Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => : Curtvile 15.11.2012 klo 23:10:13
-
Dennis Minan ja Leonardo Mancon sovitus Stieg Larssonin The Girl with the Dragon Tattoo
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=1414.0;attach=24009;image)
alk. Män som hatar kvinnor eli ensimmäisellä kotimaisella Miehet jotka vihaavat naisia jätti vähän hämmentyneen maun.
Se että on tarpeetta kovissa kansissa nyt menee vielä mutta oikeasti:osa yksi? jää pahasti kesken.
Isompi ja kummallisempi ongelma on se miten mm. tatuointikohtaus on sarjakuvassa toteutettu piirroksellisesti kerrassaan antiklimaattisen kehnosti.
Jos ei tietäisi Mancoa ns.tekijämieheksi voisi sälyttää syyn sinne.
Sovituksena ei pääse alkuteoksen kanssa samoille kalkeille, jenkkielokuvasta toki keulitaan ohi.
Jos jatkonsa petraa ja julkaisevat järkevänä omnibuslaitoksena kannattaa napata mutta näin jää hyllyyn.
-
Ilmestyy/ilmestyi juuri suomeksikin.
-
Ilmestyy/ilmestyi juuri suomeksikin.
no niin tietty. Itselle tällä ei ollut paljoa annettavaa, mikä osaltaan johtuu siitä että on lukenut kirjan ja nähnyt molemmat näytellyt versiot.
Mitenkään huono teos ei ole kyseessä, samasta lajityypistä vaan olisi euro/aasia/angloalueelta vaan paljon parempaa ja mielekkäämpää suomeksi julkaistavaa mutta Larssonin ja Minan nimet tietty "myyvät" paremmin kuin riskisijoitus.
-
Ostin kesällä taalan näytenumeron ja päätin että siinä oli ihan tarpeeksi; ei siis vakuuttanut.
-
Mutta miksi kansi on vaihdettu?
(http://www.kvaak.fi/images/articles/28112012111019-0.jpg)
Jep, Petteriltä kävin iltapäivällä hakemassa oman kappaleeni albumista ja onhan kansi aika karmea tuohon Bermejon kanteen verrattuna.
Salanderin naamassa on jotain pielessä Mancon kannessa.
-
Larssonista itsestäänkin on tehty sarjakuvateos - tietysti Ranskassa.
http://www.rue89.com/rue89-culture/2012/01/23/millenium-de-fincher-ravit-les-auteurs-de-la-bd-stieg-larsson-228542
Ranskalaisen Milleniumin traileri:
http://youtu.be/sUbwzbZfGb4
Eli tämä on ERI sovitus kuin nyt suomeksi tuleva.
"The publisher has announced that French comics creators Sylvain Runberg, writer of the BD series Orbital and José Homs, better known for L’Angélus, but also working on an Orbital story, will be adapting the books as graphic novels."
-
Lainasin ekan osan taannoin kirjastosta ja ei se oikein minuakaan vakuuttanut vaikka tekijät olivat nimimiehiä/naisia.
-
Tulipa luettua nuo kaksi suomeksi ilmestynyttä sarjakuvaa. Tarinan jako kahteen osaan tuntui lähinnä piruilulta mutta kun kirjastosta nämä luin niin ei sentään lompakkoa keventänyt.
En ollut tutustunut tarinaan ennestään kirjana tai edes elokuvana. Siinä mielessä tarina piti otteessaan, vaikka siinä olikin läsnä tunne siitä että alkuperäistarina kannatteli hommaa enemmän kuin sarjakuva itsessään. Minalta olin lukenut aiemmin yhden sarjakuvan ja olihan tämä kiinnostavampi kuin se, mutta jälleen tässäkin jäi miettimään että olikohan ansiot ihan omia vai kuuluuko kiitos Larssonille.
Toisen osan loppu lässäytti jotenkin kulkeneen tarinankerronnan kuitenkin kokonaan. Mahdollisesti tavoiteltu tapahtumien kulun nopeuden kuvaus muuttui tässä enemmänkin hutiloinniksi. Intensiivisyys ei välittynyt.
No enköhän minä tulevatkin lue.
-
Lainasin ekan osan taannoin kirjastosta ja ei se oikein minuakaan vakuuttanut vaikka tekijät olivat nimimiehiä/naisia.
Sama täällä! Luin myös sen kakkososan ja ei sekään sen kummemmin vakuuttanut. Juonen kerronnan rytmityksessä on vähän hämminkiä; välillä on hyvinkin tiheätempoista menoa, enimmäkseen rauhallista ja hitaankinpuoleista. Sitten on ne melko...rajut kohtaukset, jotka rikkovat verkkaisen tempon balanssin hetkeksi. Sen jälkeen on jälleen rauhallista meininkiä. Jotenkin tällainen seikka vaikuttaa lukukokemukseen hyvinkin paljon.
Stieg Larssonin menekkisarja ei ole henkilökohtaisesti kovinkaan paljoa inspiroinut, mutta lukaisin silti sarjakuvasovituksen toivoen, että jos vaikka sitten innostuisikin. Noh...sanottaisiinko, että pidin Lisbeth Salanderista jonkin verran, mutta muut hahmot eivät iskeneet ollenkaan. Juoni oli tietty hyvä ja näin, mutta ehkä tarina olisi menevämpi kirjana tai leffana? Tietty riippuu vähän, mistä kukin tykkää jne.
-
Olen tässä varmaan kolmen viikon ajan yrittänyt lukea uusinta Tyttö joka leikki tulella-sarjakuvasovitusta mutta siitä ei valitettavasti tule mitään, joten luovutan. Tulin todenneeksi että tämä vaatii juuri tiettyä, oikeanlaista mielentilaa että viitsii edes tarttua moiseen luku-urakkaan. Sitten kun on tämän mielentilan vallassa, lukeminen on jouhevaa ja sujuu. Muuten tätä ei jaksa muutamaa sivua enempää, sen verran raskassoutuista ja jokseenkin mielenkiinnotonta menoa kun on ainakin alkupuolella...parhaimmassakin vireessä olen todennut, että tämä sarja ei todellakaan kuulu niihin sarjoihin jotka hotkaisee yhdellä kertaa.
Mielestäni näissä (tähän asti lukemissani) Larsson-tarinoissa ei ole mitään uutta eikä nämä (sarjisversiot ainakaan) eroa kauheasti perustrillereistä. Enemmän tai vähemmän vastenmieliset hahmot ovat loppupeleissä aivan yhdentekeviä, lukijaa ei hirveästi kiinnosta mitä näille tapahtuu. Mihinkään tai kehenkään ei pysty samaistumaan, siinä ongelma. Sarjisversion kuvat ovat hienoja ja tunnelmallisia mutta toimintakohtauksien vauhdikkuus ei vakuuta. Lisäksi tarinan kerronta laahaa.
Plaah. Taidan panna tämän Millennium-tutustumisprojektini jäihin.