Minusta kaikkien sarjakuvasta kirjoittavien toimittajien ja blogaajien pitäisi ottaa kaikissa julkaisujen kritiikeissä/esittelyissä painolaatu huomioon.
Ei näillä taida olla niin väliä?
Ei näillä taida olla niin väliä?Ei ehkä Sanoma-konsernin mielestä........
Lisätään nyt vielä vettä myllyyn. Ankkain suvun juhlakirjan sisällysluettelo väittää että Moby Ankka : Merikarhu ja kummitus -tarinaa ei ole ennen julkaistu Suomessa. Olin kuitenkin ensi vilkaisulla varma että tämän olen nähnyt suomenkielellä joskus 70-luvun alussa. Tarkistin asian ja niinpä Inducks tietää että tarina on julkaistu Aku Ankassa 23/1971.
Ei näillä taida olla niin väliä?
Nyt täytyy kyllä Sanoman puolustukseksi todeta, että kun näitä Ekstran teemalehtiä alettiin julkaista, niin useassa eri lehdessä/tilanteessa kyllä mainittiin, että niissä voidaan Ekstran tavasta poiketen julkaista myös aiemmin nähtyjä tarinoita. Tässä tapauksessa olen kuitenkin kanssasi täysin samaa mieltä. Aikaväli oli turhan lyhyt.
Sama tunne tuli minulle, kun luin Ankantekijät 11 Mestari ja muusa. Siinä tarina "Koiruuksia" vaikutti erittäin tutulta. Olen varmasti lukenut sen jostain aiemmin. Inducksissa: http://coa.inducks.org/story.php?c=D++6804. Ekstrassa 6/2010! Eli tuo at11 oli kyllä aiemmin tullut ulos kuin ekstra. Mutta kuitenkin, mitähän ***** järkeä julkaista sama tarina näin pienellä aikavälillä? Tähän kysymykseen joku taas selittäisi, että "kaikki eivät tilaa ekstraa ja tarina on klassikko ja kuuluu itseoikeutetusti Ankantekijät-kirjaan, joten se oli pakko julkaista siinäkin." Ja ekstraahan joskus mainostettiin sillä että "kaikki tarinat Suomessa ennenjulkaisemattomia". Paskapuhetta, ekstrassa ilmestynyt vaikka kuinka monta jo aiemmin nähtyä tarinaa %&¤#^*!?
Dick Moores oli aivan taituri piirtäessään Brer Rabbit -sunnuntaistrippiä. Tyyli oli rentoa ja ilmeikästä, aivan vastakohta sille tyylille, millä hän piirsi ankkoja. Moores myös tussasi Al Taliaferron Aku Ankka -strippejä, ja niissäkin hänen tyylinsä oli ihan erilainen.
Nykyään, kun kaikenlainen "kansalaistoiminta" on muodissa, niin voisi laittaa juhlakirjan myyntihyllyyn flyerin:
"Uusi Juhlakirja ilmestynyt !"
"Lue mitä asiantuntijat lausuvat."
Ja siihen Koninkauluksen ansiokas arvostelu.....
Myöhemmin voisi kysellä, kuinka on kauppa käynyt..... >:D
Al Hubbard? ... että äijä on aineissa piirrellyt aineissa olevia ankkoja. Touho nyt on tietysti selkeä hippi, mutta useimpia tarinoita kokonaisuudessaankin ympäröi sellainen utuinen maripilvi, josta osakiitos kuuluu toki myös Dick Kinneyn höyryisille käsikirjoituksille.
Hubbardin tyyli oli tosiaan melkein "undergroundia", ja Touho taisi olla hänen ikioma luomuksensa! Kunnia sille, kelle se kuuluu. Omaperäisyys artistilla on positiivinen piirre. Pepiä hän piirsi perinteisemmin ja konventinaalisemmin, upeasti sitäkin.
Jostain ketjusta olin lukevinani, että Barksille olisi juhlakirja tulossa...ettei vain olisi tämä formaatti kyseessä?
(Ja tämähän ei toki ole mitenkään Lurkerille suunnattua, kyllä hän nämä asiat tietää. Sorruinpa taas vain tarinoimaan.)
Formaatti oli hyvä sarjan ensimmäisessä kirjassa, johon piti sovittaa varsin vaihtelevan muotoista sarjakuvaa. Lähinnä Gottfredsonin Mikit pääsivät oikeuksiinsa. Mutta tuskin formaattia Barksin kohdalla sovelletaan, koska hänellä ei ole pitkulaisia sanomalehtistrippejä listallaan.
Yhtä juhlaa tuntuisi olevan kaikelle kansalle, tuo on asianharrastajille.
Muoto näkyy muuttuneen aiemmista juhlakirjoista. Olisiko Sanoma saanut palautetta ja ottanut opikseen? (Viittaan erityisesti Ankkain suvun juhlakirjan painojälkeen.)
Huuto.netissä olisi jo myynnissä jollain tämä AKU ANKKA -lehden JUHLAKIRJA :P
http://www.huuto.net/kohteet/aku-ankka--lehden-juhlakirja---1-painos/196503403
Miten tuo kirja on voitu saada tuollaiseen kuntoon näinkin nopeasti! ;D
Oli sitten Juhlakirjassa Mikin ja Hessun naamat keltaisia....... >:(
Mitä ihmettelemistä siinä on, sillä eikös tämä juuri ole se Kiinassa painettu laitos?Ei kun Porvoossa.
Ei toki Olli Rehnin voi olettaakaan mikään asiantuntija olevanNo ei todellakaan !
No ei todellakaan !
Sen surkeaa räpellystä on saatu seurata päivittäin TV:stä kuukausikaupalla......
Tänään (5.12.2011) vietetään Ankallispäivää!
Sainpa mailiboksiin hyvän tarjouksen josta oli suorastaan mahdoton kieltäytyä :)
9kk (39 Akua) hintaan 39 euroa.
Ja kaupanpäälle kylkiäisenä tuo mustakantinen Aku Ankan juhlakirja !
Sainpa mailiboksiin hyvän tarjouksen josta oli suorastaan mahdoton kieltäytyä :)
9kk (39 Akua) hintaan 39 euroa.
Ja kaupanpäälle kylkiäisenä tuo mustakantinen Aku Ankan juhlakirja !
Jepjep, mitäs pitkäaikaiset kestotilaajat saa?
(ja vaikka Koninkaulus voikin olla eri mieltä niin kyllä myös Al Hubbardia olisi kiva nähdä)
Arvostelussa Hessu Hopon juhlakirja:
http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1831
...
Leveät marginaalit vaan ärsyttävät koko sarjassa.
Millä ihmeen perusteella muuten Atomivarjo ja Riimittäjä julkaistiin tässä kirjassa? Hessu esiintyi parilla hassulla sivulla ja oli tarinan kannalta aivan yhdentekevä hahmo. Ymmärrän toki, että tuo haluttiin nyt suomeksi Castyn (paremman) "jatko-osan" jo täällä ilmestyttyä, mutta aivan väärässä paikassa tämä nyt julkaistiin.