Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasarjakuvat => Aiheen aloitti: Anonyymi Jaarittelija - 28.07.2004 klo 12:11:01
-
Nyt kaikki Marvelin roskasarjakuvia koskaan silmäilleet foorumilaiset äänestämään! Tehkää valintanne annetuista vaihtoehdoista tai tarjotkaa omaa suosikkianne...
Apua muistihäiriöistä kärsiville piruparoille!!! Varsin vaatimaton eikä suinkaan täydellinen lista muista Hämähäkkimiestä aikojen saatossa kuvittaneista artisteista...
- Arthur Adams
- Peter Bagge
- Mark Beachum
- Joe Bennett
- Mark Buckingham
- John Buscema
- Sal Buscema
- Steven Butler
- John Byrne
- Mike Deodato Junior
- Terry Dodson
- Colleen Doran
- Ron Frenz
- Kerry Gammill
- Ed Hannigan
- Mike Harris
- Fred Hembeck
- Francisco Herrera
- Klaus Janson
- Dan Jurgens
- Sam Kieth
- Greg LaRocque
- Erik Larsen
- Bob Layton
- Jae Lee
- Rick Leonardi
- Ron Lim
- Tom Lyle
- Todd McFarlane
- Bob McLeod
- Allen Milgrom
- Frank Miller
- Jim Mooney
- Pat Olliffe
- Keith Pollard
- Humberto Ramos
- Darick Robertson
- Marshall Rogers
- Luke Ross
- Tim Sale
- Alex Saviuk
- Bill Sienkiewicz
- Marc Silvestri
- Mike Wieringo
- Berni Wrightson
-
jr jr teki hämykässä milleriä paremman suorituksen.
siis ääni tupla-jr:lle
-
Ei ole Jazzy Johnny Ring-A-Ding Romitan voittanutta.
-
Pidän sekä Romitojen Sr&Jr sekä Frenzin että myös Byrnen notta myös Olliffen jäljestä. Kamalan vaikiaa...
-
Kamalan vaikiaa...
Valitse nyt joku... Ihan kuka tahansa... Vaikka arpomalla...
Meikäläinenpä nappasi Zeckin! Yeah!
-
Steve Ditkolle pitäisi varmaan ponnarit antaa, koska hän sentään kehitti koko hahmon visuaalisen asun ja keksi useammankin jipon Hämärin varustukseen, Stan Leen vaikutuksen jäädessä lähinnä (Ditkon mukaan) nimen ja ranskalaisin viivoin hahmotellun juonisynopsiksen varaan.
-
Kärkikolmikossa John Romita sr., Steve Ditko ja John Byrne. Ihan siinä kärkkymässä myös Gil Kane, John Romita jr. ja Bob Mcleod. Rick Leonardin/Al Williamsonin Hämis 2099 oli myös komeaa.
-
Entten-tentten -taktiikalla John Romita Sr.
-
Kova valinta Ditkon ja pappa-Romitan välillä :-\
Ditkolla on täysin omintakeinen ja hieno tapa piirtää ja hän antoi Hämähäkkimiehen olemukselle todella paljon. Hämähäkkimies liikkuisi elokuvissakin taatusti aivan erilailla jos sarjaa olisi alunperin piirtänyt Ditkon sijasta joku muu.
Harmittaa muuten pirusti kun Egmont ei Ihmesarjoja aloittanutkaan Ditkon Hämähäkkimiehillä... (tuli amerikkalainenki kokoelma joskus pois myytyä) :(
Ditkon maailma on ehkä (kuitenkin) liian monimutkainen ja synkkä (?!) Hämähäkkimiehelle. Näen seittisankarimme paljon mieluummin Romita seniorin selkeässä ja niin puhtoisessa maailmassa katoilla hyppelemässä ja kuvankauniiden naisten kanssa hätää kärsimässä. Ääni papalle.
Jos miinuspisteitä saisi antaa, ne kapsahtaisivat armotta nuoremmalle Romitalle ja Mcfarlanelle. Yäääääk.
-
JR Seniorin ja Stan Leen aikaan siinä 60-70-luvun taitteessa tehtiin parhaimmat jaksot. Ditkon jaksot olivat vielä aika hiomattomia, ainakin ihan aluksi. Näihin uusiin kuvittajiin en ole ihastunut. Jotkut on sitä paitsi aika kauheita, Spidey vääntyilee kummallisesti ja väritys tekee kiillotetun muovin näköiseksi kaiken. Vanha kunnon kökkörasteriväritys toimii, kumma kyllä, parhaiten. Tai mustavalkoisinahan noikin Romitan kuvat on tuntunu sittenkin parhaimmilta.
Timo
-
Ihan uusimmissa Häkkäreissä on ollut piirustajana joku kamala Foord Farlane -kopio, joka piirtää kumiraajoja ja naamoista on vähintään 3/4 silkkaa leukaa.
-
John Romita Junior on hyvä JA tuottelias piirtäjä, joka ei ole missään vaiheessa lopettanut oikeiden sankareiden piirtämistä ja häipynyt Imagen pin up -talliin (ainakaan tietääkseni). Pisteet hänelle, vaikka unohtumattomimmat työnsä eivät välttämättä Hämistä olekaan. Senkin parissa JR Jr. on kuitenkin pitkän urakan tehnyt.
-
Toi Leen käsikirjoitustyyli oli todella mielenkiintoinen. Se samalla mahdollisti monen sarjan samanaikaisen kirjoittamisen. Ja antoi piirtäjälle paljon vapauksia. Käytännössähän piirtäjä oli mukana tekemässä juonta.
Toi Marvel-tyylin tarinantekotapa kyllä kiehtoo ja oon itekin tehnyt omaa sarjaani sillä tavalla. Oman lisänsä tuo se, että joku muu kuin minä kirjoittaa dialogin.
-
Rick Leonardin/Al Williamsonin Hämis 2099 oli myös komeaa.
Oi hitsin vitsi, mie tykkäsin tuosta ihan älyttömästi, vieläkin tykkään. Ainoa omistamani spessu tuosta sarjasta on (äärimmäisen pienen) trikoosankarikokoelmani ehdoton helmi.
-
Vanhan Romitan Mary Jane! :-* :-*
Uudempi on kyllä minun kestosuosikkini, vaikka kämmäilikin välistä aika pahasti.
Edelleen on hänen piirtämänsä vanha Juggernaut tarina parasta mitä on hämpyssä nähty.
Ditko. Olihan se eka, tyylikäs tavallaan, tyylin luoja jne.
Mutta kamoon! Ei se ollut hyvä piirtäjä!! Ei millään!
Lukeehan niitä vanhoja, mutta silti...
Sillon kun olin niin pieni, ettei kukaan kummaksunut kun luin sarjakuvia,
paras oli Ross Andru! Ilman muuta.
-
jukka:
Gil Kane sekä Ross Andru ilmeisesti pantiin kopioimaan Romitaa omissa töissään. Kummallakin oli oma tyylinsä jo aikaisemmin.
Gil kane oli vanhoista piirtäjistä mielenkiintoisin. Uskomattomia kuvakulmia ja hahmoja piirrettynä epätavallisista kuvakulmista. Ei mun mielestä missään vaiheessa matkinut Romitaa. Muotokieli ja asetelmat olivat aikaslailla erilaisia, puhumattakaan tyypin ruutujaosta. Jäljestä teki Romitamaisen se, että Romita itse tussasi paljon Kanea (Niin ja myös Jim Mooney jolla oli "Romitamainen" selkeä, mutta vielä hippasen skarpimpi sivellinjälki.)
Kanella oli mun mielestä kuvituksissaan paljon erittäin innovatiivisia ratkaisuja, just esim. Hämiksen asennoissa. Äijä piirsi tyyppiä mageista ja vaikeista kuvakulmista jollaisiin Romita ei olisi ikinä pystynyt. Romitalla on selkeä ja "tylsempi/riskittömämpi" tapa piirtää hämistä, mikä taas teki hänen tuotannostaan tasalaatuisempaa, kuin vaikkapa Gil Kanen. Tasalaatuisuushan on tietty Marveleissa ja mainstreamissa aina valttia.
Musta tuntuu että Kane on vienyt Romitan jälkeä myös huimasti eteenpäin just kuvakulmissa ja asennoissa. Jos miettii sitä että Romitan toimintakohtaukset oli alkuaikoina aika pökkelömäisiä, kun taas sen jälkeen kun Romita oli tussannut Kanea oli tapahtunut huomattavaa kehitystä. Kyllähän toista tussatessa oppii omaan arsenaaliinsa yhtä sun toista pikkukivaa.
"Uusimmista" piirtäjistä Rick leonardi on ehdoton kunkku vaikka en esim. 2099:stä yhtään pidäkään. Pirun mielenkiintoinen ja klassisen rennon oloinen kynänjälki(tussaajasta riippuen).
Nämä uudet hämähäkkimihet ovat taasen täyttä HORRORIA. Humberto Ramoksen jälki on sanoinkuvaamattoman hirveää. Kun armeijaakin hirveämpään piirrosjälkeen yhdistetään super kammotus tietsavärit on epilepsiakohtaus taattu. Ehkä tällainen vetoaa teinipoikiin:"vau miteen tsiideä vähän tollasta graffitimaista"
Ainiin loistavien piirtäjien top 3 pitää ehdottomasti laittaa Sal Buscema, ei siis John vaan todellakin Sal. Uskomattoman tuottelias sälli! On tussannutkin suuren osan tuotannostaan itse!
-
Betty ja Liz näkivät Mary Janen ennen Peteriä (ja lukijaa) ja ymmärsivät että heillä ei ole jatkossa mitään jakoa. Tämä siis jo Ditkon aikaan. Ilmeisesti aikalaislukijalla oli aika kovat odotukset.
Hypettäminen on helpompaa kuin piirtäminen. ;D
-
Gil Kane alias Eli Katz oli kyllä yksi parhaimmista super-piirtäjistä noin yleensäkin.
http://www.lambiek.net/kane_gil.htm
Steve Ditko taasen varmasti sekopäisin, ainakin myöhemmällä iällään.
-
The Essential Spider Man pläjäyksen (vaiko 1-2? En muista.) verran olen Ditkoon tutustunut. Ja siltä pohjalta siis arvioin.
Ei niin kömöä kuin pelkän sataan kertaan suomeksikin julkaistun ekan numeron pohjalta voisi luulla, varsinkaan kun tyyliin tottuu.
Mutta ei niin erityisen hyvääkään...
Mielipideasioita nääts. Samaan tapaan pidän John Byrneä melko avuttomana hämispiirtäjänä, hän kun ei osaa piirtää liikettä. (Siis siten, että minun silmääni miellyttäisi, epäpökkelösti.)
-
Hähä, Ramos on paras. Olen kyllä huono arvioimaan kun olen vasta päässyt taas Hämiksen iloiseen kelkkaan mukaan (viimeksi luin pari lehteä joskus kuusivuotiaana), ja olenhan tällainen teinipoika joka tykkää kuulista vähän niinku graffittimaisisita kuvista.. Eiku siis, oliko tässä kyse värittäjistä vai piirtäjistä?
Sopivan rentoa jälkeä, vähän vaihtelua siihen yleiseen kakkaan.
Kyllä Romita Juniorkin kelpaa pahemman puutteessa, mutta Ramosta jäin kaipaamaan. Olen kyllä papan kuvitustakin halunnut nähdä.. (Uusimmassa suomalaisessahan oli seniorikin mukana piirtämässä, mutta täh, en erota, en.)
-
Olen kyllä papan kuvitustakin halunnut nähdä.. (Uusimmassa suomalaisessahan oli seniorikin mukana piirtämässä, mutta täh, en erota, en.)
Heinäkuun Hämähäkkimiehessä esitetyn The Amazing Spider-Man -lehden 500. numeron neljä viimeistä sivua, eli lähinnä kohtaus, jossa Peter Parker saa tilaisuuden keskustella Ben-setänsä kanssa...
-
Kyllä Romita Juniorkin kelpaa pahemman puutteessa, mutta Ramosta jäin kaipaamaan.
Ramosia tulee lisää syksyllä.
-
Ramosia tulee lisää syksyllä.
Viittaat ilmeisesti Paul Jenkinsin kirjoittamaan viisiosaiseen Mustekala-stooriin, joka käynnistynee jo syyskuun Hämähäkkimiehessä...
Kerropa nyt samalla, nähdäänkö edellistä tarinaa seurannut, ainoastaan yhden alkuperäislehden mittainen Morbius-juttu Suomessa lähikuukausina...
-
Kerropa nyt samalla, nähdäänkö edellistä tarinaa seurannut, ainoastaan yhden alkuperäislehden mittainen Morbius-juttu Suomessa lähikuukausina...
Ei, varsinkaan kun se ei seuraa Mustis-juttua, vaan välissä on yksi kolmiosainen juttu. Loppuvuodesta vaihdetaan TASMiin. Ensi vuodesta en tiedä mitään. Varmaan tulee vuoroon Marvel Knights Spider-Man, hän sanoi ja pyöräytti revolverin sylinteriä.
-
Varmaan tulee vuoroon Marvel Knights Spider-Man, hän sanoi ja pyöräytti revolverin sylinteriä.
Herra Rautkorpi, syvimmät osanottoni...
-
Äänestin JRJR:ää. Lapsena vihasin jätkän tyyliä ihan hirveästi, ja rakastin Mark Bagleyn hahmoja. Ei Bagley vielläkään ole huono, ja ilman häntä USM olisi varmasti huonompi lehti kuin mitä se on. Mutta.. JRJR:ään kasvaa. Varsinkin synkemmissä tarinoissa hänen tyylinsä on mahtava. Kattelin vanhoja RX:iä, joita hän on piirtänyt, kuvitus näytti ihan erillaiselta. Ei huonommalta, mutta erillaiselta. Ehkä syynä oli tussaaja? Saatoin pitää tyylistä jopa enemmän. JRJR:n vetämät Ryhmikset ovat minun listallani paljon John Byrnen tekemiä korkeammalla, ei millään pahalla, Welzu.
Joka tapauksessa, takaisin Hämikseen. JRJR kuvitti tuossa vähän aikaa sitten JMS'n hämistä, ja viimeistään silloin sitä alkoi todella arvostaa herran kynänjälkeä. JRSR:n tyyli, vaikka kauniin ikonista, ei oikein koskaan purrut. Se ei ollut Hämähäkkityyli, jos tiedätte mitä tarkoitan.
Buscema.. siinä on heppu, jonka hämähäkkimiestä vihaan oikein kunnolla. Syynä numerot 6 ja 7 -93, sekä hänen viimeisest Hämähäkkinumeronsa Kloonisotien aikana. Todennäköisesti juuri hänen osuutensa (yhdistettynä paskaan, TODELLA paskaan tussaajaan ja värittäjään) saivat minut tykkäämään Bagleyn selkeistä ja värikkäistä kuvista, antoivat niissä jatkuvissa crossovereissa, joita Suomessakin julkaistiin, aika oudon kuvan.
Ei sen puoleen, Buscemalla on joitain aivan fantastisia Wolverine-töitä. Ostin Essensial-kokoelmankin vain niiden takia, vaikka omistinkin niistä suurimman osan jo suomalaisina versioina.
Mutta. JRJR. Jo sen takia, että hänen kaltaisiaan ei ole toisia.
-
JRJR:n vetämät Ryhmikset ovat minun listallani paljon John Byrnen tekemiä korkeammalla, ei millään pahalla, Welzu.
Ei se mitään. Makuasiahan se on. Ja kyllä itekin tykkään JRJR:n vanhoista Ryhmä-äksistä enempi kuin Jim Leen jälkeisistä kuvittajista.
Byrne, Smith ja JRJR ovat melkein ainoat oikeat uuden Ryhmä-X:n kuvittajat (Cockrumin Ryhmä-X:ää en paljoa ole valitettavasti nähnyt, mitä nyt ne, jotka julkaistiin v. -85 lehdissä). Vanhan Ryhmä-X:n parhaat kuvittajat ovat tietenkin Jack Kirby, Neal Adams ja John Byrne ;)
Mutta asiasta vielä. Kyllähän nimittäin Kerry Gammillinkin Hämikset ovat oikein oivia. Harmi, ettei Kerry enää pahemmin piirrä mitään.
-
Buscema.. siinä on heppu, jonka hämähäkkimiestä vihaan oikein kunnolla. Syynä numerot 6 ja 7 -93, sekä hänen viimeisest Hämähäkkinumeronsa Kloonisotien aikana. Todennäköisesti juuri hänen osuutensa (yhdistettynä paskaan, TODELLA paskaan tussaajaan ja värittäjään) saivat minut tykkäämään Bagleyn selkeistä ja värikkäistä kuvista, antoivat niissä jatkuvissa crossovereissa, joita Suomessakin julkaistiin, aika oudon kuvan.
Justen, jätäpä Bill Sienkiewicz rauhaan! Tai muussa tapauksessa Jaarittelija saattaa hieman suutahtaa!
Byrne, Smith ja JRJR ovat melkein ainoat oikeat uuden Ryhmä-X:n kuvittajat (Cockrumin Ryhmä-X:ää en paljoa ole valitettavasti nähnyt, mitä nyt ne, jotka julkaistiin v. -85 lehdissä).
Arthur Adamsin ja Alan Davisin sekä Frank Quitelyn lisäksi... Eikö niin?!?
-
Buscema.. siinä on heppu, jonka hämähäkkimiestä vihaan oikein kunnolla.
Ei sen puoleen, Buscemalla on joitain aivan fantastisia Wolverine-töitä. Ostin Essensial-kokoelmankin vain niiden takia, vaikka omistinkin niistä suurimman osan jo suomalaisina versioina.
Psst... Sal Buscema ei ole sama kuin John Buscema. John on piirtänyt vain kourallisen Hämiksiä, ja suomeksi niistä on nähty muistaakseni jopa kaksi kokonaista kappaletta. Kuka osaa sanoa, mitkä?
EDIT: Okei, onhan niitä suomennettu enemmänkin, alkuperäisessä Ihmesarjassa (Sarjakuvarock (http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/marvel/ihme/ihme1970.html) on Rock!).
-
Seittiklassikot kirjanen vahvisti näkökantaani: en vain kykene lukemaan Lee & Ditko stooreja. Ditkon piirrosjälki on jotenkin epämiellyttävää silmilleni, alkaa väsyttämään :-\
Gil Kane. Hänen työnsä kyseisessä teoksessa erottui edukseen. En ole aiemmin tajunnutkaan että miekkosen jälkihän on aikas mukavan leppoisaa.
-
John on piirtänyt vain kourallisen Hämiksiä, ja suomeksi niistä on nähty muistaakseni jopa kaksi kokonaista kappaletta. Kuka osaa sanoa, mitkä?
Mikäli muinainen Ihmesarja-lehti jätetään pois laskuista, niin ainakin 1980-luvulla julkaistu Hämärin ja Teriksen toinen kohtaaminen oli Johnin kuvittama... :-\
-
Mikäli muinainen Ihmesarja-lehti jätetään pois laskuista, niin ainakin 1980-luvulla julkaistu Hämärin ja Teriksen toinen kohtaaminen oli Johnin kuvittama... :-\
Touché, tuo ei nimittäin tullut mieleeni. Ainakin kaksi muuta on vielä olemassa, yksi 90-luvun alusta ja toinen 2000-luvulta.
-
Ainakin kaksi muuta on vielä olemassa, yksi 90-luvun alusta ja toinen 2000-luvulta.
Kymmenisen vuotta taaksepäin Marvel-lehtien tilaajille toimitettiin mustavalkoisia lehdyköitä, ja yhdessä julkaistiin jokin ikivanha, ilmeisesti Leen kirjoittama Kameleontti-stoori. Kane tai Romita eivät ainakaan toimineet kuvittajina... Busceman veljeksistä jo edesmennyt John, kenties?
Aivan 2000-luvun alussa Hämähäkkimiestä luotsasi lähinnä eräs herra Mackie, ja melkein kaikki muistikuvat tuosta ajanjaksosta seinäkiipijän historiassa ovat kadonneet kuin pieru Saharaan. Tai ilmestyikö tuolloin jokin klassikoista koottu spesiaali, johon John Busceman töitä olisi eksynyt mukaan?
-
Kymmenisen vuotta taaksepäin Marvel-lehtien tilaajille toimitettiin mustavalkoisia lehdyköitä, ja yhdessä julkaistiin jokin ikivanha, ilmeisesti Leen kirjoittama Kameleontti-stoori. Kane tai Romita eivät ainakaan toimineet kuvittajina... Busceman veljeksistä jo edesmennyt John, kenties?
Aivan, eli Hämiksen tilaajalahja vuodelta 1993. Tosin Buscema taisi tietoisesti jäljitellä Romitan tyyliä, joten se ei ehkä ole jäänyt erityisesti mieleen "John Busceman Hämiksenä".
Aivan 2000-luvun alussa Hämähäkkimiestä luotsasi lähinnä eräs herra Mackie, ja melkein kaikki muistikuvat tuosta ajanjaksosta seinäkiipijän historiassa ovat kadonneet kuin pieru Saharaan. Tai ilmestyikö tuolloin jokin klassikoista koottu spesiaali, johon John Busceman töitä olisi eksynyt mukaan?
Se tarina oli itse asiassa ihan tuore. Sisällöltään sangen unohdettava tarina -- liikuttiinkohan siinä jossain satumaassa? -- mutta minulla taitaa kyllä olla ihan erityinen syy muistaa se...
-
Se tarina oli itse asiassa ihan tuore. Sisällöltään sangen unohdettava tarina -- liikuttiinkohan siinä jossain satumaassa? -- mutta minulla taitaa kyllä olla ihan erityinen syy muistaa se...
Eikös siinä ollut mukana Kauhunelosten Velho? Ja se yliluonnollisia voimia omannut senaattori? Ja... Ja... Ja... Auttakaa nyt, te kyseisen lehden edelleen omistavat foorumilaiset!!!
-
Arthur Adamsin ja Alan Davisin sekä Frank Quitelyn lisäksi... Eikö niin?!?
Ei. Alan Davis osaa kyllä piirtää samoin kuin Adams. Quitelyyn en pahemmin ole tutustunut, mutta sen perusteella, mitä olen lehtikipsalla selaillut, niin näyttää aika peruskamalta.
-
Mun ääni meni kanssa JrSr:lle. Perusteluna sama kuin Jarmolla (MJ! :P) Ekana meinasin, että täähän on helppo, Ditkoa vaan kehiin vanhasta muistista, mutta mutta mutta. Pitäisi lukea enemmän noita ja tuntea paremmin. Minulla on Kanesta nimen omaan sama mielikuva kuin Ditkosta, että vähän jäykäksi jää. Toisaalta Sihviksen kuvakulmapointti Kaneen liittyen oli osuva. Lopulta tässä asiassa äänestäminen olikin jo yhtä vaikeata kuin oikeissa politiikkavaaleissa.
Noin muuten tämä on ihan klassikko-keskustelu. Harmi, ettei samalla voi äänestää inhokkiaan. Toisaalta, se ei olis sen helpompaa.
-
Se tarina oli itse asiassa ihan tuore. Sisällöltään sangen unohdettava tarina -- liikuttiinkohan siinä jossain satumaassa? -- mutta minulla taitaa kyllä olla ihan erityinen syy muistaa se...
Olet Suomen ainoa Murska-fani? ???
Jos halutaan viilata, niin John Buscemaa löytyy myös Hämiksestä 8/89. Tarinalle Silminnäkijä on merkitty kuusi eri taiteilijaa, joista ei ole eritelty piirustajia ja tussaajia, mutta ainakin John Romita Sr. ja John Buscema näyttäisivät olleen lyijykynän varressa.
-
Olet Suomen ainoa Murska-fani? ???
Kyllä asia taitaa olla niin, ettei Murskalla ole Suomessa yhtäkään fania.
Jos halutaan viilata, niin John Buscemaa löytyy myös Hämiksestä 8/89. Tarinalle Silminnäkijä on merkitty kuusi eri taiteilijaa, joista ei ole eritelty piirustajia ja tussaajia, mutta ainakin John Romita Sr. ja John Buscema näyttäisivät olleen lyijykynän varressa.
Loistavaa, pilkunviilaaminenhan tässä oli tarkoituksenakin!
Ja nyt kun tuollaisen onnistuit spottaamaan, niin voimmekin todeta pilkan käyneen erään besserwisserin omaan nilkkaan, kun Rmäki oli varovasti ounastellut 2/2000:n olleen John Busceman debyytti Suomen Hämiksen sivuilla. Numeron 11/2000 palstalla nimittäin tämä rikkiviisas huomautti tuosta vuoden 1993 tilaajalahjasta sekä vanhoista Ihmesarjoista (epäilemättä lunttasi Sarjakuvarockista, tuskin oli niitä edes itse lukenut), mutta eipä tiennyt mitään Teräsmies & Hämis -spessusta tai tuosta Rashomon-tarinan pätkästä. Hah!
-
Katalogisoin tässä hämpykokoelmaani.
Tuli mieleen lisätä, että myös Keith Pollard (vuosi 82) teki kovan vaikutuksen.
Ei ehkä jälkikäteen mikään ihmeidentekijä, mutta hyvin vetää vertoja muille ajan sankareille.
-
sr.sr
-
John Romita xx. (a.k.a kumpikin) tekee huonostakin tarinasta hyvän kuvituksella
-
Onko se edes hämpylää piirtänyt?
On toki. Suomessakin on nähty. Tästähän sais hyvän Arvaa sarjakuva -kysymyksen jos ei hakukonetta olisi keksitty. Muistaako joku googlettamatta?
-
Tuli tässä hommattua mm. vanhoja 80-luvun alun Spidermaneja ja noita Ron Frenzin piirtämiä mitkä oli ensimmäisiä Hämähäkkimiehiä mitä joskus muksuna luki. Tykkään tästä piirrosjäljestä ehkä eniten kun mistään muusta Spidermanin piirrosjäljestä itä olen nähnyt, tosin mä oon tästä kelkasta pudonnut jo joskus 90-luvun lopulla kun ei noi supersankari-jutut enää napannut.
Nyt lueskelin niitä uudestaan ja ehkä nostalgian-kuorruttamana kiinnostus heräsi uudestaan...
Ja jotenkin toi old school väritys, vaikka flatti onkin, näyttää paremmalta kuin uusien sarjakuvien liukuvärit. Tosin toikin voi olla nostalgian sanelemaa...
Aiheen kysymykseen vastaisin Ron Frenz.