Wildstormin paluu riittävät ja itselle on riittänyt se että mitä tehdään tehdään paremmin kts. mm Batgirl joka on vasta muutamalla alkunumerolla mopannut koko New 52n alkupuolen noin 6 000 000 000 -0 luvuin.
PerusDC menee jo kuitenkin suhteellisen laajalla rintamalla.
-
Ensi vuoden alkupuolella alkavat "uudet" lehdet Batwoman sekä Justice League of America.
Saapi nähdä ehtiikö 52sen JLA eli Rao-saaga päättyä ennen tuota sillä välillä se tuntuu olevan peruutettu ja välillä on taas tulossa mutta ainakaan ed. numero ei tullut vaikka se mainittiin DCn omalla sivulla.
Doom Patrol alkoi mutta eka lehti mentiin hissukseen. Shade on myös uutukainen joka ei liity Battikseen tai Terikseen mitenkään (vielä).
Damienin TT alkoi "muutamalla" lainrikkosimella kun tämä päätti kidnapata TTn tulevat jäsenet (se kuinka moni oikeastaan on teini on taasen asia erikseen) mutta tuskin Damien muutenkaan on lainkuuliainen.
Batperhe sai oman crossoverinsa (Batgirl jäi ulkopuolelle kun tämä on matkustelemassa ja BOP taasen on omassa ajassaan).
Teriksessä ml. Action ei sen kummempaa ja Kiinan JL meni sekin kohtuu matalentoa.
-
Bhe ja Sää ovat kai Batman ja Superman?
Young Animalin alkulaukaukset ovat kovasti hyvää settiä, itselle juurikin "pakollinen lepakko crossover" oli alkuun lähinnä tuskaa, Detective comics ja Batman kokivat tilapäisen notkahduksen tasossa. Siis kunnon hirviöitä vastassa ja tarinankerronta meni alkupuolella näin laiskalla autopilotilla? Just just.
Lepakkopuoli on kyllä muuten lunastellut lupauksia muunkin DCn edestä vaikka mm. New Supermanista pidänkin.
Jännästi Aquaman on se joka on yllättänyt omalla "poliittinen trilleri enemmän steroideissa kuin hiihtojoukkue, mikä tahansa hiihtojoukkue" linjallaan erittäin positiivisesti.
Deathstroke puolestaan jopa ylitti odotusarvoni, käsikirjoittajaansa Christopher Priestia on syystä monesti tituleerattu neroksi. Sladen ja Rosen isä-tytär suhde on ihastuttavan nihilistinen, kuten sarjakuva muutenkin.
Totuttu rikottu kerronta lisää jo valmiiksi oivallista kerrontaa, joskaan tätä ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa noviisille hyväksi lähestymispisteeksi.
Enemmän se "ensimmäinen uima-oppitunti alkaa: 4°C vesi, alkusyvyys 45m, lähin ranta 8km, 30kg varusteita repussa ja tst-vöissä, kädet raudoitettu eteen" kuvaa sarjaa.
Palkitseva hahmon faneille silti.
-
Daily Planetissa ollaan ilmeisesti puolsokeita kun heidän mielestään tämä toinen (se joka nai Teriksen) Lois Lane on samannäköinen kuin edesmennyt Lois Lane, Lana "Superwoman" Lang huomasi kyllä eron.
WWssä taasen käytiin Doc Minervan menneisyyttä läpi eli siitä harvinainen lehti että lehden nimikkohahmo ei esiinny koko lehdessä.
Hal Jordan oli taas oma itsensä kun yksin hyökkäsi Sinestron kimppuun.
-
Daily Planetin jutussa on jotain mitä ei ole vielä kerrottu. Loishan pelkäsi, että Perry White huomaa eron. Mutta ei.
No tämä toinen Lois Lane on vanhempi ja tietenkin on eriväriset silmät.
Metropoliksessa on myös Daily Star sanomalehti jonka päätoimittajana on sama tyyppi kuin wanhalla Earth-2lla.
Cat Grant taasen aikonee palkata SGn alter egon Kara Danversin ja SGn biologinen isäpappa on taasen "herättänyt" Argo Cityn henkiin mutta aikalailla asukkaat näyttivät Brainiacin roboteilta.
-
Samassa kuussa tapaamme Kiinan Jokerin, jonka nimi ei ole Jokeri, vaan Grass Mud Horse. Siis ruohomutahevonen? WTF?
Aikas paha! Ja oikein osuva, kuten Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Baidu_10_Mythical_Creatures) osaa kertoa:
References to the creatures, particularly the Grass Mud Horse, are widely used as symbolic defiance of the widespread Internet censorship in China ...
Cao Ni Ma (草泥马, Cǎo Ní Mǎ), literally "Grass Mud Horse", was supposedly a species of alpaca. The name is derived from cào nǐ mā (肏你妈), which translates to "fuck your mother".
-
Ymmärrän nyt kaiken.
Aijjaa?
No uusia lehtiä tulee taas ja Vixenille on taasen annettu asu joka peittää enemmän kuin paljastaa ja Atomeita on vissiin 2 kipaletta ja muutenkin nuo one-shotit kaikki lienevät sijoittuvat menneisyyteen.
Cyborgilla ei mene hyvin, ensin saa tyttöystävän naiscyborgista ja pääsee tämän kanssa vällyjen väliin ja sitten joutuu tämän pettämäksi ja muutenkin asiat menee päin honkia.
Maxwell Lord teki debyyttinsä ja on samanlainen pa*kiainen kuin ennenkin ja apurit ovat sieltä pahimmasta päästä mm. Lobo (mitenköhän vangitseminen onnistui ja kenen toimesta) ja Emerald Empress (kaiketi LSHn vihulainen). Toki JLA ja Suicide Squad pysäyttävät Lordin ja tämän ryhmän lopulta.
Legioonan kohtalosta ei edes vihjattu mitään ja Saturn Girl on yhä Arkhamissa (nähtiin vilaukselta kun Battis kävi hakemassa ryhmänsä jäseniä).
Hal Jordan on lienee siirtynyt DCn kuolleista herääjien listan kärkipaikalle sillä taas tuli 1 ylösnousemus.
-
Ryan Choi on Atomi. Ray Palmer, entinen Atomi, on tämän mentori.
Juu molemmat esiintyivät ennen Flashpointtia JLAssa jne.
-
Eclipso tuli sitten takaisin, eipä sitä ole sitten nähtykkään Team 7n jälkeen.
Ensi kuussa alkaa Justice League of America kun Eclipso-saaga ilmeisesti loppuu ja ryhmän jäsenet ovat sitten enemmän tai vähemmän kaukana sankareista (Lobo, Killer Frost sieltä toisesta päästä ja Black Canary ja Vixen vastakkaisesta päästä).
Supergirl on sitten omassa versumissaan, Cyborg-isä tulee Nykiin ja aikoo pistää ns. paikan remonttiin mutta muita DCn sankareita ei sitten näy.
Titaanien Nykin seikkailussa oli sentään kosketus muuhun DChen kun Teris kävi vierailulla.
Teriksiä on 1,5 (tai 2 riippuen mitä I-Ching saa aikaan Kiinan Teriksessä) mutta erinäisiä Salamia tuntuu olevan puolisen tusinaa.
-
Jos kannessa lukee Rebirth, se on DC:n pääversumia.
Toki mutta luulisi Cyborg-Teriksen tulon soittavan hälytyskelloja muuallakin kuin Nykissä.
-
Zor-El oli Cyborg Superman jo N52-Supergirlin numerossa 6.
Oli mutta nykyinen Terästyttö on pikemminkin tv-sarjan Terästyttö kuin 52sen Terästyttö, pääpointti on kumminkin että Cyborg-Teriksen tulo ja "Kryptonilaisten" invaasio ei ainakaan alussa (ja tuskin myöhemminkään) aiheuttanut liikekannallepanoa muissa sankareissa.
-
Terästytön kuulumisesta Rebirthin alle oli taas epäilyksiä kun Teriksen Multiplicityssä ei ollut Karaa mukana mutta tämä kiinalais-Teris oli ja tuskin oli iästä kysymys on ei tuo jälkimmäinen juuri vanhempi ole kuin Terästyttö.
Battista ja Kissanaista ollaan taas laittamassa yhteen mutta tuskin toteutuu.
-
Battis ja Salama (se punapukuinen) aloittavat ensi kuussa crossoverin lehtiensä välillä jossa ilmeisesti kaivaudutaan syvemmälle Kellomiehien hymynappiin, tuskin tuossa muuta on kuin pintaa raapaistaan.
Vanha "kunnon" Mxyxptlk pre-Flashpoint/ja kaikki muut oli sitten se toinen Clark Kent koska oli paossa ilmeisesti samaa tyyppiä joka kidnappasi Red Robinin.
Legioonasta on esitelty vanhempi Saturn Girl ja nuori Brainiac-5 mutta silti LSHn omaa lehteä ei ilmoiteta.
-
Supergirl on vihdoin tulossa osaksi muuta DCUta kun seuraavassa numerossa Teris tulee vierailulle (heillä on jotain puhuttavaa) ja lisäksi SG piipahti JL vs Power Rangerssissa.
Battis saa muuten monta esiintymistä kuukausittain kun on omat lehdet ja sitten on 2 JL-lehteä ja sitten vierailut muissa lehdissä eli voisi lainata vanhaa Marvel-vitsiä ja sanoa että on monta Battista kuten oli monta Wolverinea.
52sen Teriksen Fortress of solitude on kokonaan unohdettu sillä uuden Teriksen lyhyttä piipahdusta siellä linnaketta ei ole nähty vaikka SG on sen nykyinen haltija.
-
Ovatpa tarpeettomia nuo yksittäiset, sankarin/hahmon esittelevät Rebirth-numerot. Hyvin voi loikata ensimmäisiin tarinakaariin.
Superman perheineen on toistaiseksi paras, sellainen kokonaispositiivinen tapaus. Ensimmäinen tarinakaari on oikein mainiosti kuvitettu ja kirjoitettu.
Kun sankareita aina nuorennetaan, niin onpa mainio veto ottaa kohderyhmäksi teinien sijaan vanhentuneet, nyt jo perheelliset lukijat. Isi peukuttaa! Iso peukku!
Sen sijaan Batman-lehden ensimmäinen tarinakaari ei minuun iskenyt lainkaan. Seuraava sentään herätti etukäteen aavistuksen enemmän kiinnostusta, mutta sitten sieltä lähtee jo crossoveria.
Finch on ilmeisesti saanut epäkiitollisen toimeksiannon kopioida Capullon tyyliä. Harmi juttu, koska kyllä Finch on parhaillaan vääntäessään omaa, rujoa, 90-luvulta ammentavaa, absurdia tyyliään.
All-Star Batman oli aika vaisua Snyderiä. Värittäjä oli sotkenut häiritsevästi JR JR:n tyyliä. Ruutujen reunoja oli häivytetty ja niissä oli vaikka mitä efektiä. Batmanin niska oli kuin jotain hiottua teräslevyä. Tälle peukku alas.
Vihreät lyhdyt varmaan tulee katsastettua ja loput Batman-Teris-linjan julkaisut. Onko näitä ehtinyt Kvaak-käyttäjäkunta jo enempi katsastamaan?
-
Lyhdyissä mennään ympäri ämpäri joka suuntaan ja jotenkin tuntuu että se mitä Rebirthin alussa nähtiin esim. Red Lanternsien visiitti mutapallollamme on unohdettu ja maassa olevilla Lyhdyillä on omat kriisinsä ja avaruudessa olevilla omansa.
Teris ja Battis eivät sinällään seikkaile paljoa yhdessä JLn ulkopuolella ja satunnaiset tapaamiset Supermanissä ja samoiten Supersonseissa.
Olen samaa mieltä että nuo sankarien esittelyt one-shot rebirth-lehdissä ovat silkkaa rahastusta jotka olisi voitu hoitaa muualla ja osa ei ole edes uusia tuttavuuksia (Vixen on hyvä esimerkki joka oli jo 52ssa mukana ja hahmo ei ole sen kummemmin muuttunut 52sta tai pre-Flashpoint versestä tai pre-Crisis versestä).
-
Trinity.
no tuossa on Diana mukana ja lehti unohtui kun se tulee niin "harvoin" verrattuna esim. kolmikon päälehtiin ja sivulehtiin.
ilmeisesti Supergirl ja Batgirl ovat tavanneet jossain vaiheessa (ehkä jossain pre-Rebirth BGssä) kun lyöttäytyivät yhteen.
-
Jännä juttu, kuinka DC sai aikaan niin onnistunutta pöhinää Rebirth-uudistuksen osalta, sillä ei nyt meinaa osua kohdalle mitään hyvää.
Mielikuvissa yritys onnistuneesti pyyhki pois kaiken epäonnistuneeksi leimatusta New 52 -uudistuksesta, mutta ei tämä vielä ole tuota Superman-lehteä lukuun ottamatta millään tasolla vakuuttanut.
Bryan Hitchin kohdalla maailma on menettänyt loistavan kuvittajan ja saanut keskinkertaisen käsikirjoittajan. Justice Leaguen ensimmäinen tarinakokonaisuus oli kurja. Ei riitä, että kaikki hahmot vuoroillaan juoksevat, lyövät ja selittävät. Siihen päälle olisi vielä saatava edes jossain määrin järjellinen juoni, joka pitää kaiken kasassa. Tämä Justice Leaguen ensimmäisestä tarinakaaresta puuttui. New 52 lähti kovemmin käyntiin tämän joukkueen kohdalla.
Rob Williams on käsikirjoittaja, jonka töitä olen pitänyt silmällä jo pitkän aikaa. Suicide Squad olisi varmaan jonkun muun tapauksessa jäänyt välistä ja olisi melkein nytkin saanut jäädä. Kokonaisuudessaan tarina on varsin vaatimaton, eikä juuri tarjoa nousuja ja laskuja.
Jim Leen kuvitusta ei puolestaan enää kärsi katsella lainkaan. Mies on paitsi taitoineen neljännesvuosisadan menneisyydessä, myös nykytasoltaan varsin kömpelö. Enemmän olisi pitänyt olla sellaisia aukeamasivuja, Williamsin pienet ruudut eivät millään tavoin tue kuvittajaa, vaan päinvastoin tuovat miehen heikkoudet esiin.
Olipa varsin hurja kontrasti, kun ensimmäinen numero vaihtaa tarinasta suoraan hahmoesittelyyn- Jälkimmäisen on saanut aikaan taiteilija, joka ymmärtää ja osaa kuvata valaistusolosuhteita.
Teräsmiestä ja Batmania varmasti luen vielä myöhemmin, samoin tutustun vielä muuhun materiaaliin ajan kanssa, mutta varmaan tästä eteenpäin ovat kukkaronnyörit melko tiukoilla näiden Rebirth-juttujen kanssa.
-
Harleyn oma lehti on luettavaa jos tykkää huumorista ja päättömästä menosta.
Suicide Squadista on paha sanoa mitään sillä tällä lehti on mylleryksessä.
Molemmat JL-lehdet taasen menevät isosta tappelusta toiseen ja jäsenten omissa lehdissä ollaan joko isossa tappelussa tai matkalla siihen tai sitten selvitetään omaa menneisyyttään ala WW.
-
Lepakon ja Salaman crossover sitten alkoi ja eka osa oli aika lyhyt tapahtumiltaan.
[spoiler]Reverse Flash kohtasi ilmeisesti Doc Manhattanin.[/spoiler]
-
Kaikki on vielä auki, mutta Thawne vaikutti hyvin [spoiler]kuolleelta[/spoiler] lopuksi.
No hän sanoi että ei ole syntynyt vielä eli ..........
Aikamatkailu on sitten ihanaa.
-
Reverse Flash tulee taas Flashiin vaikka juuri kuoli Battiksessä (Doc Manhattan oli sitten se "jumala") eli aikamatkailu on sitten niin helv...... ihanaa.
Talvella (marraskuussa) on sitten edessä yhteenotto/tapaaminen Watchmenien kanssa.
Teriksen omassa kriisissä (yhdessä monista) Lois menetti sitten toisen jalkansa.
Deathstroke aikoo myös harrastaa aikamatkailua kun aikoo pelastaa kuolleen poikansa.
-
Muisti taas pettänee mutta muistaakseni Infinite Crisiksessa ollut Alex Luthorin rakentama torni (masiina) tuhoutui mutta kumma kyllä se on DCn kesäeventissä (Dark Earth/Universe) ehjä ja Battiksen hallussa. Samaisessa esimulgasussa nähtiin Mr Miracle jota ei olla nähtykkään vähään aikaan.
Teriksellä menee kaikki päin honkia, vaimo menettä toisen jalkansa ja itse menettää näkönsä ja poikakin on kaapattu eli ei voisi huonommin oikein mennä.
-
Taas oli JLssä Iso Paha Monsteri jonka päihittämiseen tarvittiin alunperin tsiljoona GLää ja itse Lyhtyjen pomot ja nyt sitten siihen tarvittiin 1 GL ja Cyborg. Tarina tuntui alkavan ns. keskeltä koska ainakin minulle jäi hämäräksi että kenen kanssa Battis kävi small talkia.
DCllä taitaa olla 2 PGtä sillä toinen on (pitäisi oleman) Maa-2lla ja toisen kylppäriin teleporttasi pari Harleyn nuijimaa rosmoa.
-
PItää paikkansa. Uusi pääuniversumin PG ei ole vaan ollut fanien mieleen.
Kaikki 52ssa/Rebirthissä nähdyt PGn (Kara Zor-El Maa-2) esiintymiset ovat tehneet hahmosta jonkin verran bimbon (asiaa ei edesauttanut team-upit Harleyn kanssa) ja tämän pitäisi olla menestynyt bisnesnainen jne.
Pääversumin toinen PG (tämä tumma tyttö) on taas rinnastettavissa Marvelin nykyiseen "Rautamieheen" ja tämä PG taas löi hynttyyt yhteen Deathstroken kanssa.
Eli DCllä on 3 PGtä, 1 Maa-2lla ja 2 pääversumissa (sillä tuskin ö-luokan konnilla on ulottuvuuksien väliseen teleportaatioon kykenevää pientä laitetta).
-
Kaikki 52ssa/Rebirthissä nähdyt PGn (Kara Zor-El Maa-2) esiintymiset ovat tehneet hahmosta jonkin verran bimbon (asiaa ei edesauttanut team-upit Harleyn kanssa) ja tämän pitäisi olla menestynyt bisnesnainen jne.
Nyt on pakko kysyä:
Luetko sinä näitä vai katseletko vain kuvat?
-
Nyt on pakko kysyä:
Luetko sinä näitä vai katseletko vain kuvat?
Luen.
-
Gothamissa leviää virus joka iskee vain miehiin eli suurin osa eri JLien jäsenistä ei voi mennä kaupunkiin asiaa selvittämään joten Teris lähettää naisapua WWn muodossa, kumma kun ei pyytänyt serkkuansa apuun sillä tämä on muuten aika irrallaan muusta versumista (lyhyt teamuppi Batgirlin kanssa, jokunen esiintyminen Teriksissä, lyhyt teamuppi Kiinan Teriksen kanssa, jne).
-
Battiksen lehdessä alkoi sitten superfriends-tarina eli Battiksen ja Cattiksen (tätä menoa Mr and Mrs Batman) ja Mr and Mrs Supermanin yhteistarina joka tuntuu ottaneen lainauksia 52sen SupesBattis-lehdestä.
-
Eipä tuo 52nen niin kovin puhdas reboot ollut kun Strange Visitor (alunperin Kismet (DCn vastine Marvelin Eternitylle)) palasi Rebirthin Supergirlissä takaisin oltuaan poissa ~16 vuotta ja muutenkin seikkailu (Our Worlds At War) jossa esiintyi ("kuoli") viimeksi ja johon SGssä viitattiin aikalailla unohdettiin sittemmin. Tätä menoa varmaan Teriksen ja Matrixin seikkailut Matrixin versumissa kaivetaan esiin tai jotain muuta yhtä tai vielä vanhempi tarina.
-
Eihä 52 varsinainen reboot olekaan, vaan rinnakkaisuniversumi. Rinnakkaisuniversumeissa voi tapahtua samankaltaisia asioita. Vihjailtiinhan 52:n Teräsmiehissäkin, että Teräsmies olisi kuollut ja herännyt henkiin.
-
Eihä 52 varsinainen reboot olekaan, vaan rinnakkaisuniversumi. Rinnakkaisuniversumeissa voi tapahtua samankaltaisia asioita. Vihjailtiinhan 52:n Teräsmiehissäkin, että Teräsmies olisi kuollut ja herännyt henkiin.
Piti oleman puhdas alku (enemmän kuin Crisis oli) mutta vuosien saatossa on tullut yhä enemmän pre-Flashpoint juttuja mukaan (kuten tuo 52sessa vilahtanut Teriksen kuolema ja henkiinherääminen Daily Planetin muistoseinällä). Kait tuo Teris vs pocketversen Kryptonilaiset näkyy jossain muistelossa (ellei DC halua lukijoiden unohtavan että Teris murhasi 3 Kryptonilaista kun tämä oli vielä puhtoinen partiopoika).
-
DC keittelee erikoista soppaa, Teräspojalla on sama solarflare-kyky kuin edesmenneellä 52sen Teriksellä mutta isä-Teriksellä ei tiettävästi ole samaa kykyä. Vaikka tuo pre-Flashpoint Teris onkin integroitu nykyversumiin niin ei Teräspojalla pitäisi oleman solarflarea.
-
DCllä on kova kaipuu menneisyyteen kun nyt on menossa uusversio WWn ja Teriksen seikkailusta 1990-luvun puolessavälissä mitä nyt uusversiossa Teris on korvattu Battiksella ja tällä kertaa on ilmeisesti haluja osapuolten kesken toisinkuin reilut 20 vuotta sitten (toki tuolloin Teris oli naimisissa jo eli WWn ja Teriksen suhde toisessa ulottuvuudessa olisi ollut epäsopivaa ja Battis on "vain" suhteessa/kihlattu Catwomaniin).
Kaipuuta menneisyyteen edustaa myös Warlordin ensiesiintyminen Rebirth-versessä kun hahmoa ei ole Konversiota lukuunottamatta nähty ~8 vuoteen.
-
Ennakkotietojen mukaan Battiksen ja Cattiksen häät eivät tule olemaan yhtä rauhalliset kuin jokunen vuoskymmeniä sitten silloisella Earth-2lla.
-
Olen lukenut viikon mittaan runsaasti Rebirth-sarjoja.
Julkaisut ovat keskimäärin kovatasoista supersankarisarjaa. Koko firman tuotoksissa on hyvä fiilis ja sarjoja lukee mielellään.
Kun Robert Venditti luotsasi Vihreän Lyhdyn New 52:n loppuun kuin märkä sukka, en minä odottanut jatkolta yhtään mitään. Taisi mies vain säästellä hyvät jutut Rebirth-starttiin. Hal Jordan & The Green Lantern Corps on tusinan numeroita luettuani selvästi joukon kärkeä. Kuvitus on sekin samaa Vihreä Lyhty -tason herkkua, joten tekijät löivät sarjan suoraan Geoff Johns -kaudelle, mitä on enää vaikea sitten nokittaakaan.
Green Lanterns on kömpelöäkin tökerömmästä premissistä – kaksi toisiaan nokittelevaa lyhtyä pakotetaan yhteistyöhön – huolimatta kuuden numeron jälkeen tämä on vielä varovaisesti jatkossa.
Suomessa nyt julkaisuvuoron saanut Batman ei minua sytyttänyt. Vasta naurunappula-numerosta (21), eli siitä Vartijat-hymiöpinnistä, lähtien se on ollut mainiota supersankariviihdettä. War of Jokes & Riddles -tarinakokonaisuuteen ehdittyään kirjoittaja tasapainoilee jo onnistuneesti kevyen ja vakavan välimailla. Oman supersankarilogiikan varassa roikkuvaa juonta ei jää sen suuremmin pyörittelemään, kun kuvitus on korkeatasoista. Kirkkaasti jatkossa.
All-Star Batman on kunnianhimotonta rymirstelyjuonta lukuun ottamatta melko velttoa esitystä. Jos vielä keksitte sellaisen hahmon, jota ei ole kloonattu ja kloonista kasvatettu maailmantason salamurhaajaa, niin tästä sekin löytyy. Ei Snyder nyt varsinaisesti huonokaan ole, mutta ei tästä sellaista sykettä löydy, että tätä tulisi pidemmälle seurattua. Tekeekö sekään Batmanista uskottavampaa, että Alfred on entinen erikoisjoukkojen mies, joka osallistui Batmanin koulutukseen. Jatkossa ehkä luen, ehkä en.
Detective Comics on Batmanin oma tiimijulkaisu ja kolmesta Lepissarjasta (positiivisesti) tasalaatuisinta luettavaa. Ainoa vaiva on, että Robin TAAS kuolee tai on kuollakseen. Miksen laittanut tätä spoileri-tägiin. No, Robin nyt kuolee aina kolmen numeron välein enkä minä edes muista tai välitä että menikö siinä Tim vai Dick. Lukaisin vaivatta sinne Batwomanin teemanumeroihin saakka ja luen myös jatkoa.
Kaikkinensa Batman-julkaisuilla näyttää olevan yhteisenä teemana, että Batman saa turpaan ja Batman itkee. Jos fanittaa sellaista psykoottista Miller-Morrison-akselin Batmaniä jonka psyyke on yhtä kaukana taviksesta kuin Hulkin lihasmassa, ei tätä oikein jaksa. Ja romanssi Kissanaisen kanssa on yhtä kiva kuin kivi kengässä, eli ensin sen koettaa sivuuttaa ja lopulta vain ottaa sieltä pois.
The Flash jäi New 52 -kaudella väliin kokonaisuudessaan. Hetki näihin seikkailuihin siirtyessä aina pitää taistella sellaista camp-fiilistä vastaan. Salaman viholliset ovat siitä hauskoja, että jokaisella on jokin hassu pyssy. Naurunappulasta lähtien lähtee veto päälle.
Rebirth koettaa jotenkin sovittaa koko laajan DC-historian jollain tavoin sulatettavaksi kokonaisuudeksi, mikä mm. Salaman tapauksessa tarkoittaa sellaista hassupyssyjen ja tarhakaverit menneisyyteen matkustavien murhaajien sovittamista yhteen. Salama jollain tasolla onnistuu, kun taas Aquaman ei pääse campistä yli mitenkään. Sanotaan nyt, että olen varmaan Vesimiestä lukenut sen numeron, missä meni käsi ja tuli harppuuna tilalle. Tämä vaatisi aivan holtittomasti synkkyysruuvia tai sitten sellaisen Alan Moore -tasoisen käsittelyn.
Jos minä jotain en 90-luvulta jäänyt kaipaamaan, niin se on Jim Leen kuvitus. Silti se ei suostu jäämään 90-luvulle, vaan mies vetää samaa pin-up-juttuaan maailman tappiin. On siinä vetämistä, että jopa fanittamani Rob Williams ei saa kirjoitettua Suicide Squadia riman yli. Ei pysty lukemaan edes ensimmäistä tarinakaarta loppuun, ei siis vain pysty.
Ei pysty myöskään Wonder Womania, vaikka se ihan jännästi Ruckan kynästä taas aloitteleekin. Kun on vielä lukematta keskimäärin koko WW-historia niin ehkä joku päivä sitten.
Kehuin jo joskus aikanaan perheellisen Superman-aloituksen ja kehun uudestaan. Isyysteema puhuttelee pienten lasten isää, mutta on tämä myös ensiluokkaisen hyvin kirjoitettu ja kuvitettu. Jos Suomessa luettaisiin Teräsmiestä, niin tämä olisi ollut ihan must. Olkaa, DC-toimitus, niin kilttejä että tämä Teräsmies jää pysyvästi poikineen kehiin, vaikka takaovi "ei tämä ollutkaan oikea" -tappokytkimelle on jätetty vilkkumaan punaisena.
Action Comics on jo Dan Jurgensista johtuen sellaista perinteistä ts. lukijasta riippuen nostalgista tai vanhahtavaa Teräsmiestä niille, jotka kaipaavat sellaista summittain 80-90-luvun taitteen Teristä. Minä en oikein kaipaa. Luin siihen Superman-crossoveriin kanssa ja hyllytin siihen.
Super Sons on ihan mjoo, hyvä kyllä, mutta en ole oikein kohderyhmää. Samaan kategoriaan menee Supergirl eli lukisin, jos kuuluisin.
Justice League on höylättu ja hiottu keskinkertaiseksi möykyksi. Hitchiltä kynä pois ja sivellin käteen, sillä tämä olisi korjattu!
Mitäpä sitten. Lisää Vihreää Lyhtyä ja Salamaa, sekä lukuvuoroaan vielä odottavia, ainakin New Superman ja Batmanin toinen tiimi (JSA) ennen kuin katsastetaan Dark Nights -numerot.
Valehtelisin väittäessäni, etten odottaisi Tuomiopäivän kelloa, mutta keskeneräistä ei vielä kannata aloittaa. Pyöri sängyssäsi, Alan Moore, pyöri!
-
Battiksen toinen (tai oikeastaan kolmas kun toinen on Batfamily) on JLA ei JSA.
SG Rebirthin alku oli todellakin nuoremmalle polvelle tarkoitettu mutta kun tiimi vaihtui niin siitä tuli ihan kelpo supersankarisarjis.
-
Hyvin ollaan koordinoitu, Lyhdyt tappelee Zodia vastaan nykyisyydessä ja Teris ja Booster taas tulevaisuudessa tappelevat Zodin perhettä vastaan ja ilmeisesti samalla planeetalla eli Lyhdyt tulevat häviämäån.
-
Vanhempi Tim Drake joka esiintyi Teen Titansseissa olikin näköjään pre-Flashpoint jatkumon tulevaisuudesta kun tämän ajassa Stephanie Brown ja Cassandra Cain kumpikin olivat olleet Batgirlejä.
-
Uudessa Teen Titansseissa on sitten Lobon tytär (niin kenen kanssa se on lapsen tehnyt kun pitäisi oleman viimonen Czarniainen), Miss Martian (tai sitten Martian Manhunterin tytär mutta MMnkin pitäisi oleman lajinsa viimeinen), nuori Aresanlia kopioiva nainen, joku nuori naisnoita ja Marvelilta kopioitu Goldballs (toki muokattuna).
-
Jos pitäisi Batman Cold Daysin (Battis #51 alkaen) kannen perusteella veikkailla niin sanoisin että Battiksen ja Cattiksen häät menee persiilleen.
-
Death of Superman on kumma tarina kun se ilmeisesti kertoo 52sen Teriksen kuolemasta Doomsdayn kohtaamisen jälkeen (eli kaiketi kuolemasta josta oli uutisjuttu Buglen seinällä 52sen alussa) mutta asiassa on pikku mutka kun tarina olisi pitänyt tulla 52sen aikana eikä Rebirthin aikana jossa on Teris joka kuoli Doomsdaytä vastaan 25 vuotta sitten.
-
Death of Superman -minisarja sijoittuu menneisyyteen.
-
Death of Superman -minisarja sijoittuu menneisyyteen.
Niin sijoittuu eli ennen 52sen Justice League #1stä mutta kun 52sen Teris on korvattu pre-Flashpoint Teriksellä (ja kukaan ei muista/mainitse nykyään tätä kuollutta Teristä).
-
Muistaakseni Superman Reborn kokonaisuus Rebirth-kaudella reboottasi Teräsmiesjatkumon niin, että viiskakkosen Teriksen kokemukset sulautu vanhaan Terikseen. Kukaan ei siis suoranaisesti taida enää muistaa viiskakkosteristä.
-
Uusvanha perheellinen Teris oli muokatun jatkumon mukaan elänyt matalalla profiililla perhe-elämää 10 vuotta. Sitten maailmalle yhtäkkiä selvisi että on kaksi Teräsmiestä. Ja Lois Lanea. 52-Lois Lanella ei ollut mitään seurustelusuhdetta Teräsmieheen tai Clark Kentiin.
Ja kun Teräsmiehet yhdistyivät, ei kahta Teräsmiestä enää muistettu. Ja Perry Whitekin oli yhtäkkiä Jon Kentin kummisetä.
Mutta 52-Lois Lanen vielä jotkut muistivat.
Tätä rebootia ei tehty oikein tyylillä.
Ei ja siksi tuo Death of Superman onkin hölmö. Sopivasti 52sen Lois heitti veivinsä joten pre-FP Lois pystyi helposti astumaan tämän kenkiin (vaikka Mrs Superman on vanhempi kuin edesmennyt Ms lane ja silmät ovat eriväriset).
Toki nyt kun vaimoke ja poika ovat isoisän kanssa reissussa niin tekijöiden ei tarvitse pähkäillä ristiriitaisuuksia.
-
Ilmeisesti 52sen Lois Lane tuli takaisin Actionin (#1002) lopussa.
DCllä on ilmeisesti jotain Felix Faustin tytärtä (Fauna Faust) tai itse Felix Faustia vastaan kun tyttären kaikki esiintymiset (2 kpl) ovat olleet lyhyitä (ennen ja jälkeen Flashpointin) päättyen kuolemaan.
-
Death of Superman se vaan jatkaa hidasta etenemistään (ehkä joulukuussa päästään osa 2seen).
Jos Detectivestä voi jotain päätellä niin Battis ryhmineen rantautuu Markoviaan kohta.
-
Kuinka monta osaa Death of Supermaniin tulee? Jokaisessa osassahan on monta jaksoa, ilmestyvät viikon välein. Semmoisia nämä nettisarjikset nyt ovat.
Ei oikeastaan kuulu tähän osioon, koska ei ole Rebirthiä. Mutta olkoon nyt.
Hyvä kysymys kun ollaan osassa 1 ja Doomsday vasta ilmestyi kuvioihin. Suurin osa kuukeloinnista on animaatioleffasta joka perustuu siihen 1990-luvun crossöveriin ja sitten jatkuu Reign of Supermenillä ensi vuonna. DCn sivujen mukaan on ilmeisesti tarkoitettu buffaamaan noita animaatioita eli koko hötskä jatkuu aika pitkään (eka osa 12 lehteä ja toka osa väh. sama eli ensi kesänä lienee valmis).
Siksi tämä onkin hölmö kun pääosassa on 52sen Teris mutta julkaistaan Rebirthin logon alla jossa seikkailee alkuperäinen kuoleman kokenut Teris.
-
Luin tuossa Justice League Timeless -traden ja jäi mietityttämään, että hemmot ovat luolassa, laativat suunnitelman kokonaisen planeetan lyömiseen ja... viimeisessä kuvassa koko homma on tehty, planeetallinen hyökkääjiä pakenee. Wait, what?
Näytettiinkö tämä jossain muussa lehdessä vai oliko tämä tosiaan näin? Mätkimme planeetallisen pahiksia ojennukseen, eihän tuollaista pikkujuttua nyt viitsi näyttää...
??? :P :o
-
Ei se kestänyt kuin 5 numeroa (JL Rebirth 14-19) ja kuten Jukka Laine sanoi niin suuret suunnitelmat jne.
-
Ei se kestänyt kuin 5 numeroa (JL Rebirth 14-19) ja kuten Jukka Laine sanoi niin suuret suunnitelmat jne.
Mutkun... tuo luolaseikkailu ja planeetan karkoitus oli vain tuo numero 14. 15-19 oli sitten se varsinainen Timeless-kaari. Timeless-heppulit toki rakensi isoja rakennelmia, mutta tuo alussa oleva juttu oli erillinen. Cyborg sanoi, että tuo hyökkäilevä planeettajoukkio oli jonkinlainen "mining colony". Ei siis Timeless heppuleita.
-
Eipä uusin Kriisi ole juuri ehtinyt edes alkaa kun on jo liuta ruumiita tullut ja tunnetuin ruumis on tällä hetkellä Red Arrow.
-
52sen alkuaikojen (eli farkut ja t-paita) Teris tai tämän Dark Multiversen vastine tekee sitten paluun Sideways 9ssä. Saas nähdä mitä tuostakin tulee.
-
DCn johdolta on ilmeisesti tullut käsky että kaikissa lehdissä jotka jotenkin liittyvät taikuuteen pitää olla sen poistamiseen (ainakin yritys sillä uusin on vielä kesken) liittyvä tarinankaari ja lehdet ei saa liittyä toisiinsa mitenkään.
Saas nähdä että onko Dceased crossover event vai ei sillä ainakaan Justice Leaguessa pyörivä Source Wallin hajoamisesta alkanut tarinankaari ei sitä ole tällä hetkellä ( Teen Titanssit olivat mukana jonkun aikaa ja Justice League Odyssey liittyy siihen kautta rantain).
-
DCn johdolta on ilmeisesti tullut käsky että kaikissa lehdissä jotka jotenkin liittyvät taikuuteen pitää olla sen poistamiseen (ainakin yritys sillä uusin on vielä kesken) liittyvä tarinankaari ja lehdet ei saa liittyä toisiinsa mitenkään.
Saas nähdä että onko Dceased crossover event vai ei sillä ainakaan Justice Leaguessa pyörivä Source Wallin hajoamisesta alkanut tarinankaari ei sitä ole tällä hetkellä ( Teen Titanssit olivat mukana jonkun aikaa ja Justice League Odyssey liittyy siihen kautta rantain).
Wonder Womanin ja Justice League Darkin The Witching Hour kuuluu tähän sekamelskaan. Se Hecate vs. peilikuva lienee yksi näkökulma siihen, miksi magia on ihan uusissa puitteissa.
Pitääpä katsoa jos tuohon Source Wall-tarinaan pääsee jostain käsiksi. Villi arvaus, että jos se ratkeaa, saadaan New Godsit taas uuteen kuosiin. Tai sitten jotain ihan muuta.
-
Darkseid omalla tahollaan yrittää herättää NGt (tai ainakin ne pahat) henkiin. Sekamelska se on kun pitää aloittaa luku aika kaukaa.
Magian tuhoaminen, Heroes in crisis (kait tuo hölmöily kohta loppuu), Source Wall, DCeased ja Leviathan ja päälle sitten pienemmät häppeningit niin eriasteisia kriisejä riittää.
-
Ennen kuin X-men kysyy onko Kaliber DC:n vastine Cablelle vai, vastataan että ihan varmasti on. Ja Sofia on Hopen vastine.
Juu tuon huomasi se sokea Reettakin. Kumma kun ei aikaisemmin ollut kopioinut.
-
Heroes in Crisis eli Wally Westin sekoilut päättyi ja oli mitäänsanomaton minisarja, toki siinä heivattiin liuta enemmän tai vähemmän tuntemattomia hahmoja ja vikassa numerossa nähttin ex-TTn jäsen joka kuoli COIEssä ja teki sitten paluun (ylläri pylläri) New Earth-jatkumossa.
Doomsday clockissa taas vihjattiin TAAS että Doc Manhattan olisi vastuussa Flashpointin jälkeisestä versumista (ja muistakin).
-
Sais nyt sen Doomsday Clockin saada loppuun että tietäs mikä sen lopullinen tarkoitus oli.
(https://pbs.twimg.com/media/D8KKa7NWsAA1wCK.jpg)
-
Niin. Eikö sen tarkoitus tosiaan ole integroida Watchmen DC universumiin.
-
Niin. Eikö sen tarkoitus tosiaan ole integroida Watchmen DC universumiin.
No Docin mukaan Teris tekee siitä selvää jossain vaiheessa.
Tarkoitus on ollut tuoda takaisin JSA ja LSH. Niiden uutta lanseeramista on lykätty, koska Doomsday Clock vaikuttaa asiaan.
Eipä Saturn Girl/Womania ole nähty kuin vilaukselta DClockissa sitten pikkasen vanhojen Battiksien.
-
En odota sen kummempaa kun tähänasti on vain jahkailtu ja päätarina edennyt hitaasti.
-
Käytin varmaan tunnin sen vatvomiseen, pitäisikö ennen Formerly Known as the Justice League -minisarjaa tarttua jonnekin Justice League International/Europe -kauden tarinoihin, kunnes totesin ettei harrastaminen saa olla näin vaikeaa ja hemmottelin itseäni lukemalla uunituoreen Heroes in Crisis -minisarjan, jossa ovat em. sarjojen sankareista mukana Booster Gold ja Blue Beetle.
Tästä on moni sanonut pahaa, mutta minä itse asiassa pidin kovastikin. Toki hieman vähemmän olisi saanut olla puhuvia päitä, mutta jos idea on siinä, että supersankaritkin voivat olla haavoittuvia ja kärsiviä ihmisiä, niin menihän se.
Suuresta käänteestä en niin kamalasti innostunut, ja loppunumero oli tosiaan vähän huono. Tuli oikeastaan mieleen, että toimituksessa on ideoitu jokin lopputilanne ja siihen on sitten pitänyt keksiä tarina ympärille. Kaiken lisäksi siinä on keksitty vielä pikku koukku, jonka avulla voi sitten myöhemmin paljastaa, että sankari ei ollutkaan syyllinen tapahtuneeseen.
Tässä se nyt olikin koko jutun isoin ongelma, sillä jos mukana on maailman paras salapoliisi ja maailman nopein rikospaikkatutkija, sekä toimittajaa jne. kuinka kukaan ei muka hoksaa kysyä, mikä [spoiler]laukaisi hälytyksen. Syyllinen vain toteaa sen mahdollisesti johtuneen hänestä itsestään. Juu, ei mene läpi.[/spoiler]
-
Onkohan Doomsday Clock sitten syyskuussa saatu päätökseen, koska JSAlaisia esiintyy Justice Leaguen syyskuun numeroissa.
Kyllähän sitä varmaan vatvotaan sitten pari kuukautta.
-
Onkohan Doomsday Clock sitten syyskuussa saatu päätökseen, koska JSAlaisia esiintyy Justice Leaguen syyskuun numeroissa.
vastaus on vaihteeksi twitterversessa:
https://twitter.com/Ssnyder1835/status/1138909478550691847
-
Tästä ketjusta huomasin, että helmikuussa 2018 olin muka "seuraavaksi" lukemassa Dark Nights: Metal -kokonaisuutta.
Olin lukenut näitä Rebirth-kauden juttuja monen sarjan tapauksessa juuri näihin metallimeininkeihin, joten tartuin tarinaan vähän että saisin tulpan pois tieltä.
Hyvä, että maltoin aloittaa niistä pääsarjaa edeltävistä, alustavista numeroista jotka nostivat tunnelmat korkealle. Taustoittavat yksittäisnumerot olivat nekin melkein parempia kuin itse pääsarja. Ne myös kuuluvat niin kiinteästi mukaan, että olisi ollut tyhmä olo aloittaa suoraan pääsarjasta.
Sen sijaan niitä perussarjojen sidosnumeroja en jaksanut muuta kuin seuraamieni sarjojen kohdalla, eli Salama, Oikeuden puolustajat ja Halin nimeä kantava Vihreä lyhty.
Olihan siinä päätösnumerossa vähän kirjoitettavaa, että päästiin pinteestä ulos, mutta tärkeintä oli että kokonaisuudessaan juttu viihdytti.
Batman: Lost -numeroa lukiessani piti ihan tarkastaa, että oliko Morrison mukana. Ei ollut nimeä merkitty mukaan, mutta Wild Hunt -numerossa sen sijaan oli.
Tajusin tätä lukiessani, etten ollut ilmeisesti lukenut Snyderin New 52 -kauden Batmania ilmeisesti muuta kuin suomessa julkaistun osuuden, koska en muistanut Batmanin jossain vaiheessa kuolleen. Täytyypä varmaan joskus palata sinnekin. Seuraavaksi kuitenkin lisää Rebirth-kauden juttuja.
EDIT: Sitä piti kysyä, että onko noissa metallin jälkeisissä sarjoissa (Damage, Silencer jne.) mitään sellaista, mitä ei kannata sivuuttaa.
-
Damage on DCn vastine Hulkille/Red Hulkille (toka ei eka) muutamilla muutoksilla ja ei sen kummemmin liity muuhun DCUhun kuin JLA kävi visiitillä ja Congorilla alter egoineen saatiin nykyjatkumoon ja nähtiin DCn oma Monster Island, Silencer liittyy muuhun DCUhun vielä vähemmän (toki on Talia Al Ghulin ystävä ja palkollinen (jonkun aikaa)), Sideways ei myöskään ole mukana muussa DCUssa sen kummemmin ja sama juttu muutkin, kaikki ovat hyvää luettavaa ja Silencerissa oikeastaan nähdään Leviathanin (järjestön ei eventin) alkusoinnut.
-
Year of villainsin alku on pelkkää lehtien myynninkohotusta kun tie-ineissa on vain sivun-parin osuus jossa Luthor rekrytoi vihulaisen ryhmäänsä.
-
Em. eventti ei ole vielä laajentunut Lyhdyn lehteen (kumma kyllä mutta kerkiää vielä) ja onko se mistään kotoisin on vielä aikaista sanoa (DCeased oli pöhkö mitä nyt "paljasti" että Booster ja Flash (Barry) ovat sukua).
-
Supergirl tuli infektoiduksi Nauravan Battiksen ansiosta mutta silti SG oli normaali itsensä kun oli sankarit vs Luthorin joukot JLAn päämajan edustalla eli se siitä synkroniasta.
-
Ensin Supergirlin ja Batwomanin team-upit tuli yhtenä opuksena ja nyt sitten uudet seikkailut tuosta opuksesta myydän Digital Firstinä. Muut DFt on sentään olleet uusia turinoita mutta ilmeisesti SGlle ja BWlle ei löydetty sopivaa juonta uusile seikkailuille.
-
Muut DFt on sentään olleet uusia turinoita mutta ilmeisesti SGlle ja BWlle ei löydetty sopivaa juonta uusile seikkailuille.
Siis nää kaikki uudet viikottaiset Digital Firstit on aiemmin julkaistu DC:n julkaisuissa, joita ei ole jaettu Diamondin kautta (siis esimerkiksi Walmartin DC Giantit). Niistä mitään ei siis ole tehty näitä julkaisuja varten. Siksi DC pystyikin niin nopeaan pistämään niitä ulos Koronan pysäytettyä printtijakelun.
-
Teriksen seikkailut ei ole osuneet silmiin ennen DFää.
-
Joker War on jotenkin sekava kun alkuun ilmestynyt Batgirlin lehti näytti kuinka Joker tekee tästä ramman taas joka taasen sitten viime voimillaan seivästää Jokerin ja ilmeisesti tappaa tämän kun muissa JWhen liittyvissä lehdissä Joker on elossa jne ja Nightwingissä Batgirl on taasen vahingoittumaton.
Jotenkin alkaa tuntumaan että tekijät eivät tiedä miten Perpetua ja Batman Who Laughs ja koko Dark Metal-tarina saatetaan loppuun kun nyt sitten Justice League on planeetalla Black Mercyn emoplaneetalla (ilmeisesti) ja sitä ennen viettivät muutaman numeron alieneiden keskuudessa kun olivat ensin poistaneet vallasta hirmuhallitsijan.
-
Jokeri sota ohitse ja mitä jäi käteen? No raunioitettu Gotham (ties kuinka mones kerta) ja Jokeri on taas omilla teillään suunnittelemassa seuraavaa päähänpistoaan kuten aina, Ilmeisesti aika moni Battiksen vastustajista tietää että Bruce Wayne on Battis.
Ulos Jokerin ex-tyttöystävä Harley Quinn ja sisään Jokerin uusi tyttöystävä Punchline.
-
Juhlan paikka: Dark Metal jne on vihdoin ohitse ja oli jo aikakin kun kaikkineen kesti ~3 vuotta ja alkoi käydä jo puuduttavaksi kun isohko osa oli Dark Batmanin monologiaa. Hölmömmäksi tuo meni kun Justice League eriytettiin DMstä ilman sen järkevämpää syytä.
-
Future State välipalajtarinat päättyvät kohta ja hetimmiten alkaa Infinite Frontier joten normaaliin julkasitahtiin ei ihan äkkiä päästä.
-
Hiukan kummastuttaa kun DCn piti hankkia kaikki hahmonsa saman bannerin alle mutta sen jälkeen kuin 52 loppui niin ei ole juuri nähty muita kuin DCn omia sankareita pl. Watchmen ja tuleva (taas) Milestonen hahmojen esiinmarssi.
-
Ensin oli City of Bane, sitten City of Joker (Joker war) ja nyt sotten city of Scarecrow (Fear) eli tuleekohan tämän jälkeen city of Penguin tai Mr Freeze tai jos vaikka Ra's al Ghul yrittää valloiittaa Gothamin.
-
Oiskohan DC tappamassa Teristä (taas) ja annettaisiin tilaa nuoremmalle sukupolvelle? Jälkikasvu kun sanoi Teriksen lehdessä yhden Wallerin hyökkäyksen jälkeen että Legioonan historiikit viittaavat että isän päivät ovat vähissä.
-
Batwoman on viihdyttävää perussankarointia. James Tynion IV vahvistaa Marquerite Bennettiä alussa. Tarina kulkee ilman suurta kikkailua. Jälkimmäinen yksin jäätyään kirjoittaa vähemmän maskuliinista, painajaisten puolelle ulottuvaa tarinaa, mutta vaihtaa sitten taas onnistuneesti mutkattomaan persauksille potkimiseen.
Tämä Rebirth on ehdottomasti parempaa kuin DC 52:n Batwoman, joka oli periaatteessa kiinnostavaa, mutta sekavasta sivusommittelusta johtuen kovin työläs lukea. Siinä paras osuus oli yksinkertainen This Blood is Thick (2014) -kokoelma, jossa jahdattiin Batmania. Se jäi oikein mieleen siitä syystä, että tarinakaaren lopetus oli leikattu seuraavan kokoelman puolelle.
Kokonaisuudessaan Rebirth-tarina on vähän kuin yksinkertaistetussa muodossa saman toistoa, mutta Steve Epting kuvittajana aloituskokoelmassa The Many Arms of Death (2017) riittänee nimitasolla vakuuttamaan epäilevämmänkin lukijan.
-
No Teris (Kal-El) sitten ilmeisesti heitti henkensä mutta kuoli sentään saappaat jalassa.
Kun Captain Universe ei riitä (toki kilpailijan tavaramerkki) niin sitten kutsutaan paikalle Doctor Multiverse (ilmeisesti eivät halunneet matkia kilpailijaa jolla on Capuja jne vähän joka lähtöön) mutta hahmosta on paha sanoa mitään muuta kuin että ei ole mikään omnipotentti ilmeisesti kun otti turpiinsa Tartarukselta jonka sitten Darkseid päihitti vääntämällä niskat nurin.
-
Helppo DCn on mainostaa että ensimmäinen WW-crossover eventti on tulossa kun viime aikoihin saakka on pääasiassa ollut vain 1 WW-lehti joten ei niitä lehtien välisiä seikkailuja ole voitu tehdä ja edellinen iso WW-eventti oli War of the Gods 30 vuotta sitten.
-
Final Crisiksen piti oleman nimensä mukaisesti viimeinen Criisi mutta eipäs ollutkaan kun DCltä on tulossa Dark Crisis.
Tuskin kukaan odotti että DC pitäisi sanansa.
-
Onhan Final Crisisin jälkeen ollut jo nyt kaksi kriisiä, Flashpoint, mikä muutti DC universumia aika radikaalisti ja Dark Nights: Metal.
-
Final Crisiksen piti oleman nimensä mukaisesti viimeinen Criisi mutta eipäs ollutkaan kun DCltä on tulossa Dark Crisis.
Tuskin kukaan odotti että DC pitäisi sanansa.
Onko tämä sitten kaikkien kriisien äiti?
-
Onhan Final Crisisin jälkeen ollut jo nyt kaksi kriisiä, Flashpoint, mikä muutti DC universumia aika radikaalisti ja Dark Nights: Metal.
On mutta kummallakaan ei ollut Crisis-titteliä, Wally Westin sekoilut (teki selvää "jokusesta" tuntemattoman pään sankareista) oli alunperin joku Crisis mutta lopullinen nimi oli ilman Crisista.
Onko tämä sitten kaikkien kriisien äiti?
Ei, se säästetään seuraavaan reboottiin.
-
Jos Flashpoint Beyondissa nähty DCn loppu pitää paikkansa niin taas 1 iso eventti joka lässähtää lopussa pannukakuksi, Dark Multiverse Perpetuoineen päivineen oli ihan hyvä (toki loppu oli taas semmoinen että hyvikset voittavat aina).
-
World's Finestit ei ilmeisesti ole sen kummemmin kaanonia kun uusimmassa Kandorilaiset ovat pullossa (ja ainakin 1 pullo meni säpäleiksi taannoin Teriksen lehdissä) ja Robin (Tim Drake) flirttailee Kandorilaisen tytön kanssa vaikka muissa lehdissä on tullut kaapista ulos.
-
No se on sitten hyvästit Justice Leaguelle joksikin aikaa kun Titansit korvaavat JLn.
https://comicbook.com/comics/news/how-titans-tom-taylor-nicola-scott-replace-justice-league/
Tuskin korvaus on pitkäaikainen.
-
Tiedä mitä DCllä on mielessä Teriksen suhteen kun tämä tuntuu olevan ylivoimaisempi kuin pre-COIE Teris (vielä pysyy pääosin Maapallolla toisinkuin toinen mainittu Teris ja syynä on perhe) ja muut Superman Familyn jäsenet tekevät mitä sattuu paitsi se oikea Superboy joka on Nightwingin koulutuksessa ja muuta (oman lehden lisäksi).
"Jostain" kumman syystä tämä War of The Gods on vielä pysynyt vain Jumaliin liittyvien hahmojen lehdissä sillä ei ole näkynyt Terista, Battista, jne mailla eikä halmeilla.