Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvamarkkinat => Tapahtumat, näyttelyt ja koulutus => Aiheen aloitti: Suomen sarjakuvaseura - 07.07.2014 klo 13:00:45
-
HELSINGIN 29. SARJAKUVAFESTIVAALIT
29th HELSINKI COMICS FESTIVAL
5.–7.9.2014
Pohjois-Euroopan suurimmassa sarjakuvatapahtumassa nähdään monipuolista ohjelmaa, kuten sarjakuvamarkkinat, Pienlehtitaivas, näyttelyitä, keskusteluja, työpajoja, animaatioita, kilpailuja, lastenohjelmaa ja iltaklubeja. Festivaalin pääteltta ja Pienlehtitaivas sijaitsevat Lasipalatsin aukiolla ja muita tapahtumia on ympäri kaupungin.
Teemoina
Sateenkaarisarjakuva I Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt ovat esillä vuoden 2014 Helsingin sarjakuvafestivaalien pääteemana. Festivaaliohjelmassa nostetaan esille vähemmistötaiteilijoita ja kantaaottavaa sarjakuvaa. Teemaeläimenä nähdään tämänvuotisen festivaalitaiteilija Joonas Rinta-Kannon sateenkaria ympärilleen syöksevä Säihkyturpa.
Saksa I Saksa-teema näkyy festivaaleilla taiteilijavierailujen, näyttelyjen, residenssien ja työpajojen muodossa. Teemakokonaisuuteen omine vieraineen osallistuvat myös Sveitsi ja Itävalta.
Vieraina mm.
Gabrielle Bell (Yhdysvallat)
Charles Berberian (Ranska)
Sascha Hommer (Saksa)
Tuuli Hypén
Kati Kovács
Olivier Kugler (Saksa)
Mika Lietzén
Marijpol (Saksa)
Sebas Martín (Espanja)
Rutu Modan (Israel)
Anne Elizabeth Moore (Yhdysvallat)
Tiitu Takalo
Julia Thorell (Ruotsi)
Jarkko Vehniäinen
Birgit Weyhe (Saksa)
Näyttelyitä mm.
Tom of Finland
Tove Jansson
Joonas Rinta-Kanto / Fok_It!
sarjakuvafestivaalit.fi (http://sarjakuvafestivaalit.fi/)
(http://sarjakuvafestivaalit.fi/images/2014_festarijuliste.png)
-
Hyvin hankalaa lukea kirkkaan keltaista tekstiä valkoiselta pohjalta. Laskin jopa näyttöni kirkkautta ja kontrastia, mutta silti piti tihrustaa että kuka on tehnyt mitäkin.
Ei ole itselle kovinkaan montaa mielenkiintoista ohjelmanumeroa tarjolla, ainakaan esittelyjen perusteella, joten kuulisin mieluusti, jos joku osaisi vinkata mihin kannattaa suunnistaa.
-
Festivaaliuutisia:
Katalogi on myynnissä 5 € hintaan Sarjakuvakeskuksella ja Sanomatalon Art Kaarisillassa, Fok_It-näyttelyn yhteydessä olevassa Sarjakuvakeskuksen pop up -kaupassa. Jos haluat ostaa katalogin postitse, kirjoita meille info@sarjakuvakeskus.fi.
Sisältää mm.
–Festivaaliohjelma, kartta ja näyttelyt, nämä voi halutessaan repäistä erikseen irti lehden keskeltä
–Festivaalivieraiden sarjakuvia (Joonas Rinta-Kanto, Thomas Wellmann, Olivier Kugler, Sebas Martín, Philip Schaufelberger, Howard Cruse, Rutu Modan, Birgit Weyhe, Julia Thorell, Gabrielle Bell)
–artikkeleita mm. aiheista Tom of Finland, Joonas Rinta-Kanto, Philip Schaufelberger, Sarjakuva Saksassa, Suuri sota sarjakuvina
Koko: A4. Sivuja: 84. Julkaisija: Suomen sarjakuvaseura ry. Värillinen
(http://sarjakuvakeskus.fi/components/com_jshopping/files/img_products/4a842019d905c3093b724de05185b8e5.jpg)
Festaritarjouksena uusin Tove Jansson- ja festivaaliaiheinen Sarjainfo + katalogi yht. 10 €.
Festivaalien ohjelma ja näyttelyt ovat julki: http://sarjakuvafestivaalit.fi/ (http://sarjakuvafestivaalit.fi/)
-
Tuolla olisi vähän kuvia sarjakuvafestivaaleilta!
http://photographermikamyllynen.blogspot.fi/ (http://photographermikamyllynen.blogspot.fi/)
-
Kävin pikaisesti pyörähtämässä natsihomofestivaaleilla mutta en mitenkään kauhean kauaa sitten ollut (kun flunssan jälkioloissakin vielä vähän ollaan)...vieraissa ei ollut ketään "pakkonähdä"-tekijää ja vähän silmäilin tiskejä muttei nyt ollut mitään välttämätöntä ostettavaakaan, kun olin jo päättänyt että ihan vaan hyllyntäytteeksi en lähde satunnaisia pinoja keräämään.
Pienlehtitaivaan hajauttaminen useaan pieneen telttaan oli jännä idea, ja niiden suhteellinen avonaisuus vaikutti kivalta ainakin nyt kun aurinko paistoi, sateella voisi olla kurjempaa...
-
Kun ei ollut ketään kovin kiinnostavaa vierasta, niin pikaisesti minäkin vain eilen pyörähdin. Trumf-sarjan Sinitakit-albumi Ruutipartio pulassa sekä pari Sammy-alpparia (Kuularalli korkeuksissa & Gorilloja ja leskirouvia) jäivät ainoiksi hankinnoikseni. Uutuussarjikset ehtii myöhemminkin ostaa.
-
Pienlehtitaivaan pienemmät, hajautetut teltat toimivat ainakin oman myynnin osalta. Sunnuntainkin myynti oli melkein sama, kuin koko viime vuoden myynti. Mukaan taas tarttui lopulta 14 julkaisua, joista yllättävän moni oli ennalta tuntemattomia. Pienlehtitaivailijan kannalta loistava festivaali.
Digitaalinen pienlehtitaivas kuulosti ihan mielenkiintoiselta kokeilulta. Sääli, että luin siitä vasta lauantai aamulla. Olisi kyllä ollut mielenkiintoista nähdä se käytännössä.
Kiitos ja kummarrus kuitenkin järjestäjille.
-
Tällaista tiedotteen pätkää vielä:
Lämmin sää helli sarjakuvan ystäviä ja festivaalilla vieraili yli 25 000 kävijää. Pelkästään pääteltan ohjelmasta ja myyntitapahtumasta nautti tänä vuonna ennätysyleisö.
Perjantain avajaisklubilla kamppailtiin perinteinen sarjakuvamaaottelu Suomen ja teemamaa Saksan kesken. Black Peiderin juontamassa, leikkimielisessä tapahtumassa Saksan ja Itävallan yhteisjoukkue otti voiton Suomesta Tove Jansson -aiheisella kuvalla. Festivaalien lastenohjelma huipentui Sarjakuvan Kylli-täti -kilpailuun, jonka voittajaksi lapsiraati äänesti sarjakuvataiteilija Ville Rannan.
Seuraavat Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään 4.–6.9.2015. Ensi vuoden teemoina ovat Hongkong ja Korea sekä fanzinet.
-
Onko muuten kuulunut mitään uutta Amos Anderssonin lasipalatsiin suunniteltavan museohankeen tiimoilta. Eikös siihen sisäpihalle pitäisi rakentaa jotain...kaivavat ainakin auki koko pihan. Saivat ainakin kaupungilta kait jo luvatkin tuohon uuteen museoon.
Elikkä, jos ensi vuonna nykyisen festari-teltan paikalla on iso monttu, niin onko sarjakuvaseura jo alkanut etsiä uutta paikkaa sarjakuvafestivaaleille. Onko ehdotuksia?
Olen tästä joskus ennenkin kait kysellyt.
Niin ja kiitokset hyvästä festivaalista...kiva kun kävi noin paljon väkeä.
-
Oliko sen Mbarin kanssa joku sota käynnissä ?
Oli todella paha olla siinä lähimmässä teltassa kun toistasataa desibeliä huutaa tuntitolkulla korvan juuressa.
Koitin niistä sunnutaina käydä sanomassa. Pitivät niin kovaa möykkää- kuulosti lähinnä siltä kuin parivuotiaat penskat olisi soittimia rääkkäämässä -ettei niille saanut mitään sanaa perille.
Koitin viittilöidä hiljentämään- semonen luihun koulukiusaajan näköinen mulkero rämpyttää sitä kitaraansa ihan nenän edessä niinkuin ei muka mitään huomaisi.
Hetken päästä alkoivat vielä kovemman metelin ilmeisesti ihan vittuillakseen. Kun se mulkvisti puoli viideltä lopetti semmosen paskan väsyneen aikuisrokin huudatuksen, toivotti vielä "hyvää festivaalia".
Siinä vaiheessa pakkasin jo kamoja, siellä ei voinut enää olla . Eipä ollut tarpeen ollakaan. Karkottihan se möykkä ostajatkin.
Niiden bassot veti sisuskalut sekaisin aiheutti ihan fyysistä pahoinvointia. Vieläkin soi vähän oikean puolen korva. Miettinyt pitäisikö lääkärissä käydä ja virkateitä ruveta hoitamaan eteenpäin. Täyttäähän tuo jo pahoinpiteyn tunnusmerkit.
-
Olinhan siellä minäkin, kiertelin ja katselin. Hankin edulliseen hintaan Horst Schröderin mainion teoksen viime vuosisadan alun sanomalehtisarjoista, De första serierna (1981), sekä Carlsénin seitsemännen Gaston-albumin Knasgänget (1979). Mutta muuten sarjakuvafestareiden hintataso ei houkuttele shoppailuun. On kivempi etsiä suosikkejaan divareista, kirppareilta tai Huuto.netiltä - sieltä ne löytyvät ennen pitkää, ja paljon halvemmalla.
Ja se perjantai-iltainen "konsertti" oli hirvittävää kuunneltavaa.
-
Olin nuorison kanssa myymässä MESA - maailmanlopun erikoislehteä.
Annettu myyntipaikka oli melko ahdas, mutta onneksi löysimme sunnuntaina enemmän elintilaa ja saimme lehtemme hiukan houkuttelevammin esille. Sitä menikin kaupaksi yhtä paljon kuin lauantaina, vaikka sunnuntai taitaa olla perinteisesti se hiljaisempi päivä.
Kiitokset Retropierulle Roxanne - Paluusta ja Apollon Samille juttuseurasta, sekä Jalavalle tyylikkäistä Modesty Blaise - muovipusseista! Tardin Kirottu sota! oli minusta hyvä, vaikka en sitä selitysosiota olekaan vielä lukenut. Kumioravan Jätti oli inspiroiva ja tyylikäs. Toivottavasti ehdin lukemaan kaikki muut hankinnat edes jouluun mennessä.
Luulin, että festareilla olisi ilmestynyt viimeinen Blast. Eipä ilmestynyt. Toivottavasti se ilmestyy vielä joskus, muuten tulee kyllä kovin petetty olo.
En kärsinyt kovasta musiikista, vaikka istuin sunnuntaina lähempänä lavaa kuin Koivusaari, mutta jos bändi olisi ollut hiljaa, en olisi pannut sitäkään ollenkaan pahakseni.
Ja taas yhden Kvaak-nimimerkin takaa paljastui ihan oikea elävä ihminen!
Kokonaisuutena festarit olivat OK.
edit:
Ja kiitokset kaikille lehden ostaneille, vaikkei se lehti niin kauheasti ehkä kiinnostanutkaan! ;)
-
Kiitos kaikille hienoista festareista. Täällä (https://plus.google.com/116907273173678600216/posts) vielä festivaalikuvia nähtävänä!
-
Mutta muuten sarjakuvafestareiden hintataso ei houkuttele shoppailuun. On kivempi etsiä suosikkejaan divareista, kirppareilta tai Huuto.netiltä - sieltä ne löytyvät ennen pitkää, ja paljon halvemmalla.
Tekijöiden, kustantajien ja parhaiden kauppiaiden tukemiseen festariostot sopivat kyllä parhaiten. Itekin hankin lähinnä alennuskamaa. Pikku hiljaa olen saamassa kurottua kahden vuoden tahattoman sarjispaaston kiinni. :)
Ohjelman puolesta mulle aika susi festari, mutta muuten oli kivaa ja eipähän ahistanut se että olis menny mielenkiintoiset ohjelmanumerot sivu suun päällekkäisyyksien vuoksi. Ens vuoden teemamaat Korea ja Kiina sitten taas tosi mielenkiintoisia, jos Suomeen saadaan sieltä kaupallistakin tuotantoa.
Tämmöisiä hankintoja tällä kertaa.
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=16330.0;attach=28797;image)
-
Tässä vielä saksalaisten vieraidemme kuvasatoa: Dreimal alles Flickrissä. (https://secure.flickr.com/photos/dreimalalles/sets/72157646761330827/)
-
Unohtui kiittää tässä, eli kiitos vielä järjestäjille itse kullekin. Hienoa toimintaa!
Videolle tallentui tämä kun Howard Cruse piirsi sunnuntaina tapaamisten kirjaan (http://youtu.be/d_Qv1t837jU).
-
Kollektiivinen kiitos Liminkalaistenkin puolesta, varsinkin pienlehtitaivaan hajautettu telttajärjestys oli oikein toimiva.
Mbarin musiikin volyymistä en kokenut kärsiväni, mutta bändien keskinkertaisuus ja konservatiivisuus tuomittiin kotimatkalla ihan koko porukalla. Kemissä paikalliset coverbändit ymmärtää; toimitaanhan aika paljon pienemmissä puitteissa, mutta pääkaupungissa kulttuuritapahtumaan toivoisi innovatiivisempaa tarjontaa.
Se australialainen kitaristi oli hyvä.
-
Itse lähdin pariin otteeseen pidemmälle kävelylle, kun rupes musiikista päätä särkemään, ei vaan fyysisesti pystynyt enää olemaan siinä lähellä. Aura-parka sinnitteli myyntipöydän takana.
Akustinen setti vois toimia paremmin.
Jos ei musiikin volyymiä muistele, niin sitten oli kyllä nautinnollisimmat sarjisfestarit millä olen käynyt. Hajautettu pienlehtipuoli oli ihana.
-
Laitan uutisen tänne, kun en parempaakaan löydä!
Katselin HS:n nettisivuja ja tämmöinen uutinen löytyi
http://www.hs.fi/kulttuuri/a1305919116006 (http://www.hs.fi/kulttuuri/a1305919116006)
Eipä taida Helsingin sarjakuvafestivaalit mahtua enää tonne Lasipalatsin sisäpihalle, kun tulee tuommoisia torvia sinne.
Se on sitten uuden paikan hankinta edessä! :'(
-
Festarit pidetään Lasipalatsin aukiolla 28.–30.8.15.
Vuoden festaritaiteilija on Petteri Tikkanen.
-
Festarit pidetään Lasipalatsin aukiolla 28.–30.8.15.
Vuoden festaritaiteilija on Petteri Tikkanen.
Uu, onko Joakim Pirinen tulossa? Häpnaadia!
-
Hmm..olisi mielenkiintoa ottaa osaa tämän vuoden sarjisfestareille verkostoitumismielessä, joten milloinkohan mahdollinen festivaaliohjelma julkaistaan?:) tietää olla oikeassa paikassa, oikeaan aikaan..
-
Varmaan julkaisevat ohjelman pian, mutta jos verkostoitua haluat: pogoa ympäri pienlehtitaivasta ja etsi festaribaari.
Kohta tunnetkin jo jotakuinkin kaikki. Onnea matkaan
-
Kiitos, sitä tarvitaan :)