Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Kotimaiset sarjakuvat => Aiheen aloitti: yueyay - 14.05.2011 klo 01:05:11
-
En halua kuulostaa katkeralta häviäjältä, mutta olen (jälleen kerran) pettynyt Kemin sarjakuvapäivien sarjiskisan voittajavalintaan, ja olen niin hämilläni, että on pakko tännekin asiasta kirjoittaa.
Ankeus ja suomalainen taide tuntuu kulkevan käsi kädessä muutenkin, mutta voittajat näissä kisoissa ovat lähes aina kliseisiä ja samalla ankealla tyylillä tehtyjä. Ykkössijalle päässyt tarina oli kyllä ihan jees, mutta jäi kyllä tyhjä fiilis seitsemästä parhaasta teoksesta. Olin odottanut, että taso olisi ollut kovempi. Olisin nimittäin mieluusti hävinnyt oikeasti koville sarjakuville, mutta sellaisia en nähnyt.. ja uskon, että vika on voittajavalinnassa: oikeasti kiinnostavat sarjikset on karsittu heti alussa pois. Tuomaristo tuntuu suosivan pelkästään psykedeelisiä, teknisesti yksinkertaisia pikkustrippejä ja flash-animaatioita yms. multimediapläjäyksiä sarjakuvien sijasta, vaikka kilpailussa on kyse sarjakuvista, eikä animaatioista. Näyttää siltä, että heti, kun "sarjakuvassa" on klikattavia nappuloita ja liikkuvia juttuja, johtoporras on haltioissaan.
Olen varmaan mielestänne väärässä, mutta katsokaapa suomalaisen sarjakuvan tilannetta maailmalla. Ei ihme, että ulkomailla ketään ei kiinnosta, jos parhaimmistomme on tätä luokkaa.
Missä kaikki Transmetropolitan -tasoiset timantinkovat sarjikset? Olen aivan varma että niitä on olemassa, mutta sarjisten julkaisusta päättävät 80-vuotiaat vanhukset eivät niitä uskalla päästää julkisuuteen. Nämä kilpailut ovat tietysti vain yksi osa isoa ongelmaa.
-
Missä kaikki Transmetropolitan -tasoiset timantinkovat sarjikset? Olen aivan varma että niitä on olemassa, mutta sarjisten julkaisusta päättävät 80-vuotiaat vanhukset eivät niitä uskalla päästää julkisuuteen.
Usko pois, heti kun tehdään Suomessa Transmetropolitan tasoiset sarjikset, ne julkaistetaan samantien. Jos olet niin varma että niitä on olemassa, näytä minulle, lukisin ne mielellään. Vois ehkä jopa julkaistaa ne.
Kemin voittaja oli minun mielestäni ainakin ihan loistava: ehjä tarina ja miellyttävä piirustustyyli. Onnea voittajalle!
-
Olisin samoin kiinnostunut näkemään. Mikäli tuollainen juttu löytyy, autan mielelläni sen kustannustoimittamisessa ja julkaisemisessa käytettävissäni olevin keinoin.
-
Sen verran voin vain sanoa, että ainakin voittajatyö oli ihan pirun vetävä ja ihastuttava! Suuronnittelut Mikko Saaraiselle ansaitusta palkinnosta!
Ja tuoltahan sen voi lukea:
http://www.sarjakuvakilpailu.fi/2011/ (http://www.sarjakuvakilpailu.fi/2011/)
-
Olipa hieno juttu, ja opettavainen! Kaikki tekemäni ratkaisut olivat ilmeisen hyviä, reissuni oli mainio.
-
Jopas nyt jotakin. Punahilkka kohtaa Odysseuksen.
-
Sen verran voin vain sanoa, että ainakin voittajatyö oli ihan pirun vetävä ja ihastuttava! Suuronnittelut Mikko Saaraiselle ansaitusta palkinnosta!
Ja tuoltahan sen voi lukea:
http://www.sarjakuvakilpailu.fi/2011/ (http://www.sarjakuvakilpailu.fi/2011/)
Eikös sama kaveri voittanut sarjis2009-strippikilpailunkin? Erinomainen ja koukuttava tarina tosissaan. Lisää tällaista.
-
Joo, voittaja on loistava! Mietin että mistä tyyli on tuttu ja sitten muistin: saman tekijän Käpylehmipojat voitti Egmontin strippisarjakuvakilpailun pari vuotta sitten.
EDIT: Janne ehti muistaa ensin.
-
Voittajatyö oli mainio.
Toivoisi tuollaiselle tekijälle löytyvän jonkinlaisen julkaisukanavan.
-
Sen verran voin vain sanoa, että ainakin voittajatyö oli ihan pirun vetävä ja ihastuttava! Suuronnittelut Mikko Saaraiselle ansaitusta palkinnosta!
Mainiota!
Onnittelut.
Erityisen makialta maittaa, kun verrattomien Käpylehmipoikien staattisemmasta strippivitsien laukomisesta on päästy liikkeelle niin mielikuvituksen kuin pitkäjänteisemmän kerronnan keinoin.
-
Onnea voittajille!
Ja niille, joita voittajatyön kaltaiset pelattavat sarjakuvat (http://kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1407) kiinnostavat, muistutuksena vielä linkki Kvaakissa vuosi sitten julkaistuun artikkeliini. :)
EDIT: Noista nettisarjoista voittaja näytti olevan ainoa, joka ansaitsi palkinnon myös teknisen toteutuksen osalta.
Ruutukoira alkoi lupaavasti mutta varsinaisen sarjakuvaosion animaatioiden sovitus ontui. Splurtsissa taas piirrostyön ohella tiedostokokojen optimointi oli aivan hakusessa. Että siinä mielessä yueyayn närkästyminen on minusta ihan perusteltua. Näissä kahdessa siis tekninen toteutus muuttui ikäväksi hidasteeksi tai esteeksi teoksesta nauttimiselle. Vähän sama kuin printtisarjassa olisi sivut väärässä järjestyksessä. :)
-
Voittaja oli ihan paikkansa ansainnut, mutta se kyllä ihmetyttää, miten helposti (ainakin reaktioiden perusteella) ihmiset todella menevät tuollaisiin vipuihin, jotka eivät itseasiassa hirveämmin rikastuta kerrontaa itsessään. Tosin sanottakoon, ettei hirveästi ainakaan netin puolesta ole näkynyt sellaisia kehityssuuntia interaktiiviseen sarjakuvaan tai nettisarjakuvan selaamiseen, että se muistuttaisi jotain muuta kuin köyhän miehen animaatiota/peliä. Mikä sinänsä on surullista, koska se latistaa jo olemassaolevan kuvakerronnan yleensä storyboardimaiseksi, missä kilahtaa ainakin allekirjoittaneen nuppi.
-
Voittaja oli ihan paikkansa ansainnut, mutta se kyllä ihmetyttää, miten helposti (ainakin reaktioiden perusteella) ihmiset todella menevät tuollaisiin vipuihin, jotka eivät itseasiassa hirveämmin rikastuta kerrontaa itsessään.
Tuo voittajasarja ansaitsee erityismaininnan siksikin, että en ole aiemmin yhtään lämmennyt kokeilemilleni "valitse seikkailusi"-jutuille.
-
Erityisen makialta maittaa, kun verrattomien Käpylehmipoikien staattisemmasta strippivitsien laukomisesta on päästy liikkeelle niin mielikuvituksen kuin pitkäjänteisemmän kerronnan keinoin.
Täysin samaa mieltä! Tarina oli tosi mainio ja hauskasti toteutettu. Onnellinen loppuratkaisu (sitten kun sinne asti pääsi) väänsi pakostakin suupielet ylöspäin.
-
Voittajatyö oli hyvä ja selkeä, ei turhia kikkailuja. Näin oli paras.
Perinteisestä printtisarjakuvasta pidän kyllä enemmän, mutta tässä valitse reittisi-sarjakuva onnistui mielestäni paremmin kuin printissä.
-
Olen nähnyt lähes Marvel-tasoisia töitä, joita ei palkittu kisassa, siinä missä joku "Splurts" pääsi sijoille.
Käsittämätöntä.
-
Ehkäpä ei etsitäkään marvel-tasoisia töitä vaan joitain vähän persoonallisempia luomuksia. Ehkä mainstreamimpi, kaupallisempi kama kaipaisi oman kisansa. Egmontin Sarjis-kisa jatkossa perhaps?
Timo
-
Tuo voittajahan oli aivan mieletön. Sarjakuva voitti puolelleen sillä hetkellä kun ihastelin miten vauhdikkaaksi tuo takaa-ajo niiden ihmeen gorillörkkien kanssa oli toteutettu, tykkäsin siitä ruudusta toiseen jatkuvasta kielekkeestä ja miten se kaverin putoaminen alas oli tehty, ei mitään maatamullistavaa kikkailua siis vaan jämerää hyvää kuvakerrontaa.
-
Ehkäpä ei etsitäkään marvel-tasoisia töitä vaan joitain vähän persoonallisempia luomuksia.
Jos näin on, asia olisi kenties syytä mainita kilpailun säännöissä. Jos näin on jo nyt, niin sitten on hyvä niin.
-
"Ankeus ja suomalainen taide tuntuu kulkevan käsi kädessä muutenkin, mutta voittajat näissä kisoissa ovat lähes aina kliseisiä ja samalla ankealla tyylillä tehtyjä. Ykkössijalle päässyt tarina oli kyllä ihan jees, mutta jäi kyllä tyhjä fiilis seitsemästä parhaasta teoksesta. Olin odottanut, että taso olisi ollut kovempi. Olisin nimittäin mieluusti hävinnyt oikeasti koville sarjakuville, mutta sellaisia en nähnyt.. ja uskon, että vika on voittajavalinnassa: oikeasti kiinnostavat sarjikset on karsittu heti alussa pois. Tuomaristo tuntuu suosivan pelkästään psykedeelisiä, teknisesti yksinkertaisia pikkustrippejä ja flash-animaatioita yms. multimediapläjäyksiä sarjakuvien sijasta, vaikka kilpailussa on kyse sarjakuvista, eikä animaatioista. Näyttää siltä, että heti, kun "sarjakuvassa" on klikattavia nappuloita ja liikkuvia juttuja, johtoporras on haltioissaan."- yueyay
Heips,
Komppaan täysillä yllä olevaa lainausta.
Sellaiset henkilöt jotka osaavat todella piirtää eivät ole juuri koskaan pärjänneet tuollaisissa sarjakuva kilpailuissa kun taas ihmiset, jotka osaavat piirtää tikku-ukkoja ja muuta sellaista voittavat tai ainakin ovat kärkisijoilla. Tämän keskustelu osuuden ensimmänen kommentti osui siis 100%sesti nappiin. Komppaan aloittaja täysillä. Pidin itsekkin voittaja työstä. Se oli monitasoinen ja pelkistetty puhutteleva kokonaisuus. Mutta ne, jotka olivat todella graafisesti lahjakkaita. heitä ei noteerattu juuri lainkaan.
Mutta kritisoin kyllä tuomareita siitä, että heidän makunsa joka vuosi on tismalleen samanlainen. Arvotusta saavat ihmiset, jotka eivät osaa piirtää, mutta joiden tarina stipeissä on loistava.
-
Jos vastakkain on hyvä piirrosjälki + paska tarina ja paska piirrosjälki + hyvä tarina, niin kyllähän mieluummin jälkimmäinen yhdistelmä voittaa. Ei nyt sotketa sarjakuvakilpailua piirustuskilpailuun.
Jos joku on yrittänyt tehdä Marvelia ja "melkein päässyt samalla tasolle", niin se kuulostaa jo lähtökohtaisesti aika surkealta.
-
Arvotusta saavat ihmiset, jotka eivät osaa piirtää, mutta joiden tarina stipeissä on loistava.
Ensiksi ja silläkin uhalla että loukkaan suosikkipiirtäjääsi: Hyvällä sarjakuvalla ja piirustustaidolla ei ole mitään tekemistä keskenään. Esimerkiksi Dilbert on parhaimmillaan hyvää sarjakuvaa, vaikka Scott Adams ei pystyisi piirustuskilpailussa "piirtämään itseään ulos märästä paperipussista". Don Rosa ei osaa piirtää ollenkaan, mutta sinnikkäästi konstruoi kuvia kumminkin kasaan, ja onnistuu siten kuvittamaan nerokkaat (joskin aika insinöörihuumoriin pohjautuvat) tarinansa. Frank Miller on piirtäjänä lahjakkaan 12-vuotiaan tasolla. Jim Davis'in Garfield perustuu muutamaan valmiiksi työstettyyn kuvaan joita kopioidaan ja liitetään yhteen uudestaan ja uudestaan.
Toiseksi: Nimimerkki yueyay valitti, kuinka "lähes Marvel-tasoisia" töitä ei palkita kisassa. No ei pidäkään. Marvel ei ole mikään hyvän laadun määre, vaan bulkkituotannon tavaramerkki: tuo on aivan kuin valittaisi ettei kokkikisassa palkittukaan annosta "joka maistui melkein Saarioisten mikroaterialta". Jos keksit uuden mikroaterian makuisen tuotteen, myy se mikroateriavalmistajalle, siellä niitä tarvitaan.
Se mitä kilpailuissa haetaan ja kuuluukin hakea on: jotain omaperäistä, jotain henkilökohtaista, ja jotain mikä tekee lukijaan vaikutuksen muutenkin kuin älyllisellä tasolla. Se mikä on jo tehty, ei voi menestyä, vaikka se olisi kuinka uskollisesti jäljitelty esikuvastaan. Ja hyvä käsikirjoitus, aina tarvitaan hyvä käsikirjoitus, jossa on ainakin yksi uusi oivallus jota ei ole ennen nähty.
Muuten, ei piirustuskisassakaan pärjää piirtämällä toisen luomuksia, olivatpa kuinka näköisiä. Välillä näin käy mutta useimmiten siksi, etteivät tuomarit pysty tunnistamaan kaikkia maailman esikuvia. Jos tunnistaisivat, karsisivat työn pois alkuunsa.
Anteeksi, mutta näin näen tämän,
Kivi
PS.
Ehkäpä ei etsitäkään marvel-tasoisia töitä vaan joitain vähän persoonallisempia luomuksia. Ehkä mainstreamimpi, kaupallisempi kama kaipaisi oman kisansa. Egmontin Sarjis-kisa jatkossa perhaps?
Jos jälki on sellaista, että se pärjäisi tuollaisessa kisassa, ei enää tarvita kisaa, vaan sivuja voi suoraan tarjota julkaistavaksi.
:-D
Kivi
-
Joskus vaan tuntuu siltä, että vaikutteiden ottaminen mainstream-piirtäjältä on huono asia, mutta taidesarjakuvan tyylilainat eivät lainkaan haittaa tuomareita yms.
Huono käsikirjoitus on huono käsikirjoitus. Sitä ei voi paikata vaikka piirtäisi kuin Moebius. (Poikkeus säännöstä: Ilmatiivis autotalli on mainio sarjakuva)
-
Kiitos Kivi hyvin perustelluista mielipiteistäsi. Arvostan ihmisiä, jotka perustelevat kantansa puolueettomasti.
Kivi...sinulla on syvälinen arvostus ja näkemys sarjakuvaan kokonaisuutena. Siksi olen aina pyrkinyt lukemaan tekstisi hyvin tarkkaan, koska kokemuspiirisi sarjakuvasta ilmaisu-keinona hyödyttää kaikkia sarjakuvasta kiinnostuneita.
-
Kisa on kisa ja tuomarit tuomaroivat omien mietteidensä mukaisesti mutta tuota, minulla tulee lukemani perusteella nyt tästä sellainen kuva, että jos jostakusta tuntuu, että omaa mielestään piirtäjän taitoja sarjakuvien suhteen niin ainakaan siis tuonne Kemin kisaan niitä töitä ei kannata laittaa ehdolle tai sitten pitää vain piirtää huonommin, kuin osaa, jos sillä tavalla mahdollisuudet paranenvat.
Tuolla oli kommentti, että sarjakuvakilpailu ei ole piirroskilpailu. No ei varmaan olekaan mutta näinkö se sitten on, että pelkällä tarinalla? Pitäisikö se kisa muuttaa Kemin käsikirjoituskilpailuksi?
-
Kivi perusteli jälleen niin hyvin ja juuri noin, ainakin melkein. :)
Tuolla oli kommentti, että sarjakuvakilpailu ei ole piirroskilpailu. No ei varmaan olekaan mutta näinkö se sitten on, että pelkällä tarinalla? Pitäisikö se kisa muuttaa Kemin käsikirjoituskilpailuksi?
Kyllä sarjakuva on kuitenkin kokonaisuus. Kun kuvitus ja tarina ovat jollakin suhteellisen hämärällä tavalla tasapainossa keskenään, niin sarjakuva on hyvä. En enempää tässä kiireen keskellä ryhdy sepustelemaan.
Timo
-
Mutta ikävä kyllä useinkaan ei taiteilija onnistu pitämään tarinaa ja kuvitusta hämärällä tavalla tasapainossa. Minäkään en nyt tätä kommentiani sepustele sen enempää >:D...tosin minulla ei ole nyt kiire kuten Timolla ;)
-
Mutta kritisoin kyllä tuomareita siitä, että heidän makunsa joka vuosi on tismalleen samanlainen.
Ei pidä mennä yleistämään.
Onhan Kemin kilpailuissa vuosien mittaan ollut pääpalkintopallilla mm. sellaisia sarjakuvataiteilijoita kuin Anssi Rauhala, Petteri Tikkanen, Ilpo Koskela, Harri Vaalio, Kati Kovacs, Tommi Hänninen sekä lukuisia muita, jotka kyllä hallitsevat suvereenisti niin tarina- kuin piirrospuolenkin.
Eivätkä takuuvarmasti tee tismalleen samanlaisia sarjakuvia.
-
Tuolla oli kommentti, että sarjakuvakilpailu ei ole piirroskilpailu. No ei varmaan olekaan mutta näinkö se sitten on, että pelkällä tarinalla? Pitäisikö se kisa muuttaa Kemin käsikirjoituskilpailuksi?
Sarjakuvakilpailu ei ole piirustuskilpailu eikä käsikirjoituskilpailu. Se on sarjakuvakilpailu.
Piirrosjälki ja kässäri ovat nekin vain osasia sarjakuvassa. Rytmitys, juonenkuljetus, kuvakulmat, tekstaus yms. kaikki vaikuttavat. Jos typistää sarjakuvakerronnan vain kivan näköisiksi kuviksi, niin ei ole tajunnut sarjakuvasta vielä pal mitään.
(Ps. Lähes Marvel-tasoiset sprinttistripit ovat nyt myös luettavissa netistä: http://www.kemi.fi/sarjis/)
-
Mistä voin lukea yueyay:n sarjakuvan? Jos se kerran on parempi kuin Kemin kisassa pärjänneet niin sehän täytyisi julkaista! Niitä muitakin, lähes Marvel-tasoisia töitä, lukisin mielelläni.
-
Onnea Mikolle! Mikko tuntuu olevan kyllä sarjakuvakilpailujen erikoismies, senverran on palkintoja tullut.
Pakko tietysti mainostaa, että Mikon piirrosta löytyy myös Saatanan Satelliittien "Kane: Kotiinpaluu"-albumista. On jo kyllä lähes loppuunmyyty kylläkin.
-
Tuo voittajasarja ansaitsee erityismaininnan siksikin, että en ole aiemmin yhtään lämmennyt kokeilemilleni "valitse seikkailusi"-jutuille.
Pointtini alunperin oli se, että tuoko tuollainen kerrontatyyli muuta kuin sen "SIIS JEESUS MIKÄ TAPA KERTOA TARINA!"-hypen siihen päälle, kun kyseessä oli kuitenkin sellainen tarina, jossa lopputulokseen ei sinänsä kokenut vaikuttavansa laisinkaan plus se, että muut juonensäikeet eivät tuoneet tarinaan mitään uutta.
En nyt tässä kyseenalaista voittajatyön teknistä toteutusta itsessään missään nimessä, mutta juuri tässä mulla kilahti se, että miten turhaa tollainen säätäminen on, jos priorisoidaan se sarjakuva, sen kerronta ja sen tarina ykköseksi. Siitä syntyy hieno, kaunis, näpsäkkä sarjakuva, jossa tuntuu, että se interaktiivisuus on vain tietynlainen koriste sen kaiken päällä. Mikä tietenkin kyseenalaistaa sen, että mitä mieltä tehdä tällaisella kerronnalla, joka vaikuttaa koristeelta.
-
Oliko voittajatyön tarina sitten oikeasti mielestänne hyvä ? Olisiko tarina seissyt omilla jaloillaan vaikkapa esseenä?
Voittajatyöhän nimenomaan edustaa laadukasta kuvitusta heikolla tarinalla. Missä ovat tulevan sarjakuvasukupolven kirjalliset kyvyt ???
-
Oliko voittajatyön tarina sitten oikeasti mielestänne hyvä ? Olisiko tarina seissyt omilla jaloillaan vaikkapa esseenä?
Voittajatyöhän nimenomaan edustaa laadukasta kuvitusta heikolla tarinalla. Missä ovat tulevan sarjakuvasukupolven kirjalliset kyvyt ???
Ei, kun se kuvitushan oli aika jäykkää ja välillä liiankin konstruoitua ja "interaktiivisuus" pelkkä bonus, jonka pisteet tulivat siitä ettei se haitannut lukukokemusta (toisin kuin toiseksi ja kolmanneksi tulleissa nettisarjakuvissa). Tarina sen sijaan oli se mikä voitti, klassiset sadun elementit oli otettu hyvin haltuun: piti aina valita rohkeus, oikeudenmukaisuus ja hyvyys niin pääsi suoraan loppuun. Kansansadun aines oli siis kohdallaan, ja hienosti sovellettu, sisältäen monia tuttuja viittauksia.
Olis kyllä mukava nähdä Kemin paperisarjiksiakin netissä. Vaikka onkin albumi myytävänä.
-
Tarina sen sijaan oli se mikä voitti, klassiset sadun elementit oli otettu hyvin haltuun: piti aina valita rohkeus, oikeudenmukaisuus ja hyvyys niin pääsi suoraan loppuun.
Rohkeus kyllä, mutta että oikeudenmukaisuus ja hyvyys? Miten niin? [spoiler]Jos et valehtele jättiläiselle, niin se syö. Jos tottelet äitiäsi ja menet kiltisti suoraan papan luo, se kiittämätön paska haukkuu pelkuriksi.[/spoiler]
-
Rohkeus kyllä, mutta että oikeudenmukaisuus ja hyvyys? Miten niin? [spoiler]Jos et valehtele jättiläiselle, niin se syö. Jos tottelet äitiäsi ja menet kiltisti suoraan papan luo, se kiittämätön paska haukkuu pelkuriksi.[/spoiler]
Eli kyseessä on siis fasisminvastainen allegoria. Jättiläinen on [spoiler]natsi, ja valehteleminen on oikein silloin kun valehdellaan natsille,[/spoiler] ja äiti on [spoiler]myöskin natsi, ja tottelemattomuus on hyvä asia silloin kun määräykset tulevat natsilta.[/spoiler] Kyllä nyt varmaan nolottaa kaikkia, jotka pitivät tätä sisällöllisesti köyhänä sarjakuvana!
-
Oliko voittajatyön tarina sitten oikeasti mielestänne hyvä ? Olisiko tarina seissyt omilla jaloillaan vaikkapa esseenä?
Voittajatyöhän nimenomaan edustaa laadukasta kuvitusta heikolla tarinalla. Missä ovat tulevan sarjakuvasukupolven kirjalliset kyvyt ???
Sarjakuvan tarinan ei tarvitse toimia esseenä sen enempää kuin esseen vaikkapa sormivärimaalauksena. Voittajasarjis onnistui viihdyttämään ainakin minua juuri tässä nykyisessä muodossaan enkä silloin välitä siitä olisiko toiminut jossain muussa muodossa: ilman kuvia, valintamahdollisuuksia, printtinä yms.
-
Rohkeus kyllä, mutta että oikeudenmukaisuus ja hyvyys? Miten niin? [spoiler]Jos et valehtele jättiläiselle, niin se syö. Jos tottelet äitiäsi ja menet kiltisti suoraan papan luo, se kiittämätön paska haukkuu pelkuriksi.[/spoiler]
Just tässä vitutti itteeni niin suunnattomasti toi sarjakuvaan soveltuvan tarinan alleviivaaminen, jolloin lukukokemuksista tulee automaattisesti erilaisia, eikä tätä huomioida. Pakosti luin loppuun, mutta paska mieli jäi. Ainakin voin tyydyttäytyä siihen tunteeseen, että [spoiler]pojasta kasvaa alkkis, jonka maksa posahtaa ennen neljääkymppiä. ::)[/spoiler]
-
Pakosti luin loppuun, mutta paska mieli jäi.
Kyllä minä taas niin mieleni pahoitin. ;D
-
Kyllä minä taas niin mieleni pahoitin. ;D
...niin paljon, että siitä täällä piti avautua! Tekijän onneksi sarjakuvamaailma ei elä kapitalismin ja kuluttajien säännöillä, toisin kuin pelit.
-
Niihän se on niin väärin että metsiimme mätänee vuosittain tuhansia sivuja "Marvel tasoista" sarjakuvaa. Jos joku kokee tekevänsä "Marvel tasoista sarja kuvaa" niin mixette ihmeessä lähetä sivujanne suoraan Ihmeyhtiölle eikä johkin ama töörien Kemin sarja kuva kilpailuun. Onnea vaan ja stemppiä kaikille "Marvel tasoisille" piirtäjille!
-
Voittajatyö oli herkkää ja kaunista, vaikkakin puupiirrosmaisen jäykkää jälkeä. Tarina eteni mukavasti yllättävin kääntein ja viittaukset yhteen sun toiseen syvensivät kokonaisuutta. Ehdottomasti voiton arvoinen työ.
Toiseksi tullut oli jo pelkästään teknisesti väkinäisempi: raskasta selattavaa, ainakin omalla koneellani kun piti ruutu ruudulta veivata koko ajan loputtoman tuntuisesti eteenpäin. Tuli vähän sellainen olo että skrollausominaisuus oli tärkein pointti koko jutussa.
On hienoa että Kemin kisassa löytyy vuodesta toiseen täysin uudella tyylillä tehtyjä voittajaSARJAKUVIA.
-
Mitä tulee noihin Marvel-kommentteihin, olen myöskin sitä mieltä että se on jokseenkin oma maailmansa. Pidän niistäkin ja omasta kokoelmasta löytyy myös marveleita hyllymetreittäin, mutta sen tyylisten sarjakuvien tarjoaminen Kemin kisaan tuntuu vähän samalta kuin vuoden parhaaksi valitun lihamurekkeen tunkeminen vegaaniruokakisaan.
Muistanko väärin, että jokin vuosi sitten olisi jopa Kemi-albumiin asti päätynyt työ joka oli selvä pastissi vuosien takaisesta Elektra-albumista kaikkine nuolisateineen ja ninjahyökkäyksineen. Vähän ihmettelin.
Mielestäni on aika helppo hahmottaa, millaisilla piirrostyyli- ja tarinajäljitelmillä ei kannattaisi esim. Kemin kisaan osallistua. Pelkät jäljittelijät älkööt vaivautuko, jos pöytälaatikossa on suinkin vielä tilaa. Tai totta kai kannattaa osallistua, mutta haloo noita kritisoivia kommentteja. Eihän se ole kivaa hävitä, mutta.
-
ai, ai, ai, nuoruuden "hubris"...
"Itse olen ajatellut että työni on liian hyvä Suomen markkinoille. Teen sen englanniksi ja lähetän näytekappaleen jenkkeihin.
Jos tulen kuuluisaksi Amerikassa, ennenpitkää tulen kuuluisaksi myös kotimaassani, ja siinä vaiheessa Suomen porukat tajuaa miten vituillaan koko systeemi on, kun suomalaisen pitää lähteä Amerikan kautta tekemään sarjakuvaa."
tästä: http://ylilauta.fi/art/res/4519+50.html (http://ylilauta.fi/art/res/4519+50.html)
-
Kuolemattomuus! Ottakaa se! Se on teidän!
http://ylilauta.fi/art/res/4519.html#4653
Itse otin osaa kilpailuun mutta voittoa ei tullut, nyt kuitenkin kilpailuun tehdyn sarjakuvan lähetin rapakon toiselle puolelle ja sain sieltä puolen vuoden sopparin tehdä lisää. Jos olisin tehnyt jotain Kiroilevan siilen tapaista söpöilyä olisin varmaan EHKÄ pärjännyt paremmin mutta olisi jäänyt isompi unelma saavuttamatta
-
"siilen"
-
ai, ai, ai, nuoruuden "hubris"...
"Itse olen ajatellut että työni on liian hyvä Suomen markkinoille. Teen sen englanniksi ja lähetän näytekappaleen jenkkeihin.
Jos tulen kuuluisaksi Amerikassa, ennenpitkää tulen kuuluisaksi myös kotimaassani, ja siinä vaiheessa Suomen porukat tajuaa miten vituillaan koko systeemi on, kun suomalaisen pitää lähteä Amerikan kautta tekemään sarjakuvaa."
tästä: http://ylilauta.fi/art/res/4519+50.html (http://ylilauta.fi/art/res/4519+50.html)
Tekijän näytetyö oli kuitenkin tyylilajissaan ihan pätevää ja ammattimaista jälkeä. Tosin noita on mainstreammarkkinat pullollaan ulkomailla. Teknisesti yhtä osaavaa ja helkutin pätevää porukkaa riittää. Onnea maailmalle.
Timo
-
Tekijän näytetyö oli kuitenkin tyylilajissaan ihan pätevää ja ammattimaista jälkeä.
Jep.
On todella sääli, että Suomessa ei ole näköjään tuon tasoiselle tekijälle mitään käyttöä.
Toivottavasti natsaa Ameriikan markkinoilla. Eihän siihen tarvita kuin ripaus onnea.
-
Jep.
On todella sääli, että Suomessa ei ole näköjään tuon tasoiselle tekijälle mitään käyttöä.
Pelipuolella suunnittelijana, konseptikuvittajana, elokuvien storyboardaajana, mainospiirtäjänä... mutta ei sarjakuviin.
Timo
-
Pelipuolella suunnittelijana, konseptikuvittajana, elokuvien storyboardaajana, mainospiirtäjänä... mutta ei sarjakuviin.
Miten ihmeessä tuollaisiin hommiin pääsee (edes koe-ajalle)*? Ja maksetaanko niistä sen verran, että liksalla elää?
*= nimimerkki "Kiinnostunut"
-
Miten ihmeessä tuollaisiin hommiin pääsee (edes koe-ajalle)*? Ja maksetaanko niistä sen verran, että liksalla elää?
Keikkahommia tuppaavat suurimmalta osin olemaan. Rauhala on ainakin tehnyt noita storyboardeja, voisi kertoa varmaan enemmän. Miha puolestaan on tehnyt pelijuttuja. Pelifirmojen duuneista en tiedä ovatko projektikohtaisia lyhyitä rupeamia vai mitä.
Jaa, miten pääsee? Varmaan esittelemällä portfoliotaan niin paljon kuin ikinä jaksaa eri tahoille. Mutta tämähän taitaa olla nyt OT tässä ketjussa.
Timo
-
Tekijän näytetyö oli kuitenkin tyylilajissaan ihan pätevää ja ammattimaista jälkeä.
Näin.
[spoiler]vaikka näyte onkin Ylilaudalta :P[/spoiler]
-
Näin.
[spoiler]vaikka näyte onkin Ylilaudalta :P[/spoiler]
?!?
-
Mitä? Näyte oli postitettu Ylilaudalle.
-
Keikkahommia tuppaavat suurimmalta osin olemaan.
Kyllä pelipuolen työt yleensä on ihan vakituisia hyväpalkkaisia töitä. Osaavista peligraaffikoista on ihan oikeasti pulaa. Konseptitaitelijoita tarvitaan vähemmän, mutta toisaalta ne firmat, jotka ovat sellaisia hakeneet, ovat yleensä joutuneet toteamaan että ei vaan löydy sopivia ihmisiä. Pelialalla kun kuitenkin on omat vaatimukset konseptitaiteen suhteen ja näkemykset pitäisi sopia pelisuunnittelijan näkemyksiin. Kaikki tietämäni graaffikot ovat työnsä saanee viime kädessä näytetöiden perusteella. Niiden näytetöiden on kuitenkin syytä olla ainakin osittain peligrafikkaa.
Mutta tämä tosiaan menee kovasti aiheen ohi.
Näyttää kyllä tuo linkissä ollut keskustelu kovasti tutulta Kemi keskustelulta.
-
Voi sentään miten vuosittain verkkoon mätänee tuhansia sivuja ihan Marvel tasoista sarjakuvaa ja samaan aikaan kiroilevat siilet eikun porskuttaa.
-
Pelialalla kun kuitenkin on omat vaatimukset konseptitaiteen suhteen ja näkemykset pitäisi sopia pelisuunnittelijan näkemyksiin. Kaikki tietämäni graaffikot ovat työnsä saanee viime kädessä näytetöiden perusteella. Niiden näytetöiden on kuitenkin syytä olla ainakin osittain peligrafikkaa.
Tai markkinoinnin näkemyksiin. Tai pelejä ostavien nörttien tottumuksiin.
Ikävä kyllä aika monessa -varsinkin 3D:tä tuottavassa- pelifirmassa arvostetaan ainoastaan fotorealistista, maalauksellista jälkeä. Niillä pääsee ainakin konseptigraafikoksi, vähäksi aikaa. Hyvä esimerkki siitä mitä perinteisissä pelipuljuissa yleensä kaivataan olisi joku tällainen (http://api.ning.com/files/vgpO6rWcUgojdrhanTQQLmg1ZsSkH9L7ZUVV4Agv4Rwf3iGfBMIEOuVxmNblOzHzTagfFlj2wiSWFIcwn90o7XxGrQywmo*s/KCZFdbXvT.jpg). Maalaisjärjellä luulisi että mielikuvitus ja visio olisi tärkeämpää, valitettavasti todellisuus on usein toinen.
Joissain mobiilipuljuissa voi päästä tekemään sarjakuvatyyliä, jos on kyse 2D-peleistä. Silloinkin ihmisillä tuntuu olevan kumman jäykät näkemykset siitä mikä menee läpi.
Tai sitten voi opetella tekemään 3D:tä, jos on ylimääräiset 500 tuntia sijoitettavana. Liika mallintaminen saattaa kyllä jäykistää piirrosjälkeä, jos piirtäminen jää vähemmälle (nimim.kokemusta on). Lisäksi se on orjan hommaa jolla on lähitulevaisuudessa riski surkastua pelkäksi teknisen skriptinkirjoittajan hommaksi työkuvioiden automatisoituessa.
-
Kemin sarjakuvakilpailun 2012 tulokset (http://www.sarjakuvakilpailu.fi/2012/).
Muutamia kuvia tämän vuoden festareilta (http://poistyopoydalta.blogspot.com/2012/05/kemin-xxxi-sarjakuvapaivat.html).
-
Oisin ite osallistunut kilpailuun, jos ois ollu muu aihe!
-
Vuonna 2013 Kemin kansainvälisiä sarjakuvapäiviä ei järjestetä. Uutinen etusivulla (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=1835).
Uutisen otsikointi on ehkä turhan dramaattinen. Yle Perämeren haastattelema Kemin kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Kari Luokkala lupaili ainakin keskustelua, ja piti sarjakuvapäiviä kaupungille tärkeänä tapahtumana.
-
Kemin sarjakuvapäivät taitavat lakata, mutta tilalle olisi tulossa sarjakuvamuseo!
Lounais-Lappi uutisoi (http://www.lounaislappi.fi/uutiset/ykkosjuttu/kemiin-suunnitellaan-sarjakuvamuseota).
-
Hienoa jos toteutuu! Eikä se varmasti museon toimintaa haittaisi jos sarjakuvapäivätkin joskus vielä päiviä näkisivät...
Eihän tuo toteutuessaan ihan siihen osaan Suomea tulisi kuin odotin, mutta olisipa lähempänä minua vierailua ajatellen.
-
Osaako kukaan sanoa, että järjestetäänkö tänä vuonna jotain vastaavaa sarjiskilpailua Kemin tilalle?
-
Uutisointia (http://yle.fi/uutiset/kemi_haluaa_sarjakuvamuseon/6463038) Kemin sarjispäivistä ja Kemin sarjakuvamuseohankkeesta.
Timo
-
Lokakuussa! Oh faan okso. Kirjamessujen välissä... ei hyvä.
-
Uutisointia (http://yle.fi/uutiset/kemi_haluaa_sarjakuvamuseon/6463038) Kemin sarjispäivistä ja Kemin sarjakuvamuseohankkeesta.
"Ilmiö on samanlainen kaikkialla Suomessa, perinteinen sarjakuva ei vedä enää yleisöä kuten ennen, luonnehtii Hyvönen."
Öööh, eikös Sarjisfestarit ja Tamper kupliikin porskuta vähintään yhtä hyvin kuin aiemmininkin?
Ehkä tundralla on vaan tilanne toinen?
-
Sitä on kyllä pakko ihmetellä, että miten museo muka vaatisi vähemmän resursseja (työtä ja rahaa) kuin sarjakuvapäivät?
Museo myös vaatisi minusta vahvan peruskokoelman.
-
Kemissä on vahva kokoelma, joka olisi syytä saada esille kunnolla. Mutta tosiaan, museon ympärivuotinen ylläpito...
-
En tiedä mitä ajattelisin tuollaisesta sarjakuvamuseosta Kemiin, sillä ainakin minä koen matkan pitkänä Kemiin. Mieltäisin ennemmin tuollaisen Sarjakuvamuseo hankkeen tänne pääkaupunki seudulle perustelluksi, jonne on hyvät kulku yhteydet ja turisteja selvästi enemmän luonnollisesti kuin Kemissä. Onhan täällä sarjakuva-festarit joka vuosi ja sarjakuva seuran pääkallo paikka Arabiasta hieman eteenpäin. Koen Kemin jotenkin liian kaukaiseksi kaupungiksi tälläiselle hankkeelle joka sinänsä on erittäin tervetullut idea Suomeen. Minusta myös Tampere ja Turku olisivat mielenkiintoisia vaihtoehtoja.
En jaksa henkilökohtaisesti uskoa, että sarjakuvamuseon avaaminen Kemiin olisi tae tasaiselle matkailijoiden virralle, sillä sarjakuvaa tosissaan harrastavien määrä on kuitenkin loppujen lopuksi hyvin pieni. En usko että tavikset sarjisten kuluttajat viitsivät hinautua lehtikioskia tai divarii pidemmälle. Ihmettelen suuresti, jos sarjakuvamuseo olisi jotenkin parantavana elementtinä matkailun kasvattamisessa Kemin suuntaan.
-
Onhan Kemi meistä stadilaisista kaukana, mutta kyllä olisi hyvä että pohjoisessakin olisi kulttuurilaitoksia.
Ranskan sarjakuvamuseo on Angoulemessa ja se ei todellakaan ole sitä kaikkein vilkkainta Ranskaa.
Hajasijoitus...
-
Minusta tuo matka Kemiin saakka on melko suuri kysymysmerkki monille ja onko
sarjakuvamuseo yksistään riittävä kannustin saada lisää matkailu ja turtisti virtoja kaupunkiin? Toisaalta sarjakuvista pitäville matka ei ole kait este. Mutta kaupungin pitää satsata myös muihin kultuurillisesti tärkeisiin investointeihin kuin se, että laittaa suuret odotukset matkailuvirtojen mahdollisista kasvuista pelkästään sarjakuvamuseon varaan.
Mutta idea kuitenkin ihan toteuttamiskelpoinen siinä suhteessa, että toki pohjoisempaankin Suomeen pitäisi saada jotain sarjakuvaan liittyvää, mutten usko museon olevan tuo ongelman ratkaisu.
Ja sitten vielä yksi pointti, mistä Reima Mäkinenkin täällä mainitsi. Onko pienellä kaupungilla varaa ylläpitää museota, jonka kustannukset maksavat joka päivä? Silloin pitäisi olla perusteltua laskea kustannukset ja se, onko museolla riittävästi kävijöitä mihin minä pelkään vastauksen olevan ei.
Enkä tarkoita sitä ja halua sanoa, että kaikki pitäisi olla vain Helsingissä. Mutta realiteetti on se, että suuremmissa Suomen kaupungeissa on ymmärrettävästi enemmän mahdollisuuksia pitää yllä sarjakuvamuseota, jonka kulut vuositasolla eivät jää varmastikaan vähäisiksi. En usko että sarjakuvamuseo puoltaisi olemassaoloaan Kemin kokoisessa kaupungissa.
Toisaalta positiivinen puoli asiassa on se, että Kemin kaupunki tarjoaisi tilat sarjakuvamuseolle. Mutta samassa yhteydessä mainittiin että tilat "ehkä ympärivuotiseen käyttöön". Siis EHKÄ! Ja samalla hieman pienempää vuokraa eikö vain, sillä artikkelissa todettiin, että aineistoa museota varten on olemassa runsaasti, mikä on loistava asia.
Se mitä minä näkisin nyt tärkeänä olisi nimenomaan se, että Kemin sarjakuväpäiviä olisi pidetty toimivana kokonaisuutena ja kait jossain puhuttiin koko sarjakuvapäivien loppumisesta sen takia, ettei ole resursseja eli siis tarpeeksi henkilökuntaa jatkamaan toimintaa. En ole tästä ihan varma. Ei sarjakuvapäivät minusta ole voineet tullut tiensä päähän kuten artikkelissa ehkä annettiin varovasti ymmärtää. Miksi olisivat? Eikö samaan hengenvetoon joku voisi todeta, että sarjakuvafestivaalitkin ovat tulleet tiensä päähän tuollaisena formaattina? Miksi Eero Saijan mielestä kemin sarjakuvafestivaalit ovat tulleet tuossa formaatissa tiensä päähän, se ei minulle selvinnyt lainkaan lukiessani tuota artikkelia. Mihin Suomalaisen sarjakuvan tila on oikeastaan menossa tätä nykyä?
Lounais-Lapin artikkeli luettavissa tässä osiossa tuolla ylempänä linkissä.
-
Jos vaan kelpaan mahdolliseksi museovaksiksi tulevaan sarjismuseoon, niin olen todella kiinnostunut hommasta.
-
Uskon, että museon tarjoama materiaali kattaa eri sarjakuvagenrejä mahdollisimman kattavana koktailina useimmille sarjakuvan ystäville. Kaikki sarjakuvan osaalueet on varmasti huomioitu. Mielenkiintoista nähdä, kuinka tuo projekti tulee etenemään tulevina vuosina. Toivon onnea ja suotuisia pasaatituulia hankkeen hyväksi. Sitten voimme kaikki ylpeillä, että meilläkin Suomessa on sarjakuvamuseo, jonka vahtimestarin toimia hoitaa Tertsi.....ainakin hänen oma toiveensa oli tuo....eihän sitä koskaan tiedä.... ;) :P
-
Nyt heräsi mielenkiinto. Yleensähän näitä lauseita:
Kemissä on vahva kokoelma, joka ...
on tapana jatkaa myös tyyliin:
- jonka runkona on Sarjakuvapäivien ulkomaanvieraiden känni/krapulapäissään piirtämät yksittäiset kuvat.
- joka koostuu lähinnä sarjakuvakilpailuun lähetetyistä palauttamattomista töistä 1900-luvun lopulta.
- joka sisältää paljon Mämmilä-näyttelyä varten valmistettuja suurennoksia, printtejä, seinäkkeitä ja muita lavasteita.
- joka muodostuu sarjakuvataiteilija Kutvon museolle lahjoitetuista jälkeenjääneistä papereista.
???
-
Museon pystyy kuka vaan perustamaan vaikka vinttikomeroonsa. Kunnollisen museon perustaminen ja ylläpitäminen vaatii sitten jo vähän enemmän resursseja. Toiveena tietysti, että sarjakuvamuseota ei ihan vasemmalla kädellä perustettaisi.
Sarjakuvan tallennus- ja arkistointihankkeitahan on ollut vireillä Helsingin päässä jo jonkin aikaa (Sarjainfosta 1/2012 voi lukea Reija Sannin Vieraskynän+ sarjakuva-arkistosta kertovan sarjakuvan). Toivottavasti ei mene intressit ristiin.
Sitten taas museoviraston selvitysmiehen mukaan uusia valtakunnallisia erikoismuseoita ei pitäisi perustaa vaan jakaa tallennusvoimavarat jo olemassaoleville museoille.
Itse lähinnä toivon, että joku hoitaisi homman kunnolla ja työnjako olisi eri toimijoille selvä.
-
Museon pystyy kuka vaan perustamaan vaikka vinttikomeroonsa. Kunnollisen museon perustaminen ja ylläpitäminen vaatii sitten jo vähän enemmän resursseja.
Tätä minäkin yritin aiemmin sanoa.
Lehtijustussa kerrottiin että:
Kaupunki on ottamassa vetovastuun sarjakuvamuseon saamiseksi Kemiin,
Varmaan siellä kokoustetaan ja mietitään lähinnä resurssitarvetta. Ennen kaikkea rahoitusta. Parin kolmen kokopäiväisen palkkaaminen lienee minimi? Sitten tunnustellaan mahdollisuuksia valtionavustuksiin yms. Käsittääkseni pieniä erikoismuseoita on Suomessa viime aikoina pikemminkin suljettu kuin avattu. Eli trendinä on ollut se että sekä museoiden että valtionavustusten määrä on pienenemään päin?
Vahvalla kokoelmalla taas ymmärrän jotakin sellaista, joka todellakin toimisi myös markkinoinnissa. Verrataan nyt tältä alalta vaikka Visavuoreen, Martta Wendelin-museoon tai Tampereen Muumilaaksoon.
Ei sillä, ettenkö itsekin sarjakuvamuseota toivoisi ja ymmärtäisi miten hieno juttu, tärkeä ja tarpeellinen sellainen olisi.
-
Käsittääkseni pieniä erikoismuseoita on Suomessa viime aikoina pikemminkin suljettu kuin avattu. Eli trendinä on ollut se että sekä museoiden että valtionavustusten määrä on pienenemään päin?
Viimeisin Urpilaisen juustohöylä vei kolme miljoonaa. Seuraus: seitsemän museota lakkautettu. Eilisissä tv-uutisissa kerrottiin että sama homma teattereissa. Sähkö, vesi, lämpö kallistuu ja avustukset polkevat samalla tasolla, paitsi silloin kun ne ovat reippaasti miinussuunnassa.
Olisi tietysti metkaa sarjakuvamuseo ilman lämmitystä ja valaistusta. Sellaisen pitäisi keskittyä undergroundiin, luulen ma.
-
Kunnon (sarjakuva)museossa tehdään myös tutkimusta, hienoja näyttelyprujuja ja kirjasia, tuodaan näyttelyitä ulkomailta ja semmoista, järjestetään yleisötilaisuuksia ja vastataan yleisönosaston kirjeisiin, joissa haukutaan että miksi veronmaksajien rahaa haaskataan roskaan.
-
Olisi tietysti metkaa sarjakuvamuseo ilman lämmitystä ja valaistusta. Sellaisen pitäisi keskittyä undergroundiin, luulen ma.
[Peukutus!]
-
Kemin pohjoismainen sarjakuvakilpailu pidetään tänä vuonna Helsingin sarjakuvafestivaaleilla.
Pohjoismaiset ja baltialaiset voivat osallistua, aiheena sarjakuva lapsille.
Lisätietoa täältä. (http://sarjakuvafestivaalit.fi/component/content/article/2-yleista/70-helsingin-pohjoismainen-sarjakuvakilpailu-2013)
-
(http://3.bp.blogspot.com/-qIBmeaeDEYw/VDke8MHzuXI/AAAAAAAAWwU/fVAGFon6wUM/s1600/DSC08791.JPG)
Parin tunnin päästä tällainen joukko esiintyy Anssi Tikanmäen orkesterin kanssa Maisemakuvia ja sarjakuvia -piirroskonsertissa Kemin Tervahallissa. Vesa Kataisto haastatteli aamupäivällä tulevasta.
Lisää kuvia sarjakuvapäiviltä blogissa: Kemi 33. (http://poistyopoydalta.blogspot.fi/2014/10/kemi-33.html)
-
Kemin sarjakuvapäivät lopettaa!
http://yle.fi/uutiset/suomen_pitkaaikaisin_sarjakuvafestivaali_jarjestetaan_tana_vuonna_viimeisen_kerran/9136471 (http://yle.fi/uutiset/suomen_pitkaaikaisin_sarjakuvafestivaali_jarjestetaan_tana_vuonna_viimeisen_kerran/9136471)
Toivottavasti tätä ei tapahdu koskaan Helsingissä. Ikävä juttu, kun Kemissä on ollut aika rikas sarjakuvaväki.
-
Kemissä on ollut aika rikas sarjakuvaväki.
Ei ole enää. Siksi rutiköyhä sarjakuvaväki pani pillit pussiin.
-
Ei ole enää. Siksi rutiköyhä sarjakuvaväki pani pillit pussiin.
Se sarjakuvaväki on tietenkin muuttaneet tänne Stadiin tai Tampereelle nääs.
-
Etusivulla pikku-uutinen viimeisten sarjakuvapäivien ohjelmasta.
Kemin viimeiset sarjakuvapäivät (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2356)
-
Kemin ohjelmassa on tapahtunut joitakin muutoksia sitten uutisen kirjoittamisen.
Ohjelma viimeisimmän tiedon mukaan:
Kemin sarjakuvanäyttelyn tiloissa osoitteessa Valtakatu 22. 15.10.
12:00 Karoliina Korhonen
12:45 Jyrki Heikkinen
13:30 Laura Torvinen
14:15 Jope Pitkänen
15:00 Sami Kivelä
15:45 Viljami Vaskonen & Jukka-Pekka Eronen
Juontajana ja haastattelijana Arktisen Banaanin kustannustoimittaja Vesa Kataisto.
Lisäksi tapahtumassa Lastenkulttuurikeskuksen sarjakuva-työpaja kello 12-14. Myös kahvila toimii koko tapahtuman ajan.
Torvinen myös julkaisee sarjakuvapäivillä uuden teoksensa.
-
Blogissa joitakin kuvia viimeisiltä sarjakuvapäiviltä.
Kemin viimeiset sarjakuvapäivät (http://poistyopoydalta.blogspot.fi/2016/10/kemin-viimeiset-sarjakuvapaivat.html)
-
"Sarjakuvakeskus jatkaa toimintaa."
Mitähän siihen sisältyy? Jonkinlainen kirjastohan lienee ainakin.
Oliko kukaan kuuntelemassa sitä Tarmo Peltokosken Don Rosa -pianoesitystä?
Timo
-
Tällä tietoa näyttelyitä, kursseja ja haastattelutilaisuuksia, mutta nykyistä pienemmissä mittasuhteissa. Mitä se käytännössä merkitsee, jää nähtäväksi. Manganuorisoa Kemissä riittää, mutta muu väki taitaa aika vähissä olla.
VesaK ainakin oli konsertissa. Pätevä pianisti ainakin sen perusteella, että RSO hiljan valitsi Peltokosken nuoreksi solistikseen.
-
Syksyllä sulkemaan joutunut Kemin sarjakuvanäyttely avataan uudelleen. Näillä näkymin avajaiset on kesällä. Uutena paikkana on Jalokivigalleria.
Yle uutisoi aiheesta (https://yle.fi/uutiset/3-10651922).
-
Kemin näyttely on avautunut uusissa tiloissa. Nyt sen Kemin kulttuurikeskuksessa, kirjaston entisessä lukusalissa. Uutinen etusivulla (https://www.kvaak.fi/37208/2022/04/08/kemin-sarjakuvanayttely-on-muuttanut/).